11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει Επιστημονική Εκδήλωση σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου με θέμα: «Στρατηγική Αντιμετώπισης Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2» στο πλαίσιο ενημέρωσης και εκπαίδευσης ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.
Το Ηράκλειο, όπως κάθε μεγάλο αστικό κέντρο, είναι μια πόλη που εξελίσσεται και αναπτύσσεται , δημιουργώντας στο πέρασμα του χρόνου αντιθέσεις, περιθωριοποιήσεις, εγκαταλελειμμένα τοπία και υποβαθμισμένες γειτονιές που συνήθως κρύβονται πίσω από την εικόνα της πόλης. Αυτές τις μικρές «αθέατες πόλεις» μέσα στην πόλη θέλησε να αναδείξει η ομάδα της Αθέατης Πόλης υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Ηρακλείου, εστιάζοντας κάθε χρόνο σε μια διαφορετική περιοχή της πόλης του Ηρακλείου με κύρια χαρακτηριστικά την κοινωνική, οικονομική και αστική υποβάθμιση.
Η ομάδα χορού «φυσαλίδα» παρουσιάζει τη νέα της χοροθεατρική παραγωγή «GAIA - be the bee» στο Ενυδρείο Κρήτης 8, 9, 15 και 16 Οκτωβρίου στις 20:00. Το έργο «GAIA-be the bee» διηγείται ιστορίες για την απατηλή αγάπη της εξουσίας, το κόστος της κεφαλοποίησης των πάντων, τον ανθρώπινο αποπροσανατολισμό καθώς απομακρυνόμαστε από τις αγκάλες της Μητέρας Γης
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής φιλοξενούν το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου 2016 τον πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Αγγελινάρα (Άρχοντα Μαΐστωρα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας) και διοργανώνουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.
Το εργαστήριο δημιουργικής γραφής LaCulturela και οι Εκδόσεις Mystis έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου Mythιστορίες που θα πραγματοποιηθεί στη μουσική σκηνή “ΝΥΝ & ΑΕΙ” (οδός Aρχιεπισκόπου Μακαρίου) την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ώρα 8:00 μ.μ.