11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα φιλοξενηθεί από τις 27 Αυγούστου και για ένα μήνα, η εικαστική έκθεση με τίτλο «“μόνον εσέ, Ρωτόκριτε”: ένας εικαστικός διάλογος με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου», με πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και χαρακτικής (αλλά και κόσμημα, κέντημα και γλυπτά) σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.
Σας ενημερώνουμε ότι το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο "Μινωικός Πολιτισμός και γραφές" Διοργανώνει σεμινάριο με θέμα εκμάθηση ΄΄ Γραμμικής B γραφής ΄΄ τον μήνα Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα :
Την Δευτέρα 21/09 - Τετάρτη 23/09 – Δευτέρα 28/09 & Τετάρτη 30/09 ώρες μαθημάτων 18:30 - 21:00
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσα του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου Λεωφόρος δημοκρατίας 3. Τα μαθήματα των 12 ωρών είναι δωρεάν. Στο κάθε εκπαιδευόμενο δίνεται φάκελος όπου περιλαμβάνει :βιβλίο, γραφική ύλη, cd rom με το πρόγραμμα κ.ά. με συμβολική τιμή. Για τον καφέ βουτήματα κ.λπ. στα διαλείμματα το κόστος είναι 5 Ευρώ.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν για την συμμετοχή τους, στο email του συλλόγου :minoiki_grafi@yahoo.com ή στα τηλέφωνααπό 12:00 μέχρι 14:00 στο 2810 343930 και από 20:00 μέχρι 22:00 στο 2810731456 *Οι θέσεις είναι περιορισμένες, παρακαλούμε για την έγκαιρη ενημέρωση ή εγγραφή σας να στείλετε:Ονο/πώνυμο, τηλέφωνα, επαγγελματική ιδιότητα, στο : minoiki_grafi@yahoo.com
Το σεμινάριο θα επαναληφθεί τέλος Νοεμβρίου με αρχές
Δεκεμβρίου.
Η ηλεκτρονικές μας διευθύνσεις : www.facebook.com/groups/769210543160117/ www.minoikigrafi.gr
Στη Βασιλική Αγ. Μάρκου (λόγω καιρού), θα πραγματοποιηθεί ην Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, η Συναυλία των Καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου Με τίτλο: Μουσική ΣΥΝ – ΕΚΦΡΑΣΗ, "Χοροί από την Αναγέννηση ως τον 20ό αιώνα".