inner image

Έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Μαύρο και άσπρο συναντούν το χρώμα»

Μία μοναδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Μαύρο και άσπρο συναντούν το χρώμα» εγκαινιάζεται αύριο, Παρασκευή 26 Ιουνίου, στις 20:00 το βράδυ, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.  Πρόκειται για  μία συνεργασία με έργα τέχνης των Peter Foeller & Piero Meogrossi.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν σχέδια αλλά και ζωγραφική με ακρυλικό και γραφικά των δύο εικαστικών. Στα εγκαίνια της έκθεσης θα  παραβρεθούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Gian Andrea Garancini και η ιστορικός τέχνης κ. Ντενίζ Αλεβίζου.

Στα πλαίσια της έκθεσης, στις 7 Ιουλίου στις 20:00 το βράδυ θα δώσει συναυλία και ο Ross Daily. Η έκθεση θα μείνει ανοικτή μέχρι την Κυριακή 12 Ιουλίου.

Τιμής Ένεκεν - Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης απο το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου. Τα εγκαίνεια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 29/6/2015 στις 8 το απόγευμα και η διάρκεια της έκθεσης έως τις 31/8/2015.

Διημερίδα με θέμα: «Διακρατικές – διατοπικές συνεργασίες και δικτύωση»

Το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου διοργανώνει διήμερο σεμινάριο για απόκτηση και ανταλλαγή εμπειριών στις διακρατικές και διατοπικές συνεργασίες και τη δικτύωση, στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου 2015, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στην Κρήτη, οδός Κορωναίου 9, Ηράκλειο.

Ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Κατίγκα

Την 1η Ιουλίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Κατίγκα.

 Ο κ. Αθανάσιος Κατίγκας, ταξιτζής στο επάγγελμα, είναι γνωστός στην Θεσσαλονίκη για την ιεραποστολική του δράση μέσα από το ταξί του. Τις μοναδικές αυτές εμπειρίες του τις έχει καταγράψει στα βιβλία που κυκλοφορούν σε όλα τα βιβλιοπωλεία καθώς  και στο διαδίκτυο στις σελίδες: www.katigasathanasios.gr , youtube  (ο κυρ Θανάσης ο ταξιτζής).

Ώρα έναρξης 19:30  , http://enoria-agias-triados.blogspot.gr/

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει το καλοκαίρι 2015 τη θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη, μία παράσταση που παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Live με τους Nightstalker

Ένα δυνατό live με τους Nightstalker ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά γκρουπ της ψυχεδελικής rock n’roll μουσικής σκηνής και τις συμμετοχές των ανερχόμενων Weird Totem και Skandal .

Βραδιά Παραδοσιακών Χορών με τίτλο «Το Μεγάλο Ταξίδι»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015», το Σαββάτο 04 Ιουλίου 2015 στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ » και ώρα 21:30, ο Σύλλογος Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου  παρουσιάζει μια Βραδιά Παραδοσιακών Χορών με τίτλο «Το Μεγάλο Ταξίδι»,  με Είσοδο Ελεύθερη.

Καλοκαιρινή Συναυλία της Μικτής και Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

Καλοκαιρινή Συναυλία της Μικτής και Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με έργα ελλήνων και ξένων συνθετών, καθώς και ένα μικρό αφιέρωμα για τα 90α γενέθλια του μεγάλου σύνθετη Μίκη Θεοδωράκη.

Σεμινάριο με θέμα τις Δημόσιες συμβάσεις, Φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις,Ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις

H ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε., εταιρεία παραγωγής εξειδικευμένου λογισμικού και παροχής υποστηρικτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχοντας ως στόχο την πληρέστερη πληροφόρηση και την άμεση ενημέρωση των υπαλλήλων, σε τρέχοντα θέματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία τους, διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Δημόσιες συμβάσεις - Σύννομη διενέργεια των δαπανών των Δήμων και
των Δημοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου – Φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις - Ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις».

Αναπτύσσοντας τη φαντασία και τη δημιουργική σκέψη με οδηγό ένα βιβλίο

Στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μικρών αναγνωστών, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει ένα πρόγραμμα δημιουργικής ανάγνωσης και θεατρικού παιγνιδιού, για παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών.

Διάλεξη με θέμα «Ψυχοσωματικές ασθένειες: σωματικές διαταραχές από αλληλεπίδραση βιολογικών και ψυχολογικών αιτίων»

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 και ώρα 19:00 μμ στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα  «Ψυχοσωματικές ασθένειες: σωματικές διαταραχές από αλληλεπίδραση βιολογικών και ψυχολογικών αιτίων». Υπάρχει ουσιαστική ψυχολογική βοήθεια;» με εισηγητή το Αν. Καθηγητή Ψυχιατρικής Νίκο Παρίτση.

Μουσικοποιητική Βραδιά με τίτλο «ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΙΑ» με το Μουσικό Σχήμα «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015», την Τετάρτη 08 Ιουλίου 2015 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ » και ώρα 21:30, η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου παρουσιάζουν μια Μουσικοποιητική Βραδιά  με τίτλο «ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΙΑ» με το Μουσικό Σχήμα «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ» με Είσοδο Ελεύθερη.

Συναυλία Κρητικής Μουσικής

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015», ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου-CANDIA με στόχο την οικονομική ενίσχυση της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, οργανώνει μεγάλη Μουσικοχορευτική Βραδιά   στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ » την Τετάρτη 08 Ιουλίου 2015και ώρα 21:30, με Είσοδο 5€.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση Σyλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015», την Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015 στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21:30, ο Σύλλογος Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου με συμμετοχή της Χορωδίας του Συλλόγου παρουσιάζουν μια Μουσικοχορευτική εκδήλωση. 

Διήμερο Φεστιβάλ προβολής και προώθησης τοπικών προϊόντων σε Γοργολαΐνη, Παλιανή, Τέμενος

Διήμερο Φεστιβάλ προβολής και προώθησης  τοπικών προϊόντων στις Δημοτικές Ενότητες Γοργολαΐνη, Παλιανή και Τέμενος διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου.

Απο τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, Μουσικό Πρόγραμμα με τίτλο «ΑΠ’ ΤΟΝ FAURE ΣΤΟΥΣ BEATLΕS».

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015», την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει ένα Μουσικό Πρόγραμμα  με τίτλο «ΑΠ’ ΤΟΝ FAURE ΣΤΟΥΣ BEATLΕS». 

Συναυλία με τη Νατάσσα Μποφίλιου

Η Νατάσσα Μποφίλιου, μία από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του κοινού, ύστερα από ένα χειμώνα αποχής από τις ζωντανές εμφανίσεις, ξεκινάει με συγκίνηση και ανυπομονησία μια νέα πανελλαδική περιοδεία.

Προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Γράμματα χωρίς παραλήπτη»

Το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει την προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Γράμματα χωρίς παραλήπτη» σε σκηνοθεσία του Ηλία Δημητρίου και πρωτότυπη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Η προβολή θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου (Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου) τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 και ώρα 20:30.

Θα προηγηθεί η παρουσίαση του βιβλίου της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη «Το χρονικό των Δέκα Ημερών», στο οποίο βασίζεται το ντοκιμαντέρ.

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΙΟΛΙ - Όπερα για …«νεανικά αυτιά»!

Κάποτε υπήρχε μια πολιτεία γκρίζα και σκοτεινή, χωρίς δέντρα, χωρίς λουλούδια, χωρίς τίποτα χρωματιστό και χαρούμενο. Ο σκληρόκαρδος βασιλιάς της, ο Οράτιος, μισούσε τη χαρά. Απαγόρευε το γέλιο και τα τραγούδια και υποχρέωνε τους ανθρώπους να φοράνε γκρίζα ρούχα και να είναι σκυθρωποί. «Όποιος δεν γνωρίζει τη χαρά δεν λυπάται όταν τη χάνει», πίστευε ο σκληρός βασιλιάς και έτσι βύθιζε την πολιτεία του στη θλίψη.

Νίκος Καββαδίας (40 χρόνια μετά …)

Ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η «Μουσική Συντροφιά» του, σας προσκαλούν σε μια μουσικοποιητική βραδιά με τίτλο: Νίκος Καββαδίας (40 χρόνια μετά …)

Το συγκρότημα – φαινόμενο των Kadebostany σε ένα επιβλητικό οπτικοακουστικό σόου

Οι μυστηριώδεις Kadebostany, που έχουν μαγέψει το ελληνικό κοινό τα τελευταία χρόνια, έρχονται την Πέμπτη 16 Ιουλίου στο Θέατρο Τεχνόπολις, στο Ηράκλειο,  στα πλαίσια της 'Pop Collection' Tour, με αφορμή την επιτυχία του τελευταίου τους άλμπουμ. Με sold out σε δεκάδες εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη και με τα τραγούδια τους στις πρώτες θέσεις των charts πολλών χωρών (και φυσικά στην Ελλάδα), είναι σίγουρο πως οι Kadebostany είναι στην καλύτερη στιγμή της πορείας τους.

Μιά βραδιά αφιερωμένη σε όσους ξέρουν να αγαπούν με το μουσικό σχήμα «Εράν»

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015, ο Δήμος Ηρακλείου σας προσκαλεί στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» για μια ξεχωριστή βραδιά. Την σκυτάλη του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015» του Δήμου Ηρακλείου αναλαμβάνει το μουσικό σχήμα «Εράν» και αφιερώνει το βράδυ της Πέμπτης «σε όσους ξέρουν να αγαπούν». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.

Το Τσίρκο του Καραγκιόζη

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου, ο θίασος «Σκιές και Γέλια» παρουσιάζει μια πλήρως χιουμοριστική παράσταση με πρωταγωνιστή τον λατρεμένο και διαχρονικό Καραγκιόζη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015». Το Ανοικτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» ανοίγει τις πύλες του για την παράσταση «Το Τσίρκο του Καραγκιόζη» και σας υποδέχεται στις 9:30 το βράδυ. Η είσοδος είναι 5 ευρώ.

«Το Τσίρκο του Καραγκιόζη» ξεκινάει με τα κολλητήρια να διαφημίζουν το τσίρκο με τον  δικό τους , μοναδικό τρόπο. Αφού όλοι οι γνωστοί ήρωες παρελάσουν από το πανί για να πάνε στο τσίρκο, ξεκινάει η διασκέδαση με τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα του Καραγκιόζη, και τους υπόλοιπους συντελεστές του τσίρκου να δίνουν ρεσιτάλ γέλιου!

Η παράσταση «Το τσίρκο του Καραγκιόζη» θα παιχτεί, πέρα από την Πεμπτη 16 Ιουλίου, και την Παρασκευή 17 Ιουλίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

«Διαχείριση φόβου και άγχους»

Ομιλία με θέμα «Διαχείριση φόβου και άγχους» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή  17/7/2015 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, στην οδό Ανδρόγεω.

Μουσική Βραδιά από τον διεθνούς φήμης Μουσικό και Συνθέτη Pascal Schumacher

Η πρεσβεία του μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού του Λουξεμβούργου, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και τη συνδρομή του συλλόγου «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη», στο πλαίσιο της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει προσκαλέσει τον Pascal Schumacher να εμφανιστεί στο Ηράκλειο Κρήτης. «LEFT TOKYO RIGHT» είναι το όνομα της παράστασης του διεθνούς φήμης μουσικού και συνθέτη, που θα παρουσιαστεί στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» (είσοδος από την Λ. Πλαστήρα) την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.

Μουσικό Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, το μουσικό σχήμα «ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ» παρουσιάζει ένα μουσικό αφιέρωμα με όλα τα τραγούδια του αγαπημένου μας αυτού συνθέτη που άφησαν εποχή. Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος ««Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015», σας περιμένει το Σάββατο 18 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο Ανοιχτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» με ελεύθερη είσοδο να τραγουδήσετε και εσείς τα αγαπημένα σας τραγούδια.

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη παρουσιάζει το έργο 'Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας' του Φρειδερίκου Ντύρενματ

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη παρουσιάζει το έργο "Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας" του Φρειδερίκου Ντύρενματ την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 21:00 στην Πύλη Βηθλεέμ και την Κυριακή 19 Ιουλίου στις 21:00 στο Πάρκο Μικράς Ασίας (Λ.Κνωσού)

Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας

Η 4ο Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη  Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Ιωάννη παρουσιάζει το Θεατρικό έργο του Φρειδερίκου Ντύρενματ «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» σε σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή. Η παράσταση θα δοθεί στην πλατεία Νικαίας την Τρίτη 21 Ιουλίου στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ρεσιτάλ Πιάνου με τη Ρεθυμνιώτισσα πιανίστα Έλσα Φήταμ

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεσιτάλ πιάνου πρόκειται να δώσει η καταξιωμένη Ρεθυμνιώτισσα πιανίστα Έλσα Φήταμ την Κυριακή 19 Ιουλίου στις 21:30 στο μικρό Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» με ελεύθερη είσοδο στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015». Ιδιαίτερη θέση στην πορεία της κατέχει το ρεπερτόριο για πιάνο του 20ου αι. και για τον λόγο αυτό το ρεσιτάλ αποτελεί αναδρομή στο πιανιστικό ρεπερτόριο όπως αυτό εξελίχθηκε κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, περιλαμβάνοντας έργα των F. Poulenc, S. Rachmaninov, και R. Addinsell, ενώ ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχει το έργο 'Gaspard de la Nuit', το οποίο αποτελεί και την επιτομή του έργου για πιάνο του M. Ravel.

Εργαστήριο Υποτιτλισμού απο το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με χαρά παρουσιάζει το τρίτο εργαστήριο-σεμινάριο για αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για το εργαστήριο Υποτιτλισμού το οποίο απευθύνεται αφενός σε μαθητές των τελευταίων τάξεων του Λυκείου και αφετέρου σε ενήλικες, σε επαγγελματίες μεταφραστές, σε φοιτητές ξένων φιλολογιών, καθηγητές ξένων γλωσσών και σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα μυστικά της μετάφρασης του κινηματογράφου.

Μουσική παράσταση με τον Ορφέα Περίδη

Το Τεχνόπολις υποδέχεται την Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 21:00 τον Ορφέα Περίδη σε μια μοναδική συναυλία. Η μουσική παράσταση του Ορφέα Περίδη στηρίζεται σε μια επιλογή τραγουδιών απ’ τα εννέα προσωπικά του άλμπουμ, από τραγούδια συμμετοχές, αδισκογράφητο υλικό και μελοποιημένα ποιήματα.

“Τα Τείχη Εντός Μας” - Η αξία της συνάντησης με τον αυθεντικό μας εαυτό

Αξιοποιώντας την εμπειρία από τη δράση μας  στην “Αθέατη Πόλη”, συστηματοποιήσαμε και εξελίξαμε ένα πρόγραμμα ψυχικής ενδυνάμωσης και δημιουργικής έκφρασης. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την αξία της συνάντησης με τον αυθεντικό μας εαυτό και να προωθήσουμε πρακτικές ιδέες που θα φέρουν αρμονική επικοινωνία και ικανοποίηση στις σχέσεις μας. Στον κύκλο των τεσσάρων συναντήσεων της ομάδας θα χαλαρώσουμε και θα εκφραστούμε βιωματικά και μέσω της τέχνης.

Εκθεση φωτογραφίας «Παραλίες της Κρήτης»

Ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα "Παραλίες της Κρήτης", στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο από τις 20 έως 30 Ιουλίου 2015.

«Όνειρο στο κύμα - Έρως Ήρως» - Βραδιά θεάτρου αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

«Όνειρο στο κύμα - Έρως Ήρως» ονομάζεται το πρώτο μέρος της τριλογίας, αφιερώματος  στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη που θα παρουσιαστεί στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη. Θα ακολουθήσoυν «Το Καμίνι & Το Μοιρολόγι της φώκιας» και  «Η Φόνισσα».

Η ResidenceSEA παρουσιάζει τον Τάσο Στάμου: Παράσταση «Musique con Crète » και Εργαστήριο

Τη Τρίτη 21 Ιουλίου 2015, τις 8:00μμ το ResidenceSEA θα παρουσιάσει τον καλλιτέχνη Τάσος Στάμου. Ο τίτλος «Musique con Crète» υποδηλώνει το πρότζεκτ που διεξάγεται κατά τη διάρκεια του Ιουλίου από τον ηχητικό καλλιτέχνη Τάσο Στάμου και είναι μιά απόπειρα προσέγγισης της παραδοσιακής κρητικής μουσικής και του σημερινού γεωγραφικού χώρου της Κρήτης μέσα από τη χρήση σύγχρονων μέσων μουσικής έκφρασης. Η ηλεκτρονική επεξεργασία παραδοσιακών οργάνων, ηχογραφήσεων του αστικού και του φυσικού τοπίου, σπάνιο αρχειακό υλικό και ηχογραφήσεις μουσικών συναντήσεων από το χώρο του ResidenceSEA θα αποτελέσουν μέρη της παρουσίασης μιάς καινούργιας ηλεκτρακουστικής δουλειάς.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει πάρτυ με επιλογές “ιδιαίτερης” μουσικής από τον καλλιτέχνη.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ResidenceSEA βρίσκεται στο τέλος της οδού Κιλκίς, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο.

«Μελωδίες Ψυχής» - συναυλία κλασσικού ρεπερτορίου

Ο Δήμος Ηρακλείου σας προσκαλεί στο μικρό κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Τρίτη 21 Ιουλίου στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο σε ένα μουσικό ταξίδι από το παραδοσιακό τραγούδι στον κόσμο της όπερας. Οι «Μελωδίες Ψυχής» περιλαμβάνουν έργα  του Mozart, Offenbach, Sinatra, Δ. Σαββόπουλου και άλλων πολλών.

Δύο παραστάσεις με τον κουκλοθίασο «Ο Τρελός του Βασιλιά»

Ο κουκλοθίασος «Ο Τρελός του Βασιλιά» και ο Δήμος Ηρακλείου σας περιμένουν την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» για δύο παραστάσεις καθημερινά. Η πρώτη παράσταση, για παιδιά όλων των ηλικιών,  θα παιχτεί στις 19:00 και έχει πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας “Μικρό Πρίγκηπα” ενώ η δεύτερη, μία παράσταση για όλες τις ηλικίες, ξεκινάει στις 22:00 με την κλασσική Κοκκινοσκουφίτσα σε νέες περιπέτειες...

Η θεατρική ομάδα S-Crew παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Κεντρώτα, «Η Μπαλάντα Ενός Ευαίσθητου Δήμιου»

Η θεατρική ομάδα S-Crew αναλαμβάνει την ευθύνη και σας παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Κεντρώτα, «Η Μπαλάντα Ενός Ευαίσθητου Δήμιου».

Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Ο Δήμος Ηρακλείου υποδέχεται την Ελεωνόρα Ζουγανέλη την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30. Η ερμηνεύτρια θα μας παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο από τραγούδια που έχουμε λατρέψει από την προσωπική της δισκογραφία, αλλά και όσα έχει αγαπήσει εκείνη από την ελληνική και ξένη μουσική. Μία παράσταση με την αισθητική και τη σφραγίδα της.

«Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ» - θεατρικό έργο για παιδιά από το «ΣΧΗΜΑ 7»

Ο Δήμος Ηρακλείου προσκαλεί εσάς και τα παιδιά σας την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις». «Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ» της Ξ. Καλογεροπούλου και του Θ. Μοσχόπουλου είναι το θεατρικό έργο που θα παρουσιάσει το  «ΣΧΗΜΑ 7» την Πέμπτη στις 9:30 το βράδυ. Η παράσταση παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία τον χειμώνα σε σχολεία της Κρήτης ενώ η Ξ. Καλογεροπούλου προτείνει την παράσταση για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Εισβολέας & Fundracar

Ο γνωστός ράπερ Εισβολέας και οι Reggae-Indie-Dub κολλεκτίβα FUNDRACAR θα εμφανιστούν live την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο Θέατρο Τεχνόπολις.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ των ΑΕΤΩΝ 2015

Ανοίγει αυλαία το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ των ΑΕΤΩΝ 2015» στο Ηράκλειο την Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Ιουλίου. Το Φεστιβάλ των Αετών περιλαμβάνει παραστάσεις και εκδηλώσεις με μουσική και χορό στις οποίες συμμετέχουν διεθνείς καλλιτεχνικές ομάδες που έχουν ταξιδέψει για το σκοπό αυτό από το εξωτερικό.

Bal | Μέλι

23-24-25 Πέμπτη | Παρασκευή | Σάββατο • ώρα: 21:30

Bal | Μέλι

Σκηνοθεσία | Direction: Semih Kaplanoglu
Turkey 2010 | 103’

Ο μικρός Γιουσούφ ζει με τους γονείς του σε μια ορεινή περιοχή της Τουρκίας. Η ήσυχη καθημερινότητα του, όμως, θα αναστατωθεί όταν μια μέρα ο πατέρας του δεν θα γυρίσει στο σπίτι από το βουνό, όπου είχε πάει για να μαζέψει μέλι.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, στο Ηράκλειο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, θα βρίσκεται από 24 Ιουλίου  έως και 28 Ιουλίου 9:00-21:00 στην Πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου.

Ρεσιτάλ κλασσικού τραγουδιού

Η Βασιλική του Αγ. Μάρκου υποδέχεται τους σολίστες της Παιδικής Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 20:30 το βράδυ.

Συναυλία με τους Blues Wire

Oι Blues Wire, αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Eλληνική πραγματικότητα. Eχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Eυρώπη.

Πανηγύρι του Αγ.Παντελεήμονα στα Σταυράκια.

Πανηγύρι του Αγ.Παντελεήμονα στα Σταυράκια στις 25/7/2015.

Του γέρου κόσμου η καρδιά καινούργιο αίμα θέλει

«Του γέρου κόσμου η καρδιά καινούργιο αίμα θέλει» είναι ο τίτλος της συναυλίας  που θα δώσει το μουσικό σχήμα «Το κάλεσμα της Φύσης» το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 21:30 το βράδυ στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2015».

Κρητική μουσική βραδιά με τίτλο: «ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ»

Το μουσικό σχήμα «ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» διοργανώνει μια κρητική μουσική βραδιά με τίτλο: «ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ». Ο Δήμος Ηρακλείου σας προσκαλεί το Σάββατο 25 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) στις 9:30 το βράδυ να απολαύσετε ένα μουσικό πρόγραμμα που τιμά την κρητική παράδοση. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το μουσικό σχήμα «ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» αποτελείται από τον Μιχάλη Ξυδάκη, τον Μπάμπη Κασαπάκη, τον Δημήτρη Νεονάκη, τον Γιώργη Τζωρτζάκη, τον Γιώργη Ξυδάκη και τον Κωστή Μουδάτσο.

5 BROKEN CAMERAS | 5 Σπασμένες κάμερες

26 Κυριακή • ώρα: 21:30
Είσοδος Ελεύθερη

5 BROKEN CAMERAS |
5 Σπασμένες κάμερες

Σκηνοθεσία | Direction: Εμάντ Μπουρνάτ (Παλαιστίνιος) και
Γκάι Νταβίντι (Ισραηλινός)
Turkey 2011 | 94’

Το ντοκιμαντέρ 5 ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ είναι ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που ολοκληρώθηκε το 2011, σε σκηνοθεσία του Παλαιστίνιου Εμάντ Μπουρνάτ και του Ισραηλινού Γκάι Νταβίντι.Το ντοκιμαντέρ έχει βραβευτεί σε φεστιβάλ κινηματογράφου, σε όλον τον κόσμο, και είναι η πρώτη παλαιστινιακή ταινία που ήταν υποψήφια για το βραβείο Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, κατά την 85η απονομή βραβείων της Ακαδημίας το 2013.

«Άρωμα Ανατολής» - ΧΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ

«Άρωμα Ανατολής» θα… μυρίσει η σκηνή του Ανοικτού Θεάτρου της «Πύλης Βηθλεέμ» την Κυριακή 26 Ιουλίου στις 21:30 το βράδυ. Μία ομάδα πάνω από 50 χορευτές/τριες με τους «ΧΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΓΑΙΑΣ» θα παρουσιάσει πολυπολιτισμικούς χορούς της μέσης Ανατολής και φαντεζί σόου από χώρες όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Τουρκία, η Ανδαλουσία, η Ινδία και άλλες.

5ο ΚΥΝΗΓΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Η οργανωτική επιτροπή των ομάδων  Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού και του Κυνηγιού Παραλίας Ηρακλείου επιμελούνται το 5ο κυνήγι παραλίας στη Δημοτική Πλαζ Καρτερού «Ακτή» υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Την Κυριακή 26 Ιουλίου ξεκινάμε το παιχνίδι στις 13:00. Ένα παιχνίδι 5 φορές καλύτερο από τα προηγούμενα, με τους «ΣΠΙΡΤΟΥΛΙΔΕΣ», τους διοργανωτές του καλοκαιρινού event, να υπόσχονται ένα κυνήγι δημιουργίας, διασκέδασης και πολύ γέλιου!

Γιάννης Χαρούλης - Χίλια Καλώς Εσμίξαμε

Ο Γιάννης Χαρούλης, μετά τις sold out παραστάσεις του το χειμώνα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του δίσκου «Χίλια Καλώς Εσμίξαμε», εμφανίζεται στο Ηράκλειο, στο Τεχνόπολις την Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Ιουλίου για να ξαναζήσουμε μαζί την μοναδική εμπειρία των live παραστάσεών του.

All the real girls | Όλα τα αληθινά κορίτσια

27-28-29 Δευτέρα | Τρίτη | Τετάρτη • ώρα: 21:30

All the real girls |
Όλα τα αληθινά κορίτσια

Σκηνοθεσία | Direction: David Gordon Green
USA 2003 | 108’

Ο Πολ ζει στη Βόρεια Καρολίνα με τη μητέρα του και μπορεί να έχει όποιο κορίτσι θέλει. Η Νόελ όμως, αδελφή του καλύτερού του φίλου, δεν είναι σαν τα άλλα κορίτσια, και ο Πολ βλέπει τον εαυτό του να αλλάζει μέσα από τη σχέση τους. Μέχρι που το πιο απροσδόκητο παραστράτημα ανατρέπει τα πάντα. Ειδικό βραβείο στο Φεστιβάλ Σάντανς.

«Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» από το «ΟΜΜΑ STUDIO»

"Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ", μια θεατρική διασκευή για παιδιά του δημοτικού αλλά και του Γυμνασίου, από το γνωστό κλασσικό μυθιστόρημα του ΤΖΩΡΤΖ ΟΡΓΟΥΕΛ παρουσιάζεται την Δευτέρα 27 Ιουλίου στο Ανοικτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» από το «ΟΜΜΑ STUDIO» στις 21:30.

Κρητική Μουσική Βραδιά από το Μουσικό Σχήμα «ΚΡΗΤΕΣ»

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του Νομού Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.) και ο Δήμος Ηρακλείου σας προσκαλούν στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ για μια μουσική βραδιά που στηρίζει την κρητική παράδοση. Το μουσικό σχήμα «ΚΡΗΤΕΣ» και ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» σας καλούν να ταξιδέψετε μαζί  τους με μουσικές και στίχους, σε έναν προορισμό, που γίνεται παράδοση. Είσοδος ελεύθερη.

«Μέρες Ραδιοφώνου»

Το Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» υποδέχεται τις «Μέρες Ραδιοφώνου» την Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Ιουλίου στις 21:30. Ένα μουσικό ταξίδι, στις πιο νοσταλγικές μέρες του ελληνικού ραδιοφώνου με αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένες εκπομπές, που σφράγισαν την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Η διαδραστική κωμωδία «ΦΑΤΣ ΚΑΙ ΖΒΟΥ»

To THEATRE FACTORY παρουσιάζει μια φαρσοκωμωδία για παιδιά όλων των ηλικιών στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2015» την Τρίτη 28 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 9:30 το βράδυ. Το έργο «ΦΑΤΣ ΚΑΙ ΖΒΟΥ» του Ken Campbell συνδυάζει το γέλιο και τον ενθουσιασμό, την ενεργή συμμετοχή του κοινού και τον κοινωνικό προβληματισμό αναφορικά με την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αναθεώρηση των κοινωνικών στερεότυπων και του αθέμιτου ανταγωνισμού. Η καρναβαλική ανατροπή στο τέλος του έργου υπαινίσσεται το θρίαμβο της αγάπης, του ερώτα, της φιλίας και της χαράς.

Έκθεση – Γιορτή Κρητικών Προϊόντων, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης για άλλη μία χρονιά, πραγματοποιεί την έκθεση – γιορτή των μελών του με Κρητικά προϊόντα, Οικοτεχνίας και Χειροτεχνίας, όπου  θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου.

Η έκθεση θα διαρκέσει πέντε ημέρες 29, 30, 31 Ιουλίου 1 και 2 Αυγούστου 2015. Οι ώρες λειτουργίας της είναι από της 10 το πρωί,  μέχρι 10 το βράδυ με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Να τονίσουμε ότι  συνδιοργανώνεται με τον δήμο Ηρακλείου, υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και το Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Τελεί  δε,υπό την αιγίδα της ΟΕΒΕΝΗ

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Την τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη», ένα διαχρονικό τραγικό σχόλιο στην αλαζονεία της εξουσίας, παρουσιάζει η «5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη την Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30.

Μουσικοθεατρική παράσταση «ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΠΑΘΗ»

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου το Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση «ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΠΑΘΗ» στις 21:30. Μία παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα  του Κώστα Αρβανιτάκη με τίτλο: "Οι Καπελιέρες". Με  φόντο την  ζωή  της   Βηθλεέμ Παπουδάκη (υπαρκτό πρόσωπο), ο θεατής  παρακολουθεί την ιστορία της  Κρήτης  του 20ου αιώνα. Η παράσταση έχει ζωντανή μουσική από τον Γιώργο Ζαχαριουδάκη και 20 τραγούδια ερμηνευμένα από τη Μαρία Λούκα, παραδοσιακά τραγούδια Κρήτης, από την Σμύρνη αλλά και έντεχνα  ελληνικά.

«Σηκώτε να χορέψουμε, ένα βράδυ στα καφέ αμάν της Μικρασίας» - μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στην Μικρασιατική παράδοση

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου το Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30 φιλοξενεί την χορωδία των Μικρασιατών Μεγάλου Κάστρου σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στην Μικρασιατική παράδοση. «Σηκώτε να χορέψουμε, ένα βράδυ στα καφέ αμάν της Μικρασίας», το όνομα της εκδήλωσης υπό την Διεύθυνση του Ανδρέα Γιακουμάκη με ελεύθερη είσοδο. Χορεύει ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ».

Θεατρική παράσταση 'Κόκκινα Φανάρια' από τη Θεατρική Ομάδα Ιυττός

Θεατρική παράσταση "Κόκκινα Φανάρια" του Ν.Γαλανού από τη Θεατρική Ομάδα Ιυττός σε σκηνοθεσία Αντώνη Ντουράκη. Πρεμιέρα Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 και κάθε Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 στο θεατρικό χώρο "το Σπίτι" στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Η Θεατρική ομάδα «KILLING THE FLY» παρουσιάζει την «ΑΓΓΕΛΙΚΗ»

Η θεατρική ομάδα «KILLING THE FLY» παρουσιάζει μια παράσταση βασισμένη στην αληθινή ζωή της Αγγελικής Ματθαίου, όπως η ίδια την κατέγραψε σε ένα απλό τετράδιο την Πέμπτη 30 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:30

Μουσική Βραδιά με το Κουαρτέτο εγχόρδων “EVENOS”

Στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» θα βρίσκονται τέσσερις νέοι μουσικοί οι οποίοι αποφάσισαν να ενώσουν τις μουσικές τους ιδέες και γνώσεις και να εκφραστούν ενιαία μέσω της μουσικής γλώσσας.

Χορευτικό Σεργιάνι στα ελληνικά νησιά

Το Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού Ηρακλείου με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου παρουσιάζει μια βραδιά αφιερωμένη σε χορούς, τραγούδια, έθιμα αλλά και δρώμενα  από τα νησιά της Ελλάδας.

Θεατρική Παράσταση 'Iουλιέτα' του Άκη Δήμου

Στην εκδοχή του Άκη Δήμου η Ιουλιέτα βρίσκεται μόνη στο σπίτι της, δίχως Ρωμαίο, να μιλά σ’ έναν φανταστικό επισκέπτη για τη ζωή της, τον έρωτα, τη γυναικεία φύση.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE