11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Η μεγάλη επιτυχία της περασμένης χρονιάς, μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε με το δεύτερο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου. Φέτος πρόθεσή μας είναι να συναντήσουμε τους μεγάλους κωμικούς του ιταλικού κινηματογράφου, από το παρελθόν μέχρι σήμερα, αυτούς τους υπέροχους χαρακτήρες που σημάδεψαν την ιστορία της ιταλικής κωμωδίας και είναι σίγουρο ότι με το μοναδικό τους ταλέντο και πάλι θα μας κάνουν να γελάσουμε... ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς! Αυτή η δεύτερη συνάντησή μας, είναι αποτέλεσμα της αποδοχής και της αγάπης με την οποία αγκαλιάσατε την προσπάθειά μας και το ιταλικό σινεμά.
Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης "Ο Δίας & οι Μούσες". Διάρκεια έκθεσης :2/10-2/12 2015
Ανοιχτά: Δευτέρα έως παρασκευή 6-8 το βράδυ
Ο Σύλλογος υποτροφιών-βραβεύσεων Ροταριανού ομίλου Ηρακλείου σας προσκαλεί στο παζάρι-έκθεση βιβλίου που θα γίνει στη Λότζια από Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έως Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. Το παζάρι-έκθεση θα γίνει σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο"Κυριακής".
Το Εργαστήριο Υγείας & Οδικής Ασφάλειας ( ΕΥΟΑ) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας (ΤΕΙ-Κ) και οι Ιατρικές Σχολές των πανεπιστημίων της Παβία και του Ανόβερο υλοποίησαν το χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε έργο: «Αντιμετώπιση της βλάβης και του κοινωνικο-οικονομικού κόστους που προκύπτει από τραυματισμό σε οδική τροχαία σύγκρουση μέσω αποτελεσματικών παρεμβάσεων (REHABIL-AID, Νο MOVE / Γ4 / SUB / 2.011 έως 294 / SI2.628846).
To Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου μετά από την ανακαίνιση του από την Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η. και τους εθελοντές του Δήμου ξεκινάει τη νέα λειτουργία του με ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.
Ήπιες μουσικές βραδιές, Λογοτεχνικά και Θεατρικά αναλόγια, Ποιητικές βραδιές, Παρουσιάσεις, Προβολές, Ομιλίες και Παιδικά δρώμενα κάθε Κυριακή πρωί προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα.
Η έναρξη των φετινών εκδηλώσεων θα γίνει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 20:00 με την Μουσική Βραδιά από το σχήμα «ΕΡΑΝ» σε ένα πρόγραμμα με έντεχνα παραδοσιακά τραγούδια (Ελεύθερη είσοδος)
Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της ΡΕΑΣ ΓΑΛΑΝΑΚΗ "Η ΑΚΡΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ"
Ο φιλόλογος ΜΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ θα παρουσιάσει το βιβλίο και τη συγγραφέα. Αποσπάσματα θα διαβάσει η φιλόλογος ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΜΑΛΑΚΗ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά παρουσία του Αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη και του Συνθέτη Γιώργου Κουρουπού, αφιερωμένη στα 90 χρόνια από την γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι πραγματοποιείται με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στις 8 μ.μ. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και οργανωτή τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στη Κρήτη» που γιορτάζει τα 10 χρόνια της ίδρυσης του.