inner image

Τιμή στον Έλληνα - 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου

Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου παρουσιάζει την έκθεση «ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ» συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην επέτειο των 400 ετών από τον θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Η 'Λυσιστράτη' του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) παρουσιάζει την αντιπολεμική κωμωδία του Αριστοφάνη “ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ” στο Κηποθέατρο “Μ. Χατζιδάκις” από τις 28 Μαΐου έως την 1η  Ιουνίου 2014 στις 21:00. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Αντωνάκης σε απόδοση Κώστα Τσιάνου, μουσική Χρήστου Λεοντή, χορογραφίες Στεφανίας Σπυροπούλου, ενδυματολογία, σκηνογραφία και θεατρικές κατασκευές της ομάδας “fabros art”, πρόγραμμα – αφίσα Χρυσόστομου Σπετσίδη και τεχνική επιμέλεια φωτισμού και ήχου Βαγγέλη Παντούλα.

Έκθεση κοσμήματος Κορνηλάκη

Έκθεση κοσμήματος θα φιλοξενηθεί  από τις 30/05/2014 έως τις 08/06/2014 στην Πύλη Bitturi. Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 9:00π.μ έως 21:00 μ.μ.    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Ευρώπη σε διάλογο με την αρχαιότητα

Ένας διάλογος με την αρχαιότητα είναι το θέμα της έκθεσης που διοργάνωσε το Μουσείο της Καρλσρούης στη Γερμανία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Eurolog. Το Eurolog επιδιώκει να συνδράμει στον ανοιχτό διάλογο ανθρώπων από διαφορετικά κράτη, να προσφέρει μια επιπλέον οπτική γωνία και να ισχυροποιήσει διαπολιτισμικές αξίες. Συμμετείχαν για την  Ευρωπαϊκή Ένωση οι χώρες Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία καθώς και δύο χώρες  που περιβρέχονται από τη Μεσόγειο Θάλασσα, η Τυνησία και η Τουρκία. Κοινό στοιχείο που διαθέτουν οι χώρες αυτές είναι ο Ρωμαϊκός πολιτισμός.

'Η Δολοφονία Του Μαρά' από τη Θεατρική Ομάδα ΤΕΙ Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα ΤΕΙ Ηρακλείου σας προσκαλεί στον δεύτερο κύκλο παραστάσεων " Η Δολοφονία Του Μαρά" του Peter Weiss, σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαυροματίδη και Νικολή Αβραμάκη.

Παρουσίαση προγράμματος Δημιουργικής Γραφής 'Φτιάξε Καρδιά μου το δικό σου Παραμύθι'

Τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014 στις 6.μ.μ.θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος, δημιουργικής γραφής, "Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι" στην αίθουσα Ανδρόγεω του δήμου Ηρακλείου.

Προβολή της ταινίας «Palikari»

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου σας καλεί τη Δευτέρα 2 Ιουνίου και ώρα 8:00 μ.μ. στην προβολή της ταινίας «Palikari». Η ταινία παρουσιάζει τα δραματικά γεγονότα του 1914 στο ορυχείο του Ροκφέλερ στο Λάντλοου του Κολοράντο που οδήγησαν στη δολοφονία του κρητικού μετανάστη και συνδικαλιστή Λούη Τίκα (Ηλία Σπαντιδάκη). Εκατό χρόνια μετά έρχεται στο φως μία από τις κομβικές στιγμές του αμερικάνικου εργατικού κινήματος και γίνεται η σύνδεση με τις εργατικές και μεταναστευτικές διεκδικήσεις της Ελλάδας του 2014. 

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού 'Τότε που τραγουδούσαν οι θεοί'

Η Λένια και ο Φίλιππος είναι δυο μικροί θεοί, όπως όλοι μας άλλωστε. Καθένας τους μέσα του κουβαλά διαφορετικά θραύσματα της ανθρωπότητας. Μιας ανθρωπότητας πιστής στο κοινωνικό κατεστημένο και στις ταξικές διαφορές. Όταν, όμως, έρχεται η αγάπη, χρειάζεται μια στιγμή για να κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στην ύπαρξή τους.
Μέσα σε μια κοινωνία που η Λένια ορίζεται από τις προκαταλήψεις και ζει μια καλοκουρδισμένη ζωή, θα γνωρίσει τον Φίλιππο, που έχει βιώσει το χειρότερο πρόσωπο των ανθρώπων.

Ενημέρωση για τα Προγράμματα Δια Βίου Μαθησης

Ενημέρωση για τα Προγράμματα Δια Βίου Μαθησης στο ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ Κατσαμπά.

Αλκοόλ....ενημερώσου.... επίλεξε για την ζωή σου....

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του  Δήμου Ηρακλείου, η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης & το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η  Μασταμπά, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, το ΑΛΚΟΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΑΓΝΗ & το Σύλλογο ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, πραγματοποιούν δράση ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης στην 4η Δημοτική Κοινότητα την Τετάρτη 04 Ιουνίου 2014 και ώρα 18:30μ.μ., στην πλατεία Νικαίας Μασταμπά ,με θέμα: “Αλκοόλ....ενημερώσου.... επίλεξε για την ζωή σου....”

Αναπτύσσω- Καινοτομώ- Επιχειρώ. Ευκαιρίες των νέων της Κρήτης στην Ευρώπη του 2020

«Αναπτύσσω- Καινοτομώ- Επιχειρώ. Ευκαιρίες των νέων της Κρήτης στην Ευρώπη του 2020»
Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014, ώρα 17.30
Επιμελητήριο Ηρακλείου στην αίθουσα «Καστελάκη», Κορωναίου. 9.

Το ΑΚΜΗ Κατάρτιση-Εκπαίδευση Α.Ε. διοργανώνει εκδήλωση με σκοπό την ανάδειξη των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών των νέων της Κρήτης που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και συμμετείχαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κυψέλες Επιχειρηματικότητας» που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Εκπαίδευσης και Δια βίου Μάθησης (ΕΣΠΑ). Την παρουσίαση των ομάδων θα συνοδεύσουν ομιλίες από εκπροσώπους του επιχειρηματικού και επιστημονικού τομέα της χώρας.

Σεμινάριο ψυχολογίας με θέμα “Απλή, γνήσια και αποτελεσματική επικοινωνία”

Σας προσκαλούμε στο νέο σεμινάριο ψυχολογίας που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης του TEI Κρήτης, την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 με θέμα “Απλή, γνήσια και αποτελεσματική επικοινωνία”.

Μαθητική Συναυλία του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης

Μαθητική Συναυλία του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης, Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, ώρα 7:00 μμ στην Αίθουσα Ανδρόγεω, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.
Λαμβάνουν μέρος οι μικροί μαθητές των τμημάτων Μουσικής Προπαιδείας, τα φωνητικά σύνολα του Ωδείου, οι σπουδαστές του εργαστηρίου μοντέρνας μουσικής και μικροί μαθητές όλων των οργάνων.
Είσοδος Ελεύθερη.

Σπιρομέτρηση και έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 3ης Δημ. Κοινότητας, περιοχή Δειλινών, της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το τμήμα της πνευμονολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, θα πραγματοποιήσει σπιρομέτρηση-έλεγχο αναπνευστικής λειτουργίας, την Πέμπτη 05-06-2014, κατά τις ώρες 9:00 έως 13:00,  στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ ΔΕΙΛΙΝΩΝ, Βορείου Ηπείρου & Εργοτέλους 26.

Δωρεάν μαθήματα στο Ται Τσι (Tai Chi) και στο Τσι Κουνγκ (Qi Gong)

Δωρεάν μαθήματα στο Ται Τσι (Tai Chi) και στο Τσι Κουνγκ (Qi Gong) πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή του Ιουνίου και του Ιουλίου στην καρδιά του Ηρακλείου. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία του Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ και του Πανελλήνιου Οδηγού Πολεμικών Τεχνών.

DUB PISTOLS LIVE

Τα καυτά πιστόλια της Dub έρχονται για πρώτη φορά στην Κρήτη για μια και μοναδική εμφάνιση την Δευτέρα 09 Ιουνίου στο Θέατρο Τεχνόπολις με αφορμή το επίσημο tour για τη κυκλοφορία του νέου τους δίσκου. Έχοντας κατακτήσει τις καρδιές των μουσικόφιλων διεθνώς και συνεπείς με την δημιουργική τους παράδοση, επιστρέφουν με ένα εξαιρετικό κι από τα πιο παραγωγικά άλμπουμ τους με τίτλο «Worshipping The Dollar».

Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Βιέννης - Vienna Strauss Orchestra

Για πρώτη φορά στην Κρήτη, ζήστε μια μαγική καλοκαιρινή βραδιά βιεννέζικων βαλς από την παγκοσμίως διάσημη Strauss Vienna Orchestra. Η ART BG με χαρά και υπερηφάνεια, παρουσιάζει την παγκοσμίως διάσημη Strauss Vienna Orchestra, στις 10 Ιουνίου 2014 στις 9 μ.μ., στον πολυχώρο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ (Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 116, Αμμουδάρα Γαζίου).

Eκδήλωση με θέμα: «Οi επιπτώσεις των χημικών όπλων στην υγεία»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, Η Πρωτοβουλία  Ηρακλείου κατά της “εξουδετέρωσης” των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο και το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΙΜΔΑ)

σας καλούν σε εκδήλωση με θέμα:

«ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ»

που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, την Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 και ώρα 19.00.

Έκθεση πρωτογενούς θεραπευτικής ζωγραφικής και βυζαντινής αγιογραφίας

Εκθεση πρωτογενούς θεραπευτικής ζωγραφικής και  βυζαντινής αγιογραφίας από 11 έως 14 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Astoria Capsis.

Ενημερωτική εκδήλωση για τις πατέντες και τα εμπορικά σήματα

Ενημερωτική εκδήλωση  για τις πατέντες και τα εμπορικά σήματα (Διανοητική Ιδιοκτησία) στο Επιμελητήριο Ηρακλείου «Η Διανοητική Ιδιοκτησία, ως επένδυση των ΜμΕ στην Καινοτόμο Επιχειρηματικότητα»,Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Κορωναίου 9, Ηράκλειο

Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Καρτσάκη

Τι διαβάζουν οι Ηρακλειώτες του Μεσοπολέμου; Ποιες είναι οι λογοτεχνικές προτιμήσεις τους; Ποια είναι η πνευματική εικόνα του τόπου; Με οδηγό τη λογοτεχνία της περιόδου και μέσα από τα κείμενα των περιοδικών αναζητούνται απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά και επιχειρείται η «χαρτογράφηση» της πνευματικής ζωής του μεσοπολεμικού Ηρακλείου, πτυχές της οποίας θα αναδειχθούν κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Καρτσάκη Το λογοτεχνικό Ηράκλειο του Μεσοπολέμου. Κείμενα, Έντυπα, Δημιουργοί, Δήμος Ηρακλείου - Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου, 2013 που οργανώνεται από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014, ώρα 19.30΄, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.

Ο Χρήστος Δημόπουλος στο Ηράκλειο για την παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου του

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου, στις 6:00 μμ, το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός, προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια συνάντηση με τον αγαπημένο συγγραφέα και παρουσιαστή Χρήστο Δημόπουλο.

Μουσικοθεατρική παράσταση «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου  η Φιλαρμονική και η Παιδική - Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία» την Παρασκευή 13 Ιουνίου και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Μια παράσταση που φιλοδοξεί να κερδίσει τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων θεατών παρουσιάζοντας επί σκηνής ορχήστρα 55 μουσικών, χορωδία 50 παιδιών και ομάδα μουσικού θεάτρου με παιδιά και ενήλικες τραγουδιστές. Κύριο θέμα της παράστασης η ορθογραφία, που αν «ντυθεί» με νότες, μπορεί να  προσφέρει ένα αξέχαστο θέαμα! Το τραγούδι, ο χορός και το κέφι θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του κηποθέατρου  με την εκπνοή της σχολικής χρονιάς.  Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίας Καριωτάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίτανος.  Είσοδος ελεύθερη. Συμμετέχουν η ομάδα μουσικού θεάτρου του Ωδείου Ηρακλείου – Απόλλων και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Έκθεση αγιογραφίας και ζωγραφικής

Έκθεση αγιογραφίας και ζωγραφικής της Κας ΤΣΑΚΟΥΜΗ – ΣΤΥΛΙΑΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ θα φιλοξενηθεί από τις 13-06-2014 έως 20-06-2014 στην Πύλη Αγ. Γεωργίου (Πλ. Ελευθερίας). Η Έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως 13:00 και από 17:00 έως 21:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος και πλεκτού

Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος και πλεκτού της Κας Πασπαράκη Δήμητρας θα φιλοξενηθεί από τις 13-06-2014 έως 25-06-2014 στην Πύλη Αγ. Γεωργίου (Πλ. Ελευθερίας). Η Έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως 14:00 και από 17:30 έως 21:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Κολυμβητικοί Αγώνες Τσέτσο Γκολομέεβ

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει αγώνες στη μνήμη του προπομητή του ΤΣΕΤΣΟ ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου στις 14 & 15 Ιουνίου 2014.

Ο Στράτης Θαλασσινός κι' ένα μικρό ναυάγιο

Ο Στράτης Θαλασσινός κι' ένα μικρό ναυάγιο, Σάββατο 14 Ιουνίου, 21:00 στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις

Συναυλία 'Δια Φωνής...' στη Βασιλική Αγίου Μάρκου

O Σχολικός Σύμβουλος Μουσικών και τα φωνητικά σύνολα, Cantilena Χανίων", Χορωδία Γυμνασίου Επισκοπής Ρεθύμνου, Χορωδία Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου,
συμπράττουν "ΔΙΑ ΦΩΝΉΣ" και σας προσκαλούν το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 στη Βασιλική Αγίου Μάρκου Ηράκλειο,  στις 20.00.
Διευθύνουν: Γιώργος Καλούτσης και Έλλη Περίσογλου.

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Δημόπουλου 'Η Γοργόνα Ελισσώ!'

Ο Χρήστος Δημόπουλος από το Ουράνιο Τόξο, θα βρίσκεται μαζί μας στη Χώρα των Παραμυθιών! Το Σάββατο 14 Ιουνίου, στις 17:00, θα μας διαβάσει το δικό του παραμύθι " Η Γοργόνα Ελισσώ!

Εκδήλωση μνήμης θυμάτων του ναζισμού στη Στοά Μακάσι.

Εκδήλωση μνήμης θυμάτων του ναζισμού στη Στοά Μακάσι, Σάββατο 14/6/2014, στις 11:00 π.μ

7ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής

Την Κυριακή 15/06 ξεκινάει στο Βενεράτο της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής το 7ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου, στο Πάρκο Γλυπτικής.

Το Συμπόσιο Γλυπτικής αποτελεί έναν θεσμό που ξεκίνησε το Καλοκαίρι του 2006 μετά από μια συνάντηση καλλιτεχνών από διάφορες χώρες, που αποφάσισαν να σμιλέψουν έργα στην πέτρα και να δωρίσουν τα γλυπτά αυτά στην περιοχή.

Συναυλία Ηλιαχτίδας με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων και Γονέων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα» διοργανώνει συναυλία με τον καλλιτέχνη Βασίλη Παπακωσταντίνου την Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 και ώρα 21.30 μ.μ. στο Θέατρο Τεχνόπολις.

Ημερίδα για το πρόγραμμα Oρίζοντας 2020 (Horizon 2020)

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα "Horizon 2020" τη Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 στο Φοιτητικό Κέντρο Πανεπιστημιούπολης Βουτών, αμφιθέατρο "Μαρία Μανασσάκη".

Πληροφορίες: www.ekt.gr

Πρόσκληση - Πρόγραμμα - Εγγραφές: www.ekt.gr/news/events/ekt/2014-06-16/invite.html

Επικοινωνία: Ειδικός Λογαριασμός Π.Κ.: κ. Παναγιώτα Σπετσίδου (τ. 2810 393159, email: spetsidou@elke.uoc.gr) - κ. Μαρία Καραβασίλη (τ. 2810 393190, email:karavasili@elke.uoc.gr)

Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας: Παρουσίαση και προβολή Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο, συνεδριακής μορφής με θέμα: «Γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας: Παρουσίαση και προβολή Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, για το σχολικό έτος 2013-2014». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 17 και 18 Ιουνίου και ώρα 17:30 με 21:15,  στο 48ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αντωνίου Στιβακτάκη με τίτλο «Μορφές Κρητών Αθωνιτών»

 

Το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Αντωνίου Στιβακτάκη με τίτλο: « Μορφές Κρητών Αθωνιτών » που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 στις  19:30 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, πλατεία Αγ. Μηνά, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Σας περιμένουμε με πολλή χαρά.

Από το Βιβλιοπωλείο της Αρχιεπισκοπής μας.

Συναυλία Paul DiAnno και Sorrowfull Angels - open act : Timeriver

H περιοδεία "BEAST OVER GREECE 2014”, ένα εκρηκτικό show με κομμάτια από τους 2 πρώτους δίσκους των IRON MAIDEN, θα είναι η τελευταία και αποχαιρετιστήρια (Farewell Tour) του PAUL DI’ANNO προς του οπαδούς του καθώς στο τέλος της χρονιάς κατεβαίνει οριστικά από τα stage

Παιδική θεατρική παράσταση «Περπατώ εις το δάσος…»

Τo Κέντρο Δημιουργικής Aπασχόλησης Παιδιών Τριών Βαγιών που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου, παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση «Περπατώ εις το δάσος…» βασισμένη σε διασκευή του ομώνυμου θεατρικού κειμένου  της Στέλλας Μιχαηλίδου.

Η Ευρωπαική Γιορτή της Μουσικής στο Ηράκλειο

Το Ηράκλειο υποδέχεται στις 21-22 Ιουνίου για 5η συνεχή χρονιά την Ευρωπαική Γιορτή της Μουσικής, ταυτόχρονα με δεκάδες ελληνικές και εκατοντάδες ευρωπαικές πόλεις. Για φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν συναυλίες σε κεντρικά σημεία της πόλης από τοπικά και διεθνούς εμβέλειας νεανικά συγκροτήματα, καθώς και μουσικές από DJ.

Θεατρική Παράσταση 'Υπόθεση Σωκράτη'

Η εκδίκαση της ‘’Υπόθεσης Σωκράτη’’  Πύλη Βιτουρι (περιοχή Βίγλα). Το προσεχές Σάββατο 21 Ιουνίου και ώρα 21:00

Γνωρίζοντας τον El-Greco, μαθητικά 'γυμνάσματα', 400 χρόνια από το θάνατό του

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Europe Direct - Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Κρήτης και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα τιμήσουν τον μεγάλο κρητικό ζωγράφο με μία σειρά εκδηλώσεων – αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του - από μαθητές των σχολείων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου, «Δίκτυο Greco», με τίτλο: «2014 - ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ EL GRECO: MAΘΗΤΙΚΑ ‘ΓΥΜΝΑΣΜΑΤΑ’ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ».

Οι εκδηλώσεις θα αφορούν σε παρουσιάσεις, προβολές, μουσικοποιητικά και θεατρικά δρώμενα, καθώς και σε έκθεση μαθητικής δημιουργίας με εικαστικά και γλυπτά έργα και θα πραγματοποιηθούν από Τρίτη 24 Ιουνίου 2014 έως και Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 με ώρα έναρξης 21:00, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» (είσοδος από Πλαστήρα). Oι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό.

Παρουσίαση του βιβλίου του γεωλόγου Στέλιου Μιχ. Μανωλιούδη 'ΟΙΝΟΥ - ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ'

Παρουσίαση του βιβλίου του γεωλόγου Στέλιου Μιχ. Μανωλιούδη "ΟΙΝΟΥ - ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ" την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014 στις 19:30 στη Δημοτική Αίθουσα της οδού Ανδρόγεω.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου 'Ότι αγαπώ είναι δικό σου'

Το Βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης" και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Καλπούζου, την Πέμπτη 26 Ιουνίου, στις 20:00 στο OPUS WINE - BAR ( Καπετάν Χαραλάμπη 3, Ηράκλειο Κρήτης, τηλ 2810 225151).

Συναυλία του Μανώλη Λιδάκη

Ο Μανώλης Λιδάκης, ταξιδεύει αυτό το καλοκαίρι ανά την Ελλάδα επιτρέποντάς μας να απολαύσουμε μία από τις πιο αξιόλογες και δυνατές φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Mε τα ολοκαίνουργια τραγούδια του νέου του δίσκου «Αύριο θα είναι αργά» όπου τη μουσική υπογράφουν η Βάσω Αλλαγιάννη  ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Ορφέας Περίδης και με άξονα τις πιο αντιπροσωπευτικές στιγμές  της  δισκογραφίας του ο Μανώλης Λιδάκης δηλώνει ένα νέο παρών στη δισκογραφία και στον κόσμο που τον αγάπησε!

Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Ρουσσόπουλου

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 73 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών εξέδωσε το βιβλίο του Χρήστου Ρουσσόπουλου με τίτλο Η Μάχη της Κρήτης το οποίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, ώρα 11.00, στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Ρόκ συναυλία από πολιτιστικό σύλλογο «ΒΟΜΒΟΣ»

 Ο πολιτιστικός σύλλογος Ηρακλείου «ΒΟΜΒΟΣ» θα πραγματοποιήσει Ρόκ συναυλία στις 28 Ιουνίου 2014  και ώρα 18:00 στην Πύλη ΒΗΘΛΕΕΜ.    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο στρατηγικός ρόλος των Επιμελητηρίων στην ανάκαμψη της Κρήτης

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί  στην εκδήλωση με θέμα: «Ο στρατηγικός ρόλος των Επιμελητηρίων στην ανάκαμψη της Κρήτης». Ομιλητής ο Νίκος Λυγερός.

Συναυλία Σαβίνα Γιαννάτου & Ευγενία Καρλαύτη

Την Δευτέρα 30 Ιουνίου η Σαβίνα Γιαννάτου και η Ευγενία Καρλαύτη εμφανίζονται στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζηδάκις στο Ηράκλειο Κρήτης.

Ημερίδα στα πλαίσια του 7oυ Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής

Την Δευτέρα 30/06/2014 στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 18:30- 21:30, θα πραγματοποιηθεί , ημερίδα στο πλαίσιο του Συμποσίου και του Εορτασμού των 400 χρόνων από το θάνατο του El Greco.

Ομιλίες:

α) ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΕΤΡΑΚΗ, θέμα «Θεοτοκόπουλος- Κορνάρος»

β) ΚΩΣΤΗΣ  ΚΑΖΑΜΙΑΚΗΣ, θέμα «Θεοτοκόπουλος- Καζαντζάκης»

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα παρουσίασης του Ερωτόκριτου με την Μαρία Φασουλάκη στο τραγούδι και τον Γιώργο Γιανναδάκη στη Λύρα.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE