inner image

2ο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και μετά την επιτυχία του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Τραγουδιού που έγινε στην πόλη μας, ο Δήμος Ηρακλείου και  το Κέντρο Ειδικών Παιδιών Άγιος Σπυρίδων προσκαλεί  παιδιά ηλικίας από 5 έως και 18 ετών να συμμετάσχουν στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού τραγουδιού.

 Η δράση αυτή θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να αναπτύξουν την αξία ευγενούς συναγωνισμού ,να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους ,να εκφράσουν και να αναδείξουν μέσω της μουσικής ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού τους.

Βιωματικά σεμινάρια: 'Βήματα για τη ζωή'

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα (17ο, 24ο, 28ο και 46ο Νηπιαγωγείο) και το Σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα", διοργανώνουν κύκλο Βιωματικών Σεμιναρίων για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας, με θέμα: "Βήματα για τη ζωή".
 

 

Κωνσταντίνος Μάνος - A GREEK PORTFOLIO - 50 Χρόνια μετά

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών ολοκληρώνει τον κύκλο των περιοδικών της εκθέσεων για το έτος 2014 με μία νοσταλγική έκθεση του Μουσείου Μπενάκη με τίτλο Κωνσταντίνος Μάνος | A GREEK PORTFOLIO |50 Χρόνια μετά. Την έκθεση επιμελήθηκε, τον περασμένο χρόνο, ο Γιάννης Δήμου. Με άξονα τη δημιουργική συνεργασία του Ιστορικού Μουσείου με το Μουσείο Μπενάκη, η παρούσα έκθεση διαδέχεται την περιοδική έκθεση Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης στο πλαίσιο του εορτασμού του Έτους Γκρέκο (2014). Η έκθεση εγκαθίσταται στο Μουσείο Μπενάκη και θα εγκαινιαστεί στην οδό Πειραιώς στις 20 Νοεμβρίου 2014.

Το διήγημα της Τετάρτης και φέτος στον Κοινωνικό Χώρο

Οι συγγραφείς Νίκη Τρουλλινού και Αντώνης Καρτσάκης επανέρχονται φέτος δριμύτεροι με τις λογοτεχνικές τους περιπλανήσεις!Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, και κάθε δεύτερη Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, αναγνώσεις διηγημάτων και λογοτεχνικών εν γένει κειμένων για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9).

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΩΝ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΩΝ – LA NOCHE DE LOS GIRASOLES (2006, 123') τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014 στις 20:00 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Φιλανθρωπικό παζάρι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 49ου Νηπιαγωγείου

Μια διαφορετική δράση οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 49ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου 2014 στο αίθριο της Λότζια. Για πρώτη φορά νηπιαγωγείο οργανώνει φιλανθρωπικό παζάρι για να μαζευτούν χρήματα, που θα δοθούν στην «Ζωοδόχο Πηγή», στο κέντρο ειδικών παιδιών στην Αλικαρνασσό. Θέλουμε γονείς και νήπια να βροντοφωνάξουμε εν όψει γιορτών «ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟ» και να δείξουμε πως υπάρχουν άνθρωποι που γιορτάζουν ΔΙΝΟΝΤΑΣ!

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι, Ε. Πουλλά (ΠΕ06),  Α. Κατσαγκόλης (ΠΕ11), Ν. Δεληκανάκη (ΠΕ60), Ε. Μαράκη (ΠΕ70), Μ. Δρακάκη (ΠΕ70) & Π. Σιφακάκης (ΠΕ70), σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή Παραολυμπιονικών, Παγκόσμιων Πρωταθλητών, Αθλητών ΑμεΑ, και με αντιπροσωπεία μαθητών σχολικών μονάδων  Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης, περιοχής ευθύνης τους, που θα παρουσιάσουν βιωματικές δράσεις και τεχνήματα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Α’/θμιας & Β’/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου.

«Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη - από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης για τη χειμερινή περίοδο 2014 παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη.  Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και δύο μουσικοί, (Σταύρος Ψαρουδάκης λύρα – τραγούδι και Δημήτρης Τσούρτος κιθάρα – κοντραμπάσο) που με την μουσική τους και το τραγούδι συνομιλούν με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε

“ΘΗΛΑΣΜΟΣ: Αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε” είναι το θέμα της Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 2/12/2014 και ώρα 11.00΄ π.μ. έως 13.30΄ μ.μ. στο κεντρικό ΤΕΙ στο Ηράκλειο, περιοχή Εσταυρωμένος, Αμφιθέατρο 3 ΣΕΥΠ, κτίριο Αιθουσών Διδασκαλίας.

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή»

Με σύνθημα “Όλοι έχουμε ανάγκη από αγάπη.  Κάποιοι, όμως, χρειαζόμαστε και υποστήριξη, καθημερινά.” ξεκίνησε και φέτος στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης το Χριστουγεννιάτικο  Παζάρι του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή».

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ: Μύθοι και πραγματικότητα

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου προσκαλεί γονείς και μαθητές στην ενημερωτική συζήτηση που διοργανώνει την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου Αλικαρνασσού  (Μαυσώλου 75) με θέμα: «ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ : Μύθοι και πραγματικότητα»

Εισηγητές οι:

1. Συντυχάκης Μανώλης - Κοινωνιολόγος, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Δήμου Ηρακλείου

και

2. Κούδας Βασίλης, Ψυχίατρος του ΠΑΓΝΗ

Χορωδία Μικρασιατών Μεγάλου Κάστρου - Χριστουγεννιάτικη Αγορά στη Λότζια

"Χορωδία Μικρασιατών Μεγάλου Κάστρου
Χριστουγεννιάτικη Αγορά στη Λότζια
Πέμπτη 04-12-2014
Ωρα 10:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
Θα είναι χαρά μας να σας δούμε από κοντά, να ανταλλάξουμε ευχές για τις γιορτές και να γνωρίσουμε και να  ξαναθυμηθούμε μικρασιάτικες γεύσεις"

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης στη μουσική σκηνή Μύλος

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης στη μουσική σκηνή Μύλος, Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου στις 23:00.,Λαχανά & Μητσοτάκη, Heraklion, Greece

Πορτραίτα ανήσυχα αναγνώστες αναζητούν

Μια έκθεση γεμάτη πορτραίτα που φιλοτέχνησαν περισσότεροι από 90 δημιουργοί παρουσιάζονται στις 6 Δεκεμβρίου 7 η ώρα το βράδυ στο Μουσείο  Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου.  Η έκθεση αυτή προτάθηκε από το πρόγραμμα ΧΑΝΙaRT και επιλέχτηκε να προβληθεί στις γιορτές ως συνδιοργάνωση και προσφορά στο κοινό της πόλης μας.

Μία αγκαλιά για τα παιδιά - Φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Γυναικών «Ίριδα» διοργανώνει και σας προσκαλεί στην ΕΤΗΣΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από τη Μουσική Σχολή Ωδή, τη Σχολή Εν Χορώ και τις CretaMums!

Πλησιάζουν Χριστούγεννα… και το παζάρι των CretaMums! Φέτος οι CretaMums, σε συνεργασία με τη Μουσική Σχολή «Ωδή» και τη Σχολή Χορού «Εν Χορώ» οργανώνουν μια ολόκληρη γιορτή με μουσική, χορό, κουκλοθέατρο, εικαστικά εργαστήρια και παζάρι με χειροποίητα στολίδια και δώρα την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9).

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Παράδεισος πίστη

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Παράδεισος πίστη – Paradies: Glaube (2012, 115’) τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 στις 20:00 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Εκδήλωση αφιερωμένη στους ανθρώπους που στηρίζουν το έργο του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ SOS ΚΡΗΤΗΣ

Την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 στις 7μμ, το ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ SOS ΚΡΗΤΗΣ διοργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Ηρακλείου εκδήλωση αφιερωμένη στους ανθρώπους που στηρίζουν το έργο μας.

Ομιλία με θέμα «Παθήσεις του Λάρυγγα, σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές μέθοδοι»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ. ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ.

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου  Αγκαλιά-ΖΩ, διοργανώνει ομιλία  με ομιλητή τον

Ιατρό  Αλέξανδρο Δημ. Καρατζάνη, Ωτορινολαρυγγολόγο, Επιμελητή Α’ ΠαΓΝΗ.

Η Ομιλία  θα πραγματοποιηθεί   9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014   στις   7 μ.μ.

στην  αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ του Δημοτικού Μεγάρου  (πάνω από το ΚΕΠ)

ΘΕΜΑ:   ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΡΥΓΓΑ,

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα»

Η Α/θμια Δ/νση Εκπαίδευσης Ηρακλείου και ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ)  διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 17:00 - 21:00 στο 43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, Σπύρου Μουστακλή 10, 713 03 Ξεροπόταμος

Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου

Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού Σχολείου.

Η Λίμνη των Κύκνων

Η Σχολή Χορού «ARTE BALLET» παρουσιάζει  μια νέα διασκευή του έργου «Λίμνη των Κύκνων» την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 8 το απόγευμα στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της νέας διασκευής παρουσιάζεται η λεύκη ομορφιά των κύκνων και η μαύρη σκληρότητα της πραγματικής ζωής που αποτελεί μια διαφορετική διάσταση στο έργο του κλασσικού ρεπερτορίου.

Παρουσίαση του βιβλίου World Film Locations: Athens

Παρουσίαση του βιβλίου World Film Locations: Athens την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 στις 19:00 στο βιβλιοπωλείο Public. Το World Film Locations: Athens, ένας πρωτότυπος κινηματογραφικός οδηγός της ελληνικής πρωτεύουσας, συμπληρώνει την επιτυχημένη σειρά World Film Locations του εκδοτικού οίκου Intellect. Εμβληματικές αλλά και λιγότερο γνωστές τοποθεσίες γυρισμάτων ελληνικών και ξένων ταινιών στην Αθήνα, από το ιστορικό κέντρο, τα μνημεία της και τις γειτονιές της μέχρι τις κοντινές παραλίες και τα προάστιά αποτελούν το θέμα αυτής της έκδοσης η οποία μεταφέρει τους αναγνώστες-θεατές σε ένα ταξίδι στο χρόνο καλύπτοντας σχεδόν ένα αιώνα κινηματογράφου.

Γιορτή - Παζάρι της Στέγης Προστασίας Ανηλίκων

Την Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Στέγης Προστασίας Ανηλίκων θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή- Παζάρι στο Χώρο της Στέγης που βρίσκετε στην οδό Κωνσταντίνου Πολυχρονάκη 5 στον Μασταμπά.

Βιβλιοπαρουσίαση του μυθιστορήματος «Εμείς οι Ένοχοι»

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, οι Εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ θα παρουσιάσουν το νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα και συνταξιούχου Σχολικού Συμβούλου Κίμωνα Τσατσάκη «Εμείς οι Ένοχοι», στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

Το 'Διήγημα της Τετάρτης' διαβάζει Γαλάτεια Καζαντζάκη

Στο "Διήγημα της Τετάρτης", αυτή την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα, διαβάζουμε Γαλάτεια Καζαντζάκη και συζητάμε για το πολύτιμο συγγραφικό της έργο.

Εκδηλώσεις Χριστούγεννα 2014 - Πρωτοχρονιά 2015

Αφίσα

Με σύνθημα Ολος ο Δήμος μια γιορτή, ξεκινάμε φέτος τις εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, Με το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Ελευθερίας, με το σχολείο του Αη Βασίλη στην Πλατεία Δασκαλογιάννη, που οργανώνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη, με θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις, –όλες με ελεύθερη είσοδο- στις αίθουσες και τις Πλατείες, θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων σ’ ολόκληρο τον Δήμο. Ένα δένδρο ευχών και το παραδοσιακό καραβάκι, θα συμπληρώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, ενώ το Χριστουγεννιάτικο Καραβάνι θα το μεταφέρει ταυτόχρονα στην ύπαιθρο με τη Φιλαρμονική, Ξυλοπόδαρους και Αη Βασίληδες

Ημερίδα Εκπαίδευσης-Ενημέρωσης 'Ζίννια 2014'

Δυό χρόνια είναι είναι εξαιρετικά μικρό διάστημα για να σταματήσουν οι σκέψεις να τρέχουν σε φίλους που λείπουν. Στον Δημήτρη και στον Βαγγέλη μας. Έτσι και φέτος το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης «Ευάγγελος Κελαράκης» διοργανώνει την Πέμπτη 11/12/2014 και ώρα 16:00-21:00 την Ημερίδα Εκπαίδευσης-Ενημέρωσης "Ζίννια 2014".

Η Βικελαία ταξιδεύει...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού που ορίζεται η 11η Δεκεμβρίου, ξεκινάει στη «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη», αφήγηση παραμυθιών απ’ όλο τον κόσμο.

Μέσα από την αφήγηση αυτή, μοναδικό σύνδεσμο όλων των παιδιών, αναζητούνται ενδιαφέρουσες πολιτιστικές διαφορές αλλά παράλληλα και εκείνα τα στοιχεία, που ενώνουν τελικά, όλα τα παιδιά του κόσμου.

Στο πρώτο μας παραμύθι «Η Μπάμπουσκα» (γιαγιά), ασχολείται υπερβολικά με την καθαριότητα του σπιτιού της με αποτέλεσμα να μην προσέξει το λαμπερό αστέρι στον νυχτερινό ουρανό μέχρι που χτυπάει η πόρτα της…

Μια βραδιά με τη συγγραφέα Μάρω Δούκα

Η  Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου σας προσκαλεί σε μια βραδιά με τη συγγραφέα Μάρω Δούκα, την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, στις 18:30, στη δημοτική αίθουσα  Ανδρόγεω.

25 χρόνια Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού: από την αναγνώριση των δικαιωμάτων στην παραβίασή τους

Την  Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου διοργανώνει εσπερίδα με θέμα «25 χρόνια  Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού: από την αναγνώριση των δικαιωμάτων στην παραβίασή τους». Η  εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο) στις 5.30 το απόγευμα της Πέμπτης.

Εκδήλωση με τίτλο «Οι άστεγοι και η αυριανή μέρα»

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση με τίτλο «Οι άστεγοι και η αυριανή μέρα» που συνδιοργανώνεται από το Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων και το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης  (Εργαστήριο ΙV),  την Παρασκευή  12 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 15:30μμ. στην αίθουσα 10 του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων (Ικάρου 121, Ν. Αλικαρνασσός – έναντι ΣΕΑΠ). Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων γύρω από τις ανάγκες των αστέγων και την ανάδειξη της σημασίας του Κέντρου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό το οποίο διαμορφώθηκε για τις ανάγκες της εκδήλωσης καθώς και θεατρικό δρώμενο με τη συμμετοχή των ωφελουμένων του Κέντρου και την ευγενική υποστήριξη και επιμέλεια του σκηνοθέτη της θεατρικής ομάδας του ΤΕΙ Κρήτης. 

Θα ακολουθήσει μπουφές με την ευγενική χορηγία των τοπικών επιχειρήσεων «ΦΗΜΗ», «Κρασάς», « LIDO SOCCER».

Ημερίδα με θέμα «Οδικός και Δημοτικός φωτισμός: Εξοικονόμηση Ενέργειας και Χρηματοδότηση Έργων»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης και Πρόεδρος ΔΣ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκης σας προσκαλεί στην ημερίδα «Οδικός και Δημοτικός φωτισμός: Εξοικονόμηση Ενέργειας και Χρηματοδότηση Έργων» που οργανώνει το ΠΤΑΚ στο Ηράκλειο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στις 12 Δεκεμβρίου 2014.

 

Εκδήλωση της Διεθνής Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη για τα 400 χρόνια από το θάνατο του

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη πραγματοποιεί εκδήλωση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 400 χρόνων από το θάνατο του κορυφαίου ζωγράφου Ελ Γκρέκο,   με το γενικό τίτλο:  “ Καζαντζάκης και Γκρέκο”.

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το Ευρωπαϊκό Σχολείο

Στολισμός Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το Ευρωπαϊκό Σχολείο την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014.

Η Ομάδα Δράσης 17 παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Τραγούδια για Άντρες»

Η Ομάδα Δράσης 17 παρουσιάζει αυτές τις μέρες στην πόλη μας το θεατρικό έργο της Ζωής Σπυροπούλου «Τραγούδια για Άντρες». Πρόκειται για μια δημιουργική και καλλιτεχνικά ανήσυχη ομάδα που αποτελείται από... μαμάδες οι οποίες ξεκίνησαν από το Σύλλογο Γονέων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Είναι οι Πηνελόπη Ζερβάκη, Χρύσα Καλλέργη, Εύα Κανάκη, Ρένα Λημνιού, Γιάννα Μπολαράκη, Ελίνα Ταμπακάκη  & Άννα Φραγκάκη. Με την εμψυχώτριά τους Μαρία Παναγιωτάκη συμπορεύονται εδώ και τέσσερα χρόνια ακολουθώντας διαδρομές ψυχοδραματικής έκφρασης, μοιράσματος συναισθημάτων και θεατρικής δράσης.

Σύγχρονες προσεγγίσεις του ρόλου των Ελλήνων γονέων

Εκδήλωση της Πύλης-Πόλου Περιφέρειας Κρήτης του Ε.Α.Π. με τίτλο «Σύγχρονες προσεγγίσεις του ρόλου των Ελλήνων γονέων» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στις Αρχάνες Ηρακλείου.

Ημερίδα με θέμα «Ο πολιτισμός ως εργαλείο ανάπτυξης»

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης και η Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων διοργανώνουν δύο (2) ενημερωτικές ημερίδες για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τα Σωματεία της Κρήτης με θέμα «Ο πολιτισμός ως εργαλείο ανάπτυξης».

Παρουσίαση του νέου παραμυθιού της Βασιλικής Νευροκοπλή 'Ο Καλλίστρατος και η Πολιτεία των Αηδονιών'

Παρουσίαση του νέου παραμυθιού της Βασιλικής Νευροκοπλή "Ο Καλλίστρατος και η Πολιτεία των Αηδονιών"

Μουσική εκδήλωση της 4ης Δημοτικής Κοινότητας

Στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου, ο Πρόεδρος κ. Ζερβάκης  Κωνσταντίνος και η Επιτροπή Πολιτισμού Ψυχαγωγίας και Δημοσίων Σχέσεων της 4ης   Δημοτικής Κοινότητας, Σας  Προσκαλούμε όπως παρευρεθείτε στην μουσική  εκδήλωση που θα γίνει στις  13-12-2014  Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στην πλατεία Παναγίτσας στον  (αύλιο χώρο του ιερού ναού Παναγίτσας Μασταμπά)

Χριστουγεννιάτικo παζάρι του 1ου Γυμνασίου

Σας προσκαλούμε στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα πραγματοποιήσει το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 από 9:00 έως 15:00 στο αίθριο της Λότζια.  Θα σας περιμένουμε με πολλές εκπλήξεις.

«Μια γιορτή στου Νούρι» του Volker Ludwig

Η Πράξη Τέχνης 'Ιμερος θα ανεβάσει στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου την παράσταση «Μία γιορτή στου Νούρι» του Volker Ludwig. Η παράσταση απαρτίζεται από έμπειρους και ταλαντούχους Κρητικούς ηθοποιούς. Ένα έργο με εκπαι­δευτικό προσανατολισμό που ψυχαγωγεί τα παιδιά ενώ συγχρόνως πραγματεύεται με όρους επίκαιρους και ρεαλιστικούς το θέμα του ρατσισμού και της προκατάληψης απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες.

O Τρακατρούκας ...ο καλικάντζαρος στα παραμύθια του Σαββάτου

“…Η φωτιά είχε θεριέψει μέσα στο τζάκι… Ο Τρακατρούκας  έκανε βόλτες από κάτω προσπαθώντας να βρει το δρόμο του για να μπει στο σπίτι. Άκουγε τα ξύλα πως έκαναν καθώς καίγονταν ακριβώς σε εκείνο το σημείο που ήταν  «το δικό του άνοιγμα» και δεν μπορούσε ούτε να πλησιάσει. Καθόταν λυπημένος και περίμενε...Αχ και να μπορούσε κάποιος να τον βοηθήσει, κάτι να συμβεί, έχανε χρόνο. Το πολύ σε 10 λεπτά θα έβγαινε ο ήλιος και όλα τα ανοίγματα για τον απάνω κόσμο θα έκλειναν για τις επόμενες 12 μέρες… Τι να προλάβει, άκουγε τους φίλους του, τον Πι , τον Φι, τον Κατράμη, τον Σταχτή,τον Μπιρλιμπίμ, την Μαρόν, τον Βελόνη, τον Κουτσοδόντη… Αυτοί τα είχαν καταφέρει , εκείνος γιατί δεν μπορούσε. Έκλεισε τα μάτια του κι έκανε μια ευχή, στην νεράιδα, την μια και μοναδική νεράιδα των καλικάντζαρων. Εκείνη που όλα τα έκανε όμορφα κι όλα τα αδύνατα τα έκανε δυνατά… Κι ύστερα…

Εορταστική εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου 'τα Καμίνια'

Εορταστική εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου "τα Καμίνια" το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στις 18:00 στην Πλατεία Αγίας Βαρβάρας Καμινίων.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου «η ροδαυγή»

Ο σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «η ροδαυγή» θα πραγματοποιήσει τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στη Λεωφ. Δημοκρατίας (έναντι του 3ου Γ.Ε.Λ.). Τα παιδιά «της ροδαυγής» θα τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, θα ψάλουν κάλαντα και θα γίνουν πρωταγωνιστές σε χριστουγεννιάτικο εικαστικό δρώμενο. Στο χώρο του αμφιθεάτρου θα υπάρχει έκθεση των χειροποιημάτων των παιδιών. Τα χειροποιήματα θα διατίθενται προς πώληση από τις 11:00 π.μ. έως και τις 4:00 μ.μ.

«Η ροδαυγή» υλοποιεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης κι εκπαίδευσης για ενήλικες με Νοητική Υστέρηση ή με Νοητική Υστέρηση και Αυτιστική Διαταραχή ή με Νοητική Υστέρηση και ψυχωσική συνδρομή. Τα εργαστήρια οργανώνουν και υλοποιούν εθελοντές εκπαιδευτές υπό την επίβλεψη εθελοντή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής κι εκπαίδευσης κι εθελοντή κοινωνικού λειτουργού. Για πληροφορίες, επικοινωνείστε στα τηλ.: 2810361369 (πρωινές ώρες) και 6989402094.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Αυγουστιάτικο Γεύμα στη Ρώμη

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Αυγουστιάτικο Γεύμα στη Ρώμη – Pranzo Di Ferragosto (2008, 75') τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Μαρία και Σοφία Αμαριώτου - η ζωή και το έργο τους

Η Εφορεία Φιλολογικού του Λυκείου των Ελληνίδων, στη σειρά Διαλέξεων για τη ζωή και το έργο ανθρώπων που προσέφεραν στην πόλη του Ηρακλείου και τιμήθηκαν απ' αυτήν, πραγματοποιεί τιμητική εκδήλωση με ομιλητές την κα Μαρία Τζενάκη τ. Σχολική Σύμβουλο και τον κο Μανόλη Αμαριώτη Θεολόγο τ. Λυκειάρχη με θέμα:

"Μαρία και Σοφία Αμαριώτου"

(η ζωή και το έργο τους)

Η Εκδήλωση θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 6.30 μ μ στην Δημοτική αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ.

Η παρουσία όλων μας είναι ελάχιστος φόρος τιμής και εκτίμησης για την προσφορά τους στην πόλη μας και την εκπαίδευση.

Έκθεση Ψηφιδωτού 'Αέναος διάλογος με την πέτρα' του Ευθύμιου Παπαϊωάννου

Έκθεση Ψηφιδωτού "Αέναος Διάλογος με την Πέτρα" του Ευθύμιου Παπαϊωάννου από 15 - 28 Δεκεμβρίου 2014 στη Βασιλική Αγίου Μάρκου:

Επιχειρηματικές ευκαιρίες και ενίσχυση των εξαγωγών

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου -  μέλος του Enterprise Europe Network - & ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης σας προσκαλούν  στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Επιχειρηματικές ευκαιρίες και ενίσχυση των εξαγωγών» τη  Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2014  ώρα 18.00 αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ  Επιμελητηρίου Ηρακλείου ( Κορωναίου 9) 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Πολιτιστικού συλλόγου Άη Γιάννη Χωστού

Ο Δήμος Ηρακλείου, το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα και η Ομάδα Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο του Άη Γιάννη Χωστού, διοργάνωνει την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014, χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα της εκκλησίας του Αη Γιάννη ( κάτω από τον ναό). Θα συμμέτασχει η χορευτική ομάδα του συλλόγου μας, μαζί με του καλλιτέχνες μας.
Λύρα - τραγούδι: Γεωργιάδης Στέλιος
Νταούλι: Μπαλούρη Μάρθα

https://www.facebook.com/events/802181569843573/?notif_t=plan_user_joined

Christmas Fashion Show 2014

Εκδήλωση κοινωφελούς χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα: 21:00 στο Theatro Cafe Bar Food, στη Μιλάτου. Οι τελευταίες τάσεις της μόδας σε μία μοναδική επίδειξη στο κέντρο του Ηρακλείου σας περιμένει για μια βραδιά γεμάτη μόδα, τάσεις, χριστουγεννιάτικη διάθεση και πολλές εκπλήξεις.

Χριστουγεννιάτικo παζάρι του Συλλόγου Γερμανόφωνων Γονέων και Κηδεμόνων

Χριστουγεννιάτικo παζάρι του Συλλόγου Γερμανόφωνων Γονέων και Κηδεμόνων στις 15 Δεκεμβρίου 2014 από τις 10:00 στην είσοδο της Λότζια.

Άρωμα....Μ. Ασίας έχουν τα φετινά Χριστούγεννα - Χορωδία του Συλλόγου «Η ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ»

Αυθεντικά Σμυρναίικα και Μικρασιατικά τραγούδια που τραγούδιουνται, χορεύονται και συγκινούν μέχρι σήμερα θα ακουστούν στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή», την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στον Θεατρικό Σταθμό και ώρα 20:30 με  Είσοδο Ελεύθερη, από την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Αλικαρνασσού «Η ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ»

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή», την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει στην Βασιλική Του Αγίου Μάρκου στις 20:30 με  Είσοδο Ελεύθερη, Χριστουγεννιάτικη Συναυλία.

Το χριστουγεννιάτικο παζάρι του συλλόγου 'Ευ Ζω με τον καρκίνο'

Ο σύλλογος «ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» διοργανώνει στη Λότζια την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου το καθιερωμένο παζάρι του «δεύτερο χέρι» από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Θεατρικός μονόλογος «Molly Bloom» από τη θεατρική ομάδα «ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ»

Η θεατρική ομάδα «ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ» στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή» παρουσιάζει την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20.30 με  Είσοδο Ελεύθερη στον Θεατρικό Σταθμό, τo θεατρικό μονόλογο «Molly Bloom», απόσπασμα από το 18ο κεφάλαιο του έργου «Οδυσσέας» του Ιρλανδού συγγραφέα James Joyce σε επιλογή, μετάφραση κειμένου και σκηνοθεσία της Μαρίνας Η. Σπανάκη.

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των σπουδαστών του Ωδείου Ηρακλείου του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων»

ΤΡΙΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2014

ΩΡΑ   20.30

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή», την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 20:30 με  Είσοδο Ελεύθερη,  Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των σπουδαστών του Ωδείου Ηρακλείου του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων»

Αφιέρωμα Στο Μάνο Χατζιδάκι

ΤΡΙΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2014

ΩΡΑ   21.30

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ»

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΧΟΛΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή», την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται στο Κινηματοθέατρο «Αστόρια» στις 21:30 με  Είσοδο Ελεύθερη, «Αφιέρωμα Στο Μάνο Χατζιδάκι»

Από τις Πολιτιστικές Ομάδες του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου)

Μουσική εκδήλωση για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων και Συγγενών Ψυχικά Ασθενών, «ΚΡΙΚΟΣ» και του Σωματείου Ενάντια στην Προκατάληψη για τις Ψυχικές Διαταραχές, «ΥΠΕΡΒΑΣΗ»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης–Π.Ε. Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8.30 το βράδυ η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Φίλων και Συγγενών Ψυχικά Ασθενών, «ΚΡΙΚΟΣ» και του Σωματείου Ενάντια στην Προκατάληψη για τις Ψυχικές Διαταραχές, «ΥΠΕΡΒΑΣΗ», στην αίθουσα Ανδρόγεω. Πρόκειται για μια μουσική εκδήλωση από το μουσικό σχήμα «ΕΝΩΔΙΑ» που αποτελείται  από 45 μελή χορωδία και οχτώ μουσικά όργανα (Δ/νση-διδασκαλία π. Δημήτριος Παπαδάκης). Είσοδος ελεύθερη.

Η Άλλη Όψη της Διατροφής - Σεμινάρια για γονείς

To PLay & Learn σε συνεργασία με την Μασαούτη Ειρήνη, Πτυχιούχο Διαιτολόγο Διατροφολόγο και Σύμβουλο Συστημικής Θεραπείας διοργανώνουν μια σειρά σεμιναρίων για γονείς την 3η κατά σειρά Τετάρτη του μήνα με θέμα: Η Άλλη Όψη της Διατροφής

Φιλανθρωπική Συναυλία Αγάπης

Φιλανθρωπική Συναυλία Αγάπης στις 17 Δεκεμβρίου 2014 στις 19:00 στο φουαγιέ του ΤΕΙ Κρήτης από το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα και τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία για την ενίσχυση της Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου

Η Νεανική- Παιδική Χορωδία της Περιφέρειας Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει συναυλία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 8 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Στέγης Ανηλίκων Ηρακλείου ( οδός Κ. Πολυχρονάκη 5 απέναντι από ΑΒ Βασιλόπουλος).

'Λάμπει σαν Ήλιος, σα νιο Φεγγάρι...' - Συναυλία της Παιδικής & Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2014

ΩΡΑ   20.30

"Λάμπει σαν Ήλιος, σα νιο Φεγγάρι..."
Συναυλία της Παιδικής & Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή», την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 20:30 με  Είσοδο Ελεύθερη, Χριστουγεννιάτικη Συναυλία  "Λάμπει σαν Ήλιος, σα νιο Φεγγάρι..."με την Παιδική & Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου

 Διεύθυνση: Γιάννης Ιδομενέως
Πιάνο: Νίκος Κοκκίνης

«WITH Α LITTLE HELP FROM MY FRIENDS…» - Ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η «Μουσική Συντροφιά» του

Ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η «Μουσική Συντροφιά» του, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή», σας προσκαλούν την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στον Θεατρικό Σταθμό στις 20:30 με  Είσοδο Ελεύθερη, σε μια μουσική βραδιά με τίτλο … «WITH Α LITTLE HELP FROM MY FRIENDS…»

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά από το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-ΑΠΗ Θερίσσου και το ΚΕΣΑΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος του έτους που έντονα μας ξυπνάει μνήμες του παρελθόντος.

Οι Ηλικιωμένοι … Σύμβουλοι Υγιεινής Διατροφής του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Θερίσου και η Μαθιουδάκη Δέσποινα, αναπολώντας τα παιδικά τους χρόνια, ανακατεύουν ζάχαρη, κανέλα, μοσχοκάρφια και εσπεριδοειδή και πλάθουν μελομακάρονα, ΜΑΖΙ με τα παιδιά του 28ου & 46ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου και το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου, στο χώρο του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ 3ης Δημοτικής Κοινότητας, Περιοχής Θερίσου, στις 17 Δεκεμβρίου, 9:00 η ώρα το πρωϊ.

Προσοχή !! τα μισά παιδιά θα φρουρούν για να μην έρθουν οι καλικάντζαροι …….

Άγγελος Χανιώτης - Το ημέρωμα της νύκτας

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου, σας προσκαλούν στην ομιλία του διακεκριμένου ιστορικού/αρχαιολόγου Καθηγητή Άγγελου Χανιώτη με τίτλο Το ημέρωμα της νύκτας: Ιστορίες της νύκτας και ιστορία της νύκτας στην ελληνική αρχαιότητα, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 18.30 στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Χριστουγεννιάτικο παζάρι από το «Μποδοσάκειο»

Κεράκια, κεκάκια, τσάντες μέχρι κομπολόγια και πίνακες έφτιαξαν γονείς, δάσκαλοι και μαθητές του «Μποδοσάκειου» σχολείου στο Ηράκλειο κι είναι έτοιμοι να τα παρουσιάσουν στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι που ετοιμάζουν.
Το παζάρι αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στο αίθριο της Λότζια και τα χειροποίητα αντικείμενα θα περιμένουν τους Ηρακλειώτες από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ο γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετά

Το θέατρο  «ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ» στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή» παρουσιάζει την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17.30 με  Είσοδο Ελεύθερη, στον Θεατρικό Σταθμό, τo παιδικό θέατρο «Ο γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετά» σε σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή.

Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού με τίτλο «Ηχώ αγάπης…»

Ο κύκλος «Δια Φωνής» στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή» παρουσιάζει την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20.30 με  Είσοδο Ελεύθερη στον Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού με τίτλο «Ηχώ αγάπης…»

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή» πραγματοποιείται την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 21.00  η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Καραβιού από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό στην Πλατεία Ελευθερίας.

6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου - Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Παράσταση

Στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου παρουσιάζει την παράσταση «Οι καλικάντζαροι και η φωτεινή πλευρά της ζωής» την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ.  στη Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω με συμβολική είσοδο 2 ευρώ για τους μεγάλους και 1 ευρώ για τα παιδιά.

Εορταστικές εκδηλώσεις στις Βασιλειές

Στις 19 του Δεκεμβρίου 5:30 μ.μ. στην πλατεία των Βασιλειών θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις .

1) Στολισμός Χριστουγεννιάτικου δένδρου από τα παιδιά της  Κοινότητας .
2) Κάλαντα από τον καλλιτέχνη Στέφανο Μεσσαριτάκη και τα παιδιά της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου .
3) Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. 
4) Happenings με Ξυλοπόδαρο και Άγιο Βασίλη που θα μοιράζει δώρα στα παιδιά. 
5) Πρόσκοποι Ηρακλείου σε τραγουδοπαίχνιδα. 

Η εκδήλωση γίνεται από την Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο , το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο .
Η εκδήλωση θα συνεχιστεί στον Αγ. Βλάσση .

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Εθνικού Ωδείου

Το Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή» παρουσιάζει την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20:00 με  Είσοδο Ελεύθερη στον Θεατρικό Σταθμό, Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με την Παιδική, Νεανική Χορωδία και τα Κλασικά Σύνολα του Ωδείου.

Ορατόριο των Χριστουγέννων (C.Saint-Saens)

Ορατόριο των Χριστουγέννων του C.Saint-Saens, απο τη Χορωδία Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, τη Χορωδία Μαλλίων και την  Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων .

Φιλανθρωπικό παζάρι των συλλόγων του 12ου Γυμνασίου και του 6ου Λυκείου

Ο Σύλλογος καθηγητών του 12ου Γυμνασίου , ο Σύλλογος καθηγητών του 6ου ΓΕΛ, οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων, τα 15/μελή και οι μαθητές , συνεχίζοντας την παράδοση  με χορηγό την αγάπη και την στήριξη προς το συνάνθρωπο, πραγματοποιούν  και φέτος   στο χώρο του σχολείου παζάρι , που θα λειτουργήσει από την Παρασκευή 19/12  έως και την Τρίτη 23/12 για φιλανθρωπικό σκοπό. Οι μουσικές ομάδες των δύο σχολείων θα μας κρατήσουν συντροφιά με Χριστουγεννιάτικες νότες. Παράλληλα θα γίνει συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμάκων για το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου.

Θα χαρούμε πολύ να  σας δούμε  και να σταθείτε αλληλέγγυοι στην προσπάθειά μας.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ και  ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ  το 2015

Χριστουγεννιάτικο μουσικό ταξίδι από τους μαθητές του Μποδοσάκειου

Ένα μουσικό ταξίδι προσφέρουν σε όλους τους Ηρακλειώτες οι μαθητές του Μποδοσάκειου δημοτικού σχολείου για φέτος τα Χριστούγεννα.

Αύριο, Παρασκευή, η πύλη του Αγίου Γεωργίου αναμένεται να πλημμυρίσει παιδικές φωνές που θα ερμηνεύσουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες χρωματίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις φετινές γιορτές.

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του δημοτικού, έχοντας στο πλευρό τους, γονείς και καθηγητές θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα παραδοσιακών εορταστικών τραγουδιών με καθοδηγητή και μέστρο τον σπουδαίο μουσικό Δημήτρη Ζαϊμάκη.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ηχώ – Μνήμη – Καταγωγή» θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί στην Πύλη του Αγίου Γεωργίου.

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση από το 3ο Δ.Διαμέρισμα και τη Χώρα των Παραμυθιών

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση από το 3ο Δ.Διαμέρισμα και τη Χώρα των Παραμυθιών από τις 12:00 - 14:00 στο 43ο Δημοτικό Σχολείο:

“Το Σχολειό του Άι Βασίλη” - Δεκαήμερο εκδηλώσεων

Στο πλαίσιο των χριστουγενιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Δ/νση Κοινωνικής Ανάπτυξης θα λειτουργήσουν ένα αλλιώτικο σχολειό για τους μικρούς μας φίλους. Οι μικροί επισκέπτες θα εχουν την ευκαιρία  για 10 ημέρες να φοιτήσουν στο  σχολειό του Αι Βασίλη, να κατασκευάσουν χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια, να ζυμώσουν παραδοσιακά γλυκίσματα, να ζωγραφίσουν και να γράψουν γράμμα στον αγαπημένο Άγιο όλων των παιδιών και στο τέλος να πάρουν ως επιβράβευση το “Πτυχίο βοηθού του Αι Βασίλη”.

Αυτά τα Χριστούγεννα υπόσχομαι θα είμαι ένας Άγγελος

"Αυτά τα Χριστούγεννα υπόσχομαι θα είμαι ένας Άγγελος" - Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο για παιδιά Γ',Δ',Ε'ΣΤ' δημοτικού:

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου μας συστήνεται εκ νέου αυτό το χειμώνα: Είναι πλέον η Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique που έρχονται το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στο Νυν και Αεί.

Παιχνιδομαζέματα – Δωροσκορπίσματα Νο3

Τα Χριστούγεννα πάνω απ όλα είναι μια γιορτή για τα παιδιά. Είναι μέρες χαράς, παιχνιδιών και παραμυθιών. Για 3η συνεχή χρονιά το Love Radio Kρήτης 102,8 ετοιμάζει μια γιορτή  με  έναν μαραθώνιο παιχνιδοτυλιγμάτων εκπέμποντας LIVE από την πλατεία Ελευθερίας εκεί γύρω στις  11 το πρωί του Σαββάτου 20 Δεκεμβρίου μέχρι το βράδυ της  Κυριακής 21 Δεκεμβρίου… με χίλιες δυο εκδηλώσεις  γεμάτες τραγούδια, κατασκευές, παιχνίδια και φυσικά παραμύθια.

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή» το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20.30 με  Είσοδο Ελεύθερη στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου  παρουσιάζει την ετήσια Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της που περιλαμβάνει γνωστές κλασσικές μελωδίες, έργα παγκόσμιου κινηματογράφου καθώς και γνωστούς Χριστουγεννιάτικους Ύμνους.

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του «ΩΔΕΙΟΥ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ»

Το "Ωδείο των χρωμάτων", για 2η συνεχή χρονιά, διοργανώνει και σας προσκαλεί όλους, στη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που διοργανώνει, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00, στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (στο λιμάνι). Θα συμμετέχουν τα Μουσικά Σύνολα Εγχόρδων, τα Μουσικά Σύνολα Κιθάρας, τα Μουσικά Σύνολα Ξύλινων Πνευστών, τα Μουσικά Σύνολα Χάλκινων Πνευστών, οι Χορωδίες παιδική, Νεανική & Γονέων καθώς και η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ του "Ωδείου των χρωμάτων", σ' ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα, με έργα μεγάλων συνθετών, Κλασικής & Σύγχρονης Μουσικής: Mozart, Strauss, Schubert, Berlin, Mancini, Shostacovich, κ.α. Σας περιμένουμε!

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο παραμυθένιο χωριό του Τεχνόπολις!

Οι γιορτινές εκδηλώσεις και παιδικές θεατρικές παραστάσεις στο Τεχνόπολις Χριστούγεννα ’14 – Πρωτοχρονιά ’15 στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Τεχνόπολις (με παιδικές θεατρικές παραστάσεις!)

Πάμε ποδηλατάδα με τον Αη Βασίλη!

Πάμε ποδηλατάδα με τον Αη Βασίλη για να φτιάξουμε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα εβαπορέ!

Μουσική βραδιά κλασικού και έντεχνου τραγουδιού με το φωνητικό σύνολο “Take5”

Το φωνητικό σύνολο “Take5” στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή» παρουσιάζει την Κυριακη 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20.30 στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου  Μουσική βραδιά κλασικού και έντεχνου τραγουδιού με  Είσοδο Ελεύθερη.

Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση για Παιδιά από το Λύκειο Ελληνίδων

Το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή» παρουσιάζει στον Θεατρικό Σταθμό την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.30,  Χριστουγεννιάτικη Θεατρική Παράσταση από το Τμήμα Θεατρικού Παιχνιδιού με τίτλο «Χριστουγεννιάτικα Έθιμα» με τη διδασκαλία της Σοφίας Δερμιτζάκη με  Είσοδο Ελεύθερη .

Συναυλία Αγάπης από τη 2η Δημοτική Κοινότητα

Συναυλία αγάπης με την ευγενή συμμετοχή του καλλιτέχνη Παύλου Ζαμπετάκη την 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18.30 στο γυμναστήριο του 12ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου Ηρακλείου στην περιοχή Κατσαμπά, οδός Εμμανουήλ Ξάνθου αρ. 29.

Μουσική Εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου

Μουσική Εκδήλωση του 1ου Γυμνασίου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 12:00.

«μια γιορτή στου Νούρι» - ένα έργο για παιδιά

Η θεατρική ομάδα «ΠΡΑΞΗ ΤΕΧΝΗΣ ΙΜΕΡΟΣ» στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή» παρουσιάζει την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17.30 με  Είσοδο Ελεύθερη στον Θεατρικό Σταθμό, το έργο για παιδιά: «μια γιορτή στου Νούρι»

Συναυλία με το Μουσικό Σύνολο «Vamos»

Το Μουσικό Σύνολο “Vamos” παρουσιάζει στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων, «Όλος ο Δήμος μια γιορτή», την παράσταση του, με τίτλο: «Ταξιδεύοντας τον Χειμώνα», στις 20.30, στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου, με ελεύθερη είσοδο.

Στο ΜΑΓΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ σήμερα

Στο ΜΑΓΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ σήμερα Δευτέρα 22/12:

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της 2ης Δημοτικής Κοινότητας

Η 2η Δημοτική Κοινότητα Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλεί στην εκδήλωση της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου 2014 στην πλατεία Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην οποία συμμετέχουν η Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου και η καλλιτεχνική ομάδα του Γιώργου Μποζατζίδη. Την εκδήλωση θα επισκεφτεί ο Άη Βασίλης που θα μοιράσει δωράκια στους μικρούς μας φίλους.

'Η Παπλωματού' - Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι

Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι  "Η Παπλωματού" των Τζέφ Μπίρμπο και Γκέιλ Ντε Μαρκέν που γιορτάζει τη χαρά της προσφοράς, την αξία της γενναιοδωρίας, το άνοιγμα του εαυτού μας στους άλλους παρουσιάζει το Theater Factory”  στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή» την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17.30 με  Είσοδο Ελεύθερη, στον Θεατρικό Σταθμό σε Θεατρική Διασκευή - Σκηνοθεσία: Μαρία Σαριτσάμη

«ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΗΡΘΑΝ ΠΑΛΙ…» - με τη Μικτή Παιδική & Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή», την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 20:30 με  Είσοδο Ελεύθερη, Χριστουγεννιάτικη Συναυλία  "Χριστούγεννα Ήρθαν Πάλι..."με την Μικτή Παιδική και Νεανική Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Στο Πιάνο ο Νίκος Βλαζάκης, Διευθύνει η Λένα Χατζηγεωργίου.

Έκθεση Ζωγραφικής, Πήλινου χειροποίητου κοσμήματος & Εικαστικού κοσμήματος

Έκθεση Ζωγραφικής, Πήλινου χειροποίητου κοσμήματος & Εικαστικού κοσμήματος, στην Πύλη Αγ. Γεωργίου

Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες και Κάλαντα

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή», την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου από τις 11.00 το πρωί θα γεμίσει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες και Κάλαντα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 19.00 η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση του κ. Λεωνίδα Τζωρτζάκη, μαζί με την Παιδική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου υπό την διεύθυνση του κ. Γιάννη Ιδομενέως και την Παιδική Χορωδία του Εθνικού Ωδείου Ηρακλείου θα βρίσκονται στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου για να παρουσιάσουν ένα Εορταστικό Μουσικό Πρόγραμμα.

 

Nouvelle Vague - μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη βραδιά

Οι Nouvelle Vague, μία από τις πλέον αγαπημένες μπάντες του ελληνικού κοινού, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους, επιστρέφουν μετά από 4 χρόνια στο Ηράκλειο, για μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη βραδιά, στο cine Astoria, στις 25 Δεκεμβρίου και ώρα 21.30, στην κορυφαία μουσική εκδηλωση των φετινών γιορτών στην Κρήτη!
Στα φωνητικά, θα είναι και οι δύο αυθεντικές τραγουδίστριες του σχήματος, Melanie Pain και Phoebe Killdeer!
Μαζί τους, σε μια έκτακτη συμμετοχή- έκπληξη, ο βιρτουόζος της σύγχρονης κρητικής μουσικής, Γιώργος Μανωλάκης, ενώ την βραδιά θα ανοίξουν οι μοναδικοί swingers Alan Dalon

Εορταστική Συναυλία της Μικτής Χορωδίας Επιμελητηρίου Ηρακλείου “ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην Εορταστική Συναυλία της ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ “ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ”  το  Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014 ΄Ωρα 20:30 στη  ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), είναι ένας διεθνής, φιλανθρωπικός, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που σκοπός του είναι να  πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών, από 3 έως 18 ετών, με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, ελπίδα και δύναμη.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), υπό την Αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιεί την πρώτη του Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην πόλη μας και σας προσκαλεί στη Λότζια, το Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ… Ελάτε να μοιραστούμε τη μαγεία των εορτών αλλά και των Ευχών του Οργανισμού με face-painting, κατασκευές με μπαλόνια και πολύ τραγούδι!

'Ο τυχερός στρατιώτης' από το «ΣΧΗΜΑ 7»

Ο θίασος «ΣΧΗΜΑ 7» στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή», παρουσιάζει το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30 στον Θεατρικό Σταθμό με Είσοδο Ελεύθερη το έργο για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, "Ο τυχερός στρατιώτης".

Christmas Concert

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή», οι Χορωδίες και οι Ορχήστρες του Παγκρήτιου Ωδείου ερμηνεύουν γιορτινά τραγούδια απ την Ελλάδα και τον κόσμο την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου   στις 20:30 με  Είσοδο Ελεύθερη.

 Μουσική Διεύθυνση : Άρης Σφακιανάκης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Μαρίνα – Μαρία Μπιλμέζη

Παρουσίαση δίσκου 'The Other Side” του Ross Daly

Παρουσίαση δίσκου "The Other Side” του Ross Daly 29 Δεκεμβρίου 2014 στην Αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο στις 20:30

«Ο ψαροτρομάρας» - παράσταση για παιδιά

Ο κουκλοθίασος ΚΟΥ-ΚΛΟ στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή»,  παρουσιάζει το Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30 στον Θεατρικό Σταθμό με Είσοδο Ελεύθερη την παράσταση για παιδία «Ο ψαροτρομάρας» σε σκηνοθεσία Γιώργου Αναγνωστάκη.

"Συναγερμός στην Ψαροχώρα! Έρχεται ο Ψαροτρομάρας! Θα μπορέσουν τα ψάρια μαζί με τη φίλη τους την Γοργόνα να τον ..ψαρέψουν; Ένα έργο που μιλά για την δημοκρατία και την αλληλεγύη!"

Εορταστική Συναυλία

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή», την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου   στις 20:30, Εορταστική Συναυλία με την Παιδική Χορωδία Αγίου Τίτου, τον Γυναικείο Βυζαντινό Χορό Αγίου Τίτου, την Παραδοσιακή Χορωδία Αγίου Τίτου, την Χορωδία Μικρασιατών Μεγάλου Κάστρου και την Εταιρία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής με  Είσοδο Ελεύθερη.

Τις Χορωδίες συνοδεύει η Βυζαντινή Ορχήστρα Κρήτης της Εταιρίας Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής.

Επιμέλεια και Διεύθυνση Ανδρέας Γιακουμάκης.

Συναυλία του μουσικού συνόλου Locrian Brass Band

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή», την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στις 20:30, θα ακουστούν στον Θεατρικό Σταθμό από το μουσικό σύνολο Locrian Brass Band μελωδίες του ρεπερτορίου της jazz,pop,rock σκηνής καθώς επίσης και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες  με Είσοδο Ελεύθερη.

Συναυλία Κλασικής Μουσικής με τίτλο «Μουσική Συν-Έκφραση»

Στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή», την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στις 20:30, παρουσιάζεται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Συναυλία Κλασικής Μουσικής με τίτλο «Μουσική Συν-Έκφραση» με Είσοδο Ελεύθερη .

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE