inner image

Contact Improvisation Crete 2014

Χορεύουμε όλοι μαζί παρέα από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ηράκλειο Κρήτης στη Δημοτική Πλαζ Καρτερού και έπειτα θα ταξιδέψουμε σε πανέμορφες μεριές του νησιού από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2014, για να κινηθούμε και να συν-κινηθούμε μέσα στην ενέργεια και τη μαγεία της μεγαλονήσου.

Ηλικιωμένοι.....εν δράσει

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Πόρου με έδρα τη 2η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου οργανώνει εκδήλωση με σκοπό τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, αναδεικνύοντας την ενεργό δράση τους και τη συμβολή τους στην τοπική κοινωνία, με θέμα: «Ηλικιωμένοι.....εν δράσει» την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στον Πόρο

FESTIVAL DEL CINEMA ITALIANO

Ελάτε μαζί μας σε μια ενδιαφέρουσα θεματική-χρονολογική (επαν)ανακάλυψη του ιταλικού κινηματογράφου, από τη μεταπολεμική περίοδο μέχρι σήμερα. Σε ένα ταξίδι μέσα στην ιστορία, τον πολιτισμό, τα συναισθήματα, τις ελπίδες, τους φόβους της ‘Belpaese’, με οδηγούς μεγάλους σκηνοθέτες και ερμηνευτές που διαμόρφωσαν την ιστορία της μεγάλης οθόνης στην Ιταλία και πέρα απ’ αυτήν. Σας καλούμε να ζήσετε μαζί μας μια ενδιαφέρουσα κινηματογραφική εμπειρία γιατί πιστεύουμε ότι το ιταλικό σινεμά είναι το πιο αξιόλογο προϊόν του ‘Made in Italy’.

Έκθεση Ψηφιδωτού με έργα εμπνευσμένα από την Κρήτη

Η Έκθεση Ψηφιδωτού με έργα εμπνευσμένα  από την Κρήτη θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στις 20:00 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (πλ. Ελευθερίας) στο Ηράκλειο, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, και θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου 2014 (Ώρες λειτουργίας: 11:00 - 14:00 και 19:00 - 22:00).

Εκδήλωση Ιδρύματος Μποδοσάκη για την Κοινωνία των Πολιτών

Εκδήλωση Ιδρύματος Μποδοσάκη για την Κοινωνία των Πολιτών, Ηράκλειο, 3 Οκτωβρίου 2014, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Αίθουσα «Καστελλάκη»

2 Bar - θεατρική βραδιά

Μία ιδιαίτερη θεατρική βραδιά οργανώνει το Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2- Δίπλα στο ΚΕΠ) την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 21.00. Πρόκειται για την παρουσίαση του θεατρικού έργου (Bar Theatre) του Διονύση Κοριανίτη 2bar  από την Ασπασία Μεταξάκη και τον Αντώνη Παλιεράκη σε σκηνοθεσία της Ελένης Δαγκά.

Έκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα των ζώων

Το Σάββατο 4/10/2014 παγκόσμια ημέρα των ζώων  και ώρες 11:00- 18:00,  το ενδιαίτημα μικρών ζώων του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στην πλατεία Αγίου Τίτου. Παράλληλα ,θα γίνει προσπάθεια να υιοθετηθούν φιλοξενούμενα σκυλιά του ενδιαιτήματος, τα οποία θα μεταφερθούν για τον σκοπό αυτό στον χώρο. Ο συγκεκριμένος χώρος ,επιλέχθηκε γιατί συν τοις άλλοις θα υπάρχουν και άλλες παράλληλες δράσεις από φιλοζωικά σωματεία σε κοντινή απόσταση. Στην εκδήλωση, που την παρουσίασή της έχει αναλάβει η αντιπρόεδρος της πανελλήνιας συνομοσπονδίας ζωοφιλικών σωματείων κυρία Γεωργία Στεφανάκη, θα παραστεί με περίπτερο και ο κτηνιατρικός σύλλογος Ηρακλείου.

Θα ήταν τιμή μας να παραστείτε στην εκδήλωση αυτή για να ενημερωθείτε για το έργο  του ενδιαιτήματος του Δήμου μας , καθώς και  να γνωρίσετε από κοντά και κάποια από τα σκυλάκια που φιλοξενούνται εκεί, και ψάχνουν για οικογένεια..

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σας προσκαλεί να επισκεφθείτε τον εκθεσιακό του χώρο και να συμμετάσχετε στις δραστηριότητές του:

Εκδήλωση της 'ζωόφιλης δράσης'

Τo Σαββατο 4 Οκτωβριου 2014, με την ευκαιρια της παγκοσμιας ημερας των ζωων, το σωματειο "ζωοφιλη δραση" διοργανωνει στο αιθριο της Λοτζιας Ηρακλειου φιλαζωϊκο γκαλα για την προωθηση και στηριξη των δραστηριοτητων του σωματειου υπερ των ζωων της Κρητης. Επισκεφτειτε μας για να μας γνωρισετε απο κοντα και να αγορασετε πολλα χρηστικα και ομορφα αντικειμενα. οι αγορες σας θα βοηθησουν στην καλυψη των αναγκων των αδεσποτων ζωων. Οτι καιρο και να εχει, δεν θα κινδυνευει η γιορτη μας απο ματαιωση στο φιλοξενο χωρο του Δημαρχειου Ηρακλειου.

19η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Όπως κάθε μήνα, σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια) και ώρες 09:30-13:30.

Συναιρέσεις και τροπισμοί της πολιτισμικής ζωής στην Κρήτη στα χρόνια του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου

Διανύοντας τον τελευταίο μήνα της περιοδικής έκθεσης Ο Δ. Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης (21.6.2014-25.10.2014) στο Ηράκλειο, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών διοργανώνει στο Αμφιθέατρο Γιάννης Περτσελάκης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, σειρά διαλέξεων αφιερωμένη στον καλλιτέχνη.

Παρουσίαση του Ντοκιμαντέρ «ΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου -  μέλος του Enterprise Europe Network - σας προσκαλεί  στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Ντοκιμαντέρ  «ΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» του δημοσιογράφου Κώστα Γ. Συλιγάρδου  το οποίο διακρίθηκε στο διαγωνισμό MARE NOSTRUM AWARDS στις 17 Σεπτεμβρίου στη  Ρώμη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 06 Οκτωβρίου 2014  στις 18:45  στην  Αίθουσα "ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ" του  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Θ’ ακολουθήσει συζήτηση.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Έκθεση φωτογραφίας για την Ουγγαρία

Η Βασιλική του Αγίου Μάρκου θα είναι ο χώρος όπου θα πραγματοποιηθεί μια έκθεση φωτογραφίας για την Ουγγαρία. Η έκθεση θα διοργανωθεί από την Ουγγρική  Πρεσβεία στην Αθήνα σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και τον Επίτιμο Πρόξενο της Ουγγαρίας στο Ηράκλειο. Οι φωτογραφίες της σειράς «Η Ουγγαρία με μια ματιά»  θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες την Κεντροευρωπαϊκή χώρα μέσα από την ιστορία, τον πολιτισμό  και τα τουριστικά αξιοθέατά της.

Πρόγραμμα Πρόληψης Αναπνευστικών Νοσημάτων

Στα πλαίσια της πρόληψης και της θεραπευτικής παρέμβασης των αναπνευστικών νοσημάτων των ωφελουμένων δημοτών της 3ης Δημοτικής Κοινότητας -περιοχής Θερίσου του Δήμου Ηρακλείου , οργανώνεται πρόγραμμα συνεργασίας της ομάδας ΧΑΠ της Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή κ.Τζανάκη Νίκο και του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ -περιοχής Θερίσου.
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου από 9π.μ έως 1μ.μ. στο χώρο του κέντρου (Μίνωος και Μ.Αρχαγγέλου 44 2ος όροφος) και θα περιλαμβάνει σπυρομέτρηση και πνευμονολογική εκτίμηση σε καπνιστές και πληθυσμό με αναπνευστικά προβλήματα. Πληροφορίες για συμμετοχή :Μαθιουδάκη Δέσποινα τηλ.2810256271

Ενημερωτική εκδήλωση με σκοπό τη διεύρυνση της συνεργασίας επιχειρήσεων της Κρήτης με τις χώρες της ομάδας Βίσεγκραντ

Ενημερωτική εκδήλωση με σκοπό τη διεύρυνση της συνεργασίας επιχειρήσεων της Κρήτης με τις χώρες της ομάδας Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία) διοργανώνουν την Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Λασιθίου.

Εκδήλωση - Παρουσίαση βιβλίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Το Σωματείο ενάντια στην προκατάληψη για τους ψυχικά ασθενείς, «Υπέρβαση» και ο Σύλλογος Φίλων και Συγγενών Ψυχικά Ασθενών «Κρίκος», με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας παρουσιάζουν το βιβλίο του Χρήστου Τσαντή «Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης». Η εκδήλωση θα γίνει στις 10 Οκτωβρίου 2014 στην αίθουσα του Δήμου Ηρακλείου στην παλιά Λαχαναγορά, στις 8 το απόγευμα.

Ημερίδα με τίτλο «Διαχείριση του άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία»

EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2014-2015, «Διαχείριση του άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων στην εργασία». 2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, Παρασκευή, 10η Οκτωβρίου 2014  ώρα έναρξης 17:00 (προσέλευση 16:15), Ξενοδοχείο Ατλαντίς, Υγείας 2, Ηράκλειο

Πρόσκληση: Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο

Το Γραφείο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαικής Επιτροπής με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Ηρακλείου, διοργανώνουν συνάντηση με φορείς και πολίτες με θέμα:"Νομοθεσία και πολιτικές της Ευρωπαικής Ένωσης για την Περιφερειακή ανάπτυξη, την Καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις:στρατηγική για την απασχόληση"

Άθληση και Πρόληψη πάνε μαζί…. στο Ηράκλειο Κρήτης

Στην πλατεία Ελευθερίας θα βρεθεί το Σάββατο 11 Οκτωβρίου ο «Στόχος-Πρόληψη» για ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός.

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας - Εκστρατεία ενημέρωσης

Η 12η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί από το 1996 ως Ημέρα Αρθρίτιδας/Ρευματισμού, έπειτα από πρωτοβουλία της Διεθνούς Οργάνωσης για την Αρθρίτιδα και το Ρευματισμό με την στήριξη των Ηνωμένων Εθνών. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις των Νομών θα στηθεί περίπτερο όπου θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό, θα γίνεται ενημέρωση από τους ρευματολόγους μας και θα υπάρχει δυνατότητα εξέτασης ανθρώπων που βιώνουν συμπτώματα και δεν έχουν επισκεφθεί ρευματολόγο έως τώρα. Αναλυτικά το Σάββατο 11/10 και ώρα 10.00-15.00 στο Ηράκλειο στην Πλατεία Ελευθερίας.

Αριστοφάνη 'Βάτραχοι'

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ "ΒΑΤΡΑΧΟΙ", ΣΑΒΒΑΤΟ 11  ΟΚΤΩΒΡΗ,  8.30 μμ, ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,Μια  συμπαραγωγή του θεάτρου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ με το ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗ.

 

Η Μαρία Κωνσταντουδάκη για τον Γκρέκο

Με τη διάλεξη της Μαρίας Κωνσταντουδάκη, Kαθηγήτριας Βυζαντινής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνεχίζεται το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014, ώρα 11.00΄, η σειρά ομιλιών για τον Γκρέκο που οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Ο Δ. Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης (21.6.2014-25.10.2014), στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Λάκη Κουρετζή «Θέατρο και Υφαντική»

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Λάκη Κουρετζή Παιδαγωγού – Σκηνοθέτη – Επιτ. Διδάκτωρ Παν/μιου Αθηνών: «Θέατρο και Υφαντική» θα γίνει το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18.00 στην αίθουσα «Ανδρόγεω».

Πρόγραμμα «ΘΑΛΗΣ» - Διήμερο εκδηλώσεων Πανεπιστημίου Αθηνών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΘΑΛΗΣ» - ΕΚΠΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014, Ηράκλειο, Αίθουσα Ανδρόγεω

Εορτασμός της 1ης Παγκόσμιας Ημέρας Θρόμβωσης

Ο εορτασμός για την 1η Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης αποτελεί γεγονός. Από φέτος και κάθε χρόνο θα εορτάζεται στις 13 Οκτωβρίου. Η ίδρυση της Παγκόσμιας Ημέρας αποτελεί πρωτοβουλία του International Society on  Thrombosis and Haemostasis (ISTH). Global Founder Partner είναι η φαρμακευτική εταιρεία Bayer ενώ Global Partners είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες BMS/Pfizer και Covidien. Στην Ελλάδα επίσημος φορέας του I.S.T.H. είναι το Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθρομβωτική Αγωγή (Ι.Μ.Ε.Θ.Α.).

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία 'Ο άνθρωπος αντίγραφο - Enemy'

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία "Ο άνθρωπος αντίγραφο – Enemy" (2013, 90’) τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Εκδήλωση Τοπικής Επιτροπής Ν. Ηρακλείου, της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου

Εκδήλωση Τοπικής Επιτροπής Ν. Ηρακλείου του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη στις 13 Οκτωβρίου  2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο του 3ου Γ.Ε.Λ.Η.  (Δημοκρατίας 12, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο).     
        

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων, με θέμα:Managment & Branding Τόπου

Εκδήλωση της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων, με θέμα:Managment & Branding Τόπου.

Η Υγεία στην Εντατική

Η  ΥΓΕΙΑ  ΣΤΗΝ  ΕΝΤΑΤΙΚΗ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014      ώρα 20.00  αίθουσα Ανδρόγεω

Βραδιά Μονοφωνικής Κοσμικής Μουσικής στα Χρόνια του Γκρέκο

Με μια βραδιά αναγεννησιακής μουσικής στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, συνεχίζονται την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014, ώρα 20.00, οι παράλληλες εκδηλώσεις του ΙΜΚ στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Ο. Δ. Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης (21.6-25.10.2014), που διανύει τον τελευταίο μήνα παρουσίασής της. Ερμηνεύει η υψίφωνος Μαρία Περτσελάκη σε μουσική συνοδεία της Αργυρώς Σταυρίδη.

Milonga Del Sur του Πολιτιστικού Συλλόγου 'Τangoneon'

Milonga Del Sur του Πολιτιστικού Συλλόγου "Τangoneon", Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Δωρεάν έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας

  Στο ιατρείο του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Αγίας Τριάδας (Δ/νση: Βοσπόρου & Βουρδουμπάδων), πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, ώρες 9.00 π.μ. ως 13.00 μ.μ., δωρεάν έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας – σπιρομέτρηση, από την επιστημονική ομάδα Χ.Α.Π. της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή πνευμονολογίας κ. Τζανάκη Νικόλαο, για όσους πολίτες – κατοίκους της 1ης δημοτικής κοινότητας το επιθυμούν.

Για εγγραφές – πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη νοσηλεύτρια κα Μαργελάκη Νάνσυ, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810 242920.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε καπνιστές, πρώην καπνιστές και άτομα με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα.

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο

Ελάτε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τις φθινοπωρινές ιδιαιτερότητες των φυτών και να φτιάξουμε κατασκευές στα χρώματα του φθινοπώρου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Συνάντηση Γονέων με θέμα 'Το παιχνίδι σαν μέσο στην πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού'

Είναι μεγάλη μας χαρά να σας προσκαλέσουμε σε μια συνάντηση γονέων αυτό το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στις 5:00 μ.μ.-6:00μ.μ. με την Ψυχολόγο Ελένη Καρακωνσταντάκη σε ένα θέμα που έχει να κάνει με το παιχνίδι.

Το θέμα της ομιλίας της κ. Ελένης Καρακωνσταντάκη είναι: "Το παιχνίδι σαν μέσο στην πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού. Πως ακολουθώντας το παιχνίδι του παιδιού μπαίνουμε στον κόσμο του;" όπου μεταξύ άλλων θα μιλήσει για τα διαφορετικά είδη παιχνιδιού.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία 'Σε Λάθος Χρόνο – Locke'

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία "Σε Λάθος Χρόνο – Locke" (2013, 85') τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Ομιλία με θέμα: “Οικονομική αβεβαιότητα. Πώς θα νιώσουμε ασφαλείς; Έχουμε πάντα επιλογές.”

Τη Δευτέρα 20  Οκτωβρίου στις  7μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, Λεωφόρος Δημοκρατίας 10,  θα γίνει ομιλία ανοιχτή προς το κοινό  με θέμα: “Οικονομική αβεβαιότητα. Πώς θα νιώσουμε ασφαλείς; Έχουμε πάντα επιλογές.”

17η Ετήσια εκδήλωση στη μνήμη του Νίκου Παναγιωτάκη

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών   Μελετών και η Περιφέρεια Κρήτης σας προσκαλούν στη 17η ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Παναγιωτάκη που θα γίνει τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, ώρα 19:00 στην αίθουσα «Ανδρόγεω».

Έκθεση ζωγραφικής

Έκθεση ζωγραφικής του Συλλόγου «ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ» Νέας Αλικαρνασσού θα φιλοξενηθεί από τις 21-10-2014 έως 30-10-2014 στην Πύλη Αγ. Γεωργίου (Πλ. Ελευθερίας). Η Έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 09:00 π.μ. έως 21:00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Άλλη Όψη της Διατροφής - Σεμινάρια για γονείς

To PLay & Learn σε συνεργασία με την Μασαούτη Ειρήνη, Πτυχιούχο Διαιτολόγο Διατροφολόγο και Σύμβουλο Συστημικής Θεραπείας διοργανώνουν μια σειρά σεμιναρίων για γονείς την 3η κατά σειρά Τετάρτη του μήνα με θέμα: Η Άλλη Όψη της Διατροφής

Συνέδριο προσομοίωσης της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας της ΕΕ

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης  θα πραγματοποιηθεί συνέδριο που προσομοιώνει την νομοπαρασκευαστική διαδικασία της ΕΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλη την Ευρώπη, και ηλικίας 18 έως 35 χρονών, που «υποδύονται» ρόλους Ευρωβουλευτών, Υπουργών του Συμβουλίου της ΕΕ και Δημοσιογράφων. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 22 Οκτωβρίου 2014 στις 6 το απόγευμα στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο.

Δωρεάν Έλεγχος Αναπνευστικής Λειτουργίας (σπιρομέτρηση) στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. ΤΑΛΩΣ

Στo Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Τάλως της 3ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχή Καμινίων της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης, από την επιστημονική ομάδα Χ.Α.Π. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή πνευμονολογίας κ. Τζανάκη Νικόλαο, την Παρασκευή 24/10/2014 και ώρες 9:00 π.μ-13.00 μ.μ.

Προτεραιότητα θα έχουν άτομα άνω των 40 ετών, καπνιστές, πρώην καπνιστές και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Ιατρείο του Κέντρου, στο τηλέφωνο: 2810 315453. 

 

«Αυτοκτονία: Φαινόμενο της οικονομικής κρίσης; Εναλλακτικές προτάσεις αντιμετώπισης της»

Η Γενική Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας/Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης οργανώνει ημερίδα με θέμα «Αυτοκτονία: Φαινόμενο της Οικονομικής Κρίσης; Εναλλακτικές Προτάσεις αντιμετώπισής της».

Η ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 από τις 8:30 το πρωί έως τις 15:30 το απόγευμα στη δημοτική αίθουσα «Ανδρόγεω» του δήμου Ηρακλείου με το συντονισμό των εντεταλμένων συμβούλων  Ψυχικής Υγείας Μαρίας Τζανακάκη – Μελισσάρη, Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρου Βαμβακά.

Ο θίασος ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει το έργο για παιδιά 'Ο τυχερός στρατιώτης'

Ο θίασος ΣΧΗΜΑ 7 , παρουσιάζει την φετινή σεζόν το έργο για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου,"Ο τυχερός στρατιώτης". Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις ανοιχτές για το κοινό στις 6 το απόγευμα.

Χρώμα και φως: Ο Νικόλας Μπακιρτζής για τον Γκρέκο

Με την ομιλία Έργα του Γκρέκο υπό το φως νέας τεχνολογίας του Νικόλα Μπακιρτζή, αναπληρωτή Καθηγητή Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Κέντρο Αρχαιολογικής Έρευνας στο Ινστιτούτο Κύπρου, ολοκληρώνονται το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014, ώρα 11.00 στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη οι παράλληλες εκδηλώσεις του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Ο Δ. Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης (21.6.2014-25.10.2014).

Σεμινάριο με τον κ. ΘΟΔΩΡΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Το “ΩΔΕΙΟ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ” διοργανώνει Σεμινάριο με τον διεθνούς φήμης Συνθέτη, Μαέστρο, Ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Διευθυντή Σπουδών στο “Ωδείο των χρωμάτων” κ. ΘΟΔΩΡΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, το διήμερο Σάββατο 25 και Κυριακή 26 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2014 στην αίθουσα ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ του “ΩΔΕΙΟΥ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ”, με θέμα “Τα Μουσικά όργανα και η φωνή τον 21ο αιώνα – Αισθητική, τεχνική, ρεπερτόριο”.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 1898 έως σήμερα. Μια μεγάλη διαδρομή, μια μεγάλη επέτειος.

Η Εθνική Τράπεζα συμπληρώνει φέτος 115 χρόνια παρουσίας στην Κρήτη και γιορτάζει την επέτειο ίδρυσης του πρώτου Καταστήματός της στη Μεγαλόνησο.

 

Η απόφαση της Τράπεζας για έναρξη λειτουργίας υποκαταστήματος στην Κρήτη ξεκίνησε στα τέλη του 1898, με την ίδρυση πρακτορείου στα Χανιά, πρωτεύουσα της τότε Κρητικής Πολιτείας και υλοποιήθηκε το 1899, οπότε και ξεκινά ουσιαστικά μια μακρά διαδρομή πολυσχιδούς δραστηριότητας της Εθνικής Τράπεζας στο νησί, συμβάλλοντας στην πρόοδο και την ευημερία της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.

 

Με αφορμή αυτή τη μεγάλη επέτειο, η Τράπεζα διοργανώνει 3 εκθέσεις στο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, στο Ηράκλειο από τις 26 έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ – TAMO I OVDE

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ – TAMO I OVDE (2009, 85’) τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Μουσικό πρόγραμμα με τον Διονύση Σαββόπουλο

Ο Διονύσης Σαββόπουλος παρουσιάζει ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στη μελωδία και στη φωνή. Γιορτάζοντας φέτος τα 50 του χρόνια στο τραγούδι σκαρώνει μια παραστάση που διατρέχει όλη του την μουσική πορεία επιλέγοντας τραγούδια που κυλάνε ζωντανά πάντα μέσα από την κιθάρα και τη φωνή του με τη συνοδεία μόνο ενός πιάνου.

2ο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και μετά την επιτυχία του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Τραγουδιού που έγινε στην πόλη μας, ο Δήμος Ηρακλείου και  το Κέντρο Ειδικών Παιδιών Άγιος Σπυρίδων προσκαλεί  παιδιά ηλικίας από 5 έως και 18 ετών να συμμετάσχουν στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού τραγουδιού.

 Η δράση αυτή θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να αναπτύξουν την αξία ευγενούς συναγωνισμού ,να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους ,να εκφράσουν και να αναδείξουν μέσω της μουσικής ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού τους.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE