Στις αίθουσες περιοδικών εκθέσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης εγκαινιάζεται την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ώρα 19.30’, έκθεση ζωγραφικής του Θωμά Παπαδοπεράκη.
Στις αίθουσες περιοδικών εκθέσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης εγκαινιάζεται την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ώρα 19.30’, έκθεση ζωγραφικής του Θωμά Παπαδοπεράκη.
"Τέχνη Γένους Θηλυκού", απο το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου.
Εγκαίνια με θέμα "Τέχνη Γένους Θηλυκού", απο το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στις 7:00 το βράδυ.
Διεύθυνση: Νυμφών 3, Πόρος
Διάρκεια έκθεσης : Έως 1 Ιουνίου
Η ανοιξιάτικη έκθεση βιβλίoυ ξεκινά την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στον καθιερωμένο πια χώρο της Λότζια και θα διαρκέσει έως τις 26 του μήνα. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 10.00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι και από τις 17.30 το απόγευμα έως τις 22.00 το βράδυ.
Τα γραφεία επί της οδού Χάνδακος, που για πάνω από 60 χρόνια στέγαζαν την εφημερίδα "Μεσόγειος", μια από τις παλαιότερες του Ηρακλείου, μεταλλάσσονται σε μη κερδοσκοπικό, αυτοδιαχειριζόμενο χώρο φιλοξενίας εικαστικών εκθέσεων και άλλων καλλιτεχνικών και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων.
Η έκθεση εικαστικών με τίτλο "Μεταλλαγές" θα είναι από τις πρώτες εκδηλώσεις που εγκαινιάζουν την έναρξη λειτουργίας του νέου αυτού πολιτιστικού χώρου για την πόλη μας.
Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ οργανώνει πασχαλινό παζάρι στην πλατεία Δασκαλογιάννη από 20/4/2013 μέχρι 3-5-2013 με χειροποίητα πασχαλινά δωράκια και όμορφα διακοσμημένες λαμπάδες, δημιουργίες μελών και εθελοντών του Συλλόγου καθώς και μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.
Ξεκινάει η 9η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ, που διοργανώνει ο σύλλογος ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ και το Αλκοολογικό Ιατρείο Πα.Γ.Ν.Η. Θέμα της φετινής εβδομάδας είναι: «ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. ΜΙΑ ΙΣ0ΡΡΟΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΡΙ».
Η δράση αυτή είναι μία πρωτοβουλία που διοργανώνεται από το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ σε συνεργασία με το Σύλλογο Επιστροφή, και με διάφορους άλλους φορείς. Η 9η ΕΠΑ, θα πραγματοποιηθεί από 22 έως 27 Απριλίου και θα έχει ως θέμα «Αλκοόλ και Ανθρώπινες Σχέσεις. Μια Ισορροπία στις αποχρώσεις του γκρι».
Εκδήλωση με πρωτοβουλία που διοργανώνεται από το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ με το Σύλλογο Επιστροφή, και με συνδιοργανωτές το γραφείο δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου για την πραγματοποίηση μαθητικής έκθεσης ζωγραφικής – φωτογραφίας που θα είναι ανοιχτή στα πλαίσια της 9ης Εβδομάδας Πρόληψης για το Αλκοόλ 2013, με θέμα: «ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 22/4/2013 ώρα 18:00 όπου θα παρουσιαστεί και Θεατρικό Δρώμενο από την Θ.Ο.Κ.Ν.Η. (Θεατρική Ομάδα Καθηγητών ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Πύλη Bitturi (Βίγλα), από 22/04/2013 έως 27/04/2013.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό
Ξεκίνησε το Πασχαλινό Παζάρι του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή» στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης (στο βόρειο μέρος του Αγ. Μηνά), και θα διαρκέσει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου 2013. Το παζάρι λειτουργεί ώρες καταστημάτων.
Αξίζει πραγματικά μια επίσκεψη στο Παζάρι αυτό όπου πωλούνται τα προϊόντα των εργαστηρίων δηλαδή τα έργα των παιδιών της «Ζωοδόχου Πηγής».
«Εφαρμογή Μεθοδολογίας Κύκλων Ποιότητας σε Κλινικά Εργαστήρια» είναι το θέμα του σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, την Τρίτη 23 – 25 Απριλίου 2013 στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου-Γ.Ν.Η «Βενιζέλειο».
Το τριήμερο σεμινάριο διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Ποιότητας και Αποδοτικότητας του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού & Ανάπτυξης της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας των εργαστηρίων: Βιοχημικό, Αιματολογικό, Ανοσολογικό, Ιστοσυμβατότητας, Μικροβιολογικό, Παθολογοανατομική, Αιμοδοσίας, και Κυτταρολογικό όλων των νοσοκομείων.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η μεγιστοποίηση της διάχυσης της πληροφόρησης των διαδικασιών ποιότητας και της δημιουργίας κοινής οργανωσιακής κουλτούρας μεταξύ των στελεχών των εργαστηρίων των νοσοκομείων.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου εχει ως ακολούθως:
Έκθεση Φωτογραφίας του κύριου Δαγκωνάκη Νίκου θα φιλοξενηθεί από τις 23/04/2013 έως 30/04/2013 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλατεία Ελευθερίας) .
Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 09:00 π.μ. έως 21.00 μ.μ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το 2ο ΣΕΚ και το ΕΠΑΣ Ηρακλείου σας προσκαλούν την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 στις 19:00 μ.μ. στον πολυχώρο παλιάς Λαχαναγοράς, στην εκδήλωση για την οδική ασφάλεια και την διαχείριση των συναισθημάτων μετά την απώλεια, που διοργανώνουν.
Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ηρακλείου σας προσκαλεί την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 από τις 09:00 π.μ. στον Αίθριο χώρο του Δημαρχείου Ηρακλείου, στο Πασχαλινό παζάρι αγάπης διαφόρων ειδών που διοργανώνει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ο Δήμος Ηρακλείου, ο Δήμος Χερσονήσου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α'θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» σας προσκαλούν τηνΤετάρτη 24 Απριλίου 2013 και ώρα 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, στην παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Σανουδάκη-Σανούδου Γιώργη Τσαντηράκη (Αρχηγού του εφεδρικού ΕΛΑΣ Χερσονήσου)
«Από την Έδρα στο Λημέρι»
Την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, παρουσιάζεται στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, η παράσταση "Ερωτικά γράμματα" με τους ηθοποιούς Κάρμεν Ρουγγέρη και Νίκο Δαφνή.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζουμε μια σπουδαία συνεργασία στο πλαίσιο της προσφοράς πολιτιστικών δράσεων επιχειρούν το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και η Κίνηση Φίλων της Τέχνης.