11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Έκθεση ζωγραφικής με τίτλο
στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη Φεβρουαρίου 2012 απο τις 8-10 μ.μ.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 30 Ιουνίου και θα λειτουργεί απο Δευτέρα έως Παρακευή 18:00 - 20:00
Εκτός απο το ωράριο αυτό η επίσκεψη πραγματοποιείται μετα απο ραντεβού στο τηλέφωνο 6944525822
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, σε αυτές τις δύσκολες εποχές, συνεχίζει να στηρίζει και να προβάλει τη γνώση και τον πολιτισμό. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την εταιρία GrupoCultural SRL της Αργεντινής και το σύλλογο Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης διοργανώνει μια μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα, περιοδική έκθεση "Οι Δεινόσαυροι της Παταγονίας στην Κρήτη".
Η αξία της έκθεσής αυτής έγκειται τόσο στην προέλευση, όσο και στα χαρακτηριστικά των εκθεμάτων που περιλαμβάνει. Στο τμήμα της Παταγονίας που ανήκει στην Αργεντινή έχουν αναγνωριστεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 50 είδη δεινοσαύρων που αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% των συνολικών ειδών που έχουν βρεθεί σε ολόκληρο τον κόσμο. Για δεκάδες εκατομμύρια χρόνια αποτελούσε μια περιοχή με τεράστια λιβάδια, πλούσια βλάστηση και πολλά νερά, γεγονότα που επέτρεψαν την εξάπλωση και την εξέλιξη των δεινοσαύρων σε είδη πολύ πιο μεγαλόσωμα από τα αντίστοιχα βορειο-αμερικανικά που όλοι γνωρίζουμε. Τα εκθέματα των δεινοσαύρων είναι όλα σε απόλυτα φυσικά μεγέθη και αποτελούνται από πλήρεις σκελετούς, τουλάχιστον κατά το 70%, κάτι το εξαιρετικά σπάνιο. Παράλληλα, παρουσιάζονται τόσο οι πρώιμοι, μικροσκοπικοί, όσο και οι πιο πρόσφατοι, γιγάντιοι και ιδιαίτεροι δεινόσαυροι του Κρητιδικού, μαζί με τα ενδιάμεσα εξελικτικά τους στάδια.
Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης σας προσκαλεί από την Τρίτη 17 Απριλίου 2012 έως την Δευτέρα 30 Απριλίου 2012, στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου, στην διοργάνωση της ετήσιας έκθεσης φωτογραφίας τους. Η έκθεση θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο της Φωτογραφικής Εταιρείας στο 6945702080, υπόψιν Κου Μετζάκη Μανώλη. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινές από 09:00 - 13:30 και 17:30 - 21:00, Σάββατο 09:00 - 13:30.
Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας θα πραγματοποιήσει στην πύλη Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου η αγιογράφος, Ιωάννα Μπουρλάκη από τις 23 έως και τις 29 Απριλίου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 23 Απριλίου στις 6 το απόγευμα. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Την Παρασκευή 27 Απριλίου 2012 (ώρες 17.30-21.00) και τοΣάββατο 28 Απριλίου 2012 (ώρες 09.45-16.00) στη Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω, πραγματοποιείται το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info).
Πρόκειται για μία δράση ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών σε μια εκδήλωση συμμετοχής και συνάντησης της σχολικής κοινότητας με την ευρύτερη τοπική κοινωνία.
Tρεις καταπληκτικοί μουσικοί επί σκηνής κάνουν μοναδική την κάθε της συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου, η οποία θα βρίσκεται στο Ηράκλειο την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Απριλίου στη μουσική σκηνή "Πυξίδα"
Η φετινή παράσταση ξεκινάει με ένα τραγούδι από την νέα της δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο, “Το κρύο και η μοναξιά”, σε μουσική Jimmy Καρυστινού και Σάννυς Μπαλτζή.
Στη συνέχεια, περνάει σε ροκ διασκευές και ισπανικές συχνότητες, συνεχίζει με δυνατές ερμηνείες σε τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία όπως το “Ναι θα πω”, “Άλλη μια φορά”, “Το λάθος”, "Συνθήματα” και απογειώνεται με γνωστά λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.
Τα Cine- Πρωινά συνεχίζονται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης το ερχόμενο Σάββατο 28 Απριλίου. Η ταινία « Μινούς» του Vinsent Bal (Ολλανδία, 2001, έγχρωμο, 86΄) θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στις 12 το μεσημέρι. Η τιμή εισόδου είναι 3 ευρώ
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Ν.Ηρακλείου διοργανώνει ομιλία με τον Παιδοψυχίατρο και Δ/ντη του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Ηρακλείου κ.Μακαρώνα Νίκο, με θέμα:
« Η σύγχρονη οικογένεια υπό συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κρίσης»
το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 5 – 7.30 μμ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα «Καστελλάκη»)- Διεύθυνση: Κορωναίου 9. Η ομιλία είναι ανοιχτή σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Θα ακολουθήσει συζήτηση για το πώς μπορούν να βελτιωθούν οι σχέσεις της οικογένειας αντλώντας μόνο τα θετικά στοιχεία της κρίσης και ο κ.Μακαρώνας θα απαντήσει σε ερωτήσεις.