11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Έκθεση Εικαστικής Δημιουργίας που περιλαμβάνει Πήλινο χειροποίητο κόσμημα, Εικαστικό κόσμημα και Ζωγραφική από μία ομάδα καλλιτεχνών που αποτελείται από την κ. Παχλιτζανάκη Άντζελα την κ. Λεβεντάκη Δέσποινα και την κ. Λεβεντάκη Ελευθερία θα φιλοξενηθεί από τις 28/11/2012 έως τις 06/12/2012 στην Πύλη Βitturi.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 28 Νοεμβρίου 2012 6 μ.μ.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 4:00 έως 10:00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στις αίθουσες περιοδικών εκθέσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης εγκαινιάζεται την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, ώρα 19.30’, έκθεση ζωγραφικής του Θωμά Παπαδοπεράκη.
Εγκαινιάζεται στις 29/11/2012 στις 6 στην Πύλη Βιττούρι η έκθεση της Άντζελας Παχλιτζανάκη, με εικαστικό κόσμημα, της Δέσποινας Λεβεντάκη, με πίνακες Ζωγραφικής και της Ελευθερίας Λεβεντάκη με πήλινο χειροποίητο κόσμημα.
Ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ηρακλείου, ο Σύλλογος Μικρασιατών Άγιος Πολύκαρπος σας προσκαλούν στην έκθεση Μικρασιάτικου - Προσφυγικού Βιβλίου που διοργανώνουν στον Αίθριο χώρο του Δημαρχείου Ηρακλείου από τη Παρασκευή 30 Νοεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2012 και τις ώρες 10 - 14 και 17 - 21.
Θα παρουσιαστούν βιβλία σχετικά με την Μ. Ασία, Ποντος, Αρμενία, Κων/πολη, Κύπρος κτλ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ηρακλείου και ο Σύλλογος Μικρασιατών "Ο Άγιος Πολύκαρπος" σας προσκαλούν από το Σάββατο 01 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2012, στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου, στην διοργάνωση της Έκθεσης ιστορικών αντικειμένων με αφορμή τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Ο Συνεταιριστικός Πολυχώρος "Το Κουκούτσι" γιορτάζει 2 χρόνια λειτουργίας.
Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στις "Μέρες Αυτονομίας", μια βδομάδα συνάντησης ατόμων και συλλογικοτήτων. Ελεύθερες δράσεις αφιερωμένες στην αυτονομία της καθημερινής ζωής από την Τρίτη 4/12 ως και την Κυριακή 9/12 σε διαφορα μέρη της πόλης.
Έκθεση Helmut Baumann με θέμα “φυτά στο μύθο, την τέχνη και τη λογοτεχνία” θα πραγματοποιηθεί έως τις 14 Δεκεμβρίου στο χώρο υποδοχής Αμφιθεάτρου - Πτέρυγα 7Α, κτίριο Ιατρικής Σχολής στις Βούτες.
Την έκθεση οργανώνουν ο Βοτανικός Κήπος του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Μουσείο Ιατρικής και την Ιατρική Σχολή και με την ευγενική υποστήριξη της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Με αφορμή την έκδοση και κυκλοφορία του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Θωμά Σίδερη, το βιβλιοπωλείο ΛΕΞΙΣ και οι εκδόσεις Broken Hill - Πασχαλίδη σας προσκαλούν στην εκδήλωση - ανοιχτή συζήτηση για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον πολιτικό και κοινωνικό ακτιβισμό.