11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην Εκδήλωση του Ομίλου μας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, στις 7μ.μ., στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της ενδοοικογενειακής βίας.
Κατά την εκδήλωση αυτή, κύριος ομιλητής θα είναι ο σκηνοθέτης και καθηγητής του Παν/μίου Κρήτης κ. Τηλέμαχος Μουδατσάκης με θέμα "Η Ενδοοικογενειακή Βία στο αρχαίο δράμα" ενώ θα ερμηνεύσουν κείμενα από αρχαίες τραγωδίες ο Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και ηθοποιός κ. Μιχάλης Αεράκης και η τραγωδός Νόνη Ιωαννίδου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, θα
εγκαινιασθεί Έκθεση με τίτλο "Κόμη και Φως 12+", που θα περιλαμβάνει εκθέματα
και φωτοκαμβάδες με καλλιτεχνικές δημιουργίες κομμώσεων εμπνευσμένων από την
αρχαία δραματουργία.
Παράλληλα, δώδεκα από τα εκθέματα αυτά θα αποτυπωθούν σε
ένα υψηλής αισθητικής συλλεκτικό ημερολόγιο για το 2012, το οποίο θα διατίθεται
για την ενίσχυση της δημιουργίας Παιδικού Χωριού SOS στο Ηράκλειο, που αποτελεί
βασικό στόχο του Ομίλου μας.
Θα είναι μεγάλη χαρά για μας να μας
τιμήσετε με την παρουσία σας και να ενισχύσετε το έργο μας.
Με
χαιρετισμούς,
Εκ μέρους του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ηρακλείου
"ΑΡΕΤΟΥΣΑ"
Α.ΑΡΜΑΟΥ
Γραμματέας του ομίλου
Το Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Ζωοδόχος Πηγή" σας προσκαλεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 στις 19:00 μ.μ. στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, στην παρουσίαση του βιβλίου του Αγησίλαου Κ. Αλυγιζάκη με τίτλο "Η Οδύσσεια του βιολιού στο Μεγάλο Κάστρο ". Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο τηλέφωνο του Συλλόγου στο 2810344094.
Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου συνεχίζει με πείσμα να μας βάζει σε διαδρομές πολιτισμού. Σας προσκαλεί από τις 16 Νοεμβρίου έως τις 24 Νοεμβρίου 2011 στις 21:00 μ.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνει με τίτλο "The full monty", του Τέρενς Μακνάλυ, ένα έργο που ετοίμασε με πολύ κόπο και επιμονή.
Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της γνωστής κινηματογραφικής επιτυχίας «Άνδρες με τα όλα τους!».
Η ιστορία 6 ανέργων, σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, που η απόγνωση τους οδηγεί να κάνουν στριπτήζ προκειμένου να επιλύσουν, έστω και προσωρινά, τις οικονομικές τους ανάγκες.
Το κέρδος τους όμως είναι πολύ σημαντικότερο αφού μέσα σε καιρούς κοινωνικής απομόνωσης, ανακαλύπτουν την αξία της συλλογικότητας.
Η παράσταση είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 15 ετών.
Τιμή πρόσκλησης 10€, η προπώληση άρχισε.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6946063691 & 6948374085 & 6937357139 & 6937025565
Σε συνέχεια της συνεπούς προσπάθειας ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και διείσδυσης της επαναχρησιμοποίησης υγρών αποβλήτων στην κουλτούρα και πρακτική των τελικών χρηστών, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, με την πολύτιμη συνεργασία των ιδιαίτερα δραστήριωνΓραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου, διοργανώνει βιωματικά, επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς την Τετάρτη 16 και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίουστην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 36ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Κρήτης. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου LIFE PLUS PURE «LIFE + (2007-2013): From Treated Wastewater to Alternative Water Resources in Semi-Arid Regions» στο οποίο συμμετέχουν, εκτός από το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, η ΔΕΥΑ Χερσονήσου, το ΤΕΙ Κρήτης και τοΤεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου