11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Η 3η Διεθνής Τζαζ Συνάντηση Κώστας Κουβίδης θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης από τις 23 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2010. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα συνδυάσει την μουσική με άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες και με πρωτοβουλίες ενάντια στις τροχαίες συγκρούσεις σύμφωνα με την οπτική των θυμάτων και των ευάλωτων χρηστών του δρόμου. Αντιμέτωποι με μια πολιτική που αναπαράγει αυξάνει και αμνηστεύει τα τροχαία εγκλήματα θα προσπαθήσουμε ακόμα μια φορά να ξαναθέσουμε το ζήτημα στις πραγματικές του βάσεις, σαν μείζον ζήτημα δημόσιας υγείας και πολιτισμού και όχι σαν ζήτημα τεχνικών διευθετήσεων.
Η έκθεση αυτή, με θέμα τις επιπτώσεις των τροχαίων εγκλημάτων στις ζωές των ανθρώπων παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θα παρουσιαστεί και στην στην Αθήνα (Μουσείο Μπενάκη- Νοέμβρη), τη Ρόδο και άλλες πόλεις.
Ο Paul χρειάστηκε δυο χρόνια και την βοήθεια της Road Peace (αγγλικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων- FEVR) για να μπορέσει να παρουσιάσει το 2005 αυτή την έκθεση επί ένα χρόνο σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας.
Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου παρουσιάζει το έργο «Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΩΣ», μια σατυρική κωμωδία του Μιχάλη Κουνελάκη, σκηνοθέτη, συγγραφέα και κριτικού θεάτρου, (1901-1966). Η σκηνοθεσία ανήκει στο Γιώργο Αντωνάκη, καλλιτεχνικό δ/ντή του Δήμου Ηρακλείου.
Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), η ORBIT Association και το European Compost Network (ECN) σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την International Solid Waste Association (ISWA) και το International Waste Working Group (IWWG) οργανώνουν το καλοκαίρι του 2010 (29 Ιουνίου με 3 Ιουλίου) στο Ηράκλειο το 7ο Διεθνές Συνέδριο ORBIT2010 “Organic Resources in the Carbon Economy”. Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου διοργανώνει μία συναυλία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, την Πέμπτη 1 Ιουλίου και ώρα 7:30 το απόγευμα στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου. Η Φιλαρμονική θα ερμηνεύσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού κ. Λεωνίδα Τζωρτζάκη.
Η Σχολή Χορού Νιακάκη στην ετήσια παράσταση της παρουσιάζει τα έργα "Το λυχνάρι του Αλαντίν" και "Ζορμπάς ο Έλληνας" την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 21:30 στο Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης".
Συναυλία Ανακύκλωσης από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα "ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ" με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Δήμο Αναστασιάδη την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 21:30 στην Πλατεία Ελευθερίας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος TangoΝeon διοργανώνει Βραδιά Tango (milonga), στην Πύλη Παντοκράτορα στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, την Παρασκευή 2/07/2010. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και ώρα έναρξης 22:00 μμ.
Το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου οργανώνει σεμινάριο με θέμα «ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (FPC) ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΣΗ CE ΣΤΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΣΜΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ» το Σάββατο 3 Ιουλίου 2010 από 9π.μ. έως 5 μ.μ.
Πληροφορίες και αιτήσεις στο Κ.Ε.Κ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 14, 4ος όροφος, τηλ/νο 2810-342136 & 331590 κα Βενιχάκη venihaki@katartisi.gr από τις 9:00 έως 2:30 μ.μ. και ιστοσελίδα: www.katartisi.gr
Η Επιτροπή Κοιν. Θεμάτων του 3ου Διαμερίσματος σε συνεργασία με την Ενορία του Αγ. Γεωργίου (όπισθεν Jumbo) προγραμματίζουν την Δευτέρα 5/7/2010 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του πνευματικού της κέντρου διάλεξη με θέμα: ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Κατερίνα Κούτρα
Ψυχολόγος – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
Στη συνέχεια ο ιατρός θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα της τεθούν και θα κλείσει ραντεβού για τυχόν ψυχολογική στήριξη.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζει την κωμωδία του Μολιέρου «Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Παίζουν: Δημήτρης Πιατάς, Τζόυς Ευείδη.
Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». ΔΕΥΤΕΡΑ 5, ΤΡΙΤΗ 6 και ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 στις 21:30.
Τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα στο "Μαρτινέγκο", οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Κ. και μικτή ομάδα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών από τον Ο.Φ.Η., τον Εργοτέλη, τον Ηρόδοτο και τον Π.Ο.Α. αγωνίζονται για ένα σπουδαίο σκοπό.
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης εργαστήριο Βυζαντινής Αγιογραφίας Ενορία Αγίου Τίτου.
Θα φιλοξενηθεί από τις 5/07/2010 έως τις 11/07/2010 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου Πλατεία Ελευθερίας.
Εγκαίνια Έκθεσης 5/07/2010 και ώρα 20:00.
Η Έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 10:00-15:00 και 19:00 – 22:00 η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Μουσική παραδοσιακή βραδιά με την Χορωδία – Ορχήστρα συλλόγου Αλλατσατιανών Ηρακλείου. «Η Κρήτη θυμάται τις αλησμόνητες πατρίδες». Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης», ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 στις 21:30
Μουσικοχορευτική παραδοσιακή βραδιά με τον Κρητικό Παραδοσιακό Όμιλο του Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη. Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις» την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 21:30.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος TangoΝeon διοργανώνει Βραδιά Tango (milonga), στην Πύλη Παντοκράτορα στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, την Παρασκευή 9/07/2010. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και ώρα έναρξης 22:00 μμ.
Συναυλία έντεχνης παραδοσιακής μουσικής με το Μιχάλη Φραγκιαδάκη και την «ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΉΧΟΥ»
Κηποθέατρο «Ν.
Καζαντζάκης». ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 στις 21:30.
Μια σπουδαία μουσική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Δευτέρα 12-7 στο γήπεδο του ΟΦΗ.
Πρόκειται για μια κορυφαία συναυλία που καταπιάνεται πάνω από όλα με τον ίδιο τον άνθρωπο ,τα προβλήματα του, τις ελπίδες ,τα όνειρα του, τον αγώνα του για ζωή.
Τα τραγούδια που θα ακουστούν και οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν εγγυώνται ότι θα είναι μια σπάνια συναυλία μοναδικής συγκίνησης και ομορφιάς.
Έκθεση κοσμημάτων – Διακοσμητικών της Σκουπάκης Ευθυμίας. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί από τις 12/07/2010 έως τις 21/07/2010 στην Πύλη Βιτούρι ( Περιοχή Βίγλας ). Η Έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 09:00 -16:00 η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Συναυλία με το συγκρότημα «ROYAL CONCERT BAND ANTWERP» του Βελγίου στον Προαύλιο χώρο της Βασιλικής Αγίου Μάρκου τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010 στις 12:00 (μεσημέρι) με ελεύθερη είσοδο.
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 - ΤΡΙΤΗ 13 - ΤΕΤΑΡΤΗ 14 Ιουλίου, ΄Ωρα 21:30
Στρέλλα - A woman’s way
Δράμα 2009, Διάρκεια 113’
Ε Λ Λ Α Δ Α
Συναυλία με τον ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΑΛΑΜΑ την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».
Το 2ο Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλεί στην παράσταση καραγκιόζη με τον Κυριάκο Μίγκλη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/7/2010 και ώρα 9.00 μ.μ. στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής, (Είσοδος ελεύθερη).
Το Συμβούλιο του Διαμερίσματος και η Δημοτική Αρχή σας εύχονται καλή διασκέδαση και καλό καλοκαίρι.
Το «Θέατρο Χώρος» παρουσιάζει την «ΕΡΩΦΙΛΗ ΆΣΚΗΣΗ 2» του Γ.Χορτάτση σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στο Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις» την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010 στις 21:30.
Το 2ο Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλεί στην παράσταση καραγκιόζη με τον Κυριάκο Μίγκλη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15/7/2010 και ώρα 9.00 μ.μ. στο 13ο και 42ο Δημοτικό Σχολείο Κατσαμπά, (Είσοδος ελεύθερη).
Το Συμβούλιο του Διαμερίσματος και η Δημοτική Αρχή σας εύχονται καλή διασκέδαση και καλό καλοκαίρι.
ΠΕΜΠΤΗ 15 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 - ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Ιουλίου, ΄Ωρα 21:30
Den brysomme mannen
Ένας διαφορετικός άνθρωπος
Κωμωδία/Δράμα 2006, Διάρκεια 90’
Ν Ο Ρ Β Η Γ Ι Α
Η «Αττική Αυλαία» παρουσιάζει την κωμωδία του Ν. Λάσκαρη «ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ» σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 και το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».
Γνωρίζατε ότι στην Κρήτη υπάρχουν πάνω από 5.000 σπήλαια; Ελάτε να σας ξεναγήσουμε σε αυτά, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουλίου στο TALOS PLAZA,από τις 1.00 το μεσημέρι τα μέλη του Σπηλαιολογικού Ομίλου Κρήτης θα έχουν ετοιμάσει πλούσιες δραστηριότητες για τη γνωριμία μικρών και μεγάλων με τον υπόγειο κόσμο της Κρήτης.
Συναυλία με το Διεθνούς φήμης Κουαρτέτο κλασσικής μουσικής του SAIZBURG και τον Σολίστα ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟ την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις». Χορηγία Cosmote. Ελεύθερη είσοδο
Ο πολύ γνωστός στην Πόλη μας καλλιτέχνης του θεάτρου σκιών Κυριάκος Μίγκλης, θα προσφέρει χαρά και πλούσιο γέλιο στους μικρούς φίλους μας, με ξεκαρ-διστικές ιστορίες του πολυαγαπημένου μας Καραγκιόζη με το έργο «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΟΥΡΕΑΣ» την Κυριακή 18 Ιουλίου στις 21:00.
Το ψυχαγωγικό συγκρότημα Τεχνοπολις στην Αμμουδάρα, σας προσκαλεί την Δευτέρα 19 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ, στο Ανοιχτό του Θέατρο, σε μια νεανική, δυναμική μουσική βραδιά που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Συνοδοιπόροι σε αυτό το μουσικό ταξίδι είναι ο Craig Walker από τους Archive ,οι Rosebleed , οι Philter και οι Why not the band?.
Συναυλία με την ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ και την Μάρθα Φριντζήλα τη ΔΕΥΤΕΡΑ 19 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ.
Παιδικό Θέατρο- Η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει το έργο για παιδιά «ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ – ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ» από ΔΕΥΤΕΡΑ 19 μέχρι και ΠΕΜΠΤΗ 22 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».
ΔΕΥΤΕΡΑ 19 - ΤΡΙΤΗ 20 - ΤΕΤΑΡΤΗ 21 Ιουλίου, ΄Ωρα 21:30
Okuribito
Αναχωρήσεις
Δράμα 2008, Διάρκεια 131’
Ι Α Π Ω Ν Ι Α
Η κα Ηρώ Φραγκιαδάκη παρουσιάζει Έκθεση Ζωγραφικής που θα φιλοξενηθεί από τις 19 Ιουλίου έως 30 Ιουλίου 2010 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Ελευθερίας. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 9:00 έως 13:00 και 18:00 – 22:00. Εγκαίνια της έκθεσης Τρίτη 20 Ιουλίου και ώρα 21:00. Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Μεγάλη συναυλία από το πολύ αξιόλογο μουσικό συγκρότημα «ΑΡΜΟΣ», η συμμετοχή του οποίου τιμά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις μας ΑιΚαΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010 τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 στις 21:00.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010 - Θεατρική παράσταση από τον πολύ γνωστό και πολυβραβευμένο θίασο ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Φέτος παρουσιάζει μια παρωδία-κωμωδία απίστευτου γέλιου του Σπυρίδωνα Περεσιάδης: ΓΚΟΛΦΩ ALA KRETA... 2010. Ενα από τα καλύτερα βουκολικά δράματα, την πασίγνωστη ΓΚΟΛΦΩ, μια βοσκοπούλα του βουνού που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η ιδία η πατρίδα μας, η Ελλάδα. Στο πρόσωπο της ζωγραφισμένη όλη η ιστορική και πολιτική πορεία αυτού του τόπου. Εκτοτε στο δράμα αυτό έγιναν πολλά ανεβάσματα είτε σαν πρωτότυπο είτε σε διασκευή παρωδίας. Όπως και να χει η ΓΚΟΛΦΩ έμεινε ΓΚΟΛΦΩ και η Ελλάδα Ελλάδα και βέβαια τι άλλο; ΚΡΗΤΗ.
Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει την Τρίτη 20 Ιουλίου και ώρα 19:30 στην πλατεία Ελευθερίας αγώνα σκάκι από τον εθνικό μαίτρ Γιάννη Μαρή, ο οποίος θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 20 σκακιστές, σε αγώνα «σιμουλτανέ». Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της καλοκαιρινής Έκθεσης Βιβλίου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου.
Συναυλία με τον ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ την ΤΕΤΑΡΤΗ 21 Ιουλίου στις 21:30 στο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ.
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010 - Εκδήλωση αφιερωμένη στα 57 συνολικά επιμορφωτικά τμήματα που λειτούργησαν φέτος στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου μας
Συναυλία του τμήματος κιθάρας ανηλίκων και ενηλίκων, του καθηγητή κου Δημ. Καρβέλη
Συναυλία του τμήματος λύρας και μαντολίνου ανηλίκων του καθηγητή κου Ελευθ. Ψαράκη.
Συναυλία του τμήματος μαντολίνου ενηλίκων του καθηγητή κου M. Μα-ρακομιχελάκη. Τα τμήματα παραδοσιακών χορών ενηλίκων και ανηλίκων της καθηγήτριας κας Ελευθ. Φαρσάρη, θα μας παρουσιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς του. Θα το συνοδεύει το μουσικό συγκρότημα του γνωστού καλλιτέχνη και καθηγητή μουσικής κου Ελευθ. Ψαράκη.
Συναυλία της Μικτής Χορωδίας Δήμου Ηρακλείου «ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΣΤΗ ΤΖΑΖ» Συμμετέχει η Χορωδία του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο πιάνο: ο Νίκος Σμυρνάκης.
ΠΕΜΠΤΗ 22 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 - ΣΑΒΒΑΤΟ 24 Ιουλίου
The elephant man
Ο άνθρωπος ελέφαντας
Δράμα 1980, Διάρκεια 124’
Η Π Α
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010 - Το επταμελές λαϊκό μουσικό συγκρότημα "Εκτός Απροόπτου", δημιουργήθηκε το χειμώνα του 2006 στο Ηράκλειο Κρήτης, με έναυσμα την αγάπη, το σεβασμό και το μεράκι όλων των μελών για το ανεξάντλητο λαικό τραγούδι. Το ρεπερτόριο του συγκροτήματος, συνεπώς, βασίζεται ώς επί το πλείστον στο παραδοσιακό ελληνικό λαικό τραγούδι σε όλες του τις εκφάνσεις, ενορχηστρωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή διασκέδαση του κοινού.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ παρουσιάζει το έργο του Σαίξπηρ «Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ» την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».
Θεατρική παράσταση, από το πολύ γνωστό για την ποιότητά του, ΘΕΑΤΡΟ «ΜΟΡΦΕΣ». Φέτος περιοδεύει με την παιδική σκηνή του ένα διαχρονικό παραμύθι γραμμένο από τον Φράνκ Μπάουμ, «Ο Μάγος του Οζ». Είναι ένα έργο γεμάτο φαντασία, παιχνίδι και όνειρο, που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα έχει τη θέση που του αξίζει στις καρδιές μας.
Ο Πρόεδρος και το Διαμερισματικό Συμβούλιο του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος του Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλούν στη μουσικοποιητική εκδήλωση «Μελο... ποίησις» την Παρασκευή 23/7/2010 και ώρα 9.00 στη Βασιλική Αγίου Μάρκου (είσοδος ελεύθερη).
Μουσικοχορευτική εκδήλωση «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ SUFI ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΔΕΡΒΙΣΗΔΕΣ ΜΕΒΛΕΒΙ» (Θρησκευτικός Τελετουργικός χορός) από την Τουρκία το ΣΑΒΒΑΤΟ 24 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».
Συναυλία Ελληνικής Μουσικής «Στην τρυφερότητα των τραγουδιών» την ΚΥΡΙΑΚΗ 25 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις».
Συναυλία «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ» με τον Στράτο Τζώρτζογλου και τη Λία Βίσση τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».
Το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει τη «Λιογέννητη» τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στην Πύλη Βηθλεέμ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 26 - ΤΡΙΤΗ 27 - ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Ιουλίου, ΄Ωρα 21:30
Ten little Indians
Δέκα μικροί νέγροι
Μυστηρίου 1965, Διάρκεια 91’
Η Ν Ω Μ Ε Ν Ο Β Α Σ Ι Λ Ε Ι Ο
Η Εταιρεία Τέχνης «5η Εποχή» παρουσιάζει την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη την ΤΡΙΤΗ 27 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».
Στις 28/07/2010 στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί Εορταστική Εκδήλωση αφιερωμένη στην Μικρά Ασία από το ΔΟ Κ.Α.Π.Η , Παράρτημα Αγ.Ιωαννη - 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα και Πολιτιστικός Σύλλογος Καραμπουρνιωτων στο Πάρκο του Ερμή στον Αγ.Ιωαννη.
Μουσικοποιητική εκδήλωση της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής «Ορφέας» «ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΦΛΟΓΕΡΑ» την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με ελεύθερη είσοδο.
ΠΕΜΠΤΗ 29 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 - ΣΑΒΒΑΤΟ 31 Ιουλίου, ΄Ωρα 21:30
Bakjwi
Δίψα
Τρόμου 2009, Διάρκεια 133’
Ν Ο Τ Ι Α Κ Ο Ρ Ε Α
Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει την Πέμπτη 29 Ιουλίου και ώρα 20:30 στην πλατεία Ελευθερίας, τη θεατρική παράσταση για παιδιά «Καραγκιόζης ο Μέγας» από το Omma Studio.
Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της καλοκαιρινής Έκθεσης Βιβλίου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου.
Παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών «Αθανασίου» «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ» την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 στις 21:30 στην Πύλη Βηθλεέμ.
Μουσικοχορευτικη παραδοσιακή βραδιά με το Σερβικό Φολκλορικό Συγκρότημα «HAJDUK STANKO» το ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με ελεύθερη είσοδο.
Οι Εθελοντές της Ζωόφιλης Δράσης συνεχίζουν τον αγώνα τους και τις προσπάθειες για υπεύθυνη υιοθεσία.
Επιμένουν Ελληνικά γιατί γνωρίζουν…. τώρα είμαστε πολλοί….
Το Σάββατο 31 Ιουλίου 2010 θα στήσουν το παρκάκι τους γεμάτο με κουταβάκια στο πάρκο Γεωργιάδη στο κέντρο του Ηρακλείου κοντά στα Λιοντάρια από το πρωί στις 9:00 έως και στις 14:00.