Συνεχίζεται με επιτυχία το Πασχαλινό Παζάρι του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή» στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης στο βόρειο μέρος του Αγ. Μηνά, και θα διαρκέσει από 15 Μαρτίου έως Μεγάλο Σάββατο 3 Απριλίου.
Συνεχίζεται με επιτυχία το Πασχαλινό Παζάρι του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή» στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης στο βόρειο μέρος του Αγ. Μηνά, και θα διαρκέσει από 15 Μαρτίου έως Μεγάλο Σάββατο 3 Απριλίου.
Έκθεση Αγιογραφίας & Zωγραφικής της κας Ιακωβίνη Καρέτσα -Γρινιεζάκη θα φιλοξενηθεί από τις 29/03/2010 έως τις 8/4/2010 στην Πύλη Βιττούρι ( Περιοχή Βίγλας ).
Εγκαίνια Έκθεσης 29/3/2010 και ώρα 20:00. Η Έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 10:00– 22:00 η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ 1η Απριλίου 2010
Η Επιτροπή Κοιν. Υποθέσεων του 3ου Διαμερίσματος σε συνεργασία με την Επιμελήτρια Β΄ Ψυχιατρικής του Γ.Ν. «Βενιζέλειο – Πανάνειο» κ. Χουρδάκη Ευγενία και το ΚΗΦΗ Αγ Τριάδος προγραμματίζουν την Τετάρτη 7/4/2010 και ώρα 18.00 π.μ. διάλεξη με θέμα:
Διαταραχές Μνήμης – Άνοια – Αltheimer
Η γιατρός θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα της τεθούν και θα κάνει στους παρευρισκόμενους τεστ μνήμης.
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ « ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ » της Θεοδοσίας Αργυράκη – Ασαργιωτάκη στη ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥαπό 7 μέχρι 15 Απριλίου 2010. Εγκαίνια την Τέταρτη 7- Απριλίου 2010 ώρα 19 μ.μ. Ώρες λειτουργίας 9:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00. Είσοδος ελεύθερη
Η κωμωδία "Σουίτα στο Πλάζα" του Αμερικανού συγγραφέα Νηλ Σάιμον, με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου και τον Αντώνη Καφετζόπουλο, παρουσιάζεται στο Ηράκλειο από την Παρασκευή 9 έως και τη Δευτέρα 12 Απριλίου στο Κινηματοθέατρο Αστόρια (Δύο παραστάσεις καθημερινά στις 18:30 και τις 21:30).
Το Παγοποιείον First Floor Underground παρουσιάζει τους Kontrafouris Baby Τrio σε 2 απολαυστικές jazz βραδιές αυτή την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Απριλίου 2010 στις 22:00.
Ο χαρισματικός και πάντα χαμογελαστός Γιώργος Κοντραφούρης με το Baby Trio του σερβίρει jazz φρεσκάδα και παρουσιάζει υλικό από το νέο τους άλμπουμ «The Main Course».
Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία TRANSAMERICA (2005, 103 λεπτά) τη Δευτέρα 12 Απριλίου 2010 στις 20:30 & 22:30 στον Κινηματογράφο Βιτσέντζο Κορνάρο.
Η Esha, κορυφαία εταιρεία στην παραγωγή στεγανωπκών προϊόντων
διεθνώς σας προσκαλεί στη διάλεξη με θέμα: "EshaOxygen, Κορυφαία
Τεχνολογία στην Πράσινη Στέγη".
Θα γίνει παρουσίαση του EshaOxygen: του ολοκληρωμένου συστήματος
φυτεμένων δωμάτων, το οποίο έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την
ολλανδική εταιρεία Nophadraln, πρωτοπόρο στην παραγωγή καινοτόμων
συστημάτων αποστράγγισης.
Τρίτη, 13 Απριλίου 2010, ώρα 17:00 - 20:00, Επιμελητήριο Ηρακλείου, Κορωναίου 9
Έκθεση Ζωγραφικής του κου Νταναλάκη Γεωργίου Αρχιτέκτωνα θα φιλοξενηθεί από τις 13/04/2010 έως τις 21/04/2010 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου ( Πλ. Ελευθερίας ).
Η Έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 10:00-14:00 και 18:00 – 22:00 η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η Θεατρική ομάδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Η. παρουσιάζει, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, την κωμωδία του Μ. Φράιν «το σώσε» (βραβείο Evening Standard 1982), από 14 έως και 21 Απριλίου 2010 στις 21:00. Την Κυριακή 18 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου θα γίνουν και απογευματινές παραστάσεις, ώρα 18.00. Διάρκεια παράστασης: δύο ώρες. Διάλειμμα 15 λεπτών μεταξύ α’ και β’ πράξης.
Η Επιτροπή Κοιν. Θεμάτων του 3ου Διαμερίσματος σε συνεργασία το ΚΑΠΗ Θερίσσου προγραμματίζουν την Πέμπτη 15/4/2010 και ώρα 09.30 στο ΚΑΠΗ Θερίσσου ομιλία με θέμα:
Διαταραχές Ισορροπίας – Ίλιγγος – Ροχαλητό
Test Μνήμης
Στη συνέχεια ο ιατρός θα ενημερώσει ξεχωριστά τον κάθε ασθενή και θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα του τεθούν.
Το Παγοποιείον First Floor Underground παρουσιάζει τους Film Noir αυτή τη Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Απριλίου 2010 και ώρα 22:00.Οι Film Noir δημιουργήθηκαν το 2006 από τον πιανίστα Ανδρέα Συμβουλόπουλο και τη βιολονίστα Μαρία Ρεμπούτσικα. Στην αρχή ως τρίο παίζοντας και αυτοσχεδιάζοντας σε πολλές μουσικές σκηνές, τα τελευταία 2 χρόνια ως κουαρτέτο με τους Θανάση Σοφρά στο κοντραμπάσο και τον Γιάννη Ρούσσο στα τύμπανα.
Το Τεχνόπολις, σε συνεργασία με το Half Note Jazz Club των Αθηνών, παρουσιάζει στο κοινό της πόλης μας ένα rockabilly μουσικό σχήμα , την Kim Lenz and the Jaguars για δύο μοναδικές βραδιές την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Απριλίου στις 22:30.
Η «Φθινοπωρινή Ιστορία» του Αλεξέι Αρμπούζοφ με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο και την Κατερίνα Μαραγκού παρουσιάζεται στο Κινηματοθέατρο Αστόρια την Παρασκευή 16 Απριλίου (21:30), το Σάββατο 17 Απριλίου (18:30 και 21:30) και την Κυριακή 18 Απριλίου (18:30 και 21:30).
Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΑΞΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΩΝ (199, 180 λεπτά) τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2010 στις 20:30 & 22:30 στον Κινηματογράφο Βιτσέντζο Κορνάρο.
Την κωμωδία "απ-ART-ια" παρουσιάζουν οι θεατρικές ομάδες ΣΧΗΜΑ 7 και Τ.Α.Δ.Ε. από την Πέμπτη 22 ως
την Τρίτη 27 Απρίλιου στις 21:30 στο Θεατρικό Σταθμό στην παραλιακή λεωφόρο.
Το έργο παρουσιάζει τη
σχέση και την επικοινωνία τριών φίλων, του Σέρζ, του Μάρκ και του Ιβάν.
Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Μεταξακη, η μουσική επιμέλεια είναι της
Κατερίνας Ζουριδη και η βοηθός σκηνοθέτη είναι η Ρανια Πλατακη. Παίζουν με την σειρά που εμφανίζονται οι ηθοποιοί, Μαρκ ο Μάνος Ζεϊμπέκης, Σερζ ο Γιάννης Τσαγκαράκης, Ιβαν ο Τάσος Καισαρλής. Τηλεφωνο επικοινωνιας: 6976331107.
Ross Daly Trio feat Zohar Fresco, Παρασκευή 23 & Σάββατο 24 Απριλίου 2010 στις 22:00.O Ross Daly και η Κέλυ Θωμά συμπράττουν με τον μεγάλο δεξιοτέχνη στα κρουστά Zohar Fresco από το Ισραήλ. Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει παλιές και νέες συνθέσεις των ίδιων των μουσικών.
Το φροντιστήριο ΘΕΤΙΚΟ σε συνεργασία με την εταιρία συμβούλων εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας EMPLOY διοργανώνει την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 στις 18.00μ.μ. ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με θέμα: "Επιλογή σπουδών κι επαγγέλματος". Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ κι απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου και γονείς.
Έκθεση Μουσείου Ιατρικής
Από Παρασκευή 23 Απριλίου έως Πέμπτη 29 Απριλίου 2010
Βασιλική Αγίου Μάρκου
Ώρες επισκέψεων 9:00 – 13:30 και 18:00 – 21:00 καθημερινά εκτός από
Σάββατο απόγευμα και Κυριακή
Εγκαίνια της έκθεσης, Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, Ώρα 19:00 Βασιλική Αγίου Μάρκου
Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη ανακοινώνεται ότι το μάθημα του κ. Γιάνη Βαρουφάκη, καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τίτλο: «Μετά τον παγκόσμιο Μινώταυρο, τι; Η οικονομική κρίση του 2008 ως το τέλος της β' φάσης της μεταπολεμικής περιόδου» θα γίνει την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 και ώρα 18:00, στον «Πολυχώρο» Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου που βρίσκεται στην Παλαιά Λαχαναγορά, Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου.
Έκθεση γλυπτικής Φωτεινής Χατζάκη "ΣΚΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ". Εγκαίνια έκθεσης το Σάββατο, 24 Απριλίου 2010 6:00 μ.μ. Τοποθεσία:ΠΥΛΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Διάρκεια 24-29 Απριλίου. Ωρες λειτουργίας Δευτέρα εως Πέμπτη 9-2 και 5-9 και την Κυριακή 10-2
Η Κωμωδία των Μπαριγιέ και Γκρεντύ «Το άνθος του κάκτου» ανεβαίνει στο Κινηματοθέατρο Αστόρια σε διασκευή της Μιμής Ντενίση, από το Σάββατο 24 ως και τη Δευτέρα 26 Απριλίου στις 18:30 και τις 21:30.
Πρόγραμμα Τιμητικής Εκδήλωσης, «Ο Μανώλης Δετοράκης και το έργο του»
Σάββατο 24 Απριλίου 2010, 19:00 Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω
Συντονιστής:
Τάσος Φιλαλήθης (Αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Ιατρικής – Αντιπρύτανης Υποδομών και Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Κρήτης
Εισηγητές:
Γεώργιος Αντωνακόπουλος (Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)
Παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Δετοράκη
«Ιστορία της Ιατρικής στην Κρήτη κατά την Τουρκοκρατία»
Τασούλα Μαρκομιχελάκη (Διδάκτωρ Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης)
«Ο Μανώλης Δετοράκης ως Κρητολόγος»
Χαρης Βαβουρανάκης (Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου)
«Ο Μανώλης Δετοράκης ως Ιατρός και ως άνθρωπος»
Έκθεση Γλυπτικής της κας Φωτεινής Χατζάκη με τίτλο «σκιές ανθρώπων» θα φιλοξενηθεί από τις 24/04/2010 έως τις 29/04/2010 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου ( Πλ. Ελευθερίας ).
Εγκαίνια έκθεσης Σάββατο 24/4/2010 και ώρα 18:00. Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό Δευτέρα έως Πέμπτη 9:00-14:00 και 17:00- 21:00. Κυριακή 10:00 έως 14:00 η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Πρόγραμμα Μουσικής Εκδήλωσης, Ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά
Κυριακή 25 Απριλίου 2010, 20:00 Βασιλική Αγίου Μάρκου
J.S.BACH……Πρελούδιο και Φούγκα αριθ.4 σε ντο δίεση ελάσσονα BWV 861 (WKI. I)
L.van BEETHOVEN…….Σονάτα αριθ.22 έργο 54 σε φα μείζονα
*In Tempo d’un Menuetto
*Allegretto
F.MENDELSSOHN…….Variations Serieuses Op.54
S.PROKOFIEV……..Σονάτα αριθ.6 έργο 82 σε λα μείζονα
*Allegro moderato
*Allegretto
*Tempo di valzer lentissimo
Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΒΙΚΤΩΡ ΒΙΚΤΩΡΙΑ - VICTOR VICTORIA (1982, 132 λεπτά) τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 στις 20:30 & 22:30 στον Κινηματογράφο Βιτσέντζο Κορνάρο.
Ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα ο εαρινός κύκλος σεμιναρίων για την Ευρωπαϊκή Ένωση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με δύο διαλέξεις στον «Πολυχώρο» της ΠΑΛΑΙΑΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ, Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου.
Την Δευτέρα 26 Απριλίου θα μιλήσει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Κώστας Λάβδας με τίτλο: «Κρίσεις: Μηχανική της Ευρώπης?» και την Παρασκευή 30 Απριλίου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ναπολέων Μαραβέγιας με τίτλο «Ευρώπη: Οικονομική και Κοινωνική Συνοχή». Υπενθυμίζεται ότι η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η Περιφέρεια Κρήτης – Ενεργειακό Κέντρο σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) και την εταιρεία ΤΕΑΒ MARIS Α.Ε. σας προσκαλούν την
Τρίτη 27 Απριλίου 2010 και ώρα 09.00, στο Διαπεριφερεριακό Συνέδριο: «Συνεργασία Νησιωτικών περιοχών για την Ενεργειακή Καινοτομία».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Κουντουριώτη, Λιμάνι). Θα συμμετάσχουν φορείς από Περιφέρειες με πιλοτικές εφαρμογές και έντονη δραστηριότητα στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας όπως το νησί Samsø/Δανία και τα Κανάρια Νησιά/Ισπανία καθώς επίσης και τοπικοί φορείς, Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και επιχειρήσεις.
Στόχος του Συνεδρίου είναι η ανταλλαγή εμπειριών και η προώθηση της καινοτομίας στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Εξοικονόμησης Ενέργειας.
Το Γραφείo ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Δ. Ε. Ν. Ηρακλείου διοργανώνει ημερίδα Σχολικών Δραστηριοτήτων ΥΓΕΙΑ – ΣΧΟΛΕΙΟ - ΖΩΗ την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 και ώρα 9.00π.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου ( δίπλα στο ΚΤΕΛ, Λιμάνι ).
Η Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης σε Άτομα, Οικογένειες και Ευρύτερα Συστήματα, www.sosyti.gr οργανώνει το: 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο στη Συστημική Θεραπεία. 30 Απριλίου-2 Μαΐου 2010 στην Κρήτη. Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο “Atlantica Sensatori Caldera Palace” στην Ανάληψη Χερσονήσου. Το θέμα του Συνεδρίου είναι: H παραβατικότητα σήμερα: Ναρκωτικά, κακοποίηση και βία στα ανθρώπινα συστήματα.
Η Επιτροπή Κοιν. Θεμάτων του 3ου Διαμερίσματος σε συνεργασία την Μονάδα ΧΑΠ του ΠαΓΝΗ προγραμματίζουν δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης την Παρασκευή 30/4/2010 και ώρα 09.00 στο ΚΑΠΗ Θερίσου και ομιλία με θέμα: Σπιρομέτρηση (Μέτρηση Καλής Λειτουργίας Πνευμόνων) από την ομάδα του Επικ. Καθηγητή κ. Τζανάκη Νικόλαο. Στη συνέχεια ο ιατρός θα ενημερώσει ξεχωριστά τον κάθε ασθενή και θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα του τεθούν.
Ολοκληρώνεται αυτήν την εβδομάδα ο εαρινός κύκλος σεμιναρίων για την Ευρωπαϊκή Ένωση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης με δύο διαλέξεις στον «Πολυχώρο» της ΠΑΛΑΙΑΣ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑΣ, Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου.
Την Παρασκευή 30 Απριλίου ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ναπολέων Μαραβέγιας με τίτλο «Ευρώπη: Οικονομική και Κοινωνική Συνοχή». Υπενθυμίζεται ότι η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι ελεύθερη για το κοινό.
Το Τεχνόπολις, σε συνεργασία με το Half Note Jazz Club των Αθηνών, παρουσιάζει στο κοινό της πόλης μας τον θρύλο της μπλουζ John Primer & The real Deal Blues Band για δύο μοναδικές βραδιές την Παρασκευή 30 Απριλίου και το Σάββατο 1 Μαΐου στις 22:30.
Ο Ολλανδικος συλλογος "De Tulp" διοργανώνει παζάρι με παροδοσιακά παιχνιδια και φαγητό στην Λοτζια, Ηρακλειου, την Παρασκευή 30 Απριλίου απο τις 11 το πρωι εως 8 το βραδυ. Τα χρηματα του παζαριου θα πανε στο "σπιτι του Αγγελου-Γραμμη Ελπιδας". Απο τις 17.00 - 20.00 θα ειναι και τα παιδια του Ολλανδικου σχολειου "De Tulpenbolletjes" εκει για να γιορταζουμε ολοι μαζι την μερα τις βασσιλισας.