inner image

Έκθεση Χειροποίητων έργων από Μέταλλο Πέτρα Ξύλο & Κερί της κας Αγγελικής Σωπασή

Έκθεση  Χειροποίητων έργων από Μέταλλο Πέτρα Ξύλο & Κερί της κας Αγγελικής Σωπασή Θα φιλοξενηθεί  από  21/12/2009 έως 3/01/2010 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλ. Ελευθερίας). Η Έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 9:00 – 22:00 η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εκδηλώσεις για το καλωσόρισμα του νέου έτους.

Ώρα: 19:30

Χοροί και τραγούδια της Κρήτης με το Μουσικό Σχήμα του ΒΑΣΙΛΗ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ και το χορευτικό του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑ

Ώρα : 21:00 Ελληνικά  λαϊκά  τραγούδια  με την λαϊκή  ορχήστρα του  ΓΙΑΝΝΗ  ΛΥΔΑΚΗ

Ώρα : 23:30

Φιλαρμονική του Δήμου

Ώρα : 23:55

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Δημάρχου

Ώρα : 00:01

Υποδοχή του Νέου Έτους 2010 με πλούσιο πρόγραμμα πυροτεχνημάτων

Κοπή Βασιλόπιτας

Ώρα: 11:00

Πρωτοχρονιάτικο εορταστικό  πρόγραμμα  με το  Κουαρτέτο  εγχόρδων  και τη Φιλαρμονική  του Δήμου

Κοπή  Βασιλόπιτας

Ευχές  Δημάρχου- Δημοτικών  Συμβούλων Αρχών  της  πόλης  & Δημοτών 

Έκθεση Ζωγραφικής του Μάνου Ζερβού

Έκθεση Ζωγραφικής του Μάνου Ζερβού, Θα φιλοξενηθεί  από τις 4/1/2010 έως  13/1/2010 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλ. Ελευθερίας). Εγκαίνια έκθεσης Δευτέρα 4-1-2010 και ώρα 19:00 μ.μ

Η Έκθεση είναι ανοικτή καθημερινά από τις  10:00-14:00 και  17:00 -22:00 η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ανδριάννα Μπάμπαλη - live unplugged

H Ανδριάννα Μπάμπαλη - live unplugged στις 7 Ιανουαρίου στις 21:30 στο εστιατόριο Brillant Gourmet, Επιμενίδου 15 (Ξενοδοχείο Lato), Τηλ. 2810-334959.

Μουσικό Σόου σε ρυθμούς Jazz, Gospell και Swing από τους Bellevue Cadillac

Την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στις 22:30, οι φίλοι της μουσικής στην πόλη μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα από τα πιο φημισμένα και ανατρεπτικά Jazz Swing σχήματα της υφηλίου, τους μοναδικούς Bellevue Cadillac που τις δύο αυτές βραδιές, θα ξεδιπλώσουν την τεράστια ιστορία τους στην παγκόσμια μουσική Jazz σκηνή.

HAPPY DOG PROJECT LIVE - Funky jazz, Ελληνικές και Μεσογειακές μελωδίες βγαλμένες από ταίνιες του Κουστουρίτσα

Το Παγοποιείον First Floor Underground παρουσιάζει τους Happy Dog Project την Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010. Οι Ηappy Dog Project δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 2000. Ξεκίνησαν επηρεασμένοι από μουσικούς και συγκροτήματα όπως οι  John Scofield, Beastie Boys, Medeski Martin & Wood, Bill Laswell, James Brown, έλληνες σολίστες της παραδοσιακής μουσικής (Πετρολουκάς Χαλκιάς), καλλιτέχνες του μεσογειακού/ανατολίτικου ήχου (Omar Faruk Tekbilek, Mercan Dede κά), μουσικούς της reggae και της dub. Με τον καιρό και ύστερα από δεκάδες live, το συγκρότημα δημιούργησε το δικό του χαρμάνι ήχου που μπλέκει το funky/hip hop groove με τους jazz αυτοσχεδιασμούς, ηχοχρώματα από την ελληνική παράδοση και dub ατμόσφαιρες.

Φωτογραφική έκθεση «a tale of three cities..»

Η Φωτογραφική έκθεση “a tale of three cities..” θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο Άρτιο (Ζουδιανού 9, πίσω από τη Χανιώπορτα) από τις 8 μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2010.

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες των Στέλιο Καρουζάκη, Στέλιο Παπαρδέλα, Γιώργο Σαββάκη από τις πόλεις Πλύμουθ της Αγγλίας, Βαρκελώνη της Ισπανίας και Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας αντίστοιχα.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει τις ταινίες του Τσάρλι Τσάπλιν «Το Χαμίνι» και «Σκυλίσια Ζωή»

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει τις ταινίες Το Χαμίνι και Σκυλίσια Ζωή  (Τσάρλι Τσάπλιν, ΗΠΑ) τη Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010 στις 11:30 στο Τεχνόπολις.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΜΑΣ ΚΡΑΟΥΝ - THE THOMAS CROWN AFFAIR

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΜΑΣ ΚΡΑΟΥΝ - THE THOMAS CROWN AFFAIR (1968, 102 λεπτά) τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010 στις 20:30 & 22:45 στον κινηματογράφο Βιτσέντζο Κορνάρο.

Η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας στο 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα

Η Επιτροπή Κοιν. Θεμάτων του 3ου Διαμερίσματος σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Νομαρχίας Ηρακλείου  προγραμματίζουν την Πέμπτη 14/1/2010 και Παρασκευή 15/1/2010 από τις 09.00 -12.00 την διεξαγωγή Μαστογραφιών. Η Μονάδα θα βρίσκεται στην αυλή του Δημοτικού Διαμερίσματος.  

Για να δηλώσετε συμμετοχή τηλεφωνείστε στο 6945960940 κz. Τιτομιχελάκη Μπέρκη Μαρία

Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσαπάκη

Έκθεση ζωγραφικής του οφθαλμίατρου Μιχάλη Τσαπάκη, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, φιλοξενείται από τις 16 μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2010 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου στις 19:00. Ως φοιτητής της Ιατρικής είχε δουλέψει στο εργαστήριο του Δημήτρη Σαριδάκη.

Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας των Νuno Velho, Χρυσούλας Λιοκουκουδάκη και Μαρίας Μαραγκουδάκη

Έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας με έργα των Νuno Velho, Χρυσούλας Λιοκουκουδάκη και Μαρίας Μαραγκουδάκη από 16 μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου στην Πύλη Αγίου Γεωργίου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά 10:00 - 14:00 και 18:00 - 23:00.

Διάλεξη με θέμα: «Aνησυχητικές συμπεριφορές παιδιών και η αντιμετώπισή τους: εσωστρέφεια - επιθετικότητα - υπερκινητικοτητα»

Η Επιτροπή Κοιν. Υποθέσεων του 3ου Διαμερίσματος σε συνεργασία με το ΚΕΦΟ Δήμου Ηρακλείου και τις Δ/νσεις του 47ου  &  68ου Nηπιαγωγείων (ύψωμα Γιόφυρου) προγραμματίζουν την Δευτέρα 18/1/2010 και ώρα 18.00 στο σχολείο διάλεξη με θέμα:                            

«Aνησυχητικές συμπεριφορές παιδιών και η αντιμετώπισή τους: εσωστρέφεια  - επιθετικότητα - υπερκινητικοτητα»

από την κ. Φουστανάκη Ιωάννα, Οικογενειακό Σύμβουλο  &

Παπαδάκη Στεφανία, Συμβουλευτική Ψυχολόγο

Φραγκιαδάκη Εύα, Συμβουλευτική Ψυχολόγο

 

Στη συνέχεια η ομάδα των επιστημόνων  θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα  τους τεθούν.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΣΕ ΧΡΥΣΑ ΜΑΤΙΑ - REFLECTIONS IN A GOLDEN EYE

H Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΑΝΤΑΥΓΕΙΕΣ ΣΕ ΧΡΥΣΑ ΜΑΤΙΑ - REFLECTIONS IN A GOLDEN EYE (1967, 108 λεπτά) τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010 στις 20:30 & 22:30 στον Kινηματογράφο Βιτσέντζο Κορνάρο.

O «CAVEMAN» του Rob Becker με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη

Το θέατρο CORONET παρουσιάζει για τρίτη χρονιά το φαινόμενο «CAVEMAN» του Rob Becker  σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας  Παπαστάθη με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010 στις 21:30 στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

«Προβλήματα Ουροποιητικού Συστήματος» στο ΚΑΠΗ Θερίσσου

Η Επιτροπή Κοιν. Θεμάτων του 3ου Διαμερίσματος σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Θερίσσου προγραμματίζουν την Τρίτη 19/1/2010  και ώρα 10.00 στο ΚΑΠΗ  Θερίσσου διάλεξη με θέμα:

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

v     Παθήσεις προστάτη

v     Λιθίαση

v     Παθήσεις ουροδ. Κύστης

v     Ακράτεια

Από τον ιατρό του Γ.Ν.Η «Βενιζέλειο – Πανάνειο»

κ. Τζωρτζακάκη Δημήτρη, ουρολόγο

 

Στη συνέχεια ο ιατρός θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα του τεθούν.

«Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ» του JOHN B. PRIESTLEY από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης παρουσιάζει το έργο του JOHN B. PRIESTLEY «Ο  ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ  ΕΡΧΕΤΑΙ», «AN INSPECTOR  CALLS» σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη από την Τετάρτη 20 μέχρι και τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

«ΥΓΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ» - Οι πολίτες των Καμινίων ενημερώνονται … συναντιούνται

Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 17.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «ΑΝΕΡΓΙΑ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΡΟΦΙΛ»», στο Πνευματικό Κέντρο Αγίας Βαρβάρας Καμινίων (οδός Καντάνου 87, όπισθεν Γηπέδου ΟΦΗ).

Jazz αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι

Το Παγοποιείον First Floor Underground παρουσιάζει Jazz αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι» την Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010. Η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι έχει ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου. Ο λυρισμός της και το συναίσθημα που αναβλύζει από κάθε νότα δεν μπορεί παρά να συγκινήσει τον κάθε ένα από εμάς. Το "Μάνος" Quartet του Δημήτρη Καλαντζή, με σεβασμό και αγάπη προς αυτό τον ήχο ερμηνεύει τη μουσική του Μάνου με ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο. Τέσσερις jazz μουσικοί πλαισιώνουν τη μουσική του Μανου Χατζιδάκη με το δικό τους τρόπο και το αποτέλεσμα μαγεύει...

Δημήτρης Καλαντζής (πιάνο και ενορχηστρώσεις)
Αλέξανδρος Δρακος Κτιστάκης (ντραμς)
Γιώργος Γεωργιάδης (ακουστικό μπάσο)
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα)

Η Αφίσα

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στην Ενορία Αγ. Βαρβάρας

Η Επιτροπή Κοιν. Θεμάτων του 3ου Διαμερίσματος σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προγραμματίζουν Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στην Ενορία Αγ. Βαρβάρας (Πνευματικό Κέντρο) που θα ξεκινήσουν στις 25/1/2010 και ώρα 18.00  Τα μαθήματα είναι διάρκειας συνολικά, έξι (6) ωρών και θα καλύψουν τις εξής ενότητες:

      Τραύμα

      Λιποθυμία

      Έμφραγμα

      Αιμορραγία

      Ασφυξία

      Τεχνητή Αναπνοή

      Έγκαυμα

      Επιληψία

      Ηλεκτροπληξία    Κλπ.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να παρευρεθούν και παρακολουθήσουν αυτά τα μαθήματα.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία O ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΟΥ - CINEMA, MY ARCHITECT

H Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία O ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΟΥ - CINEMA, MY ARCHITECT (2003, 116 λεπτά) τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 στις 20:30 & 22:30 στον Kινηματογράφο Βιτσέντζο Κορνάρο.

Εκδήλωση με θέμα«Η επίδραση των εξαρτησιογόνων ουσιών στον εγκέφάλο. Μέθοδοι πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής αποκατάστασης των εξαρτωμένων ατόμων »

Ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου οργανώνει εκδήλωση με θέμα << Η επίδραση των εξαρτησιογόνων ουσιών στον εγκέφάλο. Μέθοδοι πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής αποκατάστασης των εξαρτωμένων ατόμων >> τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 στην αίθουσα Ανδρόγεω ώρα 19.00. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

O Μπάμπης Στόκας ζωντανά στο Ηράκλειο

O Μπάμπης Στόκας τραγουδάει ζωντανά στην πόλη μας την Τρίτη 26 Ιανουαρίου στις 22:30 στο «Μύλος Club» (Λαχανά και Μητσοτάκη 13 - Τηλ. Κρατήσεων: 2810. 343149).

Η φωνή των Πυξ Λαξ, της μεγαλύτερης ελληνικής μπάντας, συστήνεται και φέτος στο κοινό ως μεγάλος ερμηνευτής, δίνοντας ξανά μία γεύση από το αποτύπωμα της ηχογράφησης, στην ιστορική μουσική σκηνή της Πλάκας ΖΟΟΜ, με τίτλο  «Από τον Παύλο Σιδηρόπουλο στους Πυξ Λαξ και από τον Ζαμπέτα στον Χατζιδάκι».

Παρουσιάζει  τραγούδια από τον προσωπικό του δίσκο «Τραγουδήστε, μην ντρέπεστε» αλλά και  ένα πλούσιο και απρόσμενο ανθολόγιο αγαπημένων του τραγουδιών,  που με άξονα το προσωπικό του αίσθημα, φέρνουν τον ακροατή σε επαφή με μερικές από τις ωραιότερες στιγμές του νεώτερου ελληνικού ρεπερτορίου.

Ημερίδα με θέμα «ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ»

Το Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή» διοργανώνει ημερίδα την Τετάρτη 27-01-2010 και ώρα 5:00 μ.μ. στην δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω 2ος  όροφος με Θέμα: «ΝΕΟΤΕΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ». Εισηγήτριες θα είναι οι παγκοσμίου φήμης ερευνήτριες σε θέματα αυτισμού, η Ελληνίδα Βάγια Παπαγεωργίου και η Ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα Catherine Faherty.

Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου

Η Τοπική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής διοργανώνει Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου από 28 Ιανουαρίου μέχρι και 5 Φεβρουαρίου 2010 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Η Anne Schnell και οι JoJo Effect στο Ηράκλειο

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 22:30, οι φίλοι της μουσικής στην πόλη μας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό επταμελές σχήμα από τη Γερμανία που με το δυναμισμό και τη μουσική του έχει κατακτήσει τον κόσμο της Jazz και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τα μεγαλύτερα μουσικά έντυπα παγκοσμίως, τους «JoJo Effect with Anne Schnell».

Ημερίδα με θέμα: Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου διοργανώνει ημερίδα με θέμα Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010 στις 18:30 στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

Θεατρική παράσταση «Το γάλα» του Β.Κατσικονούρη με το θίασο της A.Βαγενά

Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων “Το γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά θα βρίσκεται στο Ηράκλειο από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 στις 21:30 στο Κινηματοθέατρο Αστόρια.

Το Παγοποιείον First Floor Underground παρουσιάζει το Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη)

Το Παγοποιείον First Floor Underground παρουσιάζει το Γιώργη Ξυλούρη (Ψαρογιώργη) με τους Αχιλλέα Περσίδη και Ζαχάρη Σπυριδάκη την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιανουαρίου και ώρα 22:00 σε μια δημιουργική συνεύρεση όπως χρόνια τώρα ξέρουν…

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE