11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
11ο Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν» 2026 του Δήμου Ηρακλείου
Έκθεση με τίτλο ‘Λεονάρντο ντα Βίντσι, Εφευρέτης και Επιστήμονας' πραγματοποιείται από 2 μέχρι και 15 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες (πρώην Αμερικάνικη Βάση). Την έκθεση διοργανώνουν ο δήμος Γουβών, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο Κρήτης, η εταιρεία ΑΛΦΑ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ ΑΕ και το Γερμανικό Ινστιτούτο Πολιτιστικών Ανταλλαγών του Tubingen.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται σχέδια, μοντέλα και χειρόγραφα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Γέφυρες που σχεδιάστηκαν για να συνδέσουν τις δύο πλευρές του Βόσπορου, έργα, πάνω στα οποία στηρίχθηκαν οι επόμενες γενιές επιστημόνων, κιβώτια ταχυτήτων που αποτελούν πρότυπο για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αλεξίπτωτα, αερόστατα, ανατομικά σχέδια. Ο κατάλογος των εκθεμάτων είναι μακρύς και αξίζει κάποιος να επισκεφτεί την έκθεση για να τα δει από κοντά και ορισμένα από αυτά να τα αγγίξει, σε μια προσπάθεια να εξερευνήσει το μυαλό του Λεονάρντο...
Έκθεση με κατασκευές από φυσικά υλικά τοποθετημένα πάνω σε ζωγραφική με λάδι της Κωστάκη Κατερίνας με τίτλο « Φυσιοτέχνημα»
Θα φιλοξενηθεί από τις 7/4/2009 έως τις 17/4/2009 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλατεία Ελευθερίας).
Eγκαίνια έκθεσης Τετάρτη 8/4/2009 και ώρα 18:00.
Η Έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 9:00- 21:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Πασχαλινό Παζάρι διοργανώνει το Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Η Ζωοδόχος Πηγή" στη πλατεία Αγίας Αικατερίνης και στην οδό Αγ. Δέκα. Το παζάρι θα διαρκέσει μέχρι τη Μ. Πέμπτη και θα λειτουργεί ώρες καταστημάτων.
Πασχαλινό Παζάρι διοργανώνει ο Γυναικείος Χειροτεχνικός Συναιτερισμός "Μαργαρίτα" την Κυριακή 12 Απριλίου στο χώρο του εργαστηρίου του (Πλαιτεία Αγίου Γεωργίου).
Tο Δίκτυο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ηρακλείου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής – γλυπτικής «1Χ1 Ανθρωπο-πανίδα» στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου τη Δευτέρα 13 Απριλίου στις 7:00 µ.µ.
Το Κέντρο Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία «Ροδαυγή», της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαικής Επιμόρφωσης Ηρακλείου σας προσκαλεί στο Πασχαλινό Παζάρι με δημιουργίες των εκπαιδευομένων στην είσοδο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην Πλατεία Ελευθερίας.
Το Παζάρι λειτουργεί Μ.Δευτέρα, Μ.Τρίτη, Μ. Τετάρτη και ώρες: 9.00 π.μ. - 21.00 μ.μ.
Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της δραστηριοτήτων και μέσα στο κλίμα των ημερών του Πάσχα, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην θρησκευτική ζωγραφική.
Την Μεγάλη Τετάρτη, 15 Απριλίου, στις 11 π.μ, με αφετηρία τρία έργα από την επανέκθεση της Βυζαντινής Συλλογής του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, τα οποία θα παρουσιάσει η επιμελήτρια της έκθεσης Ειρήνη Γιαννούλια, θα γίνει μια περιήγηση σε αντιπροσωπευτικούς πίνακες της ευρωπαϊκής ζωγραφικής ανά τους αιώνες. Το πρόγραμμα σχεδίασε και επιμελήθηκε η Φανή Καμπάνη, υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών Δράσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Απευθύνεται σε γονείς και παιδιά και στοχεύει να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο κορυφαίοι Ευρωπαίοι ζωγράφοι πραγματεύθηκαν το θέμα των Θείων Παθών. Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από ειδική εκπαιδευτική προβολή και φυλλάδιο δραστηριοτήτων για τα παιδιά. Προσφέρεται δωρεάν, και θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες.
Προτεινόμενη ηλικία των παιδιών είναι η Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και η Α΄ Γυμνασίου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Ι.Μ.Κ. στα τηλέφωνα 2810 283219 και 288708 μεταξύ 09.00-17.00 καθημερινά.