inner image

Πρόσκληση από το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε επιχειρήσεις για συμμετοχή στην 84η ΔΕΘ

Στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση της χώρας, τη ΔΕΘ, θα βρεθεί για άλλη μια χρονιά το Επιμελητήριο Ηρακλείου και καλεί τις επιχειρήσεις μέλη του να συμμετάσχουν στο δικό του περίπτερο, παρέχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να πωλούν προϊόντα τους, στη διάρκεια και στους χώρους της Έκθεσης, εφόσον τηρήσουν όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης εκπαιδευτικού εργαλείου οριζόντιων δεξιοτήτων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης του εκπαιδευτικού εργαλείου εκπαίδευσης  οριζόντιων δεξιοτήτων , με βεβαίωση συμμετοχής, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι Τεχνικές Σχολές του επιμελητηρίου Ηρακλείου στις εγκαταστάσεις τους στην Αλικαρνασσό.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου εγκαινιάζει κύκλο ξεναγήσεων στην περιοδική έκθεση 'ΔΑΙΔΑΛΟΣ. Στα ίχνη του μυθικού τεχνίτη'.

 

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου ξετυλίγουν τον μίτο της αφήγησης των επιτευγμάτων του ευρηματικού τεχνίτη Δαίδαλου, μέσα από τις θεματικές ενότητες της έκθεσης. Αποκαλύπτουν στον επισκέπτη τα μυστικά της κατασκευής των πήλινων αγγείων στον τροχό, των λίθινων σκευών με τα διάφορα είδη τρυπανιών, αλλά και των τεχνικών συναρμογής διαφορετικών υλικών στη μικροτεχνία και την πλαστική. Αναπαραστάσεις των σύνθετων αρχιτεκτονικών κατασκευών και μινωικών ανακτορικών χώρων, καθώς και των ιστιοφόρων πλοίων, αναδεικνύουν σημαντικές καινοτόμες επιλογές από τους Μινωίτες τεχνίτες.

Ανακοίνωση για Βουλευτικές Εκλογές

H Πρόεδρος κα Σκεύω Μπιζιώτη, το Δ/Σ και τα μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ συγχαίρουν όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 07ης Ιουλίου 2019 για μια θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Καλοκαιρινό εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΜΦΙΚ

*Φένεκ _ένα ταξίδι με την απόχη του Μικρού Πρίγκιπα στην έρημο, στα είδη της άμμου, στα ζώα της, στους βεδουίνους!

**μαζί μας πάντα και ο Ραβέλ _πολύ αγαπητός μουσειοπαιδαγωγός!
*** Όπως και η Μυρτώ _labrador μοναδικό!

 

2 καλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά, από A΄ Δημοτικού έως Α Γυμνασίου

καλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά, 
από A΄ Δημοτικού έως Α Γυμνασίου,
είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 15 Ιουλίου
στο Natural History Museum of Crete - Official Page!

 

 

*Νυκτία _ μια κουκουβάγια πολλές ιστορίες ξέρει _έχει και πολλούς φίλους _τα ζώα της νύχτας!
** Δεινόσαυροι _ και άλλα πλάσματα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά _όλα διαφορετικά _όλα μία συντροφιά!

 ***μαζί μας πάντα και ο Ραβέλ _πολύ αγαπητός μουσειοπαιδαγωγός!
**** Όπως και η Μυρτώ _labrador μοναδικό!

 

Εξαγωγές Κρήτης Ιανουάριος-Απρίλίος 2019

Μείωση της τάξης του 5% παρουσίασαν οι εξαγωγές της Κρήτης κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2019, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όπως προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.

Συγκεκριμένα, οι Κρητικές εξαγωγές κατά την εξεταζόμενη περίοδο έφτασαν τα 199,2 εκ. ευρώ, έναντι των 209,7 εκ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018, ενώ όγκος των εξαγωγών μειώθηκε κατά 27 %, φτάνοντας τους 189.691 τόνους, σε σύγκριση με τους 259.716 τόνους το 2018.

Επίσκεψη του Oakleigh Grammar στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υποδέχτηκε με χαρά τους μαθητές του μακρινού Oakleigh Grammar, σχολείου της Αυστραλίας για τα παιδιά, δεύτερης και τρίτης γενιάς, της ελληνικής παροικίας, το Σάββατο 6 Ιουλίου. Οι μαθητές και η συνοδός τους, Νατάσα Σπανού, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο και ενθουσιάστηκαν από τις εκθέσεις του, καθώς και από τον Εγκέλαδο, τον προσομοιωτή σεισμού.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Ιούλιος - Αύγουστος 2019

Eνημερωτικό δελτίο​ εκδηλώσεων (Newsletter) ΙΟΥΛΙΟΥ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019 του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου:

Αρχεία

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τις υπηρεσίες απεντόμωσης και μυοκτονίας των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (που θα αναφέρεται στο εξής ως
ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ) αφού έλαβε υπ’ όψη:
• Το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζεται από:
• Τις διατάξεις του Ν. 4009/2011 (Φ.Ε.Κ. 195/6-9-2011 τ. Α΄) όπως ισχύει.
• Τις διατάξεις του άρθρου 2, 12 και 14 του Ν. 4485/2017 (ΦΕΚ 114/τ. Α΄/4.8.20

Οι εκδηλώσεις του Ιουλίου στα Μουσεία της ΕΚΙΜ

Οι εκδηλώσεις του Ιουλίου στα Μουσεία της ΕΚΙΜ. (www.historical-museum.gr):

Εκτενής ενημέρωση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Κρήτης

Οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από την πλευρά των επιχειρήσεων, οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ένταξή τους στο Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απόψε στο Ηράκλειο.

Όπως έχει ανακοινωθεί το μέτρο πρόκειται να εφαρμοστεί και για την Κρήτη από 1η Ιουλίου 2019 και προβλέπει τη μείωση του κόστους ακτοπλοϊκής μεταφοράς για αγροτικά, μεταποιημένα και ξενοδοχειακά προϊόντα και εμπορεύματα, που διακινούνται από και προς την Κρήτη.

Στη διάρκεια της εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Κασσάρας περιέγραψε τη διαδρομή του Μεταφορικού Ισοδύναμου και την ιστορία του στην Ελλάδα, παρουσίασε τις βασικές παραμέτρους εφαρμογής του και τόνισε τη σημασία της στήριξης των επιχειρήσεων της Κρήτης, καθώς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιθυμεί να ενισχύσει την παραγωγή και την εξωστρέφεια των Κρητικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Τέλος, ανακοίνωσε πως από σήμερα μπορούν να ξεκινήσουν τη συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής.

Ανακαινίζονται δύο κέντρα υγείας στο Ν.Ηρακλείου από το πρόγραμμα LEADER

 

Δύο συμβάσεις συνολικού ύψους 327.000€ υπεγράφησαν σήμερα στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου στις Αρχάνες μεταξύ του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Κοκοσάλη Μανώλη και της Διοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κας Μαυρομάτη Ελένης.

Οι συμβάσεις αφορούν στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας στην Αγία Βαρβάρα Δήμου Γόρτυνας και στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης) και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Άνοιγμα στον τουρισμό από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Μία μοναδική εμπειρία έζησαν εχθές τα μεσάνυχτα η Διοίκηση και οι συνεργάτες (Rep) του Cretan Holidays μαζί με τα παιδιά τους, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης έπειτα από πρόσκληση της Διοίκησης της Έκθεσης του ΜΦΙΚ-ΠΚ.

Η Διευθύντρια Έκθεσης του Μουσείου κ. Λένα Μπορμπουδάκη και οι συνεργάτες της υποδέχτηκαν τη Διοίκηση του Cretan Holidays κ.κ. Κώστα Μαρκάκη και Ανδρέα Μονιάκη, την υπεύθυνη εκδρομών Lillan Knorr και τους συνεργάτες τους για μία Νύχτα στο Μουσείο!

Το Ενυδρείο Κρήτης στο TALOS PLAZA

Το Ενυδρείο Κρήτης στο TALOS PLAZA

Το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, η ομάδα εκπαίδευσης του Ενυδρείου Κρήτης επισκέπτεται το εμπορικό κέντρο TALOS PLAZA προσφέροντας μια γεύση από το καλοκαιρινό πρόγραμμα του CRETAquarium που πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Το Tech Talent School for Educators στο Ηράκλειο δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να επιμορφωθούν δωρεάν!

 

 Το Tech Talent School συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στο Ηράκλειο Κρήτης και το H2B HUB με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος» και προσφέρει δωρεάν μια σειρά μαθημάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία μέσω των εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων. Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση σύγχρονων, καινοτόμων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το μάθημα τους πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.

Αναπτυξιακή Ηρακλείου_ Καταχώρηση ανακοίνωσης για παράταση προσκλήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
2ΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ
Α) ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ CLLD / LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ
Β) ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ CLLD / LEADER Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ CLLD / LEADER ΜΕΣΑΡΑΣ
Η Επιτροπή Διαχείρισης του Τ.Π. CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου και η Επιτροπή Διαχείρισης του Τ.Π. CLLD/LEADER Μεσαράς μετά από την εξέταση αιτημάτων παράτασης που υποβλήθηκαν από τοπικούς φορείς, μελετητικά γραφεία και άλλους ενδιαφερόμενους αποφάσισαν:
Τη 2η τροποποίηση της «1ης πρόσκλησης Έργων Δημοσίου Χαρακτήρα του Τ.Π. CLLD / LEADER Μεσαράς» ως προς την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στήριξης.  Έτσι, με απόφαση της ΕΔΠ (Νο 9/24-6-2019), τροποποιείται το άρθρο 5.3 της πρόσκλησης και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής - οριστικοποίησης των προτάσεων στο πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣΑΑ είναι πλέον η Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, ενώ ο φυσικός φάκελος με την αίτηση στήριξης και όλα τα δικαιολογητικά, θα πρέπει να έχει υποβληθεί στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου (Γραφεία Τυμπακίου) το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 και ώρα 16.00.

Summer Camp στο ΜΦΙΚ-ΠΚ!

 

2 καλοκαιρινά εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά, Α΄ έως Γ΄ Δημοτικού,
είναι έτοιμα να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 1 Ιουλίου
στο Natural History Museum of Crete - Official Page!

 

*Αίσωπος _τα παραμύθια ενός παππού _ταξίδι στο παρελθόν, μα και στο «φυσικό» παρόν!
**Δεινόσαυροι _ και άλλα πλάσματα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά _όλα διαφορετικά _όλα μία συντροφιά!

***μαζί μας θα είναι και ο Ραβέλ, ο καινούριος τετράποδος συνεργάτης μας _πρώτος μουσειοπαιδαγωγός του είδους του!

 

2η Συνάντηση & Συνέδριο της Επιτροπής για την Μεσογειακή Στρατηγική για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη


Ξεκινούν την Δευτέρα, 24 Ιουνίου οι εργασίες του διεθνούς Συνεδρίου της Μεσογειακής Επιτροπής για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη της 2ης Συνάντησης και της αντίστοιχης συνάντησης, που θα λάβει χώρα ως και την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019,  στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης. Οι διεθνείς αυτές συναντήσεις εντάσσονται στην προβολή και ενίσχυση της υποψηφιότητας της περιοχής των Αστερουσίων στο να ενταχθεί στα «Αποθέματα Βιόσφαιρας» του Προγράμματος ΜΑΒ (Άνθρωπος και Βιόσφαιρα ) της UNESCO. Τα «Αποθέματα Βιόσφαιρας» δεν είναι απλά σημαντικές περιοχές προστασίας της φυσικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και «εργαστήριο» αειφόρου ανάπτυξης.

 Στο Συνέδριο μετέχουν όλοι οι σχετικοί σημαντικοί διεθνείς οργανισμοί: η UNESCO, η Ένωση για τη Μεσόγειο (UfM), το Πρόγραμμα Δράσης της Μεσογείου του ΟΗΕ/Περιβάλλον (UN Environment/MAP), ο  Σύνδεσμος των Αραβικών Κρατών (League of Arab States), η Οικονομική Επιτροπή για την Ευρώπη του ΟΗΕ (UNECE) και εκπρόσωποι των Υπουργείων Παιδείας και Περιβάλλοντος, Κοινωνίας των Πολιτών και Πανεπιστήμιων, από είκοσι μία (21) χώρες. Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται και ενισχύεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, την Έδρα UNESCO για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη του ΕΚΠΑ και το Μεσογειακό Γραφείο (MIO-ECSDE).

«Η εφαρμογή του Μεταφορικού ισοδύναμου στις Επιχειρήσεις της Κρήτης»

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Γιώργος Κασσάρας, Γενικός Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, Ειδικός Σύμβουλος Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, υπεύθυνος ομάδας εργασίας για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Εργαστήρια στα Μουσεία της ΕΚΙΜ


Τα τελευταία χρόνια το θέατρο, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει πιο σημαντικό και άμεσο ρόλο στην κοινωνία, ξεπερνάει τα σύνορα μιας αίθουσας θεάτρου και συναντιέται με το κοινό του και τους λειτουργούς του σε δημόσιους χώρους, αντλώντας υλικό από αυτούς. Στα πλαίσια αυτής της κοινωνικοποίησης, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, συνεχίζοντας την εξωστρεφή του δράση, οργανώνει θεατρικό εργαστήρι για ενηλίκους (ηθοποιούς, ερασιτέχνες, εκπαιδευτικούς και γενικότερα λάτρεις της θεατρικής πράξης), το οποίο θα πραγματοποιηθεί εντός του Μουσείου και θα αντλήσει το υλικό του από τις εκθέσεις του. Στόχος του εργαστηρίου, είναι ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, μέσα από σημαντικά πολιτιστικά και ιστορικά γεγονότα. Μια διαδρομή στο Μουσείο, μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή στον χαρακτήρα της εκάστοτε εποχής, που διαμορφώνει πάντα τον χαρακτήρα μιας ολόκληρης κοινωνίας, τον χαρακτήρα του καθενός από εμάς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρεισφρήσουν στα γεγονότα, όχι μόνο κοινωνικά, πολιτικά και ιστορικά, αλλά και συναισθηματικά, σωματικά, βιωματικά. Θα ανακαλέσουν μνήμες της ιστορίας τους, που μπορεί να βρίσκονται καλά κρυμμένες στα βάθη των χρόνων, αλλά ο καθένας από εμάς τις έχει χαραγμένες μέσα του. Οι 17 αιώνες τοπικής Ιστορίας αποτελούν έμπνευση και οι συλλογές του Ι.Μ.Κ. ζωντανεύουν. Στο τέλος του εργαστηρίου, θα γίνει ανοιχτή παρουσίαση, μέσα στο Μουσείο.

Σεμινάριο Ηλεκτροσυγκολλητών με διεθνή κατοχύρωση από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Οι Τεχνικές σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Γερμανική Ένωση Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI παρουσιάζουν ένα πρωτοποριακό, μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών που οδηγεί σε πιστοποίηση με παγκόσμια κατοχύρωση.

Ραβέλ και Μυρτώ οι πρώτοι σκύλοι - Μουσειοπαιδαγωγοί σε Μουσείο στην Ελλάδα!

Οι Ραβέλ και Μυρτώ δύο γλυκύτατα λαμπραντόρ συμμετέχουν στο SummerCamp του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης υποστηρίζοντας ότι η ενσωμάτωση ενός ζώου σε μια ομάδα μπορεί να πυροδοτήσει μια εξέλιξη δυναμική!

Το Διεθνές Συνέδριο της Μεσογειακής Επιτροπής για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη στο Ηράκλειο

Ξεκινούν την Δευτέρα, 24 Ιουνίου οι εργασίες του διεθνούς Συνεδρίου της Μεσογειακής Επιτροπής για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη της 2ης Συνάντησης και της αντίστοιχης συνάντησης, που θα λάβει χώρα ως και την Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019,  στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης. Οι διεθνείς αυτές συναντήσεις εντάσσονται στην προβολή και ενίσχυση της υποψηφιότητας της περιοχής των Αστερουσίων στο να ενταχθεί στα «Αποθέματα Βιόσφαιρας» του Προγράμματος ΜΑΒ (Άνθρωπος και Βιόσφαιρα ) της UNESCO. Τα «Αποθέματα Βιόσφαιρας» δεν είναι απλά σημαντικές περιοχές προστασίας της φυσικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και «εργαστήριο» αειφόρου ανάπτυξης.

Οι εκδηλώσεις του Ιουνίου στα Μουσεία της ΕΚΙΜ

Με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, στις 21 Ιουνίου, και τους Pink Tales από τις 21:00΄ έως τις 23:00΄, ξεκινά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ, ο καλοκαιρινός μουσικός κύκλος του Ιστορικού Μουσείου.

Εργαστήριο Κεραμικής για αρχάριους στο ΚΕΚ του Επιμελητηρίου

Η κεραμική, η πανάρχαια τέχνη κατασκευής διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων, αναβιώνει στο επιτυχημένο Εργαστήριο που διοργανώνει για άλλη μια φορά το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΕΛΙΟΥ.

Εργαστήριο Κεραμικής για αρχάριους.


Η κεραμική, η πανάρχαια τέχνη κατασκευής διακοσμητικών και χρηστικών αντικειμένων, αναβιώνει στο επιτυχημένο Εργαστήριο που διοργανώνει για άλλη μια φορά το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΕΛΙΟΥ.
Ο υγρός ακατέργαστος πηλός παίρνει μορφή απ' τα ανθρώπινα χέρια και μετατρέπεται σε πρωτότυπα δημιουργήματα. Στη συνέχεια  ξηραίνεται για να στερεοποιηθεί  και αργότερα μπαίνει σε ειδικό φούρνο για να "ψηθεί" ώστε ν΄ αυξηθεί η μηχανική του αντοχή.
Το Εργαστήριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να βιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και την ικανοποίηση της κατασκευής δικών τους αντικειμένων, μαθαίνοντας την τεχνική της κεραμικής, ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν εμπειρία ή όχι.

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου & Τέχνης «Ταξιδεύοντας… Κίνα»

«Φτάνετε πια στο Ουράνιο, καθώς λένε, Βασίλειο, που είναι καμωμένο από τη λάσπη που κατεβάζουν οι ποταμοί κι από τη στάχτη  τις τρίχες, τα μυαλά, τα κρέατα  των προγόνων.
Τί άραγε θα καταλάβετε;»

Ν. Καζαντζάκης, Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα

 

Το Μουσείο Καζαντζάκη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το China Cultural Center in Athens και τον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, για άλλη μία χρονιά παίρνει τον δρόμο των ταξιδιωτικών αράδων του Νίκου Καζαντζάκη κι ετοιμάζεται για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης, βάζοντας πλώρη για τη χελώνα των εθνών, όπως αποκαλούσε την Κίνα ο Νίκος Καζαντζάκης.

Οι ευαίσθητες ομάδες στο διαδίκτυο στο επίκεντρο του διήμερου εκπαιδευτικού συνεδρίου του Insafe που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.


Οι πιθανοί κίνδυνοι που ενδέχεται να συναντήσουν στο διαδίκτυο οι ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του διήμερου εκπαιδευτικού συνεδρίου στο οποίο συμμετείχαν τα  Ευρωπαϊκά Κέντρα Ασφαλούς  Διαδικτύου του INSAFE και το οποίο για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο Κρήτης.  
Η Natasha Devon MBE ανέλυσε μέσα από την ομιλία της πως τα κοινωνικά μέσα επηρεάζουν την εικόνα του σώματος, προωθούν την επικίνδυνη συνήθεια της τελειομανίας και διαμορφώνουν ιδέες γύρω από κρίσιμα ζητήματα όπως το φύλο και η σεξουαλικότητα, από την οπτική των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και LGBTQI.
Ακολούθησαν  δύο εργαστήρια, το πρώτο σχετικά με τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τη νεολαία LGBTIQ + στον ψηφιακό κόσμο, και η δεύτερη με θέμα τη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο και το πρόγραμμα SELMA.
Στο επίκεντρο βρέθηκε επίσης το πάντα επίκαιρο θέμα του online gaming και του χρόνου που δαπανούν τα παιδιά μπροστά στην οθόνη. Ο Andy Przybylski από το Oxford Internet Institute και η Κάκια Νικολάου από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης επικεντρώθηκαν στα παραπάνω ζητήματα και έδωσαν μέσα από τις ομιλίες τους τροφή για σκέψη και προβληματισμό στα μέλη των Ευρωπαϊκών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου.

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ, Καλοκαίρι 2019. Ο καλοκαιρινός μουσικός κύκλος του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης


Ο κήπος του Ιστορικού Μουσείου θα γεμίσει, άμα βραδιάσει, με μουσικές και το φετινό καλοκαίρι, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
Με τις μουσικές τους πυξίδες και τον παγκόσμιο χάρτη στις αποσκευές τους, ταλαντούχοι νέοι μουσικοί, αλλά και καλλιτέχνες με δισκογραφική παρουσία, ταξιδεύουν τους επισκέπτες του Μουσείου σε δροσερές διαδρομές blues, rock, jazz, world, progressive, funk, experimental folk rock και έντεχνης μουσικής.  
Άμα Βραδιάσει, για ένα δίωρο κάθε φορά, στον κήπο του νεοκλασικού κτιρίου του Ιστορικού Μουσείου.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υποδέχεται το καλοκαίρι του ’19 παρέα με
τα εκπαιδευτικά του καλοκαιρινά προγράμματα. Ξεκινώντας από τις 18 Ιουνίου και μέχρι
και τις 9 Αυγούστου, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 9 θεματικές
ενότητες, χωρισμένες με βάση την ηλικία. Τα εβδομαδιαία καλοκαιρινά προγράμματα του
Μουσείου αξιοποιούν το παιχνίδι ως βασικό εργαλείο εξερεύνησης ακολουθώντας τη
μεθοδολογία της Ανακαλυπτικής Μάθησης (Inquire Based Learning). Μέσα από την
παρατήρηση, την εξερεύνηση, το παιχνίδι, τις κατασκευές, τη διάδραση, τα ψηφιακά μέσα
και την έρευνα στο διαδίκτυο, τα παιδιά συλλέγουν πληροφορίες και ανακαλύπτουν μόνα
τους τη γνώση.
Κάθε εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα υλοποιείται στον χώρο του Μουσείου από
Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 09:00 - 15:00 (με δυνατότητα προσέλευσης από
τις 08.30 για δημιουργική απασχόληση) με την καθοδήγηση των μουσειοπαιδαγωγών του
ΜΦΙΚ και σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονές του. Τα υλικά των κατασκευών, ο
φάκελος με τα φυλλάδια δραστηριοτήτων, τα αναμνηστικά μπλουζάκια και η αναμνηστική
φωτογραφία της ομάδας, προσφέρονται από το ΜΦΙΚ, χωρίς επιπλέον χρέωση. Την
τελευταία ημέρα της κάθε εβδομάδας πραγματοποιείται παρουσίαση των δραστηριοτήτων
των παιδιών στους γονείς και στους φίλους τους και ξενάγηση στον εκθεσιακό χώρο του
ΜΦΙΚ.

O Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός θα επισκεφθεί τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

 

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 10.06.2019 ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός θα επισκεφθεί τις δημόσιες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Π.Φ.Υ.) του Ηρακλείου Κρήτης. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

 

Λειτουργία του σύγχρονου ψηφιακού μαστογράφου στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου

Από Δευτέρα 10/06/2019 ξεκινά η λειτουργία του σύγχρονου ψηφιακού μαστογράφου στο Κέντρο Υγείας Ηρακλείου της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (3ο χλμ. Ε.Ο. Ηρακλείου – Μοιρών.

Μαστογραφίες θα διενεργούνται καθημερινά σε πρωινή τακτική βάση, κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με τίτλο «Προηγμένες Εξαγωγικές Πρακτικές και Χρηματοδότηση Εμπορίου


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με τίτλο «Προηγμένες Εξαγωγικές Πρακτικές και Χρηματοδότηση Εμπορίου (Advanced Export Practice and Trade Finance)» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης στο Ηράκλειο κατά το διάστημα 3 – 5 Ιουνίου.
Το σεμινάριο, του οποίου η παρακολούθηση ήταν δωρεάν, απευθυνόταν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών προς ΜμΕ που υλοποιεί η EBRD στην Ελλάδα με χρηματοδότηση από την Ελληνική Δημοκρατία.
Τα στελέχη των εξαγωγικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν, προερχόμενα από τους κλάδους των τροφίμων & ποτών, φυσικών καλλυντικών, βιομηχανικού εξοπλισμού, ανακυκλώσιμων υλικών, είχαν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν πάνω σε θέματα όπως αξιολόγηση και είσοδος σε νέες αγορές, Incoterms 2010, μέθοδοι πληρωμής, επιλογές χρηματοδότησης, Εγκεκριμένος Οικονομικός Φορέας (ΑΕΟ) κ.α.

Οριστική ένταξη της Κρήτης στις ευνοϊκές διατάξεις του Μεταφορικού Ισοδύναμου, μετά τη μελέτη των τεσσάρων Επιμελητηρίων και της Περιφέρειας Κρήτης


Την οριστική ένταξη της Κρήτης στις ευνοϊκές διατάξεις του Μεταφορικού Ισοδύναμου κατοχύρωσαν τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης με τη συνδρομή και στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, όπως προκύπτει από τη χθεσινή ειδική σύσκεψη στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού.
Η ένταξη της Κρήτης στις επιλέξιμες νησιωτικές περιοχές, αποδεικνύει οτι το Αντιστάθμισμα Νησιωτικού Κόστους (ΑΝΗΚΟ) που θα λαμβάνουν οι επιλέξιμες επιχειρήσεις δεν είναι απλώς ένα «επίδομα», αλλά ουσιαστική ενίσχυση για την  ανταγωνιστικότητα της δυναμικής περιφερειακής οικονομίας της Κρήτης, με πολλαπλά έμμεσα και άμεσα οφέλη για την εθνική και περιφερειακή οικονομία, κυρίως λόγω της σύνθεσης του παραγωγικού συστήματος και του μεγέθους συμβολής της κρητικής οικονομίας σε όρους εισοδήματος, απασχόλησης και διεθνούς ανταγωνιστικότητας. Στο πλαίσιο της σύσκεψης και με βάση τα πορίσματα της μελέτης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κατά την πιλοτική φάση διευρυμένης εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου, εκτιμάται ότι πάνω από 32.000 επιχειρήσεις από τους 20 σημαντικότερους οικονομικούς κλάδους της περιφερειακής οικονομίας δύναται να επωφεληθούν.
Την αναλυτική και εμπεριστατωμένη μελέτη για την αναγκαιότητα επέκτασης του μέτρου και στην Κρήτη παρέδωσαν στον Υπουργό οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Κρήτης, όπως είχαν δεσμευθεί σε προηγούμενη συνάντησή τους.
Η μελέτη, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τεκμηριώνει με επιστημονικό τρόπο την σκοπιμότητα  εφαρμογής των διατάξεων που ισχύουν για τα υπόλοιπα νησιά της χώρας, σχετικά με τη μείωση του κόστους μεταφοράς προϊόντων δια θαλάσσης, ώστε να υπάρξει εξίσωση με το αντίστοιχο κόστος που ισχύει για τις χερσαίες οδούς.

Τα Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Εργαστήρια του Ιστορικού Μουσείου


Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης προσφέρει, με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του για το καλοκαίρι του 2019, εργαστήρια-σεμινάρια για ενήλικες και παιδιά.

Καλοκαιρινά Εβδομαδιαία προγράμματα για παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης υποδέχεται το καλοκαίρι του ’19 παρέα με τα εκπαιδευτικά του καλοκαιρινά προγράμματα. Ξεκινώντας από τις 18 Ιουνίου και μέχρι και τις 9 Αυγούστου, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 9 θεματικές ενότητες, χωρισμένες με βάση την ηλικία. Τα εβδομαδιαία καλοκαιρινά προγράμματα του Μουσείου αξιοποιούν το παιχνίδι ως βασικό εργαλείο εξερεύνησης ακολουθώντας τη μεθοδολογία της Ανακαλυπτικής Μάθησης (Inquire Based Learning). Μέσα από την παρατήρηση, την εξερεύνηση, το παιχνίδι, τις κατασκευές, τη διάδραση, τα ψηφιακά μέσα και την έρευνα στο διαδίκτυο, τα παιδιά συλλέγουν πληροφορίες και ανακαλύπτουν μόνα τους τη γνώση.

 

Δράσεις από τη λέσχη Lions Ηρακλείου

Η λέσχη Lions Ηρακλείου συνεχίζοντας τις ενέργειες προσφοράς και αγάπης προς τη κοινωνία του Ηρακλείου αλλά και της Κρήτης γενικότερα, διοργανώνει 2 πολύ σημαντικές δράσεις .

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξέτασεις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Ορέων

Το Πανεπιστήμιο των Ορέων (ΠτΟ - http://www.panoreon.gr/, εθελοντική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών - Mountain Partnership - FAO, με την συνεργασία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής (ESCRS) και της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής (ΕΕΕΦΔΧ), προχώρησε στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου κινητού οφθαλμολογικού κλιμακίου.

Καλοκαιρινά Εργαστήρια στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης


Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης προσφέρει, με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του για το καλοκαίρι του 2019, εργαστήρια-σεμινάρια για ενήλικες και παιδιά.
Πρώτο σεμινάριο
ETHNO-CINE: Κινηματογράφος και Ανθρωπολογία
με τον Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη
Σε συνεργασία με το Fårö Creative Learning
Διάρκεια προγράμματος: 8-9 Ιουνίου
Ώρες: 11:00΄-14:00΄
Κόστος: 60 ευρώ / 50 ευρώ για φοιτητές και ανέργους
Απευθύνεται σε ενήλικες

Σε συνεργασία με τον χώρο πολιτισμού και δημιουργικής απασχόλησης Fårö Creative Learning και με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας – Ethnofest  πραγματοποιούμε το σεμινάριο «Ethno-Cine: Οπτική Ανθρωπολογία & Κινηματογράφος». Σε δύο τρίωρες συναντήσεις, το σεμινάριο αυτό θα μας ανοίξει την πόρτα στο θαυμαστό κόσμο του οπτικού πολιτισμού και της εθνογραφίας μέσα από την προβολή ταινιών και ενεργές συζητήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, θα ακολουθήσουμε την ιστορική πορεία του εθνογραφικού κινηματογράφου, θα δούμε πώς η τεχνολογία επηρέασε την εξέλιξη της οπτικής ανθρωπολογίας και θα λάβουμε μια γενική επιμόρφωση στις έννοιες της οπτικής κοινωνιολογίας και γενικότερα στη χρήση των οπτικοακουστικών μέσων στις κοινωνικές επιστήμες. Θα συζητήσουμε για τις εξελίξεις και τις καινοτομίες στην ιστορία του κινηματογράφου, του ντοκιμαντέρ και των εθνογραφικών ταινιών σε συνδυασμό με το τεχνολογικό, επιστημολογικό και αισθητικό πλαίσιο στο οποίο εμφανίστηκαν, ώστε να αποκτήσουμε μια συνολική εικόνα για την ιστορική πορεία αλλά και τις θεωρητικές προσεγγίσεις του κλάδου της οπτικής ανθρωπολογίας. Η προβολή και η συζήτηση ταινιών θα έχει κεντρικό ρόλο σε ολόκληρη τη διαδικασία του σεμιναρίου.

Νέα δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών από το Tech Talent School for Educators στο Η2Β HUB!


Το Tech Talent School συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στο Ηράκλειο και το H2B HUB, με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος» και εντάσσει στον προγραμματισμό του μια νέα σειρά μαθημάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία μέσω των εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων.
Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση σύγχρονων, καινοτόμων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το μάθημα τους πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης για εκλεγμένες γυναίκες

Η δυναμική  παρουσία των γυναικών  στις εκλογές σηματοδότησε   την έμπρακτη εφαρμογή της Ισότητας των φύλων  και απέδειξε  την δυναμική των  γυναικών να μεταφέρουν  τα προτάγματα της Ισότητας των φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων,  τόσο στην Αυτοδιοίκηση,  όσο και  στο Ευρωκοινοβούλιο,  με  ήθος, αξιοπρέπεια  και δημιουργική  στρατηγική.

Ολοκλήρωση του κύκλου σεμιναρίων του Μουσείου Ιατρικής με θέμα «Tέχνες και Άνθρωπος»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 05.04.19- 17.05.19 ο κύκλος έξι σεμιναρίων με θέμα «Τέχνες και Άνθρωπος» (Επιστημονικός Υπεύθυνος: Διευθυντής Μουσείου Ιατρικής Κρήτης, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Ι. Μουζάς) που διοργανώθηκε από το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος της Ιατρικής Σχολής Ιατρική και Επιστήμες του Ανθρώπου (Medical Humanities).

«Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος_#BeatAirPollution_ steps 5» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας και τη θεραπευτική κοινότητα ΚΕΘΕΑ Αριάδνη τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και το φετινό της μήνυμα_BeatAirPollution_ διοργανώνοντας παράλληλες δράσεις σε δύο σημεία της πόλης, στον Κόλπο του Δερματά και στην πλατεία Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας.

Το Επιμελητήριου Ηρακλείου στην έκθεση Γαστρονομίας - Τουρισμού CRECKA PANORAMA

Ανοικτό κάλεσμα στις επιχειρήσεις-μέλη του, οι οποίες  δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων/ποτών και στον τουρισμό  και ενδιαφέρονται για την αγορά της Πολωνίας, απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην έκθεση 5th Grecka Panorama, συμβάλλοντας  έτσι στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία 7-8 Δεκεμβρίου 2019 και το Επιμελητήριο Ηρακλείου – μέλος του Enterprise Europe Network - πρόκειται να επιχορηγήσει την ενοικίαση περιπτέρου των επιχειρήσεων, που πληρούν τις προϋποθέσεις, αλλά και να φιλοξενήσει στο δικό του περίπτερο τις επαγγελματικές τους συναντήσεις.
Όσες επιχειρήσεις συμμετάσχουν στην έκθεση θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους  προς λιανική πώληση στον ίδιο χώρο και να διανείμουν εκπτωτικά κουπόνια και άλλο προωθητικό υλικό στους επισκέπτες.
Η 6η Δεκεμβρίου  έχει ορισθεί ως ημέρα για προκαθορισμένες  Β2Β συναντήσεις, με προσκεκλημένους χονδρέμπορους και εισαγωγείς από Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία και Σλοβακία, οι οποίοι ενδιαφερόταν αποκλειστικά για Ελληνικά και Κυπριακά Τρόφιμα/Ποτά και Υπηρεσίες τουρισμού.

Ψυχολογική υποστήριξη ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων σε δομές της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων εύχεται σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία. Δεδομένου ότι η διαδικασία αυτή για τους μαθητές και για τις οικογένειες τους είναι ψυχοφθόρα και πολλές φορές έχουν ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης με στόχο την αντιμετώπιση και διαχείριση των συναισθημάτων που βιώνουν τη συγκεκριμένη περίοδο, η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης τους ενημερώνει ότι στην περιοχή εποπτείας της λειτουργούν οι παρακάτω Δομές Ψυχικής Υγείας που ασχολούνται με εφήβους:

Δίπτυχο αφιέρωμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στην 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Μια διαφορετική προσέγγιση της σκληρής εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου συνιστά το δίπτυχο αφιέρωμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στην 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Τόσο ο δωδέκατος τόμος της επιτυχημένης εκδοτικής σειράς Μαρτυρίες, με τίτλο Ο πόλεμος στα σπίτια μας, όσο και η νέα περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ΧΑΝΙΑ ’41-’45, αναδεικνύουν, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων αφηγήσεις «μάχιμων» και «αμάχων» καθώς και σπάνιο αρχειακό υλικό, άγνωστα επεισόδια της Μάχης, της Κατοχής και της Αντίστασης στο δυτικό τμήμα του νησιού μας, στις περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και του ορεινού «διαδρόμου» που οδηγεί στις ακτές του νότου.

Το Επιμελητήριου Ηρακλείου στην έκθεση ANUGA


Πρόσκληση για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση ANUGA απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου στις επιχειρήσεις – μέλη του, προκειμένου να ολοκληρωθεί εγκαίρως η προετοιμασία για το κορυφαίο επιχειρηματικό γεγονός στο χώρο των τροφίμων/ποτών.
Το Επιμελητήριο Ηρακλείου πρόκειται να χρηματοδοτήσει μέρος της συμμετοχής των επιχειρήσεων-μελών του στην έκθεση και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να δηλώσει συμμετοχή έως τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.
Η ANUGA, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 9 Οκτωβρίου 2019 στην Κολωνία της Γερμανίας  είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη διεθνής έκθεση τροφίμων / ποτών, περιλαμβάνει 10 ειδικές εκθέσεις (Fine Food / Drinks / Chilled & Fresh Food/ Meat / Frozen Food/ Dairy / Bread & Bakery / Organic / Hot Beverages / Culinary Concepts) και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια.

Δίπτυχο αφιέρωμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στην 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Μια διαφορετική προσέγγιση της σκληρής εποχής του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου συνιστά το δίπτυχο αφιέρωμα της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στην 78η επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Τόσο ο δωδέκατος τόμος της επιτυχημένης εκδοτικής σειράς Μαρτυρίες, με τίτλο Ο πόλεμος στα σπίτια μας, όσο και η νέα περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης ΧΑΝΙΑ ’41-’45, αναδεικνύουν, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων αφηγήσεις «μάχιμων» και «αμάχων» καθώς και σπάνιο αρχειακό υλικό, άγνωστα επεισόδια της Μάχης, της Κατοχής και της Αντίστασης στο δυτικό τμήμα του νησιού μας, στις περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και του ορεινού «διαδρόμου» που οδηγεί στις ακτές του νότου.

ΜADE IN SCHOOL 2019 Παρουσίαση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Σχολικό έτος 2018-2019


Μία ακόμα σχολική χρονιά για τα δευτεροβάθμια σχολεία ολοκληρώνει σύντομα τον κύκλο της και μαζί της θα σημάνει και η λήξη των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων: Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, σχολικού έτους 2018-2019. Τα συγκεκριμένα εξωδιδακτικά, προαιρετικά Προγράμματα πραγματοποιούνται εντός του σχολείου, με την επίβλεψη, εμψύχωση και καθοδήγηση όσων εκπαιδευτικών επιθυμούν να εμπλακούν σε αυτά, αναδεικνύοντας το τεράστιο, σημαντικό και πολυσχιδές έργο που επιτελούν εκπαιδευτικοί και μαθητές στο δημόσιο σχολείο. Τη φετινή χρονιά υλοποιήθηκαν εκατόν εξήντα τέσσερα (164) Προγράμματα, στα οποία συμμετείχαν τετρακόσιοι (400) εκπαιδευτικοί και δύο χιλιάδες οκτακόσιοι (2.800) μαθητές.

 Τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών, λογοτεχνικών, ιστορικών, καλλιτεχνικών και κοινωνικών πεδίων παρέχοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να ασκήσουν τη φαντασία και τις κλίσεις τους και να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες ενδιαφέροντος. Τα Προγράμματα αυτά, ως μικρές «οάσεις» εντός του σχολείου, αντανακλούν τις προσδοκίες, τις αναμονές, τις αναζητήσεις, αλλά και τους στόχους των μαθητών, αποτελώντας μία σπουδαία αφορμή να ακούσουν και να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο, να νοιαστούν ο ένας για τον άλλο, να επικοινωνήσουν ο ένας με τον άλλο, να «συνταιριάξουν» ο ένας με τον άλλο, ως ιδιοσυγκρασία, προσωπικότητα και χαρακτήρας, μία απόπειρα το εγώ να γίνει εμείς, το προσωπικό να γίνει συλλογικό, μία ακόμα αφορμή να δέσει η «ομάδα» και να βιώσει  με δημιουργικό τρόπο μια πολύ σημαντική πλευρά της σχολικής ζωής.

To 15o Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και τα Ευρωπαϊκά eTwinning Schools

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο στις 9-11 Μαΐου το θεματικό συνέδριο eTwinning Schools, με τη συμμετοχή περισσότερων από 250 εκπαιδευτικών από την Ευρώπη, ανάμεσα στους οποίους  7 από Ελληνικά σχολεία, με την πόλη του Ηρακλείου να δίνει το παρόν με το 15ο Δημοτικό

Πρόσκληση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής προσκαλεί υποψηφίους φοιτητές για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Δημόσια Οικονομική και Πολιτική – (Master in Public Economics and Policy)» για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.

Αντικείμενο του Προγράμματος αποτελεί η Δημόσια Οικονομική και Πολιτική και ο βασικός σκοπός είναι η μεταπτυχιακή εκπαίδευση των φοιτητών για την αντιμετώπιση των αυξημένων απαιτήσεων της αγοράς εργασίας, και η εμβάθυνση στο αντικείμενο αυτό σε θεωρητικό επίπεδο. Η προαγωγή της Διοίκησης, με εφαρμογές στη Δημόσια Οικονομική Πολιτική αποτελεί σημαντικό στόχο αυτού του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.

Ευχαριστήριο του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Κρήτης

Το Διοικητικό  Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Κρήτης ευχαριστεί    θερμά  όλους όσους συνέβαλαν αποφασιστικά και τους βοήθησαν να στελεχώσουν τα γραφεία τους στη Αλικαρνασσό και να πραγματοποιήσουν τα εγκαίνια τους, το περασμένο Σάββατο 11 Μάιου.

Σεμινάριο «Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση - 3 ενότητες»

Την πιστοποίηση που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 3 βασικές ενότητες (word-excel-internet) έχουν τη δυνατότητα ν΄ αποκτήσουν οι συμμετέχοντες στο ειδικό σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το σεμινάριο περιλαμβάνει:

Νέο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Αικατερίνης

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης γνωστοποιεί ότι το νέο Δ.Σ. και Εξ. Επ. που εκλέχθηκαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες του Συλλόγου, συστήθηκε σε Σώμα κατά την συνεδρίαση της 8/05/2019 όπως φαίνεται παρακάτω και για την επόμενη τριετία 2019-2022:

Νέα δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης εκπαιδευτικών από το Tech Talent School for Educators στο Ηράκλειο!

Το Tech Talent School συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία στο Ηράκλειο και το H2B HUB, με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος» και εντάσσει στον προγραμματισμό του μια νέα σειρά μαθημάτων για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
Το πρόγραμμα Tech Talent School for Educators έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ενισχύσει τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία μέσω των εργαλείων που παρέχουν οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές Παιδαγωγικών Τμημάτων.
Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση σύγχρονων, καινοτόμων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την παρουσίαση του εκπαιδευτικού υλικού, ώστε οι εκπαιδευτικοί να κάνουν το μάθημα τους πιο αποτελεσματικό και ενδιαφέρον.

Εκδήλωση απο το μουσικοκινητικό εργαστήριο «Η Ευτέρπη και ο αυλός της» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου

Το μουσικοκινητικό εργαστήριο «Η Ευτέρπη και ο αυλός της» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3,5 έως 4,5 ετών, που επιθυμούν να διερευνήσουν τις ικανότητές τους στην κίνηση, τη μουσική και τη Βιολογία!

 

Διεθνής Ημέρα Μουσείων | Τριήμερο εκδηλώσεων της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τριήμερο κύκλο εκδηλώσεων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και στο παράρτημά του, το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά και Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη (Πισκοπιανό Χερσονήσου). Ο θεματικός άξονας που έχει ορίσει για αυτή τη χρονιά το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) είναι «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού. Το μέλλον της παράδοσης».
Τα Μουσεία, εκτός από την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν εξελιχθεί στις μέρες μας σε κομβικά σημεία επικοινωνίας λαών και πολιτισμών. Αναπτύσσουν συνεργασίες και δημιουργούν δίκτυα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών και αναζητούν νέους προσανατολισμούς για να υπηρετήσουν τις ανάγκες των επισκεπτών. Οι πολύπλευρες δραστηριότητες των Μουσείων της Ε.Κ.Ι.Μ. ισορροπούν μεταξύ κληρονομιάς και καινοτομίας, εμπνέοντας τους σύγχρονους επισκέπτες όλων των ηλικιών και εθνικοτήτων.

Σεμινάριο «Ντεκουπάζ Τεχνικές Παλαίωσης Επίπλων»


Ένα σεμινάριο που απευθύνεται σε οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με την τέχνη της διακόσμησης σε αντικείμενα και να μετατρέψει οποιοδήποτε παλιό αντικείμενο σε κάτι νέο, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Πρόκειται για την τέχνη της διακόσμησης ενός αντικειμένου κολλώντας κομμένα χαρτιά σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές και στυλ (με ζωγραφικές πινελιές, χρυσό, πατίνες, βερνίκια crackle κ.λ.π).

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης ενόψει των Εκλογών


ΤΟ  ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΚΡΗΤΗΣ , ενόψει των αυτοδιοικητικών  εκλογών και των Ευρωεκλογών, καλεί τις γυναίκες να ενισχύσουν την εκλογική διαδικασία και να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή συμμετέχοντας με ίσους όρους στα κέντα λήψης αποφάσεων, ανατρέποντας το κατεστημένο της ποσόστωσης.

Καλεί όλες τις συμπολίτισσές μας, να στηρίξουν γυναίκες, αλλά και τα υποψήφια μέλη μας, με τις διάφορες παρατάξεις.

Ο κόσμος χρειάζεται  νέες αξίες, προκειμένου να επιτευχθεί  η απαραίτητη ισορροπία μεταξύ του ανθρώπου και της κοινωνίας.

Θεατρικό εργαστήρι «Αυτοσχεδιασμός, πλάθοντας ένα έργο»

Το θέατρο Κάτω και ο ηθοποιός Χρήστος Συρμακέζης διοργανώνουν θεατρικό εργαστήρι με θέμα: Αυτοσχεδιασμός, πλάθοντας ένα έργο.

Υπόμνημα θέσεων για το Αεροδρόμιο Ηρακλείου κατέθεσε στη Βουλή ο Μανώλης Αλιφιεράκης

Τις θέσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σχετικά με τη δημιουργία του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι, όπως περιγράφεται στο σχετικό νομοσχέδιο, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Eγκαίνια των γραφείων της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ


Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια των γραφείων της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ που θα γίνουν την Τετάρτη στις 8 Μάϊου 2019, στις 18:30, στην οδό Ι. Χριστοδουλάκη & Γ.Ε. Σαραντουλάκη στο Τυμπάκι.
Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κασίμης Χαράλαμπος, καθώς και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης Σταύρος.
Τα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ στο Τυμπάκι θα έχουν την ευθύνη επικοινωνίας – προβολής των προγραμμάτων που υλοποιεί η εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, αλλά και την καθοδήγηση και ενημέρωση του ευρύ κοινού για τις δυνατότητες χρηματοδότησης ιδιωτικών ή δημοσίων επενδύσεων σε τοπικό επίπεδο. Η εκδήλωση των εγκαινίων είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό της περιοχής.

Ημερίδα για τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού προγράμματος IMPULSE κατά την πιλοτική εφαρμογή του στον Δήμο Ηρακλείου


Εθνικό Συνέδριο και Συνάντηση Πολιτικής με αντικείμενο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος IMPULSE, καθώς και τα οφέλη της χρήσης των εργαλείων του κατά την υλοποίηση του στο Δήμο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019. Στην ημερίδα, η οποία διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου στο Ξενοδοχείο Astoria Capsis, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πολιτείας, των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, του ΚΑΠΕ-Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας, καθώς και Ευρωπαϊκών Ενώσεων για την Ενέργεια.

Προκηρύχθηκαν τα Προγράμματα Clld Leader Ηρακλείου και Μεσαράς

Την Δευτέρα 15/4/2019 και ώρα 13:00 ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων στα προγράμματα CLLD LEADER Ν. Ηρακλείου και Μεσαράς. Η ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής είναι στις 20/06/2019, ημέρα Πέμπτη.

Ανοίγει πάλι το Αγροτικό Μουσείο

Την Πέμπτη 2 Μαΐου το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών καλωσορίζει ξανά τους επισκέπτες του, τους οποίους θα υποδέχεται έως τον Οκτώβριο του 2019.

Πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων

Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών του 2ου υποέργου «Αρχαιολογικός Έλεγχος» στο πλαίσιο της Πράξης «Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην πόλη Ηρακλείου – 2017» που εκτελείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία μας στο πλαίσιο Μνημονίου Συνεργασίας με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ηρακλείου (Δ.Ε.Υ.Α.Η.) για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και έως έξι (6) μήνες, όχι πέραν της λήξης του υποέργου, αλλά με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως το τέλος του έργου:

ΠΕ Αρχαιολόγων, Μία (1) θέση, Ηράκλειο Κρήτης

Παιχνίδια και facepainting στο TALOS PLAZA

 

Συνεχίζονται οι Πασχαλινές εορταστικές εκδηλώσεις στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Κρήτης, το TALOS PLAZA.

Την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019, στις 6 το απόγευμα διαδραστικά παιχνίδια και facepainting με τον Mojo, την Ιουλίτα και τη Μίκα, από το καλλιτεχνικό σχήμα Mojo Stilts.

Ένα πρόγραμμα με πολύ χρώμα και άφθονο παιχνίδι.

Ανοίγει πάλι το Αγροτικό Μουσείο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης


Την Πέμπτη 2 Μαΐου το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών καλωσορίζει ξανά τους επισκέπτες του, τους οποίους θα υποδέχεται έως τον Οκτώβριο του 2019.
Το Μουσείο
Το Αγροτικό Μουσείο είναι παράρτημα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και βρίσκεται στην καρδιά του παραδοσιακού οικισμού του Πισκοπιανού (3 χλμ. νότια του Λιμένα Χερσονήσου). Ιδρύθηκε από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών το 1988 και στεγάζεται σε πετρόκτιστη φάμπρικα του 19ου αι. και διώροφο οίκημα, δωρεές του Μενελάου Παρλαμά και της κόρης του Λιάνας, αντίστοιχα.

Διπλωμάτες του Λουξεμβούργου και του Μπαγκλαντές στο Επιμελητήριο Ηρακλείου


Στο επίκεντρο του διεθνούς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος βρίσκονται τα φρέσκα και μεταποιημένα αγροτικά προϊόντα της Κρήτης, όπως αποδεικνύεται από τις συζητήσεις που είχε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Φραγκάκης στη διάρκεια διαδοχικών συναντήσεων με διπλωμάτες από το Λουξεμβούργο και το Μπαγκλαντές αντίστοιχα.
Ο κ. Φραγκάκης υποδέχθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου τον Πρέσβη του Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Αθήνα κ. Paul Steinmetz και τον Επίτιμο Πρόξενο στην Κρήτη κ. Γιώργο Αεράκη, με τους οποίους συζήτησε τη συμμετοχή Κρητικών επιχειρήσεων σε εκθέσεις στο Λουξεμβούργο, καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των κατοίκων της Δυτικοευρωπαϊκής αυτής χώρας για κρητικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας και gourmet.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προμήθεια λαμπτήρων για τις ανάγκες του ΤΕΙ Κρήτης

 

Το ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΛΕΙόλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν σφραγισμένες προσφορές.
Συνολικός Προϋπολογισμός: 1.998,50€ πλέον ΦΠΑ 24% ήτοι 2.478,14€ συμπεριλαμβανομένου του νόμιμου ΦΠΑ 24%.
Συνολική διάρκεια σύμβασης: δύο (2) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
CPV: 31531000-7
Kωδικός NUTS:

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στο TALOS PLAZA

Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Κρήτης, το Talos Plaza και τα βιβλιοπωλεία Greekbooks.gr γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και χαρίζουν σε όλους βιβλία την Μεγάλη Τρίτη 23/04/19, 12- 2 το μεσημέρι και 6-8 το απόγευμα!

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου καθιερώθηκε η 23η Απριλίου ως αποτέλεσμα μιας ιδέας, που γεννήθηκε στην Ισπανία το 1920 από τον Βαλενθιανό συγγραφέα και εκδότη Vicente Clavel, ο οποίος πρότεινε μάλιστα, σαν πιο κατάλληλη ημέρα εορτασμού του Βιβλίου την επέτειο θανάτου των σπουδαίων σε παγκόσμιο επίπεδο συγγραφέων Miguel de Cervantes και William Shakespeare.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τις εργασίες συντήρησης καλλιεργειών του Αγροκτήματος και των χώρων πρασίνου του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τις εργασίες συντήρησης καλλιεργειών του Αγροκτήματος και των χώρων πρασίνου του ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο, συνολικού προϋπολογισμού 19.500,00 (συμπερ. ΦΠΑ 24%).

Λαμπρές… εορταστικές εκδηλώσεις στο Talos Plaza

Ο ερχομός του φετινού Πάσχα βρίσκει το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της  Κρήτης, στολισμένο με το πιο όμορφο πασχαλινό σκηνικό! Με χρώματα της ελληνικής φύσης και με υπέροχες ανοιξιάτικες εικόνες. Από την Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου 2019 και όλη την Μεγάλη Εβδομάδα κάθε οικογένεια και κάθε παρέα μπορεί να απολαύσει μοναδικές δημιουργικές ώρες και ψυχαγωγία ουσιαστική.

Πρόσκληση Στρατευσίμων 2019 Β΄/ΕΣΣΟ ΠΝ

Πρόσκληση Στρατευσίμων 2019 Β΄/ΕΣΣΟ ΠΝ για κατάταξη στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού σύμφωνα με το παρακάτω έγγραφο:

Πρόσκληση για απόκτηση άδειας Ε.Δ.Χ αυτοκινήτου ή μετατροπής υφιστάμενων αδειών σε άλλο τύπο

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ
Ε.Δ.Χ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ή ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΕ
ΑΛΛΟ ΤΥΠΟ, ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Ο Περιφερειάρχης Κρήτης καλεί τους ενδιαφερόμενους φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που επιθυμούν να μετατρέψουν υφιστάμενη άδεια σε άλλο τύπο, και συγκεκριμένα:

  • Έδρα Δ. Φαιστού για μετατροπή μίας (1) υφιστάμενης άδειας ΕΔΧ-ΤΑΧΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ.
  • Έδρα Δ. Γόρτυνας για μετατροπή δύο (2) υφιστάμενων αδειών ΕΔΧ-ΤΑΧΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ
  • Έδρα Δ. Μινώα-Πεδιάδας για μετατροπή μίας (1) υφιστάμενης άδειας ΕΔΧ-ΤΑΞΙ σε ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ.

να υποβάλλουν σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι την Παρασκευή 31 Μαϊου 2019 και ώρα 14:00

Προκυρύχθηκαν τα Προγράμματα CLLD LEADER Ηρακλείου και Μεσαράς


ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ CLLD LEADER ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑΡΑΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου προκηρύσσει δράσεις για ιδιωτικές επενδύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος CLLD LEADER στους τομείς: τουρισμός, μεταποίηση, βιοτεχνία – χειροτεχνία και παροχή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του αγροτικού πληθυσμού.

Το ύψος των επενδύσεων φτάνει συνολικά τα 12.000.000€ (Δημόσια δαπάνη: 6.436.000€: 4.052.500€ για την περιοχή του Ν. Ηρακλείου και σε 2.383.500,00€ για την περιοχή της Μεσαράς). για ιδιωτικές επενδύσεις. Η ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων ξεκίνησε την Δευτέρα 15/4/2019 και λήγει στις 20/06/2019, ημέρα Πέμπτη.

'Ευρώπη για τους Πολίτες' και στο έργο με τίτλο 'Eight Cities Together for Building Our Europe'


Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες, 2014-2020» στο μέτρο 2 και στη δράση 2.2 Δίκτυα Πόλεων, με τίτλο έργου «8 Πόλεις για την Ευρώπη-Οκτώ Πόλεις Μαζί για την Οικοδόμηση της Ευρώπης μας» (8Cities4Europe – Eight Cities together for Building Our Europe). Πραγματοποιήθηκε η Τεχνική Συνάντηση Έναρξης των Εργασιών του Προγράμματος, το Συνέδριο με Τίτλο «Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το 2020» καθώς και Ευρωπαϊκός Διάλογο-Debate στο Gerace της Ιταλίας από τις 2 έως τις 6 Απριλίου 2019.

Λήξη Χορωδιακού Φεστιβάλ 2019

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΤΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2019»

 

Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με τις ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

(Λ. Ν. Πλαστήρα, είσοδος από οδός Γιαννίκου) με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2019» που οργανώνει ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και η ΔΗΚΕΗ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δημοσίες Κληρώσεις για την Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής Έργων

1)«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ»

Έναν Δημοτικό Σύμβουλο με τον αναπληρωτή του

 

2)«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ»

Έναν Δημοτικό Σύμβουλο με τον αναπληρωτή του

 

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00π.μ. στα γραφεία του Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων στη Λότζια ,α όρ., γρ. 11.

 

Πορεία των Κρητικών εξαγωγών για το έτος 2018


Με αρνητικό πρόσημο και ελαφριά μείωση που φτάνει σχεδόν το 2% έκλεισαν οι Κρητικές εξαγωγές για το έτος 2018, σε σχέση με το 2017, βάσει των προσωρινών στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οποία επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης.  
Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της Κρήτης έφτασαν τα 435,3 εκ. ευρώ, έναντι των 444,1 το περυσινό αντίστοιχο διάστημα, σημειώνοντας μείωση 8,8 εκ. ευρώ, ενώ ο όγκος των εξαγωγών μας έφτασε τους 398.442 τόνους, έναντι των 505.098 τόνων το 2017

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Λογιάδης στα εγκαίνια του πάρκου «Γιούρι Γκαγκάριν»


Ο επιχειρηματίας Γιώργος Λογιάδης και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΜέΡΑ25, παρευρέθηκε στην τελετή των εγκαινίων του πάρκου «Γιούρι Γκαγκάριν» στον Καράβολα, την περασμένη Κυριακή 14 Απριλίου.
 Ήταν επίσημος προσκεκλημένος του τουριστικού οργανισμού ΤΕΖ ΤOUR Hellas, που συνδιοργάνωσε την λαμπρή εκδήλωση μαζί με το Δήμο Ηρακλείου.

Η ΕΚΙΜ αποχαιρετά τη Ναταλία Μελά

 

Μια σημαντική φυσιογνωμία της ελληνικής γλυπτικής, η Ναταλία Μελά, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή, 14 Απριλίου.
Η Ναταλία Μελά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1923. Ο πατέρας της, Μιχαήλ, αξιωματικός του πυροβολικού, ήταν γιος του Παύλου Μελά και της Ναταλίας Δραγούμη, με καταγωγή από την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Η μητέρα της, Αλεξάνδρα Πεσμαζόγλου, ήταν κόρη του τραπεζίτη Ιωάννη Πεσμαζόγλου. Το 1942 έδωσε εξετάσεις στο Εργαστήριο Γλυπτικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) και εκεί παρακολούθησε μαθήματα στα Εργαστήρια του Δημητριάδη και αργότερα του Τόμπρου. Παράλληλα πήγαινε και στο Εργαστήριο του Απάρτη. Την ίδια εποχή εγκαταστάθηκε στο δικό της εργαστήριο στην οδό Μουρούζη 5, στο οποίο εργαζόταν μέχρι πρόσφατα. Το 1946 πήρε το Α' βραβείο γυμνού και αποφοίτησε από την Α.Σ.Κ.Τ. Το 1951 παντρεύτηκε με τον αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Τα έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Την άνοιξη του 2008 το Μουσείο Μπενάκη έκανε μεγάλη αναδρομική έκθεση για το έργο της. Τον Μάρτιο του 2011 η Ακαδημία Αθηνών την τίμησε με το Αριστείον Καλών Τεχνών.

Η δεύτερη κατά σειρά εκπαιδευτική εσπερίδα για την αειφόρο ανάπτυξη σε προστατευόμενες περιοχές, που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου

 

Η δεύτερη κατά σειρά εκπαιδευτική εσπερίδα για την αειφόρο ανάπτυξη σε προστατευόμενες περιοχές, που διοργανώνει η Αναπτυξιακή Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου, στις 6μμ, στο Πολύκεντρο Μοιρών.

Η εκδήλωση με θέμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ MAB /UNESCO» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, ο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση και υποβολή πρότασης για την ένταξη της περιοχής των Αστερουσίων στο δίκτυο περιοχών MaB/UNESCO».

Ενεργά Επιδοτούμενα Προγράμματα-ΕΣΠΑ Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία ( ΕΠΑΝΕΚ )

 

ΕΝΕΡΓΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΕΣΠΑ Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία ( ΕΠΑΝΕΚ ), στο πλαίσιο της ΕΣΠΑ 2014-2020 , αξιοποιούμε την πολύχρονη εμπειρία μας στη διαχείριση προγραμμάτων ΕΣΠΑ . Καλύπτετε συνολικά τις ανάγκες της επιχείρησής σας μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο στήριξης σε κάθε στάδιο της επένδυσής σας. Η Δράση Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας ​ Στόχος είναι η ενίσχυση των υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων , επενδύοντας στην αναβάθμιση των παραγωγικών τους εξοπλισμών και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους. Ημερομηνία Έναρξης Υποβολής: 20 Φεβρουαρίου 2019 και παραμένει ανοικτό μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου Προϋπολογισμού. Προϋπολογισμός Από 20.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ Επιδότηση 50% έως 65% Λιανική και Χονδρική Εμπορία, Αγροτροφία / Βιομηχανία Τροφίμων, Εφοδιαστική Αλυσίδα (Logistics), Μεταφορές, Ενέργεια, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (Ανάπτυξη λογισμικού και εφαρμογών, κατασκευή-συναρμολόγηση Η / Υ κτλ) .

Απολογιστικό δελτίο τύπου 2ης ημέρας του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 και η δεύτερη ημέρα του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο (κεντρικό site: www.digifest.info, τοπικό site: ira.digifest.info). Εκατοντάδες μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ προσήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου για να παρουσιάσουν και να εκθέσουν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων, να περιηγηθούν στην έκθεση των ψηφιακών έργων των μαθητών, να επισκεφθούν διαδραστικές εκθέσεις ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, και να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια.

Eνημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης και την ενίσχυση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, διοργάνωσε o Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτη

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, σε συνέχεια των προσπαθειών του για την πληρέστερη ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Κρήτης και την ενίσχυση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, διοργάνωσε δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), στο Ηράκλειο στις 10 Απριλίου και στα Χανιά στις 11 Απριλίου.
Τις εκδηλώσεις υποστήριξαν με την παρουσία τους οι δύο Συνεταιριστικές Τράπεζες του νησιού, η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα στο Ηράκλειο και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, στα Χανιά.


Την έναρξη της εκδήλωσης στο Ηράκλειο έκανε ο Πρόεδρος του ΣΕΚ, κος Καλαμπόκης, καλωσορίζοντας τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, και τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι εξαγωγές στην ανάκαμψη της τοπικής αλλά και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας. Το καλωσόρισμα στα Χανιά έκανε ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΚ, κος Καρπαδάκης. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΕΠ, κος Μουτάφης.
Στις δύο εκδηλώσεις, οι οποίες ήταν ανοιχτές για κάθε ενδιαφερόμενο, η Πρόεδρος του ΟΑΕΠ, κα Σταθάτου, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα την τραπεζική χρηματοδότηση των εξαγωγικών επιχειρήσεων με μόνη εξασφάλιση το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του ΟΑΕΠ.

Οι προγραμματισμένες παραστάσεις με το θεατρικό έργο «ΔΑΙΜΩΝ» δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων

Από το γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου κο Γιώργο Αντωνάκη ανακοινώνεται ότι οι

προγραμματισμένες παραστάσεις με το θεατρικό έργο «ΔΑΙΜΩΝ» την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου στο

Θεατρικό Σταθμό στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2019» δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω τεχνικών προβλημάτων.

«Οι Πολιτιστικοί Αγώνες» συνεχίζονται με τον κύκλο «Συνάντηση Χορωδιών» που θα γίνει στο Πειραματικό Θέατρο του

Πολιτιστικού Κέντρου την Κυριακή 14 – 15 και Τετάρτη 17 Απριλίου από τις 17:00 εώς τις 21:00.

 

Εικαστικά Εργαστήρια Απριλίου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης γιορτάζει τον Απρίλιο, τον μήνα της Άνοιξης και του Πάσχα, με δύο πολύχρωμα εικαστικά εργαστήρια. Αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέξη Ακριθάκη, που εκτίθενται στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου και ανήκουν στη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, τα παιδιά θα μυηθούν στην τεχνική του κολάζ και θα δημιουργήσουν τις δικές τους λαμπάδες.
Το Ανοιξιάτικο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου στις 11:00΄. Με αφορμή τον πίνακα «Τσίρκο», του Αλέξη Ακριθάκη, θα αποχαιρετήσουμε τις βροχές του χειμώνα και θα καλωσορίσουμε την άνοιξη, μέσα από ένα εικαστικό εργαστήριο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί η τεχνική του κολάζ. Τα παιδιά θα πειραματιστούν, όπως και ο καλλιτέχνης, με την τεχνική αυτή και θα ανασυνθέσουν το έργο με τον προσωπικό, ξεχωριστό τους τρόπο. Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, μαζί με τους κηδεμόνες τους.
Την Μ. Τετάρτη, ώρα 11:00΄, τα χρώματα του Αλέξη Ακριθάκη μας εμπνέουν και πάλι για να στολίσουμε τις ξεχωριστές μας λαμπάδες. Μαζί θα ανακαλύψουμε πολλά και διαφορετικά μοτίβα στα έργα του ζωγράφου, από πεταλούδες και πουλιά, μέχρι σαλιγκάρια, σύννεφα και κορώνες μαγικές, έπειτα θα τα χρωματίσουμε στο πρότυπο του καλλιτέχνη και με αυτά θα στολίσουμε τις λαμπάδες μας. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού.
📌 Η δήλωση συμμετοχής για τα εργαστήρια είναι απαραίτητη.
📌 Το κόστος είναι 5 ευρώ ανά παιδί. Τα υλικά προσφέρονται.
Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219, Εσωτ. 106 (Δευτέρα-Παρασκευή, 13:00΄-17:00΄).

Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων Τοπικής Ανάπτυξης CLLD / LEADER

1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ)

(αρ.πρωτ 403/9-4-2019)

του ΜΕΤΡΟΥ 19: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜE ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD) – LEADER» ΠΑΑ 2014 -2020 - ΥΠΟΜΕΤΡΟ 19.2: «ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ (CLLD/LEADER)»

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, καλεί τους ενδιαφερόμενους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου), να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ένταξη στο πρόγραμμα. Περιοχή εφαρμογής των δράσεων, στα οποία αναφέρεται η παρούσα πρόσκληση, αποτελεί η περιοχή παρέμβασης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου της ΟΤΔ, όπως αυτή περιγράφεται αναλυτικά στον ενημερωτικό οδηγό.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη (Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης - ΕΓΤΑΑ & Εθνικοί πόροι – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση, ανέρχεται ενδεικτικά σε 4.052.500,00€ για τις παρακάτω υποδράσεις:

Bazaar βιβλίων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης


Tο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης οργανώνει εβδομαδιαίο BAZAAR βιβλίων στο Πωλητήριο του Μουσείου, από τη Δευτέρα 8, έως την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, με έκπτωση μέχρι 70%. στις εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

Οι εκδόσεις περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία πρωτότυπων και μεταφρασμένων μελετών που αποτυπώνουν τα πεδία του ενδιαφέροντος της ΕΚΙΜ και τις δραστηριότητες του Μουσείου, στην ιστορία, εθνογραφία, αρχαιολογία, λογοτεχνία, φιλολογία, τέχνη κ.α.

Το H2B HUB αρωγός της μαθητικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας

 

Το “Student Entrepreneurship Lab”, μονοήμερο εργαστήριο επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείου, διοργάνωσε το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network και το Κέντρο Επιχειρηματικότητας AHEAD του ALBA Graduate Business School, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

 

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η επαφή και εξοικείωση των μαθητών με το «επιχειρείν», η προώθηση της συνεργασίας και η συμβολή στην ανάδειξη νέων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών.

 

«Διανυκτέρευση Νο2» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης χαιρετίζει την άνοιξη με μία δεύτερη Διανυκτέρευση στο Μουσείο - Sleep Over! Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου 2019 και ώρα 20:00 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης θα ανοίξει τις πόρτες του σε δεινούς και ατρόμητους κατασκηνωτές που δεν φοβούνται να κοιμηθούν στις κορυφές των ψηλών βουνών, πλάι σε μία σαρκοφάγο αρκούδα ή σε έναν μεσογειακό λύκο! Mία από τις πλέον σύγχρονες διεθνείς μουσειολογικές πρακτικές που γνώρισε μεγάλη απήχηση και επιτυχία όταν έγινε για πρώτη φορά στην Κρήτη τα Χριστούγεννα του 2017 από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Κοιμόμαστε στο Μουσείο… ξυπνάμε στη Φύση…!

Σεμινάρια Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης

Στα πλαίσια της υπό δημιουργία Σχολής Αρτοποιίας Κρήτης, τα ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με την υποστήριξη της εταιρείας ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ, διοργάνωσαν το Σεμινάριο Αρτοποιίας: «Γερμανικά ψωμιά από καταξιωμένους Γερμανούς Master Bakers», από 1 έως 6 Απριλίου 2019.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να εμβαθύνει στις τεχνικές παραγωγής ψωμιού της γερμανικής σχολής αρτοποιίας καθώς και στα κυριότερα και ευρέως διαδεδομένα είδη ψωμιού της Γερμανίας. Μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή των εκπαιδευομένων στις διαδικασίες προετοιμασίας και εκτέλεσης των συνταγών, έγιναν κατανοητές οι παραδοσιακές αλλά και οι σύγχρονες τεχνικές αρτοποίησης, ενώ παράλληλα έγινε και θεωρητική κατάρτιση.

Προκηρύχθηκαν τα προγράμματα CLLD LEADER

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ενημερωτική εκδήλωση για την υποβολή προτάσεων (παρεμβάσεις ιδιωτικού χαρακτήρα) του προγράμματος CLLD LEADER, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των μελετητικών γραφείων και γραφείων συμβούλων του Νομού Ηρακλείου.

Bazaar βιβλίων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Tο Ιστορικό Μουσείο οργανώνει εβδομαδιαίο BAZAAR βιβλίων στο Πωλητήριο  του  Μουσείου, από τη Δευτέρα 8, έως την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019, με έκπτωση μέχρι 70%  στις εκδόσεις  της  Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών.

«Κινηματογραφικό εργαστήρι» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης το φετινό Πάσχα προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να περάσουν μαζί του 4 κινηματογραφικά πρωινά, από τις 22 έως τις 25 Απριλίου (09:00-12:30), με δραστηριότητες παραδοσιακές, μα πάντα αλλιώτικες από τις άλλες!

A city of Gold στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης;

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με το Escape House ανοίγει ένα καινούριο δωμάτιο για απαιτητικούς συμμετέχοντες και υπόσχεται μία δυναμική εμπειρία!

Let’s do it Greece. Κυριακή 7 Απριλίου, όλη η Ελλάδα μια Απέραντη Εθελοντική Οικογένεια!

Την Κυριακή 7 Απριλίου όλοι θα ξυπνήσουμε για τον ίδιο σκοπό!  Με κεντρικό σύνθημα 'Let's do it Greece - Γίνε η αλλαγή που περιμένεις' συντονιζόμαστε και φέτος στη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράση της χώρας. Όσα χιλιόμετρα κι αν μας χωρίζουν, γινόμαστε μια μεγάλη οικογένεια και βάζουμε χρώμα στις γειτονιές μας, δίνουμε ζωή στα βουνά μας, καθαρίζουμε τις παραλίες μας, νοιαζόμαστε για το περιβάλλον μας, ομορφαίνουμε την πατρίδα μας.

Θερινό ωράριο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης | Αλλαγή ωραρίου λειτουργίας

Από την 1η Απριλίου εφαρμόζεται το θερινό ωράριο λειτουργίας του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:
Απρίλιος (1)-Νοέμβριος (3) 2019
Δευτέρα-Σάββατο 09:00΄-17:00΄
& Κυριακή 10:30΄-17:00΄

Αργίες Κλειστό
[ΑΡΓΙΕΣ: 1 Ιανουαρίου, 6 Ιανουαρίου, Καθαρά Δευτέρα, 25η Μαρτίου, Κυριακή του Πάσχα, Δευτέρα του Πάσχα, Εργατική Πρωτομαγιά, 15 Αυγούστου, 28η Οκτωβρίου, 25 Δεκεμβρίου, 26 Δεκεμβρίου]

Ώρες λειτουργίας Βιβλιοθήκης
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00΄-15:00΄

Σεμινάριο «Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού – HRM»


Σε όλα τα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, που δεν διαθέτουν οργανωμένο τμήμα διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού και καλούνται να εκτελέσουν λειτουργίες και να εφαρμόσουν πολιτικές διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού (Human Resource Management, HRM), απευθύνεται το σεμινάριο «Διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού – HRM», το οποίο διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ολοκληρώθηκε το 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής

Ρεκόρ συμμετοχών και συναντήσεων στο 8ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ. Γερές βάσεις για εποικοδομητική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία έθεσε για μια ακόμη χρονιά το ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ).

«RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ» - Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Το RUN GREECE Ηράκλειο αποδεικνύει και φέτος ότι είναι μια από τις μαζικότερες αθλητικές εκδηλώσεις της Κρήτης, προσφέροντας στους συμμετέχοντες κίνητρα για οικογενειακή συμμετοχή με ήπια άσκηση και ένα καλύτερο τρόπο ζωής.

Tο Μουσείο Ιατρικής Κρήτης διοργανώνει κύκλο έξι σεμιναρίων με θέμα «Τέχνες και Άνθρωπος»

Σας ανακοινώνουμε ότι το Μουσείο Ιατρικής Κρήτης στο πλαίσιο του προπτυχιακού μαθήματος της Ιατρικής Σχολής Ιατρική και Επιστήμες του Ανθρώπου (Medical Humanities) διοργανώνει κύκλο έξι σεμιναρίων με θέμα «Τέχνες και Άνθρωπος» (Επιστημονικός Υπεύθυνος: Διευθυντής Μουσείου Ιατρικής Κρήτης, Καθηγητής Ι. Μουζάς). Τα σεμινάρια βασίζονται στη διαθεματική σύνδεση της Ιατρικής με τις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Σε αυτό το πλαίσιο οι εισηγητές των μαθημάτων προέρχονται από διαφορετικούς χώρους έρευνας.

Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν από την Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης με την κυρία Αθηνά Κυριακάκη - Σφακάκη συνδιοργανώνουν Κύκλο 8 Ομιλιών με γενικό τίτλο
«Ξενάγηση στο Κρητικό Παρελθόν». Η κυρία Σφακάκη, ξεναγός και συγγραφέας βιβλίων αρχαιολογικού και ιστορικού περιεχομένου, θα μιλήσει, την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα 18:00, για τη σχέση των Μινωιτών με τη Φύση. Οι Μινωίτες ζούσαν στη φύση, ζούσαν από τη φύση, ζούσαν με τη φύση.

Σεμινάριο «Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση-5 ενότητες» από το ΚΕΚ Επιμελητηρίου Ηρακλείου

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Μαθήματα υπολογιστών με πιστοποίηση-5 ενότητες»
 Έναρξη 03/04/2019
Τη δυνατότητα απόκτησης της πιστοποίησης που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 5 ενότητες (word- excel- windows- internet- powerpoint) παρέχει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Με επιτυχία η ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε προστατευόμενες περιοχές- Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την πρόταση ένταξης της περιοχής Αστερουσίων στο Δίκτυο MAB /UNESCO»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν όλοι οι συμμετέχοντες τις εργασίες της ημερίδας με θέμα «Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε προστατευόμενες περιοχές- Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την πρόταση ένταξης της περιοχής Αστερουσίων στο Δίκτυο MAB /UNESCO», που πραγματοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου την Τρίτη 26 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού της Παλιάς Ηλεκτρικής Αρχανών.
Οι παρευρισκόμενοι, στην πλειοψηφία τους εκπαιδευτικοί, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους πλέον ειδήμονες σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο του έργου «Διαμόρφωση και υποβολή πρότασης για την ένταξη της περιοχής των Αστερουσίων στο δίκτυο περιοχών MaB/UNESCO».

Ο απόλυτος θρίαμβος στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Καρδίτσας βρήκε την Θεατρική Σκηνή με το βραβείο καλύτερης παράστασης


Εν μέσω σκληρού συναγωνισμού με επτά (7) αντιπάλους ίσως τους καλύτερους στην Ελλάδα η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου θριάμβευσε. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το Σάββατο 23 Μαρτίου στο δημοτικό κινηματοθέατρο Καρδίτσας βρήκε την Θεατρική Σκηνή με το βραβείο καλύτερης παράστασης κοινού με το τεράστιο ποσοστό ρεκόρ 79,55%, την Δήμητρα Χατζηνικολάου να παίρνει αγκαλιά το βραβείο ερμηνείας Α΄ γυναικείου ρόλου και τον Μάνο Μανιά σε υποψήφιο σε 4 κατηγορίες. 1. Υποψήφιος για την σκηνοθεσία, 2, υποψήφιος για το καλύτερο έργο, 3. Για την σκηνογραφία και 4. Για την μουσική επιμέλεια.

«Run Greece Ηράκλειο» 2019

Το Σαββατοκύριακο 6 – 7 Απριλίου η καρδιά του στίβου της Κρήτης, αλλά και του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της ήπιας άσκησης για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και υγείας, θα κτυπά στο Ηράκλειο με δύο σημαντικές εκδηλώσεις για την πόλη του Ηρακλείου και την Κρήτη.

Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών

 

 

 

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στις 18.00΄, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Στη Γενική Συνέλευση θα παρουσιασθεί στα μέλη της ΕΚΙΜ το έργο της Εταιρίας και ο οικονομικός απολογισμός του έτους 2018 καθώς και οι προγραμματισμένες δράσεις και ο προϋπολογισμός του έτους 2019.

 

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη σε Προστατευόμενες Περιοχές - Ενημέρωση της Τοπικής Κοινωνίας για την Πρόταση Ένταξης της Περιόχης Αστερουσίων στο Δίκτυο MAB /UNESCO»

Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου διοργανώνει εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ MAB /UNESCO» σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου, στις 6μμ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού της Παλιάς Ηλεκτρικής Αρχανών.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους


Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Μαρτίου το Φεστιβάλ Ολυμπίας, η μεγαλύτερη νεανική και παιδική κινηματογραφική γιορτή της χώρας, ταξίδεψε στην Κρήτη με βραβευμένες ταινίες της 21ης διοργάνωσης του και της 18ης Camera Zizanio εντυπωσιάζοντας όσους παρευρέθηκαν στον κινηματογράφο Βιτσέντζος Κορνάρος. Γονείς μαζί με τα παιδιά τους, εκπαιδευτικοί από το Ηράκλειο και τις γειτονικές πόλεις, καθώς και παράγοντες από την τοπική αυτοδιοίκηση, ανταποκρίθηκαν στο γενικό κάλεσμα που είχε απευθυνθεί τιμώντας τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο. Στο διήμερο ήταν παρών και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του 1990 είχε επισκεφτεί την Κρήτη λόγω των προβολών της ταινίας του ο Ψύλλος όπως δήλωσε “σχεδόν σε όλα τα σχολεία των πόλεων”.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο EREK - European Resource Knowledge Center

Νέες δυνατότητες για να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές τους αποδόσεις παρέχει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Κέντρο Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων που δημιούργησε με την επωνυμία  “European Resource Knowledge Center” (EREK).

6ος αγώνας στα Μονοπάτια της Κνωσού και του Γιούχτα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, οι αγώνες "Στα μονοπάτια της Κνωσού & του Γιούχτα" 23χιλ. & 6,6χιλ. καθώς και η πεζοπορία 18χιλ.
Πλήθος κόσμου έδωσαν το παρόν σε μια ηλιόλουστη μέρα γέμισαν τα μονοπάτια και απόλαυσαν τις ομορφιές της φύσης μέσα από ένα ταξίδι στο παρελθόν αγναντεύοντας το μέλλον.

 

Επίσκεψη κλιμακίου του Προξενείου της Αμερικανικής Πρεσβείας στο Ηράκλειο στις 3 & 4 Απριλίου 2019

Προσκαλούμε τους κατοίκους της Κρήτης σε συνάντηση με εκπροσώπους του Προξενείου, του Μεταναστευτικού Τμήματος και του Γραφείου Συντάξεων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα την Τετάρτη, 3 Απριλίου και Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019 στο Δημοτικό Κτήριο της οδού Ανδρόγεω 2 στο Ηράκλειο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόξενος θα δεχθεί αιτήσεις για διαβατήρια, θα καταγράψει τη γέννηση παιδιών που γεννήθηκαν εκτός Η.Π.Α. των οποίων ο γονιός/οι γονείς είναι Αμερικανοί πολίτες και θα προσφέρει περιορισμένες συμβολαιογραφικές πράξεις.

H 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης για τα δημοσιεύματα με θέμα εκκρεμότητες σχετικές με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον νομό Ηρακλείου

Με αφορμή τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή κ. Ηγουμενίδη στη Βουλή, αλλά και των δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με θέμα «Εκκρεμότητες σχετικές με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στον νομό Ηρακλείου και την επέκταση της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) στο ΠΑΓΝΗ», η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. αισθάνεται την υποχρέωση, συμπληρωματικά με τις απαντήσεις που έδωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός, να διευκρινίσει τα εξής :

Το 8ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρήτικων Προίοντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής-Super-Market

Νέους συνεργατικούς δεσμούς ανάμεσα σε τοπικούς παραγωγούς, μεταποιητές, βιοτέχνες, διανομείς και ξενοδόχους δημιουργεί και φέτος ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ-SUPER MARKET» που διοργανώνουν  για 8η συνεχή χρονιά τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης.

«Run Greece Ηράκλειο» - Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παγκρήτιο

Η συνέντευξη τύπου των αγώνων RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ, την Τετάρτη 20 Μαρτίου ώρα 11.00, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, σηματοδοτεί την επίσημη ανακοίνωση των αγώνων και την πρώτη παρουσίαση του νέου Τ-SHIRT των δρομέων.

Κρήτη: Μια επιτυχημένη εκδρομή με σύμμαχο την… καλοκαιρία

Με σύμμαχο τον καλό καιρό που επικράτησε τις προηγούμενες μέρες στην Κρήτη, δυο λεωφορεία με μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων  Νομού Ηρακλείου πραγματοποίησαν μια όμορφη εκδρομή στο Νομό Ρεθύμνου. Οι τρίτεκνοι επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων το εντυπωσιακό Μουσείο Ελεύθερνας, το ιστορικό Αρκάδι, το γραφικό χωριό Μαργαρίτες και το πανέμορφο φαράγγι του Αγίου Αντωνίου στον Πατσό.

Εγκαίνια της νέας περιοδικής έκθεσης της ΕΚΙΜ στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με τίτλο «Αλέξης Ακριθάκης. Εν κινήσει»

Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στα εγκαίνια της νέας περιοδικής έκθεσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης με τίτλο «Αλέξης Ακριθάκης. Εν κινήσει». Την έκθεση, με τα είκοσι οκτώ εμβληματικά έργα του καλλιτέχνη, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Πορταλάκη, εγκαινίασε στο κατάμεστο Μουσείο ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης το περασμένο Σάββατο, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, του Δημάρχου Ηρακλείου, κυρίου Βασίλη Λαμπρινού, και πλήθους συμπολιτών μας που υποδέχτηκαν στο Μουσείο ο πρόεδρος της Ε.Κ.Ι.Μ. Αλέξης Καλοκαιρινός, και ο συλλέκτης Ζαχαρίας Πορταλάκης, μαζί με τους συντελεστές της έκθεσης.

18-22 Μαρτίου: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Παιδείας στα Μέσα

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν ολοένα και αυξανόμενο παρεμβατικό ρόλο στην καθημερινότητά μας κατά συνέπεια η αξιολόγηση των ειδήσεων που προβάλλουν αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Ανυπόστατες ειδήσεις αποκτούν υπόσταση και γίνονται πιστευτές από μεγάλη μερίδα κοινού καθώς μεταδίδονται πολύ γρήγορα και σε ευρύ κοινό μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Ενημέρωση των Διοικήσεων και των οικονομικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων και της 7ης Υ.Πε από κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:00 – 14:30, πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου υπηρεσιακή συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση των Διοικήσεων και των οικονομικών υπηρεσιών όλων των Νοσοκομείων της Κρήτης και της 7ης Υ.Πε..

3ο Περιφερειακό Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων. Ένας θεσμός-πυλώνας κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και παιδιών-ατόμων με αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) των Δήμων, η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε το Συνέδριο με τίτλο: «3ο Περιφερειακό Συνέδριο δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των Δήμων. Ένας θεσμός-πυλώνας κοινωνικής πολιτικής για το παιδί και την οικογένεια»

Σεμινάριο «Παρασκευή Παραδοσιακής Κεραλοιφής και Εκχυλίσματα Βοτάνων» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τις βασικές γνώσεις για την παρασκευή κεραλοιφής παρέχει το σεμινάριο που υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μελισσοκομικά προϊόντα και τα οφέλη τους στον άνθρωπο, αλλά και να φτιάξουν τα δικά τους εκχυλίσματα βοτάνων μαθαίνοντας τις διαφορετικές χρήσεις τους

Σεμινάριο Decoupage (Ντεκουπάζ) Τεχνικές Παλαίωσης Επίπλων

Η τέχνη της διακόσμησης Decoupage σε αντικείμενα, σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές και στυλ και η μεταμόρφωση οποιουδήποτε παλιού αντικειμένου σε κάτι νέο, είναι το θέμα του σεμιναρίου που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Έρχεται στο Ηράκλειο το πρόγραμμα Active Citizens Fund

Μετά την επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος Active Citizens Fund στην Αθήνα, ξεκίνησε το Active Citizens Fund Roadshow, με στάσεις σε 4 πόλεις της Ελλάδας: Θεσσαλονίκη, Δράμα, Πάτρα και Ηράκλειο.

Η ομάδα του Active Citizens Fund φτάνει στο Ηράκλειο την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαρτίου. Η εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος Active Citizens Fund θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 11 το πρωί (αίθουσα «Καστελλάκη»). Θα ακολουθήσουν εργαστήρια ενδυνάμωσης ικανοτήτων ΜΚΟ για τη συγγραφή προτάσεων για το πρόγραμμα Active Citizens Fund.

CRETACOM: Ηλεκτρονική πλατφόρμα για ΔΩΡΕΑΝ προβολή των επιχειρήσεων/μελών από το Επιμελητήριο Ηρακλείου


Μία νέα εποχή στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τα μέλη του εγκαινιάζει το Επιμελητήριο Ηρακλείου με τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη δωρεάν προβολή των επιχειρήσεων μελών του στην παγκόσμια αγορά.
Πρόκειται για μια πλατφόρμα, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση/ μέλος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου να διατηρεί δωρεάν τη δική της, αυτόνομη σελίδα– ενός δικού της μοναδικού προφίλ-  την οποία θα  μπορεί να διαχειρίζεται και να εμπλουτίζει με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στη δραστηριότητά της.
Οι πληροφορίες αυτές θα είναι εύκολο να τροποποιηθούν, εφόσον το επιθυμεί ο επιχειρηματίας και εύκολο να κοινοποιηθούν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε όλες τις μηχανές αναζήτησης.
Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα έχει την επωνυμία CRETACOM, βρίσκεται στην διεύθυνση: https://www.cretacom.gr και αποτελεί μία ακόμη καινοτομία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στο πλαίσιο παροχής ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τα μέλη του.

Επίσκεψη κ.Γιώργου Α Παπανδρέου στο H2B HUB

Την Παρασκευή 08/03/2019, ο κύριος Γιώργος Α Παπανδρέου επισκέφτηκε το H2B HUB.Στην επίσκεψη, τον Πρώην Πρωθυπουργό συνόδευε ο κ.Τζωρτζάκης Παντελής, ιδρυτής της ForthNet. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ.Παπανδρέου συναντήθηκε με μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του H2B HUB, τους κυρίους Γ.Καρουζάκη, Γ.Αγριμανάκη και Γ.Φασουλάκη όπως επίσης και τα υπηρεσιακά στελέχη Μ.Συμεωνίδου, Κ.Βασσάκης, Π.Καλλιάνης και Ρ.Μασούντ από τους οποίους ενημερώθηκε για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που υλοποιούνται αλλά και τις τρέχουσες και μελλοντικές δραστηριότητες του H2BHUB.

RUN GREECE Ηράκλειο - Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Η καρδιά του κλασικού αθλητισμού της Κρήτης, του  δρομικού κινήματος, του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της ήπιας άθλησης των πολιτών, θα χτυπά στο Ηράκλειο την Κυριακή 7 Απριλίου, με τη δρομική αθλητική εκδήλωση «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», που διοργανώνουν και φέτος, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης.

8ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής - Super Market

Με  γοργούς ρυθμούς έχει ξεκινήσει η προετοιμασία του 8ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ - SUPER MARKET, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΔΕΚΚ).

Σεμινάριο «Επιχειρηματικές συναλλαγές στα Γαλλικά» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου


Τις βασικές γνώσεις  για  επικοινωνία στη γαλλική γλώσσα προσφέρει  το σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και απευθύνεται σε επιχειρηματίες, εργαζομένους στον τουρισμό και κάθε άλλον, ο οποίος επιθυμεί ν’ ανταποκρίνεται σωστά σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών συναλλαγών στα γαλλικάΈναρξη 13/03/2019.

Ενημέρωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για τις παρεχόμενες προς τις γυναίκες και την οικογένεια υπηρεσίες υγείας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου ως ημέρα εορτασμού και προβληματισμού σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί για την προώθηση και την προστασία της ισότητας των γυναικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει για τις παρεχόμενες προς τις γυναίκες και την οικογένεια υπηρεσίες υγείας, οι οποίες εστιάζονται στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Πρόεδρος του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης Σκεύω Μπιζιώτη, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του χαιρετίζουμε την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ  και συμμετέχουμε σε δράσεις που αφορούν την Ισότητα των φύλων.

Μαθητές του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου στο Επιμελητήριο


Στο επίκεντρο της τοπικής επιχειρηματικότητας βρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου του 1ου, 2ου και 3ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου, που επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους τους Επιμελητηριακού Μεγάρου από τον κ. Μανώλη Φραγκάκη Α΄ Αντιπρόεδρο και την κα Μαρία Πετράκη Διευθύντρια, οι οποίοι τους εξήγησαν τη δομή και λειτουργία του Επιμελητηρίου, καθώς και τη συμβολή του στην υποστήριξη και τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Μνημόνιο Συνεργασίας Πανεπιστημίου Κρήτης και H2B HUB

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη χθες, Δευτέρα 04/03/2019, μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης καθ. Οδυσσέα Ζώρα. Στόχος του μνημονίου είναι η συνέργεια των δύο φορέων μέσω του Hub to Business (H2B HUB) και ο σχεδιασμός κοινών δράσεων για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Κρήτη.

Στήριξη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στον ΟΦΗ για την απόφαση υποβιβασμού του

Σχετικά με την απόφαση υποβιβασμού του ΟΦΗ από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, και αφουγκραζόμενοι  τις έντονες διαμαρτυρίες επιχειρήσεων μελών μας αλλά και του απλού κόσμου, θέλουμε να δηλώσουμε την υποστήριξη και τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου η οποία ήταν και είναι διαχρονικά δεδομένη όποτε κι όπου παραστεί ανάγκη.

Παγκόσμια Ημέρα Ακοής: Καθημερινές συνήθειες που μας… κουφαίνουν

Η ηχορύπανση στους δρόμους της πόλης με τις κόρνες, τα μαρσαρίσματα, τα κομπρεσέρ, τα ακουστικά, που ειδικά τα παιδιά φοράνε αδιαλείπτως, η ένταση της μουσικής, όλα αυτά συνθέτουν το παζλ μιας «βίαιης», ακουστικά, καθημερινότητας, που βλάπτει σοβαρά την υγεία των αυτιών μας.

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ακοής 3 Μαρτίου, οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι, για τους ανθρώπους των πόλεων, η αντιμετώπιση πολύ δυνατών θορύβων είναι μια καθημερινότητα, που βλάπτει την ακοή μας αργά, αλλά σταθερά.

Χρονιά Αλέξη Ακριθάκη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών εγκαινιάζει το Σάββατο, 16 Μαρτίου, ώρα 19.00΄, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, την περιοδική έκθεση Αλέξης Ακριθάκης. Εν κινήσει, με έργα του ανατρεπτικού ζωγράφου του 20ού αιώνα, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του συλλέκτη Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη.

Τέταρτη κατά σειρά ετήσια έκθεση που συνδιοργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών με τον συλλέκτη Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, είναι αφιερωμένη στον σημαντικό καλλιτέχνη για τα 25 χρόνια από το θάνατό του.

Σεμινάριο «Βελτίωση επικοινωνιακών ικανοτήτων στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας και αντιμετώπιση του εργασιακού στρες»


Ένα νέο σεμινάριο διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧNIKΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για ελεύθερους επαγγελματίες, προσωπικό επιχειρήσεων, πωλητές, στελέχη τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού, διευθυντικά στελέχη, επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς, νομικούς και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο, ο οποίος  θέλει να βελτιώσει τις επικοινωνιακές του ικανότητες στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας και να αντιμετωπίσει το εργασιακό στρες.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους ώστε να:

Νέο Δ.Σ. στον ιστορικό Μουσικό Σύλλογο «ΑΠΟΛΛΩΝ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο  ανέδειξαν τα μέλη του Μουσικού Συλλόγου «Απόλλων» κατά τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν στις 21 Φεβρουαρίου 2019. Στο νέο ΔΣ μετέχουν οι:

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας του Ντύσσελντορφ

Εποικοδομητική συνάντηση για την προώθηση κρητικών προϊόντων στη Γερμανική αγορά είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου και τη Γραμματέα ΟΕΥ Α΄ κα Ευφροσύνη Γεωργίου.
  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία των δύο    διπλωματών στο Ηράκλειο και έδωσε την ευκαιρία για τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία κρητικών επιχειρήσεων  στην αγορά της Γερμανίας.

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ΤΕΙ Κρήτης και H2B HUB

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη χθες, Τρίτη 26/02/2019, μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλη Αλιφιεράκη και του Πρύτανη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Κρήτης καθ. Νικόλαου Κατσαράκη.

Δωρεάν ξενάγηση στην Κνωσό από το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης την Κυριακή 3 Μαρτίου

Το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης σας προσκαλεί σε ξενάγηση, στο ΜΙΝΩΙΚΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΚΝΩΣΟΥ την Κυριακή  3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019. Σημείο συνάντησης η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου. Έναρξη ξεναγήσεως ώρα 10.00.

Η Ξενάγηση προσφέρεται εθελοντικά από την κ. ΑΘΗΝΑ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ-ΣΦΑΚΑΚΗ, ξεναγό-συγγραφέα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ-EΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ Πληροφορίες:6974.453.759

Τσικνοπέμπτη γεμάτη ρυθμό στο TALOS PLAZA!


Αποκριάτικος χορός: Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης "Robotic & Science Academy"- Κέντρα Μελέτης “Μαθαίνω”


«Η μάθηση μπορεί να είναι παιχνίδι και το παιχνίδι να είναι δημιουργικό. Η διασκέδαση μπορεί να σχετίζεται με την μάθηση και το αποτέλεσμα να είναι εκπληκτικό. Και  επειδή η διασκέδαση είναι απαραίτητη σε όλους, το Talos Plaza, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστημών Κρήτης  "Robotic & Science Academy" και τα Κέντρα Μελέτης “Μαθαίνω”, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και σας περιμένουμε στις 28/02/2019 και ώρα 18:00 στον μοναδικό χώρο του Talos Plaza για μια τρελή Τσικνοπέμπτη, με μπουφέ, snacks και πολύ χορό. Το ρομπότ Meccano σας περιμένει μεταμφιεσμένους όλους !!!».

Έρχεται…«Μια Νύχτα στο Μουσείο» Φυσικής Ιστορίας …με ουρά!

Έρχεται… «Μια Νύχτα στο Μουσείο» Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης …με ουρά!

«ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» - Δηλώστε συμμετοχή στο σεμινάριο Εκπαίδευσης νέων εθελοντών στο Ηράκλειο

Ανοικτή πρόσκληση σε όποιον επιθυμεί να λάβει μέρος στο δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τις ζωντανές αναγνώσεις σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, απευθύνει το Δίκτυο «Διαβάζω για τους άλλους» στο Ηράκλειο.

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στην «Ελληνική εβδομάδα στο Νίζνι Νοβγκοροντ» της Μόσχας

Την ενίσχυση και επέκταση της εξαγωγικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων του Ηρακλείου στην αγορά της Ρωσίας επιχειρεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου και καλεί τις επιχειρήσεις - μέλη του να δηλώσουν συμμετοχή στην «Ελληνική εβδομάδα στο Νίζνι Νοβγκοροντ» της Μόσχας.

Κοπή Πίτας του Συλλόγου Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» το απόγευμα του Σαββάτου 16 Φεβρουαρίου 2019 έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα του κολοδεχούμενος στον χώρο του Μουσείου το κοινό που ήρθε να τιμήσει την εκδήλωση. Την ιδιαίτερη αυτή βραδιά πλαισίωσε μουσικά και εξαίσια το «Ωδείο των Χρωμάτων» με την Ορχήστρα JUNIOR, την παιδική και νεανική χορωδία του, καθώς και το Μουσικό Σύνολο Εγχόρδων. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Φουρναράκη Παναγιώτη, Θανάση Ηρακλή, Θανάση Εύα, Δελιούση Ελένη

Σεμινάριο «Διοίκηση επιχειρήσεων εστίασης - The Smart Business»


Ένα σεμινάριο προσανατολισμένο κυρίως στις ανάγκες όσων ασχολούνται με τον  τουρισμό, διοργανώνει εν όψει της  έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου  το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την ανάπτυξη επιχειρήσεων γενικότερα.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι ν’ αναβαθμίσει τις ικανότητες  και ν΄ αναπτύξει τις προσωπικές επιδόσεις των καταρτιζόμενων, ώστε να μάθουν να χειρίζονται καλύτερα τις διαπροσωπικές σχέσεις τους με πελάτες, συνεργάτες και προσωπικό.

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου γονέων,και κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε  Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσιών για εκλογή νέων οργάνων(επαναληπτική) την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα  5:00μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην έδρα του συλλόγου, 1ος όροφος κτιρίου  Κέντρου Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, Μεσαμπελιές Ηρακλείου.

Ημερίδα με θέμα: «Αποτελεσματική Διαχείριση Θυμού & Άγχους»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσκαλεί τους  Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων στην Ημερίδα με θέμα:

«ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ  ΘΥΜΟΥ & ΑΓΧΟΥΣ»
(Anger & Stress Management)

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019 Διάρκεια 15.00 – 19.10

Επιμελητήριο Ηρακλείου
Οδός Κορωναίου 9

Εισηγήτρια: Μελίνα Τσικογιαννοπούλου, ΜΒΑ
Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης
Ανθρώπινου Δυναμικού

Προκήρυξη Εκλογών - Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης «ο Αγ. Πολύκαρπος» σας καλεί στην τακτική έκλογο-απολογιστική γενική συνέλευση στα γραφεία του συλλόγου Άλμπερ 45 την Τετάρτη 18-3-2019 και ώρα 17.00. Καλούνται τα μέλη που θέλουν να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, να ενημερώσουν την γραμματεία έως την Τετάρτη 13/3/2019 και ώρα 17:00 ώστε να εγκριθούν οι υποψηφιότηηες τους.

Πανηγυρική Πρόκριση της Θεατρικής Σκηνής Ηρακλείου στο 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Καρδίτσας

 

Ανάμεσα από 26 συμμετοχές θεατρικών ομάδων από όλη την Ελλάδα η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ 8 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ με το συνταρακτικό έργο της ‘’ΛΙΛΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ’’ Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ.’’Το μυθιστόρημα που  ζωντάνεψε στα χέρια του ο Μάνος Μανιάς και που παίζεται με απίστευτη συμμετοχή του κόσμου και πρωτοφανή επιτυχία στην διεύθυνση Εθνικής Αντιστάσεως 142.
Το έργο θα παρουσιαστεί σ ένα κατάμεστο  δημοτικό κινηματοθέατρο  της Καρδίτσας την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 21.00 και θα μεταδοθεί σε παγκόσμια εμβέλεια από την ΕΡΤ ,όπου υπάρχουν Έλληνες. Η.Π.Α ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΥΡΩΠΗ κ.α.
Ταυτόχρονα οι παραστάσεις σ

Το μουσικοκινητικό εργαστήριο «Μουσική σπουδή των ζώων!» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το μουσικοκινητικό εργαστήριο «Μουσική σπουδή των ζώων!» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 4,5 ετών, που για πέντε πρωινά του Σαββάτου στις 10:00 θα διερευνήσουν τις ικανότητές τους στην κίνηση, τη μουσική και τη Βιολογία

Επίσκεψη Μαθητών στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Tην πρώτη τους επαφή με την επιχειρηματικότητα και τη δυνατότητα να την εντάξουν στα μελλοντικά επαγγελματικά τους σχέδια, είχαν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου που επισκέφθηκαν σήμερα το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Έναρξη της «Σχολής Γονέων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την κα Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, συνδιοργανώνουν «Σχολή Γονέων» στον χώρο του Μουσείου, κάθε Παρασκευή στις 17:00. Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου η ομάδα μπορεί να δεχτεί τις τελευταίες συμμετοχές καθώς τότε «κλειδώνει» ξεκινώντας το ταξίδι εξερεύνησης του εαυτού.

Δεκαεπτά αιώνες κρητικής ιστορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την έκθεση Κρήτη και Eυρώπη: ταραγμένοι αιώνες, η οποία αναδεικνύει διαχρονικά τις σχέσεις της Κρήτης με τον ευρύτερο γεωγραφικό περίγυρο, ευρωπαϊκό και μεσογειακό, παρουσιάζει το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης στην εμβληματική αίθουσα Yehudi Menuhin του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Τρίτη 5 Μαρτίου και ώρα 12:30, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κυρίου Σταύρου Αρναουτάκη και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου κυρίας Αριστέας Πλεύρη.

10οι Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race

Με τη διαδικασία των εγγραφών ανοίγει, όπως κάθε φορά, εδώ και μια δεκαετία η αυλαία της επιτυχημένης διεθνούς διοργάνωσης Psiloritis Race 2019  η οποία θα διεξαχθεί το διήμερο 1 και 2 Ιουνίου στην Κρήτη. και στον επιβλητικό και αγέρωχο Ψηλορείτη, που έχει αναγνωρισθεί ως Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO
Για άλλη μια χρονιά η διοργάνωση, στοχεύει στην προστασία της φύσης και συμβάλλει στην  αθλητική, οικοτουριστική, πολιτισμική ανάδειξη καθώς και στην  προβολή της Κρήτης και της Ελλάδας διεθνώς.

Σεμινάριο Υπολογιστών από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου

Τη δυνατότητα απόκτησης της πιστοποίησης στις 3 βασικές ενότητες χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (word-excel-internet), που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο, παρέχει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, με το σεμινάριο που πρόκειται να ξεκινήσει την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019.

To Βραβείο GREEK GREEN AWARDS 2019 στο Επιμελητήριο για τη συμβολή του στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Μία ακόμη διάκριση απέσπασε το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την πολυδιάστατη συνεισφορά του στη στήριξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων – μελών του. Σε ειδική τελετή  στη διάρκεια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης verde.tec για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε 15-17 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, απέσπασε το GREEK GREEN AWARDS 2019 στην κατηγορία «Βέλτιστες Πρακτικές Οργανισμών και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης για το περιβάλλον, την αειφόρα και την κυκλική οικονομία».

Μουσικοκινητικά Εργαστήρια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας «Φύση – Ήχοι... Μουσική!» και «Μουσική σπουδή των ζώων!»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης εγκαινιάζει 2 μουσικοκινητικά εργαστήρια, «Φύση-Ήχοι... Μουσική!» και «Μουσική σπουδή των ζώων!» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου, τα οποία υπόσχονται μοναδικές ηχο-δράσεις στα μεσογειακά οικοσυστήματα του Μουσείου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης αποχαιρετά τη Νίκη Γουλανδρή

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης αποχαιρετά τη Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρο και συν-ιδρύτρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, που άνοιξε τις πόρτες του το 1965.

Έναρξη της «Σχολής Γονέων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την κα Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, συνδιοργανώνουν «Σχολή Γονέων» στον χώρο του Μουσείου, κάθε Παρασκευή στις 17:00. Επόμενη Συνάντηση Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 17:00

 

Στέλιος Αμανάκης. Πολεμώντας στο Δυτικό Μέτωπο Παράταση της έκθεσης έως τα τέλη Μαρτίου


H περιοδική έκθεση Στέλιος Αμανάκης. Πολεμώντας στο Δυτικό Μέτωπο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης παρατείνεται έως τα τέλη Μαρτίου 2019, με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού. Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 20 Οκτωβρίου 2018 και συνδυάστηκε με ένα τρίμηνο επετειακό αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο περιελάμβανε επιστημονικές ομιλίες και προβολές ταινιών μυθοπλασίας. Παρουσιάζονται παράσημα, μετάλλια, έγγραφα και φωτογραφίες σχετικά με τη δράση του νεαρού Κρητικού Στέλιου Αμανάκη, στρατιώτη της Λεγεώνας των Ξένων, που υπηρέτησε στο Δυτικό Μέτωπο κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το υλικό αυτό προέρχεται από τη Συλλογή Στέλιου Αμανάκη του Δήμου Χερσονήσου, που βρίσκεται υπό καθεστώς δανεισμού στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, από δωρεές της οικογένειας Αμανάκη και από τις συλλογές της Ε.Κ.Ι.Μ.

Πρόταση για συνδιαχείριση της ΒΙΠΕΗ από το Επιμελητήριο Ηρακλείου & και τον ΣΕΒΠΗ


Νέες προοπτικές για την αναβάθμιση της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΒΙΠΕΗ) ανοίγει η πρόταση για ανάληψη της διαχείρισης του φορέα από το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου  Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου (ΣΕΒΠΗ).
Η πρόταση συνδιαχείρισης κατατέθηκε από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου  Ηρακλείου στη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψής της στα γραφεία του ΣΕΒΠΗ και έτυχε θερμής υποδοχής από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ένταξη των Επιμελητηρίων της Κρήτης στο Μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου


Μερική, μόνο, ικανοποίηση προκαλεί στα Επιμελητήρια της Κρήτης η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης να ενταχθεί στο μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου ΜΟΝΟ το κόστος μεταφοράς παραγομένων προϊόντων της έως τα χερσαία λιμάνια.
Με την απόφαση αυτή δεν ικανοποιείται το δίκαιο αίτημα των επιχειρήσεων και των κατοίκων της Κρήτης για ίση μεταχείριση όλων των νησιωτικών περιοχών της χώρας.
Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια καταρχήν θετική εξέλιξη, ύστερα και από μετά την πρόσφατη συνάντηση των Προέδρων και εκπροσώπων των Επιμελητηρίων της Κρήτης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό. Ωστόσο, τονίζουν οι Πρόεδροι των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης, «δεν συμφωνούμε με τη μερική ένταξη και ζητούμε να ισχύσει το μέτρο για όλα τα προϊόντα που διακινούνται από και προς την Κρήτη, όπως ισχύει για τα υπόλοιπα νησιά της Χώρας».
Εξάλλου, ήδη εκπονείται από τα Επιμελητήρια της Κρήτης και το προσεχές διάστημα, ολοκληρώνεται η μελέτη, με τη συγκέντρωση στοιχείων, που θα αποδεικνύει την ανάγκη επέκτασης του μέτρου και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων. Η μελέτη θα κατατεθεί στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, όπως είχε συμφωνηθεί στη σχετική συνάντηση.

Σεμινάριο «Επεξεργασία εικόνας με το Photoshop» στο ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Στο σεμινάριο «Επεξεργασία εικόνας», που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, θα μάθετε να επεξεργάζεστε κάθε είδους ψηφιακή εικόνα, να «ρετουσάρετε» πρόσωπα και τοπία, να εξαφανίζετε στοιχεία μιας φωτογραφίας ή να προσθέτετε. Και τέλος θα μάθετε να εφαρμόζετε στις φωτογραφίες σας, κάθε είδους effect.

Η κοπή της πίτας των Τεχνικών σχολών του Επιμελητηρίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η εκδήλωση κοπής της πίτας των Τεχνικών σχολών του Επιμελητηρίου Ηράκλειου στις πρόσφατα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του στην Αλικαρνασσό.

Έκτακτη ενημέρωση για την έξαρση των κρουσμάτων της γρίπης Η1Ν1 από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης καλεί σε έκτακτη ενημέρωση τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων στην αίθουσα συνεδριάσεων της 7ης Υ.Πε.Κρήτης (ισόγειο), την Τετάρτη 06-02-2019 και ώρα 14:00 μ.μ.

Οι προσεχείς δράσεις του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της περιοδικής έκθεσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών «ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΙΕΣ. Από την Ιστορία του Ανθρώπου» στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, ο Αντώνης Κωτίδης, Ιστορικός της Τέχνης, θα μιλήσει στο φιλότεχνο κοινό της πόλης για Σημεία και τέρατα: η κοινωνική διάσταση της ζωγραφικής του Διαμαντή Διαμαντόπουλου, το Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 11.30΄, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη.

Tο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης επαναλαμβάνει για το 2019 μια δράση για όλη την οικογένεια, που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία κατά το προηγούμενο έτος. Ένα Σαββατοκύριακο το μήνα θα προσφέρονται, εκ περιτροπής, επιλεγμένα σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία συμμετέχει καθημερινά η σχολική κοινότητα. Οι οικογένειες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στο σύνολό τους τα δημοφιλή και επιτυχημένα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, από τις μουσειοπαιδαγωγούς του ΙΜΚ και να περιηγηθούν τις εκθέσεις του Μουσείου. Με αυτό τον τρόπο ευελπιστούμε οι Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου να αποτελέσουν, για το νέο έτος, ένα ευχάριστο χώρο δημιουργικής οικογενειακής δραστηριότητας.

16ος Εορτασμός της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»  εορτάστηκε φέτος για 16η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 140 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, που εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004, προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνηθεί ο ρόλος που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Την ευθύνη οργάνωσης του εορτασμού στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας που πραγματοποίησε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, κεντρική εκδήλωση στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί του Υπουργείου Παιδείας στην οποία συμμετείχαν περίπου 1000 άτομα - αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και πολλοί μαθητές. Παράλληλα, με δραστηριότητες και με σχετικό υλικό που είχε διατεθεί από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και από ολόκληρη την επικράτεια συμμετείχαν στον εορτασμό από τα σχολεία τους στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για ένα, όχι μόνο ασφαλές αλλά και ποιοτικό διαδίκτυο.

Έναρξη της «Σχολής Γονέων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την κα Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, συνδιοργανώνουν «Σχολή Γονέων» στον χώρο του Μουσείου. Για 10 εβδομάδες, σε μία συνάντηση δυόμιση ωρών, οι γονείς ή μέλλοντες γονείς μέσα από βιωματικές ασκήσεις και συζήτηση θα επεξεργαστούν την πρόκληση της γονεϊκότητας και της επικοινωνίας στο ζευγάρι. Την ίδια ώρα τα παιδιά τους, με εγχειρίδιο τη βιωματική μάθηση και υπό το βλέμμα των παιδαγωγών του Μουσείου, θα εξερευνούν τον Ερευνότοπο!

Μουσικοκινητικά Εργαστήρια στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας: «Φύση – Ήχοι... Μουσική!» και «Μουσική σπουδή των ζώων!»

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 εγκαινιάζει 2 μουσικοκινητικά εργαστήρια, «Φύση-Ήχοι... Μουσική!» και «Μουσική σπουδή των ζώων!» της Σταυρούλας Χριστοδουλοπούλου, τα οποία υπόσχονται μοναδικές ηχο-δράσεις στα μεσογειακά οικοσυστήματα του Μουσείου!

Τα παιδιά αναπτύσσουν τις ικανότητές τους μέσα από δύο προγράμματα που βασίζονται στις θεωρίες των δασκάλων του μουσικού παιχνιδιού, τις τεχνικές των Orff, Kodaly και Dalcroze, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία των αρχών της παραδοσιακής και της κλασικής μουσικής.

 

Σεμινάριο «Εργαλεία Social Media Marketing

Γνωρίζετε με ποιο τρόπο μπορείτε να προβάλετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο; Μπορείτε να σχεδιάσετε μια διαφημιστική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε διαφήμιση στο google;
Αυτά και άλλα πολλά θα  μάθετε στο σεμινάριο «Social Media Marketing» που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, στελέχη marketing και διαφημιστικών εταιριών καθώς και σε υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων. Απευθύνεται επίσης, σε όσους αναζητούν τρόπους  να προωθήσουν τα προϊόντα τους με μικρό κόστος, αξιοποιώντας τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 Ενότητες σεμιναρίου:
•Βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να διαθέτει μια ιστοσελίδα για την εκμετάλλευση των social media. Αναφορά στις βασικές τεχνικές SEO.

Έρευνα για τους κινδύνους και τις συνήθειες των παιδιών στο διαδίκτυο σε δείγμα 14.000 μαθητών

Αποτελέσματα έρευνας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε 14.000 μαθητές για τις συνήθειες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στο διαδίκτυο.
To 14% μοιράζεται προσωπικό υλικό στο διαδίκτυο – 41% των παιδιών αποδέχεται αιτήματα φιλίας από αγνώστους - το 21% έχει συναντηθεί με κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο – το 70% ανοίγει προφίλ σε κοινωνικό δίκτυο κάτω από την επιτρεπτή ηλικία των 13 ετών – 61% έχει συναντήσει ακατάλληλο περιεχόμενο- σχεδόν οι μισοί γονείς δε βάζουν όρια στη χρήση του διαδικτύου.

Ελεύθερη Είσοδος την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Όπως κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, στις 3 Φεβρουαρίου 2019, η είσοδος στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης είναι ελεύθερη. Στους επισκέπτες δίνεται η ευκαιρία να περιηγηθούν, εκτός από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου, και τις περιοδικές εκθέσεις «Τερατολογίες. Από την Ιστορία του Ανθρώπου» και «Ναταλία Μελά: 25 γλυπτά», οι οποίες θα παρουσιάζονται στο Μουσείο έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2019. Τις περιοδικές εκθέσεις συνοδεύει δίγλωσσο πολύπτυχο φυλλάδιο (ελληνικά, αγγλικά), το οποίο διανέμεται δωρεά

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Εθνοφυλάκων Ηρακλείου Κρήτης «ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ»


Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Εθνοφυλάκων Ηρακλείου Κρήτης «ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» για το έτος 2019. Την τελετή για την υποδοχή του νέου έτους ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και τίμησαν με την παρουσία τους ο Διοικητής της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) Ταξίαρχος κ. ΛΙΟΝΤΟΣ, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης κ. Νίκος ΞΥΛΟΥΡΗΣ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης ΚΟΥΚΙΑΔΑΚΗΣ, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρίνος ΠΑΤΤΑΚΟΣ, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Ζαχαρίας ΑΜΑΝΑΚΗΣ, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και σωμάτων ασφαλείας και τα μέλη του Συνδέσμου.
Το ΔΣ του Συνδέσμου επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν στην τελετή και ιδιαίτερα τους χορηγούς της εκδήλωσης.

Κοπή Πίτας Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης   πίτας    του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, με παράλληλη βράβευση της κας Αθηνάς Κυριακάκη-Σφακάκη, εθελόντρια ξεναγός και συγγραφέας. Η πρόεδρος του Δικτύου, αφού καλωσόρισε  τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του Δικτύου, ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους και ευχαρίστησε ους δωροθέτες για τη λαχειοφόρο αγορά,  τα    μέλη   και  τις φίλες  του σωματείου   για  τις   όμορφες   κατασκευές   τους,      καθώς και τα καταστήματα Ηρακλειου που προσέφεραν τα δώρα τους .

Tech Talent School: Τα δωρεάν σεμινάρια ψηφιακών δεξιοτήτων συνεχίζονται στο Η2Β HUB!

Το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες, το οποίο πραγματοποιήθηκε με  μεγάλη επιτυχία το 2018 στο Ηράκλειο και το H2B HUB, συνεχίζεται το 2019 παρέχοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους του Ηρακλείου να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες και να έρθουν πιο κοντά στο ψηφιακό μέλλον της εργασίας!

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στη Διεθνή Έκθεση «Verde.tec»


Ανοικτή πρόσκληση προς τους επιχειρηματίες - μέλη του, οι οποίοι πρόκειται να επισκεφθούν τη Διεθνή Έκθεση «Verde.tec», απευθύνει το Επιμελητήριο Ηρακλειου προκειμένου να αξιοποιήσουν τους χώρους ειδικού περιπτέρου για τις δικές τους επιχειρηματικές συναντήσεις.

Σεμινάριο Ηλεκτροσυγκολλητών με διεθνή κατοχύρωση από το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Οι Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Γερμανική Ένωση Ηλεκτροσυγκολλήσεων DVS-GSI παρουσιάζουν ένα πρωτοποριακό, μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης Ηλεκτροσυγκολλητών που οδηγεί σε πιστοποίηση με παγκόσμια κατοχύρωση.

Έναρξη της «Σχολής Γονέων» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης-Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την Άννα Μαρία Μαρκάκη, Ψυχολόγο - Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 17:00  «Σχολή Γονέων» στον χώρο του Μουσείου.

Κοπή Βασιλόπιτας και βράβευση επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο Ηρακλείου


Η καθιερωμένη εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρανουτάκης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των αρχών και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Ανοικτό έως τις 5 το απόγευμα το Επιμελητήριο Ηρακλείου σήμερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή για την εξυπηρέτηση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργήσει σήμερα Τρίτη 15/1, την Πέμπτη 17/1  και την Παρασκευή 18/1 το Τμήμα Μητρώου/Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Ασφαλιστικών Μεσολαβητών.

Απάντηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης στην καταγγελία του ΣΕΠΦΥΚ

Αναφορικά με την καταγγελία του  Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης, η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ έχει να δηλώσει τα εξής:

Σεμινάριο «Οικιακό εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Τις βασικές τεχνικές σαπωνοποίησης και οικιακής οικονομίας θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όσοι συμμετάσχουν στο σεμινάριο «Οικιακό εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού» που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν επίσης, να αναγνωρίζουν τη σωστή ποιότητα σαπουνιού και να φτιάχνουν το δικό τους σαπούνι σώματος ή προσώπου, αλλά και τα δικά τους απορρυπαντικά με κύριο συστατικό το σαπούνι και αγνά, φυσικά υλικά!

Επιδοτούμενα σεμινάρια ΛΑΕΚ από τις Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Δωρεάν επιδοτούμενα σεμινάρια, διάρκειας 40 ωρών,  για εργαζόμενους μικρών επιχειρήσεων πρόκειται να υλοποιήσουν οι Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου το προσεχές διάστημα.
 Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν κατά τις  απογευματινές ώρες, εκτός του ωραρίου εργασίας, με επιδότηση 5€ ανά ώρα κατάρτισης από τον ΟΑΕΔ, δηλαδή 200€ για το σύνολο των 40 ωρών κάθε προγράμματος

Ναταλία Μελά: 25 Γλυπτά. Παράταση της έκθεσης έως τα τέλη Φεβρουαρίου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης


H περιοδική έκθεση 25 γλυπτών της Ναταλίας Μελά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης παρατείνεται έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2019. Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών πήρε αυτή την απόφαση με δεδομένο το μεγάλο ενδιαφέρον που συγκέντρωσε η έκθεση καθώς και την ιδιαίτερη εκπαιδευτική της χρησιμότητα. Έτσι, η έκθεση θα συμπληρώσει ένα πλήρες έτος παρουσίασης στο Ηράκλειο.

Ποιοτικές εκδηλώσεις - σημαντικές παρουσίες στο TALOS PLAZA. Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις

Με αθρόα  συμμετοχή μικρών και μεγάλων ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε την  περίοδο των εορτών 2018-2019, το TALOS PLAZA. Οι εκδηλώσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας, με δωρεάν είσοδο για όλους, αποτύπωσαν για μια ακόμη χρονιά με ποιότητα και κύρος , τη δυναμική του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στην Κρήτη.

Συνέδριο για το Δασκαλογιάννη

 

Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρία Κρήτης οργανώνει στα Χανιά, το Σαββατοκύριακο 20 – 21 Ιουνίου 2020, επιστημονικό συνέδριο με θέμα « Ο Δασκαλογιάννης και η εποχή του. Μνήμη και Ιστορία » και καλεί τους ιστορικούς, τους φιλολόγους, τους κρητολόγους, τους ερευνητές και τους μελετητές της ιστορίας της Κρήτης να λάβουν μέρος σ’ αυτό.

Μεταφορικό Ισοδύναμο - Συνάντηση στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Το Μεταφορικό Ισοδύμανο στο επίκεντρο συνάντησης της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τον Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης  κ. Βασίλη Κεγκέρογλου

Την ένταξη της Κρήτης στο Μεταφορικό Ισοδύναμο της χώρας διεκδικεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου προκειμένου  ν’ αντισταθμιστούν οι συνέπειες από το υψηλό κόστος μεταφοράς αγαθών και μετακίνησης κατοίκων δια θαλάσσης.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE