inner image

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με τους Καταστηματάρχες Εστίασης


Αντιπροσωπεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας αποτελούμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο Μανόλη Βασιλάκη και τους Μιχάλη Αγριόγιαννο, Κώστα Βαρβεράκη,  συναντήθηκε με το Δ.Σ. των καταστηματαρχών εστίασης  της πόλης.  Η πρόεδρος των καταστηματαρχών κ. Αντωνακάκη αναφέρθηκε στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο και ζήτησε τη στήριξη της παράταξης ενόψει και της συμμετοχής της στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Πιο συγκεκριμένα η πρόεδρος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην καθυστέρηση της εκπόνησης της μελέτης για ομοιόμορφες κατασκευές στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων, με κανόνες που θα έχουν αποδοχή απ’ όλους. Οι καταστηματάρχες ζητούν ακόμη μείωση των τελών, συχνότερη αποκομιδή των απορριμμάτων κατά τους θερινούς μήνες, ενίσχυση του φωτισμού στις γειτονιές, δημιουργία χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, καλύτερη αστυνόμευση, ισότιμη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, κατάλληλη σήμανση των μνημείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και συμμετοχή στις αποφάσεις του Δήμου για τα θέματα που τους αφορούν.

Συνάντηση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με τη Διοίκηση του ΟΑΑ 'ΗΡΑΚΛΕΙΟ'

Αντιπροσωπεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας αποτελούμενη από την πρόεδρο Άννα Παπαχρονάκη, τον υποψήφιο δήμαρχο Μανόλη Βασιλάκη και τα μέλη της γραμματείας Μιχάλη Αγριόγιαννο και Κώστα Βαρβεράκη, συναντήθηκε προχθές με το προεδρείο του Ομίλου Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών «Ηράκλειο», για το καυτό θέμα των έργων που επιβάλλεται να γίνουν για τη στερέωση των ενετικών τειχών, δίπλα στα γήπεδα τέννις που χρησιμοποιεί ο Όμιλος.  Ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Δελάκης ενημέρωσε τα μέλη της ‘Πρωτοβουλίας’ για την 90χρονη ιστορία του ΟΑΑ Ηράκλειο, που είναι εγκατεστημένος από την ίδρυσή του στον προμαχώνα Σαμπιονάρα, δίπλα στην παλιά Εμπορική Σχολή (σημερινό 6ο Γυμνάσιο), ως ένας πνεύμονας αθλητισμού πάνω στα τείχη της πόλης.  Κατέθεσε επίσης στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η χρήση του συγκεκριμένου χώρου παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου για αθλητικές δραστηριότητες τόσο πάνω στα τείχη, όσο και στην τάφρο αργότερα, δίνοντας έτσι ζωντάνια σε μια παραμελημένη περιοχή.  Με ιδιαίτερη μάλιστα συγκίνηση ο κ. Βασιλάκης αναγνώρισε σε φωτογραφίες την αείμνηστη μητέρα του Ευτυχία Πρατικάκη-Βασιλάκη, η οποία ήταν από τις πρώτες αθλήτριες τέννις του Ομίλου πριν και μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο και μάλιστα με πολύ καλές διακρίσεις.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον προβληματισμό που υπάρχει σχετικά με τη μετακίνηση των λαϊκών αγορών της πόλης

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον προβληματισμό που υπάρχει σχετικά με τη μετακίνηση των λαϊκών αγορών της πόλης που έχουν μείνει για πολύ καιρό στους ίδιους δρόμους. Υπάρχει η γενική διαπίστωση ότι κανείς δεν θέλει τις λαϊκές μπροστά στο σπίτι του, τις θέλει όμως στο διπλανό δρόμο. Δυστυχώς οι κάτοικοι που εμπλέκονται και ταλαιπωρούνται έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους σε όλες τις δημοτικές αρχές, διότι σχεδόν ποτέ δεν τηρείται το χρονοδιάγραμμα των 18 μηνών που προβλέπεται από τη νομοθεσία και ταλαιπωρούνται οι ίδιοι δημότες για μεγάλο χρονικό διάστημα.  Το πρόβλημα έχει μεγεθυνθεί τα τελευταία χρόνια λόγω και του συνεχώς αυξανομένου αριθμού των νέων αδειών στους εμπόρους των λαϊκών αγορών, με αποτέλεσμα να «νεκρώνονται» κυκλοφοριακά μεγάλες αστικές περιοχές με ότι αυτό συνεπάγεται στη στάθμευση των οχημάτων των μονίμων κατοίκων και στην πολιτική προστασία.  Μια λύση του προβλήματος θα ήταν η εξεύρεση μεγάλων ελεύθερων δημόσιων χώρων σε κάθε γειτονιά, όπως γίνεται στην περιοχή των Πατελών (οικόπεδο Λυδάκη) και όπως σχεδιάζεται να γίνει στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού με το δημοτικό οικόπεδο του Φάρου ή αυτό δίπλα στις Φυλακές.

Δήλωση Ηλία Λυγερού για την επέτειο της 21ης Απριλίου


Με αφορμή τη σημερινή επέτειο συμπλήρωσης 52 χρόνων από την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Δημοκρατίας στη χώρα μας ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός στέλνει, με δήλωση του, μήνυμα διαφύλαξης και προάσπισης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα που τη γέννησε και που ουδέποτε θέλησε άλλο καθεστώς να διέπει τον πολιτικό της βίο.
«Μια ημέρα σαν τη σημερινή στις 21 Απριλίου του 1967 η Ελλάδα ξύπνησε χωρίς τη Δημοκρατία που η ίδια γέννησε και μετέδωσε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δύο νέες υποψηφιότητες ενισχύουν τους «Ενεργούς Πολίτες»


Δύο νέοι, δραστήριοι και καταξιωμένοι πολίτες αυτού του τόπου , ο Γιώργος Χαλκιαδάκης και ο Ζαχαρίας Κυριακάκης, έρχονται να  ενισχύσουν το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» και την προσπάθεια του επικεφαλής της Ηλία Λυγερού για ένα Δήμο με ισόρροπη ανάπτυξη, έργα ουσίας και όραμα για το αύριο του.
Όπως δήλωσε ο κ Λυγερός, ο Γιώργος Χαλκιαδάκης και ο Ζαχαρίας Κυριακάκης είναι άνθρωποι των έργων, έχουν αποδείξει μέσα από την πορεία τους το ουσιαστικό ενδιαφέρον τους για τα κοινά και τους συμπολίτες τους και κυρίως έχουν διάθεση να προσφέρουν ώστε το πρόγραμμα των «Ενεργών Πολιτών» για το Ηράκλειο να πάρει σάρκα και οστά.
Λίγα λόγια για τους υποψήφιους:
Γιώργος Χαλκιαδάκης

Την λαϊκή αγορά του Σαββάτου στις Πατέλες επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός.


Την λαϊκή αγορά του Σαββάτου στις Πατέλες επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός.
Συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους ο κ Λυγερός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με παραγωγούς και εμπόρους που δραστηριοποιούνται στο χώρο των λαϊκών.
Τα παράπονα που του εξέφρασαν τόσο οι δραστηριοποιούμενοι στις λαϊκές του Ηρακλείου όσο και πολίτες, με τους οποίους συνομίλησε, αναφορικά με την αδιαφορία που εισπράττουν από την παρούσα δημοτική αρχή γύρω από τα προβλήματα τους,  ήταν πολλά.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Συνάντηση στο Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο - Λύκειο


Το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός , συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την διευθύντρια και το προσωπικό του θέτοντας στο τραπέζι του διαλόγου που αναπτύχθηκε όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, και δεν είναι λίγα.
Το διδακτήριο, που φιλοξενεί 95 μαθητές και απασχολεί 39 άτομα προσωπικό,  εκ των οποίων οι 14 μόνο είναι μόνιμοι, στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες που παρουσιάζουν μεγάλες φθορές και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εργαζομένων.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Συνάντηση με κατοίκους - εκπροσώπους του κέντρου της πόλης

Με κατοίκους-εκπροσώπους του κέντρου της πόλης συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός.
Οι κάτοικοι ανέπτυξαν στον κ Λυγερό και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευαν, τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης και την ηχορύπανση  ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του το πρόγραμμα των «Ενεργών Πολιτών» για το κέντρο του Ηρακλείου.

Δήλωση Ηλία Λυγερού για τη δικαίωση του ΟΦΗ


Την ικανοποίηση του εκφράζει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Ηλίας Λυγερός αναφορικά με την δικαίωση της ΠΑΕ ΟΦΗ από την  Επιτροπή Εφέσεων αναφορικά με την τιμωρητική απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ στο ζήτημα του αγώνα με τον Αιγινιακό.
Η ομάδα του Ηρακλείου κρίθηκε αθώα κι έτσι απέφυγε τον υποβιβασμό, γεγονός που μόνο θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί για την Κρητική Ομάδα και τη συνέχιση της ιστορικής πορείας της, αναφέρει σε δήλωση του ο κ Λυγερός. Παράλληλα συγχαίρει τους παράγοντες της ΠΑΕ για την απόφαση τους να μην το βάλουν κάτω και να αγωνιστούν για την τελική και πανηγυρική δικαίωση του ΟΦΗ που είχε, έχει και θα έχει πάντα δίπλα του όλη την ηρακλειώτικη κοινωνία

Γ. Σισαμάκης: «Ηράκλειο δεν είναι μόνο το κέντρο»


Σε γειτονιές που «αναστενάζουν» και ζητούν την προσοχή την οποία έχει υποχρέωση να δώσει η Δημοτική αρχή, βρέθηκε κλιμάκιο της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» με τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη.

Μια μικρή περιοδεία στις οδούς Κονδυλάκη, Μ. Μερκούρη και ΕΟΚ «έβγαλε» στην επιφάνεια σημαντικά ζητήματα και προβλήματα, τα οποία, μέχρι τώρα, οι αρμόδιοι του Δήμου προτίμησαν να βάλουν «κάτω από το χαλί» παρά να δώσουν λύσεις.

«Ηράκλειο -Ενεργοί Πολίτες». Συνάντηση με διοίκηση του ΕΚΗ


Συνάντηση  με διοίκηση  του ΕΚΗ είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο -Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του τμήματος βόλεϊ του Ηροδότου(ΑΣΠΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ) Βασίλη Φούρναρη και Δανιήλ Μπεμακώρ


Συνάντηση με τον πρόεδρο και τον  αντιπρόεδρο του τμήματος βόλεϊ του Ηροδότου (ΑΣΠΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ) Βασίλη Φούρναρη και Δανιήλ Μπεμακώρ, αντίστοιχα, είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλία Λυγερός, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν όλα τα θέματα που μέσω υπομνημάτων έχουν έλθει σε γνώση του Δήμου Ηρακλείου από 2016 έως σήμερα για την χρήση του κλειστού γηπέδου 'Μελίνα Μερκούρη'.

«Ηράκλειο για όλους». Είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να φέρουμε την αλλαγή

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επαφές, επισκέψεις και συναντήσεις του υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου Γιώργου Σισαμάκη και μελών της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» λίγο πριν την τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.

Ο κ. Σισαμάκης και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας επίσκεψη σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άκουσαν τα όσα είχαν να πουν οι πολίτες που συνάντησαν στο κέντρο της πόλης.

«Ηράκλεια Πρωτοβουλία». Επίσκεψη στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο

Για μια ακόμη φορά αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας επισκέφθηκε το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους που αποπερατώθηκαν πρόσφατα.  Ο αρχιτέκτων μηχανικός κ. Μιχάλης Κωνιός ενημέρωσε τα στελέχη της παράταξης για τις χρήσεις των νέων αιθουσών τόσο για συναυλίες, όσο και για συνέδρια. Επίσης έγινε εκτενής ενημέρωση για τις εργασίες που γίνονται ακόμα στη σκηνή της μεγάλης αίθουσας Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού, όπου εγκαθίστανται τα πιο σύγχρονα μέσα για την καλύτερη ακουστική της και για την πραγματοποίηση των πιο απαιτητικών παραστάσεων.  
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μιχάλη Κωνιό για την προθυμία με την οποία μας ξενάγησε για πολλοστή φορά στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου, με την ιδιότητα του επιβλέποντα μηχανικού του έργου από την έναρξη της θεμελίωσής του.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Συνάντηση Με το προεδρείο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης του Ν. Ηρακλείου


Με το προεδρείο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης του Ν. Ηρακλείου είχε συνάντηση ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τόσο σε σχέση με το Δήμο Ηρακλείου όσο και γενικότερα από τη δραστηριοποίηση των μελών του σε μια πόλη με πολλά προβλήματα, λειτουργικά και αισθητικά.
Έτσι στο επίκεντρο βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η κανονιστική κοινόχρηστων χώρων, οι κατασκευές των επιχειρήσεων τους, τα προβλήματα ηλεκτροφωτισμού, καθαριότητας και εικόνας της πόλης, οι μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση προγραμματισμένων έργων που μπαίνουν τροχοπέδη στη λειτουργία τους και γίνονται ένα ακόμα βαρίδι για την ήδη προβληματική βιωσιμότητα τους κι ακόμα η αστυνόμευση που παρουσιάζει αρκετά κενά ,σε κάθε γωνιά του Ηρακλείου κι όχι μόνο στο κέντρο.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Εποικοδομητική συζήτηση στα γραφεία της Πλοηγός ΑΕ με τον πρόεδρο της Χάρη Ροδιτάκη και τον Διευθυντή Γιώργο Ζερβό


Μια εποικοδομητική συζήτηση είχε σήμερα ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγέρος, στα γραφεία της Πλοηγός ΑΕ με τον πρόεδρο της Χάρη Ροδιτάκη και τον Διευθυντή Γιώργο Ζερβό.
Τα στελέχη της Πλοηγός ενημέρωσαν τον κ Λυγερό και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που τον συνόδευσαν για τις δραστηριότητες που αναπτύσσουν γύρω από το μεταναστευτικό, τα προγράμματα οικοτεχνίας, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, την κυκλική οικονομία κ.α

«Ηράκλειο για όλους»: Τα καυτά προβλήματα του κέντρου απαιτούν δεσμεύσεις και εμείς δεν διστάζουμε να τις αναλάβουμε

 

Μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες που έχουν στόχο την εξασφάλιση κάποιων ψήφων δια της γνωστής μεθόδου «πες πολλά και στο τέλος μη δεσμευτείς για τίποτα», η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δεσμευτεί με συγκεκριμένες θέσεις απέναντι σε ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα που αφορούν στην εικόνα του ιστορικού κέντρου της πόλης, στην ελεύθερη πρόσβαση και χρήση των κοινόχρηστων χώρων από τους πολίτες και στη λειτουργία δεκάδων επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης που δραστηριοποιούνται στο κέντρο.

«Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες». Κοντά στους κατοίκους στην περιοχή των Καμινίων

Στην περιοχή των Καμινίων και κοντά στους κατοίκους της βρέθηκε χθες το βράδυ ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους  και στελέχη της Κίνησης.

Αναδρομή στην 25χρονη πορεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Σε μια ευχάριστη βραδιά που διοργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία  στη δημοτική καφετέρια ΜΑΡΙΝΑ, συναντήθηκαν τα μέλη προηγούμενων συντονιστικών επιτροπών και ψηφοδελτίων της παράταξης.  Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μανόλης Βασιλάκης, ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για τη συμμετοχή της παράταξης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και ζήτησε τη στήριξη της προσπάθειας, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου.  Στη συνέχεια μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, έγινε μια μικρή αναδρομή στην 25χρονη πορεία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στα δημοτικά πράγματα, και ήρθαν στη μνήμη διάφορα χαρακτηριστικά περιστατικά από παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις.

«Ηράκλειο για Όλους»: Άμεσες και δραστικές λύσεις στα προβλήματα του κέντρου

Με κατοίκους του ιστορικού κέντρου του Ηρακλείου και ειδικότερα με μέλη του Συλλόγου κατά της ηχορύπανσης, συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης και μέλη της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου , με κυρίαρχα την έλλειψη θέσεων στάθμευσης, το κυκλοφοριακό, την ηχορύπανση, καθώς επίσης και το φλέγον ζήτημα της καθαριότητας.

Συνάντηση Ενεργών Πολιτών με «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α

Το σημαντικό ζήτημα της συνέχισης λειτουργίας του Ιστορικού Ομίλου «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. μετά τις εξελίξεις που δρομολογούν οι προγραμματισμένες εργασίες στερέωσης των τειχών, στο σημείο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός και στελέχη της Κίνησης με το προεδρείο του Ομίλου.

Οι Ενεργοί Πολίτες για τον δρόμο των Βουτών

Προ ημερών γίναμε μάρτυρες της κατάρρευσης τμήματος του δρόμου έξω από τις Βούτες, ενός δρόμου που στην κυριολεξία στηριζόταν πάνω σε μαλακό χώμα χωρίς να έχουν γίνει, κατά την κατασκευή του, πρόσθετα έργα στήριξης του.

«Ηράκλειο για όλους» - Επίσκεψη στο αεροδρόμιο

Επίσκεψη στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», το οποίο - με πληθώρα εκκρεμών ζητημάτων – ετοιμάζεται να «σηκώσει» το βάρος μιας ακόμα τουριστικής περιόδου στην Κρήτη,  πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης, συνοδευόμενος από υποψηφίους Συμβούλους της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Η Δύναμη Πολιτών για τον κόλπο Δερματά

Σε σχέση με την δεύτερη ανακοίνωση της παράταξης Κουράκη (4 Απριλίου 2019) επισημαίνουμε τα παρακάτω:

Ενεργοί Πολίτες: Η αλήθεια δεν είναι ούτε μακέτα ούτε όνειρο …

Τα  έργα  στον κόλπο  του Δερματά  και η  ανάπλαση  σε  Ίδης – Δικαιοσύνης  ήρθαν  και  πάλι στην  επικαιρότητα, κατά τρόπο δυσάρεστο. Και δυστυχώς επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά την  ανικανότητα  της Δημοτικής αρχής  να  προγραμματίσει  και να ολοκληρώσει τις όποιες παρεμβάσεις της στους προβλεπόμενους χρόνους

Απάντηση για τον κόλπο Δερματά από τη Δύναμη Πολιτών

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον την ανακοίνωση της παράταξης του κ. Κουράκη για το έργο στον κόλπο του Δερματά. Επειδή η Δημοτική Αρχή εξέφρασε ήδη από χθες την αποφασιστικότητά της για να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο έργο, καλούμε τον κ. Κουράκη να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

Άρθρο του Δημάρχου Ηρακλείου για το Προσφυγικό

To Παράδειγμα της Κρήτης

 

Του Βασίλη Λαμπρινού*

 

Το καλοκαίρι του 2016, το Προσφυγικό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις, καθώς εμφανίστηκε ως ένα εξαιρετικά ακανθώδες θέμα για την Κρήτη, αφού θα έβλαπτε (δήθεν) την υγεία, το θρήσκευμα και την ελληνικότητα (!) των κατοίκων της, θα διατάρασσε την κοινωνική ειρήνη και θα έπληττε ανεπανόρθωτα τον τουρισμό της.

Ένα χρόνο μετά, το καλοκαίρι του 2017, οι πρώτοι πρόσφυγες έφτασαν και εγκαταστάθηκαν στο νησί χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα και να προκληθεί η παραμικρή αντίδραση. 

Σήμερα φιλοξενούνται στο Ηράκλειο σχεδόν 600 άνθρωποι και σε ολόκληρη την Κρήτη σχεδόν 900: ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν καν αντιληφθεί την άφιξή τους.

Οι τοπικές οικονομίες, εάν έχουν κατά τι επηρεαστεί, έχουν επηρεαστεί θετικά, ενώ ο τουρισμός όχι μόνον δεν υπέστη το παραμικρό πλήγμα, αλλά αντιθέτως έχει αποδεδειγμένα αυξηθεί. Η επιτυχία του προγράμματος φιλοξενίας των προσφύγων στην Κρήτη είναι μέχρι στιγμής τέτοια, ώστε ακόμη κι εκείνοι που αρχικά προκάλεσαν την τεχνητή κρίση, κινδυνολογώντας μέχρις απελπισίας, έφθασαν  να διεκδικούν… σημαντικό μερίδιο συμμετοχής στην θετική εξέλιξη των πραγμάτων!

Η διαδρομή ωστόσο από το πρώτο εκείνο καλοκαίρι των αντιδράσεων, μέχρι την επικράτηση της λογικής, δεν υπήρξε εύκολη. Παρότι ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης είχαμε αποφασίσει από την Άνοιξη του ΄16 να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί απέναντι σε ένα τόσο μεγάλο εθνικό και ανθρωπιστικό πρόβλημα, όπως είναι το προσφυγικό, όταν έφθασε λίγους μήνες αργότερα η ώρα να συζητήσουμε πώς θα γίνει αυτό πραγματικότητα, οι τόνοι ανέβηκαν αίφνης κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί, άνευ λόγου και ουσίας, πολεμικό κλίμα και λανθασμένες εντυπώσεις. Ευτυχώς, η ΠΕΔ Κρήτης επέδειξε σύνεση και ψυχραιμία και κινήθηκε συντεταγμένα και ομόθυμα. Οι όροι που θέσαμε εξαρχής – ο βασικότερος των οποίων ήταν να μην δημιουργηθούν χώροι μαζικής συγκέντρωσης προσφύγων (hot – spots) στο νησί –,  έγιναν απολύτως σεβαστοί. Έτσι, προκρίθηκε η λύση της φιλοξενίας σε μικρές δομές (ξενοδοχεία ή διαμερίσματα) στο πλαίσιο προγράμματος με τίτλο: «Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων». Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται υποδειγματικά από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, που είναι και ο Συντονιστής Εταίρος για την Κρήτη, και την  Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σε συνεργασία με το  Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από την ημέρα της άφιξης των πρώτων προσφύγων, μέχρι και σήμερα, όλα έχουν κυλήσει όχι απλώς ομαλά αλλά θα έλεγα υποδειγματικά.

Σημειώνω ότι το Πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιασθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να βοηθήσει τους πρόσφυγες να ενταχθούν αποτελεσματικά στην ελληνική κοινωνία, ενώ ήδη ο Δήμος Ηρακλείου έχει υλοποιήσει ποικίλες σχετικές και  στοχευμένες δράσεις με απόλυτη επιτυχία.

Παράλληλα, είτε μέσω της ενοικίασης των κατοικιών και της πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού για την εξυπηρέτηση των αναγκών του προγράμματος, είτε μέσω άλλων παροχών, έχει ήδη δημιουργηθεί θετικό οικονομικό πρόσημο για τις τοπικές κοινωνίες.

Η παρουσία των προσφύγων  ενισχύει την οικονομία και συμβάλλει, έστω και σε μικρό ποσοστό, στη μείωση της ανεργίας.

Το σημαντικότερο όλων είναι  ότι, με τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων σε συνθήκες ανθρώπινες και αξιοπρεπείς, ενισχύεται το αίσθημα αλληλεγγύης των πολιτών, μειώνεται το αίσθημα του φόβου και εμποδίζεται η επικράτηση ρατσιστικών αντιλήψεων.

Υπάρχει βεβαίως πολύς δρόμος μπροστά μας. Ωστόσο είναι φανερό ότι η λύση που προέκρινε η ΠΕΔ Κρήτης και κυρίως ο τρόπος που χειρίστηκε αυτό το εξαιρετικά σύνθετο πρόβλημα, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για το μέλλον και για άλλες τοπικές κοινωνίες.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όταν συνεργάζεται με σύνεση, αποφασιστικότητα και  γνώμονα το κοινό καλό, μπορεί να διαμορφώνει τις εξελίξεις και όχι να σύρεται πίσω από αυτές.

 

*Ο Βασίλης Λαμπρινός είναι Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης

«Ηράκλειο για όλους» - Παρουσιάση Υποψηφίων

Είναι αποφασισμένοι να «σπάσουν» τα στεγανά συστημάτων, κομμάτων και  «μηχανισμών», να αναλάβουν την ευθύνη και να παλέψουν γι’ αυτό που αξίζει ο Δήμος Ηρακλείου.
Έτοιμοι για τον αγώνα αυτό,  με πίστη στη νίκη με μπροστάρη τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου, Γιώργο Σισαμάκη, δήλωσαν οι πρώτοι 38 υποψήφιοι του Συνδυασμού στην παρουσίαση που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, στο μέγαρο Ντορέ.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Γ.Τσιριγωτάκη

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Γιώργου Τσιριγωτάκη, εκλεκτού συμπολίτη, ο οποίος, υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και συνέπεια  την πόλη μας από τη θέση του Δημοτικού  Συμβούλου, στην οποία κατ’ επανάληψη τον είχαν εκλέξει οι Ηρακλειώτες..

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Γ.Κωνσταντουλάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗ

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Γιάννη Κωνσταντουλάκη. Ο Γιάννης Κωνσταντουλάκης ήταν στυλοβάτης της ΔΕΠΤΑΗ από την ίδρυσή της, αγαπητός στους συναδέλφους του, που τον εξέλεγαν συνεχώς Πρόεδρο του σωματείου τους ενώ έχαιρε της εκτίμησης των προϊσταμένων του, αιρετών και μη, για την εντιμότητα, την ευγένεια, την εργατικότητα και την αφοσίωσή του στη Δημοτική Επιχείρηση. Χάρη στα προσόντα αυτά έφτασε μέχρι τον βαθμό του Διευθυντή.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, κ. Μανόλης Βασιλάκης, που συνεργάστηκε αρμονικά με τον εκλιπόντα επί πολλά χρόνια στο Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ, και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εκφράζομε θερμά συλλυπητήριά στους οικείους του και στους συναδέλφους του στη Δημοτική Επιχείρηση.  

«Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» - Παρουσίαση Υποψηφίων

Τους πρώτους 44 υποψήφιους που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» παρουσίασε στη διάρκεια εκδήλωσης στο, κατάμεστο από κόσμο, καφέ Veneto ο επικεφαλής της Κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Ηλίας Λυγερός.

Με επιτυχία η ομιλία της κ. Ειρήνης Βασιλάκη που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Μία ακόμα ομιλία, που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, έγινε το πρωί του Σαββάτου 30 Μαρτίου  στη δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω.  Η κυρία Ειρήνη Βασιλάκη, διδάκτωρ Νομικής, Υφηγήτρια του Πανεπιστημίου του Göttingen, μίλησε με θέμα: Εκλογές και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων: Οδηγίες προς Κόμματα, Παρατάξεις και Υποψηφίους.

Επισκέψεις Σισαμάκη σε συνοικίες και Δημοτικές Ενότητες

Ο Δήμος Ηρακλείου δεν σταματά στα ιστορικά Τείχη. Η ανάπτυξή και η αναβάθμισή πρέπει να γίνεται ισόρροπα σε όλες τις συνοικίες και τις Δημοτικές ενότητες γιατί όλοι οι Ηρακλειώτες αξίζουν  μια καλή ζωή,  είτε ζουν στον κεντρικό αστικό ιστό, είτε σε κάποια γειτονιά ή σε κάποιο χωριό.
Το σοβαρό αυτό ζήτημα αναδεικνύεται στις περιοδείες και επισκέψεις του υποψηφίου Δημάρχου Γιώργου Σισαμάκη και υποψηφίων της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες - Παρουσίαση Υποψηφίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 31/03/2019

 

Ένα μεγάλο κομμάτι από το βασικό κορμό του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Κίνησης "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" θα παρουσιάσει αύριο Δευτέρα, 1 Απριλίου, ο επικεφαλής της Ηλίας Λυγερός.

Η παρουσίαση θα γίνει στο χώρο του Veneto, επί της οδού Επιμενίδου 9 στο Ηράκλειο, στις 4 το απόγευμα.

Εκεί, πέρα από τους υποψήφιους θα παρουσιαστεί ακόμα το καινούργιο λογότυπο της Κίνησης ενώ θα γνωστοποιηθεί και θα αναλυθεί το εκλογικό μήνυμα των Ενεργών Πολιτών

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τον πρόωρο χαμό του διακεκριμένου νομικού συμπολίτη μας Αντώνη Βγόντζα

Ηράκλειο, 30-3-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με βαθειά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο χαμό του διακεκριμένου νομικού συμπολίτη μας Αντώνη Βγόντζα.  Ο εκλιπών υπήρξε ενεργός πολίτης, με πλούσια πολιτική - κοινωνική προσφορά ακόμα και σε δύσκολες εποχές, ενώ διακρίθηκε ιδιαίτερα για την ευγένεια και την επιστημονική του κατάρτιση. Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία απευθύνει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του και ιδιαίτερα στον αδελφό του καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Αλέξανδρο Βγόντζα, καθώς και στην οικογένεια του κ. Μιχάλη Καραταράκη

Συναντήσεις του Γ. Σισαμάκη με τους Δημάρχους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου

Ο Δήμος Ηρακλείου πρέπει να στηρίζει και να στηρίζεται». Οι στενές σχέσεις με τους όμορους Δήμους είναι αναγκαία συνθήκη προκειμένου να υπάρχει πρόοδος σε ζητήματα που αφορούν άμεσα στους δημότες τους αλλά και την ανάπτυξη του τόπου.

Eκδήλωση - ομιλία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τα προσωπικά δεδομένα και τις εκλογές

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία καλεί τους συμπολίτες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση-ομιλία που οργανώνει  το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες - Παρουσίαση Υποψηφίων

Ένα μεγάλο κομμάτι από το βασικό κορμό του ψηφοδελτίου της Δημοτικής Κίνησης "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 1 Απριλίου ο επικεφαλής της Ηλίας Λυγερός.

«Ηράκλειο για όλους» - Νέος κύκλος διαβούλευσης για ζητήματα κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι σε αυτό το «ταξίδι» προς ένα καλύτερο αύριο θέλει τον πολίτη «συμμέτοχο και συνδημιουργό των πολιτικών και των πεπραγμένων του δήμου».
Πρώτη ξεκίνησε ένα ευρύ κύκλο διαβούλευσης για όλα τα μέτρα
και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στην ολοκληρωμένη Στρατηγική που έχει επεξεργαστεί για τον Δήμο Ηρακλείου.

Η Δύναμη Πολιτών για τα έργα οδοποιίας

Πρώτος θεματικός τομέας, η οδοποιία, όπου το πολύπαθο οδικό δίκτυο της περιοχής του Ηρακλείου είναι αντικείμενο σταθερής προσοχής και φροντίδας για τη Δημοτική Αρχή.

Με επιτυχία η ομιλία του Αρχιμουσικού κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία

Με επιτυχία έγινε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω η ομιλία του Αρχιμουσικού κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, Καλλιτεχνικού  Διευθυντή του Πολιτιστικού & Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, που οργάνωσε η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Θέμα της ομιλίας ήταν «Επίθεση Πολιτισμού».

Δύο ερωτήματα της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία απευθύνει δύο ερωτήματα προς το Δήμο Ηρακλείου και προσωπικά στους αρμόδιους αντιδημάρχους.

Οι Ενεργοί Πολίτες για την Παγκόσμα Ημέρα κατά του ρατσισμού

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε βίντεο που ετοίμασαν οι Ενεργοί Πολίτες με αφορμή την Παγκόσμα Ημέρα κατά του ρατσισμού

https://www.youtube.com/watch?v=xcu_N_Mv4Z8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3n-8BzGl5zjPaPnM92b0XSwB8TwrRgDeCyeToSzYACQR_rcx4haX4rSRs

«Ηράκλειο για όλους»: Οι ευσεβείς πόθοι κάποιων που διακινούνται ως «πληροφορίες» θα παραμείνουν τέτοιοι

 

Η επιτυχία της εκδήλωσης παρουσίασης των βασικών αρχών και θέσεων της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» μάλλον θορύβησε ακόμα περισσότερο ένα τμήμα του συστήματος που βλέπει ότι η αλλαγή έχει ξεκινήσει.
Έτσι είδαμε και πάλι να διακινούνται «πληροφορίες» περί συζητήσεων, συνεργασιών και «ήδη κλεισμένων (!)συμφωνιών».

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού


Με αφορμή τις πρόσφατες ανεξαρτητοποιήσεις των κ.κ. Μανώλη Χαιρέτη και Γιάννη Τσαπάκη και καθώς από ό,τι διαβάζω φαίνεται ότι και σήμερα…διαλυόμαστε, έχω να δηλώσω τα εξής:
-    Εύχομαι και στους δυο καλή τύχη σε ό,τι επιλέξουν από εδώ και εμπρός και τους ευχαριστώ για την προσφορά τους στην παράταξη.
 -  Οι αποχωρήσεις αυτές, από καιρό γνωστές  σε εμάς και προδιαγεγραμμένες -κι ας άργησαν, όπως είναι και όποιες  ακολουθήσουν (εκτός από εκείνες για τις οποίες συντρέχουν ειδικοί λόγοι) δεν γίνονται σε τυχαίο χρόνο: αντίθετα εξυπηρετούν ένα ευρύτερο σχεδιασμό, σε συνδυασμό με άλλες  δράσεις που περιέργως συνέπεσαν αυτήν την εβδομάδα.
 - Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά, τον τρόπο και τον χρόνο δηλαδή που επιλέγει ο καθένας να δημοσιοποιήσει την ανεξαρτητοποίησή του και τι μπορεί να εξυπηρετεί με τέτοιες κινήσεις, λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, θα το κρίνουν οι δημότες.

«Ηράκλειο για όλους»: Να δοθεί τέλος στην επιδοματική πολιτική της ψηφοθηρίας

Εγκαίρως είχαμε εντοπίσει μαζί με τους εργαζόμενους αλλά και τη σημερινή πολιτική ηγεσία του τομέα Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου την προβληματική διαδικασία που ακολουθείται μέχρι σήμερα για την εξασφάλιση όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) ,που υποχρεούται ο Δήμος να παρέχει προς τους εργαζόμενους σε ετήσια βάση ώστε να εκτελούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια την υπηρεσία τους.

Γ. Σισαμάκης: Διεκδικούμε και δημιουργούμε τον Δήμο – πρότυπο, το Ηράκλειο που αξίζει να ζεις

Πάθος, ευρηματικότητα, αποφασιστικότητα, φαντασία, ικανότητα και ένα όραμα: Ηράκλειο για όλους!
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Σισαμάκης, παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας  τις βασικές αρχές κα θέσεις της παράταξής του στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΤΕΛ, αφήνοντας πρώτα να μιλήσουν οι Ηρακλειώτες του κόσμου!

Περιοδεία στις Βούτες του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός

Περιοδεία στις Βούτες και συνάντηση με το προεδρείο του Τοπικού Συμβουλίου της περιοχής πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες", Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από μέλη της Κίνησης.

Η παρουσίαση της υποψηφιότητας του υποψήφιου Δημάρχου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλη Βασιλάκη

Στην κατάμεστη αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω έγινε το Σάββατο 16 Μαρτίου η παρουσίαση της υποψηφιότητας του υποψήφιου Δημάρχου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Μανόλη Βασιλάκη.

«Ηράκλειο για όλους» - Παρουσίαση αρχών και θέσεων

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε Συμμέτοχος» ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης  σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης των βασικών αρχών κι θέσεων της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, και ώρα 19.00 στον επιβατικό σταθμό του ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου (Λ. Ικάρου, πρώην «Φουγάρο»).

Η ομιλία του κ. Σισαμάκη θα μεταδοθεί ζωντανά από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/channel/UC9O8CozRMq9FOtnRfcRMalA/live?

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός με το προεδρείο της ΟΕΒΕΝΗ

Τα πολύ σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες του Ηρακλείου συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ).

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για το περιστατικό με τον αμίαντο

Με μεγάλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι κάτοικος στην περιοχή του Πόρου έκανε εργασίες μετακίνησης ετοιμόρροπης καμινάδας αμιάντου από την οικία της, μη γνωρίζοντας ότι αυτό που έκανε ήταν παράνομο. Η καμινάδα μήκους 3 περίπου μέτρων τοποθετήθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο απέναντι από το 12ο Δημοτικό Σχολείο του Πόρου, θεωρώντας ότι ο Δήμος θα φρόντιζε για την απομάκρυνσή της. Σε επικοινωνία της με την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου ενημερώθηκε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει διότι υπάρχει νομοθεσία, που επιβάλλει την απομάκρυνση τέτοιων επικίνδυνων υλικών από εξειδικευμένες εταιρείες και το κόστος επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο τους ιδιοκτήτες.

Παρουσίαση Υποψήφιου Δημάρχου Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου κ. Μανόλη Βασιλάκη, πολιτικού μηχανικού, πρώην Αντιδημάρχου Ηρακλείου, επί σειρά ετών Προέδρου της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019, ώρα 11:00 στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

«Ηράκλειο για όλους» - Παρουσίαση αρχών και θέσεων

Ηράκλειο 14/03/2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ηράκλειο για όλους» - Παρουσίαση αρχών και θέσεων


   Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε Συμμέτοχος» ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης  σας προσκαλεί στην εκδήλωση παρουσίασης των βασικών αρχών κι θέσεων της παράταξης «Ηράκλειο για όλους».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, και ώρα 19.00 στον επιβατικό σταθμό του ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου (Λ. Ικάρου, πρώην «Φουγάρο»).

Ηράκλειο για όλους

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, αποτελούμενη από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Μανόλη Βασιλάκη, την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Μιχάλη Αγριόγιαννο, επισκέφθηκε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπου συναντήθηκε με τη Συντονίστρια κ. Μαρία Κοζυράκη.

Παράταξη «Ηράκλειο για όλους»: Όλες οι απόψεις μετράνε για το Ηράκλειο και το μέλλον μας

Νέο κύκλο διαβούλευσης, αυτή τη φορά για θέματα νεολαίας, ανοίγει η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» παραθέτοντας τα μέτρα και τις δράσεις που περιλαμβάνονται στην ολοκληρωμένη Στρατηγική που έχει ήδη επεξεργαστεί για τον Δήμο Ηρακλείου.

Υποψήφιος Δήμαρχος ο κ. Μανόλης Βασιλάκης

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας ανακοινώνει ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος, που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, είναι ο κ. Μανόλης  Βασιλάκης, πολιτικός μηχανικός, πρώην Αντιδήμαρχος Ηρακλείου και επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο

Με μεγάλη χαρά απολαύσαμε προχθές τις πρώτες μεγάλες συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Η πόλη μας απέκτησε ένα κόσμημα, το οποίο θα συμβάλει τα μέγιστα στην πολιτιστική της ανάπτυξη. Εγγύηση γι’ αυτό αποτελεί η πρόσληψη του διεθνούς εμβέλειας συμπολίτη μας μουσικού κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη ως καλλιτεχνικού Διευθυντή, ο οποίος με μοναδική μαεστρία διηύθυνε στις δύο αυτές συναυλίες, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» με τους νέους

Είναι ευαισθητοποιημένοι, είναι παραγωγικοί, έχουν γνώσεις, όνειρα και θέληση,  «διψούν» για  προσφορά και αγαπούν το Ηράκλειο.      Η νέα γενιά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» για μια διαφορετική, χαλαρή αλλά παράλληλα ουσιαστική συνάντηση.

Ευχές για καλή Σαρακοστή αντάλλαξε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός

Ευχές με τους Ηρακλειώτες για καλή Σαρακοστή αντάλλαξε σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός.

H παράταξη «Ηράκλειο για όλους» για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι γιορτή, είναι απόδοση τιμής, είναι ημέρα προβληματισμού και υπενθύμισης!
Είναι Ημέρα μνήμης των θυσιών και των αγώνων του γυναικείου φύλου για το αυτονόητο, το οποίο όμως εξακολουθεί να αποτελεί για εκατομμύρια γυναίκες μακρινή ουτοπία.

Ένα βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ένα όμορφο βίντεο που μας θυμίζει για ποιο λόγο καθιερώθηκε η σημερινή ημέρα ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ετοίμασε η Δημοτική Κίνηση "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες".

Το βίντεο στέλνει μηνύματα για όλα εκείνα που χαρακτηρίζουν τους αγώνες των γυναικών αλλά και τις σημερινές διεκδικήσεις τους και την ανάγκη στήριξης τους τους.

Πατήστε πάνω στο παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε το βίντεο

Βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Γ. Σισαμάκης: Τα Λινοπεράματα «αγγίζουν» και το Ηράκλειο

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» και υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης, συνοδευόμενος από μέλη της παράταξης, παρέστη στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου, με αφορμή την κυβερνητική πρόθεση να τοποθετήσει – με διαδικασίες εξπρές - νέες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε υφιστάμενους λειτουργούντες σταθμούς στην Κρήτη.

Δήλωση Ηλία Λυγερού για την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης "Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες", Ηλίας Λυγερός έκανε την  παρακάτω δήλωση:

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» κοντά στη νέα γενιά

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» δίνει τη δυνατότητα στους νέους και τις νέες που το επιθυμούν να εκφράσουν τις θέσεις τους, τις ανησυχίες καθώς και τα σχέδια και τις προτάσεις τους για τον τόπο μας

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τα αδέσποτα ζώα

Είναι γνωστό ότι στο Ηράκλειο υπάρχει έντονο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα. Υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για τις ενοχλήσεις που τους δημιουργούν τα αδέσποτα, αλλά και αυτά υποφέρουν από την αντίδραση των κατοίκων. Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Ηράκλεια Πρωτοβουλία κατέθεσε στη Δημοτική Αρχή ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος και για το σκοπό αυτό αντιπροσωπία της, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τους κ.κ. Μανόλη Βασιλάκη, Κώστα Βαρβεράκη και Έλενα Βουδούρη, συναντήθηκε χθες Δευτέρα 5 Μαρτίου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.  Στη συνάντηση η κ. Παπαχρονάκη ανέπτυξε το σχέδιο-πρόταση που είχε επεξεργαστεί η Συντονιστική Επιτροπή της παράταξης, σύμφωνα με το οποίο τα αδέσποτα θα μεταφερθούν σε φυσικό περιβάλλον κατάλληλα διαμορφωμένο με προστασία και φροντίδα και οι συμπολίτες μας θα ζουν σε μία πόλη καθαρή και προστατευμένοι από την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των αδέσποτων κάποιες φορές. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει τα εξής:

Δημόσια διαβούλευση της παράταξης «Ηράκλειο για όλους»

Το Ηράκλειο είναι οι άνθρωποί του! Έχουν άποψη και πρέπει να έχουν και λόγο για τον Δήμο τους. Αυτοί είναι που πρέπει να μιλήσουν πρώτοι και στη συνέχεια να ακούσουν τι έχουν να τους πουν οι υποψήφιοι και να αποφασίσουν ποιον θα εμπιστευτούν την ώρα της κάλπης. Σε αυτό το πνεύμα, η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» έχει απευθύνει εδώ και καιρό ανοιχτό κάλεσμα σε όποιον θέλει να καταθέσει τις δικές του ανησυχίες, προβληματισμούς, ιδέες και προτάσεις.

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» για την τιμωρία του ΟΦΗ

Την οργή του φίλαθλου κόσμου της Κρήτης προκαλεί η απόφαση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ.

Παρέμβαση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για τα ετοιμόρροπα κτίσματα της πόλης μας

Παρατηρούμε τελευταία ότι πολλά από τα ετοιμόρροπα κτίσματα της πόλης μας είναι σε άσχημη κατάσταση και λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κατάρρευσης, με σοβαρές επιπτώσεις κυρίως σε πολυσύχναστους δρόμους.  Πιο συγκεκριμένα στην αρχή της κεντρικής αγοράς (οδός 1866), υπάρχει εγκαταλελειμμένο κτίσμα σε άθλια κατάσταση, με τις τέντες των καταστημάτων που βρίσκονται ακριβώς από κάτω να μην αφήνουν ελεύθερη την θέα του. Σε αυτή την περίπτωση εκτιμούμε ότι υπάρχει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει επειγόντως να αποκατασταθούν οι βλάβες του κτιρίου, γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να συμβεί κάτι πολύ δυσάρεστο εις βάρος των καταστηματαρχών, αλλά και των δημοτών που περπατούν ξέγνοιαστοι από κάτω.

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» για τις καταστροφές

Την αδυναμία της Δημοτικής αρχής Ηρακλείου να ανταποκριθεί στις αυτονόητες ανάγκες αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών,  ήρθε να καταδείξει για μια ακόμα φορά, η κατάσταση που δημιούργησαν στην πόλη αλλά και τις δημοτικές κοινότητες, οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Ηλίας Λυγερός στην κοπή πίτας των Ενεργών Πολιτών: Είμαστε πιο ώριμοι, δυνατοί και ενωμένοι

«Η πόλη  μας και  οι  δημότες της  έζησαν το   χθες   και  γύρισαν  την  πλάτη  σε  αυτό. Σήμερα ζουν  τη  στασιμότητα   και  την  απογοήτευση  της παρούσας δημοτικής αρχής  και  αναζητούν διέξοδο, επιζητούν το αύριο και αυτό το αύριο είναι οι Ενεργοί Πολίτες».  Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» ο επικεφαλής της Ηλίας Λυγερός.

Η παράταξη «Ηράκλειο για όλους» για το Παγκρήτιο Στάδιο

Ένα «στολίδι» της πόλης, ένα στέγαστρο που δεν λέει να ολοκληρωθεί και μια ακόμα χαμένη ευκαιρία για το Ηράκλειο συνθέτουν το σκηνικό που έχει στηθεί γύρω από την περίφημη έδρα της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από τους «Ενεργούς Πολίτες»

 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα κόψει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου η Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες».

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στη μουσική σκηνή «Νυν και Αεί» επί της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 17 στις 8.30 το βράδυ, ο επικεφαλής της Κίνησης, Ηλίας Λυγερός, θα παρουσιάσει το όραμα και τη στόχευση των «Ενεργών Πολιτών» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

 Μετά από μια γόνιμη και συνεπή παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με περισσότερη πλέον εμπειρία επί των αυτοδιοικητικών ζητημάτων, η Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο -Ενεργοί Πολίτες» μπορεί να κοιτάζει κατάματα τους Ηρακλειώτες και να σχεδιάζει γι’ αυτούς, με αυτούς, ένα Ηράκλειο φιλικό, ανθρώπινο, λειτουργικό, όμορφο, αντάξιο του παρελθόντος του και με μέλλον για τις επόμενες γενιές των δημοτών του.

H παράταξη «Ηράκλειο για όλους» για το αεροδρόμιο

Το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι αποτελεί αναμφισβήτητα ένα αναπτυξιακό έργο εθνικής εμβέλειας το οποίο με την ολοκλήρωση του θέτει όχι μόνο την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος αλλά ολόκληρη την Κρήτη σε νέα αναπτυξιακή τροχιά. Γι΄ αυτό το λόγο θεωρούμε ότι η ολοκλήρωση του εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει τεθεί πρέπει να επιτευχθεί χωρίς χρονικές παρεκκλίσεις ενώ η εύρυθμη λειτουργία του υφιστάμενου πρέπει να διασφαλιστεί με αντίστοιχες παρεμβάσεις για το μεσοδιάστημα της λειτουργίας του.

Συνάντηση Ενεργών Πολιτών με Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Συνέντευξη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργου Σισαμάκη

Εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαίου παραχώρησε την Τετάρτη στην τηλεόραση Creta και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μεταξά ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ¨Ηράκλειο για όλους¨.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων

Στην προσπάθειά μας να συνδράμουμε στην επίλυση των κτιριακών και όχι μόνο προβλημάτων των σχολείων της πόλης μας, κλιμάκιο της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας αποτελούμενο από τους Άννα Παπαχρονάκη, Μανόλη Βασιλάκη, Μαρία Παπαδάκη, Μιχάλη Αγριόγιαννο και Κώστα Βαρβεράκη, επισκέφθηκε το παλαιό βρεφοκομείο στην οδό Γερωνυμάκη, όπου στεγάζονται τα 24ο και 31ο δημοτικά σχολεία Ηρακλείου.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την επιλογή του κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία εκφράζει την ικανοποίησή της για την επιλογή του κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου, αρχικά με σύμβαση ολίγων μηνών. Η παράταξή μας συμμετείχε στη διαβούλευση για τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου με αναλυτική πρόταση, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Συνάντηση με τα μέλη του προεδρείου του Π.Σ. Καρτερού είχε ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός

Συνάντηση με τα μέλη του προεδρείου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρτερού είχε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Καλουδιώτη.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Προχωράμε μαζί. Και να είστε βέβαιοι ότι μαζί θα πετύχουμε»

«Όλοι όσοι βρισκόμαστε απόψε εδώ, συναισθανόμαστε την ατομική ευθύνη και νοιαζόμαστε βαθιά και ανιδιοτελώς για τον τόπο μας. Για την ψυχή του!

Ηλίας Λυγερός για το κλείσιμο του 2018 : Η αλήθεια μέσα από τους αριθμούς και όχι τις εξαγγελίες

Οι Δημότες πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενημέρωση, ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο, που προσπαθούν να δουν απολογιστικά το έργο της Δημοτικής Αρχής. Για να μπορεί κάποιος να κρίνει όμως πρέπει να γνωρίζει τα δεδομένα που θα τον βοηθήσουν να καταλάβει τι έγινε και τι θα μπορούσε να είχε γίνει.

Δελτίο τύπου της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Η διοίκηση ενός Δήμου της εμβέλειας του Ηρακλείου καθορίζεται εν πολλοίς από την οικονομική της αυτοτέλεια και ισχύ. Δυστυχώς η κυβέρνηση επανέρχεται και βάζει ¨χέρι¨ στα αποθεματικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεσμεύοντας τα με απόφαση που δημοσιεύεται στο Φ.Ε.Κ της 24ης Ιανουαρίου και τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Η κοπή της βασιλόπιτας της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στην ταβέρνα «Δεσποτικό», η ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ πραγματοποίησε την κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος 2019.  Τα μέλη και η φίλοι της παράταξης αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές, σε μια ευχάριστη βραδιά όπου «μεταξύ τυρού και αχλαδιού» κυριαρχούσαν οι συζητήσεις για τη συμμετοχή της Πρωτοβουλίας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Kοπή της βασιλόπιτας της ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στην ταβέρνα «Δεσποτικό», η ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ πραγματοποίησε την κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος 2019. Τα μέλη και η φίλοι της παράταξης αντάλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές, σε μια ευχάριστη βραδιά όπου «μεταξύ τυρού και αχλαδιού» κυριαρχούσαν οι συζητήσεις για τη συμμετοχή της Πρωτοβουλίας στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Κοπή πίτας της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Ηράκλειο, 31-1-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Ηράκλεια Πρωτοβουλία κόβει την πίτα της για το νέο έτος 2019, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και ώρα 9 το βράδυ, στην ταβέρνα ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ στις Μαλάδες. Στην εκδήλωσή της αυτή η Ηράκλεια Πρωτοβουλία στηρίζει και εφαρμόζει την προσπάθεια απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.  Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή των φίλων δημοτών, για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας – γιορτής .

Η Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» συμμετέχει στην εθελοντική αιμοδοσία του Σαββάτου

Η Δημοτική Κίνηση «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» με τον επικεφαλής της Ηλία Λυγερό στηρίζουν την προσπάθεια συγκέντρωσης αίματος για τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και καλούν τους φίλους της Κίνησης και κάθε δημότη να συμμετάσχει σε εθελοντική αιμοδοσία μαζί της.

Πρόταση των Ενεργών Πολιτών για ένταξη έργου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 30/1/2019

Πρόταση των Ενεργών Πολιτών για ένταξη έργου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

 

Να τρέξει τις διαδικασίες ώστε να προλάβει ως τις 30 Απριλίου, που είναι η καταληκτήρια ημερομηνία, να καταθέσει πρόταση προς ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», που αφορά στην «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», ζητά από τη Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός μέσω γραπτής πρότασης που κατέθεσε χθες 29/1/2019.

Μάλιστα προτείνει και συγκεκριμένη δράση προς ένταξη καθώς ανατρέχοντας στο εγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δήμου Ηρακλείου για το 2019, έχει διαπιστώσει ότι μία από τις δράσεις που θα μπορούσε να υπαχθεί προς χρηματοδότηση στο εν λόγω πρόγραμμα και ταιριάζει απόλυτα με το αντικείμενο της πρόσκλησης, είναι αυτή με αύξοντα αριθμό 78 και τίτλο «Αθλητικό Κέντρο Αγίας Αικατερίνης».

Ήδη για το έργο αυτό υπάρχει ακίνητο το οποίο πρόσφατα παραχωρήθηκε με χρησιδάνειο στο Δήμο Ηρακλείου από τον ΟΑΕΔ. Συνεπώς τόσο ο κ Λυγερός όσο και τα υπόλοιπα μέλη της Παράταξης θεωρούν πως δεν πρέπει αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο να χαθεί για το Ηράκλειο χωρίς να το εκμεταλλευτούμε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της πρότασης που υπέβαλε στο Δήμο ο επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών Ηλίας Λυγερός:

 

Θ Ε Μ Α:  «Κατάθεση Πρότασης στο  πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Σας είναι γνωστό ότι στις 14/01/2019 αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Υπουργείου Εσωτερικών και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», που αφορά στην «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων», η οποία απευθύνεται σε Δήμους όλης τη χώρας με συνολικό προϋπολογισμό 50.000.000 € και μέγιστη επιχορήγηση ανά πρόταση τα 600.000 €.

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης, μπορούν να περιέχουν κάθε είδους δαπάνη που αφορά α) στην κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων (ενδεικτικά: κλειστά γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα, ταρτάν στίβου, αποδυτήρια) και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού, β) συναφείς με τις ανωτέρω δράσεις και γ) δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση, εξοικονόμηση ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η υποβολή των προτάσεων ξεκίνησε από τις 14.01.2019 και ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων έχει οριστεί η 30η Απριλίου 2019.

Ως Ενεργοί Πολίτες, θεωρούμε ότι ο Δήμος μας πρέπει να καταθέσει το συντομότερο δυνατό μία πρόταση στη συγκεκριμένη πρόσκληση, λαμβάνοντας υπόψη και την καταληκτική ημερομηνία. Έτσι, ανατρέχοντας στο εγκεκριμένο Τεχνικό Πρόγραμμα Έργων του Δήμου Ηρακλείου για το 2019, διαπιστώνουμε ότι μία από τις νέες δράσεις που αναφέρονται και φαίνεται να ταιριάζει με το αντικείμενο της πρόσκλησης, είναι αυτή με αύξοντα αριθμό 78 και τίτλο «Αθλητικό Κέντρο Αγίας Αικατερίνης». Η συγκεκριμένη δράση αφορά στην κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Αγίας Αικατερίνης σε οικόπεδο που πρόσφατα παραχωρήθηκε με χρησιδάνειο στο Δήμο Ηρακλείου από τον ΟΑΕΔ.

Στόχευση όλων, πρέπει να είναι η αναζήτηση και αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για την υλοποίηση πλήθους δράσεων προς όφελος των δημοτών. Το έργο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας νέας αθλητικής δομής αυξάνοντας την κοινωνική προσφορά στου Δημότες που τόσο ανάγκη υπάρχει σήμερα.

Πρόταση της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για την απόκτηση από τον Δήμο Ηρακλείου των κτηρίων του Λυκείου «Ο ΚΟΡΑΗΣ»

Την απόκτηση από τον Δήμο Ηρακλείου των κτηρίων του άλλοτε Λυκείου «ο Κοραής» εισηγείται η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Αντιπροσωπία της δημοτικής παράταξης, αποτελούμενη από τους κ.κ. Μανόλη Βασιλάκη, Κώστα Βαρβεράκη και Θεοχάρη Παπαδάκη κατέθεσε τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου σχετική πρόταση στην Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλλα Αρχοντάκη – Καλογεράκη.

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης

Με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης Νίκο Κατσαράκη και τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Μανώλη Δρακάκη, είχε συνάντηση ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από μέλη της Παράταξης.

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, Γιώργο Τερζάκη, είχε συνάντηση σήμερα το πρωί ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» Ηλίας Λυγερός, συνοδευόμενος από συμβούλους της Παράταξης.. Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον χώρο της εκπαίδευσης και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου Ηρακλείου.

Ανοικτή επιστολή Ενεργών Πολιτών για διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου για Μινωικό Πολιτισμό

Τη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου για το Μινωικό Πολιτισμό προτείνει, με ανοικτή επιστολή, που απέστειλε στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, στις συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς της Κρήτης η Δημοτική Παράταξη του Ηρακλείου "Ενεργοί Πολίτες".

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για τον Αποσελέμη και το Πάρκο Γεωργιάδη

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Ηράκλεια Πρωτοβουλία παρακολουθεί τις εξελίξεις με την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής της σήραγγας που κατεβάζει νερό από το Οροπέδιο Λασιθίου στο φράγμα Αποσελέμη. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που δημιουργήθηκε προκειμένου να εκτρέπονται τα πλημμυρικά νερά του Οροπεδίου στο φράγμα, το οποίο και σχεδιάστηκε για να δώσει λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας.

Η πρόταση των Ενεργών Πολιτών για αξιοποίηση του Δημοτικού ακινήτου «Φάρος» στη Νέα Αλικαρνασσό

Την πρόταση  των  Ενεργών Πολιτών , που κατατέθηκε  στο Δήμο  στις 18-1-2018, για αξιοποίηση του  Δημοτικού  ακινήτου  «Φάρος»,  στη Νέα Αλικαρνασσό ,  συζητά  εκτός ημερησίας διατάξεως το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου  στην σημερινή του συνεδρίαση  (9-1-2109).

Απολογισμός Δραστηριοτήτων Ηράκλειας Πρωτοβουλίας 2017-18

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς που σηματοδοτεί και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ παρουσιάζει τον απολογισμό των δραστηριοτήτων της τα δύο τελευταία χρόνια.

Οι μεγάλες αλήθειες στη διαχείριση απορριμμάτων

Άρθρο του επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» και υποψήφιου δημάρχου Ηλία Λυγερού

Δήμος για όλους - Άρθρο της Δημοτικής ομάδας ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Υποχρέωση κάθε αυτοδιοικητικής δομής αλλά και του κεντρικού κράτους είναι ο σεβασμός στα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες και πρέπει να είναι αυτοσκοπός η βελτίωση της κοινωνικής τους ζωής. Ιδιαίτερα δε οι Δήμοι της χώρας, πρέπει επιτέλους να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα συμβάλλουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας τους. Ακόμα κι αν κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα αυτό δεν αφορά μία σημαντική μερίδα του πληθυσμού (το οποίο δεν θα έπρεπε να λογίζεται ως κριτήριο), πρέπει να ενημερωθούν ότι τόσο τα διεθνή δεδομένα όσο και τα Ελληνικά στατιστικά αναφέρουν ότι περίπου το 10% του πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποιας μορφής αναπηρία, πράγμα το οποίο τους απομακρύνει από την κανονικότητα. Η αλληλέγγυα κοινωνία πρέπει να βγει μπροστά και να απαιτήσει από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες να ορθώσουν το ανάστημα τους στην διακριτοποίηση που υπάρχει, βοηθώντας τη ζωή αυτών των ατόμων, δίνοντας τους την ευκαιρία να συμμετέχουν επί ίσοις όροις. Η απαίτηση που υπάρχει όλοι να είναι ίδιοι ή «φυσιολογικοί» είναι λανθασμένη και πρώτα η αυτοδιοίκηση πρέπει να βγει μπροστά ευνοώντας την ενσωμάτωση των ατόμων αυτών και τη συμμετοχή.

Με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ κ. Μιχάλη Σκουλά συνεχίστηκε ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Κοινωνιολόγου κ. Μιχάλη Σκουλά, Υπεύθυνου του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ, συνεχίστηκε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας. Θέμα της ομιλίας ήταν: Σύγχρονες κοινωνίες και εξαρτήσεις: οι ευθύνες των πολιτικών, των ειδικών και του πολίτη.

Με ομιλία για το αλκοόλ συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας» της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας

Η επόμενη ομιλία του κύκλου με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, θα γίνει  το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 11:00, στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Επίτιμου Καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Νικόλαου Παρίτση συνεχίστηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας». Θέμα της ομιλίας ήταν: Αντικειμενικές δυσκολίες και υποκειμενικά αισθήματα αναξιότητας.

Οι Ενεργοί Πολίτες για τη διαβούλευση της διαχειριστικής μελέτης του πάρκου Γεωργιάδη

Αφετηρία της ,  θα σκεφτόταν ο καθένας ,  είναι  μια  οραματική  δράση για την πόλη  που θέλομε , για την ποιότητα και ποσότητα των ελεύθερων χώρων , του πράσινου  , της βιώσιμης κινητικότητας   το ρόλο  ( μέσα και  από την ιστορία του )  που πρέπει  να  έχει  ένας  χώρος  όπως το  Πάρκο  Γεωργιάδη.  Η  Δημοτική αρχή  θα  έπρεπε  να  έχει δώσει  ένα περίγραμμα  αυτού του οράματος,  των  δράσεων  που σκέφτεται   στο σύνολο του ιστού της πόλης ,  και  όχι συνεχώς  αποσπασματικές   δράσεις που προκύπτουν  από γεγονότα ξένα προς αυτή και την πολιτική της..

Με ομιλία του καθηγητή κ. Ν. Παρίτση συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», η Ψυχίατρος κ. Ευτέρπη Μπαλή, ανέπτυξε το προηγούμενο  Σάββατο 3 Φεβρουαρίου το  θέμα: Άγχος & Ψυχοπαθολογία της καθημερινής ζωής σε καιρούς δύσκολους. Η κ. Μπαλή έδωσε τον ορισμό του άγχους, αναφέρθηκε στις διάφορες μορφές, με τις οποίες μπορεί να εμφανιστεί, περιέγραψε τις περιπτώσεις, για τις οποίες συνιστάται η αναζήτηση βοήθειας από ειδικούς, και ποια μπορεί να είναι αυτή η βοήθεια.

Η ετήσια γενική συνέλευση των Ενεργών Πολιτών

Η  δημοτική κίνηση "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" την ΔΕΥΤΕΡΑ  12-2-2018  διοργανώνει την ετήσια  γενική της συνελευση  στην αιθουσα του  ΤΕΕ/τακ στις 6.30  μ.μ.

Αρχεία

Προτάσεις της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για το Πάρκο Γεωργιάδη

Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για τη διαχειριστική μελέτη του πάρκου Γεωργιάδη, η Συντονιστική Επιτροπή της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας ασχολήθηκε με το θέμα και διατυπώνει τις εξής παρατηρήσεις - προτάσεις:

Οι Ενεργοί Πολίτες για τον απολογισμό έτους 2017

Χθες  και  τυπικά -  με την κατάθεση   των αποτελεσμάτων  του  4  τριμήνου   2017 -  οριστικοποιήθηκαν  τα   οικονομικά στοιχεία  του  απολογισμού  για  το  έτος 2017.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την τέταρτη ομιλία του νέου κύκλου ομιλιών, που διοργανώνει με τον γενικό τίτλο: «Η κρίση εντός μας». 

Συνάντηση των Ενεργών Πολιτών με το ΔΣ της ΔΕΥΑΗ

Έπειτα από αίτημα μας διεξήχθη συνάντηση της κίνησης μας  με τον πρόεδρο του ΔΣ και τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΗ. Στη συνάντηση μετείχαν  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Λυγερός και Γιώργος  Μανδαλάκης, το μέλος του μας στο ΔΣ της ΔΕΥΑΗ Μανώλης Καροφυλάκης και ο επιστημονικός  σύμβουλος μας Σπύρος Δοκιανάκης. Από τη ΔΕΥΑΗ, συμμετείχαν ο πρόεδρος Γιάννης Ρασούλης, ο γενικός διευθυντής  Χάρης Παπαματθαιάκης, ο οικονομικός διευθυντής  Μιχάλης Φοινικιανάκης κ,α.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Ψυχιάτρου – Ψυχοθεραπευτή κ. Κώστα Μπατσαλιά και της Παιδοψυχιάτρου - Ψυχοθεραπεύτριας κ. Κατερίνας Θεοδωράκη συνεχίστηκε, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Θέμα της ομιλίας ήταν: Ζευγάρι & Οικογένεια: Σχέσεις και δυναμικές αλληλεπιδράσεις.

Παρέμβαση των ενεργών πολιτών για την κοπή των δέντρων

Τις  τελευταίες  ημέρες, με τις διαμαρτυρίες και των Δημοτών, ήρθε στην  επικαιρότητα  το θέμα  της  προστασίας  του πράσινου της  πόλης  μας. Στο συγκεκριμένο θέμα η Δημοτική πολιτική ήταν και συνεχίζει να είναι εχθρική προς το πράσινο. Είναι πολλές οι περιπτώσεις    που συνηγορούν και αποδεικνύουν τη συγκεκριμένη εκτίμηση. Συνοπτικά αλλά με  σαφήνεια θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε την  ορθότητα  των  εκτιμήσεων μας.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας με θέμα «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία της Ψυχιάτρου κ. Εύας Μαρίας Τσαπάκη, με θέμα: Εθισμός στο Διαδίκτυο: αναγνώριση/υποστήριξη/αντιμετώπιση συνεχίστηκε, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «η κρίση εντός μας», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Κατάθεση πρότασης από τη Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες στο ΕΠΑνΕΚ 2014 – 2020

Ως Ενεργοί Πολίτες, θεωρούμε ότι ο Δήμος μας πρέπει να καταθέσει το συντομότερο δυνατό (η πρόταση αξιολογείται αυτοτελώς με σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της στην αρμόδια διαχειριστική αρχή) μία πρόταση στη συγκεκριμένη πρόσκληση, για την βελτίωση της προσβασιμότητας στη Δημοτική Παραλία Καρτερού, καθώς και των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των ΑΜΕΑ (βοηθητικών εγκαταστάσεων όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι αποτελούμενοι από τμήματα κατάλληλου μήκους για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση την χειμερινή περίοδο, χώροι σκίασης/προστασίας των λουόμενων κ.ά.).

Κατάθεση πρότασης από τη Δημοτική Παράταξη Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες στο ΕΠΑνΕΚ 2014 – 2020

Σας  είναι  γνωστό  ότι  στις  13/11/2017  στον ιστότοπο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ» αναρτήθηκε η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ», η οποία απευθύνεται σε Δήμους όλης τη χώρας με συνολικό προϋπολογισμό 50.000.000 € και μέγιστη επιχορήγηση ανά πρόταση τα 2.500.000 €.

Με επιτυχία η ομιλία του κ. Χρυσού. Με ομιλία της κ.Τσαπάκη συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «η κρίση εντός μας»

Με ομιλία του Ψυχιάτρου κ. Παναγιώτη Χρυσού άνοιξε  το Σάββατο 13 Ιανουαρίου η σειρά των ομιλιών με τον γενικό τίτλο «η κρίση εντός μας».  Θέμα της ομιλίας ήταν: «Οικονομική κρίση:  το κομβικό πέρασμα από τον κόσμο των βεβαιοτήτων σε εκείνο των δυνατοτήτων». Τον ομιλητή παρουσίασε ηκ. Ρένα Βεργάκη, πρώην προϊσταμένη της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

Δελτία τύπου της παράταξης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες»

1. Επιστολή  παραίτησης  από την  Νομαρχιακή  επιτροπή  Πολιτικής Προστασίας

2. Παραίτηση από την επιτροπή  πολιτικής προστασίας

Ηράκλεια Πρωτοβουλία: Αυτοψία σε αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΗ – Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου

Συνεχίζοντας την προσπάθειας για τη διάνοιξη της παραποτάμιας οδού Αρχελάου στο προάστιο του Άι Γιάννη, η Ηράκλεια Πρωτοβουλία είχε ζητήσει να γίνει αυτοψία σε αντλιοστάσιο της δημοτικής επιχείρησης. που  βρίσκεται στη γωνία των οδών Αρχελάου και Φωκών.

Αντιπροσωπία της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας, αποτελούμενη από την Πρόεδρο κ. Άννα Παπαχρονάκη και τους κ.κ. Μανόλη Βασιλάκη, Γιώργο Μαυρογιάννη και  Γρηγόρη Σηφάκη επισκέφθηκε τον  Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστος Δοριάκης.

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Γιώργη Κλάδου και της Ντιάνας Μανουρά

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την απώλεια του Γιώργη Κλάδου και της Ντιάνας Μανουρά:

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου

Στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας για την προστασία των ποταμών από τη ρύπανση, αντιπροσωπία της παράταξης επισκέφθηκε το Βενεράτο και συναντήθηκε με εκπροσώπους του εκεί Πολιτιστικού Συλλόγου.  Στη συνάντηση συμμετείχαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ο Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Μαραγκάκης και το μέλος κ. Σταύρος Ξενάκης  και από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία,  η Πρόεδρος κ. Άννα Παπαχρονάκη και οι κ. κ. Κώστας Βαρβεράκης, Μανόλης Βασιλάκης, Γιώργος Μαυρογιάννης και Γρηγόρης Σηφάκης.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE