inner image

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, αποτελεί πρώτιστο καθήκον της κοινωνίας. Οι ίσες ευκαιρίες, η ποιότητα ζωής, η έμπρακτη αλληλεγγύη, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, συνιστούν το μέτρο του πολιτισμού κάθε χώρας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

Οι αγώνες ενός λαού για την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, και την Αξιοπρέπειά του, τιμούν διαχρονικά την χώρα του. Η Μνήμη της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής (1941-1944), εξακολουθεί να παραμένει πάντα ζωντανή στην συλλογική μας Μνήμη, διαρκές ορόσημο της ιστορικής μας πορείας.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Στα πορτοκαλί θα φωτιστεί συμβολικά η Λότζια το βράδυ του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε: «Η βία κατά των γυναικών, είναι ένα μεγάλο και διαχρονικό κοινωνικό πρόβλημα. Δεν έχει τόπο, εθνικότητα, θρησκεία, ηλικία. Τίποτε δεν εμποδίζει το φαινόμενο αυτό να συνεχίζεται με τον ίδιο σφοδρό και αποτρόπαιο ρυθμό και στην εποχή μας.  Οι κακοποιητικές συμπεριφορές εναντίον των γυναικών, εξακολουθούν να παρουσιάζονται σε όλους τους τομείς της ζωής και σε κάθε χώρα – από την φτωχότερη έως την πλέον ανεπτυγμένη.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973. Η κορυφαία αυτή πράξη αντίστασης στην επτάχρονη Δικτατορία των Συνταγματαρχών, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο των αγώνων για την Δημοκρατία και την κοινωνική Δικαιοσύνη, αλλά και πολύτιμο κεφάλαιο αυτογνωσίας για κάθε Έλληνα.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Εορτή του Αγίου Μηνά

Το Ηράκλειο εορτάζει την 11η Νοεμβρίου, με θρησκευτική κατάνυξη, τον πολιούχο Άγιο Μηνά. Ξεχωριστή μορφή της Χριστιανοσύνης, σύμβολο πίστης και ευλάβειας, αλλά και ενότητας και πολιτιστικής ταυτότητας, που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική και την κοινωνική πορεία της πόλης μας από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν θεμελιώθηκε ο ναός του.

Το Ηράκλειο εορτάζει την 11η Νοεμβρίου, με θρησκευτική κατάνυξη, τον πολιούχο Άγιο Μηνά. Ξεχωριστή μορφή της Χριστιανοσύνης, σύμβολο πίστης και ευλάβειας, αλλά και ενότητας και πολιτιστικής ταυτότητας, που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική και την κοινωνική πορεία της πόλης μας από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όταν θεμελιώθηκε ο ναός του.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Η 28η Οκτωβρίου 1940, αποτελεί κορυφαίο σταθμό στην πορεία του Ελληνισμού, ορόσημο πατριωτισμού, ευθύνης, και αξιοπρέπειας. Με το απερίφραστο «ΟΧΙ» προς το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας,  μια περίοδος αγώνων, αντίστασης, και θυσιών άρχιζε για τον Ελληνικό λαό, που υπερασπίστηκε με ακατάβλητο σθένος την ελευθερία, την τιμή, και την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιώργου Γραμματικάκη

Ο Γιώργος Γραμματικάκης, ανήκει στις εμβληματικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας. Η πολύπτυχη, λαμπρή πορεία του στους χώρους της πανεπιστημιακής διδασκαλίας, της επιστημονικής έρευνας, της διοίκησης του Πανεπιστημίου Κρήτης, της συγγραφής σπουδαίων έργων, της παρουσίας και των καίριων δράσεών του στην πολιτική και στην κοινωνική ζωή της χώρας μας, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές του τόπου μας.

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Νίκου Σκουλά

Ο Νίκος Σκουλάς ολοκλήρωσε μια πορεία δημιουργίας και προσφοράς. Σε χρόνια δύσκολα για την Ελλάδα, για την Κρήτη,  τον γενέθλιο τόπο του, κατόρθωσε να σπουδάσει, και να προχωρήσει επαγγελματικά, στον τομέα τού Τουρισμού και της Διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η βίαιη εκδίωξη, ο εκριζωμός των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από την πατρογονική τους γη, από τα μέρη της αρχαίας Ιωνίας, όπου, επί αιώνες, έζησαν και δημιούργησαν έναν σπουδαίο πολιτισμό,  είναι –μαζί με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, το 1974 - η μεγαλύτερη συμφορά που υπέστη ο Ελληνισμός κατά την πρόσφατη ιστορική του διαδρομή.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο των Γερμανικών Ωμοτήτων στην Βιάννο το 1943

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο των Γερμανικών Ωμοτήτων στην Βιάννο το 1943: «80 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ζοφερό Σεπτέμβριο του 1943, όταν η Βιάννος και τα χωριά της ευρύτερης περιοχής, έγιναν ο τόπος για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα του Γερμανικού στρατού Κατοχής, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες που κατόρθωσαν να εισαχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση, έπειτα από εντατική προετοιμασία χρόνων. Εύχομαι καλή πορεία και καλή δύναμη για την απόκτηση του πανεπιστημιακού τους πτυχίου.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Τάσου Ηλιαδάκη

Ο Τάσος Ηλιαδάκης, ξεκινώντας από το Ηράκλειο, με την πολυμέρεια των ενδιαφερόντων του, αφιερώθηκε από νέος σε πολλά επιστημονικά πεδία: ως Μαθηματικός, Πολιτειολόγος, και Κοινωνιολόγος.  Υπήρξε αργότερα καθηγητής της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας, και υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Πολιτισμού. 

Συλλυπητήρια Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Σταύρου Χαλκιαδάκη

Ο Σταύρος Χαλκιαδάκης ήταν ένας αυτοδιοικητικός με ήθος, εντιμότητα και ανιδιοτελή αγάπη για τον τόπο του. Η προσφορά του στα κοινά υπήρξε αδιαμφισβήτητη και ηαπώλειά του είναι  μεγάλη.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του. 

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο της Κρήτης Σμπώκου Φαρσάρη

Η Κρήτη Σμπώκου Φαρσάρη αγωνίστηκε, κατά την διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας των Συνταγματαρχών, για την ελευθερία του τόπου μας και την κοινωνική δικαιοσύνη, πληρώνοντας βαρύ τίμημα διώξεων και φυλακίσεων. Όπως και ο αλησμόνητος σύντροφος της ζωής της Μιχάλης Φαρσάρης.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γρηγόρη Σηφάκη

Ο Γρηγόρης Σηφάκης, συνέχισε την μακρά παράδοση της πνευματικής Κρήτης, πιστεύοντας ακλόνητα στην καθοριστική σημασία του Πολιτισμού και της Παιδείας για την κοινωνία.

Συγχαρητήρια Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού σε ΠΟΑ για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική

Η επιστροφή του ΠΟΑ στην Γ΄ Εθνική είναι μια σημαντική στιγμή τόσο για τη συνοικία του Ατσαλένιου όσο για το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου συνολικά. 

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Γιάννη Μαρκόπουλο

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος υπήρξε μια κορυφαία μορφή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Το μουσικό του έργο σφράγισε εδώ και δεκαετίες την πορεία του τόπου μας, συντρόφευσε και εγκαρδίωσε τους Έλληνες στα δύσκολα χρόνια της Επτάχρονης Δικτατορίας (1967-1974). 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική μέρα για χιλιάδες νέους και νέες,  και για τις οικογένειές τους. Είναι η ολοκλήρωση της μακράς και επίμοχθης διαδρομής στις σχολικές αίθουσες και η αφετηρία για την κατοπινή  κατάκτηση των επιστημονικών γνώσεων στα πανεπιστημιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Μάχη της Κρήτης

H Γερμανική εισβολή της 20ής Μαΐου 1941 στην Κρήτη, αφύπνισε αμέσως τους κατοίκους του τόπου μας,καθώς οι μακραίωνοι αγώνες για ελευθερία και ανεξαρτησία, είχαν χαλυβδώσει το φρόνημα της αντίστασης και της αυτοθυσίας για την υπεράσπιση του πατρίου εδάφους.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Οι Τουρκικές αρχές, από το ξεκίνημα του 20ού αιώνα σχεδίασαν και πραγματοποίησαν, σε όλη την επικράτειά τους, την μεθοδική εξόντωση των μη μουσουλμανικών πληθυσμών. Ο εκριζωμός χιλιάδων Ποντίων από τις πατρογονικές τους εστίες, όπου, επί αιώνες, έζησαν και δημιούργησαν έναν σπουδαίο πολιτισμό, έλαβε τελικώς τις διαστάσεις της Γενοκτονίας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας»

Με την «Παγκόσμια ημέρα της Μητέρας», αναγνωρίζεται, συμβολικά, η προσφορά της –η καθημερινή, η παντοτινή,  η βαρυσήμαντη– στην οικογένεια, στην κοινωνία, σε κάθε χώρα.  Τιμώντας το πρόσωπο που μας δώρισε την ζωή, τιμάμε συνολικά την ανθρώπινη παρουσία. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του κόσμου.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο των «Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού» και τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης»

Η επέτειος των «Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού», συνδεδεμένη με το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αποτελεί ορόσημο στην πορεία του σύγχρονου κόσμου. Χρειάστηκαν αμέτρητες θυσίες, αναρίθμητα γεγονότα ηρωισμού και αυταπάρνησης, για την λύτρωση από το σκοτάδι του ολοκληρωτισμού, που είχε απλωθεί και πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η ημέρα της Πρωτομαγιάς, από το 1886, συμβολίζει και ταυτίζεται με τον αγώνα των εργαζομένων: για σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, για την βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, για την διασφάλιση ικανοποιητικών συνθηκών εργασίας και της προοπτικής ενός καλύτερου μέλλοντος.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την 21η Απριλίου 1967

Η ζοφερή επέτειος της 21ης Απριλίου 1967, αποτελεί την απαρχή μιας αποτρόπαια σκοτεινής περιόδου για την σύγχρονη ελληνική ιστορία. Η επτάχρονη Δικτατορία που ακολούθησε, επέβαλε στην χώρα ένα καθεστώς ανελευθερίας, ανέτρεψε την δημοκρατική πορεία του τόπου, υπονόμευσε τους θεσμούς, την ισότητα, τον πλουραλισμό, δίχασε τον ελληνισμό.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το Πάσχα

Η  Ανάσταση του Ιησού, αποτελεί άγγελμα ελπίδας, συμβολικό σημείο υπέρβασης των δοκιμασιών της ζωής, και ορίζοντα λύτρωσης έπειτα από την Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου αποτελεί διπλή εορτή για τον Ελληνισμό, ως ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και Επετείου της Εθνικής μας παλιγγενεσίας.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Νίκου Τούλη

Ο Νίκος Τούλης, μια ξεχωριστή προσωπικότητα του αθλητισμού που έφυγε σήμερα από κοντά μας, αφήνει ουσιαστικές παρακαταθήκες από την διαδρομή του στο κρητικό μπάσκετ. Τόσο στον αγωνιστικό τομέα, όσο και ως προπονητής των ομάδων, ΓΕΗ, Εργοτέλη, Ηροδότου, ΟΦΗ, και «Ηρακλείου» – τον  σύλλογο στον οποίο αφιέρωσε  26 από τα 40 χρόνια της αθλητικής του πορείας, ήταν εκείνος που τον οδήγησε στην κορυφαία κατηγορία.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη

Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας ευπατρίδης πολιτικός, υπόδειγμα ήθους και δημιουργικής παρουσίας. Έδωσε πολλά και ασφαλώς θα προσέφερε περισσότερα. Το κενό  που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Θεοχάρη Δετοράκη

Ο Θεοχάρης Δετοράκης, ανήκει στην χορεία των προσωπικοτήτων που διεμόρφωσαν τον σύγχρονο πολιτισμό του τόπου μας.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Χρήστου Σαρτζετάκη

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης, υπηρέτησε με σθένος και αποφασιστικότητα την Δικαιοσύνη, σε εποχές δύσκολες και σκοτεινές για την Ελλάδα. Μεταγενέστερα, κατά την θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υπήρξε συνεπής στις αρχές και στις αξίες του, αφοσιωμένος στην Δημοκρατία και το Σύνταγμα.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE