inner image

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ανακοίνωση των βάσεων των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Συγχαίρω θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που κατόρθωσαν —έπειτα από πολύχρονη, δύσκολη και απαιτητική πορεία σχολικής προετοιμασίας και εξετάσεων— να εισαχθούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Το γεγονός αυτό, αποτελεί αφετηρία για την κατάκτηση της επιστημονικής γνώσης αλλά και για νέες, ουσιαστικές εμπειρίες στην ζωή. Εύχομαι καλή δύναμη και για την απόκτηση του πανεπιστημιακού τους πτυχίου. 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την «Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων»

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, επισημαίνει οικουμενικά το κορυφαίο ζήτημα των επιπτώσεων από τις μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές και τις βίαιες εκτοπίσεις πληθυσμών, που βιώνει η ανθρωπότητα – και ιδιαιτέρως η ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή.    

Δήλωση του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο του Σαμποτάζ στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου (1942)

Στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Κρήτη, και τα αεροδρόμιά της, χρησιμοποιήθηκαν από τους εισβολείς για τον ανεφοδιασμό των ναζιστικών στρατευμάτων, που προέλαυναν, επιδιώκοντας να επικρατήσουν στην Βόρεια Αφρική, όπου ήδη αναπτύσσονταν τα Συμμαχικά Μέτωπα αντίστασης εναντίον των δυνάμεων του Άξονα.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Τελετή Μνήμης στη Στοά «Μακάσι»

Τιμούμε την θυσία των ανθρώπων που φυλακίστηκαν στην Στοά «Μακάσι». Ο ιστορικός αυτός χώρος, θα αποτελεί πάντα τόπο Μνήμης για την αντιστασιακή δράση και τα μαρτύρια των Κρητικών, κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής».

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη Πλάκα

Η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα με αφετηρία τη γενέτειρά της Κρήτη  και χάρη στις γνώσεις και το έργο της , κατόρθωσε να καταστεί μία από τις πλέον εξέχουσες προσωπικότητες  στον σύγχρονο Ελληνικό Πολιτισμό.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος προβάλλει, σε οικουμενικό επίπεδο, την ανάγκη δράσεων και άμεσων πρωτοβουλιών  για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων αποτελεί την ολοκλήρωση μιας κοπιαστικής προσπάθειας ετών, για τους μαθητές και τους καθηγητές τους, και την αφετηρία για την επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

H Γερμανική επίθεση στην Κρήτη, κατά την 20ή Μαΐου 1941, υπήρξε το ξεκίνημα της πολύχρονης αντίστασης των κατοίκων του νησιού μας στον φασισμό και στην βαρβαρότητα. Οι μακραίωνοι αγώνες των Κρητών για Ελευθερία και Ειρήνη,  είχαν χαλυβδώσει μέσα του την φιλοπατρία, το φρόνημα της τόλμης και της αυτοθυσίας. Μαζί με τις ολιγάριθμες συμμαχικές δυνάμεις που είχαν μείνει στην Κρήτη, με ελάχιστα όπλα, χωρίς προετοιμασία και οργάνωση, σε συγκρούσεις σώμα με σώμα, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, αντιμετώπισαν με γενναιότητα τους πάνοπλους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η Γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες συμφορές που γνώρισε ο Ελληνισμός κατά την ιστορική του διαδρομή.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

Η χώρα μας έχει το προνόμιο να διαθέτει καταρτισμένο Νοσηλευτικό προσωπικό, με ξεχωριστές ικανότητες, και συγκινητική αφοσίωση στα καθήκοντά του. Είναι οι άνθρωποι που συμβάλλουν καθοριστικά στην πρόληψη, στην περίθαλψη και στην αποκατάσταση των ασθενών, είναι εκείνοι οι οποίοι παρέχουν σε κάθε τομέα της υγείας –που συνεχίζει να δέχεται μεγάλη πίεση, εξαιτίας της πανδημίας και των βαρύτατων επιπτώσεών της– τις γνώσεις, την υπευθυνότητα, την αλληλεγγύη, και την ψυχική τους δύναμη.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού και την Ημέρα της Ευρώπης

Η 9η Μαΐου του 1945, σηματοδότησε το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ως επέτειος Μνήμης των Αγώνων της Ελλάδας και των άλλων δημοκρατικών χωρών εναντίον των φασιστικών δυνάμεων, σηματοδοτεί και τις δικές μας ευθύνες εμπρός στους κινδύνους και στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας

Η «Εορτή της Μητέρας» –συμβολική ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς της–  δεν αποτελεί ένα συμβατικό  γεγονός. Στο πρόσωπο κάθε μητέρας τιμάμε την ανιδιοτελή αγάπη, την αφοσίωση, το σθένος, αλλά και τον μόχθο και τις στερήσεις που δοκίμασε αφιερωμένη στην ανατροφή των παιδιών της.  Η μητρότητα είναι ταυτισμένη με την ζωή, με το παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον του κόσμου.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον Πέτρο Μηλιαράκη

 Ο αιφνίδιος θάνατος του Πέτρου Μηλιαράκη, αποτελεί  πλήγμα για την κοινωνία του Ηρακλείου, ιδιαίτερα για όσους συνεργάστηκαν και συμπορεύτηκαν μαζί του. Είχε διακριθεί όχι μόνο για τους  δημοκρατικούς αγώνες του, αλλά και για την βαθιά γνώση της Νομικής επιστήμης, ενώ χειρίστηκε επιτυχώς κρίσιμα ζητήματα και εθνικά θέματα στα Ανώτατα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Συγγραφέας και πολιτικός όπου και αν έδρασε έθεσε την σφραγίδα της επιστημονικής του επάρκειας και της ανθρώπινης ποιότητας. 

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο της Αριστέας Κριτσωτάκη

Η Αριστέα Κριτσωτάκη,  χαράκτρια, σκηνογράφος, και καθηγήτρια στην Ανωτάτη Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ιταλίας, υπήρξε μια σπουδαία μορφή της σύγχρονης Τέχνης.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Εργατική Πρωτομαγιά

Στον Δήμο Ηρακλείου, δεν έχουμε σταματήσει να διεκδικούμε προσλήψεις μονίμου προσωπικού για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας.

Βρισκόμαστε και θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, συμπαραστάτες στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.  

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για το Πάσχα

Το Πάσχα, με το ελπιδοφόρο μήνυμα της Αναστάσεως, της υπέρβασης των δεινών της ζωής, με την προσδοκία για έναν κόσμο ειρηνικό, πιο δίκαιο, με αλληλεγγύη και ανθρωπιά, εξακολουθεί να νοηματοδοτεί τον κόσμο, να φωτίζει το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας μας.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την επέτειο της 21ης Απριλίου 1967

Η επέτειος του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, συνδέεται πάντα με το ξεκίνημα μιας ζοφερής ιστορικής περιόδου για την Ελλάδα, με διαρκείς παραβιάσεις του Συντάγματος, με νόθευση των δημοκρατικών θεσμών, με κοινωνική οπισθοδρόμηση, και αμείλικτες πολιτικές διώξεις. Η επτάχρονη παρουσία των πραξικοπηματιών έκλεισε τον κύκλο της με την τραγωδία της Κύπρου. Γεγονός που δεν πρέπει να ξεχνάμε, καθώς η Δικτατορική κυβέρνηση έδωσε το πρόσχημα στους Τούρκους, να αποβιβάσουν στρατό κατοχής σε ένα μεγάλο τμήμα του νησιού. Ζήτημα ανεπίλυτο ως σήμερα.  

Συλλυπητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον θάνατο του Γιώργου Μεσσαριτάκη

Ο Γιώργος Μεσσαριτάκης, παράλληλα με την σκληρή δουλειά στην οικοδομή, ακολούθησε ολοζωής τον δρόμο των κοινωνικών αγώνων: ως συνδικαλιστής, ως Δημοτικός σύμβουλος, ως πρώτος Πρόεδρος της «Ένωσης Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου». Θα μείνει στην μνήμη μας για το σθένος, την κοινωνική του εγρήγορση, τον ακέραιο χαρακτήρα του.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Γιάννη Τζωρτζάκη

Ο Γιάννης Τζωρτζάκης, ως αρχιμουσικός και διευθυντής της Δημοτικής Φιλαρμονικής, και ως δάσκαλος στην Μουσική Σχολή της, ανήκει στην σύγχρονη Ιστορία του Ηρακλείου.  Συνεχίζοντας την μακρά παράδοση της οικογένειας Τζωρτζάκη στον ίδιο χώρο, πλούτισε τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, επί δεκαετίες.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η «Παγκόσμια Ημέρα Υγείας», αναδεικνύοντας συμβολικά την σημασία αυτού του ύψιστου αγαθού, δίδει συνάμα την δυνατότητα να συλλογισθούμε τα μεγάλα βήματα της ανθρωπότητας στην ιατρική επιστήμη, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, στους τομείς: της πρόληψης, αντιμετώπισης και θεραπείας ασθενειών και κάθε άλλου ζητήματος υγείας.

Συγχαρητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την εκλογή Νεκτάριου Ταβερναράκη ως Προέδρου του ΕΙΤ

Η εκλογή του Νεκτάριου Ταβερναράκη, στην θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), αποτελεί μεγάλη τιμή, για την Ελλάδα, για την Κρήτη, για το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στην ανάπτυξη του οποίου, ο ίδιος, ως Πρόεδρός του, έχει καθοριστική συμβολή. Η εκλογή αυτή συνιστά, συνάμα, και μια ακόμη διεθνούς κύρους καταξίωση της λαμπρής επιστημονικής του πορείας.  

Εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου, τον συγχαίρω θερμώς.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου σε Ηράκλειο και Νέα Αλικαρνασσό παρέστη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την 25η Μαρτίου

Μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την 25η Μαρτίου τιμούμε ένα κορυφαίο ιστορικό γεγονός διεθνώς, την έναρξη της Επανάστασης του 1821. 

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Στην σύγχρονη, απαιτητική και πολυσύνθετη εποχή, η γυναίκα: ως μητέρα, σύζυγος, σύντροφος, και ως εργαζόμενη, συμμετέχει και προσφέρει, εξ ίσου με τον άνδρα, στην οικογένεια, στην επιστήμη, στους επαγγελματικούς χώρους, στην κοινωνία. Με τις ικανότητές της επαναπροσδιόρισε κάθε τομέα της ανθρώπινης ζωής, συμβάλλοντας καθοριστικά στον πολιτισμό, στην πολιτική, και στην οικονομική πρόοδο.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Κώστα Γραμματικάκη

Ο Κώστας Γραμματικάκης συνέδεσε άρρηκτα την ζωή του με την πορεία του Ηρακλείου, κατά τις τελευταίες δεκαετίες. 

Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Χρήστου Αγγουράκη

Ο Χρήστος Αγγουράκης υπήρξε μια εμβληματική μορφή για τον αθλητισμό της Ελλάδος, με επτά συμμετοχές σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και πολλές μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Γεννημένος στο Ηράκλειο, υπηρέτησε πιστά το Ολυμπιακό Πνεύμα καθώς και το Παραολυμπιακό κίνημα από διάφορες θέσεις, αποτελώντας ένα διαχρονικό παράδειγμα ήθους και συνέπειας. Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη.

Συλλυπούμαι θερμώς τους οικείους του. 

Συγχαρητήρια Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την εκλογή του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Συγχαίρω θερμώς τον νέο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.  Πρόδρομο για την εκλογή του.

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Η Εκκλησία της Κρήτης, απέκτησε τον νέο της Ιεράρχη. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος είναι μια προσωπικότητα με πολυετή προσφορά στην Ορθοδοξία και στην κοινωνία του τόπου μας, με ισχυρή θεολογική παιδεία και διαρκή αφοσίωση σε αρχές και αξίες.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον θάνατο του Στέλιου Καστρινάκη

Η απώλεια του Στέλιου Καστρινάκη, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όσους τον γνωρίσαμε και συμπορευθήκαμε μαζί του.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE