inner image

Δωρεάν ΙΝΤΕRNET σε περισσότερα σημεία της πόλης και τις Τοπικές Κοινότητες

Δωρεάν  INTERNET σε περισσότερα σημεία μέσα στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και σε όλες τις  αγροτικές περιοχές θα μπορούν να απολαμβάνουν οι Δημότες του Δήμου Ηρακλείου

Η Δημοτική Αρχή δίνοντας προτεραιότητα στη νέα τεχνολογία  με Εφαρμογές και Υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες  προχωρά σε σημαντικές παρεμβάσεις  με την αξιοποίηση των ευρυζωνικών δυνατοτήτων του  Ασύρματου Δικτύου  του Δήμου  που τώρα αναβαθμίζεται παρέχοντας πρόσβαση στο INTERNET από περισσότερα σημεία.

Σε Υψηλές Ταχύτητες ο Δήμος Ηρακλείου

Από σήμερα, ο Δήμος Ηρακλείου μπαίνει πραγματικά στην εποχή της υπερ-ευρυζωνικότητας.  Στα πλαίσια του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ 1,5», ένα βήμα πριν από το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ 2», οι ταχύτητες με τις οποίες συνδέεται  το δίκτυο του Δήμου Ηρακλείου έχουν YπερδεκαπλασιαστείΈτσι, όλος ο Δήμος μπορεί, με υπηρεσίες Φωνής, Δεδομένων και Πολυμέσων, να επικοινωνήσει πιο αποτελεσματικά με άλλους Δημόσιους Φορείς καθώς και με το Διαδίκτυο, και οι  απομακρυσμένες υπηρεσίες του Δήμου σε τοπικά και δημοτικά διαμερίσματα μπορούν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πολίτες.

Ημερίδα για το ελεύθερο ανοιχτό λογισμικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Ηρακλείου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να  καλέσει σε Ημερίδα την Παρασκευή 21-12-2012 και ώρα 9.30 πμ έως 14.30 μμ στο χώρο της παλιάς Λαχαναγοράς (απέναντι από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας) όλους τους Δήμους της Κρήτης, για να ανταλλάξουμε εμπειρίες στα θέματα της χρησιμότητας του Ελεύθερου Ανοικτού Λογισμικού και της εγκατάστασης και λειτουργίας ασύρματων δικτύων.

Προηγμένη Τεχνολογία Τηλεπικοινωνιών στο Δήμο Ηρακλείου

Σημαντική εξοικονόμηση πόρων από τη λειτουργία των νέων συστημάτων. Σε νέα εποχή περνά ο Δήμος Ηρακλείου που  αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο  την ψηφιακή τεχνολογία  προχώρησε στον εκσυγχρονισμό  της  τηλεπικοινωνιακής του υποδομής με στόχο την  καλύτερη λειτουργία του συνόλου των  υπηρεσιών του  αλλά και την  σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων λόγω της μείωσης των τηλεφωνικών γραμμών.

Υπογραφή συμφωνητικού συνεργασίας για τη δημιουργία του Κέντρου Ελεύθερου και Ανοικτού Λογισμικού Ηρακλείου (ΚΕΑΛ)

Οι παραπάνω φορείς δημιουργούν ένα συλλογικό θεσμό, που θα προωθεί την  χρήση και την ανάπτυξη ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοικτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ),στους τομείς της α) Δημόσιας Διοίκησης, β)  Εκπαίδευσης, γ) Αυτοδιοίκησης, δ) Επιχειρηματική κοινότητας και ε) Τοπικής κοινωνίας. Η πρωτοπόρα αυτή δράση θα αποτελέσει επίσης,  χώρο σύστασης και συνάντησης τοπικών κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού στο Ηράκλειο και στην Κρήτη γενικότερα, ενώ παράλληλα να προωθήσει τον εθελοντισμό και τα ψηφιακά δικαιώματα. Ο εξειδικευμένος αυτός θεσμός θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την τοπική κοινότητα σε θέματα ελεύθερου και ανοικτού λογισμικού.

Ηλεκτρονικές Πληρωμές στο Δήμο Ηρακλείου

Σε ένα ακόμα βήμα για την εξυπηρέτηση του δημότη προχωρά η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου με την εισαγωγή στην οικονομική υπηρεσία της συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών που μπορεί να εφαρμόζεται στο εξής με την παρακάτω διαδικασία.

Ηράκλειο: Μέσα στη λίστα των smart21 communities of 2012

Μεγάλη επιτυχία για την πόλη του Ηρακλείου. Χθες Παρασκευή και ώρα 22.00 ανακοινώθηκε από τον ICF Co-founder Louis Zacharilla σε εκδήλωση στην πόλη του Einhdoven της Ολλανδίας η λίστα με τις 21 πιο "έξυπνες" πόλεις του κόσμου για το 2012.Την αξιολόγηση πραγματοποιεί ο οργανισμός Intelligent Communities Forum που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Κεντρικό θέμα της φετινής αξιολόγησης ήταν η ύπαρξη αστικού οικοσυστήματος καινοτομίας στον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών.Η αξιολόγηση είναι ετήσια.Πόλεις από όλο τον κόσμο υποβάλλουν αναφορά παρουσιάζοντας τις υποδομές και τις δραστηριότητές τους κάτω από συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτει ο αξιολογών οργανισμός.

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και Φροντίδας στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης

Στις δύσκολες οικονομικά συνθήκες όπου διαβιούμε ως κοινωνία, η εξοικονόμηση ευρωπαϊκών πόρων για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση τους, είναι πρωταρχικό μέλημα του Δήμου Ηρακλείου. Στα πλαίσια λοιπόν των δυνατοτήτων της κοινωνίας της Πληροφορίας, επετεύχθη η έγκριση της χρηματοδότησης του έργου: «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας και Φροντίδας στους Μητροπολιτικούς Δήμους της Κρήτης».

Παρουσίαση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών του Δήμου

Παρουσίαση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών του Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Ανδρογέω, οδός Ανδρογέω, αρ. 4, 2ος όροφος.

Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του προς τους πολίτες και να αναβαθμίσει τις ηλεκτρονικές του υπηρεσίες, αξιοποίησε Ευρωπαϊκές πηγές χρηματοδότησης και δημιούργησε ένα Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (Γ.Σ.Π. ή G.I.S.) για το Δήμο Ηρακλείου. Το συγκεκριμένο έργο, απετέλεσε το 2ο υποέργο του έργου «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών και Εξυπηρέτηση του πολίτη στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης» του Μέτρου 2.4 του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» και «Ψηφιακή Σύγκλιση» και χρηματοδοτήθηκε κατά 80% από το ΕΤΠΑ και κατά 20% από εθνικούς πόρους.

Επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών - Υπογραφή Σύμβασης

Ο  Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε με την ανάδοχο εταιρεία ¨ ΕΡΙΚΣΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε ¨ τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου : ¨Επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Δήμου Ηρακλείου Κρήτης¨. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.178.269,07 € και χρηματοδοτείται  από το Ε.Π. ¨Ψηφιακή Σύγκλιση¨ (Ε.Σ.Π.Α.).

Επεκτείνεται το Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών του Δ.Η.

Εντάχθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας & Ανταγωνιστικότητας η «Επέκταση Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών Δήμου Ηρακλείου»

Η επέκταση αυτή που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια του έργου δημιουργίας Μητροπολιτικού Δικτύου Οπτικών Ινών του Δήμου Ηρακλείου και του όμορου Δήμου Νέας Αλικαρνασσού (ΜΑΝ Ηρακλείου), προϋπολογισμού 2.880.000 €, αφορά την εγκατάσταση της απαραίτητης υποδομής ώστε να είναι δυνατή η προσφορά τηλεματικών υπηρεσιών σε  ακόμη περισσότερα σημεία των δύο Δήμων.

e-pay: Ηλεκτρονικές Πληρωμές Οφειλών

Μια ακόμη ηλεκτρονική υπηρεσία που έχει τεθεί σε λειτουργία τις τελευταίες ημέρες είναι οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Με τις Ηλεκτρονικές Πληρωμές Οφειλών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις Βεβαιωμένες Οφειλές τους προς τον Δήμο Ηρακλείου και να πληρώσουν ηλεκτρονικά το σύνολο ή μέρος αυτών με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Ηρακλείου ή με Πιστωτική Κάρτα.

Η Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Πληρωμών είναι συνέχεια της προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος Ηρακλείου για την καλύτερη εξυπηρέτηση του Δημότη με την Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων, δυνατότητα που του προσφέρει η πύλη του www.heraklion.gr στα πλαίσια της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-government).

Ηρ@κλειο – Οι Ηλεκτρονικές υπηρεσίες στη γειτονιά σου

Ο Δήμος Ηρακλείου κάνει από σήμερα Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010 πράξη την αποκέντρωση των υπηρεσιών, μεταφέροντας τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του σε επίπεδο Δημοτικών και Τοπικών Διαμερισμάτων κάνοντας πράξη τα μικρά ΚΕΠ - Γειτονιάς.  Δίνει τη δυνατότητα στους Δημότες να απευθύνονται στα Δημοτικά και Τοπικά διαμερίσματα για πληθώρα αιτημάτων προς τις υπηρεσίες του Δήμου και να παραλαμβάνουν πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, από το ίδιο το Δημοτικό ή Τοπικό Διαμέρισμα. 

Μια ακόμη ηλεκτρονική υπηρεσία που τίθεται σήμερα σε λειτουργία είναι οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις Βεβαιωμένες Οφειλές τους προς τον Δήμο και να πληρώσουν ηλεκτρονικά το σύνολο ή μέρος αυτών

Στατιστικά Χρήσης του www.heraklion.gr για το 2009

Απογειώθηκαν οι επισκέψεις στο portal του Δήμου Ηρακλείου το 2009. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το google analytics πραγματοποιήθηκαν 390.094 επισκέψεις από 208.192 απόλυτα μοναδικούς επισκέπτες. Ο μέσος όρος επισκέψιμων σελίδων ήταν 3,07 ενώ ο μέσος χρόνος παραμονής στο site ήταν 2:15 λεπτά.
Παρακάτω κάνουμε σύγκριση με τα διαθέσιμα στοιχεία από το 2008 ( 2ο εξάμηνο 2008 με 2ο εξάμηνο 2009 που δείχνουν διπλασιασμό των επισκέψεων από έτος σε έτος.

Εσπερίδα με θέμα «Kαλές πρακτικές για την προώθηση της καινοτομίας στην Περιφέρεια Kρήτης με βάση τις ανάγκες του πολίτη»

Το Κέντρο Τεχνολογία 'Eρευνας Kρήτης  σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου διοργάνωσαν εσπερίδα με θέμα " Kαλές πρακτικές για την προώθηση της καινοτομίας στην Περιφέρεια Kρήτης με βάση τις ανάγκες του πολίτη" την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009 στους χώρους της Παλιάς Λαχαναγοράς του Δήμου Ηρακλείου.

Η εσπερίδα ήταν μέρος του Ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «Creating Local Innovation through a Quadruple Helix» (CLIQ) το οποίο έχει στόχο την προώθηση της καινοτομίας των τοπικών οικονομιών. Καθοδηγούμενο από την πόλη Jyvaskyla στη Φινλανδία και συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος Interreg IVC, το πρόγραμμα CLIQ επιδιώκει να επιδείξει τις πρακτικές καινοτομίας που επιτυγχάνουν την αύξηση της παραγωγής σε τοπικό επίπεδο.

Έγκριση Προγράμματος Τοποθέτησης Info Kiosk & Οθονών Ενημέρωσης σε κεντρικά σημεία του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης παρουσίασε τη νέα πρόταση του Δήμου Ηρακλείου που εντάχθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στο πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Έτσι για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται η ετοιμότητα του Δήμου Ηρακλείου ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα καταθέτοντας τη σχετική μελέτη η οποία και εγκρίθηκε. Η πρόταση αφορά στην παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου και στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών μέσω info kiosks και οθονών ενημέρωσης που θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Το πρόγραμμα αυτό που εντάσσεται στην «Κοινωνία της Πληροφορίας», προϋπολογισμού 335.000€ και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους.

Εκδηλώσεις Ενημέρωσης για τα Έργα Πληροφορικής του Δήμου

Με διήμερες εκδηλώσεις, το Σάββατο 4 και τη Δευτέρα 6 Απριλίου ο Δήμος Ηρακλείου ενημέρωσε πολίτες, επαγγελματίες και φορείς για τα έργα Πληροφορικής που υλοποίησε κατά τη διάρκεια του Γ' ΚΠΣ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Κοινωνία της Πληροφορίας.
Τα μεγάλα αυτά έργα έχουν δώσει το εισιτήριο στο Δήμο για την Ψηφιακή Σύγκλιση βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, καθιστώντας τις υπηρεσίες πιο αποτελεσματικές, ενώ ταυτόχρονα προβάλουν την πόλη.
Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο οι πολίτες ενημερώθηκαν από στελέχη του Δήμου για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί, τη Δευτέρα το πρωΐ πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με τις υπηρεσίες του Δήμου για τα έργα πληροφορικής και το απόγευμα ανοικτή εκδήλωση για το ευρύ κοινό και τους επαγγελματίες με θέμα «Ψηφιακός Δήμος: Η τεχνολογία στην υπηρεσία των πολιτών και των επιχειρήσεων».

Σύσταση Διαδημοτικού Δικτύου Συνεργασίας «IΚΑΡΟΣ ΝΕΤ»

Ημερίδα Διαδημοτικής Συνεργασίας Δήμων Κρήτης και Νήσων Αιγαίου σε θέματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου  Ηρακλείου.

Στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και με την παρουσία στελεχών του Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Εσωτερικών, του Πρόεδρου Νέων Τεχνολογιών της ΚΕΔΚΕ και Δημάρχων & Αντιδημάρχων των Δήμων που συμμετέχουν στο Δίκτυο, υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας του Δικτύου Δήμων Κρήτης και Νήσων Αιγαίου «IΚΑΡΟΣ ΝΕΤ».

Η υπογραφή αυτή σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός φορέα ο οποίος θα έχει ως  στόχο την προώθηση  της  Ευρυζωνικότητας αλλά και γενικότερα των Ψηφιακών Τεχνολογιών με απώτερο σκοπό τη εγκαθίδρυση της Κοινωνίας της Γνώσης και της Πληροφορίας για όλους.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας των Δήμων Κρήτης και Νήσων Αιγαίου σε Θέματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας των Δήμων Κρήτης και νήσων του Αιγαίου σε θέματα πληροφορικής και επικοινωνιών.
Επίσης θα υιοθετηθεί καταστατικός χάρτης υποχρεώσεων των Δημοτικών αρχών έναντι των πολιτών στην "κοινωνία της γνώσης" που έχει επεξεργαστεί η υπηρεσία πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου.

Ένας χρόνος Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτημάτων

Ο Δήμος Ηρακλείου, από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα, ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο να προσφέρει στους Δημότες  του την υπηρεσία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων στα πλαίσια της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-government).

Οι Δημότες έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από τον χώρο τους για είκοσι οκτώ (28) υπηρεσίες του που περιλαμβάνουν το Δημοτολόγιο, το Ληξιαρχείο την Τεχνική Υπηρεσία, την Καθαριότητα και την Δημοτική Αστυνομία.

Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας διεκπεραιώθηκαν 386 ηλεκτρονικά αιτήματα τα οποία στην πλειοψηφία τους αφορούσαν πιστοποιητικά και ληξιαρχικές πράξεις.

Το πρώτο Newsletter του Δήμου Ηρακλείου είναι γεγονός

Ο Δήμος Ηρακλείου έστειλε την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009 το πρώτο Newsletter μέσω της διαδικτυακής του πύλης σε όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες της που το επιθυμούν. Θέμα του η Έκθεση Φωτογραφίας «η φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου 1898-1990» από το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο.

Ο Δήμος Ηρακλείου θα ενημερώνει με Newsletter τους χρήστες της πύλης σε τακτά χρονικά διαστήματα για θέματα που αφορούν τον Δήμο και την πόλη γενικότερα.

Πάνω από 8000 συνδέσεις στο Ασύρματο Δίκτυο του Δήμου

Το Δηµοτικό Ασύρµατο Δίκτυο είναι µία προσπάθεια του Δήµου να προσφέρει στους δηµότες του µία προηγµένη ευρυζωνική υπηρεσία εντελώς δωρεάν. Με χρήση συσκευών τεχνολογίας WiFi, όπως φορητούς υπολογιστές, PDA και νεότερα µοντέλα κινητών τηλεφώνων, µπορούν όλοι να συνδεθούν δωρεάν στο Internet , να περιηγηθούν ιστοσελίδες, να λάβουν ή να στείλουν e-mail κτλ.

Πρόσβαση στο διαδίκτυο αποκτούν οι πολίτες σε οκτώ (8) κεντρικές πλατείες της πόλης σε 8 κεντρικούς δρόµους και στο πάρκο Θεοτοκόπουλου.

Από τις 10 Δεκεμβρίου 2008 έως σήμερα έχουν ολοκληρώσει παραπάνω από 8000 ξεχωριστές συνδέσεις στο Ασύρματο Δίκτυο.  Στο ίδιο χρονικό διάστημα μεταφέρθηκαν δεδομένα της τάξης των 50.000 ΜΒ (megabyte) μέσω του δικτύου με έναν μέσο όρο μεταφοράς δεδομένων στα περίπου 6 ΜΒ ανά σύνδεση.

Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

O Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιάννης Παλλήκαρης, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ημερίδα με τίτλο «Fiber to the Home - Fiber to the Building»

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Fiber to the Home - Fiber to the Building» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, Αγίου Τίτου 1 (Λότζια), Ηράκλειο, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008.

Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων (workshops), που θα γίνουν σε Ηράκλειο, Καβάλα, Πάτρα και Αθήνα, για την παρουσίαση του κείμενου διαβούλευσης της ομάδας εργασίας Ιδ3 του e-business forum. Στις συναντήσεις θα συμμετάσχουν ομιλητές διεθνούς κύρους.

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου η σύμβαση για την εκπόνηση δύο μελετών για έργο «Ηράκλειο @ - Ψηφιακή Πόλη»

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη η σύμβαση για την εκπόνηση 2 μελετών για έργο «Ηράκλειο @ - Ψηφιακή Πόλη». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 60.000 € και έχει ενταχθεί στο Μέτρο 5.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Ηλεκτρονικό Δημοτικό Κατάστημα στο 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο Ηλεκτρονικό Δημοτικό κατάστημα στο  2ο Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα, από την Τετάρτη 05/11/2008 στην οδό Φλωρίνης 28 & Δαβάκη γωνία στον Πόρο.

Με τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Δημοτικού καταστήματος  αποκεντρώνεται η παροχή υπηρεσιών του Δήμου με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα, όπως η άμεση εξυπηρέτηση στη γειτονιά, η μείωση των μετακινήσεων των δημοτών και η εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες του Δήμου.

Αρχικά θα παρέχονται 28 υπηρεσίες, πολλές από τις οποίες έχουν και την μεγαλύτερη ζήτηση από τους Δημότες, όπως τα πιστοποιητικά Δημοτολογίου,  ληξιαρχικές πράξεις, βλάβες οδοστρωμάτων, δημοτικού φωτισμού, στοιχεία οικοδομικών αδειών κ.τ.λ.

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου σε Διεθνή Συνέδρια Πληροφορικής

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετείχε σε δύο διεθνή συνέδρια για την Πληροφορική. Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής Κ.Μοχιανάκης συμμετείχε σε συνέδριο του EUROCITIES Knowledge Society Forum με τίτλο: «Παροχή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών Ενσωμάτωσης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση» ("Cities' e-services for inclusion"), το οποίο εστίασε στην άρση των τεχνικών, γεωγραφικών, πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών και άλλης μορφής εμποδίων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας των πληροφοριών.

Ο υπάλληλος του Τμήματος Πληροφορικής Εμμ.Κουτεντάκης συμμετείχε σε συνέδριο που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικάλων από 20-23 Οκτωβρίου 2008 με θέμα BROADBAND CITIES 2008. Στο συνέδριο συμμετείχαν Δήμαρχοι, εκπρόσωποι πόλεων και επιστήμονες πληροφορικής απ'όλο τον κόσμο οι οποίο παρουσίασαν και συζήτησαν πρακτικές και σχέδια για την ανάπτυξη των Ευρυζωνικών υπηρεσιών σε επίπεδο πόλεων.

Εκπόνηση Μελέτης Ωρίμανσης του Σχεδίου Δράσης «Ηράκλει@ – Ψηφιακή πόλη»

Ο Δήμος Ηρακλείου προκηρύσσει ανοικτό, τακτικό διαγωνισμό, προϋπολογισμού δαπάνης 66.085 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα προσφορά με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου «Ηράκλει@ - Ψηφιακή πόλη» που εντάσσεται στο Μέτρο 5.1 του επιχειρησιακού προγράμματος ¨Κοινωνία της Πληροφορίας¨.

Παρουσίαση των 'Εργων Διαχείρισης Ψηφιοποιημένων Αρχείων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της διαχείρισης στο διαδίκτυο των ψηφιοποιημένων αρχείων «Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Ιστορικών Εγγράφων» και «Βήματα στον Πολιτισμό και την Παράδοση» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Ημερίδα με τίτλο «Η Αξιοποίηση των Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών (Ευρυζωνικά Δίκτυα) από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης»

Ημερίδα με τίτλο «Η Αξιοποίηση των Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών(Ευρυζωνικά Δίκτυα) από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κρήτης» πραγματοποιείται στο Δημαρχείο Ηρακλείου, Αγίου Τίτου 1, την Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008.

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση του Επιχειρησιακού σχεδίου αξιοποίησης και εκμετάλλευσης των υποδομών των Μητροπολιτικών δικτύων Οπτικών Ινών των Δήμων της Κρήτης, η ανάλυση της αγοράς ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών για τους ανωτέρω ΟΤΑ, καταγραφή της διεθνούς εμπειρίας σχετικά με τα μοντέλα εκμετάλλευσης υποδομών Οπτικών Ινών και παρουσίαση σχεδίου καταστατικού σύστασης και λειτουργίας εταιρίας για την αξιοποίηση των ως άνω υποδομών.

Ξεκίνησε η Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτημάτων

Ο Δήμος Ηρακλείου, στα πλαίσια της διαρκούς αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών του, θέτει στη διάθεσή των Δημοτών, από σήμερα Πέμπτη 6 Μαρτίου 2008, τις πρώτες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες μέσω της διαδικτυακής του πύλης.

05/05/2006 - Διεθνές Συνέδριο με θέμα « Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών για της Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Τοπική Ανάπτυξη »

Την έναρξη των εργασιών του Διήμερου Διεθνές Συνεδρίου που συνδιοργανώνουν ΚΕΔΚΕ, η ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου με θέμα « Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών για της Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Τοπική Ανάπτυξη » κήρυξε σήμερα Παρασκευή 5/6/2006 ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης

Παρουσίαση του έργου 'Ηλεκτρονική Περιήγηση στην Παλιά Πόλη του Ηρακλείου' και του 'Οδηγού Εξυπηρέτησης του Δημότη'

Παρουσιάστηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007 στις 12.30 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμο Ηρακλείου το έργο με γενικό τίτλο «Ηλεκτρονική περιήγηση στην παλιά πόλη του Ηρακλείου», ένα σημαντικό έργο που εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης 2000 - 2006

16/10/2007 - Ημερίδα με θέμα 'Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και η Ευρυζωνικότητα ως μοχλός ανάπτυξης της πόλης του Ηρακλείου'

Πραγματοποιήθηκε χθές, Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ημερίδα με θέμα "Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και η Ευρυζωνικότητα ως μοχλός ανάπτυξης της πόλης του Ηρακλείου".

22/10/2007 - Δημιουργία Κέντρων Ελεύθερης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο

Ο Δήμος Ηρακλείου στα πλαίσια της ψηφιακής του στρατηγικής δημιούργησε και ήδη έθεσε σε λειτουργία δύο κέντρα ελεύθερης πρόσβασης στο internet.

09/08/2006 - Ένταξη του έργου με τίτλο «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών και εξυπηρέτηση του πολίτη στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας»

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ανακοίνωσε σήμερα την έγκριση του έργου με τίτλο «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών και εξυπηρέτηση του πολίτη στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας».

05/05/2006 - Διεθνές Συνέδριο με θέμα « Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών για της Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Τοπική Ανάπτυξη »

Την έναρξη των εργασιών του Διήμερου Διεθνές Συνεδρίου που συνδιοργανώνουν ΚΕΔΚΕ, η ΤΕΔΚ Ν. Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου με θέμα « Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών για της Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Τοπική Ανάπτυξη » κήρυξε σήμερα Παρασκευή 5/6/2006 ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

15/10/2007 - Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών Δήμου Ηρακλείου και Δήμου Νέας Αλικαρνασσού

Υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 15/10/2007 από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, παρουσία και του Δημάρχου Ν. Αλικαρνασσού κ. Βαγγέλη Σισσαμάκη η σύμβαση με τον κο Ρογκάλα Κωνσταντίνο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ERICSSON HELLAS A.E , για το έργο :

«Μητροπολιτικό Δίκτυο Οπτικών Ινών Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Δήμου Νέας Αλικαρνασσού.»

Έγκριση Χρηματοδότησης για το «Ηρ@κλειo-Ψηφιακή πόλη»

Εγκρίθηκε για το Δήμο Ηρακλείου η χρηματοδότηση που αφορά στην εκπόνηση μελέτης ωρίμανσης του σχεδίου δράσης «Ηρ@κλειo - Ψηφιακή πόλη» . Το σχέδιο δράσης «Ηρ@κλειο - Ψηφιακή πόλη» προβλέπει την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης ψηφιακών υπηρεσιών οι οποίες θα έχουν τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

1. Θα είναι ανθρωποκεντρικές και εξωστρεφείς (ευκολία στη χρήση) προς τον πολίτη

2. Θα διαχέονται γεωγραφικά αλλά και σε όλα τα στρώματα του πληθυσμού του δήμου

3. Θα επενδύουν στο ανθρώπινο κεφάλαιο του Δήμου (στελεχιακό δυναμικό) αλλά και των πολιτών του

4. Θα δρουν συμπληρωματικά με τις υπάρχουσες δράσεις και υποδομές που αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται στα πλαίσια του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ευρυζωνικά δίκτυα αλλά και ασύρματη σύνδεση).

16/10/2007 - Ημερίδα με θέμα Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και η Ευρυζωνικότητα ως μοχλός ανάπτυξης της πόλης του Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε χθές, Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ημερίδα με θέμα "Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και η Ευρυζωνικότητα ως μοχλός ανάπτυξης της πόλης του Ηρακλείου".

Παρουσίαση της Διαδικτυακής Πύλης του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, στα πλαίσια της διαρκούς αναβάθμισης της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχει στον Πολίτη, παρουσίασε στην Ημερίδα που διοργάνωσε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Κτίριο «Λότζια», τη νέα διαδικτυακή Πύλη πληροφοριών, ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διαδραστικής επικοινωνίας www.heraklion.gr.

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE