| Ημερ/νίες | 25/02/2013 - 25/02/2013 19:00 |
|---|---|
| Τοποθεσία | Ιστορικό Μουσείο, Σοφοκλή Βενιζέλου 27, Ηράκλειο |
| Είσοδος | Ελεύθερη |
Ο Αλέξης Πολίτης, ο Στέφανος Κακλαμάνης και ο Διονύσης Καψάλης, τρεις από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της νεοελληνικής φιλολογίας και του κριτικού λόγου συναντώνται με το κοινό τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 19.00΄, στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στο Ηράκλειο. Θέμα της συνάντησης είναι το πρόσφατο βιβλίο του Αλέξη Πολίτη «Το Δημοτικό Τραγούδι» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Ηράκλειο 2010).
Ο Στέφανος Κακλαμάνης είναι καθηγητής της νεοελληνικής φιλολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με ενδιαφέροντα που υπερβαίνουν της σπουδές του πρώιμου νέου ελληνισμού, χώρο στον οποίο είναι εξαιρετικά παραγωγικός.
Ο Διονύσης Καψάλης είναι διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης, θεωρητικός και κριτικός της λογοτεχνίας, ποιητής και δεινός μεταφραστής του Σαίξπηρ (τελευταία απόδοση, το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»).