| Ημερ/νίες | 15/09/2011 - 15/09/2011 19:00 |
|---|---|
| Τοποθεσία | Αίθουσα Ανδρόγεω «Μανόλης Καρέλλης», Ηράκλειο |
Α΄ «Σπιναλόγκα. Τόπος πόνου και οδύνης και πηγή έμπνευσης για λογοτεχνική δημιουργία»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας διοργανώνει, στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, στις 7:00 το βράδυ, εκδήλωση με θέμα:«Σπιναλόγκα. Τόπος πόνου και οδύνης και πηγή έμπνευσης για λογοτεχνική δημιουργία»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
7:00 Καλωσόρισμα από τον Κώστα Μουτζούρη, πρόεδρο του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας. Χαιρετισμός από τον Δημήτρη Κουνενάκη, Δήμαρχο Αγίου Νικολάου.
7:15 Ανδρέας Λενακάκης: «Δ. Γραμματικάκη «Η λέπρα και το λεπροκομείο της Σπιναλόγκας Κρήτης» (1911) και Άρη Χατζηδάκη «Σπιναλόγκα» (θεατρικό)».
7:30 Κέλυ Δασκαλά: «Η Σπιναλόγκα στη λογοτεχνία. Από τη Γαλάτεια Καζαντζάκη στη Βικτόρια Χίσλοπ».
8:00 Βούλα Επιτροπάκη: ««Σαν απελευθερώθηκε ο βάκιλος / κι απολυμάνθηκε ο πόνος στα κάστρα της Σπιναλόγκας». Νομικοπολιτικό θεσμικό πλαίσιο του ζητήματος μέσα από το βιβλίο «Μακρύ αγκάθι» της Λένας Ψηλομανουσάκη-Πιλατάκη».
8:15 Κατάθεση μαρτυριών – Συζήτηση.
9:00 Τέλος εκδήλωσης.