Μήδεια του Ευριπίδη Θ.Ο.Κ.Ν.Η - 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η « 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ) , η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, από 18 έως 24 Απριλίου 2015, με εκδηλώσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και με κεντρικό μήνυμα: «Αλκοόλ και Οικογένεια. Όσο Λιγότερο Τόσο Καλύτερα» .

«Miss Julie» του Α.Strindberg από τη Θεατρική Ομάδα Ιυττός

Στη διάρκεια της νύχτας του θερινού ηλιοστάσιου, μιας νύχτας βακχικού γλεντιού και ερωτικού οργίου, όπου ένστικτα και βαθύτερες επιθυμίες κυριεύουν, αυτή τη νύχτα διαδραματίζεται η ιστορία στο έργο του Α.Strindberg «Miss Julie».

«CAVEWOMAN» της Emma Peirson

Στο θέατρο Αστόρια-CYTA μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε για 8 συνεχόμενα χρόνια η παράσταση «Caveman» έρχεται  18-19-20  η «Cavewoman», η γυναίκα των σπηλαίων, να … επαναφέρει τις ισορροπίες δίνοντας τη δική της απάντηση! Μια γυναικεία εκδοχή της μάχης των φύλων εξαιρετικά αστεία και μπριόζικη, μια ευχάριστη ματιά στις σχέσεις δυο τόσο διαφορετικών πλασμάτων, που καλούνται να μοιράσουν τον πλανήτη, την χώρα, την πόλη και το χειρότερο: το ίδιο τους το ΣΠΙΤΙ!

'Ο τυχερός στρατιώτης' - για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου

Ο θίασος ΣΧΗΜΑ 7  παρουσιάζει στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου το έργο για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, "Ο τυχερός στρατιώτης" την Τετάρτη 25 Μαρτίου στις 17:30 στον Θεατρικό Σταθμό.

«Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει, το έργο της  Ξένιας Καλογεροπούλου  «Το Σκλαβί» την Κυριακή 22 Μαρτίου για δύο παραστάσεις στις 17:00 και στις 19:00 στον Θεατρικό Σταθμό

ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) συμμετέχει στους «Πολιτιστικούς Αγώνες 2015» / Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου με την περσινή της παραγωγή, την τραγωδία του Ευριπίδη ΜΗΔΕΙΑ την Παρασκευή 20 Μαρτίου στον Θεατρικό Σταθμό στις 21:00.

Η θεατρική παράσταση 'Βάκχες' του Ευριπίδη από την Θεατρική ομάδα Ιυττός

Η θεατρική παράσταση "Βάκχες" του Ευριπίδη από την Θεατρική ομάδα Ιυττός σε σκηνοθεσία Αντώνη Ντουράκη θα παρουσιαστεί στο Θεατρικό σταθμό Ηρακλείου στις 24 Μαρτίου 2015 στις 21:30 .

Θεατρική Παράσταση ' ΨΥΧΩΣΗ! ' [4.48 Psychosis] της SARAH KANE

Η παράσταση «Ψύχωση» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ βασισμένο στο κείμενο 4.48 Psychosis της Sarah Kane. Μια νεαρή κοπέλα, αποκλεισμένη από την ζωή στο διαμέρισμα της πολεμάει με τις τραυματικές αναμνήσεις και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες της. Εκτός από τον κοινωνικό περίγυρο, εδώ μοιάζει να είναι ένοχο για την κατάσταση του και το ίδιο το άτομο, που παραδόθηκε στις αυταπάτες, τις ανέφικτες επιδιώξεις και τις επιταγές ενός κόσμου που στήθηκε γύρω του σαν παγίδα.

Πολιτιστικοί Αγώνες 2015 - Φεστιβάλ Θεάτρου

Στo πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Θεάτρου με Ελεύθερη Είσοδο σε όλους τους ενδιαφερόμενους στον Θεατρικό Σταθμό από τις 9  έως τις 31 Μαρτίου. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής :

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Antoine De Saint - Exupery από το θέατρο Μορφές

Το Θέατρο Μορφές έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει φέτος  στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου το αριστούργημα του γάλλου συγγραφέα Antoine De Saint – Exupery, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στον Θεατρικό Σταθμό την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 19:30.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Χωρίς εσένα» του Πολυχρόνη Κουτσάκη

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης για τη χειμερινή περίοδο 2015  παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Χωρίς εσένα» του βραβευμένου Χανιώτη συγγραφέα Πολυχρόνη Κουτσάκη. Πρόκειται για ένα θρίλερ αγάπης που πραγματεύεται τον έρωτα στην ακραία του διάσταση. Ο ήρωας μετά το χωρισμό του ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασίωση, τη ζωή και το θάνατο. Μια επικίνδυνη ιδέα θα του δώσει τη δύναμη να διεκδικήσει τη χαμένη του ζωή. Μία σύγχρονη ματιά στον αξεπέραστο έρωτα...γι' αυτόν που τόσοι ποιητές έγραψαν και τόσοι μελωδοί τραγούδησαν.

Captivae Τρωάδες - Μια σύγχρονη εκδοχή των Τρωάδων του Ευριπίδη

Οι The Garage και ArtΙΟΙ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζουν μία σύγχρονη εκδοχή των Τρωάδων του Ευριπίδη, μια παράσταση για την ανθρώπινη αιχμαλωσία στη βία, στον Θεατρικό Σταθμό την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 21:30.

Θεατρική παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗ»

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με την  Εταιρεία Τέχνης «ΒΙΟΛΕΤΤΑ» παρουσιάζουν στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 του Δήμου Ηρακλείου την Κυριακή 15 Μαρτίου   στις 20:00  στο Θεατρικό Σταθμό την θεατρική παράσταση, «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗ»

«Εις μνήμην» - σουρεαλιστική κωμωδία από το «Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Χανίων»

Ο «Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων» στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 παρουσιάζει την σουρεαλιστική κωμωδία «Εις μνήμην» βασισμένη σε κείμενο του Γιάννη Κουκουράκη, στον Θεατρικό Σταθμό, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, για δύο παραστάσεις (απογευματινή στις 19:00 και βραδινή στις 21:00).

Tο «Κουαρτέτο» του Heiner Müller

Το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει στον Θεατρικό Σταθμό την  Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 21:00 το «Κουαρτέτο»  του Heiner Müller που έχει βασιστεί πάνω στο επιστολογραφικό μυθιστόρημα «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό.

'Κρίσις…' με τον Βαγγέλη Λιοδάκη και τον Βασίλη Πετροδασκαλάκη

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μυθιστορήματα, ενός ξεχασμένου σήμερα λογοτέχνη, η "Κρίσις" του Αρκάδιου Λευκού, επίκαιρο όσο ποτέ, παίρνει θεατρική μορφή στον Θεατρικό Σταθμό την Πέμπτη 12 Μαρτίου, μέσα από μια ενδιαφέρουσα προσωπική ερμηνεία του Βαγγέλη Λιοδάκη.

«Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού

Σε σκηνοθεσία  Δήμου Αβδελιώδη με τους ηθοποιούς Θεμιστοκλή Καρποδίνη και Αγάπη Μανουρά  θα δοθεί το έργο «Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, διάρκειας 58΄,  την Τετάρτη 21.30  στο Θεατρικό Σταθμό.

Το έργο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας και ένα σπάνιο κείμενο της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Δίνεται με ένα διαφορετικό  τρόπου θεάτρου, που στηρίζεται στη διαύγεια  και τη σαφήνεια του νοήματος. Η παρακολούθηση γίνεται μια βιωματική εμπειρία, όπου γίνεται πράξη η ευεργετική επίδραση του λόγου στους θεατές, ανεξαρτήτως ηλικίας και παιδείας. Οι παραστάσεις προτείνονται από τους ειδικούς θεάτρου  ως υποδειγματικές και ιδεώδεις, κυρίως για τη συγκέντρωση που προκαλούν στις εικόνες και τις ιδέες του κειμένου, ακόμα και αν είναι στην καθαρεύουσα. Η παράσταση γνώρισε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία σ’ όλη την Ελλάδα.

Είσοδος 10 ευρώ και για μαθητές 5 ευρώ.