Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει την ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου οργανώνουν παράσταση της ΟΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ με τους «ΠΑΛΙΑΤΣΟΥΣ» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο (είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο της Βασιλικής μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης).

Ανεστορούμαι και ανεστορίζω (θεατρικό αναλόγιο)

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου τη Δευτέρα 23, την Τρίτη 24 και την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στις 9:00 το βράδυ το θεατρικό αναλόγιο «Ανεστορούμαι και ανεστορίζω - γράμματα από τα Καπετανιανά».

H S.crew παρουσιάζει το «Εκείνος και Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά σε 6 επεισόδια

‘Ολοι λίγο πολύ θυμόμαστε τους δυο ηρωες, τον Σολων και τον Λουκα ,δύο αιώνιοι απροσάρμοστοι της ζωής, τα κουρέλια των οποίων είναι η ηθική ένδεια του πολιτισμού μας. διασχίζουν την πόλη και σατιρίζουν, ψυχογραφούν, σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται. Με το σχολιασμό, την ανταλλαγή απόψεων, τις ασταμάτητες φιλοσοφικές συζητήσεις για τα κακώς κείμενα της κοινωνίας, προσπαθούν να κατανοήσουν, χωρίς να τους πνίγει το άγχος των ανθρώπων που κατοικούν στις μεγάλες πόλεις, τα μυστήρια και τον παραλογισμό της κοινωνίας και παρότι έλκουν τη καταγωγή τους από το θέατρο του παραλόγου και τους ήρωες του Μπέκετ, παραμένουν πάνω απ΄ όλα δυο γνήσιοι και προβληματισμένοι Ρωμιοί.Ζητιάνοι; Ρέμπελοι; Αποτυχημένοι της ζωής; Φιλόσοφοι; Πολίτες και μόνο; Οι ήρωες του Κώστα Μουρσελά μοιάζουν να ήταν πάντα εδώ. Απόγονοι διακεκριμένων ηρώων του θεάτρου, αντιπροσωπεύουν βαθύτερες σκέψεις μας, προσδοκίες αλλά και όνειρα.

«De Ρrofundis» του Οσκαρ Ουάιλντ

Ενα έργο που δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί στο θέατρο, το «De Ρrofundis» του Οσκαρ Ουάιλντ, επέλεξε να διερευνήσει και εντέλει να ανεβάσει στη σκηνή ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Σπύρος Κυριαζόπουλος, υπό το φίλτρο ενός σκοτεινού παραμυθιού. Η πρωτότυπη παράσταση που έφτιαξε με τίτλο «De Ρrofundis? »μια συμπαραγωγή της εταιρείας θεάτρου Dum Spiro Spero σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου. στην οποία παίζει ο ίδιος κάνει πρεμιέρα στο Ηράκλειο, στον χώρο του Θεάτρου Κρήτης (Κ. Χαραλάμπη 1, Πάρκο Θεοτοκόπουλου την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και κάθε βράδυ στις 21.30, ως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου

«ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ» του Νίκου Καζαντζάκη με τον Τάκη Χρυσικάκο

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗ.Κ.Ε.Η. σε συνεργασία με τον Τάκη Χρυσικάκο,  παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΚΟ» του Νίκου Καζαντζάκη, στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου (Λ. Πλαστήρα – Κομμένο Μπεντένι), από την Τετάρτη 4 έως την  Κυριακή 22 Νοεμβρίου καθημερινά εκτός Δευτέρας & Τρίτης.

CAVEMAN με τον Θανάση Βισκαδουράκη

Δύο παραστάσεις του  CAVEMAN με τον Θανάση Βισκαδουράκη στο κιν/θέατρο Αστόρια Cyta στο Ηράκλειο  το Σαββάτο  31/10 και την Κυριακή το βράδυ στις 21.15. Caveman η μακροβιότερη σόλο κωμωδία στην ιστορία του Broadway ταξιδεύει στην Κρήτη για 9η χρονιά με τον Θανάση Βισκαδουράκη στο ρόλο του άνθρωπου των σπηλαίων.

Μουσικοθεατρική παράσταση «οι Διωγμένοι»

Μουσικοθεατρική παράσταση της ερασιτεχνικής ομάδας Σχεδιο Β΄  "οι Διωγμένοι" στις 27/10/2015 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφερειας Κρητης

Θεατρική έκφραση 2015 - Το σύγχρονο σχολείο συναντά το αρχαίο θέατρο

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, το Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας, το Ειδικό Γυμνάσιο Ηρακλείου και το Γενικό Λύκειο Επισκοπής προσκαλούν εκπαιδευτικούς και πολίτες να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις των σχολείων τους με τίτλο: «Θεατρική Έκφραση 2015: Το σύγχρονο σχολείο συναντά το αρχαίο θέατρο» που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Πολιτιστικών Θεμάτων, το σχολικό έτος 2014-2015. Η συγκεκριμένη δράση εγγράφεται στην προσπάθεια ενθάρρυνσης και συμμετοχής των εφήβων σε προγράμματα θεατρικής αγωγής, παρέχοντάς τους ευκαιρίες να μάθουν γι΄ αυτά, με αυτά και μέσα από αυτά, χρησιμοποιώντας τα ιδιαίτερα εργαλεία, τους συμβάσεις, τις φόρμες και τις τεχνικές του θεάτρου για να ερμηνεύσουν και να κατανοήσουν την προσωπική και συλλογική τους ταυτότητα, αλλά και να επικοινωνήσουν αποτελεσματικότερα, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τη γλώσσα του σώματος, την κίνηση και το χώρο.

Θεατρική παράσταση «Η Kαθαρίστρια του LifeStyle»

Μετά την “ Πόρνη από πάνω” ο συγγραφέας Αντώνης Τσιπιανίτης και ο σκηνοθέτης Σταμάτης Πατρώνης παρουσιάζουν την “Kαθαρίστρια του “LifeStyle”. Η ζωή στα lifestyle περιοδικά φιλτράρεται μέσα απ'το βλέμμα της Πελαγίας, μιας καθαρίστριας που εργαζόταν εκεί.

10 Εικόνες του Έρωτα - μουσικοθεατρική παράσταση

Η Ηρακλειώτισα ηθοποιός Εύα Ψυλλάκη, έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία χρόνων στα θεατρικά και μουσικά δρώμενα της πρωτεύουσας,   επαναπατρίζεται   καλλιτεχνικά στην γενέτειρά της  το Ηράκλειο, για πρώτη φορά σε πιο σταθερή βάση,  παρουσιάζοντας   την ιδιαίτερη μουσικοθεατρική  παράσταση  “10 εικόνες του έρωτα’’ .  Συνοδοιπόρος  σ’ αυτό το ταξίδι είναι ο Γιάννης Κιαγιαδάκης στο πιάνο.

«ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ» του Μάκη Τσίτα

Η εταιρεία θεάτρου GAFF σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης, παρουσιάζει στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, την Τετάρτη 14 & Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 στις 21:00 το έργο του Μάκη Τσίτα «ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ», που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2014.

«Η Μπαλάντα Ενός Ευαίσθητου Δήμιου» - Κάθε Τετάρτη του Οκτώβρη

Μεσαίωνας… μια σκοτεινή εποχή… νοθείες, πλουτοκρατία, φτώχεια, ανέχεια… που είναι το φως οέο; Μάλλον κάποιος ξέχασε να πληρώσει το χαράτσι… Η μπαλάντα ενός ευαίσθητου δήμιου… ένα έργο καταπέλτης. Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας, είναι μια ιστορία στα μυστήρια δάση της Σκωτίας. Η ιστορία δυο μεροκαματιάρηδων, ενός δήμιου και του βοηθού του… ένα έργο επανάσταση…

Ο «Μαρξ στο Σοχο» από τη θεατρική ομάδα

Ο «Μαρξ στο Σοχο», μολονότι δεν προέρχεται από την πένα ενός επαγγελματία δραματουργού, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της εποχής μας. Η φανταστική  επιστροφή του Μαρξ στην πατρίδα του καπιταλισμού και η εξίσου φανταστική ανάκληση της συνάντησης του με τον Μπακούιν στο σπίτι του πρώτου, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Χ.Ζινν, προκειμένου να ανασυστήσει το ελευθεριακό αίτημα σήμερα. Στο εργο παρουσιαζονται στοιχεια από την βιογραφια του Μαρξ καθως και μια χαρτογραφηση των κινηματων.

Οι THE GARAGE και ARTΙΟΙ παρουσιάζουν: CAPTIVAE ΤΡΩΑΔΕΣ

Την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη 2015 στις 21:00, στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου,οι THE GARAGE και ARTΙΟΙ, παρουσιάζουν: CAPTIVAE ΤΡΩΑΔΕΣ, με γενική είσοδο 10€.

«ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη

Το  ΚΟΥ - ΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ ύστερα από την επιτυχία με το έργο "Δροσουλίτες" και τον γνωστό σε όλους "Ψαροτρομάρα" έρχεται με το νέο έργο "ΕΙΡΗΝΗ" του Αριστοφάνη την  Τετάρτη 16 & Πέμπτη  17 Σεπτεμβρίου  2015 στις  21:00 στο  ανοικτό θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»

Θεατρική παράσταση 'Η επίσκεψη της γυραιάς κυρίας'

Η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Αγ.Ιωάννη παρουσιάζει την τραγική κωμωδία του Φρειδερίκου Ντύρενματ με τίτλο "Η επίσκεψη της γυραιάς κυρίας." στο κηποθέατρο Μ.Χατζιδάκις σις 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο.

Θεατρική παράσταση «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ»

Ο σύνδεσμος Μελών Γυναίκειων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου παρουσιάζει την παράσταση «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ» την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις».

«Οι γυναίκες πάλι, έχουν τα μεγάλα πάθη. Αυτές είναι που γράφουν την ιστορία. Που σηκώνουν στους ώμους τους τις σημαδιακές στιγμές…»

Η θεατρική παράσταση «ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ» του Α. Γαλανού από την Θεατρική Ομάδα «ΙΥΤΤΟΣ»

Από το γραφείο του Καλλιτεχνικού Δ/ντη του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι η θεατρική παράσταση «ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ» του Α. Γαλανού από την Θεατρική Ομάδα «ΙΥΤΤΟΣ» που είναι προγραμματισμένη στις 10 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ στην Περιοχή «Λάκκος Ηρακλείου» στις 22:00 την ίδια ημέρα με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΚΡΗΤΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΣΥΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Η.

Θεατρική παράσταση «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ MASTER CHEF»

Το ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ παρουσιάζει την Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου την παράσταση «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ MASTER CHEF» στο Ανοικτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:00, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Η είσοδος είναι 5€.

Η θεατρική μουσική παράσταση ιστορικής μνήμης του Σπύρου Τζόκα

Η θεατρική μουσική παράσταση ιστορικής μνήμης που ζωντανεύει επί σκηνής το μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα πάνω στη ζωή του μικρασιάτη αγωνιστή Ναπολέοντα Σουκατζίδη «Ο Κύκλος των «μάταιων» πράξεων» (εκδόσεις Εύμαρος) ταξιδεύει σε μαρτυρικούς τόπους της Κρήτης συνεχίζοντας ένα πολύμηνο οδοιπορικό σε τόπους μαρτυρίου και αντίστασης, από το Σκοπευτήριο της Καισαριανής και το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, έως τους Κορυσχάδες Ευρυτανίας και τις Φυλακές Ωρωπού. Η παράσταση από την ομάδα «ΠΕΙΡΑΓΜΑ» θα βρίσκεται στο Ηράκλειο την Δευτέρα 31 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30.

Το «Θέατρο των VIVI» παρουσιάζει το έργο του Σοφοκλέους «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ»

Το «Θέατρο των VIVI» παρουσιάζει το έργο του Σοφοκλέους «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 21:30.

Η ιστορία γνωστή.. Ο Οιδίπους ζητά τον δολοφόνο του Λάιου, προκειμένου να απαλλάξει την Θήβα από τον λοιμό που έχει ενσπείρει η δολοφονία του Λάιου. Αλλά τον ιό, γι’ αυτόν τον λοιμό, τον φέρει ο ίδιος ο Τύραννος ως ανεπίγνωστος δολοφόνος του πατρός του και γιος και σύζυγος της μητρός του.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 του Κώστα Γάκη

Η Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» παρουσιάζει τη μεγάλη θεατρική επιτυχία “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2″. Μια διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από τον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο ΜπιμπήΗ παράσταση
Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου, με απίστευτο χιούμορ και κορυφαίες δραματικές στιγμές, σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, σε μια θεατρική περιπέτεια που ισορροπεί ανάμεσα στον εμφύλιο σπαραγμό και το ξύπνημα του έρωτα.Στην παράσταση συμμετέχει και ο Κώστας Γάκης, παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά αλλά και “παρεμβαίνοντας” σε κρίσιμες στιγμές του έργου…

Η θεατρική ομάδα «ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ» παρουσιάζει τo θεατρικό μονόλογο «ΜΟΛΛΥ ΜΠΛΟΥΜ»

Η θεατρική ομάδα «ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ» παρουσιάζει τo θεατρικό μονόλογο «ΜΟΛΛΥ ΜΠΛΟΥΜ», στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» την Πέμπτη 27 & Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015, στις 21:30.

Ένα απόσπασμα από το 18ο κεφάλαιο του έργου «Οδυσσέας» του Ιρλανδού συγγραφέα James Joyce σε επιλογή, μετάφραση κειμένου και σκηνοθεσία της Μαρίνας Η. Σπανάκη.

«Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα» του ΜΑΤΕΪ ΒΙΣΝΙΕΚ από τη θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η θεατρική ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου), μετά την περσινή επιτυχία της με την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, είναι έτοιμη να παρουσιάσει στο κοινό του Ηρακλείου, από τη Δευτέρα 24 έως και την Παρασκευή 28 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30, το βραβευμένο — στο Φεστιβάλ της Avinion το 2004 — έργο του Ρουμάνου Φιλέλληνα συγγραφέα Ματέϊ Βισνιέκ: «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα», σε μετάφραση της Έρσης Βασιλικιώτη και σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη.

Θεατρική παράσταση «ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ, ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ»

Η θεατρική παράσταση «Δεν Ακούω - Δεν Βλέπω - Δεν Μιλάω» του Γιώργου Θεοδοσιάδη έρχεται στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 21:30. Το έργο, εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, είναι μια πολύ ιδιαίτερη κωμωδία. Είναι όμως ταυτόχρονα ένα έργο για την συντροφικότητα, την αγάπη, την εκτίμηση, την φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, σε μια εποχή που οι μαύρες σκέψεις πληθαίνουν.

«ΜΠΕΣΑΜΕΛΑ» από τη θεατρική σκηνή Ηρακλείου

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ παρουσιάζει το έργο «ΜΠΕΣΑΜΕΛΑ» του Μάνου Μανιά στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 21:30, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2015».

Η Θεατρική παράσταση «ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ» του Α. ΡΗΓΑ και Δ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Το «ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ…», η νέα κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου θα βρίσκεται στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Πέμπτη 20 Αυγούστου στις 21:30.

Μια κωμωδία μ’ ένα ζευγάρι στα πρόθυρα διαζυγίου, με πολλούς γνωστούς, αγνώστους, συγγενείς και φίλους να λένε τη γνώμη τους… για καλό… και με έναν δικηγόρο – μυστήριο… πολύ σκληρό, για να δεχθεί αμαχητί το τέλος. Το «Χωρίζουμε Λέμε…» με αφορμή ένα ζευγάρι και με πολύ χιουμοριστική διάθεση επι-θεωρεί τις σχέσεις σήμερα, τις φιλίες, τον έρωτα που περνάει, μα ελπίζουμε να ξανάρθει, την αγάπη για πάντα που κάποτε τελειώνει, τον γάμο, την πολιτική, την οικονομία… και πως όλα αυτά αποτελούν το παιχνίδι της ζωής μας. Και πάνω απ΄ όλα προτείνει για τη ζωή μας, ακριβώς αυτό: να παραμείνει για πάντα παιχνίδι. Η παράσταση αυτή δεν εγγυάται το «Χωρίζουμε», αλλά το «τα Λέμε…»

'Η ωραία του κουρέα' από τη θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Κρουσώνα 'ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ'

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρουσώνα "Νέα Γενιά" παρουσιάζει την κωμωδία του Λάκη Μιχαηλίδη "Η ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΑ" από την ομώνυμη ελληνική ταινία στο Ανοικτό θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» στις 21:30.

Η Ilaria Villagrassa και ο Roberto Ghisu παρουσιάζουν το έργο τους με τίτλο: «The Blue Keeper»

Τη Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015, τις 21:00, στον καλλιτεχνικό χώρο του ResidenceSEA, οι καλλιτέχνες Ilaria Villagrassa και Roberto Ghisu θα παρουσιάσουν το έργο τους με τίτλο «The Blue Keeper».

Η Ilaria Villagrassa και ο Roberto Ghisu, αντιλαμβάνονται το βαθύ της θάλασσας σαν ένα μυστηριώδη χώρο, και θα το παρουσιάσουν μέσα απο ένα μείγμα χρωμάτων, ηχών και υποθαλάσσιων κινηματογραφικών σκηνών, που αποτυπώνουν το μυστήριο της θάλασσας. Tα υδάτινα στοιχεία νερό και θάλασσα κυριαρχούν στο έργο, ενώ το μπλέ στοιχείο πρωτοστατεί με
σκοπό να αναδειχτούν ανθρώπινα και βαθιά συναισθήματα από την εμπειρία των αισθήσεων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ο καλλιτεχνικός χώρος ResidenceSEA βρίσκεται στο τέλος της οδού Κιλκίς, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://maakali.org/ResidenceSEA

Το «Θέατρο Μορφές» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Ο Μικρός Πρίγκιπας»

Το «Θέατρο Μορφές» έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει το αριστούργημα του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ - Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας» την Πέμπτη 13 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις». Είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο, αφού έχει μεταφραστεί σε 250 γλώσσες και έχει πουλήσει 140 εκατομμύρια αντίτυπα. Ένα έργο ύμνος στην αθωότητα του απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους κάθε ηλικίας.

Κρητική κωμωδία από το θεατρικό εργαστήρι Ζαρού

Το «Θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού» παρουσιάζει την κρητική κωμωδία «ΤΑ ΑΝΕΒΑΛΩΜΑΤΑ» στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ.

Θεατρική Παράσταση Nίκου Καζαντζάκη «Αναφορά στον Γκρέκο»

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει το καλοκαίρι 2015 τη θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη

Παρουσίαση της κρητικής ηθογραφίας «Ο ΜΥΛΟΣ»

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ελλήνων Αιγυπτιωτών και Φίλων, η «SYMPOSIUMS» και το «Θέατρο Κρήτης»

παρουσιάζουν την κρητική ηθογραφία «Ο ΜΥΛΟΣ» στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:30 στο πλαίσιο των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2015». Είσοδος: 5€

Ταξίδι με τους αγαπημένους μας παιδικούς ήρωες

Φέτος το καλοκαίρι, το Θέατρο του Βορρά ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο των βιβλίων παρέα με τους αγαπημένους μας παιδικούς ήρωες. Το ταξίδι ξεκινάει την Παρασκευή 07 Αυγούστου από το Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 9:30 το βράδυ.

«ΑΧΑΡΝΗΣ» του Αριστοφάνη

Η Φιλοθέατον σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσιάζει την πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη «ΑΧΑΡΝΗΣ», σε σκηνοθεσία και απόδοση του Γιάννη Κακλέα αύριο Τετάρτη 05 αλλά και την Πέμπτη 06 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τον Άρη Σερβετάλη και τον Φάνη Μουρατίδη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η παράσταση ξεκινάει στις 21:30 και η τιμή εισιτηρίου είναι 15€ και 12€ για άνεργους, ΑμεΑ και παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Το «Σχήμα 7» παρουσιάζει την κωμωδία «Πιάσε με!!»

Το «Σχήμα 7», που αποτελείται από επαγγελματίες Ηρακλειώτες ηθοποιούς, παρουσιάζει την κωμωδία «Πιάσε με!!» στο Κηποθεάτρο «Μ. Χατζιδάκις» που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Πρόκειται για μια θεατρική διασκευή - παρωδία της  ταινίας του Α. Χίτσκοκ  "39 ΣΚΑΛΟΠΆΤΙΑ" η οποία απέσπασε το "Βραβείο Λώρενς Ολίβιε Καλύτερης Κωμωδίας" το 2007 και αυτή τη στιγμή παίζεται σε 30 χώρες σ' όλο τον κόσμο.

“DEBRAYAGE” (Ντεμπραγιάζ) του Ρεμί Ντε Βος

H Θεατρική Ομάδα Ιεράπετρας και ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας παρουσιάζουν το έργο του Ρεμί Ντε Βος “DEBRAYAGE” (Ντεμπραγιάζ) την Τρίτη 04 Αυγούστου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:30. Τη σκηνοθεσία του έργου επιμελήθηκε η Έρση Βασιλικιώτη. Η είσοδος είναι στα 5€.

«ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ» των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΜΠΟ» παρουσιάζει το νέο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα την Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Αυγούστου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30 σε μια παράσταση γεμάτη από λαϊκά τραγούδια που όλοι αγαπάμε.

Η τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες»

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Χορός αρχαίου δράματος με μέλη κωφά και ακούοντα», υπό την αιγίδα του ΥΠ. ΠΟ. με την χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης και την συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου, το Διάχρονο Θέατρο της Μαίρης Βιδάλη παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη  «Τρωάδες» στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο.

Θεατρική παράσταση «ΜISS JULIE» του A. STRIDBERG

Ο Δήμος Ηρακλείου σας περιμένει την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» σε μια θεατρική παράσταση που έχει ετοιμάσει για εσάς η Θεατρική Ομάδα «ΙΥΤΤΟΣ».

Θεατρική παράσταση «ΕΞΟΡΙΑ» του Π. ΜΑΤΕΣΙ, ομάδα «ΟΥΚ- ΝΟΥΚ»

Η θεατρική ομάδα «ΟΥΚ-ΝΟΥΚ» παρουσιάζει το θεατρικό έργο «ΕΞΟΡΙΑ» του Παύλου Μάτεσι στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2015».

Η Θεατρική ομάδα «KILLING THE FLY» παρουσιάζει την «ΑΓΓΕΛΙΚΗ»

Η θεατρική ομάδα «KILLING THE FLY» παρουσιάζει μια παράσταση βασισμένη στην αληθινή ζωή της Αγγελικής Ματθαίου, όπως η ίδια την κατέγραψε σε ένα απλό τετράδιο την Πέμπτη 30 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» στις 21:30

Θεατρική Παράσταση 'Iουλιέτα' του Άκη Δήμου

Στην εκδοχή του Άκη Δήμου η Ιουλιέτα βρίσκεται μόνη στο σπίτι της, δίχως Ρωμαίο, να μιλά σ’ έναν φανταστικό επισκέπτη για τη ζωή της, τον έρωτα, τη γυναικεία φύση.

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή

Την τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη», ένα διαχρονικό τραγικό σχόλιο στην αλαζονεία της εξουσίας, παρουσιάζει η «5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη την Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» στις 21:30.

Μουσικοθεατρική παράσταση «ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΠΑΘΗ»

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου το Ανοικτό Θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» υποδέχεται τη μουσικοθεατρική παράσταση «ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΠΑΘΗ» στις 21:30. Μία παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα  του Κώστα Αρβανιτάκη με τίτλο: "Οι Καπελιέρες". Με  φόντο την  ζωή  της   Βηθλεέμ Παπουδάκη (υπαρκτό πρόσωπο), ο θεατής  παρακολουθεί την ιστορία της  Κρήτης  του 20ου αιώνα. Η παράσταση έχει ζωντανή μουσική από τον Γιώργο Ζαχαριουδάκη και 20 τραγούδια ερμηνευμένα από τη Μαρία Λούκα, παραδοσιακά τραγούδια Κρήτης, από την Σμύρνη αλλά και έντεχνα  ελληνικά.

Θεατρική παράσταση 'Κόκκινα Φανάρια' από τη Θεατρική Ομάδα Ιυττός

Θεατρική παράσταση "Κόκκινα Φανάρια" του Ν.Γαλανού από τη Θεατρική Ομάδα Ιυττός σε σκηνοθεσία Αντώνη Ντουράκη. Πρεμιέρα Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 και κάθε Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 στο θεατρικό χώρο "το Σπίτι" στην περιοχή της Αγίας Τριάδας.

«Μέρες Ραδιοφώνου»

Το Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» υποδέχεται τις «Μέρες Ραδιοφώνου» την Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Ιουλίου στις 21:30. Ένα μουσικό ταξίδι, στις πιο νοσταλγικές μέρες του ελληνικού ραδιοφώνου με αξέχαστα τραγούδια και αγαπημένες εκπομπές, που σφράγισαν την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Η θεατρική ομάδα S-Crew παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Κεντρώτα, «Η Μπαλάντα Ενός Ευαίσθητου Δήμιου»

Η θεατρική ομάδα S-Crew αναλαμβάνει την ευθύνη και σας παρουσιάζει το έργο του Γιάννη Κεντρώτα, «Η Μπαλάντα Ενός Ευαίσθητου Δήμιου».

«Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ» - θεατρικό έργο για παιδιά από το «ΣΧΗΜΑ 7»

Ο Δήμος Ηρακλείου προσκαλεί εσάς και τα παιδιά σας την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις». «Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ» της Ξ. Καλογεροπούλου και του Θ. Μοσχόπουλου είναι το θεατρικό έργο που θα παρουσιάσει το  «ΣΧΗΜΑ 7» την Πέμπτη στις 9:30 το βράδυ. Η παράσταση παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία τον χειμώνα σε σχολεία της Κρήτης ενώ η Ξ. Καλογεροπούλου προτείνει την παράσταση για παιδιά από 4 ετών και άνω.

«Όνειρο στο κύμα - Έρως Ήρως» - Βραδιά θεάτρου αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

«Όνειρο στο κύμα - Έρως Ήρως» ονομάζεται το πρώτο μέρος της τριλογίας, αφιερώματος  στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη που θα παρουσιαστεί στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» την Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 9:30 το βράδυ σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη. Θα ακολουθήσoυν «Το Καμίνι & Το Μοιρολόγι της φώκιας» και  «Η Φόνισσα».

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη παρουσιάζει το έργο 'Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας' του Φρειδερίκου Ντύρενματ

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη παρουσιάζει το έργο "Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας" του Φρειδερίκου Ντύρενματ την Κυριακή 5 Ιουλίου στις 21:00 στην Πύλη Βηθλεέμ και την Κυριακή 19 Ιουλίου στις 21:00 στο Πάρκο Μικράς Ασίας (Λ.Κνωσού)

Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας

Η 4ο Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη  Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Ιωάννη παρουσιάζει το Θεατρικό έργο του Φρειδερίκου Ντύρενματ «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» σε σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή. Η παράσταση θα δοθεί στην πλατεία Νικαίας την Τρίτη 21 Ιουλίου στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μουσική Βραδιά από τον διεθνούς φήμης Μουσικό και Συνθέτη Pascal Schumacher

Η πρεσβεία του μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού του Λουξεμβούργου, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και τη συνδρομή του συλλόγου «Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου στην Κρήτη», στο πλαίσιο της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει προσκαλέσει τον Pascal Schumacher να εμφανιστεί στο Ηράκλειο Κρήτης. «LEFT TOKYO RIGHT» είναι το όνομα της παράστασης του διεθνούς φήμης μουσικού και συνθέτη, που θα παρουσιαστεί στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» (είσοδος από την Λ. Πλαστήρα) την Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 21:30 με ελεύθερη είσοδο.

Το Τσίρκο του Καραγκιόζη

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου, ο θίασος «Σκιές και Γέλια» παρουσιάζει μια πλήρως χιουμοριστική παράσταση με πρωταγωνιστή τον λατρεμένο και διαχρονικό Καραγκιόζη, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2015». Το Ανοικτό θέατρο «Πύλη Βηθλεέμ» ανοίγει τις πύλες του για την παράσταση «Το Τσίρκο του Καραγκιόζη» και σας υποδέχεται στις 9:30 το βράδυ. Η είσοδος είναι 5 ευρώ.

«Το Τσίρκο του Καραγκιόζη» ξεκινάει με τα κολλητήρια να διαφημίζουν το τσίρκο με τον  δικό τους , μοναδικό τρόπο. Αφού όλοι οι γνωστοί ήρωες παρελάσουν από το πανί για να πάνε στο τσίρκο, ξεκινάει η διασκέδαση με τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα του Καραγκιόζη, και τους υπόλοιπους συντελεστές του τσίρκου να δίνουν ρεσιτάλ γέλιου!

Η παράσταση «Το τσίρκο του Καραγκιόζη» θα παιχτεί, πέρα από την Πεμπτη 16 Ιουλίου, και την Παρασκευή 17 Ιουλίου την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει το καλοκαίρι 2015 τη θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη, μία παράσταση που παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η θεατρική Ομάδα του 7ου ΓΕΛ παρουσιάζει… Ικέτιδες του Αισχύλου

Η θεατρική Ομάδα του 7ΟΥ  ΓΕΛ Ηρακλείου παρουσιάζει… Ικέτιδες του Αισχύλου, Μικρό Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 και ώρα 21:00

«Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου

«Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη με την Κατερίνα Διδασκάλου σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Πατρώνη. Παρασκευή 5, Σάββατο 6, & Κυριακή 7 Ιουνίου στο ΔΙΑRΤΗΡΗΤΕΟ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το Μάθημα του Ιονέσκο ταξιδεύει στην Κρήτη, στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στη μνήμη του άδικου χαμού του Βαγγέλη Γιακουμάκη και με αφορμή τη βαθιά ενδοσχολική βία και το παράλογο της Παιδείας, όπως αυτό αποτυπώνεται από τα χρόνια του Ευγένιου Ιονέσκο μέχρι σήμερα και φτάνει να κοστίζει ανθρώπινες ζωές,  οι ηθοποιοί Κατερίνα Χατζηκυριάκου και Χρήστος Σαπουντζής, σε συνεργασία με το «ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης» και το «Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσιάζουν σε Ηράκλειο (30.5), Ρέθυμνο (31.5) και Χανιά (12-14.6), «Το Μάθημα». Το κλασικό αριστούργημα του γαλλορουμάνου συγγραφέα, που ολοκλήρωσε πρόσφατα τις παραστάσεις του με επιτυχία στο Θέατρο «Αγγέλων Βήμα» της Αθήνας.

One-man show - «Κακή πίστη» με τον Μιχάλη Μαθιουδάκη

Μετά από ένα σερί sold out στην Αθήνα, το one man show "Κακή Πίστη" έρχεται και στο Ηράκλειο στο Πολύκεντρο Νεόλαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2). Το one-man show Κακή Πίστη πειραματίζεται με τα όρια του stand-up και αγγίζει και τη συγκίνηση. Κεντρικό άξονα έχει το θλιβερό μικροαστισμό στον οποίο μεγαλώσαμε. Τοτέμ αυτού του μικροαστισμού είναι αυτό το έπιπλο στο σαλόνι. Ξέρετε ποιο έπιπλο.

«Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε φάλτσα» από τη θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Μετά από 6 μήνες προετοιμασίας του έργου «Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΗΧΟΥΣΕ ΦΑΛΤΣΑ» του ΜΑΤΕΙ ΒΙΣΝΙΕΚ, η θεατρική ομάδα των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) είναι έτοιμη να το παρουσιάσει στο κοινό του Ηρακλείου από την Παρασκευή 22 έως και την Τρίτη 26 Μαΐου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 21:00.

Θέατρο: “Κουαρτέτο” του Heiner Müller

Το «Κουαρτέτο» έχει βασιστεί πάνω στο επιστολογραφικό μυθιστόρημα «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό (Pierre Choderlos de Laclos ). Όμως, ο Μύλλερ καταργεί την αλληλογραφία ανάμεσα στους ήρωες, τη Μερτέιγ και τον Βαλμόν, και εισάγει επί σκηνής τις μορφές δύο εραστών, μάλλον προς το τέλος του πολυτάραχου και σκανδαλώδους βίου τους, ενώ στη σκηνική ένδειξη «σαλόνι πριν από τη Γαλλική Επανάσταση» προσθέτει μία δεύτερη: «Μπούνκερ μετά τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο». Έχουμε, λοιπόν, ένα ζευγάρι, που παλεύει στο τέλος του κόσμου. Η έννοια της  καταστροφής,  έρχετε  και επανέρχετε μέσα  απο συνεχής  μεταμορφώσεις των πρωταγωνιστών ,που επιδίδονται  μεταξύ  τους, σε  έναν  ανελέητο πόλεμο αφανισμού. Οι ήρωες του έργου θέτουν νέα όρια ανάμεσα στην πίστη και την απιστία, τη δύναμη και την αδυναμία, τη σεξουαλική απόλαυση και την υποταγή.

Όπερα της Βαλίτσας – «Κάρμεν»

Η νέα παραγωγή της Όπερας της Βαλίτσας είναι η θρυλική Κάρμεν του Μπιζέ, η οποία θα ταξιδέψει σε 23 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος", το οποίο πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Θεατρική παράσταση «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932»

Ενημερώνουμε τους φίλους του θεάτρου ότι την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Μαΐου, στις 9.00 μμ, η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» θα παρουσιάσουν την παράσταση «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Βουλή των Ελλήνων την άνοιξη του 1932» στο αμφιθέατρο «Γιάννης Περτσελάκης» του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης επί των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Λυσίμαχου Καλοκαιρινού, Ηράκλειο.

«Miss Julie» του Α.Strindberg από τη Θεατρική Ομάδα Ιυττός

Στη διάρκεια της νύχτας του θερινού ηλιοστάσιου, μιας νύχτας βακχικού γλεντιού και ερωτικού οργίου, όπου ένστικτα και βαθύτερες επιθυμίες κυριεύουν, αυτή τη νύχτα διαδραματίζεται η ιστορία στο έργο του Α.Strindberg «Miss Julie».

Το Μόνιτορ και η θεατρική ομάδα Ubuntu παρουσιάζουν την παράσταση «Η χαμένη τιμή της Katharina Blum»

Μετά από 2 επιτυχημένες σεζόν στη cinematheque του αθηναικού Bios, το Μόνιτορ και η θεατρική ομάδα Ubuntu παρουσιάζουν στο Ηράκλειο την παράσταση «Η χαμένη τιμή της Katharina Blum». Από την Πέμπτη 30 Απριλίου έως την Κυριακή 3 Μαίου, στις 21.30 στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Νέου Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου

Η παράσταση του Μ. Μανουσάκη «Ποντικοπαγίδα»

Η θρυλική «Ποντικοπαγίδα», το αγαπημένο θρίλερ της Αγκάθα Κρίστι, που σκηνοθέτησε ο Μανούσος Μανουσάκης, θα παιχτεί στο Ηράκλειο, στο Κινηματοθέατρο Αστόρια στις 27, 28 και 29 Απριλίου.
Παραστάσεις θα δοθούν την Δευτέρα 27 Απριλίου στις 6 το απόγευμα και τις 9 το βράδυ, την Τρίτη 28 του μήνα στις 9 το βράδυ και την Τετάρτη 29 Απριλίου στις 6 το απόγευμα και τις 9 το βράδυ.

Μήδεια του Ευριπίδη Θ.Ο.Κ.Ν.Η - 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το μήνα Απρίλιο, θα λάβει χώρα η « 11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ) , η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, από 18 έως 24 Απριλίου 2015, με εκδηλώσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο και με κεντρικό μήνυμα: «Αλκοόλ και Οικογένεια. Όσο Λιγότερο Τόσο Καλύτερα» .

«CAVEWOMAN» της Emma Peirson

Στο θέατρο Αστόρια-CYTA μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε για 8 συνεχόμενα χρόνια η παράσταση «Caveman» έρχεται  18-19-20  η «Cavewoman», η γυναίκα των σπηλαίων, να … επαναφέρει τις ισορροπίες δίνοντας τη δική της απάντηση! Μια γυναικεία εκδοχή της μάχης των φύλων εξαιρετικά αστεία και μπριόζικη, μια ευχάριστη ματιά στις σχέσεις δυο τόσο διαφορετικών πλασμάτων, που καλούνται να μοιράσουν τον πλανήτη, την χώρα, την πόλη και το χειρότερο: το ίδιο τους το ΣΠΙΤΙ!

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Χωρίς εσένα» του Πολυχρόνη Κουτσάκη

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης για τη χειμερινή περίοδο 2015  παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Χωρίς εσένα» του βραβευμένου Χανιώτη συγγραφέα Πολυχρόνη Κουτσάκη. Πρόκειται για ένα θρίλερ αγάπης που πραγματεύεται τον έρωτα στην ακραία του διάσταση. Ο ήρωας μετά το χωρισμό του ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασίωση, τη ζωή και το θάνατο. Μια επικίνδυνη ιδέα θα του δώσει τη δύναμη να διεκδικήσει τη χαμένη του ζωή. Μία σύγχρονη ματιά στον αξεπέραστο έρωτα...γι' αυτόν που τόσοι ποιητές έγραψαν και τόσοι μελωδοί τραγούδησαν.

'Ο τυχερός στρατιώτης' - για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου

Ο θίασος ΣΧΗΜΑ 7  παρουσιάζει στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου το έργο για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, "Ο τυχερός στρατιώτης" την Τετάρτη 25 Μαρτίου στις 17:30 στον Θεατρικό Σταθμό.

Η θεατρική παράσταση 'Βάκχες' του Ευριπίδη από την Θεατρική ομάδα Ιυττός

Η θεατρική παράσταση "Βάκχες" του Ευριπίδη από την Θεατρική ομάδα Ιυττός σε σκηνοθεσία Αντώνη Ντουράκη θα παρουσιαστεί στο Θεατρικό σταθμό Ηρακλείου στις 24 Μαρτίου 2015 στις 21:30 .

«Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει, το έργο της  Ξένιας Καλογεροπούλου  «Το Σκλαβί» την Κυριακή 22 Μαρτίου για δύο παραστάσεις στις 17:00 και στις 19:00 στον Θεατρικό Σταθμό

Θεατρική Παράσταση ' ΨΥΧΩΣΗ! ' [4.48 Psychosis] της SARAH KANE

Η παράσταση «Ψύχωση» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ βασισμένο στο κείμενο 4.48 Psychosis της Sarah Kane. Μια νεαρή κοπέλα, αποκλεισμένη από την ζωή στο διαμέρισμα της πολεμάει με τις τραυματικές αναμνήσεις και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες της. Εκτός από τον κοινωνικό περίγυρο, εδώ μοιάζει να είναι ένοχο για την κατάσταση του και το ίδιο το άτομο, που παραδόθηκε στις αυταπάτες, τις ανέφικτες επιδιώξεις και τις επιταγές ενός κόσμου που στήθηκε γύρω του σαν παγίδα.

ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) συμμετέχει στους «Πολιτιστικούς Αγώνες 2015» / Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου με την περσινή της παραγωγή, την τραγωδία του Ευριπίδη ΜΗΔΕΙΑ την Παρασκευή 20 Μαρτίου στον Θεατρικό Σταθμό στις 21:00.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Antoine De Saint - Exupery από το θέατρο Μορφές

Το Θέατρο Μορφές έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει φέτος  στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου το αριστούργημα του γάλλου συγγραφέα Antoine De Saint – Exupery, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στον Θεατρικό Σταθμό την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 19:30.

Captivae Τρωάδες - Μια σύγχρονη εκδοχή των Τρωάδων του Ευριπίδη

Οι The Garage και ArtΙΟΙ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζουν μία σύγχρονη εκδοχή των Τρωάδων του Ευριπίδη, μια παράσταση για την ανθρώπινη αιχμαλωσία στη βία, στον Θεατρικό Σταθμό την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 21:30.

Θεατρική παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗ»

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με την  Εταιρεία Τέχνης «ΒΙΟΛΕΤΤΑ» παρουσιάζουν στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 του Δήμου Ηρακλείου την Κυριακή 15 Μαρτίου   στις 20:00  στο Θεατρικό Σταθμό την θεατρική παράσταση, «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗ»

«Εις μνήμην» - σουρεαλιστική κωμωδία από το «Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Χανίων»

Ο «Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων» στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 παρουσιάζει την σουρεαλιστική κωμωδία «Εις μνήμην» βασισμένη σε κείμενο του Γιάννη Κουκουράκη, στον Θεατρικό Σταθμό, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, για δύο παραστάσεις (απογευματινή στις 19:00 και βραδινή στις 21:00).

Tο «Κουαρτέτο» του Heiner Müller

Το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει στον Θεατρικό Σταθμό την  Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 21:00 το «Κουαρτέτο»  του Heiner Müller που έχει βασιστεί πάνω στο επιστολογραφικό μυθιστόρημα «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό.

'Κρίσις…' με τον Βαγγέλη Λιοδάκη και τον Βασίλη Πετροδασκαλάκη

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μυθιστορήματα, ενός ξεχασμένου σήμερα λογοτέχνη, η "Κρίσις" του Αρκάδιου Λευκού, επίκαιρο όσο ποτέ, παίρνει θεατρική μορφή στον Θεατρικό Σταθμό την Πέμπτη 12 Μαρτίου, μέσα από μια ενδιαφέρουσα προσωπική ερμηνεία του Βαγγέλη Λιοδάκη.

Πολιτιστικοί Αγώνες 2015 - Φεστιβάλ Θεάτρου

Στo πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Θεάτρου με Ελεύθερη Είσοδο σε όλους τους ενδιαφερόμενους στον Θεατρικό Σταθμό από τις 9  έως τις 31 Μαρτίου. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής :

ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) με ξεχωριστή χαρά παρουσιάζει ξανά την περσινή της παραγωγή, την τραγωδία του Ευριπίδη: ΜΗΔΕΙΑ, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ευ ζω με τον καρκίνο», υπέρ του οποίου θα διατεθούν τα έσοδα της παράστασης.

'Σκηνές από ένα γάμο' με τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή

Ο Δάνης Κατρανίδης και η Παναγιώτα Βλαντή σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Σταμάτη Κραουνάκη, παρουσιάζουν το αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν Σκηνές από ένα γάμο.

«Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού

Σε σκηνοθεσία  Δήμου Αβδελιώδη με τους ηθοποιούς Θεμιστοκλή Καρποδίνη και Αγάπη Μανουρά  θα δοθεί το έργο «Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, διάρκειας 58΄,  την Τετάρτη 21.30  στο Θεατρικό Σταθμό.

Το έργο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας και ένα σπάνιο κείμενο της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Δίνεται με ένα διαφορετικό  τρόπου θεάτρου, που στηρίζεται στη διαύγεια  και τη σαφήνεια του νοήματος. Η παρακολούθηση γίνεται μια βιωματική εμπειρία, όπου γίνεται πράξη η ευεργετική επίδραση του λόγου στους θεατές, ανεξαρτήτως ηλικίας και παιδείας. Οι παραστάσεις προτείνονται από τους ειδικούς θεάτρου  ως υποδειγματικές και ιδεώδεις, κυρίως για τη συγκέντρωση που προκαλούν στις εικόνες και τις ιδέες του κειμένου, ακόμα και αν είναι στην καθαρεύουσα. Η παράσταση γνώρισε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία σ’ όλη την Ελλάδα.

Είσοδος 10 ευρώ και για μαθητές 5 ευρώ.

Θεατρική παράσταση Miss Julie του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ από τη Θεατρική Ομάδα Ιυττός

Θεατρική παράσταση Miss Julie του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ από τη Θεατρική Ομάδα Ιυττός σε σκηνοθεσία Αντώνη Ντουράκη.  Πρεμιέρα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 και κάθε Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 στο θεατρικό χώρο "το Σπίτι" στην περιοχή της Αγίας Τράδας.

Η θεατρική ομάδα «ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ» παρουσιάζει τo θεατρικό μονόλογο «ΜΟΛΛΥ ΜΠΛΟΥΜ»

Η θεατρική ομάδα «ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ» παρουσιάζει τo θεατρικό μονόλογο «ΜΟΛΛΥ ΜΠΛΟΥΜ», απόσπασμα από το 18ο κεφάλαιο του έργου «Οδυσσέας» του Ιρλανδού συγγραφέα James Joyce σε επιλογή, μετάφραση κειμένου και σκηνοθεσία της Μαρίνας Η. Σπανάκη.

Μπαμπάδες με ρούμι

Η μαύρη κωμωδία του ακαταμάχητου διδύμου Ρέππα - Παπαθανασίου και πάλι κοντά σας την Κυριακή 8 και την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015 στην Αστόρια . Ο Χρήστος, η Βάσω, η Βέσκα, η Τζένη, ο Παναγιώτης και η Ρόη είναι οι ήρωες που σας καλούν να τους απολαύσετε  σε ενα καταιγισμό γεγονότων. 

Μια Γιορτή στου Νούρι

Οι δημιουργοί της Πράξη Τέχνης Ίμερος, μετά από την μεγάλη επιτυχία της παράστασης «Μια Γιορτή στου
Νούρι» κατά τη διάρκεια του Α’ κύκλου παραστάσεων (Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2014) στον Θεατρικό
Σταθμό Ηρακλείου και ύστερα από την ευρεία αποδοχή και υποστήριξη της παράστασης από γονείς, εκ-
παιδευτικούς και τους δημόσιους φορείς του τόπου, θα συνεχίσουν τις παραστάσεις από τον Ιανουάριο
μέχρι και τον Απρίλιο του 2015 (Β’ κύκλος) στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Οι ημερομηνίες των παρα-
στάσεων θα ανακοινώνονται κάθε βδομάδα στον τοπικό ηλεκτρονικό, ραδιοφωνικό και έντυπο τύπο, όπως
και στην σελίδα της Πράξης Τέχνης Ίμερος στο Facebook.

'Ο Πατριώτης' - θεατρικό έργο από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου

Το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή φορά το θεατρικό έργο 'Ο Πατριώτης', η συγγραφική και σκηνοθετική επιμέλεια του οποίου αποδίδεται στους ίδιους τους μαθητές της θεατρικής ομάδας της Β' τάξης του σχολείου.

Θεατρική παράσταση 'Εγώ, η Γωγώ'

Θεατρική παράσταση "Εγώ, η Γωγώ" με την Ε.Κωνσταντινίδου την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 στις 21:00 στο Κινηματοθέατρο Αστόρια.

«μια γιορτή στου Νούρι» - ένα έργο για παιδιά

Η θεατρική ομάδα «ΠΡΑΞΗ ΤΕΧΝΗΣ ΙΜΕΡΟΣ» στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή» παρουσιάζει την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17.30 με  Είσοδο Ελεύθερη στον Θεατρικό Σταθμό, το έργο για παιδιά: «μια γιορτή στου Νούρι»

6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου - Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Παράσταση

Στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου παρουσιάζει την παράσταση «Οι καλικάντζαροι και η φωτεινή πλευρά της ζωής» την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 7 μ.μ.  στη Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω με συμβολική είσοδο 2 ευρώ για τους μεγάλους και 1 ευρώ για τα παιδιά.

Ο γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετά

Το θέατρο  «ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ» στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή» παρουσιάζει την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17.30 με  Είσοδο Ελεύθερη, στον Θεατρικό Σταθμό, τo παιδικό θέατρο «Ο γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετά» σε σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή.

Θεατρικός μονόλογος «Molly Bloom» από τη θεατρική ομάδα «ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ»

Η θεατρική ομάδα «ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ» στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Όλος ο Δήμος μια Γιορτή» παρουσιάζει την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20.30 με  Είσοδο Ελεύθερη στον Θεατρικό Σταθμό, τo θεατρικό μονόλογο «Molly Bloom», απόσπασμα από το 18ο κεφάλαιο του έργου «Οδυσσέας» του Ιρλανδού συγγραφέα James Joyce σε επιλογή, μετάφραση κειμένου και σκηνοθεσία της Μαρίνας Η. Σπανάκη.

«Μια γιορτή στου Νούρι» του Volker Ludwig

Η Πράξη Τέχνης 'Ιμερος θα ανεβάσει στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου την παράσταση «Μία γιορτή στου Νούρι» του Volker Ludwig. Η παράσταση απαρτίζεται από έμπειρους και ταλαντούχους Κρητικούς ηθοποιούς. Ένα έργο με εκπαι­δευτικό προσανατολισμό που ψυχαγωγεί τα παιδιά ενώ συγχρόνως πραγματεύεται με όρους επίκαιρους και ρεαλιστικούς το θέμα του ρατσισμού και της προκατάληψης απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Η Ομάδα Δράσης 17 παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Τραγούδια για Άντρες»

Η Ομάδα Δράσης 17 παρουσιάζει αυτές τις μέρες στην πόλη μας το θεατρικό έργο της Ζωής Σπυροπούλου «Τραγούδια για Άντρες». Πρόκειται για μια δημιουργική και καλλιτεχνικά ανήσυχη ομάδα που αποτελείται από... μαμάδες οι οποίες ξεκίνησαν από το Σύλλογο Γονέων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου. Είναι οι Πηνελόπη Ζερβάκη, Χρύσα Καλλέργη, Εύα Κανάκη, Ρένα Λημνιού, Γιάννα Μπολαράκη, Ελίνα Ταμπακάκη  & Άννα Φραγκάκη. Με την εμψυχώτριά τους Μαρία Παναγιωτάκη συμπορεύονται εδώ και τέσσερα χρόνια ακολουθώντας διαδρομές ψυχοδραματικής έκφρασης, μοιράσματος συναισθημάτων και θεατρικής δράσης.

Tο Μαύρο Θέατρο της Πράγας

Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας IMAGE  έφτασε στο Ηράκλειο για 5 παραστάσεις : Παρασκευή 20.30 – Σάββατο 18.00 και 20.30 και Κυριακή 11.30 και 20.30. Είναι μοναδικό το συναίσθημα που σου βγάζει το μαύρο Θέατρο της Πράγας γιατί ξεφεύγει από το συμβατικό θέατρο στοχεύοντας με επιτυχία στην κατάρρευση του πραγματική και την αναβίωση της ψευδαίσθησης.  Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας είναι ένα θέαμα πλημμυρισμένο από κίνηση, χρώμα, μουσική και χιούμορ. Είναι μια ανάσα γέλιου και εφορίας στην δύσκολη εποχή που ζούμε.

«Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη - από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης για τη χειμερινή περίοδο 2014 παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη.  Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και δύο μουσικοί, (Σταύρος Ψαρουδάκης λύρα – τραγούδι και Δημήτρης Τσούρτος κιθάρα – κοντραμπάσο) που με την μουσική τους και το τραγούδι συνομιλούν με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!

Θεατρική παράσταση ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ του Ζάν Ζενέ

Η  Σχολή Θεάτρου ΟΜΜΑ  ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει  στο Χώρο Γνώσης και Πράξης " Καλλιγνωσία ": Αθηνάς 5, Τηλ 2811759799 / 6943299295(πίσω από το 3ο Λύκειο), τη θεατρική παράσταση: ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ του Ζάν Ζενέ

ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΚΡΕΒΑΤΙ, του Μανώλη Κορρέ από το Σύλλογο Μικρασιατών ‘’Ο Άγιος Πολύκαρπος’’

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ηρακλείου ‘’Ο Άγιος Πολύκαρπος’’ στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του αποφάσισε την δημιουργία θεατρικής ομάδας. Μια παρέα μικρών και μεγάλων παιδιών με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Πάνου Ιωαννίδη ανέλαβαν να υλοποιήσουν το εγχείρημα.

 

Διάλεξαν ένα έργο επίκαιρο αν και γράφτηκε πριν από 35 χρόνια. Ένα έργο που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Ένα έργο που κρατά το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος με τις συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων.

«CAVEMAN» του Rob Becker

Ο CAVEMAN συνεχίζεται για 8ο χρονιά   με   τον Γιώργο Παρτσαλάκη που   διαθέτει ιδιαίτερο κωμικό εκτόπισμα στη σκηνήΠρώτος σταθμός του νέου  Caveman είναι το κινηματοθέατρο Αστόρια Cyta, στο οποίο ο Γιώργος Παρτσαλάκης κάνει την παρθενική του εμφάνιση στον αγαπημένο ρόλο κοινού και κριτικών την Παρασκευή 31/10, το Σαββάτο 1/11 και την Κυριακή 2/11  (εισιτήριο 15 Ευρώ) .

Ο θίασος ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει το έργο για παιδιά 'Ο τυχερός στρατιώτης'

Ο θίασος ΣΧΗΜΑ 7 , παρουσιάζει την φετινή σεζόν το έργο για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου,"Ο τυχερός στρατιώτης". Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις ανοιχτές για το κοινό στις 6 το απόγευμα.

Αριστοφάνη 'Βάτραχοι'

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ "ΒΑΤΡΑΧΟΙ", ΣΑΒΒΑΤΟ 11  ΟΚΤΩΒΡΗ,  8.30 μμ, ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,Μια  συμπαραγωγή του θεάτρου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ με το ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗ.

 

2 Bar - θεατρική βραδιά

Μία ιδιαίτερη θεατρική βραδιά οργανώνει το Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2- Δίπλα στο ΚΕΠ) την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 21.00. Πρόκειται για την παρουσίαση του θεατρικού έργου (Bar Theatre) του Διονύση Κοριανίτη 2bar  από την Ασπασία Μεταξάκη και τον Αντώνη Παλιεράκη σε σκηνοθεσία της Ελένης Δαγκά.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», παρουσιάζει την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» ένα πρωτότυπο «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ».

«Μήδεια» του Ευριπίδη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την  Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 στο Κηποθέατρο    «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:00 με  Είσοδο 5€, η Θεατρική  Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει την τραγωδία  «Μήδεια» του Ευριπίδη

Μουσικοθεατρική παράσταση «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Η χορωδία  του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Νέας Αλικαρνασσού «Η ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ» παρουσιάζει  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 ,στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

«ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Νίκου Καζαντζάκη

Ο Βασίλης Βασιλάκης στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014»,  την Τετάρτη και Πέμπτη 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:00, ερμηνεύει την «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Νίκου Καζαντζάκη.

ΟΜΗΡΟΥ «ΙΛΙΑΔΑ»

Το συγκλονιστικό έπος του Ομήρου στην βραβευμένη μετάφραση του Δ.Ν. Μαρωνίτη, σε σκηνοθεσία Στάθη  Λιβαθινού παρουσιάζεται για 2 μόνο παραστάσεις τη Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Νίκος
Καζαντζάκης

Θέατρο για Παιδιά «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» από τις «ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ»

Οι «ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ» παρουσιάζουν την Τετάρτη 27 Αυγούστου και ώρα 21.30 στο Κηποθέατρο «Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», στα πλαίσια των «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014», μια μοναδική κωμωδία για μικρούς και μεγάλους, γεμάτη από τους ήρωες του σπουδαίου αυτού κειμένου της παγκόσμιας λογοτεχνίας , του «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ» σε διασκευή , κείμενο και σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη , σκηνικά - κοστούμια από τις Μαγικές Σβούρες, επιμέλεια κοστουμιών Δόμνας Ζαφειροπούλου, ενορχήστρωση-διασκευή Γιώργου Κωνσταντινίδη , μουσική επιμέλεια Δημήτρη Αδάμη, φωτισμοί Γιώργου Ανεστόπουλου και βοηθό σκηνοθέτη τον Κωνσταντίνο Παππά.

«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) γιορτάζοντας τα 30 χρόνια λειτουργίας της παρουσιάζει από την Τρίτη εως και το Σάββατο (26,27,28,29 και 30 Αυγούστου) και ώρα 21:30 στο Κηποθέατρο «Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ»την αντιπολεμική κωμωδία του Αριστοφάνη «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη.

Ο ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΜΟΥ της Ελένης Ράντου

Μια Αιχμηρή Κωμωδία, Μια Παράσταση Βαθιά Ανθρώπινη! Ένα έργο που παιζόταν 3 συναπτά χρόνια με τεράστια επιτυχία!

«Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΑ’ ΧΕΙ 400» ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΡΟΥΣΩΝΑ 'ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ'

Την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων

«Ηράκλειο Καλοκαίρι 2014» παρουσιάζεται στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»

και ώρα 21:30, η κωμωδία του Λάκη Μιχαηλίδη «Ο ΤΡΕΛΟΣ ΤΑ‘ ΧΕΙ 400», από την ομώνυμη Ελληνική ταινία.

ΞΑΝΑ «CAVEMAN» ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

Τον άνθρωπο των σπηλαίων ενσαρκώνει ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ.

Όλα άρχισαν χιλιάδες χρόνια πριν, όταν ο άντρας ήταν κυνηγός και η γυναίκα συλλέκτρια. Ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε...  

«ΒΑΚΧΕΣ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΙΥΤΤΟΣ»

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014».

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 και ώρα 21:30, Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ», Είσοδος:10€.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΙΥΤΤΟΣ» παρουσιάζει τις «ΒΑΚΧΕΣ» του ΕΥΡΙΠΙΔΗ.

TO ΘΕΑΤΡΟ «ΙΛΙΣΙΑ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ Donald Margulies «ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ»

Με την κωμωδία του Donald Margulies «ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ ΦΙΛΟΥΣ» και σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτίνου, συνεχίζονται οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014»,

την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014 και ώρα 21:30, παρουσιάζεται στο Κηποθέατρο «Ν.

Καζαντζάκης».

Είσοδος: 18€, Φοιτητικό: 16€, Ανέργων, συνταξιούχων: 12€, Προπώληση: 16€, Φοιτητικό-

ανέργων- συνταξιούχων:12€.

Εκδήλωση Λόγου και Μουσικής «ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ»

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου τιμώντας την Ιερή μορφή της ΜΑΝΑΣ παρουσιάζουν την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30 μία Παράσταση Λόγου και Μουσικής με τίτλο «ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ» . Είσοδος Ελεύθερη.

«CAVEMAN»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2014», την Δευτέρα 18 Αυγούστου και ώρα 21:30 παρουσιάζεται στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» το έργο του ROB BECKER , «CAVEMAN» Τον άνθρωπο των σπηλαίων ενσαρκώνει ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ.

Όλα άρχισαν χιλιάδες χρόνια πριν, όταν ο άντρας ήταν κυνηγός και η γυναίκα συλλέκτρια. Ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει από τότε...  

«Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ» - ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ

«Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου είναι μια διασκευή από το γνωστό αγαπημένο παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης, με την πριγκίπισσα που κοιμήθηκε πολλά πολλά χρόνια και που την ξύπνησε το πριγκιπόπουλο μ’ ένα φιλί. Τι θα γινόταν όμως αν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας; Ποιος θα της έδινε τώρα το φιλί και πώς θα επιβίωνε στον κόσμο του σήμερα

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Αυγούστου και ώρα 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΤΖΑΚΗΣ».

«ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη

Το Θεάτρου  του Νοτίου Αιγαίου παρουσιάζει την κωμωδία «ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»  στις 21.30. Είσοδος 15€, Φοιτητικό- Παιδικό 10€. Στον “Πλούτο” συμμετέχει μια πλειάδα γνωστών και καταξιωμένων ηθοποιών με πρωταγωνιστές τους Κώστα Βουτσά, Τάκη Βαμβακίδη, Ζαχαρία Αγγελάκο και σε έκτακτη συμμετοχή ο κωμικός μας Στάθης Ψάλτης.

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Ο «Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων»,  παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ» το Σάββατο 9  Αυγούστου 2014 στο    κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», στις 21.30,Είσοδος 8€.

Το θέατρο των «VIVI» στην τραγωδία του Αισχύλου «ΠΕΡΣΕΣ»

Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει το ΘΕΑΤΡΟ των «VIVI» στην τραγωδία του ΑΙΣΧΥΛΟΥ  «ΠΕΡΣΕΣ»  την Παρασκευή 08 Αυγούστου 2014 στο κηποθέατρο       «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» στις 21.30 με Είσοδο Ελεύθερη.

«ΤΡΩΑΔΕΣ» του Ευριπίδη

Η 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ παρουσιάζει μια τραγωδία απόγνωσης ,που κινείται στην περιοχή του αδιανόητου για το σύγχρονο θεατή…. «ΤΡΩΑΔΕΣ» του Ευριπίδη, στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» την Πέμπτη 07 και την Παρασκευή 08 Αυγούστου  2014 στις 21.30. Είσοδος 16€, Προπώληση13€, Ανέργων 12€.

«Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη

Μια από τις σημαντικότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη, τις «Θεσμοφοριάζουσες», θα παρουσιάσει ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ  την Τρίτη 05 και Τετάρτη 06 Αυγούστου 2014 στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ». Είσοδος 18 €,  Μαθητές, Φοιτητές 15€, Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Πολύτεκνοι 12€

'ΒΑΚΧΕΣ' Θεατρική Ομάδα Ιυττός

"ΒΑΚΧΕΣ" Θεατρική Ομάδα Ιυττός - Δευτέρα 4 Αυγούστου - Είσοδος: Προαιρετικό Αντίτιμο - 21:30

Η Αστυνομική Κωμωδία 'ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟΨΕ'

Η Αστυνομική Κωμωδία "ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟΨΕ" του Ρομπέρ Τομά  σε διασκευή-σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα θα παρουσιαστεί την Δευτέρα 04 Αυγούστου 2014 Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21:30, με Είσοδο 18€, Μαθητές -Φοιτητές- πολύτεκνοι-τρίτεκνοι  15€. Άνεργοι- παιδιά - ΑΜΕΑ 13€. Ισχύουν εισιτήρια  ΟΓΑ.

«ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του Αριστοφάνη από το OMMA ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης Θεατών στην κωμωδία «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του Αριστοφάνη από το OMMA ΣΤΟΥΝΤΙΟ και το ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ θα επαναληφθεί η παράσταση (σε αντικατάσταση του έργου του Πατρικ Ζισκιντ «ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ») την Κυριακή 03 Αυγούστου 2014 στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:30, με  Είσοδο 9€

'Η Παπλωματού' του Τζεφ Μπρίμπο και Γκέιλ Ντε Μάρκεν

Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι "Η ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥ" του ΤΖΕΦ ΜΠΡΙΜΠΟ και ΓΚΕΙΛ ΝΤΕ ΜΑΡΚΕΝ που γιορτάζει τη χαρά της προσφοράς, την αξία της γενναιοδωρίας, το άνοιγμα του εαυτού μας στους άλλους την Παρασκευή 01 Αυγούστου 2014 στο κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21.30 με Είσοδο 6€

Μια παράσταση για παιδιά ''Αριελ η μικρή γοργόνα' του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαμπριανίδη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Παρασκευή 01 και Σάββατο 02 Αυγούστου 2014 πραγματοποιείται στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:30, Παιδικό Θέατρο « Άριελ η Μικρή Γοργόνα » ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε θεατρική διασκευή Θανάση Λιούνη, με Είσοδο 10€.

«Οι φόνισσες της Παπαδιαμάντη» των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου

«Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη», η νέα κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, την Πέμπτη 31 Ιουλίου και την Παρασκευή 1 Αυγούστου στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21:30 με Είσοδο 18€, Παιδικό- Φοιτητικό 15€ και Ανέργων- ΑΜΕΑ 13€.

«ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ» με τον Γιάννη Μπέζο

Η Gingerale Productions & Υπέρ-θεαμάτων παραγωγές παρουσιάζει την κωμωδία του Νικολάϊ Γκόγκολ «ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ» με τον Γιάννη Μπέζο την Δευτέρα 28, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21.30 με Είσοδο 18€, Φοιτητικό- Πολυτέκνων-Μαθητικό 15€και Παιδικό και Ανέργων 12€

PEER GYNT, no man’s land

Η θεατρική ομάδα «The 3rd person theatre group»  μετά τη διάκρισή της με τη διεθνή υποτροφία Ibsen Scholarship 2013 από το θεσμό του Ibsen Awards στη Νορβηγία παρουσιάζει την παράσταση PEER GYNT, no man’s land, Δευτέρα 28 Ιουλίου στο Θεατρο Τεχνόπολις

«12η ΝΥΧΤΑ» ΤΟΥ W. SHAKESPEARE ΑΠΟ ΤΟ ΘΙΑΣΟ «ΣΧΗΜΑ 7»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 στο Κηποθέατρο «Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30 ο Θίασος «ΣΧΗΜΑ 7» παρουσιάζει την κωμωδία (για μικρά και μεγάλα παιδιά), «12η ΝΥΧΤΑ» του W. Shakespeare.

Είσοδος 7€, Ανεργοι- Πολύτεκνοι- AMEA 5€.

Οι «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του Αριστοφάνη στο κηποθέατρο 'Μ.Χατζιδάκης'

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Παρασκευή 25 Ιουλίου στο κηποθέατρο «M. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30, το ΘΕΑΤΡΟ OMMA ΣΤΟΥΝΤΙΟ και το ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζουν την κωμωδία «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του Αριστοφάνη με Είσοδο 9€

«Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεώργιου Βιζυηνού

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Πέμπτη 24 Ιουλίου στο κηποθέατρο «M. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30 το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ παρουσιάζει «ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ» του Γεωργίου Βιζυηνού σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, με Είσοδο 10€.

«ΩΧ… ΗΛΕΚΤΡΑ» με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21:30 παρουσιάζεται η παρωδία «Ωχ… ΗΛΕΚΤΡΑ» του Αλέξη Καλλίτση με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Θέατρο για παιδιά «ΦΟΥΤΟΥΡΙΑ»

Η διεθνής ομάδα HIPPO παρουσιάζει, ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας, βασισμένο σε νουβέλα του Νίκου Τσιώτσου με τίτλο «Φουτουρία», στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 και ώρα 21.30 με Είσοδο 5€.

Θεατρική ομάδα «Ιυττός» - «Δεσποινίς Μαργαρίτα»

θεατρική παράσταση "Δεσποινίς Μαργαρίτα" του Ρομπέρτο Ατάυντε από τη Θεατρική Ομάδα Ιυττός την Τετάρτη 23 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο Θέατρο Πύλης Βηθλεέμ.

‘’ΑΣΚΗΤΙΚΗ’’ του Ν. Καζαντζάκη

Μια μοναδική παράσταση,  ένα ξεχωριστό έργο,  ‘’ΑΣΚΗΤΙΚΗ’’ του Ν. Καζαντζάκη.  Έρχεται η  επιτυχημένη θεατρική  παράσταση, μετά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο Ηράκλειο. Την Τετάρτη  23 & Πέμπτη 24    Ιουλίου  στο   ΘΕΑΤΡΟ  ΄΄ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΄΄   .  Α Σ Κ Η ΤΙ Κ Η   του  Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ (φιλοσοφικό έργο σε θεατρική μορφή)

«Η ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» του Ρομπέρτο Αταϋντε

Η Θεατρική Ομάδα «ΙΥΤΤΟΣ» παρουσιάζει το έργο «Η ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ»

του Ρομπέρτο Αταϋντε, την Τετάρτη 23 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:30, με Είσοδο 10€.

Ο θεατρικός μονόλογος «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗ» στο «Μ. Χατζιδάκης»

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει τον Θεατρικό μονόλογο «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗ» της Γεωργίας Σκοπούλη με την Μαρινέλλα Βλαχάκη από την Εταιρεία Τέχνης «ΒΙΟΛΕΤΤΑ» την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30, Είσοδος 7€.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη με «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ»στο Κηποθέατρο

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, και ώρα 21.30, η αγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει την παράσταση

«ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ» με Είσοδο 10€.

Η Κωμωδία« «ΣΕ ΘΕΛΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ» στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

Η Κωμωδία«

«ΣΕ ΘΕΛΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ»

σήμερα Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» στις 21.30.Είσοδος 12€

Μια παράσταση για παιδιά «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΌΖΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», το Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 στην Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:30 με Είσοδος 5€, παρουσιάζεται μια Παράσταση για Παιδιά από το θίασο «ΣΚΙΕΣ &ΓΕΛΙΑ» με τίτλο «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΌΖΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ»

«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Τρίτη 15 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21:30 με  Είσοδο 18€  και Φοιτητικό – Μειωμένο 15€,  η HighWay Production – Λυκόφως  και το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου παρουσιάζουν την «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη.

«Ο Μαγεμένος Αυλός», μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης παρουσιάζει για όλη την οικογένεια, τη θεατρική παράσταση «Ο Μαγεμένος Αυλός», με κοστούμια εποχής, βασισμένο στο ομώνυμο αριστούργημα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Ένα διαχρονικό, συμβολικό παραμύθι όπου κεντρικό του θέμα είναι η δύναμη της αγάπης, της αλήθειας, και η αναζήτηση των μεγάλων ιδανικών.

AMOR EST…Αγάπη είναι - Μια θεατρική παράσταση αφιέρωμα στην αγάπη!

Την Δευτέρα 14 Ιουλίου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση Αmor est ( Αγάπη είναι…).

Η παράσταση αντλεί το υλικό της από την ερωτική επιστολογραφία “ Γράμματα στον Ελικώνα’ της σπουδαίας Ρωσίδας ποιήτριας, Μαρίνας Τσβετάγιεβα.

Η παράσταση θα δοθεί στο Μικρό Κηποθέατρο, “Μ. Χατζιδάκις” (είσοδος από Λ. Πλαστήρα). Ώρα έναρξης 21.30.

H «ΜΗΔΕΙΑ» Του Ευριπίδη από τη θεατρική ομάδα καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 στο Κηποθέατρο «Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30 με Είσοδο 5€, η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει την τραγωδία «Μήδεια» του Ευριπίδη.

«Ο ΔΑΚΡΥΗΛΙΑΣ», μία παράσταση για παιδιά

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 πραγματοποιείται στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:30 με Είσοδο 5, μια παράσταση για Παιδιά με τίτλο «Ο ΔΑΚΡΥΗΛΙΑΣ»

H κωμωδία 'Κάψε το Σενάριο' στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Τετάρτη 09 Ιουλίου πραγματοποιείται στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» την Τετάρτη 09 Ιουλίου και ώρα 21:30 με Είσοδο 12€ και Προπώληση 10€,το “MIKRO THEATRO” παρουσιάζει την κωμωδία «ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ»

«Τ»

Στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21.30, η Ερασιτεχνική Ομάδα Χορού «ΕΧΤΑΓΗ» παρουσιάζει την 2η παράσταση του έργου «Τ» με Είσοδο Ελεύθερη.

Το κτήνος στο φεγγάρι του Richard Kalinoski

Στο κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21.30  το Θέατρο Μορφές παρουσιαζει « ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ» του Richard Kalinoski με Είσοδο 10€ και Φοιτητικό- Παιδικό 8€.

«Τ»

Στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21.30  η Ερασιτεχνική Ομάδα Χορού «ΕΧΤΑΓΗ» παρουσιάζει το έργο «Τ» με Είσοδο Ελεύθερη.

Περσέας και Ανδρομέδα

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014»,  το Σάββατο 5 Ιουλίου, το Θέατρο Μορφές παρουσιάζει μια παράσταση, για μικρούς και μεγάλους  με τίτλο «Περσέας και Ανδρομέδα», στο κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ» και ώρα 21.30. Είσοδος 10€ και Φοιτητικό – Παιδικό 8€.

Θεατρική Παράσταση 'Υπόθεση Σωκράτη'

Η εκδίκαση της ‘’Υπόθεσης Σωκράτη’’  Πύλη Βιτουρι (περιοχή Βίγλα). Το προσεχές Σάββατο 21 Ιουνίου και ώρα 21:00

Μουσικοθεατρική παράσταση «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου  η Φιλαρμονική και η Παιδική - Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία» την Παρασκευή 13 Ιουνίου και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Μια παράσταση που φιλοδοξεί να κερδίσει τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων θεατών παρουσιάζοντας επί σκηνής ορχήστρα 55 μουσικών, χορωδία 50 παιδιών και ομάδα μουσικού θεάτρου με παιδιά και ενήλικες τραγουδιστές. Κύριο θέμα της παράστασης η ορθογραφία, που αν «ντυθεί» με νότες, μπορεί να  προσφέρει ένα αξέχαστο θέαμα! Το τραγούδι, ο χορός και το κέφι θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του κηποθέατρου  με την εκπνοή της σχολικής χρονιάς.  Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίας Καριωτάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίτανος.  Είσοδος ελεύθερη. Συμμετέχουν η ομάδα μουσικού θεάτρου του Ωδείου Ηρακλείου – Απόλλων και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

'Η Δολοφονία Του Μαρά' από τη Θεατρική Ομάδα ΤΕΙ Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα ΤΕΙ Ηρακλείου σας προσκαλεί στον δεύτερο κύκλο παραστάσεων " Η Δολοφονία Του Μαρά" του Peter Weiss, σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαυροματίδη και Νικολή Αβραμάκη.

Η 'Λυσιστράτη' του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) παρουσιάζει την αντιπολεμική κωμωδία του Αριστοφάνη “ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ” στο Κηποθέατρο “Μ. Χατζιδάκις” από τις 28 Μαΐου έως την 1η  Ιουνίου 2014 στις 21:00. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Αντωνάκης σε απόδοση Κώστα Τσιάνου, μουσική Χρήστου Λεοντή, χορογραφίες Στεφανίας Σπυροπούλου, ενδυματολογία, σκηνογραφία και θεατρικές κατασκευές της ομάδας “fabros art”, πρόγραμμα – αφίσα Χρυσόστομου Σπετσίδη και τεχνική επιμέλεια φωτισμού και ήχου Βαγγέλη Παντούλα.

20ο Φεστιβάλ Παιδικής Θεατρικής Έκφρασης

Ξεκινάει την Δευτέρα το 20ου Φεστιβάλ Παιδικής Θεατρικής Έκφρασης Ο Σύλλογός μας υποστηρίζει για άλλη μια φορά τους Εκπαιδευτικούς, που με τη συμμετοχή τους στα θεατρικά δρώμενα εξάρουν την αισθητική έκφραση στην Εκπαίδευση ενώ δίνεται η δυνατότητα να προβληθεί ο ρόλος του Εκπαιδευτικού που δεν αποτελεί μόνο φορέα γνώσης αλλά και πολιτισμού.

Το φετινό Φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 26 Μαΐου έως και τo Σάββατο 31 Μαΐου του 2014 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και ώρες 7:00 μ.μ ( Α΄ παράσταση) και 8:00 μ.μ. ( β΄ παράσταση)

The Hangover IV

Μια νύφη (που δεν το' σκασε), ένας (παρ ολίγον) γαμπρός, ένας άγγλος ξάδελφος, ένας τρελός κολλητός, ένας παλιός παιδικός φίλος, ένας πολύ ενήλικας «προστάτης κυριών», δύο πολύ κυρίες.... (με το Π...κεφαλαίο), οργανώνουν έναν γάμο κ ένα bachelor party... με πολλές παράπλευρες απώλειες... Ένα θερμό επεισόδιο στις ελληνο -ρωσικές σχέσεις, έναν δεύτερο γάμο πριν καν γίνει ο πρώτος... μια χαμένη σημαία και τις περισσότερες ώρες χαμένες στο μυαλό όλων για το τι έχει συμβεί... Το μόνο σίγουρο...; Άγνωστο το πότε θα ξεχαστούν όλα... Αυτά τα ερωτήματα με πολύ κέφι και γέλιο θα μας απαντήσει η δροσερή και νεανική παρέα του ελληνικού "

Η Γιώτα Φέστα ερμηνεύει τον Θεατρικό Μονόλογο του Άκη Δήμου «Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ»

Η Αναγνώριση: Μια παράσταση-ωδή στον έρωτα. Η Γιώτα Φέστα θα σκηνοθετήσει και θα ερμηνεύσει έναν ξεχωριστό μονόλογο που φέρει την υπογραφή του Άκη Δήμου την Παρασκευή 2 & Σάββατο 3 Μαίου 2014, ώρα 21.00μμ, στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Δ.Η. (ΑΝΔΡΟΓΕΩ)

Στο 'Διπλανό κρεβάτι' οι Μικρασιάτες!

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ηρακλείου "Ο Άγιος Πολύκαρπος", στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, αποφάσισε πριν λίγους μήνες τη δημιουργία θεατρικής ομάδας. Μια παρέα μικρών και μεγάλων παιδιών με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Πάνου Ιωαννίδη ανέλαβαν να υλοποιήσουν το εγχείρημα. Διάλεξαν ένα έργο επίκαιρο αν και γράφτηκε πριν από 35 χρόνια. Ένα έργο που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Ένα έργο που κρατά το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος με τις συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων.

Ο Τσολιάς κι ο Κρητικός θα πάνε την Ελλάδα... Εμπρός

Το Θέατρο «Αττικής» παρουσιάζει τη μουσική-θεατρική παράσταση «Ο ΤΣΟΛΙΑΣ ΚΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΕΜΠΡΟΣ» την Τετάρτη 23 & την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ.

Πρωταγωνιστεί ο Στάθης Ψάλτης, τραγουδά ο Νίκος Ζωιδάκης, σκηνοθεσία: Θάνος Ζήκας. Ένα μοναδικό υπερθέαμα με 15 γνωστούς ηθοποιούς. Γέλιο, τραγούδι, διασκέδαση, αισιοδοξία.

Ώρες παραστάσεων: 19.30 και 21.30

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 15 €, Παιδικό, μαθητικό, φοιτητικό, πολυτεκνικό, άνεργοι, συνταξιούχοι: 12 €.

Ο φίλος μου ο Λευτεράκης

Την κλασική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης", σε σκηνοθεσία-διασκευή Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό της πόλης του Ηρακλείου την Κυριακή 13 Απριλίου στο κινηματοθέατρο "Αστόρια" (τηλ. 2810242272) σε δύο παραστάσεις (18:30 και 21:30).

Είμαι Ένας Άλλος, με τον Γιάννη Στάνκογλου

Το έργο εμπνέεται από τη ζωή και τη φιλοσοφία του Α. Ρεμπώ, τον οποίο ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη – Knutsen. Μπορεί ο Ρεμπώ να εγκατέλειψε τη συγγραφή σε ηλικία 20 ετών, αλλά κατάφερε να θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του συμβολισμού και να επιδράσει τόσο πολύ στη μοντέρνα ποίηση που συνέχισε να ασκεί επιρροή με τη φιλοσοφία της ζωής του και τις απόψεις του για την ελευθερία πολλά χρόνια μετά σε καλλιτέχνες όπως τους Jim Morrison, Patti Smith, Jack Kerouac, John Lennon και τη Beat Generation εν γένει.

Η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου παρουσιάζει το έργο «ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ»

Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ   παρουσιάζει το έργο «ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ» του ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΡΣΕΛΑ την Τρίτη 08  Απριλίου  στο Θεατρικό Σταθμό στις  21:00.

Θεατρική ομάδα «Ιυττός» - Δεσποινίς Μαργαρίτα

Η δεσποινίς Μαργαρίτα είναι η ζωντανή απόδειξη της Δαρβινικής θεωρίας της επιβίωσης του πιο ευπροσάρμοστου.  Υπηρετεί ένα σύστημα κλειστό σε οποιαδήποτε αλλαγή ή εξέλιξη. Μόνο η ίδια εξελίσσεται γι αυτό και θα υπάρχει πάντα. Η δεσποινίς Μαργαρίτα δεν έχει φύλο, δεν έχει ηλικία, ούτε πρόσωπο γιατί το πρόσωπο της διαρκώς αλλάζει και  μεταβάλλεται.

“Η Ανάκριση” του Πέτερ Βάις

“Η Ανάκριση” του Πέτερ Βάις στο Ηράκλειο 6 & 7 Απριλίου 2014 στις 18:15 και 21:15 στο Κινηματοθέατρο Αστόρια.

O Κώστας Καζάκος επικεφαλής ενός εξαιρετικού 12μελούς θιάσου, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει στην Κρήτη για να παρουσιάσει το εμβληματικό, επίκαιρο έργο, που έχει συγκινήσει βαθιά το κοινό, “Η Ανάκριση” του Γερμανού συγγραφέα Πέτερ Βάις, σε Απόδοση και Σκηνοθεσία Σταύρου Σ. Τσακίρη.

ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου το “ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ παρουσιάζει το έργο «ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ» 

ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, η Θεατρική Ομάδα του  2ου Λύκειου Ιεράπετρας, παρουσιάζει το έργο «ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ»  το Σαββατο 5 Απριλίου, στο Θεατρικό Σταθμό στις  18:00.   Εισφορά 3€.

Η θεατρική ομάδα ΤΕΙ Ηρακλείου παρουσιάζει την παράσταση 'Η δολοφονία του Μαρά'

Η θεατρική ομάδα ΤΕΙ Ηρακλείου, παρουσιάζει την παράσταση "Η δολοφονία του Μαρά". Ένα θεατρικό κείμενο του Peter Weiss, το απόσταγμα του οποίου είναι η διαλεκτική διαμάχη δύο εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων, του περιβόητου ηδονιστή Μαρκήσιου ντε Σάντ και του ιδεολογικού πρωτεργάτη της Γαλλικής Επανάστασης Ζάν Πωλ Μαρά.

'Ο Θεός της Σφαγής' από την Square Theatre Company

Η SQUARE THEATRE COMPANY είναι μια θεατρική ομάδα και αστική μη κερδοσκοπική εταιρία θεάτρου που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2011 από τους ηθοποιούς Ιωάννα Σταυροπούλου, Δάφνη Μανούσου, Γιάννη Λασπιά και Αργύρη Θανάσουλα.

«ΦΑΥΣΤΑ» του Μπόστ από το “Omma Studio”

Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου το “OMMA STUDIO παρουσιάζει τη «ΦΑΥΣΤΑ» του Μπόστ την Δευτέρα 31 Μαρτίου στο Θεατρικό Σταθμό στις  21:00. 

Θεατρική παράσταση «Η ανεράγδα»

Η   Ακαδημία  Θεάτρου   του   θεατρικού   εργαστηρίου  Ζαρού,  που αποτελείται   από  τα  παιδιά  του Γυμνασίου  Ζαρού, σας  προσκαλεί  το Σάββατο  29  Μαρτίου  στις 8 μ.μ  στο  Πνευματικό  Κέντρο Ζαρού,  στην θεατρική  παράσταση  «Η ανεράγδα» του  βραβευμένου   θεατρικού έργου    της    Θεοδοσίας    Αργυράκη- Ασαργιωτάκη     στον    διεθνή διαγωνισμό που  διοργάνωσε ο  Σύνδεσμος  Θεατρικών  Συγγραφέων  Κύπρου   για   την   Κυπριακή,  Κρητική,  Γραικανική   ντοπιολαλιά,   στα    πλαίσια   των  προσπαθειών   τους    για   διάσωση   και   διαιώνιση  των  περιφερειακών   ιδιωμάτων  της   Ελληνικής   γλώσσας.  Συνεργαζόμενοι Oργανισμοί   για  την   αξιολόγηση  των  έργων:  στην   Κρήτη :  ο Δήμος Ηρακλείου,    στην   Ιταλία :  το   Πανεπιστήμιο     του    Σολέντο,   Σχολή Παιδαγωγικών,    Ψυχολογικών      και     Διδακτικών    Επιστήμων.   

Την  σκηνοθετική    και    γενική    επιμέλεια   της   παράστασης , έχει   ο Παπαγιαννάκης Μάνος.

Γενική είσοδος 3 ευρώ   

«ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ» του Σλάμοβιρ Μροζεκ από τον Θεατρικό Κύκλο “Χανίων”

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ

 «ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ» του Σλάμοβιρ Μροζεκ  από τον Θεατρικό Κύκλο “Χανίων” στους «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2014».

Παρασκευή 28 Μαρτίου, ώρα 21:00

Στον Θεατρικό Σταθμό

Το πολύ ενδιαφέρον έργο του Πολωνού συγγραφέα  Σλάμοβιρ Μροζεκ , "ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ"   παρουσιάζεται απόψε  (Παρασκευή 28 Μαρτίου) στο Θεατρικό Σταθμό στις  21:00 με ελεύθερη είσοδο από τον «Θεατρικό Κύκλο»

Χανίων σε σκηνοθεσία Μανώλη Πουλή στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Το έργο σκηνοθετεί ο Μανώλης Πουλής και ερμηνεύει το ένα από τους δυο ρόλους του έργου (ΧΧ)ενώ τον δεύτερο (ΑΑ)  ο Χάρης Αργυρόπουλος.

Το «ΛΟΝΔΙΝΟ» του Σαίμον Στήβενς

Το έργο  "ΛΟΝΔΙΝΟ"  του  Βρετανού  συγγραφέα  Σάιμον Στήβενς παρουσιάζει το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, για δυο παραστάσεις Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Μαρτίου και ώρα 21.00 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. 
Γενική είσοδος: 9€. (άνεργοι δωρεάν  με  επίδειξη κάρτας  ανεργίας, και κατόπιν κράτησης θέσεων).

CAVEMAN

Το φαινόμενο «CAVEMAN» του Rob Becker σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη. Μια παράσταση που πάνω από 280.000 θεατές στην Ελλάδα έχουν λατρέψει. Ο «CAVEMAN» έχει πάνω από 10.000.000 θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί σε 15 διαφορετικές γλώσσες και είναι η μακροβιότερη σόλο παράσταση στην ιστορία του Broadway, κάτι που έκανε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να αποκαλεί την 18η Ιουλίου ημέρα του Caveman και να μετονομάσει την οδό 44 West σε Caveman Way.

Παιδική Θεατρική παράσταση 'Η ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥ'

Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι  του  ΤΖΕΦ  ΜΠΡΙΜΠΟ  και  ΓΚΕΙΛ ΝΤΕ ΜΑΡΚΕΝ που γιορτάζει τη χαρά της προσφοράς, την αξία της γενναιοδωρίας, το άνοιγμα του εαυτού μας στους άλλους. “Το δώρο της παπλωματούς” δίκαια απέσπασε πέντε βραβεία για το περιεχόμενο του.

Χοροθεατρική παράσταση από την ερασιτεχνική ομάδα χορού Εχταγή

ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

«Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΤΕΣ» του Ευγένιου Τριβιζά

Το εξαίρετο  και άκρως  εκπαιδευτικό  θεατρικό  έργο  για παιδιά  και όχι  μόνο  του  Ευγένιου  Τριβιζά  «Η ΧΩΡΑ  ΧΩΡΙΣ  ΓΑΤΕΣ» ανεβάζει  η Θεατρική  Ομάδα  του  Πανεπιστημίου  Κρήτης  (Σχολές Ηρακλείου) σε σκηνοθεσία  του  Γιώργου  Αντωνάκη  στον Θεατρικό  Σταθμό  Ηρακλείου  από  06 έως  09  Μαρτίου  με ώρα  έναρξης  20:00 (Σάββατο  08 και Κυριακή  09 Μαρτίου θα δοθούν και απογευματινές   παραστάσεις  στις 17:30). Εισφορά 3 ευρώ.

“Ο Γυάλινος Κόσμος” του Tennessee Williams

“Η οικονομική κρίση που βιώνουμε δεν έχει ως βάση την οικονομία αλλά τη μοναξιά. Κρίση μοναξιάς θα έπρεπε να λέγεται. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πληγή του σημερινού ανθρώπου.  Ο καθένας μας κλείνεται στο μικρόκοσμό του, αποφεύγοντας την επικοινωνία με τον ίδιο του τον εαυτό και με τους άλλους. Και εκεί απομονωμένοι και εντελώς μόνοι και απροστάτευτοι, με συντροφιά τις ψευδαισθήσεις που μας χαρίζει η διασκέδαση, το αλκοόλ, το παραμύθι της εύκολης και άμεσης επικοινωνίας του internet, η καταπίεση του ερωτικού ενστίκτου, τότε για κάποιο λόγο-«ξαφνικά»- η οικονομία καταρρέει και οδηγούμαστε στην απόλυτη απελπισία, γυμνοί από τις ψευδαισθήσεις μας και εκτεθειμένοι σε μια αλήθεια που κανείς δεν έχει μάθει να βλέπει. 
Στο Γυάλινο Κόσμο του Tennessee Williams, βλέπουμε μια μέση οικογένεια που βιώνει την οικονομική κρίση του '30 στην Αμερική και πως οι άνθρωποι παραμένουν ξένοι ακόμη και κάτω από την ίδια τους τη στέγη.”

Η ομάδα θεατροΒΟΥΤΩΝτας παρουσιάζει το έργο της Στέλλας Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος

Η ομάδα θεατροΒΟΥΤΩΝτας, σας παρουσιάζει με πολλή όρεξη και μεράκι το έργο της Στέλλας Μιχαηλίδου Περπατώ εις το δάσος και σας περιμένει για δυο παραστάσεις, 22/23 Φεβρουαρίου 2014, στις 19:00 στον Θεατρικό Σταθμό. Η είσοδος είναι ελεύθερη και όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τρόφιμα και φάρμακα για ενίσχυση συνανθρώπων μας.

Ποιός ανακάλυψε την Αμερική;

Σάββατο και Κυριακή 15-16 / 22-23  Φεβρουαρίου  και 1-2 / 8-9 Μαρτίου 2014, το "ΣΧΗΜΑ 7" παρουσιάζει το έργο της Χρύσας Σπυλιώτη "Ποιός ανακάλυψε την Αμερική;" σε σκηνοθεσία του Κώστα Μεταξάκη, στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ, Καπετάν Χαραλάμπη 1 στο Ηράκλειο.

«Τώρα που Γυρίζει» (Speed the plow) του Ντέιβιντ Μάμετ

Ένας επιτυχημένος παραγωγός (Αλέκος Συσσοβίτης), μόλις έχει αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Παραγωγής σε ένα από τα μεγαλύτερα Στούντιο του Χόλυγουντ. Ο επί σειρά ετών φίλος του και στενός συνεργάτης (Αλέξανδρος Μπουρδούμης), έχει έτοιμη την πρόταση προς τον νέο Διευθυντή: Μια συμφωνία συνεργασίας, με έναν από τους πιο γνωστούς σταρ του Χόλυγουντ, για έναν εξασφαλισμένο εμπορικό θρίαμβο. Τώρα είναι η ευκαιρία και των δύο να γεμίσουν με «ωραία, γεμάτα, χορταστικά τσουβάλια λεφτά», όπως περιγράφει γλαφυρά ο ήρωας του Μάμετ.

Ο Καραγκιόζης & οι 7 Γαμπροί στο Κιούπι

Ο Βεζύρης μαλώνει την μονάκριβη θυγατέρα του ότι έχει δώσει δικαιώματα σε διάφορους νεαρούς να κουτσομπολεύουν το όνομα της.

Η Βεζυροπούλα θυμώνει και πείθει τον πατέρα της να βγάλει από το υπόγειο του σεραγιού ένα μεγάλο πυθάρι.

Με διάφορα τεχνάσματα προσπαθεί να βάλει σε αυτό το πυθάρι τους γνωστούς ήρωες του θεάτρου σκιών αλλά και τον Καραγκιόζη για να τους τιμωρήσει.

«Αναφορά στην Γκρέκο» - Δωρεάν θεατρική παράσταση από την Περιφέρειας Κρήτης

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, των συλλόγων παραδοσιακής-λαικής τέχνης «Η Χρυσοπηγή», «Μουσικός Καρπός», και το «Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και ν. Ηρακλείου»  θα παρουσιαστεί δωρεάν σε θεατρική προσαρμογή η «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο. Στη παράσταση λόγου και μουσικής πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη, ενώ η Γεωργία Νταγάκη παίζει λύρα, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης κιθάρα-ενορχήστρωση τραγουδιών. Το μεγάλο λογοτεχνικό έργο «Αναφορά στον Γκρέκο» που μεταφέρεται σε θεατρική παράσταση είναι επίκαιρη καθώς το 2013 συμπληρώθηκαν 130 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Καζαντζάκη, ενώ το 2014 συμπληρώνονται 400 χρόνια από το θάνατο του Ελ Γκρέκο.

'Το Σκλαβί' της Ξένιας Καλογεροπούλου από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

Μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή χρονιά και την καλλιτεχνική πορεία των δυο θεατρικών έργων που γνώρισαν τον θρίαμβο (Συμπέθεροι απ τα Τίρανα – κεντρική σκηνή, Κι έτσι σώθηκε το δάσος – παιδική σκηνή) συνεχίζουμε  με αμείωτο το ενδιαφέρον και την ίδια διάθεση για πολιτισμό παρουσιάζοντας για 3 ακόμα παραστάσεις στην παιδική μας σκηνή το ¨Το Σκλαβί¨  

“ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ” από τη θεατρική ομάδα των Δημοσιογράφων

Η θεατρική ομάδα των Δημοσιογράφων του Ηρακλείου, παρουσιάζει   το έργο του γνωστού Τούρκου Διανοουμένου και Φιλέλληνα Αζίζ Νεσίν,   “ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ”,  σε σκηνοθεσία,  Γιώργου Αντωνάκη. Στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου,  απο τις 29 Ιανουαρίου εως τις       04 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 21:00. ΑΝΤΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ  ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ . Για να δείτε το σποτάκι συνδεθείτε στο link, vimeo.com/84520804.

ΘΕΑΤΡΟ ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ - 'Οι Δούλες' του Ζάν Ζενέ

Το Θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ(Ηράκλειο-Κρήτης) με αφορμή τη παρουσίαση της νέας θεατρικής του παραγωγής "Οι Δούλες" του Ζαν Ζενέ, εγκαινιάζει μία ακόμα κοινωνική δράση, με σκοπό να βοηθήσει τη διάθεση του Βιβλίου, με τίτλο "Θέατρο και Βιβλίο". Οι θεατές με το εισιτήριό τους, μπορούν να διαλέγουν και να αγοράζουν, ένα βιβλίο ή κάποιο άλλο είδος του βιβλιοπωλείου που τους αρέσει, με έκπτωση 3€. Έτσι μαζί με την παράσταση, φεύγοντας, μπορούν να πάρουν μαζί τους και ένα βιβλίο.

Χριστουγεννιάτικη Μουσικοθεατρική Παράσταση για παιδιά με τους πρωταγωνιστές «Xana Zoo»

Στην Πλατεία Καλλεργών έξω από το  Δημαρχείο - «LOGGIA» και  ώρα  17:00,  θα πραγματοποιηθεί  η Χριστουγεννιάτικη Μουσικοθεατρική Παράσταση για παιδιά με τους πρωταγωνιστές  «Xana Zoo».

     Η παράσταση δίδεται στο πλαίσιο της δράσης «Παιχνιδομαζέματα Δωροσκορπίσματα Νο 2» σε ένα μεγάλο παιχνιδοτύλιγμα θα γίνει μπροστά στο Δημαρχείο, για τους μικρούς μας φίλους.

Η δράση οργώνεται  και χορηγείται από το Love Radio Κρήτης 102,8 και η  Είσοδος για το κοινό είναι Ελεύθερη.

Πώς να το πω; Του Josep Maria Benet i Jornet από το ΔΗΠΕΘΕΚ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει την επιτυχημένη παράσταση «Πώς να το πω;», ένα δραματικό έργο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ ι Ζουρνέτ σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα.

¨Το Σκλαβί¨ Της Ξένιας Καλογεροπούλου

Μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή χρονιά και την καλλιτεχνική πορεία των δυο θεατρικών έργων που γνώρισαν τον θρίαμβο (Συμπέθεροι απ τα Τίρανα – κεντρική σκηνή, Κι έτσι σώθηκε το δάσος – παιδική σκηνή) συνεχίζοντας  και φέτος με αμείωτο το ενδιαφέρον και την ίδια διάθεση για πολιτισμό ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ:¨Το Σκλαβί¨ Της Ξένιας Καλογεροπούλου {Ένα έργο που θα καθηλώσει μικρούς και μεγάλους)

Τι μπορεί να κρύβει ένα μπλε τριαντάφυλλο; Έρωτα, αγάπη, πάθος, περιπέτεια, ταξίδια μακρινά; Το Βασιλόπουλο και το Σκλαβί. Δυο αδέρφια από άλλη μητέρα… μια πανέμορφη Βασιλοπούλα και το τέρας Τζαγκιραχάν… Μια τρελή προσμονή να ξεμαρμαρώσει το μαρμαρωμένο Σκλαβί… και θα ρθει η λύτρωση;  Όλα βαίνουν καλώς τελικά και η ώρα της δικαίωσης  για το μαραμένο από το πάθος παλικάρι που γύρισε στα πέρατα του κόσμου… θα φέρει την χαρά και τη συνέχεια… 

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ «ΟΡΝΙΘΕΣ»

Το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου θα παρουσιάσει στο κοινό τη θεατρική παράσταση Αριστοφάνη «Όρνιθες»

Ο Μαυρογιαλούρος στο Θεατρικό σταθμό Ηρακλείου

Την επίκαιρη κωμωδία του Αλέκου Σακελαρίου «Υπάρχει και Φιλότιμο», θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας «Το Κέντρο της Κρήτης» τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στο θεατρικό σταθμό Ηρακλείου στο λιμάνι, στις 21:15. Η εν λόγω παράσταση, παρουσιάστηκε σε πολλές περιοχές του νησιού μας (ανοιχτές πλατείες και θέατρα) μέσα στο καλοκαίρι και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από τους θεατές που την παρακολούθησαν.

ΕΥΡΙΠΙΔΗ 'ΟΡΕΣΤΗΣ'

8 Σεπτεμβρίου | September 2013

Κυριακή ¦ Sunday

για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Avignon της 
Γαλλίας, το μεγαλύτερο φόρουμ για το θέατρο 
στον κόσμο), δημιουργεί μια παρτιτούρα για κάθε 
ρόλο-πρόσωπο, όπου ο τραγικός θυμός βγαίνει 
από το σώμα και την κλίμακα ήχων (φωνητικά 
στοιχεία του ηθοποιού).
Μετάφραση - Σκηνοθεσία - Κοστούμια: 
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΜΟΥΔΑΤΣΑΚΙΣ
Σκηνικά: ΚΩΣΤΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ
Μουσική: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Παίζουν οι ηθοποιοί
Ορέστης: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΕΡΕΝΤΟΥΡΟΣ
Ηλέκτρα: ΛΗΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Μενέλαος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΛΙΑΝΟ
Τυνδάρεως - Εξάγγελος - Φρυγας: ΙΟΥΛΙΟΣ ΤΖΙΑΤΑΣ
Πυλαδής - Απόλλων: ΈΚΤΩΡ ΛΙΑΤΣΟΣ
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) |
Ώρα έναρξης: 21:00 | Είσοδος: 10€

Η νεωτερική σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Μουδατσάκι (που γοήτευσε το διεθνές κοινό για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Avignon της Γαλλίας, το μεγαλύτερο φόρουμ για το θέατρο στον κόσμο), δημιουργεί μια παρτιτούρα για κάθε ρόλο-πρόσωπο, όπου ο τραγικός θυμός βγαίνει από το σώμα και την κλίμακα ήχων (φωνητικά στοιχεία του ηθοποιού).

Μετάφραση - Σκηνοθεσία - Κοστούμια: ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΜΟΥΔΑΤΣΑΚΙΣ

Σκηνικά: ΚΩΣΤΗΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ

Μουσική: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ορέστης: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΕΡΕΝΤΟΥΡΟΣ ,Ηλέκτρα: ΛΗΔΑ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ , Μενέλαος: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΛΙΑΝΟ,Τυνδάρεως - Εξάγγελος - Φρυγας: ΙΟΥΛΙΟΣ ΤΖΙΑΤΑΣ,Πυλαδής - Απόλλων: ΈΚΤΩΡ ΛΙΑΤΣΟΣ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) |Ώρα έναρξης: 21:00 | Είσοδος: 10€

Μαύρη κωμωδία «Η ΓΙΑΓΙΑ»

7 Σεπτεμβρίου | September 2013

Σάββατο ¦ Saturday

Το ΟΜΜΑ Studio σε συνεργασία με τον 
ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ 
παρουσιάζει την μαύρη κωμωδία
«Η ΓΙΑΓΙΑ»

Το ΟΜΜΑ Studio σε συνεργασία με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ παρουσιάζει την μαύρη κωμωδία «Η ΓΙΑΓΙΑ»  βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ρομπέρτο Κόζα, με θέμα μια οικογένεια, που υπομένει και τρέφει μια λαίμαργη γιαγιά που άλλοτε συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί κι άλλοτε σαν ένας σκληρός δυνάστης. Μια τρελή ιστορία που μιλά για τη σπατάλη και τον καταναλωτισμό που χωρίς φραγμό δυναστεύει τη ζωή μας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΤΡΙΣ ΜΙΛΑΝ ΓΚΡΙΜΟ

ΠΑΙΖΟΥΝ: ΘΩΜΑΣ ΛΙΑΓΚΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΥΡΙΚΑΚΗΣ, ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΦΙΛΙΠΙΔΗ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ, ΠΟΠΗ ΚΑΛΟΓΗΡΑΤΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΜΑΝΤΑΚΗ.

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) 

Ώρα έναρξης: 21:00 | Είσοδος: 5€ |Άνεργοι δωρεάν με επίδειξη κάρτας ανεργίας

«ΛΕΟΝΩΡΑ»

03 Σεπτεμβρίου | September 2013
Τρίτη ¦ Tuesday

Η ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ «ΠΡΟΤΑΣΗ» συμμετέχει στο φεστιβάλ «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2013» με την κορυφαία μπαλάντα του ρομαντισμού «ΛΕΟΝΩΡΑ» υπογεγραμμένη από τον G. A. Burger σε μνημειώδη μετάφραση Λορέντζου Μαβίλη. Η μπαλάντα αυτή, σε πολυφωνική απόδοση από την καταξιωμένη ηθοποιό του θεάτρου ΟΛΥΝΑ ΞΕΝΟΠΟΥΛΟΥ, αναφέρεται στην επιστροφή από τον πόλεμο ενός νεκρού καβαλάρη ώστε να πάρει μαζί του την αγαπημένη του.
Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΟΙΝΙΤΣΗΣ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) | Ώρα έναρξης: 21:00 | Είσοδος: 10€

Το ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ παρουσιάζει το έργο του Παναγιώτη Μέντη «ΡΟΖΑ»

02 Σεπτεμβρίου | September 2013
Δευτέρα ¦ Monday

Το ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ παρουσιάζει το έργο του Παναγιώτη Μέντη «ΡΟΖΑ»

Το θέμα του έργου είναι η μυθοπλασία της περιπετειώδους ζωής της Ρόζας Εσκενάζυ, μιας από τις σημαντικότερες
γυναίκες στην Ελληνική Λαϊκή Σκηνή. Μια παράσταση που γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε σκηνοθεσία ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΟΓΚΑ και μουσική ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ, και την ΜΑΡΙΑ ΡΑΖΗ στον ομώνυμο ρόλο της Ρόζας Εσκενάζυ, σ΄ ένα ρεσιτάλ ερμηνείας.
Τους τρεις άνδρες της ζωής της παίζει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΡΟΥΝΑΚΗΣ. Στο πιάνο τη συνοδεύει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) | Ώρα έναρξης: 21:00 | Είσοδος: 15€ | Άνεργοι-συνταξιούχοι-φοιτητές: 10€

SHAKESPEARE - ΌΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

01 Σεπτεμβρίου | September 2013
Κυριακή ¦ Sunday

SHAKESPEARE - ΌΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ
ΕΦΗΒΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ...γιατί τα πάντα είναι πιθανά...
Έναν φρέσκο θεσμό στην Ελλάδα, που συνδυάζει τη θεατρική πράξη και τη νέα παιδαγωγική, προτείνει η σκηνοθέτης και θεατροπαιδαγωγός Τζωρτζίνα Κακουδάκη και η ομάδα ω2/4Frontal, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

Διασκευή- Σκηνοθεσία: ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΚΑΚΟΥΔΑΚΗ

Παίζουν: ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΔΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΥΤΣΙΑΝΙΚΟΥΛΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΡΙΣΤΕΑ ΣΤΑΦΥΛΑΡΑΚΗ (Στη σκηνή παίζεται ζωντανή μουσική)

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» Ώρα έναρξης: 21:00 | Eίσοδος: 8€ | Μαθητές-Φοιτητές: 5€

«ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΠΙΝΣ ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΕΙΔΗΝ»

31 Αυγούστου | August 2013
Σάββατο ¦ Saturday

Το ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ παρουσιάζει την εκπληκτική θεατρική μουσική παράσταση «ΜΑΙΡΗ ΠΟΠΠΙΝΣ ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΕΙΔΗΝ»

βασισμένη στο βιβλίο της Π.Λ. Τράβελς, που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας και αποτελεί ένα από τα αριστουργήματα της σύγχρονης Αγγλικής λογοτεχνίας.

Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί: η ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» | Ώρα έναρξης: 21:30 | Είσοδος: 12€ Φοιτητές, παιδιά: 8€

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ... ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ

30 Αυγούστου | August 2013
Παρασκευή | Friday

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ... ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής με την χορωδία του μικρασιατικού συλλόγου Κρήτης ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ.

Διεύθυνση χορωδίας - επιμέλεια ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΕΥΑ
Συμμετέχει ο όμιλος Παιδείας και πολιτισμού "ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ"

(Αντί εισιτηρίου δεχόμαστε τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα, τα οποία θα διατεθούν από το Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Ηρακλείου, σε άπορους συμπολίτες μας)

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» | Ώρα έναρξης: 21:30 | Είσοδος: Ελεύθερη

«Ο ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ» από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

29-30-31 Αυγούστου | August 2013
Πέμπτη- Παρασκευή-Σάββατο | Thursday-Friday-Saturday

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΧΟΛΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΦΕΔΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ «Ο ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ» ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ

Μετάφραση : Νίκου Γκάτσου , Μουσική : Μάνου Χατζιδάκι
Χορογραφίες : Μαρίας Σωμαράκη , Σκηνικά : Μορφέα Παπουτσάκη
και Φωτισμούς : Βαγγέλλη Πάντουλα . Συμμετέχουν 25 Φοιτητές του Π.Κ.

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) | Ώρα έναρξης: 21:30 | Εισφορά: 3€ | Για τους φοιτητές η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο 'ΠΛΟΥΤΟΣ' του Αριστοφάνη με τον ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ

28-29 Τετάρτη-Πέμπτη ¦ Wednesday-Thursday

Το ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ παρουσιάζει τον "ΠΛΟΥΤΟ" του Αριστοφάνη με τον ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟ

Ο Διονύσης Σαββόπουλος προσεγγίζει το Αριστοφανικό κείμενο με τέσσερις διαφορετικές ιδιότητες: του μεταφραστή, του ηθοποιού, του μουσικοσυνθέτη αλλά και για πρώτη φορά, εκείνη του σκηνοθέτη!
Επίσης, συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς του σύγχρονου Ελληνικού θεάτρου:
τον ΝΙΚΟ ΚΟΥΡΗ, τον ΧΡΗΣΤΟ ΛΟΥΛΗ, την ΑΜΑΛΙΑ ΜΟΥΤΟΥΣΗ και τον ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Σκηνικά - κοστούμια: ΆΓΓΕΛΟΣ ΜΕΝΤΗΣ
Χορογραφία: ΕΡΜΗΣ ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ
Φωτισμοί: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΕΛΛΟΣ
Βοηθός σκηνοθέτη: ΣΥΛΒΙΑ ΛΙΟΥΛΙΟΥ
Παραγωγή: Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» Ώρα έναρξης: 21:30 | Eίσοδος: 20€ | Φοιτητές: 15€ | Μαθητές (έως 12 ετών), άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι: 10€

'ΒΑΚΧΕΣ' του Ευριπίδη

Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

21:15 στο Τεχνόπολις Ανοιχτό θέατρο

Σήμερα, που ο φόβος μπροστά στο καινούργιο και τις αβεβαιότητες που δημιουργούν τα νέα παγκόσμια δεδομένα οδηγεί σε εσωστρέφειες και επικίνδυνους φανατισμούς μπορούμε να δούμε το μύθο, διαμέσου του ποιητικού λόγου, σαν μια σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση και στις συγκρούσεις που δημιουργούνται όταν οι οργανωμένοι κοινωνικοί σχηματισμοί έρχονται αντιμέτωποι με την «εισβολή» στον περίκλειστο χώρο τους, νέων δεδομένων - ανθρώπων, δοξασιών, δυνάμεων.

“Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ”

26 Αυγούστου | August 2013

Δευτέρα ¦ Monday

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρουσώνα «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ» παρουσιάζει το έργο “Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ” βασισμένο στην ομώνυμη παλιά ταινία του Ντίνου Δημόπουλου

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» | Ώρα έναρξης: 21:30 | Είσοδος: 5€

« Σ’ ΑΓΑΠΑΩ, ΑΛΛΑ…»

24 Αυγούστου | August 2013

Σάββατο ¦ Saturday

« Σ’ ΑΓΑΠΑΩ, ΑΛΛΑ…» Μια ξεκαρδιστική κωμωδία των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου

Μπορεί μια «τρίχα» crystal Color μελί … να οδηγήσει ένα ζευγάρι στο διαζύγιο; Υπάρχει έρωτας μετά το γάμο; Σέξ «μετά …δανείων και καρτών»; Η ζήλια ή το ποδόσφαιρο” σκοτώνουν” τον έρωτα; Μια αντιπαροχή μπορεί να «σπάσει» μια κουμπαριά; Ή μήπως τελικά η ΑΓΑΠΗ όλα τα νικά; Εμείς ρωτάμε, εσείς απαντάτε…

Κείμενο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΡΗΣ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Σκηνικά: ΛΙΑ ΑΣΒΕΣΤΑ
Κοστούμια: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΥΔΗ

Πρωταγωνιστούν: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΥ,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, ΙΩΣΗΦ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» | Ώρα έναρξης: 21:30 | Eίσοδος: 16€ Φοιτητικό-Ανέργων, ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών: 12 €

Το ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει την κωμωδία «Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ»

23 Αυγούστου | August 2013

Παρασκευή ¦ Friday

Το ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει την σπαρταριστή κωμωδία του Dereκ Benfield «Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ»

Υποψήφιοι εραστές συναντώνται σε ένα σπίτι την ίδια ώρα και μέρα.... Απρόβλεπτες σπαρταριστές  αντιδράσεις,διαφορετικοί χαρακτήρες σε ένα σπίτι με πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν. Πόρτα, το σήμα κατατεθέν στις κωμωδίες του είδους .Λόγια που λέγονται στιγμές που δεν πρέπει και εξηγήσεις που δεν δίνονται τις στιγμές που πρέπει.

Σκηνοθεσία-σκηνογραφία: ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Παίζουν: ΚΑΤΖΗΛΑΚΗ ΡΑΝΙΑ, ΚΑΙΣΑΡΛΗΣ ΤΑΣΟΣ, ΖΟΥΡΙΔΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ, ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) | Ώρα έναρξης: 21:30 | Eίσοδος: 10€

ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ

23 Αυγούστου | August 2013

Παρασκευή ¦ Friday

Θεατρική παράσταση ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ του Γιώργου Θεοδοσιάδη

Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγγός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς
ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με
τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά!!!

Κείμενο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΟΣΙΑΔΗΣ
Σκηνοθεσία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Επιμέλεια κειμένου: ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΤΑΣ
Μουσική Επιμέλεια: ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
Βοηθός Σκηνοθέτη: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΤΑΣ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» | Ώρα έναρξης: 21:30 | Eίσοδος: 15€ Φοιτητικό-Ανέργων, ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών: 12€

«ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ, Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΜΟΥ»

19-20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Δευτέρα - Τρίτη ¦ Monday - Tuesday

Το Θέατρο «ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ» παρουσιάζει, το βραβευμένο έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου

«ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ, Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΜΟΥ» σε σκηνοθεσία του ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΡΤΖΟΥ

Παίζουν: ΓΙΟΥΛΗ ΖΗΚΟΥ, ΠΕΤΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» Ώρα έναρξης: 21:30 | Eίσοδος: 15€ | Φοιτητές μαθητές: 10€


Το Θέατρο «ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ» παρουσιάζει, το βραβευμένο έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου « Γιαννούλης Χαλεπάς, η Κοιμωμένη μου», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόρτζου. Για πρώτη φορά, στην ιστορία του Νεοελληνικού θεάτρου, παρουσιάζεται σε θεατρική μορφή η ζωή ενός σπουδαίου και συνάμα ιδιόρρυθμου καλλιτέχνη, του ρομαντικού γλύπτη, Γιαννούλη Χαλεπά. Μια μοναχική βασανισμένη ψυχή, με ανατριχιαστικές καταστάσεις, φτωχικά χρόνια, δραματικά περάσματα, περιπλανήσεις, θάνατοι, απορρίψεις και στο τέλος η μεγάλη δικαίωση. Ένας άντρας που στα 25 του έφτιαξε την Κοιμωμένη και στα 37 του νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας για 14 χρόνια!!! Όμως ο Γολγοθάς του
μεγάλου γλύπτη, δεν έχει τέλος.

«ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ»

18 Κυριακή ¦ Sunday
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ
«ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ» του Ν. Καζαντζάκη

Συμμετέχουν 70 άτομα, μουσικοί, ηθοποιοί και τραγουδιστές από την Σητεία, τον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο. Συμμετέχει η Χορευτική ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας.

Σκηνοθεσία: ΝΑΣΟΣ ΖΑΓΚΟΤΗΣ
Μουσική διεύθυνση - ενορχήστρωση: ΓΩΡΓΟΣ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ
Θεατρική διασκευή - κείμενα: ΝΑΣΟΣ ΖΑΓΚΟΤΗΣ, ΡΕΝΑ ΛΑΤΖΑΝΑΚΗ, ΒΕΡΑ ΠΕΡΡΑΚΗ
Σκηνικά: ΔΗΜΤΗΤΡΗΣ ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ
Ενδυματολόγος: ΑΡΕΤΗ ΚΑΤΣΙΚΑ
Διεύθυνση παραγωγής: ΒΕΡΑ ΠΕΡΡΑΚΗ

Φορείς υλοποίησης: Δ.Ο.Κ.Α.Σ - ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» | Ώρα έναρξης: 21:30 | Eίσοδος: Ελεύθερη

(Αντί εισιτηρίου δεχόμαστε τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα, τα οποία θα διατεθούν από το Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Ηρακλείου, σε άπορους συμπολίτες μας)

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ

10-11 Σάββατο - Κυριακή ¦ Saturday - Sunday

Η θεατρική ομάδα GAFF παρουσιάζει το έργο του Εμμανουήλ Ροΐδη «ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ»

Σκηνοθεσία: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Μουσική: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ
Σκηνικά: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΑΜΒΡΟΥΔΗ
Κοστούμια: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΟΥ
Κίνηση: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτισμοί: ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Παίζουν: ΙΩΣΗΦ ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ, ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ

Δύναται ένας ορκισμένος ανεξάρτητος άντρας να απαλλαγεί από την κατάστασιν ερωτευμένου; Πως διατηρείται ζωντανόν το πάθος; Είναι ο γάμος ο τάφος του έρωτος; Μία φιλόστοργος σύζυγος μπορεί να προσφέρει στιγμάς υπερτάτης ηδυπαθείας; Τις απαντήσεις στα ερωτήματα δίνει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Εμμανουήλ Ροΐδης.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» | Ώρα έναρξης: 21:30 | Eίσοδος: 12€ | Μαθητές, Φοιτητές:10€

ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ? από το 'ΣΧΗΜΑ 7'

08 Πέμπτη ¦ Thursday
Το 'ΣΧΗΜΑ 7' παρουσιάζει το έργο της Χρύσας Σπυλιώτη 'ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ'?

Μια γλυκόπικρη κωμωδία με ένα άμεσο και μεστό κείμενο που θέτει στον θεατή διάφορα σημαντικά ερωτήματα!!!

Σκηνοθεσία: ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Παίζουν: ΡΑΝΙΑ ΚΑΤΖΗΛΑΚΗ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΟΥΡΙΔΗ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) | Ώρα έναρξης: 21:30 | Eίσοδος: 10€

«ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ»

08-09 Πέμπτη - Παρασκευή ¦ Thursday - Friday

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ παρουσιάζει την τραγωδία του Αισχύλου «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ»

Στην Αισχύλεια Τραγωδία η συλλογική συνείδηση του ανθρώπου που χαρακτηρίζεται από Θεοσέβεια, Θεοφοβία, συνεχή αγωνία και σημάδια Ακατανίκητου Τρόμου βρίσκει τον εκφραστή της στο σώμα του Χορού. Μέσα από το ποιητικό σύμπαν του, αναγνωρίζουμε την τάξη των παλαιών Αρχών και Θεών του κόσμου, που ορίζουν και τιμωρούν την Υβριν, και μέσα από την εξέλιξη της ίδιας της τραγωδίας την Ευθύνη και την Αδυναμία της ανθρώπινης φύσης να ξεπεράσει το πεπρωμένο της.

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» | Ώρα έναρξης: 21:30 | Είσοδος: 17€ | Φοιτητικό - Ανέργων (με επίδειξη ταυτότητας στο ταμείο) 12 € | Περιορισμένος αριθμός στην προπώληση 10 €

Παίζουν: ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ, ΜΗΝΑΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΗΜΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ, ΘΕΜΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗΣ Και χορός ανδρών

Συντελεστές

Μεταφραση: ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ
Σκηνοθεσία: ΝΙΚΑΙΤΗ ΚΟΝΤΟΥΡΗ
Σκηνικά - κοστούμια: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΣΑΣ
Μουσική σύνθεση και διδασκαλία: ΣΟΦΙΑ ΚΑΜΑΓΙΑΝΝΗ
Χορογραφία: ΕΡΜΗΣ ΜΑΛΚΟΤΣΗΣ
Φωτισμοί: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΤΕΚΩ

«HUMAterra» από το ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΔΑΓΙΠΟΛΗ

«HUMAterra» από το ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΔΑΓΙΠΟΛΗ - τραγουδούν : ΨΑΡΑΝΤΩΝΗΣ - ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ - στο ρόλο της αφήγησης η ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ

21:30 στο Τεχνόπολις Ανοιχτό θέατρο
Κυριακή 04 Αυγούστου 2013

Η θεατρική ομάδα ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ παρουσιάζει το έργο «ΗΜΕΡΑ ΤΡΕΛΑΣ»

30-31 Τρίτη - Τετάρτη ¦ Tuesday - Wednesday
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» | Ώρα έναρξης: 21:30 | Eίσοδος: 8€

Η θεατρική ομάδα ΚΥΚΛΟΣ ΓΡΑΦΗΣ παρουσιάζει το έργο «ΗΜΕΡΑ ΤΡΕΛΑΣ» σε θεατρική γραφή από την Μαρίνα Σπανάκη βασισμένη στο κείμενο «La folie du Jour» του Maurice Blanchot

Σκηνοθεσία: MARTIN SCHARNHORST
Παίζουν: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΡΕΝΤΖΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΣΠΑΝΑΚΗ

«Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Κου ΚΑΙ ΤΗΣ Κας ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ»

29-30 Δευτέρα - Τρίτη ¦ Monday - Tuesday

«Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Κου ΚΑΙ ΤΗΣ Κας ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ» της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» | Ώρα έναρξης: 21:30 | Είσοδος: 18€ | Φοιτητικό: 15€ | Άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι και σύλλογοι άνω των 20 ατόμων: 13€

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, με την βοήθεια του κοινού αναλύει τα σεξουαλικά και ιδεολογικά προβλήματα του ζευγαριού μέσα στην κρίση, θεραπεύει ... την ΤΖΟΥΣ ΕΥΕΙΔΗ και τον ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗ και μαζί τους, με όπλο την γελιοθεραπεία, οδηγεί την παράσταση σε μια δημιουργική, διαδραστική και πολύ απελευθερωτική διαδικασία. Η Παράσταση που θεραπεύει!!!

Σκηνοθεσία: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ- ΑΓΓΕΛΙΤΑ ΤΣΟΥΓΚΟΥ

«ΠΑΝΤΕΡΜΗ ΚΡΗΤΗ»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2013» φιλοξενούμε το Σύλλογο  Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, που επέλεξε να αποτίσει φόρο τιμής στους αγώνες των προγόνων μας με τη θεατρική παράσταση "ΠΑΝΤΕΡΜΗ ΚΡΗΤΗ",  συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

«CAVEMAN» του Rob Becker

Ο Caveman λατρεύει το καλοκαίρι και για 2 μήνες θα αφήσει  την σπηλιά του στην Αθήνα για  να  περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα .  Στο Ηράκλειο θα εμφανιστεί στο κηποθέατρο  Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ   την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 21.30.

«ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ΄ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ»

28 Κυριακή ¦ Sunday

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ παρουσιάζει το έργο «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠ΄ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ» σε κείμενο Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου

«ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ» από τη θεατρική ομάδα ΙΥΤΤΟΣ

Πρόκειται για μια ιστορία δύο ανθρώπων που εξ αίτιας ενός ατυχήματος πρέπει να συναντιούνται για ένα διάστημα. Όμως η ανάγκη πραγματικής επαφής , τους οδηγεί να πουν την αλήθεια που θα τους ανακουφίσει- ελευθερώσει.

«ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ» από τη θεατρική ομάδα ΙΥΤΤΟΣ

27 Σάββατο ¦ Saturday

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) | Ώρα έναρξης: 21:30 | Eίσοδος: 8€

Η θεατρική ομάδα ΙΥΤΤΟΣ παρουσιάζει «ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΚΥΡΙΕ ΓΚΡΗΝ» του Τζεφ Μπάρον

Μια τρυφερή, ανθρώπινη κωμωδία με θέμα τη μοναξιά και τις σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δύο ανθρώπους από διαφορετικές γενιές και διαφορετικούς κόσμους.


Μετάφραση: ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΕΛΙΕΣ, Σκηνοθεσία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΟΥΡΑΚΗΣ
Παίζουν: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΤΟΥΡΑΚΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Το Συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη

26-27 Παρασκευή - Σάββατο ¦ Friday - Saturday

Η Θεατρική Σκηνή ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ παρουσιάζει το έργο «ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ ΚΟΡΔΟΠΑΤΗ» του Θανάση Βαλτινού

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» | Ώρα έναρξης: 21:30 | Eίσοδος: 12€ | Φοιτητές, Μαθητές:10€

Σκηνοθεσία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Στο βασικό ρόλο ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Μουσική: ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ

ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ»

25-26 Πέμπτη - Παρασκευή ¦ Thursday - Friday

«ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ»

Η κωμωδία των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten, προσαρμόστηκε με μαεστρία στην ελληνική πραγματικότητα από τους Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και αφού έκανε τους Αθηναίους να…κλαίνε από τα γέλια, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

Παίζουν: ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΛΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΡΙΠΙΩΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΙΤΣΕΛΗΣ, ΤΟΝΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ, ΜΑΙΡΗ ΣΤΑΥΡΑΚΕΛΛΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥΜΟΥΡΗ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΝΙΚΗ ΛΑΜΗ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» | Ώρα έναρξης: 21:30 | Είσοδος: 19€ | Άνεργοι, Φοιτητές, Μαθητές:15€

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2013 - «Συμπέθεροι απ΄ τα Τίρανα»

Η γνωστή σε όλους μας Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου, πιστοί στο ραντεβού μας και φέτος, θα μας παρουσιάσουν την μεγάλη θεατρική επιτυχία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ΄ τα Τίρανα».

«ΦΑΥΣΤΑ» του Μπόστ

Το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει την κωμωδία με μουσική, χορό και τραγούδια «ΦΑΥΣΤΑ» του Μπόστ

Σκηνοθεσία: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Παίζουν: ΜΙΚΑΕΛΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΕΡΟΛΑΔΑΚΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΠΟΥΜΠΑΚΗΣ, ΘΑΛΕΙΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗ, ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΡΡΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» | Ώρα έναρξης: 21:30 |
Συμβολική είσοδος: 8€ (Άνεργοι δωρεάν με επίδειξη κάρτας ανεργίας)

 

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - 2013"

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ’ ΑΣΤΡΑ

Η μουσική παράσταση - μεταφορά επί σκηνής του ομώνυμου μυθιστορήματος του Μ. Λουντέμη, που στηρίζει το «Χαμόγελο του παιδιού». To αγαπημένο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη, ακολουθούμε τα βήματα του Μέλιου, του παιδιού, που μετράει τα άστρα όπως μετράει τα όνειρά του, με αγωνία, προσδοκίες και αγάπη για τη ζωή, φτάνοντας μαζί του στη μεγάλη πολιτεία, εκεί που βρίσκεται το σχολείο, η πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου….. Και το ταξίδι του «Μέλιου»… ξεκίνησε…

ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ

Ο "ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ" παρουσιάζει ένα από τα γνωστότερα διηγήματα του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη Γεωργίου Βιζυηνού «ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ»

«ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ»

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία των Νίκου Μουτσινά και Τζένης Διαγούπη. Ο Σωτήρης Παπατζάλας και η Βικτώρια Τρικούπη-Παπατζάλα βαφτίζουν το παιδί τους. Στη βάφτιση θα παρευρεθούν ο αδελφός του Σωτήρη και η γυναίκα του, που έρχονται από την Πάτρα για το μυστήριο, η μητέρα του Σωτήρη, που πάσχει από άνοια, η Ρωσίδα που την προσέχει και τέλος η κουμπάρα από την Αμερική. Τι θα συμβεί στη μάζωξη όλων αυτών των συγγενών; Πόσες αντιζηλίες, διαμάχες, κρυμμένα μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια; Θα μπορέσουν να συνυπάρξουν αρμονικά έστω και για λίγες ώρες; Και το μεγάλο ερώτημα είναι: τα Βαφτίσια… θα γίνουν τελικά;

ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ παρουσιάζει την παράσταση κωμωδίας και αυτοσχεδιασμού «ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ»

Επιτέλους ο θεατής έχει τη δύναμη! Ακριβώς! Εσύ, ο θεατής, θα δώσεις σε εμάς, τους κωμικούς την ιδέα σου και  εμείς θα τη μετατρέψουμε σε ξεκαρδιστικές αυτοσχέδιες σκηνές.

Παίζουν: ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΙΣΦΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΑΛΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΙΑΤΑΣ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» | Ώρα έναρξης: 21:30 | Προπώληση: 10€ | Ταμείο: 12€

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - 2013"

Παιδικό Θέατρο: Πήτερ Πάν

Το «Θέατρο του Βορρά», μετά το μαγικό υπερατλαντικό ταξίδι του Οδυσσεβάχ, ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι στους αιθέρες επιλέγοντας την ιστορία του Πήτερ Πάν, του παιδιού που ποτέ δεν μεγαλώνει και μας προσκαλεί να πετάξουμε μαζί του στο Δεύτερο άστρο δεξιά και ευθεία μέχρι το πρωί!

«Υπάρχει και φιλότιμο» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης

«Υπάρχει και φιλότιμο» των Α.Σακελλάριου - Χ.Γιαννακόπουλου κωμωδία το καλοκαίρι από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 15-16 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» - ΩΡΑ 9.30 μ.μ.

«ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ» του Τενεσσί Ουίλιαμς από το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ συμμετέχοντας στην επέτειο για τα 30 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα Τενεσσί Ουίλιαμς παρουσιάζει τη νέα του θεατρική παραγωγή, με τίτλο: «ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ» (Δύο θεατρικά μονόπρακτα)

Σκηνοθεσία: ΑΝΤΩΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ
Παίζουν: ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΤΣΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΙΤΣΑΜΗ, ΕΛΕΝΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΩΖΩΝΑΚΗΣ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) | Ώρα έναρξης: 21:30 | Eίσοδος: 8€ ( Άνεργοι δωρεάν με επίδειξη κάρτας ανεργίας)

Η Διεθνής Θεατρική Ομάδα HΙPPO παρουσιάζει την μουσική κωμωδία «ΝΙΑΡΑ»

Η Διεθνής Θεατρική Ομάδα HΙPPO αναμειγνύοντας στοιχεία σωματικού θεάτρου, μουσικού βαριετέ και ποικίλων άλλων εκφραστικών μέσων παρουσιάζει την ξέφρενη μουσική κωμωδία «ΝΙΑΡΑ» βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Νίκου Τσιώτσου. Για παιδιά όλων των ηλικιών! Θέμα η αυτογνωσία. Ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι.
Παίζουν:

ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΚΑΝΔΥΛΙΩΤΗ,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΑΠΤΗΣ, ΦΩΤΗΣ ΔΟΥΣΟΣ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) | Ώρα έναρξης: 21:30 | Eίσοδος: 5€

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - 2013"

'Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα' από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

Στο πάλκο του Θεάτρου για την πρώτη από τις δυο θεατρικές παραστάσεις ανεβαίνει η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου με την κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα» σε σκηνοθεσία Μάνου Μανιά.

Θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Το 1ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου (Καπετανάκειο) & το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τυλίσου σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη στην Πύλη Βηθλεέμ την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 και ώρα 21:00.

 

Οι Minoistas σας προσκαλούν στην θεατρική σάτιρα “Μήδεια” του Μποστ

Οι Minoistas σας προσκαλούν στην θεατρική σάτιρα “Μήδεια” του Μποστ, την Παρασκευή 28 Ιουνίου στις 21:30 το βράδυ στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζηδάκις. Η παράσταση θα δοθεί από τη θεατρική ομάδα καθηγητών ΕΛΜΕ του Νομού Ηρακλείου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Προαιρετικά, αντί εισιτηρίου θα συγκεντρωθούν συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, τα οποία θα διανεμηθούν στη συνέχεια σε ιδρύματα και κοινωνικά παντοπωλεία της πόλης του Ηρακλείου.

Θεατρική παράσταση με τίτλο: «Αν…να…παράσταση»

Οι τελειόφοιτοι του  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ με Διευθυντή Σπουδών & Βασικό Εμψυχωτή τον κύριο Λάκη Κουρετζή, με την ευκαιρία της λήξης των σπουδών τους, παρουσιάζουν την καθιερωμένη πλέον θεατρική τους παράσταση με τίτλο: «Αν…να…παράσταση».

“Ο Γυάλινος Κόσμος” του Tennessee Williams από τη Θεατρική Ομάδα “Ιυττός”

“Ο Γυάλινος Κόσμος” του Tennessee Williams - Πρεμιέρα 22 Μαΐου, Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:30. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σε μονοκατοικία στην περιοχή της Αγ. Τριάδας, όπου ο θεατής παρακολουθεί το έργο μέσα στους χώρους του σπιτιού. Απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6984174319

«ΤΟ ΜΗΛΟ» με τη Ναταλία Δραγούμη και το Γεράσιμο Γεννατά

«ΤΟ ΜΗΛΟ» με τη Ναταλία Δραγούμη και το Γεράσιμο Γεννατά στο κινηματοθέατρο Αστόρια την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Μαϊου στις 18.30 & 21.15

Θεατρική παράσταση «Ψυχή μου εσύ»

Μια παράσταση για … ενεργητικούς θεατές

 

Με τη διαδραστική θεατρική παράσταση «Ψυχή μου εσύ» τα παιδιά της Δ΄ τάξης Δημοτικού του Εκπαιδευτηρίου «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» σας καλούν να τραγουδήσετε, ακόμα και να χορέψετε μαζί τους.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που απευθύνεται σ’ όλους τους αγωνιστές της ζωής κάθε ηλικίας. Μέσα από καθημερινά στιγμιότυπα, ανατροπές και σάτιρα για την κρίση της εποχής μας, οι μαθητές μας προτρέπουν για νέο ξεκίνημα με τόλμη και όραμα.

Η εκδήλωση ανεβαίνει στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 9.15΄ το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Όποιοι θέλουν μπορούν να φέρουν βιβλία, φάρμακα και τρόφιμα μακράς διαρκείας για τη «Ζωοδόχο Πηγή» και το «Κέντρο Προστασίας του Παιδιού».

«Ο Ματωμένος Γάμος» από τηΘεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου

Το αριστούργημα του Λόρκα, "Ματωμένος γάμος" σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας - από τις 18 έως και τις 22 Μαΐου 2013 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 21:00.

Θεατρική Παράσταση 'ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΔΑ'

Ελλάδα 2013. Κάποιοι την χαρακτηρίζουν ως την πιο κρίσιμη περίοδο μετά την μεταπολίτευση. Ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, πορνεία. Ίσως είναι οι πρώτες λέξεις που έρχονται στο μυαλό κάθε ανθρώπου σ’ αυτή τη χώρα. 

Κάποιοι τα αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και πανικό. Εμείς ως γνήσιοι Έλληνες τα αντιμετωπίζουμε με χιούμορ και συγκίνηση. Ίσως αυτός να είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε.

Στόχος μας είναι απλά ένα σας χαμόγελο. Το χαμόγελο που τόσο πολύ λείπει από τη ζωή μας. Και μέσα από αυτό το χαμόγελο να αντιμετωπίσουμε όλα όσα μας τρομοκρατούν.

Άλλωστε, όπως λέει και ένας από τους ήρωες του έργου μας,  «μη φοβάστε ρε αδέρφια, ειδήσεις είναι θα περάσουν». 

'Η γυναίκα με τα μαύρα' στο θεατρικό Σταθμό

Την παράσταση «Η γυναίκα με τα μαύρα» του Stephen Wallatrat παρουσιάζει το "Σχήμα 7"  στο Θεατρικό Σταθμό του Δήμου Ηρακλείου.

Τα «Πολιτισμένα Ζώα»... παραδίδουν μαθήματα ζωής

Μια ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση, γεμάτη μαθήματα ζωής από ... «Πολιτισμένα Ζώα», έρχεται στο Ηράκλειο το Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου, στο κινηματοθέατρο "Βιτσέντζος Κορνάρος"!

Θεατρική παράσταση 'Ερωτικά γράμματα'

Την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, παρουσιάζεται στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, η παράσταση "Ερωτικά γράμματα" με τους ηθοποιούς Κάρμεν Ρουγγέρη και Νίκο Δαφνή.

Μαθητική Θεατρική Παράσταση με τίτλο 'Αποσπερίδα'

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των 6ου & 44ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου σας προσκαλούν τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 στις 18:00 μ.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στη μαθητική θεατρική παράσταση που διοργανώνουν τα Σχολεία, με τίτλο "Αποσπερίδα".

Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Συμπέθεροι από τα Τίρανα

Λόγω μεγάλης προσέλευσης οι παραστάσεις ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ το Σάββατο και την Κυριακή 20 - 21 και 27 - 28 Απριλίου 2013.

Ο Caveman επιστρέφει στο Ηράκλειο

Το θέατρο CORONET επαναλαμβάνει  την κωμωδία του Rob Becker, «CAVEMAN», με τον Βλαδίμηρος Κυριακίδη σε σκηνοθεσία – διασκευή Αναστασίας Παπαστάθη, που τα τελευταία 6 χρόνια γνωρίζει τεράστια επιτυχία.  Αυτό άλλωστε μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι 200.000 θεατές που έχουν ήδη παρακολουθήσει την παράσταση σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο δελτίο τύπου.

«Requiem» από τη θεατρική ομάδα lυττός

Η θεατρική ομάδα «Ιυττός» παρουσιάζει την παράσταση Requiem ή αλλιώς buffa, τη Δευτέρα 8 Απριλίου, στις 9.30 στο Θεατρικό Σταθμό του Δήμου Ηρακλείου.

'Προς Κατεδάφιση' και 'Η Αδέσμευτη' - Δύο μονόπρακτα του Τενεσσή Ουίλλιαμς

Το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, παρουσιάζει, με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατο του Τενεσσή Ουίλλιαμς, τη νέα του παραγωγή με τίτλο "Κατεδάφιση", την Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Μαρτίου και ώρα 9.00μ.μ. στο Στούντιο 87, (Έβανς 87).

Πρόκειται για δύο μονόπρακτα του περίφημου θεατρικού συγγραφέα Τενεσσή Ουίλλιαμς, "Προς Κατεδάφιση" και "Η Αδέσμευτη".

Κουκλοθέατρο 'Το πουλί της φωτιάς'

Από τις 24 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 11.00 π.μ. το θέατρο "ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ" θα παρουσιάζει για μικρούς και μεγάλους την παράσταση κουκλοθεάτρου, με τίτλο, "Το πουλί της φωτιάς", στο μουσικό μεζεδοπωλείο "'Ομορφη Πόλη".

Βγάλε τον Υπουργό από την πρίζα

Είναι συνηθισμένο να στηρίζονται οι πολιτικοί στο βύσμα!

Τι συμβαίνει όμως, όταν όλη η διακυβέρνηση του κράτους στηρίζεται σε μια πρίζα?...κι αν προσπαθήσεις να την βγάλεις?... "ΜΗ, ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ".

“Χάνσελ και Γκρέτελ” έρχονται στην Κρήτη

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ “Χάνσελ και Γκρέτελ” σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα, έρχεται στην Κρήτη για λίγες παραστάσεις! 

Συγκεκριμένα το Σάββατο 30 Μαρτίου και την Κυριακή 31 Μαρτίου ο θίασος θα βρίσκεται στο Ηράκλειο.

Ώρες παραστάσεων: Σάββατο 5.30μμ και 7.30 μμ. Κυριακή 11.30π.μ. και 6.00μμ. Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

Την 1η Απριλίου θα δοθεί παράσταση στο Δήμο Φαιστού στις 6μμ, στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού.

«Δεν βλέπω, δεν ακούω, δε μιλάω» στο Ηράκλειο

Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγγός. Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες.

Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο… Κάποια στιγμή μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Καιόλα αλλάζουν ξανά!!!

'Συμπέθεροι απ΄τα Τίρανα'

Το Σάββατο 23  και την Κυριακή 24Μαρτίου 2013, η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου παρουσιάζει την μεγάλη επιτυχία "Συμπέθεροι απ΄τα Τίρανα" του Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, στον Θεατρικό Σταθμό, στο Λίμανι στις 21:30.


'Ο επόμενος παρακαλώ'

'Ο επόμενος παρακαλώ'... Το έργο αποτελεί μια φάρσα δηλαδή μια κωμωδία παρεξηγήσεων.

Είναι υπερβολή. Αλήθειες και ψέματα. Υποψήφιοι γαμπροί συναντώνται σε ένα σπίτι την ίδια ώρα και μέρα... Απρόβλεπτες σπαρταριστές αντιδράσεις, διαφορετικοί χαρακτήρες σε ένα σπίτι με πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν. Πόρτα, το σήμα κατατεθέν στις κωμωδίες του είδους. Λόγια που λέγονται στιγμές που δεν πρέπει και εξηγήσεις που δεν δίνονται τις στιγμές που πρέπει.

Θεατρική παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο του Μασταμπά

Την παράσταση με θέμα "Το ταξίδι" ανεβάζει η θεατρική ομάδα των Γυμνασίου και Λυκείου Πόμπιας στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Μασταμπά, το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 6 το απόγευμα. Το έργο αυτό, το οποίο έγραψαν οι μαθητές του εν λόγω σχολείου, είναι βασισμένο σε μια διασκευή της παραβολής του Ασώτου Υιού, όπως αυτή καταγράφεται στο Ιερό μας Ευαγγέλιο.

Θεατρική παράσταση «Η ΓΙΑΓΙΑ»

Στην αίθουσα του κινηματογράφου Astoria, στο Ηράκλειο, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 21:30 και την Παρασκευή 1 Μαρτίου και ώρα 18:30 και 21:30, θα ανέβει η θεατρική παράσταση «Η ΓΙΑΓΙΑ», με τον Θανάση Τσαλταμπάση και Νίκο Ορφανό σε σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη.

'Θέατρο-Βιβλιοπωλείο' στο Βιβλιοπωλείο 'Κυριάκης'

Ανοίγει και πάλι το "Θέατρο-Βιβλιοπωλείο" την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013, στις 21:00.

«Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης στο Ηράκλειο

«ΕΧΘΡΟΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ» του Αρκά

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΚΡΗΤΗΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΠΟ 15 ΕΩΣ ΚΑΙ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια Μανώλη Σορμαΐνη, σκηνικά–κοστούμια-φωτισμοί Αντώνη Χαλκιά. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Γιώργος Αραχωβίτης, Μανώλης Σορμαΐνης.

Ο Caveman επιστρέφει στο Ηράκλειο

Έρχεται και πάλι η επιτυχημένη παράσταση, με πρωταγωνιστή τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη 

'Ποιός ανακάλυψε την Αμερική;'

Την Παρασκευή 1, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, το "ΣΧΗΜΑ 7" παρουσιάζει το έργο της Χρύσας Σπυλιώτη "Ποιός ανακάλυψε την Αμερική;" σε σκηνοθεσία του Κώστα Μεταξάκη, στον Πολυχώρο Ξαστεριά, στο Ηράκλειο.

Θεατρική παράσταση του έργου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ»

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει το αριστουργηματικό Χριστουγεννιάτικο διήγημα «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη (1851-1911) και σε μια τρίτη, επιπλέον, παράσταση στο Ηράκλειο την Κυριακή 30/12 στις 18.00 μ.μ. 

Η εταιρεία θεάτρου «Ηθικόν Ακμαιότατον» συνεχίζει την περιοδεία της με το αριστουργηματικό Χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Αμερικάνος» σε ανανεωμένο ανέβασμα, με επόμενο σταθμό της το Ηράκλειο με τρεις παραστάσεις, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 20.00 μ.μ. και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου- σε μια επιπλέον παράσταση- στις 18.00 και στις 20.00 μ.μ. στο φιλόξενο χώρο του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, στο Λιμάνι Ηρακλείου. 

'Ο Σκανδαλιάρης Υπηρέτης'

Η Θεατρική Ομάδα ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιαζει το έργο "Ο Σκανδαλιάρης Υπηρέτης".

Το έργο είναι μια θεατρική διασκευή για όλη την οικογένεια βασισμένη στο κείμενο του Κάρλο Γκολντόνι "Ο υπηρέτης δύο αφεντάδων" που εχει ανέβει κατά καιρούς με μεγάλη επιτυχία.

Μουσικοθεατρική παράσταση από το Σύλλογο Γονέων ατόμων με αυτισμό “Στηρίζω”

Μία πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση Χριστουγέννων για μικρούς και μεγάλους με τίτλο «Πού είναι η αγάπη;» παρουσιάζει ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Στηρίζω. Η παράσταση θα ανέβει την ερχόμενη Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Εορταστική Φιλανθρωπική Εκδήλωση από το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Θεατρική παράσταση του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου "Χριστουγεννιάτικη  Ιστορία" του Καρόλου Nτίκενς την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στη Δημοτική Αίθουσα Ανδρογεω.

Συμβολική Eίσοδος: 2 Ευρώ / Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας

Θεατρική παράσταση 'Χριστουγεννιάτικη Ιστορία' του Κ.Nτίκενς από το 6ο Γυμνάσιο

Θεατρική παράσταση του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου  "Χριστουγεννιάτικη  Ιστορία"   του   Καρόλου   Nτίκενς την   Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ. στη Δημοτική Αίθουσα Ανδρογεω.

Θεατρική παράσταση 'Πινόκιο... Αλήθεια ή ψέμα;'

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, στις 11.00 και στις 17.00, πραγματοποιείται η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης "Πινόκιο... Αλήθεια ή ψέμα;"

Η παράσταση από τις 18 Νοεμβρίου θα παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.00.

«Ο ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΤΑΝ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ»

 

Το τμήμα Θεατρικού Παιχνιδιού του Λυκείου Ελληνίδων παρουσιάζει το δρώμενο της Μάρως Θεοδωράκη σε διασκευή της Γεωργίας Πουλιού(Δασκάλας του τμήματος)
«Ο ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΤΑΝ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ».

Το τμήμα Θεατρικού Παιχνιδιού του Λυκείου Ελληνίδων παρουσιάζει το δρώμενο της Μάρως Θεοδωράκη σε διασκευή της Γεωργίας Πουλιού(Δασκάλας του τμήματος)«Ο ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΤΑΝ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ».

 

Θεατρική παράσταση «THE BOSTONIANS»

Ο Σύλλογος Φίλων της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και το θέατρο «ΜΟΡΦΕΣ» σας καλούν να παρακολουθήσετε την παράσταση «THE  BOSTONIANS» την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 21:15, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Σύλλογο «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ».

Τιμή εισόδου 10 ευρώ.

«Μικρό Φεστιβάλ»

Η θεατρική ομάδα Ιυττός παρουσιάζει το «Μικρό Φεστιβάλ», από 13 έως 20 Δεκεμβρίου καθημερινά στις 21.30 στον Πολυχώρο Ξαστεριά, Ροδαμάνθους 5 Ηράκλειο.

Θεατρικός μονόλογος «Το Συμβάν»

Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ παρουσιάζει στο Ηράκλειο Κρήτης, στη θεατρική σκηνή Παγοποιείον First Floor Underground, στην πλατεία του Αγίου Τίτου στο κέντρο της πόλης, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 9.00μμ τoν επίκαιρο αλλά και βραβευμένο θεατρικό μονόλογο του πρωτοπόρου αμερικανού συγγραφέα Τζον Κλάνσι «Το Συμβάν» (2008).

'Κι... έτσι σώθηκε το δάσος'

Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1983  και από τότε μέχρι και σήμερα βρίσκεται ανελλιπώς στα πολιτιστικά πράγματα του τόπου μας. Έχει ανεβάσει 51 θεατρικά έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου . Έχει ταξιδέψει σε ολόκληρο το νησί μας αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς και στην Αμερική, Κύπρο και στη μακρινή Αυστραλία με το έργο ΖΟΡΜΠΑ ΜΑΘΕ ΜΕ ΝΑ ΧΟΡΕΥΩ.  Έχει λάβει πολλές φορές μέρος σε πανελλήνια φεστιβάλ θεάτρου και έχει βραβευτεί σε όλους τους τομείς  ( βραβείο ερμηνείας αντρικού – γυναικείου ρόλου σκηνοθεσίας , μουσικής , σκηνικών , επιλογής έργου ,καλύτερης παράστασης κ.α ) .

Για τη φετινή χειμερινή σεζόν ετοιμάσαμε το καταπληκτικό έργο της Μαρίας Γουμενοπούλου « ΚΙ ….ΕΤΣΙ ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ». Πρόκειται για ένα έργο  βραβευμένο με κρατικό βραβείο  και έχει οικολογικό περιεχόμενο.                      

Θεατρική παράσταση 'Οικογενειακή Φωτογραφία'

Η Ομάδα Δράσης 17 παρουσιάζει το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου για δεύτερη φορά, τη θεατρική παράσταση "Οικογενειακή Φωτογραφία".

Θεατρική Παράσταση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, και ώρα 10:00 π.μ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση από τα παιδιά του Κέντρου Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Ηρακλείου Κρήτης, εκδήλωση που θα  δώσει  την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μία ξεχωριστή ημέρα, μία ημέρα αφιερωμένη στη διαφορετικότητα.

 Σας προσκαλούμε όλους να μοιραστούμε στιγμές και εμπειρίες, να μεταδώσουμε  το μήνυμα, ότι δικαίωμα στη ζωή έχουμε όλοι ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητές μας.

 

Θεατρική Παράσταση 'Τα Παιδιά θα 'ρθουνε στις Οχτώ'

Την Παρασκευή το Σάββατο και την Κυριακή 23, 24 και 25 Νοεμβρίου 2012,παρουσιάζεται στο Θέατρο Αστόρια, στο Ηράκλειο, η παράσταση "Τα Παιδιά θα 'ρθουνε στις Οχτώ" των Αλέξανδρου Ρήγα, Δημήτρη Αποστόλου.

Η Μήδεια του Μποστ ξανά στο σανίδι για καλό σκοπό!

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) παρουσιάζει ξανά την κωμωδία του Μποστ ΜΗΔΕΙΑ, σε δύο παραστάσεις τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν στο σύλλογο «Ευ ζω με τον καρκίνο». 

Θεατρική Παράσταση με τίτλο 'Ερωτόκριτος'

Το Θέατρο "ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ"  σας προσκαλεί το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 στις 21:00 μ.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στη θεατρική παράσταση που διοργανώνει με τίτλο "Ερωτόκριτος". 

Είσοδος με εισιτήριο : Κανονικό 8 €, Φοιτητικό 5 € και για Ανέργους  και Ευπαθείς Ομάδες Δωρεάν. 

Θεατρική Παράσταση με τίτλο 'Της Κακομοίρας'

Ο Πολιτιστικός & Εξωραιστικός Σύλλογος Αγ. Βαρβάρας σας προσκαλεί την Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2012 στις 21:00 μ.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στη θεατρική παράσταση που διοργανώνει ο Σύλλογος, με τίτλο "Της Κακομοίρας".

Η είσοδος για την παράσταση θα είναι 5 €.

Αναλυτικά στοιχεία για την παράσταση και τους συντελεστές της παρουσιάζονται στο επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου των διοργανωτών.


Θεατρική παράσταση 'Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση'

Από τις 24 μέχρι τις 29 Οκτωβρίου και από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου 2012, η Θεατρική Ομάδα "Iυττός" παρουσιάζει στον Πολυχώρο "Ξαστεριά", στο Ηράκλειο, την παράσταση "Η νύχτα μόλις πριν από τα δάση" του Bernard-Marie Koltès.

Θεατρική & μουσική παράσταση «Ένα διαφορετικό ταξίδι».

Η Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου σε συνεργασία με το 7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας μας για το «διαφορετικό» σας προσκαλούν στη θεατρική & μουσική παράσταση «Ένα  διαφορετικό ταξίδι».

Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον Θεατρικό Σταθμό του Δήμου Ηρακλείου στις 12-13 & 14 Οκτωβρίου 2012, μετά από την μεγάλη επιτυχία που είχε στις 16-6-2012 στην πύλη Βηθλεέμ, όπου και παρουσιάστηκε.

Την Παρασκευή 12-10-2012, η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ  για μαθητές σχολείων.  Tο Σάββατο και την Κυριακή 13 & 14-10-2012 η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 8μ.μ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Θεατρική Παράσταση 'Το Κόκκινο Νησί' του Μιχαήλ Μπουλυκάκοφ

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας σας προσκαλεί τη Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2012 στις 21:30 μ.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στη θεατρική παράσταση που διοργανώνει ο Σύλλογος. Η σκηνοθεσία θα είναι του Αντώνη Διαμαντή.  Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου στο 2842022237, υπόψιν Κου Λιάγκου Θωμά.

Θεατρική παράσταση «Κάψε το Σενάριο!»

Μήπως νιώθετε, καμιά φορά, στο θέατρο, ότι οι ηθοποιοί δεν σας δίνουν σημασία;Μήπως νιώθετε ότι θέλετε να επέμβετε στο κείμενο και στους διαλόγους; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα, όλα αυτά να συμβούν...

Στην παράσταση κωμωδίας και αυτοσχεδιασμού της ομάδας Κάψε το Σενάριο!Επιτέλους ο θεατής έχει τη δύναμη! Ακριβώς! Εσύ, ο θεατής, θα δώσεις σε εμάς, τους κωμικούς την ιδέα σου και εμείς θα τη μετατρέψουμε σε ξεκαρδιστικές αυτοσχέδιες σκηνές.

Μετά την πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική πορεία τους στο ΜΕΓΚΑ η ομάδα του Κάψε το Σενάριο πηγαίνει περιοδεία παρουσιάζοντας μια σπέσιαλ κωμική παράσταση με σκετς, αυτοσχεδιασμούς, σατυρα, σταντ απ κόμεντι και ότι άλλο προκύψει!

Ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς, ο Ζήσης Ρούμπος και ο Γιώργος Βαγιάτας καταπολεμάνε την κρίση με χιούμορ και σας υπόσχονται μια από τις πιο αστείες βραδιές της ζωής σας.

«Ρωμαίος & Ιουλιέτα»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος»

παρουσιάζει την θεατρική παράσταση

«Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Μποστ σε σκηνοθεσία Γιάννας Κεφάλα

«Το κόκκινο νησί»

Ο «Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας»

παρουσιάζει το έργο του Μιχαήλ Μπουλγκακωφ «Το κόκκινο νησί»

σε σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή

Θεατρική Παράσταση «Αγγέλα Παπάζογλου»

Η Θεατρική Παράσταση

«Αγγέλα Παπάζογλου»

σε σκηνοθεσία Λάμπρου Λιάβα

με την Άννα Βαγενά

 

Οργάνωση: Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου

«Μήδεια» του Μποστ

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου

παρουσιάζει την «Μήδεια» του Μποστ σε σκηνοθεσία Αντώνη Περαντωνάκη

«Κοινός Λόγος»

Η Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων

Ηρακλείου (ΕΣΗΕΠΗΝ)

παρουσιάζει το έργο της Έλλης

Παπαδημητρίου «Κοινός Λόγος»

σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη

Παράσταση καραγκιόζη «Όξω από την παράγκα»

Το «Ξυπόλυτο Τάγμα»

παρουσιάζει παράσταση καραγκιόζη

«Όξω από την παράγκα»

Μια παράσταση που οι φιγούρες γίνονται

άνθρωποι και οι άνθρωποι φιγούρες,

ο μπερντές βγαίνει στο σανίδι και με ζωντανή

μουσική, επί σκηνής, μουσική,

γίνεται ένα με το κοινό.

«Ερωφίλη 3»

Φεστιβάλ Αθηνών

Το Θέατρο «Χώρος»

παρουσιάζει το έργο του Γ.Χορτάτση «Ερωφίλη 3»

σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα

Θεατρική παράσταση «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα»

Η Θεατρική παράσταση

«Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα»

σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη

Παίζουν: Γεράσιμος Γεννατάς, Ναταλία Δραγούμη, Αντώνης Λουδαρός κ.α.

«Ο επιθεωρητής» σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη

Η «Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου)»

παρουσιάζει το έργο του Νικολάι Γκόγκολ

«Ο επιθεωρητής» σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη

«Το μεγάλο μας τσίρκο»

Το ανέβασμα του εμβληματικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη«Το Μεγάλο μας Τσίρκο»,  που θεωρήθηκε «σταθμός» όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά  και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική Ελληνική ιστορία, αποτελεί από μόνο του γεγονός! Κι αυτό, διότι «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της σύγχρονης Ελλάδας.

Κωμωδία “2 ½ Φόνοι και ένα Bulldog”

Το «Θέατρο Κρήτης» παρουσιάζει

την κωμωδία “2 ½ Φόνοι και ένα Bulldog

των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου,

σε σκηνοθεσία του Κώστα Μεταξάκη

Παίζουν: Αποστολάκης Γιώργος, Δράκου Έφη, Κοπανάκη Μαρία, Κουρουνιώτης Κώστας, Μαστορίδης, Μαστορογιαννάκης Βαγγέλης, Σαρρή Κωνσταντίνα.

Η Επιθεώρηση «Τι βουλή θα παραδώσεις μωρή»

Η Επιθεώρηση

«Τι βουλή θα παραδώσεις μωρή»


Παίζουν: Άννα Παναγιωτοπoύλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου ,Χρύσα Ρώπα

Αντώνης Καφετζόπουλος ,Γεράσιμος Σκιαδαρέσης ,Παντελής Καναράκης και ο Γιώργος Γαλίτης

«Requiem ή αλλιώς Buffa»

Τρεις άνθρωποι, διαφορετικοί χαρακτήρες, με διαφορετική καθημερινότητα ο κάθε ένας τους, παρουσιάζουν την ζωή τους απαντώντας σε ερωτήσεις.

Ερωτήσεις που κάνουμε στον εαυτό μας, ή στους άλλους και παρόλο που η απάντηση είναι απλή, πολλές φορές δεν μπορούμε να τη δώσουμε.

Η Κωμωδία «Δεν βλέπω δεν ακούω δεν μιλάω»

Η Κωμωδία

«Δεν βλέπω δεν ακούω δεν μιλάω»

σε σκηνοθεσία Χρήστου Χατζηπαναγιώτη

 

Παίζουν: Σπύρος Πούλης, Θανάσης Βισκαδουράκης, Σπύρος Σπαντίδας, Δήμητρα Στογιάννη

Θεατρική Παράσταση «Η νύχτα μόλις πριν τα δάση»

Το «Θέατρο Ιυττός»

παρουσιάζει το έργο του

Bernard-Marie Koltes

«Η νύχτα μόλις πριν τα δάση»

σε σκηνοθεσία Αντώνη Ντουράκη

Ο 'Ερωτόκριτος' στο Θέατρο των Αγρών

Μια ενδιαφέρουσα θεατρική δουλειά, που εμπεριέχει τους 1200 απο τους 10.000 στίχους του Ερωτόκριτου του Β. Κορνάρου σε επιμέλεια θεατρικού κειμένου του ρεθυμνιώτη συγγραφέα Γιώργη Καλογεράκη και δραματουργία-σκηνοθεσία του Αντώνη Διαμαντή, παρουσιάζει το Σάββατο 18 Αυγούστου το Θέατρο «ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ» στο Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι.

Κωμωδία «…Μέσα» με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

Το «Μικρό θέατρο Λάρισας»

παρουσιάζει την κωμωδία «…Μέσα»

με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο

Το έργο για παιδιά «Ο σκανδαλιάρης υπηρέτης»

Η Θεατρική Ομάδα ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιαζει το έργο "Ο Σκανδαλιάρης Υπηρέτης".

Το έργο είναι μια θεατρική διασκευή για όλη την οικογένεια βασισμένη στο κείμενο του Κάρλο Γκολντόνι "Ο υπηρέτης δύο αφεντάδων" που εχει ανέβει κατά καιρούς με μεγάλη επιτυχία. Τα στοιχεία της comedia de l' arte, το εξαιρετικό χιούμορ, η παντομίμα και οι σπαρταριστοί διάλογοι δίνουν μια ευχάριστη και πολλές φορές ξεκαρδιστική νότα στην παράσταση και κυρίως στα παιδιά που το παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον και αγωνία για την συνέχεια της ιστορίας.

Κωμωδία «Να ζει κανείς ή να μην ζει»

Η ανεπανάληπτη κωμωδία «Να ζει κανείς ή να μη ζει», σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, παρουσιάζεται στις 9.15 το βράδυ στο Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης", με ειδική τιμή προπώλησης 12 ευρώ! Πρόκειται για την ξεκαρδιστική κωμωδία που γνώρισε το κοινό στον κινηματογράφο από τον Μελ Μπρουκς και μεταφέρει στο σανίδι ένας θίασος λαμπερών κωμικών ηθοποιών!

Η πολιτική κωμωδία «Χαλασοχώρηδες» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Η πολιτική κωμωδία «Χαλασοχώρηδες» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντινου

 

Παίζουν:  Ελισσαίος Βλάχος, Παύλος Εμμανουηλίδης, Θοδωρής Θεοδωρίδης, Αγγελική Μαρίνου,Κώστας Παπακωνσταντίνου, Ιωάννα Πιατά , Παναγιώτης Σούλης

Η τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος» σε σκηνοθεσία Τσεζάρις Γκραουζίνις

Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κ.α

Στο Ηράκλειο η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης στις 6 & 7 Αυγούστου και ώρα 21:30. Η τιμή εισιτηρίου είναι 14€ το φοιτητικό – μαθητικό και ανέργων και 17€ το κανονικό.

Σημεία προπώλησης 

Κηποθέατρο Ν. Καζαντάκης

Βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης

Θεατρικό έργο του Stephen Mallatrat «Η γυναίκα με τα μαύρα»

Η Θεατρική Ομάδα «Σχήμα 7»

παρουσιάζει το έργο

 του Stephen Mallatrat

«Η γυναίκα με τα μαύρα»

σε σκηνοθεσία Κώστα Μεταξάκη

Συμπόσιο παιδικής έκφρασης, στο Βενεράτο

Με αφορμή το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής που φιλοξενείται στο Βενεράτο για 6η συνεχή φορά και διοργανώνετε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου, οι συνεργάτες των ΚΔΑΠ στήνουν το δικό τους συμπόσιο παιδικής έκφρασης γεμίζοντας με δημιουργικές δραστηριότητες τον υπέροχο χώρο του συμποσίου. Όλα τα παιδιά εκεί καθώς και όλα αυτά που θα επισκεφτούν το Βενεράτο θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να χορέψουν, να ζωγραφίσουν, να κατασκευάσουν, να δραματοποιήσουν, με στόχο πάντα τη γνωριμία τους με την τέχνη, την γλυπτική, την πέτρα.

Με ευαισθησία και προβληματισμό οι συνεργάτες των ΚΔΑΠ δουλεύουν με τα παιδιά τους και θα μας παρουσιάσουν ένα θεατρικό δρώμενο με πολύ ψυχή και πολύ πέτρα στις 6 Αυγούστου και ώρα 20:30΄ στο χώρο του Συμποσίου (Βενεράτο).

θεατρική παράσταση «Θα τρελαθούν κι αφεντικά, θα τρελαθούν και δούλοι»

Η Εταιρεία Θεάτρου «Βήματα» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση

«Θα τρελαθούν κι αφεντικά, θα τρελαθούν και δούλοι» σε σκηνοθεσία Ελένης Γερασιμίδου – Μαρίας Μάλλιου

Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Βασίλης Μπατσακούτσας και Αγγελική Ξένου

Τραγωδία του Ευριπίδη «Ορέστης»

Το Θέατρο των «VIVI» παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη «Ορέστης» σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι. 

Θεατρική Παράσταση «Άνθος του γιαλού»

Το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Άνθος του Γιαλού" σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου παρουσιάζεται στο κηποθέατρο "Μ.Χατζιδάκις", αύριο Παρασκευή 3 Αυγούστου, στις 21.30.

Η θεατρική παράσταση αποτελείται από τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη: Μοιρολόγι Φώκιας, Έρως – Ήρως, Άνθος του γιαλού.

Ο Τάκης Χρυσικάκος ερμηνεύει ένα αρμονικά θεματικά σύνολο τριών διηγημάτων του Παπαδιαμάντη, εμπνευσμένα από το γενέθλιο τόπο του και τους φτωχούς ταπεινούς κατοίκους του.

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων συμμετέχει στην παράσταση με τραγούδια και μουσικές, και συνεχίζει με τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του.

'2 1/2 ΦΟΝΟΙ + 1 BULLDOG' στο Θέατρο των Αγρών

Την ξεκαρδιστική κωμωδία των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου "2 1/2 ΦΟΝΟΙ + 1 BULLDOG" παρουσιάζει την Πέμπτη 2 Αυγούστου στο Θέατρο των Αγρών στο Κυπαρίσσι το Θέατρο Κρήτης.

Το έργο είναι μια καλογραμμένη φαρσοκωμωδία από το γνωστό επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο, που δίκαια θεωρούνται σήμερα από τους καλύτερους τους στο είδος τους.

Κωμωδία «Ο παππούς έχει πίεση»

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Δήμου Ηρακλείου 2012 παρουσιάζεται η κωμωδία «Ο παππούς έχει πίεση» της ∆ήμητρας Παπαδοπούλου

Παίζουν: Ελισάβετ Κωνταντινίδου, Κώστας Βουτσάς, Πέτρος Λαγούτης κ.α.

Η κωμωδία «Ο παππούς έχει πίεση» της Δήμητρας Παπαδοπούλου που παρουσιάστηκε τη χειμερινή σεζόν στην Αθήνα, συνεχίζει την πορεία της και το καλοκαίρι.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά πριν από 15 χρόνια και στην καινούργια του προσέγγιση παρουσιάζεται επικαιροποιημένο, δίνοντας το στίγμα της μετέωρης εποχής και της αλλοπρόσαλλης ελληνικής συμπεριφοράς.

Ο παππούς (Κώστας Βουτσάς), οι τρεις εγγονές του (Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Σοφία Παυλίδου), ένας αστυνομικός (Κώστας Αποστολάκης) κι ένας πιτσιρικάς από το Σύνταγμα (Πέτρος Λαγούτης) έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ελλάδα του 2012, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Η συγκυρία τα φέρνει ώστε ο παππούς να αναλάβει πρόεδρος του πολιτικού κινήματος «Ψάξου», που θέλει να φέρει την ελπίδα στη χώρα.

Κρητική κωμωδία «Σαν το ξύδι με το μέλι»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2012» το Θέατρο «Μορφές» παρουσιάζει την Κρητική κωμωδία «Σαν το ξύδι με το μέλι» σε σκηνοθεσία Γιάννας Κεφάλα.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις» (είσοδος από Πλαστήρα) και ώρα 21:30.

Γενική είσοδος: 10€

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη

Την ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι του Ευριπίδη, παρουσιάζει το καλοκαίρι του 2012, η 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν Αυλίδι, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής πραγματείας, είναι κείμενο βαθύτατα πολιτικό, ένα ειρωνικό και ταυτόχρονα τραγικό σχόλιο πάνω στο θέμα της πολιτικής σκοπιμότητας. Η Ιφιγένεια σύμβολο κάθε θυσίας, είναι το εξιλαστήριο θύμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων κάθε εποχής.

«Η Σονάτα του σεληνόφως»

Το Θέατρο «ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ» παρουσιάζει το έργο «Η Σονάτα του σεληνόφως» του Γιάννη Ρίτσου σε σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή

Παίζουν:
Γυναίκα:  Μαρία  Σαριτσάμη

Νέος :Αντώνης Διαμαντής

Μουσικοθεατρική παράσταση «Αναζητώντας τον ΑΤΤΙΚ»

Η παράσταση της χρονιάς περιοδεύει στην Ελλάδα. Μετά την μεγάλη επιτυχία και τις sold out παραστάσεις με περισσότερους από 60.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,η παράσταση της χρονιάς που αγάπησαν κοινό και κριτικοί,ξεκινάει καλοκαιρινή περιοδεία.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στις 28/07 και 29/07, στο Κηποθέατρο "Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ"

«Η κωμωδία. Ένας τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού»

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, 26 και 27 Ιουλίου παρουσιάζεται στο Ηράκλειο η παράσταση του Ντάριο Φο "Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού".

Η παράσταση θα δοθεί στο κηποθέατρο "Ν.Καζαντζάκης" στις 21.15 το βράδυ.

Το εισιτήριο αντιστοιχεί σε 18 ευρώ, το μειωμένο / φοιτητικό στα 15 ευρώ και το παιδικό (παιδιά κάτω των 12 ετών) στα 12 ευρώ.

Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ, ωστόσο λόγω του ό,τι ο ΟΓΑ δεν έχει εκδόσει ακόμη εισιτήρια, όσοι από τους ασφαλισμένους του Οργανισμού προσκομίσουν στο Ταμείο το Βιβλιάριο Υγείας, αντίτιμο εισιτηρίου 12 Ευρώ.

'Η Αυλή των Θαυμάτων'

     Η «Θ.Ο.Σ.Ε.Δ.Η.» επανέρχεται παρουσιάζοντας στο κοινό του Ηρακλείου, το αριστούργημα του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Αυλή των θαυμάτων», σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν από την Δευτέρα 23 έως την Παρασκευή 27 Ιουλίου και θα δοθούν  στο Μικρό Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» (είσοδος από την λεωφόρο Πλαστήρα).

Θεατρικό έργο «Δον Ζουάν, η επιστροφή»

Το έργο του Ε.Φον Χόρβατ "Δον Ζουάν, η επιστροφή" σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη παρουσιάζεται, αύριο Σάββατο, στο κηποθέατρο "Ν.Καζαντζάκης", στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2012».

Γενική είσοδος: 17€ - Φοιτητικό/Μαθητικό: 12€ - Άνεργοι: 10€

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη

Μία πολιτική κωμωδία-σάτιρα, από τις πιο χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη, τις «Εκκλησιάζουσες», παρουσιάζει το «Θέατρο του Νέου Κόσμου», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, σήμερα και αύριο στις 9.30 το βράδυ, στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης», στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2012».

Μία ακόμα πολιτική κωμωδία- σάτιρα, από τις χαρακτηριστικές του Αριστοφάνη, στην οποία για άλλη μια φορά –μετά τη «Λυσιστράτη»– ο Αριστοφάνης τάσσεται υπέρ των γυναικών. Ενδεχομένως την έγραψε το 391 ή το 392 π.Χ.

Η κωμωδία «Το μήλο»

Η κωμωδία «Το μήλο» του Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλο σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη

Παίζουν: Ναταλία Δραγούμη και Θανασης Τσαλταμπάσης

Ο 'ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ' της Ξένιας Καλογεροπούλου

Ο "ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ" της Ξένιας Καλογεροπούλου "περιοδεύει"στην Κρήτη! Με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο και μουσική του Διονύση Σαββόπουλου.  Σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη.

Δευτέρα 16/7 & Τρίτη 17/7 στις 9:15 μ.μ.  

ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

(Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 116, Αμμουδάρα Γαζίου)          

«Η θαυμαστή μπαλωματού»

Ο «Θεατρικός Περίπλους» παρουσιάζει το έργο του Φ. Λόρκα «Η θαυμαστή μπαλωματού» σε σκηνοθεσία Θωμά Καντιφέ

Η κωμωδία «Τα βαφτίσια»

Η κωμωδία «Τα βαφτίσια» σε σκηνοθεσία Νίκου Μουτσινά & Ζωής Ξανθοπούλου

Παίζουν: Νίκος Μουτσινάς και Τζένη Διαγούπη

Και φέτος στο Ηράκλειο ο Caveman

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης στο ρόλο του διάσημου Caveman, ετοιμάζει τις βαλίτσες για μια μοναδική παράσταση στο Ηράκλειο.

Η παράσταση, που θα πραγματοποιηθεί στο κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης στις 14 Ιουλίου, εντάσσεται στο πλαίσιο μιας πανελλαδικής περιοδείας, που περιλαμβάνει διάφορους προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Παράσταση Κουκλοθέατρου

Παράσταση κουκλοθεάτρου  με τίτλο «Φεγγαρόσουπα» θα πραγματοποιηθεί την  Παρασκευή 13 Ιουλίου στις 20.30 στο Κηποθέατρο " Μάνος Χατζιδάκις " στο Ηράκλειο

Θεατρική Παράσταση «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»

Η Θεατρική Διαδρομή παρουσιάζει για την καλοκαιρινή περίοδο 2012 σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας το μουσικοθεατρικό έργο του Πέτρου Ζούλια «Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....», σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με πρωταγωνιστές τους  Παύλο Χαϊκάλη, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Τζόυς Ευείδη και Έρση Μαλικένζου, που ενσαρκώνουν τους κεντρικούς χαρακτήρες.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ!....» είναι ένα σπονδυλωτό έργο που παρουσιάζει, με μετεπιθεωρησιακό τρόπο την ιστορία της νεότερης Ελλάδας και της Κύπρου από την ίδρυση του ελληνικού κράτους ως τις μέρες μας, μέσα σε δύο ώρες. Το παρασκήνιο της ελληνικής ιστορίας, έτσι όπως διαδραματίζεται στα παρασκήνια μιας παράστασης, είναι ο βασικός άξονας του έργου.

'Μέσα στο νερό δασκάλα'

 

Το έργο του Γιάννη Ξανθούλη “Μέσα στο νερό δασκάλα” παρουσιάζει το ΚΔΑΠ Ν. Αλικαρνασσού απόψε στις 9.30 στο 1ο Δημοτικό Ν. Αλικαρνασσού. 
Πρωταγωνιστούν οι: Βασιλιώτου Ρένια, Κοζορώνη Κατερίνα, Κολέα Ολγα, Μαυροειδή Μαρία, Μπλεδάκη Στέλλα, Ντάτσοβα Ναταλία, Ντραγκότι Φλωρίτα, Σέφα Γιούλα, Σίμος Μαρίνος, Σταυρακάκη Ελένη, Τουρή Κατερίνα, Χριστοφοράκη Μαρίνα, Ψαρρά Ελένη. 
Η επιμέλεια είναι της Εμης Συρίγου. 
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου.

 

 

Όρνιθες του Αριστοφάνη από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης

Μια από τις ωραιότερες κωμωδίες του Αριστοφάνη τους «ΟΡΝΙΘΕΣ» θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ, σε σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου Γιάννη Κακλέα, μουσική Μάνου Χατζιδάκι, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη, κοστούμια Βάλιας Μαργαρίτη-Μανόλη Παντελιδάκη, χορογραφίες Κυριάκου Κοσμίδη, φωτισμοί Γιώργου Τέλλου,μουσική επιμέλεια/διδασκαλία Αλέξιου Πρίφτη.

Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Με τα δόντια» του Θόρντον Ουάιλντερ

Η Θεατρική ομάδα του Συλλόγου Εκπ/κών Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου μετά την περσινή «Μήδεια» του Μποστ  παρουσιάζει στο Κηποθέατρο Μ. Χατζιδάκις την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 καιώρα 21:00 μ.μ. το βραβευμένο έργο του Θόρντον Ουάιλντερ  «Με τα δόντια» , μια παράλογη κωμωδία για το τέλος του κόσμου.

Είναι η ιστορία του  Κυρίου Ανθρώπου και της γυναίκας του, των δυο παιδιών τους και της Λίλυ της υπηρέτριάς τους . Ζουν μαζί μόλις πέντε χιλιάδες χρόνια και μοιάζουν με τον καθένα μας. Από την εποχή των δεινοσαύρων  μέχρι σήμερα  παλεύουν με τη μοίρα τους πότε θλιβερή και πότε χαρούμενη. Κατόρθωσαν να επιζήσουν ύστερα από τη φωτιά, τους κατακλυσμούς, τους λοιμούς, τις επιδημίες, την εποχή των παγετώνων, ύστερα από τόσους πολέμους κι άλλες μάστιγες της ανθρωπότητας. Είναι αιώνιοι σαν το φως των άστρων και βλέπουν το μέλλον με την ψυχή γεμάτη ελπίδα. Είναι φτιαγμένοι απ’ την ουσία των ηρώων, αληθινά παιδιά του Αδάμ και της Εύας, θύματα όλων των δεινών που έχει κληρονομήσει η σάρκα. Κατόρθωσαν να επιζήσουν ύστερα από τόσες καταστροφές και συνεχίζουν κρατημένοι στη ζωή «με τα δόντια.»

Τις 'Δούλες' του Ζ. Ζενέ παρουσιάζει η ομάδα Ιυττός

Tην παράσταση «Δούλες» του Jean Genet, σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, ανεβάσει η θεατρική ομάδα Iυττός την Παρασκευή 29 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ στην πύλη Βηθλεέμ. Δυο υπηρέτριες, κάθε βραδύ "μασκαρεύονται" με τα ρούχα της Κύριας τους. Παίζοντας η μια το ρολό της κύριας και η άλλη παραμένοντας υπηρέτρια, προετοιμάζουν την δολοφονία της, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν.

Οι καθηγητές παρουσιάζουν: 'Μήδεια' του Μποστ

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) προτείνει φέτος την κωμωδία του Μποστ ΜΗΔΕΙΑ. Η παράσταση παρουσιάζεται την Δευτέρα 25, την Τρίτη 26 & την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012, στις 21:00 στα ενετικά τείχη –Πύλη Βηθλεέμ, έναντι Πανανείου (όπου βρίσκεται η έκθεση αντικειμένων από την ταινία «Ελ Γκρέκο»).
«Τούτη η πατρίδα με την Μήδεια έχουν πολλά κοινά…» Η ιδέα για την συγκεκριμένη παράσταση της ΜΗΔΕΙΑΣ ξεκινά από την ρεθύμνια, Πολυτίμη Παπαδοπούλου: χρησιμοποιούνται γνωστά τραγούδια μιούζικαλ με προσαρμοσμένους στίχους ως χορικά.

Παράσταση από τη θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Με μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μελίνας Χριστοδουλάκη «Ένα καλοκαίρι σ’ εκείνο το πλατάνι» και σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Φλουρή, η θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εκδηλώσεων του προγράμματος για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών.
Στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο Ηράκλειο, την Τετάρτη 20/6/2012 στις 21:00, θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν το έργο μικροί και μεγάλοι.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια κ.α.) ή χρηματικό ποσό προκειμένου να διατεθούν σε κοινωνικά παντοπωλεία με τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου και το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου, αντίστοιχα.

Θεατρική & Μουσική παράσταση «Ένα διαφορετικό ταξίδι»

Η Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου σε συνεργασία με το 7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας μας για το «διαφορετικό» σας προσκαλούν στη θεατρική & μουσική παράσταση  «Ένα  διαφορετικό ταξίδι».

Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον προμαχώνα Βηθλεέμ στην οδό Πλαστήρα το Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 & ώρα 8.30 μ.μ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ με πρωτοβουλία των μαθητών και καθηγητών, στο τέλος της παράστασης θα υπάρχει κουμπαράς, με προαιρετική συνεισφορά του κοινού. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την αγορά μίας τηλεόρασης plasma και ενός DVD που θα προσφερθούν με πολύ αγάπη στα παιδιά και τους γονείς του Παιδοαιματολογικού τμήματος του ΠΑΓΝΗ.

Ένα διαφορετικό ταξίδι' για ένα ...ιδιαίτερο σκοπό

Η Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου σε συνεργασία με το 7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας για το «διαφορετικό» διοργανώνουν τη θεατρική & μουσική παράσταση «Ένα διαφορετικό ταξίδι».
Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον προμαχώνα Βηθλεέμ στην οδό Πλαστήρα το Σάββατο 16 Ιουνίου & ώρα 8.30 μ.μ.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη ενώ με πρωτοβουλία των μαθητών και καθηγητών, στο τέλος της παράστασης θα υπάρχει κουμπαράς, με προαιρετική συνεισφορά του κοινού. 
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την αγορά μίας τηλεόρασης plasma και ενός DVD που θα προσφερθούν με πολύ αγάπη στα παιδιά και τους γονείς του Παιδοαιματολογικού τμήματος του ΠΑΓΝΗ.

Πρεμιέρα από την Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων Ηρακλείου

Το έργο της Έλλης Παπαδημητρίου «Κοινός Λόγος» παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου (Ε.ΣΗ.Ε.Π.Η.Ν.),  απο τις 12 ως τις 16 Ιουνίου.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο κηποθέατρο Μ.Χατζιδάκις.

Ο «Κοινός λόγος» είναι αφηγήσεις ανωνύμων καταγεγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου, που χρονικά καλύπτουν το διάστημα από τις ειρηνικές μέρες στη Μικρά Ασία, πριν από την Καταστροφή, ως τον εμφύλιο και τα κατοπινά δύσκολα χρόνια. Επτά γυναίκες συνομιλούν και παράγουν «κοινό λόγο».

Οι αφηγήσεις τους αφορούν μικρά περιστατικά με φόντο τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα και όλα αυτά συναρμολογούν το παζλ της κοινής μας ιστορίας. Την ιστορία του ελληνικού έθνους κατά την διάρκεια του περασμένου αιώνα. Μικρασιατική Καταστροφή, Κατοχή, Εμφύλιος.

Θεατρική παράσταση από τους μαθητές των 31ου & 24ου Δημοτικών Σχολείων

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των των 31ου & 24ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου σας προσκαλούν την Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012 στις 20:30 μ.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στη θεατρική παράσταση των μαθητών των Σχολείων.  Οι παραστάσεις θα είναι ελεύθερες για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Σχολείου στο 2810228361, υπόψιν Κας Βαρδιάμπαση Τερψιχόρης.

Το 'Ημερολόγιο ενός τρελού' από το Όμμα Στούντιο

Το θεατρικό έργο: "Το ημερολόγιο ενός τρελού", του Ρώσου συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ, παρουσιάζει το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στο χώρο του στην οδό Ευαγγελίας Φραγκάκη 13. Πρόκειται για έναν μονόλογο ενός "έγκλειστου" διανοητικά ασθενή, ενός ανθρώπου, που προσπαθεί να λυτρωθεί, μέσα από μια βασανιστική εξομολόγηση, που μας παρουσιάζεται επί σκηνής, εν είδη ημερολογίου. 

'Η επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας' από τη Θεατρική Ομάδα του ΤΕΙ

Το θεατρικό έργο του Friedrich Dürrenmatt με τίτλο "Η επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας," σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαυροματίδη και χορογραφίες Πάνου Ιωαννίδη παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης.
Η πρεμιέρα θα δοθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου στις 9 το βράδυ. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη 30 Μαΐου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Έρχεται ο 'Επιθεωρητής' του Νικολάι Γκόγκολ

"Ο Επιθεωρητής" του Νικολάϊ Γκόγκολ  από την θεατρική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης θα ανέβει στο σανίδι, στο κηποθέατρο ΄΄Μάνος Χατζιδάκις΄΄ από τις  23 εώς 27 Μαιου στις 21.00 το βράδυ.

Αντί εισιτηρίου καλούνται οι θεατές να φέρουν  τρόφιμα μακράς διαρκείας για να προσφερθούν σε φοιτητές που έχουν ανάγκη.

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη  και χορογραφίες Μαρίας Σωμαράκη.

18ο Φεστιβάλ Παιδικής Θεατρικής Έκφρασης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" σας προσκαλεί από τη Δευτέρα 21 Μαΐου έως και το Σάββατο 26 Μαΐου 2012  στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στο 18ο Φεστιβάλ Παιδικής Θεατρικής Έκφρασης που διοργανώνει ο Σύλλογος.  Οι εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερες για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία.

Η Αυλή των Θαυμάτων από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου παροουσιάζει την παράσταση "Η Αυλή των Θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου από την Παρασκευή 11 Μαίου έως την Παρασκευή 18 Μαίου 2012 και ώρα έναρξης παραστάσεων στις 21:00μ.μ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, οι συντελεστές όμως της παράστασης επιθυμούν όπως το κοινό αντι εισιτηρίου να προσφέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας που θα διατεθούν σε άπορους συμπολίτες μας. Αναλυτικότερα για την παράσταση και τους συντελεστές της στο τηλέφωνο 2810399211 και στο αρχείο που ακολουθεί.  

Στο Ηράκλειο 'Ο Φυλακισμένος της Διπλανής Πόρτας'

Την κωμωδία του Νηλ Σάιμον «Ο Φυλακισμένος της Διπλανής Πόρτας» παρουσιάζει ο Γρηγόρης Βαλτινός αύριο Παρασκευή 11, Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Μαΐου στο θέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ CYTA, μετά από μια θριαμβευτική χρονιά επιτυχίας στην Αθήνα. 

Επειδή το γέλιο βλάπτει σοβαρά τη μελαγχολία των καιρών μας, ο Γρηγόρης Βαλτινός, με την εξαιρετικά επίκαιρη και ανατρεπτική κωμωδία του Νηλ Σάιμον «Ο Φυλακισμένος της Διπλανής Πόρτας» και θεατρική παρτενέρ την Κατερίνα Λέχου, με την οποία συνεργάζεται για πρώτη φορά, προσφέρουν άφθονο γέλιο.

Το «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ» παρουσιάζει το έργο του Κώστα Μουρσελά «ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ»

Το «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ»

 παρουσιάζει το έργο του Κώστα Μουρσελά

«ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ»

σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη

Πρωταγωνιστούν ο Τάσος Χαλκιάς και ο Πανος Σκουρολιάκος

Μαζί τους η Δήμητρα Βαμβακάρη και ο Τάκης Συνδουκάς

Το έργο αναφέρεται στον Λουκά και στον Σόλωνα, δύο παρείσακτους της ζωής, που βλέπουν, παρατηρούν και σχολιάζουν. Πορεύονται μόνοι τους σ’ έναν κόσμο ακατανόητο, τον κόσμο της καθημερινής ζωής. Με ανατρεπτικό χιούμορ και σπινθηροβόλο πνεύμα, ο Λουκάς και ο Σόλων αποκαλύπτουν τον κόσμο που ο κάθε απλός άνθρωπος βιώνει στην καθημερινότητα του, απογυμνώνουν κατεστημένες αντιλήψεις και απομυθοποιούν την κοινωνία που μας περιβάλλει.

Θεατρικη Παρασταση «ΝΙΝΑ2» της Κάτιας Σπερελάκη

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 «ΝΙΝΑ2» της Κάτιας Σπερελάκη

σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη

Ερμηνεύει η Κάτια Σπερελάκη

Πρόκειται για τον μονόλογο μιας γυναίκας που θέτει αναπάντητα ερωτήματα.

Η ηρωίδα έρχεται αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό, ανακαλεί σχέσεις και πρόσωπα που ορίζουν τη σημερινή ταυτότητα της και δίνει όλες τις πληροφορίες μια σύγχρονης ψυχανάλυσης του εγώ, μέσα από την αγάπη της για το θέατρο και την υποκριτική.

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ» παρουσιάζει την κωμωδία «2 1/2 ΦΟΝΟΙ + 1 BULLDOG» των Μ.Ρέππα και Θ.Παπαθανασίου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ» παρουσιάζει την κωμωδία

«2 1/2 ΦΟΝΟΙ + 1 BULLDOG» των  Μ.Ρέππα και Θ.Παπαθανασίου

σε σκηνοθεσία Κώστα Μεταξάκη

Παίζουν: Μαστορίδης Τάσος, Κουκάκη Άνια, Βαγγέλης Μαστορογιαννακης, Κουρουνιώτης Κώστας, Κοπανάκη Μαρία, Αποστολάκης Γιώργος και Κωνσταντίνα Σαρρή.

Το έργο: Παρίσι, στο σπίτι του Πιέρ και της Νορίν Λαμπίς, καταφθάνει και φιλοξενείται το φιλικό τους ζευγάρι Αύγουστος και Πολέτ Φεϋντώ. Η οικονόμος του σπιτιού Ιουστίνη, ο υπαστυνόμος Σαρντού και ο αρχηγός της αστυνομίας Μαριβώ, ένα γαλλικό μπουλντόγκ – η Μαριλού – ο φόνος μιας χορεύτριας στην κακόφημη συνοικία της οδού Λουρσίν και μία σπάνια ασθένεια – η… κολάψους αναγραμμάτικους – μπλέκουν τους πάντες σε μία ατέλειωτη παρεξήγηση γεμάτη κωμικές καταστάσεις, άφθονο γέλιο και… δολοφονίες μυστήριο!

Το «Σχήμα 7» παρουσιάζει το έργο «Η γυναίκα με τα μαύρα» του Stephen Mallatrat σε σκηνοθεσία Κώστα Μεταξάκη

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το «Σχήμα 7» παρουσιάζει το έργο «Η γυναίκα με τα μαύρα» του Stephen Mallatrat σε σκηνοθεσία Κώστα Μεταξάκη

Ηθοποιός: Τάσος Καισαρλής,

Άρθουρ Κιπς, Κώστας Μεταξάκης

Γυναίκα με τα μαύρα ?

Φωνή σταθμάρχη: Nigel Oliver

Φωνή γυναίκας:  Σοφία Μεταξάκη

Η Γυναίκα με τα Μαύρα δεν είναι ένα συνηθισμένο θεατρικό έργο. Πρόκειται σίγουρα για μία τελείως διαφορετική παράσταση που δεν αφήνει το θεατή να αράξει στην καρέκλα του απλά και να παρακολουθεί ανάλαφρα. Αντιθέτως, το ενδιαφέρον και η αγωνία του παραμένουν αμείωτα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο θεατής αναζητά απαντήσεις και στοιχεία για να λύσει πρώτος το μυστήριο και τους γρίφους, σ’ ένα κυνήγι φαντασμάτων που το σήμερα μπερδεύεται με το χθες, η λογική με το παράλογο, οι θύτες με τα θύματα.

Το «Όμμα Στούντιο» παρουσιάζει το θεατρικό έργο «ΛΟΝΔΙΝΟ» του Σαίμον Στήβενς

Το «Όμμα Στούντιο» παρουσιάζει το θεατρικό έργο

 «ΛΟΝΔΙΝΟ» του Σαίμον Στήβενς

σε σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή

Παίζουν: «Τέρμιναλ 5» - Άλισον: Ειρήνη Κουτσάκη

                 «Θαλάσσιο Τείχος» - Άλεξ: Αντώνης Διαμαντής

Η παράσταση αφορά 2 μονόλογους («Τέρμιναλ 5» και «Θαλάσσιο Τείχος») του Βρετανού συγγραφέα Σαίμον Στήβενς.

"Τέρμιναλ 5"
Η  Άλισον είναι μια σύγχρονη γυναίκα που ασφυκτιά  μέσα  στην καθημερινότητα  της ζωής  της. Ψώνια, καθάρισμα, παιδιά, σύζυγος.... είναι αυτά που καθορίζουν τη  ζωή της. Και σαν να μην έφταναν όλ' αυτά, ο εξωτερικός κόσμος εισβάλει  στη πραγματικότητά της μ'ένα βίαιο γεγονός που τραντάζει τα ήδη σαθρά θεμέλια που πάνω τους  στηριζότανε η  ζωή της. Η αντίδρασή της σ' αυτή τη δραματική ανατροπή είναι η  φυγή. Τα παρατάει όλα και παίρνει δρόμο για το αεροδρόμιο, για το Τέρμιναλ 5 του Χήθροου.

"Θαλάσσιο Τείχος"
 Ο  Άλεξ τα  έχει όλα. Μια πανέμορφη γυναίκα, ένα αξιολάτρευτο αγγελούδι για κόρη, έναν πεθερό που του έχει γίνει δεύτερος πατέρας, μια δουλειά που του προσφέρει μια άνετη ζωή. Νοιώθει  ασφάλεια, ικανοποίηση, ίσως  με κάποια αυταρέσκεια. Πόσο σταθερή είναι αυτή η ευημερία; Ένα  αναπάντεχο και  τραγικό γεγονός εισβάλει στον παράδεισό του και ανατρέπει τα πάντα.

Θεατρική Παράσταση, Η πολιτική κωμωδία «Ο Μαρξ στο Σόχο» του Howard Zinn

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η πολιτική κωμωδία

 «Ο Μαρξ στο Σόχο» του Howard Zinn

σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Θανάση Θεολόγη.

 

Ο Μαρξ απηυδισμένος από τις επιθέσεις που δέχεται μετά θάνατον, ζητάει από τις αρμόδιες αρχές του άλλου κόσμου να επιστρέψει στην ζωή για να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Φτάνει στο Σόχο (συγκεκριμένα στο Ηράκλειο) και απευθυνόμενος σε ένα σύγχρονο ακροατήριο, μιλάει σε πρώτο πρόσωπο για την ζωή του και υπερασπίζεται την επικαιρότητα των ιδεών του.

Προεκλογική επιθεώρηση με το Στάθη Ψάλτη Στο κινηματοθέατρο 'Αστόρια', στις 24 - 25 και 26 Μαρτίου

Η προεκλογική επιθεώρηση "Γομάρια με σαμάρια της Βουλής μας τα καμάρια" του Ντίνου Σπυρόπουλου και Γιώργου Γαλίτη σε μουσική Τόλη Κετσελίδη,θα παρουσιαστεί στο κινηματοθέατρο "Αστόρια", στις 24 - 25 και 26 Μαρτίου. Πρωταγωνιστεί ο γνωστός κωμικός Στάθης Ψάλτης.

Μαζί του εμφανίζονται ο Κώστας Ευριπιώτης, ο Βασίλης Κούκουρας, η Πένυ Σταθάκη, η Χριστίνα Ψάλτη, η Τίσα Βασιλάκη, ο Γιώργος Παπαζήσης και ο Μιχάλης Μόσιος ο θρυλικός "Ταμτάκος".

Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Ο Αη Βασίλης είναι σκέτη λέρα».

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

«Ο Αϊ-Βασίλης είναι σκέτη λέρα»

των Μarie-Anne Chazel, Christian Clavier, Gérard Jugnot,

Thierry Lhermitte, Bruno Moynot, Jean-Marie Poiré & Josiane Balasko

Η ΕΘΟΑΝ γιόρτασε πέρυσι 30 χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Αγίου Νικολάου. Το καλοκαίρι παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία την «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ως φόρο τιμής στον «πατριάρχη» του νεοελληνικού θεάτρου. Ολοκληρώνοντας την επετειακή της χρονιά, η ΕΘΟΑΝ παρουσίασε στον Άγιο Νικόλαο τον δικό της Αϊ-Βασίλη. Όχι τον καλοσυνάτο γεράκο που αγαπάει όλα τα παιδάκια και μοιράζει δώρα, αλλά έναν Αϊ-Βασίλη που δεν τον συμπαθεί κανείς, πραγματικό ρεμάλι. Όλα αυτά στη θεότρελη μαύρη κωμωδία καταστάσεων «Ο Αϊ-Βασίλης είναι σκέτη λέρα». Το έργο παρόλο που είναι κωμωδία, σατιρίζει με καυστικό τρόπο τη μοναξιά, την αποξένωση και την υποκρισία στις σύγχρονες ανθρώπινες σχέσεις. Στα πλαίσια των «Εκδηλώσεων της Άνοιξης» του Δήμου Ηρακλείου, θα δοθεί μία παράσταση στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 18 Μαρτίου 2012.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου / ώρα 21:00

τιμή εισιτηρίου 12 

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ

'Το Ταξίδι της Παπλωματούς' στο Ηράκλειο Παράσταση κουκλοθέατρου στο βιβλιοπωλείο Δοκιμάκης

Το βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης " και η ομάδα κουκλοθεάτρου " Κουκλο-Βατώ " διοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 , στις 11.00 το πρωί ,  στο βιβλιοπωλείο " Δοκιμάκης ", Καντανολέων 4, Ηράκλειο την κουκλοθεατρική παράσταση : " Το ταξίδι της παπλωματούς " ( μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Jeff Brumbeau, Εκδ. Αγκυρα )

Μια τρυφερή ιστορία που μιλά για την αξία της γενναιοδωρίας και την ομορφιά της προσφοράς - ένα γενναίο κορίτσι αφήνει τον τόπο της και ταξιδεύει σε άλλους τόπους, για να ανακαλύψει πού βρίσκεται η αληθινή ευτυχία. Μα καθώς αφήνει τον τόπο της, έκπληκτη διαπιστώνει πως υπάρχουν άνθρωποι που παρόλο που είναι φτωχοί και ταλαιπωρημένοι δείχνουν πρόθυμοι να μοιραστούν μαζί της το υστέρημά τους για να την βοηθήσουν.

Θεατρική παράσταση με τίτλο 'Τρεις Ιστορίες, τρεις εποχές' από το Θέατρο Τση Ζάκυθος.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το «Θέατρο τση Ζάκυθος – Επτανησιακή Σχολή» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Τρεις ιστορίες, τρεις εποχές» του Ιάκωβου Καμπανέλη

Πρόκειται για τα μονόπρακτα «Πανηγυρικός» που ερμηνεύει ο ηθοποιός Γιώργος Βούτος, «Γράμμα στον Ορέστη» που ερμηνεύει η Ιωάννα Γκαβάκου και «Επικήδειος» που ερμηνεύει ο Κώστας Καποδίστριας.

Παραστάσεις κουκλοθέατρου στο Ηράκλειο. Στη μουσική σκηνή 'Πυξίδα'.

 

Κουκλοθεατρικές παραστάσεις στη Μουσική Σκηνή "Πυξίδα" θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα παιδιά, τις Κυριακές του Μαρτίου στις 11.30 το πρωί!
Η είσοδος είναι 5ευρώ το άτομο με καφέ ή χυμό.
Τις παραστάσεις δίνει η ομάδα "Κου-Κλο Θέατρο" με έδρα στο Ηράκλειο ενώ πραγματοποιεί  περιοδείες σε όλη την Κρήτη, χρησιμοποιώντας την τεχνική του μαύρου θεάτρου.

 

Παιδική Θεατρική Παράσταση με τίτλο 'Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου'

Ο θίασος "Λώτινος Ήλιος"  προσκαλεί τα σχολεια της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης από την Τρίτη 06 έως την Παρασκευή 09 Μαρτίου 2012 στις 09:15 π.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στις θεατρικές παραστάσεις με τίτλο "Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου" που διοργανώνει ο θίασος. Οι παραστάσεις θα έχουν είσοδο 5 € για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του θιάσου στο 2105450698, υπόψιν Κας Παπαμάρκου Άννας.

«Η μέθοδος Γκρόνχολμ» από το Θέατρο της Σητείας

Την Κυριακή 4 Μαρτίου, στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων της Άνοιξης του Δήμου Ηρακλείου, θα παρουσιαστεί το έργο «Η μέθοδος Γκρόνχολμ» από το Θέατρο της Σητείας σε σκηνοθεσία Νάσου Ζακχότη, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Πρεμιέρα για την 'Άγνωστη Χώρα'. Στο Ηράκλειο από το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Το θέατρο ΟΜΜΑ  ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει το άπαιχτο θεατρικό έργο  της  Τζένης Δάγλα με  τίτλο:  " Η ΑΓΝΩΣΤΗ  ΧΩΡΑ".

Η πρώτη παράσταση  θα  δοθεί στο θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ  (Ευαγγελίας Φραγκάκη 13, Γιόφυρος, 2810/311000 και  6945898204) το ΣΑΒΒΑΤΟ  28  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  στις  9μμ.

Στη πρώτη παράσταση θα  παρευρεθεί και η συγγραφέας  Τζένη Δάγλα.

Μια παράσταση  μέσα  στο  πνεύμα  των καιρών  της  απόλυτης  μοναξιάς  και  αδιεξόδου  που προκαλεί η  οικονομική κατάσταση, μια σύγχρονη ιστορία που διαδραματίζεται στο δρόμο  τη περίοδο  των  ταραχών  που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι  στο Σύνταγμα, με  τη  συνάντηση δύο τόσο διαφορετικών γυναικών, που  η επαφή μεταξύ τους  θα  τους οδηγήσει να  αναγνωρίσουν την  "Αγνωστη δύναμη" που κρύβουν μέσα στους.   Ενα   θεατρικό μονόπρακτο   που  συνδοιάζει τη βία αλλά και τη  τρυφερότητα. Μια ποιητική  αναφορά  στην εσώτερη "Αγνωστη  Χώρα" που έχουμε  μέσα μας  και που  για  να  την  αντιληφθούμε χρειάζεται  η  ουσιαστική επαφή με  το κόσμο και  τους  άλλους  γύρω μας.

H Jam Art Company παρουσιάζει το έργο «117 Ξεκλειδώματα»

Αφηρημένες εικόνες και γεγονότα από την παιδική και ενήλικη ζωή με θέμα την καταπίεση, την κακοποίηση και την περιθωριοποίηση, γίνονται αφορμή για τη δημιουργία μιας παράστασης όπου ο χορός, το θέατρο και η μουσική δρουν απελευθερωτικά.

Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλατεία Ελευθερίας)

3-7 Ιανουαρίου

Ώρες έναρξης: 3,5&6 Ιανουαρίου 21:30, 4&7 Ιανουαρίου 20:00 και 22:00

Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση από τα παιδιά του 24ου & 31ου Δημοτικού Σχολείου

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 24ου & 31ου Δημοτικού Σχολείου σας προσκαλούν την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:00 π.μ. και στις 18:30 μ.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στις χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνούν. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Σχολείου, στο 2810228361. 

Θεατρική παράσταση από το Όμμα Στούντιο με τίτλο ' Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία'.

Ο Σύλλογος Δασκάλων Ηρακλείου "Δομήνικος Θεοτοκόπουλος", ο Σύλλογος Νηπιαγωγών Ηρακλείου "Ν. Καζαντζάκης" και ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Ηρακλείου σας προσκαλούν  την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:00 π.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στην παιδική θεατρική παραστάση με τίτλο " Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία".

Παράσταση Θεατρικού Παιγνιδιού «ο Αη Βασίλης…Κοκκινοσκουφίτσα»

Παράσταση Θεατρικού Παιγνιδιού  από το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου «ο Αη Βασίλης…Κοκκινοσκουφίτσα»

Εμψυχώτρια: Γεωργία Πουλιού

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/12

Ώρα  19:00

Θεατρικός Σταθμός

Είσοδος Ελεύθερη

Παιδικό Θέατρο - «Η Χώρα χωρίς Γάτες»

Παιδικό Θέατρο - Η Θεατρική Ομάδα των Φοιτητών του  Πανεπιστήμιου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου ) παρουσιάζει το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Η Χώρα χωρίς Γάτες» σε σκηνοθεσία Γ.Αντωνάκη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/12

Ώρα 19:00

& ΚΥΡΙΑΚΗ 18/12

Ώρα 17:00

Φοιτητικό κέντρο Πανεπιστήμιου Κρήτης (Βούτες)

Είσοδος Ελεύθερη

Το γνωστό θεατρικό έργο του Ίψεν 'Οι Βρικόλακες' παρουσιάζεται και στην Κρήτη - 15 & 16 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο, 17 & 18 Δεκεμβρίου στο Ρέθυμνο

Οι «Βρυκόλακες» του Ερρίκου Ίψεν, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Νικηφόρου Νανέρη, επιστρέφουν! Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις σε Αθήνα και Βόλο (2009- 2010), οι «Βρυκόλακες» επαναλαμβάνονται κι αυτή τη φορά ταξιδεύουν σε διάφορες πόλεις και νησιά της Ελλάδας.  Οι συντελεστές θέλουν να ξαναζήσουν τη μοναδική εμπειρία παρέα με το κοινό και να τιμήσουν έτσι τον αγαπημένο τους σκηνοθέτη και φίλο Νικηφόρο Νανέρη, που "έφυγε" απρόσμενα...

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Νικηφόρος Νανέρης έστησε μία παράσταση- «ύμνο» στον Ίψεν, όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το ίδιο το έργο και ο λόγος του συγγραφέα. Η σκηνοθετική άποψη βασίζεται στην καθαρή απόδοση του κειμένου και το ανέβασμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «κλασικό». Η υποκριτική γραμμή όμως ζητήθηκε από το σκηνοθέτη να είναι λιτή και σύγχρονη.

Θεατρική παράσταση από το Όμμα Στούντιο με τίτλο ' Η Σονάτα του Σεληνόφωτος'.

Στο πλευρό του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στέκεται το Όμμα Στούντιο που το ερχόμενο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 θα ανεβάσει την παράσταση «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γιάννη Ρίτσου.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 9 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και τα έσοδα θα διατεθούν στο θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Η αστυνομική κωμωδία 'Παρακαλώ ας μείνει μεταξύ μας' των Ρήγα – Αποστόλου από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το πρώτο τριήμερο των παραστάσεων από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου με την αστυνομική κωμωδία ¨Παρακαλώ ας μείνει μεταξύ μας ¨ των Ρήγα – Αποστόλου. Η σκηνοθεσία και η επεξεργασία κειμένου είναι το Μάνου Μανιά.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα διαφορετικό είδος θεάτρου όπου τα σχόλια ήταν παραπάνω από κολακευτικά. Θα ακολουθήσουν άλλα 2 τριήμερα παραστάσεων Παρασκευή-Σάββατο και Κυριακή 9/10/11 και 16/17/18 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο τέχνης ¨ΚΡΗΤΕΛΕΙΟ¨ .

Παράσταση θεάτρου σκιών από το Θίασο Αθανασίου

Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου σας προσκαλεί την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:30π.μ., στις 17:00μ.μ,. και στις 19:00 μ.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στις παραστάσεις θεάτρου σικών που διοργανώνει.  Οι παραστάσεις θα έχουν είσοδο. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο του Θεάτρου στο 2109404709, 2109404150 και 6972717187.

Στήριξη στο Σύλλογο Ανέργων από το ΟΜΜΑ Στούντιο. Δύο παραστάσεις, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν στο Σύλλογο Ανέργων & Επισφαλώς Εργαζομένων Ν.Ηρακλείου

Το Σύλλογο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζόμενων Ηρακλείου στηρίζει το θέατρο Όμμα στούντιο. Για την ενίσχυσή του, παρουσιάζει, αύριο, Σάββατο και την ερχόμενη Κυριακή, στις 9 το βράδυ την παράσταση με τίτλο "LARCO PROJECT η Η Εργατική Τάξη πάει στον Παράδεισο;"

Το έργο βασίζεται σε έρευνα της δημοσιογράφου Ντίνας Δσκαλοπούλου και του φωτογράφου Γιόνεκ Γιόνεκσον που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Ε" της Ελευθεροτυπίας και αφορά την ιστορία του εργοστασίου της "ΛΑΡΚΟ" αλλά και τα εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί εκεί.

Τις ημέρες παρουσίασης της παράστασης, δε θα υπάρχει εισιτήριο εισόδου αλλά "κουτί" όπου ο καθένας θα συμβάλει βάσει των οικονομικών του δυνατοτήτων.

Παιδική Θεατρική Παράσταση με τίτλο 'Το Μαγικό Τσίρκο'

Ο Σύλλογος Δασκάλων Νομού Ηρακλείου, ο Σύλλογος Βιβλιοπωλών Νομού Ηρακλείου και το Παιδικό Τμήμα της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης σας προσκαλεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 στις 11:30 π.μ. στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, στην παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο "Το Μαγικό Τσίρκο". Η εκδήλωση θα είναι με είσοδο 5€. 

Παρουσίαση θεατρικής παράστασης από τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου με τίτλο 'The full monty'

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείου συνεχίζει με πείσμα να μας βάζει σε διαδρομές πολιτισμού. Σας προσκαλεί από τις 16 Νοεμβρίου έως τις 24 Νοεμβρίου 2011 στις 21:00 μ.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνει με τίτλο "The full monty", του Τέρενς Μακνάλυ, ένα έργο που ετοίμασε  με πολύ κόπο και επιμονή.

Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά της γνωστής κινηματογραφικής επιτυχίας «Άνδρες με τα όλα τους!».

Η ιστορία 6 ανέργων, σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, που η απόγνωση τους οδηγεί να κάνουν στριπτήζ προκειμένου να επιλύσουν, έστω και προσωρινά, τις οικονομικές τους ανάγκες.

Το κέρδος τους όμως είναι πολύ σημαντικότερο αφού μέσα σε καιρούς κοινωνικής απομόνωσης, ανακαλύπτουν την αξία της συλλογικότητας.

Η παράσταση είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 15 ετών.

Τιμή πρόσκλησης 10€,   η προπώληση άρχισε.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6946063691 & 6948374085 & 6937357139 & 6937025565

Θεατρική παράσταση από τη Θεατρική Ομάδα 'Σχήμα 7' με τίτλο ' Η Γυναίκα με τα Μαύρα'.

Η Θεατρική Ομάδα "Σχήμα 7" σας προσκαλεί από το Σάββατο 05 Νοεμβρίου έως την Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2011 στις 21:00 μ.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνει . Η Θεατρική παράσταση έχει τίτλο "Η Γυναίκα με τα Μαύρα" και είναι σε σκηνοθεσία του Μεταξάκη Κων/νου.  Οι παραστάσεις θα είναι με εισιτήριο 15 € και μειωμένο (πολυτεκνικό, ΑμΕΑ, Άνεργοι, Φοιτητές) με 10€. 

'Το μαγικό τσίρκο' για παιδιά από το ΟΜΜΑ Στούντιο. Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί

Την παράσταση για παιδιά «Το μαγικό τσίρκο» παρουσιάζει το Όμμα στούντιο την ερχόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στον ανακαινισμένο χώρο της οδού Ευαγγελίας Φραγκάκη 13, στον Γιόφυρο.

Πρόκειται για ένα έργο εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Φίσερ, «Ο Ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία».

Θεατρική διασκευή – Σύνθεση κειμένων: Ειρήνη Κουτσάκη. Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής. Σκηνικά – Κοστούμια: Mira Poptesin. Μουσική επιμέλεια: Ειρήνη Κουτσάκη.

Παραγωγή: Θέατρο ΟΜΜΑ Στούντιο. Παίζουν: Αντώνης Διαμαντής, Ειρήνη Κουτσάκη, Mira Poptesin.

'Η Πεντάμορφη και το τέρας' στο Ηράκλειο Το Σαββατοκύριακο 22 & 23 Οκτωβρίου στην 'Αστόρια'

To έργο "Η Πεντάμορφη και το τέρας" θα παρουσιαστεί αύριο Σάββατο και την Κυριακή στο κινηματοθέατρο 'Αστόρια'.

Θα δοθούν συνολικά τέσσερις παραστάσεις ,το Σάββατο στις 5.30 μ.μ και στις 7.30 μμ και την Κυριακή στις 11.30 πμ και στις 3 μμ. ενώ θα ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ.

Πέντε κορυφαίοι συντελεστές υπογράφουν και τη νέα αυτή παραγωγή. Ο αγαπημένος των παιδιών Χάρης Ρώμας σκηνοθέτησε την παράσταση ενώ έχει υπογράψει και τους στοίχους των τραγουδιών.

Ο Μιχάλης Ασλάνης δημιούργησε τα εντυπωσιακά κοστούμια. Ο Γιάννης Ζουγανέλλης έχει επιμεληθεί τη μουσική της παράστασης, ενώ χορευτικά το θίασο έχει καθοδηγήσει ο Φώτης Μεταξόπουλος, τη θεατρική διασκευή έχει κάνει ο Μάνος Βενιέρης, ενώ τα σκηνικά ζωγράφισε ο Ιωάννης Βλάχος. Τέλος την παράσταση φωτίζει ο Γιώργος Βαζαίος. 

Το έργο είναι ένας ύμνος της αγνής και άδολης αγάπης, ενώ παράλληλα διανθίζεται με κωμικές και απρόσμενες καταστάσεις, κάνοντας την παρακολούθηση του ακόμα πιο ευχάριστη.

Η "ζωντανή μουσική, τα τραγούδια, τα πλούσια κοστούμια και σκηνικά συντελούν στην παραμυθένια ατμόσφαιρα του έργου,το οποίο γράφτηκε το 1873, παραμένει μοντέρνο και επίκαιρο ακόμα και σήμερα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαίρη Χρονοπούλου, Διονύσης Στραβοραβδης, Γιώργος Μπουκουβάλας, Σίμος Παπαναστασόπουλος, στο ρόλο του Τέρατος Ηλίας Νομικός, και στο ρόλο της Πεντάμορφης Ιριδα Μαρα.

Θεατρικές Παραστάσεις από τον Πολιτιστικό & Εξωραιστικό Σύλλογο Αγ. Βαρβάρας

Ο Πολιτιστικός & Εξωραιστικός Σύλλογος Αγ. Βαρβάρας σας προσκαλεί στις 15 & 16 Οκτωβρίου 2011 στις 21:00 μ.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος. Το Σάββατο 15/10 θα παρουσιαστεί η παράσταση του Τεν. Ουίλιαμς με τιτλο "Γυάλινος Κόσμος" και την Κυριακή 16/10 η παράσταση 'Φωνάζει ο κλέφτης" του Δ. Ψαθά.  Οι παραστάσεις θα είναι ελεύθερες για το κοινό. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών στο τηλέφωνο του Συλλόγου στο 6947378738, υπόψιν Κου Παπαδάκη Κων/νου.

Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα - Θεατρική Ομάδα Ιυττός

Μια ιστορία με αφορμή το διήγημα «Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα» το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι με τίτλο «Ο Ελέφαντας εξαφανίζεται». Το βιβλίο κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Κοάν.

Στο ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΟΝ first floor Για τρεις Παραστασεις Παρασκευη 7 Σαββατο 8 και Κυριακη 9 Οκτωβριου

ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ «ΣΟΥΣΑ»

Στο μικρό κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στο Ηράκλειο, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, ώρα 21.00, την θεατρική παράσταση «Σούσα» από την Κεντρική Σκηνή του Θεατρικού Περίπλου, που έρχεται από την πόλη του Ρεθύμνου. Το έργο είναι του Γιωργη Καλογεράκη και πρόκειται για μια διασκευή του δημοτικού τραγουδιού της «Σούσας», που αναφέρεται στην Κρήτη του 17ου αιώνα, ενός από τα ομορφότερα δημοτικά τραγούδια που μας έδωσε ως εθνική παρακαταθήκη ο λαός μας.

«Σχετικά με τον κυρ Αλέξανδρο» - θεατρικό δρώμενο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Το μεταπτυχιακό έτος του εργαστηρίου Παιδαγωγικού Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού Κρήτης παρουσιάζει ένα θεατρικό δρώμενο για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη με τίτλο «Σχετικά με τον κυρ Αλέξανδρο» το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011 στις 21:00 στην Πύλη Βηθλεέμ. Σκηνοθεσία: Λάκης Κουρετζής

Η Υρώ Μανέ παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο του Νίκου Βασιλειάδη «Συμβολαιογράφος»

Η Υρώ Μανέ παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο του Νίκου Βασιλειάδη «Συμβολαιογράφος» την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 στις 21:00 στο Κηποθέατρο Μ.Χατζιδάκις
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καραμίχος Θεατρική  Διασκευή: Γιώργος Καραμίχος ,Εμμανουέλλα Αλεξίου

Η θεατρική ομάδα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου παρουσιάζει τον «Φορτουνάτο»

Η θεατρική ομάδα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου παρουσιάζει τον «Φορτουνάτο» του Μάρκου Αντωνίου Φόσκολου σε σκηνοθεσία Αντώνη Περαντωνάκη το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011 στις 21:00 στην Πύλη Βηθλεέμ.

Η Ηρώ Μουκίου παρουσιάζει το θεατρικό μονόλογο «Η φωνή της Λουντμίλα»

Η Ηρώ Μουκίου παρουσιάζει το συγκλονιστικό θεατρικό μονόλογο «Η φωνή της Λουντμίλα» την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις 21:00 στην Πύλη Βηθλεέμ.
Μια μαρτυρία της γυναίκας που έζησε τον πυρηνικό εφιάλτη του Τσέρνομπιλ.

Μουσικό Παραμύθι για Παιδιά «Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι»

Το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο» παρουσιάζει το Μουσικό Παραμύθι για Παιδιά «Μαλαματένιος
αργαλειός και φιλντισένιο χτένι» την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 21:00 στην Πύλη Βηθλεέμ.

Τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν και γνωρίζουν την υφαντική τέχνη μέσα από το παιχνίδι

Το «ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Η Γυναίκα Της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού

Το «ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Η Γυναίκα Της Ζάκυθος» του Διονυσίου Σολωμού (β’ σχεδίασμα) μια έρευνα που αφορά τη σχέση Τελετουργίας και  Δράματος την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011στις 21:00 στο Κηποθέατρο Μ.Χατζιδάκις.
Οδηγός έρευνας: Αντώνης Διαμαντής
Δρώντες: Εριέττα Πυργιωτάκη, Ηλίας Σταράς
Χωρογραφία: Αντώνης Διαμαντής

“Το γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά

Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων “Το γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά θα βρίσκεται στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 21:00 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης.

Η θεατρική ομάδα «ΙΥΤΤΟΣ» παρουσιάζει το έργο «Breakfast at Tiffanies»

Η θεατρική ομάδα «ΙΥΤΤΟΣ» παρουσιάζει το έργο «Breakfast at Tiffanies» βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τρουμαν Καπότε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011 στις 21:00 στην Πύλη Βηθλεέμ
Σκηνοθεσία: Αντώνης Ντουράκης

Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά «ο Αγησίλαγος» του Δημήτρη Μπασλάμ

Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά «ο Αγησίλαγος» του Δημήτρη Μπασλάμ συνοδεία μεγάλης ορχήστρας την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011 στις 21:00 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης.
Αφηγητής: Αντώνης Καφετζόπουλος

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «Μορφές» παρουσιάζει το έργο για παιδιά «Τα Φεγγαροκαμώματα»

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «Μορφές» παρουσιάζει το έργο για παιδιά του Γιάννη Φίλια «Τα Φεγγαροκαμώματα» σε σκηνοθεσία Γιάννας Κεφάλα την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζηδάκης.

Η κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω δεν πληρώνω»

ΤΟ Θέατρο «Μορφές» παρουσιάζει την κωμωδία του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω δεν πληρώνω» σε σκηνοθεσία Γιάννας Κεφάλα και Σίμου Χριστοδούλου την Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Μ.Χατζηδάκης

«Ο εγωιστής γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ

ΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Παιδική σκηνή Θεάτρου «Αποθήκη» παρουσιάζει το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο εγωιστής γίγαντας» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κόκκινου την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου 2011 στις 21:30 στην Πύλη Βηθλεέμ.
Παίζουν: Ελενη Τριανταφύλου, Ηλιας Νάκος, Ρουλα Θεοδοσίου κ.α.

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει την παράσταση «ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ»

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει την παράσταση «ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ» σε κείμενο - σκηνοθεσία: Βασίλη
Μαυρογεωργίου την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011 στις 21:30 στην Πύλη Βηθλεέμ.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Θοδωρής Πετρόπουλος, Σεραφείμ Ράδης

Έξι χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση, η Κατσαρίδα έχει βάλει σκοπό να ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι
σε όλη την Ελλάδα! Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις απίθανες περιπέτειες της μικρής
κόκκινης κατσαρίδας, που αγωνίζεται να κατακτήσει ένα στόχο ζωής, να ανέβει στο φεγγάρι

Δεν Βλέπω Δεν Ακούω Δεν Μιλάω

Το Θέατρο Αθηνά παρουσιάζει την κωμωδία του Γιώργου Θεοδοσιάδη «Δεν Βλέπω Δεν Ακούω Δεν Μιλάω» τη Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης.


Εμπνευσμένο από ένα παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής είναι μια ιδιαίτερα ξεκαρδιστική κωμωδία.


Σκηνοθεσία: Χρήστου Χατζηπαναγιώτη
Παίζουν: Σπύρος Πούλης, Θανάσης Βισκαδουρακης ,Σπύρος Σπαντίδας και Δήμητρα Στογιάννη

«Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη

Το θέατρο ΖΙΝΑ παρουσιάζει τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης.
Σκηνοθεσία: Θύμιος Καρακατσάνης
Παίζουν: ΘύμιοςΚαρακατσάνης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιώργος Παρτσαλάκης, Βάσια Τριφύλλη και ο Κώστας Βουτσάς

«Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» από τις ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ

Οι ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ παρουσιάζουν το παραμύθι του Δημήτρη Αδάμη «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» την Τρίτη 16 Αυγούστου 2011 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης.
«Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» είναι οι περιπέτειες του ατίθασου και άτακτου Νιλς που μεταμορφώνεται σε νάνο από ένα ξωτικό και μαζί με τον χήνο του Μάρτιν ταξιδεύουν παρέα με ένα σμήνος αγριόχηνων διασχίζοντας βουνά και θάλασσες, πεδιάδες και λίμνες, δάση και ποτάμια, λιμάνια, χωριά και πολιτείες.

Η τραγωδία του Ευριπίδη «Άλκηστις» από το Θέατρο των VIVI

Το Θέατρο των VIVI παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη «Άλκηστις» σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Μ.Χατζιδάκις.
Παίζουν: Στάθης Γκάτσης, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Θωμάς Γκόγκας, Τιμοθεος Μπαρνιαδάκης κ.α.

«Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ» από τον Θίασο Αθανασίου

Παραστάσεις Θεάτρου Σκιών από τον Θίασο Αθανασιου «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ» την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011 στις 21:30 στην Πύλη Βηθλεέμ.
Ο λαϊκός μας ήρωας περιμένει μικρούς και μεγάλους να τους διασκεδάσει με τα αστεία του.

«Τα κορίτσια με τα μαύρα» των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Απόστολου

Η Ελληνική Θεαμάτων παρουσιάζει την κωμωδία «Τα κορίτσια με τα μαύρα» του Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη
Απόστολου, την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης.
Παίζουν: Χρύσα Ρώπα, Ελένη Καστάνη, Ρένος Χαραλαμπίδης, Χρυσούλα Διαβάτη κ.α.

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - Παιδική Σκηνή - «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - Παιδική Σκηνή - «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα σε σκηνοθεσία Τάκη
Τζαμαριά την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης.
Ένα έργο – σταθμός στην Ελληνική παιδική λογοτεχνία γραμμένο από μια από τις σημαντικότερες συγγραφείς
διασκευασμένο για τους μικρούς φίλους.

«ΑΜΛΕΤ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Η 5η Εποχή Τέχνης παρουσιάζει το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «ΑΜΛΕΤ» την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης.
Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Στο ρόλο του Άμλετ ο Αιμίλιος Χειλάκης μαζι του ο Μανος Μπακουσης ο Λεωνιδας Κακουρης,η Ευγενια Δημητροπουλου κ.α.

Η κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης»

Η Θεατρική Εστία παρουσιάζει την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο κλέφτης» την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης.
Σκηνοθεσία: Πετρος Φιλιππίδης
Παίζουν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάσος Κωστής, Γιώργος Καπουντζίδης, Γιώργος Λέφας κ.α.

Η Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου παρουσιάζει «Οττω τις Έραται»

Η Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου παρουσιάζει «Οττω τις Έραται» την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011 στις 21:30 στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις.
Θεατροποίηση των έργων "Το μονόγραμμα" και "Μικρός Ναυτίλος" του Οδυσσέα Ελύτη.
Σκηνοθεσία: Γιωργος Μαρκόπουλος

Ε.Χ.Γονατάς - Από την κρύπτη στο φως με τρεις μπακιρένιες δεκάρες

Ο Θεατρικός Οργανισμός "Στιγμή" παρουσιάζει το έργο "Ε.Χ.Γονατάς - Από την κρύπτη στο φως με τρεις μπακιρένιες δεκάρες" το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011 στις 21:30 σην Πύλη Βηθλεέμ.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης

Παίζουν: Χριστόδουλος Στυλιανού, Ζαχαρούλα Οικονόμου, Ελένη Κούστα και Σοφία Δερμιτζάκη

«ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Η Θεατρική Διαδρομή παρουσιάζει την «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη την Τετάρτη 27, Πέμπτη 28 και Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης..
Στο ρόλο του Τρυγαίου ο Πέτρος Φιλιππίδης. Συμμετέχουν 19 ακόμη γνωστοί ηθοποιοί.

ΑΛΑΝΤΙΝ - ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» παρουσιάζει Ένα Μιούζικαλ για Παιδιά σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαϊτη «ΑΛΑΝΤΙΝ» «ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ» τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιουλίου 2011 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης.

«Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΤΕΣ» από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) παρουσιάζει το  βραβευμένο έργο για παιδιά του Ευγένιου Τριβιζά «Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΤΕΣ» την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου 2011 στις 21:30.

Η Παράσταση «Το μόνον της ζωής του Ταξείδιον»

Η Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία Πολιτισμού «Anagnosis» παρουσιάζει το αριστούργημα του Γεωργίου Βυζηινού «Το μόνον της ζωής του Ταξείδιον» την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011 στις 21:30 στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ. Διασκευή-Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Το «Coronet theater» παρουσιάζει το έργο του ROB BECKER «CAVEMAN»

Το «Coronet theater» παρουσιάζει το έργο του ROB BECKER «CAVEMAN» την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκη. Παίζει ο Βλαδίµηρος Κυριακίδης

ΟΘΕΛΛΟΣ του Ουίλιαμ Σαιξπηρ

Η CULTURE FACTORY παρουσιάζει το έργο του Σαιξπηρ «ΟΘΕΛΛΟΣ». Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Ιουλίου 2011 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.

Παιδικό Θέατρο « Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη…σαν παραµύθι µε την ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

Παιδικό Θέατρο « Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη…σαν παραµύθι µε την ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ από Πέμπτη 14 μέχρι και Κυριακή 17 Ιουλίου 2011 στις 21:30 στο Κηποθέατρο Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.

«ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.ΚΡΗΤΗΣ

Ο "Υπηρέτης δύο Αφεντάδων", του Κάρλο Γκολντόνι, είναι ένα έργο διαχρονικό, απλό, κατανοητό, που αναδεικνύει το πρόβλημα της ανεργίας και της αγωνίας για επιβίωση των ανώτερων κοινωνικών τάξεων, στο βάθος των αιώνων. Είναι γραμμένο στα μέσα του 18ου αιώνα και σήμερα είναι ακόμη πιο επίκαιρο από ποτέ.

«δος μου το χέρι σου» - Θεατρική παράσταση από το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Οι τελειόφοιτοι του  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ « ΛΑΚΗΣ ΚΟΥΡΕΤΖΗΣ» του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ με την ευκαιρία της λήξης των σπουδών τους, παρουσιάζουν την καθιερωμένη πλέον θεατρική τους παράσταση . Με τίτλο « δος μου το χέρι σου», τα μέλη της ομάδας  εμβάθυναν στους αρχαιοελληνικούς μύθους και επεχείρησαν την μεταφορά τους στη σύγχρονη πραγματικότητα.

«Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΩΣ» από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου, επανέρχεται με την σατυρική κωμωδία του Μιχάλη Κουνελάκη,  «Η  ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΩΣ»,  σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη,  την Παρασκευή 17 Ιουνίου  έως και την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011, στην βόρεια χαμηλή πλ. Βηθλεέμ, έναντι Πανανείου, (έκθεση el Greco), και ώρα 21:00 μμ.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ 'Φλοξ, το κουτί και τα σύννεφα' από την ομάδα κουκλοθεάτρου Φύρδιν Μίγδιν

Το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 6:00μμ και για ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ η ομάδα κουκλοθεάτρου Φύρδιν Μίγδιν θα παρουσιάσει το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ: Φλοξ, το κουτί και τα σύννεφα στο Ξενοδοχείο ΛΑΤΩ (Επιμενίδου 15, Ηράκλειο Κρήτης, www.lato.gr). Μικρές εκπλήξεις περιμένουν τους μικρούς φίλους στο τέλος της παράστασης.

Η Θεατρική Ομάδα του Τ.Ε.Ι. παρουσιάζει την παράσταση 'Ανθρωπομηχανή'

"Η Θεατρική Ομάδα του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης παρουσιάζει την παράσταση "Ανθρωπομηχανή," σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαυροματίδη και χορογραφίες Πάνου Ιωαννίδη. Ένα αυτοσχέδιο θεατρικό κολάζ με έντονες εναλλαγές κωμικών και τραγικών σκηνών, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνονται οι σκέψεις, οι ανησυχίες και οι αγωνίες της ομάδας για την κοινωνία και όλους εμάς μέσα σε αυτήν.
Οι παραστάσεις θα διεξαχθούν από Παρασκευή 20 έως και Τρίτη 24 Μαίου 2011, στο αμφιθέατρο του κλειστού γυμναστηρίου του Τ.Ε.Ι."Μάρκος Καραναστάσης" (πριν τις Νέες Εστίες.)

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος Ελεύθερη"

Η θεατρική ομάδα Ιυττός παρουσιάζει το έργο της Sarah Kane «καθαροί πια»

Η θεατρική ομάδα Ιυττός παρουσιάζει το έργο της Sarah Kane  «καθαροί πια», για δέκα παραστάσεις από Τετάρτη 18 Μαιού εως Κυριακή 29 Μαιού εκτός Δευτερας και Τρίτης, στις 22:30 στο Παγοποιειον 1st floor underground.

“Η χώρα χωρίς γάτες” του Ευγένιου Τριβιζά από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το βραβευμένο έργο του Ευγένιου Τριβιζά “Χώρα δίχως γάτες” ανεβαίνει από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηράκλειου) σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη από 18 μέχρι και 22 Μαϊου 2011 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 20:00.

Η θεατρική ομάδα ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει το έργο «Η Γυναίκα με τα Μαύρα»

"Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ" ΕΝΑ ΘΡΙΛΕΡ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.00 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΧΗΜΑ 7:Η θεατρική ομάδα ΣΧΗΜΑ 7 δημιουργήθηκε από επαγγελματίες ηθοποιούς το 2007 και έχει στο ενεργητικό της μέχρι στιγμής τις εξής
παραστάσεις:"CLOSER"του P.Marber,"Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα'του Κων.Αρβανιτάκη,'Ποιός
ανακάλυψε την Αμερική;'της Χ.Σπηλιώτη,'The collector' του M.Healey,"απ-ART-ια" της Γ.Ρεζα.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ -6976331107

Η Αφίσα

Θεατρική παράσταση 'Ο Θάνατος και η Κόρη' του Άριελ Ντόρφμαν

Η θεατρική παράσταση "Ο Θάνατος και η Κόρη" του Άριελ Ντόρφμαν την Πέμπτη 28, την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Απριλίου 2011 στις 21:30 στο Κινηματοθέατρο Αστόρια.

Η εταιρεία Θεάτρου ΧΩΡΟΣ παρουσιάζει το έργο «ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ»

Τετάρτη  13 μέχρι  και  την  Κυριακή 17 Απριλίου  

Ώρα  έναρξης  21:00  Θεατρικός  Σταθμός

Η εταιρεία  Θεάτρου  ΧΩΡΟΣ  σε  συνεργασία  με τον  Δήμο  Ηρακλείου  παρουσιάζει το έργο «ΛΙΩΜΕΝΟ  ΒΟΥΤΥΡΟ»  του  Σάκη  Σερέφα   σε σκηνοθεσία  ΣΙΜΟΥ  ΚΑΚΑΛΑ.

Το  έργο  αυτό  πρωτοπαίχτηκε  στο  Εθνικό  Θέατρο  το 2008  στο  θέατρο «Χώρα» το 2009  και  στη  Πειραματική  σκηνή  της  Θεσσαλονίκης το 2009 και  σημείωσε  μεγάλη  επιτυχία.

Για την  δουλειά  τους  αυτή  τιμήθηκαν με  ΕΠΑΙΝΟ  ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών  ο ΣΙΜΟΣ ΚΑΚΑΛΑΣ και  με τα βραβεία  «ΚΑΡΟΛΟΣ  ΚΟΥΝ» και  «ΜΕΛΙΝΑ  ΜΕΡΚΟΥΡΗ»  για την  ερμηνεία  της  η ΕΛΕΝΑ  ΜΑΥΡΙΔΟΥ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΙΜΟΣ  ΚΑΚΑΛΑΣ

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ  ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: ΕΛΕΝΑ  ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΣΚΗΝΙΚΑ  ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: ΚΕΝΝΥ  ΜΑΚ  ΛΕΛΛΑΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ: ΝΙΚΟΣ  ΒΕΛΙΩΤΗΣ

ΜΑΣΚΕΣ: ΜΑΡΘΑ  ΦΩΚΑ

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΠΕΡΙΚΛΗΣ  ΜΑΘΙΕΛΛΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΣΤΕΛΛΑ  ΤΕΝΕΚΕΤΖΗ.     

«ΑΣΚΗΤΙΚΗ» ΤΟΥ Νίκου Καζαντζάκη από την Θεατρική Ομάδα Αίγινας «ΟΡΜΙΣΚΟΣ»

Τρίτη 5 και Τετάρτη 6 Απριλίου

Ώρα 21:00 Θεατρικός Σταθμός

Η Θεατρική Ομάδα Αίγινας «ΟΡΜΙΣΚΟΣ» του Βασίλη Βασιλάκη παρουσιάζει την παράσταση «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» ΤΟΥ Νίκου Καζαντζάκη σε μορφή ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥ.

Παίζει ο Βασίλης Βασιλάκης

Θεατρική Παράσταση του έργου «Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ»

Πέμπτη 24 έως και Κυριακή 27 Μαρτίου,    Ώρα 21:00 Θεατρικός Σταθμός

Θεατρική Παράσταση του έργου «Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ» του Ζαν Ανουίγ από τους Αποφοίτους του Εργαστηρίου Θεάτρου της Μαρίας Σαριτσάμη.

Tο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει το «ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ»

Τρίτη 22 Μαρτίου, Ώρα 21:00 Θεατρικός Σταθμός

το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει το «ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΟ» του Πατρικ Ζισαιντ σε σκηνοθεσία του Αντώνη Διαμαντή.

Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα

H  πιο επιτυχημένη παράσταση – bar performance της Αθήνας(ξεκίνησε για δυο παραστάσεις και συνεχίζει να παιζεται εδώ και 4 χρόνια) «Όταν είδα το 100% τέλειο κορίτσι για μένα» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ Ελλαδα με την ευγενική υποστήριξη του ΟΠΑΠ

Παράσταση της Θεατρικής Ομάδας 'Ιυττός' με το έργο 'Breakfast at Tiffany's'

Παράσταση της Θεατρικής Ομάδας "Ιυττός" με το έργο "Breakfast at Tiffany's" στο  ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 22:00.

Με φόντο τη Νέα Υόρκη τρεις μουσικοί και έξι ηθοποιοί ζωντανεύουν μια ιστορία αγάπης βασισμένη στο μυθηστόρημα του Truman Capote «Breakfast at Tiffany’s».

«Οι Δανειστές» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ από το Δη.Πε.Θε. Κρήτης

«Οι Δανειστές» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ από το Δη.Πε.Θε. Κρήτης στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου από Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου έως και Σάββατο 5 Μαρτίου 2011.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ του ΑΘΩ ΔΑΝΕΛΛΗ

Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ
Ώρα Έναρξης 19:00
Είσοδος Eλεύθερη

Οι φιγούρες του Καραγκιόζη με το Κολλητήρι, το Μπάρμπα-Γιώργο και Χατζηαβάτη ανεβαίνουν στην σκηνή και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ του ΑΘΩ ΔΑΝΕΛΛΗ ξεκινάει την παράσταση του.

«Ο ΛΥΚΟΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ» Παράσταση Μουσικού Παραμυθιού

Θεατρικός Σταθμός
Ώρα Έναρξης: 18:00
Είσοδος Ελεύθερη

Από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου
“Δομήνικος Θεοτοκόπουλος”.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη παρουσίαση του παραμυθιού μέσα από δραματοποίηση, κουκλοθέατρο, μουσική και χρήση πολυμέσων. Πριν την έναρξη της παράστασης, μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διάφορα διασκεδαστικά δρώμενα.

Η θεατρική ομάδα ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει την κωμωδία του Διονύση Μάτσικα «….Της Κολάσεως….»

Η θεατρική ομάδα ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει την κωμωδία του Διονύση Μάτσικα «….Της Κολάσεως….» σε σκηνοθεσία του Κώστα Μεταξάκη το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 στις 21:00 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου παρουσιάζει το έργο 'Ο Καραγκιόζης Master Chef'

Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου παρουσιάζει το έργο "Ο Καραγκιόζης Master Chef", την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 11:30, 17:00 και 19:00 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στην παραλιακή λεωφόρο. Τιμή Εισιτηρίου 6 ευρώ. Πληροφορίες στο 6972717187.

Θεατρική Παράσταση 'Με δύναμη από την Κηφισιά'

Το θεατρικό εργαστήρι του Δήμου "Ν. Καζαντζάκης" με την πολύχρονη εμπειρία του και με οδηγό στη σκηνοθεσία τον Πέτρο Μαυροματίδη παρουσιάζουν για άλλη μία φορά το έργο "Με δύναμη από την Κηφισιά" που έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές από το ηρακλειώτικο κοινό την Κυριακή 30/1/2011 και ώρα 8μμ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Το Θεατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει την 'Κατσαρίδα' του Βασίλη Μαυρογεωργίου

Το Θεατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζει την "Κατσαρίδα" του Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ-CYTA, από 27 μέχρι 31 Ιανουαρίου 2011 στις 18:00 και στις 21:00.

Θεατρική Παράσταση 'Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο, έχει πάρει πολύ κόσμο στον λαιμό του'

«ΑΥΤΟΣ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΚΟΕΛΙΟ... ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ…», μια παράσταση των Αλέξανδρου Ρήγα + Δημήτρη Αποστόλου με τους  Εβελίνα Παπούλια & Αλέξανδρο Ρήγα στο κινηματοθέατρο Αστόρια στις 14, 15 και 16 Ιανουαρίου 2011. Δύο Παραστάσεις: 18:30 και 21:30.

Breakfast at Tiffany’s

Η Θεατρική Ομάδα «Ιυττός» παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την παράσταση «Breakfast at Tiffany’s».

Τελευταίες παραστάσεις: Παρασκευή 7, Σάββατο 8, Κυριακή 9 Ιανουαρίου. 
Ώρα έναρξης 22:00, Κυριακή 21:00.

“Κunst” (είσοδος από πάρκινκ οδού Θησέως 18 παλιά αγορά).

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας παρουσιάζει το έργο του Α.Στρίντμπεργκ «Ο ΠΑΤΕΡΑΣ»

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Βαρβάρας παρουσιάζει το έργο του Α.Στρίντμπεργκ «Ο ΠΑΤΕΡΑΣ» στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου στις 21:00.

Η θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Βαρβάρας ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2009. Σκοπός και πρωταρχικός στόχος της δημιουργίας της ομάδας ήταν, και εξακολουθεί να είναι, η ενασχόληση των ανθρώπων και των νέων ειδικότερα, με τον κόσμο του θεάτρου και η προαγωγή της δημιουργικότητας μέσα από αυτό. Από την πρώτη στιγμή  η κίνηση αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και η ομάδα αγκαλιάστηκε από πολλούς συντοπίτες μας κάθε ηλικίας.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ το «ΜΑΓΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ» από το ΟΜΜΑ STUDIO

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ το ΟΜΜΑ STUDIO παρουσιάζει το«ΜΑΓΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ» προσαρμοσμένο με Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια.

ΤΡΙΤΗ 28 και ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ- ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ώρα έναρξης : 18:00

Η Θεατρική Ομάδα «Ιυττός» παρουσιάζει την παράσταση «Breakfast at Tiffany’s»

Η Θεατρική Ομάδα «Ιυττός» παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την παράσταση «Breakfast at Tiffany’s». 

Τελευταίες παραστάσεις: Σάββατο 25, Κυριακή 26, Σάββατο 1, Κυριακή 2, Παρασκευή 7, Σάββατο 8.

Οι παραστάσεις παραγματοποιούνται στο χώρο “Κunst” (είσοδος από πάρκινκ οδού Θησέως 18 παλιά αγορά)

Ώρα έναρξης 22:00, Κυριακές 21:00

Το Θέατρο «Μορφές» παρουσιάζει το έργο «ΦΕΓΓΑΡΟΚΑΜΩΜΑΤΑ»

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Το Θέατρο «Μορφές» παρουσιάζει το έργο για παιδιά και όχι μόνο  ΦΕΓΓΑΡΟΚΑΜΩΜΑΤΑ» του Γιάννη Φίλια Σκηνοθεσία: Γιάννα Κεφάλα.

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ώρα έναρξης: 18:00

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010 – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2011» του Δήμου Ηρακλείου

Χοροθεατρική παράσταση για παιδιά «Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΠΟΝΤΙΚΟΣ»

Χοροθεατρική παράσταση για παιδιά «Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΠΟΝΤΙΚΟΣ»
Σχολή μπαλέτου Ντίνα Βασιλάκη
Χορογραφία: Ντίνα Βασιλάκη –Χαρά Καράλη-Γωγώ Παντελοπούλου. (Τα έσοδα θα δοθούν στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Γέφυρα της Αγάπης» για την αποπεράτωση Σχολείου στο Καμερούν).

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΑΣΤΟΡΙΑ»
ΕΙΣΟΔΟΣ 8€ - ΠΑΙΔΙΚΟ 5€
Ώρα έναρξης:18:00

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2010 – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2011» του Δήμου Ηρακλείου

Θεατρική παράσταση 'Το παιχνίδι της μοναξιάς' με τον Δ.Κατρανίδη

Η Θεατρική παράσταση "Το παιχνίδι της μοναξιάς" με τον Δ.Κατρανίδη και την Χρύσα Παπά στο κινηματοθέατρο Αστόρια την Παρασκευή 26, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010.

Όσο η μοναξιά υπάρχει στη ζωή των ανθρώπων θα συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι της μαζί τους!
Ένα παιχνίδι διαχρονικό με αβέβαιη κάθε φορά κατάληξη!

ΦΟΡΤΟΥΝΑΤΟΣ από την Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) συνεχίζει τις παραστάσεις της κρητικής κωμωδίας του 17ου αιώνα ΦΟΡΤΟΥΝΑΤΟΣ του Μάρκου Αντώνιου Φόσκολου. Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων Αιματολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Αναγέννηση» παρουσιάζει τον «Φορτουνάτο» την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 21.00, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας παρουσιάζει το έργο «Η ΔΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ»

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Κρήτης “Ο Άγιος Πολύκαρπος” και ο Δήμος Ηρακλείου    παρουσιάζουν  σήμερα  Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 7μ.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου  το ιστορικό έργο του Παρασκευά Συριανόγλου « Η ΔΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ»,  σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γιαννίδη από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Μικρασιατών Ιεράπετρας.

ΚΟΜΜΕΝΤΙΑ ή ΟΙ ΠΑΝΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΛΔΟΥ από τη Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Η Θεατρική Ομάδα του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας παρουσιάζει το έργο του Γεωργίου Σκούρτη ΚΟΜΜΕΝΤΙΑ ή ΟΙ ΠΑΝΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΠΕΡΤΟΛΔΟΥ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2010 στις 20:30.

Η θεατρική ομάδα ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει την κωμωδία «….Της Κολάσεως….»

Η θεατρική ομάδα ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει την κωμωδία του Διονύση Μάτσικα «….Της Κολάσεως….» σε κηνοθεσία του Κώστα Μεταξάκη από την Παρασκευή 26 μέχρι και την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 στις 21:00 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Θέατρο για Παιδιά - Η Πριγκίπισα και ο Βάτραχος

Το Θέατρο για Παιδιά του Γιάννη Χριστόπουλου παρουσιάζει το παραμύθι των αδελφών Γκριμ "Η Πριγκίπισα και ο βάτραχος" στο κινηματοθέατρο Αστόρια το Σάββατο 20 Νοεμβρίου (17:30 και 19:30) και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 (11:30 και 18:00). Γενική Είσοδος 12 ευρώ. Πληροφορίες 6944 283935

Θέατρο Μαριονέττας - «Οι περιπέτειες ενός Πιγκουΐνου»

Θέατρο Μαριονέττας. Η Θεατρική Ομάδα «ΚΛΩΣΤΗΔΟΝ» παρουσιάζει το έργο για παιδιά «Οι περιπέτειες ενός Πιγκουΐνου» το ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 στις 21:00 στο Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»

Παράσταση για παιδιά «Φτου Ξελεφτερία για όλους»

Ο Σύλλογος Παιδαγωγών Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης» παρουσιάζει την παράσταση για παιδιά «Φτου Ξελεφτερία για όλους» την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 στις 21:00 στην «Πύλη Βηθλεέμ».

Η Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων Ηράκλειου παρουσιάζει το έργο «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ»

Η Θεατρική Ομάδα Δημοσιογράφων Ηράκλειου παρουσιάζει το έργο του Δημήτρη Κεχαϊδη και της Ελένης Χαβιαρά  «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ» τη ΔΕΥΤΕΡΑ 20 & ΤΡΙΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 στις 21:00 στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις.

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει την σατυρική κωμωδία του Μιχαλη Κουνελάκη «Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΩΣ»

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει την σατυρική κωμωδία του Μιχαλη Κουνελάκη  «Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΩΣ»

Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 και  ΤΡΙΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 στις 21:00 στο Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις»

Σατυρική μουσική παράσταση «ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ…» με τον Χάρρυ Κλύνν

Σατυρική μουσική παράσταση «ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ…» με τον Χάρρυ Κλύνν. Συμμετέχει η σατυρική θεατρική ομάδα «Μικροί Ήρωες» στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 στις 21:00.

ΦΟΡΤΟΥΝΑΤΟΣ από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) επαναλαμβάνει για τρεις βραδιές την δεύτερη φετινή της παραγωγή, την κρητική κωμωδία του 17ου αιώνα ΦΟΡΤΟΥΝΑΤΟΣ του Μάρκου Αντώνιου Φόσκολου.

Η παράσταση παρουσιάζεται ξανά την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 & την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010, στις 21:00 στα ενετικά τείχη – Πύλη Βηθλεέμ, έναντι Πανανίου (όπου βρίσκεται η έκθεση αντικειμένων από την ταινία «Ελ Γκρέκο»).

«Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ» από το «Θέατρο Μορφές»

Παιδικό θέατρο - Το «Θέατρο Μορφές» παρουσιάζει το έργο για παιδιά «Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ» σε σκηνοθεσία Γιαννα Κεφάλα την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 στις 21:00 στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις.

Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά «Ο ΓΑΡΓΑΛΗΣΤΗΣ»

Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά «Ο ΓΑΡΓΑΛΗΣΤΗΣ» του Δημήτρη Μπασλάμ με τον Αντώνη Καφετζόπουλο την ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010 στις 21:00 στο Κηποθέατρο Μ.Χατζιδάκις.

Η Κωμωδία του Βιτόριο Καρνούτσι «ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ Ο ΕΡΩΤΑΣ» με τον Βασίλη Τσιβιλίκα

Η «Πολιτιστική Έκφραση» παρουσιάζει την κωμωδία του Βιτόριο Καρνούτσι «ΘΕΛΕΙ ΤΕΧΝΗ Ο ΕΡΩΤΑΣ» με τον Βασίλη Τσιβιλίκα την ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ «VIVI» παρουσιάζει το έργο «ΠΕΡΣΕΣ» του Αισχύλου

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ «VIVI» παρουσιάζει το έργο «ΠΕΡΣΕΣ» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι την ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις» με ελεύθερη είσοδο.

«ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» από το ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ «VIVI»

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ «VIVI» παρουσιάζει το έργο του Φώτη Κωνσταντινίδη «ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ» σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι το ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις».

«Ο Άλλος Δον Ζουάν»

Ο Θετικός Οργανισμός «Πολιτισμικός Νότος» παρουσιάζει την κωμωδία του Juan Ruiz de Alacron «Ο Άλλος Δον Ζουάν» σε σκηνοθεσία Μαρίας Μεντέζ την ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 στις 21:30 στην «Πύλη Βηθλεέμ».

ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΡΑΝΟΣ

Το «Αμφιθέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου παρουσιάζει η τραγωδία του Σοφοκλή «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΡΑΝΟΣ» σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23 και τη ΤΡΙΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Μουσικοθεατρική παράσταση με την Χορωδία και Θεατρική ομάδα Νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Μουσικοθεατρική παράσταση με την Χορωδία και Θεατρική ομάδα Νέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 στις 21:30 στην «Πύλη Βήθλεεμ» με Ελεύθερη είσοδο.

«ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή

Η εταιρεία «Ελληνική Θεαμάτων» παρουσιάζει την κωμωδία του Άκη Δήμου «ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 και το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». 

Οι «Μαγικές σβούρες» παρουσιάζουν το έργο για παιδιά «Ο ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΥΛΙΑ»

Οι «Μαγικές σβούρες» παρουσιάζουν το έργο για παιδιά «Ο ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΥΛΙΑ» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη την ΠΕΜΠΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Η τραγωδία του Ευριπίδη «ΤΡΩΑΔΕΣ»

Το θέατρο του «Νέου κόσμου» παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη «ΤΡΩΑΔΕΣ» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

«CAVEMAN» με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη

Το «Coronet theater» παρουσιάζει το έργο «CAVEMAN» με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Η κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Η ΣΤΡΙΓΓΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΝΑΚΙ»

Η εταιρεία «Ελληνική Θεαμάτων» παρουσιάζει την κωμωδία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Η ΣΤΡΙΓΓΛΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΡΝΑΚΙ» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 και την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Η κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου «Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ»

Η Καλλιτεχνική εταιρία «Υπέρ Θεαμάτων» παρουσιάζει την κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου  «Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΛΕΥΤΕΡΑΚΗΣ» σε διασκευή Ρέππα – Παπαθανασίου ΔΕΥΤΕΡΑ 9  και ΤΡΙΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ παρουσιάζει την «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» του Αισχύλου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ παρουσιάζει την «ΟΡΕΣΤΕΙΑ» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Λουκά Θάνου Παίζουν: Γιάννης Βόγλης ,Μαρία Κατσανδρή και άλλοι ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Το «Θέατρο Μορφές» παρουσιάζει την κωμωδία του Γιαν ντε Χαρτογκ «ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ»

Το «Θέατρο Μορφές» παρουσιάζει την κωμωδία του Γιαν ντε Χαρτογκ «ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ» σε σκηνοθεσία Σίμου Χριστοδούλου – Γιάννας Κεφάλα την ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις».

Θεατρική παράσταση για παιδιά «Ο Γάτος που έμαθε σε έναν Γλάρο να πετά»

Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου  Ηρακλείου διοργανώνει την Τρίτη 3 Αυγούστου και ώρα 20:30 στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης (Άγιος Μηνάς) τη θεατρική παράσταση για παιδιά «Ο Γάτος που έμαθε σε έναν Γλάρο να πετά» από το Omma Studio.

Η κωμωδία των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου «Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ Η' ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ»

Η «Θεατρική Εστία» παρουσιάζει την κωμωδία των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου «Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ Η ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη την ΔΕΥΤΕΡΑ 2 την ΤΡΙΤΗ 3 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ από το Θέατρο Σκιών «Αθανασίου»

Παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών «Αθανασίου» «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ» την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 στις 21:30 στην Πύλη Βηθλεέμ.

Θεατρική παράσταση για παιδιά «Καραγκιόζης ο Μέγας»

Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου  Ηρακλείου διοργανώνει την Πέμπτη 29 Ιουλίου και ώρα 20:30 στην πλατεία Ελευθερίας, τη θεατρική παράσταση για παιδιά «Καραγκιόζης ο Μέγας» από το Omma Studio.

 

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της καλοκαιρινής Έκθεσης Βιβλίου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου.

Η κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ» με την Ρένια Λουϊζίδου και τον Κώστα Κόκλα

Η Εταιρεία Τέχνης «5η Εποχή» παρουσιάζει την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη την ΤΡΙΤΗ 27 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Το Θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει τη «Λιογέννητη»

Το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει τη «Λιογέννητη» τη ΔΕΥΤΕΡΑ 26 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στην Πύλη Βηθλεέμ.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ παρουσιάζει το έργο του Σαίξπηρ «Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ παρουσιάζει το έργο του Σαίξπηρ «Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ» την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». 

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010 - «Ο Μάγος του Οζ» από το ΘΕΑΤΡΟ «ΜΟΡΦΕΣ»

Θεατρική παράσταση, από το πολύ γνωστό για την ποιότητά του, ΘΕΑΤΡΟ «ΜΟΡΦΕΣ». Φέτος περιοδεύει με την παιδική σκηνή του ένα διαχρονικό παραμύθι γραμμένο από τον Φράνκ Μπάουμ, «Ο Μάγος του Οζ». Είναι ένα έρ­γο γεμάτο φαντασία, παιχνίδι και όνειρο, που όσα χρόνια κι αν περάσουν θα έχει τη θέση που του αξίζει στις καρδιές μας.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010 - ΓΚΟΛΦΩ ALA KRETA... 2010 από τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010 - Θεατρική παράσταση από τον πολύ γνωστό και πολυβρα­βευμένο θίασο ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Φέ­τος παρουσιάζει μια παρωδία-κωμωδία απίστευτου γέλιου του Σπυρίδωνα Περεσιάδης: ΓΚΟΛΦΩ ALA KRETA... 2010. Ενα από τα καλύτερα βουκολικά δράματα, την πασί­γνωστη ΓΚΟΛΦΩ, μια βοσκοπούλα του βουνού που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η ιδία η πατρίδα μας, η Ελλά­δα. Στο πρόσωπο της ζωγραφισμένη όλη η ιστορική και πο­λιτική πορεία αυτού του τόπου. Εκτοτε στο δράμα αυτό έγι­ναν πολλά ανεβάσματα είτε σαν πρωτότυπο είτε σε δια­σκευή παρωδίας. Όπως και να χει η ΓΚΟΛΦΩ έμεινε ΓΚΟΛΦΩ και η Ελ­λάδα Ελλάδα και βέ­βαια τι άλλο; ΚΡΗ­ΤΗ.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει το έργο για παιδιά «ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ – ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ»

Παιδικό Θέατρο- Η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει το έργο για παιδιά «ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ – ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ» από ΔΕΥΤΕΡΑ 19 μέχρι και ΠΕΜΠΤΗ 22 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στο  Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2010 - «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΟΥΡΕΑΣ» με το θέατρο σκιών του Κυριάκου Μίγκλη

Ο πολύ γνωστός στην Πόλη μας καλλιτέχνης του θεά­τρου σκιών Κυριάκος Μίγκλης, θα προσφέρει χαρά και πλούσιο γέλιο στους μι­κρούς φίλους μας, με ξεκαρ-διστικές ιστορίες του πολυαγαπημένου μας Καραγκιόζη με το έργο «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΟΥΡΕΑΣ» την Κυριακή 18 Ιουλίου στις 21:00.

Η κωμωδία του Ν. Λάσκαρη «ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ»

Η «Αττική Αυλαία» παρουσιάζει την κωμωδία του Ν. Λάσκαρη «ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ» σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 και το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 Ιουλίου 2010 στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης».

Το «Θέατρο Χώρος» παρουσιάζει την «ΕΡΩΦΙΛΗ ΆΣΚΗΣΗ 2» του Γ.Χορτάτση

Το «Θέατρο Χώρος» παρουσιάζει την «ΕΡΩΦΙΛΗ ΆΣΚΗΣΗ 2» του Γ.Χορτάτση σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στο Κηποθέατρο «Μ.Χατζιδάκις» την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010 στις 21:30.

Παράσταση καραγκιόζη με τον Κυριάκο Μίγκλη

Το 2ο Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλεί στην παράσταση καραγκιόζη με τον Κυριάκο Μίγκλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15/7/2010 και ώρα 9.00 μ.μ. στο 13ο και 42ο  Δημοτικό Σχολείο Κατσαμπά, (Είσοδος ελεύθερη).

Το Συμβούλιο του Διαμερίσματος και η Δημοτική Αρχή σας εύχονται καλή διασκέδαση και καλό καλοκαίρι.

Παράσταση καραγκιόζη με τον Κυριάκο Μίγκλη

Το 2ο Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλεί στην παράσταση καραγκιόζη με τον Κυριάκο Μίγκλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/7/2010 και ώρα 9.00 μ.μ. στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής, (Είσοδος ελεύθερη).

Το Συμβούλιο του Διαμερίσματος και η Δημοτική Αρχή σας εύχονται καλή διασκέδαση και καλό καλοκαίρι.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζει την κωμωδία του Μολιέρου «Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ»

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζει την κωμωδία  του Μολιέρου «Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Παίζουν: Δημήτρης Πιατάς, Τζόυς Ευείδη.

Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης». ΔΕΥΤΕΡΑ 5, ΤΡΙΤΗ 6 και ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 στις 21:30.

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει την μαύρη κωμωδία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ της Λένας Διβάνη

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) παρουσιάζει σε επανάληψη την μαύρη κωμωδία  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ της Λένας Διβάνη την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010 στο Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάνος Χατζηδάκις» (Μικρό Κηποθέατρο, είσοδος από την οδό Νικολάου Πλαστήρα).

«Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΩΣ» από τη Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου παρουσιάζει το έργο «Η  ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΩΣ», μια σατυρική κωμωδία του Μιχάλη Κουνελάκη, σκηνοθέτη, συγγραφέα  και κριτικού θεάτρου, (1901-1966). Η σκηνοθεσία ανήκει στο Γιώργο Αντωνάκη, καλλιτεχνικό δ/ντή του Δήμου Ηρακλείου.

Η κρητική κωμωδία ΦΟΡΤΟΥΝΑΤΟΣ από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) παρουσιάζει τη δεύτερη παραγωγή της για το 2010, την κρητική κωμωδία του 17ου αιώνα ΦΟΡΤΟΥΝΑΤΟΣ του Μάρκου Αντώνιου Φόσκολου.

Η παράσταση παρουσιάζεται την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 & την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010, στις 21:30 στα Ενετικά τείχη – Πύλη Βηθλεέμ, έναντι Πανανίου (όπου βρίσκεται η έκθεση αντικειμένων από την ταινία «Ελ Γκρέκο»).

Στιγμές Μεταμόρφωσης, μια χοροθεατρική παράσταση από την ομάδα χορού Φυσαλίδα

Στιγμές Μεταμόρφωσης, μια χοροθεατρική παράσταση από την ομάδα χορού Φυσαλίδα, 4, 5, 6 και 7 Ιουνίου 2010 στο οινοποιείο Ταμιωλάκη στο χωριό Χουδέτσι στην Κρήτη.

«Breakfast at Tiffany’s» από τη Θεατρική Ομάδα «Ιυττός»

Η Θεατρική Ομάδα «Ιυττός» παρουσιάζει μια παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τρούμαν Καπότε «Breakfast at Tiffany’s». Με φόντο τη Νέα Υόρκη, τρεις μουσικοί και έξι ηθοποιοί ζωντανεύουν μια ιστορία αγάπης.

Παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στις  4 – 5 και  6 Ιουνίου στον πολυχώρο «Τεχνόπολις», Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 116 Αμμουδάρα στις 22:00.

Η Θεατρική Ομάδα του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑ.Γ.Ν.Η. παρουσιάζει το έργο «κοίτα τους»

Η Θεατρική Ομάδα του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ  σας παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία του Μάριου Ποντίκα "Κοίτα τους", στις 31 Μαΐου, 1η  και 2 Ιουνίου 2010, στις 9 μμ στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Τιμή εισόδου: 5 ευρώ. Σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Μεταξάκης.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) ανεβάζει και πάλι στη σκηνή ένα από τους πιο αγαπημένους ήρωες της παιδικής μας ηλικίας, τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σεν Εξιπερύ.

Οι παραστάσεις θα δοθούν από την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Μαϊου 2010 στις 19:00 με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ .

Θεατρική παράσταση «Οι Τρομεροί Γονείς» του Ζαν Κοκτώ

«Οι Τρομεροί Γονείς» του Ζαν Κοκτώ, ένα έργο-σταθμός στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, στο Κινηματοθέατρο Αστόρια στις 14, 15 και 16 Μαϊου 2010.

Η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων παρουσιάζει το έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά»

Η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων παρουσιάζει τη Θεατρική Παράσταση «Με δύναμη από την Κηφισιά» από την Παρασκευή 7 ως τις 13 Μαΐου, στο Θεατρικό Σταθμό, στις 9.00 το βράδυ.

«Το άνθος του κάκτου» με την Μιμή Ντενίση και τον Κώστα Βουτσά

Η Κωμωδία των Μπαριγιέ και Γκρεντύ «Το άνθος του κάκτου» ανεβαίνει στο Κινηματοθέατρο Αστόρια σε διασκευή της Μιμής Ντενίση, από το Σάββατο 24 ως και τη Δευτέρα 26 Απριλίου στις 18:30 και τις 21:30.

Η κωμωδία 'απ-ART-ια' από τις θεατρικές ομάδες ΣΧΗΜΑ 7 και Τ.Α.Δ.Ε.

Την κωμωδία "απ-ART-ια" παρουσιάζουν οι θεατρικές ομάδες ΣΧΗΜΑ 7 και Τ.Α.Δ.Ε. από την Πέμπτη 22 ως την Τρίτη 27 Απρίλιου στις 21:30 στο Θεατρικό Σταθμό στην παραλιακή λεωφόρο.
Το έργο παρουσιάζει τη σχέση και την επικοινωνία τριών φίλων, του Σέρζ, του Μάρκ και του Ιβάν.  Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Μεταξακη, η μουσική επιμέλεια είναι της Κατερίνας Ζουριδη και η βοηθός σκηνοθέτη είναι η Ρανια Πλατακη. Παίζουν με την σειρά που εμφανίζονται οι ηθοποιοί, Μαρκ ο Μάνος Ζεϊμπέκης, Σερζ ο Γιάννης Τσαγκαράκης, Ιβαν ο Τάσος Καισαρλής. Τηλεφωνο επικοινωνιας: 6976331107.

«Φθινοπωρινή Ιστορία» του Αλεξέι Αρμπούζοφ με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο

Η «Φθινοπωρινή Ιστορία» του Αλεξέι Αρμπούζοφ με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο και την Κατερίνα Μαραγκού παρουσιάζεται στο Κινηματοθέατρο Αστόρια την Παρασκευή 16 Απριλίου (21:30), το Σάββατο 17 Απριλίου (18:30 και 21:30) και την Κυριακή 18 Απριλίου (18:30 και 21:30).

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν.Η. παρουσιάζει την κωμωδία του Μ.Φράιν «το σώσε»

Η Θεατρική ομάδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Η. παρουσιάζει,  στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, την κωμωδία του Μ.  Φράιν «το σώσε» (βραβείο Evening Standard 1982), από 14 έως και 21 Απριλίου 2010 στις 21:00.  Την Κυριακή 18 Απριλίου και την Τετάρτη 21 Απριλίου θα γίνουν και απογευματινές παραστάσεις, ώρα 18.00. Διάρκεια παράστασης: δύο ώρες.  Διάλειμμα 15 λεπτών μεταξύ α’ και β’ πράξης.

Η Θεατρική Παράσταση «Σουίτα στο Πλάζα» του Νηλ Σάιμον

Η κωμωδία "Σουίτα στο Πλάζα" του Αμερικανού συγγραφέα Νηλ Σάιμον, με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου και τον Αντώνη Καφετζόπουλο, παρουσιάζεται στο Ηράκλειο από την Παρασκευή 9 έως και τη Δευτέρα 12 Απριλίου στο Κινηματοθέατρο Αστόρια (Δύο παραστάσεις καθημερινά στις 18:30 και τις 21:30).

Το θεατρικό έργο του Ντοστογιέφσκι «Το υπόγειο»

Ο Δήμος Ηρακλείου, η Θεατρική Ομάδα «Θεατρόραμα» και ο Σύλλογος Γυναικών Ηρακλείου παρουσιάζουν το έργο του Ντοστογιέφσκι «Το υπόγειο» την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Μαρτίου στις 21:15 στο Θεατρικό Σταθμό στην Παραλιακή Λεωφόρο.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και ο Γιώργος Παρτσαλάκης παρουσιάζουν την παράσταση «Το τελευταίο τσιγάρο»

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και ο Γιώργος Παρτσαλάκης παρουσιάζουν την παράσταση «Το τελευταίο τσιγάρο» των Σάιμον Γκρέι, Χιου Γουάιτμορ με συμπρωταγωνίστρια την Ιωάννα Δελάκου, την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Μαρτίου στο κινηματοθέατρο Αστόρια στις 21:00.

Ο «Ορέστης» και η «Επιστροφή της Ιφιγένειας» του Γιάννη Ρίτσου από το θέατρο ΣΥΝ ΚΑΤΙ

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και το  θέατρο ΄΄ΣΥΝ ΚΑΤΙ΄΄ – σύνολο τέχνης  παρουσιάζουν στο  ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ   ( ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ) την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16  Μαρτίου   & ώρα 21:00, τον «Ορέστη» και την «Επιστροφή της Ιφιγένειας» του Γιάννη Ρίτσου - δύο από τους κορυφαίους δραματικούς μονολόγους του Ποιητή από τη συλλογή «Τέταρτη Διάσταση»-  σε μια ενιαία παράσταση  με τον γενικό τίτλο « Η μυστική μοναξιά των Ατρειδών » .

«QED» ή «Τι απέδειξε ο κ. Φάυνμαν» του Πήτερ Παρνέλ

Η επιτυχημένη παράσταση «QED» ή «Τι απέδειξε ο κ. Φάυνμαν» του Πήτερ Παρνέλ με τον Γιώργο Κοτανίδη και τη Δώρα Σαμψωνά στο Κινηματοθέατρο Αστόρια από το Σάββατο 13 μέχρι και τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010 στις 21:00.

«Ο Θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλλερ με τον Θύμιο Καρακατσάνη

«Ο Θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλλερ με τον  Θύμιο Καρακατσάνη από 27 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου στις 18:30 & 21:30 στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη ενώ ο Θύμιος Καρακατσάνης έρχεται αντιμέτωπος για δεύτερη φορά με το ρόλο του Γουίλλυ Λόμαν, αφού τον είχε ερμηνεύσει και πάλι, το 1985.

«Ο Καραγκιόζης γιατρός» από το Θέατρο Σκιών Αθανασίου

Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου παρουσιάζει το έργο «Ο Καραγκιόζης γιατρός» την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στις 11:30 και στις 17:30 στο κινηματοθέατρο Αστόρια. Τιμή Εισιτηρίου: 6 ευρώ. Πληροφορίες 6972717187.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ του ΑΘΟΥ ΔΑΝΕΛΛΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Προαύλιο Βασιλικής Αγίου Μάρκου, ώρα έναρξης 19:00

Μεγάλες φιγούρες του Καραγκιόζη με το Κολλητήρι, της Αγλαϊας, του Μπαρμπαγιώργου και του Χατζηαβάτη βγήκαν τσάρκα στην πλατεία και το  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ του ΑΘΟΥ ΔΑΝΕΛΛΗ ξεκινά τη παράστασή του.

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Κυνήγι του Θησαυρού της Κυριακής 7 Φεβρουαρίου θα ενημερώνονται στη διάρκεια της παράστασης από τον Καραγκιόζη για τη διαδικασία του παιχνιδιού που θα ανακοινώσει κι ένα γρίφο.

Θεατρική παράσταση «Το γάλα» του Β.Κατσικονούρη με το θίασο της A.Βαγενά

Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων “Το γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά θα βρίσκεται στο Ηράκλειο από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010 στις 21:30 στο Κινηματοθέατρο Αστόρια.

«Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ» του JOHN B. PRIESTLEY από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης παρουσιάζει το έργο του JOHN B. PRIESTLEY «Ο  ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ  ΕΡΧΕΤΑΙ», «AN INSPECTOR  CALLS» σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη από την Τετάρτη 20 μέχρι και τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

O «CAVEMAN» του Rob Becker με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη

Το θέατρο CORONET παρουσιάζει για τρίτη χρονιά το φαινόμενο «CAVEMAN» του Rob Becker  σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας  Παπαστάθη με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη. Δευτέρα 18 και Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010 στις 21:30 στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά με το OMMA STUDIO και το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών GRETA BRASS «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» Καρόλου Ντίκενς.

Ώρα έναρξης:Απόγευμα 18:00

Μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά με το OMMA STUDIO και το Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών GRETA BRASS  «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» Καρόλου Ντίκενς.

Παιδικό Θέατρο από το Θέατρο «ΜΟΡΦΕΣ» «Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ»

Ώρα έναρξης:Απόγευμα  18:00

Παιδικό Θέατρο  από  το Θέατρο  «ΜΟΡΦΕΣ»

«Ο ΜΑΓΟΣ  ΤΟΥ ΟΖ»

Παιδικό Θέατρο από το Θέατρο «ΜΟΡΦΕΣ» « Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ»

 Ώρα  έναρξης:Απόγευμα   18:00

Παιδικό  Θέατρο  από το Θέατρο  «ΜΟΡΦΕΣ»

« Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ»

«Και ξανά….. ΠΑΣΟΚΟΛΛΗΤΟ» - Επιθεώρηση με τους Στ.Ψάλτη και Β.Τσιβιλίκα

Ο Στάθης Ψάλτης και ο Βασίλης Τσιβιλίκας παρουσιάζουν την επιθεώρηση των Ντίνου Σπυρόπουλου και Γιώργου Γαλίτη «Και ξανά….. ΠΑΣΟΚΟΛΛΗΤΟ» από 20 ως 23 Νοεμβρίου στο κινηματοθέατρο Αστόρια. Στάθης Ψάλτης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Τόνυ Άντονυ, Κώστας Ευριπιώτης, Βασίλης Ζωνόρος, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χριστίνα Ψάλτη, Τίσσα Βασιλάκη, Εύα Γαλάνη.

ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: 18:30 & 21:30.


Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Βασίλης Τσιβιλίκας, Τόνυ Άντονυ, Κώστας Ευριπιώτης, Βασίλης Ζωνόρος, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χριστίνα Ψάλτη, Τίσσα Βασιλάκη, Εύα Γαλάνη.

Ο Θίασος Αθανασίου παρουσιάζει το έργο «Ο Καραγκιόζης στο φεγγάρι»

Ο Θίασος Αθανασίου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του θα παρουσιάσει παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη στο Δημοτικό Θεατρικό Σταθμό, Λιμάνι Ηρακλείου την Κυριακή 8 Νοεμβρίου  με το έργο «Ο Καραγκιόζης στο φεγγάρι». Τρεις  παραστάσεις - 11:30 π.μ., 5:00 μ.μ.  &   7:00 μ.μ.

Ο Θίασος Αθανασίου παρουσάζει το έργο «Ο Καραγκιόζης και το Μαγεμένο Δεντρί»

Ο Θίασος Αθανασίου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του θα παρουσιάσει παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη στο Δημοτικό Θεατρικό Σταθμό, Λιμάνι Ηρακλείου την Κυριακή 1 Νοεμβρίου  με το έργο «Ο Καραγκιόζης και το Μαγεμένο Δεντρί». Δύο παραστάσεις - 11:30 π.μ. & 6:00 μ.μ.

Η Θεατρική Παράσταση «Το γάλα» του Β.Κατσικονούρη από το Θίασο της Άννας Βαγενά

Ο Θίασος της Άννας Βαγενά παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη την Τρίτη 27, Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στο Κινηματοθέατρο «Αστόρια» στις 19:00 (απογευματινή) και στις 22:00 (βραδινή).

Θεατρική παράσταση «ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ» του Γιαν ντε Χαρτογκ

Θεατρική παράσταση  «ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ ΚΡΕΒΑΤΙ» του  Γιαν ντε Χαρτογκ από το Θέατρο «Μορφές» σε  σκηνοθεσία: Γιάννα Κεφάλα το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Κηποθέατρο «M. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ».

Θεατρική παράσταση για παιδιά «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη από το Θέατρο «Μορφές»

Θεατρική παράσταση για παιδιά  «ΕΙΡΗΝΗ» του  Αριστοφάνη Από το Θέατρο «Μορφές» σε  σκηνοθεσία: Γιάννα Κεφάλα την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Κηποθέατρο «M. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ».

Η Άλκηστη του Ευριπίδη από το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η Άλκηστη του Ευριπίδη, από το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ έρχεται στο Ηράκλειο, στο Θέατρο του Τεχνόπολις για 2 μοναδικές παραστάσεις. Την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο της Επιδαύρου αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από κοινό και κριτικούς.

Παιδική θεατρική παράσταση «Ο γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετά»

Παιδική θεατρική παράσταση «Ο γάτος που έμαθε σε ένα γλάρο να πετά» από τη θεατρική ομάδα «OMMA  ΣΤΟΥΝΤΙΟ» την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 8.30 μμ  στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου στην περιοχή Χρυσοπηγή.

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ»

«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ». Το θέατρο OMMΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ συναντά το θέατρο σκιών του Τούρκου Cengiz Ozek τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Κηποθέατρο «M. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ».

Θεατρική παράσταση «Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΞΑΝΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΣ»

Θεατρική παράσταση   «Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ  ΞΑΝΘΟΣ  ΚΑΙ Ο  ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΣ» του  Guilherme Figueiredo σε  σκηνοθεσία: ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Κηποθέατρο «M. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» . Είσοδος  Ελεύθερη.

Θεατρική παράσταση «ΛΥΣΙΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη

Θεατρική  παράσταση   «ΛΥΣΙΤΡΑΤΗ»  του  Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία: Θύμιου Καρακατσάνη την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Αυγούστου στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ». Παίζουν: Θύμιος Καρακατσάνης και Στάθης  Ψάλτης.

Θεατρική παράσταση «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευριπίδη

Θεατρική παράσταση «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία: ΝίκουΧαραλάμπους με τους ΜΑΡΙΑ  ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ ,ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ κ.α. τη Δευτέρα 24 Αυγούστου στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».

Παράσταση Καραγκιόζη με τον Κυριάκο Μίγκλη

Το 2ο Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλεί στην παράσταση καραγκιόζη με τον Κυριάκο Μίγκλη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Αυγούστου και ώρα 9.30 μμ στην πλατεία των καφενείων Ολύμπου & Δωδώνης στην Χρυσοπηγή (Είσοδος ελεύθερη).

Το Συμβούλιο του Διαμερίσματος και η Δημοτική Αρχή σας εύχονται καλή διασκέδαση και καλό καλοκαίρι.

«ΠΕΡΣΕΣ» του Αισχύλου από το ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ «VIVI»

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ «VIVI» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΠΕΡΣΕΣ» του Αισχύλου σε  σκηνοθεσία: ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΜΟΥΔΑΤΣΑΚΙ το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 21:30 στο Κηποθέατρο «M. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ». Είσοδος  Ελεύθερη.

«ΣΙΤΟΣ ΣΙΤΑΡΑΚΙΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΙΚΡΟΣ» - Παράσταση για παιδιά από τις ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ

Οι ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ παρουσιάζουν μια παράσταση για παιδιά «ΣΙΤΟΣ ΣΙΤΑΡΑΚΙΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΙΚΡΟΣ» την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 21:30 στο Κηποθέατρο «M. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ».

Θεατρική συναυλία «Ο Ψηλορείτης τραγουδάει τους μύθους του»

Το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Γιώργο Αντωνάκη, διοργανώνει την Τρίτη 18 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης (δίπλα από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά) τη θεατρική συναυλία «Ο Ψηλορείτης τραγουδάει τους μύθους του» που παρουσίασε η «Θεώρηση» στην Κρήτη το φετινό καλοκαίρι.

«ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» του Αριστοφάνη με τους Β.ΤΣΙΒΙΛΙΚΑ και Γ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» του  Αριστοφάνη σε  σκηνοθεσία: Νίκου  Χαραλάμπους με τους ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΒΙΛΙΚΑ και ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Αυγούστου στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».

«ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΥ ΣΑΛΙΒΑΝ» του Ουίλλιαμ Γκίμπσον

Το ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΦΑ» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΥ ΣΑΛΙΒΑΝ» του  Ουίλλιαμ Γκίμπσον σε σκηνοθεσία Γιάννη  Διαμαντόπουλου τη Δευτέρα 10 και τη Τρίτη 11 Αυγούστου στις 21:30 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης.

Η τραγωδία του Αισχύλου «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ» από το OMMA STUDIO

Το θέατρο OMMA STUDIO παρουσιάζει την τραγωδία του Αισχύλου "ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ" σε σκηνοθεσία Αντώνη Διαμαντή και μουσική Ρος Ντέιλυ το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 21:30 στο Κηποθέατρο "Μ.Χατζιδάκις".

Θεατρική παράσταση «Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ» του Μ.Μπερχτ

Η Θεατρική παράσταση «Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ  ΠΕΝΤΑΡΑΣ» του Μ.Μπερχτ. σε σκηνοθεσία: Θέμη  Μουμουλίδη Παίζουν: ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ  ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ, ΣΤΕΛΙΟΣ  ΜΑΪΝΑ. Δευτέρα 3 και Τρίτη 4 Αυγούστου στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».

«ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ» του Γιάννη Ρίτσου με την ΟΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

«ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ» του Γιάννη Ρίτσου. Τον δραματικό μονόλογο από το ποιητικό έργο του Γιάννη Ρίτσου  «Η Τέταρτη Διάσταση» ερμηνεύει η ΌΛΙΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ. Σάββατο 1 Αυγούστου στις 21:30 στο Κηποθέατρο «M. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ». Είσοδος ελεύθερη.

Η «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη από το ΘΕΑΤΡΟ «ΜΟΡΦΕΣ»

Θεατρική παράσταση, από το πολύ γνωστό για την ποιότητά του, ΘΕΑΤΡΟ «ΜΟΡΦΕΣ», το οποίο φέτος ανοίγει την αυλαία του με μια πό τις πιο πολυδιαβασμένες και πολυπαιγμένες κωμωδίες του Αριστοφάνη «ΕΙ ΡΗ ΝΗ» σε διασκευή Γιάννας Κεφάλα και Συραγώς Χορταριά την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 21:00 στο Πάρκο Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης συνοικίας.

Θεατρική Παράσταση «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ»

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ» παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ  ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ» των Θανάση   Παπαθανασίου και Μιχάλη  Ρέππα με την  ΒΙΚΥ  ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ και τον ΧΡΗΣΤΟ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗ την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».

«ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ του Μιγκέλ Θερβάντες» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ παρουσιάζει το έργο «ΔΟΝ  ΚΙΧΩΤΗΣ του  Μιγκέλ Θερβάντες» με  τον  ΓΙΩΡΓΟ  ΚΙΜΟΥΛΗ και τον  ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΑΤΑ την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Ιουλίου στις 21:30 στο  Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».

Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου παρουσιάζει το έργο του Ι. Κονδυλάκη«Ο ΠΑΤΟΥΧΑΣ»

Θεατρική παράσταση από τον πολυβραβευμένο θίασο ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Φέτος γιορτάζει τα 25 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στην Τέχνη, παρουσιάζοντας το έξοχο έργο-διήγημα του Ι. Κονδυλάκη«Ο ΠΑΤΟΥΧΑΣ» την Τρίτη 21 Ιουλίου 2009 στις 21:00 στο Πάρκο Αγίας Αικατερίνης (της ομώνυμης συνοικίας) στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2009, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας.

Θέατρο Σκιών από τον Κυριάκο Μίγκλη

Ο πολύ γνωστός καλλιτέ­χνης του θεάτρου σκιών Κυριάκος Μίγκλης, θα προ­σφέρει χαρά και πλούσιο γέ­λιο στους μικρούς φίλους μας, με ξεκαρδιστικές ιστο­ρίες του πολυαγαπημένου μας καραγκιόζη την Κυριακή 19 Ιουλίου στις 21:00 στο Πάρκο Αγίας Αικατερίνης (της ομώνυμης συνοικίας) στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2009, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας.

Παιδικό Θέατρο «Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΨΗΛΟΙ ΝΑΝΟΙ» της ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ» παρουσιάζει το Παιδικό  Θέατρο «Η ΧΙΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ 7 ΨΗΛΟΙ ΝΑΝΟΙ» σε κείμενο  και σκηνοθεσία ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ από την Πέμπτη 16 μέχρι και τη Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 21:30 στο Κηποθεάτρο Ν.Καζαντζάκης.

Η «ΜΗΔΕΙΑ» του Μπόστ από τον Θίασο «Προσκήνιο»

Ο Θίασος ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ παρουσιάζει τη «ΜΗΔΕΙΑ» του  Μπόστ σε  σκηνοθεσία  του ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ  με την ΚΑΤΙΑ  ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ  κ.α. τη Κυριακή 12 και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 21:30 στο  Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».

Θεατρική παράσταση «ΠΑΤΟΥΧΑΣ του Ι. Κονδυλάκη» από τη Θεατρική Σκηνή

Το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους την Παρασκευή 10/7/2009 και ώρα 9.30 μ.μ. στο

12ο Δημοτικό Σχολείο Πόρου (οδός Κράπης και Αργυροκάστρου γωνία) στη θεατρική παράσταση «ΠΑΤΟΥΧΑΣ του Ι. Κονδυλάκη» από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου.

Παράσταση Καραγκιόζη με τον Κυριάκο Μίγκλη

Το 2ο Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα προσκαλεί την Τετάρτη 08/07/2009 και ώρα 9.00 μμ τους μικρούς φίλους στην παράσταση Καραγκιόζη με τον Κυριάκο Μίγκλη στην πλατεία των καφενείων στις Πατέλες.

«Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ» από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης

«Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ  ΣΕΒΙΛΛΗΣ» του Μπωμαρσαί   από  το Δημοτικό  Περιφερειακό  Θέατρο Κρήτης με τους Γιώργο Παρτσαλάκη και Νίκο Δαδινόπουλο την Τρίτη 7 και τη Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 21:30 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης/

Παράσταση Καραγκιόζη από τον Κ. Μίγκλη

Το 2ο Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα, στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2009», διοργανώνει παράσταση Καραγκιόζη από τον Κ. Μίγκλη  το Σάββατο 04/07/2009  στο 13ο και 42ο Δημοτικό Σχολείο Κατσαμπά.

Η Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου παρουσιάζει τον 'ΠΛΟΥΤΟ' του Αριστοφάνη

Η Θεατρική Ομάδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου παρουσιάζει τον "ΠΛΟΥΤΟ" του Αριστοφάνη από την Παρασκευή 3  μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 21:30 στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης.

Θεατρικό Δρώμενο «Όταν 'ο Ορέστης' του Ρίτσου συναντά τα κείμενα των αρχαίων ποιητών»

Θεατρικό Δρώμενο με τίτλο "Όταν "ο Ορέστης" του Ρίτσου συναντά τα κείμενα των αρχαίων ποιητών" πραγματοποιείται την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 20:00 στην αυλή του 7ου Γυμνασίου Ηρακλείου (Νέα Αλάτσατα).

Παράσταση με τίτλο «Μύρο βουνού και αύρα θάλασσας»

Παράσταση με τίτλο "Μύρο βουνού και αύρα θάλασσας" θα δώσουν τα παιδιά της Δ' Δημοτικού του Εκπαιδευτηρίου "Το Παγκρήτιον" την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 21.30 στο Θεατρικό Σταθμό. Πρόκειται για μια λυρική, επική αναφορά στην Κρήτη που βασίζεται σε μια ανθολόγηση νεοελληνικών κειμένων (των Ο. Ελύτη, Ν. Καζαντζάκη, Κ. Παλαμά, Κ. Φραγκούλη κ.α.) και εμπλουτίζεται με μουσική και χορό.

«Είμαι άσχημη», ένα αντιαισθητικό μιούζικαλ από την ομάδα ΤΑΔΕ

Η ομάδα Τ.Α.Δ.Ε (Τεχνικά Αυτόνομοι Δραματικοί Εκ(φρ)ραστές) παρουσιάζει το έργο «Είμαι άσχημη», ένα αντιαισθητικό μιούζικαλ των Sergi Belbel & Jordi Sanchez, σε σκηνοθεσία Κώστα Μεταξάκη την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 21:00 στο Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες.

Η ομάδα Τ. Α. Δ. Ε δημιουργήθηκε από τον Κώστα Μεταξάκη και το Βασίλη Ξενικάκη το 2004. και έχει στο ενεργητικό της τρεις ακόμα θεατρικές παραστάσεις. , «Χοντροί Άντρες με Φούστες» του Nicky Silver το 2004 - 2005, «Κοίτα τους» του Μάριου Ποντίκα το 2006 - 2007 και «Οι καλοκαιρινές διακοπές της Μπέτυ» του Christopher Durang το 2007- 2008.

Το έργο "Είμαι άσχημη" (Soy Fea) γράφτηκε το 1997, οπότε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη.

Φαινομενικά πραγματεύεται ένα θέμα που ανήκει στην κατηγορία της αισθητικής, όμως κατά βάση αποτελεί ένα πολιτικό έργο. Το καθεστώς της εικόνας, η εξιδανίκευση της ομορφιάς, η βασιλεία του lifestyle- όλα γνωρίσματα της σύγχρονης δυτικής κουλτούρας - περιθωριοποιούν όσους φαίνονται να είναι διαφορετικοί. Γιατί; Επειδή είναι άσχημοι;

Θεατρική παράσταση με τίτλο «7 Αρκά σε μια παρά»

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» ανεβάζει το έργο «7 Αρκά σε μια παρά» σε σκηνοθεσία Γιάννας Κεφάλα από την Τρίτη 2 μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 20:00 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Μια παράσταση εμπνευσμένη από επτά διαφορετικά σκετσάκια του Αρκά.

«Είμαι άσχημη», ένα αντιαισθητικό μιούζικαλ από την ομάδα ΤΑΔΕ

Η ομάδα Τ.Α.Δ.Ε (Τεχνικά Αυτόνομοι Δραματικοί Εκ(φρ)ραστές) παρουσιάζει το έργο «Είμαι άσχημη», ένα αντιαισθητικό μιούζικαλ των Sergi Belbel & Jordi Sanchez, σε σκηνοθεσία Κώστα Μεταξάκη την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 21:00 στο Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κρήτης στις Βούτες.

Η ομάδα Τ. Α. Δ. Ε δημιουργήθηκε από τον Κώστα Μεταξάκη και το Βασίλη Ξενικάκη το 2004. και έχει στο ενεργητικό της τρεις ακόμα θεατρικές παραστάσεις. , «Χοντροί Άντρες με Φούστες» του Nicky Silver το 2004 - 2005, «Κοίτα τους» του Μάριου Ποντίκα το 2006 - 2007 και «Οι καλοκαιρινές διακοπές της Μπέτυ» του Christopher Durang το 2007- 2008.

Το έργο "Είμαι άσχημη" (Soy Fea) γράφτηκε το 1997, οπότε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη.

Φαινομενικά πραγματεύεται ένα θέμα που ανήκει στην κατηγορία της αισθητικής, όμως κατά βάση αποτελεί ένα πολιτικό έργο. Το καθεστώς της εικόνας, η εξιδανίκευση της ομορφιάς, η βασιλεία του lifestyle- όλα γνωρίσματα της σύγχρονης δυτικής κουλτούρας - περιθωριοποιούν όσους φαίνονται να είναι διαφορετικοί. Γιατί; Επειδή είναι άσχημοι;

Θεατρική παράσταση «ΜΝΗΜΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ»

Οι Επιτροπές Παιδείας των 4 Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση της εκπαιδευτικού του 8ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου  κ. Εμμανουέλας Λυδάκη «ΜΝΗΜΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗ», στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου την Τρίτη 19-05-2009 και ώρα 8 μμ.

Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσιάζει τον «Μικρό Πρίγκιπα»

Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) παρουσιάζει τον "Μικρό Πρίγκιπα" του Αντουάν Ντε Σεντ Εξιπερί, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη, από την Πέμπτη 30 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 10 Μαϊου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Καθημερινές παραστάσεις στις 20:30, Σάββατο και Κυριακή και στις 17:30.

Το έργο του Μάρτιν Μακ Ντόνα «Ο Μαξιλαρένιος» από το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Το Θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει το έργο του Μάρτιν Μακ Ντόνα «Ο Μαξιλαρένιος» Η πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή 26 Απριλίου στις 21:00 στο χώρο του Θεάτρου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ - Ευαγγελίας Φραγκάκη 13.

Οι επόμενες παραστάσεις είναι προγραμματισμένες για τις 2, 3, 4, 9, 10, 11, 23, 24, 30 και 31 Μαΐου.

Το Θέατρο «Δημήτρης Ποταμίτης» παρουσιάζει το έργο «Κουκουρούκου Τσίου Τσίου»

Το Θέατρο "Δημήτρης Ποταμίτης" παρουσιάζει το έργο των Ρον Κλάρκ και Σαμ Μπόμπρικ "Κουκουρούκου Τσίου Τσίου" το Σάββατο 25, την Κυριακή 26 και τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 18:30 και 21:30 στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

«Ο Μάρξ στο Σόχο» του Χάουαρντ Ζην με τον Άγγελο Αντωνόπουλο

Το θεατρικό έργο «Ο Μάρξ στο Σόχο» του Χάουαρντ Ζην με τον Άγγελο Αντωνόπουλο στο ρόλο του Μάρξ παρουσιάζεται στο Ηράκλειο από τις 4 έως και τις 6 Απριλίου στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» (τηλ. 2810-226746 και 226191).

Η Θεατρική Ομάδα «Sotto Voce» παρουσιάζει το έργο «Όνειρο Γελοίου»

Η Θεατρική Ομάδα «Sotto Voce» παρουσιάζει το έργο «Όνειρο Γελοίου» την Κυριακή 22 και την Κυριακή 29 Μαρτίου στο «Θεωρείον». Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Ρώσου λογοτέχνη Φιόντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι και έχει τη μορφή μονοδράματος.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της Κωνσταντίνας Πάλλη.Ερμηνεύει η Κατερίνα Βρέντζου.

Η Θεατρική Ομάδα «Sotto Voce» παρουσιάζει το έργο «Όνειρο Γελοίου»

Η Θεατρική Ομάδα «Sotto Voce» παρουσιάζει το έργο «Όνειρο Γελοίου» την Κυριακή 29 Μαρτίου στη Μουσική Σκηνή «Θεωρείον». Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Ρώσου λογοτέχνη Φιόντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι.

Η παράσταση έχει μορφή μονοδράματος και ερμηνεύει η Κατερίνα Βρέντζου. Η σκηνοθεσία είναι της Κωνσταντίνας Πάλλη, η σκηνογραφική επιμέλεια του Ανδρέα Κολοβού και η μουσική του Λάμπη Ξυλούρη.

«Πολιτιστικοί Αγώνες 2009» - Φεστιβάλ Θεάτρου

Ο Δήμος Ηρακλείου καθιέρωσε από το 1996 ένα Παγκρήτιο Πολιτιστικό θεσμό που στοχεύει στην ενίσχυση, προβολή και ανάδειξη των ντόπιων πολιτιστικών και πνευματικών δραστηριοτήτων. Πρόκειται για την Παγκρήτια Συνάντηση Νέων Δημιουργών - «Πολιτιστικοί Αγώνες» που κάθε χρόνο περιλαμβάνει θεματικούς κύκλους από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.(Θεατρικά Σεμινάρια - Φεστιβάλ  Θεάτρου - Λογοτεχνικούς Αγώνες -Διαγωνισμό Φωτογραφίας - Διαγωνισμό δεξιοτεχνίας στα Έγχορδα Όργανα  και Συνάντηση Φιλαρμονικών Ορχηστρών-Χορωδιών της Κρήτης κ.α)

Φεστιβάλ  Θεάτρου ( 23/03/2009 -05/04/2009).

 

Η Θεατρική Ομάδα «Sotto Voce» παρουσιάζει το έργο «Όνειρο Γελοίου»

Η Θεατρική Ομάδα «Sotto Voce» παρουσιάζει το έργο «Όνειρο Γελοίου» την Κυριακή 22 και την Κυριακή 29 Μαρτίου στο «Θεωρείον». Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Ρώσου λογοτέχνη Φιόντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι και έχει τη μορφή μονοδράματος.

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι της Κωνσταντίνας Πάλλη.Ερμηνεύει η Κατερίνα Βρέντζου.

Θεατρική παράσταση με τίτλο «24 ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας»

Η Εταιρία Τέχνης "Βιολέττα" της Μαρινέλλας Βλαχάκη θα δώσει δύο παραστάσεις με το έργο "24 ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας" του Στέφαν Τσβάιχ την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 21:00 στο θέατρο Ομμα Στούντιο. Η σκηνοθεσία είναι του Αντώνη Περαντωνάκη.

Ο θίασος του Νάσου Αθανασίου παρουσιάζει το έργο «Ο Καραγκιόζης φούρναρης»

Ο θίασος του Νάσου Αθανασίου παρουσιάζει το έργο "Ο Καραγκιόζης φούρναρης" την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 11:30, στις 17:00 και στις 19:00 στο Θεατρικό σταθμό Ηρακλείου.

Η Θεατρική παράσταση «Caveman» ξανά στο Ηράκλειο

Τα Coronet και το Mogul Theatre παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση "Caveman" με τον Δημήτρη Σακατζή σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη από 23 μέχρι και 25 Ιανουαρίου στο κινηματοθέατρο Αστόρια.

«Ποιός Ανακάλυψε την Αμερική;» από τη Θεατρική Ομάδα ΣΧΗΜΑ 7

Η Θεατρική Ομάδα ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει το έργο "Ποιός Ανακάλυψε την Αμερική;" της Χρ.Σπηλιώτη από 18 μέχρι 24 Ιανουαρίου στις 21:15 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Το Θεατρικό έργο του Μπερνάρντ Σλέηντ «Κάθε χρόνο ίδια μέρα»

Η κωμωδία του Μπερνάρντ Σλέηντ "Κάθε χρόνο ίδια μέρα" παρουσιάζεται από το Σάββατο 10 μέχρι και τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στο Κινηματοθέατρο Αστόρια. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Αρζόγλου και πρωταγωνιστούν η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Αλέξανδρος Σταύρου. Τηλέφωνα για πληροφορίες: 2810-242272 και 226746.

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει την ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ της Αγκάθα Κρίστι

«Η ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ» της Αγκάθα Κρίστι παρουσιάζεται από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης από την Πέμπτη 8 μέχρι και τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου.

Παιδικό Θέατρο «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ   Θεατρικός  Σταθμός - Είσοδος  Ελεύθερη

Ώρα έναρξης 17:30

Παιδικό  Θέατρο   από  το  ΘΕΑΤΡΟ  ΜΟΡΦΕΣ «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη σε  διασκευή  για παιδιά

Με τη Γιάννα  Κεφάλα, τον Σίμο  Χριστοδούλου  και άλλους  ηθοποιούς.

Παιδικό Θέατρο «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη

ΤΡΙΤΗ  23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  Θεατρικός  Σταθμός - Είσοδος  Ελεύθερη

Ώρα έναρξης:17:30

Παιδικό Θέατρο  από  το   ΘΕΑΤΡΟ  ΜΟΡΦΕΣ «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη σε  διασκευή  για παιδιά

Με τη  Γιάννα  Κεφάλα, τον  Σίμο  Χριστοδούλου  και άλλους  ηθοποιούς.

Παραμύθι με κούκλες για παιδιά «Φρικαντέλα Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα»

ΔΕΥΤΕΡΑ  22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  Προαύλιος  χώρος  της  Βασιλικής  του  Αγίου  Μάρκου

Είσοδος Ελεύθερη     Ώρα έναρξης 18:00

Παραμύθι  με  κούκλες  για  παιδιά «Φρικαντέλα Η μάγισσα που   μισούσε τα  κάλαντα» από  το OMMA  STUDIO

Θεατρική Παράσταση «Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ»

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008, στο πλαίσιο  τον εκδηλώσεων του Δήμου  Ηρακλείου «Χριστούγεννα- Πρωτοχρονιά 2009»  ξεκινούν οι παραστάσεις του έργου «Ο τέλειος εραστής» του Νηλ Σαιμον με τους Πασχάλη Τσαρούχα και θεοφανία Παπαθωμά στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Οι  ώρες  παραστάσεων  είναι: Παρασκευή 21:15, Σάββατο (2 παραστάσεις) απογευματινή 18:15 και βραδινή 21:15 Κυριακή 21:15.

Κρατικό Θέατρο Μάγων της Μόσχας

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Κινηματοθέατρο  «ΑΣΤΟΡΙΑ». Δύο  παραστάσεις   Απογευματινή 18:30 και  Βραδινή  21:00

ΚΡΑΤΙΚΟ  ΘΕΑΤΡΟ  ΜΑΓΩΝ  ΤΗΣ  ΜΟΣΧΑΣ.

«Θεατρικές Διαδρομές» από τους δημοσιογράφους του Ηρακλείου

Οι δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της πόλης μας παρουσιάζουν την πρώτη θεατρική δουλειά τους με τίτλο "Θεατρικές Διαδρομές" στο Θεατρικό Σταθμό από 11 μέχρι και 14 Δεκεμβρίου 2008 στις 21:30. Η παράσταση αποτελείται από πέντε μονόπρακτα πολύ σημαντικών συγγραφέων του παγκόσμιου θεάτρου σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη.

Θεατρικό έργο με τίτλο «Μπαμπά... μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή»

Το θεατρικό έργο "Μπαμπά... μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή" των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου παρουσιάζεται στο κινηματοθέατρο Αστόρια από την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου στις 18:30 και 21:30. Η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Ρήγα και πρωταγωνιστούν η Πηνελόπη Πιτσούλη, ο Τάσος Πεζιρκιανίδης, ο Γιώργος Γαλίτης, η Βάσω Γουλιελμάκη και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Η Κωμωδία του Αριστοφάνη «Όρνιθες» από τη Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Τη  κωμωδία του Αριστοφάνη «Όρνιθες» θα παρουσιάσει η θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές  Ηρακλείου) σε  σκηνοθεσία  του  Γιώργου  Αντωνάκη   στο  Θεατρικό  Σταθμό   Ηρακλείου  (λιμάνι) από  τις 26  Νοεμβρίου  έως  και τις  4 Δεκεμβρίου  2008  (καθημερινά) στις  21:00.

Η Θεατρική Ομάδα του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ παρουσιάζει Άντον Τσέχωφ

Η Θεατρική Ομάδα του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ παρουσιάζει τα τρία μονόπρακτα του Άντον Τσέχωφ "Επέτειο", "Αρκούδα" και "Πρόταση Γάμου" από την Παρασκευή 21 μέχρι την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στις 21:00 στο Θεατρικό Σταθμό. Η είσοδος είναι 5 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν στους συλλόγους "Ευ Ζώ με τον Καρκίνο" και "Ηλιαχτίδα".

Χοροθέατρο ΚΡΗΤΗ! «ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ...Ο ΜΕΓΑΣ»

Χοροθέατρο ΚΡΗΤΗ! "ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ...Ο ΜΕΓΑΣ" από το Καλλιτεχνικό Σχολείο και το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 20:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Γουβών.

Παρουσίαση του παραμυθιού «Ο Μελένιος και η Βατομουρένια»

Το παραμύθι "Ο Μελένιος και η Βατομουρένια" παρουσιάζεται στο Θεατρικό Σταθμό το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 18:00. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις εκδόσεις "Λόγος-Μαρία Ρουσοχατζάκη" και το βιβλιοπωλείο "Παναγιωτάκη". Συμμετέχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.

Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας παρουσιάζει την παράσταση Best of Image 2008

Το Μαυρο Θέατρο της Πράγας παρουσιάζει την παράσταση του "Best of Image 2008" από 12 μέχρι 15 Νοεμβρίου στο Κινηματοθεάτρο Αστόρια. Η παράσταση συνδυάζει παντομίμα, χορό και ειδικά εφέ με πρωτότυπη μουσική.

Θεατρική Παράσταση «ΜΠΛΕΞΟΔΟΥΛΕΙΕΣ» από τη Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννου

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννου Ηρακλείου, παρουσιάζει το έργο του Μαρίνου Ι. Ιδομενέως  «ΜΠΛΕΞΟΔΟΥΛΕΙΕΣ». Θεατρικός Σταθμός Ηρακλείου (λιμάνι), Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 6:30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

 

Η Θεατρική Ομάδα «Sotto Voce» παρουσιάζει το έργο του Ντοστογιέφσκι «Όνειρο Γελοίου»

Η Θεατρική Ομάδα "Sotto Voce" παρουσιάζει το έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι "Όνειρο Γελοίου" στο Θωρείον την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στις 21:00. Ερμηνεύει η Κατερίνα Βρέντζου σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Πάλλη.

Παιδικό Θεατρικό Μιούζικαλ «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα»

Παιδικό Θεατρικό Μιούζικαλ "Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα" σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα, μουσική Γιάννη Ζουγανέλη και χορογραφίες Φώτη Μεταξόπουλου στις 1 και 2 Νοεμβρίου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 17:30 και στις 19:30.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ “Sotto Voce” Παρουσιάζει μια πειραματική σπουδή πάνω στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ζαν Ανούιγ « Μήδεια» σε μορφή μονοδράματος

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "Sotto Voce" Παρουσιάζει μια πειραματική σπουδή πάνω στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ζαν Ανούιγ « Μήδεια» σε μορφή μονοδράματος σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Πάλλη παίζει: Κατερίνα Βρέντζου.

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ παρουσιάζει την κωμωδία «ΒΡΟΝΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΚΗΔΕΣ» Σκηνοθεσία: Μάνος Μανιάς

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ παρουσιάζει την κωμωδία «ΒΡΟΝΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΚΗΔΕΣ» Σκηνοθεσία: Μάνος Μανιάς.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΝΩΑ παρουσιάζει «ΤΟ ΦΙΝΤΑΝΑΚΙ» του Παντελή Χόρν Σκηνοθεσία: Κορίνα Βαφειάδου

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΝΩΑ παρουσιάζει «ΤΟ ΦΙΝΤΑΝΑΚΙ» του Παντελή Χόρν.Σκηνοθεσία: Κορίνα Βαφειάδου.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζει την κωμωδία «ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ» ΤΟΥ Σ. Πατατζή Σκηνοθεσία: Δημήτρη Φραγκιαδουλάκη

Το ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζει την κωμωδία «ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ» ΤΟΥ Σ. Πατατζή .Σκηνοθεσία: Δημήτρη Φραγκιαδουλάκη.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΜΩΝΙΔΗΣ (Από Το Ελληνικό θέατρο Της Νέας Υόρκης) παρουσιάζει σε μορφή μονόλογου και δική του θεατρική διασκευή την «ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ» ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΜΩΝΙΔΗΣ (Από Το Ελληνικό θέατρο Της Νέας Υόρκης) παρουσιάζει σε μορφή μονόλογου και δική του θεατρική διασκευή την «ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ» ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ (Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στην Ελληνική γλώσσα (23/9) και η δεύτερη στην Αγγλική γλώσσα (24/9).

Η θεατρική ομάδα του «ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ» παρουσιάζει «ΤΑ ΔΙΦΟΡΑ» ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

Η θεατρική ομάδα του «ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ» παρουσιάζει «ΤΑ ΔΙΦΟΡΑ» ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΟΡΦΕΣ» παρουσιάζει την κωμωδία του Δ.ΨΑΘΑ «ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ» Σκηνοθεσία: Γ.Κεφαλα -Σ.Χριστοδούλου

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΟΡΦΕΣ» παρουσιάζει την κωμωδία του Δ.ΨΑΘΑ «ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ» Σκηνοθεσία: Γ.Κεφαλα -Σ.Χριστοδούλου

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΑΝΝΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Ο ΠΑΤΟΥΧΑΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ» Ποίηση: Δημήτρης Θεοδοσάκης Μουσική: Γιάννης Δαμαρλάκης

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΑΝΝΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Ο ΠΑΤΟΥΧΑΣ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ» Ποίηση: Δημήτρης Θεοδοσάκης Μουσική: Γιάννης Δαμαρλάκης.

ΤΟ ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «GROTESKA» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ «CAPITAL CITY»

ΤΟ ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «GROTESKA» ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

«CAPITAL CITY» Στην παράσταση συμμετέχουν ηθοποιοί από διάφορες χώρες.

Θεατρική Παράσταση «ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΤΑΤΖΗ από το ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ»

Το 2ο Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα σας προσκαλεί την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008 και ώρα 9.00 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Φιλοθέης στη συνοικία Φιλοθέη, στη θεατρική παράσταση «ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ του ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΤΑΤΖΗ από το ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ» στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2008». (Είσοδος ελεύθερη)

Η εκδήλωση διατέθηκε από το Συμβούλιο μας και το Δήμο Ηρακλείου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλοθέης, τον οποίο ευχαριστούμε για τη συνεργασία του.

Το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα, η Δημοτική Αρχή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοθέης σας εύχονται μία ευχάριστη βραδιά.

Μουσικοθεατρική παράσταση «Γαλάζιο Πουλί του ΜΩΡΙΣ ΜΕΤΕΡΛΙΝΓΚ»

Το 2ο Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα σας προσκαλεί την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Φιλοθέης στη συνοικία Φιλοθέη, στη μουσικοθεατρική παράσταση «Γαλάζιο Πουλί του ΜΩΡΙΣ ΜΕΤΕΡΛΙΝΓΚ»  (βραβείο Νόμπελ 1911) από το ΟΜΜΑ STUDIO, στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2008». (Είσοδος ελεύθερη)

Η εκδήλωση διατέθηκε από το Συμβούλιο μας και το Δήμο Ηρακλείου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλοθέης, τον οποίο ευχαριστούμε για τη συνεργασία του.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ» του Μολιέρου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ» του Μολιέρου

Σκηνοθεσία: Θ.  Καρακατσάνης Παίζουν:  Θύμιος  Καρακατσάνης , Κώστας  Βουτσάς  κ.α.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΞΑΝΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΣ» του φιλέλληνα Guilhernme Figueiredo

ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΞΑΝΘΟΣ  ΚΑΙ Ο  ΔΟΥΛΟΣ  ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΣ» του φιλέλληνα Guilhernme  Figueiredoαπό το θίασο«Κεκρώπια» του  Φαίδωνα  Γεωργίτση παίζουν: Φαίδων  Γεωργίτσης , Δημήτρης  Σκούφας.

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «Η ΞΥΛΕΝΙΑ ΚΟΥΚΛΑ» σκηνοθεσία: Δημήτρη Αδάμ από τις Μαγικές Σβούρες

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «Η ΞΥΛΕΝΙΑ  ΚΟΥΚΛΑ» σκηνοθεσία: Δημήτρη Αδάμ από  τις  Μαγικές Σβούρες. 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ -ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ «ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ» του Willy Russel

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ -ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ «ΔΕΣΜΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ» του Willy  Russel.Σκηνοθεσία: Κώστας  Σπυρόπουλος.Παίζουν:  Ελισάβετ  Κωνσταντινίδου , Κώστας  Σπυρόπουλος κ.α.

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ» του Μολιέρου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΓΙΑΤΡΟΣ  ΜΕ ΤΟ  ΣΤΑΝΙΟ» του Μολιέρου .Παίζουν: Βασίλης  Τσιβιλίκας , Γ. Κωνσταντίνου, Έλενη  Φιλίνη  ,Αθηνά Μαυρομάτη κ.α. 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΝΕΦΕΛΕΣ» του Αριστοφάνη

ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΝΕΦΕΛΕΣ» του Αριστοφάνη.Σκηνοθεσία: Θανάση Θεολόγη .Παίζουν: Τάσος Χαλκιάς, Τάσος Παλατζίδης  κ.α.

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «CAVEMAN» του Rod Becker

ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «CAVEMAN» του  Rod  Becker Σκηνοθεσία: Αναστασία  Παπαστάθη .Παίζει: Γεράσιμος  Γεννατάς.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» του Αισχύλου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» του Αισχύλου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ Σκηνοθεσία:Χρήστος Καλαβρούζος .Παίζουν: Χρίστος Καλαβρούζος ,Βασίλης Κολοβός, Θωμάς Βούλγαρης κ.α.

Θεατρική Παράσταση «ΤΟ ΦΥΝΤΑΝΑΚΙ του Παντελή Χορν»

Το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα προσκαλεί μικρούς και μεγάλους την Τρίτη 12/8/2008 και ώρα 9.00 μ.μ. στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Πόρου στη θεατρική παράσταση «ΤΟ ΦΥΝΤΑΝΑΚΙ του Παντελή Χορν». Είναι ένα από τα αριστουργήματα του Νεοελληνικού Θεάτρου.

Πρόσωπα απλά και οικεία, λαϊκοί τύποι αλλά και αστοί βιώνουν και παρουσιάζουν ανθρώπινες καταστάσεις, οικογενειακές ιστορίες, καθημερινά θέματα που εκφράζονται με έντονα συναισθήματα, έρωτα και πόνο.

Το Συμβούλιο του Διαμερίσματος και η Δημοτική Αρχή σας εύχεται καλό καλοκαίρι.   

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Η «ΜΕΛΙΣΣΑ» του Νίκου Καζαντζάκη Σκηνοθεσία: Τηλέμαχου Μουδατσάκι

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Η «ΜΕΛΙΣΣΑ» του Νίκου Καζαντζάκη Σκηνοθεσία: Τηλέμαχου Μουδατσάκι.

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ OMMA STUDIO Αισχύλου ,ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ OMMA STUDIO Αισχύλου'ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ"(σκηνοθεσία:Αντώνης Διαμαντής) ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ:15 EYRO.Κυριακή 10 Αυγούστου στις 21:00.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ ΛΕΒΑΝΤΕ» του Γρηγ. Ξενόπουλου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΟ ΦΙΟΡΟ ΤΟΥ  ΛΕΒΑΝΤΕ» του Γρηγ. Ξενόπουλου Σκηνοθεσία: Κώστας  Τσιάνος Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος ,Χάρης Σώζος κ.α.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΩΝ» Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΝΘΕΜΩΝ» Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης Παίζουν: Τάκης Χρυσικάκος ,Νικολέτα Βλαβιανού κ.α.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» του Αλέξανδρου Ρίζου-Ραγκαβή

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» του Αλέξανδρου Ρίζου-Ραγκαβή Σκηνοθεσία: Γιάννη Καλατζόπουλου Παίζουν: Παύλος Χαϊκάλης, Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Παιδική Θεατρική Παράσταση - Κουκλοθέατρο «Εμείς θα κάνουμε το γύρο του κόσμου»

Το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους την Τρίτη 29/7/2008 και ώρα 8.00 μ.μ. στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χρυσοπηγής στην παιδική θεατρική παράσταση - Κουκλοθέατρο «Εμείς θα κάνουμε το γύρο του κόσμου» από την Θεατρική Εταιρεία ANGELUS NOVUS.

Είναι μία μοναδική παράσταση μαριονέτας με ντεκόρ το σώμα της κουκλοπαίχτριας και πρόσωπα τα ίδια της τα χέρια.

Η παράσταση διατέθηκε από το Συμβούλιο μας και το Δήμο Ηρακλείου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσοπηγής, τον οποίο ευχαριστούμε για τη συνεργασία του.

Παιδική Θεατρική Παράσταση - Κουκλοθέατρο «Εμείς θα κάνουμε το γύρο του κόσμου»

Το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα προσκαλεί τους μικρούς μας φίλους την Κυριακή  27/7/2008 και ώρα 8.30 μ.μ. στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Πατελών στην παιδική θεατρική παράσταση - Κουκλοθέατρο «Εμείς θα κάνουμε το γύρο του κόσμου» από την Θεατρική Εταιρεία ANGELUS NOVUS.

Είναι μία μοναδική παράσταση μαριονέτας με ντεκόρ το σώμα της κουκλοπαίχτριας και πρόσωπα τα ίδια της τα χέρια.

Το Δ.Συμβούλιο του Διαμερίσματος και η Δημοτική Αρχή σας εύχεται καλό καλοκαίρι.    

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΓΚΟΛΦΩ» του Σπ. Περεσιάδη

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Η ΓΚΟΛΦΩ» του Σπ. Περεσιάδη Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας Παίζουν: Έλενα Μαυρίδου, Θεόδωρος Οικονομίδης ,Δήμητρα Κούζα και ο Σιμος Κακάλας.

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ «ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ» σε κείμενο και σκηνοθεσία ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ «ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ» σε κείμενο και σκηνοθεσία ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ» του Ουίλλιαμς Σαίξπήρ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ» του Ουίλλιαμς Σαίξπήρ

Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης Παίζουν: Πάνος Σκουρολιάκος, Γωγώ  Μπρέμπου κ.α.

 

 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ’» του Ουίλλιαμς Σαίξπήρ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΡΙΧΑΡΔΟΣ Γ'» τοu Ουίλλιαμς Σαίξπήp με τον Γιώργο Κιμούλη.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΛΕΝΗ» του ΕΥΡΙΠΙΔΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΛΕΝΗ» του ΕΥΡΙΠΙΔΗ Σκηνοθεσία: ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΘΕΡΙΔΗΣ

Παίζουν: Σμαράγδα Καρύδη (Ελένη) , Θοδωρής Αθερίδης (Μενέλαος) , Γιάννης Βούρος (Θεοκλύμενος), Γιώργος Καπουτζίδης.

ΤΟ «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζει το «ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΓΑΜΟ» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

ΤΟ «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζει το «ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΓΑΜΟ» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία: Κώστα Τσιάνου Παίζουν: Μέμος Μπεγνής κ.α.

Η Κωμωδία του Ρικ Άμποτ «Η παράσταση συνεχίζεται» από το Θέατρο Σητείας

Το Θέατρο της Σητείας παρουσιάζει τη κωμωδία του Ρικ Άμποτ  «Η παράσταση συνεχίζεται», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιαννακάκη, το Σάββατο 17 Μάιου στις 9 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.
Ένα έργο για το θέατρο και τους ηθοποιούς, που επιλέξαμε για να γιορτάσουμε τα 15 χρόνια δράσης του  Θεάτρου της Σητείας.

Εκδηλώσεις για το Θέατρο στην Εκπαίδευση

Διήμερο εκδηλώσεων για το θέατρο στην εκπαίδευση με θέμα "Εσύ... όπως κι εγώ. Εξερευνώντας τη διαφορετικότητα μέσα από το θέατρο" διοργανώνει το Πανελλήνιο Δίκτυο. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 10 και 11 Μαίου 2008 στον Θεατρικό Σταθμό.

ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης - Θεατρική παράσταση 'Μπαμπάδες με ρούμι'

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης ανεβάζει την κωμωδία "Μπαμπάδες με ρούμι"των Ρέππα -Παπαθανασίου στο Θεατρικό σταθμό Ηρακλείου από το Σάββατο 12/4 μέχρι και τη Τρίτη 15/4/2008. Εισιτήρια προπωλούνται στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου (Ανδρόγεω 2) και στο Θεατρικό Σταθμό (δύο ώρες πριν την παράσταση). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2810 399211-212 και 2810 243320.

Θεατρική Παράσταση 'Destination: Pig's Planet ' Υπαρξιακή Κωμωδία

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ": Θεατρική Παράσταση "Destination: Pig's Planet " - Υπαρξιακή Κωμωδία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/2 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/3 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Θεατρική Παράσταση 'Οδυσσέα Γύρισε Σπίτι' από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει το έργο του Ι.Καμπανέλλη "Οδυσσέα Γύρισε Σπίτι" από Δευτέρα 28 Ιανουαρίου μέχρι και Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008 στις 21:15 στο Θεατρικό Σταθμό του Δήμου Ηρακλείου.

«ΧΑΡΤΙΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ» του Egon Wolff από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Το εμπνευσμένο έργο του Χιλιανού συγγραφέα Egon Wolff «Χάρτινα Λουλούδια» παρουσιάζει στο Ηράκλειο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται με επιτυχία έως και την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και ώρα 21:00.

Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ , μαθητικό - φοιτητικό 10 ευρώ. Ισχύουν εισιτήρια εργατικής εστίας.

 

Παιδικό Θέατρο

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 17:00

Προαύλιο χώρος της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου – είσοδος ελεύθερη

Παιδικό Θέατρο

Μουσικοθεατρικά Δρώμενα και Θεατρικά Παιχνίδια για παιδιά από τις «Μαγικές Σβούρες»

Συμμετέχουν ηθοποιοί ,παιδαγωγοί ,ξυλοπόδαρα ,μουσική και ταχυδακτυλουργός.

Παιδικό Θέατρο

ΠΕΜΠΤΗ 27 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 17:30

Θεατρικός Σταθμός – είσοδος ελεύθερη

Παιδικό Θέατρο

Το Θέατρο Μορφές παρουσιάζει την παράσταση «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΝΥΦΗ»

Είναι ένας συνδυασμός ζωντανού θεάτρου και θεάτρου σκιών. Γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από τη Γιάννα Κεφάλα

Παράσταση Θεάτρου Μαριονέτας για παιδιά

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 17:00

Θεατρικός Σταθμός

Παράσταση Θεάτρου Μαριονέτας για παιδιά

Οι «Αθηναϊκές Μαριονέτες» παρουσιάζουν το έργο της Κάρμεν Ρουγγέρη «Κοπππέλια»

38 ξυλόγλυπτες μαριονέτες σ΄ ένα πανέμορφο χωριό ζωντανεύουν την ιστορία ενός παράξενου γέρου που τον λένε Κοππέλιο. Μια μέρα από το παράθυρο του γέρου Κοππέλιου παρουσιάζεται μια όμορφη κοπέλα…

Παράσταση Θεάτρου Μαριονέτας για παιδιά

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 17:00

Θεατρικός Σταθμός

Παράσταση Θεάτρου Μαριονέτας για παιδιά

Οι «Αθηναϊκές Μαριονέτες» παρουσιάζουν το έργο της Κάρμεν Ρουγγέρη «Κοπππέλια»

38 ξυλόγλυπτες μαριονέτες σ΄ ένα πανέμορφο χωριό ζωντανεύουν την ιστορία ενός παράξενου γέρου που τον λένε Κοππέλιο. Μια μέρα από το παράθυρο του γέρου Κοππέλιου παρουσιάζεται μια όμορφη κοπέλα…

7η Συνάντηση για τη Θεατρική Αγωγή στην Εκπαίδευση με θέμα: «Τέχνη θεάτρου / Παιδ(ε)ίαν κατεργάζεται…»

Η 7η Συνάντηση για τη Θεατρική Αγωγή στην Εκπαίδευση με θέμα: «Τέχνη θεάτρου / Παιδ(ε)ίαν κατεργάζεται...» θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2007 έως την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007ώρα έναρξης 16:00 στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (Ταγμ. Γιακουμάκη 41, Ηράκλειο).