Tο Μαύρο Θέατρο της Πράγας

Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας IMAGE  έφτασε στο Ηράκλειο για 5 παραστάσεις : Παρασκευή 20.30 – Σάββατο 18.00 και 20.30 και Κυριακή 11.30 και 20.30. Είναι μοναδικό το συναίσθημα που σου βγάζει το μαύρο Θέατρο της Πράγας γιατί ξεφεύγει από το συμβατικό θέατρο στοχεύοντας με επιτυχία στην κατάρρευση του πραγματική και την αναβίωση της ψευδαίσθησης.  Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας είναι ένα θέαμα πλημμυρισμένο από κίνηση, χρώμα, μουσική και χιούμορ. Είναι μια ανάσα γέλιου και εφορίας στην δύσκολη εποχή που ζούμε.

«Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη - από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης για τη χειμερινή περίοδο 2014 παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη.  Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και δύο μουσικοί, (Σταύρος Ψαρουδάκης λύρα – τραγούδι και Δημήτρης Τσούρτος κιθάρα – κοντραμπάσο) που με την μουσική τους και το τραγούδι συνομιλούν με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!

Θεατρική παράσταση ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ του Ζάν Ζενέ

Η  Σχολή Θεάτρου ΟΜΜΑ  ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει  στο Χώρο Γνώσης και Πράξης " Καλλιγνωσία ": Αθηνάς 5, Τηλ 2811759799 / 6943299295(πίσω από το 3ο Λύκειο), τη θεατρική παράσταση: ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ του Ζάν Ζενέ

«Μια γιορτή στου Νούρι»

Η Πράξη Τέχνης 'Ιμερος θα ανεβάσει στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου την παράσταση «Μία γιορτή στου Νούρι» του Volker Ludwig. Η παράσταση απαρτίζεται από έμπειρους και ταλαντούχους Κρητικούς ηθοποιούς. Ένα έργο με εκπαι­δευτικό προσανατολισμό που ψυχαγωγεί τα παιδιά ενώ συγχρόνως πραγματεύεται με όρους επίκαιρους και ρεαλιστικούς το θέμα του ρατσισμού και της προκατάληψης απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες.

ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΚΡΕΒΑΤΙ, του Μανώλη Κορρέ από το Σύλλογο Μικρασιατών ‘’Ο Άγιος Πολύκαρπος’’

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ηρακλείου ‘’Ο Άγιος Πολύκαρπος’’ στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του αποφάσισε την δημιουργία θεατρικής ομάδας. Μια παρέα μικρών και μεγάλων παιδιών με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Πάνου Ιωαννίδη ανέλαβαν να υλοποιήσουν το εγχείρημα.

 

Διάλεξαν ένα έργο επίκαιρο αν και γράφτηκε πριν από 35 χρόνια. Ένα έργο που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Ένα έργο που κρατά το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος με τις συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων.

Ο θίασος ΣΧΗΜΑ 7 παρουσιάζει το έργο για παιδιά 'Ο τυχερός στρατιώτης'

Ο θίασος ΣΧΗΜΑ 7 , παρουσιάζει την φετινή σεζόν το έργο για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου,"Ο τυχερός στρατιώτης". Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις ανοιχτές για το κοινό στις 6 το απόγευμα.

«CAVEMAN» του Rob Becker

Ο CAVEMAN συνεχίζεται για 8ο χρονιά   με   τον Γιώργο Παρτσαλάκη που   διαθέτει ιδιαίτερο κωμικό εκτόπισμα στη σκηνήΠρώτος σταθμός του νέου  Caveman είναι το κινηματοθέατρο Αστόρια Cyta, στο οποίο ο Γιώργος Παρτσαλάκης κάνει την παρθενική του εμφάνιση στον αγαπημένο ρόλο κοινού και κριτικών την Παρασκευή 31/10, το Σαββάτο 1/11 και την Κυριακή 2/11  (εισιτήριο 15 Ευρώ) .

Αριστοφάνη 'Βάτραχοι'

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ "ΒΑΤΡΑΧΟΙ", ΣΑΒΒΑΤΟ 11  ΟΚΤΩΒΡΗ,  8.30 μμ, ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,Μια  συμπαραγωγή του θεάτρου ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ με το ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗ.

 

2 Bar - θεατρική βραδιά

Μία ιδιαίτερη θεατρική βραδιά οργανώνει το Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2- Δίπλα στο ΚΕΠ) την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου στις 21.00. Πρόκειται για την παρουσίαση του θεατρικού έργου (Bar Theatre) του Διονύση Κοριανίτη 2bar  από την Ασπασία Μεταξάκη και τον Αντώνη Παλιεράκη σε σκηνοθεσία της Ελένης Δαγκά.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», παρουσιάζει την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» ένα πρωτότυπο «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ».

«Μήδεια» του Ευριπίδη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την  Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 στο Κηποθέατρο    «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:00 με  Είσοδο 5€, η Θεατρική  Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει την τραγωδία  «Μήδεια» του Ευριπίδη

Μουσικοθεατρική παράσταση «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Η χορωδία  του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Νέας Αλικαρνασσού «Η ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ» παρουσιάζει  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 ,στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»