The Hangover IV

Μια νύφη (που δεν το' σκασε), ένας (παρ ολίγον) γαμπρός, ένας άγγλος ξάδελφος, ένας τρελός κολλητός, ένας παλιός παιδικός φίλος, ένας πολύ ενήλικας «προστάτης κυριών», δύο πολύ κυρίες.... (με το Π...κεφαλαίο), οργανώνουν έναν γάμο κ ένα bachelor party... με πολλές παράπλευρες απώλειες... Ένα θερμό επεισόδιο στις ελληνο -ρωσικές σχέσεις, έναν δεύτερο γάμο πριν καν γίνει ο πρώτος... μια χαμένη σημαία και τις περισσότερες ώρες χαμένες στο μυαλό όλων για το τι έχει συμβεί... Το μόνο σίγουρο...; Άγνωστο το πότε θα ξεχαστούν όλα... Αυτά τα ερωτήματα με πολύ κέφι και γέλιο θα μας απαντήσει η δροσερή και νεανική παρέα του ελληνικού "

Ο φίλος μου ο Λευτεράκης

Την κλασική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης", σε σκηνοθεσία-διασκευή Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό της πόλης του Ηρακλείου την Κυριακή 13 Απριλίου στο κινηματοθέατρο "Αστόρια" (τηλ. 2810242272) σε δύο παραστάσεις (18:30 και 21:30).

Η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου παρουσιάζει το έργο «ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ»

Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ   παρουσιάζει το έργο «ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ» του ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΡΣΕΛΑ την Τρίτη 08  Απριλίου  στο Θεατρικό Σταθμό στις  21:00.

ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου το “ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ παρουσιάζει το έργο «ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ» 

ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, η Θεατρική Ομάδα του  2ου Λύκειου Ιεράπετρας, παρουσιάζει το έργο «ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ»  το Σαββατο 5 Απριλίου, στο Θεατρικό Σταθμό στις  18:00.   Εισφορά 3€.

“Η Ανάκριση” του Πέτερ Βάις

“Η Ανάκριση” του Πέτερ Βάις στο Ηράκλειο 6 & 7 Απριλίου 2014 στις 18:15 και 21:15 στο Κινηματοθέατρο Αστόρια.

O Κώστας Καζάκος επικεφαλής ενός εξαιρετικού 12μελούς θιάσου, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει στην Κρήτη για να παρουσιάσει το εμβληματικό, επίκαιρο έργο, που έχει συγκινήσει βαθιά το κοινό, “Η Ανάκριση” του Γερμανού συγγραφέα Πέτερ Βάις, σε Απόδοση και Σκηνοθεσία Σταύρου Σ. Τσακίρη.

Είμαι Ένας Άλλος, με τον Γιάννη Στάνκογλου

Το έργο εμπνέεται από τη ζωή και τη φιλοσοφία του Α. Ρεμπώ, τον οποίο ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη – Knutsen. Μπορεί ο Ρεμπώ να εγκατέλειψε τη συγγραφή σε ηλικία 20 ετών, αλλά κατάφερε να θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του συμβολισμού και να επιδράσει τόσο πολύ στη μοντέρνα ποίηση που συνέχισε να ασκεί επιρροή με τη φιλοσοφία της ζωής του και τις απόψεις του για την ελευθερία πολλά χρόνια μετά σε καλλιτέχνες όπως τους Jim Morrison, Patti Smith, Jack Kerouac, John Lennon και τη Beat Generation εν γένει.

'Ο Θεός της Σφαγής' από την Square Theatre Company

Η SQUARE THEATRE COMPANY είναι μια θεατρική ομάδα και αστική μη κερδοσκοπική εταιρία θεάτρου που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2011 από τους ηθοποιούς Ιωάννα Σταυροπούλου, Δάφνη Μανούσου, Γιάννη Λασπιά και Αργύρη Θανάσουλα.

Η θεατρική ομάδα ΤΕΙ Ηρακλείου παρουσιάζει την παράσταση 'Η δολοφονία του Μαρά'

Η θεατρική ομάδα ΤΕΙ Ηρακλείου, παρουσιάζει την παράσταση "Η δολοφονία του Μαρά". Ένα θεατρικό κείμενο του Peter Weiss, το απόσταγμα του οποίου είναι η διαλεκτική διαμάχη δύο εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων, του περιβόητου ηδονιστή Μαρκήσιου ντε Σάντ και του ιδεολογικού πρωτεργάτη της Γαλλικής Επανάστασης Ζάν Πωλ Μαρά.

«ΦΑΥΣΤΑ» του Μπόστ από το “Omma Studio”

Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου το “OMMA STUDIO παρουσιάζει τη «ΦΑΥΣΤΑ» του Μπόστ την Δευτέρα 31 Μαρτίου στο Θεατρικό Σταθμό στις  21:00. 

«ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ» του Σλάμοβιρ Μροζεκ από τον Θεατρικό Κύκλο “Χανίων”

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ

 «ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ» του Σλάμοβιρ Μροζεκ  από τον Θεατρικό Κύκλο “Χανίων” στους «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2014».

Παρασκευή 28 Μαρτίου, ώρα 21:00

Στον Θεατρικό Σταθμό

Το πολύ ενδιαφέρον έργο του Πολωνού συγγραφέα  Σλάμοβιρ Μροζεκ , "ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ"   παρουσιάζεται απόψε  (Παρασκευή 28 Μαρτίου) στο Θεατρικό Σταθμό στις  21:00 με ελεύθερη είσοδο από τον «Θεατρικό Κύκλο»

Χανίων σε σκηνοθεσία Μανώλη Πουλή στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Το έργο σκηνοθετεί ο Μανώλης Πουλής και ερμηνεύει το ένα από τους δυο ρόλους του έργου (ΧΧ)ενώ τον δεύτερο (ΑΑ)  ο Χάρης Αργυρόπουλος.

Θεατρική παράσταση «Η ανεράγδα»

Η   Ακαδημία  Θεάτρου   του   θεατρικού   εργαστηρίου  Ζαρού,  που αποτελείται   από  τα  παιδιά  του Γυμνασίου  Ζαρού, σας  προσκαλεί  το Σάββατο  29  Μαρτίου  στις 8 μ.μ  στο  Πνευματικό  Κέντρο Ζαρού,  στην θεατρική  παράσταση  «Η ανεράγδα» του  βραβευμένου   θεατρικού έργου    της    Θεοδοσίας    Αργυράκη- Ασαργιωτάκη     στον    διεθνή διαγωνισμό που  διοργάνωσε ο  Σύνδεσμος  Θεατρικών  Συγγραφέων  Κύπρου   για   την   Κυπριακή,  Κρητική,  Γραικανική   ντοπιολαλιά,   στα    πλαίσια   των  προσπαθειών   τους    για   διάσωση   και   διαιώνιση  των  περιφερειακών   ιδιωμάτων  της   Ελληνικής   γλώσσας.  Συνεργαζόμενοι Oργανισμοί   για  την   αξιολόγηση  των  έργων:  στην   Κρήτη :  ο Δήμος Ηρακλείου,    στην   Ιταλία :  το   Πανεπιστήμιο     του    Σολέντο,   Σχολή Παιδαγωγικών,    Ψυχολογικών      και     Διδακτικών    Επιστήμων.   

Την  σκηνοθετική    και    γενική    επιμέλεια   της   παράστασης , έχει   ο Παπαγιαννάκης Μάνος.

Γενική είσοδος 3 ευρώ   

Το «ΛΟΝΔΙΝΟ» του Σαίμον Στήβενς

Το έργο  "ΛΟΝΔΙΝΟ"  του  Βρετανού  συγγραφέα  Σάιμον Στήβενς παρουσιάζει το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, για δυο παραστάσεις Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Μαρτίου και ώρα 21.00 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. 
Γενική είσοδος: 9€. (άνεργοι δωρεάν  με  επίδειξη κάρτας  ανεργίας, και κατόπιν κράτησης θέσεων).

Θεατρική ομάδα «Ιυττός» - Δεσποινίς Μαργαρίτα

Η δεσποινίς Μαργαρίτα είναι η ζωντανή απόδειξη της Δαρβινικής θεωρίας της επιβίωσης του πιο ευπροσάρμοστου.  Υπηρετεί ένα σύστημα κλειστό σε οποιαδήποτε αλλαγή ή εξέλιξη. Μόνο η ίδια εξελίσσεται γι αυτό και θα υπάρχει πάντα. Η δεσποινίς Μαργαρίτα δεν έχει φύλο, δεν έχει ηλικία, ούτε πρόσωπο γιατί το πρόσωπο της διαρκώς αλλάζει και  μεταβάλλεται.

CAVEMAN

Το φαινόμενο «CAVEMAN» του Rob Becker σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη. Μια παράσταση που πάνω από 280.000 θεατές στην Ελλάδα έχουν λατρέψει. Ο «CAVEMAN» έχει πάνω από 10.000.000 θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί σε 15 διαφορετικές γλώσσες και είναι η μακροβιότερη σόλο παράσταση στην ιστορία του Broadway, κάτι που έκανε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να αποκαλεί την 18η Ιουλίου ημέρα του Caveman και να μετονομάσει την οδό 44 West σε Caveman Way.

Παιδική Θεατρική παράσταση 'Η ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥ'

Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι  του  ΤΖΕΦ  ΜΠΡΙΜΠΟ  και  ΓΚΕΙΛ ΝΤΕ ΜΑΡΚΕΝ που γιορτάζει τη χαρά της προσφοράς, την αξία της γενναιοδωρίας, το άνοιγμα του εαυτού μας στους άλλους. “Το δώρο της παπλωματούς” δίκαια απέσπασε πέντε βραβεία για το περιεχόμενο του.

«Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΤΕΣ» του Ευγένιου Τριβιζά

Το εξαίρετο  και άκρως  εκπαιδευτικό  θεατρικό  έργο  για παιδιά  και όχι  μόνο  του  Ευγένιου  Τριβιζά  «Η ΧΩΡΑ  ΧΩΡΙΣ  ΓΑΤΕΣ» ανεβάζει  η Θεατρική  Ομάδα  του  Πανεπιστημίου  Κρήτης  (Σχολές Ηρακλείου) σε σκηνοθεσία  του  Γιώργου  Αντωνάκη  στον Θεατρικό  Σταθμό  Ηρακλείου  από  06 έως  09  Μαρτίου  με ώρα  έναρξης  20:00 (Σάββατο  08 και Κυριακή  09 Μαρτίου θα δοθούν και απογευματινές   παραστάσεις  στις 17:30). Εισφορά 3 ευρώ.

“Ο Γυάλινος Κόσμος” του Tennessee Williams

“Η οικονομική κρίση που βιώνουμε δεν έχει ως βάση την οικονομία αλλά τη μοναξιά. Κρίση μοναξιάς θα έπρεπε να λέγεται. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πληγή του σημερινού ανθρώπου.  Ο καθένας μας κλείνεται στο μικρόκοσμό του, αποφεύγοντας την επικοινωνία με τον ίδιο του τον εαυτό και με τους άλλους. Και εκεί απομονωμένοι και εντελώς μόνοι και απροστάτευτοι, με συντροφιά τις ψευδαισθήσεις που μας χαρίζει η διασκέδαση, το αλκοόλ, το παραμύθι της εύκολης και άμεσης επικοινωνίας του internet, η καταπίεση του ερωτικού ενστίκτου, τότε για κάποιο λόγο-«ξαφνικά»- η οικονομία καταρρέει και οδηγούμαστε στην απόλυτη απελπισία, γυμνοί από τις ψευδαισθήσεις μας και εκτεθειμένοι σε μια αλήθεια που κανείς δεν έχει μάθει να βλέπει. 
Στο Γυάλινο Κόσμο του Tennessee Williams, βλέπουμε μια μέση οικογένεια που βιώνει την οικονομική κρίση του '30 στην Αμερική και πως οι άνθρωποι παραμένουν ξένοι ακόμη και κάτω από την ίδια τους τη στέγη.”

Χοροθεατρική παράσταση από την ερασιτεχνική ομάδα χορού Εχταγή

ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΟΡΟΥ