Σεμινάριο «Μάθετε να μιλάτε, να γράφετε και να διαβάζετε γερμανικά» στο Επιμελητήριο

Ένα νέο σεμινάριο για όσους θέλουν ν’ αποκτήσουν βασικές γνώσεις γερμανικών σχεδίασε και υλοποιεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Συνέλευση του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Ροδαυγή»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσιών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01 Μαρτίου  2017 και ώρα  5:00μ.μ. στο ΚΗΦΗ ΤΑΛΩΣ στην οδό Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο Κρήτης (έναντι του σχολικού συγκροτήματος ΤΑΛΩΣ). με θέματα ημερήσιας διάταξης.

Ολοκληρώνεται η έκθεση «Θεότητα, (α)συνέχεια»

Ολοκληρώνεται, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, η έκθεση «Θεότητα, (α)συνέχεια», η πρώτη της σειράς των περιοδικών παρουσιάσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με αντιπροσωπευτικά έργα των πρωτοπόρων καλλιτεχνών Κωνσταντίνου Παρθένη, Γιάννη Τσαρούχη, Χρήστου Καπράλου και Θεόδωρου Στάμου, από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του γνωστού συλλέκτη Ζαχαρία Πορταλάκη.

Το 1ο Εθνικό Πρωτάθλημα Τένις 2017 για αγόρια - κορίτσια 12,14 και 16 ετών στο Ηράκλειο

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 ξεκινάει το 1ο Εθνικό Πρωτάθλημα Τένις 2017 για αγόρια- κορίτσια 12,14 και 16 ετών, που διοργανώνει το «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. με την στήριξη της  Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου και τον ΔΟΠΑΦΜΗ.

Σεμινάριο «Massage relax σώματος και προσώπου» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το νέο σεμινάριο του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ απευθύνεται σε όσους απασχολούνται στον τομέα της αισθητικής και της ομορφιάς γενικότερα, αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εξειδικευτεί σε τεχνικές στο χώρο της υγείας και της ομορφιάς.

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Συνεχίζεται το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11:00 π. μ., στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Έτοιμοι για το Κύπελλο Χειμώνα στον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ

Με 12 αθλητές θα λάβει μέρος ο Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στο Κύπελλο Χειμώνα.Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α. και αφορούν το ξίφος μονομαχίας στην κατηγορία ανδρών-γυναικών.

1ος Διαγωνισμός Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ

Ο 1ος  Διαγωνισμός Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΜΗ, που έχει ως στόχο, να αναδείξει την Καινοτομία, τη Δημιουργικότητα, την Επιχειρηματικότητα και τη Συνεργασία! Σπουδαστές και απόφοιτοι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ηλικίας από 18 έως και 24 ετών,  έχουν προσκληθεί πανελλαδικά, να συμμετέχουν σε μια γιορτή του ΄΄ Επιχειρείν ΄΄, η οποία πρόκειται να αποτελέσει θεσμό στην εκπαίδευση.

Let’s do it Greece! Κυριακή 2 Απριλίου 2017. Μια παρέα παιδιών ενώνει όλη την Ελλάδα!

Το 2012, μια παρέα φίλων οραματίστηκε να ενώσει ολόκληρη τη χώρα με ένα φιλόδοξο όραμα για το περιβάλλον. Στο πέρασμα των τελευταίων 5 χρόνων, χιλιάδες εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε ένα ετήσιο ραντεβού με το σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο. Κάπως έτσι γεννήθηκε η εθελοντική εκστρατεία Let’s Do It Greece, που φέτος έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 2 Απριλίου 2017.

Επιμορφωτικό σεμινάριο παρουσίασης του προγράμματος «Δεξιότητες Ζωής (Life Skills)»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη: Αγγελική Ζαχαράτου) σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και με την υποστήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο παρουσίασης του Προγράμματος Βρετανικού Συμβουλίου με τίτλο: Δεξιότητες Ζωής (Life Skills)» για εκπαιδευτικούς γυμνασίων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από την εκπαιδεύτρια του Προγράμματος, για λογαριασμό του Βρετανικού Συμβουλίου, κα Κατερίνα Σαραντίδου, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:00-20:00, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο).

Σεμινάριο «Εργαλεία Social Media Marketing» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ επαναλαμβάνει το σεμινάριο «ΕΡΓΑΛΕΙΑ SOCIAL MEDIA MARKETING» που έχει καθιερωθεί με μεγάλη επιτυχία από το 2014.

Την Πέμπτη ο παιδικός αποκριάτικος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης, της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, για 32η συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιεί την Πέμπτη 23/02/2017 και ώρα 6 το απόγευμα, τον παιδικό αποκριάτικο χορό του, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του νέου ιδιόκτητου κτιρίου του (επί της οδού Παγκόσμιας Ειρήνης 9) όπου στεγάζεται το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ.

Επιτυχημένη η συμμετοχή της Παναγιωτάκη του Α.Ο. Θησέας στο Παγκόσμιο κύπελλο στο Ούντινε

Στην πρώτη της εμφάνιση σε παγκόσμιο κύπελλο έδειξε ικανή να φέρει ένα καλό αποτέλεσμα η αθλήτρια του συλλόγου μας Παναγιωτάκη Μαριάννα-Στέλλα.

Σεμινάριο με θέμα «Τα 100 λάθη που όλοι κάνουμε στο γραπτό λόγο και κανείς δε μας λέει»

Στο σεμινάριο «Τα 100 λάθη που όλοι κάνουμε στο γραπτό λόγο και κανείς δε μας λέει» το οποίο διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, θα εντοπίσουμε τα πιο συνηθισμένα λάθη και θα μάθουμε απλές τεχνικές έτσι ώστε να επικοινωνούμε ελληνικά.

Το Ελαιόλαδο συνάντησε το Λονδίνο! Οι μεγαλύτεροι διαγωνισμοί ελαιολάδου στην καρδιά της Ευρώπης

Το καλό, παρθένο ελαιόλαδο πρόκειται να ταξιδέψει ως την αγγλική πρωτεύουσα και να βραβευτεί στους διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θα έχει την τιμητική του στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2017, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι διεθνείς διαγωνισμοί ελαιολάδου London IOOC 2017”. Οι διοργανωτές αναμένουν να συγκεντρώσουν τα καλύτερα παρθένα ελαιόλαδα, ενώ θα δοθούν χωριστά βραβεία για την ποιότητα των ελαιόλαδων olive oil awards, για τον ισχυρισμό υγείας ελαιολάδου, αλλά και για την συσκευασία τους.

Συνέλευση του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Ροδαυγή»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση « Η Ροδαυγή» προσκαλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσιών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα  5:00μ.μ. στο ΚΗΦΗ ΤΑΛΩΣ στην οδό Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο Κρήτης (έναντι του σχολικού συγκροτήματος ΤΑΛΩΣ).

Αναβολή ομιλίας καθηγητή κ. Θεοχάρη Δετοράκη

Η προγραμματισμένη για αύριο, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00 π. μ. ομιλία του καθηγητή κ. Θεοχάρη Δετοράκη στο πλαίσιο της σειράς :«Ο Μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, αναβάλλεται, επειδή ο ομιλητής και οι οργανωτές έχουν την υποχρέωση και επιθυμία να παραστούν στην κηδεία της προσφιλούς τους Χριστοθέας Λυδάκη - Τσαπάκη, που θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα 12.00 το μεσημέρι στον Άγιο Τίτο.  Η νέα ημερομηνία της ομιλίας θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Κέντρο Καινοτόμου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας από το ΚΕΚ του ΕΒΕΗ

Πρωτοβουλία με στόχο την ουσιαστική εκπαίδευση και κατάρτιση του Επιχειρηματία-Αγρότη αναλαμβάνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με την ίδρυση του «Κέντρου Καινοτόμου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας» (Κε.Κ.Αγ.Επ) στις Μοίρες Ηρακλείου.

Επίσημη επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου του Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποίησε ο Πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα κ. Keith Morrill, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κρήτη.

Θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πεζοπορικών διαδρομών Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου

Ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πεζοπορικών διαδρομών για μαθητές/τριες Α/θμιας & Β/θμιας Εκ/σης.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι πεζοπορικές διαδρομές που προσφέρονται εντελώς δωρεάν στην Σχολική Κοινότητα του Ηρακλείου ( μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς & γονείς που τους/τις συνοδεύουν.

Ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο Ξεναγών

Περατώθηκε με επιτυχία σήμερα Τετάρτη 15/2/17, το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο των Ξεναγών, την έναρξη του οποίου κήρυξε τη Δευτέρα 13/2/2017, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κος Β. Λαμπρινός και απηύθυνε χαιρετισμό ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου κος Gian Andrea Paolo Garancini.

Στο Ούντινε της Ιταλίας για το Παγκόσμιο κύπελλο η Παναγιωτάκη του ΑΟ ΘΗΣΕΑ

Στο Ούντινε της Ιταλίας βρίσκεται η αθλήτρια του συλλόγου μας Παναγιωτάκη Μαριάννα-Στέλλα,για να λάβει μέρος την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο νεανίδων στο ξίφος μονοκαχίας.

Ικανοποιητικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές της Γ.Ε.Η. το προηγούμενο Σάββατο

Ο Μάριος Γιακουμάτος έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Νέων στο Dourdan της Γαλλίας. Στην παραπάνω διοργάνωση συμμετείχαν 147 αθλητές παγκοσμίου εμβέλειας. Ο αθλητής μετά από 5 νίκες και 1 ήττα προκρίθηκε στην επόμενη φάση, με σειρά κατάταξης 27ος. Εκεί βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Γάλο Empereur από τον οποίο ηττήθηκε, με
αποτέλεσμα να βρεθεί στην 66η θέση της τελικής κατάταξης του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Η 7η ΥΠΕ Κρήτης για τον θάνατο του Ιατρού Γυναικολόγου Γιώργου Κουβίδη

Μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Ιατρού Γυναικολόγου Γιώργου Κουβίδη, η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Σεμινάριο «Γίνε βοηθός λογιστή» διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου

Βασικές πρακτικές γνώσεις για τους βοηθούς λογιστών, καθώς και ενημέρωση για τις αλλαγές στην νομοθεσία των επιχειρήσεων, παρέχει το σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στο οποίο θα γίνει  επίσης αναφορά στους  νέους τρόπους υπολογισμών των ασφαλιστικών εισφορών  και στην εφαρμογή νέων βιώσιμων λύσεων για μείωση εισφορών.

Με επιτυχία συνεχίζονται οι διαλέξεις για την ιστορία του Ηρακλείου «Ο μίτος της Αριάδνης»

Στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με τον γενικό τίτλο: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, μίλησε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου ο Επίκουρος Καθηγητής Οθωμανικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνης Αναστασόπουλος με θέμα: Ο μαχαλάς και το δικαστήριο του καδή: η συνοικία του Χατζή Αλή Πασά στο Ηράκλειο.

Με επιτυχία το σεμινάριο Ευαισθητοποιήσης για ΑΜΕΑ της Εθελοντικής Ομάδας «Είμαι Ακόμα Παιδί»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα σεμινάριο της  Εθελοντικής  Ομάδας  ' Είμαι Ακόμα Παιδί'  με  θέμα "Ευαισθητοποίηση για άτομα με αναπηρίες (ΑΜΕΑ)"  στα παιδιά της 'Στέγης Αρρένων Ανηλίκων'.

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης - ΠΕ Ηρακλείου το 15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων  η περυσινή νικήτρια ομάδα του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού Eurogeka με την συνδιοργάνωση της Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου οργανώνει το 15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού.

Ενημέρωση για το παρθένο ελαιόλαδο

Εκτενής ενημέρωση για τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την απαράμιλλη αξία του παρθένου ελαιόλαδου πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Μεγάλες επιτυχίες για τον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ

Με επιτυχίες ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στο ξίφος μονομαχίας για τον Α.Ο. ΘΗΣΕΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Εξοπλίστηκαν τα Εργαστήρια του 1ου Ε.Κ. Ηρακλείου με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Η Διεύθυνση, οι Καθηγητές και οι Μαθητές του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης ευχαριστούν  το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την έγκριση και υλοποίηση δωρεάς στο Σχολείο. Με τη δωρεά αυτή αγοράστηκε πολύτιμος και σύγχρονος εξοπλισμός για τα Εργαστήρια όλων των τομέων του 1ου Ε.Κ..

Σεμινάριο «Επεξεργασία Εικόνας με το Photoshop»

Ένα νέο, πρωτοποριακό σεμινάριο για χομπίστες φωτογράφους, επαγγελματίες επεξεργασίας φωτογραφίας, αρχιτέκτονες, φοιτητές, web designers, αλλά και για όποιον ενδιαφέρεται να επεξεργαστεί ή να βελτιώσει τις φωτογραφίες του, μέσω του Photoshop,  διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Πλούσιο σε αγωνιστική δράση θα είναι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο για το τμήμα ξιφασκίας της Γ.Ε.Η.

Στο Κύπελλο Κόσμου ,που πραγματοποιείται στο DURDAN της Γαλλίας πρόκειται να λάβει μέρος με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας ο αθλητής της Γ.Ε.Η. Μάριος Γιακουμάτος, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου. Ο αθλητής του συλλόγου βρίσκεται το τελευταίο δεκαήμερο στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην πόλη PAU για αθλητική προετοιμασία εν όψη της παραπάνω διοργάνωσης, Στόχος του είναι η βελτίωση της θέσης του στην παγκόσμια κατάταξη.

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Συνεχίζεται το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11:00 π. μ., στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου την Τρίτη 7 / 2 / 2017 . Συναντήσαμε τον Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο , κ . Απόλλωνα Φιλιππή και την κ. Αγγέλα Σμυρνάκη , αρχιτέκτονα και αντιπρόεδρο . Είχαμε πλήρη ενημέρωση και τα ερωτήματα μας απαντήθηκαν. Στη συνέχεια θα υπάρχει συνεργασία , αλλά και στήριξη από την Ηράκλεια Πρωτοβουλία για την επίτευξη των στόχων τους.

Σεμινάριο «Εισαγωγή στη φυσική Αρωματοποιϊα»

Ένα νέο σεμινάριο για εκείνους που λατρεύουν τα αρώματα και επιθυμούν να επενδύσουν το χρόνο τους δημιουργικά ή έχουν σκοπό να εισέλθουν στον συγκεκριμένο επιχειρηματικό κόσμο, επαγγελματίες του χώρου ομορφιάς και αισθητικής  και όχι μόνο, διοργανώνει το ΤΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ο ΑΟ Θησέας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων στο ξίφος μονομαχίας στο Ο.Α.Κ.Α.

Ολοκληρώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων. Ο ΘΗΣΕΑΣ πιστός στο ραντεβού του δε θα μπορούσε να λήψει και θα δώσει το παρόν με 9 αθλητές.

Η 7η Παγκρήτια έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση» από 6 έως 14 Μαΐου 2017 στην Αθήνα

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες διοργανώσεις της Παγκρήτιας έκθεσης “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση” και της θερμής υποδοχής που τους επιφύλαξε το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ορίστηκε ο χρόνος διεξαγωγής της 7ης διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί για εννέα πλέον ημέρες και συγκεκριμένα από το Σάββατο 6 Μαΐου έως και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στο Νέο Φάληρο.

Eργαστήριο θεατρικής ανάγνωσης «Διαβάζοντας με τα μάτια της ψυχής, στα μάτια του Άλλου»

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/θμιας Εκπ/σης. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη Αγγελική Ζαχαράτου) και το Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας «Ενοχλώντας τις λέξεις», με τη στήριξη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού διοργανώνουν «Eργαστήριο θεατρικής ανάγνωσης με τίτλο: «Διαβάζοντας με τα μάτια της ψυχής, στα μάτια του Άλλου»,  με εισηγήτρια την Ειρήνη Γαβριλάκη, αρχαιολόγο, Τμηματάρχη Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής Έρευνας και Μουσείων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου. Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:00-15:00 & 16:30-18:30, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, πίσω από τον Άγιο Δημήτριο) και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ασχολούνται με φιλαναγνωστικές δραστηριότητες στα σχολεία τους.

Φεβρουάριος στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου τον Φεβρουάριο:

Σεμινάριο «Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων»

Το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει σεμινάριο με θέμα “Σχεδιασμός και λειτουργία καινοτόμων επιχειρήσεων μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.”  Έμπειρος εισηγητής και Γεωπόνος με κατάρτιση στην τυποποίηση και διαχείριση τροφίμων, θα μοιραστεί τις γνώσεις του και θα παρουσιάσει στην πράξη όσα πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση μεταποίησης γεωργικών προϊόντων ή θέλει να ενημερωθεί και να αποκτήσει παραπάνω γνώσεις στον τομέα αυτό.

Ενημέρωση για τη λειτουργία της Μονάδας Υγείας Ηρακλείου (ΠΕΔΥ – Μ.Υ. Ηρακλείου)

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ενημερώνει ότι η Μονάδα Υγείας Ηρακλείου (ΠΕΔΥ – Μ.Υ. Ηρακλείου), λειτουργεί  κατά τις καθημερινές (Δευτέρα – Παρασκευή) από 7:00 – 19:00, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με ισότιμη πρόσβαση, σε όλο τον πληθυσμό ευθύνης της. Ρητά επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες υπηρεσίες υγείας προσφέρονται και παρέχονται εντελώς δωρεάν σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, αρκεί ο πολίτης να διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Συγκεκριμένα:

Εκδήλωση για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε ή αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» εορτάστηκε φέτος για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 14 Ευρωπαϊκές χώρες.

Επιστολή του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου για παράταση ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων

Την παρέμβαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, προκειμένου να παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στους Νόμους 3299/2004 και 3908/2011, ζητεί με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Σεμινάριο «Το μακιγιάζ, βήμα προς βήμα» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Το νέο Σεμινάριο του ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,  με θέμα “Το μακιγιάζ, βήμα προς βήμα” απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία που θέλει να ανανεώσει τις γνώσεις του, αλλά και σε αρχάριους που θέλουν να μπουν στον κόσμο του μακιγιάζ!

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Συνεχίστηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία. Ο κ. Θεοχάρης Δετοράκης, ομότιμος καθηγητής Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, μίλησε με θέμα: Κρήτη, Βενετία και Ευρώπη στη διάρκεια του Κρητικού Πολέμου 1645 - 1669.

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του τμήματος Εξωτερικής Ιεραποστολής της Αρχιεπισκοπής

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του τμήματος Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στην αίθουσα διαλέξεων τηςΕνορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου.

Παρουσίαση του βιβλίου «Πρωτοθυγατέρες – η μαντινάδα στη ζωή της Κρήτης» του Γ. Μαρκάκη

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (οδός Πειραιώς 138, στάση μετρό Κεραμεικός- Αθήνα), το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ» παρουσιάζει, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, το νέο βιβλίο του Γιώργη Μαρκάκη «Πρωτοθυγατέρες – η μαντινάδα στη ζωή της Κρήτης»

Εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής «Ταξιδεύοντας Εις Την Πόλιν», της ζωγράφου Ελιάνας Ναούμ

Εγκαινιάζεται η Έκθεση ζωγραφικής «Ταξιδεύοντας  Εις Την Πόλιν», της ζωγράφου Ελιάνας Ναούμ, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου τ.έ., στις 7.30μ.μ., στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο.

Συνεχίζεται με τον καθηγητή κ. Θεοχάρη Δετοράκη η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών με τον γενικό τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Μεγάλη Φιλανθρωπική Εκδήλωση με σημαντικούς καλλιτέχνες - Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη

Μιχάλης ΚΟΥΝΑΛΗΣ, Γιώργος ΜΑΝΩΛΙΟΥΔΗΣ, Γιώργος ΓΛΥΚΟΚΟΚΑΛΟΣ, Γιώργης ΞΥΛΟΥΡΗΣ και πολλοί άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες με τα συγκροτήματά τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συγκεντρωθούν τρόφιμα - φάρμακα - ρούχα – παιχνίδια – σχολικά για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη! Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη Φιλανθρωπική Εκδήλωση οποία θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Αίθουσα του κέντρου «Νίδα» (Λινοπεράματα Ηρακλείου, έναντι ΔΕΗ, τηλ.: 2810 822097) την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 από τις 2 μ.μ. το μεσημέρι! Την εκδήλωση οργανώνει, κατά παράδοση τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» (www.Aetogiannis.gr) με μεγάλη συμμετοχή από τον κόσμο και σημαντική καλλιτεχνική επιτυχία.

Love Stories No4 powered by ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Φεβρουάριος… ο πιο ερωτικός μήνας του χρόνου και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποφάσισε να γιορτάσει από τώρα τον Θεό του Έρωτα. Επιθυμώντας να ξεφύγει από τα συνηθισμένα και να σκεφτεί νέους και όχι κοινότοπους τρόπους εορτασμού του Αγ. Βαλεντίνου, συνάντησε τον πιο ερωτικό σταθμό, τον Love Radio Κρήτης 102,8 και αποφάσισε να υποστηρίξει το project των “Love Stories”.

Επισκέψεις Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΠαΓΝΗ

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης σας ενημερώνει ότι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του ΠαΓΝΗ θα επισκεφτεί τα παρακάτω Κέντρα Υγείας εντός του μηνός Φεβρουαρίου. Ειδικότερα:

Σεμινάριο «Μιλώ και γράφω σωστά?» από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Γνωρίζετε τι ακριβώς δηλώνετε στον συνομιλητή σας, όταν χρησιμοποιείτε τον κρητικό ιδιωματισμό «Ξα σου / ξα μου»; Ξέρετε με ποια σειρά χρησιμοποιούνται τα «5 w» στον δημοσιογραφικό λόγο; Πιστεύετε ότι είναι εύκολο να γράψετε έναν τίτλο; Δοκιμάσατε ποτέ να διαγράψετε τις μισές λέξεις από ένα κείμενο χωρίς να αλλοιώσετε το νόημα;

Το 15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού και το 8ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων  η περυσινή νικήτρια ομάδα του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού Eurogeka με την συνδιοργάνωση της Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου και τον Δήμο Ηρακλείου, οργανώνει το 15ο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού και το 8ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Νέα υπηρεσία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου προς τα μέλη του για το εξαγωγικό εμπόριο

Μια νέα, σύγχρονη και δωρεάν υπηρεσία ηλεκτρονικής ενημέρωσης προσφέρει τo Επιμελητήριο Ηρακλείου στις επιχειρήσεις-μέλη του απευθυνόμενο κυρίως σε όσους ασχολούνται ή πρόκειται ν’ ασχοληθούν με το εξαγωγικό εμπόριο.

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την πλήρωση του Φράγματος «Χαλαυριανό»

Ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με την πλήρωση του Φράγματος «Χαλαυριανό»  που βρίσκεται Νότια από τον Άγιο Σύλλα και Ανατολικά από τον Προφήτη Ηλία  (περιοχή  Νοτιοδυτικά του Οικισμού Καρνάρι Αρχανών)

2ο Ανοιχτό Περιβαλλοντικό Σχολείο Ενηλίκων

Η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου, έπειτα από την επιτυχή υλοποίηση του 1ου ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΝΗΛΙΚΩΝ που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2014, διοργανώνουν το 2ο ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. Το Σχολείο θα έχει άτυπο χαρακτήρα και αφορά στην ενημέρωση των πολιτών για προβλήματα που έχουν όχι μόνο περιβαλλοντικό, αλλά και οικονομικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

Σεμινάριο Μουσικής Ερμηνείας και Θεατρικότητας με το Νότη Μαυρουδή στη σχολή Θεάτρου ΝΟΤΟΣ

Η σχολή Θεάτρου ΝΟΤΟΣ στο Ηράκλειο Κρήτης διοργανώνει σεμινάριο Μουσική ερμηνείας και θεατρικότητας με το συνθέτη Νότη Μαυρουδή. Ο γνωστός συνθέτης θα ασχοληθεί με το ελληνικό τραγούδι, ως εργαλείο θεατρικής έκφρασης.

Πλούσιο σε αθλητική δράση για το τμήμα Ξιφασκίας της ΓΕΗ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο

Πλούσιο σε αθλητική δράση, για το τμήμα Ξιφασκίας της Γυμναστικής Ένωσης Ηρακλείου, ήταν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Σεμινάριο «Οικιακό εργαστήριο παρασκευής σαπουνιού» από το ΚΕΚ του Επιμελητηρίου

Η παρασκευή σαπουνιού και η παρουσίαση των βασικών τεχνικών σαπωνοποίησης και οικιακής οικονομίας είναι ο σκοπός του σεμιναρίου που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Οι εκπαιδευόμενοι θα μάθουν ν’ αναγνωρίζουν τη σωστή ποιότητα σαπουνιού και θα μπορούν να φτιάξουν το δικό τους σαπούνι σώματος ή προσώπου. Επίσης, θα μπορούν να παράξουν τα δικά τους απορρυπαντικά με κύριο συστατικό το σαπούνι. Και όλα αυτά με αγνά, φυσικά υλικά!

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Η τέταρτη ομιλία του κύκλου: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία, έγινε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου από τον καθηγητή της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Στέφανο Κακλαμάνη με θέμα: Οι αδελφοί Κορνάροι στα χρόνια του πολέμου (1570-1573).

Ημέρα Επιχειρηματία / Λογιστή στο Επιμελητήριο

Μια διαφορετική «Ημέρα Επιχειρηματία/λογιστή» με εορταστικό χαρακτήρα διοργανώθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017.  Η Ομάδα Μητρώου ΓΕΜΗ υποδέχθηκε  επιχειρηματίες και λογιστές με τους οποίους αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο κληρώσεις δώρων, μία για τον τυχερό επιχειρηματία/λογιστή και μία για τον τυχερό εκπρόσωπο των φορέων που είχαν προσκληθεί.

Tην πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν για 32η συνεχή χρονιά στη Συνοικία της Αγίας Αικατερίνης

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29/01/2017 και για 32η  συνεχή χρονιά, η πατροπαράδοτη τελετή της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων στη σπάθη

Συγκεκριμένα στη σπάθη νεανίδων η Καραπιδάκη Ανθή κατέκτησε την 9η θέση πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση και χάνοντας την είσοδο στην 8αδα στις λεπτομέρειες.Ακολούθησε η Χρονάκη Αθηνά(29η)που με μεγάλες νίκες έδειξε οτι το μέλλον τις ανήκει.

Εγκρίθηκε η σύσταση Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.) σε 60 αστικές περιοχές της χώρας

Τη σύσταση 240 Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.) σε 60 αστικές περιοχές της χώρας ενέκρινε μεταξύ άλλων το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2017. Η σύσταση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (Το.Μ.Υ.) συμπληρώνει τη βαθιά προοδευτική και κοινωνικά ανακουφιστική μεταρρύθμιση της καθολικής πρόσβασης του ανασφάλιστου πληθυσμού στο Σύστημα Υγείας. Οι νέες δομές αποτελούν ένα αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας στην κατεύθυνση της προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, την εξωστρέφεια, τον κοινοτικό προσανατολισμό, την πρόληψη, την αγωγή και προαγωγή υγείας, καθώς και την κατ’ οίκον φροντίδα υγείας.

Σεμινάριο «Τα Μυστικά της Αυθεντικής Ιταλικής Κουζίνας» στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Την ευκαιρία να διδαχθούν από έναν έμπειρο ιταλό σεφ τα μυστικά της αυθεντικής Ιταλικής Κουζίνας, αλλά και τον τρόπο παρασκευής πίτσας, φρέσκων ζυμαρικών και τυραμισού, θα έχουν οι συμμετέχοντες στο νέο σεμινάριο που διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: «Σκεφτείτε Διπλά πριν Δημοσιεύσετε!»

Σε κάθε βήμα της πλοήγησης  μας στο διαδίκτυο «προσφέρουμε» προσωπικές πληροφορίες. Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις δημιουργούν νέες προκλήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς στο διαδίκτυο δεν υφίστανται σύνορα. Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει καθιερώσει, από το 2006, την 28η Ιανουαρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο εορτασμός της ημέρας αυτής αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Το τμήμα ξιφασκίας της Γ.Ε.Η. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων στη Σπάθη

Με έξι εκπροσώπους της, θα μεταβεί στην Αθήνα το τμήμα ξιφασκίας της Γ.Ε.Η. για να δώσει το παρόν στην πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων- Νεανίδων στο όπλο της Σπάθης. Οι αγώνες πραγματοποιούνται το ερχόμενο
Σαββατοκύριακο,28-29 Ιανουαρίου, στο Ο.Α.Κ.Α. σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα.

Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη

Ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης επισκέφθηκε στις 26/1/17 το Ηράκλειο της Κρήτης, στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος της πιλοτικής τάξης μαθητείας που θα υλοποιηθεί στην περιφέρεια Κρήτης το επόμενο διάστημα, ενόψει και της έναρξης λειτουργίας του μεταλυκειακού έτους που θεσμοθετήθηκε  και θα ξεκινήσει σύντομα στα ΕΠΑΛ της χώρας.

Σεμινάριο και κοπή πίτας του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών νομού Ηρακλείου (ΣΑΔΝΗ), την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου , στις 17:00, θα πραγματοποιήσει Σεμινάριο. Μετά το πέρας της Ημερίδας θα ακολουθήσει κοπή πίτας και ενημέρωση για τα πεπραγμένα του ΣΑΔΝΗ, θα ακολουθήσει συζήτηση για τον σχεδιασμό για των δράσεων του 2017.

Ο ΑΟ ΘΗΣΕΑΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων στη σπάθη στην Αθήνα

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α. θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στη σπάθη. Ο ΘΗΣΕΑΣ πιστός στο ραντεβού του θα δώσει και πάλι το παρόν με 4 αθλητές.

Σεμινάριο «Τουρισμός και Ασφάλεια» στο ΕΒΕΗ

Ένα νέο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε όσους εργάζονται στον ξενοδοχειακό τομέα, ανεξαρτήτως θέσεως, διοργανώνει το ΚΕΚ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Σεμινάριο στο Επιμελητήριο με θέμα την ασφαλή διαδοχή σε μια οικογενειακή επιχείρηση

Νέο πρωτοποριακό σεμινάριο με θέμα την ασφαλή διαδοχή σε μια οικογενειακή επιχείρηση διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία διαδοχής μιας επιχείρησης, όπως: ιδιοκτήτες, διάδοχοι, δικηγόροι, λογιστές, σύμβουλοι επιχειρήσεων.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Επιμελητηρίου

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και των σωμάτων ασφαλείας  πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου  για το νέο έτος την περασμένη Παρασκευή.

Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων στο ξίφος μονομαχίας

Ο Α.Ο. ΘΗΣΕΑΣ για άλλη μια φορά πιστός στο ραντεβού του με τους μεγάλους αγώνες έδειξε την σωστή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις.

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Παρεμβάσεις Πρόληψης «Αλκοόλ και Νέοι» των επαγγελματιών Π.Φ.Υ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης με τη Δ/νση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης για την  ανάπτυξη προγραμμάτων Προαγωγής-Αγωγής Υγείας σε σχολικές μονάδες, ολοκληρώθηκε σήμερα διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο των επαγγελματιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με θέμα: Παρεμβάσεις Πρόληψης «Αλκοόλ και Νέοι». Το σεμινάριο υλοποιήθηκε από την 7η ΥΠΕ Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, το ΚΕΣΑΝ-Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου, το Σύλλογο «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» και το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠΑ.Γ.Ν.Η. Είναι η πρώτη φορά που αξιοποιείται η συνέργεια μεταξύ φορέων σε περιφερειακό επίπεδο για την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού κοινωνικού προβλήματος, όπως είναι αυτό της κατάχρησης αλκοόλ.

Λειτουργία Πιλοτικής Τάξης Μαθητείας στο Ηράκλειο

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με στόχο να προσφέρει στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ μία εναλλακτική και ασφαλή διαδρομή εισόδου στην αγορά εργασίας, υλοποιεί το θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας.

Αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης που περιλαμβάνει τον πρώην καποδιστριακό Δήμο Ηρακλείου

Σας ενημερώνουμε ότι με την αριθμ. 180/20-1-2017 απόφαση μας (ΑΔΑ: 7ΗΟΥΟΡ1Θ-Π57), αναρτήθηκε ο δασικός χάρτης που περιλαμβάνει την περιοχή του πρώην καποδιστριακού ΟΤΑ Ηρακλείου και συγκεκριμένα της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, 2ης Δημοτικής Κοινότητας, 3ης Δημοτικής Κοινότητας (Αθανάτοι, Γούρνες, Δρακουλιάρης, Λοφούπολη, Σέμελη, Φοινικιά), 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Αγ. Ειρήνη, Βλυχιάς, Κνωσός, Μαραθίτης), και της τοπικής κοινότητας Βασιλειών (Αγ. Βλάσης, Σίλαμος).

Ευχαριστήριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης για τη λειτουργία του νέου ιατρείου

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης και οι κάτοικοι της ομώνυμης Συνοικίας της Πόλης μας, εκφράζουν την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή των καθώς επίσης και τις μεγάλες ευχαριστίες τους προς την Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, η οποία στο πλαίσιο δράσεων ενίσχυσης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον αστικό ιστό του Ηρακλείου, ίδρυσε και ήδη λειτουργεί ένα νέο ιατρείο στην Συνοικία μας, που τόσο πολύ μεγάλη ανάγκη το είχε αλλά και το ανέμενε.

Σεμινάριο Μουσικής Ερμηνείας & Θεατρικότητας με τον Νότη Μαυρουδή από τη σχολή Θεάτρου ΝΟΤΟΣ

Η σχολή Θεάτρου ΝΟΤΟΣ στο Ηράκλειο Κρήτης διοργανώνει σεμινάριο Μουσική ερμηνείας και θεατρικότητας με το συνθέτη Νότη Μαυρουδή. Ο γνωστός συνθέτης θα ασχοληθεί με το ελληνικό τραγούδι, ως εργαλείο θεατρικής έκφρασης.

Νέο ιατρείο στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο  δράσεων ενίσχυσης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον αστικό ιστό του Ηρακλείου, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας νέου ιατρείου στην περιοχή Αγίας Αικατερίνης Ηρακλείου. Το νέο ιατρείο ξεκίνησε τη λειτουργία του από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 χάρη  στην ουσιαστική συνδρομή του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Ηρακλείου, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Συνεχίζεται ο κύκλος ομιλιών «Μίτος της Αριάδνης» με ομιλία για τα μνημεία του Ηρακλείου

Συνεχίζεται ο νέος κύκλος ομιλιών, που διοργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία με τον γενικό τίτλο: «Ο Μίτος της Αριάδνης – Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου, 20 χρόνια μετά».

Συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και το 2016. Επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου

Σε πτωτική τροχιά παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα κατά το περασμένο έτος στο Νομό Ηρακλείου, αν και βελτιούμενη σε σύγκριση με το 2015. Όπως αποδεικνύεται από τα επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το 2016 δημιουργήθηκαν 1.009 επιχειρήσεις και έκλεισαν 1.138, ενώ το 2015 είχαν ανοίξει 1.130 επιχειρήσεις και είχαν κλείσει 1.386.

Δελτίο τύπου Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Σχετικά με το ανακριβές δημοσίευμα για την υπολειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, που εκδόθηκε από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με αφορμή τη λήξη της σύμβασης εργασίας φυλακτικού προσωπικού ορισμένου χρόνου, ενημερώνουμε το ευρύ κοινό ότι το Μουσείο λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη, με όλες τις αίθουσες του ισογείου και του ορόφου προσβάσιμες στους επισκέπτες, ενώ παράλληλα συνεχίζονται απρόσκοπτα οι μουσειακές δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Συνεργασία της 7ης Υ.Πε.Κρήτης και του Δημοτικού Οργανισμού Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ του Δήμου Μαλεβιζίου

Πλαίσιο Αντίληψης και Συνεργασίας υπέγραψαν η 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.Πε) Κρήτης, το ΠαΓΝΗ – ΓΝΗ «Βενιζέλειο» (Ψυχιατρικό Τμήμα του ΓΝΗ «Βενιζέλειο») και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου» (Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ) επιβεβαιώνοντας την αμοιβαία πρόθεσή τους να συνεργασθούν εγκαίρως και αποτελεσματικά για θέματα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους κατοίκους του Δήμου Μαλεβιζίου.

Σεμινάριο εκμάθησης και πιστοποίησης Η/Υ

Αποκτήστε την πιστοποίηση που αναγνωρίζει ο ΑΣΕΠ και το Ελληνικό Δημόσιο στις 5 ενότητες (word-excel-windows-internet-powerpoint).

SaferInternet4Kids - Ενημέρωση για τους κινδύνους αποστολής φωτογραφιών μέσω Snapchat

To Snapchat είναι μια εφαρμογή ανταλλαγής φωτογραφιών και βίντεο τα οποία όμως είναι ορατά το πολύ για 10 δευτερόλεπτα. Η εφήμερη μορφή επικοινωνίας που παρέχει είναι άλλωστε και η αιτία που η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των νέων ανθρώπων. Το Snapchat προσφέρει επίσης τη δυνατότητα συνένωσης Snaps ενός 24ώρου για τη δημιουργία ενός «story» ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ιδιωτικής συνομιλίας με άλλον χρήστη. Η εφήμερη φύση των Snaps απελευθερώνει τους χρήστες και στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο τα οποία αν ήξεραν ότι θα παραμέναν στον ιστό και δε θα διαγράφονταν μετά από 10 δευτερόλεπτα, το πιθανότερο είναι να μην τα έστελναν. Ένα Snap  που δεν έχει διαβαστεί, παραμένει διαθέσιμο για 30 ημέρες και στη συνέχεια διαγράφεται. Τα stories είναι ορατά από όλους όσους σας ακολουθούν για 24 ώρες και στη συνέχεια διαγράφονται.

3ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων «Τύπος και Ουσία» (2016 - 2017)

O Σύλλογος Νεανικής Δημοσιογραφίας «Λευτέρης Δασκαλάκης», σε συνεργασία με  τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» την  Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου και την Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.  σας καλούν να συμμετάσχετε στον 3ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων «Τύπος και Ουσία» (2016-2017).

Σπουδαίες επιτυχίες για τους σπαθίστες του ΘΗΣΕΑ

Με μετάλλιο και εντυπωσιακές εμφανίσεις έκλεισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων στη σπάθη.

Αναβολή ομιλίας καθηγητή Γιάννη Μαυρομάτη στο πλαίσιο της σειράς «Ο μίτος της Αριάδνης»

Η προγραμματισμένη για αύριο, Σάββατο 14 Ιανουαρίου, ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιάννη Μαυρομάτη στο πλαίσιο της σειράς :«Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία αναβάλλεται  λόγω ματαίωσης όλων των πτήσεων από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Η νέα ημερομηνία θα γνωστοποιηθεί με νεότερη ανακοίνωση.

Tα ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ στην έκθεση ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ & ΤΕΧΝΗΜΑ 2017, 11 - 15 Ιανουρίου στην Αθήνα

Την πρώτη Δυναμική παρουσία εκτός Κρήτης πραγματοποιούν τα ΚΡΗΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ συμμετέχοντας στην έκθεση ΛΑΪΚΗ ΤΕΧΝΗ & ΤΕΧΝΗΜΑ 2017 που διεξάγεται από 11 έως 15 Ιανουαρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan, δίπλα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Συνεχίζεται η σειρά ομιλιών «Ο Μίτος της Αριάδνης»

Η δεύτερη ομιλία του κύκλου: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία έγινε το Σάββατο 7 Ιανουαρίου από την κ. Λιάνα Σταρίδα, Αρχαιολόγο, Συγγραφέα, με θέμα: «Ο βυζαντινός Χάνδακας. Ενδείξεις και τεκμήρια». Την κ. Σταρίδα προλόγισε ο κ. Μανόλης Δρακάκης, δρ. Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος, αντί μιας τυπικής απαρίθμησης των επιστημονικών δημοσιεύσεων της ομιλήτριας, επέλεξε να μιλήσει για την προσωπικότητά της.

ΚΟΙΝΣΕΠ commonslab: πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το 2017

Το commonslab makerspace είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ) με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ξεκινάει ο πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το 2017. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του commonslab, είναι σχεδιασμένα, έτσι ώστε να δώσουν την δυνατότητα σε όσους και όσες επιλέξετε να τα παρακολουθήσετε, να περάσετε από το στάδιο της κατανάλωσης, σ' αυτό της δημιουργίας με την
τεχνολογία.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στο διαδίκτυο

Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα μπορείτε να επισκέπτεστε τη νέα, επίσημη ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου στη διεύθυνση: http://heraklionmuseum.gr/

Βάπτισμα του πυρός για 3 μικρούς ξιφομάχους

Γεμάτοι εμπειρίες επέστρεψαν οι ξιφομάχοι του ΘΗΣΕΑ που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παιμπαίδων στο ξίφος ασκήσεως.

Προκήρυξη για την πλήρωση 1666 θέσεων τακτικού προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας

Με την με στοιχεία 5Κ/2015 Προκήρυξη, διορίστηκαν 19 άτομα στους εποπτευόμενους από την 7η Υ.ΠΕ. φορείς υγείας, ενώ εκκρεμεί ο διορισμός 55 επιπλέον ατόμων. Στη λογική της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων του Υπουργείου Υγείας, με στόχο τη διασφάλιση παροχής υψηλής ποιότητας ιατρικών, φαρμακευτικών και νοσοκομειακών υπηρεσιών, η 7η Υ.ΠΕ. ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη δημοσίευση της με στοιχεία 7Κ/2016 Προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. (ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Α.Σ.Ε.Π. 14/2016), που αφορά στην πλήρωση χιλίων εξακοσίων εξήντα έξι (1.666) θέσεων τακτικού ιατρικού, νοσηλευτικού, επιστημονικού, παραϊατρικού και λοιπού βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης των φορέων του Υπουργείου Υγείας.

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας του Βενιζελείου Γ.Ν.Η. για εκπαιδευτικούς

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη: Α. Ζαχαράτου) και το Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, διοργανώνουν για το β΄ τετράμηνο του 2017 Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας του Βενιζελείου Γ.Ν.Η. για εκπαιδευτικούς σχολείων της Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου, με συντονίστρια την Μαρία Αλατζόγλου, Ψυχολόγο, Msc. Μέσα από την συγκεκριμένη ομάδα οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί πρόκειται να λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται, ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται δυσκολίες που εμποδίζουν τη διαδικασία της προσωπικής τους ανάπτυξης σε θεματικές ενότητες όπως επικοινωνία, διαχείριση θυμού, αυτοεκτίμηση.

Έγκριση χρηματοδότησης του ΚΕΚ του ΕΒΕΗ για την προώθηση της Γαστρονομικής Κληρονομιάς

Εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από την Κοινή Τεχνική Γραμματεία του προγράμματος «Μεσογειακός  Χώρος- MED», η πρόταση MEDFEST στην οποία συμμετέχει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ως εταίρος.  Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 2.218.473,66 ευρώ   εκ των οποίων 205.892,00 ευρώ αντιστοιχούν στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.  Ο τίτλος της πρότασης που εγκρίθηκε είναι «MED Culinary heritage experiences: how to create sustainable tourist destinations –Γαστρονομική Κληρονομιά στο Μεσογειακό Χώρο: πώς θα  δημιουργηθούν αειφόροι τουριστικοί προορισμοί» και ακρωνύμιο MEDFEST. 

Ψηφιακή άυλη υπογραφή στο Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, στοχεύοντας στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών  για τις επιχειρήσεις μέλη του, ανέλαβε  «ως εντεταλμένο γραφείο»  την υλοποίηση  της   ψηφιακής  υπογραφής νέας γενιάς.