Ανοίγουν αρχές Μαϊου όλες οι αίθουσες του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Το Αρχαιολογικό  Μουσείο Ηρακλείου επισκέφθηκαν η γ.γ του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η υπεύθυνη προβολής των Μουσείων στο εξωτερικό κ. Άννα Παναγιωταρέα και στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού μαζί  με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Σταύρο Αρναουτάκη και το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη όπου περιηγήθηκαν στις νέες εντυπωσιακές αίθουσές του.

Υποδοχή Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξη Τσίπρα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη

Τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Ηρακλείου ο Δήμαρχος κ.Γιάννης Κουράκης και συνομίλησε μαζί του

Ενημερωτική Εκδήλωση για τη Νόσο Alzheimer

To Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχή Φορτέτσας της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα, την Τετάρτη 30-4-14, προγραμματίζει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Νόσος Alzheimer και τρόποι αντιμετώπισής της”.

Στο Δήμαρχο Ηρακλείου ο Παύλος Χριστίδης

Συνάντηση με το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, είχε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ελιάς κ. Παύλος Χριστίδης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ηράκλειο, ο κ. Χριστίδης βρέθηκε στη Λότζια και συζήτησε με το Δήμαρχο Ηρακλείου θέματα σχετικά με την πόλη αλλά και τις επικείμενες εκλογές. Ο υποψήφιος με την Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη Ευρωβουλευτής έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις διεθνείς διακρίσεις του Δήμου Ηρακλείου αναφορικά με τις καινοτόμες και πρότυπες λειτουργίες του προς όφελος του πολίτη.

Στους τραυματίες της Σαντορίνης ο Δήμαρχος

Τους τραυματίες από τα πυροτεχνήματα της Ανάστασης, στη Σαντορίνη, τρεις Αμερικανούς και έναν Έλληνα, επισκέφθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους από τους γιατρούς, που τους παρακολουθούν και συνομίλησε με τους τραυματίες, εκφράζοντας τη βαθιά του λύπη για το ατυχές συμβάν.

Στον Άγιο Γεώργιο στον Πόρο και στο Νέο Κόσμο βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Λαμπρός ήταν και φέτος στο Ηράκλειο ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Πόρο, όπου βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Με τη κ. Νίκη Τζαβέλα ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης είχε σήμερα συνάντηση με την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. και εκ νέου υποψήφια κ. Νίκη Τζαβέλα.

Για έργα σε σχολεία ενημερώθηκε ο Δήμαρχος

Το κτιριακό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου και το 4ου Λυκείου Ηρακλείου επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γιαλιτάκης για να ενημερωθούν για τις εργασίες πλήρους ανακατασκευής των προαύλιων χώρων, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Η παρέμβαση αφορά εργασίες αντικατάστασης του αποχετευτικού δικτύου ομβρίων υδάτων και τοποθέτησης νέου ασφαλτοτάπητα τόσο στους προαύλιους χώρους όσο και στους χώρους αθλοπαιδιών.

Ολοκληρώθηκε στο Κολυμβητήριο Ηρακλείου το Παγκρήτιο Τουρνουά Μίνι Παίδων Polo 2014

Την Μ.Δευτέρα 14  και Μ.Τρίτη 15 Απριλίου , πραγματοποιήθηκε στο  Κολυμβητήριο Ηρακλείου (εγκαταστάσεις Ε.Α.Κ.Η.)το 1o ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΩΝ WATER POLO 2014 ΔΟΠΑΦΜΑΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ και η τελετή λήξης στις 15 Απριλίου με την ολοκλήρωση  του  τουρνουά  για  αγόρια που διοργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού του Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. του Δήμου Ηρακλείου , παρουσία πλήθους κόσμου.

Ενημέρωση δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ηράκλειο, 17-4-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, των οποίων η χορήγηση του επιδόματος έχει ανασταλεί μέχρι την έκδοση γνωμάτευσης από την επιτροπή του ΚΕΠΑ, ότι το Τμήμα Εφαρμογής επιδοματικής Πολιτικής & Ελέγχου του Δήμου Ηρακλείου ολοκληρώνει την πιστοποίηση των στοιχείων των επιδοτούμενων  της Υπηρεσίας μας  που δικαιούνται παράταση του προνοιακού τους επιδόματος (σχετ. Ν.4237/14 ΦΕΚ 36Α/12-2-2014). Μετά την πιστοποίηση των στοιχείων, οι εν δυνάμει δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν αναδρομικά το προνοιακό επίδομα που ανεστάλη.

Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν ατομικά, σχετικά με την  εξάμηνη (ή και πέραν του εξαμήνου) αναδρομική καταβολή του προνοιακού τους επιδόματος, για να προσέλθουν στην Υπηρεσία και  να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τον Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 17-4-2014

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τον Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας

Τη Διακήρυξη για τον Ανοικτό Δημόσιο Διαγωνισμό που θα δημοσιευτεί στον Τοπικό που αφορά την: « Προμήθεια αναλώσιμων για τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας», υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης .

Ο διαγωνισμός του έργου θα πραγματοποιηθεί  στις  6 Μαίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα10:30 π.μ. στο Δήμο Ηρακλείου ,οδός Αγίου Τίτου 1 και στην αίθουσα Παπανδρέου.

Ο προϋπολογισμός είναι 43.201,84  ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 

Πραγματοποιήθηκε η πέμπτη συνάντηση της ολομέλειας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών

Στις 8 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε η πέμπτη συνάντηση της ολομέλειας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ηρακλείου. Ήταν η πρώτη συνάντηση της δεύτερης θητείας του συμβουλίου, με την οποία το συμβούλιο θα προχωρήσει στο τρίτο έτος λειτουργίας του. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτή τη θητεία, ως μέλη, συμμετέχουν και νέα πρόσωπα / φορείς καθώς και πρόσωπα που έχουν ήδη δύο χρόνια εμπειρίας από τη λειτουργία και τη δράση του συμβουλίου. Το γεγονός αυτό εγγυάται τη συνέχεια και υπόσχεται την ανανέωση, τον εμπλουτισμό και νέες προοπτικές στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου και της διαπολιτισμικής δράσης στην πόλη μας.

Διακηρύξεις για τη Μεταστέγαση Νηπιαγωγείων

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε σήμερα δύο περιληπτικές διακηρύξεις για την μίσθωση κατάλληλων κτισμάτων με σκοπό τη μεταστέγαση τριών νηπιαγωγείων. Πρόκειται για τα 26ο και 35ο  καθώς  και το 6ο  Νηπιαγωγεία, για τη μεταστέγαση των οποίων υπάρχουν ήδη αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Συνάντηση Δημάρχου με το Σωματείο «ΚΑΝΤΙΑ»

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης είχε σήμερα συνεργασία με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Ροκαδάκη και μέλη του Σωματείου Κωφών Ηρακλείου «ΚΑΝΤΙΑ».

Στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Δειλινών ο Δήμαρχος

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Δειλινών επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης, ο οποίος αντάλλαξε ευχές με τα μέλη του.

3o Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014

O Αθλητικός  Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου  (ΔΟΠΑΦΜΑΗ)  διοργανώνει στα πλαίσια του Εργασιακού Αθλητισμού το 3o  Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014.

Νέο Αρδευτικό Δίκτυο στη Δημ.Ενότητα Τεμένους

Συνεργασία είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης για διάφορα έργα μεταξύ των οποίων και έργα υποδομής στις Αγροτικές περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπεγράφη  η Σύμβαση Χρηματοδότησης με προϋπολογισμό  1.440.000 ευρώ της κατασκευής του νέου μεγάλου  Αρδευτικού Δικτύου στην περιοχή Τεμένους.

Ο Δήμος στηρίζει την Ειδική Αγωγή - Προμήθεια Εκπαιδευτικού Υλικού σε Ειδικά Σχολεία

Συνεχίζεται από το Δήμο Ηρακλείου η έμπρακτη στήριξη  της Ειδικής Αγωγής και των Τμημάτων Ένταξης των σχολείων του Ηρακλείου  με στόχο την Αναβάθμιση της Ποιότητας της Εκπαίδευσης μέσα από την απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού και παιδαγωγικού υλικού, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις του ειδικού ρόλου τους .

Επισκεψη ΚΔΑΠ στο Πτωχοκομείο Αγ. Ιωάννη

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ       

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Ηράκλειο, 14/04/2014

ΘΕΜΑ:  Επισκεψη ΚΔΑΠ Δ. Ηρακλείου στο Πτωχοκομείο Αγ. Ιωάννη

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Αγ. Ιωάννη, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ. Ηρακλείου, θα πραγματοποιήσει  επίσκεψη την Τετάρτη 16 Απριλίου το απόγευμα  στο πτωχοκομείο  Ηρακλείου  των Φιλανθρωπικών  Ιδρυμάτων Ανδρέου και Μαρίας Καλοκαιρινού, για να ανταλλάξουν ευχές με τους ηλικιωμένους τις Άγιες τούτες ημέρες. Τα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του ΚΔΑΠ Αγίου Ιωάννη, θα βάψουν αυγά και  θα ψάλουν εκκλησιαστικούς ύμνους μαζί με τους ηλικιωμένους . Επίσης, τα παιδιά θα διακοσμήσουν με τοιχογραφίες  συγκεκριμένο χώρο. Οι ηλικιωμένοι με τη σειρά τους θα  αφηγηθούν στους μικρούς τους φίλους έθιμα άλλων εποχών για τις πασχαλινές ημέρες.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 16-4-14

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Συνεργασία Δημάρχου για την Κνωσό

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης είχε σήμερα συνεργασία με την πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Δωροθέα Βρούχου, την πρόεδρο κ. Μάρα Παναγιωτάκη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κνωσού.

Αναβαθμίζεται και αλλάζει όψη η Πλατεία Κορνάρου

Μια από τις ιστορικότερες  πλατείες του Ηρακλείου η Πλατεία Κορνάρου αλλάζει όψη και αναβαθμίζεται Λειτουργικά, Περιβαλλοντικά και Αισθητικά  μετά την παρέμβαση την οποία δρομολόγησε η Δημοτική Αρχή. Ουσιαστικά  με αυτό το ζωτικής σημασίας έργο όπως το χαρακτήρισε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ενοποιείται το βόρειο τμήμα της πλατείας  με την Κεντρική αγορά στην οδό 1866 και διατηρείται η ιστορική φυσιογνωμία της περιοχής.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 16-4-2014

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Ανακοίνωση μελών Συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες» από τον υποψήφιο Δήμαρχο Γ.Κουράκη

Τον εμβληματικό χώρο της Κνωσού, το Μινωϊκό Ανάκτορο, την πρωτεύουσα & την καρδιά του Μινωϊκού Πολιτισμού, επιλέξαμε για να ανακοινώσουμε το Συνδυασμό μας ΗΡΑΚΛΕΙΟ  - ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων κα Μαρί Κυριακού

Στο Ηράκλειο βρέθηκε η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κα Μαρί Κυριακού όπου παρουσίασε σε γνωστό βιβλιοπωλείο της πόλης το νέο της βιβλίο "Μαίκ ο Φασολάκης - Τα όνειρά μου έχουν πλάκα"
Στην συνέχεια συνέφαγαν και τα είπαν με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη με τον οποίο διατηρούν
χρόνια φιλική οικογενειακή σχέση σε εστιατόριο της πόλης.

Ολοκληρώνονται οι Εκδηλώσεις των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώνονται οι Εκδηλώσεις των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και είναι αφιερωμένοι στα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου με την ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ που θα πραγματοποιηθεί  στην Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 13  Απριλίου 2014, στις 12:00το μεσημέρι.

Τρεις Φιλαρμονικές Ορχήστρες (από Ηράκλειο, Σητεία και Ρέθυμνο) θα παρουσιάσουν καταρχήν ένα ημίωρο πρόγραμμα η κάθε μια και στην συνέχεια όλες μαζί θα παίξουν ένα κομμάτι από τον «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ» με σολίστ στο τραγούδι τον Γιάννη Κασσωτάκη υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Λεωνίδα Τζωρτζάκη.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννη  Κουράκη, θα  παραδώσει τους επαίνους συμμετοχής στους «Αγώνες» σε όλους τους συμμετέχοντες.

Γνωριμία των Νέων με τα Μνημεία και την Ιστορία της πόλης από το Δήμο Ηρακλείου

  Μια σπουδαία  δράση έρχεται να συμπληρώσει  το σχεδιασμό που αφορά την αποκατάσταση και ανάδειξη όλων των μνημείων και των πυλών των Ενετικών  τειχών με επιστέγασμα την παρουσίαση χθες το βράδυ από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη της κατάφωτης Πύλης Ιησού.

3o Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014

O Αθλητικός  Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου  (ΔΟΠΑΦΜΑΗ)  διοργανώνει στα πλαίσια του Εργασιακού Αθλητισμού το 3o  Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014. Το Πρόγραμμα και τα Αποτελέσματα του τουρνουά:

Πασχαλινές Δράσεις των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων

Στα πλαίσια της ενεργού γήρανσης, της ενεργοποίησης και εμψύχωσης των ηλικιωμένων ωφελουμένων των Κέντρων, της αλληλεγγύης και προσφοράς στην κοινότητα, της διαγενεακής συνεργασίας και προσέγγισης αλλά και της αναβίωσης και μετάδοσης  παραδοσιακών ηθών και εθίμων από τους γεροντότερους στις νεότερες γενιές, πραγματοποιούνται την τρέχουσα περίοδο, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις από τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η.) που βρίσκονται και λειτουργούν σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, καλύπτοντας τις κοινωνικές ανάγκες όλων των πολιτών.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον υπ.Ευρωβουλευτή ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ-Προοδευτική Συνεργασία με τον Υποψήφιο Ευρωβουλευτή κ.Δημήτρη Χατζησωκράτη. Οι κ.Κουράκης και Χατζησωκράτης αντάλλαξαν απόψεις για την πολιτική συγκυρία και τις Ευρωεκλογές ενώ θυμήθηκαν ως παλιοί φίλοι και τις εποχές που ως  εκλεγμένα μέλη συμμετείχαν στις συνεδριάσεις της ΓΣΕΕ.

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή του Ανοιχτού Πολιτιστικού Κέντρου στον Άγιο Σύλλα

Το δικό της  χώρο Πολιτισμού θα αποκτήσει σύντομα η περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Σύλλα του Δήμου Ηρακλείου με την κατασκευή Ανοιχτού Θεάτρου  14 κερκίδων χωρητικότητας 350 ατόμων. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης  Κουράκης  υπέγραψε τη Σύμβαση  με τον Ανάδοχο του έργου που προέκυψε μετά από Ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό. Το έργο έχει προϋπολογισμό 313.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και χρόνο κατασκευής 8 μήνες.

'Ανοιξε τις πύλες της η Πύλη Ιησού

Παρουσία πλήθους κόσμου άνοιξε τις πύλες της η Πύλη Ιησού την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014:

Ξεκίνησε ο 3ος Κύκλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για την Πολιτική Προστασία

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 9 Απριλίου, το 3ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τον Εθελοντισμό στην Πολιτική Προστασία « Προστατεύω τον Εαυτό μου και τους Άλλους » που διοργανώνεται από το Δήμο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας.

Παγκρήτιο Τουρνουά Μίνι Παίδων Water Polo

Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας Μαζικής Άθλησης  Ηρακλείου( ΔΟΠΑΦΜΑΗ)    διοργανώνει την Μ. Δευτέρα  14 και την Μ. Τρίτη 15 Απριλίου το 1o ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΩΝ WATER POLO 2014    με  ομάδες από τους τέσσερεις μεγάλες πόλεις της Κρήτης ,

Σήμερα Πέμπτη 10 Απριλίου υπογράφεται η σύμβαση για το Ανοιχτό Θέατρο στον Άγιο Σύλλα

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 10-4-2014

 

Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση για το Ανοιχτό Θέατρο στον Άγιο Σύλλα

Σήμερα  Πέμπτη 10 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης υπογράφει την Σύμβαση για το έργο του Ανοιχτού Θεάτρου στον Άγιο Σύλλα.

Η υπογραφή της σύμβασης θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια).

Συνεδρίαση Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου.

Ανοίγει τις πύλες της η εντυπωσιακή Πύλη Ιησού

Η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου ανοίγει αύριο Πέμπτη 10 Απριλίου στις 8 το απόγευμα τις Πύλες της εντυπωσιακής και φωτισμένης Πύλης Ιησού που είναι έτοιμη μετά την αποκατάστασή της  υποδεχτεί τους Ηρακλειώτες και τους επισκέπτες της πόλης

Νέα παρέμβαση του Δημάρχου Ηρακλείου στον Υπουργό για τους Σχολικούς Φύλακες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                        Ηράκλειο 9-4-2014

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΚ.ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

 

    Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με νέα παρέμβασή του στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Κυριάκο Μητσοτάκη ζητά

παραμονή τους και την απορρόφησή τους σε υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας ή άλλες υπηρεσίες.

    Ο κ. Κουράκης που στηρίζει το αγώνα των Σχολικών Φυλάκων και συνεχίζει τις προσπάθειές του απέστειλε νέα επιστολή στον Υπουργό.

Συνημμένα η επιστολή  

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της Κορωναίου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Ηράκλειο 09-04-2014 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημοτες της πόλης μας ότι θα διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα της οδού Κορωναίου από τη συμβολή της με την οδό Αρκολέων εως και την συμβολή της με την οδό 25ης Αυγούστου, λόγω εργασιών, στα πλαίσια της επισκευής του οδοστρώματος για την τοποθέτηση κυβόλιθων. Η διακοπή θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 10-04-2014 εως και την Παρασκευή 11-04-2014, και για τις ώρες :07:30-14:00.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμβουλεύονται τις σημάνσεις που θα καθορίζουν τις πορείες των οχημάτων. Εφιστούμε την προσοχή στους οδηγούς να οδηγούν προσεκτικά και να μην παρκάρουν τα οχήματα τους στα συγκεκριμένα σημεία για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας. Η δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των δημοτών,λόγω της αναγκαιότητας των παραπάνω εργασιών.

Έργο Πνοής για το Ηράκλειο - Ξεκινά η Ανάπλαση της Λ. Ικάρου από Αεροδρόμιο έως Οδό Καρτερού

Τη Σύμβαση για το Έργο Πνοής που αφορά την  Ανάπλαση της Λεωφόρου Ικάρου στο τμήμα από το Αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" έως την Οδό Καρτερού υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Ανάδοχο του έργου. Η μεγάλη αυτή παρέμβαση θα αλλάξει την όψη μιας από τις κύριες εισόδους του Ηρακλείου αφού μέχρι σήμερα ήταν δρόμος χωρίς οργάνωση, πεζοδρόμια και φωτισμό δημιουργώντας παράλληλα ποιοτικές...

Εξοπλισμός για την Εργαστηριακή Εκμάθηση των μαθητών των ΕΠΑΛ από τον Δήμο Ηρακλείου

Μία δέσμευση που είχε αποσπάσει το νέο Προεδρείο της Ένωσης Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη μεταξύ τους συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Νίκο Γιαλιτάκη, πήρε σάρκα και οστά . Στα πλαίσια της ήδη άριστης συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των Σχολικών Μονάδων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ-ΣΕΚ) και του Δήμου Ηρακλείου, παρεδόθη σήμερα στο 1ο ΣΕΚ Ηρακλείου, ηλεκτρονικός εξοπλισμός και ...

Επίσκεψη ομάδας παιδιών από το ΚΔΑΠ Αγ. Ιωάννη στον παραδοσιακό οικισμό 'Αρόλιθος'

Με επιτυχία υλοποιήθηκε  η επίσκεψη ομάδας παιδιών από το  ΚΔΑΠ Αγ. Ιωάννη Δ. Ηρακλείου  στο "Μουσείο Αγροτικής Ιστορίας και Λαϊκής Τέχνης" στον παραδοσιακό οικισμό "Αρόλιθος". Τα παιδιά στα πλαίσια διδακτικής ενότητας γνώρισαν τα παραδοσιακά ανδρικά επαγγέλματα που χάνονται στις μέρες μας, συμμετέχοντας στη βιωματική δραστηριότητα "Ο προπάππους μου ο μάστορας". Είδαν από κοντά εργαλεία των μαστόρων και ανέλαβαν ρόλους μέσω των οποίων μπόρεσαν να αντιληφθούν τον τρόπο εργασίας και συναλλαγών τους.

Ευχαριστήριο των ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου για τη δωρεά βιβλίων για την Παιδική Βιβλιοθήκη

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Ηρακλείου, που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Περιβάλλοντος -Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου ευχαριστούν το βιβλιοπωλείο «Γραφή» στην οδό Θερίσου 8 στο Ηράκλειο και ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη του κ. Καδιάνη Ιάκωβο για τη δωρεά είκοσι(20) βιβλίων για παιδιά κι εφήβους, προκειμένου να ενισχυθούν τα εργαστήρια της «Παιδικής Βιβλιοθήκης» των ΚΔΑΠ.

Βράβευση του Δημάρχου Ηρακλείου από τη Διοίκηση του ΠΑΟ Κρουσώνα

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη βράβευσε  η Διοίκηση του ΠΑΟ Κρουσώνα για την σημαντική προσφορά του συνολικά στον Αθλητισμό  τόσο από την θητεία του ως Υφυπουργός Αθλητισμού  και βουλευτής όσο και  ως δήμαρχος .

Iταλοί Μαθητές στο Δημαρχείο Ηρακλείου στα πλαίσια του Προγράμματος Comenius

Το Δημαρχείο Ηρακλείου επισκέφθηκαν σήμερα οι μαθητές και καθηγητές  του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου και οι μαθητές του Comprensivo 1o του Frosinone της Ιταλίας που μετέχουν στο διμερές πρόγραμμα Comenius «Greek and Italian civilizations:ruins,music and musical instruments που υλοποιείται κατά τα Σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014 μεταξύ των δύο σχολείων.

Αλλαγές στο Τηλεφωνικό Δίκτυο του Δημοτικού κτιρίου Νέας Αλικαρνασσού από 10 Απριλίου

Αλλαγές στο Τηλεφωνικό Δίκτυο του δημοτικού κτιρίου Νέας Αλικαρνασσού, απο την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Κοντά σε μαθητές,γονείς και εκπαιδευτικούς του Ευρωπαικού σχολείου ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Την εκδήλωση και τα δρώμενα που οργάνωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Ευρωπαικού Σχολείου έξω από την Βασιλική του Αγίου Μάρκου παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Νίκο Γιαλιτάκη.

Συνάντηση Δημάρχου με Προέδρους ΑμεΑ

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με τον Προέδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και προέδρου της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία κ.Γιάννη Βαρδακαστάνη και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κρήτης κ. Γ. Βιδάκη στο περιθώριο του Συνεδρίου για την νοητική υστέρηση και τον αυτισμό.

Παρέμβαση του Δημάρχου Ηρακλείου στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

  Τον ρόλο των Επιμελητηρίων στην ανάπτυξη της οικονομίας εξήρε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μιλώντας σήμερα στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος  που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΗ.

Στις δράσεις για το περιβάλλον συμμετείχε ο Δήμαρχος - ανακοίνωσε νέα πάρκα πρασίνου

Ο Δήμος Ηρακλείου  συμμετείχε την Κυριακή 6 Απριλίου στην παγκόσμια περιβαλλοντική δράση Let’s Do It . Σε συνεργασία με τον ΕΣΔΑΚ και με Πολιτιστικούς και Περιβαλλοντικούς Συλλόγους πραγματοποιεί διάφορες δράσεις σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας “Εικονοστάσια” του Θεοτοκόπουλου από το Δήμο Ηρακλείου

Τα εγκαίνια της  σπουδαίας έκθεσης φωτογραφίας «Εικονοστάσια» του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του Ισπανού ακαδημαϊκού, Χοακίν Μπέρκεθ, πραγματοποιήθηκαν  χθες Σάββατο  στις 8 το βράδυ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου παρουσία πλήθους κόσμου του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη,του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ.Δημήτρη Καρατζάνη ,Αντιδημάρχων,Δημοτικών Συμβούλων εκπροσώπων φορέων κ.α.

Συγκίνηση στα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του Ήρωα Στρατηγού Ιωάννη Αλεξάκη

Μέσα σε κλίμα  συγκίνησης  και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν  το πρωί τα αποκαλυπτήρια  της προτομής του Στρατηγού Ιωάννη Σωτήρη Αλεξάκη  από ον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης.

Σε Δημόσια Διαβούλευση η Πρόταση Ανακατασκευής και Ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας

Αλλάζει όψη όλο το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου με αφορμή την Ανακατασκευή και Ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας. Ξεκίνησε η Δημόσια Διαβούλευση σε εντυπωσιακή αίθουσα του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης και αρκετοί πολίτες. Η Διαβούλευση διεξήχθη σε πάρα πολύ καλό κλίμα,  πήραν το λόγο φορείς και πολίτες, ακούστηκαν πάρα πολλές απόψεις, έγιναν πολλές προτάσεις τις οποίες και ...

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 8-4-2014

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 08 Απριλίου 2014 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Πρόγραμμα και Αποτελέσματα του 3oυ Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Ενημέρωση για τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα του 3oυ Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014 του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

Εορταστικές εκδηλώσεις από το Δήμο Ηρακλείου αφιερωμένες στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο

Ο Δήμος Ηρακλείου με τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου θα πραγματοποιήσει μια σειρά Εορταστικών Εκδηλώσεων.  Οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι αφιερωμένες στον μεγάλο Ηρακλειώτη ζωγράφο με την παγκόσμια αναγνώριση και καθολική απήχηση.  Το έτος 2014 χαρακτηρίστηκε ως “Έτος Δομήνικου Θεοτοκόπουλου” από το Ηράκλειο στο Τολέδο.

Εντυπωσίασε όλη την Ελλάδα η εικόνα του Κουαρτέτου Εγχόρδων του Δήμου στο Μουσείο

Tο γύρο της Ελλάδας κάνει η φωτογραφία με το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου στην νέα αίθουσα Γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την παράταση του ωραρίου στους Αρχαιολογικούς χώρους. Η εντυπωσιακή αυτή εικόνα  φιλοξενείται σήμερα στα πρωτοσέλιδα Αθηναϊκών εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας αλλά και σε άλλα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως...

Πασχαλινές Δράσεις των ΚΕΚΟΙΦ - ΑΠΗ των περιοχών Φορτέτσας & Θερίσσου του Δήμου

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Δημ. Κοινότητας περιοχή Φορτέτσας της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου προγραμματίζει για τον Απρίλιο δύο πασχαλινές εκδηλώσεις.

Παρουσίαση στο Πολιτιστικό Κέντρο και Δημόσια Διαβούλευση της μελέτης της Πλατείας Ελευθερίας

Αύριο Παρασκευή 4 Aπριλίου στις 10 το πρωί θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης για την Πλατεία Ελευθερίας στους Δημότες και τους φορείς του Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο για να τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση

Άμεση Ανταπόκριση του Δήμου Ηρακλείου για τη Φροντίδα των κρατούμενων Μεταναστών

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Ηρακλείου στην έκκληση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, για υποστήριξη στη φροντίδα των κρατούμενων μεταναστών, χωρίς έγγραφα, που εντοπιστήκαν σε άθλιες συνθήκες, κατά τη σύλληψη "διακινητών   παράνομων μεταναστών", που ανακοίνωσε η Αστυνομική  Διεύθυνση.

Συνάντηση Δημάρχου με τους Γονείς και τα Παιδιά του Ευρωπαϊκού Σχολείου

Οι γονείς και οι μαθητές του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας συναντήθηκαν σήμερα με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη.

Την προετοιμασία της ολοκλήρωσε η εθνική ποδοσφαίρου της Ολλανδίας στο Παγκρήτιο

Την  προετοιμασία της  επέλεξε να ολοκληρώσει η εθνική ποδοσφαίρου γυναικών της Ολλανδίας στο Παγκήτιο Στάδιο, εν όψει του αγώνα Πρόκρισης με την Εθνική μας ομάδα  το Σάββατο  5 Απριλίου 2014 (17:00).

Ξεκινά η κατασκευή του κέντρου «ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» στο Βενεράτο από το Δήμο

Δημοπρατήθηκε από το Δήμο Ηρακλείου  η κατασκευή  του νέου  Πολυχώρου  Πολιτισμού και Εκθέσεων Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων με την ονομασία Κέντρο «ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ» σε Δημοτική Έκταση στο Βενεράτο της Δημοτικής Ενότητας Παλλιανής και αναδείχτηκε ο προσωρινός Ανάδοχος του έργου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.567.000,00 ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Συναυλία από το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου στο Αρχαιολογικό Μουσείο

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε σε αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου τη συναυλία Κλασσικής Μουσικής από το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο Δήμος το Υπουργείο Πολιτισμού, με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και η ΚΓ' Εφορεία Κλασσικών & Προϊστορικών Αρχαιοτήτων για να καλωσορίσουν την έναρξη της  Τουριστικής Περιόδου και του Διευρυμένου Ωραρίου των Αρχαιολογικών Χώρων της πόλης.

Σε Σχολικές Μονάδες ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Το 40ο Δημοτικό Σχολείο και τα 29ο και 55ο Νηπιαγωγεία επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Γιαλιτάκη, όπου ενημερώθηκαν για τις εργασίες μόνωσης που εκτελούνται, στα πλαίσια του έργου ¨Συντήρηση – Μόνωση Δωμάτων και Στεγών Σχολείων του Δήμου¨.

Νέα Παιδική Χαρά στις Δυτικές Συνοικίες

Τις Δυτικές Συνοικίες (Καμίνια - Γιόφυρο), επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης μαζί με Υπηρεσιακά Στελέχη, όπου συζήτησαν για να δοθούν λύσεις σε διάφορα θέματα .

Η παρουσίαση του τρίτου βιβλίου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κου Δημήτρη Καρατζάνη

Μια εξαιρετική βραδιά απόλαυσαν όσοι είχαν την τύχη να παρευρεθούν στην παρουσίαση του τρίτου βιβλίου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Καρατζάνη με τίτλο η “ εξομολόγηση ήταν μισή ”.

Η Ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Καρατζάνη στην παρουσίαση του βιβλίου του

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα εκλεκτά μέλη της σημερινής βιβλιοπαρουσίασης.

Tο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, το Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Kαστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα , τον Καλλιτεχνικό Δ/ντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη,  που παρά το βαρύ  πρόγραμμα του  μου έκανε την τιμή να κατέβει από την Αθήνα και την κα Χρυσούλα Αντωνοπούλου- Αντωνογιαννάκη, με την οποία έχω μακρά γνωριμία, και έχομε συνεργαστεί κατά καιρούς σε διάφορες   πρωτοβουλίες  με κοινωνική στόχευση.

Ενημέρωση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ για τα Τουρνουά Εργασιακού Μπάσκετ & Βόλλευ 2014

Ενημέρωση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ για τα Αποτελέσματα και τη Βαθμολογία του Τουρνουά Εργασιακού Μπάσκετ & πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Εργασιακό Τουρνουά Βόλλευ 2014.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η συνάντηση για το Βόλλευ θα πραγματοποιηθεί στο ΔΑΠΚΗ την Τετάρτη 2 Απριλίου στις 13:00.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φορτέτσας για θέματα της περιοχής

Συνεργασία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με την Πρόεδρο του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Δωροθέα Βρούχου το μέλος του Συμβουλίου του Διαμερίσματος κ. Ισίδωρο Σύρμο την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φορτέτσας κ. Τζούλια Μαρμαρέλη και μέλη του Συλλόγου για διάφορα ζητήματα της περιοχής.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στους Αρχαιολογικούς Χώρους του Ηρακλείου την Τρίτη 1 Απριλίου

Με μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία ο Δήμος Ηρακλείου και το Υπουργείο Πολιτισμού, με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και την ΚΓ’ Εφορεία Κλασσικών & Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, καλωσορίζουν την έναρξη της Τουριστικής Περιόδου και του Διευρυμένου Ωραρίου των Αρχαιολογικών Χώρων της πόλης μας.  Πιο συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη 1 Απριλίου διοργανώνονται δύο μεγάλες συναυλίες για όλους τους επισκέπτες των ιστορικών αυτών χώρων.

Δημιουργία γραφείου ενημέρωσης και πληροφόρησης των επισκεπτών από το Δήμο

Νέο  γραφείο με στόχο την ενημέρωση και πληροφόρηση των επισκεπτών του Ηρακλείου δημιουργεί ο Δήμος.  Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε την Προκήρυξη του Ανοιχτού Δημόσιου Διαγωνισμού  για την προμήθεια επίπλων, του ηλεκτρονικού και λογισμικού εξοπλισμού και του υλικού προβολής του νέου γραφείου.

Δημοπρατήθηκε η Πλατεία και το Δίκτυο Πεζοδρόμων στις Βασιλειές από το Δήμο Ηρακλείου

Με γοργούς ρυθμούς θα προχωρήσει πλέον η ανάπλαση της Πλατείας και η κατασκευή του Δικτύου Πεζόδρομων στις Βασιλειές μετά τη Δημοπράτηση που ανέδειξε Προσωρινό Ανάδοχο. Ο συνολικός  προϋπολογισμός  του έργου είναι 265.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ερμηνεία του Γλύπτη Γιάννη Παρμακέλη για το Μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού

Τα τρία γλυπτά που βλέπομε, από ορείχαλκο και αλουμίνιο, η διαμόρφωση του χώρου, μαζί με το αρχιτεκτονικό, συνθέτουν, δημιουργούν ένα σύνολο, ένα έργο τέχνης Γλυπτικής, που με τη σιωπή του διαμαρτύρεται, για τα λάθη που προκάλεσαν την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού, που απαιτεί από όλους μας να μην ξανασυμβούν τέτοια λάθη, ούτε στο παρόν, ούτε και στο μέλλον. Το ιστίο- πανί, συμβολίζει τη βίαιη διαφυγή μέσω της θάλασσας.

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της Κορωναίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες της πόλης μας ότι θα διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα της οδού Κορωναίου από την συμβολή της με την οδό Αρκολέων έως και την συμβολή της με την οδό 25ης Αυγούστου, λόγω εργασιών, στα πλαίσια της επισκευής του οδοστρώματος για την τοποθέτηση κυβόλιθων.  

Η διακοπή θα ξεκινήσει από την  Τρίτη 01-04-2014 έως και την Τετάρτη 02-04-2014, και για τις ώρες: 7:30-14:00.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμβουλεύονται τις σημάνσεις που θα καθορίζουν τις πορείες των οχημάτων.

Εφιστούμε την προσοχή στους οδηγούς να οδηγούν προσεκτικά και να μην παρκάρουν τα οχήματά τους στα συγκεκριμένα σημεία για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας.

Η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των δημοτών, λόγω της αναγκαιότητας των παραπάνω εργασιών.

Ο Νέος Διοικητής της ΣΕΑΠ στο Δήμαρχο Ηρακλείου

Εθιμοτυπική επίσκεψη επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη πραγματοποίησε  σήμερα ο νέος Διοικητής της  ΣΕΑΠ Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μπουζάκης παρουσία και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Δημήτρη Καρατζάνη.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τα Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μικρασιατικού Ελληνισμού

Μέσα σε κλίμα  συγκίνησης  και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Μικρασιατικού Ελληνισμού  από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ.Ειρηναίο  τον Υφυπουργό  Εργασίας κ.Β.Κεγκέρογλου και τους εκπροσώπους των Μικρασιατικών Συλλόγων. Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του  εντυπωσιακού μνημείου που βρίσκεται  στο παρκάκι στη συμβολή ...

Συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στη Παγκρήτια έκθεση “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση”

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει και συμμετέχει και φέτος με δικό του περίπτερο ,στην 2η Παγκρήτια έκθεση “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση”, που θα πραγματοποιείται στην Αθήνα από σήμερα 28 έως 31 Μαρτίου στο 'ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ' του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Έπειτα, από την επιτυχημένη παρουσία του Δήμου Ηρακλείου , τον περασμένο Μάιο, στην 1η Παγκρήτια Έκθεση που έγινε στο στάδιο TAE KWON DO, η συμμετοχή αυτή έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε...

Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014

O Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) διοργανώνει στα πλαίσια του Εργασιακού Αθλητισμού το 3o Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014:

Αναβαθμίζεται η Φιλαρμονική του Δήμου - Δημιουργία Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής Νέων

Η Ιστορική Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου με την πλούσια δραστηριότητα , τους σημαντικούςμουσικούς που ανέδειξε και αναδεικνύει  και που διαχρονικά συντρόφευε τους Ηρακλειώτες σε όλα τα γεγονότα της πόλης Αναβαθμίζεται και Εκσυγχρονίζεται από την Δημοτική Αρχή» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης.

Σε Δημόσια Διαβούλευση τις επόμενες ημέρες η Μελέτη Ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Τεχνικών έργων κ. Δ. Σπυριδάκη, Πολεοδομίας  Μ. Βασιλάκη και υπηρεσιακών στελεχών με την μελετητική ομάδα της Πλατείας Ελευθερίας.

Κλήρωση για τη Συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και Αξιολόγησης Προσφορών

Η Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής θα προβεί στη διαδικασία δημόσιας κλήρωσης για τον ορισμό των υπηρεσιακών μελών που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής και συγκεκριμένα των τριών τακτικών και αναπληρωματικών μελών, για την συγκρότηση Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και Αξιολόγησης των προσφορών και για τις έξι ομάδες που περιλαμβάνονται στην προμήθεια με τίτλο  «Προμήθεια αναλωσίμων για τη λειτουργία του Ξενώνα φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας», την Τρίτη 01 Απριλίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. στα γραφεία του Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης στην Ανδρόγεω 2, 4ος όροφος.  

(Για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση πατήστε στο συννημένο αρχείο Word παρακάτω )

Αρχεία

Παρουσίαση νέων εκδόσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης παρουσίασε τις έξι νέες εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρουσία των  Αντιδημάρχων κ. Νίκου Γιαλιτάκη και Μανόλη Βασιλάκη,  του Προϊσταμένου της Βικελαίας  κ. Δημήτρη Σάββα και του συγγραφέα κ. Λενακάκη Ανδρέα. Όπως τόνισε ο κ.Κουράκης συνεχίζοντας μια μακρόχρονη παράδοση ο Δήμος Ηρακλείου στα πλαίσια του εκδοτικού προγράμματος της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης...

Ενημέρωση μαθητών για την Ανακύκλωση

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Κυπραίος Ανδρέας, επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 27/3/2014 το 53ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου,  μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του.

Ενημέρωσε τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Σχολείου για τις δράσεις του Δήμου σχετικά με:

Δωρεάν διανομή τροφίμων από το Δήμο

O Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν διανομής τροφίμων, με εισοδηματικά κριτήρια, σε 800 οικογένειες, βάσει του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Καταβολή των προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2014

ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ

Ηράκλειο 26.03.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής και Ελέγχου της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, ανακοινώνεται  ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο  Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2014 θα ξεκινήσει  στις  01/04/2014 .

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 26-3-2014

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 και ώρα 14:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.  ( Το κατεπείγον της συνεδρίασης τεκμαίρεται λόγω επειγουσών χρονικών προθεσμιών ).

Ξεκινάνε την Πέμπτη οι εργασίες διάνοιξης στην οδό Ιωνίας και Γκύζη γωνία στην πλατεία Σινάνη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                     

 Ηράκλειο, Τετάρτη 26-3-2014

ΝΕΑ ΔΙΑΝΟΙΞΗ

            Αύριο Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 και ώρα 8:30 π.μ., θα ξεκινήσουν οι εργασίες διάνοιξης στην οδό Ιωνίας και Γκύζη γωνία στην πλατεία Σινάνη από τη Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Ηρακλείου.

          Η σημαντική αυτή διάνοιξη γίνεται σε εφαρμογή του σχεδίου πόλεως και θα   διευκολύνει τους κατοίκους της περιοχής.  

          Η Δημοτική Αρχή εφιστά την προσοχή των οδηγών που θα κινούνται στην περιοχή, να οδηγούν προσεκτικά και να ακολουθούν τις σημάνσεις που θα καθορίζουν τις πορείες των οχημάτων και ζητά την κατανόηση των δημοτών λόγω την αναγκαιότητας των έργων .

          Τέλος ενημερώνει του δημότες ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου θα είναι στην διάθεσή τους για οτιδήποτε προκύψει.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 27-03-2014

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Πέμπτη  27  Μαρτίου  2014 και ώρα 14.00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρομε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του βιβλίου του Προέδρου του Δ.Σ. κ.Δημήτρη Καρατζάνη

                            ΗΡΑΚΛΕΙΟ 26-3-2014

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου     

   Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Δημήτρης Καρατζάνης σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου που θα δοθεί αύριο Πέμπτη 27 Μαρτίου και ώρα 12μ.μ με αφορμή την έκδοση και παρουσίαση του τρίτου βιβλίου με τίτλο:  “ Η εξομολόγηση ήταν μισή ”  .    Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.       

Ασφαλτοστρώνονται οι δρόμοι γύρω από τον νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο Ατσαλένιο

Στη περιοχή του Ατσαλένιου και συγκεκριμένα στις οδούς που περικλείουν τον υπερσύγχρονο Βιοκλιματικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Ολοκληρωμένης Φροντίδας  βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων, στελέχη της υπηρεσίας και τους επιβλέποντες και ενημερώθηκε για τις σημαντικές παρεμβάσεις που γίνονται στη περιοχή.  Συγκεκριμένα τοποθετείται ασφαλτοτάπητας στις οδούς Αλαμάνας ...

Εργασίες Αναβάθμισης σε Δημοτικά Σχολεία

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Νίκος Γιαλιτάκης επισκέφτηκε το Σχολικό Συγκρότημα της Παλιάς Ακαδημίας και το 14ο Δημοτικό Σχολείο του Πόρου, με τον Πρόεδρο της 2ης Δημοτικής Ενότητας κ. Γιώργο Τσίγκο και τον κ.Δρόσο Βασιλειάδη, προκειμένου να δουν και να ενημερωθούν από κοντά για την εξέλιξη των εργασιών αναβάθμισης των εξωτερικών χώρων που πραγματοποιούνται. Συγκεκριμένα υλοποιούνται εργασίες επιδιόρθωσης επιχρισμάτων, όπου απαιτείτε,  και συνολικός ελαιοχρωματισμός των κτιρίων.

Συνεχίζεται το Τουρνουά Εργασιακού Ποδοσφαίρου

Κανονικά συνεχίστηκε το Εργασιακό Ποδόσφαιρο που διοργανώνει ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ στις εγκαταστάσεις του SPORT IBO.

Παρέμβαση Δημάρχου στον Υπουργό για τους εργαζόμενους στην πρώην Δημοτική Αστυνομία

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με νέα παρέμβασή του προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Κυριάκο Μητσοτάκη ζητά την αποκατάσταση των εργαζομένων στην πρώην Δημοτική Αστυνομία του Ηρακλείου και των Χανίων που δεν έχουν δικαίωμα να απορροφηθούν σε υπηρεσίες λόγω συμπλήρωσης των 50 ετών και κινδυνεύουν με απόλυση.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ιστορική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Ο  κ.Κουράκης  παρακολούθησε  την παρέλαση  τόσο στην Νέα Αλικαρνασσό όσο και στην Πλατεία  Ελευθερίας. Στην Αλικαρνασσό ο Δήμαρχος  Ηρακλείου  παρακολούθησε την  επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου  προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ Θεόδωρου ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε μ ε θερμά λόγια στον καλό του φίλο όπως είπε Γιάννη Κουράκη  και το έργο που επιτελεί στο Ηράκλειο του ευχήθηκε χρόνια πολλά.

Παρουσιάζεται το καινούριο βιβλίο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δημήτρη Καρατζάνη

Το τρίτο του βιβλίο με τίτλο “ Η εξομολόγηση ήταν μισή ” εξέδωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Καρατζάνης. Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα με χρονικό πλαίσιο τις αρχές του περασμένου αιώνα, όπου μέσα από τις περιπέτειες μιας Μικρασιάτικης οικογένειας, περιγράφεται το ματωμένο χρονικό του Μικρασιατικού Ελληνισμού, το δραματικό πρώτο τέταρτο του περασμένου αιώνα. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, 31/3/2014 και ώρα 19:30 στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω και θα μιλήσουν γι’ αυτό:

Τοποθέτηση του μνημείου των Μικρασιατών

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου βρέθηκε σήμερα στην συμβολή των οδών Κνωσσού και Ιωνίας όπου στο πάρκο της περιοχής ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση του εντυπωσιακού μνημείου του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
΄Το έργο φιλοτέχνησε ο γλύπτης και ακαδημαϊκός Γιάννης Παρμακέλης μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεργασία με τα Μικρασιατικά σωματεία.
Τα εγκαίνια του Μνημείου θα γίνουν την Κυριακή 30 Μαρτίου

O Γιάννης Μαρκόπουλος εντυπωσιάζεται από το Πολιτιστικό κέντρο του Ηρακλείου

Εντυπωσιασμένος από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο δηλώνει σε επιστολή του προς το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες με καταγωγή από την Ιεράπετρα ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Προβολή επιλεγμένων παιδικών ταινιών από το ΚΔΑΠ Ξηροποτάμου του Δήμου Ηρακλείου

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                     

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Ηράκλειο, 24/03/2014

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών  ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ του Δήμου Ηρακλείου, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας, οργανώνει  και προβάλλει κάθε Παρασκευή επιλεγμένες παιδικές ταινίες. Στόχος της συγκεκριμένης συστηματικής δράσης είναι ν 'αγαπήσουν τα παιδιά περισσότερο τον ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ και να αναπτύξουν κριτήρια επιλογής των τηλεοπτικών προγραμμάτων και των ταινιών που θα επιλέγουν να παρακολουθούν. Η επιλογή των ταινιών γίνεται με θεματικούς άξονες την ιστορία, το περιβάλλον, τις διαπροσωπικές σχέσεις και τις αξίες που πρέπει να τις διέπουν, την ψυχαγωγία και γενικά προκύπτει (η επιλογή) από τους προβληματισμούς των σύγχρονων παιδιών. Με την ολοκλήρωση της προβολής δίνεται σε κάθε παιδί ένα πρόγραμμα με στοιχεία για την ταινία, προκειμένου να διαμορφώσει πιο εμπεριστατωμένη άποψη. Τέλος είναι αξιοσημείωτο ότι οι προβολές γίνονται σε μεγάλη οθόνη(1,50μ.* 3,00μ.) από βιντεοπροβολέα και με ψηφιακό ήχο (home cinema).

                                                                     Η Αντιπρόεδρος Δ.Σ

                                                                  Μαρία Ξυλούρη-Ξημέρη

Τοποθετήθηκε η μεγάλη σκάλα στο ΠΣΚΗ για την πρόσβαση στη Πλατεία Φανερωμένης

Στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης όπου τοποθετήθηκε η μεταλλική κλίμακα(σκάλα) που ενώνει την Λ.Πλαστήρα με το πρώτο επίπεδο της Πλατείας Φανερωμένης.Με το τρόπο υπάρχει άλλη μία πρόσβαση προς τα τείχη και συγκεκριμένα το Μαρτινέγκο και τον Τάφο Καζαντζάκη

Επιστολή στο Δήμαρχο Ηρακλείου για το Π.Σ.Κ.Η. του Κρητικού Μουσικοσυνθέτη Χρήστου Λεοντή

Την ικανοποίησή του για την διαδικασία ολοκλήρωσης του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου εξέφρασε με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου ο γνωστός Κρητικός Μουσικοσυνθέτης Χρήστος Λεοντής

Συνάντηση Δημάρχου με Σχολικούς φύλακες

Με τους Σχολικούς φύλακες  συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης ο οποίος τους  διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι στηρίζει τον αγώνα τους με στόχο την παραμονή τους και την απορρόφησή τους σε υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας ή άλλες υπηρεσίες  και καταβάλλει προσπάθειες γι αυτό

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με εργαζόμενους στην πρώην Δημοτική Αστυνομία

O Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης είχε συνάντηση με εργαζόμενους στην πρώην Δημοτική Αστυνομία που τελούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας η οποία λήγει.
Ο κ.Κουράκης επανέλαβε ότι στηρίζει τους εργαζόμενους με στόχο όπως είπε να απορροφηθούν σε υπηρεσίες καθώς έχουν κλείσει τα 50 τους χρόνια.
Πρόκειται για έξι εργαζόμενους από το Ηράκλειο και δύο από τα Χανιά και για το λόγο αυτό αυτή την εβδομάδα ο Δήμαρχος θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να εξευρεθεί λύση.

Σκέφτομαι Οικολογικά…δεν χρησιμοποιώ πλαστικές σακούλες - Διανομή οικολογικών τσαντών

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση στη Λότζια όπου μοιράστηκαν χιλιάδες οικολογικές τσάντες από τον ΕΣΔΑΚ και το Δήμο Ηρακλείου. Μικροί και μεγάλοι  είπαν όχι στις πλαστικές σακούλες και συμμετείχαν στην εκδήλωση  ενημέρωσης  και  ευαισθητοποίησης  του ΕΣΔΑΚ και του Δήμου Ηρακλείου έξω από την Λότζια . Ο  Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ –Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  και στελέχη του Ενιαίου Συνδέσμου  θέλοντας να στείλουν το...

Μήνυμα Δημάρχου για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

    Το νερό αποτελεί  το σημαντικότερο φυσικό και περιβαλλοντικό αγαθό που πρέπει να προστατεύουμε τονίζει στο μήνυμά του με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια ημέρα Νερού ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης .

     Για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή  και η ΔΕΥΑΗ επισημαίνει ο κ. Κουράκης έχει ως πρώτιστο μέλημά  την εξασφάλιση όχι μόνο υψηλής ποιότητας  νερού αλλά και πλήρη επάρκεια στα δίκτυα της πόλης  έχοντας ήδη αντικαταστήσει 95 χιλιόμετρα αγωγών Ύδρευσης στο Ηράκλειο.

Περιβαλλοντική Παρέμβαση για το ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων - Εγκαίνια Υπερσύγχρονης Μονάδας

Ο  Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης - Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  εγκαινίασε ένα πρωτοποριακό έργο που θα βελτιώσει τις Περιβαλλοντικές επιδόσεις του  ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων. Πρόκειται για  την  Πιλοτική Μονάδας Αντίστροφης  Ώσμωσης που θα επεξεργάζεται τα στραγγίδια δηλ τα  Υγρά Υπολείμματα που   δημιουργούνται από το στύψιμο, ή την  πίεση των απορριμμάτων και θα τα  μετατρέπει σε νερό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί  και για...

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει την Παγκρήτια Κινητοποίηση ενάντια στα χημικά

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                                                                                                                   

Ηράκλειο, Παρασκευή 21/03/2014

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει την Παγκρήτια Κινητοποίηση ενάντια στα χημικά

            H Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου στηρίζει την Παγκρήτια Πρωτοβουλία κατά της ¨εξουδετέρωσης ¨ των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο και θα διαθέσει 2 Λεωφορεία για την μεταφορά πολιτών  στην Παγκρήτια Διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στο Αρκάδι την Κυριακή 23/3/2014.

    Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την κεντρική είσοδο του λιμανιού την Κυριακή 23/3/2014 και ώρα 09:00π.μ..

            Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης καλεί τους πολίτες  να συμμετέχουν σε αυτή την Παγκρήτια κινητοποίηση κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας δυτικά του νησιού μας επισημαίνοντας τον σοβαρό περιβαλλοντικό κίνδυνο  που διατρέχει η Κρήτη και όλη η Μεσόγειος από την επιχείρηση που θα πραγματοποιηθεί εν πλω .

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 24-03-14

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Ο Δήμαρχος για το ¨Χαμόγελο του Παιδιού¨

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ¨Χαμόγελου του Παιδιού¨ κ. Κώστας Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από την συνεργάτιδα του και από τον κ. Γιώργο Βιτώρο.

«Πολιτιστικοί αγώνες 2014» για τα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου

Ο Δήμος Ηρακλείου καθιέρωσε από το 1996 ένα Παγκρήτιο Πολιτιστικό θεσμό που στοχεύει στην ενίσχυση, προβολή και ανάδειξη των ντόπιων πολιτιστικών και πνευματικών δραστηριοτήτων, τους «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Άνοιξη και περιλαμβάνει θεματικούς κύκλους από τον χώρο της τέχνης και του Πολιτισμού (Θεατρικά Σεμινάρια, Φεστιβάλ Θεάτρου, Συνάντηση Φιλαρμονικών ορχηστρών και Χορωδιών, Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, Φωτογραφίας, Δεξιοτεχνίας Εγχόρδων  Οργάνων και άλλα.)

Φέτος οι «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2014» είναι αφιερωμένοι στα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου - 2014 ΕΤΟΣ EL GRECO- και περιλαμβάνουν, Φεστιβάλ Θεάτρου,  Συνάντηση Χορωδιών και Φιλαρμονικών Ορχηστρών, Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, Αφίσας, Κολάζ, Φωτογραφίας, Ψηφιδωτού, Σκίτσου, Κόμικς και δημιουργία ολιγόλεπτου Σποτ Βίντεο, εμπνευσμένα από την ζωή και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, (για μαθητές Γυμνασίου- Λυκείου).

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο της κατασκευής του Πολ/κού Κέντρου Αλικαρνασσού

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του  Κέντρου Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Νέας Αλικαρνασσού  επί της Λεωφόρου Ικάρου(Πρώην Κοινοτικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού).   Ο δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης ενημερώθηκε από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και τους επιβλέποντες για την πορεία των εργασιών και μάλιστα παρακολούθησε και τη διαδικασία σκυροδέτησης του φέροντα οργανισμού του κτιρίου.

10.000 οικολογικές τσάντες σε πολίτες από τον ΕΣΔΑΚ και το Δήμο το Σάββατο στη Λότζια

O Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚΔήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης καλεί τους πολίτες  να συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 22 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί έξω από τη Λότζια στη διάρκεια της οποίας θα διανεμηθούν περίπου 10.000 επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες.

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει την Παγκρήτια Κινητοποίηση ενάντια στα χημικά

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                      

Ηράκλειο, Παρασκευή 21/03/2014

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει την Παγκρήτια Κινητοποίηση ενάντια στα χημικά

 

            H Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου στηρίζει την Παγκρήτια Πρωτοβουλία κατά της ¨εξουδετέρωσης ¨ των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο και θα διαθέσει 2 Λεωφορεία για την μεταφορά πολιτών  στην Παγκρήτια Διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στο Αρκάδι την Κυριακή 23/3/2014.

    Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την κεντρική είσοδο του λιμανιού την Κυριακή 23/3/2014 και ώρα 09:00π.μ..

            Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης καλεί τους πολίτες  να συμμετέχουν σε αυτή την Παγκρήτια κινητοποίηση κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας δυτικά του νησιού μας επισημαίνοντας τον σοβαρό περιβαλλοντικό κίνδυνο  που διατρέχει η Κρήτη και όλη η Μεσόγειος από την επιχείρηση που θα πραγματοποιηθεί εν πλω . 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τραγούδησε τα Χελιδονίσματα με μικρούς μαθητές στη Λότζια

Πρώτη μέρα της άνοιξης σήμερα και η Λότζια γέμισε παιδικές φωνές. Οι μικροί μαθητές του Ζανείου Εκπαιδευτηρίου τραγούδησαν μαζί με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη που τα υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά, τα Χελιδονίσματα (κάλαντα της άνοιξης) και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.Στο τέλος της επίσκεψης τους,ο Δήμαρχος  ευχαρίστησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν  και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο

Συνεχίζεται το Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ

O Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) διοργανώνει στα πλαίσια του Εργασιακού Αθλητισμού το 3o Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014.

Αποκατάσταση Αγροτικών Δρόμων από το Δήμο

Στην  Δημοτική Ενότητα Παλλιανής βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Αντιδήμαρχο κ. Αριστείδη Μπολάκη και συνεργάστηκε με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Αυγενικής, Σίβα, Κερασιών και Βενεράτου ενώ ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών καθαρισμού ,αποκατάστασης και τσιμεντόστρωσης των Αγροτικών δρόμων της ευρύτερης περιοχής.

Νέα Υπερσύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας Υγρών Υπολειμμάτων στον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                    

 Ηράκλειο 20-03-2014

Νέα Υπερσύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας Υγρών Υπολειμμάτων στον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων

      Την Παρασκευή 21 Μαρτίου στις 12μ.μ  εγκαινιάζεται από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης - Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη  ένα πρωτοποριακό έργο που θα βελτιώσει τις Περιβαλλοντικές επιδόσεις του  ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων.

     Πρόκειται για  την  Μονάδας Αντίστροφης  Ώσμωσης που θα επεξεργάζεται τα στραγγίδια δηλ τα  Υγρά Υπολείμματα που   δημιουργούνται από το στύψιμο, ή την  πίεση των απορριμμάτων και θα τα  μετατρέπει σε νερό.

Δημοπρατήθηκε το έργο Αποκατάστασης του κτιρίου που θα στεγάσει το Πολυδύναμο Κέντρο ΑμεΑ

Δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο της Αποκατάστασης και Διαμόρφωσης κτιρίου σε Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ (κΔΑΠ μεΑ).Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό  1.186.916,07 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και μετά τον Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό αναδείχτηκε προσωρινός Ανάδοχος με έκπτωση 55,8%.

Συνάντηση για το Μνημείο των Μικρασιατών

Συνάντηση με τους Προέδρους των Μικρασιατικών Συλλόγων της πόλης, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Δημήτρης Καρατζάνης με τους οποίους συζήτησε τις λεπτομέρειες για το θέμα των ¨αποκαλυπτηρίων¨ του Μνημείου των Μικρασιατών, που θα πραγματοποιηθούν στις 30 Μαρτίου 2014.

Δράσεις για το έτος Θεοτοκόπουλου 2014

Συνάντηση είχε χθες στη Λότζια  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Καρατζάνη και τον πρώην Πρόεδρο  Γιάννη Σερπετσιδάκη.

Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση του Νέου Χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο της Αλικαρνασσού

Την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινάει η τοποθέτηση του Νέου Φυσικού Χλοοτάπητα στο Δημοτικό Γήπεδο της Αλικαρνασσού, όπως ενημερώθηκε  σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης από επιβλέπουσα γεωπόνο κ. Βασαρμιδάκη Δέσποινα.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με την Πρόεδρο της Εταιρίας Νόσου Αλτσχάιμερ

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Εταιρείας Νόσου  Αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών Ν. Ηρακλείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» κ. Ιωάννα Κορτσιδάκη       η οποία τον ενημέρωσε για τη δημιουργία του Κέντρου ημέρας για τους ασθενείς με νόσο Αλτσχάιμερ που θα γίνει στην πόλη του Ηρακλείου.

10.000 οικολογικές τσάντες σε πολίτες από τον ΕΣΔΑΚ και το Δήμο Ηρακλείου

Με το σύνθημα Νοιάζομαι για το Περιβάλλον..δεν χρησιμοποιώ πλαστική σακούλα ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ –Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης καλεί τους πολίτες  να συμμετέχουν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 22 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί έξω από τη Λότζια στη διάρκεια της οποίας θα διανεμηθούν περίπου 10.000 επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες.

Πρόγραμμα και Αποτελέσματα του Εργασιακού Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2014 του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Πρόγραμμα και Αποτελέσματα του Εργασιακού Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2014 του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Πρόγραμμα και Αποτελέσματα του Παιδικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2014 του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Πρόγραμμα και Αποτελέσματα Παιδικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2014 του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Συνάντηση τοπικών φορέων για τη διοργάνωση του 7ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής

Την Κυριακή 16-03-2014 στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών “Άμπελος” της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής έγινε συνάντηση όλων των τοπικών φορέων και της επιτροπής του Συμποσίου για τον προγραμματισμό του 7ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής που πρόκειται να γίνει από 15-2 Ιουλίου 2014. Η συνάντηση είχε σαν σκοπό την ενεργοποίηση και συντονισμό των δράσεων της διοργάνωσης αυτής.

Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την αξιοποίηση του περιβάλλοντα χώρου του Παγκρητίου Σταδίου

Στον πρωτοποριακό Σχεδιασμό για την Ανάπτυξη των Περιοχών Δυτικά του Ηρακλείου προχωρά  η   Δημοτική Αρχή με την προκήρυξη Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών για την αξιοποίηση το περιβάλλοντα χώρου του Παγκρητίου Σταδίου έκτασης  47 στρεμμάτων.  Η ανακοίνωση του Διαγωνισμού έγινε από τον Δήμαρχο  Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη και τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Σταδίου κ. Γιάννη Δροσίτη.

Έληξε με επιτυχία το πρόγραμμα Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας - Κύπρου 'ΦΥΚΗΣΑΠ'

Πολιτικά και Υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ηρακλείου επισκέφτηκαν την Σάμο, στις 11 και 12 Μάρτη 2014 και την Πάφο, στις 13 Μαρτίου 2014,όπου πραγματοποιήθηκαν το Διασυνοριακό Συνέδριο  και  η Συνάντηση Λήξης αντίστοιχα, στα πλαίσια του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013» . Συμμετείχαν  οι εταίροι  από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, ο Δήμος Αραδίππου, η  Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάφου Αφροδίτη ΛΤΔ και ο Δήμος Ηρακλείου ως συντονιστής εταίρος εκπροσωπούμενος από τους Αντιδημάρχους κ. Αεράκη Γεώργιο, κ. Δαγκωνάκη Ευστράτιο, κα Δρόσου Ζαχαρένια Προϊσταμένη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και κ. Κοκοσάλη Εμμανουήλ Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου. 

Νέες εκδόσεις από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης τα παρακάτω βιβλία:

  1. Bertrand Bareilles: Το Ανατολικό Δράμα: Από την Αθήνα στην Άγκυρα. Μτφρ.: Σόφη Κωτσάκη-Δρετάκη
  2. Ντενίζ-Χλόη Αλεβίζου: Δημήτρης Σαριδάκης (1912-1977)
  3. Αντώνη Καρτσάκη: Το Λογοτεχνικό Ηράκλειο του Μεσοπολέμου. Κείμενα, Έντυπα, Δημιουργοί
  4. Ανδρέα Λενακάκη: Πυργιώτισσα. Ονομάτων επίσκεψις

Συνεργασία Δήμων Ηρακλείου και Μινώα Πεδιάδας στη Λειτουργία της Πολεοδομίας Καστελλίου

Τη σύμβαση για τη συνεργασία και υποστήριξη από το Δήμο Ηρακλείου του Δήμου Μινώα Πεδιάδο και συγκεκριμένα της Πολεοδομίας Καστελλίου  επειδή αυτή δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ.Ζαχαρίας Καλογεράκης.  Η άσκηση πολεοδομικών αρμοδιοτήτων  από το Δήμο Ηρακλείου γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του Ν. 3852/2010.

Επίσκεψη Φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Princeton στην Πύλη του Ιησού και στα Τείχη

Με Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Princeton της Αμερικής και την Καθηγήτρια τους κα Teresa Shawcross, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, όπου τους καλωσόρισε στην πόλη μας και συνομίλησε κατά την επίσκεψή τους στην Πύλη Ιησού, όπου έγινε στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής με θέμα την Βενετοκρατία που γίνεται σε συνεργασία με την 13η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων. Οι φοιτητές εξέφρασαν τον θαυμασμό τους ...

Ο Αντιδήμαρχος κ.Γιαλιτάκης στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου με τους Σχολικούς Φύλακες

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιαλιτάκης Νίκος παρευρέθηκε στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου όπου εκδίκάστηκαν το προσωρινά μέτρα για 2 σχολικούς φύλακες, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής προς του εργαζομένους.

O Δήμαρχος Ηρακλείου στην ημερίδα του Ελληνό - Ολλανδικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Συνδέσμου

O Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης συζητάει με τον Ολλανδό Πρέσβη κ. Jan Versteeg, στα πλαίσια της ημερίδας του Ελληνό – Ολλανδικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Συνδέσμου (He.D.A) με θέμα ¨Δυνατότητες Εξαγωγικής δραστηριότητας και ανάπτυξης σχέσεων των επιχειρήσεων της Κρήτης στην Ολλανδία¨, που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Προβολή και ανάδειξη των Ενετικών τειχών – πολλές δράσεις για παιδιά από το Δήμο Ηρακλείου

Παραμύθια από παιδιά για παιδιά, περιηγητικό χάρτη με ειδικές επισημάνσεις που θα επιμεληθούν  μικροί μαθητές  από όλα τα σχολεία, προβολή και ανάδειξη των Ενετικών τειχών με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Αστικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου.   Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε την σύμβαση με τον Ανάδοχο του έργου που προέκυψε μετά από Δημόσιο Ανοιχτό...

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου με τον Γ.Γ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κο Σούρλα

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συναντήθηκε με τον Γ.Γ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργο Σούρλα που βρίσκεται στο Ηράκλειο για το Συνέδριο '"ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ 2500 ΧΡΟΝΙΑ" Η μεγάλη αλήθεια: Τα ανθρώπινα δικαιώματα στον ευρωπαϊκό χώρο. Η αρχή έγινε από τη Γόρτυνα" και αντάλλαξαν διάφορες απόψεις αλλά και με την πρώην βουλευτή κ.Κέλλυ Μπουρδάρα

Ο Δήμαρχος στους Παγκρήτιους Αγώνες Καράτε

Τους Παγκρήτιους αγώνες Κυπέλου καράτε που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε και η Επιτροπή Κρήτης στο κλειστό γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης.

  Η Ομοσπονδία βράβευσε μάλιστα το Δήμαρχο γα την προσφορά του στο άθλημα και τον αθλητισμό γενικότερα αλλά και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης και Αθλητισμού κ.Γιάννη Δροσίτη.Στη συνέχεια ο κ.Κουράκης έκανε την απονομή των μεταλλίων και των βραβείων στους μικρούς  αθλητές που διακρίθηκαν στους αγώνες.

Μαθητές Σχολείων στο Δημαρχείο Ηρακλείου

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας μαθητών του Καλλιτεχνικού και άλλων Σχολείων του Νομού Ηρακλείου και συνάντηση με τον Αντιδημάρχο Παιδείας, Πολιτισμού & Νέας Γενιάς κ. Νίκο Γιαλιτάκη πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση της πορείας των μαθητών.

Συνέντευξη Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη

Ο Δήμος Ηρακλείου αποτελεί σήμερα σημείο αναφοράς για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι ένας Δήμος που το αποτύπωμά του είναι διακριτό σε κάθε τομέα της Δημοτικής Δράσης. Ένας Δήμος με πρωτοβουλίες και επιδόσεις που τον τοποθετούν στην πρωτοπορία της Αυτοδιοίκησης και τον έχουν καθιερώσει ως “ Δήμο- Υπόδειγμα ” για ολόκληρη τη χώρα.

3o Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014

O Αθλητικός  Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου  (ΔΟΠΑΦΜΑΗ)  διοργανώνει στα πλαίσια του Εργασιακού Αθλητισμού το 3o  Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014.

Εργασιακού Αθλητισμού το 3o  Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014

Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2014

Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες του Παιδικού Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2014 του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

Συνεχίζονται τα μαθήματα διατροφικής αγωγής

Συνεχίζονται τα δωρεάν μαθήματα διατροφικής αγωγής για τους ωφελούμενους του προγράμματος “Παρεμβατικά προγράμματα διατροφικής αγωγής για την αντιμετώπιση εκφυλιστικών παθήσεων”.

Με γοργούς ρυθμούς τα έργα στη Λεωφόρο Πλαστήρα -ξεκίνησε η τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανάπλασης της Λ.Πλαστήρα που είναι εντός χρονοδιαγράμματος ενώ έχει ξεκινήσει ήδη και η τοποθέτηση του νέου ασφαλτοτάπητα.

Σήμερα στην Λεωφόρο Πλαστήρα βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης ο οποίος ενημερώθηκε από τους επιβλέποντες για την πορεία των εργασιών την ώρα που είναι εμφανής πλέον η μεγάλη αλλαγή σε όλη την περιοχή από την ανάπλαση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε Σύγχρονη Λεωφόρο μετατρέπεται η Μεγάλου Αλεξάνδρου από το Δήμο Ηρακλείου

Ένα  σπουδαίο έργο  που ταυτόχρονα αποτελεί μια από τις  σημαντικότερες  πλέον  Αστικές Οδικές Αρτηρίες της πόλης του Ηρακλείου, η Ανάπλαση της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νέα Πεταλοειδής που θα συνδέει το Μασταμπά (Οδός Μνησικλή, Ιερολοχιτών) με την Λεωφόρο Κνωσού στο ύψος του Μπεντεβή  όπου θα γίνει ο μεγάλος κόμβος (Μινωική Ασπίδα) μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.  Η νέα Λεωφόρος  μεταμορφώνεται Λειτουργικά...

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 14-03-2014

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Συνάντηση του Αντιδημάρχου κ. Γιαλιτάκη με Εκπροσώπους της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων

Εθιμοτυπική Επίσκεψη πραγματοποίησε στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου κ. Νίκο Γιαλιτάκη, Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Ηρακλείου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΦΕΚ Ηρακλείου κ. Ισίδωρος Ισιδώρου και τα μέλη του ΔΣ κ.Ιάκωβος Κολοκάσης και κα. Άντρια Μπογιαντζή.

Ημερίδα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πρόληψη της Ρύπανσης με Απορρίμματα

H Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA και ο Δήμος Ηρακλείου διοργάνωσαν Ημερίδα με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πρόληψη της Ρύπανσης με Απορρίμματα», που  πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου. Θα ακολουθήσει ξενάγηση  στην Περιβαλλοντική Έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» στις 20:15, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Επανέλεγχος των δικαιολογητικών και ταυτοποίηση όλων των επιδοματούχων για το έτος 2014

Το Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής & Ελέγχου του Δήμου Ηρακλείου ως επίσημος φορέας παροχής των επιδομάτων Πρόνοιας στον Δήμο Ηρακλείου  και στους υποστηριζόμενους διοικητικά Δήμους του Νομού Ηρακλείου, θα προχωρήσει σε επανέλεγχο των δικαιολογητικών και ταυτοποίηση όλων των επιδοματούχων του για το έτος 2014.

Ο Δήμος στηρίζει τις προσπάθειες προβολής τοπικών προϊόντων με εκδηλώσεις και στις Δαφνές

H Δημοτική Αρχή συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη στην προσπάθεια του αγροτικού κόσμου του Δήμου Ηρακλείου για την προώθηση και προβολή των Κρητικών τοπικών προϊόντων με  εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις όπως τη Γιορτή Κρασιού στις Δαφνές. Στα πλαίσια αυτά ο Δήμος Ηρακλείου έπειτα από συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δαφνών βοήθησε ώστε να ενταχθούν σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ η προβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων και των τοπικών προϊόντων.

Συνεργασία για διάφορα θέματα τη συνοικίας του Κατσαμπά είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Συνεργασία για διάφορα θέματα τη συνοικίας του Κατσαμπά είχε σήμερα Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο του 2ου Διαμερίσματος του Δήμου κ.Γ. Τσίγκο ,τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου "Γεώργιος Σεφέρης" κ. Γιώργο Μαστοράκη και τον γραμματέα του Συλλόγου κ.Τάσο Μαστορίδη.
Συζήτησαν διάφορα θέματα πολιτισμού και άλλα θέματα της καθημερινότητας των κατοίκων.

Μαθητές από 7 Ευρωπαϊκά Σχολεία στη Λότζια

Εκπαιδευτικοί και μαθητές από 7 ευρωπαϊκά σχολεία που φιλοξενούνται αυτή την εβδομάδα  στο 2o ΓΕ.Λ Ηρακλείου επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Ηρακλείου στη Λότζια όπου τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης  και οι  Αντιδήμαρχοι κ.Νίκος Γιαλιτάκης και Δημήτρης Αγαπάκης. Ο Δήμαρχος τους καλωσόρισε  και αφού  αναφέρθηκε στο Μινωικό πολιτισμό ,την ιστορία της πόλης και του κτιρίου της Λότζια τόνισε ότι αυτά τα Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι πολύ σημαντικά γιατί...

Εκδήλωση - ομιλία για την έγκαιρη διάγνωση Καρκίνου Θυρεοειδούς από την 4η Δημ.Κοινότητα

 Η  4η Δημοτική Κοινότητα και ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου, Αγκαλιά-ΖΩ , διοργανώνουν Εκδήλωση - ομιλία για την ενημέρωση των συνδημοτών μας  με θέμα την ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ  ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ.

Διευκρινίσεις για Έκδοση Βιβλιαρίου Ανασφαλίστου

Αναφορικά με τον προσδιορισμό του εισοδήματος που απαιτείται στη διαδικασία για την έκδοση Βιβλιαρίου Ανασφαλίστου σας ενημερώνουμε, ότι, μετά από διευκρινιστικό έγγραφο, που εστάλη από το γραφείο του υφυπουργού κου Βασίλη Κεγκέρογλου, προκύπτει ότι η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης (3.000€ για άγαμο και 5.000€ για έγγαμο) δεν θα υπολογίζεται, δεδομένου ότι δεν συνιστά περιουσιακό στοιχείο από την εκμετάλλευση του οποίου μπορεί να προσδιοριστεί εισόδημα, αλλά δείκτη που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την εφαρμογή των φορολογικών διατάξεων. Για την έκδοση βιβλιαρίου ανασφαλίστου είναι απαραίτητο να αποτυπώνεται η πραγματική οικονομική κατάσταση του αιτούντος.

Ηλεκτροδοτείται η Πύλη Ιησού - Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ενημερώθηκε για τα έργα

Στην Πύλη Ιησού βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Σπυριδάκη και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας όπου εκτελούνται έργα από τη ΔΕΗ για την υπογειοποίηση του δικτύου και σύνδεσης για την ηλεκτροδότηση της Πύλης.

Στην εκδήλωση της Οργάνωσης κατά της Βίας και της Οπλοχρησίας στον Προφήτη Ηλία ο Δήμαρχος

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποίηθηκε σε πολυχώρο στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου από την οργάνωση κατά της Βίας και της οπλοχρησίας που εδώ και 2 χρόνια δραστηριοποιείται με ζήλο για την κοινωνία και τον άνθρωπο.

Η ΔΕΠΤΑΗ για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την απένταξη τμήματος της Α΄ Φάσης του έργου του ΠΣΚΗ από το Γ΄ ΚΠΣ, η ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ ανακοινώνει ότι :

Συνεργασία του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου για διάφορα έργα

Συνεργασία  είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου  κ.Γιάννης Κουράκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη για διάφορα  θέματα. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν :

Συνεχίζεται το Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ

O Αθλητικός  Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου  (ΔΟΠΑΦΜΑΗ)  διοργανώνει στα πλαίσια του Εργασιακού Αθλητισμού το 3o  Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014.

Ξεκίνησε το 3ο Εργασιακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Την  Τρίτη 4 Μαρτίου   ξεκίνησε    το 3ο Εργασιακό  Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CEMR) ο Δήμαρχος

Γ. Κουράκης: Η παρατεταμένη ύφεση ,η πρωτοφανής ανεργία και η φτώχια απαιτούν στοχευμένες θεσμικές και πολιτικές παρεμβάσεις. Στην τακτική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CEMR), του οποίου η ΚΕΔΕ αποτελεί το Ελληνικό Τμήμα συμμετέχει  ο Αντιπρόεδρός της  και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.

Συνεργασία του Δημάρχου Ηρακλείου με θέμα την διάνοιξη δρόμων της περιοχής των Καμινίων

Συνεργασία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Βασιλάκη Μανόλη, υπηρεσιακά στελέχη, ιδιοκτήτες ακινήτων γης  της περιοχής των Καμινίων καθώς και αρμόδιους Τεχνικούς και Νομικούς, με θέμα την διάνοιξη δρόμων  πέριξ των σχολικών συγκροτημάτων που στεγάζονται τα 29ο και 55ο Νηπιαγωγείο, 40ο Δημοτικό, 8ο Γυμνάσιο και 7ο Λύκειο.

Ευχαριστήριο από την 3η Δημοτική Κοινότητα για τα (ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2014).

Η Πρόεδρος κα. Αμπαρτζάκη Ευαγγελία (Εύα) και οι Σύμβουλοι κα. Τριγώνη Μαρία & Ξενάκης Νίκος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου, αισθάνονται την ανάγκη και την υποχρέωση να  ευχαριστήσουν θερμά, όλους εκείνους που βοήθησαν ώστε να γίνει εφικτή η πραγματοποίηση του εορτασμού της Καθαρής Δευτέρας (ΚΟΥΛΟΥΜΑ) στο χώρο του Καράβολα.

Δραστηριότητες του ΚΕΚΟΙΦ της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Φορτέτσας του Δήμου Ηρακλείου

To Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας - περιοχή Φορτέτσας της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου προγραμματίζει δύο ομιλίες.

Ξεκινάνε στο Θεατρικό σταθμό οι παραστάσεις του έργου του Ευγένιου Τριβιζά “Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΤΕΣ”

Ξεκινάνε αύριο Πέμπτη 6 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό οι παραστάσεις του έργου του Ευγένιου Τριβιζά “Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΤΕΣ” σε σκηνοθεσία του Γιώργου Αντωνάκη από την Θεατρική Ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου).

Συνεχίζεται το Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Συνεχίζεται  κανονικά  το Σαββατοκύριακο 8/9-3-2014  , η 4η αγωνιστική του παιδικού τουρνουά ποδοσφαίρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ  .

Κατεδαφίσεις και επισκευές ρυμοτομούμενων και ετοιμόρροπων κτισμάτων από το Δήμο Ηρακλείου

Δύο συμβάσεις έργων μετά από Δημόσιο διαγωνισμό υπέγραψε σήμερα  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης:

Ανάπλαση - αναβάθμιση του δρόμου της Φοινικιάς

Στη περιοχή Φοινικιάς  - Μαλάδες βρέθηκε  νωρίς ο πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης μαζί  με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Γιώργο Στειακάκη  για διάφορα ζητήματα της περιοχής. Ο Δήμαρχος συνομίλησε με κατοίκους, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της περιοχής  και όπως τους είπε  έχει ολοκληρωθεί  η μελέτη για την  αναβάθμιση –ανάπλαση ενός μεγάλου τμήματος  του  δρόμου Μαλάδες –Φοινικιά μήκους 4.400 μέτρων που ξεκινά από τον Αι –Γιάννη το Χωστό και καταλήγει στην οδό Καργάκη...

Ενημέρωση Ασφαλισμένων αναφορικά με τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥ Ιατρούς

Σας ενημερώνουμε μετά από οδηγία του Υπουργείου Υγείας ότι ο τρόπος εξυπηρέτησης σας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ μέχρι τη λειτουργία του νέου φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υπάρχει στον οδηγό που είναι αναρτημένος στα ΚΕΠ του Δήμου μας σε όλα τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας – (πρώην ΚΑΠΗ ), όπως και στα Γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων καθώς επίσης και κατάλογος των συμβεβλημένων Ιατρών με το ΕΟΠΥΥ.

Ο Τελικός του 1ου Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου

Η Πρόεδρος κα. Αμπαρτζάκη Ευαγγελία (Εύα) και οι υπεύθυνες των επιτροπών παιδείας & πολιτισμού της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου κα. Παπαδάκη – Σκουραδάκη Φανή & κα. Τριγώνη Μαρία προσκαλούν όλους εσάς να παραβρεθείτε, να στηρίξετε και να απολαύσετε τα παιδιά, που προκρίθηκαν και συμμετέχουν στον τελικό του 1ου Festival παιδικού τραγουδιού που διοργανώσαμε.

Συνάντηση του Δημάρχου με τον πρώην Πρόεδρο Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου

Με τον πρώην Πρόεδρο των Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου και στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Ευτύχη Σαρτζετάκη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με αφορμή την συνταξιοδότησή του.

Εκδηλώσεις και δράσεις ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Μασταμπά

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας & Αλληλεγγύης και το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Μασταμπά (4η Δημοτική Κοινότητα), στο πλαίσιο δράσεων προαγωγής της δημόσιας υγείας και του κύκλου ομιλιών που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013, υλοποίησαν τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και  ώρα 17.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ι. Ν. Παναγίτσας Μασταμπά ομιλία με θέμα “ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ “ με ομιλήτριες την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας & Αλληλεγγύης κα Δέσποινα Συγγελάκη και την Ψυχίατρο κα Εύα – Μαρία Τσαπάκη.

Συνάντηση του Δημάρχου με τον κο Καμπιτάκη

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  είχε σήμερα συνάντηση με τον κ.Κώστα Καμπιτάκη που πρόσφατα παραιτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο  παρουσία και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δ.Καραντζάνη.

  Στη συνάντηση  αναφέρθηκαν στην εποικοδομητική  συνεργασία που είχαν στα πλαίσια της θητείας του κ Καμπιτάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο ,παρά τις πολιτικές  διαφωνίες ,για διάφορα θέματα του Δήμου και ο Δήμαρχος του ευχήθηκε καλή συνέχεια.

Διανομή του παραμυθιού “Η Κίκο και το χέρι”

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις δράσεις στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης “Ένα στα πέντε” ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού, που πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης. Απευθυνόμαστε σε γονείς, εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς και φροντιστές παιδιών, υπαλλήλους κοινωνικών δομών, αλλά και τα παιδιά προσπαθώντας να ενημερώσουμε για τα πιθανά σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, τον τρόπο διαχείρισης των περιστατικών, κυρίως όμως για να μάθουμε στα ίδια τα παιδιά να αποτρέπουν ανάλογες συμπεριφορές και να μιλάνε στους ανθρώπους που εμπιστεύονται.

Αναβαθμίζονται οι Ανατολικές Συνοικίες - Σχέδιο διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής  για την αναβάθμιση των Ανατολικών Συνοικιών του Ηρακλείου.  Αυτό προκύπτει από τη συνεργασία που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  με τον Διευθυντή των  τεχνικών  υπηρεσιών του Δήμου κ. Στέλιο Αλεξάκη  και στελέχη  με τους οποίους συζήτησε όλο το πλέγμα των έργων  που αφορούν τη διαμόρφωση δρόμων, πεζοδρομίων, πάρκων, πλατειών  και την επικαιροποίηση των...

Ψήφισμα της ΠΕΔ Κρήτης για τον Μ.Καρέλλη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση λόγω του θανάτου του τέως Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της πρώην Τ.Ε.Δ.Κ  Ν. Ηρακλείου, Μανόλη Καρέλλη.

Ακύρωση Καρναβαλιού στην Ενότητα Παλιανής

Η Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού στη Δημοτική Ενότητα Παλιανής  ανακοινώνει τις εξής αλλαγές στο Πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων.

 

 

Μεταβολή Προγράμματος Καστρινού Καρναβαλιού

Η Οργανωτική Επιτροπή Καστρινού Καρναβαλιού λόγω του αδόκητου χαμού, του επί σειρά ετών Δημάρχου Ηρακλείου Μανώλη Καρέλλη, ανακοινώνει τις εξής αλλαγές στο Πρόγραμμα του Καστρινού Καρναβαλιού.

Έπειτα και την εισήγηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, και αφού προηγήθηκε σχετική επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την οικογένεια του εκλιπόντος, το Δημοτικό Συμβούλιο σε ένδειξη πένθους και τιμής στη μνήμη του, αποφάσισε ομόφωνα, εκτός των άλλων :

Συλλυπητήριο μήνυμα της Επιτροπής Εποπτείας 'Β.Δ.Β.' για την απώλεια του Μ.Καρέλλη

Η Επιτροπή Εποπτείας της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης» συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια του Μανόλη Καρέλλη. Στη διάρκεια της Δημαρχιακής του πορείας ο Μανόλης Καρέλλης έδειξε ιδιαίτερη φροντίδα για τη «Β.Δ.Β.»:

3o Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014

O Αθλητικός  Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου  (ΔΟΠΑΦΜΑΗ)  διοργανώνει στα πλαίσια του Εργασιακού Αθλητισμού το 3o  Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014. Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα.

Επισκευή της ξύλινης γέφυρας στις Τρεις Βαγιές

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ & ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ

Ηράκλειο 28/02/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Δ/νση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Ηρακλείου γνωστοποιείται στους Δημότες της πόλης μας ότι την Τρίτη 4/3/14 θα κλείσει η  ξύλινη γέφυρα από  Τρεις Βαγιές προς ΤΕΙ , Φοινικιά ,Ηράκλειο γιατί θα γίνει επισκευή της από τις 10 :00– 13:30

Παρακαλούμε για τη συνεργασία των οδηγών για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας.

Η Δημοτική Αρχή ζητά την κατανόηση των δημοτών, λόγω της αναγκαιότητας των παραπάνω εργασιών.

Το προσωπικό της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης» για την απώλεια του Μ.Καρέλλη

Πενθούμε σήμερα για την απώλεια ενός από τους τελευταίους μεγάλους ευπατρίδες του τόπου μας.

Θρηνούμε την απουσία του πρώην Δημάρχου Ηρακλείου Μανόλη Καρέλλη, ενός ανθρώπου, που έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη και στη συστηματική λειτουργία της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης».

Ομιλία στις Βασιλειές από το ΚΕΚΟΙΦ της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Φορτέτσας/Βασιλειών)

To Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχή Φορτέτσας-Βασιλειών της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, προγραμματίζει Ομιλία με θέμα "Διαχείριση θυμού", την Πέμπτη 6/03/14 & ώρα 10:00 πμ, στο παράρτημα Βασιλειών.

Για πρώτη φορά στη Κρήτη κάδοι ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης από το Δήμο

Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, πρωτοπόρα σε κάθε δράση, υλοποιεί  σε συνεργασία με τον ΕΣΔΑΚ ένα Καινοτόμο Πρόγραμμα με μεγάλα οφέλη για τη κοινωνία. Συγκεκριμένα ξεκίνησε η τοποθέτηση των πρώτων 25 ειδικών κόκκινων  κάδων ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης  ενώ συνολικά θα τοποθετηθούν 100 κάδοι σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου.  Στους ειδικούς κάδους θα  συλλέγονται ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια, λευκά είδη ...

13η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Όπως κάθε μήνα έτσι και αύριο σας προσκαλούμε στην  Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Μάρτιου 2014 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στο (Αίθριο Λότζια) και ώρες 10:00-13:30. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στο κέντρο του Ηρακλείου, στη μεγάλη γιορτή Εθελοντισμού!!!! ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ !!!  Οι ανάγκες για αίμα είναι  μεγάλες, κάντε και εσείς ...

Τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου για τον αποθανόντα πρώην Δήμαρχο κ.Καρέλλη

Τα ΔΣ και τα μέλη των Σωματείων Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην  Δημάρχου της πόλης μας Μανόλη Καρέλλη, που επί 14 έτη υπηρέτησε το Ηράκλειο από τη θέση αυτή, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην ανάδειξη του πολιτισμού του:

 Μουσικός Αύγουστος, οργάνωση της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης.

Επίσης  υπηρεσίες όπως η Πολεοδομία Ηρακλείου η ΔΕΥΑΗ και η Δημοτική Αστυνομία φέρουν τη δική του σφραγίδα.

Τα ΔΣ και των τριών Σωματείων σε εκτακτη συνεδρίασή τους αποφάσισαν ομόφωνα να παραστούν αύριο στη νεκρόσιμη ακολουθία του.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για την απόδοση τιμής στον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο κ.Καρέλλη

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου σήμερα Παρασκευή  28 Φεβρουαρίου 2014  και  ώρα 14:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, με θέμα :  Αποδημία του πρώην Δημάρχου Ηρακλείου  Μανώλη Καρέλλη. Το επείγον της σύγκλισης  του Δημοτικού Συμβουλίου για έκτακτη συνεδρίαση αφορά την  απόδοση τιμής στον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Μανώλη Καρέλλη και την έκδοση  σχετικού ψηφίσματος .

Δωρεάν σπιρομέτρηση - έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας - στους υπαλλήλους του Δήμου

Στα πλαίσια της προληπτικής ιατρικής, την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιηθεί δωρεάν σπιρομέτρηση (έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας), στους υπαλλήλους του Δήμου Ηρακλείου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης λόγω των εκδηλώσεων του Καστρινού Καρναβαλιού

ΤΜΗΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

 

Ηράκλειο, 27 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει  τους  δημότες της πόλης μας ότι λόγω των εκδηλώσεων στα πλαίσια του Καστρινού Καρναβαλιού 2014 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014, θα διακοπεί η κυκλοφορία για όλα τα οχήματα στις οδούς, Χανιώπορτα, Λ. Καλοκαιρινού, Ίδης, Λ. Δικαιοσύνης, πλατεία Ελευθερίας, από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και τις 12:00, εκτός των οχημάτων των ειδικών υπηρεσιών(ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Αστικό ΚΤΕΛ, Ταξί κ.λ.π.), ενώ από τις 12:00 έως και το πέρας των εκδηλώσεων(υπολογίζεται έως τις πρώτες απογευματινές ώρες), θα απαγορεύεται η κυκλοφορία σε όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα.

Παρακαλούμε για τη συνεργασία των οδηγών για την εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας.

Συνάντηση Δημάρχου με Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης  κ.κ Ειρηναίο επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  , με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Καραντζάνη και τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Μανόλη Βασιλάκη.

Η Σειρά Παρέλασης των Καρναβαλικών Ομάδων

Επισυνάπτουμε Τη Λίστα Με Τη Σειρά Παρέλασης Των Καρναβαλικών Ομάδων Του Καστρινού Καρναβαλιού 2014, Που Πρόεκυψε Μετά Από Κλήρωση Που Πραγματοποιήθηκε Στο Πολυκεντρο Νεολαίας Του Δήμου Ηρακλείου Απο Την Οργανωτική Επιτροπή Του Καρναβαλιού.

Δράσεις των ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η Πόρου και Κατσαμπά της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των στοχευμένων παρεμβάσεων των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Πόρου και Κατσαμπά (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η) της 2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου, που αφορούν στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των ωφελουμένων των κέντρων, αξιοποιώντας το προσωπικό 5μηνης απασχόλησης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, προγραμματίσθηκαν και υλοποιούνται τα εξής:

Ξεκίνησαν τα έργα Ανάπλασης στην Ανάληψη

Ξεκίνησαν οι εργασίες Ανάπλασης και Αναμόρφωσης στην Ιστορική συνοικία της Ανάληψης στο κέντρο της πόλης που  αλλάζει όψη λειτουργικά και αισθητικά με νέο δίκτυο πεζόδρομων. Ο Δήμαρχος  Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης περπάτησε μαζί με κατοίκους της συνοικίας στους δρόμους όπου εκτελούνται τα έργα και ενημερώθηκε από τους επιβλέποντες για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν. Παράλληλα έδωσε κατευθύνσεις ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και  να  ολοκληρωθεί το έργο...

Ενημέρωση για το Παιδικό Πρωτάθλημα και το Εργασιακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Με  μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική του παιδικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Το προσεχές Σαββατοκύριακο 1 και  2 Μαρτίου , μετά από πρόταση για αναβολή πολλών ομάδων λόγω αποκριών , η τεχνική επιτροπή του ΔΟΠΑΦΜΑΗ  αποφάσισε η αγωνιστική αυτή να μεταφερθεί στο τέλος του πρωταθλήματος .

Την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014 στο γήπεδο του  ΣΠΟΡΤΙΒΟ αρχίζει  το 3ο Εργασιακό  Τουρνουά  Ποδοσφαίρου . Ένα Τουρνουά  που διοργανώνει το τμήμα αθλητισμού του ΔΟΠΑΦΜΑΗ  το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στους  εργαζόμενους να συμμετέχουν με σκοπό την άσκηση   και την ψυχαγωγία .  Στο φετινό τουρνουά συμμετέχουν  23 ομάδες και προβλέπεται να γίνουν 120 παιχνίδια , θα λάβουν μέρος 460 περίπου εργαζόμενοι

Εκδηλώσεις για τα «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2014» από την 4η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου

Η 4η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο Ηλιούπολης Ηρακλείου στα πλαίσια των αποκριάτικων δραστηριοτήτων, διοργανώνουν την 03-03-2014  στον χώρο του Σχολικού συγκροτήματος 11ου Λυκείου και 5ου Γυμνασίου της οδού ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΓΑΒΑΛΑ 64 στην Ηλιούπολη, εκδηλώσεις για τα «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2014», με προσφορά σαρακοστιανών φαγητών (παραδοσιακά εδέσματα).

Αποτελέσματα & Πρόγραμμα του Εργασιακού Τουρνουά Μπάσκετ 2014 του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Τα Αποτελέσματα & το Πρόγραμμα του Εργασιακού Τουρνουά Μπάσκετ 2014 του ΔΟΠΑΦΜΑΗ:

Συνάντηση του Δημάρχου με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τον αγώνα κατα των Χημικών

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη με την  Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τον Αγώνα κατά των Χημικών αποτελούμενη από τους Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων κ. Ρούσσο Κυπριωτάκη, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Σωκράτη Βαρδάκη, με την Πρόεδρο του Αρχιτεκτονικού Συλλόγου κα Φανή Κουτσούμπου και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Χαρωνίτη Γιάννη.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής 28-02-2014

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου του νέου Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα

Εθιμοτυπική Επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Πρέσβης της Γερμανίας  στην Ελλάδα Δρ. Πέτερ Σόοφ, συνοδευόμενος από την Πρόξενο της Γερμανίας στο Ηράκλειο  κα Ζουριδάκη Μαριάννα.

Η γιορτή της Αποκριάς της Μακαρονούς - «Γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ γενεών»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ  3ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχή Θερίσσου & ΚΕΣΑΝ – ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, διοργανώνουν αποκριάτικη εκδήλωση, γιορτή για μικρά και «μεγάλα» παιδιά από το 28ο & 46ο Νηπιαγωγείου Ηρακλείου που  συμμετέχουν βιωματικά, φτιάχνοντας και τρώγοντας μακαρόνια μαζί με τους γονείς τους και τους ηλικιωμένους του ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ.

Καρδιολογικός Έλεγχος σε παιδιά Ρομά

Την Τετάρτη 19/02/2014 και την Πέμπτη 20/02/2014  από τις 8:30 -11:30 πραγματοποιήθηκε  στο Κέντρο Στήριξης Ρομα Καρδιολογικός Έλεγχος σε παιδιά Ρομά που φοιτούν στα τοπικά σχολεία της περιοχής (3ο  & 4ο) προκείμενου να συμπληρωθούν τα δελτία υγείας των παιδιών και να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες. Συνολικά ελέχθησαν 51 παιδιά.

Αγωγή Υγείας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στην περιοχή του Καταυλισμού των Ρομά

Την Τετάρτη το απόγευμα  19/02/2014 πραγματοποιήθηκε  «Αγωγή Υγείας για τον Σακχαρώδη Διαβήτη» στην περιοχή του Καταυλισμού. Στόχος η ενημέρωση,  η  πρόληψη μέσα από μετρήσεις και ο εντοπισμός ατόμων που πιθανών νοσούν.

Πρωτοπόρος ο Δήμος Ηρακλείου στη στήριξη των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων

Ενημερωτική συνάντηση με 30 εκπροσώπους Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης. Πρόκειται για την πρώτη πανελλαδικά συνάντηση μελών νεοϊδρυθεισών ή υπό σύσταση Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και αναμένεται ν’ αποτελέσει παράδειγμα και για άλλους δήμους της χώρας.

Αναβολή Συνέντευξης Τύπου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 24-2-2014

 Αναβολή Συνέντευξης Τύπου

Ανακοινώνεται ότι αναβάλλεται η Συνέντευξη Τύπου που επρόκειτο να δοθεί την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στη Λότζια για την πορεία υλοποίησης του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου και των Τοπικών Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες Δήμου Ηρακλείου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Δημάρχου.

Τις επόμενες μέρες ο Δήμαρχος Γιάννης Κουράκης και η αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη θα παρουσιάσουν τις πράξεις των Α.Σ. «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ» και «ΔΙΑΥΛΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ».

Θα σας ενημερώσουμε για τη νέα ημερομηνία

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του Μεταλλικού Φορέα του Στεγάστρου του Πολιτιστικού Κέντρου

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση του Μεταλλικού Φορέα του Στεγάστρου του Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (ΠΣΚΗ).  Η ενημέρωση έγινε στον Δήμαρχο Ηρακλείου σήμερα που βρέθηκε στο εργοτάξιο.

Ορκωμοσία νέου Δημοτικού Συμβούλου

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΕΛΕΓΡΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΜΠΙΤΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Πάνω από 5000 μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στο κυνήγι του θησαυρού στο Ηράκλειο

Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου που υπολογίζεται σε πάνω από 5000 άτομα συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα το κυνήγι του θησαυρού στο Ηράκλειο. Η διοργανώτρια ομάδα "Άστεγοι Λύται" που φέρει και τον περσινό τίτλο του νικητή, έδωσε το σύνθημα νωρίτερα το πρωί από τη Λότζια παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη,του Αντιπεριφεριάρχη κ.Ε. Κουκιαδάκη ,Αντιδημάρχων συμβούλων και εκπροσώπων φορέων.

Πλήθος κόσμου ξεφαντώνει στο Αλικαρνασσώτικο Καρναβάλι - Κοντά τους και ο Δήμαρχος

Μικροί και μεγάλοι ξεχύθηκαν σήμερα στους κεντρικούς δρόμους της Αλικαρνασού όπου από το πρωί έχει στηθεί ένα ξέφρενο πάρτι με μασκαράδες αλλά και όλους τους πολίτες που τσίκνισαν υπό τους ήχους τη μουσικής του καρναβαλιού.

Στην αποκριάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου 'Άγιος Νεκτάριος' ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η αποκριάτικη εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου " Άγιος Νεκτάριος"  στην αίθουσα του συλλόγου που βρίσκεται στη περιοχή των σφαγείων δίπλα στην ομώνυμη εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου στην Αλικαρνασσό.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου παραβρέθηκε στην Τελετή Μνήμης των Πεσόντων Αστυνομικών

Το Α’ Ψυχοσάββατο κάθε έτους, έχει καθιερωθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) , ως ημέρα μνήμης των πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. 
Στα πλαίσια αυτά σήμερα Σάββατο 22 Φεβρουρίου πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο  Ηρακλείου  η τελετή μνήμης και τιμής για τους πεσόντες Αστυνομικούς  στην οποία  παραβρέθηκε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων αστυνομικών.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 26-02-2014

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 14.00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα.

Οι εισηγήσεις με τα θέματα (σε μορφή pdf, μέγεθος 22ΜΒ): http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklhsh_260214.pdf

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 25-02-14

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Νέα Παιδική Χαρά στη Συνοικία των Καμινίων

Μια νέα σύγχρονη και ασφαλή παιδική Χαρά στη συνοικία των Καμινίων που τόσο είχε ανάγκη ,ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες και θα αποδοθεί στους Δημότες. Σήμερα στη περιοχή βρέθηκε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης που συνομίλησε με κατοίκους οι  οποίοι  του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη δημιουργία  του πολύ ωραίου χώρου που βρίσκεται δίπλα στο 8o Γυμνάσιο και 9o Λύκειο στην οδό Εμπειρίκου.

3o Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014

O Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) διοργανώνει στα πλαίσια του Εργασιακού Αθλητισμού το 3o Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014.

Την Κυριακή το πρωί από το Δημαρχείο Ηρακλείου το 12ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 στο Δημαρχείο πραγματοποιείται  12ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού που οργανώνει η περσινή νικήτρια ομάδα «Άστεγοι Λύται», υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Στις 19:30 (περίπου) γίνεται η τελετή λήξης του παιχνιδιού. Βραβεύεται η νικήτρια ομάδα και ανανεώνεται το ραντεβού για το ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ του 2015, από τον Δήμο Ηρακλείου.

Κοντά στην Τρίτη Ηλικία βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης

Κοντά στην Τρίτη Ηλικία βρέθηκε σήμερα ανήμερα της Τσικνοπέμπτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση που του απηύθυναν μέλη των ΚΑΠΗ της πόλης.

  Ο Δήμαρχος μαζί με την Αντιδήμαρχο κοινωνικών υποθέσεων κ.Δέσποινα Συγγελάκη,Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι αντάλλαξαν ευχές παρακολούθησαν διάφορα δρώμενα της Αποκριάς και "τσίκνισαν" με τα μέλη των ΚΑΠΗ στον Αι Γιάννη, στη Φορτέτσα και το Καπή Δελινών όπου ο Δήμαρχος μαγείρεψε και το παραδοσιακό πιλάφι.

Αμέριστη συμπαράσταση στους αγρότες από τη Δημοτική Αρχή Ηρακλείου

Η Δημοτική  Αρχή του Δήμου Ηρακλείου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγρότες  μας που διαμαρτύρονται σήμερα για την εφαρμογή του Νέου Φορολογικού Καθεστώτος .

Δηλώνουμε παρόντες στους αγώνες τους και εκφράζουμε την αντίθεση μας σε κάθε μέτρο που πλήττει το δοκιμαζόμενο αγροτικό τομέα.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με ηγεσία Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας

Από την συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας  κ. Θανάση Τερζή  και τον Αντιπρόεδρο κ. Νώντα Σαρρή , όπου τον ενημέρωσαν για την διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Κρήτης από τις 3-6 Απριλίου 2014 που θα ξεκινήσει από την Σητεία και θα τερματίσει στα Χανιά.

Ο Δήμος τίμησε τον «Ευρωπαίο Πολίτη 2013»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου με τη φροντίδα της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς για τον Ευρωπαίο Πολίτη 2013, την Μ.Κ.Ο.  Youthnet Hellas. Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο των δράσεών του τίμησε τον Εθελοντισμό, αλλά και την προσφορά των Νέων συνολικά, στο όνομα του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Youthnet Hellas που βραβεύθηκε με το εν λόγω βραβείο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας ...

Τσικνοπέμπτη - Πάρτυ στο κέντρο της πόλης

Ο Δήμος Ηρακλείου, διατηρώντας  την παράδοση  της Τσικνοπέμπτης, που θέλει μικρούς και μεγάλους να περιδιαβαίνουν μεταμφιεσμένοι στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης, τραγουδώντας και χορεύοντας και θέλοντας να αναδείξει το πνεύμα της Αποκριάς, διοργανώνει ένα πλούσιο εορταστικό μουσικό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή των Ομάδων του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού  και Κυνηγιού Παραλίας στην Πλατεία Καλλεργών (LOGGIA) και ώρα έναρξης 19:30.

Την Παρασκευή η κατεδάφιση του ακινήτου για προχωρήσει η Δυτική Περιμετρική της πόλης

Μετά από  συνεργασία που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Γιώργο Δεικτάκη ανακοινώθηκε ότι τη Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η κατεδάφιση του ακινήτου ώστε να προχωρήσει η Δυτική Περιμετρική

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στηρίζει τους εργαζόμενους στους Δήμους

Κοντά στους εργαζόμενους του Συλλόγου ΟΤΑ ν. Ηρακλείου που σήμερα πραγματοποίησαν τη Γενική τους Συνέλευση βρέθηκε  ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης.  Στα πλαίσια της Συνέλευσης  στην αίθουσα  Ανδρόγεω  ο Δήμαρχος  παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Καραντζάνη και Αντιδημάρχων έκοψε  την πίτα του Συλλόγου.

Παρεμβάσεις στο Σκαλάνι από το Δήμο

Σε  ουσιαστική  αισθητική και  λειτουργική παρέμβαση  στο Σκαλάνι προχωρά  η  Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου  αλλάζοντας  την εικόνα  της  Τοπικής Κοινότητας . Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  μαζί  με υπηρεσιακά στελέχη ,τον  Πρόεδρο της  Τοπικής Κοινότητας κ. Κώστα Λουλακάκη  ,τον Αντιπρόεδρο κ. Λευτέρη  Τρουλιτάκη  και κατοίκους  της περιοχής  συζήτησαν  διάφορα  ζητήματα  της καθημερινότητας  και όπως  δήλωσε  ο Δήμαρχος  άμεσα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των παρεμβάσεων  στο Σκαλάνι.

Συνέντευξη για την Παρουσίαση του Προγράμματος των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων 2014

Σας προσκαλούμε,  να παρευρεθείτε σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί  σήμερα Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 12.30 στην αίθουσα  Α. Παπανδρέου του Δημαρχείου Ηρακλείου ,προκειμένου να παρουσιάσουμε το Πρόγραμμα των Εκδηλώσεων του Καστρινού Καρναβαλιού 2014 .

Ξεκίνησε το Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Το Σάββατο 15-2-2014  ξεκίνησε  το 3ο Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Η πρώτη αγωνιστική διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου. Τους αγώνες διαιτήτευσαν επίσημοι διαιτητές και σε όλα τα παιχνίδια υπήρχε ιατρική κάλυψη .

Υπηρεσίες συμβουλευτικής και στήριξης μέσω Σχολικής ψυχολόγου από τα ΚΔΑΠ του Δήμου

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                     

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ                      

                                                           Ηράκλειο, 18/02/2014

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Τα  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δ. Ηρακλείου, αναβαθμίζοντας  τις  υπηρεσίες τους προς τις ωφελούμενες μητέρες και τα παιδιά τους,  παρέχουν  από την αρχή του τρέχοντος έτους υπηρεσίες συμβουλευτικής και στήριξης μέσω Σχολικής ψυχολόγου. Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε ένα από τα έξι (6) ΚΔΑΠ έχουν  συσταθεί ομάδες γονέων που ενδιαφέρονται να λάβουν συμβουλευτική και στήριξη σχετικά με το πώς να διαχειρίζονται τα ποικίλα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα σχετικά με την άσκηση του γονεϊκού τους ρόλου στο σπίτι και στο σχολείο ή στο ΚΔΑΠ. Παράλληλα, έχουν οργανωθεί και ομάδες παιδιών με κριτήριο την ηλικία, προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να  συζητούν θέματα που άπτονται στην αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων τους στο σχολείο και στο σπίτι και τους  προβληματισμούς τους σχετικά με την καθημερινότητα, την αγωγή υγείας κ.α. Επιπλέον,  μέσω της συγκεκριμένης δράσης υποστηρίζονται και οι εκπαιδευτές των ΚΔΑΠ  στην τέλεση του δύσκολου έργου τους. Στήριξη προς τους εκπαιδευτές παρέχεται κυρίως σε θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση παιδιών ή ομάδων παιδιών και στις σχέσεις με τους γονείς. Όλες οι συνεδρίες και συζητήσεις γίνονται στους χώρους λειτουργίας των ΚΔΑΠ  κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους.

Νέο Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης ΑμεΑ από το Δήμο

Ένα ακόμη σημαντικό  βήμα  για την Αποκατάσταση και Επαναχρησιμοποίηση του ιδιόκτητου Διώροφου Κτίσματος  του Δήμου Ηρακλείου, επί της Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αριθ. 7, για να δημιουργηθεί το, «Πολυδύναμο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης ΑμεΑ (κΔΑΠ μεΑ)» έγινε σήμερα με την υπογραφή από το Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη της Διακήρυξης για την ανάδειξη του Αναδόχου .Ο  Διαγωνισμός θα δημοσιευτεί στον ...

Ομάδα ανταλλαγής απόψεων, συναισθηματικής υποστήριξης και αυτογνωσίας από το Δήμο

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ηρακλείου, η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης, και το Τμήμα Κοινοτικής Φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Νέας Αλικαρνασσού, αξιοποιώντας το προσωπικό 5μηνης απασχόλησης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, ανακοινώνουν την έναρξη “Ομάδας Ανταλλαγής Απόψεων, Συναισθηματικής Υποστήριξης και Αυτογνωσίας”. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο χώρο του Κέντρου (Αρτεμησίας & Διονυσίου 13).

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Καστρινού Καρναβαλιού 2014 με «Το Κουαρτέτο του Δρόμου»

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Καστρινού Καρναβαλιού με την συναυλία από το Μουσικό Σχήμα «Το Κουαρτέτο του Δρόμου» σε μια βραδιά με χορευτική διάθεση και τραγούδια από το Ελληνικό ρεπερτόριο του χθες και του σήμερα.

 Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014, στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής Αγίου Μάρκου και ώρα 19:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Διαρκής Εκπαίδευση Ενηλίκων - Σχολή Γονέων

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του ∆ήμου Ηρακλείου & το Τμήμα Κοινοτικής Φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Ν. Αλικαρνασσού, σε συνεργασία με τους ∆ιευθυντές των Σχολικών Μονάδων Α' βάθμιας Εκπαίδευσης της ∆ημοτικής Ενότητας Ν.Αλικαρνασσού & τους εισηγητές Γαρυφαλάκη Ελένη, Σύμβουλο Αγωγής και Εκπαίδευσης και ∆ημιουργό του χώρου πολλαπλής νοημοσύνης “Καλός Αγωγός” και Καργάκη Μανόλη, Κλινικό ψυχολόγο και Υπεύθυνο της Γραμμής Υποστήριξης, Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, υπενθυμίζουν τη συνέχιση των εργασιών της Σχολής Γονέων που πραγματοποιείται στο χώρο του Κέντρου, Αρτεμησίας & ∆ιονυσίου 13.

Προγραμματισμένες δραστηριότητες του ΚΕΚΟΙΦ της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Δειλινών

To Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχή Δειλινών της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου προγραμματίζει μία ομιλία και μία εδήλωση.

Υποβολή υποψηφιοτήτων για τη δεύτερη θητεία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο του Άρθρου άρθρου 78 του Ν. 3852/2010 και βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ηρακλείου, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και τις μεταναστευτικές κοινότητες να υποβάλλουν υποψηφιότητα για τη δεύτερη διετή θητεία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, έως την Παρασκευή 28-2-2014.

Ο Δήμος ακούει τον δημότη επι 24ωρου βάσεως

Για την ταχύτερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση των δημοτών του, ο Δήμος Ηρακλείου και το Τμήμα Πληροφορικής της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014  θέτει σε λειτουργία ένα αριθμό τηλεφώνου, τον 2813-409409, αποκλειστικά για την καταγραφή των αιτημάτων δημοτών σχετικά με τα παρακάτω θέματα τεχνικής υποστήριξης

Το τεχνικό προσωπικό του Δήμου έκοψε την πίτα του

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του Αδέσμευτου Σωματείου Τεχνικών Υπαλλήλων του Δήμου Ηρακλείου που πραγματοποίησε παράλληλα και τον αποκριάτικο χορό του.

   Στην εκδήλωση που παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης ,Αντιδήμαρχοι ,Δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων απονεμήθηκαν και έπαινοι στα παιδιά των υπαλλήλων που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε  ΑΕΙ και ΤΕΙ.Τους επαίνους παρέδωσαν οι Αντιδήμαρχοι κ.Δημήτρης Σπυριδάκης και Μαρία Ξυλούρη.
   Ο Δήμαρχος Ηρακλείου από την πλευρά του ευχήθηκε καλή χρονιά στους μηχανικούς και όλο το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας τους ευχαρίστησε για το έργο τους και την προσφορά τους και τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι ο πρώτος Δήμος σε όλη τη χώρα που θα δώσει  το επίδομα των 176 ευρώ σε όλους τους μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους που το κέρδισαν δικαστικά.

Την πίτα της έκοψε η φιλαρμονική του Δήμου

Σε μια πάρα πολύ ωραία εκδήλωση  και με πολλές μουσικές νότες το Σωματείο Μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου έκοψε την πίτα του πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και τον αποκριάτικο χορό του  παρουσία του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ Ειρηναίου ,του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη,Αντιδημάρχων,Δημοτικών Συμβούλων του Προέδρου του ΕΚΗ κ.Σωκράτη Βαρδάκη εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου.

Ξεκινάει το Καστρινό Καρναβάλι με το 5ο Παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού

Ξεκινάει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου το Καστρινό Καρναβάλι με το 5ο Παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στο πάρκο Γεωργιάδη που οργανώνει η ομάδα «Άστεγοι Λύται». Στις 10:30 οι ομάδες των παιδιών που έχουν δηλώσει συμμετοχή αλλά και όλα τα παιδιά με τους γονείς πρέπει να βρίσκονται μπροστά από το Δημαρχείο (Λότζια) όπου θα ξεκινήσει η παρέλαση με την Φιλαρμονική, με το Γαϊτανάκι του Λύκειο Ελληνίδων,  τους ξυλοπόδαρους του Omma Studio και...

Συνεχίζεται το 3o Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ

O Αθλητικός  Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου  (ΔΟΠΑΦΜΑΗ)  διοργανώνει στα πλαίσια του Εργασιακού Αθλητισμού το 3o  Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014.

Τέθηκαν σε λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες στην οδό Παναγιωτάκη στο Παγκρήτιο Στάδιο

Από την Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού και Σήμανσης του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώθηκε ότι πριν από λίγο τέθηκαν σε λειτουργία οι φωτεινοί σηματοδότες στη συμβολή των οδών Παναγιωτάκη και Λακωνίας (Παγκρήτιο Στάδιο) και παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί.

Συνάντηση Δημάρχου με το συνδικάτο οικοδόμων

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης είχε συνάντηση με το συνδικάτο οικοδόμων Ηρακλείου με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ηρακλείου κ.Μανόλη Συντιχάκη για θέματα υποδομών και αντισεισμικής προστασίας σχολικών μονάδων

Συνάντηση για την πορεία ολοκλήρωσης της μελέτης για την αποκατάσταση του Καπετανάκειου

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση παρουσία του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, του Διευθυντή της ίδιας υπηρεσίας και των αντίστοιχων μελετητών με θέμα: Πορεία ολοκλήρωσης της μελέτης για την λειτουργική αποκατάσταση του Καπετανάκειου Εκπαιδευτηρίου. Συζητήθηκαν  διάφορα τεχνικά και λειτουργικά θέματα για την αποκατάσταση του κτιρίου.

Αλλαγή τόπου διεξαγωγής δράσης του ΚΕΚΟΙΦ της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Φορτέτσας

Σας ενημερώνουμε ότι η επίσκεψη - δραστηριότητα στις 26-2-14 θα πραγματοποιηθεί στο ΙΑ ΚΕΠΑ Ηρακλείου, στην οδό Σόλωνος (αντί στο 52ο Νηπιαγωγείο).

Δράσεις για την ενεργό γήρανση και την προσέγγιση των γενεών από τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας

Στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής πολιτικής συνεχίζονται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, μέσω των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας, οι δράσεις ενεργού γήρανσης, που αποσκοπούν στη διασύνδεση και  συνεργασία των γενεών, αλλά και στην αναβίωση και μετάδοση παραδοσιακών ηθών και εθίμων από τους γεροντότερους στις νεότερες γενιές.

Κατεδάφιση ρυμοτομούμενου κτίσματος στην συμβολή των οδών Μεγ.Αλεξάνδρου και Ιωνίας

Σήμερα  Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 8:30 π.μ., το Τμήμα Οδοποιίας της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Ηρακλείου, θα προχωρήσει στην κατεδάφιση του ρυμοτομούμενου κτίσματος το οποίο βρίσκεται στην συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ιωνίας, προκειμένου να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση του σχεδίου πόλεως. στην περιοχή Ατσαλένιο

Στην Πλατεία Ατσαλένιου άγαλμα του Αναξαγόρα

Το πρόπλασμα του αγάλματος του Αναξαγόρα παρουσίασε στον Δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Καρατζάνη, ο γλύπτης – metal art Τσιγκένης Γιάννης, το οποίο θα τοποθετηθεί στην ομώνυμη Πλατεία Αναξαγόρα στην περιοχή του Ατσαλένιου.

Συνεχίζονται οι εγγραφές για συμμετοχή στο «ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014»

Παράλληλα με τις ετοιμασίες για την διοργάνωση των Εκδηλώσεων της Αποκριάς,, συνεχίζονται και οι εγγραφές στα παιχνίδια του Κρυμμένου Θησαυρού ( Παιδικού και Μεγάλου) καθώς και οι εγγραφές για συμμετοχή στο Καστρινό Καρναβάλι που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Μαρτίου στης 15.00 η ώρα, (από Χανιώπορτα –Λεωφόρο Καλοκαιρινού– Ίδης –Δικαιοσύνης- Πλατεία Ελευθερίας).

Κατεδάφιση Ακινήτου στην οδό Παρασκευοπούλου

Ανάσα για τη περιοχή  του Ατσαλένιου και συγκεκριμένα για τους κατοίκους της οδού Παρασκευοπούλου  στο σημείο που ενώνεται με την Λεωφόρο Παπαναστασίου αποτελεί  η κατεδάφιση ακινήτου σε εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης  προκειμένου να διανοιχτεί ο δρόμος σε όλο του εύρος του και να φτάσει από τα 3 στα 8 μέτρα.

Εκδήλωση για τα παιδιά άπορων οικογενειών

Στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και των δράσεων που στοχεύουν στην υποστήριξη των οικογενειών που μαστίζονται από την κρίση, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  η εκδήλωση, για τη διανομή των παιχνιδιών που είχαν χαριστεί από τους συμπολίτες μας. Η κοινωνική αυτή δράση διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας και την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και πραγματοποιήθηκε  τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στο κτίριο της παλιάς λαχανογοράς.

Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό από το Δήμο Ηρακλείου και τη Μ.Κ.Ο. Youthnet Hellas

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο βραβευμένος από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μ.Κ.Ο. Youthnet Hellas σας προσκαλούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2) την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 18.30 – 20.30.

Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του κοινόχρηστου χώρου του Προμαχώνα Σαμπιονάρα

Συνεχίζονται οι εργασίες ανάδειξης και αποκατάστασης του Κοινόχρηστου Χώρου του Προμαχώνα Σαμπιονάρα (Πύλη της Άμμου). Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Κουράκης παρακολούθησε τις εργασίες τοποθέτησης των μεταλλικών  στοιχείων των 2 Εναέριων Πεζογέφυρων οι οποίες θα ενώνουν το ευθύγραμμο τμήμα του Προμαχώνα  με την Λεωφόρο Δουκός Μποφώρ έτσι ώστε να δίνεται. η δυνατότητα στους πολίτες να έχει μια ανεμπόδιστη και ...

Εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά από τους Εκπαιδευτές των Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Ηρακλείου

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ                                                                                                                                            

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Ηράκλειο, 11/02/2014

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδευτές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δ. Ηρακλείου, συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία σε εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας και Αλληλεγγύης στην αίθουσα της παλαιάς Λαχαναγοράς το απόγευμα της Δευτέρας, 10/02/2014. Με ξυλοπόδαρα και μπαλονοκατασκευές, αποκριάτικες μάσκες και παιχνίδια οι εκπαιδευτές ψυχαγώγησαν και χάρισαν στιγμές χαράς στους μικρούς επισκέπτες που συνέρρευσαν κατά εκατοντάδες για να διασκεδάσουν.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης

Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ -Δήμαρχος Ηρακλείου  κ. Γ Κουράκης που ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές στην ημερίδα του ΥΠΕΚΑ με θέμα το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων είχε στο περιθώριο της εκδήλωσης συνάντηση με τους Υπουργούς Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη και Ανάπτυξης κ.Κωστή Χατζηδάκη για διάφορα θέματα του Ηρακλείου

Το Δήμαρχο Ηρακλείου τίμησε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  κατά τη διάρκεια της συνέντευξη Τύπου που δόθηκε  για το μεγάλο  τελικό  του  κυπέλλου  μπάσκετ μεταξύ του Άρη και του Παναθηναϊκού  και στο σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε τις δύο ιστορικές  ομάδες στο Ηράκλειο τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στη προσπάθεια που θα διεξαχθεί  με ασφάλεια στις εγκαταστάσεις του κλειστού Γυμναστηρίου της  Αλικαρνασσού.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ - Δήμαρχος Ηρακλείου ομιλητής σε Ημερίδα για τα Στερεά Απόβλητα

Στην Ημερίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα εκπρόσωπησε την ΚΕΔΕ ως Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης αναφέρθηκε στον Εθνικό Διάλογο που ανοίξει η πολιτεία για τη  θεσμοθέτηση του Εθνικού Στρατηγικού Προγράμματος πρόληψης παραγωγής αποβλήτων και του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για ένα βιώσιμο σύστημα που θα λύσει τα βασικά προβλήματα της Διαχείρησης των Αποβλήτων.Παράλληλα αναφερόμενος στις δράσεις σε επίπεδο Ηρακλείου .

Επιχείρηση καθαρισμού εξωτερικά του καταυλισμού των αθίγγανων στην Αλικαρνασσό

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου προχώρησε σήμερα σε καθαρισμό περιβάλλοντος χώρου εξωτερικά του καταυλισμού των αθίγγανων στην Αλικαρνασσό για λόγους υγιεινής και αισθητικής.Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα καθαριότητας κ.Ανδρέας Κυπραίος οι μπουλντόζες καθάρισαν από μπάζα και άλλα υλικά ένα μεγάλο τμήμα κατά μήκος το δρόμου τα οποία απομακρύνθηκαν με φορτηγά και μάλιστα για να καταδείξει τον όγκο όλων αυτών που μεταφέρθηκαν υπολόγισε ότι χρειάστηκαν  τουλάχιστον 5 φορτώσεις σε μεγάλα τριαξονικά οχήματα   Παράλληλα εκσκαφέας προχώρησε σε εργασίες διάνοιξης των τάφρων στο δρόμο ώστε να υπάρχει διαφυγή των ακάθαρτων υδάτων στα φρεάτια 

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος για την Ημερίδα που αφορά τον σχεδιασμό διαχείρισης των αποβλήτων

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης θα είναι ένας εκ των ομιλητών την Ημερίδα που διοργανώνει αύριο Δευτέρα το ΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τα Εθνικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων και Πρόληψης, με θέμα: «Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων και Αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων». Στην ίδια ημερίδα θα μιλήσουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτης ο Υπουργός Ανάπτυξης κ.Κ.Χατδηδάκης κ.α

Άλλο ένα βήμα για την ολοκλήρωση του ΠΣΚΗ με την άφιξη του Μεταλλικού Στεγάστρου

Έφτασε στο Ηράκλειο από την Αθήνα το μεταλλικό στέγαστρο που θα τοποθετηθεί στο ΠΣΚΗ και θα καλύψει μια έκταση 850 τ.μ.Το μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από Ζιγκ τιτανιούχο ψευδάργυρο υαλοπετάσματα  και τέντες.Από την κάτω πλευρά του θα είναι ορατή επιφάνεια ξύλου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο χώρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ κ. Λαζαρίδη και...

Ο Δήμαρχος στην κοπή πίτας της ΔΕΠΤΑΗ

Στο θρυλικό "Μαρίνα" απ΄όπου περάσαν γενιές και γενιές Ηρακλειωτών η ΔΕΠΤΑΗ έκοψε την πίτα της με σημαντικές ανακοινώσεις από το Δήμαρχο Ηρακλείου για το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του έργο του οποίου εκτελεί η Δημοτική Επιχείρηση.

Στην κοπή της πίτας των λιμενεργατών ο Δήμαρχος

Στην κοπή της πίτας των λιμενεργατών Ηρακλείου παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Στ.Αρνανουτάκης ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γ.Κουράκης ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ.Γ.Μπράς.ο Λιμενάρχης Ηρακλείου και μέλη του Συλλόγου τους και αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά

Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Συμβούλου

Ενώπιον του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη ορκίστηκε σήμερα η νέα Δημοτική Σύμβουλος της Πλειοψηφούσας παράταξης κ.Γιούλη Μαθιουδάκη -Μπότη παρουσίαα και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ.Δ.Καραντζάνη. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά της .

Επικοινωνία του Δημάρχου Ηρακλείου Γ. Κουράκη με τον Υπουργό Ανάπτυξης για το Δικαστικό Μέγαρο

O Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης που συνεχίζει τις επαφές του και με την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης  για το θέμα του Νέου Δικαστικού Μεγάρου είχε επικοινωνία με τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη για το συντονισμό των ενεργειών ώστε  να επισπευθούν οι διαδικασίες του έργου της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Παρουσίαση και διαβούλευση του Σχεδίου Δράσης για την Ένταξη της Ισότητας των Δύο Φύλων

Παρουσίαση και διαβούλευση του Σχεδίου Δράσης για την Ένταξη της Ισότητας των Δύο Φύλων Δήμου Ηρακλείου 2014-2016 πραγματοποιήθηκε στις 5/2/2014 με εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων από την κοινωνία των πολιτών με στόχο την ανάπτυξη εποικοδομητικού διαλόγου αναφορικά με τα κρίσιμα ζητήματα της ένταξης της ισότητας των δύο φύλων.

Επαφές Δημάρχου για το νέο Δικαστικό Μέγαρο

O Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο Δικαστικό Μέγαρο συναντήθηκε στην Αθήνα με τον  με τον Γ.Γ.του Υπουργείου κ. Νίκο Κανελλόπουλο και τον Προέδρο της ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική κ. Βασίλη Χαντακά.

Υπεγράφη η Διακήρυξη του Διεθνούς Διαγωνισμού για την Αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού

Υπεγράφη από τη Δημοτική  Επιχείρηση  Ύδρευσης  Αποχέτευσης Ηρακλείου (Δ.Ε.Υ.Α.Η.)  η διακήρυξη του Διεθνούς  Ανοικτού  Διαγωνισμού που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης   για την ανάθεση του έργου : « ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ (Ε.Ε.Λ.) ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ » με προϋπολογισμό  3.364.000,00 €. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τους δοκιμαζόμενους από το σεισμό κατοίκους της Κεφαλονιάς

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                        Ηράκλειο 6-2-2014

  Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τους δοκιμαζόμενους από το σεισμό κατοίκους της Κεφαλονιάς

Ο Δήμος Ηρακλείου  στηρίζει εμπράκτως  τους κατοίκους της Κεφαλονιάς που δοκιμάζονται τις τελευταίες ημέρες από τον εγκέλαδο. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου που ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις και παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα  με εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητά την έγκριση του ποσού των 25.000 ευρώ για την ενίσχυση των πληγέντων στα πλαίσια της αλληλεγγύης και της συμπαράστασής  στο δράμα των Κατοίκων της Κεφαλονιάς

Υπεγράφη η επαναληπτική Διακήρυξη για τον εξοπλισμό της μόνιμης έκθεσης Ν.Καζαντζάκη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                        

     Ηράκλειο Τετάρτη 05-02-2014

 ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Την επαναληπτική Διακήρυξη για τον Ανοικτό Δημόσιο  Διαγωνισμό υπεγράφη  από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη  που θα δημοσιευθεί στον Τοπικό και Αθηναϊκό Τύπο, το έργο:

  «Προμήθεια εξοπλισμού για την μόνιμη έκθεση Ν. Καζαντζάκης «ΜΙΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ» στη πύλη Ιησού

Το έργο έχει προϋπολογισμό 128.024,55  € ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ο Διαγωνισμός του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου  2014  και ώρα 10.00 το πρωί  στο Δημοτικό κατάστημα Αγίου Τίτου 1.

Πληρωμή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2013

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ

Ηράκλειο 04.02.2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής και Ελέγχου της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, ανακοινώνεται  ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο  Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2013     θα ξεκινήσει  στις   10/02/2014 .

Κλειστό για δύο ημέρες το τμήμα ΤΑΠ

Το τμήμα ΤΑΠ τελών καθαριότητας και φωτισμού θα παραμείνει κλειστό για το κοινό την Τετάρτη  5-2-2014 και την Παράσκευη 7-2-2014 λογω αναβάθμισης του λογισμικού.

Υπερσύγχρονο σύστημα θα εξαφανίσει τις οσμές από τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού

Ένα νέο υπερσύχρονο πρωτοποριακό σύστημα που λύνει οριστικά το πρόβλημα με  τις  οσμές από τα αέρια που παράγονται από την Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα στα πλαίσια της γενικότερης Αναβάθμισης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων που θα υλοποιήσει  η Δημοτική Επιχείρηση. Με το νέο αυτό σύστημα Απόσμωσης δεν θα  υπάρχει πλέον καμία όχληση των  κατοίκων...

Στην έκθεση που διοργανώνει η εταιρία Αλτσάχαιμερ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ο Δήμαρχος

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα Κρητών καλλιτεχνών που διοργανώνει η εταιρία Νόσου Alzheimer και συναφών Διαταραχών του Νομού Ηρακλείου "Αλληλεγγύη" σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου.

Η νέα έδρα του Τμήματος Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής & Ελέγχου και τα τηλέφωνα επικοινωνίας

ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ &  ΕΛΕΓΧΟΥ

Ενημέρωση

3-2-2014

Θέμα: Η νέα έδρα του Τμήματος Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής & Ελέγχου και τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

 

Σας ενημερώνουμε η νέα έδρα της υπηρεσίας μας, είναι στη Λεωφόρο Βενιζέλου Σοφοκλή (παραλιακή), Έναντι Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Τ.Κ.: 71202

Η υπηρεσία θα δέχεται κοινό στην νέα της έδρα, από την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014.

Τα νέα τηλέφωνα της υπηρεσίας είναι:

Πρωτόκολλο – Γραμματεία

281340 9530

Πασπαλιάρης Αντώνιος, Προϊστάμενος

281340 9531

Τζωρτζακάκη Αικατερίνη

281340 9532

Αρχοντάκης Δημήτριος

281340 9533

Ξημέρης Εμμανουήλ

281340 9534

Κορναράκη Μαρία

281340 9535

Δραμουντάνη Ειρήνη

281340 9536

Μπραγουδάκη Μαρία

281340 9537

Μαρκάκη Μαρίνα

281340 9538

Βοριζανού Αικατερίνη

281340 9539

 

 

Συνάντηση για την έναρξη λειτουργίας του Ξενώνα Φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Δέσποινας Συγγελάκη, των κοινωνικών λειτουργών όλων των υπηρεσιών και δομών του Δήμου Ηρακλείου καθώς και του νεοπροσληφθέντος προσωπικού του Ξενώνα Φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων για την έναρξη λειτουργίας του Ξενώνα, η διαδικασία παραπομπής των ωφελούμενων γυναικών και οι προϋποθέσεις εισαγωγής.

Αποτελέσματα Διαχειριστικού Ελέγχου Δήμου Ηρακλείου μετά από εντολή του Δημάρχου

Αποτελέσματα Διαχειριστικού Ελέγχου μετά από εντολή του Δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουρακη και του Αντιδημάρχου οικονομικών Αγαπακη Δημήτρη που παρουσιάστηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/02/2014.

Νέος Κύκλος Προγράμματος Εκπαίδευσης Εθελοντών στην Πολιτική Προστασία από τον Δήμο

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του στη Δια Βίου Μάθηση, για άλλη μια χρονιά συνεχίζει το επιτυχημένο πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών για την Πολιτική Προστασία με τίτλο :  « ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ », το οποίο ήδη έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς εκατοντάδες συμπολίτες μας τα τελευταία 2 χρόνια.

Κλήρωση για επιλογή μελών επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμών εξειδικευμένων υπηρεσιών

Ανακοίνωση διαδικασίας κλήρωσης  για την επιλογή μελών επιτροπής διεξαγωγής δημόσιων διαγωνισμών εξειδικευμένων υπηρεσιών του Π.Δ. 28/1980, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 26 του Ν.4024/2011 για τη δημοπράτηση της πράξης «Στήριξη και εμπλουτισμός εκδηλώσεων προβολής τοπικών προϊόντων Δήμου Ηρακλείου» .

Ο Αθλητικός όμιλος ΗΡΑΚΛΕΙΟ τίμησε το Δήμαρχο Γ.Κουράκη για την προσφορά του στον Αθλητισμό

Παρουσία πλήθους κόσμου, νέων Αθλητών και Αθλητριών και των Αρχών της πόλης, ο  Όμιλος  Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών  ΗΡΑΚΛΕΙΟ (σκάκι ,τένις,μπάσκετ)  έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στις εγκαταστάσεις του στην Οδό Δ.Μποφώρ.   Η Διοίκηση του ΗΡΑΚΛΕΙΟ κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης τίμησε το Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη για την προσφορά του στον Αθλητισμό τόσο κατά τη θητεία του ως Υφυπουργός Αθλητισμού όσο και ως Δήμαρχος.

Ολοκληρώνεται το Νηπιαγωγείο Βενεράτου

To Βενεράτο επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γιαλιτάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών στο 2/θέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο της περιοχής. Μαζί τους ήταν και ο Αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Μπολάκης και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Βενεράτου κ. Μανώλη Ζαϊμάκης, Κερασίων κ.Γιάννης Κογκάκης και Σίβα κ.Δημήτρης Βλάχος. Κατά την επίσκεψη τους ο ανάδοχος, του έργου που επιμελείται για λογαριασμό του Δήμου ο Οργανισμός...

Νέες Αθλητικές υποδομές σχεδιάζει ο Δήμος

Παρουσία πλήθους κόσμου η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου έκοψε σήμερα τη πίτα της με το μήνυμα ο Αθλητισμός είναι για όλους.  Τη πίτα έκοψε ο Δήμαρχος κ.Γιάννης Κουράκης και ο Πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού κ.Γιάννης Δροσίτης με τον Δήμαρχο να ανακοινώνει σημαντικές αθλητικές δράσεις.  Ο κ. Κουράκης αναφέρθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο και το γεγονός ότι είναι το μοναδικό στάδιο που ανήκει στον πανευρωπαϊκό οργανισμό σταδίων και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις ...

Στην κοπή της πίτας της ΕΠΣΗ ο Δήμαρχος - Ανακοίνωσε διεκδίκηση συνεδρίου της FIFA

Το Ηράκλειο διεκδικεί πλέον επίσημα την διεξαγωγή το 2016 του Παγκόσμιου Αθλητικού Συνεδρίου της FIFA όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της ΕΠΣΗ Ηρακλείου. Μάλιστα ο κ Κουράκης παρέδωσε στον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ.Γιώργο Σαρρή που έδωσε το παρών στην εκδήλωση μαζί με τον Πρόεδρο της  super League κ.Γιάννη Μώραλη τον πλήρη φάκελο στον οποίο περιέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες τόσο για το Παγκρήτιο Στάδιο και τις δράσεις που μπορεί να φιλοξενήσει, το οποίο είναι και το μοναδικό περιφερειακό στάδιο απ όλη την Ελλάδα που που ανήκει στην Πανευρωπαική Ένωση Σταδίων ,όσο και πληροφορίες για το Ηράκλειο ,τις ξενοδοχειακές υποδομές,τα μνημεία,την ιστορία,τις υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις ,το ανθρώπινο δυναμικό για να υποστηρίξει το παγκόσμιο αυτό γεγονός κ.α.

Στην κοπή της πίτας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Σε μια πολύ  ωραία εκδήλωση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου έκοψε την πίτα της στην οποία προσκλήθηκε και παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης.Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά φέτος, θα τιμήθηκαν εν ενεργεία και  εν αποστρατεία αστυνομικοί για το έργο και την προσφορά τους στο αστυνομικό σώμα. Επίσης θα βραβεύτηκαν παιδιά αστυνομικών, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ανώτατα και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας. Στη φωτό ο κ.Κουράκης παραδίδει τα βραβεία σε αστυνομικούς

O Σύλλογος Αλατσατιανών έκοψε την πίτα του παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γ Κουράκη

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην πολύ ωραία εκδήλωση του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου για την κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικής πίτας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κκ Ειρηναίου, του Περιφερειάρχη κΣ.Αρναουτάκη του Αντιπεριφερειάρχη κ.Ε.Κουκιαδάκη, του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γ Κουράκη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ.Δ.Καρατζάνη,του Αντιδημάρχου κ.Δημόπουλου της προέδρου του 4ου Διαμερίσματος κ.Βρούχου δημοτικών συμβούλων και πολλών άλλων εκπροσώπων φορέων.Στη φωτό διακρίνεται ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Κουράκης με τον πρόεδρο του συλλόγου Αλατσατιανών κ.Κώστα Καλυβά ,το μέλος κ.Γιάννη Καφούση και το κ.Κ.Σταμούλο.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης και εκπρόσωποι άλλων μικρασιατικών συλλόγων ενώ η όμορφη βραδιά συνοδεύτηκε από παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια

Στην Τελική Ευθεία για το ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014 - Σύσκεψη Συνεργασίας Φορέων και Δήμου

Σήμερα, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στη Λότζια πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας για τη Διοργάνωση του Καστρινού Καρναβαλιού 2014. Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γιαλιτάκης και τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Καρναβαλιού, συμμετείχαν οι Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ηρακλείου και Εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Εμπορικού Συλλόγου, των Προσκόπων και Εκπρόσωποι των Ομάδων του Καρναβαλιού.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των αγώνων του Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014

O Αθλητικός  Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ)  διοργανώνει στα πλαίσια του Εργασιακού Αθλητισμού το 3o  Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014. Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με Αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

To Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη επισκέφθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών προκειμένου να τον ενημερώσει για την πρώτη Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Γυναικών Αστυνομικών που θα πραγματοποιηθεί  από 1 έως 5 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο με θέμα «Η Γυναίκα Αστυνομικός  και οι σύγχρονες προκλήσεις».

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 3-2-14

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Οι Σχολικοί Φύλακες με το Δήμαρχο

Με αφορμή την Πανελλαδική κινητοποίηση τους, συνάντηση είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου με τους Σχολικούς Φύλακες Κρήτης, οι οποίοι  συζήτησαν μαζί του, αλλά και του κατέθεσαν  Κείμενο προτάσεων  τους.

Ο Δήμαρχος, εξέφρασε για άλλη μια φορά τη στήριξη του και δεσμεύτηκε ότι τις Προτάσεις τους, θα τις μεταφέρει στα αρμόδια Υπουργεία και θα διεκδικήσει την υλοποίηση τους.

12η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Με χαρά σας προσκαλούμε στην  Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στο (Πολύκεντρο Νεολαίας - Ισόγειο κτιρίου Ανδρόγεω) και ώρες 10:00-13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί...

Ειδική Σήμανση για τα σημεία συγκέντρωσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης από το Δήμο

Η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου  συνεχίζει την υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδιασμού  που αφορούν θέματα Πολιτικής Προστασίας  προκειμένου να συμβάλλει στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και κυρίως των σεισμών. Σε δήλωσή του  τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου όσο και οι Αντιδήμαρχοι τόνισαν ότι η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα Πολιτικής Προστασίας αφού θεωρεί υποχρέωσή της την προστασία της ανθρώπινης ζωής...

Προς έγκριση το πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων «ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014»

Κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση το πρόγραμμα των φετινών Αποκριάτικων Εκδηλώσεων «ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014». Επιπλέον σας επισυνάπτουμε την αίτηση συμμετοχής για το «ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014» την οποία μπορείτε να συμπληρώσετε και να  την αποστέλλετε, στο e-mail:neolaia@heraklion.gr.

Απαραίτητη προϋπόθεση, οι ομάδες πρέπει να αποτελούνται το λιγότερο από 20 άτομα, και η ονομασία, το θέμα και η στολή, να μην διαφημίζει οποιαδήποτε  επαγγελματική δραστηριότητα (εταιρίες, επιχειρήσεις κ.λπ).

Τηλ. Επικοινωνίας: 2813 409 212 -11,  κ. Μαρίζα Χριστάκη.

Ηλεκτρονικές Αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν στη σελίδα του καρναβαλιού http://www.kastrino-karnavali.gr

Οι εκδηλώσεις  έχουν ως εξής:


Νέος Πολυχώρος Πολιτισμού στις Βούτες

Η  Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου δημιουργεί ένα Νέο Υπερσύγχρονο Πολυχώρο Πολιτισμού, Έκφρασης και Ενημέρωσης στις Βούτες συνεχίζοντας τον σχεδιασμό της για την αναβάθμιση των υποδομών σε όλες Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου. Στα πλαίσια αυτά ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ Γιάννης Κουράκης υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου που αναδείχτηκε μετά από Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό στην οποία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βουτών κ. Γιώργος Μαλτεζάκης και μέλη του Συμβουλίου.

Προγραμματισμένες δραστηριότητες του ΚΕΚΟΙΦ Φορτέτσας

To Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχή Φορτέτσας της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου προγραμματίζει δύο ομιλίες και μία επιμορφωτική επίσκεψη.

Συνάντηση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου

Συνάντηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών είχε την προηγούμενη εβδομάδα η Αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη, ως πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, μαζί με μέλη του Συμβουλίου (εκπροσώπους μεταναστών και φορέων) και εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Επιστολές Δημάρχου προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την κατάργηση της ΕΑΧΑ Α.Ε.

Επιστολές του Δημάρχου Ηρακλείου προς τους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο,  Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη, και Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για την κατάργηση της εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. (ΕΑΧΑ Α.Ε.).

Δωρεάν διανομή τροφίμων σε 800 οικογένειες που έχουν ανάγκη από το Δήμο Ηρακλείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                    

Ηράκλειο 28-1 -2014

 ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ 800 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

         O Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος της δωρεάν διανομής τροφίμων σε  800 οικογένειες που  έχουν ανάγκη   και   εφαρμόζεται στην Ελλάδα  από την  Ε.Ε .Το πρόγραμμα αφορά κατοίκους ορεινών περιοχών αλλά και της πόλης, που βρίσκονται κάτω από το όριο.

  Τη Δευτέρα 27/1/2014 διανεμήθηκε  τυρί κασέρι ελληνική παραγωγής στα ωφελούμενα άτομα του Δήμου Ηρακλείου (1666 άτομα).

Παράλληλα εντείνεται η προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία τόσο με παραγωγικούς φορείς, τοπικές επιχειρήσεις όσο και πολίτες, ώστε να θωρακίσουμε όλους όσοι απειλούνται από τις δυσμενείς συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Με μηνύματα αλληλεγγύης η κοπή της πίτας του 4ου Δημ.Διαμερίσματος παρουσία του Δημάρχου

Με πολλά μηνύματα αλληλεγγύης αλλά και αισιοδοξίας για το νέο έτος το 4ο Δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου έκοψε τη Πρωτοχρονιάτικη πίτα του παρουσία πλήθους κόσμου,του Δημάρχου κ.Γιάννη Κουράκη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Δ.Καρατζάνη ,Αντιδημάρχων και εκπροσώπων συλλόγων και φορέων  τους οποίους υποδέχτηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Δωροθέα Βρούχου και πολλοί διαμερισματικοί σύμβουλοι.

Στάση Εργασίας των Τεχνικών Υπαλλήλων του Δήμου την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, παραπέμπονται για 2η φορά ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, 2 υπηρεσιακά στελέχη της Πολεοδομίας Ηρακλείου με την κατηγορία ότι δεν συνηγόρησαν στην κατεδάφιση του Ηρώου Ηρακλείου, όπως ζητά ο ιδιώτης που με δικαστικές αποφάσεις έχει περιέλθει ο χώρος στην ιδιοκτησία του.

Συνεχίζονται οι Αιτήσεις Συμμετοχής για το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού της 3ης Δ.Κ.

Ο Δήμος Ηρακλείου και η 3η Δημοτική Κοινότητα με τις Επιτροπές Παιδείας & Πολιτισμού, προσκαλούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών να συμμετάσχουν στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού που διοργανώνεται απ’ την 3η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου.

Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του 3ου τουρνουά Μίνι Μπάσκετ του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου  , πραγματοποιήθηκε στο  ΝΚΓΗ 2-  ΑΟΡΑΚΙΑ η τελετή λήξης του 3ου τουρνουά ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ για  αγόρια και κορίτσια που διοργάνωσε ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚ, παρουσία πλήθους κόσμου

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 27-01-14

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την  Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 14:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται το πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων για το 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ηράκλειο, 23/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

«ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014»

 

Με  γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται το πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων, από την οργανωτική επιτροπή του Δήμου και των ομάδων που παίρνουν μέρος στο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού.

Η Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλικών ομάδων θα γίνει το Σάββατο 1η Μαρτίου, το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, ενώ το 5ο Παιδικό Κυνήγι την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

Σύντομα θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και ο τρόπος συμμετοχής στην παρέλαση και τα Κυνήγια.

Στην κοπή της πίτας του Πολιτιστικού -Μορφωτικού Συλλόγου Πετροκεφαλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Σε μια όμορφη εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν οι κάτοικοι  της Τοπικής Κοινότητας Πετροκεφαλίου και παρουσία του Δημάρχου  Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη ,ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος έκοψε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα του. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε  έδωσε και  ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ.Γιώργος Στειακάκης αφού ο γιός του Ζαχαρίας Στειακάκης είναι ο πρόεδρος του συλλόγου που έκανε και τον απολογισμό της δράσης του.Ο κ.Στειακάκης και τα μέλη του Δ.Σ αφού αντάλλαξαν ευχές ,ευχαρίστησαν το Δήμαρχο για τη στήριξη στο έργο τους αλλά και για την αίθουσαν που ο Δήμος παραχώρησε για τις δραστηριότητες του συλλόγου.

Σημαντική παρέμβαση του Δημάρχου Ηρακλείου στο Πρωθυπουργό για τους μικροομολογιούχους

Σημαντική παρέμβαση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη στο Πρωθυπουργό για τους μικροομολογιούχους.   Μετά από επίσκεψη στο κ.Κουράκη από τον οποίο ζήτησαν τη στήριξή του, πολιτών κατόχων ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, που βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας του κουρέματος των ομολόγων το Μάρτιο του 2012   και στα φυσικά πρόσωπα με αποτέλεσμα να απομειώνονται οι αποταμιεύσεις τους, ο Δήμαρχος απέστειλε...

Ειδική συνεδρίαση και κοπή πίτας στον ΕΣΔΑΚ

Ειδική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ΕΣΔΑΚ με θέματα συζήτησης :

Ξεκινάει το 3o Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ

O Αθλητικός  Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ)  διοργανώνει στα πλαίσια του Εργασιακού Αθλητισμού το 3o  Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014. Το τουρνουά  ξεκινάει  την Δευτέρα 27/01/2014. με το παρακάτω πρόγραμμα:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 29-01-14

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη  29 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 14.00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_290114A.pdf
http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_290114B.pdf

Διακοπή Εξυπηρέτησης του κοινού από το Τμήμα Επιδοματικής Πολιτικής λόγω μετεγκατάστασης

Ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Εφαρμογής επιδοματικής Πολιτικής & Ελέγχου  θα διακόψει την εξυπηρέτηση των πολιτών για θέματα αρμοδιότητάς του από τη Δευτέρα 27/1/2014 μέχρι και την Παρασκευή 7/2/2014 λόγω αλλαγής έδρας της υπηρεσίας από την οδό 1770 αρ. 24 στο κτίριο της παλαιάς λαχαναγοράς (παραλιακή).

Συνεχίζονται οι Αιτήσεις Συμμετοχής για το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού

Ο Δήμος Ηρακλείου και η 3η Δημοτική Κοινότητα με τις Επιτροπές Παιδείας & Πολιτισμού, προσκαλούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών να συμμετάσχουν στο 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού που διοργανώνεται απ’ την 3η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου.

H κοπή της πίτας της 4ης Δημοτικής Κοινότητας

4η  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ                                    

Ηράκλειο : 22/01/2014             

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΚΟΠΗ  ΠΙΤΑΣ  ΤΗΣ  4ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

Η Πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας κ. Βρούχου-Πουλή Δωροθέα έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην κοπή  της  πίτας  που θα    πραγματοποιηθεί στα γραφεία της 4ης Δημοτικής Κοινότητας την Δευτέρα 27-01-2014  και ώρα 19:00 μ.μ

Η Πρόεδρος και τα Μέλη

της 4ης Δημοτικής Κοινότητας

Απάντηση του Δήμου Ηρακλείου σε δημοσίευμα για τη χορήγηση αδειών πλανόδιου εμπορίου

Ουδεμία πρόθεση «μπουγάδας» υπήρξε από μέρους του Δήμου Ηρακλείου στην ανακοίνωση χορήγησης  αδειών υπαίθριου και στάσιμου πλανόδιου εμπορίου Τύπου Β' , για το έτος 2014. Ο αναγνώστη σας μάλλον δεν ήταν αρκετά προσεκτικός ώστε να παρατηρήσει ότι στο κάτω μέρος της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παραγρ.9 του άρθρου 1 του Ν.2323/95 όπως ισχύει.

Βιβλία από τη Βικελαία στη Βιβλιοθήκη Χανίων

55 τόμους βιβλίων απέστειλε Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη την περασμένη Παρασκευή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων. Πρόκειται κυρίως για εκδόσεις της Βικελαίας αλλά και μια επιλογή από τα «πολλαπλά», βιβλία δηλαδή άλλων εκδοτικών οίκων, έργα κυρίως Κρητών συγγραφέων, που διαθέτει σε πολλαπλά αντίτυπα η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Τελετή λήξης του Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ 2013

ΔΟΠΑΦΜΑΗ - ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ  21/01/2014

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δημοτικός  Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου  (Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η)  σας προσκαλεί στην τελετή λήξης του Τουρνουά  Μίνι Μπάσκετ 2013, που διοργάνωσε με την συνεργασία της Ε.ΚΑ.Σ.Κ,   την Κυριακή  26 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11:00  στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου  2 Αοράκια .

Αλλάζει όψη η Ιστορική Συνοικία της Ανάληψης

Η Ανάληψη μια από τις Ιστορικότερες και παλιές Συνοικίες του Ηρακλείου στο κέντρο της πόλης  αλλάζει όψη λειτουργικά και αισθητικά δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κουράκης που σήμερα υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου που προέκυψε μετά από Ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό για την Ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Αναλήψεως και δικτύου Πεζοδρόμων. Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 1.750.000 €  ευρώ  , χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και σύμφωνα με τη σύμβαση θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Εταιρίας Νόσου Αλτσαίμερ

Ο Δήμαρχος Ηρακλεόιου κ.Γιάννης Κουράκης συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Εταιρίας Νόσου Αλτσαίμερ κ. Ιωάννα Κορτσιδάκη η οποία τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες της Εταιρίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στο Δήμαρχο η νόσος και άλλες μορφές άνοιας αυξάνονται αλματωδώς σε όλο το κόσμο και σήμεα υπάρχουν 26.000.000 ασθενείς παγκοσμίως ,5.000.000 στην Ευρώπη και 200.000 στην Ελλάδα.

Συνάντηση Δημάρχου με Εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων του 4ου Γυμνασίου και Λυκείου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης είχε σήμερα συνάντηση με τους Διευθυντές και εκπρόσωπους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου και του 4ου Λυκείου Ηρακλείου για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τα δύο Σχολεία κυρίως στη συντήρησή τους.

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δραστηριότητες του ΚΕΚΟΙΦ Φορτέτσας

To Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων προγραμματίζει:

α) Επίσκεψη στην Ε2΄ τάξη του 37ου Δημοτικού Σχολείου, την Πέμπτη 23/1/14 & ώρα 10:00 π.μ.

β) Αγιασμό & κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο παράρτημα Βασιλειών, τη Δευτέρα 27/01/14 & ώρα 10:00π.μ.

γ) Αγιασμό & κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-ΑΠΗ της Φορτέτσας, την Τετάρτη 29/01/14 & ώρα 10:30π.μ.

Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου δυτικά του Παραλιακού Μετώπου

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για τη διαμόρφωση ενός παρά πολύ ωραίου χώρου περιπάτου και αναψυχής αλλά και διαφόρων άλλων δραστηριοτήτων για τους πολίτες,  στο παραλιακό μέτωπο από τη περιοχή Τάλως έως το Γιόφυρο που θα περιλαμβάνει πεζόδρομους, ποδηλατόδρομους, κερκίδες κ.α Οπως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος που βρέθηκε στη περιοχή ,από το επιβλέποντα μηχανικό, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο στο σύνολό του.

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου & ΟΛΗ για τα Νεώρια

     Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΗ για την εξεύρεση λύσης στη διένεξη μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και Αστικού ΚΤΕΛ συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης .

      Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Λιμενάρχης Ηρακλείου. εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί ,η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΛΗ.

Ξεκινά το 3o Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014

O Αθλητικός  Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ)  διοργανώνει στα πλαίσια του Εργασιακού Αθλητισμού το 3o  Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ 2014. Το τουρνουά προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Δευτέρα 27/01/2014. Συμμετέχουν 48 ομάδες-φορείς με 711αθλητές εργαζόμενους και θα διεξαχθούν 300 αγώνες. Την  Τετάρτη το βράδυ 15/01/2014 πραγματοποιήθηκε παρουσία 90 εκπροσώπων και αθλητών ομάδων, ο καταρτισμός των κατηγοριών - ομίλων  και η κλήρωση των αγώνων ,όπως αναφέρεται παρακάτω:

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα στη Λ.Πλαστήρα - Ενοποιούνται οι Ενετικές Πύλες

Το εργοτάξιο της λεωφόρου Πλαστήρα, όπου πραγματοποιείται το μεγάλο  έργο της  ανάπλασης  μιας από τις σημαντικότερες οδικές αρτηρίες του Ηρακλείου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ.Γιάννης Κουράκης και ενημερώθηκε από του επιβλέποντες μηχανικούς  όπου  για την πορεία των εργασιών που προχωρούν πλέον με γρήγορους ρυθμούς αφού έχουν ξεπεραστεί πολλά από τα προβλήματα που είχαν προκύψει.   

Χορήγηση αδειών υπαίθριου στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου τύπου Β' για το έτος 2014

Ο Δήμος Ηρακλείου, θα προχωρήσει στην χορήγηση αδειών υπαίθριου στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου – τύπου Β ' - για το έτος 2014.

Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν άδεια υπαίθριου εμπορίου - συμπεριλαμβανομένων και καντινών - πλανόδιου ή στάσιμου σε ιδιωτικούς χώρους (ιδιόκτητα ή μισθωμένα ακίνητα), να προσέλθουν στο Δήμο από 17/01/2014 μέχρι και 31/01/2014, υποβάλλοντας αίτηση συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω.

Οι ενδιαφερόμενοι για απόκτηση άδειας υπαιθρίου πλανόδιου εμπορίου, θα πρέπει να είναι κάτοικοι του Δήμου Ηρακλείου την τελευταία διετία.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 20-1-2014

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Αναβαθμίζεται ο δρόμος που ενώνει τον πρώην Δήμο Γοργολαϊνης με το δρόμο της Μεσσαράς

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με Υπηρεσιακά στελέχη  του Δήμου Ηρακλείου  είχαν συνεργασία  με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας του Αγ. Μύρωνα  κ.  Γιάννη Σηφάκη   για σημαντικά θέματα της περιοχής. Επίσης ο Δήμαρχος με τα στελέχη του Δήμου πήγαν και  στο δρόμο  που ενώνει  τον πρώην Δήμο Γοργολαϊνης με το δρόμο της Μεσσαράς ο οποίος εξυπηρετεί  τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Συνάντηση Δημάρχου με τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών

Συνεργασία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης με τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Ν.Ηρακλείου κ. Λευτέρη Μιχελάκη για διάφορα ζητήματα που  απασχολούν το κλάδο.

Εθελοντική Αιμοδοσία των Εργαζομένων του Δήμου

Η Επιτροπή για την Υγεία και την Ασφάλεια των Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τους Συλλόγους
των Εργαζομένων διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 από 9:00 π.μ. μέχρι 13:00 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο Ηρακλείου (Λότζια).

Ευχαριστήρια Επιστολή του Ινστιτούτου Τεχνολογίας & Έρευνας για τη μείωση των Δημοτικών Τελών

Ευχαριστήρια Επιστολή του Ινστιτούτου Τεχνολογίας & Έρευνας προς το Δήμο Ηρακλείου για τη μείωση των Δημοτικών Τελών:

Νέα παρέμβαση Γιάννη Κουράκη για τους Σχολικούς φύλακες και τη Δημοτική Αστυνομία στη ΚΕΔΕ

Όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση συζητήθηκαν σήμερα στη πρώτη  συνεδρίαση για το νέο έτος του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ –Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης στην τοποθέτηση του   αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά  τόνισε  ότι η περίοδος που πέρασε ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους πολίτες ενώ  παράλληλα η Τοπική Αυτοδιοίκηση  λειτούργησε σε συνεχή οικονομική αστάθεια.

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Ηρακλείου στο Βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 15-1-2014

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Ηρακλείου στο Βουλευτή Γ. Μιχελογιαννάκη

     Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ Γιάννης Κουράκης  που βρίσκεται στην Αθήνα για τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ  επικοινώνησε το πρωί τηλεφωνικά  με το Βουλευτή  Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Μιχελογιαννάκη και του εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο της αγαπημένης του μητέρας.

      Το Δήμο Ηρακλείου στην Εξόδιο Ακολουθία θα εκπροσωπήσουν  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Καρατζάνης και ο Αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Σισαμάκης .

Κάδοι Ανακύκλωσης στο 41ο Δημοτικό Σχολείο

Η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου ικανοποίησε αίτημα των μαθητών του 41ου Δημοτικού Σχολείου που βρίσκεται στο Ατσαλένιο που είχαν ζητήσει κάδους ανακύκλωσης.
 Σήμερα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ανδρέας Κυπραίος που εκπρόσωπησε το Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη ο οπίοίος βρίσκεται στην Αθήνα για την συνεδρίαση της ΚΕΔΕ παρέδωσε 2 κάδους ανακύκλωσης σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και τους μίλησε σχετικά με την ανακύκλωση αλλά και τη περιβαλλοντική ευαισθησία που πρέπει να έχουν όλοι οι πολίτες.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Γιάννη Κουράκη με αντιπροσωπεία των Σχολικών Φυλάκων

Συνάντηση είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με αντιπροσωπεία των Σχολικών Φυλάκων και συζήτησαν τις εξελίξεις που τους αφορούν με εντατικοποίηση των προσπαθειών προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου να τους απορροφήσει ή να ενταχθούν στην ενδοδημοτική ή διαδημοτική κινητικότητα όπως είχε ζητήσει πρόσφατα ο Δήμαρχος Ηρακλείου με επιστολή του στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εξετάσεις για την άδεια επαγγέλματος Κουρέα, Κομμωτή και Τεχνίτη περιποίησης χεριών & ποδιών

Από την Δ/νση Περιβάλλοντος - Αγροτικής Ανάπτυξης & Εμπορίου του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται, ότι οι εξετάσεις για την βεβαίωση (άδεια) άσκησης επαγγέλματος α) βοηθού Κουρέα, βοηθού Κομμωτή, β) Κουρέα, γ)Κομμωτή, δ) Κουρέα Α΄, ε) Κομμωτή Α΄, στ) Τεχνίτη περιποίησης χεριών και ποδιών, θα διεξαχθούν την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014.

Σύγχρονος Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός σε Σχολεία

Σε συνεργασία που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης στα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερώθηκε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού ύψους 60.000€, ο οποίος αφορούσε την προμήθεια σύγχρονων  ηλεκτρονικών υπολογιστών, φορητών υπολογιστών και βίντεο προβολέων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίων – Λυκείων – ΕΠΑΛ – ΣΕΚ).

Συνεργασία στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας

Πραγματοποιήθηκε  σήμερα 13/1/2014   στα  γραφεία  της  Δ/νσης  του  Αρχαιολογικού  Μουσείου  συνάντηση  στα  πλαίσια  της   εκπόνησης   της  μελέτης : «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ -  ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ  -  ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ    ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ » .

Κλήρωση για την ανάδειξη των μελών των Επιτροπών Διενέργειας Διαγωνισμών του Δήμου

Η Διεύθυνση Οικονομικών την 17-1-2014, ημέρα Παρασκευή και  ώρα  09:00 π.μ.  θα διεξάγει κλήρωση για την ανάδειξη των μελών των Επιτροπών του Π.Δ 28/80  ΕΚΠΟΤΑ στα γραφεία της Δ/νσης Οικονομικών, γραφείο 2, Λότζια.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τη Δοίκηση του Συλλόγου Οικιστών εκτός Σχεδίου Πόλης

Συνάντηση είχε το απόγευμα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με  τη Δοίκηση του Συλλόγου  Οικιστών Εκτός Σχεδίου Πόλης και συζήτησαν για το Σχέδιο Πόλης και τις Πολεοδομικές Μελέτες.
Επίσης  συμφωνήθηκε τις επόμενες ημέρες να οργανωθεί μία ευρεία ενημερωτική συνάντηση για την πορεία του Σχεδίου Πόλης σε κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Ηρακλείου με τη συμμετοχή του του Αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολεοδομίας στελεχών της Υπηρεσίας και Μελετητών.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις εργασίες τοποθέτησης στεγάστρου στο Πολιτιστικό Κέντρο

Για την πορεία των εργασιών τοποθέτησης του Μεταλλικού Στεγάστρου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης από τον Πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ κ. Λαζαρίδη και του επιβλέποντες μηχανικούς. Πιο συγκεκριμένα ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την έδραση δηλ τη θεμελίωση και τη στήριξη των μεταλλικών υποστυλωμάτων.

Τοποθέτηση ειδικού φωτισμού LED για τους πεζούς και συντηρήσεις στην παραλιακή

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης βρέθηκε νωρίς το πρωί στο παραλιακό μέτωπο όπου συνεργεία του Δήμου τοποθετούν ειδικό φωτισμό LED  που θα βοηθήσει στην καλύτερη ορατότητα των πεζών που θέλουν να περπατήσουν το βράδυ στη περιοχή , των ποδηλατών  αλλά και για μεγαλύτερη εξοικονόμιση ενέργειας.Οι εργασίες τοποθέτησης όπως ενημερώθηκε ο Δήμαρχος θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το απόγευμα.

Νέο Υπερσύγχρονο Σχολείο από το Δήμο Ηρακλείου

Ένα από πιο παλιά και ιστορικά κτίρια που βρίσκεται στο κέντρο  Ηρακλείου και στεγάζει τα 6o και 44o Δημοτικά Σχολεία, απ΄ όπου αποφοίτησαν γενιές και γενιές Ηρακλειωτών, ανακατασκευάστηκε από το Δήμο Ηρακλείου και μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό κτίριο λύνοντας  το  στεγαστικό  πρόβλημα των μαθητών. Σήμερα  πραγματοποιήθηκε, ο Αγιασμός και τα Εγκαίνια του Σχολικού Συγκροτήματος  από το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ. Ειρηναίο και το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη παρουσία...

Επιστολή Δημάρχου προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους Σχολικούς Φύλακες

Επιστολή του Δημάρχου Ηρακλείου  Γιάννη Κουράκη προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα ¨ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ¨

Κάλεσμα εκπροσώπων παιδικού ποδοσφαίρου και παράταση υποβολής αίτησης ιατρών

ΔΟΠΑΦΜΑΗ - Τ Μ Η Μ Α     Α Θ Λ Η Τ Ι Σ Μ Ο Υ

Ηράκλειο: 8-1-2014

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) καλεί τους εκπροσώπους των συλλόγων και αθλητικών κέντρων που θέλουν να συμμετέχουν στο 3ο Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου , να παρευρεθούν την Τετάρτη 15-1-2014 και ώρα 21.00, στα γραφεία του τμήματος αθλητισμού στο ΔΑΠΚΗ διεύθυνση  Νίκου Ξυλούρη και Σόλωνος Γωνία  .

ΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΤΡΩΝ

        Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) καλεί τους ενδιαφερόμενους ιατρούς  που θέλουν να συμμετέχουν ως ιατροί αγώνων στις αθλητικές δραστηριότητες που θα διοργανώσει ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ για το έτος 2014 , να δηλώσουν συμμετοχή,  καταθέτοντας αίτηση στα γραφεία του τμήματος αθλητισμού ,ΔΑΠΚΗ-κλειστό Πατελών

Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης μέχρι την Πέμπτη  16/01/2014 και ώρα 12.00

Αύριο ο Αγιασμός και τα εγκαίνια του 6ου και 44ου Δημοτικού από το Δήμο Ηρακλείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

 Ηράκλειο 8-1-2014

Αύριο ο Αγιασμός και τα εγκαίνια του 6ου και 44ου Δημοτικού Σχολείου από το Δήμο Ηρακλείου

 

    Αύριο Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014 στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός και τα εγκαίνια του ανακατασκευασμένου κτιρίου του 6ου και 44ου Δημοτικού Σχολείου στην Οδό Αγίου Τίτου στο Κέντρο του Ηρακλείου που  ανακατασκεύασε ο Δήμος.

Ο Δήμαρχος με το νέο προεδρείο των Ταξί

Συνάντηση είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με τον Πρόεδρο του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος Τσίγκο Γιώργο και το Δ.Σ. των ΤΑΞΙ σχετικά με το θέμα που έχει δημιουγηθεί στο Λιμάνι.Ο Δήμαρχος Ηρακλείου του τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες με πρωτοβουλιά του θα ζητήσει συνάντηση με το Προεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗ, τους εκπροσώπους του Αστικού ΚΤΕΛ και του Σωματείου των ΤΑΞΙ με σκοπό να βρεθέι άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Συνάντηση από τα παλιά στη Λότζια

Στη Λότζια βρέθηκε σήμερα για ευχηθεί στο Δήμαρχο Ηρακλείου  Γιάννη Κουράκη ο πρώην Δήμαρχος Σούδας Γιάννης Περάκης  που επίσης γιόρταζε χθες και συνέπεσε με την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Θυμήθηκαν και τα παλιά όταν ο νυν Αρχιεπίσκοπος  διακονούσε την  Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ως Μητροπολίτης και έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του αφήνοντας πλούσιο έργο στην τοπική Εκκλησία.

Ευχές στον Δήμαρχο για την ονομαστική του εορτή

Πολλοί ήταν οι Ηρακλειώτες που βρέθηκαν σήμερα στη Λότζια για να ευχηθούν τον Δήμαρχο κ.Γιάννη Κουράκη για την ονομαστική του εορτή. Από το Δημαρχείο πέρασαν ακόμη Δήμαρχοι,εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί ακόμη ανώνυμοι και επώνυμοι της πόλης.Σαν καλός οικοδεσπότης ο Δήμαρχος κερνούσε όλο το κόσμο παραδοσιακά εδέσματα συγκινημένος από τις ευχές που δεχόταν καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας

Mε λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στο Ηράκλειο

Με λαμπρότητα  πλήθος κόσμου και οι Αρχές της πόλης  παρέστησαν στη καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Ηρακλείου. Στον καθαγιασμό των υδάτων χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. Προηγήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά  την οποία παρακολούθησαν Βουλευτές ,ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργος Δεικατάκης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρκλείου Ε. Κουκιάδακης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης Ατιδήμαρχοι Δημοτικοί  Σύμβουλοι,εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας και φορέων της πόλης. Ακολούθησε λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στους κεντρικούς δρόμους με κατάληξη το Λιμάνι.

Ο Δήμαρχος για την Εγκύκλιο του Υπουργείου περί πειθαρχικών διώξεων εναντίον Δημάρχων

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών περί πειθαρχικών διώξεων εναντίον Δημάρχων που  υπερασπίζονται συμβασιούχους στα δικαστήρια ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης -Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης  δήλωσε τα εξής:

Συνεργασία Δημάρχου για το Πολιτιστικό Κέντρο

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου είχε σήμερα στο χώρο του ΠΣΚΗ, συνεργασία με τον Πρόεδρο και τα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ, με αντικείμενο την ολοκλήρωση του ΠΣΚΗ. Το 2014 είναι ο χρόνος που θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία το μεγαλύτερο τμήμα του Πολιτιστικού Συγκροτήματος, με όλα τα  μηχανολογικά και λοιπά πρωτοποριακά συστήματα υποστήριξης όπως π.χ. η Γεωθερμία και τα Θεατρικά (ήχος – φωτισμός). 

Νέα έργα υποδομής στον Άγιο Σύλλα

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Ηρακλείου οι δύο Ανοιχτοί Δημόσιοι Διαγωνισμοί που ανέδειξαν τους  Προσωρινούς Μειοδότες  δύο σημαντικών έργων υποδομής στην Τοπική Κοινότητα του Αγίου Σύλλα.

Το πρώτο έργο αφορά την «Βελτίωση και  τον Εκσυγχρονισμό του  Αρδευτικού Δικτύου» της ευρύτερης περιοχής προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και το δεύτερο την  «Κατασκευή του  Ανοιχτού Πολιτιστικού Κέντρου» προϋπολογισμού 313.000 ευρώ.

Προκήρυξη 3ου Τουρνουά Εργαζομένων Μπάσκετ

Δ Ο Π Α Φ Μ Α Η

Τ Μ Η Μ Α   Α Θ Λ Η Τ Ι Σ Μ Ο Υ                                                                          

Ηράκλειο 02/01/2014

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

3ου   ΤΟΥΡΝΟΥΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ 2014

Στα πλαίσια του προγράμματος εργασιακού αθλητισμού , όπως εγκρίθηκε μέσα στο αθλητικό καλεντάρι μας για το 2014, ενημερώνουμε τις ενδιαφερόμενες ομάδες εργαζομένων-φορέων ότι το τουρνουά μπάσκετ εργαζομένων θα ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής λήγουν στις 10 Ιανουαρίου και ώρα 13:00. Σημείο κατάθεσης τα γραφεία του τμήματος αθλητισμού του .Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. στο Δ.Α.Π.Κ.Η. (κλειστό Πατελών)

Αναλυτική προκήρυξη του τουρνουά θα βρείτε στο www. heraklion.gr

11η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου και οι Εθελοντικές Ομάδες σας εύχονται Καλή Χρονιά και προσφέρουν το μεγαλύτερο Δώρο στο συνάνθρωπο, την ίδια τη Ζωή με μία μονάδα αίματος. Με χαρά σας προσκαλούμε στην πρώτη για το 2014, Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στο Αίθριο της ΛΟΤΖΙΑ και ώρες 10:00-13:30. Κάθε αιμοδότη τον περιμένει ένα συμβολικό δώρο. Ένα καλαίσθητο Γούρι για τη Νέα Χρονιά που επιμελήθηκε και μας πρόσφερε ο Σύλλογος Κοινωνικής...

Μήνυμα Δημάρχου για το Νέο Έτος 2014

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.  Γιάννης Κουράκης, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα στο Δημαρχείο, παρουσία πολλών Ηρακλειωτών του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου  Βουλευτών  , του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου  Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη  Ηρακλείου  Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  Δημήτρη Καρατζάνη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων ,  των Εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών της πόλης, των Σωμάτων Ασφαλείας και ...

Η Υποδοχή του 2014 στην πλατεία Ελευθερίας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ  ΤΟ 2014 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕ ΕΥΧΕΣ .

Ο Δήμαρχος στη Δοξολογία στον Άγιο Μηνά

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ