Έξυπνη ξενάγηση στα μνημεία του Ηρακλείου

Την Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Απριλίου στις 6.00 μ.μ. στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου θα παρουσιαστεί από το Δήμο Ηρακλείου το έργο:  «Ηράκλειο κάθε βήμα .... ένα ταξίδι στην ιστορία» Ηλεκτρονική Περιήγηση στην παλιά πόλη Ηρακλείου. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού οδηγού πόλης, για έξυπνες φορητές συσκευές ( tablet,  κινητό),  όπου ο χρήστης, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του και τον χρόνο που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα να ...

Συνάντηση της Αντιδημάρχου Παιδείας με το νέο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης

Mε το νέο Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργο Τερζάκη συναντήθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μαρία Καναβάκη, προκειμένου να του ευχηθεί καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης, η Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Τερζάκη για τα κυριότερα ζητήματα της εκπαίδευσης που έχει έως σήμερα καταγράψει...

Εσπερίδα στον Άγιο Μύρωνα για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου για τη περίοδο 2015-2019

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει εσπερίδα στον Άγιο Μύρωνα, την Παρασκευή 24/04/2015 και ώρα 19:30, στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου στον Άγιο Μύρωνα. Στελέχη του Τμήματος Προγραμματισμού & Οργάνωσης του Δήμου θα παρουσιάσουν το Στρατηγικό Σχεδιασμό (Α΄ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος) του Δήμου Ηρακλείου για τη περίοδο 2015-2019.

Έναρξη κατάθεσης αιτήσεων Εγγραφής και Επανεγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 27-04-2015 έως και Παρασκευή 8-05-2015 θα κατατίθενται στα ΚΕΠΑ οι αιτήσεις ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗΣ των νηπίων και βρεφών για το σχολικό έτος 2015 - 2016. Τα συνοδευόμενα δικαιολογητικά των επανεγγραφών θα κατατεθούν στα ΚΕΠΑ με την έναρξη της σχολικής περιόδου τον μήνα Σεπτέμβριο και αφορούν:

Καθάρισαν το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου

Το σπηλαιώδη εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου και το χώρο πρασίνου που βρίσκεται  δίπλα, καθάρισαν κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Βασιλειών, με την αρωγή του τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για μια περιοχή ιστορικής σημασίας, γιατί πέρα από την αρχαιότητα της εκκλησίας, έγινε εκεί μια από τις πρώτες συναντήσεις αντιστασιακών μετά την κατάληψη της Κρήτης από τους Γερμανούς το 1941.

Νέες εθελοντικές δράσεις για Παιδεία και Nέους

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου αποτελούμενη από ενεργούς πολίτες -εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, ψυχολόγους κ.ά , προσκαλεί τους δημότες  να πλαισιώσουν την προσπάθεια της 2ης Δημοτικής Κοινότητας για ενεργή συμμετοχή των πολιτών της περιοχής στις παρακάτω δραστηριότητες:

Συνάντηση Δημάρχου με τον υπουργό Οικονομίας κ. Σταθάκη για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 20-04-2015

Συνάντηση αύριο με τον υπουργό Οικονομίας κ. Σταθάκη για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο Τρίτη ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Υποδομών, κ. Γιώργο Σταθάκη, για το θέμα της αναβάθμισης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», παρουσία και του περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Στη συνάντηση που προκλήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Λαμπρινού, θα μετέχουν ακόμη ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, κ. Γιάννης Αναστασάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.  

Ίδρυση Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων

Έως τις 4 Μαΐου 2015 καταγράφονται οι Νέοι Μουσικοί της Κρήτης 10-30 ετών, που παίζουν ένα Όργανο Συμφωνικής Ορχήστρας (Βιολί , Βιόλα ,Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο, Φλάουτο, Όμποε, Κλαρινέτο, Φαγκότο, Αγγλικό Κόρνο, Γαλλικό Κόρνο, Τρομπέτα , Τρομπόνι, Τούμπα, Κρουστά) από το επίπεδο κατωτέρας & πάνω ώστε να οργανωθούν, αμέσως μετά, οι ακροάσεις. Πριν από τις ακροάσεις, θα δοθεί στους υποψήφιους ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας.

Νέο συμβόλαιο με φορείς & πολίτες

Στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού και της ενεργούς συμμετοχικής διαδικασίας που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού - Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης μέλη της οποίας αποτελούν τα σημαντικότερα ερευνητικά ιδρύματα, φορείς, συλλογικότητες καθώς και ενεργοί πολίτες του Δήμου.

Στις δράσεις “Let's do it Greece”στο Δήμο Ηρακλείου συμμετέχει και η Δημοτική Εταιρία ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε..

Στις δράσεις που θα προβεί την ερχόμενη Κυριακή (19/4) το εθελοντικό κίνημα “Let's do it Greece”στο Δήμο Ηρακλείου συμμετέχει και η Δημοτική Μονομετοχική Εταιρία ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.. Σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου, τη Δημοτική Υπηρεσία Πρασίνου, τη διοίκηση του Κρατικού Αερολιμένα, “Νίκος Καζαντζάκης” και την τεχνική και κατασκευαστική εταιρία, “Οικοτεχνική” θα προχωρήσουν στον εξωραϊσμό του εξωτερικού χώρου του αεροδρομίου και του πάρκινγκ που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του αεροδρομίου και διαχειρίζεται η ΔΕΠΑΝΑΛ.

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού και της ενεργούς συμμετοχικής διαδικασίας που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού - Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης μέλη της οποίας αποτελούν τα σημαντικότερα ερευνητικά ιδρύματα, φορείς, συλλογικότητες καθώς και ενεργοί πολίτες του Δήμου. Παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν στα κρίσιμα θέματα των διαδικασιών συμμετοχικότητας, διαβουλεύσεων & στρατηγικού σχεδιασμού, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Π. Ινιωτάκης και Κ. Βαρδαβάς, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Εργασίες καθαρισμού της έκτασης του νέου Δικαστικού Μεγάρου και των παραλιών του Δήμου

Αλλάζει όψη η έκταση όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου καθώς Δήμος Ηρακλείου, Εισαγγελία και Ο.Λ.Η συνεργάζονται ώστε να αναβαθμιστεί αισθητικά ο χώρος που βρίσκεται πολύ κοντά σε μια από τις κύριες πύλες εισόδου της πόλης το λιμάνι. Ήδη έχουν αρχίσει εργασίες καθαρισμού της έκτασης με μηχανήματα της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου ενώ ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου θα αναλάβει να σφραγίσει ...

Στο Δήμαρχο Ηρακλείου Β.Λαμπρινό ο Κυβερνήτης της φρεγάτας «ΤΕ ΚΑΗΑ» της Νέας Ζηλανδίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Κυβερνήτης της φρεγάτας «ΤΕ ΚΑΗΑ»  του Βασιλικού πολεμικού Ναυτικού της Νέας Ζηλανδίας κ.Simon Griffiths και αξιωματικοί, στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, στα πλαίσια της παρουσίας του πλοίου στο Ηράκλειο.

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 και ώρα 12:30 μ.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 20/04/15

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 20-04-15

Η αναβληθείσα συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 03/04/2015 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20/04/2015 και ώρα 12.00 με τα παρακάτω θέματα:

Συγχαρητήρια επιστολή Αντιδημάρχου Παιδείας στο νέο Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κρήτης

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μαρία Καναβάκη στο νέο Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργο Τερζάκη με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του. Όλη η επιστολή έχει ως εξής:

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στις εκδηλώσεις Πρόληψης του Αλκοόλ από 18 έως 24 Απριλίου

Mε τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, ο σύλλογος στήριξης ατόμων με προβλήματα από το αλκοόλ "Η Επιστροφή" και το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠΑΓΝΗ διοργανώνουν για 11η χρονιά την Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ, στοχεύοντας στην ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού,  σε θέματα που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ. Οι δράσεις  θα πραγματοποιηθούν από Σάββατο 18/4/2015 έως Παρασκευή 24/4/2015, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο...

Δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο

Επιπλέον βοήθεια από το Δήμο σε τρόφιμα

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 10-04-2015

Επιπλέον βοήθεια από το Δήμο Ηρακλείου σε τρόφιμα και γλυκίσματα

Σε 100 οικογένειες, επιπλέον, δόθηκαν κρέας και πασχαλινά γλυκίσματα μετά από συνεργασία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, του Δημοτικού Παντοπωλείου Ηρακλείου και της 2ης Δημοτικής Κοινότητας. 
Η αντιδήμαρχος, κα. Αθηνά Σπανάκη - Κοχιαδάκη και η πρόεδρος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, κα. Μαρίνα Αμαριωτάκη, μετά από συγκέντρωση των απαιτούμενων ποσοτήτων μοίρασαν σε 100 ακόμη οικογένειες της περιοχής τρόφιμα, με υποδείξεις των κοινωνικών λειτουργών. 
Τα τρόφιμα αυτά ήταν εξ’ ολοκλήρου από προσφορές ιδιωτών στους οποίους θα σταλεί και το σχετικό ευχαριστήριο.

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου για το Πάσχα

Η Ανάσταση του Κυρίου αποτελεί την κορύφωση του Θείου Δράματος και παντοτινό μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και δύναμης, κάλεσμα και προτροπή για καλοσύνη, κατανόηση και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Οι πολυμέτωπες δοκιμασίες της κοινωνίας μας στα χρόνια της κρίσης, δημιούργησαν πορείες προς ένα καθημερινό «Γολγοθά» για αναρίθμητους ανθρώπους στον τόπο μας. Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι σ’ αυτούς και να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τους δύσκολους καιρούς, διαμορφώνοντας ένα Αύριο ...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 15/04/15

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη   15 Απριλίου   2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklhsh_150415.pdf

Διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 08-04-2015

Διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου

Τρόφιμα σε τριακόσιες οικογένειες δόθηκαν σήμερα από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Ηρακλείου, ενώ σήμερα και αύριο μοιράζονται σε 700 οικογένειες οι διατακτικές για το κρέας.  

Όλες οι ενέργειες έγιναν προσεκτικά με στόχο τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας, που δυστυχώς βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι διαδικασίες όλες και οι παραπομπές έγιναν αποκλειστικά από τις κοινωνικές λειτουργούς των κατά τόπων ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ, με την αρμόδια αντιδήμαρχο, κα. Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη, να τονίζει την άμεση ανάγκη κάλυψης όσων το δυνατών περισσότερων οικογενειών.

Πασχαλινές εκδηλώσεις ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η Δειλινών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ        

 Ηράκλειο, 08 -04-2015                              

Πασχαλινές εκδηλώσεις στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η Δειλινών

 Το Τμήμα Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων περιοχής Δειλινών της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, στα πλαίσια εορτασμού του  Πάσχα, θα υλοποιήσει πασχαλινή εκδήλωση,  τη Μεγάλη Πέμπτη 9/4/2015 στις 10.00 π.μ., στο χώρο του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας Δειλινών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ευχέλαιο, ομιλία και αναφορά εθίμων. Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν σε όλους τους συμμετέχοντες πασχαλινές λαμπάδες και κουλούρια, προσφορά της ομάδας αλληλοβοήθειας του κέντρου. Τη διακόσμηση των πασχαλινών λαμπάδων επιμελήθηκαν οι κυρίες – μέλη  της ομάδας.

Το Μεγάλο Σάββατο 11/4/2015  και ώρα  12:00,  στο συσσίτιο   Αλληλεγγύης του πολιτιστικού συλλόγου Δειλινών, θα μοιραστούν σε όλους τους παρευρισκόμενους πασχαλινές κατασκευές  φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι από τους ηλικιωμένους του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η. Δειλινών και τη συνδρομή των σπουδαστών των Σχολών Κοινωνικής Εργασίας και  Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης.  

Επίσκεψη Δημάρχου στο Κέντρο Αστέγων

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κα. Αθηνά Σπανάκη- Κοχιαδάκη. Η επίσκεψη έγινε ενόψει των εορτών του Πάσχα, με το δήμαρχο να εύχεται καλές γιορτές στους φιλοξενούμενους και παράλληλα να μιλάει μαζί τους για τις συνθήκες διαβίωσης. Επίσης ενημερώθηκε από τα στελέχη του Κέντρου για τους αστέγους που βρίσκονται εκεί, αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Σημαντικές παρεμβάσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες

Με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών ξεκίνησε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, η προσπάθεια για τη βελτίωση της βατότητας των δρόμων, αλλά και μια σειρά άλλων έργων. Ήδη έχουν καλυφθεί δεκάδες λακκούβες σε δρόμους της πόλης και των χωριών, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται καθημερινά. Σημαντική εδώ είναι η βοήθεια των δημοτών που πρέπει να ενημερώνουν την τεχνική υπηρεσία για τα σημεία όπου υπάρχουν λακκούβες.

2o Τουρνουά Τένις Δήμου Ηρακλείου 2015

O Δήμος Ηρακλείου και ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής- Φροντίδας και Μαζικής Άσκησης Ηρακλείου (Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.) θέλοντας να συμβάλει στην άθληση, στην   ψυχαγωγία, και στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συμμετασχόντων διοργανώνει   σε συνεργασία με την Ζ΄ Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης το  2o  Τουρνουά Τένις Δήμου Ηρακλείου 2015.

Τα κάλαντα του Λαζάρου στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό από το ΚΔΑΠ Αυγενικής

Μια ξεχωριστή νότα ομορφιάς σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, όπου βρέθηκαν παιδιά από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Αυγενικής. Είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου, έδωσαν αναστάσιμες λαμπάδες που είχαν φτιάξει τα ίδια, δίνοντας ένα ξεχωριστό τόνο στην καθημερινότητα του δημαρχείου.

Πασχαλινή δράση της 3ης Δημοτικής Κοινότητας για παιδιά που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ

Η Πρόεδρος κα. Φλουρή Ειρήνη και οι Σύμβουλοι της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, με την βοήθεια επιχειρηματιών και καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων, συγκέντρωσαν και επιμελήθηκαν στα γραφεία της Κοινότητας, Αναστάσιμες λαμπάδες και πουγκιά με σοκολατάκια και καραμέλες, τα οποία  με μεγάλη χαρά θα προσφέρουν στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδοαιματολογική και Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.  Με αυτή τους την δράση θέλουν να δώσουν χαρά και αισιοδοξία στα παιδάκια που δοκιμάζονται από την ασθένεια τους, με την ευχή  το συντομότερο δυνατό να γυρίσουν υγιείς στα σπίτια τους και τις οικογένειες τους.

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο ανακαινισμένο Πολύκεντρο

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε το Σάββατο 4 Απριλίου, η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου στο ανακαινισμένο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και ήταν αφιερωμένη στα παιδιά. Η αίθουσα γέμισε όχι μόνο από παιδιά αλλά και γονείς που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συγγραφέα Βασιλική Νευροκοπλή και να την ακούσουν να ζωντανεύει θεατρικά το παραμύθι της, Ο Καλλίστρατος και η Πολιτεία των Αηδονιών.

Ευχαριστήριο από το κυνοκομείο του Δήμου

Ευχαριστήριο από το κυνοκομείο

Το ενδιαίτημα ζώων συντροφιάς (κυνοκομείο) του Δήμου Ηρακλείου, ευχαριστεί το παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, για τη δωρεά πεντακοσίων (500) κιλών ξηράς ζωοτροφής αρίστης ποιότητας, για τα σκυλιά που φιλοξενούνται στο χώρο του. 

Η τελετή λήξης των πολιτιστικών αγώνων

Σε μια σεμνή τελετή, παρουσία του δημάρχου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, με τη συμμετοχή των φιλαρμονικών των Δήμων Ηρακλείου και Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πλατεία Ελευθερίας, η τελετή λήξης των Πολιτιστικών Αγώνων που οργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Ηρακλείου. Ο κ. Λαμπρινός απένειμε τα βραβεία του λογοτεχνικού διαγωνισμού στον οποίο πήραν μέρος μαθητές από 17 Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Ηρακλείου, μαζί με τις αντιδημάρχους, Πολιτισμού κα. Αριστέα Πλεύρη και Παιδείας, κα. Μαρία Καναβάκη.

Με επιτυχία η λειτουργία του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Αχτάρικα

Με μεγάλη επιτυχία λειτουργεί εδώ και επτά μήνες το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που δημιουργήθηκε με στόχο τη διάδοση του βιβλίου ως αξίας πολιτισμού, καθώς και την ανάδειξη του πρωτεύοντα ρόλου της Βικελαίας και των εκδόσεών της στη διάδοση της γνώσης. Το βιβλιοπωλείο, το οποίο  στεγάζεται σε καλαίσθητο και σύγχρονο χώρο στο κτίριο Αχτάρικα, στη Πλατεία Λιονταριών λειτουργεί με ευθύνη της ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε και προσελκύει...

Τελετή Λήξης των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»

Ολοκληρώνονται την Κυριακή 5 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) οι «Πολιτιστικοί Αγώνες 2015» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Η Τελετή Λήξης θα ξεκινήσει στις 12:30 στην Πλατεία Ελευθερίας με την απονομή των βραβείων του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Γυμνασίων – Λυκείων από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Τα παιδιά γνωρίζουν το Μινωικό Πολιτισμό

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου, μέσω των ΚΔΑΠ Ηρακλείου (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών), θα υλοποιήσει  τον Ιούνιο πολυθεματική εκδήλωση με αναφορά στη Μινωική Κρήτη. Σκοπός της εκδήλωσης είναι μέσω της γνώσης της τοπικής μας ιστορίας, τα παιδιά μας να γίνουν φορείς πολιτισμού με όραμα και δημιουργία.

Κλείνει ο κύκλος των Χορωδιακών Συναντήσεων των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 του Δήμου

Κλείνει ο κύκλος των Χορωδιακών Συναντήσεων των Πολιτιστικών Αγώνων   την Παρασκευή 3 Απριλίου με τις Παραδοσιακές Χορωδίες του Δήμου μας στον  Θεατρικό Σταθμό στις 16:30  με Ελεύθερη Είσοδο.

Τοποθέτηση του αντιδήμαρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη σε συνεδρίαση επιτροπής της ΚΕΔΕ

Συνήλθε στην έδρα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στην πρώτη  συνεδρίαση της η Επιτροπή Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, παρουσία των δεκαεννέα (19) μελών της, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Επικράτεια και ασχολήθηκε με θέματα ενεργοποίησης, συμπλήρωσης και προσαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου για τον Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό, υπό την Προεδρία του κ. Σάββα Χιονίδη,  Δημάρχου Κατερίνης

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 4 Απριλίου στο Αίθριο της Λότζια από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 1.30 το μεσημέρι. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν η Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Τουρισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου  και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης». Συμμετέχουν η ΣΕΑΠ, ο όμιλος Παιδείας ...

Τα νέα γραφεία & τηλέφωνα των Σχολικών Επιτροπών Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης

Από 1 Απριλίου 2015, τα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, μεταφέρθηκαν  στο κτίριο Ανδρόγεω 2, 3ος όροφος (πάνω από το ΚΕΠ).

Υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το παραλιακό μέτωπο μεταξύ ΙΤΕ και Δήμου

Υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Ηρακλείου η προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη του παραλιακού μετώπου της πόλης, από το δήμαρχο, κ. Βασίλη Λαμπρινό και τον αντιπρόεδρο του ΙΤΕ και διευθυντή του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών, κ. Βασίλη Δουγαλή. Πρόκειται για μια μελέτη η οποία θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί σ’ ένα χρόνο, και στοχεύει στην προστασία των Ενετικών Τειχών και των παραλιακών περιοχών από το φρούριο...

Συγχαρητήρια για το λογοτεχνικό διαγωνισμό

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 02-04-2015 

Συγχαρητήρια για το λογοτεχνικό διαγωνισμό

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που έλαβαν μέρος στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου, έστειλε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Νέας Γενιάς, κα. Μαρία Καναβάκη, μέσω των σχολείων τους. 
Τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και το μέλλον τους να είναι γεμάτο από επιτυχίες.

Επίσης ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βενεράτου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βενεράτου, για την αρωγή, τη συνδρομή και την εθελοντική προσφορά τους, στην υλοποίηση του θεατρικού χώρου του σχολείου.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 03-04-15

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Παρασκευή 03/04/2015 και ώρα 12.0011-03-15 προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Επίσκεψη από το δήμαρχο Γερίου Κύπρου

Το δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Λότζια, ο δήμαρχος Γερίου Κύπρου, κ. Αργύρης Αργυρού, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, κ. Κυριάκο Λάμπρου και το δημοτικό σύμβουλο, κ. Ανδρέα Πιερή.

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου στην Πλατεία Δασκαλογιάννη

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής για  εορτές του Πάσχα παρουσίασε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου, η αντιδήμαρχος κ. Αθηνά Σπανάκη. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο και είναι οι παρακάτω: 

Δήμος και Βικελαία Βιβλιοθήκη συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με σύνθημα «το βιβλίο είναι ανοιχτό παράθυρο προς τον κόσμο της γνώσης», ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη συμμετέχουν ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου την Πέμπτη 2 Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτό διατέθηκαν σε μικρούς μαθητές του Δήμου Ηρακλείου έντυπα με το μήνυμα της ημέρας και μια αφίσα, που κυκλοφορούν ταυτόχρονα σε σχολεία σε όλο τον πλανήτη με σκοπό να τονίσουν την αξία των ...

Εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων το Σάββατο 4 Απριλίου

Την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων γιορτάζει ο Δήμος Ηρακλείου το ερχόμενο Σάββατο 4 Απριλίου, στην πλατεία του Αγίου Τίτου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, σε συνεργασία με το παράρτημα Κρήτης του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, ενώ θα συμμετέχουν ζωοφιλικά σωματεία και οργανώσεις του Δήμου.  Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού ιδιαίτερα των μικρών ηλικιών. Συμμετέχουν ζωοφιλικά σωματεία και οργανώσεις του Δήμου. Τετράποδοι φίλοι από το ενδιαίτημα ζώων συντροφιάς (κυνοκομείο) θα δοθούν για υιοθεσία για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για την απόλυση εργαζόμενης από την Εταιρεία Ανακύκλωσης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 01-04-2015

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την απόλυση εργαζόμενης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με ομόφωνη απόφασή του συμπαραστέκεται στην εργαζόμενη που απολύθηκε από την Εταιρεία Ανακύκλωσης, αν και βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, και ζητάει την αποκατάσταση των εργασιακών της σχέσεων και δικαιωμάτων.  

Ξεκινάει σήμερα το Χορωδιακό Φεστιβάλ

Ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου η συνάντηση των χορωδιών Ηρακλείου με τις Παιδικές Χορωδίες στον Θεατρικό Σταθμό στις 17:30 με ελεύθερη είσοδο. Το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στο Δήμαρχο Ηρακλείου ο Διοικητής της Αμερικανικής Βάσης της Σούδας Michael R. Moore

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο  Διοικητής της Αμερικανικής Βάσης της Σούδας πλοίαρχος Michael R. Moore στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Σύσκεψη για τους αγώνες «RUN GREECE»

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, με την ονομασία «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», που διοργανώνουν για τρίτη χρονιά στο Ηράκλειο, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, την Κυριακή 26 Απριλίου. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στο Δήμο Ηρακλείου την οποία συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς για το καλύτερο συντονισμό όλων των υπηρεσιών του Δήμου...

Τα αποτελέσματα του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Γυμνασίων - Λυκείων των Πολιτιστικών Αγώνων

Κατόπιν της πρόσκλησης που απηύθυνε ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015, προς τους μαθητές Γυμνάσιων και Λυκείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, για συμμετοχή τους σε Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου και το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου με τίτλο: Ενοχλώντας τις λέξεις, η πενταμελής επιτροπή που αποτελείται από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Αριστέα Πλεύρη, τη συγγραφέα κα Νίκη Τρουλλινού, την φιλόλογο κα Μαρία Φραγκιαδάκη, τον φιλόλογο-συγγραφέα κ. Αντώνη Καρτσάκη και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου κα Αγγελική Ζαχαράτου συνεδρίασε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου (Μονοφατσίου 8) και αποφάσισε τα εξής:

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Β.Λαμπρινού με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Βαρδάκη

Συνάντηση με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Βαρδάκη είχε στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούν το Δήμο Ηρακλείου ,όπως την έλλειψη προσωπικού αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή στο τομέα της Κοινωνικής πολιτικής για την ανακούφιση των ασθενέστερων δημοτών.

Σύσκεψη στον Δήμο για την αντιπυρική περίοδο

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο συγκάλεσε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, υπό την προεδρία του αρμόδιου εντεταλμένου συμβούλου, κ. Μαρίνου Παττακού. Πήραν μέρος ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Προγραμματισμού, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Γιάννης Λεονταράκης, αξιωματικοί από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το Στρατό, πρόεδροι ...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Β.Λαμπρινού με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Βασίλης Λαμπρινός στη μάντρα του Δήμου. Ο κ.Λαμπρινός που συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους Προσωπικού κ.Κώστα Βαρδαβά και Καθαριότητας κ.Γιάννη Ρασούλη συνομίλησε με τους εργαζόμενους  οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη της καθαριότητας ,προσφέροντας στην Ηρακλειώτικη κοινωνία τον καλύτερο εαυτό τους στην υπηρεσία καθαριότητας.

Ψήφισμα του Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης για τη σύλληψη του Δημάρχου Φαιστού κ. Γιώργου Αρμουτάκη

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΜΟΥΤΑΚΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, θεωρεί ως λίαν ατυχή την επιλογή της ημερομηνίας σύλληψης του δημάρχου Φαιστού, κ. Γιώργου Αρμουτάκη, την παραμονή της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου με δεδομένες τις υποχρεώσεις κάθε Δημάρχου για την επομένη, αν και το ένταλμα εκκρεμούσε από τις 18.03.2015 και η εκτέλεσή του μπορούσε να λάβει χώρα πριν ή μετά την παραπάνω ημερομηνία.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης θεωρεί τέλος δυσμενή διάκριση την επιλογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ενός Δημάρχου για χρέος προς το δημόσιο, υφιστάμενο από δεκαετίας και πλέον.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 01-04-15

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 01 Απριλίου 2015 και ώρα 12:30 μ.μ προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Συνάντηση του Δημάρχου με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Λυρικής Σκηνής για το Πολιτιστικό

Με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, με κύριο θέμα συζήτησης την οργάνωση και λειτουργία του Πολιτιστικού- Συνεδριακού Κέντρου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα. Αριστέα Πλεύρη, ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ, κ. Γιάννης Ξυλούρης και ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με κατοίκους της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου

Με εκπροσώπους κατοίκων της περιοχής των κατοίκων του Αγίου Κωνσταντίνου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Καραντινού. Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του νεκροταφείου και τις ταφές σε αυτό. Η Δημοτική Αρχή εξέφρασε την άποψη ότι οι περιορισμένες ταφές που γίνονται δεν δημιουργούν προβλήματα και την πρόθεσή της είναι να εφαρμόσει τις αποφάσεις ...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Σύλλογο Οικιστών εκτός Σχεδίου Πόλης

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Οικιστών εκτός Σχεδίου Πόλης κ. Λευτέρη Ζαχαριάκη και μέλη της διοίκησης είχε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία των Αντιδημάρχων Γιάννη Αναστασάκη,  Γιώργου Καραντινού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα των Οικιστών εκτός Σχεδίου Πόλης και τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα που έχουν επιβληθεί βάσει των νόμων που ισχύουν.

Σύσκεψη στο Δήμο για την Κοινωνική Πολιτική

Με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου συναντήθηκε σήμερα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής κ.Αθηνά Σπανάκη -Κοχιαδάκη  στη Λότζια.

Εκδηλώσεις για το Πάσχα από το ΚΑΠΗ Φορτέτσας

Σειρά εκδηλώσεων ενόψει των εορτών του Πάσχα οργανώνονται από το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Φορτέτσας.

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 27-03-2015

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

Η πρώτη συνεδρίαση, για το 2015, των μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στη Λότζια.

Κύριο θέμα συζήτησης η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 30-03-15

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη  Δευτέρα  30 Μαρτίου  2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/image4815.pdf

Συνεχίζονται οι παραστάσεις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης  παρουσιάζει στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου  το θεατρικό έργο «Χωρίς εσένα» του βραβευμένου Χανιώτη συγγραφέα Πολυχρόνη Κουτσάκη στον Θεατρικό Σταθμό για δεύτερη παράσταση την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στις 21:00.

Έναρξη Α' Κύκλου Ομιλιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

 Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου ξεκινάει ένα κύκλο ομιλιών στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, σήμερα  26 Μαρτίου 2015 και ώρα 7:00μμ, με την συμμετοχή της Παιδικής –Νεανικής Χορωδίας. Οι ομιλίες αυτές θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό και θα γίνουν σε συνεργασία με καθηγητές της Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Δράσεις και εκδηλώσεις του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η. Φορτέτσας του Δήμου Ηρακλείου ενόψει Πάσχα

Στα πλαίσια της ενεργού γήρανσης, της ενεργοποίησης και εμψύχωσης των ηλικιωμένων ωφελουμένων του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, της αλληλεγγύης και προσφοράς στην κοινότητα, της διαγενεακής συνεργασίας και προσέγγισης αλλά και της αναβίωσης και μετάδοσης  παραδοσιακών ηθών και εθίμων από τους γεροντότερους στις νεότερες γενιές, πραγματοποιούνται την τρέχουσα περίοδο, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις

Σήμερα οι πρώτες ομιλίες για την υγεία

Ξεκινάει σήμερα ο κύκλος ομιλιών που οργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου, στην αίθουσα Ανδρόγεω, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τον Ιούλιο. Οι ομιλίες αυτές θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό και γίνονται σε συνεργασία με καθηγητές της Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Επιχείρηση για το σκύλο Καυκάσου στο ΠΑΓΝΗ

Επιχείρηση στήθηκε σήμερα από τους υπαλλήλους του κυνοκομείου Ηρακλείου προκειμένου να πιάσουν και να μεταφέρουν στο κυνοκομείο, ένα τεράστιο σκυλί ράτσας Καυκάσου το οποίο κάποιος ασυνείδητος είχε αφήσει στο χώρο του ΠΑΓΝΗ.

Επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου στο Κυπαρίσσι

Το Κυπαρίσσι επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, όπου είδε την παιδική χαρά που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από την τωρινή δημοτική αρχή, ενώ ενημερώθηκε για τα προβλήματα του χωριού, από τον πρόεδρο του Τ.Σ. κ. Βαγγέλη Δασκαλάκη και κατοίκους. Ο κ. Λαμπρινός που συνοδευόταν, από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη, Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Μανόλη Χαιρέτη και υπηρεσιακούς παράγοντες, δήλωσε ...

Αθλητικά Camp στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα

Με στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση των δημοτικών αθλητικών κέντρων η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ανακοινώνει την δυνατότητα   υλοποίησης  αθλητικών Camp   στις εγκαταστάσεις της. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου και στο κολυμβητήριο του Παγκρητίου Σταδίου.

Εκπαιδευτική εκδρομή των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας του Δήμου στο Μουσείο Ν. Καζαντζάκη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                    Ηράκλειο 24-3-2015

Εκπαιδευτική εκδρομή των Κέντρων Κοινοτικής

Φροντίδας του Δήμου Ηρακλείου

Μια πολύ όμορφη εκπαιδευτική -ψυχαγωγική εκδρομή πραγματοποίησαν    οι ηλικιωμένοι των ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 20/03/2015 στο Μουσείο Ν Καζαντζάκη στο χωριό Μυρτιά.

«Η εκδρομή προτάθηκε και οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης ο οποίος αφιλοκερδώς με σεβασμό και αγάπη προσέφερε τις υπηρεσίες του» δήλωσε η Αντιδήμαρχος κ.Αθηνά Σπανάκη Κοχιαδάκη.

'Ο τυχερός στρατιώτης' από το θίασο ΣΧΗΜΑ 7 στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»

Ο θίασος ΣΧΗΜΑ 7  παρουσιάζει στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου το έργο για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, "Ο τυχερός στρατιώτης" την Τετάρτη 25 Μαρτίου στις 17:30 στον Θεατρικό Σταθμό.

Δωρεά βιβλίων στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου, ο Δήμος Ηρακλείου πρόκειται να προχωρήσει στη δωρεά βιβλίων προς τα σχολεία του Δήμου.

«Μέντα και Καννέλα» από το Μουσικό Σύνολο «Vamos» στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και το Μουσικό Σύνολο «Vamos» παρουσιάζουν στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου την  παράσταση με τίτλο «Μέντα και Καννέλα», στις 5 Απριλίου στον  Θεατρικό Σταθμό στις 21:00.

Δήλωση της αντιδημάρχου Παιδείας- Νέας Γενιάς και Καινοτομίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 23-03-2015

Δήλωση της αντιδημάρχου Παιδείας- Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κα. Μαρίας Καναβάκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Η Επανάσταση του 1821 είναι μια ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία μας. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε το μήνυμά της είναι παραπάνω από επίκαιρο. Όπως και τότε έτσι και τώρα επιβάλλεται η ενότητα, η αγωνιστικότητα και η ομοψυχία μας, για να μπορέσουμε να αντιταχθούμε στους κινδύνους νέας μορφής που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας».

Οι «Βακχες» του Ευριπίδη από τη θεατρική ομάδα «Ιυττός» στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων

H Θεατρική ομάδα «Ιυττός» στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει, τις  «Βακχες» του Ευριπίδη την Τρίτη 24 Μαρτίου στις 21:00 στον Θεατρικό Σταθμό.

Α' Κύκλος Ομιλιών της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

 Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου ξεκινάει ένα κύκλο ομιλιών στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, στις 26 Μαρτίου 2015 και θα διαρκέσουν έως τον Ιούλιο 2015. Οι ομιλίες αυτές θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό και θα γίνουν σε συνεργασία με καθηγητές της Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

Στο κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου παιδιά από το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Μυρτιάς

Με επιτυχία μπήκε σε εφαρμογή η προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου να ενημερωθούν μαθητές για τα αδέσποτα, τα δεσποζόμενα ζώα και τη λειτουργία του κυνοκομείου.

Πρόγραμμα «Αθλητική Εκδρομή» και «Ολυμπιακά Αθλήματα» στα δημοτικά αθλητικά κέντρα

Με την συμμετοχή πολλών μαθητών από δημοτικά σχολεία  και γυμνάσια της πόλης μας  συνεχίζονται στο Παγκρήτιο Στάδιο  και στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου τα προγράμματα  «Ολυμπιακά αθλήματα»«Αθλητική Εκδρομή».

«Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει, το έργο της  Ξένιας Καλογεροπούλου  «Το Σκλαβί» την Κυριακή 22 Μαρτίου για δύο παραστάσεις στις 17:00 και στις 19:00 στον Θεατρικό Σταθμό

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Ρουμάνο πρέσβη και πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα κ. Lucian  Fatu στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.  Ο κ. Λαμπρινός αφού καλωσόρισε τον Πρέσβη στο Ηράκλειο την ενημέρωσε για το Δήμο, την πόλη, την ιστορία της και τον πολιτισμό. Επίσης αντιπροσωπεία των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών απ΄ όλους τους Δήμους της Κρήτης συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό παρουσία του Αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα Προσωπικού κ. Κώστα Βαρδαβά.

Την Κυριακή 22 Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Παγκόσμια Ημέρα νερού την Κυριακή 22 Μαρτίου που καθιερώθηκε το 1992 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Με αυτή την αφορμή η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ), ενημερώνει για απλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε τη  κατανάλωση νερού στο μπάνιο, στην κουζίνα, και στον κήπο.

Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Ηρακλείου

Πέρασαν έξι μήνες από την εγκατάσταση της δημοτικής αρχής στην Λότζια. Στο διάστημα αυτό, εργαστήκαμε σκληρά για να βάλουμε τις πρώτες βάσεις που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε το όραμά μας για το Ηράκλειο. Αναλάβαμε, όπως ξέρετε,  τη διακυβέρνηση του Δήμου σε μια περίοδο που η χώρα, αντιμετωπίζει μια εκτεταμένη οικονομική κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας. Για την τοπική Αυτοδιοίκηση αυτό σημαίνει: δραματικά περιορισμένα οικονομικά και αποδεκατισμένο προσωπικό. Αν μάλιστα, στο τελευταίο ...

Η ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) συμμετέχει στους «Πολιτιστικούς Αγώνες 2015» / Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου με την περσινή της παραγωγή, την τραγωδία του Ευριπίδη ΜΗΔΕΙΑ την Παρασκευή 20 Μαρτίου στον Θεατρικό Σταθμό στις 21:00.

Εθιμοτυπική επίσκεψη Δημάρχων από την Κύπρο

Eθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου πραγματοποίησαν Δήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Δ/ντές και στελέχη, Αναπτυξιακών Εταιριών της Κύπρου που επισκέπτονται την Κρήτη στα πλαίσια του προγράμματος «Όμορφα χωριά» και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται με την αξιοποίηση των Κοινοτικών κονδυλίων. Στη Λότζια την πολυπληθή αντιπροσωπία από την Κύπρο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη –Κοχιαδάκη ...

Οι Εκδηλώσεις της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής με τίτλο «Το πασχαλινό τσουρεκόσπιτο»

Το Πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου με τίτλο «Το πασχαλινό τσουρεκόσπιτο» που θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Δασκαλογιάννη από 4/4/2015 – 8/4/2015:

Το πρόγραμμα της Συνάντησης Χορωδιών Ηρακλείου στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»

Σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα της Συνάντησης Χορωδιών Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθεί στον Θεατρικό Σταθμό  την 1η , 2α και 3η Απριλίου 2015 στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Η Θεατρική ομάδα 'Οι άλλοι' παρουσιάζει το παιδικό θέατρο «Περπατώ εις το Δάσος»

Η Θεατρική ομάδα "Οι άλλοι" από την Ιεράπετρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου  παρουσιάζει την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 17:30 στον Θεατρικό Σταθμό μία μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, ένα σκηνικό παιχνίδι με γνωστούς αγαπημένους ήρωες από κλασσικά παραμύθια, και άλλους, άγνωστους, που μπλέκονται και δημιουργούν μία εντελώς πρωτότυπη ιστορία, με κεντρική ηρωίδα την Κοκκινοσκουφίτσα.

Οξύτατο το πρόβλημα των αδέσποτων - Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή και άλλων Δήμων

Η  ανεπαρκής στήριξη πολιτείας στις υποδομές των Δήμων ώστε να διαχειριστούν μεγαλύτερο αριθμό αδέσποτων ζώων και να προσφέρουν υπηρεσίες σε προγράμματα εμβολιασμού και στείρωσης ,η γενικότερη έλλειψη ευαισθητοποίησης των πολιτών και η μη εφαρμογή των νόμων του κράτους έχει επιτείνει το ούτως η άλλως οξύτατο πρόβλημα των αδέσποτων όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά και σε άλλους Δήμους.

Μεταφορά των γραφείων της ΔΗ.Κ.Ε.Η.

Σας ενημερώνουμε ότι η Κοινωφελής  Επιχείρηση Πολιτισμού- Περιβάλλοντος- Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηρακλείου, μεταφέρθηκε στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Νέας Αλικαρνασσού. Από σήμερα Τετάρτη έως και το τέλος Ιουνίου θα μπορείτε να επικοινωνείτε στα παλιά μας τηλέφωνα:

Μεταφορά της ιχθυαγοράς από το την οδό Καρτερού και δημιουργία Ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο

Η δημιουργία και ανάπτυξη ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο και η άμεση μεταφορά της δραστηριότητας του χονδρικού εμπορίου από την οδό Καρτερού  προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης ,συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρος Ινιωτάκης είναι έλλειμμα για το Ηράκλειο να μην υπάρχει οργανωμένη ιχθυαγορά και ο Δήμος θα κινήσει όλες...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τους υπαλλήλους των ΚΔΑΠ του Δήμου

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 18-03-2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με ομόφωνη απόφασή του στηρίζει τους εργαζόμενους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Ηρακλείου.

Ο σκοπός των ΚΔΑΠ αποσκοπεί στην δημιουργική απασχόλησης παιδιών ηλικίας 5-12 ετών, στη σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, καθώς και η εξυπηρέτηση των ίδιων των γονέων. Αυτό φανερώνει χωρίς αμφιβολία ότι τα ΚΔΑΠ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με ομόφωνη απόφαση, εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που οδηγήθηκε στην αυτοχειρία εξαιτίας της ενδοσχολικής βίας που υπέστη κατά τη φοίτησή του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και το Χρέος

Η ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τα τις θηριωδίες των Γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων την περίοδο 1941-1944 και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, βρίσκει σύμφωνο το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Η διεκδίκηση δεν έχει εκδικητικά χαρακτηριστικά, αλλά αποτελεί μια ηθική οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Επίσκεψη του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ

Το εργαστήριο διάχυτης νοημοσύνης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Πολιτισμού και Τουρισμού, κα. Αριστέα Πλεύρη, Παιδείας κα. Μαρία Καναβάκη, Προγραμματισμού κ. Πέτρο Ινιωτάκη, Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη και το δημοτικό σύμβουλο κ. Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Antoine De Saint - Exupery στον Θεατρικό Σταθμό από τις Μορφές

Το Θέατρο Μορφές έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει φέτος  στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου το αριστούργημα του γάλλου συγγραφέα Antoine De Saint – Exupery, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στον Θεατρικό Σταθμό την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 19:30.

Σύσκεψη για τη ΒΙΠΕΗ στον Δήμο Ηρακλείου

Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο, παρουσία του Δημάρχου  κ. Βασίλη Λαμπρινού, των Αντιδημάρχων κ. κ Γ. Καραντινού, Χ. Μαμουλάκη, Γ. Ρασούλη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ Ν. Φακουρέλη και του Δ.Σ του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕΗ. Στη συνάντηση η Δημοτική Αρχή εξέφρασε τη βούλησή της να επιλύσει ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ και ...

Αλλαγή έδρας της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) του Δήμου Ηρακλείου

Σας ενημερώνουμε ότι η Κοινωφελής  Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηρακλείου, μεταφέρθηκε στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Νέας Αλικαρνασσού από 13-3-2015. Από Τετάρτη 18-3-2015 έως τέλος Ιουνίου θα μπορείτε να επικοινωνείτε στα παλιά μας τηλέφωνα:

Καμπάνια ενημέρωσης από το Δήμο και έλεγχοι από την ΕΛΑΣ για τον περιορισμό των αδέσποτων

Σε καμπάνια ενημέρωσης στους κατόχους  δεσποζόμενων ζώων του Ηρακλείου για τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τους ισχύοντες νόμους όπως η σήμανσή τους με τα ειδικά τσιπ, σε μια προσπάθεια να ελέγξει καλύτερα το πρόβλημα των αδέσποτων προχωρά η Δημοτική Αρχή. Βασικό χαρακτηριστικό της ευαισθητοποίησης φορέων και πολιτών στο σοβαρό αυτό ζήτημα της πόλης αποτελεί ο έλεγχος και η πρόληψη ...

Συνάντηση για τα αδέσποτα στα νοσοκομεία

Με το διοικητή του Πανεπιστημιακού και του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκο Χαριτάκη, είχε σήμερα το πρωί συνάντηση ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου, Πέτρος Ινιωτάκης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα με τα πολλά αδέσποτα τα οποία περιφέρονται στους εξωτερικούς χώρους των δύο νοσοκομείων.

Γνωριμία των μαθητών του Ηρακλείου με τα Ενετικά Τείχη και τα μνημεία, με πρωτοβουλία του Δήμου

Σε εφαρμογή τίθεται σύντομα η πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου για το πρόγραμμα επίσκεψης και ξενάγησης μαθητών στα Ενετικά Τείχη και στα μνημεία της πόλης, μετά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός, με τους προϊσταμένους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, Άρη Βαλατίδη και Γιώργο Μανουσάκη, παρόντων των αντιδημάρχων, Πολιτισμού, Παιδείας και Πολεοδομίας ...

Εκδήλωση για τη βιώσιμη κινητικότητα και τα δικαιώματα ατόμων με κινητικές δυσκολίες

Εκδήλωση παρουσίασης των προτάσεων για τη βιώσιμη κινητικότητα, τα δικαιώματα ατόμων με κινητικές δυσκολίες και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα των μαθητών του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου.

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό 1878

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι θα διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό 1878, και συγκεκριμένα στο τμήμα από την οδό 1770 μέχρι την οδό Γιαμαλάκη, λόγω εργασιών στα πλαίσια της συντήρησης του πεζόδρομου.

Εκδηλώσεις για την παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης

Παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, ξεκίνησε στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, το τριήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων, για την παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) Ηρακλείου, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Με τα παιδιά, τους γονείς και τους φίλους και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη ο Δήμαρχος

Στον προμαχώνα Μαρτινέγκο των Ενετικών Τειχών βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, με τα παιδιά, τους γονείς, φίλους και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, που μετέχουν στο πρόγραμμα: «Στα Βήματα του μεγάλου στοχαστή Ν. Καζαντζάκη», το οποίο εφαρμόζουν από κοινού το Κέντρο και ο Δήμος Ηρακλείου με την προγραμματική σύμβαση που έχουν υπογράψει.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 17/03/15

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:30 μ.μ προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 16/03/15

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα  16 Μαρτίου  2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_160315.pdf

Ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου με φορείς της πόλης ενόψει της τουριστικής περιόδου

«Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την εικόνα του Ηρακλείου αισθητικά και περιβαλλοντικά  αλλά και να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για την καλύτερη λειτουργία της πόλης προς όφελος των κατοίκων της και των ξένων επισκεπτών» τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μιλώντας σε ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων της πόλης ,εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, του τουρισμού και των Επιμελητηρίων με αφορμή ...

Το «Κουαρτέτο» του Heiner Müller από το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων

Το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει στον Θεατρικό Σταθμό την  Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 21:00 το «Κουαρτέτο»  του Heiner Müller που έχει βασιστεί πάνω στο επιστολογραφικό μυθιστόρημα «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό.

Στο κυνοκομείο το Ευρωπαϊκό Σχολείο

Μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης του Ευρωπαϊκού Σχολείου επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να δούνε από κοντά τη λειτουργία του και τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται εκεί.

'Κρίσις…' με τον Βαγγέλη Λιοδάκη και τον Βασίλη Πετροδασκαλάκη στο “Θεατρικό Σταθμό”

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μυθιστορήματα, ενός ξεχασμένου σήμερα λογοτέχνη, η "Κρίσις" του Αρκάδιου Λευκού, επίκαιρο όσο ποτέ, παίρνει θεατρική μορφή στον Θεατρικό Σταθμό την Πέμπτη 12 Μαρτίου, μέσα από μια ενδιαφέρουσα προσωπική ερμηνεία του Βαγγέλη Λιοδάκη.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων με τη συμμετοχή μαθητών

Με τη συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης προετοιμάζεται ο Δήμος Ηρακλείου να γιορτάσει στις 4 Απριλίου την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, διοργανώνοντας σχετική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης μας. Σε επιστολή που έστειλαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας, κα. Μαρία Καναβάκη, και Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, στους διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σημειώνουν ότι το μαθητικό στοιχείο πρέπει να είναι παρόν  σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και προτείνουν τη συμμετοχή μαθητικών μουσικών συγκροτημάτων, «με στόχο την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στο σοβαρό θέμα των αδέσποτων ζώων».

Δικαίωση του Δήμου Ηρακλείου για τον αριθμό εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Καρπούς απέφεραν οι συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου, προκειμένου να αρθεί η αδικία του Δήμου στην κατανομή των θέσεων κοινωφελούς εργασίας. Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ενημέρωσε ότι με βάση τον πληθυσμό του Ηρακλείου δικαιούται και θα λάβει 490 θέσεις εργασίας.

Έξυπνες Εφαρμογές για Έλληνες και Ξένους από το Δήμο και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας

Ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό σύστημα έξυπνων εφαρμογών  που θα αναδεικνύουν την πόλη του Ηρακλείου σε όλα τα επίπεδα,  ετοιμάζεται να εφαρμόσει ο Δήμος, αξιοποιώντας την πληροφορική και την τεχνολογία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Στη συνάντηση συζητήθηκε ευρύτερα η συνεργασία Δήμου Ηρακλείου – ΙΤΕ σε θέματα νέων τεχνολογιών,παρεμβάσεων και προγραμμάτων και συμφωνήθηκε η συνάντηση ...

Ενημέρωση για το Εργασιακό και το Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2015 του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Ενημέρωση για το Εργασιακό και το Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2015 του ΔΟΠΑΦΜΑΗ:

Αύξηση μισθώματος για την ενοικίαση χώρου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ηράκλειο, 10 Μαρτίου 2015

Αύξηση μισθώματος για την ενοικίαση χώρου

 Η εταιρία ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης RECYCOM αύξησε το μίσθωμα από 100 σε 150 ευρώ προς το Δήμο Ηρακλείου για την ενοικίαση χώρου τοποθέτησης των κόκκινων κάδων.

Το έργο για παιδιά «Μια γιορτή στου Νούρι» στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015

Η θεατρική ομάδα «ΠΡΑΞΗ ΤΕΧΝΗΣ ΙΜΕΡΟΣ» στο πλαίσιο  των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 παρουσιάζει την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 17.30 στον Θεατρικό Σταθμό, το έργο για παιδιά: «Μια γιορτή στου Νούρι»

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 11-03-15

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στις 12:30 στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου.

Κλείνει ο πρώτος κύκλος των Πολιτιστικών Αγώνων - Καλλιτεχνικά Σεμινάρια του Δήμου Ηρακλείου

Κλείνει ο πρώτος κύκλος των Πολιτιστικών Αγώνων – Καλλιτεχνικά Σεμινάρια του Δήμου Ηρακλείου με το βιωματικό σεμινάριο του Βαγγέλη Λιοδάκη το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου από τις 18:00 μέχρι τις 22:00 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου που βασίζεται στην ανθολόγηση τεχνικών και προσεγγίσεων υποκριτικής, «Ταξίδι Μεταμόρφωσης».

Σε Μεγ.Αλεξάνδρου και Πλ.Κορνάρου ο Δήμαρχος

Στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση στο κομμάτι του δρόμου από την οδό Ιερολοχιτών μέχρι την λεωφόρο Ικάρου, βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Χάρη Μαμουλάκη και υπηρεσιακά στελέχη. Στο συγκεκριμένο δρόμο υπήρχε καθυστέρηση των εργασιών επειδή δε γινόταν η καταβολή των χρημάτων στον ανάδοχο του έργου.

Συνάντηση Αντιδημάρχων με κατοίκους του 3ου Διαμερίσματος για τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τις περιοχές του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου ( Γιόφυρου , Καμινίων ,Άι Γιάννη Χωστού ,ΤΕΙ ,Εσταυρωμένου και του ΒΙΟΠΑ Φοινικιάς) όπως ενημέρωσαν τους κατοίκους των περιοχών αυτών σε ειδική εκδήλωση, οι Αντιδήμαρχοι Πέτρος Ινιωτάκης, Γιάννης Αναστασάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Σε Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός για Περιβάλλον και Ανακύκλωση

Ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα έστειλε σε μικρούς και μεγάλους ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που επισκέφθηκε μαζί με τους Αντιδημάρχους Παιδείας κ. Μαρία Καναβάκη και Καθαριότητας Γιάννη Ρασούλη το 16ο Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Κωνσταντίνο και το 17ο στην Λεωφόρο Κνωσσού. Ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι συνομίλησαν με τους μικρούς μαθητές για τα οφέλη της Ανακύκλωσης διαπιστώνοντας ότι τα παιδιά είναι πολύ καλά ενημερωμένα ...

Ξεκινάει το Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου

Ξεκινάει την Δευτέρα 9 Μαρτίου το Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου με μια συνεργασία με το Theatre Factory στον Θεατρικό Σταθμό στις 17:30 με είσοδο 6€.

Ο Δήμαρχος με τους Αθλητικούς Συντάκτες

Με τους συντάκτες του αθλητικού ρεπορτάζ βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» του Δημαρχείου, όπου διεξάγονται οι εκλογές των μελών Ηρακλείου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2015

ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ

Ηράκλειο 05.03.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ανακοινώνεται  ότι το Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής και Ελέγχου, θα πιστώσει τους λογαριασμούς 4.714 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων του Νομού Ηρακλείου, για το δίμηνο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 από  την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 .

Ο Δήμος στηρίζει τα Άτομα με Κινητικά Προβλήματα

Με τον Παραολυμπιονίκη κ. Γιώργο Καπελάκη μέλος του αθλητικού  συλλόγου «Μεγαλόνησος» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο γνωστός αθλητής εξέθεσε στο Δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα στο Ηράκλειο τα οποία  επικεντρώνονται κυρίως στην προσβασιμότητα – προσπελασιμότητα διαφόρων κοινόχρηστων χώρων και άλλων υποδομών.

Προτεραιότητα η αντιμετώπιση των αδέσποτων

Σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα αναλαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στο δημαρχείο, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, η αντιδήμαρχος Παιδείας, κα. Μαρία Καναβάκη και ο επικεφαλής της πενταμελούς επιτροπής για το κυνοκομείο και δημοτικός σύμβουλος, κ. Άρης Αθανασάκης.

Ευχαριστήριο του Δήμου Ηρακλείου για την παροχή πρωινού γεύματος σε μαθητές

Ο Δήμος Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά τις εταιρίες “ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗ” και “ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε. - ΕΒΕΡΕΣΤ” για την πρωτοβουλία τους να συμβάλουν και να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου για την παροχή πρωινού γεύματος σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης σε αγωγό

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 05-03-2015

Διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης σε αγωγό

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι σήμερα θα γίνει διακοπή στην υδροδότηση στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κνωσού, λόγω σοβαρής βλάβης στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό .

Η ΔΕΥΑΗ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της βλάβης, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες τεχνικές προδιαγραφές.

Περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά καλώντας από σταθερό τηλέφωνο τον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810).

Επίσκεψη Δημάρχου σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στις Πατέλες επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο διοικητικών υπηρεσιών και πρόεδρο της Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ, κ. Κώστα Βαρδαβά, και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, κ. Γιώργο Βουρεξάκη.

Συνεχίζονται τα Καλλιτεχνικά Σεμινάρια των Πολιτιστικών Αγώνων που οργανώνει ο Δήμος

Συνεχίζονται τα Καλλιτεχνικά Σεμινάρια των Πολιτιστικών Αγώνων που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Μαρτίου από τις 18:00 μέχρι τις 22:00 στον Θεατρικό Σταθμό ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Γεννάδιος Πάτσης παρουσιάζει ένα σεμινάριο θεάτρου με τίτλο «Οι Τεχνικές Των Σκηνών Βίας Στο Θέατρο». Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ξεκίνησε στο Δήμο Ηρακλείου η διαδικασία για την αδειοδότηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων

Με την έναρξη του έτους 2015 , όσοι δημότες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστο χώρο της πόλης , έχουν υποχρέωση πριν κάνουν χρήση να υποβάλλουν στο Δήμο αίτηση έως 31-3-2015 για να χορηγηθεί άδεια χρήσης όπως ορίζουν οι διατάξεις του 1080/80.

25η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια)  και ώρες  09:30- 13:30.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στο κέντρο του Ηρακλείου, στη μεγάλη γιορτή Εθελοντισμού!!!! ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ !!! Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο: χαρίστε ζωή!

Συνάντηση για συζήτηση αντιπλημμυρικών έργων

Το  3ο Δημοτικό διαμέρισμα καλεί τους κατοίκους των δυτικών συνοικιών στο 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, πίσω από το κατάστημα Μελίρρυτων στις 4 Μαρτίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:30 το απόγευμα. Θα συζητηθούν τα εξής :

Επίσκεψη του Δημάρχου σε έργα

Δύο σημαντικά έργα που είχαν σταματήσει λόγω καθυστέρησης πληρωμής των αναδόχων από την ΕΕΤΑ, και τα οποία ξεκίνησαν ξανά μετά την παρέμβαση του δημάρχου Ηρακλείου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και τις συναντήσεις που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Βούτση και τη διοίκηση της ΕΕΤΑ, επισκέφθηκε σήμερα ο κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Χάρη Μαμουλάκη, και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Ευχαριστήριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Δωρεάν γεύμα σε ωφελούμενους των προγραμμάτων ΚΗΦΗ και βοήθεια στο Σπίτι από τον επιχειρηματία Ιωάννη Τσαντάκη, ταβέρνα "ΔΑΦΝΗ"

Μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας τηλεοπτικών σποτ στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας τηλεοπτικών σποτ για θέματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής στην πόλη και την ευρύτερη περιφέρεια του Ηρακλείου:

Πρωτοβουλία για την προστασία και ανάδειξη των Ενετικών τειχών στο παραλιακό μέτωπο

Σημαντική πρωτοβουλία με συγκεκριμένο σχεδιασμό, για την προστασία και ανάδειξη των Ενετικών τειχών στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου και του κόλπου Δερματά , αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή. Στο πλαίσιο αυτό  πραγματοποιήθηκε σήμερα  η πρώτη συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού με τον κ. Νίκο Καμπάνη Δ/ντή  έρευνας και υπεύθυνου του εργαστηρίου παράκτιας έρευνας του ΙΤΕ, παρουσία του ...

Συνεχίζονται τα σεμινάρια του Δήμου Αβδελιώδη σε συνεργασία με τον Δήμο με ελεύθερη είσοδο

Συνεχίζονται την Τετάρτη 4 Μαρτίου από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου τα σεμινάρια του Δήμου Αβδελιώδη σε συνεργασία με τον  Δήμο Ηρακλείου  με ελεύθερη είσοδο. Ο σκηνοθέτης  παρουσιάζει τη μέθοδό του επάνω στην απόδοση και την ερμηνεία ενός κειμένου, είτε θεατρικού είτε λογοτεχνικού, όταν πρόκειται να παρουσιαστεί δημόσια.

Ημερίδα για την Ειδική Αγωγή παρακολούθησαν οι Εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Για τον εξειδικευμένο τομέα του εκπαιδευτικού συστήματος, την Ειδική Αγωγή που έχει στόχο την ανάπτυξη μεθόδων για την επίλυση εκπαιδευτικών και διδακτικών προβλημάτων που αφορούν στα παιδιά με αναπηρία ,είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες, οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου.

Αναστολή πληρωμής δημοτικών τελών για τους πλημμυροπαθείς από το Δήμο Ηρακλείου

Εγκρίθηκε χθες ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η εισήγηση του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας, κ. Μαρίνου Παττακού, που προβλέπει την αναστολή πληρωμής των Δημοτικών τελών ύδρευσης, αποχέτευσης,  καθαριότητας και φωτισμού, του 1ου εξαμήνου του 2015

Με παρέμβαση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού άνοιξε ο ΧΥΤΑ στους Πέρα Γαλήνους

Με προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, έληξε νωρίς το απόγευμα ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ στους Πέρα Γαλήνους, που είχε κλείσει νωρίς το πρωί από τους ιδιοκτήτες της έκτασης.

Με επιτυχία το TEDX Ηρακλείου

Σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου φιλοξένησε με επιτυχία το TEDX Ηρακλείου με θέμα: «Beyond the walls» ή πέρα από τα τείχη, μια εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας. Οι ομιλητές, οι βιωματικές δράσεις, τα καλλιτεχνικά δρώμενα και η παρουσία δεκάδων εθελοντών, χάρισαν σε εκατοντάδες Ηρακλειώτες που συμμετείχαν έμπνευση, νέες εμπειρίες και γνώση. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας με σύγχρονο τρόπο το Ηράκλειο του πνεύματος και του πολιτισμού.

Με τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινός και οι αντιδήμαρχοι

Με τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος απ’ όλους τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών. Ο δήμαρχος άκουσε τα προβλήματα που κατέθεσαν οι κάτοικοι, συνομίλησε μαζί τους και ζήτησε να υπάρχει συνεργασία με τη δημοτική αρχή για την επίλυση των προβλημάτων της συνοικίας, σημειώνοντας ότι αυτή η συνεργασία είναι το κλειδί για ν’ αλλάξει εικόνα η περιοχή.

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη της Σεούλ

Με τον περιφερειάρχη της Σεούλ, κ. Ναμ Κιόγκ Πιλ, που συνοδευόταν από στελέχη της Περιφέρειας και τον πρέσβη της Νότιας Κορέας, συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρατέθηκε σε εστιατόριο της πόλης. Παρόντες ήταν ακόμη ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, κα. Αριστέα Πλεύρη και ο επίτιμος πρόξενος της Νότιας Κορέας στην Κρήτη, κ. Μιλτιάδης Καράτζης.

Το πρώτο μάθημα του Εργαστηρίου Ελληνικής Παλαιογραφίας της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Οι είκοσι πρώτοι μαθητές του εργαστηρίου με το γενικό τίτλο «Αρχειακές Συλλογές της Βικελαίας – Εργαστήριο Ελληνικής Παλαιογραφίας» έχουν ήδη επιλεγεί και τη Δευτέρα 2 Μαρτίου θα βρίσκονται στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης (Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 46, Άγιος Ματθαίος), για το πρώτο τους μάθημα.

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου με ΕΕΤΑ

Η στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και της ΕΕΤΑ για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου σε μια σειρά πρωτοβουλιών, και ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με την εκπαίδευση και την ενημέρωση των στελεχών του Δήμου, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας, κ. Γιάννη Μέξη, στο περιθώριο του προσυνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Με επιτυχία η Εσπερίδα για την αγροτική ανάπτυξη

Με τη συμμετοχή πολλών αγροτών πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίου, η εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για το αγροδιατροφικό σύστημα και την στήριξη του αγροτικού τομέα σε θέματα που αφορούσαν την περιοχή.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 02-03-15

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Δευτέρα 02 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Θετικά τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τους υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών

Σημαντικά έργα του Δήμου Ηρακλείου που έχουν βαλτώσει τον τελευταίο καιρό, αν και είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, μπαίνουν στο δρόμο της υλοποίησης, μετά τις συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Χάρης Μαμουλάκης. Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Νίκο Βούτση, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ, κ. Γιάννη Μέξη και τους αναπληρωτές συμβούλους κυρίους Φρεσκάκη και Λάμπρου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 02-03-15

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 02 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_020315.pdf

Συγχαρητήρια στις ομάδες για το Καρναβάλι

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 26-02-2015

Συγχαρητήρια για το καρναβάλι

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Νέας Γενιάς, κα. Μαρία Καναβάκη, δίνει θερμά συγχαρητήρια, «σε όλες τις Ομάδες που έλαβαν μέρος στο φετινό Καστρινό Καρναβάλι και ένα ξεχωριστό μπράβο για τη συμμετοχή τους στα Σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων».

Έργα - αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου θα εκτεθούν σε σχολεία του Ηρακλείου

Μοναδική ευκαιρία ώστε να γνωρίσουν, τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου θα έχουν χιλιάδες μαθητές του Ηρακλείου, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα θαυμάζουν από κοντά έργα –αντίγραφα του μεγάλου  Κρητικού ζωγράφου τα οποία θα εκτεθούν στα σχολεία τους. Πρόκειται για 36 πίνακες του ELGRECO είχαν εκτεθεί στη μεγάλη έκθεση η οποία πραγματοποιήθηκε για τα 400 χρόνια από το θάνατό του.

Συνεχίζονται τα Καλλιτεχνικά Σεμινάρια των Πολιτιστικών Αγώνων που οργανώνει ο Δήμος

Συνεχίζονται τα Καλλιτεχνικά Σεμινάρια των Πολιτιστικών Αγώνων που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 26 και 27 Φεβρουαρίου ο ηθοποιός Γιωργής Τσαμπουράκης θα παρουσιάσει ένα βιωματικό διήμερο σεμινάριο με τίτλο «Υποκριτική – Δομές Παιχνιδιού». Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ομιλία του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη στο σημερινό προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού και Νέα Προγραμματική Περίοδος: Μια Ανοικτή Πρόκληση. Πέτρος Ινιωτάκης, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου

Έκτακτη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Το πολεοδομικό σχέδιο Ηρακλείου του 1902

Το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης του Ηρακλείου του 1902 παρέδωσε σήμερα στο δήμαρχο, κ. Βασίλη Λαμπρινό, ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων Κρήτης. Όπως είπε η πρόεδρος του συλλόγου και αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας, κα. Στέλλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη, το σχέδιο βρέθηκε από το σύλλογο σε αρχείο των Αθηνών απ’ όπου αποκτήθηκε.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με Βουλευτές του Σύριζα και Οικιστές εκτός Σχεδίου Πόλης

Με τους Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σωκράτη Βαρδάκη και Μιχάλη Κριτσωτάκη και τη διοίκηση του συλλόγου Οικιστών εκτός Σχεδίου Πόλης είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός ,παρουσία των Αντιδημάρχων Γιάννη Αναστασάκη,  Γιώργου Καραντινού και Στέλλας Αρχοντάκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ενεργοί Πολίτες" κ.Ηλίας Λυγερός.

Προγράμματα υγείας σε Δημοτικά Σχολεία

Προγράμματα υγείας σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ηρακλείου οργανώνουν οι αντιδημαρχίες Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, μετά την χορήγηση της σχετικής άδειας από το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα θα γίνουν ενημερώσεις για τις παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης, ενώ θα ακολουθήσει διερεύνηση ορθοπεδικών προβλημάτων πέλματος με χρήση πελματογράφου.

Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό στο Δήμο Ηρακλείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 23-02-2015

Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό στο Δήμο Ηρακλείου

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού και το Δίκτυο εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου, οργανώνουν εκδήλωση για «τα κίνητρα και τα οφέλη του Εθελοντισμού», με ομιλητή  τον καθηγητή κ. Ν. Παρίτση.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου στην οδό Ανδρόγεω.

Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας του Δικτύου Εθελοντών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει, σε φιλική συμμετοχή, το μουσικό σχήμα Irida - Antonis duet.

Έναρξη των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»

Ξεκινούν την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου  2015, τα σεμινάρια  των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»,  με τον Σκηνοθέτη – Σεναριογράφο,  κ. Μανόλη Σφακιανάκη. Το πρώτο σεμινάριο – όπως και όλα τα υπόλοιπα - θα πραγματοποιηθεί στον Θεατρικό Σταθμό, από τις  18:00 μέχρι τις 22:00 και είναι ελεύθερο να το παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι (ειδικά το πρώτο σεμινάριο Κινηματογράφου αφορά μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου).

Σε επιφυλακή ολες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου για έντονες βροχοπτώσεις

Σε επιφυλακή τέθηκαν από σήμερα το πρωί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, μετά την έκδοση έκτακτου δελτίου έντονων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, που προβλέπει ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη με την πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρών.

Η μεγάλη παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων

Ο Δήμος Ηρακλείου καλεί του Ηρακλειώτες και τους επισκέπτες της πόλης να συμμετάσχουν στην μεγάλη αποκριάτικη γιορτή της «ΚΑΣΤΡΙΝHΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ  2015» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21η Φεβρουαρίου 2015,  με την μεγάλη παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 16:00 από τη Χανιώπορτα μέσω της Λεωφόρου Καλοκαιρού, Ίδης, Λεωφόρου Δικαιοσύνης και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Πολιτιστικοί Αγώνες 2015 - Σεμινάρια Θεάτρου, Κουκλοθέατρου και Κινηματογράφου

Στo πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια  Θεάτρου, Κουκλοθέατρου και Κινηματογράφου με Ελεύθερη Είσοδο σε όλους τους ενδιαφερόμενους στον Θεατρικό Σταθμό από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου (καθημερινά) από τις 18:00 έως τις 22:00.Αμέσως μετά ξεκινάει το φεστιβάλ θεάτρου

Ανάδειξη της προτομής του Ταγματάρχου Τζουλάκη

Στην προστασία, ανάδειξη και φωτισμό της προτομής του Ταγματάρχη Μιχαήλ Τζουλάκη του  πρώτου νεκρού της Μάχης της Κρήτης στο Ηράκλειο προχώρησε σήμερα η Δημοτική Αρχή. Το μεσημέρι συνεργείο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου  οριοθέτησε την προτομή του Κρητικού ήρωα που βρίσκεται στην αρχή  του πεζόδρομου που φέρει το όνομά του τοποθετώντας ζαρντινιέρες και φυτεύοντας πράσινο και διάφορα άνθη.

Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό στο Δήμο

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού και το Δίκτυο εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου οργανώνουν εκδήλωση για τα “ Τα κίνητρα και τα οφέλη του Εθελοντισμού” με ομιλητή  τον καθηγητή κ.  Ν. Παρίτση.

Ομόφωνες αποφάσεις στην ολομέλεια των δημάρχων της Κρήτης και στο Δ.Σ. της ΠΕΔ

Σε σειρά προτάσεων που θα τεθούν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αλλά και στην νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, κατέληξε η ολομέλεια των δημάρχων και το Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης, που συνεδρίασαν σήμερα το μεσημέρι στη Λότζια υπό την προεδρία του δημάρχου Ηρακλείου και προέδρου της ΠΕΔ, κ. Βασίλη Λαμπρινού. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ζητηθεί:

Η σειρά των ομάδων στην Αποκριάτικη Παρέλαση

Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας, σήμερα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, στις 14.30, η σειρά των ομάδων στην Παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς» είναι η εξής:

Σειρά μαθημάτων με τίτλο «Αρχειακές Συλλογές της Βικελαίας - Εργαστήριο Ελληνικής Παλαιογραφίας»

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη εγκαινιάζει μια σειρά μαθημάτων με τον γενικό τίτλο «Αρχειακές Συλλογές της Βικελαίας – Εργαστήριο Ελληνικής Παλαιογραφίας», και επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Μανώλη Δρακάκη.

Κλειστά σχολεία λόγω της παγωνιάς

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 19-02-2015

Κλειστά σχολεία λόγω της παγωνιάς

Με απόφαση της αντιδημάρχου Παιδείας, κας. Μαρίας Καναβάκη, σήμερα θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας (χιονοπτώσεις και παγωνιά) τα σχολεία στα παρακάτω χωριά: Άνω και Κάτω Ασίτες, Σταυράκια, Άγιος Μύρων, Βενεράτο, Κυπαρίσσι, Καρκαδιώτισσα και Δαφνές.

Παραδοσιακός εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας από τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

Οι 1η ,2η, 3η και 4η Δημοτικές Κοινότητες  Ηρακλείου διοργανώνουν κοινό παραδοσιακό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας «Κούλουμα 2015» στο χώρο του Παγκρητίου Σταδίου στη περιοχή Λίντο στις 23 Φεβρουαρίου 2015 με καλλιτεχνικό πρόγραμμα  και παραδοσιακά εδέσματα .

Πολιτιστικοί Αγώνες 2015 από το Δήμο Ηρακλείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Ηράκλειο, 18/02/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2015»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Στo πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια  Θεάτρου, Κουκλοθέατρου και Κινηματογράφου με Ελεύθερη Είσοδο σε όλους τους ενδιαφερόμενους στον Θεατρικό Σταθμό από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου (καθημερινά) από τις 18:00 έως τις 22:00. Αμέσως μετά ξεκινάει το φεστιβάλ θεάτρου.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής :

Πρόγραμμα Ανοσολογικού Ελέγχου για τους υπαλλήλους της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ηράκλειο,18/02/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Δ/νση Κοινωνικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την πρόληψη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, προχωρούν στην υλοποίηση προγράμματος ανοσολογικού ελέγχου για τους  μονίμους υπαλλήλους της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου, με στόχο τον εμβολιασμό τους στη συνέχεια όπου προκύπτει ανάγκη και βάσει των αποτελεσμάτων των εξετάσεων. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει εθελοντικά ο Σύλλογος Μικροβιολόγων Ηρακλείου μέσω συγκεκριμένων μελών του  - ιδιοκτητών μικροβιολογικών εργαστηρίων:

Κλήρωση για την τελική σειρά εμφάνισης των ομάδων στην Καρναβαλική Παρέλαση

Η Οργανωτική Επιτροπή της Καστρινής Αποκριάς 2015, ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ,  την Πέμπτη  19 Φεβρουαρίου  2015, που θα πραγματοποιηθεί, στο Πολύκεντρο  Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο, στις 14.30, προκειμένου να γίνει η κλήρωση για την σειρά εμφάνισης των ομάδων στην Καρναβαλική Παρέλαση.

Κλείνουν τα σχολεία Kαρκαδιώτισσας - Ασιτών λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών

         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 18-2-2015

Κλείνουν τα σχολεία Kαρκαδιώτισσας - Ασιτών λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών

Mε απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Μαρίας Καναβάκη και λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων (έντονη χιονόπτωση) λήγουν τα μαθήματα για σήμερα στα σχολεία:

     Δημοτικό Καρακαδιώτισσας από τις 11π.μ και

     Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Άνω και Κάτω Ασιτών από τις 12μ.μ

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Σταύρου Καμπέλη

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 17-02-2015

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Σταύρου Καμπέλη

«Ο Σταύρος Καμπέλης, μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου μας, παράδειγμα ήθους, εργατικότητας και προσφοράς, με μακρά, γόνιμη και πολυσήμαντη πορεία στη δημόσια ζωή, έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι. Συλλυπούμαι θερμώς τους οικείους του». 

Επαναλειτουργία Παγκρήτιου Σταδίου

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΟΤΑ

(Α.Α.Η.  Α.Ε.  ΟΤΑ)

Ηράκλειο  14 Φεβρουαρίου  2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ,  ενημερώνει, ότι  το Παγκρήτιο  Στάδιο, θα επαναλειτουργήσει,  από την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015.    

Η είσοδος των αθλητών και αθλουμένων όλων των δραστηριοτήτων στο   στάδιο θα γίνεται από την Ανατολική Πύλη του σταδίου Θύρα 9  (είσοδος από την οδό Μουστακλή).

Επίσκεψη σε χωριά του Δήμου

Τα έργα που πραγματοποιούνται στις Τοπικές Κοινότητες Σκαλανίου, Βενεράτου, Κερασσίων και Αυγενικής, επιθεώρησε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρο Ινιωτάκη και δημοτικούς συμβούλους. Ο κ. Λαμπρινός συναντήθηκε με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, μίλησε με κατοίκους και είδε την πορεία των έργων...

Συνάντηση Δημάρχου με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου

Με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου συναντήθηκε η δημοτική αρχή, σε σύσκεψη που έγινε στη Λότζια. Ο δήμαρχος, κ. Βασίλης Λαμπρινός, κάλεσε τους προέδρους να παρουσιάσουν τα προβλήματα που έχουν και τις προτεραιότητες που θέτουν, ενώ τόνισε ότι η συνεργασία μαζί τους θα είναι συνεχής, καλώντας τους προέδρους να συνεργάζονται με τους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου.

13ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 στο Δημαρχείο πραγματοποιείται  13o Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού που οργανώνει η περσινή νικήτρια ομάδα «Χοιροκίνητοι», στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Καστρινής Αποκριάς υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Η ομάδα «Χοιροκίνητοι» ανακοινώνει τον εναρκτήριο γρίφο και το παιχνίδι ξεκινά. Οι ομάδες είναι σε συνεχή επαφή με τα στρατηγία τους και έχουν ενημέρωση από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που συνεργάζονται με τους οργανωτές.

Λήξη μαθημάτων σε σχολεία των Βουτών λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών

Λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων τη λήξη των μαθημάτων την Πέμπτη 12-02-2015 στις 12:00 μ.μ. στα παρακάτω σχολεία των Βουτών:

1ο Δημοτικό
1ο, 2ο & 3ο Νηπιαγωγείο

Ακυρώνεται το πάρτυ της τσικνοπέμπτης στη πλατεία Καλλεργών λόγω των καιρικών συνθηκών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Ηράκλειο, 12/02/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ   

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ (LOGGIA)

Από το γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου, ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ακυρώνεται λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Κλειστά σχολεία την Πέμπτη στο Δήμο Ηρακλείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 12-02-2015

Κλειστά σχολεία την Πέμπτη στο Δήμο Ηρακλείου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια ,λύκεια) στις παρακάτω περιοχές του Δήμου Ηρακλείου:

Άγιος Μύρων, Άνω και Κάτω Ασίτες, Βενεράτο, Δαφνές, Καρκαδιώτισσα, Προφήτης Ηλίας, Κυπαρίσσι, Άγιος Σύλλας καθώς και το 70ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή της Παπαναστασίου λόγω τεχνικών προβλημάτων εξαιτίας της κακοκαιρίας

Σήμερα τα σχολεία Βασιλειών και Άγιου Βλάσση είναι ανοιχτά και γίνεται κανονικά μάθημα.

Τον «ΛΕΠΡΕΝΤΗ» του Μ.Χουρμούζη ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα των Εργαζομένων του Δήμου

Την Κωμωδία του σημαντικού αγωνιστή και συγγραφέα Μιχαήλ ή Μιλτιάδη Χουρμούζη     (1804-1882) «Ο ΛΕΠΡΕΝΤΗΣ»  γραμμένη το 1835, ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων, του Δήμου Ηρακλείου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη.

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Παγκρήτιου

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ,  ενημερώνει, ότι λόγω επισκευών στο Δυτικό στέγαστρο,  το  Παγκρήτιο  Στάδιο, θα παραμείνει κλειστό,  από αύριο  Πέμπτη  12 Φεβρουαρίου 2015   έως και το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015.

Τσικνοπέμπτη - Πάρτυ στο κέντρο της πόλης

Δiατηρώντας  την παράδοση  της Τσικνοπέμπτης, που θέλει μικρούς και μεγάλους να περιδιαβαίνουν μεταμφιεσμένοι στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης, τραγουδώντας και χορεύοντας και θέλοντας να αναδείξει το πνεύμα της Αποκριάς, ο Δήμος Ηρακλείου  με την Οργανωτική Επιτροπή των Ομάδων του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού  και Κυνηγιού Παραλίας συνδιοργανώνουν  ένα πλούσιο εορταστικό μουσικό πρόγραμμα στην Πλατεία Καλλεργών (LOGGIA) και ώρα έναρξης 19:30.

Θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και ανάδειξης των μνημείων και διαδρομών της παλιάς πόλης

Θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και ανάδειξης των μνημείων και διαδρομών της παλιάς πόλης του Ηρακλείου, συζητήθηκαν στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα ο αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, κ. Γιάννης Αναστασάκης.

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Ηρακλείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 11-02-2015

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Ηρακλείου

Λόγω των χιονοπτώσεων, των έντονων βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων σήμερα θα είναι κλειστά τα σχολεία στις παρακάτω περιοχές του Δήμου Ηρακλείου:

Άγιος Μύρων, Άνω και Κάτω Ασίτες, Βενεράτο, Δαφνές, Καρκαδιώτισσα, Προφήτης Ηλίας, Κυπαρίσσι, Άγιος Σύλλας, Βασιλειές και Άγιος Βλάσσης.

Επίσης στην πόλη του Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά το συγκρότημα του Καπετανάκειου και το 6ο Γυμνάσιο στην οδός Δουκός Μποφόρ.

Σε Δρακουλιάρη και Τρεις Βαγιές ο Δήμαρχος

Σε περιοχές όπου πριν μερικές μέρες σημειώθηκαν καταστροφές από τη μεγάλη νεροποντή βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, μόλις πληροφορήθηκε την άνοδο της στάθμης των υδάτων στο Δρακουλιάρη. Στη γέφυρα του Δρακουλιάρη ολοκληρωνόταν η τοποθέτηση τσιμεντένιων φραγμάτων από τη μία πλευρά του ποταμού, με ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης. Στη συνέχεια ο κ. Λαμπρινός βρέθηκε στη ΔΕΥΑΗ, όπου ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στη περιοχή του Δρακουλιάρη λόγω δημιουργίας αναχωμάτων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 10-2-2015

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΙΑΡΗ

Ενημερώνουμε τους δημότες του Ηρακλείου ότι με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη περιοχή του Δρακουλιάρη λόγω της δημιουργίας αναχωμάτων πάνω στο δρόμο για να μην υπερχειλίσει ο ποταμός και παράλληλα τοποθετούνται τσιμεντένια φράγματα.

Ανοικτό απόψε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                    Ηράκλειο 10-2-2015

Ανοικτό απόψε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ενημερώνουν ότι την Τρίτη 10/2/2015 θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύκτας, λόγω της κακοκαιρίας, το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ).

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν στο τηλ. 2810 229944 ή στη Γραμμή SOS 8011116000.

Μάθημα ευαισθησίας, αλληλεγγύης και πολιτισμού

Μάθημα ευαισθησίας, αλληλεγγύης και πολιτισμού έδωσε η κοινωνία του Ηρακλείου, συντονίζοντας τις δυνάμεις της για την αποκατάσταση του μικρού μαγαζιού της οδού Γιαμπουδή, που πυρπολήθηκε προ διμήνου. Οι ενδείξεις ότι η πυρπόλησή του συνιστούσε πιθανόν βίαιη έκφραση ρατσισμού, κινητοποίησαν, ως γνωστόν, τον Δήμο Ηρακλείου, που αντέδρασε άμεσα, καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοιες ενέργειες, και αγκαλιάζοντας αυτή την υπόθεση από την πρώτη στιγμή. Στο ίδιο πνεύμα τα μέλη του εθελοντικού δικτύου μας, ξεκίνησαν την προσπάθεια αποκατάστασης του κατεστραμμένου καταστήματος, συνεργαζόμενα με μεμονωμένους πολίτες, αλλά και πλειάδα συλλόγων, σωματείων και επιχειρήσεων. Προς όλους αυτούς που, είτε μόνοι είτε σε συνεργασία μαζί τους, συνέβαλαν στην επιτυχία ενός τόσο ευγενούς σκοπού πιστεύουμε ότι αξίζει δημόσιος έπαινος.

Ανοικτό απόψε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ενημερώνουν ότι την Τρίτη 10/2/2015 θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύκτας, λόγω της κακοκαιρίας, το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ).

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν στο τηλ. 2810 229944 ή στη Γραμμή SOS 8011116000.

Κλειστό το Παγκρήτιο Στάδιο την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου για λόγους ασφαλείας

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΟΤΑ

(Α.Α.Η.  Α.Ε.  ΟΤΑ)

Ηράκλειο  10 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει, ότι λόγω προβλημάτων στο Δυτικό στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου,  όλα τα τμήματα και οι δραστηριότητες του Παγκρητίου Στάδιο, δεν θα λειτουργήσουν, για λόγους ασφαλείας, σήμερα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 και  αύριο Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015. 

Τα μέλη του Γυμναστηρίου του Παγκρητίου Σταδίου, μπορούν να εξυπηρετούνται  στο  Γυμναστήριο του  Δημοτικού Αθλητικού Πνευματικού Κέντρου Ηρακλείου στις Πατέλες. 

 

Σχέδιο Δράσης ΑΝ-ΟΙΚΩ

Ο Δήμος Ηρακλείου ως δικαιούχος φορέας, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου ως φορέας διαχείρισης, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ξεκινώντας την υλοποίηση του τοπικού Σχεδίου Δράσης «ΑΝ-ΟΙΚΩ», ενημερώνουν ότι το πρόγραμμα θα υποστηρίξει 30 αστέγους, εκ των οποίων 10 άστεγοι- μεμονωμένα άτομα και 20 άστεγοι...

Συνάντηση Δημάρχου με Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ

Το πρώτο βήμα για τη στενή συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και ΤΕΕ/ΤΑΚ σε διάφορες δράσεις  έργων και πρωτοβουλιών σε όλα τα επίπεδα της πόλης έγινε σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού με τη Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος.  Στη συνάντηση έγινε μια εκτενής συζήτηση για το πλαίσιο συνεργασίας ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων.

Ετοιμάζεται ο Δήμος για την επικείμενη κακοκαιρία

Σε πλήρη επιφυλακή τέθηκαν από σήμερα το πρωί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου και το προσωπικό τους, για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας η οποία- σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ- θα είναι ιδιαίτερα έντονη στην Κρήτη. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και κυρίως οι θυελλώδεις  βόρειοι άνεμοι η ένταση των οποίων θα ξεπεράσει τα 10 μποφόρ.

Συνάντηση Προέδρου ΠΕΔ - Δημάρχου Ηρακλείου Β.Λαμπρινού με Δήμαρχο Γόρτυνας Ν.Σχοιναράκη

Για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Δήμος Γόρτυνας ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλη Λαμπρινό ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σχοιναράκης.

Σε επιφυλακή ο Δήμος για την κακοκαιρία

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, μετά το σήμα της Πολιτικής Προστασίας αλλά και των προβλέψεων της ΕΜΥ, για την κακοκαιρία που θα πλήξει την Κρήτη, με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, τις ισχυρές καταιγίδες στα πεδινά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους. Συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη προκειμένου ο Δήμος και οι υπηρεσίες του να είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων προκύψουν.

Συνεχίζεται η «ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ 2015» με το 6ο Παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού

Συνεχίζεται την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, η  «ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ 2015» με το 6ο Παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στο πάρκο Γεωργιάδη,  που οργανώνει η ομάδα «ΧΟΙΡΟΚΙΝΗΤΟΙ».  Στις 10:30 οι ομάδες των παιδιών που έχουν δηλώσει συμμετοχή αλλά και όλα τα παιδιά με τους γονείς πρέπει να βρίσκονται μπροστά από το Δημαρχείο (Λότζια) όπου θα ξεκινήσει η παρέλαση με την Φιλαρμονική, το Γαϊτανάκι του Λυκείου Ελληνίδων ...

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 11-02-15

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Συνάντηση Δημάρχου με διοίκηση ΟΕΒΕΝΗ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ κ. Χαράλαμπο Λεκάκη, μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας και εκπροσώπους σωματείων μελών της,  είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματοβιοτέχνες και συμφωνήθηκε ότι θα συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία της Ομοσπονδίας με το Δήμο Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 09-02-15

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου  2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklhsh_090215.pdf

Συνέντευξη τύπου για το Σχέδιο Δράσης «ΑΝ-ΟΙΚΩ»

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 9/2/2015 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Αν. Παπανδρέου στο Δημαρχείο ,στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί για το Σχέδιο Δράσης «ΑΝ-ΟΙΚΩ»

Καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή κλήσεων στάθμευσης η 16η Φεβρουαρίου 2015

         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 6-2-2015

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΛΗΣΕΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (υπ΄αριθμ.55/15/2015) και κατόπιν εισήγησης του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Καραντινού οι δημότες που είχαν υποβάλλει αίτηση για μείωση κατά 50% του προστίμου κλήσης για παράνομη στάθμευση που είχαν λάβει αλλά δεν βρήκαν στο όχημά τους για διάφορους λόγους και έγινε δεκτή ,πρέπει να καταβάλλουν το υπόλοιπο   50% του προστίμου που οφείλουν στο Δήμο Ηρακλείου μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2015

Σύσκεψη για τη μελέτη της παλιάς πόλης

Σύσκεψη με θέμα τη μελέτη πολεοδομικής αναθεώρησης της παλιάς πόλης πλην της Αγίας Τριάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας Ηρακλείου, κ. Γιάννη Αναστασάκη.

24η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια) και ώρες   10:00- 13:30. Κάθε Αιμοδότης θα λάβει συμβολικά ένα αναμνηστικό δώρο, προσφορά των « ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – Παπαδογιαννάκης Ζαχαρίας », καθώς και ένα μπουκάλι κρασί προσφορά από το οινοποιείο “ΛΥΡΑΡΑΚΗΣ”. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου...

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του ΚΕΠ στη Λ. Πλαστήρα την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 5-2 2015

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του ΚΕΠ στη Λ. Πλαστήρα        

Aπό την Διεύθυνση των ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που βρίσκεται στη Λεωφόρο Πλαστήρα 103 & Πανασάνου 1, θα διακόψει προσωρινά την λειτουργία του, την Τρίτη 10/2/15 από 11.00 πμ – 2.00 μ.μ προκειμένου το προσωπικό του να ενημερωθεί σε θέματα ψηφιακών πιστοποιητικών και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Λαμπρινού, για τη σημερινή διάρρηξη στο γραφείο του

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 05-02-2015

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, για τη σημερινή διάρρηξη στο γραφείο του

«Εύλογο προβληματισμό και ερωτηματικά δημιουργεί η σημερινή διάρρηξη στο δημαρχείο Ηρακλείου, στη Λότζια, που είχε ουσιαστικά στόχο το γραφείο του Δημάρχου. Αφαιρέθηκαν οι προσωπικοί υπολογιστές (λάπτοπ) του Δημάρχου και της γραμματέως του.

Αναμένουμε την τάχιστη εξιχνίαση της υπόθεσης από την Αστυνομία. Συνεχίζουμε κανονικά τη δουλειά μας, και δεν πτοούμαστε από τέτοιες ενέργειες».

Πύλη Σαμπιονάρα και προβολή Ενετικών τειχών

Υπογράφτηκε σήμερα από τον αντιδήμαρχο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Δράσεις Δημοσιότητας: Πύλες της ιστορίας, Πύλες Πολιτισμού», της Πράξης «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου στον  Κοινόχρηστο Χώρο του Προμαχώνα Σαμπιονάρα», στην οδό Δουκός Μποφόρ.

Δόθηκαν τα πρώτα τρόφιμα στους δικαιούχους από το Δημοτικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου

Το Δημοτικό Παντοπωλείο άνοιξε τις πόρτες του για 130 οικογένειες και τα πρώτα τρόφιμα δόθηκαν στους δικαιούχους, με τη βοήθεια και των αντίστοιχων δομών του Δήμου Ηρακλείου. Μετά από συνεννόηση και με δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, υποδείχθηκαν οικογένειες οι οποίες επιθυμούν την ένταξη τους στις δομές του Δήμου.

Συνάντηση Δημάρχου με Σχολικούς φύλακες

Συνάντηση με εκπροσώπους Σχολικών φυλάκων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός παρουσία των Αντιδημάρχων Παιδείας κ. Μαρίας Καναβάκη και Προσωπικού κ. Κώστα Βαρδαβά.

«Αθλητική Εκδρομή» στο Παγκρήτιο Στάδιο

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται στο Παγκρήτιο Στάδιο  και στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου το  πρόγραμμα «Αθλητική Εκδρομή», για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.  Η «Αθλητική Εκδρομή» αποτελεί ένα βιωματικό πρόγραμμα άθλησης παιδιών, το οποίο συνδυάζει με ιδιαίτερη επιτυχία την  φυσική  δραστηριότητα,  την διασκέδαση την μάθηση και την ανάπτυξη  δεξιοτήτων  σε ομάδες.

Σύσκεψη για το φράγμα Αποσελέμη στη Λότζια

Στις 30 Απριλίου θα ξεκινήσει η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του φράγματος Αποσελέμη, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στην τεχνική σύσκεψη για το έργο που έγινε στο Δήμο Ηρακλείου. Όπως είπε ο διευθυντής Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), κ. Μάρκος Παντελάκης, μετά από συνεννόηση με τον εργολάβο, στο τέλος Απριλίου θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία μέρος του διυλιστηρίου, με δυνατότητα επεξεργασίας 40 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού ...

Ευχαριστήριο Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής για τους χορηγούς του Δημοτικού Παντοπωλείου

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ,και η διαχειριστική επιτροπή του Δημοτικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά τους παρακάτω χορηγούς για την ενίσχυση και τη στήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου. Η πρωτοβουλία μας αυτή βρήκε αποδέκτες και αρωγούς ευαισθητοποιημένους δημότες και επιχειρήσεις απο την πόλη μας, με αγάπη προς τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια.

Επίσκεψη στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο

Το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, καθώς και τα γραφεία της ΔΕΠΤΑΗ, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, κ. Γιάννη Αναστασάκη. Ο κ. Λαμπρινός ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ, κ. Γιάννη Ξυλούρη, και υπηρεσιακά στελέχη για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, αλλά και για λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης.

Στρατηγικό σχέδιο για την αναβάθμιση της γνώσης και της Παιδείας σε όλο το Δήμο Ηρακλείου

Η παιδεία  αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες πολιτικής της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο αυτό οι προοπτικές αναβάθμισης της γνώσης από γειτονιά σε γειτονιά σε όλες τις συνοικίες ,τα Διαμερίσματα και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μπαίνουν σε στέρεες βάσεις, με την έμπρακτη συμμετοχή και βοήθεια των Εθελοντών Παιδείας που σε συνεργασία σε πρώτη φάση με τους Προέδρους των τεσσάρων Διαμερισμάτων της πόλης ...

Κοπή πίτας της 4ης Δημοτικής Κοινότητας

Στις  31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   πραγματοποιήθηκε  η κοπή  της πίτας  στα γραφεία της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου. Παραβρέθηκαν, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός ,Αντιδήμαρχοι  και οι Σύμβουλοι της 4ης Δημοτικής Κοινότητας,  οι Πρόεδροι των Δημοτικών  Κοινοτήτων οι Πρωτοπρεσβύτεροι Στυλιανός Χαραλαμπάκης και Ιωάννης Νικολάου εφημέριοι του Ιερού Ναού της Θεοτόκου Μπεντεβή,Δημότες της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (2/2/2015)

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, την  Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:00 .

Διάνοιξη δρόμου στο Πανεπιστήμιο

Στη διάνοιξη μιας σημαντικής οδικής αρτηρίας προχώρησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου περιοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης, βόρεια του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Αφορά στην εφαρμογή της τροποποίησης του σχεδίου όπως έχει εγκριθεί, ώστε το Πανεπιστήμιο να μπορέσει να περιφράξει την ιδιοκτησία του και η κυκλοφορία  των οχημάτων να γίνεται από τον εγκεκριμένο πλέον δρόμο. Κατεδαφίστηκε μια νησίδα, ένα τοιχίο περίφραξης και ένα παλιό φυλάκιο που ήταν στο όριο της ιδιοκτησίας του ...

Το Δυτικό Πολεοδομικό Κέντρο

Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Ηρακλείου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, εντάχθηκε στον Ν. 4315/2014 η δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Μαλεβιζίου και του ΥΠΕΚΑ για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης του Δυτικού Περιφερειακού Κέντρου Ηρακλείου.

Σε Τρεις Βαγιές και Δρακουλιάρη ο Δήμαρχος Ηρακλείου με τον Αντιπεριφερειάρχη

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι παρεμβάσεις καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Δρακουλιάρη που καταλήγει στο Γιόφυρο και συγκεκριμένα στο τμήμα του που διασχίζει τις Τρεις Βαγιές ,όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη επισκέφθηκαν την ευρύτερη περιοχή. Όπως δήλωσε ο κ. Λαμπρινός, Δήμος και Περιφέρεια συνεργάζονται ώστε να μην υπάρξει ...

Ενημέρωση των εργαζομένων του Δήμου στην καθαριότητα για τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής

Στα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής επικεντρώθηκε η συνάντηση των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου, παρουσία του αρμόδιου αντιδήμαρχου, κ. Γιάννη Ρασούλη.

Επίσκεψη μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος «γνώρισε και συ το Παγκρήτιο Στάδιο»

Το Παγκρήτιο Στάδιο επισκέφτηκαν σήμερα Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015,  μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Ατσιπόπουλου και του Γυμνασίου Περάματος Ρεθύμνου,  στα πλαίσια του προγράμματος  «γνώρισε και συ το Παγκρήτιο Στάδιο. 

Συνάντηση στον καταυλισμό των Ρομά

Στον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Αλικαρνασσό βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης, Κοινωνικής Πολιτικής κα. Αθηνά Σπανάκη και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκος Αγγελάκης, προκειμένου να δουν από κοντά τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν όσοι Ρομά μένουν εκεί. Αποφασίστηκε να γίνουν τσιμεντοστρώσεις σε κάποια σημεία του καταυλισμού για τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής ...

Επίσκεψη Δημάρχου στο ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων

Το Χώρο Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων στους Πέρα Γαλήνους, επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ. Γιάννη Ρασούλη.

Δημιουργία βοτανικού κήπου από μαθητές στο πάρκο Γεωργιάδη με τη συνδρομή του Δήμου Ηρακλείου

Κρητικά αρώματα από βότανα και άλλα άνθη του νησιού μας γέμισε το πάρκο Γεωργιάδη, στον ξεχωριστό βοτανικό κήπο που δημιουργήθηκε από μαθητές  του δεύτερου τμήματος της Τετάρτης τάξης του 31ου Δημοτικού και των εκπαιδευτικών τους, με τη συνδρομή της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου. Άλλωστε ήταν μια υπόσχεση που είχε δώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στα παιδιά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο σχολείο τους.

Κοπή πίτας της 4ης Δημοτικής Κοινότητας

4η  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ                                              

Ηράκλειο : 28/01/2015

ΚΟΠΗ  ΠΙΤΑΣ  ΤΗΣ  4ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στο ρόλο των Δημοτικών κοινοτήτων αναφέρεται ο Πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου κ. Ζερβάκης Κων/νος, με αφορμή την κοπή της πίτας στα γραφεία της Κοινότητας το Σάββατο στις  31-01-2015  και ώρα 19:00 μ.μ.

«Ο ρόλος των Δημοτικών Κοινοτήτων είναι πάρα πολύ σπουδαίος όπως ξέρετε γιατί μεταφέρει άμεσα και ζωντανά τα οποιοδήποτε προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για την λύση τους. Η δημοτική μας αρχή παρά την δραματική μείωση των κεντρικών πόρων  και των δύσκολων καιρών συνεχίζει να εκτελεί έργα σε όλα τα διαμερίσματα του χωρίς την παραμικρή μείωση των ρυθμών τους» τονίζει ο κ.Ζερβάκης..

ΔΕΥΑΗ - υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου

Υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι μεταξύ του προέδρου του Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ, κ. Νίκου Φακουρέλη και εκπροσώπων της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η σύμβαση που αφορά στην, «προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου».

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ευριπίδη Στεφάνου

Η ίδρυση Κέντρου Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Λότζια, ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Ευριπίδη Στεφάνου.

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 13:00 μ.μ προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Την ερχόμενη Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 17.55 θα συνεδριάσει   στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημαρχείου το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Συγχαρητήρια Δημάρχου στους νέους βουλευτές

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

    Ηράκλειο 26-01-2015

 

Συγχαρητήρια του δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού  στους νέους βουλευτές

Με τους νέους βουλευτές Ηρακλείου που αναδείχθηκαν στις χθεσινές εθνικές εκλογές επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να τους συγχαρεί για την επιτυχία τους, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι θα είναι δίπλα στο Δήμο και στους δημότες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Επίσης τηλεφώνησε και συνεχάρη τον πρώην δήμαρχο Σφακίων και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης, Παύλο Πολάκη, που εκλέχτηκε βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.

Τρέχω για την Καστρινή αποκριά

1ος φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου για την Έναρξη της Καστρινής αποκριάς. Διανύουμε 3000 μέτρα μετά την δύση του ήλιου μέσα στο ιστορικό Ηράκλειο και βοηθάμε να κτιστεί το παιδικό χωρίο SOS Κρήτης. Κυριακή 1/2 στις 18:00 ώρα. Εγγραφές έως τις 28/1 στο ειδικό περίπτερο στα Λιοντάρια. Διοργάνωση των Ομάδων Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού. Οι συμμετέχοντες πρέπει να παραλάβουν τον Αριθμό Συμμετοχής τους το Σάββατο 31 Ιανουαρίου από τις 10.00 μέχρι τις 20.00. Όλοι οι δρομείς θα παραλάβουν ...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 28-01-15

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_280115.pdf

Δράσεις και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση, ανάδειξη και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών

Τα Ενετικά τείχη του Ηρακλείου με την μακραίωνη ιστορία τους που περιβάλλουν την παλιά πόλη  συμπεριλαμβάνονται σ' ένα ευρύτατο πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να αναδειχθεί και να προβληθεί ακόμη περισσότερο το καλύτερα σωζόμενο οχυρωματικό έργο στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο εκπροσώπων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού

Εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ  συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στο Ηράκλειο, ενόψει της διεξαγωγής των Πανευρωπαϊκών  αγώνων στίβου "Μπρούνο Ζάουλι" στο Παγκρήτιο Στάδιο τον Ιούνιο του 2015. Τα στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας βρίσκονται στο Ηράκλειο προκειμένου να ρυθμίσουν όλα τα ζητήματα που αφορούν την διεξαγωγή των αγώνων ...

Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου

Εγκρίθηκε σήμερα, από το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Η. το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων της «ΚΑΣΤΡΙΝΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 2015»  που ξεκινάει την 1η Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου.  Η παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 16:00   στην ίδια διαδρομή (Χανιώπορτα – Καλοκαιρινού – Ίδης – Πλ. Ελευθερίας)  με βασικό θέμα έμπνευσης των αποκριάτικων στολών, ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Παράταση προγράμματος αντιμετώπισης φτώχειας

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 22-01-2015

 Παράταση του προγράμματος αντιμετώπισης της φτώχειας

 Επιλύθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, με την πληρωμή των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας του Δήμου Ηρακλείου. Μετά τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής και των λοιπών φορέων του προγράμματος, υπογράφηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Σκρέκα, η απόφαση για παράταση για έξι του προγράμματος αντιμετώπισης της φτώχειας.

Έτσι οι 33 εργαζόμενοι συνεχίζουν το έργο τους το οποίο είναι πολύ σημαντικό, στην προσπάθεια ανακούφισης των δημοτών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και οι συγκεκριμένες δομές συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της Αγίας Τριάδας

Εγκρίθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) στην Αθήνα, παρουσία του αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, κ. Γιάννη Αναστασάκη και του προϊσταμένου του Τμήματος Παλιάς Πόλης, κ. Γιώργου Φουρναράκη, η  Πολεοδομική Μελέτη Ανάπλασης της συνοικίας της Αγίας Τριάδας, που εκπονήθηκε στο πλαίσια της Πολεοδομικής Μελέτης Παλιάς Πόλης Ηρακλείου.

Πληροφορίες για τις εκλογές της Κυριακής

Σε περίπτωση που εκλογείς δε συμπεριλαμβάνονται στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους, δηλαδή είναι παραληφθέντες εκλογείς, θα πρέπει να γνωρίζουν ποια  διαδικασία χρειάζεται να ακολουθηθεί προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουν. Το Σάββατο 24/1 και την Κυριακή 25/1 θα μπορούν να επικοινωνούν με τα ΚΕΠ, το Δημοτολόγιο, το Ληξιαρχείο και το Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου όπου ενεργοποιούνται οι τηλεφωνικές γραμμές 2813409151, 2813409160, 2813409162 οι οποίες θα λειτουργήσουν ...

Συνεδρίασε στη Λότζια η διαχειριστική επιτροπή του Δημοτικού Παντοπωλείου Ηρακλείου

O τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού Παντοπωλείου Ηρακλείου καθώς και  η υποβολή προτάσεων για την καλή και ομαλή λειτουργία του απασχόλησαν τα μέλη της 1ης Διαχειριστικής Επιτροπής που συνεδρίασε στη Λότζια. Τα μέλη της επιτροπής, στην οποία μετέχει και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκος Αγγελάκης ,ενημερώθηκαν από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κ. Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη για την ίδρυση του Παντοπωλείου καθώς και ...

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑH

Το Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ, κατόπιν έκτακτης συνεδρίασής του στις 21-01-2015, γνωστοποιεί στους δημότες του Ηρακλείου ότι μετά τις καταστροφές που, παρά την υπάρχουσα αντιπλημμυρική προστασία, προκάλεσε η θεομηνία της 14-01-2015 στις εγκαταστάσεις και στο Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΗ, η Δημοτική Επιχείρηση διεξήγαγε και διεξάγει δειγματοληπτικές μετρήσεις στην παράκτια ζώνη του Ηρακλείου από την περιοχή της Αμμουδάρας έως και την Νέα Αλικαρνασσό και δεν έχει διαπιστωθεί μικροβιολογική επιβάρυνση.

Σε λειτουργία από αύριο ο βιολογικός καθαρισμός

Σε λειτουργία τίθεται ξανά ο βιολογικός καθαρισμός, όπως έγινε γνωστό σήμερα το μεσημέρι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου, στην οποία παραβρέθηκαν ο δήμαρχος, κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, κ. Νίκος Φακουρέλης, και στελέχη της επιχείρησης ενημέρωσαν...

Ευχαριστήριο στη ΔΕΥΑΗ.

Ευχαριστήριο στη ΔΕΥΑΗ απο την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 23-01-15

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12:00 π.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

Στήριξη του Δήμου Ηρακλείου στη ΔΕΥΑΗ

Στη μεγάλη νεροποντή που έπληξε το Ηράκλειο στις 13 και 14 Ιανουαρίου, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου υπέστη μεγάλη καταστροφή, λόγω υποσκαφής του προστατευτικού πασαλοφράγματος σε δύο σημεία από τον τεράστιο όγκο λασπόνερων που κατέβασε ο Γιόφυρος . Νερά και λάσπες κατέκλυσαν το χώρο καταστρέφοντας ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις.

Συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη για την ενίσχυση του εθελοντισμού

Ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά σήμερα και επίσημα τη συνεργασία του με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, προσδοκώντας στη βελτίωση της εικόνας του Ηρακλείου, την ενίσχυση του θεσμού του εθελοντισμού, τη συνεργασία πολιτών με διαφορετικά ενδιαφέροντα και αναφορές, αλλά  κυρίως  στο να μάθουν οι πολίτες ν΄αγαπούν και να νοιάζονται την πόλη τους όπως φροντίζουν το σπίτι τους.

Επαναλειτουργία Παγκρήτιου Σταδίου

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΟΤΑ

(Α.Α.Η.  Α.Ε.  ΟΤΑ)

 Ηράκλειο  16  Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει τους χρήστες των εγκαταστάσεων του Παγκρητίου Σταδίου, ότι το Παγκρήτιο Στάδιο, θα επαναλειτουργήσει την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015,   κανονικά. 

Σεμινάριο για Πρώτες Βοήθειες σε εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου

Στην παροχή πρώτων βοηθειών εκπαιδεύτηκαν εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου που σήμερα δεν λειτουργούν για το λόγο αυτό. Το σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και Βασικής Υποστήριξης Ζωής», που πραγματοποιείται  στην αίθουσα Ανδρόγεω οργάνωσε ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ μαζί με την Διεύθυνση Πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό αντιπροσωπεία αξιωματούχων από Σουδάν

Eθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Χαρτούμ, πρωτεύουσας του Σουδάν με επικεφαλής τον Αντικυβερνήτη της κ. Αli Elsheikh. Οι κ. Λαμπρινός και Elsheikh αντάλλαξαν απόψεις για την αυτοδιοίκηση, τις δομές και τη λειτουργία της στις δύο χώρες ενώ ο Αντικυβερνήτης προσκάλεσε το Δήμαρχο να επισκεφθεί το Χαρτούμ.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 20-01-15

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 13:00 μ.μ προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Ευχαριστήρια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής σε όσους συνέβαλαν στις δράσεις της

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αθηνά Σπανάκη Κοχιαδάκη ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των δράσεων της αντιδημαρχίας:

Χορήγηση πρωινού γεύματος σε μαθητές

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου προτίθεται να παρέχει πρωινό γεύμα σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής αρμοδιότητάς του, στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά πολιτών. Η χορήγηση του γεύματος θα γίνεται σε καθημερινή βάση, για τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων (εξαιρούνται εορτές, αργίες και διακοπές) και θα αφορά οικογένειες που αδυνατούν λόγω κοινωνικο – οικονομικών προβλημάτων να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη αυτής της ανάγκης των παιδιών τους. Όσοι από τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία αρμοδιότητας του Δήμου Ηρακλείου, κάτοικοι του δήμου μας, εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, μπορούν να απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για υποβολή σχετικού αιτήματος.

Κλειστό και σήμερα το Παγκρήτιο Στάδιο

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΟΤΑ

(Α.Α.Η.  Α.Ε.  ΟΤΑ)

  Ηράκλειο  15  Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει τους χρήστες των εγκαταστάσεων του Παγκρητίου Σταδίου, ότι το Παγκρήτιο Στάδιο, δεν θα  λειτουργήσει και για αύριο Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015.  

Για το  Σάββατο  17 και Κυριακή 18  Ιανουαρίου 2015,  θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στο site  της ΑΑΗ –ΑΕ ΟΤΑ www.aahaeota.gr και του Δήμου Ηρακλείου www.heraklion.gr

 

Έναρξη προγράμματος “Στέγαση και Επανένταξη”

Συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης «ΑΝ-ΟΙΚΩ» στα πλαίσια του προγράμματος “Στέγαση και Επανένταξη” του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου. Μέσω του προγράμματος σε πρώτη φάση θα υποστηριχθούν 30 άστεγοι που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Κλειστοί αύριο οι Παιδικοί Σταθμοί

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 15-01-2015

Κλειστοί αύριο οι Παιδικοί Σταθμοί

Κλειστοί θα είναι αύριο Παρασκευή οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου, λόγω της συμμετοχής του προσωπικού στο σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και Βασικής Υποστήριξης Ζωής», που θα γίνει στην αίθουσα Ανδρόγεω.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο συγκεκριμένο σεμινάριο, που οργανώνει ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ με το ΕΚΑΒ, είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους.  

Αποζημίωση πλημμυροπαθών από το Δήμο

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου είχε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία των αντιδημάρχων, Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Βαρδαβά, Παιδείας κα. Μαρίας Καναβάκη, Κοινωνικής Πολιτικής κα. Αθηνάς Σπανάκη, του γενικού γραμματέα του Δήμου, κ. Μανόλη Περαντωνάκη και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου εξετάστηκε το θέμα της αποζημίωσης των δημοτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ

Ηράκλειο 15.1.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ανακοινώνεται  ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ –ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2014 θα ξεκινήσει  την Τετάρτη  21/1/2015 .

Στη ΔΕΥΑΗ και στον κάμπο Αγίου Σύλλα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός

Τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, από την ισχυρή νεροποντή που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το ανάχωμα του ποταμού Γιόφυρο και να πλημμυρίσουν με νερά και λάσπες ο βιολογικός καθαρισμός και τα γραφεία, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με τον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη.

Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων Σπονδυλικής Στήλης και Πέλματος

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής του Δήμου Ηρακλείου πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων Σπονδυλικής Στήλης και του Πέλματος το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Εκδήλωση «Πέρα από τα Τείχη»

Ο Δήμος Ηρακλείου αποτελεί φέτος τον στρατηγικό εταίρο του TEDX Ηρακλείου για τη διοργάνωση της φετινής εκδήλωσης της 28ης Φεβρουαρίου, η οποία έχει μια θεματική ιδιαίτερα συμβολική και βαρύνουσας σημασίας: «Beyond the walls» ή Πέρα από τα τείχη.

Απάντηση του προέδρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Βουρεξάκη για την πληρωμή των εργαζομένων

Απαντώντας σε έγγραφο της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες», σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων στο ΔΟΠΑΦΜΑΗ, κ. Γιώργος Βουρεξάκης αναφέρει:

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Παγκρήτιου

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, σε συνέχεια της εισήγησης της  Επιτροπής Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Νομού Ηρακλείου,  ως προς τη μη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου ή στίβου στο κεντρικό γήπεδο  του Παγκρητίου Σταδίου, αποφάσισε για προληπτικούς λόγους, να μην λειτουργήσουν και όλα τα άλλα Τμήματα και οι δραστηριότητες του Σταδίου για αύριο Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015. 

Δεν έχουν ενταχθεί οι μεταδημοτεύσεις στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Ηρακλείου

Από το Δημοτολόγιο του Δήμου Ηρακλείου γίνεται γνωστό ότι στο ηλεκτρονικό αρχείο που στάλθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν ενταχθεί στους εκλογικούς καταλόγους οι μεταδημοτεύσεις δημοτών, οι οποίοι μετά από αυτή την εξέλιξη δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στο Δήμο Ηρακλείου, αλλά στο Δήμο που ήταν εγγεγραμμένοι.

Συνάντηση Δημάρχου με Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό είχε σήμερα στη Λότζια ο Κουβανός πολιτικός, στρατιωτικός και συγγραφέας Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν στα πλαίσια της ολιγόωρης επίσκεψής του στη Κρήτη. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου υποδέχτηκε τον κ. Κάστρο, τον πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα κ. Oσβάλντο Κομπόλτσο και την αντιπροσωπεία που τους συνόδευε στο γραφείο του, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μανόλης Συντυχάκης.

Σε ποια εκλογικά τμήματα ψηφίζουν οι κάτοικοι του Ηρακλείου και οι ετεροδημότες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 14-01-2015

Σε ποια εκλογικά τμήματα ψηφίζουν οι κάτοικοι του Ηρακλείου και οι ετεροδημότες

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση,   www.heraklion.gr/municipality/election/ekloges-2501015.html τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Ηρακλείου αλλά και των άλλων δήμων του Νομού, καθώς και των ετεροδημοτών, όπου ο κάθε εκλογέας μπορεί να δει που ψηφίζει στις Γενικές Βουλευτικές Εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου.

Μεγάλες καταστροφές στο βιολογικό καθαρισμό και στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου και στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά η χθεσινή νεροποντή. Τα ορμητικά νερά του ποταμού Γιόφυρο υπέσκαψαν το φράγμα που είχε δημιουργηθεί με αποτέλεσμα νερά και λάσπες να κατακλύσουν το χώρο.

Δεν λειτουργεί προσωρινά το Παγκρήτιο Στάδιο

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΟΤΑ

(Α.Α.Η.  Α.Ε.  ΟΤΑ)

Ηράκλειο  13 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει,  ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων  που πλήττουν την πόλη και λόγω των φθορών που  υπέστη το στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου,  από τους δυνατούς ανέμους,  όλα τα τμήματα και οι δραστηριότητες του Παγκρητίου Στάδιο, δεν θα λειτουργήσουν, για λόγους ασφαλείας, από σήμερα το απόγευμα 13 Ιανουαρίου 2015,  αύριο  και μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης. 

Τα μέλη του Γυμναστηρίου του Παγκρητίου Σταδίου μέχρι τότε, για  εξυπηρέτησή τους, μπορούν να επισκέπτονται το Γυμναστήριο του  Δημοτικού Αθλητικού Πνευματικού Κέντρου Ηρακλείου στις Πατέλες. 

Ευχαριστήριο του Αντιδημάρχου κ. Πέτρου Ινιωτάκη προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 13-01-2015

Ευχαριστήριο του Αντιδημάρχου κ. Πέτρου Ινιωτάκη προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία

«Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια, τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου στο  1ο Πυροσβεστικό Τμήμα Ηρακλείου και προσωπικά στον διοικητή του κ. Μιχάλη Σεληνιωτάκη, για την άμεση και αποτελεσματική  αντίδραση της υπηρεσίας του κατά την απομάκρυνση επικίνδυνου δένδρου, χθες, επί της οδού Δρακοντοπούλου 11.

Χάρη στον επαγγελματισμό των ανδρών του  1ου πυροσβεστικού τμήματος, τόσο η κοπή όσο και η απομάκρυνση του ιδιαίτερα μεγάλου δένδρου, έγιναν με τέτοιους  χειρισμούς ούτως ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος στην περιοχή».

Το κόψιμο της πίτας της οικονομικής υπηρεσίας

Την πίτα της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου έκοψε σήμερα το μεσημέρι στη Λότζια ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Καραντινός, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για το έργο τους, που γίνεται σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για το Δήμο Ηρακλείου, τονίζοντας ότι το 2015 παρά τα προβλήματα που υπάρχουν ο Δήμος θα τα καταφέρει με τη χρηστή διοίκηση των οικονομικών του να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

Ευχαριστήριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης στους χορηγούς της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής 2014

Ως πρόεδρος του Δ.Σ  της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Ηρακλείου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2014 του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι με την συνεργασία και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ηλικιωμένων Παλιανής.

Σύσκεψη στη Λότζια για την ηχορύπανση

Το μείζον θέμα της ηχορύπανσης στο κέντρο του Ηρακλείου, αλλά και σε άλλες περιοχές, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που έγινε στη Λότζια υπό την προεδρία του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού. Αποφασίστηκε, όπως είπε ο κ. Λαμπρινός, οριζόντια εφαρμογή του νόμου για όλους, όσον αφορά στην τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας. Για το λόγο αυτό μικτά κλιμάκια τα οποία θα αποτελούνται από υπαλλήλους του Δήμου, της Διεύθυνσης Υγιεινής, και αστυνομικούς θα βγαίνουν για ελέγχους το βράδυ...

Αντιμετωπίστηκε πρόβλημα σε αγωγό της ΔΕΥΑΗ

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 09-01-2015

Αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στον αγωγό της ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ γίνεται γνωστό ότι σήμερα το μεσημέρι αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα εμφράξεως στον αγωγό, που τροφοδοτεί νερό τις δεξαμενές Πρασσάς και Καλλιθέας από τη δεξαμενή Σκαλανίου.

Εκτιμούμε ότι η υδροδότηση της Καλλιθέας θα αποκατασταθεί σταδιακά μέχρι αύριο Σάββατο. Για την υποβοήθηση της όλης κατάστασης η  ΔΕΥΑΗ αποστέλλει 100 κυβικά νερού για ενίσχυση της δεξαμενής στην Καλλιθέα.

Eνημέρωση του πληθυσμού Ρομά με τίτλο «Η σημασία της υγιεινής διατροφής στα παιδιά»

Στα πλαίσια  μιας σειράς δράσεων  ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού Ρομά πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση για  παιδιά με στόχο την ενίσχυση της καλής τους υγείας και διατροφής με τίτλο «Η σημασία της υγιεινής διατροφής στα παιδιά» .

Συνεδρίασε η διακομματική επιτροπή για την κατανομή των Δημοτικών κοινόχρηστων χώρων

Συνεδρίασε σήμερα με απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού και υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Κώστα Βαρδαβά η διακομματική επιτροπή για την κατανομή των Δημοτικών κοινόχρηστων χώρων και τον καθορισμό τρόπου χρήσης τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Προβλήματα στην υδροδότηση λόγω έργων

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης που έχουν παρουσιαστεί στις περιοχές Πρασσάς και Καλλιθέας του Δήμου, θα εκτελεστούν αύριο 09-01-2015 από τη ΔΕΥΑΗ, εργασίες στο δίκτυο μεταφοράς νερού από τη δεξαμενή Σκαλανίου.

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά

Με απόφαση της αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, κα. Μαρίας Καναβάκη, αύριο Παρασκευή 09-01-2015, θα μείνουν κλειστά λόγω παγετού και ψύχους τα σχολεία των παρακάτω περιοχών του Δήμου Ηρακλείου:

Επίσκεψη Δημάρχου και Αντιδημάρχων σε χωριά του Δήμου για τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις

Χωριά του δημοτικού διαμερίσματος Γοργολαΐνη που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του χιονιά επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρο Ινιωτάκη, Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνο Παττακό και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Βαρδαβά.

Ανοικτό και την Πέμπτη το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ενημερώνουν ότι και την Πέμπτη 8/1/2015 θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύκτας το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ).

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν στο τηλ. 2810 229944 ή στη Γραμμή SOS 8011116000.

Οι νέοι ταλαντούχοι αθλητές της ποδηλασίας στο Ηράκλειο και στο Παγκρήτιο Στάδιο

Προπονητικό Camp  υλοποιεί η Ποδηλατική Ομοσπονδία Ελλάδος, στην πόλη μας και στο Παγκρήτιο Στάδιο για νέους  ταλαντούχους ποδηλάτες μέλη της εθνικής μας ομάδας. Το προπονητικό camp έχει διάρκεια τριών ημερών και ολοκληρώνεται σήμερα  Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015. Κατά την διάρκεια του camp, η  ομάδα των νέων ταλαντούχων αθλητών, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου αλλά και να κάνει χρήση των υποδομών της κλειστής θερμαινόμενης πισίνας και των χώρων ενδυνάμωσης και εκγύμνασης του σταδίου σε συνεργασία με του τους Ομοσπονδιακού προπονητές – συνοδούς της ομάδας, Στέλιο Κεφαλάκη, Νικό Κουμπενάκη & Στέργιο Σαλπαδήμο.

Συνεδρίαση διακομματικής επιτροπής για την κατανομή κοινόχρηστων χώρων ενόψει εκλογών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                      Ηράκλειο 8-1-2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Με απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Βασίλη Λαμπρινού συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 9 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί στην αίθουσα «Ελευθερίου Βενιζέλου»  στη Λότζια, η διακομματική επιτροπή για την κατανομή των Δημοτικών κοινόχρηστων χώρων και τον καθορισμό τρόπου χρήσης τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των Βουλευτικών εκλογών.

Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 07-01-2015

Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων

Αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου. Οι οδηγοί πρέπει όμως να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί λόγω της μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας, σήμερα το βράδυ και αύριο το πρωί, θα σημειωθεί παγετός.

Ικανοποίηση του Δημάρχου για τη λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Υποδοχής Αστέγων

Την ικανοποίησή του για την άψογη λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Υποδοχής Αστέγων κατά τις ημέρες εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, που επισκέφθηκε το Κέντρο μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής πολιτικής του δήμου κ. Αθηνά Σπανάκη –Κοχιαδάκη. Ο Δήμαρχος διαπίστωσε για άλλη μια φορά από κοντά τη στήριξη που παρέχει αυτή η σημαντική κοινωνική δομή του Δήμου σε άστεγους αλλά και...

Κλειστά αύριο πολλά σχολεία του Δήμου

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα το μεσημέρι η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, κα. Μαρία Καναβάκη, αύριο Πέμπτη 08-01-2015 θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού τα παρακάτω σχολεία.

Κλειστά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου λόγω κακοκαιρίας

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                         

                                                                                                      Ηράκλειο 7-1-2015

Κλειστά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου λόγω κακοκαιρίας

 Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου  - ΔΗΚΕΗ ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά τα Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας.

Για αύριο Πέμπτη 8 Ιανουαρίου θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Μικρής έκτασης προβλήματα έχει δημιουργήσει προς το παρόν η κακοκαιρία σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Λόγω των χιονοπτώσεων γίνεται με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο Ηρακλείου- Ασιτών, από τον Άγιο Μύρωνα και μετά. Ήδη από νωρίς το πρωί εκχιονιστικό μηχάνημα (γκρέιτερ) του Δήμου καθαρίζει το δρόμο προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία. Επίσης άλλο μηχάνημα του Δήμου βρίσκεται στα χωριά Ρουκάνι, Καρκαδιώτισσα και Καλού, όπου και εκεί υπάρχουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, αλλά μικρότερης έντασης.

Με γρήγορους ρυθμούς τα έργα στη Πλαστήρα

Mε γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανάπλασης της Λεωφόρου Πλαστήρα όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που επισκέφθηκε την περιοχή μαζί με τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος, το 60% του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί, δηλ. το τμήμα από την πύλη Παντοκράτορα( Χανιώπορτα) μέχρι το Κομμένο Μπεντένι , στην αρχή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου.

Σε επιφυλακή ο Δήμος για την κακοκαιρία

Σύσκεψη για την αναμενόμενη- σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ- κακοκαιρία, έγινε στο Δήμο Ηρακλείου, με πρωτοβουλία του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας, κ. Μαρίνου Παττακού. Πήραν μέρος οι αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης, Καθαριότητας κ. Γιάννης Ρασούλης, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρος Ινιωτάκης και Παιδείας κα. Μαρία Καναβάκη.

Υποστήριξη αστέγων σε ακραίες καιρικές συνθήκες - Ανοικτό το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι για τη φιλοξενία αστέγων, τους τελευταίους μήνες, λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι δίπλα στο Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ), τηλ. 2810 229944. Επιπλέον, την Τρίτη 6/1/2015 και την Τετάρτη 7/1/2015 θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύκτας και το ίδιο το Κέντρο Υποδοχής, για την παραμονή τυχόν επιπλέον αστέγων. Στο χώρο αυτό θα υπάρχει θέρμανση και δυνατότητα διανυκτέρευσης.

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν για τα παραπάνω όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν το Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στο τηλ. 2810 229944 ή στη Γραμμή SOS 8011116000.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου και το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων για την καλή και ουσιαστική συνεργασία καθώς και τις υπηρεσίες, τους φορείς και τους εθελοντές για τη συμβολή τους.

Ενημέρωση για τις χιονοπτώσεις και τον παγετό

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει για τις απαιτούμενες ενέργειες των δημοτών μας σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις και τον παγετό.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 5-1-2015

Έκτακτη συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την  Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 14:00 μ.μ

23η Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια

Σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί Σάββατο  3 Ιανουαρίου 2015 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια) και ώρες 10:00- 13:30.

Υποστήριξη αστέγων σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ενημερώνουν ότι για τη φιλοξενία αστέγων, τους τελευταίους μήνες, λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι δίπλα στο Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ), τηλ. 2810 229944.

Επιπλέον, και την Παρασκευή 2/1/2015 θα παραμείνει ανοικτό (είναι ανοικτό από τη Τετάρτη) και κατά τη διάρκεια της νύκτας και το ίδιο το Κέντρο Υποδοχής, για την παραμονή τυχόν επιπλέον αστέγων. Στο χώρο αυτό θα υπάρχει θέρμανση και δυνατότητα διανυκτέρευσης.

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δήμο

Σε μια σεμνή τελετή με την παρουσία πολλών επισήμων και δημοτών κόπηκε σήμερα το μεσημέρι από το δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, η πρωτοχρονιάτικη πίτα στη Λότζια.