Κομποστοποιητές σε πολυκατοικίες – Σε νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ο Δήμος Ηρακλείου

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην διαχείριση των απορριμμάτων πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου, μέσα από την συμμετοχή του στο έργο «Συστήματα Αυτόνομης Οικιακής Κομποστοποίησης σε Αστικό Περιβάλλον» με ακρωνύμιο «ACUA».

Στόχος του έργου, είναι η ανάπτυξη κομποστοποιητών σε πολυκατοικίες του Ηρακλείου οι οποίοι θα επεξεργάζονται τα βιοαπόβλητα των κατοίκων χωρίς τη δημιουργία οποιασδήποτε ενόχλησης για τους περιοίκους.

Συνεδρίασε η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017,  η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, η οποία συγκροτήθηκε κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Μαρία Καναβάκη  και Μέλη  της Δημοτικοί Σύμβουλοι και  Γυναίκες -  Εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων και Δημότισσες.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 02/05/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 02 Μαΐου 2017 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 03/05/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη 03 Μαΐου 2017 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

Ο Δήμος Ηρακλείου στο εργαστήριο αξιολόγησης της Στρατηγικής ΒAA της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 26 Απριλίου, στη Λότζια, συνάντηση προετοιμασίας για την παρουσίαση της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου στο εργαστήριο αξιολόγησης ΣΒΑΑ Ελληνικών πόλεων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 1 και 2 Ιουνίου 2017.

Εαρινή Συναυλία Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας Δήμου Ηρακλείου την Τρίτη 2 Μαΐου

Την Τρίτη 2 Μαΐου, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί η Εαρινή Συναυλία της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Ιωάννη Ιδομενέως και με τη συνοδεία στο πιάνο του Νίκου Κοκκίνη.

Συνεδρίασε ενόψει της Αντιπυρικής Περιόδου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε χθες, Τρίτη 25/04/2017, στη Λότζια, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου υπό την προεδρία του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνου Παττακού

'Run Greece - Ηράκλειο 2017' - Εγγραφές μέχρι και Σάββατο 29 Απριλίου

RUN GREECE Ηράκλειο, η ξεχωριστή ημέρα πλησιάζει, ημέρα χαράς, μαζικής συμμετοχής δρομέων, εθελοντών και θεατών. Οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά με στόχο να ξεπεράσουν τις 4.805 και να αποτελέσουν ρεκόρ εγγραφών για όλους τους αγώνες RUN GREECE στην Ελλάδα από το 2013.

Πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για τα παιδιά των παιδικών σταθμών

Με μουσειακή αγωγή διευρύνει ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής, Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) το παιδαγωγικό πρόγραμμα των παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου. 

Τιμητική άδεια στις υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου που βρήκαν και επέστρεψαν τα χρήματα γνωστού ηθοποιού

Τις δυο υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίες βρήκαν τα χρήματα που είχε χάσει ο γνωστός ηθοποιός Μάρκος Σεφερλής και του τα επέστρεψαν, υποδέχτηκε στο γραφείο του το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη.

Σε λειτουργία η ιστοσελίδα της ΔΕΠΤΑΗ

Σε λειτουργία βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες η ιστοσελίδα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ).

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας: «Ανορθόδοξοι Πόλεμοι, Κρίσεις, Δικτατορίες: ο ελληνικός εικοστός αιώνας»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλούν σε μια σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Run Greece

Δέκα ημέρες πριν από τη μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης του Ηρακλείου και της Κρήτης, τον αγώνα RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ (30 Απριλίου), οι εγγραφές έφτασαν τις 3.300. 

Δήμαρχος Ηρακλείου: «Στόχος μας το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας να γίνει εντευκτήριο για τα Γράμματα και τις Τέχνες στην πόλη μας»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 20 Απριλίου η παρουσίαση του βιβλίου του Σ.Ν. Φιλιππίδη «Έξι και ένα μελετήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη», στο βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 24/04/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα  24   Απριλίου  2017 και ώρα  17:55,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

Πανέτοιμος ο Δήμος για το φετινό Run Greece

Σύσκεψη των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου που εμπλέκονται στην διοργάνωση του «Run Greece – Ηράκλειο 2017» και του ΣΕΓΑΣ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 20 Απριλίου στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στην Λότζια. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη, ο τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου καθώς και εκπρόσωποι των εθελοντών. 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Απριλίου στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων  Γιάννη Αναστασάκη. 

Ξεκινά άμεσα η διαγωνιστική διαδικασία για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου

Για την άμεση εκκίνηση των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να διεξαχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο διαγωνισμός για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου,  δεσμεύτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής,  σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Στην Αθήνα για συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στην Αθήνα, για συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή,  θα βρίσκεται την Τετάρτη 19 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ευχαριστήριο Δήμου για την πασχαλινή γιορτή

Για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην επιτυχή διοργάνωση της γιορτής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου στον Καράβολα, ο Δήμος Ηρακλείου ευχαριστεί:

Παράταση εγγραφών στο Run Greece

Δώδεκα ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της μεγάλης αθλητικής γιορτής των πολιτών της Κρήτης (RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ 30 Απριλίου), ολοκληρώνεται ο Α΄ κύκλος εγγραφών, με τις συμμετοχές να έχουν φτάσει πλέον τις 3.000, επί συνόλου 5.700 θέσεων συμμετοχής.

Με επιτυχία το Πάσχα στον Καράβολα

Ένα μεγάλο γλέντι στήθηκε την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου στον Καράβολα, καθώς εκατοντάδες Ηρακλειώτες συμμετείχαν στην γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου. Η εκδήλωση περιελάμβανε αρνιά, μουσική και χορό και οι δημότες,  μαζί  με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό που βρέθηκε μαζί τους είχαν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα την ημέρα της Λαμπρής. 

«Έξι και ένα μελετήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη»

Ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Βιβλιοθήκη παρουσιάζουν το βιβλίο του Σ. Ν. Φιλιππίδη με τίτλο: «Έξι και ένα μελετήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη». Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 και ώρα 19:30  στο Βιβλιοπωλείο των εκδόσεων στο Μέγαρο «Αχτάρικα». 

Στην λαϊκή αγορά των Πατελών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

 

Την λαϊκή αγορά των Πατελών επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 13 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας Γιάννη Ρασούλη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημοτικής Αστυνομίας, υπεύθυνο για την  Αδειοδότηση και Ρύθμιση Εμπορικών Δραστηριοτήτων Μαρίνο Παττακό.

Στη Φορτέτσα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β.Λαμπρινός

 Την περιοχή της Φορτέτσας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης 12 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Το ΙΤΕ επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας πραγματοποίησαν χθες, Τρίτη 11/4/2017, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κας Μαρίας Καναβάκη, του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Πέτρου Ινιωτάκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini, του προέδρου της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκου Φακουρέλη, του προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ  κ. Νίκου Αγγελάκη και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Οι «Minoistas» βάφουν τους παιδικούς σταθμούς

Ουσιαστική ήταν η συνεισφορά της κίνησης ενεργών πολιτών «Minoistas» στην ανακαίνιση του ΣΤ΄ΚΕΠΑ Ηρακλείου. Μέλη της ομάδας έβαψαν και καλλώπισαν τους τοίχους στον προαύλιο χώρο του βρεφονηπιακού σταθμού, βάζοντας χρώμα και φαντασία στην καθημερινότητα των παιδιών. 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το νέο νόμο για τα αυθαίρετα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αναγνωρίζει ότι το δικαίωμα στη στέγη για κάθε λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να θεωρείται αυθαιρεσία και συμπαραστέκεται στα δίκαια αιτήματα των δημοτών που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του στις 10 /4/2017.

Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στο ανακαινισμένο ΣΤ΄ ΚΕΠΑ Ηρακλείου

Το ΣΤ΄ ΚΕΠΑ Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 11 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να ευχηθεί Καλή Ανάσταση στα παιδιά και τις  δασκάλες τους. 

Πρώτη στην αξιολόγηση η μελέτη αναβάθμισης του Πάρκου Γεωργιάδη

Ένα εκατομμύριο ευρώ από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020, Τομέας Περιβάλλον» εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου για την αναβάθμιση του Πάρκου Γεωργιάδη με βάση την μελέτη που εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Η πρόταση του Δήμου Ηρακλείου έλαβε την πρώτη θέση  πανελλαδικά ανάμεσα σε 23 φορείς (Δήμους, ΑΕΙ, ΑΤΕΙ) που συμμετείχαν στην κατηγορία «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων». 

Οι Πασχαλινές χειροποίητες λαμπάδες των εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου βοήθησαν το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε η διάθεση πασχαλινών χειροποίητων λαμπάδων από την Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου και τα έσοδα διατέθηκαν για το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.

Νέα έκδοση της Βικελαίας - Σ.Ν. Φιλιππίδη, Έξι και ένα μελετήματα για τον Νίκο Καζαντζάκη

Ο Καζαντζάκης είναι ένας από τους μεγαλύτερους νεοέλληνες συγγραφείς. Τα γνωστά μυθιστορήματά του είναι δημιουργήματα εξαιρετικής αναπαραστατικής δύναμης, όπου ένας ολόκληρος μικρόκοσμος που πάλλεται από ζωντάνια, παλεύει μέσα από τα πάθη και τις αντιξοότητες μιας αδυσώπητης μοίρας να βρει μια ανάταση.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Run Greece στο Ηράκλειο με στόχο το ρεκόρ συμμετοχών !

Την βεβαιότητά ότι το  φετινό Run Greece  Ηράκλειο, θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένο από το περυσινό, το οποίο ήταν εκείνο με την μαζικότερη συμμετοχή σε ολόκληρη την Ελλάδα, εξέφρασε τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός όσο και όλοι οι συμμετέχοντες στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια.  

Δύο ηλεκτροκίνητα Mini Bus για το Δήμο Ηρακλείου από το «ECORouTs»

Κύριες δράσεις του έργου, μεταξύ άλλων είναι, η προμήθεια δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων μικρού μεγέθους, η επάνδρωση και η πιλοτική λειτουργία τους, η δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής που θα επιτρέπει τη λήψη πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για αφίξεις, αναχωρήσεις, στάσεις και διαδρομή λεωφορείων, η εφαρμογή συστήματος τηλεματικής για ηλεκτρονικές πινακίδες με στόχο την καλύτερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

Συνεχίζονται οι πασχαλινές εκδηλώσεις στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και ολοκληρώνονται την Μεγάλη Πέμπτη οι πασχαλινές εκδηλώσεις στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου.

Πάσχα στον Καράβολα από τον Δήμο Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Τρίτη  Δημοτική Κοινότητα, με την ευγενική χορηγία της ΔΕΠΑΝΑΛ και την στήριξη της ΔΕΠΤΑΗ  διοργανώνουν  πασχαλινό γλέντι , την Κυριακή  του Πάσχα, 16 Απριλίου του 2017, στον Καράβολα.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης σε δρόμους της παλιάς πόλης του Ηρακλείου

 Με προτεραιότητα στην ποιότητα του οδοστρώματος, μετά και την εργολαβία ανακατασκευής ασφαλτόστρωσης οδοστρώματος ύψους 1,5 εκ. ευρώ που βαίνει προς ολοκλήρωση, ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Έτσι. η Διεύθυνση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου διεξήγαγε δημοπρασία χθες, Πέμπτη 06/04/2017 για το έργο: «Ασφαλτοστρώσεις δρόμων Δήμου Ηρακλείου» , αρχικού προϋπολογισμού 495.000,00 €, με ανοιχτή διαδικασία σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 (ΦΕΚ 147/2016 - Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών).

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο για την κλιματική αλλαγή

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής  7  Απριλίου, στο  ξενοδοχείο Candia Maris,  το διήμερο συνέδριο που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία η ΚΕΔΕ,  η ΠΕΔ Κρήτης και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα : «Κλιματική Αλλαγή: Οι Επιπτώσεις της στην Οικονομία και Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων, Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας». 

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 10/04/2017

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου τη Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 και ώρα 12:30 μμ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 12/04/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 και ώρα 13:00 μμ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Ολοκληρώνονται οι «Πολιτιστικοί Αγώνες 2017»

Ολοκληρώνονται την Κυριακή 9 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) οι «Πολιτιστικοί Αγώνες 2017» που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΗ και τον καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Γιώργο Αντωνάκη.   Η Τελετή Λήξης θα ξεκινήσει στις 12:00 στην Πλατεία Ελευθερίας με την απονομή των επαίνων συμμετοχής στις θεατρικές ομάδες (18) και τις χορωδίες (30) που έλαβαν μέρος, από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Αριστέα Τ. Πλεύρη.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 08 - 09/4/2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 08-09/4/2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιάννης Αναστασάκης.
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Είδη ένδυσης, υπόδησης και παιγνίδια από τo Δήμο

Είδη ένδυσης και υπόδησης αλλά και παιγνίδια θα μοιράσει τις επόμενες ημέρες σε οικογένειες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου. Η διανομή θα γίνει στο πλαίσιο δράσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Έχουμε πληγεί από την κλιματική αλλαγή και εφαρμόζουμε πολιτικές για την αντιμετώπισή της»

Τον σχεδιασμό που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ηρακλείου και τις δράσεις στις οποίες έχει ήδη προχωρήσει προκειμένου να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής που έχουν πλήξει την πόλη μας, τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου, στον χαιρετισμό του, στην έναρξη του συνεδρίου που διοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης,  στο Ξενοδοχείο Candia Mariς με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή: Οι Επιπτώσεις της στην Οικονομία και Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων, Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας».

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου,  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Μία ακόμα ξενάγηση στα Ιστορικά και Χριστιανικά Μνημεία του Ηρακλείου

Οι  Αντιδημαρχίες  Πολιτισμού - Εθελοντισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τους Εθελοντές Τουρισμού του Δήμου, συνεχίζουν το πρόγραμμα «Γνωρίζω την πόλη μου - αγαπώ την πόλη μου».

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 10/04/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα  10   Απριλίου   2017 και ώρα  17:55,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Ανακοινώσεις Δημόσιας Κλήρωσης για τη συγκρότηση επιτροπών παραλαβής έργων

Ανακοινώσεις Δημόσιας Κλήρωσης τη Μεγ.Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 και ώρα 10:00π.μ. στα γραφεία του Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων στη Λότζια ,α' όρ., γρ. 11. που αφορούν σε:

'Run Greece - Ηράκλειο 2017' - Συνέντευξη Τύπου την Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου

Ως το μαζικότερο αθλητικό γεγονός  του Ηρακλείου και της Κρήτης, εξελίσσεται  και φέτος o αγώνας RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ (30 Απριλίου), αφού οι εγγραφές συνεχίζονται καθημερινά με αυξανόμενο ρυθμό.

Την Παρασκευή 7 Απριλίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των ομαδικών εγγραφών των μαθητών - μαθητριών για τους αγώνες των 1.000μ και 5.000μ.

► Τη Δευτέρα 10 Απριλίου ώρα 12.00, θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η επίσημη συνέντευξη τύπου των εκδηλώσεων RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

Πάσχα Αλληλεγγύης και Προσφοράς από τον Δήμο

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου με αφορμή τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα διοργανώνει τη δράση "Πάσχα Αλληλεγγύης και Προσφοράς». Έτσι ξεκινά τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας, ειδών καθαριότητας και ατομικής υγιεινής στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο (Κόσμων 24). 

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας - «Το Θείο Δράμα στη μουσική. Τα Πάθη στην Κρητική Σχολή Ζωγραφικής»

 

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 05-04-2017

 

 

 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τη σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας. Η 10η παρουσίαση με ομιλήτρια την αρχαιολόγο κ. Λιάνα Σταρίδα,  έχει θέμα: «Το Θείο Δράμα στη μουσική. Τα Πάθη στην Κρητική Σχολή Ζωγραφικής». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο Νεολαίας, Ανδρόγεω 2, την Παρασκευή 07.04.2017 και ώρα 19:00

 

Μία πασχαλινή εκδήλωση με την Πόλη που Μαθαίνει

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1η Απριλίου 2017 το 4ο Παιγνίδι των Πασχαλινών Αυγών. Την εκδήλωση οργάνωσαν η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο του προγράμματος της Unesco: «Ηράκλειο μια πόλη που μαθαίνει» και η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας (Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης). 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με προπονητές και αθλητές της Εθνικής Γερμανίας στίβου

Τους Γερμανούς αθλητές  και προπονητές στίβου που έχουν επιλέξει το Παγκρήτιο Στάδιο για την προετοιμασία τους συνάντησε το πρωί της Τετάρτης 5 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Μεγάλη συμμετοχή στην ενημερωτική εκδήλωση για την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης στο Βενεράτο

Με μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση από τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017, στις 7:30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου Βενεράτου η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ με θέμα: «OΣΔΕ 2017- Σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2017».

Εκδηλώσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, στο περιθώριο του Συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή το οποίο πραγματοποιείται στις 6 και 7 Απριλίου στο Candia Maris, διοργανώνουν διήμερες εκδηλώσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Στις εκδηλώσεις θα παραστούν το πρωί της Πέμπτης 6 Απριλίου, στις 09.30, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, μεταξύ άλλων. 

Το «International Grand Gala Εtoiles du Βallet» 29 και 30 Απριλίου 2017 στο Ηράκλειο

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη στις 29 και 30 Απριλίου 2017.

Η εταιρία «CST Productions» η οποία εξειδικεύεται στον τομέα του θεάματος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την υποστήριξη των Δήμων Ρεθύμνου και Χερσονήσου, οργανώνει στην Κρήτη το “International Grand Gala Εtoiles du Βallet”, στο Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο τα «Δύο Αοράκια» στη Ν.Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης.

Σημαντικό συνέδριο για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της - Το πρόγραμμα του συνεδρίου

Την σημασία του συνεδρίου με θέμα: ««Κλιματική Αλλαγή: Οι Επιπτώσεις της στην Οικονομία και Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων, Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας» τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Απριλίου, στην Λότζια. 

Ευχαριστήριο από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στην Λέσχη Lions


Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά τη Λέσχη Lions Ηρακλείου για τη συνεργασία και την πραγματοποίηση σειράς μουσικών εκδηλώσεων στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου.

Επανάληψη προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού

Επανάληψη προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού με σύναψη σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Στη Λότζια Σχολικοί Σύμβουλοι και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Επιμορφωτική δράση διοργάνωσαν χθες, Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης, 5ης, 6ης & 9ης Περιφέρειας Ηρακλείου μαζί με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η δράση διοργανώθηκε από τις 9.30 το πρωί έως τις  14.00 μετά το μεσημέρι  στο Κέντρο Ενημέρωσης και Πληροφόρησης των Επισκεπτών του Δήμου Ηρακλείου, «info point», και είχε ως θέμα της «Αξιοποιώντας αθέατες ψηφίδες πολιτισμού της πόλης μου  στο σύγχρονο σχολείο. Ο ρόλος του Διευθυντή».

Πασχαλινές εκδηλώσεις στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Σειρά πασχαλινών δράσεων και εκδηλώσεων διοργανώνουν τα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου.

Θεματικό Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συνδιοργανώνει με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, Θεματικό Συνέδριο στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 6-7 Απριλίου 2017, (Ξενοδοχείο Candia Maris) με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή: Οι Επιπτώσεις της στην Οικονομία και Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων, Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας»

Ξεκινούν οι Συναντήσεις των Χορωδιών

Ξεκινάει την ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ    με τις ΠΑΙΔΙΚΕΣ - ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (Λ. Ν. Πλαστήρα, είσοδος από οδός Γιαννίκου) με ελεύθερη είσοδο, στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2017»               που οργανώνει ο δήμος ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ.

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 01 - 02/04/2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 01-02/4/2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιάννης Ρασούλης. Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ» 2017: Πρόσκληση συνάντησης με τους εικαστικούς καλλιτέχνες

Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ καλεί τους εικαστικούς που ενδιαφέρονται να μετέχουν, σε μια ακόμη συνάντηση την Tετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 17.00 στο Πολύκεντρο Nεολαίας.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου - Διοικητή ΥΠΑ

Με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνο Λιντζεράκο συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 5/4/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη  05   Απριλίου  2017 και ώρα  16:00,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε απόφαση  στο παρακάτω θέμα:

Ευχαριστήριο από ΔΗΚΕΗ σε ΣΥΦΑΚ

 

Η ΔΗΚΕΗ ευχαριστεί θερμά τα Συνεταιρισμένα Φαρμακεία - Μέλη του ΣΥΦΑΚ, τα οποία θέλοντας να συμβάλλουν στην εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα οδικής αγωγής και ασφάλειας, προσέφεραν δωρεάν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής τον εξοπλισμό που απαιτείται με σκοπό την βιωματική εκπαίδευση των παιδιών.

 

Ενημερωτική εκδήλωση για τους αγρότες στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου Βενεράτου

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «OΣΔΕ 2017-Σωστή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2016» την Τρίτη 4 Απριλίου 2017, στις 19:30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου Βενεράτου.

Ανάρτηση Διαγραμμάτων προς Οριστική Οριοθέτηση οικισμών εντός Αρχαιολογικού Χώρου Κνωσού

Η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου, καλεί τους ενδιαφερόμενους για την οριστική οριοθέτηση των οικισμών εντός του Αρχαιολογικού χώρου Κνωσού του Δήμου Ηρακλείου (Μπουγάδα Μετόχι, Μακρύ Τοίχος, Βλυχιά, Αγία Ειρήνη), να προσέλθουν στην Υπηρεσία μας (γραφείο 214), από τη Δευτέρα 3/4/2017

«Βαδίζοντας στα Μονοπάτια του Johann Sebastian Bach» της Σχολής Πιάνου του Ωδείου του Δήμου

Οι καθηγητές και οι σπουδαστές της Σχολής Πιάνου του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν Συναυλία - Παρουσίαση με Θέμα : «Βαδίζοντας στα Μονοπάτια του Johann Sebastian Bach».

Run Greece Ηράκλειο - Οι εγγραφές συνεχίζονται

Η καρδιά του κλασικού αθλητισμού της Κρήτης, του  δρομικού κινήματος, του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και της ήπιας άθλησης των πολιτών, θα χτυπά στο Ηράκλειο το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Απριλίου, στα πλαίσια του «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ».

Ολοκληρώθηκαν τα ενημερωτικά σεμινάρια των κληρικών για τις εξαρτήσεις και την ψυχική υγεία

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου και το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, διοργάνωσε σειρά Ενημερωτικών / Συναντήσεων με ιερείς της Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, σε συνεργασία την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, του ΚΕ.Θ.Ε.Α. "Αριάδνη", του Συλλόγου Στήριξης ατόμων με προβλήματα από το  Αλκοόλ "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ", του Αλκοολογικού Ιατρείου ΠαΓΝΗ και του Ψυχιατρικού Τμήματος του Βενιζελείου Π.Γ.Ν.

49η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  01.04.2017 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια)   και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού - Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με την πολύτιμη συνδρομή του ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού “ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ” και της  Σ.Ε.Α.Π. Ηρακλείου.

Υπεγράφη η σύμβαση για την αγορά 8 νέων απορριμματοφόρων από τον Δήμο Ηρακλείου

 

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Προχωράμε στην μεγαλύτερη ανανέωση που έχει γίνει στον στόλο της καθαριότητας εδώ και χρόνια»

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 30 Μαρτίου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Καούσης Α.Ε.», παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη, του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Καραντινού και υπηρεσιακών στελεχών,  η σύμβαση για την αγορά οκτώ καινούριων απορριμματοφόρων, τα οποία θα προστεθούν στον στόλο καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τους συμβασιούχους της υπηρεσίας καθαριότητας

To Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου  στην συνεδρίαση του στις 27-3-2017 συζήτησε το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους   εργαζόμενους - συμβασιούχους   στην καθαριότητα.

Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Συνδρομής Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015 - 2016», το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, με σκοπό την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, θα προβεί στη διανομή προϊόντων (πορτοκάλια & κοτόπουλο) ως εξής: 

Αίτηση Εθελοντή για το Run Greece 2017

Η ομάδα παρακίνησης & εθελοντών  του  RUN GREECE,  αποτελείται από εθελοντές  οι οποίοι έχουν την ευθύνη υλοποίησης  συγκεκριμένων  λειτουργικών αναγκών του  RUN GREECE -  ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

Εκδήλωση στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου - «Συνθήκη της Λωζάννης – Κυπριακό»

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνουν εκδήλωση με το επίκαιρο θέμα «Συνθήκη της Λωζάννης – Κυπριακό», την Τετάρτη 29 Μαρτίου,  στις 19.30,  στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. 

4ο Παιχνίδι των πασχαλινών αυγών

Η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου και η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. σε συνεργασία με το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν το 4ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ.

Υπεγράφη η σύμβαση χρηματοδότησης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου

Τη σύμβαση χρηματοδότησης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Ηρακλείου υπέγραψε την Παρασκευή 24 Μαρτίου στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης. 

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας - «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - Ένα ΣΥΝ ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν».

 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τη σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας. 

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου διοικητή της ΣΕΑΠ στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον  νέο διοικητή της ΣΕΑΠ ταξίαρχο Κωνσταντίνο Λιόντο είχε το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Συναντήσεις για την ενδοοικογενειακή βία στα σχολεία της Νέας Αλικαρνασσού

Ο Δήμος Ηρακλείου, από το Δεκέμβριο του  2013 λειτουργεί τη δομή του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων  Βίας και των  παιδιών τους, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και αποτελεί πρόγραμμα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης.     Κύριος σκοπός της συγκεκριμένης Δομής είναι  η φιλοξενία γυναικών και των παιδιών τους, που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας ή και πολλαπλές διακρίσεις.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με εκπροσώπους του Αγίου Μύρωνα

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Αγίου Μύρωνα είχε το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός,  στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στην Λότζια. Συζητήθηκαν τα προβλήματα της περιοχής, τα οποία αφορούσαν κυρίως ζητήματα ύδρευσης, άρδευσης καθώς και κάποιες απαραίτητες σημειακές, τεχνικές παρεμβάσεις , εντός του οικισμού.  

Ξεκινά την Τετάρτη 29 Μαρτίου η διανομή των κομποστοποιητών στον Δήμο Ηρακλείου

Ξεκινά την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 η διανομή 701 αριθμημένων, οικιακών κομποστοποιητών σε περιαστικές περιοχές του Δήμου Ηρακλείου.

Έφτασαν οι κομποστοποιητές - Ξεκινά τη Δευτέρα η διαδικασία διανομής τους από το Δήμο Ηρακλείου

Ξεκινά την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 η διανομή 701 αριθμημένων, οικιακών κομποστοποιητών, που έφτασαν σήμερα στο Ηράκλειο, σε περιαστικές περιοχές του Δήμου.

Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεώργιος Βλαχάκης: «τιμιώτερον καὶ ἁγιώτερον ἐστὶν ἡ πατρίς»

Η 25η Μαρτίου αποτελεί ημέρα ιερής μνήμης της εθνικής συλλογικότητας και ομοψυχίας, ημέρα διπλής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Ευαγγελισμού της Πατρίδας μας. Σήμερα τιμούμε τους εθνομάρτυρες, τους υπερασπιστές της  ανεξαρτησίας και της ελευθερίας της χώρας μας.  Χρέος μας να διαφυλάξουμε τη μεγάλη αυτή κληρονομιά της ανδραγαθίας τους και να κάνουμε πράξη τους εθνικούς μας οραματισμούς ενθυμούμενοι ότι: «πατρός τε καὶ μητρὸς καὶ τῶν ἄλλων προγόνων ἁπάντων, τιμιώτερον καὶ ἁγιώτερον ἐστὶν ἡ πατρίς».

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου)  την  Δευτέρα    27   Μαρτίου  2017 και ώρα  17:55,  το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 26 θέματα στην ημερήσια του διάταξη.

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 25 - 26/3/2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 25-26/3/2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Στέλλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη.
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 27/3/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου)  την  Δευτέρα    27   Μαρτίου  2017 και ώρα  17:55,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklhsh_27-03-2017.pdf

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 29/3/2017

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 και ώρα 13:00μ.μ  προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Σχεδιασμός δράσεων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

Με την σύμβουλο νομικής στήριξης του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ηρακλείου κ. Ελένη Κονιδάκη  συναντήθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη. Η Αντιδήμαρχος και η κ. Κονιδάκη ανέπτυξαν έναν σχεδιασμό δράσεων με στόχο την ενίσχυση της πρόληψης για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών αλλά και θέματα ισότητας των δύο φύλων.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον νέο Διοικητή της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Διοικητή της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού με έδρα τα Χανιά Ταξίαρχο Γρηγόρη Κοκολάκη είχε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαρτίου, στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Πρόταση από τον Δήμο για την δημιουργία δικτύου πόλεων Αθλητισμού και Πολιτισμού

Πρόταση στους εφτά δήμους που συμμετέχουν στο Run Greece για την δημιουργία ενός ευρύτερου δικτύου συνεργασίας σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού κατέθεσε ο Δήμος Ηρακλείου, δια του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά. Η πρόταση κατατέθηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παρέθεσαν την Τρίτη 22 Μαρτίου  ο ΣΕΓΑΣ και η WIND στην Αθήνα, για την παρουσίαση του φετινού Run Greece και αντιμετωπίστηκε θετικά από όλους τους εμπλεκομένους. 

Επαφές και νέα σεμινάρια για τη Δια Βίου Μάθηση

Σειρά επαφών είχε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης με στόχο τον σχεδιασμό για τη Δια Βίου Μάθηση στην πόλη του Ηρακλείου και τον εμπλουτισμό της με νέα σεμινάρια. 

1ος αγώνας ηρώων με παράλληλες εκδηλώσεις σε Ηράκλειο, Μαλεβίζι και Μυλοπόταμο

Ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης διοργανώνει τον 1ο Αγώνα Ηρώων- Ηρακλής Κοκκινίδης την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017.  Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μαλεβιζίου, της Τοπικής Κοινότητας Κεραμουτσίου και της Δημοτικής Ενότητας Γαζίου με την στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων Γαζίου, Κεραμουτσίου, Κράνας και τους Ποδηλάτες Κρήτης. Στις εκδηλώσεις συνδιοργανωτής είναι και ο Δήμος Ηρακλείου.

Σύσκεψη με φορείς για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στον Δήμο Ηρακλείου

Σύσκεψη με τους φορείς της πόλης οι οποίοι συμμετείχαν στην δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) τον Ιούνιο του 2016 και θα λειτουργήσουν ως άτυπη επιτροπή παρακολούθησης της εγκεκριμένης στρατηγικής ΒΑΑ του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Λότζια, παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού. 

Μελέτη επικαιροποίησης για τον Προμαχώνα Σαμπιονάρα από το Δήμο Ηρακλείου

Υπεγράφη σήμερα, Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 η σύμβαση για την επικαιροποίηση της μελέτης «Στερέωση και αποκατάσταση του ευθύγραμμου τμήματος Μπέμπο – Αγίου Φραγκίσκου και Ορεκιόνε (Οδός Δ. Μποφόρ)» μεταξύ του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού και της αναδόχου εταιρίας, το γραφείο μελετών «Χατζηστεργίου Γεώργιος». 

Νέα ονόματα σε δρόμους του Ηρακλείου

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι άμεσα θα προβεί στην ονοματοθεσία των παρακάτω οδών:

«Έρως – Αντέρως: Η Τέχνη της συν – Ύπαρξης»

Ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη «Η Ομάδα» και το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου σας προσκαλούν στη διημερίδα: «Έρως – Αντέρως: Η Τέχνη της συν – Ύπαρξης», 2017, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Πληροφορίες για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Ηρακλείου

Με την έναρξη του 2017 όσοι δημότες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστο χώρο της πόλης του Ηρακλείου, έχουν υποχρέωση πριν κάνουν χρήση να υποβάλλουν στο Δήμο Ηρακλείου αίτηση έως 31/3/2017 προκειμένου να χορηγηθεί άδεια χρήσης όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ν. 1080/80.

Ευχαριστήριο από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στην 'ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗ'

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου ευχαριστεί την εταιρεία "ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗ" για την ευγενική  χορηγία της, για τρίτη συνεχή χρονιά 100 πρωινών την ημέρα σε μαθητές των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. 

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Μαρία Καναβάκη

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «O Δήμος Ηρακλείου δεν θα προβεί σε απολύσεις των συμβασιούχων της καθαριότητας»

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου δεν πρόκειται να απολύσει συμβασιούχους της υπηρεσίας καθαριότητας, μέχρι να κριθεί η ισχύς του επίμαχου νόμου.

Κομποστοποίηση στο Ηράκλειο – Αυτή είναι η διαδικασία παράδοσης των κομποστοποιητών

Μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου με σκοπό τη μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, ξεκινάει τις επόμενες ημέρες με τη διανομή 701 αριθμημένων, οικιακών κομποστοποιητών σε περιαστικές περιοχές του Δήμου.

«Ποίηση και Ηράκλειο» στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Οι Αντιδημαρχίες Παιδείας και Πολιτισμού - Εθελοντισμού, η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Λέσχη Ποίησης Ηρακλείου  διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Ποίηση και Ηράκλειο» την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας.  

Ευχαριστήριο από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

   Η Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κα Μαρία Καναβάκη εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς την  Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για την πρωτοβουλία της να συνεργαστεί με το Δήμο Ηρακλείου προκειμένου να πραγματοποιηθεί μαστογραφικός έλεγχος σε 79 γυναίκες-κατοίκους του Δήμου.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας - «Η αστική ανάπτυξη στο μεταπολεμικό Ηράκλειο»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν μια σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας.

Με επιτυχία η Συναυλία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαρτίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η Συναυλία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής «Τριώδιον το Κατανυκτικό».

Η Εθνική ομάδα στίβου της Γερμανίας στο Παγκρήτιο Στάδιο για προετοιμασία

Κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας στίβου της Γερμανίας θα βρεθεί τον επόμενο μήνα στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο πλαίσιο του προγράμματος αθλητικού προπονητικού τουρισμού που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με ευρωπαϊκό τουριστικό γραφείο και με την βοήθεια τοπικών ξενοδοχειακών μονάδων.

Οι μαθητές μαθαίνουν για τα νέα ρεύματα ανακύκλωσης που υπάρχουν στο Δήμο Ηρακλείου

Από το 2ο Δημοτικό Σχολείο (Μποδοσάκειο) και το 9ο Δημοτικό Σχολείο, ξεκίνησαν οι δράσεις ενημέρωσης των μαθητών για τα νέα ρεύματα ανακύκλωσης που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στο Δήμο Ηρακλείου.

Στη Φοινικιά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β.Λαμπρινός

Στην Φοινικιά βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαρτίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός προκειμένου να συζητήσει με τους κατοίκους τα προβλήματα της περιοχής. Στον Δήμαρχο τέθηκαν αρκετά ζητήματα, σχετικά με την ποιότητα του οδοστρώματος σε κεντρικές οδούς, το ζήτημα των νερών που πλημμυρίζουν τους δρόμους μετά από έντονη βροχόπτωση ενώ τέθηκε ως αίτημα και η δημιουργία παιδικής χαράς. 

Συνεδρίασε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων

Με χαιρετισμό του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων στην αίθουσα «Ελευθερίου Βενιζέλου» στην Λότζια, το πρωί της Παρασκευής 17 Μαρτίου. 

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 18-19/3/2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 18-19/03/2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός.
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Συνεδριάζει το Πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων

Συνεδριάζει το  Πρώτο   Δημοτικό Συμβούλιο   Εφήβων   στο   Δημοτικό   Κατάστημα   Ηρακλείου   (αιθ. Ελευθερίου   Βενιζέλου)   την  Παρασκευή   17   Μαρτίου   και Σάββατο   18   Μαρτίου  και   ώρα   10:00   π.μ.   σύμφωνα   με   τις διατάξεις   του   άρθρου   67   του   Ν.   3852/2010,   προκειμένου   να συζητήσει  και να πάρει αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ηρακλείου η απομάκρυνση παράνομα τοποθετημένων αεροπανό και αφισών

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται από μικτά κλιμάκια της της Υπηρεσίας Καθαριότητας και της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Ηρακλείου, οι διαδικασίες καθαίρεσης, απομάκρυνσης και επιβολής προστίμου για την παράνομη αφισοκόλληση και τοποθέτηση αεροπανό στην πόλη. 

Σύσκεψη για θέματα ασφάλειας και κυκλοφορίας ενόψει έναρξης τουριστικής περιόδου

Σύσκεψη για θέματα ασφάλειας και κυκλοφορίας ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στην Λότζια, το πρωί της Τετάρτης 15 Μαρτίου. 

Δημόσια διαβούλευση για τη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς της Δευτέρας στην περιοχή Καμίνια

 Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την αριθ.15/2017 απόφασή της, αποφάσισε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς που διεξάγεται κάθε Δευτέρα στα Καμίνια και να μεταφερθεί.

Δημόσια διαβούλευση για κυκλοφοριακά θέματα και ρυθμίσεις σε διάφορες οδούς του Ηρακλείου

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την αριθ.18/2017 απόφασή της, αποφάσισε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το με αριθμό 01/2017 Πρακτικό της Επιτροπής Κυκλοφορίας που αφορά σε κυκλοφοριακά θέματα και ρυθμίσεις σε οδούς της πόλης μας

 

Συνάντηση για την στρατηγική διαλογής αποβλήτων από μεγάλους παραγωγούς στον Δήμο Ηρακλείου

Ενημερωτική συνάντηση για την στρατηγική διαλογής οργανικών και μη αποβλήτων των μεγάλων παραγωγών (σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα κ.α.) πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 14 Μαρτίου στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Λότζια, μετά από πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. 

Αποκατάσταση και επανατοποθέτηση του γλυπτού του Ηρακλειώτη Γιάννη Τσιγκένη στον Καράβολα

Επανατοποθετήθηκε σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, στον Καράβολα δίπλα στο συντριβάνι, το γλυπτό του Ηρακλειώτη Γιάννη Τσιγκένη. Άγνωστοι είχαν προκαλέσει ζημιές στο γλυπτό που συμβολίζει τους κύκλους της ζωής, ένα έργο που είχε φιλοτεχνήσει κατά τη διάρκεια μεγάλης περιπέτειας με την υγεία του, από την οποία και βγήκε νικητής ο Ηρακλειώτης δημιουργός.

Ανακοίνωση για τα προνοιακά επιδόματα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2017

Από τις Αντιδημαρχίες Οικονομικών και Κοινωνικής Πολιτικής  του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 3.058 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων Δήμου Ηρακλείου για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017  θα ξεκινήσει  από  την Τετάρτη 15 Μαρτίου  2017.

«Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας» από το Δήμο Ηρακλείου και την ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου η σειρά παρουσιάσεων θεμάτων της κρητικής ιστορίας.

Ξεκίνησε το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ των «Πολιτιστικών Αγώνων 2017» του Δήμου Ηρακλείου

Το πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ των «Πολιτιστικών Αγώνων 2017», που ξεκινάει την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 με την παράσταση του έργου "Ροτβαϊλερ" του Γκιγέρμο Ερας από την ομάδα ¨ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ¨, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ζουρίδη και μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ.

Πίστωση λογαριασμών δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων διμήνου Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται ότι η πίστωση λογαριασμών 3.058 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017  θα ξεκινήσει  από  την Τετάρτη 15 Μαρτίου  2017.

Ακυρώνεται λόγω κακοκαιρίας η προγραμματισμένη για σήμερα Κυριακή ξενάγηση στο φρούριο Κούλε

Ακυρώνεται λόγω κακοκαιρίας η προγραμματισμένη για σήμερα Κυριακή  12.3.2017 και ώρα 11.00 πμ ξενάγηση στο φρούριο Κούλε.

Στρατηγική ΒΑΑ Δήμου Ηρακλείου

 Εξαιτίας της εξαιρετικής στρατηγικής που κατέθεσε η δημοτική αρχή  για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, πέτυχε να φέρει στον Δήμο Ηρακλείου 14,5 εκατομμύρια ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης. Πράγμα που σε εποχές πενιχρής χρηματοδότησης για τους Δήμους είναι πολύ σημαντικό. 

Σεμινάρια ενημέρωσης ιερέων για διαχείριση εξαρτήσεων, ψυχοκοινωνικών προβλημάτων

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, του ΚΕ.Θ.Ε.Α. "Αριάδνη", του Συλλόγου Στήριξης Εξαρτημένων από το Αλκοόλ "Επιστροφή", του Αλκοολογικού Ιατρείου ΠαΓΝΗ και του Ψυχιατρικού Τμήματος του Βενιζελείου Π.Γ.Ν., αξιολογώντας τον πολύ σημαντικό ρόλο των ιερέων, οι οποίοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ποικίλα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, αναζητώντας ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη, διοργανώνουν εκπαιδευτικό - ενημερωτικό σεμινάριο προς τους ιερείς της Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 15/3/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη   15   Μαρτίου  2017 και ώρα  17:55,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Περισσότερα από 14 εκατ. ευρώ για το Ηράκλειο εξασφάλισε ο Δήμος με την έγκριση της στρατηγικής του για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ)

Η έγκριση και η χρηματοδότηση της πρότασης του Δήμου Ηρακλείου για την Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 10 Μαρτίου στην Περιφέρεια Κρήτης, από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό. Με την υπογραφή της έγκρισης και χάρη στο ολοκληρωμένο σχέδιο της ΒΑΑ που είχε εκπονήσει, ο Δήμος Ηρακλείου εξασφάλισε 14,5 εκατομμύρια ευρώ από το ΠΕΠ Κρήτης. 

Δικαίωση του Δήμου στο Ελεγκτικό Συνέδριο – Αποκτά 8 καινούργια απορριμματοφόρα

Δεκτή έγινε η αίτηση ανάκλησης που είχε καταθέσει ο Δήμος Ηρακλείου στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την ακύρωση του διαγωνισμού προμήθειας οκτώ καινούργιων απορριμματοφόρων.

Η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την άμεση ενίσχυση του στόλου της καθαριότητας με οκτώ νέα απορριμματοφόρα, πλέον των δυο η απόκτηση των οποίων επίσης έχει δρομολογηθεί. 

Με επιτυχία η πρώτη δράση για το παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO 'Οι πόλεις που μαθαίνουν'

Ολοκληρώθηκε, με σταθερή συμμετοχή και με μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες,  η πρώτη δράση συμμετοχικού σχεδιασμού που πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου  του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου από 3 έως 5 Μαρτίου 2017  με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας  με αφορμή την ένταξη του Ηρακλείου στο παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO για τις πόλεις που μαθαίνουν.

Ολοκληρώθηκαν οι δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους Δασικούς Χάρτες

Με μεγάλη προσέλευση και το ενδιαφέρον των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας  Βασιλειών και του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος (Γούρνες, Αθάνατοι, Φοινικιά), ολοκληρώθηκαν οι δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου για τους Δασικούς Χάρτες στις 01/03/2017 και 08/03/2017 αντίστοιχα.

Συνέντευξη τύπου για το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης μέσα από το ΠΕΠ Κρήτης, τόσο για το Ηράκλειο όσο και για τα Χανιά,  θα δώσουν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις στο Ηράκλειο – Όλο το πρόγραμμα

Οι  Αντιδημαρχίες  Πολιτισμού/Εθελοντισμού και Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τους Εθελοντές Τουρισμού του Δήμου, συνεχίζουν το πρόγραμμα ‘’Γνωρίζω την πόλη μου - αγαπώ την πόλη μου’’. Σε  συνεργασία με το Σωματείο Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, η εθελόντρια Ξεναγός και Συγγραφέας  κ. Αθηνά Κυριακάκη- Σφακάκη, θα  υλοποιήσει  το ακόλουθο πρόγραμμα, περιηγήσεων  και ξεναγήσεων  εντός  της πόλεως  Ηρακλείου:

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 11-12/3/2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 11 - 12/3/2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Χάρης Μαμουλάκης.
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Το ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού στο Γηροκομείο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη

Επίσκεψη  στο  Γηροκομείο στην περιοχή  του  Αγίου Ιωάννη, πραγματοποίησε  την Τετάρτη  8  Μαρτίου  το ΚΗΦΗ  Νέας Αλικαρνασσού της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, Πολιτισμού Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου  Ηρακλείου.

Στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Άη Γιάννη και Πόρου η Αντ/χος Κοινωνικής Πολιτικής για την Ημέρα της Γυναίκας

Τα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Άη-Γιάννη και Πόρου επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, για να ευχηθεί στις γυναίκες- μέλη των Κέντρων. 

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 14/3/17

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:30 π.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 13/3/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:30μ.μ  προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Συνεχίζονται οι παρουσιάσεις Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας - «Η Καντάδα στο Μεγάλο Κάστρο»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζει τη σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας.

Εκδήλωση για την πρόληψη ΧΑΠ

Εκδήλωση για την πρόληψη της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας διοργανώνουν την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 το πρόγραμμα  «Βοήθεια στο Σπίτι Παλιανής» του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομάδα ΧΑΠ της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, με υπεύθυνο τον καθηγητή κ. Νίκο Τζανάκη. Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 13:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην πλατεία των Δαφνών και θα παρέχεται δωρεάν πνευμονολογική εξέταση και σπιρομέτρηση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Ηρακλείου, την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω 2, στο 2ο όροφο, από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι. 

Eνημέρωση για τους δασικούς χάρτες για τις περιοχές Γούρνες, Αθάνατοι, Φοινικιά

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Δ/νση Δασών Ηρακλείου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τους Δασικούς Χάρτες για τους κατοίκους του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος (Γούρνες, Αθάνατοι, Φοινικιά). 

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στον Δήμο Ηρακλείου

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο,  η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Δήμος Ηρακλείου  σε συνεργασία με ΕΔΔΥΠΠΥ και με την υποστήριξη της ELPEN προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη.

Και τα παιδιά του Γυμνασίου θα εκπαιδεύονται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου

 

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου διευρύνει το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα και για τα παιδιά του Γυμνασίου. Συγκεκριμένα, το Πάρκο που ανακαινίστηκε από την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου Δήμου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) και άνοιξε ξανά τις πύλες του στο κοινό τον Σεπτέμβριο του 2016, μέχρι σήμερα φιλοξενεί καθημερινά ένα σχολείο, νηπιαγωγείο ή δημοτικό, οι μαθητές του οποίου συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους,  εκπαιδεύονται με διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο πάνω στους κανόνες κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας.  Η εκπαίδευση περιλαμβάνει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εξάσκηση.

Ομόφωνη απόφαση να μείνει ενεργό το ΕΦΚΑ Μισθωτών της Νέας Αλικαρνασσού στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμος Ηρακλείου

Στην ομόφωνη απόφαση ότι το ΕΦΚΑ Μισθωτών της Νέας Αλικαρνασσού πρέπει να παραμείνει ενεργό και αν χρειαστεί θα ασκήσουν πιέσεις προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, κατέληξαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στην ευρεία σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ηρακλείου κ Βασίλη Λαμπρινού.

Τρία νέα οχήματα στον στόλο του Δήμου Ηρακλείου

 

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Ανανεώνουμε τον στόλο του Δήμου με στόχο την βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τους δημότες»

 Με τρία νέα οχήματα, δυο μηχανήματα έργου JCB κι ένα πυροσβεστικό όχημα μικρής κλίμακας μάρκας Isuzu, ενισχύθηκε ο στόλος οχημάτων του Δήμου Ηρακλείου. Τα δυο JCB αναμένεται να συμβάλλουν σε παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας (καθαριότητα, τεχνικές εργασίες κ.α.), το δε πυροσβεστικό όχημα μικρής κλίμακας, το οποίο θα παραχωρηθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, δίνει τη δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε εστίες φωτιάς ακόμα και σε δυσπρόσιτες περιοχές εντός και εκτός της πόλεως, κάτι που ενισχύει την Πολιτική Προστασία, εν’ όψει και της θερινής περιόδου.

Με τα παιδιά του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων, Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής

 

Ενημερωτική συνάντηση με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου είχαν σήμερα, Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης και Κοινωνικής  Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη.

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 4 - 5/3/2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 4-5/3/2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι ο κ. Γιώργος Καραντινός.
Θυμίζουμε στους δημότες οτι μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει, προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας με τίτλο «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Πέντε συν ένα Πολιτισμοί» οργανώνει διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» .

΄Εκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Φωτογραφία δρόμου» στα πλαίσια του «Τέχνη καθ’ οδόν»

Ο Δήμος Ηρακλείου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Τέχνη καθ’ οδόν» οργανώνει ΄Εκθεση φωτογραφίας με τίτλο, «Φωτογραφία δρόμου» - « Street Photography» .

Ενημέρωση για «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

Η Διεύθυνση ΚΕΠ και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, ενημερώνουν τους δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ)  ότι σύμφωνα με νέες οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου η διαδικασία υποβολής αιτημάτων γίνεται: 

Δωρεάν ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου την Κυριακή 5 Μαρτίου

Συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού και το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.  Έτσι η επόμενη εξόρμηση είναι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017.

48η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Αίθριο της Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  04.03.2017 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια)   και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

Εκδήλωση για την δωρεάν τουριστική προβολή του Ηρακλείου παγκοσμίως στο Πολιτιστικό Κέντρο

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού  για την τουριστική προβολή, ανάδειξη και προώθηση του Ηρακλείου ως βασικού προορισμού των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών για διακοπές στην πόλη διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση σε συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο TravelMassive.com, που συνδέει τους ανθρώπους της τουριστικής βιομηχανίας σε τοπικό επίπεδο.

Με επιτυχία συνεχίζονται τα θεατρικά Σεμινάρια των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2017»

Μετά την Σκηνογράφο - Ενδυματολόγο Άννα Χιλετζάκη και το εξαιρετικό σεμινάριο κατασκευής θεατρικής μάσκας ακολουθεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, από τις 18:00 έως τις 21:00 στον Θεατρικό Σταθμό το σεμινάριο Μουσικοθεραπείας – Βιωματικό Εργαστήρι με εισηγητή τον π. Δημήτρη Παπαδάκη (Msc),  Εκπαιδευτικό Μαέστρο και Μουσικοθεραπευτή.

Αντίθετο με την κατάργηση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Νέας Αλικαρνασσού το Δημοτικό Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με ψήφισμα του δηλώνει ομόφωνα την αντίθεση του στην κατάργηση των Διοικητικών και Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α. της Νέας Αλικαρνασσού, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων δημοτών. 

Σύσκεψη για το ΙΚΑ Νέας Αλικαρνασσού συγκαλεί ο Δήμος Ηρακλείου

Σύσκεψη φορέων με θέμα την ενδεχόμενη μετακίνηση του Ι.Κ.Α.  της Νέας Αλικαρνασσού, συγκαλεί ο Δήμος Ηρακλείου την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Ευχαριστήριο από τον Δήμο Ηρακλείου για την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου και  η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου ευχαριστούν ιδιαίτερα για την συνδρομή τους στην επιτυχημένη εκδήλωση για τα φετινά Κούλουμα, στο παρκάκι της Νέας Παραλιακής Οδού στον Καράβολα, τους: 

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την εκλογή Προεδρείου

 Ειδική συνεδρίαση στο Δημαρχείο Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος) θα πραγματοποιηθεί στις  05/03/2017  ημέρα   Κυριακή και  ώρα  10:00 π.μ., προκειμένου να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010 εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.   

Πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία  γιόρτασαν τα Κούλουμα ο Δήμος Ηρακλείου και η Τρίτη Δημοτική Κοινότητα. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Καθαρή Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, στo παρκάκι της Νέας Παραλιακής στον Καράβολα, εκατοντάδες Ηρακλειώτες γεύτηκαν την φασολάδα και τα υπόλοιπα σαρακοστιανά εδέσματα που προσφέρθηκαν, άκουσαν μουσική και συμμετείχαν με κέφι και καλή διάθεση.

 

Ξεκινάει η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο δίκτυο της UNESCO 'Η πόλη που μαθαίνει'

Με ένα τριήμερο συμμετοχικού σχεδιασμού από τις 3 μέχρι και τις 5 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας του Δήμου Ηρακλείου ξεκινά την προσπάθεια προκειμένου να διαμορφώσει το πλαίσιο της συμμετοχής της πόλης στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO «Η Πόλη που Μαθαίνει». 

Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο 4 ημερών για να γνωρίσουν οι μαθητές νέες τεχνολογίες

Η Αντιδημαρχία Παιδείας Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου και ο Τομέας Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού ΙΙ του 1ου ΕΚ Ηρακλείου διοργανώνουν εισαγωγικό εργαστηριακό εκπαιδευτικό σεμινάριο τεσσάρων (4) ημερών - 12 ωρών με θέμα «ARDUINO» για μαθητές

Παραδοσιακά Κούλουμα από τον Δήμο Ηρακλείου

Στο παρκάκι της Νέας Παραλιακής,  στον Καράβολα θα γιορτάσει ο Δήμος Ηρακλείου και η Τρίτη Δημοτική  Κοινότητα τα Κούλουμα, την Καθαρή  Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου. 

Προχωρά η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο

Σε συμφωνία για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης υλοποίησης της αποκατάστασης του δυτικού στεγάστρου και εργασιών συντήρησης του ανατολικού στο Παγκρήτιο Στάδιο, κατέληξαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υφυπουργείο,  το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου. Στην σύμβαση θα συμμετέχουν ο Δήμος Ηρακλείου, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Περιφέρεια Κρήτης. 

Ενημερωτική εκδήλωση για τους Δασικούς Χάρτες στις Βασιλειές του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Δ/νση Δασών Ηρακλείου διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τους Δασικούς Χάρτες για τους κατοίκους της Δ.Κ. Βασιλειών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 01/03/2017, στις 06:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών .

Καρναβάλι στην Δημοτική Ενότητα Παλιανής

Καρναβάλι στην Δημοτική Ενότητα Παλιανής διοργανώνουν οι Πολιτιστικοί  Σύλλογοι της περιοχής, οι Σύλλογοι Γονέων, ο Σύλλογος Γυναικών, τα Τοπικά Συμβούλια  με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της «Καστρινής Αποκριάς 2017».

Αποκριάτικος χορός των ΚΗΦΗ Δήμου Ηρακλείου

Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίας Τριάδας, Νέας Αλικαρνασσού, Τεμένους και Παλιανής της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιήσουν αποκριάτικο χορό και κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας το μεσημέρι της Παρασκευής  24 Φεβρουαρίου 2017, στην ταβέρνα «Αυλή του Δευκαλίωνα».

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 1/3/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη   01   Μαρτίου  2017 και ώρα  17:55,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Τριήμερο 25 - 27 Φεβρουαρίου 2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Τριήμερο 25 - 27 Φεβρουαρίου 2017, Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι η κα Μαρία Καναβάκη.
Οι δημότες μπορούν να καλούν στο 2813-409409 για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει προκειμένου να τακτοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Το ΙΚΑ Νέας Αλικαρνασσού πρέπει να παραμείνει ενεργό»

Συνάντηση με τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΙΚΑ Ανατολικής Κρήτης κ. Βασίλη Κοκκινάκη είχε το πρωί της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στην Λότζια.

Το πρόγραμμα των «Πολιτιστικών Αγώνων 2017»

Το πρόγραμμα των «Πολιτιστικών Αγώνων 2017» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ (μέσω του γραφείου του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Γιώργου Αντωνάκη),  από 28 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου 2017.

Ανακοίνωση για τροποποίηση σχεδίου πόλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, μετά την 8/2017  απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στη  συνεδρίαση  της 1ης Μαρτίου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 θα  συζητήσει την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης  Ηρακλείου στο τετράγωνο που βρίσκεται μεταξύ των οδών Ιτάνου, Μονής Τοπλού, Ξυλούρη & Σόλωνος σε εφαρμογή της 256/2008 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου.

Συναυλία στο προαύλιο της Βασιλικής Αγ. Μάρκου

Με μία συναυλία στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2017» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 με ώρα έναρξης τις 19:00. 

Στις εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Μαυσώλου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Τις εργασίες ασφαλτόστρωσης  που εκτελούνται στην οδό Μαυσώλου, στην είσοδο της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου, είδε σήμερα από κοντά ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Η. Λευτέρης Αντωνακάκης.  

Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Μουσική Παραγωγή με Η/Υ για μαθητές» τον Μάρτη στο Ηράκλειο

Η Αντιδημαρχία Παιδείας Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου και ο Τομέας Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού ΙΙ του 1ου ΕΚ Ηρακλείου διοργανώνουν εισαγωγικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Μουσική Παραγωγή με Η/Υ για μαθητές». Το σεμινάριο  θα διεξαχθεί στους χώρους του εργαστηρίου Οπτικοακουστικών Συστημάτων  και του Στούντιο Ηχογραφήσεων του Τομέα στο 1ο ΕΚ Ηρακλείου Κρήτης (Ιτάνου 40 Κηπούπολη Ηράκλειο) την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:00-20:00. 

H παράσταση 'Ζωή σε μας' στον Θεατρικό Σταθμό

Με την Θεατρική Ομάδα του Παραδοσιακού Εργαστηρίου του Γιώργου Κουγιουμτζή  και την κωμωδία «Ζωή σε μας» θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2017» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου

Τροποποιείται το πρόγραμμα προσέλευσης στα ΚΕΠ για το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

Η Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου, ενημερώνει τους δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) μόνιμους κάτοικους Δήμου Ηρακλείου ότι τροποποιείται το πρόγραμμα προσέλευσης στα ΚΕΠ. 

Σε θετικό κλίμα η σύσκεψη για τα αδέσποτα

Ευρεία σύσκεψη φορέων με θέμα το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών, κυρίως στους χώρους των νοσοκομείων του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 21 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στην Λότζια, παρουσία και του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού. 

Συγκροτήθηκαν οι επιτροπές εργασίας του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια, η προκαταρκτική συνάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ορίστηκαν οι επιτροπές εργασίας που θα απαρτίσουν οι συμμετέχοντες μαθητές.

Στη συναυλία για τον συνθέτη Στ. Μάστορα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Τη συναυλία – αφιέρωμα με τίτλο «Ανακαλύπτοντας ξανά τον συνθέτη Στάθη Μάστορα - Ελληνικές Οπερέτες» παρακολούθησε χθες, Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού – Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Πέτρος Ινιωτάκης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini και ο πρώην Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αρχιμουσικός κ. Μύρωνας Μιχαηλίδης.

«Χαμογελάστε …Λοξά!» στο Θεατρικό Σταθμό

Με το μουσικό ακρόαμα- θέαμα από το μουσικό σχήμα «Νόστιμον ήμαρ» με τίτλο «Χαμογελάστε…λοξά!» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2017» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου με ώρα έναρξης τις 21:00 και είσοδο ελεύθερη για το κοινό. 

Επίσκεψη FIBA Europe και ΕΟΚ στo Νέο Κλειστό

 

Κλιμάκιο του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάσκετ (FIBA Europe) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) επισκέφθηκε την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ηρακλείου. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν να διαπιστωθεί η ετοιμότητα των εγκαταστάσεων ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ U19, η οποία θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο τον Ιούλιο του 2017. 

Χιλιάδες Ηρακλειώτες και επισκέπτες στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου

Mε μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή χιλιάδων Ηρακλειωτών και επισκεπτών πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Καστρινής Αποκριάς.

Η Φιλαρμονική στα Δημοτικά Διαμερίσματα

Τελευταία εβδομάδα της αποκριάς και ο ρυθμός του καρναβαλιού αλλά και το κέφι βγαίνει εκτός των τειχών. Έτσι , την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου αλλά και ζογκλέρ θα επισκεφθούν τα Δημοτικά Διαμερίσματα σκορπώντας νότες γιορτής και κέφι σε μικρούς και μεγάλους.  

Συναυλία – αφιέρωμα στον συνθέτη Στάθη Μάστορα

Με ένα αφιέρωμα στον Στάθη Μάστορα με τίτλο «Ανακαλύπτοντας ξανά τον συνθέτη Στάθη Μάστορα - Ελληνικές Οπερέτες», συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2017» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου. Η συναυλία «8 χέρια  - 2 Πιάνα» έφερε στην σκηνή του κατάμεστου Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου τέσσερις εξαίρετους πιανίστες, τους  Δημήτρη Καρύδη, Πέτρο Μόσχο, Μιχάλη Αγγελάκη και  Νίκο Σταυλά, οι οποίοι ερμήνευσαν σε δυο πιάνα έργα των Smetana, Rachmaninoff, Liszt κ.α. και μάγεψαν το κοινό που τους καταχειροκρότησε! 

Ανασύρεται ο φάκελος του νέου Δικαστικού Μεγάρου

Mετά τη συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου  B. Λαμπρινού και του Δικηγορικού Συλλόγου  με τον Υπουργό Δικαιοσύνης

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με τον Πρόεδρο  και το  μέλος του Δ..Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου,  Άρη Ροζάκη και Νίκο Παπαδαντωνάκη αντίστοιχα, το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου.  

Στο στόχαστρο η τοποθέτηση αντικειμένων για την παράνομη εξασφάλιση θέσης στάθμευσης

Σε εκτεταμένη επιχείρηση απομάκρυνσης των αντικειμένων που χρησιμοποιούν ιδιώτες και καταστηματάρχες για την παράνομη εξασφάλιση θέσης στάθμευσης σε διάφορες οδούς, προχώρησε η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας. 

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας - Αλλαγή ημερομηνίας

Η 1η παρουσίαση και ξενάγηση για την εκδήλωση "Κρητική Νομισματική Ιστορία. Έργο σε πράξεις δύο: Αρχαιότητα -Μεσαίωνας και εντεύθεν"στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, με ομιλητή τον αρχαιολόγο-νομισματολόγο Κλεάνθη Σιδηρόπουλο, μετατίθεται από τη Δευτέρα 20 για την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, 6μμ., λόγω απεργίας των αρχαιοφυλάκων.

Κυνηγώντας τον κρυμμένο θησαυρό στο Ηράκλειο - Το 15ο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στις 19/2

Οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2017» συνεχίζονται με το «15ο κρυμμένου θησαυρού» θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ηρακλείου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017. 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 22/2/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:30μ.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

«Ας θυμηθούμε τα παλιά» στο Θεατρικό Σταθμό

Το Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Ας θυμηθούμε τα παλιά» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καστρινή Αποκριά 2017». Συμμετέχουν οι χορωδίες και η ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Ωδείου.

Η σειρά των ομάδων στην αποκριάτικη παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς 2017»

  Η

H παρέλαση των μεταμφιεσμένων Ομάδων της «ΚΑΣΤΡΙΝΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 2017» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017  στις 16:00  από την Χανιώπορτα  (Αρχ. Μακαρίου) έως την Πλατεία Ελευθερίας,  (Καλοκαιρινού  – Ίδης – Δικαιοσύνης  - Πλ. Ελευθερίας).

Μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και πάρτι στο κέντρο

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που θα ξεκινήσει από την Χανιώπορτα στις 16:00 το απόγευμα. Το ραντεβού των ομάδων είναι μία ώρα νωρίτερα, στις 15:00 στην αρχή της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου από την πλευρά της Χανιώπορτας. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ομάδες είναι: Χανιώπορτα - Λεωφόρο Καλοκαιρινού – Ίδης – Δικαιοσύνης – Πλατεία Ελευθερίας.

Στον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό ο Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα

Στα πλεονεκτήματα του Ηρακλείου και της Κρήτης ως τουριστικού προορισμού αλλά και στον επιστημονικό, πολιτισμικό και αγροδιατροφικό τομέα αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Πρέσβη του Καναδά στη χώρα μας κ. Κιθ Μόριλ στη Λότζια.

Σύσκεψη για τα αδέσποτα σκυλιά στα νοσοκομεία συγκαλεί ο Δήμος Ηρακλείου

Σε ευρεία σύσκεψη με θέμα «διαχείριση των αδέσποτων σκυλιών στους χώρους των νοσοκομείων του Ηρακλείου» συγκαλεί τους εμπλεκόμενους φορείς ο Δήμος Ηρακλείου. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί , παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου»  στην Λότζια.

Δωρεάν εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής για τους μαθητές της Στ Τάξης Δ.Σ.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας Δια Βίου Μάθησης Δήμου Ηρακλείου και ο Τομέας Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού 2 του 1ου ΕΚ Ηρακλείου σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου διοργανώνουν εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Εκπαιδευτική Ρομποτική για μαθητές 2017».

Στην Αθήνα για συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή θα έχει στις 13.30 της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Άρη Ροζάκη. 

Πέφτει η αυλαία στο 2ο Φεστιβάλ Πιάνου με διπλή συναυλία «8 χέρια – 2 Πιάνα» στις 17 και 18/2

Με διπλή συναυλία ολοκληρώνεται το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου , την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου.  Πρόκειται για την πρωτότυπη μουσική σύμπραξη «8 χέρια  - 2 Πιάνα», στην οποία τέσσερις  εξαίρετοι πιανίστες, οι Δημήτρης Καρύδης, Πέτρος Μόσχος, Μιχάλης Αγγελάκης, Νίκος Σταυλάς  θα καθίσουν σε δυο πιάνα και θα αποδώσουν μαζί  έργα των Smetana, Rachmaninoff, Liszt κ.α. 

Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου με έργα Latin και Jazz

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2017» με συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός: «Μέσω του προγράμματος “Αθλητισμός στα Καταστήματα Κράτησης” θέλουμε να συμβάλλουμε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κρατουμένων»

Επίσκεψη στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Κώστα Βαρδαβά και Μαρία Καναβάκη, καθώς και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Άρη Ροζάκη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να συζητήσει ο Δήμαρχος με τον διευθυντή των φυλακών Κώστα Μαυραντωνάκη για τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στο κατάστημα καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος στην βελτίωσή τους. 

Σύσκεψη για την ηχορύπανση στον Δήμο Ηρακλείου

Ευρεία σύσκεψη φορέων συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου με στόχο την ενημέρωση για το θέμα της ηχορύπανσης. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιάννης Ρασούλης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Αδειοδότησης Καταστημάτων, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, του πρώτου Δημοτικού Διαμερίσματος, της ΕΛ.ΑΣ., των ιδιοκτητών καταστημάτων και της κίνησης «Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης». 

Σύσκεψη για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στην ιχθυαγορά της οδού Καρτερού

Αυστηρές συστάσεις για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους ιχθυέμπορους που δραστηριοποιούνται στην οδό Καρτερού στο κέντρο του Ηρακλείου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Ινιωτάκης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια.

Ξενάγηση στο Μουσείο Ιατρικής

Ξενάγηση στο Μουσείο Ιατρικής, που βρίσκεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις Βούτες Ηρακλείου οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου η Αντιδημαρχία Πολιτισμού- Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου με την Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού σε συνεργασία με το Μουσείο Ιατρικής. Η ξενάγηση θα γίνει από γιατρούς και το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου και θα ξεκινήσει στις 12:30 το μεσημέρι.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για παραχώρηση Κηποθεάτρου Ν. Καζαντζάκη στις Σχολές Χορού

Προκειμένου να παραχωρηθεί ο χώρος του Κηποθεάτρου Ν. Καζαντζάκη στις σχολές χορού για τις καθιερωμένες ετήσιες παραστάσεις τους, θα διενεργηθεί κλήρωση μεταξύ των ενδιαφερομένων, ώστε να ορισθούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησής τους.

Οι κίτρινοι κάδοι ανακύκλωσης στο Ηράκλειο

Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός: «Θέλουμε να γίνει η ανακύκλωση συνήθεια για όλους τους Ηρακλειώτες»

 

Στην τοποθέτηση κίτρινων κάδων απορριμμάτων προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το δίκτυο ανακύκλωσης της πόλης. Οι κίτρινοι κάδοι προορίζονται για τη συλλογή  χαρτιού αποκλειστικά και θα τοποθετηθούν αρχικά σε χώρους όπου παράγονται ως απορρίμματα μεγάλοι όγκοι χαρτικής ύλης, όπως είναι τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες. Συνολικά αναμένεται η τοποθέτηση 60 κάδων σε περισσότερα από 40 σημεία σε ολόκληρο το Ηράκλειο. 

Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων του, διοργανώνει για τα μέλη του PARTY MASKE ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 Φεβρουαρίου 2017 στο κέντρο ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ LIVE στις κατω Αρχανες.

Συνεργασία Πειραματικού Γυμνασίου και ΕΠΑ.Λ. Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου

Συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Φεβρουαρίου εκπρόσωποι του Πειραματικού Γυμνασίου και του ΕΠΑ.Λ. Ειδικής Αγωγής  Ηρακλείου. Αφορμή της συνάντησης ήταν οι κοινές δράσεις των δύο σχολείων που έχουν στόχο μέσα από την γνωριμία, την επικοινωνία, την συνεργασία και την αλληλεπίδραση των μαθητών να στείλουν το μήνυμα ότι όλοι μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, παρά την διαφορετικότητά τους.

Αυτοσχεδιασμός πάνω σε ένα κινηματογραφικό αριστούργημα στο 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου

Με μια πρωτότυπη παράσταση που συνδυάζει κινηματογράφο και μουσική, συνεχίζεται την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου. Στις 20.30 στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου θα γίνει η προβολή του βωβού αριστουργήματος του Μπάστερ Κίτον  «Ο Στρατηγός», με ζωντανό αυτοσχεδιασμό στο πιάνο από τον πιανίστα και συνθέτη Κώστα Φωτόπουλο.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζουν τη σειρά των παρουσιάσεων με επίκεντρο την Κρητική Ιστορία αυτή τη φορά με την πολύτιμη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Από τις 20 μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου η έκθεση «War in peace» για τους μαθητές του Ηρακλείου

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 η έκθεση του φωτογράφου Άρη Μεσσήνη «War in peace» (Πόλεμος σε ζώνη ειρήνης), στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Συναυλία με δύο φωνές και ένα πιάνο στο θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Συναυλία με 2 φωνές και ένα πιάνο και τίτλο «Αυτοσχεδιάζοντας» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 20:30 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Θα ερμηνευτούν τραγούδια που άφησαν ιστορία από Έλληνες και ξένους συνθέτες (Λεούσης, Ανδρέου, Μικρούτσικος, Σπανός, Πλέσσας, Χατζηνάσιος, Χατζιδάκις, Θεοδωράκης κ.α.) από τους Μάνο και Γιώργο Νικολουδάκη. 

Διανομή για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) θα προβεί στη διανομή προϊόντων

Ηλεκτρονικός εξοπλισμός από τη Λέσχη Lions Ηρακλείου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου επισκέφθηκαν χθες ο Πρόεδρος και τα μέλη της Λέσχης Lions Ηρακλείου προκειμένου να προσφέρουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Συνάντηση στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου

Με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Ταξίαρχο κ. Σήφη Κανακουσάκη συναντήθηκε σήμερα ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός.

Καταγραφή κάδων και επανακαθορισμός δρομολογίων των απορριμματοφόρων από τον Δήμο

Με στόχο την βελτίωση της διαδικασίας αποκομιδής των απορριμμάτων, την μέγιστη απόδοση και την συντόμευση του χρόνου των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο την καταγραφή των θέσεων των μπλε και πράσινων κάδων απορριμμάτων, των περιβαλλόντων χώρων, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων των οδών όπου βρίσκονται.

Αποκριάτικος Χορός της ΔΕΠΤΑΗ

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ, διοργανώνουν μεγάλο αποκριάτικο χορό το Σάββατο 18.02.2017 και ώρα 21:30, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Αίθουσα Εστιατορίου), οδός Πλαστήρα & Ρωμανού, είσοδος από οδό Γιαννίκου.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 8ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών…κυνηγών πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017,  στο Πάρκο Γεωργιάδη  το 8ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Καστρινού Καρναβαλιού  με τη διοργάνωση των «EUROGEKA» και  την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.

Ανακοίνωση για το ειδικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΗ

Συνεδρίασε η Επιτροπή Παρακολούθησης της υλοποίησης της απόφασης του Δ.Σ. για την θέσπιση ειδικού τιμολογίου ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ, λόγω της λήξης και της δεύτερης προθεσμίας.

Ένα ρεσιτάλ γεμάτο Μεσόγειο από την Yekaterina Lebedeva στο 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου

Σε ήχους της Μεσογείου «ταξίδεψε» το κοινό στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου,  η διεθνούς φήμης πιανίστα Yekaterina Lebedeva, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, με το ρεσιτάλ που έδωσε στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου

H Υekaterina Lebedeva στο 2ο Φεστιβάλ Πιάνου

Με ρεσιτάλ από την διεθνούς φήμης πιανίστα Yekaterina Lebedeva συνεχίζεται απόψε, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου. Το ρεσιτάλ (ώρα έναρξης 20.30, Πειραματικό Θέατρο Πολιτιστικού Κέντρου) έχει τίτλο «Άκρες της Μεσογείου» και περιλαμβάνει έργα Ισπανών και Ελλήνων συνθετών. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα γίνει προβολή εικαστικών συνθέσεων εμπνευσμένων από τα χρώματα της Μεσογείου.

Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός : «Στόχος μας η φροντίδα, η προστασία και η κάλυψη των αναγκών των ατόμων με κινητικά προβλήματα»

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της πρώτης κούνιας για ΑμέΑ στο Δήμο Ηρακλείου. Η κούνια τοποθετήθηκε στην Παιδική Χαρά που βρίσκεται στην περιοχή του Καράβολα.  

Σύσκεψη για θέματα ηχορύπανσης συγκαλεί ο Δήμος

 

Ο Δήμος Ηρακλείου για την καλύτερη ενημέρωση των αρμοδίων φορέων και των δημοτών σχετικά με ζητήματα ηχορύπανσης, συγκαλεί σύσκεψη την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Ευχαριστήριο Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης

Η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου ευχαριστεί την εθελόντρια κτηνίατρο Nina – Nicola Schollhorn, το ξενοδοχείο Capsis Astoria Heraklion και το Φιλοζωικό Σωματείο «Ζωφόρος».

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 13/2/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου  2017 και ώρα 17:55,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Σημαντικός αριθμός στειρώσεων αδέσποτων σκυλιών στο Κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου

O Δήμος Ηρακλείου καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να στειρώσει τα αδέσποτα σκυλιά στην επικράτειά του, εκτός από τις στειρώσεις και τις σημάνσεις που πραγματοποιεί ο συνεργαζόμενος κτηνίατρος με το κυνοκομείο και το δημοτικό κτηνιατρείο, έχει προχωρήσει και στην αποδοχή δωρεάν στειρώσεων από εθελοντές κτηνιάτρους. 

Εντυπωσίασαν οι Ηρακλειώτες Λίνα Ζάχαρη και Αντώνης Μπουνταλάκης στο 2ο Φεστιβάλ Πιάνου

Με συναυλία δυο ταλαντούχων Ηρακλειωτών, της Λίνας Ζάχαρη και του Αντώνη Μπουνταλάκη, συνεχίστηκε το βράδυ της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου, στο κατάμεστο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου,  παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου

Πληροφορίες για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων

Με την έναρξη του 2017 όσοι δημότες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστο χώρο της πόλης του Ηρακλείου, έχουν υποχρέωση πριν κάνουν χρήση να υποβάλλουν στο Δήμο Ηρακλείου αίτηση έως 31/3/2017 προκειμένου να χορηγηθεί άδεια χρήσης όπως ορίζουν οι διατάξεις του Ν. 1080/80.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τη νέα διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Συνάντηση με την νέα διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήματος Ανατολικής Κρήτης,  είχε το πρωί της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

8ο Παιδικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στο Πάρκο Γεωργιάδη την ερχόμενη Κυριακή 12/2

Με το 8ο Παιδικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Γεωργιάδη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Καστρινού Καρναβαλιού την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.  

Startup Europe Week Crete σήμερα στο Ηράκλειο

Στο  Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου φιλοξενείται  σήμερα, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου,  το φετινό Startup Europe Week Crete, το οποίο διεξάγεται σε τρεις πόλεις του νησιού (Χανιά 3/2, Ηράκλειο 7/2 και Ρέθυμνο 10/2). Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιούνται ομιλίες, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, παρουσιάσεις εργασιών, εργαστήρια, live events και networking / party events.  

Ευχές και χαμόγελα στην πίτα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου

Την δική του βασιλόπιττα έκοψε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου στο Πολύκεντρο Νεολαίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων αλλά και παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού, του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Γιώργου Βλαχάκη, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού- Εθελοντισμού κ. Αριστέας Πλεύρη, του Αντιπροέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νεκτάριου Ανδρεαδάκη καθώς και των προέδρων των Δημοτικών Διαμερισμάτων. 

Ημερίδα από το Δήμο Ηρακλείου για την συνεργασία Κοινωνικών δομών και φορέων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ημερίδας που διοργάνωσε το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, με θέμα τη «Δημιουργία Δικτύων Συνεργασίας στις Σύγχρονες Κοινότητες» ,παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου .

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους» του Δήμου Ηρακλείου

Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους» του Δήμου Ηρακλείου. Το πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει επί μέρους προγράμματα για όλες τις ηλικίες υλοποιείται με  συνεργασία της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και απασχολεί συνολικά είκοσι έξι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής διαφορετικών ειδικοτήτων.

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών για την αποκατάσταση του Καπετανάκειου

Τελείωσε το πρωί της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου 2017 η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 1ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ "ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ" ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ΄ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ», προϋπολογισμού 3.568.780,49€.

 

«Από την αριστοτελική φυσική φιλοσοφία στις σύγχρονες επιστήμες».

Το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου διοργανώνει εσπερίδα την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17:30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Αίθουσα Καστελλάκη) με θέμα «Από την αριστοτελική φυσική φιλοσοφία στις σύγχρονες επιστήμες».

Με τους Ηρακλειώτες Λίνα Ζάχαρη και Αντώνη Μπουνταλάκη συνεχίζεται το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου

Με ρεσιτάλ πιάνου από την διεθνούς φήμης πιανίστα Αλεξία Μουζά ξεκίνησε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου  το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου. Το πρόγραμμα συνεχίζεται την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου με τους ταλαντούχους Ηρακλειώτες πιανίστες Λίνα Ζάχαρη και Αντώνη Μπουνταλάκη

 

Συλλυπητήρια δήλωση Αντιδημάρχου Πολιτισμού Α. Πλεύρη για τον θάνατο του Μπότη Θαλασσινού

Ο ζωγράφος Μπότης Θαλασσινός υπήρξε μια πολυδιάστατη καλλιτεχνική προσωπικότητα του τόπου μας, που κατόρθωσε να συνδυάσει επαρκώς και με αδιάλειπτο πάθος,  τις ιστορικές μνήμες και τα βιώματά του από την Κρήτη με τις εικαστικές αναζητήσεις της σύγχρονης Δυτικής Τέχνης.

Εθελοντική προσφορά στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου από τη Λέσχη LIONS

Με στόχο να προσφέρουν ψυχαγωγία στα ηλικιωμένα μέλη των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου, μέλη της Λέσχης LIONS επισκέφτηκε το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Πόρου, όπου πραγματοποιήθηκε μια μικρή ψυχαγωγική εκδήλωση στους ηλικιωμένους της περιοχής.

Πρεμιέρα με ρεσιτάλ της Αλεξίας Μουζά για το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου

Με Ρεσιτάλ Πιάνου σε έργα Beethoven, Ginastera και Prokofiev από την πολυβραβευμένη πιανίστα Αλεξία Μουζά, ξεκινάει την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, στις 20.30 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο ,  το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου Ηρακλείου.

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον θάνατο του Μαρίνου Ι. Ιδομενέως

Ο Μαρίνος Ι. Ιδομενέως αφοσιώθηκε ολοζωής στην έρευνα και στην μελέτη του Λαϊκού Πολιτισμού της Κρήτης. Στο συγγραφικό του έργο διασώθηκαν, με σεβασμό και γνώση, πολύτιμα στοιχεία της μακραίωνης παράδοσης του τόπου μας.

«Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά» – Ξεκινούν οι εκδηλώσεις την Κυριακή

Ξεκινούν την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή των ομάδων κυνηγιού και με την περυσινή νικήτρια «EUROGEKA». 

Ανακοινώσεις Δημόσιας Κλήρωσης για τη συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής δύο έργων

Ανακοινώσεις Δημόσιας Κλήρωσης που αφορά στην συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου:

Ξεκίνησε η «Καστρινή Αποκριά 2017»

Με την αρχή του Τριωδίου ξεκίνησαν και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Καστρινή Αποκριά 2017» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου με την ΔΗΚΕΗ σε συνεργασία με την συντονιστική επιτροπή των ομάδων κυνηγιού και την περυσινή νικήτρια «Eurogeka». 

Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Στην Αθήνα,  προκειμένου να συμμετάσχει στην σύσκεψη του Υπουργείου  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών, θα βρίσκεται την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός. 

«Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας»

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου συνεχίζουν την παρουσίαση θεμάτων κρητικής ιστορίας. 

Εργασίες της ΔΕΥΑΗ στη Φορτέτσα με επιπτώσεις στην υδροδότηση σε Ηλιούπολη και Κορακοβούνι

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι λόγω αναγκαίων εργασιών στο πλαίσιο του έργου «Αντικατάσταση – Επέκταση δικτύων Ύδρευσης – Αποχέτευσης στην περιοχή της Φορτέτσας», θα γίνει προγραμματισμένη διακοπή από σήμερα Πέμπτη 02-02-2017 και ώρα 21:00 το βράδυ, που θα έχει επιπτώσεις στην υδροδότηση των περιοχών Ηλιούπολης και Κορακοβουνίου. Οι εργασίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα της Παρασκευής και θα ακολουθήσει σταδιακή τροφοδοσία των δικτύων με νερό.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 7/2/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Πρόσκληση για ενημέρωση των δικαιούχων ταφοπεδίων στο παλαιό και νέο κοιμητήριο

Η Αντιδημαρχία Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου καλεί τους  δικαιούχους οικογενειακών ταφοπεδίων  στο Κοιμητήριο Κων/νου και Ελένης και στο  Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Δημοτικών Κοιμητηρίων προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα που τους αφορούν

47η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  04.02.2017 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια)   και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

Συνάντηση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής με το προεδρείο του Πολ. Συλλόγου Αγ. Αικατερίνης

Τα κοινωνικά ζητήματα της περιοχής της Αγίας Αικατερίνης συζήτησε με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης κ. Μηνά Μαυροειδή και με την ταμία κ. Ασημίνα Δοκιανάκη η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη. Η Αντιδήμαρχος ενημερώθηκε αναλυτικά για το κοινωνικό έργο τόσο του Πολιτιστικού Συλλόγου όσο και της ενορίας της περιοχής ενώ συζήτησε και ενδεχόμενη συνεργασία ανάμεσα στον σύλλογο και το Δήμο Ηρακλείου.

Ημερίδα του ΚΕΣΑΝ για τη Δημιουργία Δικτύων Συνεργασίας στις Σύγχρονες Κοινότητες

Ημερίδα με θέμα: «Δημιουργία Δικτύων Συνεργασίας στις Σύγχρονες Κοινότητες» διοργανώνει το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και  υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Τροποποιείται το πρόγραμμα προσέλευσης στα ΚΕΠ για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Η Διεύθυνση ΚΕΠ του Δήμου, ενημερώνει τους δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος <Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης> (ΚΕΑ) μόνιμους κάτοικους Δήμου Ηρακλείου ότι τροποποιείται το πρόγραμμα προσέλευσης στα ΚΕΠ σύμφωνα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ, μετά την 1η Φεβρουαρίου 2017 για υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης για έγκριση του σχετικού επιδόματος, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός: «Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο Ηράκλειο ένας από τους στρατηγικούς μας στόχους»

Τις κατευθύνσεις για την επίτευξη του στρατηγικού στόχου επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στο Ηράκλειο, που έχει θέσει εξαρχής η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου, έδωσε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας του Δήμου που συνεδρίασε παρουσία του. 

Συνάντηση για τη δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης

Με την Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ και Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης  κ. Ελένη Παπαδάκη συναντήθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη.

Σεμινάριο-Ενημέρωση σχετικά με τις εξετάσεις του London College of Music Examinations

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου σαν Εξεταστικό Κέντρο για όλη την Κρήτη του London College of Music Examinations και του Registry of Guitar Tutors,   διοργανώνει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. στον χώρο του Ωδείου που βρίσκεται στο Πολιτιστικό & Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (λεωφ. Πλαστήρα 10), Σεμινάριο-Ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα και τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων για την απόκτηση τίτλων σπουδών του εν λόγω Πανεπιστημίου.

Ευχαριστήριο του Δήμου Ηρακλείου και του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου

  

Ο Δήμος Ηρακλείου & η Διαχειριστική Επιτροπή του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά:

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις – Εκδρομή στους αρχαιολογικούς χώρους της Μεσσαράς

Εθελοντικές Ομάδες Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζουν τη σειρά θεματικών εκδρομών και ξεναγήσεων για τους δημότες.

Το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου

Ξεχωριστές στιγμές απόλαυσης υπόσχεται να προσφέρει στους μουσικόφιλους του Ηρακλείου το 2ο Φεστιβάλ Πιάνου του Δήμου, που οργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Παρατείνεται μέχρι 10/2 η προθεσμία για τις αιτήσεις ένταξης στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΗ

Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2017 παρατείνεται η προθεσμία για την κατάθεση αίτησης των δημοτών του Ηρακλείου που πληρούν τα κριτήρια για την ένταξή τους στο ειδικό μειωμένο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ύδρευσης για 1000 άπορους καταναλωτές, όπως αποφάσισε το Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ και επικύρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Β. Λαμπρινού με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου

Εθιμοτυπική συνάντηση είχε το μεσημέρι της Τρίτης 31 Ιανουαρίου,  στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή  Ηρακλείου Ταξίαρχο Σήφη Κανακουσάκη, στον οποίο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καινούργια του καθήκοντα.  

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων

Με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης 31 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στην Λότζια, και συζητήθηκαν τα γενικά προβλήματα της περιφέρειας του Δήμου αλλά και τα επί μέρους θέματα κάθε κοινότητας. Τέθηκαν ζητήματα καθαριότητας, τεχνικής υποστήριξης, αγροτικής οδοποιίας κ.λπ. . 

Μεγάλη συμμετοχή των σχολείων στο πρόγραμμα Βιωματικών Επισκέψεων, Άθλησης και Φυσικής Δραστηριότητας του Δήμου Ηρακλείου

Μεγάλη είναι η συμμετοχή σχολείων από όλη την Κρήτη, στο  πρόγραμμα Βιωματικών Επισκέψεων, Άθλησης και φυσικής δραστηριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Ξεκινάνε οι εργασίες φρεζαρίσματος και ασφαλτόστρωσης στην οδό Ούλαφ Πάλμε

Το Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι αύριο, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017, ξεκινάνε εργασίες  επί της οδού Ούλαφ Πάλμε στα πλαίσια του έργου  «Ανακατασκευή ασφαλτικών οδοστρωμάτων». 

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης»

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο  της στρατηγικής δημοσιότητας και ενημέρωσης των πολιτών,  με ιδιαίτερη έμφαση στις ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες, πληροφορεί ότι:

Το πρόγραμμα «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και απευθύνεται σε νοικοκυριά που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στο προσωπικό του Δήμου

Το αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Ε.Κ.Α.Β Ηρακλείου διοργανώνει κύκλο σεμιναρίων  πιστοποιημένης εκπαίδευσης σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για το προσωπικό του Δήμου.

Δράσεις παρέμβασης από το Δήμο για το Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO «Η πόλη που μαθαίνει»

Με ουσιαστικές δράσεις ξεκινά δυναμικά η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν». Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στο  Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου τις ημερομηνίες 3 έως 5 και 10 έως 12 Μαρτίου σε μη εργάσιμες ώρες.

Επαναλαμβάνεται η έκθεση «War in peace» του Άρη Μεσσήνη για τους μαθητές του Ηρακλείου

Για τους μαθητές της Β και Γ Λυκείου των Σχολείων του Ηρακλείου πρόκειται να επαναληφθεί η έκθεση του φωτογράφου Άρη Μεσσήνη «War in peace» (Πόλεμος σε ζώνη ειρήνης) μετά και την επιτυχία που σημείωσε αλλά και λόγω του εκπαιδευτικού της χαρακτήρα.

Ημερίδα του ΚΕΣΑΝ για τη Δημιουργία Δικτύων Συνεργασίας στις Σύγχρονες Κοινότητες

Ημερίδα με θέμα: «Δημιουργία Δικτύων Συνεργασίας στις Σύγχρονες Κοινότητες» διοργανώνει το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και  υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.  

Συνεχίζονται οι φυτεύσεις δένδρων από τον Δήμο

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχετικού προγράμματος της Δημοτικής Αρχής, που ξεκίνησε με φυτεύσεις στην πλατεία Ελευθερίας, την πλατεία Κορνάρου, κ.α., πραγματοποιήθηκαν νέες τοποθετήσεις 31 ώριμων δένδρων (αργιές, κερλετέριες, γιακαράντες και βραχυχίτωνες),  ύψους από 2,5 μ. έως και 3 μ., στην λεωφόρο  Παπαναστασίου.

Παράταση της διαδικασίας για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών

Από το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου, ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης  με αριθμό 5312/16-1-2017 ( ΦΕΚ 121/24-1-2017,τ.Β), η διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, καθώς και η ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών, η οποία προβλέπεται στην παρ. 2 του αρθρ. 39 του Ν. 4264/2014(Α΄118) ,όπως ισχύει, παρατείνεται έως τις 31-3-2017 ( ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί).

Ανδρικά ρούχα από τη Λέσχη Lions στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

Ανδρικό ρουχισμό στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου προσέφερε η Λέσχη Lions Ηρακλείου ζεσταίνοντας με τον τρόπο αυτό όχι μόνο το σώμα αλλά και τις ψυχές των ανθρώπων που αναζήτησαν στέγη τις ημέρες του ψύχους στον συγκεκριμένο χώρο. 

Τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας εθελοντισμού προανήγγειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Θερμό χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στους εθελοντές του Δήμου, την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση για την ετήσια κοπή της πίτας τους στο Πολύκεντρο Νεολαίας. «Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντί σας» τόνισε, «για την τόσο σημαντική προσφορά σας στην πόλη και το πνεύμα συνεργασίας που άοκνα καλλιεργείτε».

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη είχε το πρωί του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου , στο γραφείο του στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης και Σωκράτης Βαρδάκης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή  Γιάννη Μιχελογιαννάκη , ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Απόλλωνας  Φιλιππής και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών του 2019

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Ιανουαρίου η συνάντηση στη Λότζια του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ.Κώστα Βαρδαβά με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών κ. Ιωσήφ Σταυρακάκη.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 30/1/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 30  Ιανουαρίου  2017 και ώρα 17:55,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:   http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2030-1-17.pdf

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού M. Βλαζάκη

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού  Μαρία Βλαζάκη είχε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Επικήδειος Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για τον ζωγράφο Γιάννη Μιγάδη

Αποχαιρετάμε σήμερα τον Γιάννη Μιγάδη, μια σπουδαία προσωπικότητα της Τέχνης, που γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1926, και κατόρθωσε να συνδυάσει αξιοθαύμαστα την ζωή, τα βιώματα και τις εικόνες του γενέθλιου τόπου, με την Τέχνη της ζωγραφικής. 

Συνεχίζεται έως και 31/1 η κατάθεση αιτήσεων για ένταξη στο ειδικό μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΗ

Συνεχίζεται έως και  την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 η κατάθεση αίτησης των δημοτών του Ηρακλείου που πληρούν τα κριτήρια για την ένταξή τους στο ειδικό μειωμένο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ύδρευσης για 1000 άπορους καταναλωτές που αποφάσισε το Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ και επικύρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Νέα καλαθάκια απορριμμάτων τοποθετεί ο Δήμος

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης 150 νέων απορριμματοδεκτών σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Πρόκειται για καλαίσθητα καλαθάκια απορριμμάτων που περιλαμβάνουν και σταχτοδοχείο, τα οποία πυκνώνουν το δίκτυο απορριμματοδεκτών.

Δράσεις παρέμβασης από το Δήμο για το Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO «Η πόλη που μαθαίνει»

Με ουσιαστικές δράσεις ξεκινά δυναμικά η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν». Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στο  Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου τις ημερομηνίες 3 έως 5 και 10 έως 12 Μαρτίου σε μη εργάσιμες ώρες.

Συσκευή αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα προμηθεύεται ο Δήμος

Μία συσκευή αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα πρόκειται να προμηθευτεί ο Δήμος Ηρακλείου, έτσι προχωρά σε συνοπτικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου.

Επιχείρηση καθαρισμού γύρω από το παλιό εργοστάσιο «Καστρινάκη»

Σε εκτεταμένη επιχείρηση καθαρισμού της έκτασης γύρω από το παλιό εργοστάσιο «Καστρινάκη»,  κάτω από την πλατεία Ελευθερίας και το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου,  προχώρησε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. 

Αυτοψία σε ετοιμόρροπο κτίσμα

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΣ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΤΙΣΜΑ ΜΕ ΗΜΙΥΠΟΓΕΙΟ (πρώην διώροφο) ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΑΡΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 3 –ΒΑΛΕΣΤΡΑΣ 4 ,ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ, στην   ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΤΙΣ 19-1-2017

Σεμινάριο πιάνου με την διεθνούς φήμης σολίστ Yekaterina Lebedeva στο Πολιτιστικό Κέντρο

Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πιάνου που διοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου στην Πειραματική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου (6-18 Φεβρουαρίου 2017), θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο πιάνου με την διεθνούς φήμης πιανίστα Yekaterina Lebedeva στις 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου.

Ανοικτός διαγωνισμός για την αποκατάσταση και διαρρύθμιση του Καπετανάκειου από τον Δήμο

Σε ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση- διαρρύθμιση 1ου Λυκείου Ηρακλείου  (Καπετανάκειο) προσθήκη κατ επέκταση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου» προχωρά τώρα ο Δήμος Ηρακλείου. 

Καστρινή Αποκριά 2017 - Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει, σε συνεργασία με τις ομάδες κυνηγιού και ιδιαίτερα με την περυσινή νικήτρια «EUROGEKA», τις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 24/1/17

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Τρίτη 24/01/2017 και ώρα 12.30 για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/zwhs/1-2017%20synedriash.pdf

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για τον θάνατο της Βιργινίας Μανασάκη

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο της  Βιργινίας Μανασάκη. Η τόσο πρόωρη αναχώρησή της από την ζωή αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία του Ηρακλείου, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην εξαίρετη οικογένειά της. 

Ανακοίνωση Συγκρότησης Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής έργου

Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΠΑΖΟΥΡΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΜΑΥΣΩΛΟΥ, ΔΙΔΟΥΣ & ΑΡΤΕΜΗΣΙΑΣ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΥΤΩΝ».(1 τακτικό και 1 αναπληρωματικό μέλος).

Προσφορά και συνεργασία από τη Λέσχη Lions Ηρακλείου στο Κέντρο Αστέγων

Με τον Πρόεδρο της  Λέσχης Lions Ηρακλείου κ. Μιχάλη Κλεισαρχάκη καθώς και με τον πρώην πρόεδρο της Λέσχης κ. Κώστα Νύκταρη συναντήθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη και συζήτησε μαζί τους θέματα προσφοράς, αλληλεγγύης και εθελοντισμού.

Απαλλαγή από τα τροφεία μέσω αύξησης των εισοδηματικών ορίων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου

Στην απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τροφείων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για επιπλέον 61 οικογένειες προχωράει ο Δήμος Ηρακλείου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ωφελούμενων σε 164.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 23/1/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας στον Δήμο Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 21 - 22/1/2017

Σας ενημερώνουμε ότι για το Σαββατοκύριακο 21 έως 22 Ιανουαρίου 2017 Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας θα είναι οΑντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών - Αθλητισμού - Νέας Γενιάς - ΚΕΠ κ. Κωνσταντίνος Βαρδαβάς. Υπενθυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στον αριθμό 2813-409409 για να δηλώνουν οποιαδήποτε βλάβη ή πρόβλημα προκύψει.

Συνάντηση για το στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου

Συνάντηση με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Ηγουμενίδη είχε το πρωί της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου στο γραφείο του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Κώστας Βαρδαβάς.

Διαδρομές για mini bus εντός των τειχών δοκιμάστηκαν στο Ηράκλειο

Δύο διαδρομές για μικρά λεωφορεία που επανασχεδιάστηκαν για να καλύπτουν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού εντός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου δοκίμασαν σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης μαζί με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου κ. Καλλέργο Βουλγαράκη, καθώς και τον ειδικό σύμβουλο κ. Στέλιο Μικράκη. 

Παρουσιάστηκε η εφαρμογή για κινητά και tablets 'Δημότης Ηρακλείου'

Μια έξυπνη εφαρμογή δημιούργησε ο Δήμος Ηρακλείου που θα δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την πόλη οι δημότες αλλά και θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα, προβλήματα και ότι άλλο κρίνουν απαραίτητο.

Καμία αύξηση στην τιμή του καφέ στα καταστήματα της ΔΕΠΤΑΗ

Η ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ ενημερώνει ότι η επιβάρυνση ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καφέ (τέσσερα ευρώ το κιλό πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ) έχει απορροφηθεί από την επιχείρηση από 1/1/ 2017.

Μελέτη για το κτιριακό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας από το Δήμο Ηρακλείου

Το κτιριακό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας προγραμματίζει να φροντίσει ο Δήμος Ηρακλείου με τις Τεχνικές του Υπηρεσίες. Έτσι προχωρά σε μελέτη με αντικείμενο «Μελέτη αποτίμησης φέρουσας ικανότητας και ανασχεδιασμού του κτιριακού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου».

Δεν προβλέπεται παράταση της διαδικασίας ανανέωσης ή χορήγησης νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμΕΑ – Οι ημερομηνίες στα ΚΕΠ

Δεδομένου ότι δεν προβλέπεται παράταση της διαδικασίας ανανέωσης ή χορήγησης νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμΕΑ μετά τις  31-1-2017,  και  η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης, βρίσκεται υπό μετακόμιση την περίοδο αυτή, κρίνεται σκόπιμη η εκ νέου ενημέρωση των πολιτών ΑμεΑ περιοχής Ηρακλείου, σχετικά με την παραπάνω διαδικασία εντός της προθεσμίας κατά τον τρέχοντα μήνα. 

Ευχαριστήριο προς τον Δήμο Ηρακλείου από την Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών

Η Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών ευχαριστεί τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Εμμ. Περαντωνάκη, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνο Παττακό, τον Αντιδήμαρχο της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Γιάννη Αναστασάκη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Χάρη Μαμουλάκη, τα υπηρεσιακά στελέχη και υπαλλήλους των παραπάνω υπηρεσιών

Μουσική εκδήλωση στο ΚΗΦΗ Αγίας Τριάδας

Μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στο ΚΗΦΗ Αγίας Τριάδας της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου  σε συνεργασία με την Λέσχη Lions.

Σε Αθανάτους και Γούρνες Τεμένους ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τους Αθανάτους και τις  Γούρνες Τεμένους επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Γιάννη Αναστασάκη, Χάρη Μαμουλάκη και Γιάννη Ρασούλη, συνομίλησε με τους προέδρους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, καθώς και με τους κατοίκους προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 18/1/2017

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/image11493.pdf

Ηλεκτρονικές πινακίδες στο δημοτικό πάρκινγκ του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

Στην εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινακίδων στο Χώρο Στάθμευσης Οχημάτων (πάρκινγκ) στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» προχώρησε η διαχειρίστρια του χώρου Μονομετοχική Δημοτική Ανώνυμος Εταιρία Ηρακλείου – ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. 

Ξεκίνησαν οι εργασίες στον Kόλπο του Δερματά

Σε αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης του Κόλπου του Δερματά, οι οποίες ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα, προέβη το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους, Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη και Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Ρασούλη.  

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του Άρη Μεσσήνη «War in Peace»

Τον πολυβραβευμένο φωτορεπόρτερ κ. Άρη Μεσσήνη δέχτηκε στο γραφείο του στην Λότζια, το πρωί της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο κ. Μεσσήνης βρέθηκε στο Ηράκλειο για τα εγκαίνια της έκθεσής του «War in Peace – Πόλεμος σε ζώνη ειρήνης», τα οποία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. 

Συντήρηση και επισκευή δημοτικού κτιρίου για την μετατροπή του σε συνεργείο ηλεκτροφωτισμού

Σε συνοπτικό διαγωνισμό για την συντήρηση και επισκευή του Δημοτικού κτιρίου 880 (στη ΣΕΑΠ) που μετατράπηκε σε συνεργείο του τμήματος ηλεκτροφωτισμού της Τεχνικής Υπηρεσίας προχωρά τώρα ο Δήμος Ηρακλείου.

Εποικοδομητική συνάντηση Δήμου Ηρακλείου – Ο.Λ.Η. για την χερσαία ζώνη

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και την δεύτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Απόλλωνα Φιλιππή, με αντικείμενο την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στον Δήμο.  

Ο Δήμος καλεί τους δημότες να αναφέρουν τις καταστροφές τους δρόμους της πόλης

Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών αλλά και τα προβλήματα που άφησαν πίσω τους στους δρόμους της πόλης η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου καλεί τους δημότες να επικοινωνήσουν και να αναφέρουν τα σημεία που έχουν καταγράψει και χρήζουν αποκατάστασης  με στόχο την αντιμετώπιση τους. 

Δημιουργία παιδικής χαράς στα Σταυράκια

Παιδική χαρά στα Σταυράκια πρόκειται να φτιάξει ο Δήμος Ηρακλείου που προχωρά σε συνοπτικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Δημιουργία παιδικής χαράς στα Σταυράκια».

Ξεκινάει την Παρασκευή η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων από τον Δήμο Ηρακλείου

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται ότι: Η πίστωση λογαριασμών 3.087 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων του Δήμου Ηρακλείου για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2016,   θα ξεκινήσει  την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου  2017.

Ανοιχτοί οι Παιδικοί Σταθμοί την Τετάρτη

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου. 

Στο έργο ενίσχυσης του πρανούς στην περιοχή Κορώνη – Μαγαρά ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Σε αυτοψία στο έργο ενίσχυσης του πρανούς , στην πάροδο της οδού Μνησικλή, στην περιοχή Κορώνη – Μαγαρά, προέβη το πρωί της Τρίτης 10 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη, τον Ειδικό Σύμβουλό του κ. Στέλιο Μικράκη και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη

 

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών,  τα εξής σχολεία του Δήμου Ηρακλείου:

Έκθεση φωτογραφίας του Άρη Μεσσήνη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Τα εγκαίνια της έκθεσης του βραβευμένου φωτογράφου Άρη Μεσσήνη με θέμα: WAR IN PEACE [Πόλεμος σε ζώνη Ειρήνης]  θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:30 στη Βασιλική του  Αγίου Μάρκου

Ανοιχτό Τρίτη και Τετάρτη το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

Ανοιχτό θα παραμείνει απόψε, Τρίτη 10 Ιανουαρίου και το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου,  προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού  θα χρειαστούν φιλοξενία.

Παροχή δωρεάν νερού από τον Δήμο Ηρακλείου

Από το Δήμο Ηρακλείου ανακοινώνονται τα εξής : Με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που επεκύρωσε αντίστοιχη Απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΗ καθιερώνεται για το έτος 2017, αναδρομικά από 1/1/2017, ειδικό μειωμένο τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών ύδρευσης για χίλιους (1.000) άπορους καταναλωτές – δημότες του Δήμου Ηρακλείου .

Σε ετοιμότητα για τη νέα επιδείνωση του καιρού η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ηρακλείου

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου  Ηρακλείου ενημερώνει, για την νέα επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο Ε.Μ.Υ., το οποίο προβλέπει έντονες χιονοπτώσεις από σήμερα Δευτέρα 09 Ιανουαρίου έως αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017 και έντονες βροχοπτώσεις την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12  Ιανουαρίου 2017. 

Στο φράγμα της Φοινικιάς ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ε. Κουκιαδάκης

Σε αυτοψία στο φράγμα της Φοινικιάς, την γέφυρα του Δρακουλιάρη και την περιοχή στις Τρεις Βαγιές προέβησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ Βασίλης Λαμπρινός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, συνοδευόμενοι από στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Κλειστοί την Τρίτη οι Παιδικοί Σταθμοί σε Κυπαρίσσι, Ασίτες, Παλιανή, Δαφνές

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί οι οποίοι βρίσκονται εντός της πόλης του Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 10 Ιανουαρίου.

Εργασίες κατεδαφίσεων επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων στην πόλη του Ηρακλείου

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Μελετών του Δήμου Ηρακλείου προχωρά στην προκήρυξη εργολαβίας με στόχο την αντιμετώπιση των ετοιμόρροπων κτισμάτων στην πόλη του Ηρακλείου. 

Κλειστά τα ΚΔΑΠ και ΚΗΦΗ του Δήμου Ηρακλείου

 

 

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων η ΔΗΚΕΗ ενημερώνει ότι δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου όλα τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου ,καθώς και τα Κέντρα: ΚΗΦΗ Παλλιανής και Τεμένους, Βοήθεια στο σπίτι Παλλιανής, Βοήθεια στο Σπίτι Τεμένους, Αγίου Σύλλα, Γοργολαίνη, Φορτέτσας και μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας Γοργολαίνη 

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου με τις Υπηρεσίες του

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Καθαριότητας προκειμένου να υπάρξει παροχή βοήθειας  σε όλα τα επείγοντα περιστατικά σε συνεργασία με τις συναρμόδιες αρχές

 

 

Κλειστά σχολεία την Τρίτη σε Γοργολαΐνη, Τέμενος, Βασιλειές, Άγιο Σύλλα και Άγιο Βλάση

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών των προηγούμενων ημερών και αύριο, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, στις εξής περιοχές του Δήμου Ηρακλείου:  Γοργολαϊνη, Τέμενος, Βασιλειές, Άγιο Σύλλα και Άγιο Βλάση. 

Ανοιχτό Κυριακή και Δευτέρα το Κέντρο Αστέγων

Ανοιχτό θα παραμείνει το βράδυ της Κυριακής 8 Ιανουαρίου και της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου,  προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών  θα χρειαστούν φιλοξενία

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 9/1/2017

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 09  Ιανουαρίου  2017 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Ανοιχτό Παρασκευή και Σάββατο το Κέντρο Αστέγων

Ανοιχτό θα παραμείνει το βράδυ της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου και του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου,  προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού  θα χρειαστούν φιλοξενία.

Αποκατάσταση οδοστρώματος στην οδό Τρωίλου

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι επισκευάστηκε μεν η διαρροή στην οδό Τρωίλου, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν ήταν δυνατή  η αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Σε κατάσταση ετοιμότητας το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου για την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ., για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με ισχυρές βροχές, θυελλώδεις ανέμους, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και παγετό από  Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 έως και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.

46η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στο Αίθριο της Λότζια το Σάββατο 7/1/2017

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  07.01.2017 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια)   και ώρες  10:00 – 13:30.  

«ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ 2017» - Ανοιχτή πρόσκληση στους καλλιτέχνες

Ο Δήμος Ηρακλείου και οι Εθελοντές του, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της ΔΗ.Κ.Ε.Η, του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ν. Ηρακλείου , του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου και της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας ετοιμάζουν το  2ο  Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου στο Ηράκλειο

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται. την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου και το Σάββατο 7 Ιανουαρίου  οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου και στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΗ

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω βλάβης του τροφοδοτικού αγωγού της δεξαμενής Δ4, η οδός Τρωίλου (μονόδρομος) - κάθετος της Ούλαφ Πάλμε, θα παραμείνει κλειστή , μέχρι αποκατάστασης της βλάβης . 

Ανακοίνωση Δημόσιας Κλήρωσης για τη συγκρότηση επιτροπής έργου στον Προφήτη Ηλία

Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ-ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Ανακοίνωση Δημόσιας Κλήρωσης για τη συγκρότηση επιτροπής έργου στην οδό Μ.Αλεξάνδρου

Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ-ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ»

Συνάντηση Δήμου – Ο.Λ.Η. για την χερσαία ζώνη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Απόλλωνα Φιλιππή είχε το πρωί της Τρίτης 3 Ιανουαρίου 2017 στην Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Oι σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»

Συνεχίζονται την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017 οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου και στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»

Συνεχίζονται την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου και στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο».

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε σήμερα, Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία πλήθους  κόσμου και με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου.