Στην Πολεοδομία ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Την Δ/νση Πολεοδομίας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που, για δύο και πλέον ώρες, είχε την δυνατότητα να συναντηθεί με τους προϊστάμενους όλων των τμημάτων καθώς και με το σύνολο του προσωπικού. Ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια το Δήμαρχο για τα τρέχοντα ζητήματα της διεύθυνσης αλλά και για τον οραματικό σχεδιασμό που έχει τεθεί επί τάπητος, επισημαίνοντας την άριστη συνεργασία και τη θετική ανταπόκριση της υπηρεσίας.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το θάνατο του ζωγράφου Αριστείδη Βλάσση

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, με την αναγγελία του αδόκητου θανάτου του σπουδαίου Ηρακλειώτη ζωγράφου Αριστείδη Βλάσση...

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στις Ασίτες

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ηράκλειο 27-05-2015

 

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στις Ασίτες

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι γυναίκες στις Ασίτες από τις 28 Μαίου και για όσες μέρες χρειαστεί, ανάλογα με τη συμμετοχή, σύμφωνα με τη "Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας" του Δήμου Ηρακλείου της Δημοτικής Ενότητας Γοργολαίνη.

Η εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας και στα πλαίσια υλοποίησης του "Εθνικού Προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου-πρόληψη του καρκίνου της μήτρας και έλεγχο της ακράτειας" με τις μαίες κα. Μαρίνα Κρητσωτάκη και Ερωφίλη Σταματάκη.

Τα ραντεβού θα κλείνονται μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και αφορούν κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Άνω και Κάτω Ασιτών.

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στις Βούτες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 27-05-2015

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στις Βούτες

Ένας μεγάλος αριθμός γυναικών κατάφερε να κάνει μία σειρά γυναικολογικών εξετάσεων στα πλαίσια της υλοποίησης του "Εθνικού Προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου-πρόληψη του καρκίνου της μήτρας και έλεγχο της ακράτειας" που πραγματοποιήθηκε στις Βούτες.

Πιο συγκεκριμένα η "Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας" του Δήμου Ηρακλείου της Δημοτικής Ενότητας Γοργολαίνη, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποίησαν δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις.

Οι εξετάσεις έγιναν  στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βουτών, από την 1η Μαΐου και για τρεις εβδομάδες με τις μαίες κα Μαρίνα Κρητσωτάκη και Ερωφίλη Σταματάκη. Ένας μεγάλος αριθμός γυναικών εξετάσθηκαν και ελέγχθηκαν στη διάρκεια των 3 αυτών εβδομάδων.

Θα επαναληφθεί η εκδήλωση για τον παιδικό εκφοβισμό στην ενορία των Κάτω Ασιτών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 27-05-2015

Κάτω Ασίτες: Θα επαναληφθεί η εκδήλωση για τον παιδικό εκφοβισμό

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή των γονέων, η εκδήλωση για τον παιδικό εκφοβισμό, στην ενορία των Κάτω Ασιτών. Πιο συγκεκριμένα, η  "Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας" του Δήμου Ηρακλείου της Δημοτικής Ενότητας Γοργολαίνη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου Κάτω Ασιτών και  την Ψυχολόγο-Παιδοψυχολόγο του "Κέντρου Στήριξης Ρομά και ευπαθών ομάδων"  κα Αναστασία Πιπεράκη, πραγματοποίησαν εκδήλωση για τον παιδικό εκφοβισμό (bullying) στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας Κάτω Ασιτών στις 11 Μαΐου, με  τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μητέρων.

Η εκδήλωση θα επαναληφθεί  μετά από απαίτηση των γονέων που συμμετείχαν.

Κοινωνικό καφενείο έκφρασης στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου στον Πόρο

Κοινωνικό καφενείο έκφρασης οργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα και την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας καθώς και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού.

Έκτακτη συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 27/5/2015 στις 10:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου.

 

Στα Δύο Αοράκια ο τελικός του 4ου Εργασιακού Τουρνουά Μπάσκετ του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  

  Ηράκλειο 26-5-2015

     ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΟΡΑΚΙΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΟΠΑΦΜΑΗ σας προσκαλεί την Τετάρτη 27/5/2015 στο ΝΚΓΗ στα 2 ΑΟΡΑΚΙΑ να παρακολουθήσετε το μικρό και μεγάλο τελικό του 4ου Εργασιακού Τουρνουά Μπάσκετ που θα διεξαχθούν στις 19:00 και στις 21:15 αντίστοιχα.

Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν οι απονομές σε όλες τις ομάδες και τους φορείς που μετείχαν στη διοργάνωση.

Υπεγράφη η σύμβαση για την εξοικονόμηση ενέργειας σε Δημοτικά κτίρια της Αλικαρνασσού

Στην ενεργειακή αναβάθμιση πέντε δημοτικών και σχολικών κτιρίων της Αλικαρνασσού προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου με στόχο την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την εξοικονόμηση πόρων.

Σύσκεψη στη Λότζια για τα προγράμματα που στηρίζουν το Δίκτυο Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Την παράταση των προγραμμάτων στήριξης του Δικτύου Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμου Ηρακλείου ζητά ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός και οι φορείς που μετέχουν σε αυτό καθώς λήγουν στο τέλος Ιουνίου. Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια ο κ. Λαμπρινός τόνισε την άμεση ανάγκη συνέχισης των προγραμμάτων ανακούφισης των οικονομικά ασθενέστερων στο Δήμο Ηρακλείου επισημαίνοντας ότι...

Διήμερες εκδηλώσεις για την Άλωση της Πόλης

Διήμερο εκδηλώσεων «Εις μνήμην της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Μάιου 2015 στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου με την διοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου, τη ΔΗΚΕΗ (Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου) και την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου για την Έκθεση Σμαραγδή

Με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με την έκθεση Σμαραγδή στην Πύλη Βηθλεέμ, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, επισημαίνει:

Ο Δήμαρχος στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο για την Ημέρα  Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έδωσε το παρόν χθες το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Βιωματική δράση για το σχολικό εκφοβισμό

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ηράκλειο 25-05-2015

Βιωματική δράση για το σχολικό εκφοβισμό

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, της 4ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχής Μασταμπά, πρόκειται να υλοποιήσει σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης, βιωματική δράση με θέμα “Σχολικός εκφοβισμός - bullying”.  Η δράση θα πραγματοποιηθεί, σήμερα, Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και ώρα 17:00 – 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Παναγίτσας Μασταμπά και απευθύνεται στους γονείς - μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των   9ου, 10ου και 32ου Δημοτικών  Σχολείων Ηρακλείου.

Την ίδρυση ΑΤ Πόλης και την ενίσχυση της ΑΔ Ηρακλείου ζήτησε ο Β.Λαμπρινός

Με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, στη Λότζια, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης. Ο κ. Αναγνωστάκης συνοδευόταν από  τον Επιτελάρχη της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Κατριαδάκη, το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα, το Γενικό Περιφερειακό ...

Εργασίες συντήρησης στην Οδό Κόσμων

Σε εργασίες συντήρησης στην Οδό Κόσμων προχωρά το Τμήμα Συντήρησης Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Ηρακλείου που ενημερώνει τους δημότες ότι, για το λόγο αυτό,  θα διακοπεί η κυκλοφορία την ερχόμενη Κυριακή 24 Μαΐου.

Μία εκδήλωση επιβράβευσης και αλληλεγγύης για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση

Πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου η  εκδήλωση ενεργοποίησης της τοπικής κοινωνίας με θέμα: «FREE MOBILITY -Ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση». Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η εργασία των μαθητών του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής που διακρίθηκαν με το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό ECOMOBILITY- FREE MOBILITY 2014- 2015.

Η πρέσβειρα της Σουηδίας στο Δήμαρχο Ηρακλείου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου πραγματοποίησε η πρέσβειρα της Σουηδίας στην Ελλάδα κ. Charlotte Wrangberg στα πλαίσια της επίσκεψής της στη Κρήτη. Η πρέσβειρα συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Βασίλη Λαμπρινό παρουσία του Πρόξενου της Σουηδίας στην Ανατολική Κρήτη κ. Ανδρέα Μεταξά και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ.Γιάννη Ρασούλη. Ο κ. Λαμπρινός καλωσόρισε την κ. Wrangberg και συζήτησε μαζί της θέματα της πόλης, την ιστορία και τον πολιτισμό της, ενώ και οι δύο ...

Μαθητές στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου

Μία διαφορετική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο Δήμο Ηρακλείου. Οι μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου επισκέφθηκαν την Ενετική Λότζια και αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους της στη συνέχεια ενημερώθηκαν και για τους τρόπους λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα παιδιά …σε ρόλο δημοτικών συμβούλων, πήραν θέση στα έδρανα, άκουσαν με προσοχή την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κα. Μαρία Καναβάκη ενώ δε σταμάτησαν να ...

Επίσκεψη του Διευθυντή Τ.ΕΘ.Α στο Δήμαρχο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, πραγματοποίησε σήμερα ο Διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας   Υποστράτηγος Γεώργιος Β. Σταθιάς συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΣΕΑΠ κ. Γιώργο Μπουζάκη.

Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης - «Ευρώπη και δημοκρατία»

Συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα ο κύκλος σεμιναρίων του Κέντρου Ελευθέρων Σπουδών με θέμα «Ευρώπη και Δημοκρατία» που διοργανώνει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Διαλέξεις για την ψυχική υγεία στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η. της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Αλικαρνασσού

Στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, Δημοτικής Ενότητας Νέας Αλικαρνασσού, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης και στο πλαίσιο λειτουργίας της Ομάδας Ανταλλαγής Απόψεων – Συναισθηματικής Ανάπτυξης και Αυτογνωσίας, πρόκειται να υλοποιηθούν διαλέξεις με θέμα:

Κορυφώθηκαν στο Ηράκλειο οι εκδηλώσεις για την 74η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης

Κορυφώθηκαν στην πόλη του Ηρακλείου οι εκδηλώσεις για την 74η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης, στις οποίες και  έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Στις 11 το πρωί εψάλη επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος  Κρήτης κ. Ειρηναίος. Ακολούθησε η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο της «Μάχης της Κρήτης».

Ομιλία για την εμμηνόπαυση

   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ηράκλειο 21-05-2015

Ομιλία για την εμμηνόπαυση

Ομιλία με θέμα «Εμμηνόπαυση: Θεραπευτική προσέγγιση, νεότερα δεδομένα» διοργανώνει απόψε, Πέμπτη 21 Μαΐου, στις 19:30 το απόγευμα, στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η εκδήλωση είναι  στα πλαίσια του κύκλου ομιλιών με ιατρικά θέματα και κεντρικός ομιλητής είναι ο κ. Αντώνης Μακρυγιαννάκης, Καθηγητής  Μαιευτικής-Γυναικολογίας  της Ιατρικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Κρήτης makrigia@med.uoc.gr.  Η ομιλία απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Βιωματική δράση για το σχολικό εκφοβισμό

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 21-05-2015

 

Βιωματική δράση για το σχολικό εκφοβισμό

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, της 4ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχής Μασταμπά, πρόκειται να υλοποιήσει σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης, βιωματική δράση με θέμα “Σχολικός εκφοβισμός - bullying”.  Η δράση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και ώρα 17:00 – 20:00 στο Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Παναγίτσας Μασταμπά και απευθύνεται στους γονείς - μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των   9ου, 10ου και 32ου Δημοτικών  Σχολείων Ηρακλείου.

“Πάμε μια βόλτα στη φύση” από το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η. 4ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας

«Πάμε μία βόλτα στη φύση» είναι το θέμα της δράσης που πρόκειται να υλοποιήσει το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η.)  4ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Γέφυρα Επικοινωνίας Γενεών : Ανταλλαγή συναισθημάτων, εμπειριών, σκέψεων…».

Τα Πιστοποιητικά για εγγραφές στην Α' Δημοτικού και στο Νηπιαγωγείο διαθέσιμα από τις 2 Ιουνίου 2015

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ηράκλειο, 20/05/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης σας ενημερώνει  ό,τι τα πιστοποιητικά των γεννηθέντων 2009 και 2010 για την εγγραφή στην Α Δημοτικού και στο Νηπιαγωγείο αντίστοιχα, θα δίνονται από τις 2/6/2015.

Για τους δημότες που διαμένουν στις Δημοτικές Ενότητες Νέας Αλικαρνασσού, Τεμένους, Παλιανής και Γοργολαΐνη θα δίνονται από τις κατά τόπους υπηρεσίες.

Επίσης για τις Δημοτικές Κοινότητες Δαφνών, Βασιλειών, Σκαλανίου, Σταυρακίων και Βουτών θα δίνονται από τις εκεί υπηρεσίες.

Παρουσίαση εργασίας με θέμα το FREE MOBILITY της Ομάδας Θησέας του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής

Η εργασία της ομάδα ΘΗΣΕΑΣ του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου, που διακρίθηκε με το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στον Διαγωνισμό FREE MOBILITY για το σχολικό έτος 2014- 2015, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ορόφου του Δημοτικού Κτιρίου που βρίσκεται στην οδό  Ανδρόγεω 2.

Αποκατάσταση προβλήματος υδροδότησης

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, ήδη έχει ξεκινήσει η σταδιακή αποκατάσταση του προβλήματος υδροδότησης που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές της πόλης του Ηρακλείου.

Σεμινάριο μουσικής δωματίου εγχόρδων οργάνων για νέους μουσικούς στο Πολιτιστικό Κέντρο

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ηράκλειο 18-05-2015

 

Σεμινάριο μουσικής δωματίου εγχόρδων οργάνων για νέους μουσικούς

Σεμινάριο μουσικής δωματίου εγχόρδων οργάνων για νέους μουσικούς διοργανώνει το κουαρτέτο «evenos» από τις 29 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου. Οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι τις 15 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει ατομικά μαθήματα σε βιολί, βιόλα, τσέλο, μαθήματα μουσικής δωματίου, μαθήματα ορχήστρας.

 Διδάσκουν οι μουσικοί: Γιάννης Πετράκης και Ivan  Knezevic στο βιολί, στη βιόλα Οδυσσέας Λάβαρης, και στο τσέλο ο Mathieu Jocque.

Τα σεμινάριο διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου.

Επικοινωνία στα: Evenos.crete@gmail.com 6942629127- 004917623149812

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Λότζια ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

Συναυλία Ωδείου Δήμου Ηρακλείου

Στα πλαίσια του κύκλου Ανοιξιάτικες Συναυλίες 2015 του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η 4η και τελευταία συναυλία το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 και ώρα 20:00 στην αίθουσα της Παλαιάς Λαχαναγοράς.

Ευχές του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις των μαθητών

     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  

 

Ηράκλειο 18-5-2015

Ευχές του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού  για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις των μαθητών

Στους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκίνησαν σήμερα τις Πανελλήνιες Εξετάσεις τους, εύχομαι καλή επιτυχία. Με καθαρή σκέψη και ηρεμία μπορεί να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να ανταμειφθεί η επίμοχθη προσπάθεια χρόνων.

Οι Εξετάσεις αυτές, ασφαλώς, δεν είναι η μοναδική και τελευταία ευκαιρία για τους μαθητές. Αποτελούν την αφετηρία σε μια μακρά σειρά στόχων και δυνατοτήτων που θα υπάρξουν στην πορεία της ζωής τους.

Παρουσίαση εργασίας με θέμα το FREE MOBILITY της Ομάδας Θησέας του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής

Η εργασία της ομάδα ΘΗΣΕΑΣ του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής Ηρακλείου, που διακρίθηκε με το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στον Διαγωνισμό FREE MOBILITY για το σχολικό έτος 2014- 2015, θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ορόφου του Δημοτικού Κτιρίου που βρίσκεται στην οδό  Ανδρόγεω 2.

Η Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου βράβευσε τον Αριστοτέλη Σαμπροβαλάκη

Tο «χρυσό» πρωταθλητή Ελλάδος στα 50 μέτρα κολύμβησης τον Αριστοτέλη Σαμπροβαλάκη μαθητή του 3ου Λυκείου Ηρακλείου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα τίμησε η Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου παρουσία της Αντιδημάρχου παιδείας κ.Μαρίας Καναβάκη.

Δήλωση της Aντιδημάρχου Παιδείας Μαρίας Καναβάκη για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Την προσεχή Δευτέρα 18/5/2015 αρχίζουν οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους μαθητές της Γ΄ τάξης των Λυκείων. Εύχομαι από την ψυχή μου καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά. Με δύναμη, αισιοδοξία, ψυχραιμία, ηρεμία και υπομονή να ολοκληρώσετε επιτυχώς την προσπάθεια που έχετε από καιρό αρχίσει.

Το εργαστήρι παραμυθιού και οι δραστηριότητες ενθουσίασαν τα παιδιά το πρωί του Σαββάτου

Ένα όμορφο πρωινό πέρασαν τα παιδιά που βρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου στον Πόρο του Ηρακλείου, αφού είχαν τη δυνατότητα να …ταξιδέψουν με το βιβλίο «Βρωμοχώρι» της Σοφίας Ζαραμπούκα. Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εργαστηρίου παραμυθιού το πρωί του περασμένου Σαββάτου με τη συμμετοχή παιδιών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού και είχε την  υποστήριξη της Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου ...

Οι Μαθητές των 24ου και 31ου Δ.Σ. στέλνουν το μήνυμα «Αγαπάμε την πόλη μας και το περιβάλλον»

Μικροί μαθητές γέμισαν με χρώματα και αρώματα μικρά παρκάκια στη συμβολή των οδών Αναλήψεως και Τίτου Γεωργιάδη με τη βοήθεια της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου. Η πρωτοβουλία ανήκει στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των 24ου και 31ου δημοτικών σχολείων που μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Πέτρο Ινιωτάκη φύτευσαν λουλούδια και αρωματικά φυτά στη περιοχή πίσω από τα σχολεία τους.

Βαυαρική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία του SPD στη Λότζια - Καλωσόρισμα από Δήμαρχο

Μία πολυμελή Βαυαρική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία του SPD υποδέχτηκε σήμερα στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης. 20 Βαυαροί βουλευτές του SPD καθώς και 10 πρώην βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος επισκέφθηκαν σήμερα τη Λότζια, και είχαν επαφή με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και το Δήμαρχο Ηρακλείου...

Μετάπτωση Πληροφοριακών Συστημάτων - Διακοπή λειτουργίας Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Δήμου

Ο Δήμος Ηρακλείου θα προχωρήσει σε αντικατάσταση των πληροφοριακών του συστημάτων με υπολογιστικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία θα αποτελέσουν τη βασική του τεχνολογική υποδομή για τα επόμενα χρόνια.

Η διαδικασία της μετάπτωσης των πληροφοριακών συστημάτων είναι πολύ κρίσιμη για τη λειτουργία του Δήμου και απαιτεί πολύ χρόνο. Θα ξεκινήσει την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 στις 15:00 και θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαΐου 2015.

Προβλήματα υδροδότησης

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 15-05-2015

Προβλήματα υδροδότησης

             Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω πολύ σοβαρής ζημιάς στην γεώτρηση στον ‘’Αστράτηγο’’ θα δημιουργηθούν προβλήματα υδροδότησης στα χωριά Ρουκάνι, Γαλένι, Καρκαδιώτισσα και Καλού.

            Η ΔΕΥΑΗ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης.

Περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά καλώντας στον πενταψήφιο αριθμό  11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810).

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 20-05-15

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη   20  Μαΐου   2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_200515.pdf

Εργαστήρι παραμυθιού αύριο Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου στον Πόρο

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 15-05-2015

Εργαστήρι παραμυθιού στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου

 

Με το … βιβλίο «Βρωμοχώρι» της Σ. Ζαραμπούκα θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν τα παιδιά που θα βρεθούν αύριο το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Γεωργίου στον Πόρο.

Η δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια του εργαστηρίου παραμυθιού, απευθύνεται σε παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού και θα ξεκινήσει αύριο Σάββατο 16/5, στις 10 το πρωί.

 Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας Μαρίας Καναβάκη, σε συνεργασία με τον 2ο Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου και την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας.

 

Ευχαριστήριο εργαζομένων στη ΔΗΚΕΗ για το επιμορφωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία είχε το προσωπικό των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ηρακλείου,  που στα πλαίσια της επιμόρφωσης του προσωπικού της ΔΗΚΕΗ, παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο – εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών, αλλά και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και χρήση απινιδωτή  από τους διασώστες του ΕΚΑΒ Κρήτης.  Με τη σειρά τους οι εργαζόμενοι στη ΔΗΚΕΗ ευχαριστούν τον Δ/ντη του ΕΚΑΒ, κ.Νίκο Γιαννακουδάκη  καθώς και τους διασώστες του ΕΚΑΒ  για τη συνεργασία.

Από σήμερα Παρασκευή 15 Μαΐου η πίστωση των προνοιακών επιδομάτων του Δήμου Ηρακλείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 15-05-2015

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Από σήμερα πιστώνονται οι λογαριασμοί 4.776 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων , για το δίμηνο ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015  από το Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής και Ελέγχου της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου

Ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Ηράκλειο

Ημερίδα με θέμα «Η Ευρώπη από το Άλφα – Οι Αρμοδιότητες και ο Ρόλος των Θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης», διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 και ώρα 9:30 – 15:00, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την «Γιορτή της Ευρώπης – 2015».

«Χοληστερόλη – Μαθαίνω και προστατεύομαι»

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 14-05-2015

«Χοληστερόλη – Μαθαίνω και προστατεύομαι»

Ομιλία με θέμα «Χοληστερόλη – Μαθαίνω και προστατεύομαι» διοργανώνει απόψε, Πέμπτη 14 Μαΐου, στις 7 στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου η  Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου. Η εκδήλωση είναι στα πλαίσια του κύκλου ομιλιών με ιατρικά θέματα, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ομιλητής είναι ο κ. Εμμανουήλ Γανωτάκης, Καθηγητής  Γενικής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης ( ganotak@med.uoc.gr)  Η ομιλία απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός συναντήθηκε με την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων

Με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό συναντήθηκε σήμερα η Παγκρήτια Ένωση των Πολιτιστικών Συλλόγων. Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του νησιού προχώρησαν στη δημιουργία Ένωσης με 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο και πρόεδρο τον κ. Στέλιο Κουνελάκη από την Κίσσαμο Χανίων.

Στο Δήμαρχο ο Διοικητής του Π.Σ. Κρήτης - Συζήτησαν καταγραφή εξοπλισμού και συντονισμό

Με τον Περιφερειακό Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αρχιπύραρχο κ.Στέφανο Πιερρακάκη συναντήθηκε σήμερα το πρωί στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κα. Αριστέας Πλεύρη και του υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνου Παττακού.

Τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ηρακλείου ενισχύει με τρόφιμα και άλλα είδη η Λέσχη Λάϊονς

Με τρόφιμα και άλλα είδη ενισχύει τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ηρακλείου,η Λέσχη  Λάϊονς στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης και του φιλανθρωπικού έργου της. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού με τον πρόεδρο της Λέσχης κ. Κων/νο Νύχταρη ,τον αντιπρόεδρο κ. Νίκο Ορφανάκη και το μέλος του Δ.Σ κ. Θέμη Θέμελη παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη –Κοχιαδάκη κατά τη διάρκεια...

Ρώσοι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ηρακλείου και ξεναγήθηκαν στα Ενετικά Τείχη

Εννέα δημοσιογράφοι από ραδιόφωνα, κανάλια και εφημερίδες της Ρωσίας,  επισκέφθηκαν το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό. Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη Λότζια, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την τουριστική προβολή του Δήμου σε Ρωσική γλώσσα, για τις τουριστικές διαδρομές που υλοποιεί η  Αντιδημαρχία Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, αλλά και για την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Ηρακλείου.

Άρχισαν τα σεμινάρια του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Με μεγάλη επιτυχία άρχισαν χτες Τρίτη 12 Μαΐου στη δημοτική αίθουσα ΑΝΔΡΟΓΕΩ, τα σεμινάρια του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών που διοργανώνει η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Ευχαριστήρια του προέδρου της Τ.Κ. Προφήτη Ηλία στο Τμήμα Υπαιθρίων Χώρων του Δήμου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΜΕΝΟΥΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ                                     Προφήτης Ηλίας .12-5-2015

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Πρόεδρος της ΤΚ Προφήτη Ηλία κος Μαρτιμιανακης Νίκος του Μιχαήλ και όλη η κοινότητα Προφήτη Ηλία ευχαριστεί πολύ το τμήμα υπαίθριων χώρων  του Δήμο Ηρακλείου  για τη μεγάλη βοήθεια και τη προσπάθεια που κάνουν για να μας εξυπηρετήσουν και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε την  κα .Κοκκινάκη Καλλιόπη  .Πιστεύουμε ότι και στη συνέχεια θα έχουμε αυτή  την καλή  και αρμονική συνεργασία μαζί σας .

Συναυλία από την Ορχήστρα Έντεχνης Μουσικής

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 13-05-2015

Συναυλία από την Ορχήστρα Έντεχνης Μουσικής

«Όταν η μουσική συναντά το θέατρο και τον κινηματογράφο» είναι ο τίτλος της συναυλίας που θα δώσει το βράδυ της Πέμπτης η Ορχήστρα Έντεχνης Μουσικής στα πλαίσια των ανοιξιάτικων συναυλιών του Ωδείου του Δήμου Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα η Ορχήστρα Έντεχνης Μουσικής, σε ενορχήστρωση Χάρη Βενέρη, θα δώσει συναυλία με την Πέμπτη 14 Μαΐου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 20:30.  Συμμετέχει η τάξη τραγουδιού του Γιάννη Ιδομενέως και η Παιδική Χορωδία

του Δήμου Ηρακλείου (καλλιτεχνική Διεύθυνση Γιάννης Ιδομενέως).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στις Κάτω Ασίτες από τη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 11-05-2015

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στις Κάτω Ασίτες από τη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις θα μπορούν να πραγματοποιούν οι γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή των Ασιτών, στα πλαίσια υλοποίησης του εθνικού προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου, πρόληψης του καρκίνου της μήτρας και έλεγχο της ακράτειας. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις 15 Μαΐου και θα διαρκέσει δύο περίπου εβδομάδες, στο χώρο του ΚΔΑΠ Ασιτών από τη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας.  Τα ραντεβού θα ρυθμίζονται από τις μαίες κα. Μαρίνα Κριτσωτάκη και κα. Ερωφίλη Σταματάκη στα τηλέφωνα 2894340107 και 2894340100

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ στη Διεθνή Έκθεση Παιδικής Έκφρασης στην πόλη Τσανάκαλε της Τουρκίας

Στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Παιδικής Έκφρασης, η οποία διοργανώνεται στην πόλη Τσανάκαλε της Τουρκίας για 2η χρονιά, συμμετείχε ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ με το Project της κας Μαλάτου Ελευθερίας υπαλλήλου του παραρτήματος ΚΒ Μητέρα, με θέμα «Η Διαφορετικότητα και η Αλληλεγγύη». Είναι η πρώτη φορά που Ελληνικό σχολείο συμμετείχε σε αυτή τη Διεθνή Έκθεση ανάμεσα σε 44 χώρες. Το Project και η δουλειά των παιδιών παρουσιάστηκε στο συνεδριακό κέντρο της πόλης μαζί με τις υπόλοιπες.

Ημερίδα για τη Γιορτή της Ευρώπης 2015

Ο Δήμος Ηρακλείου στα πλαίσια της «Γιορτής της Ευρώπης» 2015 διοργανώνει Ημερίδα «Η Ευρώπη από το Άλφα – Οι Αρμοδιότητες και ο Ρόλος των Θεσμικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης» το Σάββατο 16 Μαΐου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 9:30 – 15:00  παράλληλα θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις πληροφόρησης και δρώμενα με τη συμμετοχή φορέων και σχολείων το Σάββατο 16 Μαΐου στο Aίθριο της Λότζια στις 10:00 – 14:00

Συμφωνία με οικιστές - Αποχώρησαν ικανοποιημένοι

Μετά και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, συναντήθηκαν στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Βαγγέλης Σισαμάκης, Ηλίας Λυγερός, Μιχάλης Κασσαπάκης, Μόνα Αμανατίδου καθώς και ο εκπρόσωπος των οικιστών κ. Μιχάλης Βλαχάκης με μέλη του προεδρείου του σωματείου τους.

Ψηφιακό ταξίδι στην ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού

Ταξίδι στην Ιστορία της Νέας Αλικαρνασσού με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολίτες και ξένοι επισκέπτες, για να μάθουν οι νέοι και να ζωντανέψουν οι μνήμες των παλιότερων, με όλα τα γεγονότα- ντοκουμέντα που σημάδεψαν τη πόλη. Αυτή την προγραμματική Σύμβαση που θα δώσει τη δυνατότητα στον επισκέπτη της Νέας Αλικαρνασσού να ενημερωθεί για την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, υπέγραψε  ο  Δήμαρχος  Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός...

Καταβολή των Προνοιακών Επιδομάτων

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 12-05-2015

Προνοιακά Επιδόματα

Το Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής και Ελέγχου της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής πρόκειται να πιστώσει τους λογαριασμούς 4.776 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων του Νομού Ηρακλείου, για το δίμηνο ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 από  την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 .

Ευχαριστήριο του Δήμου προς τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Πλατανιά κ.Ντουντουλάκη

       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Ηράκλειο 12-5-2015

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Δήμος Ηρακλείου ευχαριστεί το  δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Πλατανιά κ. Μανώλη Ντουντουλάκη για την προσφορά της εταιρίας του, στο Δήμο Ηρακλείου και τη δημοτική επιχείρηση Ανάπτυξης Αθλητισμού να καλύψει μεταφορικές ανάγκες τους από την Αθήνα αφιλοκερδώς.

Ευχαριστήρια του προέδρου της Τ.Κ. Προφήτη Ηλία στο Τμήμα Οδοποιίας του Δήμου Ηρακλείου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΕΜΕΝΟΥΣ

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ           

Προφήτης Ηλίας, 12-5-2015

EΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Πρόεδρος της ΤΚ Προφήτη Ηλία κος Μαρτιμιανακης Νίκος του Μιχαήλ και όλη η κοινότητα Προφήτη Ηλία ευχαριστεί πολύ το τμήμα Οδοποιίας του Δήμο Ηρακλείου  για την ανταπόκριση που δείχνει στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην αγροτική οδοποιία του Προφήτη Ηλία ..

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κα. Πεπυ Βαλύρη  και πιστεύουμε ότι θα λύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα της περιοχής .

Ανοιξιάτικες Συναυλίες Ωδείου Δήμου Ηρακλείου

Στα πλαίσια των Ανοιξιάτικων Συναυλιών του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιείται  η πρώτη συναυλία από τις 4 συνολικά, σήμερα, Τρίτη 12 Μαΐου 2015 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και ώρα 20:30.

Ο Δήμος Ηρακλείου και το ΚΕΘΕΑ –ΑΡΙΑΔΝΗ διοργανώνουν Αθλητικές Δραστηριότητες

Ο Δήμος Ηρακλείου και το ΚΕΘΕΑ –ΑΡΙΑΔΝΗ μετά την επιτυχημένη συνεργασία που εγκαινίασαν με διάφορες σημαντικές περιβαλλοντικές δράσεις και αφορούσαν  τα Ενετικά τείχη ,επεκτείνουν τις εθελοντικές δραστηριότητες και στον Αθλητισμό. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας προετοιμασίας του Αθλητικού γεγονότος που διοργανώνεται την Κυριακή 24 Μαΐου και ώρα 18:00 στον προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στις Κάτω Ασίτες από τη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 11-05-2015

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στις Κάτω Ασίτες από τη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις θα μπορούν να πραγματοποιούν οι γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή των Ασιτών, στα πλαίσια υλοποίησης του εθνικού προγράμματος προσυμπτωματικού ελέγχου, πρόληψης του καρκίνου της μήτρας και έλεγχο της ακράτειας. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις 15 Μαΐου και θα διαρκέσει δύο περίπου εβδομάδες, στο χώρο του ΚΔΑΠ Ασιτών από τη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας.  Τα ραντεβού θα ρυθμίζονται από τις μαίες κα. Μαρίνα Κριτσωτάκη και κα. Ερωφίλη Σταματάκη στα τηλέφωνα 2894340107 και 2894340100

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών προσωπικού ΚΔΑΠ

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 11-05-2015

Σεμινάριο για Πρώτες Βοήθειες στο προσωπικό των ΚΔΑΠ

Στα πλαίσια της επιμόρφωσης του προσωπικού της ΔΗΚΕΗ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας), την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτικό σεμινάριο-εκπαίδευση σχετικά με την παροχή πρώτων βοηθειών και την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), για το προσωπικό των ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών). Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί από  το ΕΚΑΒ, στις εγκαταστάσεις του (απέναντι από τα επείγοντα του ΠΑΓΝΗ, στον πρώτο όροφο), 5 με 9 το απόγευμα. Τα ΚΔΑΠ Ηρακλείου εκείνη την ημέρα θα παραμείνουν κλειστά.

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ημερίδα για το «παιδί και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου» που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ‘‘Δ. Θεοτοκόπουλος’’  το πρωί του Σαββάτου,  στην αίθουσα της παλιάς Δημοτικής Λαχαναγοράς. Την ημερίδα παρακολούθησε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κα. Μαρία Καναβάκη.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο μάγεψε τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου

Ενθουσιασμένα έφυγαν από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου. Οι επισκέψεις αυτές στο Μουσείο έγιναν στα πλαίσια της προετοιμασίας μίας πολυθεματικής εκδήλωσης με αναφορά στη Μινωική Κρήτη που προετοιμάζει η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου, μέσω των ΚΔΑΠ Ηρακλείου για το μήνα τον Ιούνιο.

Προειδοποίηση για Έντονα Καιρικά Φαινόμενα

Το γραφείο πολιτικής προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, προειδοποιεί για την επιδείνωση του καιρού σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο της Ε.Μ.Υ. για έντονες βροχοπτώσεις & καταιγίδες

Περιποιήθηκαν την παιδική χαρά της Αυγενικής

Έβαψαν, καθάρισαν και φρόντισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παιδική χαρά της Αυγενικής τα μέλη της Ομάδας Δράσης Πρασίνου, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Αθλητισμού και  Εξωραϊσμού που δραστηριοποιείται στο Δήμο Ηρακλείου. Η δουλειά έγινε μαζί με τους ανθρώπους του Τοπικού Συμβουλίου Αυγενικής καθώς και τα δραστήρια μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου νέων Αυγενικής χθες, Κυριακή 10 Μαΐου.

Εξόρμηση εθελοντών στην Αυγενική

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 08-05-2015

Εξόρμηση στην Αυγενική

Συνεχίζει δυναμικά τις δραστηριότητες της η Ομάδα Δράσης Πρασίνου, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Αθλητισμού και  Εξωραϊσμού που την Κυριακή 10 Μαΐου,  θα περιποιηθεί την παιδική χαρά της Αυγενικής. Η εξόρμηση θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί από την κεντρική πλατεία του οικισμού, όπου οι εθελοντές θα φροντίσουν για το βάψιμο και τον καλλωπισμό του χώρου που φιλοξενεί καθημερινά πολλά παιδιά από την περιοχή.

Σχολές Γονέων από την Κοινωφελή Επιχείρηση

Με στόχο την ενημέρωση γονέων σε θέματα διαπαιδαγώγησης και επικοινωνίας με τα παιδιά αλλά και τη συνύπαρξη γονέων ρομά και μη ρομά για την ανάδειξη κοινών προβληματισμών και σκέψεων σε σχέση με τα παιδιά τους, η Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου και το Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων  προχώρησε σε μία σειρά παρεμβάσεων με Σχολές Γονέων στο 8ο Νηπιαγωγείο Νέας Αλικαρνασσού.

Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών από τη Βικελαία Βιβλιοθήκη με θέμα «Ευρώπη και δημοκρατία»

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει τον εαρινό κύκλο σεμιναρίων με το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα «Ευρώπη και δημοκρατία» και διδάσκοντες έγκριτους ειδικούς επιστήμονες.

Τη Δευτέρα συνεδρίαζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου στις 17.55  θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του δημαρχείου, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ στο Αρχαιολογικό Μουσείο

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 08-05-2015

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου, μέσω των ΚΔΑΠ Ηρακλείου (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) θα υλοποιήσει  τον Ιούνιο πολυθεματική εκδήλωση με αναφορά στην Μινωική Κρήτη. Προπομπός της εκδήλωσης αυτής είναι οι επισκέψεις που πραγματοποιούν τα παιδιά των ΚΔΑΠ Ηρακλείου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, όπου έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα αρχαιολογικά ευρήματα της Μινωικής Κρήτης. Ο κύκλος των επισκέψεών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, κλείνει σήμερα, Παρασκευή, με την επίσκεψη των παιδιών των ΚΔΑΠ Τεμένους και ΚΔΑΠ Γοργολαΐνη. Να σημειώσουμε ότι την ξενάγηση των παιδιών των ΚΔΑΠ ανέλαβε και έκανε η ξεναγός κα. Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη.

Ημερίδα για το Παιδί και το Διαδίκτυο

Η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ‘‘Δ. Θεοτοκόπουλος’’ σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνεται το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στην αίθουσα της παλιάς Δημοτικής Λαχαναγοράς, με θέμα: «Παιδί και ασφαλής χρήση του διαδικτύου».

Ενημέρωση για το σχολικό εκφοβισμό από τη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 08-05-2015

Ενημέρωση για το σχολικό εκφοβισμό από τη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας

«Ο σχολικός εκφοβισμός και οι συνέπειες του» είναι το θέμα της ομιλίας που διοργανώνουν την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 9 π.μ. στο πνευματικό κέντρο της ενορίας των Κάτω Ασιτών,  η Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Ασιτών και την ενορία Κάτω Ασιτών.

Η ομιλία από την κα. Αναστασία Πιπεράκη, ψυχολόγο στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων του Δήμου Ηρακλείου, περιλαμβάνει προβολή διαφανειών ενώ θα ακολουθήσει και συζήτηση. Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη.

Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας

Μία πολύ όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στη μητέρα διοργάνωσαν τα παιδιά του 25ου και 27ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στην περιοχή της Θερίσου. Οι μικροί μαθητές με το δικό τους πολύχρωμο και εντυπωσιακό τρόπο τίμησαν τη γιορτή της μητέρας. Οι μαθητές φρόντισαν να βάλουν χρώμα και μουσική στην αγάπη τους για τη μαμά και διοργάνωσαν μία όμορφη εκδήλωση, παρουσία και της Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κα. Μαρίας Καναβάκη.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 11-05-15

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_070515.pdf

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 13-05-15

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 12:30 μ.μ προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Πρόγραμμα για Ανάπλαση στις Άνω Ασίτες

Αλλάζουν όψη οι Άνω Ασίτες καθώς ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά μία σειρά έργων που στόχο έχουν την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του οικισμού. Το πρόγραμμα ξεκινά να υλοποιεί τώρα ο Δήμος Ηρακλείου μέσα από τα τομεακά προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μέρα – νύχτα ανοικτές οι πόρτες για τους ωφελούμενους στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

Το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στη Λεωφόρο Ικάρου 121 επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός προκειμένου να δει από κοντά τους φιλοξενούμενους στο χώρο και να ενημερωθεί για τις συνθήκες διαβίωσης.

Προγραμματική Σύμβαση για την καταγραφή και ανάδειξη των παλαιών κτισμάτων από το ΤΕΕ/ΤΑΚ

Υπεγράφη στη Λότζια η Προγραμματική Σύμβαση για την «Αναβάθμιση αξιόλογου οικιστικού και μνημειακού αποθέματος του Δήμου Ηρακλείου» ανάμεσα στο Δήμο Ηρακλείου και στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Την Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Ιωάννης Χαρωνίτης παρουσία του Αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας ...

Συνέντευξη Τύπου της Αντιδημάρχου κας Αριστέα Πλεύρη για τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη δεν σταμάτησε στιγμή τις πολιτιστικές της δραστηριότητες. Χάρη στο μεράκι και το φιλότιμο των εργαζομένων σε αυτήν και για αυτήν, εξακολουθεί να είναι ένας πολιτιστικός φάρος για τον Δήμο και την πόλη του Ηρακλείου. Ελπίζουμε, με εντατική δουλειά και τη διάθεση που όλοι έχουμε, όταν μεταστεγασθεί στο ανακαινισμένο της κτίριο, να έχουμε κερδίσει τον χαμένο χρόνο και να είναι έτοιμη να λειτουργήσει, ως μια βιβλιοθήκη σύγχρονη, όπως αρμόζει στη μακρά ιστορία της.

Ενημέρωση για το σχολικό εκφοβισμό από τη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 06-05-2015

Ενημέρωση για το σχολικό εκφοβισμό από τη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας

«Ο σχολικός εκφοβισμός και οι συνέπειες του» είναι το θέμα της ομιλίας που διοργανώνουν την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 9 π.μ. στο πνευματικό κέντρο της ενορίας των Κάτω Ασιτών,  η Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Ασιτών και την ενορία Κάτω Ασιτών.

Η ομιλία από την κα. Αναστασία Πιπεράκη, ψυχολόγο στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων του Δήμου Ηρακλείου, περιλαμβάνει προβολή διαφανειών ενώ θα ακολουθήσει και συζήτηση. Η συμμετοχή όλων κρίνεται απαραίτητη.

Ευχαριστήριο της Δεύτερης Δημοτικής Κοινότητας

Ευχαριστήριο της Δεύτερης Δημοτικής Κοινότητας, σε Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, για την άμεση ανταπόκρισή τους σε θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Έκλεισε ο πρώτος κύκλος Διαβούλευσης της Α΄ Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Στο Προφήτη Ηλία έκλεισε ο πρώτος κύκλος συναντήσεων και διαβούλευσης της Α΄ Φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της προσεχούς πενταετίας, με αιρετούς, συλλόγους και δημότες των περιφερειακών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ηρακλείου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Π. Ινιωτάκης, Γ. Ρασούλης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ ΟΤΑ Ν. Ανδρεαδάκης  και το στέλεχος του Τμήματος Προγραμματισμού & Οργάνωσης ...

Συνέντευξη Τύπου για τις δράσεις της Βικελαίας

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 05-05-2015

Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου θα δώσει, αύριο, Τετάρτη 6 Μαΐου στις 12:30 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δήμου Ηρακλείου η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κα. Αριστέα Πλεύρη με θέμα τις δράσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Μεταξύ άλλων θα γίνει αναφορά στον εαρινό κύκλο του  Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών «Ευρώπη και Δημοκρατία»  που ξεκινά στις 12 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 22 Ιουνίου.

Με γοργούς ρυθμούς οι παρεμβάσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου σε όλη την πόλη

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν σε όλη την πόλη  οι σημαντικές παρεμβάσεις και δράσεις της Αντιδημαρχίας Πρασίνου με στόχο οι εργασίες καλλωπισμού και κλαδέματος του πρασίνου από την αρμόδια υπηρεσία να αλλάξουν την όψη του Ηρακλείου.

Στην ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Ξεκινά την Πέμπτη 7 Μαΐου και ολοκληρώνεται το Σάββατο το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Σιθωνία Χαλκιδικής. Στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ θα συμμετάσχουν τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός όσο και οι Αντιδήμαρχοι, Οικονομικών Γιώργος Καραντινός, Προγραμματισμού- Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- Διαφάνειας- Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ινιωτάκης, Τεχνικών Έργων Χάρης Μαμουλάκης  και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Βαρδαβάς.

Σε εμφανή οριοθέτηση των χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου

Σε αυστηρή και εμφανή οριοθέτηση των σημείων που έχουν δικαίωμα, σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας, να χρησιμοποιούν οι ιδιοκτήτες των  καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για τη χρήση των τραπεζοκαθισμάτων προχωρούν από το πρωί της Τρίτης οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.  Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο απελευθέρωσης των κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνονται παράνομα από τραπεζοκαθίσματα.

Εσπερίδα στον Προφήτη Ηλία για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου για τη περίοδο 2015-2019

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει εσπερίδα στον Προφήτη Ηλία, αύριο Τρίτη 05/05/2015 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Πολύκεντρου Νεολαίας. Στελέχη του Τμήματος Προγραμματισμού & Οργάνωσης του Δήμου θα παρουσιάσουν το Στρατηγικό Σχεδιασμό (Α΄ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος) του Δήμου Ηρακλείου για τη περίοδο 2015-2019.

Ημερίδα για το Παιδί και το Διαδίκτυο

Η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ‘‘Δ. Θεοτοκόπουλος’’ διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Παιδί και ασφαλής χρήση του διαδικτύου». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 στην αίθουσα της παλιάς Δημοτικής Λαχαναγοράς με ελεύθερη συμμετοχή και ώρα έναρξης 9:00 π.μ.

Στα εργοτάξια ο Δήμαρχος - Εντυπωσιακός ο βρεφονηπιακός σταθμός της Αγίας Αικατερίνης

Έργα που υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου και βρίσκονται σε εξέλιξη επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Χάρη Μαμουλάκη. Η επίσκεψη στα εργοτάξια του δήμου ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Ικάρου, όπου γίνεται μία πολύ σημαντική παρέμβαση με φωτισμό, φυτεύσεις, πλακοστρώσεις και διαπλάτυνση του οδοστρώματος. Η ανάπλαση αυτή στην είσοδο της πόλης...

Τήρηση των κανόνων καθαριότητας - Προσοχή στα υπολείμματα των καλλιεργειών

Την προσοχή των δημοτών αλλά και τη συνεργασία τους ζητά ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να διατηρήσει την πόλη καθαρή σε μία χρονική στιγμή που απαιτείται φροντίδα από όλους, με δεδομένη και την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Δωρεάν σπιρομετρήσεις από το Δήμο

Ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής) και το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η Μασταμπά σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ θα πραγματοποιήσουν δωρεάν σπιρομετρήσεις στα πλαίσια των ενεργειών για έγκαιρη διάγνωση της ΧΑΠ.

Εντυπωσίασε το περίπτερο του Δήμου Ηρακλείου στην έκθεση «Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση»

Με μεγάλη επιτυχία, ο Δήμος Ηρακλείου, συμμετέχει για 3η συνεχή χρονιά στην έκθεση «Κρήτη : Η μεγάλη συνάντηση» που άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 1η Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο. Με ένα ενημερωμένο και ελκυστικό, για τους επισκέπτες της έκθεσης, περίπτερο αναδεικνύονται  οι ιστορία και ο πολιτισμός του Μεγάλου Κάστρου μέσα από τις σπάνιες εκδόσεις της Βικελαίας...

Mε μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για τον Αγροτικό Τομέα στο Σκαλάνι

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλανίου, η εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για τις σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας ελιάς και αμπέλου και την ώθηση προς τη δημιουργία, τη παραγωγικότητα, την καινοτομία και την αναγνωρισιμότητα ευαίσθητων παραγωγικών δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ηρακλείου.

Μία ξεχωριστή συνάντηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας Ανηλίκων

Μία ξεχωριστή συνάντηση είχε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός όταν δέχτηκε στη Λότζια τα παιδιά και τους συνοδούς τους από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας Ανηλίκων.

Χρώματα και αρώματα από τους εθελοντές

Με χρώματα και αρώματα υποδέχτηκαν την Άνοιξη στο κέντρο της πόλης τα μέλη της εθελοντικής Ομάδας Πρασίνου, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Αθλητισμού και Εξωραϊσμού σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου. Η πολυμελής ομάδα φύτεψε στην καρδιά της πόλης όμορφα λουλούδια στις ζαρντινιέρες στην αυλή του Πολύκεντρου αλλά και απέναντι από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ο πεζόδρομος γέμισε χρώμα, το κέντρο άλλαξε όψη και με τον τρόπο αυτό οι εθελοντές του Δήμου ...

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 08-05-15

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Ηράκλειο : 30/04/2015

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Παρασκευή 08 Μαΐου 2015 και ώρα 12:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

1.  Εξέταση ένστασης κατά της 613/2013 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, για τροποποίηση σχέδιο πόλης Ηρακλείου στο Ο.Τ.119 (Γ 1768) -120(Γ1765) της Πολεοδομικής Ενότητας «Αγιος Ιωάννης – Μεσαμπελιές – Φορτέτσα».
2.  Ίδρυση καταστήματος λιανικού εμπορίου (είδη ρουχισμού για όλη την οικογένεια και συμπληρωματικά αξεσουάρ ρουχισμού, υποδήματα, μικροδώρα, καλυντικά,….) H&M Hennes & Mauritz A.E. στην οδό 25ης Αυγούστου

Το Δημαρχείο Ηρακλείου επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων του Δήμου Κοζάνης

Το Δημαρχείο Ηρακλείου επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων του Δήμου Κοζάνης κ.Κω/νος Δεσποτόπουλος. Τον κ.Δεσποτόπουλο υποδέχτηκε στη Λότζια η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Μαρία Καναβάκη.

Δίνουν χρώμα στο κέντρο της πόλης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Ηράκλειο 30-4-2015

Δίνουν χρώμα στο κέντρο της πόλης

Ημέρα …Δράσης για την Ομάδα Πρασίνου, Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Αθλητισμού και Εξωραϊσμού σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου.  Η εξόρμηση ξεκινά από το Πολύκεντρο και τα μέλη της Ομάδας θα  φυτέψουν ζαρντινιέρες στην αυλή του Πολύκεντρου και απέναντι από τη Βικελαία, θα περιποιηθούν τα φυτά της οδού Κατεχάκη και θα δώσουν χρώμα στην πόλη του Ηρακλείου.

Εσπερίδα για τον αγροτικό τομέα στο Σκαλάνι

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει εσπερίδα για τον αγροτικό πληθυσμό των Τ.Κ Σκαλανίου, Καλλιθέας και Βασιλειών σήμερα Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015 και ώρα 6.30 μ.μ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλανίου.

Ψήφισμα ΠΕΔ Κρήτης για τα ταμειακά διαθέσιμα

Η ΠΕΔ Κρήτης παρά το ότι  διαφωνεί με τον τρόπο που επέλεξε αρχικά η κυβέρνηση να δεσμεύσει τα χρηματικά διαθέσιμα  των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεωρεί τη σωτηρία της ίδιας της χώρας, ως πρωτεύον παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις και τις πρόσθετες δυσκολίες που δημιουργεί στους Δήμους η δέσμευση των διαθέσιμών τους.

27η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2/5/2015 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια) και ώρες 09:30 – 13:30. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν: O Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Τουρισμού και Εθελοντισμού) και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» στην οποία ...

Στο Γραφείο Πληροφόρησης και το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Βιβλιοθήκης ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης  καθώς και το info point που λειτουργούν στο ισόγειο του κτιρίου επισκέφθηκαν χθες ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός καθώς και η αντιδήμαρχος πολιτισμού κα. Αριστέα Πλεύρη. Ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος είδαν από κοντά τη λειτουργία του γραφείου ενημέρωσης και πληροφόρησης των επισκεπτών της πόλης του Ηρακλείου (info point) σε πρώτη φάση αλλά και τις εφαρμογές ...

Εσπερίδα στον Προφήτη Ηλία για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου για τη περίοδο 2015-2019

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει εσπερίδα στον Προφήτη Ηλία, την Τρίτη 05/05/2015 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Πολύκεντρου Νεολαίας. Στελέχη του Τμήματος Προγραμματισμού & Οργάνωσης του Δήμου θα παρουσιάσουν το Στρατηγικό Σχεδιασμό (Α΄ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος) του Δήμου Ηρακλείου για τη περίοδο 2015-2019.

Συνεχίστηκε στο Βενεράτο ο κύκλος συναντήσεων για τον Στρατηγικό & Επιχειρησιακό Σχεδιασμό

Συνεχίστηκε χθες στο Βενεράτο, ο κύκλος συναντήσεων και διαβούλευσης με αιρετούς, συλλόγους, σωματεία και δημότες της περιοχής της Δ.Ε. Παλιανής για τον Στρατηγικό & Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου της προσεχούς πενταετίας. Οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων ανέδειξαν και έθεσαν ως πρώτη προτεραιότητα, την επίλυση ζητημάτων καθημερινότητας όπως, τη συντήρηση δημοτικών ακινήτων, την βελτίωση της βατότητας...

Αλλαγή ώρας συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 και ώρα 11:30 π.μ προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Δενδροφύτευση για τα παιδιά του 31ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου στον Μασταμπά

Μία διαφορετική εκπαιδευτική δραστηριότητα είχαν οι μικροί μαθητές τους 31ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου, στην περιοχή του Μασταμπά, που μαζί με την πολύτιμη συνδρομή του Δήμου Ηρακλείου και τους «γεωπονίστας» θέλησαν να προϋπαντήσουν την Άνοιξη.

Στο ανακαινισμένο Πολύκεντρο ο Δήμαρχος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 28-04-2015

Στο ανακαινισμένο Πολύκεντρο ο Δήμαρχος

Στο ανακαινισμένο Πολύκεντρο Ηρακλείου ήπιε σήμερα καφέ ο δήμαρχος, κ. Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα. Αριστέα Πλεύρη, προκειμένου να δει από κοντά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των εργασιών που έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο χώρο. Μάλιστα ο δήμαρχος δεν έχασε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τις υποδομές που δημιουργήθηκαν στον όμορφο χώρο που φιλοξενεί κατά καιρούς τις δημιουργικές ανησυχίες των νέων της πόλης.

Ο αέρας ανανέωσης αλλά και οι πρωτότυπες ιδέες στο χώρο δεν άφησαν ασυγκίνητο το δήμαρχο που θέλησε να δει και την ανταλλακτική βιβλιοθήκη που βρίσκεται στα ψηλά. Τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΤΑΗ αναμένεται να βγάλουν νέα σχέδια χρήσης για τον φιλόξενο χώρο του Πολύκεντρου.

Ο εξάμηνος απολογισμός της νέας διοίκησης της Δημοτικής Μονομετοχικής Εταιρίας ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.

Τον απολογισμό της νέας διοίκησης της Δημοτικής Μονομετοχικής Εταιρίας ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε., για το πρώτο εξάμηνο της θητείας της, έκανε χθες ο Πρόεδρος της Εταιρίας κ. Νίκος Αγγελάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Δημόσια διαβούλευση στον Άγιο Μύρωνα

Στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού και της συμμετοχικής διαδικασίας που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή, στη διαδικασία κατάρτισης του Πενταετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου στον Άγιο Μύρωνα, εκδήλωση δημόσιας διαβούλευσης με αιρετούς, συλλόγους, σωματεία και δημότες της περιοχής της Δ.Ε. Γοργολαΐνη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκος Φακουρέλης και το στέλεχος του Τμήματος ...

Εσπερίδα για τους αγρότες στο Σκαλάνι

Εσπερίδα για τους αγρότες και αγρότισσες των Τοπικών Κοινοτήτων Σκαλανίου, Καλλιθέας και Βασιλειών, οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου την Πέμπτη 30 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλανίου, κατόπιν των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών.

Ευχαριστήρια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής σε όσους συνέβαλαν στις δράσεις της

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής κ.Αθηνά Σπανάκη –Κοχιαδάκη ευχαριστεί θερμά όλους όσους πλαισίωσαν ευγενικά στην υλοποίηση των πασχαλινών εκδηλώσεων της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης με θέμα  “Πασχαλινό Τσουρεκόσπιτο” που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Δασκαλογιάννη από   τις 4 ως και 8 Απριλίου.

Επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ.Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη, και η διαχειριστική επιτροπή του Δημοτικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά τους παρακάτω χορηγούς για την ενίσχυση και τη στήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου. Η πρωτοβουλία μας αυτή βρήκε αποδέκτες και αρωγούς ευαισθητοποιημένους δημότες και επιχειρήσεις απο την πόλη μας, με αγάπη προς τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια.

Εθιμοτυπική επίσκεψη της πρέσβειρας του Βιετνάμ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου πραγματοποίησε η πρέσβειρα του Βιετνάμ στην Ελλάδα κ.Tran Thi Ha Phuong στα πλαίσια της επίσκεψής της στη Κρήτη. Την πρέσβειρα υποδέχτηκε στη Λότζια η αναπληρώτρια Δημάρχου κ. Αριστέα Πλεύρη και αφού την καλωσόρισε στο Ηράκλειο την ενημέρωσε για την πόλη, την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Η κ.Ha Phoung εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επίσκεψή της στο Ηράκλειο κοιτίδα του Μινωικού πολιτισμού και την Κρήτη με τα σημαντικά ιστορικά μνημεία και τους αρχαιολογικούς...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο

Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 17.55 θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του δημαρχείου, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Ο Δήμος μετέχει στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ηράκλειο 24-04-2015

Ο Δήμος Ηρακλείου μετέχει στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η ΚΕΔΕ με αφορμή την κύρωση από την Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για τα ταμειακά διαθέσιμα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των νομικών τους προσώπων.

Ως εκ τούτου, σήμερα Παρασκευή οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν συμβολικά κλειστές από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες (Βοήθεια στο σπίτι, παιδικοί σταθμοί, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων,  Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, ΚΔΑΠ) και όλα τα ΚΕΠ.

Οι εργαζόμενοι  θα πρέπει να παραμείνουν έξω από τον χώρο εργασίας τους, ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης της κινητοποίησης του Δήμου.

Το πρόγραμμα «Προώθηση Δημιουργικών Δραστηριοτήτων στα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα «Προώθηση Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» για τα νήπια θα έχει διάρκεια από το μήνα Μάιο έως και τον μήνα Ιούνιο και αφορά παιδιά ηλικίας από Δυόμιση έως Πέντε (2,5 – 5) ετών.

Εγκρίθηκε η λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου

Εγκρίθηκε η λειτουργία δημοτικού κτηνιατρείου στο χώρο του κυνοκομείου έπειτα από αίτηση που είχε καταθέσει ο Δήμος Ηρακλείου, στο τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης.

Ηλεκτρονική περιήγηση στην παλιά πόλη

Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση παρουσίασης του έργου: «Ηλεκτρονική περιήγηση στην παλιά πόλη του Ηρακλείου», ενώ σήμερα την εφαρμογή δοκίμασαν παιδιά σχολείων της πόλης, περπατώντας στις συγκεκριμένες περιοχές. Το έργο έχει τρεις άξονες που περιλαμβάνουν Σύγχρονο ηλεκτρονικό οδηγό πόλης, Πρότυπη εφαρμογή όπου μέσα από τρισδιάστατες αναπαραστάσεις παρουσιάζεται η Κάντια, η πόλη της Ενετοκρατίας στα μέσα του 16ου αιώνα, και Εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 27-04-15

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_270415.pdf

Εκδόσεις της Βικελαίας σε Σχολεία από το Δήμο

Εορτάζοντας την «Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου», με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Παιδείας Μαρίας Καναβάκη, προσφέρθηκαν σε Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, οι ακόλουθες εκλεκτές εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Τα βιβλία αυτά, που συγκροτούν μια πολυθεματική ενότητα: Φιλολογίας, Λογοτεχνίας, Ιστορίας, Τέχνης, Γλωσσικών Ερευνών, Παιδικού Βιβλίου, θα εμπλουτίσουν τις Σχολικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Ηρακλείου, προσφέροντας στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές έναν ευρύ ορίζοντα γνώσεων.

Κινητοποιήσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. ενόψει της ψήφισης Π.Ν.Π. για τα ταμειακά διαθέσιμα φορέων Δημοσίου

Η Κ.Ε.Δ.Ε. προγραμματίζει μια σειρά από κινητοποιήσεις, ενόψει της συζήτησης σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή στη Βουλή και την αυριανή ψήφιση από την Ολομέλεια, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου και της Αυτοδιοίκησης.

Εσπερίδα στο Βενεράτο για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου για τη περίοδο 2015-2019.

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει εσπερίδα, την Τρίτη 28/04/2015 και ώρα 19:00, στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου στο Βενεράτο. Στελέχη του Τμήματος Προγραμματισμού & Οργάνωσης του Δήμου θα παρουσιάσουν το Στρατηγικό Σχεδιασμό (Α΄ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος) του Δήμου Ηρακλείου για τη περίοδο 2015-2019.

Έμαθαν τα μυστικά της αρτοποιΐας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο εργαστήριο του αρτοποιείου  «Σταματάκης», πραγματοποίησε το Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων της ΔΗΚΕΗ. Δεκαέξι παιδιά Ρομά με την συνοδεία  της παιδαγωγού, Μαρίας Ασαργιωτάκη, και του διαμεσολαβητή, Μαρίνου Σεραφειμόπουλου,  έγιναν «μικροφουρνιστές» και βίωσαν την εμπειρία και την γνώση των υλικών, της παρασκευής, του ζυμώματος και του ψησίματος αρτοσκευασμάτων. Στη συνέχεια γεύτηκαν τις δημιουργίες τους και πήραν δωράκια και κεράσματα που προσέφερε το προσωπικό της επιχείρησης.

Ενημέρωση για το RUN GREECE Ηράκλειο

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ ανακοινώνει ότι μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί  3.500 συμπολίτες. Τα άτομα που συμμετέχουν είναι από ηλικία 11 ετών και μεγαλύτεροι. Επίσης συμμετέχουν άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα. Για όλους τους παραπάνω λόγους έχουν προβλεφθεί αυξημένα μέτρα ασφάλειας και προστασίας των αγωνιζομένων αλλά και των πολιτών που θα κατέβουν στους δρόμους του Ηρακλείου για να εμψυχώσουν με την παρουσία τους και να χειροκροτήσουν τους δρομείς και περιπατητές.

Δωρεά βιβλίων από το Δήμο σε σχολεία

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 22-04-2015

Δωρεά βιβλίων από το Δήμο Ηρακλείου σε σχολεία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αύριο στο αίθριο της Λότζια από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι, ο Δήμος Ηρακλείου θα παραδώσει βιβλία σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου. Η δωρεά βιβλίων είχε γνωστοποιηθεί στους διευθυντές των σχολείων εδώ και μέρες και η ανταπόκριση είναι μεγάλη.

Η ΔΕΠΑΝΑΛ στις δράσεις “Let's do it Greece”

Με μια απολύτως επιτυχημένη δράση συμμετείχε σήμερα η Δημοτική Μονομετοχική Εταιρία ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε. στις πολλές δράσεις που προέβη το εθελοντικό κίνημα “Let's do it Greece”, στο Δήμο Ηρακλείου. Σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου, τη Δημοτική Υπηρεσία Πρασίνου, τη διοίκηση του Κρατικού Αερολιμένα, “Νίκος Καζαντζάκης”, την τεχνική και κατασκευαστική εταιρία, “Οικοτεχνική” και την ιδιωτική εταιρία πρασίνου, “My plants”, προχώρησαν στον εξωραϊσμό του εξωτερικού χώρου του αεροδρομίου και του πάρκινγκ που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του αεροδρομίου και διαχειρίζεται η ΔΕΠΑΝΑΛ.

Έξυπνη ξενάγηση στα μνημεία του Ηρακλείου

Την Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Απριλίου στις 6.00 μ.μ. στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου θα παρουσιαστεί από το Δήμο Ηρακλείου το έργο:  «Ηράκλειο κάθε βήμα .... ένα ταξίδι στην ιστορία» Ηλεκτρονική Περιήγηση στην παλιά πόλη Ηρακλείου. Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού οδηγού πόλης, για έξυπνες φορητές συσκευές ( tablet,  κινητό),  όπου ο χρήστης, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του και τον χρόνο που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα να ...

Συνάντηση της Αντιδημάρχου Παιδείας με το νέο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης

Mε το νέο Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργο Τερζάκη συναντήθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μαρία Καναβάκη, προκειμένου να του ευχηθεί καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης, η Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Τερζάκη για τα κυριότερα ζητήματα της εκπαίδευσης που έχει έως σήμερα καταγράψει...

Εσπερίδα στον Άγιο Μύρωνα για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου για τη περίοδο 2015-2019

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει εσπερίδα στον Άγιο Μύρωνα, την Παρασκευή 24/04/2015 και ώρα 19:30, στην αίθουσα του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου στον Άγιο Μύρωνα. Στελέχη του Τμήματος Προγραμματισμού & Οργάνωσης του Δήμου θα παρουσιάσουν το Στρατηγικό Σχεδιασμό (Α΄ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος) του Δήμου Ηρακλείου για τη περίοδο 2015-2019.

Έναρξη κατάθεσης αιτήσεων Εγγραφής και Επανεγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς

Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης του Δήμου Ηρακλείου, γνωστοποιεί στους Δημότες του Δήμου Ηρακλείου, ότι από την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, θα αρχίσει η υποβολή αιτήσεων εγγραφής βρεφών και νηπίων στα ΚΕ.Π.Α του Δήμου Ηρακλείου, για το επόμενο Σχολικό έτος 2015 - 2016.   Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στα ΚΕ.Π.Α μέχρι και την Παρασκευή  26 Ιουνίου 2015.

Καθάρισαν το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου

Το σπηλαιώδη εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου και το χώρο πρασίνου που βρίσκεται  δίπλα, καθάρισαν κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Βασιλειών, με την αρωγή του τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για μια περιοχή ιστορικής σημασίας, γιατί πέρα από την αρχαιότητα της εκκλησίας, έγινε εκεί μια από τις πρώτες συναντήσεις αντιστασιακών μετά την κατάληψη της Κρήτης από τους Γερμανούς το 1941.

Νέες εθελοντικές δράσεις για Παιδεία και Nέους

Η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου αποτελούμενη από ενεργούς πολίτες -εκπαιδευτικούς, δικηγόρους, ψυχολόγους κ.ά , προσκαλεί τους δημότες  να πλαισιώσουν την προσπάθεια της 2ης Δημοτικής Κοινότητας για ενεργή συμμετοχή των πολιτών της περιοχής στις παρακάτω δραστηριότητες:

Συνάντηση Δημάρχου με τον υπουργό Οικονομίας κ. Σταθάκη για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 20-04-2015

Συνάντηση αύριο με τον υπουργό Οικονομίας κ. Σταθάκη για το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης»

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο Τρίτη ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Υποδομών, κ. Γιώργο Σταθάκη, για το θέμα της αναβάθμισης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», παρουσία και του περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Στη συνάντηση που προκλήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Λαμπρινού, θα μετέχουν ακόμη ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, κ. Γιάννης Αναστασάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.  

Ίδρυση Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων

Έως τις 4 Μαΐου 2015 καταγράφονται οι Νέοι Μουσικοί της Κρήτης 10-30 ετών, που παίζουν ένα Όργανο Συμφωνικής Ορχήστρας (Βιολί , Βιόλα ,Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο, Φλάουτο, Όμποε, Κλαρινέτο, Φαγκότο, Αγγλικό Κόρνο, Γαλλικό Κόρνο, Τρομπέτα , Τρομπόνι, Τούμπα, Κρουστά) από το επίπεδο κατωτέρας & πάνω ώστε να οργανωθούν, αμέσως μετά, οι ακροάσεις. Πριν από τις ακροάσεις, θα δοθεί στους υποψήφιους ο απαιτούμενος χρόνος προετοιμασίας.

Νέο συμβόλαιο με φορείς & πολίτες

Στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού και της ενεργούς συμμετοχικής διαδικασίας που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού - Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης μέλη της οποίας αποτελούν τα σημαντικότερα ερευνητικά ιδρύματα, φορείς, συλλογικότητες καθώς και ενεργοί πολίτες του Δήμου.

Στις δράσεις “Let's do it Greece”στο Δήμο Ηρακλείου συμμετέχει και η Δημοτική Εταιρία ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε..

Στις δράσεις που θα προβεί την ερχόμενη Κυριακή (19/4) το εθελοντικό κίνημα “Let's do it Greece”στο Δήμο Ηρακλείου συμμετέχει και η Δημοτική Μονομετοχική Εταιρία ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.. Σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου, τη Δημοτική Υπηρεσία Πρασίνου, τη διοίκηση του Κρατικού Αερολιμένα, “Νίκος Καζαντζάκης” και την τεχνική και κατασκευαστική εταιρία, “Οικοτεχνική” θα προχωρήσουν στον εξωραϊσμό του εξωτερικού χώρου του αεροδρομίου και του πάρκινγκ που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του αεροδρομίου και διαχειρίζεται η ΔΕΠΑΝΑΛ.

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Στο πλαίσιο του δημοκρατικού προγραμματισμού και της ενεργούς συμμετοχικής διαδικασίας που επιδιώκει η Δημοτική Αρχή, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού - Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης μέλη της οποίας αποτελούν τα σημαντικότερα ερευνητικά ιδρύματα, φορείς, συλλογικότητες καθώς και ενεργοί πολίτες του Δήμου. Παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν στα κρίσιμα θέματα των διαδικασιών συμμετοχικότητας, διαβουλεύσεων & στρατηγικού σχεδιασμού, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Π. Ινιωτάκης και Κ. Βαρδαβάς, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Εργασίες καθαρισμού της έκτασης του νέου Δικαστικού Μεγάρου και των παραλιών του Δήμου

Αλλάζει όψη η έκταση όπου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου καθώς Δήμος Ηρακλείου, Εισαγγελία και Ο.Λ.Η συνεργάζονται ώστε να αναβαθμιστεί αισθητικά ο χώρος που βρίσκεται πολύ κοντά σε μια από τις κύριες πύλες εισόδου της πόλης το λιμάνι. Ήδη έχουν αρχίσει εργασίες καθαρισμού της έκτασης με μηχανήματα της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου ενώ ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου θα αναλάβει να σφραγίσει ...

Στο Δήμαρχο Ηρακλείου Β.Λαμπρινό ο Κυβερνήτης της φρεγάτας «ΤΕ ΚΑΗΑ» της Νέας Ζηλανδίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Κυβερνήτης της φρεγάτας «ΤΕ ΚΑΗΑ»  του Βασιλικού πολεμικού Ναυτικού της Νέας Ζηλανδίας κ.Simon Griffiths και αξιωματικοί, στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, στα πλαίσια της παρουσίας του πλοίου στο Ηράκλειο.

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 και ώρα 12:30 μ.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 20/04/15

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 20-04-15

Η αναβληθείσα συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 03/04/2015 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20/04/2015 και ώρα 12.00 με τα παρακάτω θέματα:

Συγχαρητήρια επιστολή Αντιδημάρχου Παιδείας στο νέο Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης Κρήτης

Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μαρία Καναβάκη στο νέο Περιφερειακό Διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργο Τερζάκη με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων του. Όλη η επιστολή έχει ως εξής:

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στις εκδηλώσεις Πρόληψης του Αλκοόλ από 18 έως 24 Απριλίου

Mε τη στήριξη του Δήμου Ηρακλείου, ο σύλλογος στήριξης ατόμων με προβλήματα από το αλκοόλ "Η Επιστροφή" και το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠΑΓΝΗ διοργανώνουν για 11η χρονιά την Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ, στοχεύοντας στην ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού,  σε θέματα που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ. Οι δράσεις  θα πραγματοποιηθούν από Σάββατο 18/4/2015 έως Παρασκευή 24/4/2015, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο...

Δημόσια συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης σήμερα στο Πολιτιστικό Κέντρο

Επιπλέον βοήθεια από το Δήμο σε τρόφιμα

      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 10-04-2015

Επιπλέον βοήθεια από το Δήμο Ηρακλείου σε τρόφιμα και γλυκίσματα

Σε 100 οικογένειες, επιπλέον, δόθηκαν κρέας και πασχαλινά γλυκίσματα μετά από συνεργασία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, του Δημοτικού Παντοπωλείου Ηρακλείου και της 2ης Δημοτικής Κοινότητας. 
Η αντιδήμαρχος, κα. Αθηνά Σπανάκη - Κοχιαδάκη και η πρόεδρος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας, κα. Μαρίνα Αμαριωτάκη, μετά από συγκέντρωση των απαιτούμενων ποσοτήτων μοίρασαν σε 100 ακόμη οικογένειες της περιοχής τρόφιμα, με υποδείξεις των κοινωνικών λειτουργών. 
Τα τρόφιμα αυτά ήταν εξ’ ολοκλήρου από προσφορές ιδιωτών στους οποίους θα σταλεί και το σχετικό ευχαριστήριο.

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου για το Πάσχα

Η Ανάσταση του Κυρίου αποτελεί την κορύφωση του Θείου Δράματος και παντοτινό μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και δύναμης, κάλεσμα και προτροπή για καλοσύνη, κατανόηση και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Οι πολυμέτωπες δοκιμασίες της κοινωνίας μας στα χρόνια της κρίσης, δημιούργησαν πορείες προς ένα καθημερινό «Γολγοθά» για αναρίθμητους ανθρώπους στον τόπο μας. Οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι σ’ αυτούς και να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τους δύσκολους καιρούς, διαμορφώνοντας ένα Αύριο ...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 15/04/15

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Τετάρτη   15 Απριλίου   2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklhsh_150415.pdf

Διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 08-04-2015

Διανομή τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου

Τρόφιμα σε τριακόσιες οικογένειες δόθηκαν σήμερα από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Ηρακλείου, ενώ σήμερα και αύριο μοιράζονται σε 700 οικογένειες οι διατακτικές για το κρέας.  

Όλες οι ενέργειες έγιναν προσεκτικά με στόχο τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας, που δυστυχώς βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι διαδικασίες όλες και οι παραπομπές έγιναν αποκλειστικά από τις κοινωνικές λειτουργούς των κατά τόπων ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ, με την αρμόδια αντιδήμαρχο, κα. Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη, να τονίζει την άμεση ανάγκη κάλυψης όσων το δυνατών περισσότερων οικογενειών.

Πασχαλινές εκδηλώσεις ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η Δειλινών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ        

 Ηράκλειο, 08 -04-2015                              

Πασχαλινές εκδηλώσεις στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η Δειλινών

 Το Τμήμα Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων περιοχής Δειλινών της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, στα πλαίσια εορτασμού του  Πάσχα, θα υλοποιήσει πασχαλινή εκδήλωση,  τη Μεγάλη Πέμπτη 9/4/2015 στις 10.00 π.μ., στο χώρο του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας Δειλινών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ευχέλαιο, ομιλία και αναφορά εθίμων. Στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν σε όλους τους συμμετέχοντες πασχαλινές λαμπάδες και κουλούρια, προσφορά της ομάδας αλληλοβοήθειας του κέντρου. Τη διακόσμηση των πασχαλινών λαμπάδων επιμελήθηκαν οι κυρίες – μέλη  της ομάδας.

Το Μεγάλο Σάββατο 11/4/2015  και ώρα  12:00,  στο συσσίτιο   Αλληλεγγύης του πολιτιστικού συλλόγου Δειλινών, θα μοιραστούν σε όλους τους παρευρισκόμενους πασχαλινές κατασκευές  φτιαγμένες με αγάπη και μεράκι από τους ηλικιωμένους του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η. Δειλινών και τη συνδρομή των σπουδαστών των Σχολών Κοινωνικής Εργασίας και  Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης.  

Επίσκεψη Δημάρχου στο Κέντρο Αστέγων

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κα. Αθηνά Σπανάκη- Κοχιαδάκη. Η επίσκεψη έγινε ενόψει των εορτών του Πάσχα, με το δήμαρχο να εύχεται καλές γιορτές στους φιλοξενούμενους και παράλληλα να μιλάει μαζί τους για τις συνθήκες διαβίωσης. Επίσης ενημερώθηκε από τα στελέχη του Κέντρου για τους αστέγους που βρίσκονται εκεί, αλλά και για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Σημαντικές παρεμβάσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες

Με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών ξεκίνησε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, η προσπάθεια για τη βελτίωση της βατότητας των δρόμων, αλλά και μια σειρά άλλων έργων. Ήδη έχουν καλυφθεί δεκάδες λακκούβες σε δρόμους της πόλης και των χωριών, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται καθημερινά. Σημαντική εδώ είναι η βοήθεια των δημοτών που πρέπει να ενημερώνουν την τεχνική υπηρεσία για τα σημεία όπου υπάρχουν λακκούβες.

2o Τουρνουά Τένις Δήμου Ηρακλείου 2015

O Δήμος Ηρακλείου και ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής- Φροντίδας και Μαζικής Άσκησης Ηρακλείου (Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.) θέλοντας να συμβάλει στην άθληση, στην   ψυχαγωγία, και στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συμμετασχόντων διοργανώνει   σε συνεργασία με την Ζ΄ Ένωση Φιλάθλων Σωματείων Αντισφαίρισης Κρήτης το  2o  Τουρνουά Τένις Δήμου Ηρακλείου 2015.

Τα κάλαντα του Λαζάρου στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό από το ΚΔΑΠ Αυγενικής

Μια ξεχωριστή νότα ομορφιάς σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, όπου βρέθηκαν παιδιά από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Αυγενικής. Είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου, έδωσαν αναστάσιμες λαμπάδες που είχαν φτιάξει τα ίδια, δίνοντας ένα ξεχωριστό τόνο στην καθημερινότητα του δημαρχείου.

Πασχαλινή δράση της 3ης Δημοτικής Κοινότητας για παιδιά που νοσηλεύονται στο ΠΑΓΝΗ

Η Πρόεδρος κα. Φλουρή Ειρήνη και οι Σύμβουλοι της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, με την βοήθεια επιχειρηματιών και καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων, συγκέντρωσαν και επιμελήθηκαν στα γραφεία της Κοινότητας, Αναστάσιμες λαμπάδες και πουγκιά με σοκολατάκια και καραμέλες, τα οποία  με μεγάλη χαρά θα προσφέρουν στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Παιδοαιματολογική και Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.  Με αυτή τους την δράση θέλουν να δώσουν χαρά και αισιοδοξία στα παιδάκια που δοκιμάζονται από την ασθένεια τους, με την ευχή  το συντομότερο δυνατό να γυρίσουν υγιείς στα σπίτια τους και τις οικογένειες τους.

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο ανακαινισμένο Πολύκεντρο

Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε το Σάββατο 4 Απριλίου, η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου στο ανακαινισμένο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και ήταν αφιερωμένη στα παιδιά. Η αίθουσα γέμισε όχι μόνο από παιδιά αλλά και γονείς που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συγγραφέα Βασιλική Νευροκοπλή και να την ακούσουν να ζωντανεύει θεατρικά το παραμύθι της, Ο Καλλίστρατος και η Πολιτεία των Αηδονιών.

Ευχαριστήριο από το κυνοκομείο του Δήμου

Ευχαριστήριο από το κυνοκομείο

Το ενδιαίτημα ζώων συντροφιάς (κυνοκομείο) του Δήμου Ηρακλείου, ευχαριστεί το παράρτημα Κρήτης του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, για τη δωρεά πεντακοσίων (500) κιλών ξηράς ζωοτροφής αρίστης ποιότητας, για τα σκυλιά που φιλοξενούνται στο χώρο του. 

Η τελετή λήξης των πολιτιστικών αγώνων

Σε μια σεμνή τελετή, παρουσία του δημάρχου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, με τη συμμετοχή των φιλαρμονικών των Δήμων Ηρακλείου και Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πλατεία Ελευθερίας, η τελετή λήξης των Πολιτιστικών Αγώνων που οργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Ηρακλείου. Ο κ. Λαμπρινός απένειμε τα βραβεία του λογοτεχνικού διαγωνισμού στον οποίο πήραν μέρος μαθητές από 17 Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Ηρακλείου, μαζί με τις αντιδημάρχους, Πολιτισμού κα. Αριστέα Πλεύρη και Παιδείας, κα. Μαρία Καναβάκη.

Με επιτυχία η λειτουργία του Βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Αχτάρικα

Με μεγάλη επιτυχία λειτουργεί εδώ και επτά μήνες το Βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, που δημιουργήθηκε με στόχο τη διάδοση του βιβλίου ως αξίας πολιτισμού, καθώς και την ανάδειξη του πρωτεύοντα ρόλου της Βικελαίας και των εκδόσεών της στη διάδοση της γνώσης. Το βιβλιοπωλείο, το οποίο  στεγάζεται σε καλαίσθητο και σύγχρονο χώρο στο κτίριο Αχτάρικα, στη Πλατεία Λιονταριών λειτουργεί με ευθύνη της ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε και προσελκύει...

Τελετή Λήξης των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»

Ολοκληρώνονται την Κυριακή 5 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) οι «Πολιτιστικοί Αγώνες 2015» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Η Τελετή Λήξης θα ξεκινήσει στις 12:30 στην Πλατεία Ελευθερίας με την απονομή των βραβείων του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Γυμνασίων – Λυκείων από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Τα παιδιά γνωρίζουν το Μινωικό Πολιτισμό

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ηρακλείου, μέσω των ΚΔΑΠ Ηρακλείου (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών), θα υλοποιήσει  τον Ιούνιο πολυθεματική εκδήλωση με αναφορά στη Μινωική Κρήτη. Σκοπός της εκδήλωσης είναι μέσω της γνώσης της τοπικής μας ιστορίας, τα παιδιά μας να γίνουν φορείς πολιτισμού με όραμα και δημιουργία.

Κλείνει ο κύκλος των Χορωδιακών Συναντήσεων των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 του Δήμου

Κλείνει ο κύκλος των Χορωδιακών Συναντήσεων των Πολιτιστικών Αγώνων   την Παρασκευή 3 Απριλίου με τις Παραδοσιακές Χορωδίες του Δήμου μας στον  Θεατρικό Σταθμό στις 16:30  με Ελεύθερη Είσοδο.

Τοποθέτηση του αντιδήμαρχου Ηρακλείου κ. Πέτρου Ινιωτάκη σε συνεδρίαση επιτροπής της ΚΕΔΕ

Συνήλθε στην έδρα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στην πρώτη  συνεδρίαση της η Επιτροπή Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, παρουσία των δεκαεννέα (19) μελών της, αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Επικράτεια και ασχολήθηκε με θέματα ενεργοποίησης, συμπλήρωσης και προσαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου για τον Χωροταξικό και Πολεοδομικό Σχεδιασμό, υπό την Προεδρία του κ. Σάββα Χιονίδη,  Δημάρχου Κατερίνης

Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 4 Απριλίου στο Αίθριο της Λότζια από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 1.30 το μεσημέρι. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν η Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Τουρισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου  και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης». Συμμετέχουν η ΣΕΑΠ, ο όμιλος Παιδείας ...

Τα νέα γραφεία & τηλέφωνα των Σχολικών Επιτροπών Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης

Από 1 Απριλίου 2015, τα γραφεία των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, μεταφέρθηκαν  στο κτίριο Ανδρόγεω 2, 3ος όροφος (πάνω από το ΚΕΠ).

Υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για το παραλιακό μέτωπο μεταξύ ΙΤΕ και Δήμου

Υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Ηρακλείου η προγραμματική σύμβαση για τη μελέτη του παραλιακού μετώπου της πόλης, από το δήμαρχο, κ. Βασίλη Λαμπρινό και τον αντιπρόεδρο του ΙΤΕ και διευθυντή του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών, κ. Βασίλη Δουγαλή. Πρόκειται για μια μελέτη η οποία θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί σ’ ένα χρόνο, και στοχεύει στην προστασία των Ενετικών Τειχών και των παραλιακών περιοχών από το φρούριο...

Συγχαρητήρια για το λογοτεχνικό διαγωνισμό

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 02-04-2015 

Συγχαρητήρια για το λογοτεχνικό διαγωνισμό

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που έλαβαν μέρος στο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου, έστειλε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Νέας Γενιάς, κα. Μαρία Καναβάκη, μέσω των σχολείων τους. 
Τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και το μέλλον τους να είναι γεμάτο από επιτυχίες.

Επίσης ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βενεράτου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βενεράτου, για την αρωγή, τη συνδρομή και την εθελοντική προσφορά τους, στην υλοποίηση του θεατρικού χώρου του σχολείου.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 03-04-15

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Παρασκευή 03/04/2015 και ώρα 12.0011-03-15 προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Επίσκεψη από το δήμαρχο Γερίου Κύπρου

Το δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Λότζια, ο δήμαρχος Γερίου Κύπρου, κ. Αργύρης Αργυρού, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, κ. Κυριάκο Λάμπρου και το δημοτικό σύμβουλο, κ. Ανδρέα Πιερή.

Το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου στην Πλατεία Δασκαλογιάννη

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής για  εορτές του Πάσχα παρουσίασε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου, η αντιδήμαρχος κ. Αθηνά Σπανάκη. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το ερχόμενο Σάββατο και είναι οι παρακάτω: 

Δήμος και Βικελαία Βιβλιοθήκη συμμετέχουν στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με σύνθημα «το βιβλίο είναι ανοιχτό παράθυρο προς τον κόσμο της γνώσης», ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη συμμετέχουν ενεργά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου την Πέμπτη 2 Απριλίου. Στο πλαίσιο αυτό διατέθηκαν σε μικρούς μαθητές του Δήμου Ηρακλείου έντυπα με το μήνυμα της ημέρας και μια αφίσα, που κυκλοφορούν ταυτόχρονα σε σχολεία σε όλο τον πλανήτη με σκοπό να τονίσουν την αξία των ...

Εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων το Σάββατο 4 Απριλίου

Την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων γιορτάζει ο Δήμος Ηρακλείου το ερχόμενο Σάββατο 4 Απριλίου, στην πλατεία του Αγίου Τίτου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, σε συνεργασία με το παράρτημα Κρήτης του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, ενώ θα συμμετέχουν ζωοφιλικά σωματεία και οργανώσεις του Δήμου.  Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού ιδιαίτερα των μικρών ηλικιών. Συμμετέχουν ζωοφιλικά σωματεία και οργανώσεις του Δήμου. Τετράποδοι φίλοι από το ενδιαίτημα ζώων συντροφιάς (κυνοκομείο) θα δοθούν για υιοθεσία για κάθε ενδιαφερόμενο.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για την απόλυση εργαζόμενης από την Εταιρεία Ανακύκλωσης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 01-04-2015

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την απόλυση εργαζόμενης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με ομόφωνη απόφασή του συμπαραστέκεται στην εργαζόμενη που απολύθηκε από την Εταιρεία Ανακύκλωσης, αν και βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, και ζητάει την αποκατάσταση των εργασιακών της σχέσεων και δικαιωμάτων.  

Ξεκινάει σήμερα το Χορωδιακό Φεστιβάλ

Ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 1 Απριλίου η συνάντηση των χορωδιών Ηρακλείου με τις Παιδικές Χορωδίες στον Θεατρικό Σταθμό στις 17:30 με ελεύθερη είσοδο. Το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Στο Δήμαρχο Ηρακλείου ο Διοικητής της Αμερικανικής Βάσης της Σούδας Michael R. Moore

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο  Διοικητής της Αμερικανικής Βάσης της Σούδας πλοίαρχος Michael R. Moore στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Σύσκεψη για τους αγώνες «RUN GREECE»

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, με την ονομασία «RUN GREECE ΗΡΑΚΛΕΙΟ», που διοργανώνουν για τρίτη χρονιά στο Ηράκλειο, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, την Κυριακή 26 Απριλίου. Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στο Δήμο Ηρακλείου την οποία συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς για το καλύτερο συντονισμό όλων των υπηρεσιών του Δήμου...

Τα αποτελέσματα του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Γυμνασίων - Λυκείων των Πολιτιστικών Αγώνων

Κατόπιν της πρόσκλησης που απηύθυνε ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015, προς τους μαθητές Γυμνάσιων και Λυκείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, για συμμετοχή τους σε Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου και το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας σχολείων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου με τίτλο: Ενοχλώντας τις λέξεις, η πενταμελής επιτροπή που αποτελείται από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Αριστέα Πλεύρη, τη συγγραφέα κα Νίκη Τρουλλινού, την φιλόλογο κα Μαρία Φραγκιαδάκη, τον φιλόλογο-συγγραφέα κ. Αντώνη Καρτσάκη και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου κα Αγγελική Ζαχαράτου συνεδρίασε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου (Μονοφατσίου 8) και αποφάσισε τα εξής:

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Β.Λαμπρινού με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Βαρδάκη

Συνάντηση με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Βαρδάκη είχε στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούν το Δήμο Ηρακλείου ,όπως την έλλειψη προσωπικού αλλά και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή στο τομέα της Κοινωνικής πολιτικής για την ανακούφιση των ασθενέστερων δημοτών.

Σύσκεψη στον Δήμο για την αντιπυρική περίοδο

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο συγκάλεσε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, υπό την προεδρία του αρμόδιου εντεταλμένου συμβούλου, κ. Μαρίνου Παττακού. Πήραν μέρος ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Προγραμματισμού, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Γιάννης Λεονταράκης, αξιωματικοί από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το Στρατό, πρόεδροι ...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Β.Λαμπρινού με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Βασίλης Λαμπρινός στη μάντρα του Δήμου. Ο κ.Λαμπρινός που συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους Προσωπικού κ.Κώστα Βαρδαβά και Καθαριότητας κ.Γιάννη Ρασούλη συνομίλησε με τους εργαζόμενους  οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη της καθαριότητας ,προσφέροντας στην Ηρακλειώτικη κοινωνία τον καλύτερο εαυτό τους στην υπηρεσία καθαριότητας.

Ψήφισμα του Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης για τη σύλληψη του Δημάρχου Φαιστού κ. Γιώργου Αρμουτάκη

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΑΙΣΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΜΟΥΤΑΚΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης, θεωρεί ως λίαν ατυχή την επιλογή της ημερομηνίας σύλληψης του δημάρχου Φαιστού, κ. Γιώργου Αρμουτάκη, την παραμονή της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου με δεδομένες τις υποχρεώσεις κάθε Δημάρχου για την επομένη, αν και το ένταλμα εκκρεμούσε από τις 18.03.2015 και η εκτέλεσή του μπορούσε να λάβει χώρα πριν ή μετά την παραπάνω ημερομηνία.

Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης θεωρεί τέλος δυσμενή διάκριση την επιλογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ενός Δημάρχου για χρέος προς το δημόσιο, υφιστάμενο από δεκαετίας και πλέον.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 01-04-15

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 01 Απριλίου 2015 και ώρα 12:30 μ.μ προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Συνάντηση του Δημάρχου με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Λυρικής Σκηνής για το Πολιτιστικό

Με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, με κύριο θέμα συζήτησης την οργάνωση και λειτουργία του Πολιτιστικού- Συνεδριακού Κέντρου. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κα. Αριστέα Πλεύρη, ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ, κ. Γιάννης Ξυλούρης και ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με κατοίκους της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου

Με εκπροσώπους κατοίκων της περιοχής των κατοίκων του Αγίου Κωνσταντίνου συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Καραντινού. Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του νεκροταφείου και τις ταφές σε αυτό. Η Δημοτική Αρχή εξέφρασε την άποψη ότι οι περιορισμένες ταφές που γίνονται δεν δημιουργούν προβλήματα και την πρόθεσή της είναι να εφαρμόσει τις αποφάσεις ...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Σύλλογο Οικιστών εκτός Σχεδίου Πόλης

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Οικιστών εκτός Σχεδίου Πόλης κ. Λευτέρη Ζαχαριάκη και μέλη της διοίκησης είχε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία των Αντιδημάρχων Γιάννη Αναστασάκη,  Γιώργου Καραντινού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα των Οικιστών εκτός Σχεδίου Πόλης και τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα που έχουν επιβληθεί βάσει των νόμων που ισχύουν.

Σύσκεψη στο Δήμο για την Κοινωνική Πολιτική

Με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου συναντήθηκε σήμερα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής κ.Αθηνά Σπανάκη -Κοχιαδάκη  στη Λότζια.

Εκδηλώσεις για το Πάσχα από το ΚΑΠΗ Φορτέτσας

Σειρά εκδηλώσεων ενόψει των εορτών του Πάσχα οργανώνονται από το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Φορτέτσας.

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 27-03-2015

Σύσκεψη για την αντιπυρική περίοδο

Η πρώτη συνεδρίαση, για το 2015, των μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 30 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στη Λότζια.

Κύριο θέμα συζήτησης η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 30-03-15

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη  Δευτέρα  30 Μαρτίου  2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/image4815.pdf

Συνεχίζονται οι παραστάσεις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης  παρουσιάζει στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου  το θεατρικό έργο «Χωρίς εσένα» του βραβευμένου Χανιώτη συγγραφέα Πολυχρόνη Κουτσάκη στον Θεατρικό Σταθμό για δεύτερη παράσταση την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στις 21:00.

Έναρξη Α' Κύκλου Ομιλιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

 Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου ξεκινάει ένα κύκλο ομιλιών στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, σήμερα  26 Μαρτίου 2015 και ώρα 7:00μμ, με την συμμετοχή της Παιδικής –Νεανικής Χορωδίας. Οι ομιλίες αυτές θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό και θα γίνουν σε συνεργασία με καθηγητές της Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Δράσεις και εκδηλώσεις του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η. Φορτέτσας του Δήμου Ηρακλείου ενόψει Πάσχα

Στα πλαίσια της ενεργού γήρανσης, της ενεργοποίησης και εμψύχωσης των ηλικιωμένων ωφελουμένων του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, της αλληλεγγύης και προσφοράς στην κοινότητα, της διαγενεακής συνεργασίας και προσέγγισης αλλά και της αναβίωσης και μετάδοσης  παραδοσιακών ηθών και εθίμων από τους γεροντότερους στις νεότερες γενιές, πραγματοποιούνται την τρέχουσα περίοδο, όπως άλλωστε κάθε χρόνο, διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις

Σήμερα οι πρώτες ομιλίες για την υγεία

Ξεκινάει σήμερα ο κύκλος ομιλιών που οργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου, στην αίθουσα Ανδρόγεω, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τον Ιούλιο. Οι ομιλίες αυτές θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό και γίνονται σε συνεργασία με καθηγητές της Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Επιχείρηση για το σκύλο Καυκάσου στο ΠΑΓΝΗ

Επιχείρηση στήθηκε σήμερα από τους υπαλλήλους του κυνοκομείου Ηρακλείου προκειμένου να πιάσουν και να μεταφέρουν στο κυνοκομείο, ένα τεράστιο σκυλί ράτσας Καυκάσου το οποίο κάποιος ασυνείδητος είχε αφήσει στο χώρο του ΠΑΓΝΗ.

Επίσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου στο Κυπαρίσσι

Το Κυπαρίσσι επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, όπου είδε την παιδική χαρά που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από την τωρινή δημοτική αρχή, ενώ ενημερώθηκε για τα προβλήματα του χωριού, από τον πρόεδρο του Τ.Σ. κ. Βαγγέλη Δασκαλάκη και κατοίκους. Ο κ. Λαμπρινός που συνοδευόταν, από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη, Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Μανόλη Χαιρέτη και υπηρεσιακούς παράγοντες, δήλωσε ...

Αθλητικά Camp στα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα

Με στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση των δημοτικών αθλητικών κέντρων η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ανακοινώνει την δυνατότητα   υλοποίησης  αθλητικών Camp   στις εγκαταστάσεις της. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αφορά τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στο Παγκρήτιο Στάδιο, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου και στο κολυμβητήριο του Παγκρητίου Σταδίου.

Εκπαιδευτική εκδρομή των Κέντρων Κοινοτικής Φροντίδας του Δήμου στο Μουσείο Ν. Καζαντζάκη

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                    Ηράκλειο 24-3-2015

Εκπαιδευτική εκδρομή των Κέντρων Κοινοτικής

Φροντίδας του Δήμου Ηρακλείου

Μια πολύ όμορφη εκπαιδευτική -ψυχαγωγική εκδρομή πραγματοποίησαν    οι ηλικιωμένοι των ΚΕΚΟΙΦ/ΑΠΗ Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 20/03/2015 στο Μουσείο Ν Καζαντζάκη στο χωριό Μυρτιά.

«Η εκδρομή προτάθηκε και οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης ο οποίος αφιλοκερδώς με σεβασμό και αγάπη προσέφερε τις υπηρεσίες του» δήλωσε η Αντιδήμαρχος κ.Αθηνά Σπανάκη Κοχιαδάκη.

'Ο τυχερός στρατιώτης' από το θίασο ΣΧΗΜΑ 7 στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»

Ο θίασος ΣΧΗΜΑ 7  παρουσιάζει στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου το έργο για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, "Ο τυχερός στρατιώτης" την Τετάρτη 25 Μαρτίου στις 17:30 στον Θεατρικό Σταθμό.

Δωρεά βιβλίων στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου, ο Δήμος Ηρακλείου πρόκειται να προχωρήσει στη δωρεά βιβλίων προς τα σχολεία του Δήμου.

«Μέντα και Καννέλα» από το Μουσικό Σύνολο «Vamos» στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και το Μουσικό Σύνολο «Vamos» παρουσιάζουν στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου την  παράσταση με τίτλο «Μέντα και Καννέλα», στις 5 Απριλίου στον  Θεατρικό Σταθμό στις 21:00.

Δήλωση της αντιδημάρχου Παιδείας- Νέας Γενιάς και Καινοτομίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 23-03-2015

Δήλωση της αντιδημάρχου Παιδείας- Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κα. Μαρίας Καναβάκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

«Η Επανάσταση του 1821 είναι μια ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία μας. Στη δύσκολη εποχή που ζούμε το μήνυμά της είναι παραπάνω από επίκαιρο. Όπως και τότε έτσι και τώρα επιβάλλεται η ενότητα, η αγωνιστικότητα και η ομοψυχία μας, για να μπορέσουμε να αντιταχθούμε στους κινδύνους νέας μορφής που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας».

Οι «Βακχες» του Ευριπίδη από τη θεατρική ομάδα «Ιυττός» στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων

H Θεατρική ομάδα «Ιυττός» στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει, τις  «Βακχες» του Ευριπίδη την Τρίτη 24 Μαρτίου στις 21:00 στον Θεατρικό Σταθμό.

Α' Κύκλος Ομιλιών της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

 Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου ξεκινάει ένα κύκλο ομιλιών στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, στις 26 Μαρτίου 2015 και θα διαρκέσουν έως τον Ιούλιο 2015. Οι ομιλίες αυτές θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό και θα γίνουν σε συνεργασία με καθηγητές της Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Κρήτης. Το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

Στο κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου παιδιά από το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Μυρτιάς

Με επιτυχία μπήκε σε εφαρμογή η προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου να ενημερωθούν μαθητές για τα αδέσποτα, τα δεσποζόμενα ζώα και τη λειτουργία του κυνοκομείου.

Πρόγραμμα «Αθλητική Εκδρομή» και «Ολυμπιακά Αθλήματα» στα δημοτικά αθλητικά κέντρα

Με την συμμετοχή πολλών μαθητών από δημοτικά σχολεία  και γυμνάσια της πόλης μας  συνεχίζονται στο Παγκρήτιο Στάδιο  και στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου τα προγράμματα  «Ολυμπιακά αθλήματα»«Αθλητική Εκδρομή».

«Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει, το έργο της  Ξένιας Καλογεροπούλου  «Το Σκλαβί» την Κυριακή 22 Μαρτίου για δύο παραστάσεις στις 17:00 και στις 19:00 στον Θεατρικό Σταθμό

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Ρουμάνο πρέσβη και πρώην Δημοτικούς Αστυνομικούς

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα κ. Lucian  Fatu στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.  Ο κ. Λαμπρινός αφού καλωσόρισε τον Πρέσβη στο Ηράκλειο την ενημέρωσε για το Δήμο, την πόλη, την ιστορία της και τον πολιτισμό. Επίσης αντιπροσωπεία των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών απ΄ όλους τους Δήμους της Κρήτης συναντήθηκε  με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό παρουσία του Αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα Προσωπικού κ. Κώστα Βαρδαβά.

Την Κυριακή 22 Μαρτίου η Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Παγκόσμια Ημέρα νερού την Κυριακή 22 Μαρτίου που καθιερώθηκε το 1992 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Με αυτή την αφορμή η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου (ΔΕΥΑΗ), ενημερώνει για απλούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε τη  κατανάλωση νερού στο μπάνιο, στην κουζίνα, και στον κήπο.

Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Ηρακλείου

Πέρασαν έξι μήνες από την εγκατάσταση της δημοτικής αρχής στην Λότζια. Στο διάστημα αυτό, εργαστήκαμε σκληρά για να βάλουμε τις πρώτες βάσεις που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε το όραμά μας για το Ηράκλειο. Αναλάβαμε, όπως ξέρετε,  τη διακυβέρνηση του Δήμου σε μια περίοδο που η χώρα, αντιμετωπίζει μια εκτεταμένη οικονομική κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας. Για την τοπική Αυτοδιοίκηση αυτό σημαίνει: δραματικά περιορισμένα οικονομικά και αποδεκατισμένο προσωπικό. Αν μάλιστα, στο τελευταίο ...

Η ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) συμμετέχει στους «Πολιτιστικούς Αγώνες 2015» / Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου με την περσινή της παραγωγή, την τραγωδία του Ευριπίδη ΜΗΔΕΙΑ την Παρασκευή 20 Μαρτίου στον Θεατρικό Σταθμό στις 21:00.

Εθιμοτυπική επίσκεψη Δημάρχων από την Κύπρο

Eθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου πραγματοποίησαν Δήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, Δ/ντές και στελέχη, Αναπτυξιακών Εταιριών της Κύπρου που επισκέπτονται την Κρήτη στα πλαίσια του προγράμματος «Όμορφα χωριά» και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται με την αξιοποίηση των Κοινοτικών κονδυλίων. Στη Λότζια την πολυπληθή αντιπροσωπία από την Κύπρο υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη –Κοχιαδάκη ...

Οι Εκδηλώσεις της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής με τίτλο «Το πασχαλινό τσουρεκόσπιτο»

Το Πρόγραμμα των Πασχαλινών εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου με τίτλο «Το πασχαλινό τσουρεκόσπιτο» που θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Δασκαλογιάννη από 4/4/2015 – 8/4/2015:

Το πρόγραμμα της Συνάντησης Χορωδιών Ηρακλείου στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»

Σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα της Συνάντησης Χορωδιών Ηρακλείου που θα πραγματοποιηθεί στον Θεατρικό Σταθμό  την 1η , 2α και 3η Απριλίου 2015 στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Η Θεατρική ομάδα 'Οι άλλοι' παρουσιάζει το παιδικό θέατρο «Περπατώ εις το Δάσος»

Η Θεατρική ομάδα "Οι άλλοι" από την Ιεράπετρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου  παρουσιάζει την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 17:30 στον Θεατρικό Σταθμό μία μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, ένα σκηνικό παιχνίδι με γνωστούς αγαπημένους ήρωες από κλασσικά παραμύθια, και άλλους, άγνωστους, που μπλέκονται και δημιουργούν μία εντελώς πρωτότυπη ιστορία, με κεντρική ηρωίδα την Κοκκινοσκουφίτσα.

Οξύτατο το πρόβλημα των αδέσποτων - Ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή και άλλων Δήμων

Η  ανεπαρκής στήριξη πολιτείας στις υποδομές των Δήμων ώστε να διαχειριστούν μεγαλύτερο αριθμό αδέσποτων ζώων και να προσφέρουν υπηρεσίες σε προγράμματα εμβολιασμού και στείρωσης ,η γενικότερη έλλειψη ευαισθητοποίησης των πολιτών και η μη εφαρμογή των νόμων του κράτους έχει επιτείνει το ούτως η άλλως οξύτατο πρόβλημα των αδέσποτων όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά και σε άλλους Δήμους.

Μεταφορά των γραφείων της ΔΗ.Κ.Ε.Η.

Σας ενημερώνουμε ότι η Κοινωφελής  Επιχείρηση Πολιτισμού- Περιβάλλοντος- Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηρακλείου, μεταφέρθηκε στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Νέας Αλικαρνασσού. Από σήμερα Τετάρτη έως και το τέλος Ιουνίου θα μπορείτε να επικοινωνείτε στα παλιά μας τηλέφωνα:

Μεταφορά της ιχθυαγοράς από το την οδό Καρτερού και δημιουργία Ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο

Η δημιουργία και ανάπτυξη ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο και η άμεση μεταφορά της δραστηριότητας του χονδρικού εμπορίου από την οδό Καρτερού  προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης ,συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο Δήμο με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής. Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρος Ινιωτάκης είναι έλλειμμα για το Ηράκλειο να μην υπάρχει οργανωμένη ιχθυαγορά και ο Δήμος θα κινήσει όλες...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τους υπαλλήλους των ΚΔΑΠ του Δήμου

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 18-03-2015

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με ομόφωνη απόφασή του στηρίζει τους εργαζόμενους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Ηρακλείου.

Ο σκοπός των ΚΔΑΠ αποσκοπεί στην δημιουργική απασχόλησης παιδιών ηλικίας 5-12 ετών, στη σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, καθώς και η εξυπηρέτηση των ίδιων των γονέων. Αυτό φανερώνει χωρίς αμφιβολία ότι τα ΚΔΑΠ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με ομόφωνη απόφαση, εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη, που οδηγήθηκε στην αυτοχειρία εξαιτίας της ενδοσχολικής βίας που υπέστη κατά τη φοίτησή του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και το Χρέος

Η ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τα τις θηριωδίες των Γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων την περίοδο 1941-1944 και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, βρίσκει σύμφωνο το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Η διεκδίκηση δεν έχει εκδικητικά χαρακτηριστικά, αλλά αποτελεί μια ηθική οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Επίσκεψη του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ

Το εργαστήριο διάχυτης νοημοσύνης του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Πολιτισμού και Τουρισμού, κα. Αριστέα Πλεύρη, Παιδείας κα. Μαρία Καναβάκη, Προγραμματισμού κ. Πέτρο Ινιωτάκη, Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη και το δημοτικό σύμβουλο κ. Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Antoine De Saint - Exupery στον Θεατρικό Σταθμό από τις Μορφές

Το Θέατρο Μορφές έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει φέτος  στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου το αριστούργημα του γάλλου συγγραφέα Antoine De Saint – Exupery, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στον Θεατρικό Σταθμό την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 19:30.

Σύσκεψη για τη ΒΙΠΕΗ στον Δήμο Ηρακλείου

Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στο Δήμο, παρουσία του Δημάρχου  κ. Βασίλη Λαμπρινού, των Αντιδημάρχων κ. κ Γ. Καραντινού, Χ. Μαμουλάκη, Γ. Ρασούλη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ Ν. Φακουρέλη και του Δ.Σ του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕΗ. Στη συνάντηση η Δημοτική Αρχή εξέφρασε τη βούλησή της να επιλύσει ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ και ...

Αλλαγή έδρας της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) του Δήμου Ηρακλείου

Σας ενημερώνουμε ότι η Κοινωφελής  Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηρακλείου, μεταφέρθηκε στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Νέας Αλικαρνασσού από 13-3-2015. Από Τετάρτη 18-3-2015 έως τέλος Ιουνίου θα μπορείτε να επικοινωνείτε στα παλιά μας τηλέφωνα:

Καμπάνια ενημέρωσης από το Δήμο και έλεγχοι από την ΕΛΑΣ για τον περιορισμό των αδέσποτων

Σε καμπάνια ενημέρωσης στους κατόχους  δεσποζόμενων ζώων του Ηρακλείου για τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τους ισχύοντες νόμους όπως η σήμανσή τους με τα ειδικά τσιπ, σε μια προσπάθεια να ελέγξει καλύτερα το πρόβλημα των αδέσποτων προχωρά η Δημοτική Αρχή. Βασικό χαρακτηριστικό της ευαισθητοποίησης φορέων και πολιτών στο σοβαρό αυτό ζήτημα της πόλης αποτελεί ο έλεγχος και η πρόληψη ...

Συνάντηση για τα αδέσποτα στα νοσοκομεία

Με το διοικητή του Πανεπιστημιακού και του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκο Χαριτάκη, είχε σήμερα το πρωί συνάντηση ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου, Πέτρος Ινιωτάκης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα με τα πολλά αδέσποτα τα οποία περιφέρονται στους εξωτερικούς χώρους των δύο νοσοκομείων.

Γνωριμία των μαθητών του Ηρακλείου με τα Ενετικά Τείχη και τα μνημεία, με πρωτοβουλία του Δήμου

Σε εφαρμογή τίθεται σύντομα η πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου για το πρόγραμμα επίσκεψης και ξενάγησης μαθητών στα Ενετικά Τείχη και στα μνημεία της πόλης, μετά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός, με τους προϊσταμένους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, Άρη Βαλατίδη και Γιώργο Μανουσάκη, παρόντων των αντιδημάρχων, Πολιτισμού, Παιδείας και Πολεοδομίας ...

Εκδήλωση για τη βιώσιμη κινητικότητα και τα δικαιώματα ατόμων με κινητικές δυσκολίες

Εκδήλωση παρουσίασης των προτάσεων για τη βιώσιμη κινητικότητα, τα δικαιώματα ατόμων με κινητικές δυσκολίες και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα των μαθητών του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου.

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό 1878

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι θα διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό 1878, και συγκεκριμένα στο τμήμα από την οδό 1770 μέχρι την οδό Γιαμαλάκη, λόγω εργασιών στα πλαίσια της συντήρησης του πεζόδρομου.

Εκδηλώσεις για την παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης

Παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, ξεκίνησε στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, το τριήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων, για την παρουσίαση του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΑΑ) Ηρακλείου, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Με τα παιδιά, τους γονείς και τους φίλους και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη ο Δήμαρχος

Στον προμαχώνα Μαρτινέγκο των Ενετικών Τειχών βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, με τα παιδιά, τους γονείς, φίλους και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, που μετέχουν στο πρόγραμμα: «Στα Βήματα του μεγάλου στοχαστή Ν. Καζαντζάκη», το οποίο εφαρμόζουν από κοινού το Κέντρο και ο Δήμος Ηρακλείου με την προγραμματική σύμβαση που έχουν υπογράψει.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 17/03/15

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:30 μ.μ προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 16/03/15

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα  16 Μαρτίου  2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_160315.pdf

Ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου με φορείς της πόλης ενόψει της τουριστικής περιόδου

«Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε την εικόνα του Ηρακλείου αισθητικά και περιβαλλοντικά  αλλά και να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για την καλύτερη λειτουργία της πόλης προς όφελος των κατοίκων της και των ξένων επισκεπτών» τόνισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μιλώντας σε ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων της πόλης ,εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, του τουρισμού και των Επιμελητηρίων με αφορμή ...

Το «Κουαρτέτο» του Heiner Müller από το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων

Το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει στον Θεατρικό Σταθμό την  Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 21:00 το «Κουαρτέτο»  του Heiner Müller που έχει βασιστεί πάνω στο επιστολογραφικό μυθιστόρημα «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό.

Στο κυνοκομείο το Ευρωπαϊκό Σχολείο

Μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης του Ευρωπαϊκού Σχολείου επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί το κυνοκομείο του Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να δούνε από κοντά τη λειτουργία του και τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται εκεί.

'Κρίσις…' με τον Βαγγέλη Λιοδάκη και τον Βασίλη Πετροδασκαλάκη στο “Θεατρικό Σταθμό”

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μυθιστορήματα, ενός ξεχασμένου σήμερα λογοτέχνη, η "Κρίσις" του Αρκάδιου Λευκού, επίκαιρο όσο ποτέ, παίρνει θεατρική μορφή στον Θεατρικό Σταθμό την Πέμπτη 12 Μαρτίου, μέσα από μια ενδιαφέρουσα προσωπική ερμηνεία του Βαγγέλη Λιοδάκη.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων με τη συμμετοχή μαθητών

Με τη συμμετοχή μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης προετοιμάζεται ο Δήμος Ηρακλείου να γιορτάσει στις 4 Απριλίου την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, διοργανώνοντας σχετική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης μας. Σε επιστολή που έστειλαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας, κα. Μαρία Καναβάκη, και Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, στους διευθυντές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σημειώνουν ότι το μαθητικό στοιχείο πρέπει να είναι παρόν  σε τέτοιου είδους διοργανώσεις και προτείνουν τη συμμετοχή μαθητικών μουσικών συγκροτημάτων, «με στόχο την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στο σοβαρό θέμα των αδέσποτων ζώων».

Δικαίωση του Δήμου Ηρακλείου για τον αριθμό εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Καρπούς απέφεραν οι συνεχείς προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου, προκειμένου να αρθεί η αδικία του Δήμου στην κατανομή των θέσεων κοινωφελούς εργασίας. Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ενημέρωσε ότι με βάση τον πληθυσμό του Ηρακλείου δικαιούται και θα λάβει 490 θέσεις εργασίας.

Έξυπνες Εφαρμογές για Έλληνες και Ξένους από το Δήμο και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας

Ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό σύστημα έξυπνων εφαρμογών  που θα αναδεικνύουν την πόλη του Ηρακλείου σε όλα τα επίπεδα,  ετοιμάζεται να εφαρμόσει ο Δήμος, αξιοποιώντας την πληροφορική και την τεχνολογία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ). Στη συνάντηση συζητήθηκε ευρύτερα η συνεργασία Δήμου Ηρακλείου – ΙΤΕ σε θέματα νέων τεχνολογιών,παρεμβάσεων και προγραμμάτων και συμφωνήθηκε η συνάντηση ...

Ενημέρωση για το Εργασιακό και το Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2015 του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Ενημέρωση για το Εργασιακό και το Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 2015 του ΔΟΠΑΦΜΑΗ:

Το έργο για παιδιά «Μια γιορτή στου Νούρι» στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015

Η θεατρική ομάδα «ΠΡΑΞΗ ΤΕΧΝΗΣ ΙΜΕΡΟΣ» στο πλαίσιο  των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 παρουσιάζει την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 17.30 στον Θεατρικό Σταθμό, το έργο για παιδιά: «Μια γιορτή στου Νούρι»

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 11-03-15

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 στις 12:30 στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου.

Αύξηση μισθώματος για την ενοικίαση χώρου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ηράκλειο, 10 Μαρτίου 2015

Αύξηση μισθώματος για την ενοικίαση χώρου

 Η εταιρία ανακύκλωσης μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης RECYCOM αύξησε το μίσθωμα από 100 σε 150 ευρώ προς το Δήμο Ηρακλείου για την ενοικίαση χώρου τοποθέτησης των κόκκινων κάδων.

Κλείνει ο πρώτος κύκλος των Πολιτιστικών Αγώνων - Καλλιτεχνικά Σεμινάρια του Δήμου Ηρακλείου

Κλείνει ο πρώτος κύκλος των Πολιτιστικών Αγώνων – Καλλιτεχνικά Σεμινάρια του Δήμου Ηρακλείου με το βιωματικό σεμινάριο του Βαγγέλη Λιοδάκη το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου από τις 18:00 μέχρι τις 22:00 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου που βασίζεται στην ανθολόγηση τεχνικών και προσεγγίσεων υποκριτικής, «Ταξίδι Μεταμόρφωσης».

Σε Μεγ.Αλεξάνδρου και Πλ.Κορνάρου ο Δήμαρχος

Στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση στο κομμάτι του δρόμου από την οδό Ιερολοχιτών μέχρι την λεωφόρο Ικάρου, βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Χάρη Μαμουλάκη και υπηρεσιακά στελέχη. Στο συγκεκριμένο δρόμο υπήρχε καθυστέρηση των εργασιών επειδή δε γινόταν η καταβολή των χρημάτων στον ανάδοχο του έργου.

Συνάντηση Αντιδημάρχων με κατοίκους του 3ου Διαμερίσματος για τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τις περιοχές του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου ( Γιόφυρου , Καμινίων ,Άι Γιάννη Χωστού ,ΤΕΙ ,Εσταυρωμένου και του ΒΙΟΠΑ Φοινικιάς) όπως ενημέρωσαν τους κατοίκους των περιοχών αυτών σε ειδική εκδήλωση, οι Αντιδήμαρχοι Πέτρος Ινιωτάκης, Γιάννης Αναστασάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Σε Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός για Περιβάλλον και Ανακύκλωση

Ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα έστειλε σε μικρούς και μεγάλους ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που επισκέφθηκε μαζί με τους Αντιδημάρχους Παιδείας κ. Μαρία Καναβάκη και Καθαριότητας Γιάννη Ρασούλη το 16ο Δημοτικό Σχολείο στον Άγιο Κωνσταντίνο και το 17ο στην Λεωφόρο Κνωσσού. Ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι συνομίλησαν με τους μικρούς μαθητές για τα οφέλη της Ανακύκλωσης διαπιστώνοντας ότι τα παιδιά είναι πολύ καλά ενημερωμένα ...

Ξεκινάει το Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου

Ξεκινάει την Δευτέρα 9 Μαρτίου το Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου με μια συνεργασία με το Theatre Factory στον Θεατρικό Σταθμό στις 17:30 με είσοδο 6€.

Ο Δήμαρχος με τους Αθλητικούς Συντάκτες

Με τους συντάκτες του αθλητικού ρεπορτάζ βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, στην αίθουσα «Ανδρέας Παπανδρέου» του Δημαρχείου, όπου διεξάγονται οι εκλογές των μελών Ηρακλείου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2015

ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ

Ηράκλειο 05.03.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ανακοινώνεται  ότι το Τμήμα Εφαρμογής Επιδοματικής Πολιτικής και Ελέγχου, θα πιστώσει τους λογαριασμούς 4.714 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων του Νομού Ηρακλείου, για το δίμηνο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 από  την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015 .

Ο Δήμος στηρίζει τα Άτομα με Κινητικά Προβλήματα

Με τον Παραολυμπιονίκη κ. Γιώργο Καπελάκη μέλος του αθλητικού  συλλόγου «Μεγαλόνησος» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο γνωστός αθλητής εξέθεσε στο Δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα στο Ηράκλειο τα οποία  επικεντρώνονται κυρίως στην προσβασιμότητα – προσπελασιμότητα διαφόρων κοινόχρηστων χώρων και άλλων υποδομών.

Προτεραιότητα η αντιμετώπιση των αδέσποτων

Σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα αναλαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν στο δημαρχείο, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, η αντιδήμαρχος Παιδείας, κα. Μαρία Καναβάκη και ο επικεφαλής της πενταμελούς επιτροπής για το κυνοκομείο και δημοτικός σύμβουλος, κ. Άρης Αθανασάκης.

Ευχαριστήριο του Δήμου Ηρακλείου για την παροχή πρωινού γεύματος σε μαθητές

Ο Δήμος Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά τις εταιρίες “ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗ” και “ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε. - ΕΒΕΡΕΣΤ” για την πρωτοβουλία τους να συμβάλουν και να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου για την παροχή πρωινού γεύματος σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης σε αγωγό

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 05-03-2015

Διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης σε αγωγό

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι σήμερα θα γίνει διακοπή στην υδροδότηση στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κνωσού, λόγω σοβαρής βλάβης στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό .

Η ΔΕΥΑΗ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της βλάβης, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες τεχνικές προδιαγραφές.

Περισσότερες πληροφορίες επί της διανομής του νερού δίνονται καθημερινά καλώντας από σταθερό τηλέφωνο τον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810).

Επίσκεψη Δημάρχου σε αθλητικές εγκαταστάσεις

Το Παγκρήτιο στάδιο και το κλειστό γυμναστήριο στις Πατέλες επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο διοικητικών υπηρεσιών και πρόεδρο της Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε. ΟΤΑ, κ. Κώστα Βαρδαβά, και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, κ. Γιώργο Βουρεξάκη.

Συνεχίζονται τα Καλλιτεχνικά Σεμινάρια των Πολιτιστικών Αγώνων που οργανώνει ο Δήμος

Συνεχίζονται τα Καλλιτεχνικά Σεμινάρια των Πολιτιστικών Αγώνων που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Μαρτίου από τις 18:00 μέχρι τις 22:00 στον Θεατρικό Σταθμό ο ηθοποιός – σκηνοθέτης Γεννάδιος Πάτσης παρουσιάζει ένα σεμινάριο θεάτρου με τίτλο «Οι Τεχνικές Των Σκηνών Βίας Στο Θέατρο». Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ξεκίνησε στο Δήμο Ηρακλείου η διαδικασία για την αδειοδότηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων

Με την έναρξη του έτους 2015 , όσοι δημότες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστο χώρο της πόλης , έχουν υποχρέωση πριν κάνουν χρήση να υποβάλλουν στο Δήμο αίτηση έως 31-3-2015 για να χορηγηθεί άδεια χρήσης όπως ορίζουν οι διατάξεις του 1080/80.

25η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια)  και ώρες  09:30- 13:30.

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στο κέντρο του Ηρακλείου, στη μεγάλη γιορτή Εθελοντισμού!!!! ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ !!! Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο: χαρίστε ζωή!

Συνάντηση για συζήτηση αντιπλημμυρικών έργων

Το  3ο Δημοτικό διαμέρισμα καλεί τους κατοίκους των δυτικών συνοικιών στο 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, πίσω από το κατάστημα Μελίρρυτων στις 4 Μαρτίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:30 το απόγευμα. Θα συζητηθούν τα εξής :

Επίσκεψη του Δημάρχου σε έργα

Δύο σημαντικά έργα που είχαν σταματήσει λόγω καθυστέρησης πληρωμής των αναδόχων από την ΕΕΤΑ, και τα οποία ξεκίνησαν ξανά μετά την παρέμβαση του δημάρχου Ηρακλείου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και τις συναντήσεις που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Βούτση και τη διοίκηση της ΕΕΤΑ, επισκέφθηκε σήμερα ο κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Χάρη Μαμουλάκη, και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Ευχαριστήριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Δωρεάν γεύμα σε ωφελούμενους των προγραμμάτων ΚΗΦΗ και βοήθεια στο Σπίτι από τον επιχειρηματία Ιωάννη Τσαντάκη, ταβέρνα "ΔΑΦΝΗ"

Μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας τηλεοπτικών σποτ στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» προκηρύσσει μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας τηλεοπτικών σποτ για θέματα που αφορούν στην ποιότητα ζωής στην πόλη και την ευρύτερη περιφέρεια του Ηρακλείου:

Πρωτοβουλία για την προστασία και ανάδειξη των Ενετικών τειχών στο παραλιακό μέτωπο

Σημαντική πρωτοβουλία με συγκεκριμένο σχεδιασμό, για την προστασία και ανάδειξη των Ενετικών τειχών στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου και του κόλπου Δερματά , αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή. Στο πλαίσιο αυτό  πραγματοποιήθηκε σήμερα  η πρώτη συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού με τον κ. Νίκο Καμπάνη Δ/ντή  έρευνας και υπεύθυνου του εργαστηρίου παράκτιας έρευνας του ΙΤΕ, παρουσία του ...

Συνεχίζονται τα σεμινάρια του Δήμου Αβδελιώδη σε συνεργασία με τον Δήμο με ελεύθερη είσοδο

Συνεχίζονται την Τετάρτη 4 Μαρτίου από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου τα σεμινάρια του Δήμου Αβδελιώδη σε συνεργασία με τον  Δήμο Ηρακλείου  με ελεύθερη είσοδο. Ο σκηνοθέτης  παρουσιάζει τη μέθοδό του επάνω στην απόδοση και την ερμηνεία ενός κειμένου, είτε θεατρικού είτε λογοτεχνικού, όταν πρόκειται να παρουσιαστεί δημόσια.

Ημερίδα για την Ειδική Αγωγή παρακολούθησαν οι Εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών

Για τον εξειδικευμένο τομέα του εκπαιδευτικού συστήματος, την Ειδική Αγωγή που έχει στόχο την ανάπτυξη μεθόδων για την επίλυση εκπαιδευτικών και διδακτικών προβλημάτων που αφορούν στα παιδιά με αναπηρία ,είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες, οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου.

Αναστολή πληρωμής δημοτικών τελών για τους πλημμυροπαθείς από το Δήμο Ηρακλείου

Εγκρίθηκε χθες ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου η εισήγηση του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας, κ. Μαρίνου Παττακού, που προβλέπει την αναστολή πληρωμής των Δημοτικών τελών ύδρευσης, αποχέτευσης,  καθαριότητας και φωτισμού, του 1ου εξαμήνου του 2015

Με παρέμβαση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού άνοιξε ο ΧΥΤΑ στους Πέρα Γαλήνους

Με προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, έληξε νωρίς το απόγευμα ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ στους Πέρα Γαλήνους, που είχε κλείσει νωρίς το πρωί από τους ιδιοκτήτες της έκτασης.

Με επιτυχία το TEDX Ηρακλείου

Σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου φιλοξένησε με επιτυχία το TEDX Ηρακλείου με θέμα: «Beyond the walls» ή πέρα από τα τείχη, μια εκδήλωση διεθνούς εμβέλειας. Οι ομιλητές, οι βιωματικές δράσεις, τα καλλιτεχνικά δρώμενα και η παρουσία δεκάδων εθελοντών, χάρισαν σε εκατοντάδες Ηρακλειώτες που συμμετείχαν έμπνευση, νέες εμπειρίες και γνώση. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο, προβάλλοντας με σύγχρονο τρόπο το Ηράκλειο του πνεύματος και του πολιτισμού.

Με τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινός και οι αντιδήμαρχοι

Με τους κατοίκους της Αγίας Τριάδας συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος απ’ όλους τους αντιδημάρχους και τους προέδρους των δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών. Ο δήμαρχος άκουσε τα προβλήματα που κατέθεσαν οι κάτοικοι, συνομίλησε μαζί τους και ζήτησε να υπάρχει συνεργασία με τη δημοτική αρχή για την επίλυση των προβλημάτων της συνοικίας, σημειώνοντας ότι αυτή η συνεργασία είναι το κλειδί για ν’ αλλάξει εικόνα η περιοχή.

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη της Σεούλ

Με τον περιφερειάρχη της Σεούλ, κ. Ναμ Κιόγκ Πιλ, που συνοδευόταν από στελέχη της Περιφέρειας και τον πρέσβη της Νότιας Κορέας, συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρατέθηκε σε εστιατόριο της πόλης. Παρόντες ήταν ακόμη ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, κα. Αριστέα Πλεύρη και ο επίτιμος πρόξενος της Νότιας Κορέας στην Κρήτη, κ. Μιλτιάδης Καράτζης.

Το πρώτο μάθημα του Εργαστηρίου Ελληνικής Παλαιογραφίας της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Οι είκοσι πρώτοι μαθητές του εργαστηρίου με το γενικό τίτλο «Αρχειακές Συλλογές της Βικελαίας – Εργαστήριο Ελληνικής Παλαιογραφίας» έχουν ήδη επιλεγεί και τη Δευτέρα 2 Μαρτίου θα βρίσκονται στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης (Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 46, Άγιος Ματθαίος), για το πρώτο τους μάθημα.

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου με ΕΕΤΑ

Η στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και της ΕΕΤΑ για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου σε μια σειρά πρωτοβουλιών, και ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με την εκπαίδευση και την ενημέρωση των στελεχών του Δήμου, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας, κ. Γιάννη Μέξη, στο περιθώριο του προσυνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Με επιτυχία η Εσπερίδα για την αγροτική ανάπτυξη

Με τη συμμετοχή πολλών αγροτών πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίου, η εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για το αγροδιατροφικό σύστημα και την στήριξη του αγροτικού τομέα σε θέματα που αφορούσαν την περιοχή.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 02-03-15

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Δευτέρα 02 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Θετικά τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τους υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών

Σημαντικά έργα του Δήμου Ηρακλείου που έχουν βαλτώσει τον τελευταίο καιρό, αν και είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, μπαίνουν στο δρόμο της υλοποίησης, μετά τις συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Χάρης Μαμουλάκης. Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Νίκο Βούτση, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ, κ. Γιάννη Μέξη και τους αναπληρωτές συμβούλους κυρίους Φρεσκάκη και Λάμπρου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 02-03-15

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 02 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_020315.pdf

Συγχαρητήρια στις ομάδες για το Καρναβάλι

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 26-02-2015

Συγχαρητήρια για το καρναβάλι

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Νέας Γενιάς, κα. Μαρία Καναβάκη, δίνει θερμά συγχαρητήρια, «σε όλες τις Ομάδες που έλαβαν μέρος στο φετινό Καστρινό Καρναβάλι και ένα ξεχωριστό μπράβο για τη συμμετοχή τους στα Σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων».

Έργα - αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου θα εκτεθούν σε σχολεία του Ηρακλείου

Μοναδική ευκαιρία ώστε να γνωρίσουν, τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου θα έχουν χιλιάδες μαθητές του Ηρακλείου, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα θαυμάζουν από κοντά έργα –αντίγραφα του μεγάλου  Κρητικού ζωγράφου τα οποία θα εκτεθούν στα σχολεία τους. Πρόκειται για 36 πίνακες του ELGRECO είχαν εκτεθεί στη μεγάλη έκθεση η οποία πραγματοποιήθηκε για τα 400 χρόνια από το θάνατό του.

Συνεχίζονται τα Καλλιτεχνικά Σεμινάρια των Πολιτιστικών Αγώνων που οργανώνει ο Δήμος

Συνεχίζονται τα Καλλιτεχνικά Σεμινάρια των Πολιτιστικών Αγώνων που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 26 και 27 Φεβρουαρίου ο ηθοποιός Γιωργής Τσαμπουράκης θα παρουσιάσει ένα βιωματικό διήμερο σεμινάριο με τίτλο «Υποκριτική – Δομές Παιχνιδιού». Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ομιλία του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη στο σημερινό προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού και Νέα Προγραμματική Περίοδος: Μια Ανοικτή Πρόκληση. Πέτρος Ινιωτάκης, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου

Έκτακτη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Το πολεοδομικό σχέδιο Ηρακλείου του 1902

Το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης του Ηρακλείου του 1902 παρέδωσε σήμερα στο δήμαρχο, κ. Βασίλη Λαμπρινό, ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων Κρήτης. Όπως είπε η πρόεδρος του συλλόγου και αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας, κα. Στέλλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη, το σχέδιο βρέθηκε από το σύλλογο σε αρχείο των Αθηνών απ’ όπου αποκτήθηκε.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με Βουλευτές του Σύριζα και Οικιστές εκτός Σχεδίου Πόλης

Με τους Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σωκράτη Βαρδάκη και Μιχάλη Κριτσωτάκη και τη διοίκηση του συλλόγου Οικιστών εκτός Σχεδίου Πόλης είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός ,παρουσία των Αντιδημάρχων Γιάννη Αναστασάκη,  Γιώργου Καραντινού και Στέλλας Αρχοντάκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ενεργοί Πολίτες" κ.Ηλίας Λυγερός.

Προγράμματα υγείας σε Δημοτικά Σχολεία

Προγράμματα υγείας σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ηρακλείου οργανώνουν οι αντιδημαρχίες Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, μετά την χορήγηση της σχετικής άδειας από το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα θα γίνουν ενημερώσεις για τις παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης, ενώ θα ακολουθήσει διερεύνηση ορθοπεδικών προβλημάτων πέλματος με χρήση πελματογράφου.

Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό στο Δήμο Ηρακλείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 23-02-2015

Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό στο Δήμο Ηρακλείου

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού και το Δίκτυο εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου, οργανώνουν εκδήλωση για «τα κίνητρα και τα οφέλη του Εθελοντισμού», με ομιλητή  τον καθηγητή κ. Ν. Παρίτση.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου στην οδό Ανδρόγεω.

Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας του Δικτύου Εθελοντών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει, σε φιλική συμμετοχή, το μουσικό σχήμα Irida - Antonis duet.

Έναρξη των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»

Ξεκινούν την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου  2015, τα σεμινάρια  των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»,  με τον Σκηνοθέτη – Σεναριογράφο,  κ. Μανόλη Σφακιανάκη. Το πρώτο σεμινάριο – όπως και όλα τα υπόλοιπα - θα πραγματοποιηθεί στον Θεατρικό Σταθμό, από τις  18:00 μέχρι τις 22:00 και είναι ελεύθερο να το παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι (ειδικά το πρώτο σεμινάριο Κινηματογράφου αφορά μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου).

Σε επιφυλακή ολες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου για έντονες βροχοπτώσεις

Σε επιφυλακή τέθηκαν από σήμερα το πρωί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, μετά την έκδοση έκτακτου δελτίου έντονων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, που προβλέπει ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη με την πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρών.

Η μεγάλη παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων

Ο Δήμος Ηρακλείου καλεί του Ηρακλειώτες και τους επισκέπτες της πόλης να συμμετάσχουν στην μεγάλη αποκριάτικη γιορτή της «ΚΑΣΤΡΙΝHΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ  2015» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21η Φεβρουαρίου 2015,  με την μεγάλη παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 16:00 από τη Χανιώπορτα μέσω της Λεωφόρου Καλοκαιρού, Ίδης, Λεωφόρου Δικαιοσύνης και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Πολιτιστικοί Αγώνες 2015 - Σεμινάρια Θεάτρου, Κουκλοθέατρου και Κινηματογράφου

Στo πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια  Θεάτρου, Κουκλοθέατρου και Κινηματογράφου με Ελεύθερη Είσοδο σε όλους τους ενδιαφερόμενους στον Θεατρικό Σταθμό από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου (καθημερινά) από τις 18:00 έως τις 22:00.Αμέσως μετά ξεκινάει το φεστιβάλ θεάτρου

Ανάδειξη της προτομής του Ταγματάρχου Τζουλάκη

Στην προστασία, ανάδειξη και φωτισμό της προτομής του Ταγματάρχη Μιχαήλ Τζουλάκη του  πρώτου νεκρού της Μάχης της Κρήτης στο Ηράκλειο προχώρησε σήμερα η Δημοτική Αρχή. Το μεσημέρι συνεργείο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου  οριοθέτησε την προτομή του Κρητικού ήρωα που βρίσκεται στην αρχή  του πεζόδρομου που φέρει το όνομά του τοποθετώντας ζαρντινιέρες και φυτεύοντας πράσινο και διάφορα άνθη.

Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό στο Δήμο

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού και το Δίκτυο εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου οργανώνουν εκδήλωση για τα “ Τα κίνητρα και τα οφέλη του Εθελοντισμού” με ομιλητή  τον καθηγητή κ.  Ν. Παρίτση.

Ομόφωνες αποφάσεις στην ολομέλεια των δημάρχων της Κρήτης και στο Δ.Σ. της ΠΕΔ

Σε σειρά προτάσεων που θα τεθούν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αλλά και στην νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, κατέληξε η ολομέλεια των δημάρχων και το Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης, που συνεδρίασαν σήμερα το μεσημέρι στη Λότζια υπό την προεδρία του δημάρχου Ηρακλείου και προέδρου της ΠΕΔ, κ. Βασίλη Λαμπρινού. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ζητηθεί:

Η σειρά των ομάδων στην Αποκριάτικη Παρέλαση

Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας, σήμερα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, στις 14.30, η σειρά των ομάδων στην Παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς» είναι η εξής:

Σειρά μαθημάτων με τίτλο «Αρχειακές Συλλογές της Βικελαίας - Εργαστήριο Ελληνικής Παλαιογραφίας»

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη εγκαινιάζει μια σειρά μαθημάτων με τον γενικό τίτλο «Αρχειακές Συλλογές της Βικελαίας – Εργαστήριο Ελληνικής Παλαιογραφίας», και επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Μανώλη Δρακάκη.

Κλειστά σχολεία λόγω της παγωνιάς

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 19-02-2015

Κλειστά σχολεία λόγω της παγωνιάς

Με απόφαση της αντιδημάρχου Παιδείας, κας. Μαρίας Καναβάκη, σήμερα θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας (χιονοπτώσεις και παγωνιά) τα σχολεία στα παρακάτω χωριά: Άνω και Κάτω Ασίτες, Σταυράκια, Άγιος Μύρων, Βενεράτο, Κυπαρίσσι, Καρκαδιώτισσα και Δαφνές.

Παραδοσιακός εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας από τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

Οι 1η ,2η, 3η και 4η Δημοτικές Κοινότητες  Ηρακλείου διοργανώνουν κοινό παραδοσιακό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας «Κούλουμα 2015» στο χώρο του Παγκρητίου Σταδίου στη περιοχή Λίντο στις 23 Φεβρουαρίου 2015 με καλλιτεχνικό πρόγραμμα  και παραδοσιακά εδέσματα .

Πολιτιστικοί Αγώνες 2015 από το Δήμο Ηρακλείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Ηράκλειο, 18/02/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2015»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Στo πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια  Θεάτρου, Κουκλοθέατρου και Κινηματογράφου με Ελεύθερη Είσοδο σε όλους τους ενδιαφερόμενους στον Θεατρικό Σταθμό από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου (καθημερινά) από τις 18:00 έως τις 22:00. Αμέσως μετά ξεκινάει το φεστιβάλ θεάτρου.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής :

Πρόγραμμα Ανοσολογικού Ελέγχου για τους υπαλλήλους της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ηράκλειο,18/02/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Δ/νση Κοινωνικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την πρόληψη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, προχωρούν στην υλοποίηση προγράμματος ανοσολογικού ελέγχου για τους  μονίμους υπαλλήλους της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου, με στόχο τον εμβολιασμό τους στη συνέχεια όπου προκύπτει ανάγκη και βάσει των αποτελεσμάτων των εξετάσεων. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει εθελοντικά ο Σύλλογος Μικροβιολόγων Ηρακλείου μέσω συγκεκριμένων μελών του  - ιδιοκτητών μικροβιολογικών εργαστηρίων:

Κλήρωση για την τελική σειρά εμφάνισης των ομάδων στην Καρναβαλική Παρέλαση

Η Οργανωτική Επιτροπή της Καστρινής Αποκριάς 2015, ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ,  την Πέμπτη  19 Φεβρουαρίου  2015, που θα πραγματοποιηθεί, στο Πολύκεντρο  Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο, στις 14.30, προκειμένου να γίνει η κλήρωση για την σειρά εμφάνισης των ομάδων στην Καρναβαλική Παρέλαση.

Κλείνουν τα σχολεία Kαρκαδιώτισσας - Ασιτών λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών

         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 18-2-2015

Κλείνουν τα σχολεία Kαρκαδιώτισσας - Ασιτών λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών

Mε απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Μαρίας Καναβάκη και λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων (έντονη χιονόπτωση) λήγουν τα μαθήματα για σήμερα στα σχολεία:

     Δημοτικό Καρακαδιώτισσας από τις 11π.μ και

     Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Άνω και Κάτω Ασιτών από τις 12μ.μ

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Σταύρου Καμπέλη

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 17-02-2015

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Σταύρου Καμπέλη

«Ο Σταύρος Καμπέλης, μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου μας, παράδειγμα ήθους, εργατικότητας και προσφοράς, με μακρά, γόνιμη και πολυσήμαντη πορεία στη δημόσια ζωή, έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι. Συλλυπούμαι θερμώς τους οικείους του». 

Επαναλειτουργία Παγκρήτιου Σταδίου

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΟΤΑ

(Α.Α.Η.  Α.Ε.  ΟΤΑ)

Ηράκλειο  14 Φεβρουαρίου  2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ,  ενημερώνει, ότι  το Παγκρήτιο  Στάδιο, θα επαναλειτουργήσει,  από την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015.    

Η είσοδος των αθλητών και αθλουμένων όλων των δραστηριοτήτων στο   στάδιο θα γίνεται από την Ανατολική Πύλη του σταδίου Θύρα 9  (είσοδος από την οδό Μουστακλή).

Επίσκεψη σε χωριά του Δήμου

Τα έργα που πραγματοποιούνται στις Τοπικές Κοινότητες Σκαλανίου, Βενεράτου, Κερασσίων και Αυγενικής, επιθεώρησε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρο Ινιωτάκη και δημοτικούς συμβούλους. Ο κ. Λαμπρινός συναντήθηκε με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, μίλησε με κατοίκους και είδε την πορεία των έργων...

Συνάντηση Δημάρχου με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου

Με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου συναντήθηκε η δημοτική αρχή, σε σύσκεψη που έγινε στη Λότζια. Ο δήμαρχος, κ. Βασίλης Λαμπρινός, κάλεσε τους προέδρους να παρουσιάσουν τα προβλήματα που έχουν και τις προτεραιότητες που θέτουν, ενώ τόνισε ότι η συνεργασία μαζί τους θα είναι συνεχής, καλώντας τους προέδρους να συνεργάζονται με τους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου.

13ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 στο Δημαρχείο πραγματοποιείται  13o Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού που οργανώνει η περσινή νικήτρια ομάδα «Χοιροκίνητοι», στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Καστρινής Αποκριάς υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Η ομάδα «Χοιροκίνητοι» ανακοινώνει τον εναρκτήριο γρίφο και το παιχνίδι ξεκινά. Οι ομάδες είναι σε συνεχή επαφή με τα στρατηγία τους και έχουν ενημέρωση από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που συνεργάζονται με τους οργανωτές.

Λήξη μαθημάτων σε σχολεία των Βουτών λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών

Λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων τη λήξη των μαθημάτων την Πέμπτη 12-02-2015 στις 12:00 μ.μ. στα παρακάτω σχολεία των Βουτών:

1ο Δημοτικό
1ο, 2ο & 3ο Νηπιαγωγείο

Ακυρώνεται το πάρτυ της τσικνοπέμπτης στη πλατεία Καλλεργών λόγω των καιρικών συνθηκών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Ηράκλειο, 12/02/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ   

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ (LOGGIA)

Από το γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου, ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ακυρώνεται λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Κλειστά σχολεία την Πέμπτη στο Δήμο Ηρακλείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 12-02-2015

Κλειστά σχολεία την Πέμπτη στο Δήμο Ηρακλείου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια ,λύκεια) στις παρακάτω περιοχές του Δήμου Ηρακλείου:

Άγιος Μύρων, Άνω και Κάτω Ασίτες, Βενεράτο, Δαφνές, Καρκαδιώτισσα, Προφήτης Ηλίας, Κυπαρίσσι, Άγιος Σύλλας καθώς και το 70ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή της Παπαναστασίου λόγω τεχνικών προβλημάτων εξαιτίας της κακοκαιρίας

Σήμερα τα σχολεία Βασιλειών και Άγιου Βλάσση είναι ανοιχτά και γίνεται κανονικά μάθημα.

Τον «ΛΕΠΡΕΝΤΗ» του Μ.Χουρμούζη ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα των Εργαζομένων του Δήμου

Την Κωμωδία του σημαντικού αγωνιστή και συγγραφέα Μιχαήλ ή Μιλτιάδη Χουρμούζη     (1804-1882) «Ο ΛΕΠΡΕΝΤΗΣ»  γραμμένη το 1835, ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων, του Δήμου Ηρακλείου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη.

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Παγκρήτιου

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ,  ενημερώνει, ότι λόγω επισκευών στο Δυτικό στέγαστρο,  το  Παγκρήτιο  Στάδιο, θα παραμείνει κλειστό,  από αύριο  Πέμπτη  12 Φεβρουαρίου 2015   έως και το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015.

Τσικνοπέμπτη - Πάρτυ στο κέντρο της πόλης

Δiατηρώντας  την παράδοση  της Τσικνοπέμπτης, που θέλει μικρούς και μεγάλους να περιδιαβαίνουν μεταμφιεσμένοι στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης, τραγουδώντας και χορεύοντας και θέλοντας να αναδείξει το πνεύμα της Αποκριάς, ο Δήμος Ηρακλείου  με την Οργανωτική Επιτροπή των Ομάδων του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού  και Κυνηγιού Παραλίας συνδιοργανώνουν  ένα πλούσιο εορταστικό μουσικό πρόγραμμα στην Πλατεία Καλλεργών (LOGGIA) και ώρα έναρξης 19:30.

Θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και ανάδειξης των μνημείων και διαδρομών της παλιάς πόλης

Θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και ανάδειξης των μνημείων και διαδρομών της παλιάς πόλης του Ηρακλείου, συζητήθηκαν στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα ο αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, κ. Γιάννης Αναστασάκης.

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Ηρακλείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 11-02-2015

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Ηρακλείου

Λόγω των χιονοπτώσεων, των έντονων βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων σήμερα θα είναι κλειστά τα σχολεία στις παρακάτω περιοχές του Δήμου Ηρακλείου:

Άγιος Μύρων, Άνω και Κάτω Ασίτες, Βενεράτο, Δαφνές, Καρκαδιώτισσα, Προφήτης Ηλίας, Κυπαρίσσι, Άγιος Σύλλας, Βασιλειές και Άγιος Βλάσσης.

Επίσης στην πόλη του Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά το συγκρότημα του Καπετανάκειου και το 6ο Γυμνάσιο στην οδός Δουκός Μποφόρ.

Σε Δρακουλιάρη και Τρεις Βαγιές ο Δήμαρχος

Σε περιοχές όπου πριν μερικές μέρες σημειώθηκαν καταστροφές από τη μεγάλη νεροποντή βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, μόλις πληροφορήθηκε την άνοδο της στάθμης των υδάτων στο Δρακουλιάρη. Στη γέφυρα του Δρακουλιάρη ολοκληρωνόταν η τοποθέτηση τσιμεντένιων φραγμάτων από τη μία πλευρά του ποταμού, με ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης. Στη συνέχεια ο κ. Λαμπρινός βρέθηκε στη ΔΕΥΑΗ, όπου ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στη περιοχή του Δρακουλιάρη λόγω δημιουργίας αναχωμάτων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 10-2-2015

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΙΑΡΗ

Ενημερώνουμε τους δημότες του Ηρακλείου ότι με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη περιοχή του Δρακουλιάρη λόγω της δημιουργίας αναχωμάτων πάνω στο δρόμο για να μην υπερχειλίσει ο ποταμός και παράλληλα τοποθετούνται τσιμεντένια φράγματα.

Ανοικτό απόψε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                    Ηράκλειο 10-2-2015

Ανοικτό απόψε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ενημερώνουν ότι την Τρίτη 10/2/2015 θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύκτας, λόγω της κακοκαιρίας, το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ).

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν στο τηλ. 2810 229944 ή στη Γραμμή SOS 8011116000.

Μάθημα ευαισθησίας, αλληλεγγύης και πολιτισμού

Μάθημα ευαισθησίας, αλληλεγγύης και πολιτισμού έδωσε η κοινωνία του Ηρακλείου, συντονίζοντας τις δυνάμεις της για την αποκατάσταση του μικρού μαγαζιού της οδού Γιαμπουδή, που πυρπολήθηκε προ διμήνου. Οι ενδείξεις ότι η πυρπόλησή του συνιστούσε πιθανόν βίαιη έκφραση ρατσισμού, κινητοποίησαν, ως γνωστόν, τον Δήμο Ηρακλείου, που αντέδρασε άμεσα, καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοιες ενέργειες, και αγκαλιάζοντας αυτή την υπόθεση από την πρώτη στιγμή. Στο ίδιο πνεύμα τα μέλη του εθελοντικού δικτύου μας, ξεκίνησαν την προσπάθεια αποκατάστασης του κατεστραμμένου καταστήματος, συνεργαζόμενα με μεμονωμένους πολίτες, αλλά και πλειάδα συλλόγων, σωματείων και επιχειρήσεων. Προς όλους αυτούς που, είτε μόνοι είτε σε συνεργασία μαζί τους, συνέβαλαν στην επιτυχία ενός τόσο ευγενούς σκοπού πιστεύουμε ότι αξίζει δημόσιος έπαινος.

Ανοικτό απόψε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ενημερώνουν ότι την Τρίτη 10/2/2015 θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύκτας, λόγω της κακοκαιρίας, το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ).

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν στο τηλ. 2810 229944 ή στη Γραμμή SOS 8011116000.

Κλειστό το Παγκρήτιο Στάδιο την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου για λόγους ασφαλείας

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΟΤΑ

(Α.Α.Η.  Α.Ε.  ΟΤΑ)

Ηράκλειο  10 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει, ότι λόγω προβλημάτων στο Δυτικό στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου,  όλα τα τμήματα και οι δραστηριότητες του Παγκρητίου Στάδιο, δεν θα λειτουργήσουν, για λόγους ασφαλείας, σήμερα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 και  αύριο Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015. 

Τα μέλη του Γυμναστηρίου του Παγκρητίου Σταδίου, μπορούν να εξυπηρετούνται  στο  Γυμναστήριο του  Δημοτικού Αθλητικού Πνευματικού Κέντρου Ηρακλείου στις Πατέλες. 

 

Σχέδιο Δράσης ΑΝ-ΟΙΚΩ

Ο Δήμος Ηρακλείου ως δικαιούχος φορέας, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου ως φορέας διαχείρισης, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ξεκινώντας την υλοποίηση του τοπικού Σχεδίου Δράσης «ΑΝ-ΟΙΚΩ», ενημερώνουν ότι το πρόγραμμα θα υποστηρίξει 30 αστέγους, εκ των οποίων 10 άστεγοι- μεμονωμένα άτομα και 20 άστεγοι...

Συνάντηση Δημάρχου με Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ

Το πρώτο βήμα για τη στενή συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και ΤΕΕ/ΤΑΚ σε διάφορες δράσεις  έργων και πρωτοβουλιών σε όλα τα επίπεδα της πόλης έγινε σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού με τη Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος.  Στη συνάντηση έγινε μια εκτενής συζήτηση για το πλαίσιο συνεργασίας ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων.

Ετοιμάζεται ο Δήμος για την επικείμενη κακοκαιρία

Σε πλήρη επιφυλακή τέθηκαν από σήμερα το πρωί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου και το προσωπικό τους, για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας η οποία- σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ- θα είναι ιδιαίτερα έντονη στην Κρήτη. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και κυρίως οι θυελλώδεις  βόρειοι άνεμοι η ένταση των οποίων θα ξεπεράσει τα 10 μποφόρ.

Συνάντηση Προέδρου ΠΕΔ - Δημάρχου Ηρακλείου Β.Λαμπρινού με Δήμαρχο Γόρτυνας Ν.Σχοιναράκη

Για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Δήμος Γόρτυνας ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλη Λαμπρινό ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σχοιναράκης.

Σε επιφυλακή ο Δήμος για την κακοκαιρία

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, μετά το σήμα της Πολιτικής Προστασίας αλλά και των προβλέψεων της ΕΜΥ, για την κακοκαιρία που θα πλήξει την Κρήτη, με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, τις ισχυρές καταιγίδες στα πεδινά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους. Συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη προκειμένου ο Δήμος και οι υπηρεσίες του να είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων προκύψουν.

Συνεχίζεται η «ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ 2015» με το 6ο Παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού

Συνεχίζεται την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, η  «ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ 2015» με το 6ο Παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στο πάρκο Γεωργιάδη,  που οργανώνει η ομάδα «ΧΟΙΡΟΚΙΝΗΤΟΙ».  Στις 10:30 οι ομάδες των παιδιών που έχουν δηλώσει συμμετοχή αλλά και όλα τα παιδιά με τους γονείς πρέπει να βρίσκονται μπροστά από το Δημαρχείο (Λότζια) όπου θα ξεκινήσει η παρέλαση με την Φιλαρμονική, το Γαϊτανάκι του Λυκείου Ελληνίδων ...

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 11-02-15

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Συνάντηση Δημάρχου με διοίκηση ΟΕΒΕΝΗ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ κ. Χαράλαμπο Λεκάκη, μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας και εκπροσώπους σωματείων μελών της,  είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματοβιοτέχνες και συμφωνήθηκε ότι θα συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία της Ομοσπονδίας με το Δήμο Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 09-02-15

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου  2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklhsh_090215.pdf

Συνέντευξη τύπου για το Σχέδιο Δράσης «ΑΝ-ΟΙΚΩ»

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 9/2/2015 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Αν. Παπανδρέου στο Δημαρχείο ,στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί για το Σχέδιο Δράσης «ΑΝ-ΟΙΚΩ»

Καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή κλήσεων στάθμευσης η 16η Φεβρουαρίου 2015

         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 6-2-2015

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΛΗΣΕΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (υπ΄αριθμ.55/15/2015) και κατόπιν εισήγησης του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Καραντινού οι δημότες που είχαν υποβάλλει αίτηση για μείωση κατά 50% του προστίμου κλήσης για παράνομη στάθμευση που είχαν λάβει αλλά δεν βρήκαν στο όχημά τους για διάφορους λόγους και έγινε δεκτή ,πρέπει να καταβάλλουν το υπόλοιπο   50% του προστίμου που οφείλουν στο Δήμο Ηρακλείου μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2015

Σύσκεψη για τη μελέτη της παλιάς πόλης

Σύσκεψη με θέμα τη μελέτη πολεοδομικής αναθεώρησης της παλιάς πόλης πλην της Αγίας Τριάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας Ηρακλείου, κ. Γιάννη Αναστασάκη.

24η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια) και ώρες   10:00- 13:30. Κάθε Αιμοδότης θα λάβει συμβολικά ένα αναμνηστικό δώρο, προσφορά των « ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – Παπαδογιαννάκης Ζαχαρίας », καθώς και ένα μπουκάλι κρασί προσφορά από το οινοποιείο “ΛΥΡΑΡΑΚΗΣ”. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου...

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του ΚΕΠ στη Λ. Πλαστήρα την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 5-2 2015

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του ΚΕΠ στη Λ. Πλαστήρα        

Aπό την Διεύθυνση των ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που βρίσκεται στη Λεωφόρο Πλαστήρα 103 & Πανασάνου 1, θα διακόψει προσωρινά την λειτουργία του, την Τρίτη 10/2/15 από 11.00 πμ – 2.00 μ.μ προκειμένου το προσωπικό του να ενημερωθεί σε θέματα ψηφιακών πιστοποιητικών και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Λαμπρινού, για τη σημερινή διάρρηξη στο γραφείο του

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 05-02-2015

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, για τη σημερινή διάρρηξη στο γραφείο του

«Εύλογο προβληματισμό και ερωτηματικά δημιουργεί η σημερινή διάρρηξη στο δημαρχείο Ηρακλείου, στη Λότζια, που είχε ουσιαστικά στόχο το γραφείο του Δημάρχου. Αφαιρέθηκαν οι προσωπικοί υπολογιστές (λάπτοπ) του Δημάρχου και της γραμματέως του.

Αναμένουμε την τάχιστη εξιχνίαση της υπόθεσης από την Αστυνομία. Συνεχίζουμε κανονικά τη δουλειά μας, και δεν πτοούμαστε από τέτοιες ενέργειες».

Πύλη Σαμπιονάρα και προβολή Ενετικών τειχών

Υπογράφτηκε σήμερα από τον αντιδήμαρχο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Δράσεις Δημοσιότητας: Πύλες της ιστορίας, Πύλες Πολιτισμού», της Πράξης «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου στον  Κοινόχρηστο Χώρο του Προμαχώνα Σαμπιονάρα», στην οδό Δουκός Μποφόρ.

Δόθηκαν τα πρώτα τρόφιμα στους δικαιούχους από το Δημοτικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου

Το Δημοτικό Παντοπωλείο άνοιξε τις πόρτες του για 130 οικογένειες και τα πρώτα τρόφιμα δόθηκαν στους δικαιούχους, με τη βοήθεια και των αντίστοιχων δομών του Δήμου Ηρακλείου. Μετά από συνεννόηση και με δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, υποδείχθηκαν οικογένειες οι οποίες επιθυμούν την ένταξη τους στις δομές του Δήμου.

Συνάντηση Δημάρχου με Σχολικούς φύλακες

Συνάντηση με εκπροσώπους Σχολικών φυλάκων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός παρουσία των Αντιδημάρχων Παιδείας κ. Μαρίας Καναβάκη και Προσωπικού κ. Κώστα Βαρδαβά.

«Αθλητική Εκδρομή» στο Παγκρήτιο Στάδιο

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται στο Παγκρήτιο Στάδιο  και στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου το  πρόγραμμα «Αθλητική Εκδρομή», για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.  Η «Αθλητική Εκδρομή» αποτελεί ένα βιωματικό πρόγραμμα άθλησης παιδιών, το οποίο συνδυάζει με ιδιαίτερη επιτυχία την  φυσική  δραστηριότητα,  την διασκέδαση την μάθηση και την ανάπτυξη  δεξιοτήτων  σε ομάδες.

Σύσκεψη για το φράγμα Αποσελέμη στη Λότζια

Στις 30 Απριλίου θα ξεκινήσει η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του φράγματος Αποσελέμη, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στην τεχνική σύσκεψη για το έργο που έγινε στο Δήμο Ηρακλείου. Όπως είπε ο διευθυντής Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), κ. Μάρκος Παντελάκης, μετά από συνεννόηση με τον εργολάβο, στο τέλος Απριλίου θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία μέρος του διυλιστηρίου, με δυνατότητα επεξεργασίας 40 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού ...

Ευχαριστήριο Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής για τους χορηγούς του Δημοτικού Παντοπωλείου

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ,και η διαχειριστική επιτροπή του Δημοτικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά τους παρακάτω χορηγούς για την ενίσχυση και τη στήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου. Η πρωτοβουλία μας αυτή βρήκε αποδέκτες και αρωγούς ευαισθητοποιημένους δημότες και επιχειρήσεις απο την πόλη μας, με αγάπη προς τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια.

Επίσκεψη στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο

Το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, καθώς και τα γραφεία της ΔΕΠΤΑΗ, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, κ. Γιάννη Αναστασάκη. Ο κ. Λαμπρινός ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ, κ. Γιάννη Ξυλούρη, και υπηρεσιακά στελέχη για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, αλλά και για λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης.

Στρατηγικό σχέδιο για την αναβάθμιση της γνώσης και της Παιδείας σε όλο το Δήμο Ηρακλείου

Η παιδεία  αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες πολιτικής της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο αυτό οι προοπτικές αναβάθμισης της γνώσης από γειτονιά σε γειτονιά σε όλες τις συνοικίες ,τα Διαμερίσματα και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μπαίνουν σε στέρεες βάσεις, με την έμπρακτη συμμετοχή και βοήθεια των Εθελοντών Παιδείας που σε συνεργασία σε πρώτη φάση με τους Προέδρους των τεσσάρων Διαμερισμάτων της πόλης ...

Κοπή πίτας της 4ης Δημοτικής Κοινότητας

Στις  31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   πραγματοποιήθηκε  η κοπή  της πίτας  στα γραφεία της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου. Παραβρέθηκαν, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός ,Αντιδήμαρχοι  και οι Σύμβουλοι της 4ης Δημοτικής Κοινότητας,  οι Πρόεδροι των Δημοτικών  Κοινοτήτων οι Πρωτοπρεσβύτεροι Στυλιανός Χαραλαμπάκης και Ιωάννης Νικολάου εφημέριοι του Ιερού Ναού της Θεοτόκου Μπεντεβή,Δημότες της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (2/2/2015)

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, την  Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:00 .

Διάνοιξη δρόμου στο Πανεπιστήμιο

Στη διάνοιξη μιας σημαντικής οδικής αρτηρίας προχώρησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου περιοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης, βόρεια του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Αφορά στην εφαρμογή της τροποποίησης του σχεδίου όπως έχει εγκριθεί, ώστε το Πανεπιστήμιο να μπορέσει να περιφράξει την ιδιοκτησία του και η κυκλοφορία  των οχημάτων να γίνεται από τον εγκεκριμένο πλέον δρόμο. Κατεδαφίστηκε μια νησίδα, ένα τοιχίο περίφραξης και ένα παλιό φυλάκιο που ήταν στο όριο της ιδιοκτησίας του ...

Το Δυτικό Πολεοδομικό Κέντρο

Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Ηρακλείου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, εντάχθηκε στον Ν. 4315/2014 η δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Μαλεβιζίου και του ΥΠΕΚΑ για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης του Δυτικού Περιφερειακού Κέντρου Ηρακλείου.

Σε Τρεις Βαγιές και Δρακουλιάρη ο Δήμαρχος Ηρακλείου με τον Αντιπεριφερειάρχη

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι παρεμβάσεις καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Δρακουλιάρη που καταλήγει στο Γιόφυρο και συγκεκριμένα στο τμήμα του που διασχίζει τις Τρεις Βαγιές ,όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη επισκέφθηκαν την ευρύτερη περιοχή. Όπως δήλωσε ο κ. Λαμπρινός, Δήμος και Περιφέρεια συνεργάζονται ώστε να μην υπάρξει ...

Ενημέρωση των εργαζομένων του Δήμου στην καθαριότητα για τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής

Στα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής επικεντρώθηκε η συνάντηση των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου, παρουσία του αρμόδιου αντιδήμαρχου, κ. Γιάννη Ρασούλη.

Επίσκεψη μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος «γνώρισε και συ το Παγκρήτιο Στάδιο»

Το Παγκρήτιο Στάδιο επισκέφτηκαν σήμερα Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015,  μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Ατσιπόπουλου και του Γυμνασίου Περάματος Ρεθύμνου,  στα πλαίσια του προγράμματος  «γνώρισε και συ το Παγκρήτιο Στάδιο. 

Συνάντηση στον καταυλισμό των Ρομά

Στον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Αλικαρνασσό βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης, Κοινωνικής Πολιτικής κα. Αθηνά Σπανάκη και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκος Αγγελάκης, προκειμένου να δουν από κοντά τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν όσοι Ρομά μένουν εκεί. Αποφασίστηκε να γίνουν τσιμεντοστρώσεις σε κάποια σημεία του καταυλισμού για τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής ...

Επίσκεψη Δημάρχου στο ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων

Το Χώρο Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων στους Πέρα Γαλήνους, επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ. Γιάννη Ρασούλη.

Δημιουργία βοτανικού κήπου από μαθητές στο πάρκο Γεωργιάδη με τη συνδρομή του Δήμου Ηρακλείου

Κρητικά αρώματα από βότανα και άλλα άνθη του νησιού μας γέμισε το πάρκο Γεωργιάδη, στον ξεχωριστό βοτανικό κήπο που δημιουργήθηκε από μαθητές  του δεύτερου τμήματος της Τετάρτης τάξης του 31ου Δημοτικού και των εκπαιδευτικών τους, με τη συνδρομή της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου. Άλλωστε ήταν μια υπόσχεση που είχε δώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στα παιδιά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο σχολείο τους.

Κοπή πίτας της 4ης Δημοτικής Κοινότητας

4η  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ                                              

Ηράκλειο : 28/01/2015

ΚΟΠΗ  ΠΙΤΑΣ  ΤΗΣ  4ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στο ρόλο των Δημοτικών κοινοτήτων αναφέρεται ο Πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου κ. Ζερβάκης Κων/νος, με αφορμή την κοπή της πίτας στα γραφεία της Κοινότητας το Σάββατο στις  31-01-2015  και ώρα 19:00 μ.μ.

«Ο ρόλος των Δημοτικών Κοινοτήτων είναι πάρα πολύ σπουδαίος όπως ξέρετε γιατί μεταφέρει άμεσα και ζωντανά τα οποιοδήποτε προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για την λύση τους. Η δημοτική μας αρχή παρά την δραματική μείωση των κεντρικών πόρων  και των δύσκολων καιρών συνεχίζει να εκτελεί έργα σε όλα τα διαμερίσματα του χωρίς την παραμικρή μείωση των ρυθμών τους» τονίζει ο κ.Ζερβάκης..

ΔΕΥΑΗ - υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου

Υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι μεταξύ του προέδρου του Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ, κ. Νίκου Φακουρέλη και εκπροσώπων της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η σύμβαση που αφορά στην, «προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου».

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ευριπίδη Στεφάνου

Η ίδρυση Κέντρου Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Λότζια, ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Ευριπίδη Στεφάνου.

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 13:00 μ.μ προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Την ερχόμενη Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 17.55 θα συνεδριάσει   στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημαρχείου το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Συγχαρητήρια Δημάρχου στους νέους βουλευτές

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

    Ηράκλειο 26-01-2015

 

Συγχαρητήρια του δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού  στους νέους βουλευτές

Με τους νέους βουλευτές Ηρακλείου που αναδείχθηκαν στις χθεσινές εθνικές εκλογές επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να τους συγχαρεί για την επιτυχία τους, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι θα είναι δίπλα στο Δήμο και στους δημότες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Επίσης τηλεφώνησε και συνεχάρη τον πρώην δήμαρχο Σφακίων και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης, Παύλο Πολάκη, που εκλέχτηκε βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.

Τρέχω για την Καστρινή αποκριά

1ος φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου για την Έναρξη της Καστρινής αποκριάς. Διανύουμε 3000 μέτρα μετά την δύση του ήλιου μέσα στο ιστορικό Ηράκλειο και βοηθάμε να κτιστεί το παιδικό χωρίο SOS Κρήτης. Κυριακή 1/2 στις 18:00 ώρα. Εγγραφές έως τις 28/1 στο ειδικό περίπτερο στα Λιοντάρια. Διοργάνωση των Ομάδων Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού. Οι συμμετέχοντες πρέπει να παραλάβουν τον Αριθμό Συμμετοχής τους το Σάββατο 31 Ιανουαρίου από τις 10.00 μέχρι τις 20.00. Όλοι οι δρομείς θα παραλάβουν ...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 28-01-15

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_280115.pdf

Δράσεις και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση, ανάδειξη και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών

Τα Ενετικά τείχη του Ηρακλείου με την μακραίωνη ιστορία τους που περιβάλλουν την παλιά πόλη  συμπεριλαμβάνονται σ' ένα ευρύτατο πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να αναδειχθεί και να προβληθεί ακόμη περισσότερο το καλύτερα σωζόμενο οχυρωματικό έργο στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο εκπροσώπων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού

Εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ  συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στο Ηράκλειο, ενόψει της διεξαγωγής των Πανευρωπαϊκών  αγώνων στίβου "Μπρούνο Ζάουλι" στο Παγκρήτιο Στάδιο τον Ιούνιο του 2015. Τα στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας βρίσκονται στο Ηράκλειο προκειμένου να ρυθμίσουν όλα τα ζητήματα που αφορούν την διεξαγωγή των αγώνων ...

Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου

Εγκρίθηκε σήμερα, από το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Η. το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων της «ΚΑΣΤΡΙΝΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 2015»  που ξεκινάει την 1η Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου.  Η παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 16:00   στην ίδια διαδρομή (Χανιώπορτα – Καλοκαιρινού – Ίδης – Πλ. Ελευθερίας)  με βασικό θέμα έμπνευσης των αποκριάτικων στολών, ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Παράταση προγράμματος αντιμετώπισης φτώχειας

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 22-01-2015

 Παράταση του προγράμματος αντιμετώπισης της φτώχειας

 Επιλύθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, με την πληρωμή των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας του Δήμου Ηρακλείου. Μετά τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής και των λοιπών φορέων του προγράμματος, υπογράφηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Σκρέκα, η απόφαση για παράταση για έξι του προγράμματος αντιμετώπισης της φτώχειας.

Έτσι οι 33 εργαζόμενοι συνεχίζουν το έργο τους το οποίο είναι πολύ σημαντικό, στην προσπάθεια ανακούφισης των δημοτών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και οι συγκεκριμένες δομές συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της Αγίας Τριάδας

Εγκρίθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) στην Αθήνα, παρουσία του αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, κ. Γιάννη Αναστασάκη και του προϊσταμένου του Τμήματος Παλιάς Πόλης, κ. Γιώργου Φουρναράκη, η  Πολεοδομική Μελέτη Ανάπλασης της συνοικίας της Αγίας Τριάδας, που εκπονήθηκε στο πλαίσια της Πολεοδομικής Μελέτης Παλιάς Πόλης Ηρακλείου.

Πληροφορίες για τις εκλογές της Κυριακής

Σε περίπτωση που εκλογείς δε συμπεριλαμβάνονται στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους, δηλαδή είναι παραληφθέντες εκλογείς, θα πρέπει να γνωρίζουν ποια  διαδικασία χρειάζεται να ακολουθηθεί προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουν. Το Σάββατο 24/1 και την Κυριακή 25/1 θα μπορούν να επικοινωνούν με τα ΚΕΠ, το Δημοτολόγιο, το Ληξιαρχείο και το Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου όπου ενεργοποιούνται οι τηλεφωνικές γραμμές 2813409151, 2813409160, 2813409162 οι οποίες θα λειτουργήσουν ...

Συνεδρίασε στη Λότζια η διαχειριστική επιτροπή του Δημοτικού Παντοπωλείου Ηρακλείου

O τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού Παντοπωλείου Ηρακλείου καθώς και  η υποβολή προτάσεων για την καλή και ομαλή λειτουργία του απασχόλησαν τα μέλη της 1ης Διαχειριστικής Επιτροπής που συνεδρίασε στη Λότζια. Τα μέλη της επιτροπής, στην οποία μετέχει και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκος Αγγελάκης ,ενημερώθηκαν από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κ. Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη για την ίδρυση του Παντοπωλείου καθώς και ...

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑH

Το Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ, κατόπιν έκτακτης συνεδρίασής του στις 21-01-2015, γνωστοποιεί στους δημότες του Ηρακλείου ότι μετά τις καταστροφές που, παρά την υπάρχουσα αντιπλημμυρική προστασία, προκάλεσε η θεομηνία της 14-01-2015 στις εγκαταστάσεις και στο Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΗ, η Δημοτική Επιχείρηση διεξήγαγε και διεξάγει δειγματοληπτικές μετρήσεις στην παράκτια ζώνη του Ηρακλείου από την περιοχή της Αμμουδάρας έως και την Νέα Αλικαρνασσό και δεν έχει διαπιστωθεί μικροβιολογική επιβάρυνση.

Σε λειτουργία από αύριο ο βιολογικός καθαρισμός

Σε λειτουργία τίθεται ξανά ο βιολογικός καθαρισμός, όπως έγινε γνωστό σήμερα το μεσημέρι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου, στην οποία παραβρέθηκαν ο δήμαρχος, κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, κ. Νίκος Φακουρέλης, και στελέχη της επιχείρησης ενημέρωσαν...

Ευχαριστήριο στη ΔΕΥΑΗ.

Ευχαριστήριο στη ΔΕΥΑΗ απο την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 23-01-15

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12:00 π.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

Στήριξη του Δήμου Ηρακλείου στη ΔΕΥΑΗ

Στη μεγάλη νεροποντή που έπληξε το Ηράκλειο στις 13 και 14 Ιανουαρίου, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου υπέστη μεγάλη καταστροφή, λόγω υποσκαφής του προστατευτικού πασαλοφράγματος σε δύο σημεία από τον τεράστιο όγκο λασπόνερων που κατέβασε ο Γιόφυρος . Νερά και λάσπες κατέκλυσαν το χώρο καταστρέφοντας ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις.

Συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη για την ενίσχυση του εθελοντισμού

Ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά σήμερα και επίσημα τη συνεργασία του με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, προσδοκώντας στη βελτίωση της εικόνας του Ηρακλείου, την ενίσχυση του θεσμού του εθελοντισμού, τη συνεργασία πολιτών με διαφορετικά ενδιαφέροντα και αναφορές, αλλά  κυρίως  στο να μάθουν οι πολίτες ν΄αγαπούν και να νοιάζονται την πόλη τους όπως φροντίζουν το σπίτι τους.

Επαναλειτουργία Παγκρήτιου Σταδίου

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΟΤΑ

(Α.Α.Η.  Α.Ε.  ΟΤΑ)

 Ηράκλειο  16  Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει τους χρήστες των εγκαταστάσεων του Παγκρητίου Σταδίου, ότι το Παγκρήτιο Στάδιο, θα επαναλειτουργήσει την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015,   κανονικά. 

Σεμινάριο για Πρώτες Βοήθειες σε εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου

Στην παροχή πρώτων βοηθειών εκπαιδεύτηκαν εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου που σήμερα δεν λειτουργούν για το λόγο αυτό. Το σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και Βασικής Υποστήριξης Ζωής», που πραγματοποιείται  στην αίθουσα Ανδρόγεω οργάνωσε ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ μαζί με την Διεύθυνση Πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό αντιπροσωπεία αξιωματούχων από Σουδάν

Eθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Χαρτούμ, πρωτεύουσας του Σουδάν με επικεφαλής τον Αντικυβερνήτη της κ. Αli Elsheikh. Οι κ. Λαμπρινός και Elsheikh αντάλλαξαν απόψεις για την αυτοδιοίκηση, τις δομές και τη λειτουργία της στις δύο χώρες ενώ ο Αντικυβερνήτης προσκάλεσε το Δήμαρχο να επισκεφθεί το Χαρτούμ.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 20-01-15

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 13:00 μ.μ προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Ευχαριστήρια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής σε όσους συνέβαλαν στις δράσεις της

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αθηνά Σπανάκη Κοχιαδάκη ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των δράσεων της αντιδημαρχίας:

Χορήγηση πρωινού γεύματος σε μαθητές

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου προτίθεται να παρέχει πρωινό γεύμα σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής αρμοδιότητάς του, στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά πολιτών. Η χορήγηση του γεύματος θα γίνεται σε καθημερινή βάση, για τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων (εξαιρούνται εορτές, αργίες και διακοπές) και θα αφορά οικογένειες που αδυνατούν λόγω κοινωνικο – οικονομικών προβλημάτων να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη αυτής της ανάγκης των παιδιών τους. Όσοι από τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία αρμοδιότητας του Δήμου Ηρακλείου, κάτοικοι του δήμου μας, εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, μπορούν να απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για υποβολή σχετικού αιτήματος.

Κλειστό και σήμερα το Παγκρήτιο Στάδιο

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΟΤΑ

(Α.Α.Η.  Α.Ε.  ΟΤΑ)

  Ηράκλειο  15  Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει τους χρήστες των εγκαταστάσεων του Παγκρητίου Σταδίου, ότι το Παγκρήτιο Στάδιο, δεν θα  λειτουργήσει και για αύριο Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015.  

Για το  Σάββατο  17 και Κυριακή 18  Ιανουαρίου 2015,  θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στο site  της ΑΑΗ –ΑΕ ΟΤΑ www.aahaeota.gr και του Δήμου Ηρακλείου www.heraklion.gr

 

Έναρξη προγράμματος “Στέγαση και Επανένταξη”

Συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης «ΑΝ-ΟΙΚΩ» στα πλαίσια του προγράμματος “Στέγαση και Επανένταξη” του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου. Μέσω του προγράμματος σε πρώτη φάση θα υποστηριχθούν 30 άστεγοι που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Κλειστοί αύριο οι Παιδικοί Σταθμοί

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 15-01-2015

Κλειστοί αύριο οι Παιδικοί Σταθμοί

Κλειστοί θα είναι αύριο Παρασκευή οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου, λόγω της συμμετοχής του προσωπικού στο σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και Βασικής Υποστήριξης Ζωής», που θα γίνει στην αίθουσα Ανδρόγεω.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο συγκεκριμένο σεμινάριο, που οργανώνει ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ με το ΕΚΑΒ, είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους.  

Αποζημίωση πλημμυροπαθών από το Δήμο

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου είχε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία των αντιδημάρχων, Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Βαρδαβά, Παιδείας κα. Μαρίας Καναβάκη, Κοινωνικής Πολιτικής κα. Αθηνάς Σπανάκη, του γενικού γραμματέα του Δήμου, κ. Μανόλη Περαντωνάκη και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου εξετάστηκε το θέμα της αποζημίωσης των δημοτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ

Ηράκλειο 15.1.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ανακοινώνεται  ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ –ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2014 θα ξεκινήσει  την Τετάρτη  21/1/2015 .

Στη ΔΕΥΑΗ και στον κάμπο Αγίου Σύλλα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός

Τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, από την ισχυρή νεροποντή που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το ανάχωμα του ποταμού Γιόφυρο και να πλημμυρίσουν με νερά και λάσπες ο βιολογικός καθαρισμός και τα γραφεία, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με τον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη.

Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων Σπονδυλικής Στήλης και Πέλματος

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής του Δήμου Ηρακλείου πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων Σπονδυλικής Στήλης και του Πέλματος το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Εκδήλωση «Πέρα από τα Τείχη»

Ο Δήμος Ηρακλείου αποτελεί φέτος τον στρατηγικό εταίρο του TEDX Ηρακλείου για τη διοργάνωση της φετινής εκδήλωσης της 28ης Φεβρουαρίου, η οποία έχει μια θεματική ιδιαίτερα συμβολική και βαρύνουσας σημασίας: «Beyond the walls» ή Πέρα από τα τείχη.

Απάντηση του προέδρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Βουρεξάκη για την πληρωμή των εργαζομένων

Απαντώντας σε έγγραφο της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες», σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων στο ΔΟΠΑΦΜΑΗ, κ. Γιώργος Βουρεξάκης αναφέρει:

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Παγκρήτιου

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, σε συνέχεια της εισήγησης της  Επιτροπής Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Νομού Ηρακλείου,  ως προς τη μη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου ή στίβου στο κεντρικό γήπεδο  του Παγκρητίου Σταδίου, αποφάσισε για προληπτικούς λόγους, να μην λειτουργήσουν και όλα τα άλλα Τμήματα και οι δραστηριότητες του Σταδίου για αύριο Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015. 

Δεν έχουν ενταχθεί οι μεταδημοτεύσεις στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Ηρακλείου

Από το Δημοτολόγιο του Δήμου Ηρακλείου γίνεται γνωστό ότι στο ηλεκτρονικό αρχείο που στάλθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν ενταχθεί στους εκλογικούς καταλόγους οι μεταδημοτεύσεις δημοτών, οι οποίοι μετά από αυτή την εξέλιξη δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στο Δήμο Ηρακλείου, αλλά στο Δήμο που ήταν εγγεγραμμένοι.

Συνάντηση Δημάρχου με Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό είχε σήμερα στη Λότζια ο Κουβανός πολιτικός, στρατιωτικός και συγγραφέας Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν στα πλαίσια της ολιγόωρης επίσκεψής του στη Κρήτη. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου υποδέχτηκε τον κ. Κάστρο, τον πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα κ. Oσβάλντο Κομπόλτσο και την αντιπροσωπεία που τους συνόδευε στο γραφείο του, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μανόλης Συντυχάκης.

Σε ποια εκλογικά τμήματα ψηφίζουν οι κάτοικοι του Ηρακλείου και οι ετεροδημότες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 14-01-2015

Σε ποια εκλογικά τμήματα ψηφίζουν οι κάτοικοι του Ηρακλείου και οι ετεροδημότες

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση,   www.heraklion.gr/municipality/election/ekloges-2501015.html τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Ηρακλείου αλλά και των άλλων δήμων του Νομού, καθώς και των ετεροδημοτών, όπου ο κάθε εκλογέας μπορεί να δει που ψηφίζει στις Γενικές Βουλευτικές Εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου.

Μεγάλες καταστροφές στο βιολογικό καθαρισμό και στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου και στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά η χθεσινή νεροποντή. Τα ορμητικά νερά του ποταμού Γιόφυρο υπέσκαψαν το φράγμα που είχε δημιουργηθεί με αποτέλεσμα νερά και λάσπες να κατακλύσουν το χώρο.

Δεν λειτουργεί προσωρινά το Παγκρήτιο Στάδιο

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΟΤΑ

(Α.Α.Η.  Α.Ε.  ΟΤΑ)

Ηράκλειο  13 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει,  ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων  που πλήττουν την πόλη και λόγω των φθορών που  υπέστη το στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου,  από τους δυνατούς ανέμους,  όλα τα τμήματα και οι δραστηριότητες του Παγκρητίου Στάδιο, δεν θα λειτουργήσουν, για λόγους ασφαλείας, από σήμερα το απόγευμα 13 Ιανουαρίου 2015,  αύριο  και μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης. 

Τα μέλη του Γυμναστηρίου του Παγκρητίου Σταδίου μέχρι τότε, για  εξυπηρέτησή τους, μπορούν να επισκέπτονται το Γυμναστήριο του  Δημοτικού Αθλητικού Πνευματικού Κέντρου Ηρακλείου στις Πατέλες. 

Ευχαριστήριο του Αντιδημάρχου κ. Πέτρου Ινιωτάκη προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 13-01-2015

Ευχαριστήριο του Αντιδημάρχου κ. Πέτρου Ινιωτάκη προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία

«Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια, τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου στο  1ο Πυροσβεστικό Τμήμα Ηρακλείου και προσωπικά στον διοικητή του κ. Μιχάλη Σεληνιωτάκη, για την άμεση και αποτελεσματική  αντίδραση της υπηρεσίας του κατά την απομάκρυνση επικίνδυνου δένδρου, χθες, επί της οδού Δρακοντοπούλου 11.

Χάρη στον επαγγελματισμό των ανδρών του  1ου πυροσβεστικού τμήματος, τόσο η κοπή όσο και η απομάκρυνση του ιδιαίτερα μεγάλου δένδρου, έγιναν με τέτοιους  χειρισμούς ούτως ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος στην περιοχή».

Το κόψιμο της πίτας της οικονομικής υπηρεσίας

Την πίτα της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου έκοψε σήμερα το μεσημέρι στη Λότζια ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Καραντινός, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για το έργο τους, που γίνεται σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για το Δήμο Ηρακλείου, τονίζοντας ότι το 2015 παρά τα προβλήματα που υπάρχουν ο Δήμος θα τα καταφέρει με τη χρηστή διοίκηση των οικονομικών του να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

Ευχαριστήριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης στους χορηγούς της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής 2014

Ως πρόεδρος του Δ.Σ  της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Ηρακλείου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2014 του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι με την συνεργασία και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ηλικιωμένων Παλιανής.

Σύσκεψη στη Λότζια για την ηχορύπανση

Το μείζον θέμα της ηχορύπανσης στο κέντρο του Ηρακλείου, αλλά και σε άλλες περιοχές, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που έγινε στη Λότζια υπό την προεδρία του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού. Αποφασίστηκε, όπως είπε ο κ. Λαμπρινός, οριζόντια εφαρμογή του νόμου για όλους, όσον αφορά στην τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας. Για το λόγο αυτό μικτά κλιμάκια τα οποία θα αποτελούνται από υπαλλήλους του Δήμου, της Διεύθυνσης Υγιεινής, και αστυνομικούς θα βγαίνουν για ελέγχους το βράδυ...

Αντιμετωπίστηκε πρόβλημα σε αγωγό της ΔΕΥΑΗ

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 09-01-2015

Αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στον αγωγό της ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ γίνεται γνωστό ότι σήμερα το μεσημέρι αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα εμφράξεως στον αγωγό, που τροφοδοτεί νερό τις δεξαμενές Πρασσάς και Καλλιθέας από τη δεξαμενή Σκαλανίου.

Εκτιμούμε ότι η υδροδότηση της Καλλιθέας θα αποκατασταθεί σταδιακά μέχρι αύριο Σάββατο. Για την υποβοήθηση της όλης κατάστασης η  ΔΕΥΑΗ αποστέλλει 100 κυβικά νερού για ενίσχυση της δεξαμενής στην Καλλιθέα.

Eνημέρωση του πληθυσμού Ρομά με τίτλο «Η σημασία της υγιεινής διατροφής στα παιδιά»

Στα πλαίσια  μιας σειράς δράσεων  ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού Ρομά πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση για  παιδιά με στόχο την ενίσχυση της καλής τους υγείας και διατροφής με τίτλο «Η σημασία της υγιεινής διατροφής στα παιδιά» .

Συνεδρίασε η διακομματική επιτροπή για την κατανομή των Δημοτικών κοινόχρηστων χώρων

Συνεδρίασε σήμερα με απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού και υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Κώστα Βαρδαβά η διακομματική επιτροπή για την κατανομή των Δημοτικών κοινόχρηστων χώρων και τον καθορισμό τρόπου χρήσης τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Προβλήματα στην υδροδότηση λόγω έργων

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης που έχουν παρουσιαστεί στις περιοχές Πρασσάς και Καλλιθέας του Δήμου, θα εκτελεστούν αύριο 09-01-2015 από τη ΔΕΥΑΗ, εργασίες στο δίκτυο μεταφοράς νερού από τη δεξαμενή Σκαλανίου.

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά

Με απόφαση της αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, κα. Μαρίας Καναβάκη, αύριο Παρασκευή 09-01-2015, θα μείνουν κλειστά λόγω παγετού και ψύχους τα σχολεία των παρακάτω περιοχών του Δήμου Ηρακλείου:

Επίσκεψη Δημάρχου και Αντιδημάρχων σε χωριά του Δήμου για τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις

Χωριά του δημοτικού διαμερίσματος Γοργολαΐνη που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του χιονιά επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρο Ινιωτάκη, Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνο Παττακό και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Βαρδαβά.

Ανοικτό και την Πέμπτη το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ενημερώνουν ότι και την Πέμπτη 8/1/2015 θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύκτας το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ).

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν στο τηλ. 2810 229944 ή στη Γραμμή SOS 8011116000.

Οι νέοι ταλαντούχοι αθλητές της ποδηλασίας στο Ηράκλειο και στο Παγκρήτιο Στάδιο

Προπονητικό Camp  υλοποιεί η Ποδηλατική Ομοσπονδία Ελλάδος, στην πόλη μας και στο Παγκρήτιο Στάδιο για νέους  ταλαντούχους ποδηλάτες μέλη της εθνικής μας ομάδας. Το προπονητικό camp έχει διάρκεια τριών ημερών και ολοκληρώνεται σήμερα  Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015. Κατά την διάρκεια του camp, η  ομάδα των νέων ταλαντούχων αθλητών, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου αλλά και να κάνει χρήση των υποδομών της κλειστής θερμαινόμενης πισίνας και των χώρων ενδυνάμωσης και εκγύμνασης του σταδίου σε συνεργασία με του τους Ομοσπονδιακού προπονητές – συνοδούς της ομάδας, Στέλιο Κεφαλάκη, Νικό Κουμπενάκη & Στέργιο Σαλπαδήμο.

Συνεδρίαση διακομματικής επιτροπής για την κατανομή κοινόχρηστων χώρων ενόψει εκλογών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                      Ηράκλειο 8-1-2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Με απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Βασίλη Λαμπρινού συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 9 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί στην αίθουσα «Ελευθερίου Βενιζέλου»  στη Λότζια, η διακομματική επιτροπή για την κατανομή των Δημοτικών κοινόχρηστων χώρων και τον καθορισμό τρόπου χρήσης τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των Βουλευτικών εκλογών.

Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 07-01-2015

Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων

Αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου. Οι οδηγοί πρέπει όμως να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί λόγω της μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας, σήμερα το βράδυ και αύριο το πρωί, θα σημειωθεί παγετός.

Ικανοποίηση του Δημάρχου για τη λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Υποδοχής Αστέγων

Την ικανοποίησή του για την άψογη λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Υποδοχής Αστέγων κατά τις ημέρες εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, που επισκέφθηκε το Κέντρο μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής πολιτικής του δήμου κ. Αθηνά Σπανάκη –Κοχιαδάκη. Ο Δήμαρχος διαπίστωσε για άλλη μια φορά από κοντά τη στήριξη που παρέχει αυτή η σημαντική κοινωνική δομή του Δήμου σε άστεγους αλλά και...

Κλειστά αύριο πολλά σχολεία του Δήμου

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα το μεσημέρι η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, κα. Μαρία Καναβάκη, αύριο Πέμπτη 08-01-2015 θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού τα παρακάτω σχολεία.

Κλειστά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου λόγω κακοκαιρίας

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                         

                                                                                                      Ηράκλειο 7-1-2015

Κλειστά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου λόγω κακοκαιρίας

 Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου  - ΔΗΚΕΗ ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά τα Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας.

Για αύριο Πέμπτη 8 Ιανουαρίου θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Μικρής έκτασης προβλήματα έχει δημιουργήσει προς το παρόν η κακοκαιρία σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Λόγω των χιονοπτώσεων γίνεται με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο Ηρακλείου- Ασιτών, από τον Άγιο Μύρωνα και μετά. Ήδη από νωρίς το πρωί εκχιονιστικό μηχάνημα (γκρέιτερ) του Δήμου καθαρίζει το δρόμο προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία. Επίσης άλλο μηχάνημα του Δήμου βρίσκεται στα χωριά Ρουκάνι, Καρκαδιώτισσα και Καλού, όπου και εκεί υπάρχουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, αλλά μικρότερης έντασης.

Με γρήγορους ρυθμούς τα έργα στη Πλαστήρα

Mε γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανάπλασης της Λεωφόρου Πλαστήρα όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που επισκέφθηκε την περιοχή μαζί με τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος, το 60% του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί, δηλ. το τμήμα από την πύλη Παντοκράτορα( Χανιώπορτα) μέχρι το Κομμένο Μπεντένι , στην αρχή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου.

Σε επιφυλακή ο Δήμος για την κακοκαιρία

Σύσκεψη για την αναμενόμενη- σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ- κακοκαιρία, έγινε στο Δήμο Ηρακλείου, με πρωτοβουλία του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας, κ. Μαρίνου Παττακού. Πήραν μέρος οι αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης, Καθαριότητας κ. Γιάννης Ρασούλης, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρος Ινιωτάκης και Παιδείας κα. Μαρία Καναβάκη.

Υποστήριξη αστέγων σε ακραίες καιρικές συνθήκες - Ανοικτό το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι για τη φιλοξενία αστέγων, τους τελευταίους μήνες, λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι δίπλα στο Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ), τηλ. 2810 229944. Επιπλέον, την Τρίτη 6/1/2015 και την Τετάρτη 7/1/2015 θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύκτας και το ίδιο το Κέντρο Υποδοχής, για την παραμονή τυχόν επιπλέον αστέγων. Στο χώρο αυτό θα υπάρχει θέρμανση και δυνατότητα διανυκτέρευσης.

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν για τα παραπάνω όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν το Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στο τηλ. 2810 229944 ή στη Γραμμή SOS 8011116000.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου και το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων για την καλή και ουσιαστική συνεργασία καθώς και τις υπηρεσίες, τους φορείς και τους εθελοντές για τη συμβολή τους.

Ενημέρωση για τις χιονοπτώσεις και τον παγετό

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει για τις απαιτούμενες ενέργειες των δημοτών μας σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις και τον παγετό.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 5-1-2015

Έκτακτη συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την  Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 14:00 μ.μ

23η Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια

Σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί Σάββατο  3 Ιανουαρίου 2015 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια) και ώρες 10:00- 13:30.

Υποστήριξη αστέγων σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ενημερώνουν ότι για τη φιλοξενία αστέγων, τους τελευταίους μήνες, λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι δίπλα στο Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ), τηλ. 2810 229944.

Επιπλέον, και την Παρασκευή 2/1/2015 θα παραμείνει ανοικτό (είναι ανοικτό από τη Τετάρτη) και κατά τη διάρκεια της νύκτας και το ίδιο το Κέντρο Υποδοχής, για την παραμονή τυχόν επιπλέον αστέγων. Στο χώρο αυτό θα υπάρχει θέρμανση και δυνατότητα διανυκτέρευσης.

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δήμο

Σε μια σεμνή τελετή με την παρουσία πολλών επισήμων και δημοτών κόπηκε σήμερα το μεσημέρι από το δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, η πρωτοχρονιάτικη πίτα στη Λότζια.