Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

 

«Η τρισχιλιόχρονη παρουσία του Ποντιακού Ελληνισμού στις πατρογονικές εστίες του, διακόπτεται βίαια, τον 20ό αιώνα, από την Τουρκική πολιτική, εν μέσω του ευρύτερου σχεδίου αφανισμού κάθε άλλης εθνότητας στην γεωγραφική περιοχή δράσεως των δυνάμεων του Κεμάλ (κυρίως στα έτη 1919-1923). 

Ολοκλήρωση διανομής οπωροκηπευτικών

Στα πλαίσια της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) (ΤΕΒΑ), ολοκληρώθηκε η διανομή οπωροκηπευτικών (ντομάτες) τα οποία διατέθηκαν από τον Αγροτοβιομηχανικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου.

Ευρεία σύσκεψη για το Master Plan των Ενετικών Τειχών την Δευτέρα 30 Μαΐου

Νέα συνάντηση είχε την Παρασκευή 27 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ κ. Γιάννη Δανδάλη, τον πρόεδρο του ΟΑΑ Ηράκλειο κ. Μιχάλη Δελάκη και το μέλος του Δ.Σ. του Εργοτέλη κ. Γιώργο Στειακάκη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης.Τον Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς.  

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού και Συνδέσμου Επιχειρήσεων στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου

Συνάντηση ανάμεσα στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και αντιπροσωπεία μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου στην Λότζια. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος  κ. Λευτέρης Αντωνακάκης, ο Ταμίας κ. Γιώργος Βαλεργάκης και ο Νομικός Σύμβουλος του Συνδέσμου κ. Γιώργος  Μουστάκας.

Από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης και η εντεταλμένη Σύμβουλος Δημόσιας Περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη -Καλογεράκη.

Συνάντηση των Επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας με τον Αστυνομικό Διευθυντή

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο κ. Κώστα Λαγουδάκη είχε σήμερα στο αστυνομικό Μέγαρο, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για την Δημοτική Αστυνομία κ. Μαρίνος Παττακός.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με εκπροσώπους των Ενώσεων Τυφλών

Τον Γενικό Γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Παναγιώτη Μαρκοστάμο και εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης δέχτηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Η συζήτηση αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κινούμενοι στο Ηράκλειο οι άνθρωποι με μειωμένη όραση. Ένα από τα βασικότερα είναι και η παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων σε θέσεις πάρκινγκ ΑΜΕΑ, στα πεζοδρόμια ή πάνω στις οδεύσεις για τους τυφλούς. 

Τις Βούτες επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Τις Βούτες επισκέφθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να συζητήσει με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου για τα προβλήματα της περιοχής.

Οργάνωση 6ου Village Camp στο Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας που είχε το 5ο  Village Camp  και με  στόχο την ψυχαγωγία  των μικρών παιδιών και των γονέων τους,  την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην άσκηση και τη διαφορετικότητα και την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας, διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού το 6ο  Village Camps,  στο Αθλητικό Κέντρο  Φορτέτσας το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, από 09:00-13:00 για την περιοχή του δήμου μας που περιλαμβάνει  την Κνωσό, τον Άγιο Βλάση, Άγιο Σύλλα, Βασιλείες και Φορτέτσα.

Ενημέρωση για διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Ιδομενέως την Παρασκευή 27/5

 

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους
δημότες της πόλης μας ότι στα πλαίσια εργασιών της Υπηρεσίας Νεωτέρων
Μνημείων στο αρχοντικό «Σαμί Μπέη» επί της οδού Ιδομενέως 17, θα
προχωρήσουμε στην προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες της πόλης μας ότι στα πλαίσια εργασιών της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων στο αρχοντικό «Σαμί Μπέη» επί της οδού Ιδομενέως 17, θα προχωρήσουμε στην προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 30/05/2016

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 30 Μαΐου  2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/D.S%20THEMATA%2030-5-16.pdf

Εκδηλώσεις στην 4η Δημοτική Κοινότητα (Φορτέτσα) για μικρούς και μεγάλους

Το  Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της  4ης Δημ. Κοινότητας (περιοχή Φορτέτσας) της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, προγραμματίζει διάφορες δράσεις τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής  κ. Μαρία  Γ.  Καναβάκη. 

Συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα 30/05/16 στις 10:00 το πρωί, στην αίθουσα της εκκλησίας Τιμίου Σταυρού στη Φορτέτσα, η θεατρική ομάδα του ΚΕ.ΚΟΙΦ.-Α.Π.Η Φορτέτσας θα παρουσιάσει την κωμωδία ' Τα ξεφτέρια ' (διασκευή του Σμυρνιωτάκη Ι.) στα παιδιά της Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεις του 21ου Δημοτικού Σχολείου. Η υπόθεση της παράστασης εκτυλίσσεται σ' ένα σχολείο παλαιότερης εποχής και αναφέρεται στην τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς.

Ενημερωτική εκδήλωση για τη μόλυνση του περιβάλλοντος από το Δήμο Ηρακλείου και το ΤΕΙ

Το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ 3ης Δημοτικής κοινότητας περιοχής ΘΕΡΙΣΣΟΥ και οι φοιτητές νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηρακλείου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:

        "Επιμόλυνση του περιβάλλοντος και συνέπειες στην υγεία"

την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 στις 10π.μ στο χώρο του κέντρου, στη Μίνωος και Μιχ. Αρχαγγέλου 44.

Παρέμβαση Αντιδημάρχου Παιδείας στη διημερίδα για τα Σχολικά κυλικεία

Τη θέση ότι είναι υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών η άμεση και αδιάλειπτη συνεργασία, προκειμένου να βρεθούν και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα οριστικές λύσεις -μεταρρυθμίσεις του κανονισμού λειτουργίας των Σχολικών Κυλικείων διατύπωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης στη διημερίδα με θέμα "Σχολικά κυλικεία, αναβάθμιση υπηρεσιών, πιστοποίηση".

Διανομή οπωροκηπευτικών από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Συνδρομής Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016», το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, με σκοπό την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, θα προβεί στη διανομή οπωροκηπευτικών (ντομάτες), οι οποίες διατίθενται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαϊου 2016,  από τις 08.00 π.μ. ως και τις 14.00 μ.μ..

Νέα στρατηγική για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Ηράκλειο σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή

Μέσα σε θετικό κλίμα και με στόχο μέσω της συνεργασίας όλων των φορέων του Ηρακλείου, το σχεδιασμό της νέας στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής για τον τουρισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου υπό τον πρόεδρό της Gian Andrea Garancini.

Ξεκίνησε την Κυριακή 22 Μαΐου το 3ο Τουρνουά Τένις Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησε την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 το 3ο Τουρνουά Τένις Δήμου Ηρακλείου – ΔΟΠΑΦΜΑΗ στις εγκαταστάσεις  του Ηράκλειο ΟΑΑ.

Την πρώτη ημέρα του τουρνουά πραγματοποιήθηκαν 33 αγώνες στην κατηγορία των Ανδρών (18+). 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 27/5/2016

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/synedriash27052016.pdf

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον προπονητή του ΟΦΗ

Τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του ΟΦΗ κ. Αντίπα Σηφάκη και τον προπονητή της ομάδας κ. Νίκο Νιόπλια υποδέχτηκε σήμερα, Τρίτη 24/5 στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.   Η συνάντηση έγινε μέσα σε χαλαρό κλίμα και ο κ. Λαμπρινός ευχαρίστησε τους δυο άνδρες για τη χαρά που έδωσαν στους Ηρακλειώτες οδηγώντας τον ΟΦΗ στην Football League.

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκδρομών στην ενδοχώρα του Ηρακλείου

Ένας κύκλος εκδρομών στην ενδοχώρα του Ηρακλείου ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή 22 Μαΐου 2016 από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού σε συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού και με την πολύτιμη συνδρομή των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου καθώς και με τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου. 

Προσπάθειες εξομάλυνσης υδροδότησης από ΔΕΥΑΗ

  Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, τα προβλήματα υδροδότησης που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες 3 ημέρες σε διάφορα σημεία της πόλης του Ηρακλείου, οφείλονται αποκλειστικά σε μειωμένη ποσότητα νερού από το Φράγμα Αποσελέμη, λόγω μηχανολογικού προβλήματος. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Μία μοναδική βραδιά αλληλεγγύης με την Αλεξία Μουζά στο πιάνο από το Δήμο Ηρακλείου

Μία εξαιρετική συναυλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ, Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε το ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά. Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ περιελάβανε έργα Soler, Chopin και Rachmaninoff. Η συναυλία ήταν μία πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Εθελοντισμού, του εντεταλμένου σύμβουλου Τουρισμού Gian Andrea Garancini, σε συνεργασία με τη ΔΕΠΤΑΗ και το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου.

Ανοικτό παιδικό εργαστήρι τέχνης στο Χριστιανικό Μουσείο «Αγ. Αικατερίνης Σιναϊτών»

Με σκοπό την καλλιέργεια της δημιουργικότητας των παιδιών και την γενικότερη επαφή τους με τον κόσμο των Εικαστικών Τεχνών, πραγματοποιήθηκε ανοικτό παιδικό εργαστήρι τέχνης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στους χώρους του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης «Αγ. Αικατερίνης Σιναϊτών» στις 18 Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Με επιτυχία συνεχίζει ο Δήμος να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των δημοτών και τα Σαββατοκύριακα

Με επιτυχία συνεχίζει ο Δήμος Ηρακλείου να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των δημοτών καθημερινά αλλά και τα Σαββατοκύριακα που οι Υπηρεσίες είναι κλειστές.

Στην τηλεφωνική γραμμή 2813- 409409 (με αστική χρέωση) την οποία διαχειρίζεται η ιδιαιτέρα του Δημάρχου Ηρακλείου, οι δημότες μπορούν να καλούν καθημερινά και να διαβιβάζουν τα αιτήματα – παράπονα τους ώστε να προωθούνται αφού πρωτοκολληθούν στην αρμόδια υπηρεσία προς τακτοποίηση των.

Τα Σαββατοκύριακα αναλαμβάνουν οι αντιδήμαρχοι – εντεταλμένοι σύμβουλοι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαΐου 2016 Σύμβουλος Υπηρεσίας θα είναι ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Gian Andrea Garancini (Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι).

Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Νέων Γεωργών και την Οικοτεχνία

Ανοιχτή πρόσκληση σε παραγωγούς απευθύνει ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Νέων Γεωργών και το θεσμικό πλαίσιο παραγωγής και διάθεσης προϊόντων οικοτεχνίας. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου την Δευτέρα, 23 Μάϊου 2016 στις 18.30 το απόγευμα στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός συγχαίρει τον ΟΦΗ για την άνοδο στην Football League

Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες, τον προπονητή και την διοίκηση του ΟΦΗ για την άνοδο της ομάδας στην Football League.  Ελπίζω και εύχομαι η φετινή δύσκολη πορεία τους,  που ευτυχώς ολοκληρώθηκε θετικά, να  δείξει το δρόμο συνολικά στο ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο, ώστε σύντομα να έχουμε και άλλες ομάδες της πόλης μας σε μεγαλύτερες κατηγορίες.   

Η 83η συνάντηση καλλιτεχνών του «dienstag abend» στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Tη Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016, υποδέχεται το Ηράκλειο τη διεθνή ομάδα καλλιτεχνών -μελών μιας ευρύτερης καλλιτεχνικής πλατφόρμας με τίτλο «dienstag abend» - που εδρεύει στη Βιέννη. Τους καλλιτέχνες θα καλωσορίσει στις 12.00 το πρωί στο Πολύκεντρο Νεολαίας η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Αριστέα Πλεύρη. Λίγο νωρίτερα ο ειδικός σύμβουλος Τουρισμού Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι θα τους ξεναγήσει στο INFO POINT του Δήμου, και οι εθελοντές τουρισμού θα τους συνοδεύσουν σε μια σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης.

Σύσκεψη για την οργάνωση και λειτουργία του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

«Οργάνωση και λειτουργία του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου» είναι το θέμα της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΠΤΑΗ (Πλαστήρα και Ρωμανού).

Μονοδρομείται τμήμα της οδού Κράπης

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι η οδός Κράπης στην περιοχή του Πόρου θα μονοδρομηθεί μόνο για το τμήμα της που διέρχεται έμπροσθεν του σχολικού συγκροτήματος, με είσοδο από την οδό Κομνηνών και έξοδο από την οδό Αργυροκάστρου. 

Στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου η αναδρομική έκθεση του Γιώργη Κουνάλη

Ξεκινά απόψε, Πέμπτη 20 Μαΐου 2016, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η αναδρομική έκθεση του Γιώργη Κουνάλη με τίτλο «Στην τέχνη όπως και στη ζωή». Η έκθεση με 40 και πλέον έργα θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου. Την συνδιοργάνωση της έκθεσης έχουν αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, ο  Δήμος Χανίων, και η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων στην οποία πραγματοποιείται η αναδρομική έκθεση του Γιώργου Θωμά Γεωργιάδη «Ομορφιά και Αλήθεια- Ζωγραφίζοντας κλασικά, αυστηρά και απλά» από τις 23 Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016. 

Ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά

Ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΙΟΥ 2016, ΩΡΑ 20:30...

 

Εποικοδομητική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τον Υπ. Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 19 Μάιου με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά  και την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μαρία Βλαζάκη, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το master plan του Δήμου Ηρακλείου που αφορά στη χρήση και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών.   Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα και τον Δήμαρχο Ηρακλείου συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης

Εκδήλωση στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγίου Ιωάννη για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης τίμησαν εργαζόμενοι και μέλη στο ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Αγίου Ιωάννη με μία μικρή εκδήλωση σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου στο χώρο του κέντρου. Η εκδήλωση, παρουσία και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρίας Καναβάκη, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πτωχοκομείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και το τμήμα Ε1 του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Εμβολιασμός στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Στα πλαίσια μιας  σειράς παρεμβάσεων υγείας στον πληθυσμό των Ρομά  με γενικότερο  στόχο την πρόληψη  και  την ενημέρωση τους σε θέματα υγείας, χθες,  Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός.

Ομιλίες γιατρών στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας

Συνεχίζονται και το Μάιο οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. 

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Συμπληρώνονται 75 χρόνια από την Γερμανική επίθεση στην Κρήτη. H εισβολή εκείνη, της 20ής Μαΐου 1941, αφύπνισε αμέσως την Κρητική Ψυχή. Από κοινού με όσες συμμαχικές δυνάμεις βρίσκονταν τότε στον τόπο μας, ο άμαχος πληθυσμός του νησιού, χωρίς οπλισμό, χωρίς προετοιμασία, χωρίς στρατιωτική οργάνωση, αντιμετώπισε τους πάνοπλους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές, συνεχίζοντας τους αναρίθμητους, ανά τους αιώνες, Αγώνες των Κρητών για την Ελευθερία. 

Δημόσια διαβούλευση για θέματα κυκλοφορίας και ρυθμίσεις σε διάφορες οδούς

       Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την αριθ.33/2016 απόφασή της, αποφάσισε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το με αριθμό 01/2016 Πρακτικό της Επιτροπής Κυκλοφορίας που αφορά σε κυκλοφοριακά θέματα και ρυθμίσεις σε διάφορες οδούς της πόλης μας

 

Εκδήλωση για τα τοπικά κτηνοτροφικά φυτά

Πραγματοποιήθηκε, χθες Τρίτη 17 Μαΐου 2016,  στην αίθουσα “Μανώλη Καρέλλη” (πρώην Ανδρόγεω) η εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για τα τοπικά κτηνοτροφικά φυτά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία της οποίας τα πρώτα βήματα ήδη εφαρμόζονται και στην Κρήτη από πρωτοπόρους παραγωγούς.

Το Ηράκλειο ανάμεσα στις πόλεις που θα παρακολουθήσουν ζωντανά το συνέδριο της Google

Το Ηράκλειο είναι πλέον μια από τις πόλεις στον παγκόσμιο χάρτη προγραμματιστών της GOOGLE (GDG). Tα Google Developers Groups (GDG) είναι εθελοντικές κοινότητες προγραμματιστών, που αξιοποιώντας στο έπακρο τις εφαρμογές και τα εργαλείων της GOOGLE συμβάλλουν στην διάχυση της τεχνολογίας της γνώσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Απόψε, Τετάρτη 18 Μαΐου, που ξεκινά το ετήσιο συνέδριο της GOOGLE (GOOGLE I/O) στο Σαν Φρανσίσκο, το Ηράκλειο θα είναι μία από τις 532 πόλεις στον κόσμο που θα παρακολουθήσουν ζωντανά την έναρξη του από τον αίθριο χώρο του Πολύκεντρου,  του Δήμου στις 20:00.

Δωρεάν σπιρομέτρηση στο ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ Κατσαμπά

Δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης, θα πραγματοποιήσει η επιστημονική ομάδα Χ.Α.Π. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αύριο, Πέμπτη 19/5/2016 και ώρα 9:00 π.μ-13.00 μ.μ. στο  Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  της 2ης Δημοτικής Κοινότητας (περιοχή Κατσαμπά) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου.

Με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός

Με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στις 11:00 το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη. 

Συνάντηση Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Η. με το Γενικό Γραμματέα Ενέργειας για τις χρεώσεις της ΔΕΗ

Τη Δευτέρα 16/5 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνάντηση του Προέδρου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γιώργη Μαρινάκη,Δημάρχου Ρεθύμνης,του Αντιπροέδρου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Απόστολου Καλογιάννη, Δημάρχου Λαρισαίων και του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ηρακλείου κ. Νίκου Φακουρέλη στο Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Μιχάλη Βερροιόπουλο. 

Κοινωνικό μήνυμα για την Πολιτική Προστασία

Ένα κοινωνικό μήνυμα που δημιουργήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος  και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει στη διάθεση του και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρίνος Παττακός.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με προέδρους αθλητικών σωματείων για τα Τείχη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό είχαν σήμερα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εργοτέλη κ. Γιώργος Βρέντζος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ κ. Γιάννης Δανδάλης , ο πρόεδρος του ΟΑΑΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ κ. Μιχάλης Δελάκης και μέλη των διοικήσεων των Αθλητικών Σωματείων. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία των Αντιδημάρχων Τεχνικών έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη και Αθλητισμού κ.Κώστα Βαρδαβά, ενημερώθηκαν για τη διαφοροποίηση της στάσης της Αρχαιολογίας αναφορικά με την πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για τη χρήση των Ενετικών Τειχών.

Κλάδεψαν τους ευκάλυπτους στις Βασιλειές και προσέφεραν τα ξύλα σε οικογένειες

Περισσότερους από 40 ευκάλυπτους κλάδεψε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου στην Δημοτική Κοινότητα των Βασιλειών την περασμένη εβδομάδα σε μία προσπάθεια ευπρεπισμού και καθαρισμού της περιοχής και των δέντρων. Τα ξύλα που συγκεντρώθηκαν μοιράστηκαν σε οικογένειες που είχαν ανάγκη, με κοινωνικά κριτήρια. 

Indoor Summer Sports Camp 2016

Το ¨INDOOR SUMMER SPORTS CAMP¨ είναι ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο Camp πολύπλευρης αθλητικής ενασχόλησης για αθλήματα και δραστηριότητες σάλας το οποίο δίνει την δυνατότητα στο παιδί σας να παίξει,  να ψυχαγωγηθεί  και να γνωρίσει βιωματικά τουλάχιστον δέκα διαφορετικά αθλήματα εσωτερικού χώρου.

Συνολικά το ¨INDOOR SUMMER SPORTS CAMP¨  έχει διάρκεια  έξι εβδομάδες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε από μία μέχρι και όσες επιθυμείτε,  για να ζήσει το παιδί σας  πολλές εμπειρίες και να διασκεδάσει σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον.

Πολιτιστική εκδρομή στο Μουσείο Καζαντζάκη, τη Μονή Αγκαράθου και το χωριό Αστρίτσι

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού  σε συνεργασία με την Ομάδα Τουρισμού του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν  μια ακόμα εκδρομή την Κυριακή 22.5.2016 στην Μυρτιά. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο Καζαντζάκη,  στη Μονή Αγκαράθου και στο χωριό Αστρίτσι.

Σύσκεψη για την διαχείριση των απορριμμάτων

Σύσκεψη για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ανατολική Κρήτη συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός με τη συμμετοχή Δημάρχων και Βουλευτών. Αναλυτικότερα στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι Ηρακλειώτες Βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης, Μανόλης Συντιχάκης, Σπύρος Δανέλλης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης, ο Δήμαρχος ...

Ημερίδα για καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών

Ανοιχτή πρόσκληση σε παραγωγούς απευθύνουν η Greenpeace, ο Δήμος Ηρακλείου, το Παρ/μα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) και η εναλλακτική κοινότητα “Πελίτι”   «Κτηνοτροφικά φυτά: καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη» που συνδιοργανώνουν την Τρίτη 17 Μαϊου 2016, στις 6 μμ. στην Αίθουσα “Μανώλη Καρέλλη” (πρώην Ανδρόγεω) στο Ηράκλειο, Δ/νση Ανδρόγεω 2.

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου, 17:55, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ώρα 17:55 στη Λότζια (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 50 θέματα στην ημερήσια του διάταξη...

Ο Νίκος Αλιβιζάτος παρουσίασε το βιβλίο του «Πραγματιστές, δημαγωγοί και ονειροπόλοι»

Το βιβλίο του «Πραγματιστές, δημαγωγοί και ονειροπόλοι» παρουσίασε στο Ηράκλειο ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου  και δικηγόρος κ. Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, την Παρασκευή 13 Μαΐου, με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη  Λαμπρινό να τον καλωσορίζει και να προλογίζει την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  εκδήλωση. 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 18/5/2016

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Μήνυμα του Αντιδημάρχου Παιδείας Γ. Βλαχάκη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν το επισφράγισμα μιας μακρόχρονης εκπαιδευτικής προσπάθειας για τους καθηγητές, τους μαθητές αλλά και  την οικογένεια, τους γονείς που αγωνίζονται και αγωνιούν για την πνευματική πρόοδο των παιδιών τους.

Ομιλίες γιατρών στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων το Μάιο

Συνεχίζονται και το Μάιο οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. 

Δημοσιογράφοι αναδεικνύουν την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές

Δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Κρήτη, στα πλαίσια αποστολής με τίτλο Crete four Seasons. Στόχος της αποστολής αυτής είναι να αναδειχθεί η Κρήτη μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων, να αναδειχθούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να γίνει σαφές ότι πρόκειται για έναν προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου! 

Τμήματα κορμού αρχαίας ελιάς στον Καράβολα

Δύο ιδιαίτερης αξίας εκθέματα και συγκεκριμένα, μεγάλα τμήματα κορμού αρχαίου ελαιόδεντρου της Κρήτης, βρίσκονται από την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 στην πόλη του Ηρακλείου. Τα τμήματα του κορμού της αρχαίας ελιάς τοποθετήθηκαν στο δυτικό παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου (κοντά στο μεγάλο σιντριβάνι στην περιοχή του Καράβολα) για να υπενθυμίζουν στους Ηρακλειώτες αλλά και στους επισκέπτες της πόλης ότι η ιστορία της ελαιοκαλλιέργειας στην Κρήτη χάνεται στα βάθη των αιώνων και πως στο νησί ζουν...

Εθιμοτυπική επίσκεψη της Πρέσβειρας της Βουλγαρίας στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε σήμερα η Πρέσβειρα της Βουλγαρίας στην Ελλάδα κ. Εμίλια Κράλεβα στα πλαίσια της επίσκεψής της στη Κρήτη. Ο κ. Λαμπρινός καλωσόρισε την κ. Κράλεβα και συζήτησε μαζί της θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 16-05-16

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 16  Μαΐου  2016 και ώρα 17:55,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2016-5-16.pdf

Έκτακτη συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 13 Μαίου 2016 και ώρα 12:30μμ.
http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/ektakti%20oik.pdf

Πολιτιστική εκδρομή την Κυριακή 22.5.2016 σε Μουσείο Καζαντζάκη, Μονή Αγκαράθου, Αστρίτσι

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού  σε συνεργασία με την Ομάδα Τουρισμού του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν  μια ακόμα εκδρομή την Κυριακή 22.5.2016 στην Μυρτιά. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο Καζαντζάκη,  στη Μονή Αγκαράθου και στο χωριό Αστρίτσι.

Προνοιακά επιδόματα Μαρτίου – Απριλίου 2016

Από τις Αντιδημαρχίες Οικονομικών και  Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται  ότι η πίστωση των λογαριασμών 4.659 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, για το δίμηνο ΜΑΡΤΙΟΥ- ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 θα ξεκινήσει  από  την Δευτέρα  16 Μαΐου  2016 .

Ανοιξιάτικες Συναυλίες 2016 του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο των «Ανοιξιάτικων Συναυλιών 2016» πραγματοποιεί την τρίτη  κατά σειρά συναυλία των σπουδαστών του την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016  και ώρα 20:30 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Πληρωμή δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων Νομού Ηρακλείου για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ηράκλειο 10/05/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται  ότι η πίστωση των λογαριασμών 4.659 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων του Νομού Ηρακλείου, για το δίμηνο ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 θα ξεκινήσει  από  τη Δευτέρα  16 Μαΐου  2016 .

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου για σύσκεψη της Κ.Ε.Δ.Ε. για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης (10/5) ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης,  θα συμμετάσχει στην αυριανή σύσκεψη της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) με βασικό θέμα το σχέδιο νόμου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Ομιλίες γιατρών στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων το Μάιο

Συνεχίζονται και το Μάιο οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου...

Μια βραδιά αφιερωμένη στη «Γόρτυνα της Κρήτης – 15 αιώνες αστικού βίου» και τον Antonino Di Vita

Μια σημαντική έκδοση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το βιβλίο του Antonino Di Vita «Η Γόρτυνα της Κρήτης – Δεκαπέντε αιώνες αστικού  βίου» παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα «Μανόλη Καρέλλη» στην Ανδρόγεω.  Πρόκειται για την μετάφραση στα ελληνικά του έργου ζωής του σπουδαίου Ιταλού Αρχαιολόγου, ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ανάδειξη της Γόρτυνας σε σημαντικό αρχαιολογικό και ιστορικό μνημείο της Κρήτης.

Μάγεψε στην παρθενική της συναυλία η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Ηρακλείου

Με νιάτα, ταλέντο και υπέροχη μουσική γέμισε το βράδυ  της Κυριακής 8 Μαΐου  η Βασιλική του Αγίου Μάρκου.  Η παρθενική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας  Νέων Δήμου Ηρακλείου σηματοδότησε την έναρξη ενός καινούριου πολιτιστικού θεσμού, ιδιαιτέρως σημαντικού για την πόλη. Τη συναυλία προλόγισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος τόνισε ότι ο πολιτισμός αποτελεί καίριο πυλώνα των προσπαθειών που καταβάλει η  Δημοτική Αρχή...

Ημερίδα για καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών

Ανοιχτή πρόσκληση σε παραγωγούς απευθύνουν η Greenpeace, ο Δήμος Ηρακλείου, το Παρ/μα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) και η εναλλακτική κοινότητα “Πελίτι” για συμμετοχή στην κοινή ημερίδα με θέμα  «Κτηνοτροφικά φυτά: καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη»...

Σύσκεψη με θέμα τη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού , πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με θέμα τη λειτουργία και τον έλεγχο των λαϊκών αγορών. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης, o Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Καραντινός, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για τα καταστήματα κ. Μανόλης Χαιρέτης καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ και  της Δ/νσης Εμπορίου.

«Τέχνη καθ’ Οδόν» 1ο Παγκρήτιο φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο: 30 Ιουνίου- 3 Ιουλίου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, η ΔΗΚΕΗ και οι εθελοντικές ομάδες Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού και Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου ξεκινούν στις 30 Ιουνίου 2016 μία γιορτή τεσσάρων ημερών στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες με χορό, τραγούδι, χρώματα και εξαίσιες μουσικές. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής  παρατείνεται μέχρι αύριο, Τρίτη 10 Μαΐου 2016...

 

Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει το βιβλίο «Γόρτυνα της Κρήτης – Δεκαπέντε αιώνες αστικού βίου»

Ο Δήμος Ηρακλείου και η  Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζουν το βιβλίο του  Antonino Di Vita «Η Γόρτυνα της Κρήτης – Δεκαπέντε αιώνες αστικού βίου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 19:00 στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω «Μανόλης Καρέλλης».

Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η 1η Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Ηρακλείου

Την πρώτη της συναυλία θα πραγματοποιήσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 20:30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου αντί στην Αστόρια όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Πρόσκληση Συναυλίας Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Ηρακλείου (αλλαγή χώρου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓ.ΜΑΡΚΟΥ

1ο Παγκρήτιο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο - Ανοιχτό κάλεσμα στους καλλιτέχνες

Η Aντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού, καθώς και τις Ομάδες Παιδείας, Τουρισμού και Πρασίνου τού Δήμου Ηρακλείου, οργανώνει για πρώτη φορά στο Ηράκλειο πολυήμερο καλλιτεχνικό φεστιβάλ με τίτλο «Τέχνη καθ’ οδόν». Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα από την 30η Ιουνίου ως την  3η Ιουλίου...

Είδη πρώτης ανάγκης από το ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Τάλως

Σε μία εξαιρετική κίνηση αγάπης και ανθρωπιάς προχώρησαν οι εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι του  ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ  Τάλως αφού συγκέντρωσαν και προσέφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα παιδικά χωριά SOS και στο γηροκομείο της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Στην πρωτοβουλία αυτή προχώρησαν στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας και τη βοήθεια παρέδωσε  στους αρμόδιους των δομών η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη.

1η Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων

Την πρώτη της συναυλία θα πραγματοποιήσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου, την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 20:30 στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου ΑΣΤΟΡΙΑ.

«Τέχνη καθ’ Οδόν» - 1ο Παγκρήτιο φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο - 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης του 1ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο. Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, η ΔΗΚΕΗ και οι εθελοντικές ομάδες Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού και Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου ξεκινούν στις 30 Ιουνίου 2016 μία γιορτή τεσσάρων ημερών στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες με χορό, τραγούδι, χρώματα και εξαίσιες μουσικές.

Συνάντηση Αντιδημάρχου Κ.Βαρδαβά με Εθνική Ομάδα δρόμων στίβου της Κύπρου

Με την εθνική ομάδα δρόμων εφήβων – νεανίδων στίβου της Κύπρου, η οποία βρίσκεται σε προ αγωνιστική προετοιμασία στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου συναντήθηκε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, κ. Κωνσταντίνος Βαρδαβάς.

Σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου για τις Λαϊκές Αγορές

Την Παρασκευή 6 Μάιου στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στο Δημαρχείο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τις Λαϊκές Αγορές...

Ευχές στο Δήμαρχο Ηρακλείου από το Σύλλογο Εργαζομένων και τη Δημοτική Αστυνομία

Τις ευχές των εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου και της Δημοτικής Αστυνομίας για το Πάσχα δέχτηκε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός...

1η Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων

Την πρώτη της συναυλία θα πραγματοποιήσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου, την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 20:30 στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου ΑΣΤΟΡΙΑ...

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Οινικές Διαδρομές

Ολοκληρώθηκαν οι Οινικές Διαδρομές που διοργάνωσε η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού και την Ομάδα Τουρισμού του Δικτύου...

Ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν ξεναγήσεις στα Χριστιανικά Μνημεία της πόλης του Ηρακλείου

Το Σάββατο του Λαζάρου ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν ξεναγήσεις στα Χριστιανικά Μνημεία της πόλης του Ηρακλείου. Οι ξεναγήσεις οργανώθηκαν  από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού - Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τους εθελοντές  Τουρισμού αλλά και  το Μουσείο...

Ευχές και τρόφιμα για το Πάσχα από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ

Στα πλαίσια της προσφοράς και αλληλεγγύης ενόψει Πάσχα, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής – Εποπτείας Κοινωνικών Δομών – Μετανάστευσης – ΚΕΣΑΝ και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου οργάνωσε σειρά δράσεων με στόχο τη στήριξη εκείνων που δοκιμάζονται...

Παρέλαβε το 64ο Νηπιαγωγείο ο Δήμος

Το νεόδμητο  64ο  Νηπιαγωγείο Ηρακλείου παρέλαβε σήμερα από την Περιφέρεια Κρήτης ο Δήμος Ηρακλείου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Παιδείας κ. Γιώργο Βλαχάκη και Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη μετέβη στις νέες εγκαταστάσεις, ξεναγήθηκε στους χώρους και υπέγραψε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη  Κουκιαδάκη το πρωτόκολλο παράδοσης –παραλαβής.

Η Δημοτική Αστυνομία επιστρέφει τις πινακίδες

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 27-04-2016      

Επιστρέφονται οι πινακίδες από τη Δημοτική Αστυνομία

Επιστρέφονται από σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016, από την Δημοτική Αστυνομία οι πινακίδες και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για παραβάσεις του ΚΟΚ,  προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα.

Η απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αρχές μέχρι και χθες Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016.

Πασχαλινές λαμπάδες και κουλούρια από το ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ Δειλινών του Δήμου Ηρακλείου

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 27-04-2016      

Πασχαλινές λαμπάδες και κουλούρια από το ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ Δειλινών

Ολοκληρώνονται αύριο, Μεγάλη Πέμπτη οι πασχαλινές εκδηλώσεις από το  Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας  περιοχής Δειλινών  του Δήμου Ηρακλείου. Έτσι, αύριο  Μεγάλη Πέμπτη 28-04-2016 και ώρα 10:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί Πασχαλινή εκδήλωση  στο χώρο του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας Δειλινών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  ομιλία, αναφορά εθίμων και  στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν σε όλους πασχαλινές λαμπάδες οι οποίες είναι προσφορά από την ομάδα αλληλοβοήθειας του κέντρου μας. Επίσης θα μοιραστούν πασχαλινά κουλούρια τα οποία είναι προσφορά της ίδιας ομάδας.

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό στη Λότζια τα αδέλφια Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο

Τα αδέλφια Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, που κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ, υποδέχτηκε στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός παρουσία και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Κώστα Βαρδαβά. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά τους στον αθλητισμό και στη συμβολή τους στην προβολή της χώρα μας αφού κάθε αναφορά στις σπουδαίες επιδόσεις τους στο μπάσκετ αλλά και στο ήθος ...

Τελετή Λήξης των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2016»

Ολοκληρώνονται την Κυριακή 24 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) οι «Πολιτιστικοί Αγώνες 2016» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου...

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 27/4/2016

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/oikon27042016

Πασχαλινή εκδήλωση για τα παιδιά από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής

Εκδήλωση για τα παιδιά στα πλαίσια του εορτασμού του Πάσχα από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 25-04-16

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούντα παρακάτω θέματα:

 http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20250416.pdf

Εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου RERUM

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Τετάρτη  20 Απριλίου και ώρα 18:30, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού  Κέντρου Ηρακλείου, ανοιχτή εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα RERUM...

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

Με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, μεταναστευτικών ομάδων και δημοτικών συμβούλων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, η πρώτη συνάντηση της τρίτης θητείας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Ηρακλείου...

Κλήρωση για την συγκρότηση επιτροπής έργου «Κατασκευή Ανοικτού Πολιτιστικού Κέντρου...»

Γνωστοποιούμε ότι η Υπηρεσία μας θα προβεί στη διαδικασία δημόσιας κλήρωσης για την ανάδειξη των αιρετών μελών που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής, για την συγκρότηση επιτροπής για την Προσωρινή και Οριστική Παραλαβή του έργου...

Κλήρωση για την συγκρότηση επιτροπής έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Κ. Χ. 704 επί της οδού Ούλαφ Πάλμε».

Γνωστοποιούμε ότι η Υπηρεσία μας θα προβεί στη διαδικασία δημόσιας κλήρωσης για την ανάδειξη των αιρετών μελών που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής, για την συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Κ. Χ. 704 επί της οδού Ούλαφ Πάλμε»...

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την 21η Απριλιου

Η 21η Απριλίου 1967 υπήρξε η αρχή μιας ζοφερής περιόδου στην  πρόσφατη Ιστορία του τόπου μας. Η επτάχρονη στρατιωτική δικτατορία που ακολούθησε, κατήργησε τους  δημοκρατικούς θεσμούς, δημιούργησε συνθήκες  ανελευθερίας, διώξεων και οπισθοδρόμησης της κοινωνίας...

Ευχαριστήριο από τη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου για προσφορά εταιρίας

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Τεμένους, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου, ευχαριστεί θερμά την Ενορία του Αγ. Γεωργίου Επανοσήφη, την Μονή Παναγία Κερά Ν. Λασιθίου και την Ιερά Μονή Αγ. Μαρίνας Βόννη για την προσφορά λαμπάδων που θα διακοσμηθούν από την ομάδα δημιουργικής απασχόλησης του Κέντρου και θα δοθούν στα μέλη του.

Ευχαριστήριο από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου για προσφορά ειδών

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Τεμένους, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου, ευχαριστεί θερμά την Ενορία του Αγ. Γεωργίου Επανοσήφη, την Μονή Παναγία Κερά Ν. Λασιθίου και την Ιερά Μονή Αγ. Μαρίνας Βόννη για την προσφορά λαμπάδων που θα διακοσμηθούν από την ομάδα δημιουργικής απασχόλησης του Κέντρου και θα δοθούν στα μέλη του.

Συναυλία Μουσικών Συνόλων Ωδείου Ηρακλείου

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια των «Ανοιξιάτικων Συναυλιών 2016» διοργανώνει την πρώτη κατά σειρά Συναυλία το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και ώρα 20:30...

Συναυλία «Ο Θρήνος της Μεσογείου» - ΔΗΚΕΗ

Συναυλία με τίτλο «Ο Θρήνος της Μεσογείου» με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τους MD’ S QUARTET  θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στις 21:30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Τη συναυλία διοργανώνει η ΔΗΚΕΗ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού...

Πάσχα με το ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ Αγίας Τριάδας

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, στις 10.30 π.μ. και στο χώρο του κυλικείου ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγίας Τριάδας, θα πραγματοποιηθεί η Πασχαλινή εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει Ευχέλαιο από τους...

Πασχαλινές εκδηλώσεις στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Θερίσου

Δύο όμορφες πασχαλινές εκδηλώσεις πραγματοποιεί αυτές τις μέρες το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Θερίσου σε συνεργασία με την Γ' Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου και με φορείς και υπηρεσίες. Έτσι, αύριο Πέμπτη...

Εκδηλώσεις με γεύσεις και μυρωδιές Πάσχα

Μία όμορφη πασχαλινή εκδήλωση πραγματοποίησε χθες το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  Φορτέτσας με τη συμμετοχή των ωφελούμενων και τη συμβολή των εργαζόμενων στη δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία...

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Σωμάτων Ασφαλείας «ΠΥΡΟΜΑΧΕΙΑ 2016» στο Παγκρήτιο Στάδιο

Το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Σωμάτων Ασφαλείας «ΠΥΡΟΜΑΧΕΙΑ 2016»  διοργανώνεται στο Παγκρήτιο στάδιο και στηρίζεται από  τον Δήμο Ηρακλείου και την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου...

Καμπάνια με στόχο την μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη σωστή διαχείριση αλλά και τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, έχει προχωρήσει σε μία ολοκληρωμένη καμπάνια η οποία ξεκινάει αύριο, Τετάρτη 20 Απριλίου 2016. Στο πλαίσιο της καμπάνιας προβλέπονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, προληπτικοί έλεγχοι από μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και Φιλοζωικών Οργανώσεων καθώς και προβολή σχετικών ...

Επαφές του Δήμου Ηρακλείου σε Βενετία και Τεργέστη για την ανάπτυξη συνεργασιών

Στην Βενετία και την Τεργέστη μεταβαίνει αύριο Tετάρτη 20 Απριλίου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Gian Andrea Garancini, ο οποίος θα έχει σημαντικές συναντήσεις με τις Δημοτικές Αρχές των δύο πόλεων...

Με πολλά ρεκόρ το RUN GREECE Ηρακλείου 2016

Την τεράστια  αποδοχή του RUN GREECE  και την αγάπη των Κρητικών στο δρομικό κίνημα ανέδειξε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ την περασμένη Κυριακή 17 Απριλίου με αφετηρία στην Πλατεία Ελευθερίας. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου και  η Περιφέρεια Κρήτης...

Άρχισε η διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη»

Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ηρακλείου αναφορικά με το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη», που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση – η οποία ολοκληρώνεται στις 13 Μαΐου. Στη διαβούλευση κατατέθηκαν προτάσεις όπως η καλύτερη διασύνδεση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων της πόλης με στόχους, την αύξηση της συμμετοχικότητας των πολιτών στη ζωή ...

Πασχαλινές εκδηλώσεις από το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως

Μία σειρά από πασχαλινές εκδηλώσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Τάλου με τη συμμετοχή των ωφελούμενων και τη συμβολή των εργαζόμενων στη δομή της Αντιδημαρχίας...

Ολοκληρώνονται την Πέμπτη οι πασχαλινές εκδηλώσεις στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Φορτέτσας

Ολοκληρώνονται την Πέμπτη 21 Απριλίου οι πασχαλινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  Φορτέτσας με τη συμμετοχή των ωφελούμενων και τη συμβολή των εργαζόμενων στη δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής...

Πάσχα μαζί με το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Νέας Αλικαρνασσού

Στα πλαίσια των Πασχαλινών εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι δομές της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθούν από το Τμήμα ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. Νέας Αλικαρνασσού οι παρακάτω δράσεις...

Εκδήλωση της 1ης Δημοτικής Κοινότητας για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου

Η 1η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο και την Κυριακή,  23 και 24 Απριλίου 2016, από τις 09:00 το πρωί μέχρι  τις 21:00 το βράδυ, με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για την ενίσχυση του Δημοτικού...

Πάσχα μαζί με το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγίου Ιωάννη

Το Τμήμα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχής Αγ. Ιωάννη του Δήμου Ηρακλείου, τον μήνα Απρίλιο και στα πλαίσια των ημερών του Πάσχα...

Πασχαλινές εκδηλώσεις στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Δειλινών

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας  περιοχής Δειλινών  του Δήμου Ηρακλείου, στα πλαίσια του εορτασμού του Πάσχα προγραμματίζει...

Πασχαλινή εκδήλωση από το ΚΗΦΗ Τεμένους

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Τεμένους, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου...

Αιτήσεις για την Έκθεση Aνθοκομίας - Δενδροκομίας

 Έκθεση Ανθοκομίας, δενδροκομίας, λαχανοκομίας, βοτάνων και έκθεση αγροτικού βιβλίου, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 11 έως τις  29 Μαΐου 2016...

Υπεγράφη η σύμβαση για τη Β φάση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση και λειτουργία του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου έγινε σήμερα με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση της Β φάσης του έργου. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στα γραφεία της ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. ΟΤΑ σήμερα το μεσημέρι με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε.. Η σύμβαση προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε 18 μήνες ενώ το ποσό της...

Άλλαξε όψη το Πάρκο Καραμανλή με εξωραϊσμό και καθαρισμό από Εθελοντές και το Δήμο Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων ευαισθητοποιημένων εθελοντών πολιτών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου, ο εξωραϊσμός και καθαρισμός για να επακολουθήσει η φύτευση στο πάρκο Καραμανλή που βρίσκεται στην οδό Λεβήνου περιοχή...

Στο 5o Village Camp στις Κάτω Ασίτες ο Δήμαρχος

Τη διοργάνωση του 5ου  Village Camp,  στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Κάτω Ασιτών, παρακολούθησε το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Πρόκειται για μία διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού στην οποία συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι από τα χωριά Βούτες, Σταυράκια, Άγιος Μύρωνας, Πενταμόδι,  Κάτω Ασίτες και Άνω Ασίτες.

Ξεκινάει η Συνάντηση των Χορωδιών Ηρακλείου

Ξεκινάει σήμερα Τρίτη 19 Απριλίου, η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με τις ΠΑΙΔΙΚΕΣ - ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ στον Θεατρικό Σταθμό  με ελεύθερη είσοδο.

Επίσκεψη στο Γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη

Επίσκεψη στο Γηροκομείο του Αγ. Ιωάννη, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 15 Απριλίου τα μέλη του ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου με μοναδικό στόχο την ευαισθητοποίηση...

Παρουσιάζεται σήμερα το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη»

Με στόχο ο Δήμος Ηρακλείου να ισχυροποιήσει την ταυτότητα του ως «έξυπνη πόλη» πραγματοποιεί  σειρά εκδηλώσεων και δράσεων το μήνα Απρίλιο. Ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη»...

Ολοκληρώνεται ο κύκλος των δωρεάν ξεναγήσεων στα Χριστιανικά Μνημεία της πόλης του Ηρακλείου

Ολοκληρώνεται ο κύκλος των δωρεάν ξεναγήσεων στο κέντρο της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τους εθελοντές   Πολιτισμού – Τουρισμού που δραστηριοποιούνται στο Δήμο αλλά και  το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης...

Ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Τον Απρίλιο συνεχίζονται κανονικά οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου...

Υπογραφή σύμβασης για την β΄ φάση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Υπογράφεται την Δευτέρα 18/4/2016 η σύμβαση για την «Ολοκλήρωση του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης»...

Μία βόλτα στην πόλη για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, ΚΔΑΠ Αγ. Ιωάννη και ΚΔΑΠ Γοργολαΐνη, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου ολοκληρώνοντας...

Εθελοντική Δράση στο Πάρκο Καραμανλή

 Στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας εθελοντισμού Lets Do it Greece!, ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει μια δράση εξωραϊσμού και φύτευσης στο Πάρκο Καραμανλή, στην περιοχή Θερίσου/Δειλινών,αύριο Κυριακή 17/4/2016...

2η Διανομή προϊόντων Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) από το Δήμο

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Συνδρομής...

Με μεγάλη συμμετοχή η εσπερίδα για την ενδογενή ανάπτυξη και την τοπικότητα στο Κυπαρίσσι

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Κυπαρίσσι, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, η εσπερίδα με θέμα “Ενδογενής ανάπτυξη και τοπικότητα: Η ανάπτυξη στην οικονομική κρίση”. Την εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου...

Αποτελέσματα Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για Μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων Δ.Δ.Ε. Πε Ηρακλείου

Σας αποστέλλομε τα «Αποτελέσματα του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού  για μαθητές Γ/σιων και Λυκείων Δ.Δ.Ε. ΠΕ Ηρακλείου του Δ. Ηρακλείου» για συγγραφή λογοτεχνικού κειμένου (διήγημα, ποίημα) με θέμα: Εδώ είναι ο τόπος μου, που διοργανώθηκε από το Δ. Ηρακλείου...

Πασχαλινή εκδήλωση από το ΚΗΦΗ Τεμένους

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Τεμένους, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου...

Τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχ. Ν. Αλικαρνασσού έμαθαν για το χαρούπι από τα μέλη του ΚΗΦΗ

Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού  της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού, τα παιδιά της δ’ τάξης του σχολείου, επισκέφτηκαν χθες, Πέμπτη 14 Απριλίου...

Ικανοποίηση από το Δήμο Ηρακλείου για την Πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχολείου

Ο Δήμος Ηρακλείου εκφράζει την ικανοποίησή του για την χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Σχολείων με την οποία ομόφωνα πιστοποιήθηκε για τα επόμενα τρία χρόνια το Ευρωπαϊκό Σχολείο ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του...

Στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών η Δημοτική Βυζαντινή Χορωδία Ηρακλείου

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα 6.30 μ.μ. στον ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου Ηρακλείου θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών κατά τον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. Τους ύμνους θα ψάλει η Δημοτική Βυζαντινή...

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη»

Ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20 Απριλίου οι εκδηλώσεις της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ηρακλείου αναφορικά με το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη», το οποίο και έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση...

5ο Village Camp στο δημοτικό γήπεδο Κάτω Ασιτών

Πραγματοποιείται αύριο, Σάββατο 16 Απριλίου, το  5ο  Village Camp,  στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Κάτω Ασιτών, από 10:00 το πρωί μέχρι τη 13:00 μετά το μεσημέρι. Πρόκειται για μία διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού που περιλαμβάνει τα χωρία Βούτες...

Πασχαλινές εκδηλώσεις - ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Φορτέτσας

Μία σειρά από πασχαλινές εκδηλώσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  Φορτέτσας με τη συμμετοχή των ωφελούμενων και τη συμβολή των εργαζόμενων στη δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου...

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016  και ώρα 5.30 το απόγευμα, στην αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου (1ος όροφος) στο Δημαρχείο, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών...

Εκδήλωση σήμερα στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου για εκπαιδευτικούς και μαθητές από 7 χώρες της Ε.E

Εκδήλωση στα πλαίσια του ERASMYS +  πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 15 Απριλίου από τις  08:00 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια...

Σύμβαση για την φροντίδα του πρασίνου στο Δήμο

Σύμβαση για το κλάδεμα δένδρων με τη χρήση ανυψωτικού μηχανήματος,  η οποία θα ενισχύσει ουσιαστικά τις προσπάθειες των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πρασίνου, υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Χάρης Μαμουλάκης...

Σειρά εκδηλώσεων από το Δήμο τον Απρίλιο που ισχυροποιεί την ταυτότητα του ως «Έξυπνη Πόλη»

Με στόχο ο Δήμος Ηρακλείου να ισχυροποιήσει την ταυτότητα του ως «έξυπνη πόλη» έχει προγραμματίσει μία σειρά εκδηλώσεων και δράσεων το μήνα Απρίλιο. Αναλυτικότερα - και αφού την Δευτέρα 11 Απριλίου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Πέτρος Ινιωτάκης  κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη», το οποίο και έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση - οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου.

Σεμινάριο υγιεινής και ασφάλειας στους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας

Με στόχο τη συνεχή ενημέρωση των εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και τη διατήρηση υψηλών δεδομένων υγιεινής και ασφάλειας, πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου ειδικό σεμινάριο από τους Επιθεωρητές Εργασίας κ. Μ. Μαραυγάκη...

Συνάντηση Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Ρασούλη με Σύλλογο Οικιστών Εκτός Σχεδίου Πόλης

Με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Χωροταξικού σχεδιασμού κ. Γιάννη Ρασούλη συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου οικιστών εκτός σχεδίου πόλης οι οποίοι ευχήθηκαν στον Αντιδήμαρχο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ρασούλης επεσήμανε στους οικιστές την ανάγκη να προστρέξουν για να ενταχθούν στο νόμο 4178/2013,ώστε με τον τρόπο αυτό που είναι ο καλύτερος και συντομότερος που έχει δρομολογηθεί ...

Στην Πλατεία Κορνάρου ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Την Πλατεία Κορνάρου, όπου συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη...

Εκστρατεία ενημέρωσης προς τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων από το Δήμο Ηρακλείου

Εκστρατεία ενημέρωσης των ιδιοκτητών τετράποδων ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου που επιδιώκει για να μειωθούν τα αδέσποτα η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων. Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική αρχή ζητά από τους ιδιοκτήτες των τετράποδων την τήρηση των κανόνων και των νόμων που έχουν ψηφιστεί και τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών π.χ αστυνομία...

30 καλλιτέχνες σε δημιουργική συνάντηση

Στις 20 Μαΐου 2016 ο Δήμος Ηρακλείου καλωσορίζει μια διεθνή ομάδα 30 καλλιτεχνών, οι οποίοι σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού θα πραγματοποιήσουν στην πόλη την 83η  δημιουργική συνάντησή τους. Ανάλογες συναντήσεις έχουν προηγηθεί στο Σικάγο, στη Βιέννη, στο Λονδίνο...

Πασχαλινές εκδηλώσεις από το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως

Μία σειρά από πασχαλινές εκδηλώσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Τάλου με τη συμμετοχή των ωφελούμενων και τη συμβολή των εργαζόμενων στη δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου. Οι εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 7 Απριλίου...

Ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Τον Απρίλιο συνεχίζονται κανονικά οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία...

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις από τον Δήμο Ηρακλείου σε Χριστιανικά Μνημεία της πόλης

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις στο κέντρο της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τους εθελοντές   Πολιτισμού...

Εσπερίδα στο Κυπαρίσσι για την Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει εσπερίδα στο Κυπαρίσσι, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 19.30, με θέμα “Ενδογενή ανάπτυξη και τοπικότητα: Η ανάπτυξη στην οικονομική κρίση”...

Εκπαιδευτικούς από 7 χώρες της Ευρώπης υποδέχτηκαν στη Λότζια στο πλαίσιο του Erasmus+

Εκπαιδευτικούς από 7 χώρες της Ευρώπης και του 9ου Γυμνασίου Ηρακλείου υποδέχτηκαν στη Λότζια οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης και Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη. Οι εκπαιδευτικοί μετέχουν στο πρόγραμμα ERASMYS + και φιλοξενούνται από το 9ο Γυμνάσιο που βρίσκεται στα Δειλινά και είναι το μοναδικό σχολείο που μετέχει στο πρόγραμμα. Οι Αντιδήμαρχοι αφού καλωσόρισαν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους στο Ηράκλειο...

Βραβείο για το ψηφιακό έργο του Δήμου Ηρακλείου «Ηλεκτρονική περιήγηση στην Candia του 1640»

Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής περιήγησης στην Candia του 1640 απέσπασε μεταξύ πολλών άλλων υποψηφιοτήτων το τρίτο βραβείο στο Tourism Awards 2016. Η τελετή της απονομής πραγματοποιήθηκε σε ειδική επίσημη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 6 Απριλίου. Το Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησε ο εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού   Gian Andrea Paolo Garancini ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο.

Σε νέα μονοπάτια πολιτισμού από τη συνεργασία Βικελαίας Βιβλιοθήκης - Μουσείου Μπενάκη

Η αγαστή συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το Μουσείο Μπενάκη, απέδωσε καρπούς. Η εξαιρετική έκδοση του καταλόγου για την έκθεση του Φώτη Κόντογλου «Από το λόγο στην έκφρασι» που φιλοξενήθηκε στο σπουδαίο μουσείο  και την οποία ελπίζουμε να έχουμε σύντομα...

Συνέντευξη τύπου για την δημιουργική συνάντηση 30 καλλιτεχνών και το Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου

Συνέντευξη τύπου για την 83η δημιουργική συνάντηση 30 καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, αλλά και για το 1ο Παγκρήτιο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Δρόμου...

Συνάντηση στη Δημοτική Αστυνομία με το Σωματείο Ιδιοκτητών Χώρων Στάθμευσης Αυτοκινήτων

Συνάντηση για διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, είχαν στη Δημοτική Αστυνομία με τον Πολιτικό της Προϊστάμενο κ. Μαρίνο Παττακό και στελέχη της, η διοίκηση του σωματείου ιδιοκτητών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης προτάσεις για την βελτίωση της κυκλοφορίας στο Ηράκλειο.

Συνάντηση Αντιδημάρχου Παιδείας Γ. Βλαχάκη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Εθυμοτυπική επίσκεψη στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.Οδυσσέα Ζώρα πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Γιώργος Βλαχάκης. Αντιδήμαρχος και Πρύτανης συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν την περαιτέρω συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και διαπιστώθηκε κοινή βούληση η συνεργασία αυτή να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο προς όφελος της  τοπικής Κοινωνίας.

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Village Camp στην περιοχή του Βενεράτου - Δαφνών

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολλών παιδιών και γονέων, διοργανώθηκε το Village Camp στην περιοχή του Βενεράτου - Δαφνών, στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους»...

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 13/4/2016

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Στο επίκεντρο θέματα ανακύκλωσης στην Αθήνα στα πλαίσια συνάντησης με τη συμμετοχή του Δήμου

Συνάντηση με στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στην Αθήνα, πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Χάρης Μαμουλάκης...

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τον πρόεδρο Ε.Σ.Α.μεΑ Γ. Βαρδακαστάνη

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κρήτης κ. Γιώργο Βιδάκη, τον  Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Κωφών κ. Γιάννη Γιαλλούρο, τον γ.γ του Συλλόγου Κωφών Κρήτης κ. Γιώργο Ροκαδάκη, τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Αναπήρων ...

Προβλήματα υδροδότησης την Παρασκευή 08-04

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω διακοπών ηλεκτροδότησης που οφείλονται αποκλειστικά στην ΔΕΗ, θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης αύριο, Παρασκευή 08-04-2016 από τις 08:00-09:00 και από τις 02:30-03:30 στις παρακάτω περιοχές...

'Εκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Οι γυναίκες της Κρήτης» - Δηλώσεις συμμετοχής

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει ΄Εκθεση Φωτογραφίας με θέμα  «Οι γυναίκες της Κρήτης», η οποία θα πλαισιώσει τις ομώνυμες  καλλιτεχνικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι του 2016 και θα παρουσιασθεί σε εκθεσιακό χώρο του Ηρακλείου και των άλλων πόλεων της Κρήτης.

Στο Ηράκλειο ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Ε.Γ.Ο

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιο Βασιλειάδη, είχε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηρακλείου κ. Κώστας Βαρδαβάς στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αντιπροέδρου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ηρακλείου.  Τον κ. Βασιλειάδη συνόδευε ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ¨Καζαντζάκης¨ κ. Κώστας  Καρουζάκης.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 11-04-16

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 11  Απριλίου  2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2011-4-16.pdf

Σπιρομέτρηση από την ομάδα ΧΑΠ του ΠΑΓΝΗ

Την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών ομάδων (Αρτεμησίας 173 ,Νέα Αλικαρνασσός) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου, θα  πραγματοποιηθεί...

Παρεμβάσεις υγείας στον πληθυσμό των Ρομά

Στα πλαίσια μιας  σειράς παρεμβάσεων υγείας στον πληθυσμό των Ρομά, με γενικότερο  στόχο την πρόληψη  και  την ενημέρωση τους σε θέματα υγείας, την Δευτέρα 04 Απριλίου 2016 στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών ομάδων (Αρτεμησίας 173,Νεα Αλικαρνασσός) της Κοινωφελούς...

Ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Τον Απρίλιο συνεχίζονται κανονικά οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία...

Συνεχίζονται οι Οινικές Διαδρομές από το Δήμο

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού και την Ομάδα Τουρισμού του Δικτύου Εθελοντών  του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνει τρεις Κυριακάτικες θεματικές Διαδρομές – Εκδρομές. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του Οίνου από τη Μινωική Κρήτη μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε αρχαία μονοπάτια, σε λαξευτά πατητήρια, σε περιοχές με σπάνια είδη χλωρίδας, σε ξεχωριστούς αμπελώνες αλλά και σε 6 αξιόλογα οινοποιία ...

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Ιδομενέως στα πλαίσια εργασιών κατεδάφισης

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι στα πλαίσια εργασιών κατεδάφισης α΄ ορόφου διατηρητέου κτιρίου επί της οδού Ιδομενέως 17 από την Υπηρεσία μας...

Ευχαριστήρια Επιστολή του Προέδρου ΤΚ Προφήτη Ηλία προς Υπαλλήλους του Δήμου Ηρακλείου

Όταν οι υπάλληλοι έχουν συνείδηση και εργάζονται σεβόμενοι τα χρήματα τότε το κράτος και η διοίκηση πάει μπροστά. Δεν μπορώ σαν Πρόεδρος να μην επαινέσω αυτούς του δύο υπαλλήλους του Δήμου Ηρακλείου που εργάζονται στο κυνοκομείο και   περισυλλέγουν τα αδέσποτα  και επικίνδυνα σκυλιά  για τον Άνθρωπο .

Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Προετοιμάζομαι για Σπουδές και Επάγγελμα»

Το ΚΕ.ΣΥ.Π. Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 9 Απριλίου 17:00 – 22:00 και την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 09:30 – 15:30, ανοικτή Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα «Προετοιμάζομαι για Σπουδές και Επάγγελμα» στο 3ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου...

5η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών

Για 5η συνεχόμενη χρονιά γιορτάζουμε, με επίκεντρο τους παραδοσιακούς σπόρους, την αξία της ελευθερίας των κοινών αγαθών, την δυνατότητα της αυτονομίας και την δύναμη της αλληλοβοήθειας...

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με αφήγηση παραμυθιού για τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδικού Βιβλίου η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, σας προσκαλεί στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, την Τετάρτη 6 Απριλίου και ώρα 18:00 μ.μ. στην αφήγηση του παραμυθιού με τίτλο...

Αύριο η εσπερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών – Ρούβα – Γουβών διοργανώνει,  σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, τη Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Παιδείας...

Μία ξεχωριστή εκδήλωση για τα αδέσποτα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 3 Απριλίου, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, η εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα αδέσποτα που διοργάνωσε  η Αντιδημαρχία  Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και η ΔΕΠΤΑΗ του Δήμου Ηρακλείου...

Αναχωρεί απόψε από το Ηράκλειο το πρώτο Καραβάνι Αλληλεγγύης για τους των πρόσφυγες

Αναχωρεί απόψε με πλοίο της γραμμής και προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, η πρώτη αποστολή με τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης από την Κρήτη με προορισμό τους χώρους...

Επίσκεψη στο Γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη

Επίσκεψη στο Γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή 1η Απριλίου τα μέλη του ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού με μοναδικό στόχο την ευαισθητοποίηση...

Συνεχίζονται οι Οινικές Διαδρομές από το Δήμο

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού και την Ομάδα Τουρισμού του Δικτύου Εθελοντών  του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνει τρεις Κυριακάτικες θεματικές Διαδρομές – Εκδρομές. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη...

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις από τον Δήμο Ηρακλείου σε Χριστιανικά Μνημεία της πόλης

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις στο κέντρο της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Τουρισμού – Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τους εθελοντές...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Φορτέτσα

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι στα πλαίσια έκτακτων εργασιών ασφαλτόστρωσης της Υπηρεσίας μας επί του δημοτικού  δρόμου Σόλωνος, στην περιοχή της Φορτέτσας, απαιτείται το προσωρινό κλείσιμο τμήματος του συγκεκριμένου δρόμου...

Συνάντηση Γιάννη Αναστασάκη με Διοίκηση ΤΑΙΠΕΔ για τη Χερσαία Ζώνη του Λιμανιού

Επί τάπητος τέθηκε και επισήμως στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ ,των Δήμων-  ανάμεσά τους και ο Δήμος Ηρακλείου - στους οποίους λειτουργούν Οργανισμοί Λιμένος και τις Διοικήσεις , το μεγάλο ζήτημα της οριοθέτησης  της χερσαίας ζώνης κάθε λιμένα και γενικότερα τον αναπτυξιακό σχεδιασμό των λιμανιών που πρέπει να είναι συμβατός με τον ανάλογο σχεδιασμό των Δήμων.

Ξεκινούν και πάλι τα έργα στην Πλατεία της Ανάληψης – Σημαντική εξέλιξη με την ΕΕΤΑΑ

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε χθες στο θέμα των εργασιών στην Πλατεία Ανάληψης, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου κ. Γιάννης Αναστασάκης με τον προϊστάμενο αρμόδιας μονάδας της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) κ. Χαράλαμπο Λάμπρου καθώς και με τον υπεύθυνο για τα έργα της Κρήτης κ. Φρεσκάκη.

Ακυρώνεται η σημερινή παράσταση «Φυγή» του Φεστιβάλ Θεάτρου λόγω ασθένειας ηθοποιού

Η Προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή 1 Απριλίου, παράσταση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2016»  με το έργο «Φυγή», από την ομάδα THE GARAGE, στον  Θεατρικό Σταθμό και ώρα 21:00 ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Φορτέτσα

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι στα πλαίσια έκτακτων εργασιών ασφαλτόστρωσης της Υπηρεσίας μας επί του δημοτικού  δρόμου Σόλωνος...

Το πρώτο Καραβάνι Αλληλεγγύης αναχωρεί από την Κρήτη την Δευτέρα με προορισμό τον Πειραιά

Η πρώτη αποστολή με τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης από την Κρήτη με προορισμό τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων ανά την Ελλάδα, θα αναχωρήσει το βράδυ της Δευτέρας από το Ηράκλειο με πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι Δήμαρχοι του Ηρακλείου με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Συντονιστικού ...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στην Λ. Κνωσσού στα πλαίσια εκτάκτων εργασιών

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι στα πλαίσια εκτάκτων εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Η. για την σύνδεση κεντρικών τροφοδοτικών αγωγών του δικτύου ύδρευσης, θα διακοπεί προσωρινά η διέλευση των οχημάτων επί της Λεωφόρου Κνωσσού...

Το Ηράκλειο δε θα εγκαταλείψει τη μάχη – Η έδρα του ΕΝΙΣΑ είναι το Ηράκλειο και θα παραμείνει

Δέκα ολόκληρα χρόνια ο ΕΝΙΣΑ έχει έδρα του το Ηράκλειο. Πρόκειται για τον μοναδικό Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ελληνικό έδαφος, στα πλαίσια του οποίου λειτουργεί και Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, επίσης μοναδικό ευρωπαϊκό σχολείο στην χώρα...

37η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2.04.2016 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια) και ώρες 09:30 – 13:30. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν: O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού, Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» στην οποία συμμετέχουν οι: Minoistas, η ΣΕΑΠ Ηρακλείου, ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού...

Ψήφισμα Προέδρων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Ηρακλείου για τα αδέσποτα

Την παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην επίλυση της διαχείρισης  σοβαρού  προβλήματος  των αδέσποτων ζώων, ζητούν με ψήφισμά οι Προέδροι των Δημοτικών και τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου...

Συνέχεια Φεστιβάλ Θεάτρου με το «Ντεμπραγιάζ»

H Θεατρική Ομάδα Ιεράπετρας και ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας παρουσιάζουν το έργο του Ρεμί Ντε Βος “DEBRAYAGE” (Ντεμπραγιάζ) το Σάββατο 2 Απριλίου, στο Θεατρικό Σταθμό στις 21:00, με είσοδος 5€, στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2016»...

Ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Τον Απρίλιο συνεχίζονται κανονικά οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου...

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα αδέσποτα «Όχι στην εγκατάλειψη–Αγάπη για τα ζώα»

Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα αδέσποτα διοργανώνει την Κυριακή 3 Απριλίου η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και η ΔΕΠΤΑΗ του Δήμου Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 12:00...

4ο Village Camp στην περιοχή Βενεράτου-Δαφνών

Το 4ο  Village Camp θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Βενεράτου, το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, από 10:00-13:00. Πρόκειται για μία διοργάνωση που στόχο έχει την κοινωνικοποίηση...

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Θεάτρου με το έργο «Φυγή»

Συνεχίζεται το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ με το έργο «Φυγή» μια παράσταση βασισμένη στους Εμιγκρέδες του Σ. Μρόζεκ, από την ομάδα THE GARAGE, την  Παρασκευή 1, Απριλίου,  στο  Θεατρικό Σταθμό,  ώρα, 21:00 με γενική είσοδος 10€...

Συγκλονιστική συμμετοχή των Ηρακλειωτών στο Καραβάνι Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων μακράς διάρκειας, φαρμάκων καθώς και ειδών ένδυσης και υπόδησης για τους πρόσφυγες από το Δήμο Ηρακλείου και το Δίκτυο Εθελοντών. Μετά και την απόφαση της ΠΕΔ Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού αλλά και οι Εθελοντές σε συνεργασία με τους φορείς και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες κατάφεραν...

Ξεκινάει την Πέμπτη 31 Μαρτίου το Φεστιβάλ Θεάτρου των «Πολιτιστικών Αγώνων 2016»

Με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Αχαρνής, ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια»,  ξεκινάει σήμερα Πέμπτη  31, ΜΑΡΤΙΟΥ,  στο  Θεατρικό Σταθμό,  ώρα, 21:00 με Είσοδο Ελεύθερη, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ  των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2016»  που οργανώνει ο  Δήμος  Ηρακλείου.

Εσπερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών – Ρούβα – Γουβών διοργανώνει,  σε συνεργασία με τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, τη Δ.Ε.Υ.Α. Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Παιδείας...

Συνέντευξη τύπου για το Run Greece στο Ηράκλειο

Συνέντευξη τύπου δόθηκε στη Λότζια, στην αίθουσα Ελ. Βενιζέλος, για το Run Greece Ηράκλειο 2016, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου στην πόλη του Ηρακλείου. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν   ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος  Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Γιώργος Βουρεξάκης, ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγιώτης Αντωνακάκης και ο εκπρόσωπος της WIND ...

Τρεις Οινικές Διαδρομές από το Δήμο Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου  σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού, διοργανώνει τρεις Κυριακάτικες θεματικές Διαδρομές – Εκδρομές. Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του Οίνου από τη Μινωική Κρήτη μέχρι σήμερα.

Ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Συνεχίζονται και τον Μάρτιο του 2016 οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα που ενδιαφέρουν όχι μόνο την Τρίτη Ηλικία αλλά και το γενικό πληθυσμό...

Συνέντευξη Τύπου για το Run Greece

Συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση του Αγώνα Δρόμου Run Greece  που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο την Κυριακή 17 Απριλίου, θα δωθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 12:00 στην Λότζια και στην αίθουσα Ελ. Βενιζέλος...

Προβλήματα ομαλής διανομής νερού σε Μέσα Κατσαμπά και Καρτερό την Τετάρτη 30 Μαρτίου

 Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω αναγκαίας μετατόπισης τμήματος του τροφοδοτικού αγωγού των Μαλίων, θα δημιουργηθούν προβλήματα ομαλής διανομής νερού την Τετάρτη 30 Μαρτίου  έως και το απόγευμα της Πέμπτης 31 Μαρτίου, στις περιοχές Μέσα Κατσαμπά και Καρτερού...

Ψήφισμα για την τρομοκρατία από το Δ.Σ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ομόφωνα στρέφεται ενάντια στις δολοφονικές και άνανδρες τρομοκρατικές πράξεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Βέλγιο, στην Τουρκία, στο Ιράκ, στην Συρία και σε άλλες χώρες του πλανήτη...

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις από τον Δήμο Ηρακλείου σε Χριστιανικά Μνημεία της πόλης

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις στο κέντρο της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Τουρισμού – Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τους εθελοντές...

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηράκλειου κ. Βασίλη Λαμπρινό του νέου διοικητή της ΣΕΑΠ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε ο νέος Διοικητής της ΣΕΑΠ Ταξίαρχος κ. Γιάννης Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  στην οποία παραβρέθηκε και ο εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα Πολιτικής προστασίας κ. Μαρίνος Παττακός συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν το Δήμο και τη συνεργασία με τη ΣΕΑΠ.

Στη λαϊκή αγορά του Σαββάτου ο Δήμαρχος

Την λαϊκή αγορά του Σαββάτου, στην περιοχή των Πατελών, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρη Πασπάτη και τον Εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων  ο κ. Μανώλη Χαιρέτη. Για δύο περίπου ώρες ο Δήμαρχος έκανε βόλτα στην αγορά, είδε από κοντά τις τιμές, ενημερώθηκε για τα θέματα αλλά και για τα προβλήματα όχι μόνο των καταναλωτών αλλά και των εμπόρων και των ...

Δήλωση Γιάννη Ξυλούρη μετά τη Δημοτική Ομάδα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 23-03-2016        

Δήλωση Γιάννη Ξυλούρη μετά τη Δημοτική Ομάδα

Η παρουσία μου κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου του κ. Ηλία Λυγερού  και η δήλωση μου ότι «τη φιλία μου την προσφέρω απλόχερα και την απαξίωση ακόμη πιο απλόχερα», ουδεμία σχέση με το πρόσωπο του Δημάρχου, τον οποίο τιμώ, ή την παράταξη μου έχει, στην οποία είμαι μέλος και Δημοτικός Σύμβουλος και τη στηρίζω, όπως θα πράξω και στο μέλλον.

Στην κυκλοφορία η Λεωφόρος Μ. Αλεξάνδρου

Ένα σπουδαίο έργο που ταυτόχρονα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πλέον Αστικές Οδικές Αρτηρίες της πόλης του Ηρακλείου, η Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, η νέα Πεταλοειδής που συνδέει το Μασταμπά (Οδός Μνησικλή, Ιερολοχιτών) με την Λεωφόρο Παπαναστασίου, παραδόθηκε στους δημότες της πόλης. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο ανάσα για κατοίκους και οδηγούς που αναμένεται να αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά μια τεράστια περιοχή των νοτίων προαστίων του Ηρακλείου...

Σεμινάριο Θεάτρου «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ»

Τη Δευτέρα 28 & Τρίτη 29 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το τρίτο σεμινάριο από τον  ηθοποιό Βαγγέλη Λιοδάκη με θέμα: «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» Πάροδος – Υποκριτική προσέγγιση...

Δήλωση του Αντιδημάρχου Παιδείας Γ. Βλαχάκη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου αποτελεί ημέρα Εθνικής μνήμης, αγωνιστικότητας και υπερηφάνειας. Τιμούμε διπλά αυτή την ημέρα: Την Επανάσταση του 1821, ένα κορυφαίο γεγονός στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδας και όλους τους ανέορτους μάρτυρες οι οποίοι αψηφώντας...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 28-03-16

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 28  Μαρτίου  2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/PROSKLISI%2028032016.pdf

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 30-03-16

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/synedriash%20oik%20epitr%2030032016.pdf

Εξόφληση ληξιπρόθεσμων λογαριασμών της ΔΕΥΑΗ σε πρακτορεία ΕΛΤΑ & ταχυδρομικούς διανομείς

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, από την Δευτέρα 28-03-2016 είναι δυνατόν να εξοφλούνται πέραν των εμπρόθεσμων λογαριασμών ύδρευσης και οι ληξιπρόθεσμοι, στα καταστήματα...

Επίσκεψη στο Δήμαρχο του Τσέχου πρέσβη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε  σήμερα ο Πρέσβης της Δημοκρατίας της Τσεχίας στην Αθήνα κ. Γιαν Μπόντι συνοδευόμενος από την Επίτιμη Πρόξενο Κρήτης και Σαντορίνης της Τσεχίας κ. Μαρία Νυσταζάκη...

Δεύτερο σεμινάριο στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο σεμινάριο από τον Ηρακλειώτη τενόρο Βαγγέλη Αγγελάκη με θέμα: Φωνητική  Εκπαίδευση «Η φωνή στο τραγούδι και τον λόγο», στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στο πλαίσιο των...

Κλάδεμα δέντρων της Πλατείας Δασκαλογιάννη

Σε κλάδεμα των δέντρων της Πλατείας Δασκαλογιάννη προχώρησε από χθες η Υπηρεσία Πρασίνου της Αντιδημαρχίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου...

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την Υγεία σε Περιφέρειες και Δήμους

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 21-03-2016        

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για την Υγεία σε Περιφέρειες και Δήμους

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου δηλώνει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που προβλέπει τη μεταφορά του λειτουργικού κόστους των δημόσιων μονάδων υγείας στον Α και Β βαθμό της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης.

Οι συνεχείς περικοπές της κρατική χρηματοδότησης (60%) στους ΟΤΑ τους έφεραν σε άθλια οικονομική κατάσταση και είναι σαφές πως δεν μπορούν να αναλάβουν τέτοια ευθύνη. Το νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί και το κόστος των υπηρεσιών υγείας οφείλει το κράτος να το καλύπτει πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ξεκινούν τα σεμινάρια στον Θεατρικό Σταθμό

Ξεκινούν σήμερα  Τετάρτη 23 Μαρτίου στον Θεατρικό Σταθμό  τα  σεμινάρια Θεάτρου των  «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2016», στις 18:00...

Τακτοποιήθηκαν 74 σχολικά συγκροτήματα του Ηρακλείου που δεν διέθεταν οικοδομική άδεια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 22/03/2016 το μεσημέρι στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου  του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, η παράδοση των φακέλων νομιμοποίησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4178/13 για  74 σχολεία  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργο Τερζάκη.

Στα τέλη Μαρτίου η πρώτη αποστολή βοήθειας που συγκεντρώθηκε στο νησί για τους πρόσφυγες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λότζια η σύσκεψη των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου  που συζήτησαν για τη μεγάλη αποστολή ειδών (τροφίμων μακράς διάρκειας, φαρμάκων, ειδών ένδυσης και υπόδησης κ.α.) που συγκεντρώθηκαν στο νησί για τους πρόσφυγες...

Προγραμματική σύμβαση για έξυπνες εφαρμογές για τους πολίτες από το Δήμο Ηρακλείου και το ΙΤΕ

Προγραμματική σύμβαση με στόχο την μετατροπή της πόλης του Ηράκλειου σε πόλη-πρότυπο στην Ελλάδα όσον αφορά στην αξιοποίηση τεχνολογιών του Διαδικτύου των Αντικειμένων (Internet of Things - IoT) για εφαρμογές «Έξυπνων Πόλεων» υπέγραψαν ο Δήμος Ηρακλείου και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Συνάντηση στη Δημοτική Αστυνομία για θέματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο

Με εκπροσώπους του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί συναντήθηκαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία κ. Μαρίνος Παττακός και στελέχη της υπηρεσίας. Στη διάρκεια της συζήτησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο αλλά και προτάσεις για τη βελτίωση της κυκλοφορίας στο Ηράκλειο.

Παιδιά από πολλά σχολεία τραγούδησαν και ζωγράφισαν για το νερό στη Λότζια

Με το μήνυμα «προστατεύουμε το πολυτιμότερο αγαθό το νερό» μαθητές και εκπαιδευτικοί από πολλά σχολεία του Ηρακλείου, μετείχαν στις εκδηλώσεις με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, που οργάνωσε στη πλατεία Καλλεργών και τη Λότζια το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, η Δ.Ε.Υ.Α.Η , Αντιδημαρχία Παιδείας και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 24/3

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής του Δήμου Ηρακλέιου την προσεχή Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/zwhs/synedriash24032016.pdf

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις από τον Δήμο Ηρακλείου σε Χριστιανικά Μνημεία της πόλης

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις στο κέντρο της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Τουρισμού – Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τους εθελοντές   Πολιτισμού – Τουρισμού που δραστηριοποιούνται στο Δήμο...

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, στο πλαίσιο του Έργου "Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία" στην Περιφέρεια Κρήτης, το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, σύμφωνα με τις Αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας...

Ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Συνεχίζονται και τον Μάρτιο του 2016 οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα που ενδιαφέρουν όχι μόνο την Τρίτη Ηλικία αλλά και το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου...

Προγραμματική σύμβαση με το ΙΤΕ υπογράφει αύριο ο Δήμος στα πλαίσια της «έξυπνης πόλης»

Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών του Δήμου για την ανάπτυξη της πόλης του Ηρακλείου ως «έξυπνη πόλη» υπογράφει προγραμματική σύμβαση με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ την Τρίτη 22-3-2016 και ώρα 13:00  στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, στη Λότζια...

Υπαγωγή στο Ν. 4178/13 αυθαίρετων κατασκευών–εγκαταστάσεων στα κτίρια των σχολείων του Δήμου

Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 22/03/2016 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου  του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, με σκοπό  την  παρουσίαση του πρώτου σταδίου τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών...

Σύσκεψη για το Καραβάνι Αλληλεγγύης Κρήτης

Με τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου πρόκειται να συναντηθεί αύριο, Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, στις 09:00 το πρωί στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Οι Δήμαρχοι θα συζητήσουν για τη μεγάλη αποστολή ειδών...

22 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992...

Μαθητές γιόρτασαν στη Λότζια την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης και τον ερχομό της Άνοιξης

Δεκάδες μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους από Δημοτικά Σχολεία του Ηρακλείου υποδέχτηκαν σήμερα την Άνοιξη στη Λότζια στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Ποίησης που εορτάζεται και στην πόλη μας. Η εκδήλωση που φέτος είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες, αποτελεί πρωτοβουλία των Εθελοντών Παιδείας και Εθελοντισμού του Δήμου με την υποστήριξη των Αντιδημαρχιών Παιδείας και Πολιτισμού.

«Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης και της παγκόσμιας δράσης που συντονίζει ο «Κύκλος των Ποιητών», με θέμα: «Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες», η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τις Ομάδες Εθελοντών Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου...

Οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου έφεραν την Άνοιξη στη Λότζια

Με την πρώτη μέρα της Άνοιξης επέλεξαν να επισκεφθούν τη Λότζια οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου φέρνοντας μαζί τους τα χρώματα της ομορφότερης εποχής του χρόνου αλλά και τα χελιδόνια...

Στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Β. Λαμπρινός με Μουζάλα και Βίτσα

Στην Αθήνα πρόκειται να μεταβεί αύριο, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΠΕΔ και Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα προκειμένου να συναντηθούν με τον Αναπληρωτή...

Θεατρικά σεμινάρια «Πολιτιστικών Αγώνων 2016»

Οι φετινοί «Πολιτιστικοί Αγώνες 2016», που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινούν με τη συναυλία του Αργύρη Μπακιρτζή και των String Theory Ensemble στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό...

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης οι Εθελοντές Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου ξεκινούν την Κυριακή 20 Μαρτίου να αντικαθιστούν τα αντιαισθητικά συνθήματα στους τοίχους της πόλης με στίχους από ποιήματα και αποσπάσματα κειμένων Ελλήνων και Κρητών λογοτεχνών. Σημείο αφετηρίας θα είναι η είσοδος του Πολύκεντρου Νεολαίας στις 12:00. Την ίδια ώρα η χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου υπό της Διεύθυνση της Λένας Χατζηεγωργίου θα δώσει  μια διαφορετική συναυλία…

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού με τον Ταξίαρχο Μπουζάκη

Αποχωρεί από την ΣΕΑΠ ο ταξίαρχος Μπουζάκης Γιώργος, ο οποίος σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό προκειμένου να τον αποχαιρετήσει και να τον ευχαριστήσει για την άψογη συνεργασία...

Ολοκληρώνεται σήμερα η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ένδυσης από το Δήμο για την Ειδομένη

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία συγκέντρωσης τροφίμων αλλά και ειδών ένδυσης από τον Δήμο Ηρακλείου με προορισμό  τους χιλιάδες εγκλωβισμένους της Ειδομένης και των ελληνικών συνόρων...

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις από τον Δήμο Ηρακλείου σε Χριστιανικά Μνημεία της πόλης

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις στο κέντρο της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Τουρισμού – Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τους εθελοντές   Πολιτισμού – Τουρισμού που δραστηριοποιούνται στο Δήμο αλλά και  το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης «Αγίας ΑικατερίνηςΣιναϊτών» της ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης...

Περιορισμένης έκτασης αλλά ουσιαστικές δομικές αλλαγές στο δημοτικό σχήμα - η ανακοίνωση

Περιορισμένης έκτασης αλλαγές στο δημοτικό σχήμα αλλά ουσιαστικές δομικές αλλαγές ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στο πλαίσιο συνεδρίασης της δημοτικής ομάδας. Ειδικότερα: Την Αντιδημαρχία Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Συντονισμού Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων αναλαμβάνει ο κ. Πέτρος Ινιωτάκης, την Αντιδημαρχία Οικονομικών ...

Με μια ιδιαίτερη συναυλία ξεκινάνε φέτος οι «Πολιτιστικοί Αγώνες 2016» στο Ηράκλειο

Με μια ιδιαίτερη συναυλία ξεκινάνε φέτος οι «Πολιτιστικοί Αγώνες 2016» που συμπεριλαμβάνουν Θεατρικά Σεμινάρια, Φεστιβάλ Θεάτρου, Συναντήσεις Χορωδιών, Λογοτεχνικό Διαγωνισμό και Παράλληλες εκδηλώσεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 20:00 με ελεύθερη είσοδο...

Επίσκεψη της Διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνας Λαμπράκη - Πλάκα στον Δήμαρχο

Την Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνα Λαμπράκη –Πλάκα υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, με αφορμή το μοναδικό αφιέρωμα στον Ελ Γκρέκο απόψε στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό συνεδριακό Κέντρο, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου. Η κ. Λαμπράκη – Πλάκα ενημέρωσε το Δήμαρχο για την παρουσίαση από την ίδια, μέσω εξελιγμένης ψηφιακής τεχνολογίας ...

Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με το νέο Περιφερειακό Διοικητή Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε, ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Κρήτης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρχιπύραρχος κ. Γιάννης Μαραγκάκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και Πυροσβεστικής σε διάφορα ζητήματα προς όφελος των πολιτών.

Πανελλήνιος Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης: «Ένα Ποίημα για τους Πρόσφυγες»

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τις Ομάδες Εθελοντών Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, συμμετέχει στον Πανελλήνιο Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου) με θέμα: Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες...

Αποκριάτικες δράσεις ομάδας 'Ειμαι Ακομα Παιδι'

Πλήθος κόσμου μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στο πάρτη που διοργάνωσε η ομάδα «Είμαι Ακόμα Παιδί» την Κυριακή 6 Μαρτίου, όπου γιόρτασαν τις απόκριες μαζί με τα 28 παιδιά από το Κέντρο Προστασίας Παιδιού στον Πόρο και τα 12 παιδιά την Στέγη Αρρένων Ανήλικων στον Μασταμπα στο Saloon στην Αμουδάρα...

Σε σχολεία του Ηρακλείου 600 φωτογραφίες από το αρχείο φωτογραφιών που διαθέτει ο Δήμος

Μια νέα πρωτοβουλία που θα συμβάλλει  στην αισθητική αναβάθμιση των σχολείων, ανέλαβαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας  κ. Μαρία Καναβάκη και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη...

Δομήνικος Θεοτοκόπουλος ELGRECO 1541-1614 Mνημειακά έργα στο Τολέδο και το Εσκοριάλ

Μια συναρπαστική περιήγηση στα πιο μεγάλα αριστουργήματα του Greco με τη βοήθεια της πιο υψηλής ψηφιακής τεχνολογίας.  Η ψηφιακή ανάλυση της εικόνας  μας αποκαλύπτει αθέατες πλευρές των έργων, ενώ η γλαφυρή αφήγηση μας εισάγει στα μυστικά της δημιουργίας τους. Μια παραγωγή

Πανελλήνιος Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης: «Ένα Ποίημα για τους Πρόσφυγες»

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και τις Ομάδες Εθελοντών Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, συμμετέχει στον Πανελλήνιο Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21 Μαρτίου) με θέμα: Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες...

Το Ηράκλειο στέλνει κύματα αγάπης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην Ειδομένη

Ο Δήμος Ηρακλείου, οι Υπηρεσίες και οι Εθελοντές  ξεκινούν το δικό τους αγώνα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους χιλιάδες εγκλωβισμένους της Ειδομένης και των ελληνικών συνόρων...

Ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Συνεχίζονται και τον Μάρτιο του 2016 οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα που ενδιαφέρουν όχι μόνο την Τρίτη Ηλικία αλλά και το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου...

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 16/3/2016

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:00 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/synedriash16032016.pdf

Σύσκεψη στο Δήμο για την εφαρμογή του νέου κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων

Επί τάπητος τέθηκαν κατά τη διάρκεια διευρυμένης σύσκεψης στο Δήμο Ηρακλείου, μετά από πρωτοβουλία της Δημοτικής Αστυνομίας, όλα τα θέματα που αφορούν την εφαρμογή της νέας κανονιστικής πράξης παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη του Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για τη Δημ. Αστυνομία κ. Μαρίνος Παττακός κάλεσε για τελευταία ...

Η μεγάλη παρέλαση των μεταμφιεσμένων ομάδων

Ο Δήμος Ηρακλείου καλεί του Ηρακλειώτες και τους επισκέπτες της πόλης να συμμετάσχουν στην μεγάλη αποκριάτικη γιορτή της «ΚΑΣΤΡΙΝHΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ  2016» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016,  με την μεγάλη παρέλαση των Μεταμφιεσμένων Ομάδων. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 16:00 από τη Λεωφόρο Καλοκαιρινού, (στη διασταύρωση Γιαμαλάκη - Α. Μηνά) και θα συνεχίσει, Ίδης, Λεωφόρο Δικαιοσύνης για να καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας μέσω της οδού Ανεμογιάννη (κυκλικά την Πλατεία).

Ενθουσίασαν τους δημότες οι δωρεάν ξεναγήσεις της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και των εθελοντών

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 με μεγάλη επιτυχία οι δωρεάν ξεναγήσεις που διοργάνωσε  η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Τουρισμού – Εθελοντισμού και οι εθελοντές Πολιτισμού, Τουρισμού  του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με εθελοντές ξεναγούς στις όμορφες γωνιές του Ηρακλείου...

«ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2016» από την 4η Δημοτική Κοινότητα

Η 4η Δημοτική Κοινότητα  Ηρακλείου διοργανώνουν κοινό παραδοσιακό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας (Κούλουμα   14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016)  σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο Ηλιούπολης Ηρακλείου  διοργανώνουν   στον χώρο του Σχολικού συγκροτήματος 11ου Λυκείου και 5ου Γυμνασίου της οδού Παπαπέτρου Γαβαλά...

Ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Συνεχίζονται και τον Μάρτιο του 2016 οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα που ενδιαφέρουν όχι μόνο την Τρίτη Ηλικία αλλά και το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου...

Προχωρά η συγκρότηση του νέου Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Ηρακλείου (3η θητεία)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016  στην αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου στη Λότζια, η τελευταία ολομέλεια της 2ης θητείας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Ηρακλείου, που λειτουργεί από το 2012. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων και μεταναστευτικών ομάδων. Παράλληλα, παραβρέθηκαν υποψήφιοι για την 3η θητεία του Συμβουλίου, καθώς είναι ανοιχτή η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων ...

Η Καστρινή Αποκριά ταξιδεύει στις συνοικίες του Ηρακλείου και στους όμορους Δήμους

Η Καστρινή Αποκριά ταξιδεύει στις συνοικίες και στα διαμερίσματα της πόλης του Ηρακλείου. Η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, ομάδα ξυλοπόδαρων, ζογκλέρ, πρόσκοποι, εθελοντές του Δήμου, από την Τρίτη 8 Μαρτίου μέχρι και την Πέμπτη 10 Μαρτίου επισκέπτονται τα Δημοτικά Διαμερίσματα...

Καστρινή Αποκριά - Χθες, Σήμερα, Αύριο

«Καστρινή Αποκριά- Χθες, Σήμερα, Αύριο» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνουν την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:00 το απόγευμα στην Δημοτική Αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (Ανδρόγεω 2,  2ος  όροφος ) η Οργανωτική Επιτροπή των Ομάδων του ΚΚΘ, ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και η ΔΗΚΕΗ...

Η σειρά των ομάδων στην Παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς» το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο  Νεολαίας,  σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στις 14.30, η σειρά των ομάδων στην Παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς»  είναι η εξής:

Πληρωμή προνοιακών επιδομάτων Ηρακλείου για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 Ηράκλειο 09/03/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται  ότι η πίστωση των λογαριασμών 4.681 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων του Νομού Ηρακλείου, για το δίμηνο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 θα ξεκινήσει  από  την Τρίτη  15 Μαρτίου  2016 .

Με επιτυχία ο Διαγωνισμός Αποκριάτικης Μάσκας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «Διαγωνισμός Αποκριάτικης Μάσκας» στα πλαίσια των εκδηλώσεων της «Καστρινής Αποκριάς». Σε αυτόν συμμετείχαν σχολεία, σύλλογοι, ομάδες από το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού που με δημιουργικότητα και πολύ φαντασία έφτιαξαν εξαιρετικές μάσκες για τη διακόσμηση της πόλης του Ηρακλείου. Η κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Μαρία Καναβάκη, την  Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή ...

Επαναληπτική Διανομή προϊόντων Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ)

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Συνδρομής Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή...

Οι Δράσεις ενημέρωσης μικρών μαθητών για την προστασία και φροντίδα των ζώων

Με μεγάλη συμμετοχή μικρών μαθητών νηπιαγωγείων  πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου η ενημερωτική εκδήλωση που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης, σε μια προσπάθεια να εκπαιδευτούν τα παιδιά έτσι ώστε να αναπτύξουν μία υγιή σχέση με τα ζώα και να μάθουν να τα φροντίζουν και να τα προστατεύουν.

Κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων για την προστασία των ζώων - Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε μία προσπάθεια να εκπαιδευτούν τα παιδιά έτσι ώστε να αναπτύξουν μία υγιή σχέση με τα ζώα, να μάθουν να τα φροντίζουν και να τα προστατεύουν, η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρά στην διοργάνωση ενός κύκλου εκπαιδευτικών δράσεων με θέματα που άπτονται της προστασίας και φροντίδας των ζώων...

6η συνεδρίαση Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών

Την Τετάρτη, 9 Μαρτίου στις 17:30 στη Λότζια (αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου) θα πραγματοποιηθεί  η 6η συνεδρίαση  του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Ηρακλείου...

Κανονικά η υδροδότηση από το φράγμα Αποσελέμη

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) επέσπευσε τις προγραμματισμένες δοκιμαστικές εργασίες και από χθες τις απογευματινές ώρες, τα δίκτυα της ΔΕΥΑΗ τροφοδοτούνται ξανά με νερό από το Φράγμα Αποσελέμη...

Κλήρωση σειράς πληρωμάτων για την Αποκριά

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016,  ΚΑΙ ΩΡΑ 14:00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΑΝΔΡΟΓΕΩ 2 – ΙΣΟΓΕΙΟ ) ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΩΝ  ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΣΤΗΝ  «ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ 2016»...

Συνάντηση Β. Λαμπρινού με Στ. Αρναουτάκη

Με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη συναντήθηκε στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης ενημέρωσε επίσημα τον Περιφερειάρχη γιατη στάση που αποφάσισαν να τηρήσουν οι Δήμαρχοι του νησιού, αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, στα πλαίσια της συνεδρίασης της ΠΕΔ την περασμένη Παρασκευή. Παράλληλα συζήτησαν γενικότερα το ζήτημα αυτό και τις εξελίξεις του.

Δωρεάν σπιρομετρήσεις στην Αλικαρνασό

Η Aντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης  σε συνεργασία με την ομάδα ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια) της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ (υπεύθυνος Ιατρός κ. Τζανάκης Νικόλαος) στα πλαίσια δράσεων για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν...

Αποκριά στο ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ Φορτέτσας

Tο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, 4ης Δημοτικής  Κοινότητα περιοχή Φορτέτσας,   πρόκειται  να υλοποιήσει τις παρακάτω αποκριάτικες δράσεις...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 07-03-16

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 07 Μαρτίου 2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/PROSKLISI_090316.pdf

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας και Επιχειρηματικότητας

Με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Βασίλη Κορκίδη καθώς και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης κ. Μανώλη Κουμαντάκη συναντήθηκε στη Λότζια  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου έθεσαν στον Δήμαρχο Ηρακλείου τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους ενώ ειδικότερα η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ίδρυση...

Με κέφι η Τσικνοπέμπτη στο Ηράκλειο

Μια ακόμη Διοργάνωση της ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ των ΟΜΑΔΩΝ του ΚΚΘ και ΚΠ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία γεμίζοντας με ενθουσιασμό μικρούς και μεγάλους που κατέκλυσαν χθες, όλους του δρόμους και πλατείες του  Ηράκλειου...

«Ας θυμηθούμε τα παλιά» με το Ωδείο Ηρακλείου

Συναυλία με τίτλο «Ας θυμηθούμε τα παλιά» δίνει  το Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 και ώρα 20:30 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου...

Σε Καρκαδιώτισσα, Άνω και Κάτω Ασίτες και Άγιο Μύρωνα χθες ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Τις Τοπικές Κοινότητες Καρκαδιώτισσας, Άνω και Κάτω Ασιτών και Αγίου Μύρωνα επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μαζί με κλιμάκιο Αντιδημάρχων προκειμένου να δει από κοντά τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες...

Αποκριάτικη Συναυλία από τη Φιλαρμονική

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 03-03-2016         

Αποκριάτικη Συναυλία από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου

Αποκριάτικη συναυλία, στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου, θα δώσει η Φιλαρμονική Ηρακλείου, αύριο Παρασκευή 4 Μαρτίου και ώρα 20:30 στο θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Λεωνίδας Τζωρτζάκης.

Ημερίδα για νέους εθελοντές διασώστες

Ημερίδα για νέους εθελοντές διασώστες με θεματικές ενότητες: Ιστορία της Διάσωσης, Θέματα Αυτοπροστασίας, Ακραία καιρικά Φαινόμενα, Χρονικά Ατυχημάτων και Συμπεράσματα αυτών σε Μη Αστικό Περιβάλλον, διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου...

Μαθητές των 6ου και 44ου Δημοτικών Σχολείων «ΤΣΙΚΝΙΣΑΝ» με την Αντιδήμαρχο Παιδείας

Μαθητές και μαθήτριες των 6ου και 44ου Δημοτικών Σχολείων μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους ,που βρίσκεται στην οδό Αγίου Τίτου επισκέφθηκαν την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ.Μαρία Καναβάκη για να της ευχηθούν καλές αποκριές...

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με Νέο Αστυνομικό Διευθυντή Κώστα Λαγουδάκη

 Τη στενή συνεργασία Δήμου και Αστυνομίας για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων στην πόλη του Ηρακλείου και την ύπαιθρο του Δήμου από πλευράς αστυνόμευσης, συμφώνησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Ταξίαρχο κ.Κώστα Λαγουδάκη...

Μεγάλο streetparty στο κέντρο την Τσικνοπέμπτη

Στο ρυθμό του καρναβαλιού θα βρεθεί όλη η πόλη την ημέρα της Τσικνοπέμπτης. Συγκροτήματα σύγχρονης και παραδοσιακής μουσικής,  d.j,  σχολές και ομάδες σύγχρονου και παραδοσιακού  χορού θα παρουσιάσουν ιδιαίτερες χορογραφίες  και happenings που θα παρασύρουν στο κέφι και στο χορό τους Ηρακλειώτες.

Διοργάνωση: Οργανωτική Επιτροπή ΚΚΘ –ΚΠ , Δήμος Ηρακλείου, Περιφέρεια Κρήτης.

36η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5.3.2016 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια) και ώρες 09:30 – 13:30. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στο κέντρο του Ηρακλείου, στη μεγάλη γιορτή Εθελοντισμού! Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο: χαρίστε ζωή!

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά για τα Ενετικά Τείχη

Για το σχέδιο χρήσεων των Ενετικών Τειχών που έχει υποβάλλει ήδη ο Δήμος Ηρακλείου στην  Εφορεία Αρχαιοτήτων ενημερώθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη σε συνάντηση που είχαν στο Υπουργείο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και δόθηκε η  δυνατότητα στο Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο ...

«Ηράκλειο 21ος αιώνας. Αλλάζω εγώ - Αλλάζει η πόλη» - Εκδηλώσεις από την ΔΗ.Κ.Ε.Η

«Αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές» είναι το θέμα ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Είσοδος από την οδό «Γιαννίκου»)...

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη μας

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις που διοργανώνει η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Τουρισμού – Εθελοντισμού και οι εθελοντές Πολιτισμού, Τουρισμού  του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με εθελοντές ξεναγούς στις όμορφες γωνιές του Ηρακλείου...

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου η Πρέσβης του Ισραήλ

Το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό επισκέφθηκε σήμερα η Πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Ιρίτ Μπεν Αμπά. Η Ισραηλινή Πρέσβης συζήτησε με τον Δήμαρχο θέματα πολιτισμού και πολιτιστικών ανταλλαγών καθώς και θέματα τουρισμού αλλά και ζητήματα διαχείρισης του πόσιμου και αρδευτικού νερού που η χώρα της έχει αντιμετωπίσει  με επιτυχία.

Μία απάντηση για ακριβή ενημέρωση

Σχετικά με την ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 35ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, που δημοσιεύσατε στις 1/3/2016, για την ακριβή ενημέρωση παραθέτουμε τα εξής...

Οι Αρκουδιάρηδες της Γέργερης στο Δήμαρχο Ηρακλείου με ευχές για «Καλές Απόκριες»

Φορώντας τις παραδοσιακές προβιές, τυλιγμένη τα κουδούνια των προβάτων και με μουτζουρωμένατα πρόσωπα… επισκέφθηκε σήμερα το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, μία μεγάλη παρέα από τη Γέργερη...

Το 14ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού ξεκινά…

Το 14ο κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στο Ηράκλειο. Ώρα έναρξης είναι στις 11:00 το πρωί και σημείο εκκίνησης η ενετική Loggia, το Δημαρχείο του Ηρακλείου όπου και φέτος αναμένεται να συγκεντρωθούν χιλιάδες φίλοι του παιγνιδιού που κάθε χρόνο συγκεντρώνει...

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με Επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε το πρωί η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά...

Διανομή προϊόντων Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Συνδρομής Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή...

Ξεχωριστό αποκριάτικο πάρτι από την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου

Ένα ξεχωριστό αποκριάτικο πάρτι διοργάνωσε η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στο Πολύκεντρο Ηρακλείου. Πρωτότυπες αμφιέσεις, όμορφες μάσκες και πολύ κέφι ήταν τα χαρακτηριστικά της βραδιάς!...

Μία ξεχωριστή επίσκεψη από το ΚΗΦΗ της Νέας Αλικαρνασσού στο Πτωχοκομείο του Αγίου Ιωάννη

 Επίσκεψη στο Πτωχοκομείο του Αγίου Ιωάννη, πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου το ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού, στα πλαίσια της σύμπραξης των ηλικιωμένων και της κοινωνικοποίησης τους...

Με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο και κλιμάκιο τοπικών στελεχών της παράταξης συναντήθηκε αργά το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ συζήτησε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου τα τρέχοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, αλλά και το προσφυγικό ζήτημα.  Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση – κυρίως σε οικονομικό επίπεδο – καθώς και στο μεγάλο...

Για 13η Χρονιά στο Ηράκλειο η εκστρατεία για την Οικολογική μετακίνηση «ECOMOBILITY»

Με όραμα την αλλαγή των συνθηκών κυκλοφορίας  του Ηρακλείου  και κυρίως, την αλλαγή συμπεριφοράς των πολιτών διοργανώνεται για 13η χρονιά η εκστρατεία «ECOMOBILITY» που αφορά την Οικολογική μετακίνηση για να αλλάξει η εικόνα της πόλης...

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις σε επιλεγμένους χώρους του Ηρακλείου από εθελοντές ξεναγούς

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις που διοργανώνει η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Τουρισμού – Εθελοντισμού και οι εθελοντές Πολιτισμού, Τουρισμού  του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με εθελοντές ξεναγούς στις όμορφες γωνιές του Ηρακλείου. Οι  ξεναγήσεις  πραγματοποιούνται σε  επιλεγμένους χώρους της πόλης, προσφέροντας την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την Ιστορική και Πολιτιστική κληρονομιά του Μεγάλου Κάστρου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 29-02-16

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/PROSKLISI%20290216.pdf

Διακοπή νερού από το Φράγμα Αποσελέμη για 15 μέρες λόγω απαραίτητων εργασιών στο Διυλιστήριο

Από το Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ.) ενημερωθήκαμε ότι,  λόγω απαραίτητων εργασιών στο Διυλιστήριο του Φράγματος Αποσελέμη, θα διακοπεί από 01-03-2016 και για διάστημα 15 ημερών πλήρως  η παροχή νερού...

Τα ονόματα των παιδιών που προκρίθηκαν στον τελικό του 3ου Φεστιβάλ Παιδικού τραγουδιού

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και μετά την επιτυχία του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ Τραγουδιού που έγινε στην πόλη μας, ο Δήμος Ηρακλείου και το Κέντρο Ειδικών Παιδιών Αγίου Σπυρίδωνα διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Παιδικού τραγουδιού. Με εργαλεία την μουσική και το τραγούδι δίδεται η ευκαιρία στoυς νέους μας να εκφράσουν και να αναδείξουν, ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού τους, να αναπτύξουν την αξία του ευγενούς συναγωνισμού, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και παράλληλα, να βοηθήσουν τον σκοπό της εκδήλωσης.

Σημαντική εξέλιξη για το σχέδιο πόλης

Μετά από στοχευμένες ενέργειες και προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής  ξεμπλοκάρει μια σημαντική φάση για την οριστική λύση της Πολεοδόμησης μεγάλης περιοχής του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο αυτό και για την  άμεση έναρξη των εργασιών για την εκπόνηση του Β Σταδίου της πολεοδομικής μελέτης επέκτασης της περιοχής «Άη Γιάννης ο Χωστός» του Δήμου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη, με τους μελετητές της περιοχής...

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 02-03-16

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 02 Μαρτίου 2016 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω. http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/synedriash02032016.pdf

 

Καστρινή Αποκριά 2016 - Η Πλατεία της Αγίας Αικατερίνης γέμισε παιδιά, χορό και τραγούδι…

Με μια εκδήλωση αφιερωμένη στα αγόρια και τα κορίτσια  της πόλης, που έγινε χθες στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης συνεχίστηκαν  οι εκδηλώσεις  της Καστρινής Αποκριάς 2016.  Τα παιδιά ήταν  οι  πρωταγωνιστές  στην δική τους μουσικοχορευτική βραδιά και μάγεψαν με το ταλέντο και την χάρη τους.  Το πρόγραμμα ξεκίνησε  με το παιδικό συγκρότημα έντεχνου rock "the unstoppable" που ενθουσίασε τον κόσμο που γέμισε την πλατεία.  Ακολούθησαν οι ιδιαίτερες   χορογραφίες από τα παιδικά τμήματα  των σχολών  σύγχρονου και παραδοσιακού χορού της πόλης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει  ότι στα πλαίσια εκτέλεσης των εργασιών σύνδεσης της παροχής λυμάτων στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Αλικαρνασσού επί της Λ Ικάρου, θα προχωρήσει σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β.Λαμπρινού με το νέο Γενικό Αστυνομικό Δ/ντη Περιφέρειας Κρήτης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε σήμερα, ο νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης,Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης.  Δήμαρχος Ηρακλείου και Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης συμφώνησαν στη συνέχιση της στενής συνεργασίας  Δήμου και Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση όλων ζητημάτων ευνομίας και ευταξίας στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και στην ...

Μία κίνηση γεμάτη ομορφιά και μυρωδιές …Άνοιξης από την Ομάδα Πρασίνου του Δήμου και τη ΔΕΠΤΑΗ

Στον εξωραϊσμό και την φύτευση των εξωτερικών χώρων του Πολύκεντρου προχώρησαν χθες το πρωί της Πέμπτης, η Ομάδα Πρασίνου του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη ΔΕΠΤΑΗ. Οι εργασίες που έγιναν στην αυλή και στο διάδρομο του Πολύκεντρου από τους εθελοντές διήρκησαν περισσότερο από τρεις ώρες και είχαν ως αποτέλεσμα...

«Το μαγικό γάντι» από το Εργαστήρι Παραμυθιού της Ομάδας Εθελοντών Παιδείας του Δήμου

Το Εργαστήρι Παραμυθιού της Ομάδας Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, με την υποστήριξη της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουρισμού,  Εθελοντισμού κ. Αριστέας Πλεύρη και της Αντιδημάρχου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας  κ. Μαρίας Καναβάκη...

Αποκριάτικος χορός από την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου στο Πολύκεντρο

Το δικό της αποκριάτικο χορό διοργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου,το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00 στο Πολύκεντρο Ηρακλείου...

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό συναντήθηκε ο Γ. Γ. του Υπουργείου Υγείας

Για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με την πιλοτική εφαρμογή προγράμματος για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την δημιουργία μονάδων γειτονιάς ενημερώθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρό, τον κ. Χρήστο Λιονή...

Με παιδική εκδήλωση συνεχίζεται η «Καστρινή Αποκριά 2016» στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης

Η Περιφέρεια Κρήτης- ΠΕ Ηρακλείου, ο Δήμος Ηρακλείου, η ΔΗΚΕΗ, οι Ομάδες του Κυνηγιού κρυμμένου θησαυρού και ο Εμπορικός σύλλογος στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων της Καστρινής Αποκριάς 2016 προσκαλούν όλο τον κόσμο στην παιδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  σήμερα Πέμπτη  25 Φεβρουαρίου ώρα 17.45 στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης...

Διαγωνισμός Αποκριάτικης Μάσκας

Ο Δήμος Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης, η ΔΗΚΕΗ, οι Ομάδες του Κυνηγιού κρυμμένου θησαυρού και ο Εμπορικός Σύλλογος  στα πλαίσια των εκδηλώσεων της «Καστρινής Αποκριάς 2016» προσκαλούν: συλλόγους, σχολεία, οργανισμούς και εθελοντικές ομάδες στον «Διαγωνισμό Αποκριάτικης Μάσκας»!...

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Πιάνου στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου

Ολοκληρώθηκε χθες το Φεστιβάλ Πιάνου που πραγματοποιήθηκε με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου μέχρι και την  Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου...

Ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ του Δήμου

Συνεχίζονται και τον Φεβρουάριο του 2016 οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα που ενδιαφέρουν όχι μόνο την Τρίτη Ηλικία αλλά και το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Δήλωση για τα αδέσποτα ζώα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 25-02-2016         

Ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, στο σχεδιασμό της παρούσας Δημοτικής Αρχής, σκέψη για την αντιμετώπιση του  προβλήματος των αδέσποτων ζώων με ευθανασία.

Πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων για την τρίτη θητεία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο του  Άρθρου άρθρου 78 του Ν. 3852/2010 και βάσει του Κανονισμού Λειτουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Ηρακλείου, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και τις μεταναστευτικές κοινότητες να υποβάλλουν υποψηφιότητα για την τρίτη διετή θητεία του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών, έως την Παρασκευή 18-3-2016.

Εξωραϊσμός και φύτευση των εξωτερικών χώρων του Πολύκεντρου του Δήμου Ηρακλείου

Στον εξωραϊσμό και την φύτευση των εξωτερικών χώρων του Πολύκεντρου θα προχωρήσουν το πρωί της Πέμπτης,  η Ομάδα Πρασίνου του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη ΔΕΠΤΑΗ...

Νυχτερινοί έλεγχοι από μικτά κλιμάκια Δημοτικής Αστυνομίας και το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου

Σε νυχτερινούς ελέγχους, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, προχωρά τώρα η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου. Πιο συγκεκριμένα η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας προχωρά στη συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχου με το προσωπικό του Τμήματος Τροχαίας. Τα μικτά κλιμάκια κάνουν ελέγχους, βεβαιώνουν παραβάσεις...

Σύσκεψη στις Φυλακές Νέας Αλικαρνασσού για τις συνθήκες κράτησης και τα κτηριακά ζητήματα

Τις Κλειστές Φυλακές Νέας Αλικαρνασσού επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Άρη Ροζάκη και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων κ. Νίκο Παπαδαντωνάκη. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και η ηγεσία του Δικηγορικού Συλλόγου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος κ. Κώστα Μαυραντωνάκη, ενόψει και της συνάντησης ...

Ολοκληρώνεται αύριο το Φεστιβάλ Πιάνου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Φεστιβάλ Πιάνου με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες ξεκίνησε την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, αύριο στο Ηράκλειο από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου. Μάλιστα, το Σάββατο η Ντόρα Μπακοπούλου έδωσε ένα υπέροχο ρεσιτάλ στην γεμάτη Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου ενώ την Κυριακή το πρωί έπαιξε...

Προχωρά η διάνοιξη στην οδό Κλεάνθη

Συνεχίζονται οι εργασίες εφαρμογής του σχεδίου πόλης στο Δήμο Ηρακλείου. Έτσι συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας εργάζονται στην περιοχή της Φιλοθέης, επί της οδού Κλεάνθη, οπού πραγματοποιούν τη διάνοιξη της οδικής αρτηρίας. Οι συγκεκριμένες εργασίες εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο ανάδειξης της πολεοδομικής ενότητας που αποτελεί την επέκταση της Αγίας Αικατερίνης και μετά και από αυτή τη διάνοιξη, αναμένεται να αναβαθμιστεί λειτουργικά αλλά και αισθητικά...

Masterplan χρήσεων της ζώνης της Ενετικής Οχύρωσης Ηρακλείου Κρήτης

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μαζί με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη και τον Αντιδήμαρχο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη συναντήθηκαν χθες Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016, στην Αθήνα,  με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού...

«Άγρυπνος θεματοφύλακας της πολιτιστικής μας κληρονομίας ο Μανώλης Μπετεινάκης»

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της Έκθεσης του Μανώλη Μπετεινάκη στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Έναν σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα δημοτικής περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό. Η κ. Αρχοντάκη στο χαιρετισμό...

Ένας φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου για την έναρξη της Καστρινής Αποκριάς την Κυριακή 21/2

Με έναν φιλανθρωπικό αγώνα και με πολύ κέφι ξεκινά η Καστρινή Αποκριά την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 από την πλατεία των Λιονταριών με στόχο όχι μόνο την προώθηση του καρναβαλιού αλλά και την ενίσχυση και βοήθεια του Παιδικού χωριού SOS Κρήτης και το Δικαίωμα στη Ζωή. Ο λόγος για τον αγώνα «Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά»  απόστασης 3.000 χιλιομέτρων που οι συμμετέχοντες θα διανύσουν μετά τη δύση του ήλιου.

Φεστιβάλ Πιάνου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου από τις 17 μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου

Φεστιβάλ Πιάνου με διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες διοργανώνει από αύριο, Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου στην προσπάθεια τους να προσφέρουν στο κοινό του Ηρακλείου ποιοτικές...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου λόγω έργων του Δήμου Ηρακλείου

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι στα πλαίσια εκτέλεσης των εργασιών σύνδεσης της παροχής λυμάτων στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Αλικαρνασσού επί της Λεωφόρου Ικάρου, θα προχωρήσει σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις...

Συνεχίζεται η πρωτοβουλία με καφέ και τοστ σε αναμονή … στα καταστήματα της ΔΕΠΤΑΗ

Η πρωτοβουλία «ένας καφές σε αναμονή» από τα καταστήματα της  ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ συνεχίζεται... Ο καφές που «περιμένει» (suspended coffee ή caffe sospesο) είναι ένας καφές ή ένα τόστ που προπληρώνεται από κάποιο συμπολίτη στα καταστήματα της ΔΕΠΤΑΗ...

Στο Ηράκλειο για συνεργασία ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Αθλημάτων

Με τον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου και πρόεδρο της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, κ. Κωνσταντίνο Βαρδαβά συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Αθλημάτων κ. Valeriy Maistrovoy, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη μας και τις αθλητικές...

Συνάντηση Αντιδημάρχου Παιδείας με τους νέους Διευθυντές εκπαίδευσης της Π.Ε Ηρακλείου

Με τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, κ Νίκο Γιγουρτάκη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Δημήτρη Αποστολάκη της Πρωτοβάθμιας συναντήθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Μαρία Καναβάκη με την ευκαιρία ανάληψης των νέων καθηκόντων τους...

Ευχαριστήριο 3ης Δημ. Κοινότητας για προσφορές σε εκδήλωση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Η Πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Ηρακλείου κα. Φλουρή Ειρήνη καθώς και οι Σύμβουλοι της, νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν από καρδιάς, τους κάτωθι επιχειρηματίες – καταστηματάρχες, για τις ευγενικές τους προσφορές σε δώρα  στην  εκδήλωση  της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Διακοπή υδροδότησης στον Άγιο Ιωάννη Κνωσσού λόγω εργασιών σύνδεσης την Τρίτη 16-02-2016

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω αναγκαίων εργασιών σύνδεσης με το νέο δίκτυο ύδρευσης, θα γίνει γενική διακοπή σε όλη την περιοχή του Άγιου  Ιωάννη Κνωσσού. Η διακοπή υδροδότησης θα ξεκινήσει το βράδυ της Τρίτης 16-02-2016  στις 22:30 και θα συνεχιστεί μέχρι και την ολοκλήρωση των εργασιών...

Νερό και τροφή για τα αδέσποτα από το Δήμο

Νερό και τροφή τοποθέτησε σε ειδικές υποδοχές ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των αδέσποτων ζώων. Πρόκειται για ένα πιλοτικό μέτρο που ξεκίνησε να εφαρμόζει ο Δήμος Ηρακλείου σε δύο σημεία της πόλης.  Η δημιουργία σημείων παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αναφέρεται στο Ν. 4039/2012. Μάλιστα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Πέτρος Ινιωτάκης επεσήμανε ότι «με την κίνηση αυτή ο Δήμος Ηρακλείου θέτει ως μόνιμη προτεραιότητα την αντιμετώπιση του προβλήματος της σίτισης των αδέσποτων».

Το Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο – Υπεγράφη η σύμβαση

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 250 τ.μ. μέσα στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου,  πρόκειται να μεταφερθεί σε 6 μήνες από σήμερα το Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου, μετά τη σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στη ΔΕΠΤΑΗ και στην ανάδοχο εταιρεία που ανέλαβε τη «Διαμόρφωση του χώρου αίθουσας Γ.1.1. στο μουσικής...

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 17/2

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα συνεδριάσει την Τετάρτη στις 17/02/2016 και ώρα 13.00 με τα θέματα που αναφέρονται παρακάτω: http://idomeneas.heraklion.gr/files/zwhs/2synedriash17022016.pdf

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 15-02-16

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 15  Φεβρουαρίου  2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi-150216.pdf

 

Επίσκεψη κορυφαίων Αθλητών στο Δήμαρχο

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησαν σήμερα στο γραφείο του στη Λότζια τρεις πρωταθλητές του κλασσικού Αθλητισμού που βρίσκονται στο Ηράκλειο ενόψει του αυριανού μεγάλου αθλητικού γεγονότος που φιλοξενείται στην πόλη μας το Love Run Heraklion 2016 αγώνας (5 χλμ.).

Η θεατρική ομάδα του συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο παρουσιάζει την κωμωδία «Ο ΛΕΠΡΕΝΤΗΣ»

Την Κωμωδία του σημαντικού αγωνιστή και συγγραφέα Μιχαήλ ή Μιλτιάδη Χουρμούζη (1804-1882) «Ο ΛΕΠΡΕΝΤΗΣ»  γραμμένη το 1835, ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων, του Δήμου Ηρακλείου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη, στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ από τις 24 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2016, στις 21:00. Ο Μ. Χουρμούζης υπήρξε Αγωνιστής και θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος και πολιτικός...

Aγώνας Yγείας Love Run Heraklion 2016

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει ότι την Κυριακή 14 – 02-2016  θα διεξαχθεί στην πόλη μας ο αγώνας υγείας  Love Run Heraklion 2016,  το οποίο συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο Υγείας Ηρακλείου τον Αθλητικό σύλλογο «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» , τον Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης  και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων του Δήμου Ηρακλείου από δημότες

Με την έναρξη του έτους 2016 , όσοι δημότες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστο χώρο της πόλης , έχουν υποχρέωση πριν κάνουν χρήση να υποβάλλουν στο Δήμο αίτηση έως 31-3-2016 για να χορηγηθεί άδεια χρήσης όπως ορίζουν οι διατάξεις του 1080/80...

Παρουσίαση βιβλίου - Συζήτηση: «Οικολογική καλλιέργεια σε μικρούς λαχανόκηπους»

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Παρ/μα Κρήτης, θα παρουσιάσουν το βιβλίο  «Οικολογική καλλιέργεια σε μικρούς λαχανόκηπους», του γεωπόνου Γιώργου Βλοντάκη, έκδοση του Συνεταιρισμού Παραγωγών...

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος των σχολών χορού για το Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Προκειμένου να παραχωρηθεί ο χώρος του Κηποθεάτρου «Ν. Καζαντζάκης» στις σχολές χορού για τις καθιερωμένες ετήσιες παραστάσεις τους, θα διενεργηθεί κλήρωση ώστε να ορισθούν οι ημερομηνίες πραγματοποίησής τους...

Δύο πεζοπορίες την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου από τον Πεζοπορικό Όμιλο και το Δήμο Ηρακλείου

Με δύο πεζοπορίες, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, συνεχίζεται η συνεργασία του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου με τον Δήμο Ηρακλείου. Οι πεζοπορίες είναι  διαβαθμισμένης δυσκολίας: μία 3ωρη (πράσινη), που απευθύνεται σε αρχάριους και μία 7ωρη (κόκκινη)...

Συνέντευξη για την Καστρινή Αποκριά 2016

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης οργανώνουν την φετινή «ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ»  πιστεύοντας ότι στις σημερινές  δύσκολες συνθήκες οι γιορτές αυτές – γνήσια λαϊκές – μπορούν, έστω και για λίγο, να αλλάξουν τη διάθεση των δημοτών και να τους δώσουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν. Οι εκδηλώσεις μας ξεκινούν τη Κυριακή 21 Φεβρουαρίου με τον αγώνα δρόμου ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ και ολοκληρώνονται  την Καθαρή Δευτέρα 14 Μαρτίου.

Το 7ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στο Θεατρικό Σταθμό του Δήμου Ηρακλείου

Η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γλώσσας Π.Ε. σε συνεργασία με το Europe Direct  της Περιφέρειας Κρήτης και το Ινστιτούτο Goethe Αθηνών υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς...

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση για τα μυστικά του Μινωικού Πολιτισμού από το Δήμο Ηρακλείου

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε η ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο «I-QE-KU-RJA= ΕΓΚΥΟΣ ΘΕΟΤΗΤΑ; ΜΙΝΩΙΚΗ ΑΣΤΑΡΤΗ; Μια μινωική εφαρμογή για τον δίσκο της Φαιστού»...

Επί τάπητος τα θέματα των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Ηρακλείου

Συγχαρητήριες επιστολές στους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου έστειλε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κ. Μαρία Καναβάκη...

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 10/2/2016

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:30 για να συζητηθούν τα παρκάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/oikonomikh08022016.pdf

Εκτός λειτουργίας την Τρίτη 09-02-2016 το ταμείο της ΔΕΥΑΗ στη Νέα Αλικαρνασσό

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, σήμερα, Τρίτη 09-02-2016 το Ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, που βρίσκεται  στην οδό Διονυσίου 13 Α,  στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, δεν θα λειτουργήσει, για τεχνικούς λόγους.

Συνέντευξη Τύπου για την «Καστρινή Αποκριά»

Συνέντευξη τύπου για την «Καστρινή Αποκριά» θα δοθεί αύριο, Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου στο Πολύκεντρο Νεολαίας. Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης,  Νέας Γενιάς και Καινοτομίας σε συνεργασία με την 1η, 2η, 3η, 4η Δημοτική Κοινότητα και την Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών, προσκάλεσαν γονείς, μαθητές αλλά και εθελοντές καθηγητές που έδωσαν το παρόν στην όμορφη εκδήλωση.

Έκοψε την πίτα της η Φιλαρμονική Ορχήστρα

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το βράδυ της Παρασκευής, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου,  του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού, της Αντιδημάρχου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας...

Πολλαπλά μηνύματα από την εκδήλωση για την υιοθεσία κοινόχρηστων χώρων πρασίνου

Πολλαπλά ήταν τα μηνύματα της εκδήλωσης, το περασμένο Σάββατο, περί της “Υιοθεσίας κοινόχρηστων χώρων πρασίνου”, που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου, στην αίθουσα «Καστελλάκη», του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Η ομάδα εθελοντών “ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ”, η κοινωνική ομάδα “Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ”, το ΖΑΝΝΕΙΟ εκπαιδευτήριο, η ομάδα εθελοντών “ΖΩ ΔΡΩ” και το Πάρκο της Πύλης Βηθλεέμ, ήταν τα πέντε  παραδείγματα από τις μέχρι τώρα ...

Περισσότερα από 400 άτομα ξεναγήθηκαν σε Αγία Αικατερίνη και Κνωσσό από εθελοντές ξεναγούς

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 3η  ξενάγηση που διοργανώνει η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού και οι εθελοντές Πολιτισμού, Τουρισμού  του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με εθελοντές ξεναγούς στις όμορφες γωνιές του Ηρακλείου. Η ξενάγηση αυτή έγινε από τις κ. Μαρινέλλα Μαμαλάκη και Αθηνά Σφακάκη,  στην Αγία  Αικατερίνη και συνολικά ξεναγήθηκαν 210 άτομα.

Ώρες λειτουργίας του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου

H Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής ενημερώνει το κοινό ότι το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου (Δ/νση: Κόσμων 24) παραμένει ανοικτό ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  από τις 09.00 π.μ. – έως τη 13.00 μ.μ.

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης – Νέας Γενιάς & ΚΕΠ σε συνεργασία με την 1η, 2η, 3η & 4η Δημοτική Κοινότητα και την Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών, προσκαλούν τους δημότες στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου...

Διακοπή υδροδότησης σε όλη την περιοχή του Άγιου Ιωάννη Κνωσσού το Σάββατο 06-02-2016

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω αναγκαίων εργασιών σύνδεσης με το νέο δίκτυο ύδρευσης, θα γίνει γενική διακοπή σε όλη την περιοχή του Άγιου  Ιωάννη Κνωσσού το Σάββατο 06-02-2016  από τις    07: 00 π.μ.  – 14:00 μ.μ...

35η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6.2.2016 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια)   και ώρες 09:30 – 13:30. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν: O Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Τουρισμού και Εθελοντισμού) και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης»...

Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου με απόφαση του Δ.Σ.

Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, στα πλαίσια της γενικής απεργίας που έχει προκηρυχθεί, στηρίζοντας τον αγώνα των αγροτών και συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις...

Εκδήλωση για την υιοθεσία κοινόχρηστων χώρων

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου,  το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 10:00π.μ., στην αίθουσα Καστελλάκη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα "ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ" - Καλές πρακτικές από τις μέχρι τώρα δράσεις. Στην εκδήλωση, θα παρουσιαστεί τόσο η ίδια η δράση από πλευράς περιεχομένου, όσο και κάποια καλά παραδείγματα όπως το Πάρκο Ερυθραίας...

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Ο Δήμος Ηρακλείου συμπαρίσταται στον αγώνα των αγροτών. Σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία η ψήφιση επώδυνων μέτρων που αυξάνουν υπέρμετρα τα ασφαλιστικά και φορολογικά βάρη εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών,  θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα...

Πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου απο το ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Την πιλοτική  εφαρμογή ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου ξεκινά τώρα ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Πρόκειται για το open system. Παιδιά από 2,5 ετών έως 5 θα ασχολούνται 2 με 3 φορές την εβδομάδα θα αναπτύσσουν ένα θέμα περνώντας από ένα κύκλο εργαστηρίων (εργαστήρια πηλού, ζωγραφικής, κολάζ, μουσικής, θεατρικού παιχνιδιού). Έτσι μέσα από το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν ...

Μαθησιακές δυσκολίες – Ο ρόλος των γονέων...

Εκδήλωση για τις μαθησιακές δυσκολίες με παράλληλη προβολή ταινίας με τίτλο «Σαν αστέρια στη γη» διοργανώνει σήμερα, Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016 στις 17:00 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Πόρου...

Εκτός λειτουργίας για μία ημέρα το ταμείο της ΔΕΥΑΗ στη Νέα Αλικαρνασσό για τεχνικούς λόγους

Η  Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνει  ότι, την Τρίτη 02-02-2016 το Ταμείο της Δημοτικής Επιχείρησης στην οδό Διονυσίου 13 Α  στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, δεν θα λειτουργήσει, για τεχνικούς λόγους...

«Νεοέλληνες ποιητές: Από τον Διονύσιο Σολωμό στον Μανόλη Αναγνωστάκη» - Βικελαία

Σε επτά ομιλίες παρουσιάζεται το έργο και η δημιουργική πορεία κορυφαίων ποιητών μας (Σολωμός, Καβάφης, Παλαμάς, Σικελιανός, Σεφέρης, Ελύτης, Ρίτσος, Αναγνωστάκης), από ιδιαίτερα σημαντικούς μελετητές τους...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 01-02-16

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 01  Φεβρουαρίου  2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/PROSKLISI-010216%20(2).pdf

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθες η εκδήλωση για το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου

Μία εξαιρετική εκδήλωση για το έργο και την απήχηση του κορυφαίου Κρητικού και Οικουμενικού ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού...

Πεζοπορία στα αμπελοχώρια του Ηρακλείου

Μετά τις ξεναγήσεις, ξεκινούν τώρα και οι πεζοπορίες σε περιοχές της ενδοχώρας του Δήμου Ηρακλείου. Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου και  με τις εθελοντικές ομάδες πολιτισμού - τουρισμού που δραστηριοποιούνται...

Επιστημονική εκδήλωση για τα μυστικά του Μινωικού Πολιτισμού από το Δήμο Ηρακλείου

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο «I-QE-KU-RJA= ΕΓΚΥΟΣ ΘΕΟΤΗΤΑ; ΜΙΝΩΙΚΗ ΑΣΤΑΡΤΗ;Μια μινωική εφαρμογή για τον δίσκο της Φαιστού» οργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας την επόμενη Παρασκευή 29/1/2016 στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου...

«Αποστολή αγάπης» στη Λέσβο από το Δήμο

Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει τις κοινωνικές του δράσεις για την ανακούφιση όσων πολιτών έχουν ανάγκη. Οι δράσεις αυτές  δεν σταματούν μόνο εντός Ηρακλείου, αλλά δείχνοντας εμπράκτως την αλληλεγγύη του  προς τους συνανθρώπους μας διοργάνωσε την συλλογή και αποστολή στη Λέσβο...

Κοπή βασιλόπιτας στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η. Φορτέτσας

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. - Α.Π.Η) της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης 4ης Δημ. Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ώρα 10:30...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 28-01-16

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο  Δημοτικό  Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016  και  ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, με θέμα:

  1. Παρουσίαση της μελέτης για το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Ηρακλείου.

Το επείγον της σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου για έκτακτη συνεδρίαση, δικαιολογείται    λόγω της ανάγκης έγκρισης του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο Ηρακλείου, βάση του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει το αρμόδιο Υπουργείο .

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_280116.pdf

Εκδήλωση για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση για τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, που θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016, ώρα 19:30...

Μεγάλη αντιπροσωπεία Τουρκοκρητικών συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου

Με αντιπροσωπεία Τουρκοκρητικών συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, παρουσία των Αντιδημάρχων  Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κ. Αριστέας Πλεύρη και Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας κ. Πέτρος Ινιωτάκης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Σωματείου Τουρκοκρητικών του Κουσάντασι κ. Γιουνούς Τσενγκέλ, τον  πρόεδρο του Συλλόγου Τουρκοκρητικών του χωριού...

Στις προτεραιότητες ο Αθλητικός Τουρισμός

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διημερίδα: «Κρήτη, Αθλητικός Προορισμός. Δυνατότητες – προοπτικές τουριστικής ανάπτυξη» που διοργανώθηκε από τον ΠΣΑΤ, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στο χαιρετισμό του επεσήμανε...

Συνέντευξη τύπου Ι.Τ.Ε. και Δήμου Ηρακλείου

Συνέντευξη τύπου για την πορεία της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ι.Τ.Ε. (Ινστιτούτο Υπολογιστικών Μαθηματικών) και Δήμου Ηρακλείου...

Ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στο Δήμαρχο

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό συναντήθηκε σήμερα ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κ. Ραχμάν Μουσταφάγιεφ. Ο Αζέρος Πρέσβης συζήτησε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου  και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη για την Ορθόδοξη Κοινότητα του Αζερμπαϊτζάν, μίλησαν για τις προοπτικές συνεργασίας που υπάρχουν με την Κρήτη σε τομείς όπως η ενέργεια και ο τουρισμός αλλά και τα αγροτικά προϊόντα του νησιού. Μάλιστα ο Δήμαρχος Ηρακλείου έκανε εκτενή αναφορά στα οφέλη ...

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο «Η διαδρομή του νερού στην πόλη του Ηρακλείου»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ στο Βιολογικό Καθαρισμό, το Επιμορφωτικό Σεμινάριο  με τίτλο: «Η διαδρομή του νερού στην πόλη του Ηρακλείου»...

Σεμινάριο για το προσωπικό του Δήμου

Εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου  για το προσωπικό του, καθώς και για τους εργαζόμενους  και στελέχη  των Διευθύνσεων Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, Τεχνικών Έργων, την ΔΕΠΑΝΑΛ και των ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου  στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Στις εργασίες του σεμιναρίου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκος Αγγελάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Νεκτάριος Ανδρεαδάκης καθώς και πρόεδροι και σύμβουλοι των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Ηρακλείου.

Ανοικτό σε 24ωρη βάση μέχρι και την Τετάρτη (27/1) το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

Ανοικτό σε 24ωρη βάση θα είναι από σήμερα, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016  μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη (27/1), το Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου, για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που, λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας,  θα χρειαστούν τη φιλοξενία του Δήμου...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και ώρα 17:55 στην Λότζια (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου) το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 13 θέματα στην ημερήσια του διάταξη. Πιο συγκεκριμένα...

Ευχαριστήρια επιστολή στους υπαλλήλους του τμήματος Πολιτισμού & Εθελοντισμού του Δήμου

Με την παρούσα επιστολή η Κοινωφελής Επιχείρηση, Πολιτισμού-Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου, σας ευχαριστεί   θερμά για την  προσφορά ποσότητας γάλακτος στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με σκοπό να προσφερθεί στους ωφελούμενους, που εξυπηρετεί η δομή αυτή. Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε προσωπικά τους εργαζομένους του τμήματος Πολιτισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου, Ανωγειανάκη Ειρήνη, Καραταράκη Μιχαήλ, Λουλακάκη Εμμανουήλ, Ξυπάκη Θωμά, Σινιώρο Δημήτρη, Τριβιζάκη Γεώργιο και Χαραλαμπάκη Νικόλαο, οι οποίοι προσέφεραν σαράντα πέντε κουτιά γάλα ο καθένας στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

 

Πιθανά προβλήματα υδροδότησης λόγω εργασιών σύνδεσης κεντρικών αγωγών στην οδό Κλεάνθη

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω αναγκαίων εργασιών σύνδεσης κεντρικών αγωγών στην οδό Κλεάνθη, την Τρίτη 26-01-2016 πιθανόν να παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στις περιοχές: Αγία Αικατερίνη, Πόρος, Λόφος Αξιωματικών, Πατέλες, Κηπούπολη και Εργατικές Κατοικίες Μπεντεβή.

Συνεργασία με την ΕΛΑΣ για την προστασία της δημ.περιουσίας και των αθλητικών εγκαταστάσεων

Συνάντηση είχε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηρακλείου, κ. Κωνσταντίνος Βαρδαβάς  με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου, Ταξίαρχο κ. Νικόλαο Χριστοφάκη, στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, με αφορμή το περιστατικό που καταγράφηκε  στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου, όταν μία ομάδα ατόμων εισήλθε στο χώρο και προκάλεσε φθορές.

Εκτροπή κυκλοφορίας λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΗ

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι στα πλαίσια εκτάκτων εργασιών της Δ.Ε.Υ.Α.Η. για την σύνδεση κεντρικών τροφοδοτικών αγωγών του δικτύου ύδρευσης, θα αποκλειστεί προσωρινά η διέλευση των οχημάτων επί της οδού Κλεάνθη...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 25-01-16

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi-250116.pdf

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνεδρίαση:

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Μοιράζονται τα ξύλα από τις κοπές των δέντρων

Μεγάλες ποσότητες ξύλων, που κόπηκαν κατά τη διάρκεια του κλαδέματος των δέντρων στην πόλη του Ηρακλείου το προηγούμενο χρονικό διάστημα, διαθέτει  δωρεάν τώρα η Υπηρεσία Πρασίνου στους πολίτες που έχουν ανάγκη...

Απλές απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα για τον καρκίνο του μαστού από την Ιατρική Εταιρεία

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Απλές απαντήσεις σε συνήθη ερωτήματα για τον καρκίνο του μαστού» διοργανώνει την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, η Ιατρική Εταιρεία Ηρακλείου υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής)...

«Δίκτυο Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών στην Εκπαιδευτική Κοινότητα» από το ΚΕΣΑΝ

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στοχεύουν στη δημιουργία ενός Δικτύου Ανταλλαγής Καλών Πρακτικών...

Διανομή φρούτων για τους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής βοήθειας

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη (Ενιαίο Πρωτόκολλο Συνεργασίας), υπό το συντονισμό και την ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης ,θα προβεί στη διανομή  πορτοκαλιών και μήλων ή ακτινιδίων την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, από 08.00 π.μ. ως και 14.30 μ.μ. Οι δικαιούχοι του προγράμματος που έχουν καταχωρηθεί στο Δήμο Ηρακλείου θα παραλαμβάνουν τα ως άνω προϊόντα από ...

Ένας καφές σε αναμονή …στο ΔΕΠΤΑΗ

Η ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ συμμετέχει στην πρωτοβουλία «ένας καφές σε αναμονή». Ο καφές που «περιμένει» (suspended coffee ή caffe sospesο) είναι ένας καφές ή ένα τόστ που προπληρώνεται από κάποιο συμπολίτη στα καταστήματα της ΔΕΠΤΑΗ, ανώνυμα, με σκοπό την  κατανάλωση από κάποιον συνάνθρωπο, που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να απολαύσει μια τόσο ταπεινή και απλή συνήθεια. Για κάθε «καφέ ή τόστ σε αναμονή» στα καταστήματα της ΔΕΠΤΑΗ θα αναγράφεται η συναλλαγή σε πίνακα έτσι ώστε να ...

Οδεύει προς οριστική λύση η αξιοποίηση των διατηρητέων του κληροδοτήματος Τρανταλλίδη

Οριστική λύση στο θέμα της αξιοποίησης των διατηρητέων του κληροδοτήματος Τρανταλλίδη έχει αρχίσει πλέον να διαφαίνεται μετά από μία προετοιμασία μηνών και μία στενή συνεργασία ανάμεσα στους Δήμους Ηρακλείου και Ρεθύμνου. Χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2015, μάλιστα,  πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο μία ιδιαίτερα σημαντική σύσκεψη με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Πολιτισμού, Τουρισμού, Εθελοντισμού κ. Αριστέας Πλεύρη, Χωροταξικού ...

Δήλωση συμμετοχής για γιατρούς αγώνων

Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) καλεί τους ενδιαφερόμενους ιατρούς  που θέλουν να συμμετέχουν ως ιατροί αγώνων στις αθλητικές δραστηριότητες που θα διοργανώσει για το έτος 2016  να δηλώσουν συμμετοχή,  καταθέτοντας...

Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας

Ένας νέος θεσμός που θα συμβάλλει στην αναπτυξιακή στρατηγική για τον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα δημιουργήθηκε στο Δήμο Ηρακλείου. Πρόκειται για την «Επιτροπή Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας», μια δυνατότητα που δίνεται από  το Νόμο του «Καλλικράτη», ένα αναπτυξιακό θεσμικό όργανο που θα έχει ενεργό ρόλο στη χάραξη της αναπτυξιακής πολιτικής...

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 22/1/2016

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Πίστωση λογαριασμών 4.692 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων στις 20 Ιανουαρίου

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται  ότι η πίστωση των λογαριασμών 4.692 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων του Νομού Ηρακλείου, για το δίμηνο ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 θα ξεκινήσει...

Ξανά νερό στην Κρήνη Μοροζίνι

Εγκαινιάστηκε η εκ νέου υδροδότηση (πιλοτικά) της κρήνης Μοροζίνι, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Αντιδημαρχίας Χωροταξικού Σχεδιασμού- Πολεοδομίας και Παλιάς Πόλης με τη ΔΕΥΑΗ, την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου. Τη διαδικασία υδροδότησης της Κρήνης Μοροζίνι παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός καθώς και οι Αντιδήμαρχοι...

Δ.Ε.Υ.Α.Η: αποκατάσταση τομών με ασφαλτικό

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, σήμερα 15-01-2016 άρχισε η αποκατάσταση με ασφαλτικό, των τομών που έχουν πραγματοποιήσει συνεργεία της Επιχείρησης.

Δ.Ε.Υ.Α.Η: διακοπή σε όλη την περιοχή του Άγιου Ιωάννη Κνωσσού λόγω αναγκαίων εργασιών

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω αναγκαίων εργασιών σύνδεσης με το νέο δίκτυο ύδρευσης, θα γίνει γενική διακοπή σε όλη την περιοχή του Άγιου  Ιωάννη Κνωσσού, από το βράδυ της Κυριακής 17 - 01- 2016 έως την ολοκλήρωση των εργασιών...

1 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις και έργα βελτίωσης της καθημερινότητας στο Ηράκλειο

Με δυο σημαντικές συμβάσεις συνολικού ύψους 1,028 εκ. ευρώ που υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης, η Δημοτική Αρχή εντείνει τις προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητας στην πόλη και τους οικισμούς του Ηρακλείου. Ειδικότερα, πρόκειται για τη σύμβαση ανακατασκευής ασφαλτικών οδοστρωμάτων...

Φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα από το Δήμο

Ο Δήμος Ηρακλείου αναγνωρίζοντας την ευαισθησία των πολιτών και των ζωόφιλων οργανώσεων για τα ζώα συντροφιάς και ιδιαίτερα για τα αδέσποτα, και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες και τον περιορισμό οικονομικών πόρων, διέθεσε ένα σημαντικό ποσό το έτος 201...

Ευχαριστήριο ΔΗ.Κ.Ε.Η. για την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου και το Πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» με έδρα στον Άγιο Μύρωνα, εκτιμώντας ιδιαιτέρως την προσφορά επιχειρηματιών και ιδιωτών για την συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες των δημοτικών διαμερισμάτων Αγίου Μύρωνα, Πυργούς, Πενταμοδίου και Σταυρακίων, ευχαριστήσουν θερμά όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια.

Ευχαριστήριο Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής

Ευχαριστήριο

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου ευχαριστεί θερμά για την παρουσία και την προσφορά τους, τους Εθελοντές Σαμαρείτες και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηρακλείου, οι οποίοι στήριξαν ενεργά το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων την περίοδο  από 30/12/2015 έως 02/01/2016. Επίσης ευχαριστεί τις καθηγήτριες και τις σπουδάστριες του ΙΕΚ ΜΟΡΦΗ-ΚΕΠΑΝΣΗ για τη δωρεών παροχή υπηρεσιών, την Πέμπτη 14/1/2016 σε 25 γυναίκες και άνδρες ωφελούμενους του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως.

Κόβουν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τα ΚΗΦΗ Αγίας Τριάδας, Ν. Αλικαρνασσού και Προφήτη Ηλία

Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγίας Τριάδας, Νέας Αλικαρνασσού και Προφήτη Ηλία αύριο, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 στις 13:00 μ.μ.  θα  κόψουν την Πρωτοχρονιάτικη τους πίτα στην ταβέρνα «Πετούσης» στην Αμμουδάρα...

Σύσκεψη στη Λότζια για τον λαϊκό αγώνα δρόμου

Σύσκεψη με στόχο την άρτια διοργάνωση του λαϊκού αγώνα δρόμου που θα γίνει στο Ηράκλειο στις 14 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λότζια με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Κώστα Βαρδαβά. Πρόκειται για μία διοργάνωση όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαδρομές, 5.000 μέτρα για τους ενήλικες και 1.000 μέτρα για τους ανήλικους.

Δωρεάν ξεναγήσεις στους Δημότες σε επιλεγμένους χώρους της Πόλης από εθελοντές ξεναγούς

Τις όμορφες γωνιές και την ιστορία του Μεγάλου Κάστρου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι παρακολουθήσουν τις δωρεάν ξεναγήσεις που διοργανώνει τώρα η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Τουρισμού – Εθελοντισμού και οι εθελοντές Πολιτισμού, Τουρισμού  του Δήμου Ηρακλείου...

Συνάντηση μελών του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου με Δημοτική Αστυνομία για θέματα της πόλης

Με μέλη της νέας διοίκησης του Εμπορικού συλλόγου συναντήθηκαν σήμερα ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός και η Δ/ντρια της υπηρεσίας κ. Βούλα Πλατάκη για τον καλύτερη εφαρμογή των κανόνων και της νομοθεσίας που αφορούν τη λειτουργία της πόλης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα όπως το παραεμπόριο,η καθαριότητα, η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων στις καθορισμένες ώρες κ.α.

Δωρεάν ασύρματο internet (wi fi) για τους πολίτες στο δημοτικό κτήριο της Πολεοδομίας Ηρακλείου

Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας Γιάννη Αναστασάκη  εγκαταστάθηκε από τη Δ/νση Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου και λειτουργεί ήδη από σήμερα σύστημα δωρεάν ασύρματου internet (wi fi) στο δημοτικό κτήριο...

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Δημοτική Αστυνομία παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Δημοτική Αστυνομία παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού και του πολιτικού Προϊσταμένου της κ. Μαρίνου Παττακού...

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια του εξοπλισμού των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το έργο «Προμήθεια Εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης Δήμου Ηρακλείου», συνολικού ύψους  890.917,89€ και ποσοστό απορροφητικότητας της τάξης του 94%. Το έργο υλοποίησε ο Δήμος Ηρακλείου στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης...

Ενημερωτική εκδήλωση για τον μητρικό θηλασμό

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Tα οφέλη του μητρικού θηλασμού στην ψυχική και σωματική υγεία μητέρας και παιδιού» και «η υποστήριξη του μητρικού θηλασμού στην τοπική κοινότητα» διοργανώνει αύριο, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ...

Συγχαρητήρια του Δημάρχου σε οδηγό του ΚΤΕΛ

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνεχάρη σήμερα για την πράξη του τον οδηγό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου κ. Γιάννη Φουκαδάκη, ο  οποίος πριν λίγες ημέρες βρήκε στο λεωφορείο το πορτοφόλι ενός 17χρονου και το παρέδωσε στην οικογένειά του...

Άλλαξαν όψη τα πάρκα της Θερίσου μετά τις εργασίες εξωραϊσμού και καλλωπισμού τους

Μια μεγάλη παρέμβαση στα πάρκα της περιοχής της Θερίσσου ολοκληρώνεται αύριο από την Αντιδημαρχία Πρασίνου και τις υπηρεσίες της...

Β. Λαμπρινός : «Η Κύπρος και η Κρήτη κατόρθωσαν να διασώσουν την ελληνική τους ταυτότητα»

Στην Κύπρο βρίσκεται από το Σάββατο 9 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, προσκεκλημένοι του Δημάρχου Γερίου κ. Αργύρη Αργυρού, στα πλαίσια της μεταφοράς των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μηνά από τον Μητροπολιτικό Ναό του Ηρακλείου, στον ομώνυμο ναό του Δήμου Γερίου κοντά στη Λευκωσία..

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 12/1/2016

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B7%2012012016.pdf

Συνάντηση για το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Συνάντηση με τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και με τους διαμερισματικούς συμβούλους είχε σήμερα η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς και Καινοτομίας κ. Μαρία Καναβάκη...

34η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  9.01.2016 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια)   και ώρες  09:30 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου. Σ’ αυτήν την κοινή  προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν...

Στο Δήμο Γερίου Λευκωσίας ο κ. Λαμπρινός για τη μεταφορά των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μηνά

Στην Κύπρο θα βρεθεί το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, προσκεκλημένοι του Δημάρχου Γερίου κ. Αργύρη Αργυρού, στα πλαίσια της μεταφοράς...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 11-1-16

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στο Δημοτικό Κατάστημα (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_07012016.pdf

Στον Ξηροπόταμο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός με κλιμάκιο αντιδημάρχων

Την περιοχή του Ξηροποτάμου επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη, Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη, Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Διαφάνειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρο Ινιωτάκη...

Αποκατάσταση προβλήματος υδροδότησης

Το πρόβλημα υδροδότησης που παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή γύρω από την Λ. Παπαναστασίου (ενδεικτικά αναφέρουμε οδό Διαβάτη και οδό Κάβου) οφείλεται σε διαρροή κεντρικού αγωγού...

Στο καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Γιόφυρο ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Για τις εργασίες καθαρισμού τις κοίτης του ποταμού Γιόφυρο, στο σημείο της  τοξοτής πέτρινης γέφυρας που ενώνει τον κόμβο με την οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη και εκτελούνται από την Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Βασίλης Λαμπρινός.

Δημιουργία Εφαρμογής Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS) στην Πολεοδομία

Υπεγράφη  από την Αντιδημαρχία Πολεοδομίας η σύμβαση με τον ανάδοχο για την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία Εφαρμογής Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (GIS)» η οποία θα αφορά στο σύνολο του Καλλικρατικού Δήμου Ηρακλείου...

Υποδέχτηκαν στη Λότζια το 2016 – Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία πλήθους  κόσμου και με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου. Στη σεμνή τελετή για την υποδοχή του νέου έτους στη Λότζια,  παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος που ευλόγησε την τελετή, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου κ. Γρηγόρης Πασπάτης, το σύνολο...