Ευχαριστήριο Δημάρχου Ηρακλείου

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου  Βασίλης Λαμπρινός εκφράζει  τις ευχαριστίες του προς το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο – Πανάνειο» και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) για την  εξαιρετική φροντίδα που του παρείχαν κατά την σύντομη παραμονή του σε αυτά,  καθώς και σε όσους έδειξαν το ενδιαφέρον τους με κάθε τρόπο για την κατάσταση της υγείας του.

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στα καθήκοντα του αύριο,  Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Ημερίδα με θέμα «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί: Προκλήσεις και Προοπτικές»

Σας προσκαλούμε σε ημερίδα με θέμα «Αγροτικοί Συνεταιρισμοί: Προκλήσεις και Προοπτικές» που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17.00 έως 21.30 στην αίθουσα “Μανόλη Καρέλλη” (πρώην Ανδρόγεω), 2ος όροφος, οδός Ανδρόγεω 2.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Δήμου Ηρακλείου Χριστουγέννων 2016 (VIDEO)

Με την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα  21:15, ξεκινούν και επίσημα οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για τα φετινά Χριστούγεννα. 

Επιτυχής αξιολόγηση της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στο πρόγραμμα RERUM

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στις Βρυξέλες αξιολογήθηκε το σύνολο του χρηματοδοτούμενου με ευρωπαϊκούς πόρους προγράμματος RERUM. Στην αξιολόγηση, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία για το Δήμο Ηρακλείου, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος προγραμματισμού κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο Διευθυντής προγραμματισμού κ. Κωστής Μοχιανάκης και ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου κ. Γιώργος Περιστέρης. Ιδιαίτερα μνεία έγινε από τους αξιολογητές στην μακροπρόθεσμη δέσμευση του Δήμου Ηρακλείου για την υλοποίηση της στρατηγικής της έξυπνης πόλης.

Δήμαρχος: «Επιτακτική ανάγκη να “παγώσει” η είσπραξη των προστίμων για τα αυθαίρετα»

Στην απόφαση να συσταθεί μια επιτροπή, με νομικούς από τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία θα αποσαφηνίσει πλήρως στα αρμόδια υπουργεία  τις διατάξεις που χρειάζονται τροποποίηση προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή είσπραξης των προστίμων για τα αυθαίρετα, μέχρι την ψήφιση του νέου νόμου, κατέληξαν οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Λότζια. 

Συνεδριάση Δημοτικού Συμβουλίου της 9/12/2016

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου  2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Εκδρομή σε Ασίτες και Πρινιά από τις Εθελοντικές Ομάδες Τουρισμού και Εθελοντισμού του Δήμου

Οι Εθελοντικές Ομάδες Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνουν μία ακόμα θεματική εκδρομή την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου για τους δημότες. Πρόκειται για την τελευταία εκδρομή του 2016 που θα πραγματοποιηθεί στις Ασίτες. 

Δωρεάν ξεναγήσεις στα πολιτιστικά - χριστιανικά μνημεία της πόλης του Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού  του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τους εθελοντές ξεναγούς του  Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης – Σαντορίνης προσφέρουν δωρεάν ξεναγήσεις  στα πολιτιστικά- χριστιανικά  μνημεία της πόλης του Ηρακλείου:

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μετάβασης καταβολής των προνοιακών επιδομάτων από τον Δήμο Ηρακλείου στους Δήμους του Νομού

Ο Δήμος Ηρακλείου παρέδωσε και στους Δήμους Βιάννου, Αρχανών –Αστερουσίων και Γόρτυνας,  (μετά τους Δήμους Μαλεβιζίου, Φαιστού και Χερσονήσου) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου την αρμοδιότητα καταβολής προνοιακών επιδομάτων.

«Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας» από το Δήμο Ηρακλείου και τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιούν μια σειρά παρουσιάσεων θεμάτων κρητικής ιστορίας.

2017: Έτος Νίκου Καζαντζάκη – Διεθνές συνέδριο για τα 60 χρόνια από το θάνατο του

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, σε συνεργασία με το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, το «Εργαστήριο για τη μελέτη της Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην  Εκπαίδευση, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό».

Εθιμοτυπική επίσκεψη Πρέσβη Λουξεμβούργου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηρακλείου πραγματοποίησε σήμερα  ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα κ. Christian Biever. Τον Πρέσβη υποδέχτηκε στη Λότζια η αναπληρώτρια του Δημάρχου Ηρακλείου και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη.

Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου της 7/12/2016

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη  07  Δεκεμβρίου  2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθεί το παρακάτω θέμα: 

  1. Έγκριση σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου οικονομικού έτους 2017 (αποφάσεις 619/2016, σε ορθή επανάληψη και 833/2016 Οικονομικής Επιτροπής).

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%201,%20%207-12-16.pdf

 


 

Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου  2016 και ώρα 19:00, σύμφωνα με τις διατάξεις  των άρθρων 266 του Ν. 3852/2010, 159  του Ν. 3463/2006 και της με αριθμ. 3966/2011 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 141/2011)  με μοναδικό θέμα συζήτησης :

  1. Έγκριση σχεδίου Προϋπολογισμού και Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Ηρακλείου οικονομικού έτους 2017 (αποφάσεις 620/2016, σε ορθή επανάληψη και 834/2016 Οικονομικής Επιτροπής).

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%202%20,%207-12-16.pdf

 

«Ένα δώρο, ένα παιδί» από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ

«Ένα δώρο, ένα παιδί» είναι το θέμα της δράσης που διοργανώνουν από κοινού η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης (ΔΟΠΑΦΜΑΗ)  του Δήμου Ηρακλείου. 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 6/12/2016

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/oikonimikh06122016.pdf

Εορτασμός Αγίου Ανδρέα στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Μασταμπά και Φορτέτσας του Δήμου Ηρακλείου

Με θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις τα μέλη του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Μασταμπά γιόρτασαν τον προστάτη του κέντρου Άγιο Ανδρέα. Η Αντιδήμαρχος επισκέφτηκε και το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Φορτέτσας όπου τα μέλη του Κέντρου αναβίωσαν το έθιμο για τον Άγιο Ανδρέα τον Τρυποτηγανά παρασκευάζοντας τηγανίτες και λουκουμάδες.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 103ης Επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα ο Δήμαρχος

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 103ης Επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα  που πραγματοποιούνται σήμερα, Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στα Χανιά,  παρέστη ο  Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος σε δήλωση του για τη σημερινή επέτειο τόνισε:

Σε Γιόφυρο και Τρεις Βαγιές ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Τις περιοχές Γιόφυρο και Τρείς Βαγιές επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός προκειμένου να διαπιστώσει τις επιπτώσεις της έντονης βροχόπτωσης στη ροή του ποταμού Γιόφυρου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου είδε από κοντά την κατάσταση του ποταμού και  συναντήθηκε με κατοίκους των περιοχών.

45η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου: Σάββατο 03/12/2016 από 10.00 - 13.30 στη Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  03.12.2016 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια)   και ώρες  10:00 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

Επαναλαμβάνεται η θεματική εκδρομή «Ελιά, Κρασί, Τυρί» σε Πανασό και Γέργερη

Επαναλαμβάνεται την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου η θεματική εκδρομή με θέμα «Ελιά, Κρασί, Τυρί»  και ξενάγηση για τους δημότες στην ενδοχώρα από τις Εθελοντικές Ομάδες Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου.

Επιμορφωτική συνάντηση καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου

Επιμορφωτική συνάντηση των καθηγητών που συμμετέχουν εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.  Στο πλαίσιο της συνάντησης δόθηκε διάλεξη από εξειδικευμένη ψυχολόγο για τα μαθησιακά προβλήματα και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Έγινε ενδελεχής ενημέρωση για τις εξελίξεις στο γνωστικό αντικείμενο των φιλολόγων. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της καθημερινής σχολικής ζωής.

Δωρεάν ξεναγήσεις την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, η Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τους εθελοντές ξεναγούς του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης- Σαντορίνης προσφέρουν δωρεάν ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016. Η πρώτη ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί και η δεύτερη ξενάγηση στις 11:00.  Η είσοδος στο Μουσείο θα είναι δωρεάν. Σημείο συνάντησης έχει οριστεί η είσοδος του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Στα Χανιά και στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της 103ης Επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, οι οποίες πραγματοποιούνται σήμερα, Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στα Χανιά,  θα παραστεί ο  Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός

Με επιτυχία η ημερίδα για την διαχείριση των Φυσικών Κινδύνων στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα Πολιτικής Προστασίας με θέμα η «Διαχείριση Φυσικών Κινδύνων στην Κρήτη» που πραγματοποιήθηκε χθες στον Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Σε κατάσταση ετοιμότητας το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για έντονα καιρικά φαινόμενα

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ., για έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους έως και αύριο Πέμπτη 01 Δεκεμβρίου 2016.

Διαβούλευση για τη σύσταση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας στον Δήμο Ηρακλείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η επιστημονική ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών,  που διοργανώθηκε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016  από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τη Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας – Ισότητας των Φύλων και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

Στην Ανάληψη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β.Λαμπρινός

Την πλατεία της Ανάληψης επισκέφθηκε το μεσημέρι της  Τρίτης 29 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να δει από κοντά ολοκληρωμένη, την ανάπλαση της περιοχής. Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τους κατοίκους, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα, επεσήμαναν ωστόσο και ορισμένες βελτιώσεις που θεωρούν ότι επιδέχεται το έργο, πέραν εκείνων που έτσι κι αλλιώς έγιναν κατά τη διάρκεια εκτελέσεώς του (επιλογή υλικών και άλλες).

Ένταξη του Μινωικού Πολιτισμού στις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες,  την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, η συνάντηση εργασίας που σηματοδοτεί την έναρξη της προετοιμασίας  της υποψηφιότητας ένταξης του Μινωικού Πολιτισμού στον θεσμό των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού» ο Δήμος

Στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα Τουρισμού», η οποία διεξάγεται στις Βρυξέλες σήμερα Τρίτη 29 Νοεμβρίου, συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου. Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμός του Δήμου κ. Gian Andrea Garancini βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Βελγίου όπου στο περιθώριο της ημερίδας, είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών,  μεταξύ των οποίων τους  Ευρωπαίους Επίτροπους  κ. Karmenu Vella και κ. Elzieta Bienkowska, την πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωκοινοβουλίου κ. Silvia Costa...

Σύσκεψη για τα αυθαίρετα συγκαλεί ο Δήμος

Ευρεία σύσκεψη με βασικό θέμα τα προβλήματα των οικιστών συγκαλεί ο Δήμος Ηρακλείου την προσεχή Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, στις 09.30 το πρωί,  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Στις Δαφνές ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Την Τοπική Κοινότητα Δαφνών επισκέφθηκε χθες το απόγευμα, Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Μαζί  ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Πασπάτης, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός, Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, Καθαριότητας κ. Χάρης Μαμουλάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρος Ινιωτάκης, Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκος Φακουρέλης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στην έκθεση Ανεμογιάννη

Την αναδρομική έκθεση του έργου του σπουδαίου Ηρακλειώτη σκηνογράφου Γιώργου Ανεμογιάννη επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Την έκθεση, η οποία πραγματοποιείται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου από 28/11 έως 15/12, διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη με τη συνεργασία των Δήμων Ηρακλείου και Αρχανών – Αστερουσίων και την υποστήριξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η «Λυρική στην Μεγάλη Οθόνη» ήρθε στο Ηράκλειο

Την ευκαιρία να απολαύσουν την «Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι, όπως την ανέβασε η Εθνική Λυρική Σκηνή,  είχαν οι Ηρακλειώτες που γέμισαν το Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου το βράδυ του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου. Η παράσταση προβλήθηκε ταυτόχρονα σε 13 πόλεις της Ελλάδος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη»,  στο οποίο συμμετείχε και το Ηράκλειο μετά τις σχετικές ενέργειες του Δήμου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού.

Ημερίδα με θέμα «Η διαχείριση Φυσικών Κινδύνων στην Κρήτη»

Το Γραφείο Πολιτικής  Προστασία του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η διαχείριση  Φυσικών Κινδύνων στην Κρήτη». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 29/11/2016 στην αίθουσα του Πειραματικού του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, Πλαστήρα & Ρωμανού και ώρα 09:30πμ.

Εσπερίδα για τα « Ταλαία Όρη: Μυθολογία, Ιστορία, Παράδοση, Φύση» στο Πολύκεντρο

Οι Εθελοντές Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου και ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου  συνδιοργανώνουν εσπερίδα με θέμα: « Ταλαία Όρη: Μυθολογία, Ιστορία, Παράδοση, Φύση», την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (οδός Ανδρόγεω).

Προβλήματα στην παροχή νερού λόγω ζημιάς στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω ζημίας στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, έχει διακοπεί η παροχή νερού τις παρακάτω περιοχές:

 

Εκδήλωση για «Το πένθος στη ζωή του παιδιού»

"Το πένθος στη ζωή του παιδιού" είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 29/11/2016 και ώρα 17:30 στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» (Ανδρόγεω 2). 

Έναρξη προγραμμάτων για μαθητές από τα δημοτικά αθλητικά κέντρα Ηρακλείου

Η Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου και ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ανακοινώνουν ότι από τις 5 Δεκεμβρίου του 2016 ξεκινούν τα φετινά προγράμματα για μαθητές «Γνώρισε τα Ολυμπιακά Αθλήματα», «Αθλητική Εκδρομή», «Γνώρισε τα Παραολυμπιακά Αθλήματα» και «Παιχνίδια στο νερό». 

Εγκαινιάστηκε o βιοκλιματικός Βρεφονηπιακός Σταθμός Αγίας Αικατερίνης

Με μια σεμνή  αλλά και ουσιαστική τελετή εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη  Λαμπρινό και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, ο ΙΣΤ Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός,  στο προάστιο της Αγίας Αικατερίνης. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2012 και συμβασιοποιήθηκε στα τέλη του 2013. Η κατασκευή  του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2014 και ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2015.  Είναι δυναμικότητας 100 παιδιών, εκ των οποίων  οι δέκα θέσεις είναι για ΑΜΕΑ και λειτουργεί κανονικά από το ξεκίνημα της σχολικής σεζόν 2016-2017. 

Ξεκινάει στις 5 Δεκεμβρίου το φετινό πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους»

Ξεκινάει στις 5 Δεκεμβρίου του 2016 το πρόγραμμα «Αθλητισμός για Όλους 2016-2017» (Π.Α.γ.Ο.) στον Δήμο Ηρακλείου.  Το πρόγραμμα  διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού και τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και υλοποιείται στους παιδικούς σταθμούς (ΚΕΠΑ), στα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η, σε κοινωφελείς χώρους, σε όλες τις δημοτικές κοινότητες και στα δημοτικά αθλητικά κέντρα της πόλης μας, από ειδικευμένο προσωπικό καθηγητών φυσικής αγωγής. 

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 1/12/16

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 1/12/16 και ώρα 12.00 με μοναδικό θέμα: Θέσπιση προδιαγραφών τοπογραφικών διαγραμμάτων που συνοδεύουν τις αιτήσεις παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων στην πόλη του Ηρακλείου και εισήγηση για τροποποίηση των 602/2015 και  2/2016 Αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την  414/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε τους εθελοντές ξεναγούς

Τους ξεναγούς εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων τίμησαν σήμερα η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Εθελοντισμού κ.Αριστέα Πλεύρη και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. κ. Gian Andrea Garancini.

Επιστημονική ημερίδα για την κακοποίηση της γυναίκας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο

Επιστημονική ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 μετά το μεσημέρι. Την ημερίδα διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου.  

H «Τραβιάτα» στο Πολιτιστικό το Σάββατο 26 Νοεμβρίου

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου  στις 20.00  , θα γίνει η προβολή της όπερας «Τραβιάτα», του Τζουζέπε Βέρντι. Η παράσταση προβάλλεται ταυτόχρονα σε 13 πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη» και η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Τουριστική προβολή του Ηρακλείου μέσω Ραδιοταξί

Τις δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορα θέματα της πόλης του Ηρακλείου διερεύνησαν σε συνάντηση που είχαν στη Λότζια ο Εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού και επιχειρηματικότητας του Δήμου κ. κ. Gian Andrea Garancini με τον πρόεδρο του Ραδιοταξί «Κνωσός» κ. Μανόλη Ψιλλάκη και τα μέλη της διοίκησης.

Πρόγραμμα ξεναγήσεων στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου- Πρώτη ξενάγηση το Σάββατο 26/11

Πρόγραμμα ξεναγήσεων στο ιστορικό κέντρο και στα πολιτιστικά μνημεία του Ηρακλείου διοργανώνουν οι Εθελοντές Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου και το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης  της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής  Κρήτης «Αγία Αικατερίνη Σιναιτών».

«Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας » από το Δήμο Ηρακλείου και τη Βικελαία Βιβλιοθήκη

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου προσκαλούν τους Ηρακλειώτες σε μια σειρά παρουσιάσεων θεμάτων που αφορούν την Κρητική Ιστορίας

Δήμαρχος Ηρακλείου: «Δεν υπαναχωρούμε από τους στόχους μας– Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί»

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημότες για την στήριξη καθώς και για την κριτική τους. Και να τους πω, με την σιγουριά που μου δίνει η εμπειρία των δυο προηγούμενων χρόνων , η ποιότητα των συνεργατών μου και η δική τους συμμετοχή, πώς, παρότι οι στόχοι μας είναι μεγάλοι, δεν υπαναχωρούμε από αυτούς ούτε χιλιοστό. Θα τα καταφέρουμε. Και θα καταφέρουμε όλοι μαζί». Με αυτή την φράση έκλεισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τον δημόσιο απολογισμό της μέχρι στιγμής θητείας της παρούσας δημοτικής αρχή, τον οποίο παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. 

Με επιτυχία η ημερίδα για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Βενετοκρατούμενη Κρήτη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Παιδεία και Εκπαιδευτικό σύστημα στην Βενετοκρατούμενη Κρήτη»  που διοργάνωσε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016  η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο. 

Τα Εγκαίνια του ΙΣΤ Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίας Αικατερίνης την Παρασκευή

Τα εγκαίνια του ΙΣΤ Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Δήμου Ηρακλείου, στην οδό Λουδοβίκου Παστέρ στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρα 17:00. 

Στο Ηράκλειο η τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων του 2017

Μια ακόμη σπουδαία αθλητική διοργάνωση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά οι Ηρακλειώτες το προσεχές καλοκαίρι. Όπως ανακοίνωσε η FIBA την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Νέων Ανδρών του 2017 θα διεξαχθεί στην Κρήτη, από τις 15 έως τις 23 Ιουλίου. Η πρώτη φάση θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά και το Ρέθυμνο και η τελική φάση στο Ηράκλειο, με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ηρακλείου, την ΕΟΚ και την FIBA.

Ανακαίνιση στο ΚΕΠ Νέας Αλικαρνασσού

Λόγω προγραμματισμένης ανακαίνισης και εργασιών του χώρου του ΚΕΠ στη Νέα Αλικαρνασσό,  την Πέμπτη 24/11/2016 και Παρασκευή 25/11/2016 το εν λόγω ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου, θα διακόψει  την λειτουργία του και θα επαναλειτουργήσει το Σάββατο 26/11/16 (από 8 πμ-14.00 μμ).

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 13:00 μ.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Βιωματικό σεμινάριο κατασκευής σαπουνιού στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Δειλινών

Βιωματικό σεμινάριο για την κατασκευή του σαπουνιού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 στο ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Δειλινών της 3ης Δημοτικής Κοινότητας.

Εκδρομή σε Πανασό και Γέργερη από τις Εθελοντικές Ομάδες Τουρισμού και Πολιτισμού

Συνεχίζουν τις θεματικές εκδρομές και τις ξεναγήσεις για τους δημότες στην ενδοχώρα οι Εθελοντικές Ομάδες Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου. Έτσι την ερχόμενη Κυριακή 27 Noεμβρίου το θέμα της εκδρομής είναι «Ελιά, Κρασί, Τυρί»

4ο Φεστιβάλ Παιδικού / Νεανικού τραγουδιού - Υποβολή Αιτήσεων μέχρι 13/01/2017

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου,  το Κέντρο Ειδικών Παιδιών του Αγίου «Σπυρίδωνα» προσκαλεί  για άλλη μια χρονιά , τα παιδιά και τους νέους που αγαπούν το τραγούδι,  να  συμμετάσχουν στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικού / Νεανικού Τραγουδιού. Με εργαλεία την μουσική και το τραγούδι, δίδετε η ευκαιρία στους νέους μας, να εκφράσουν, και να αναδείξουν ,ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού τους, να αναπτύξουν την αξία του ευγενούς συναγωνισμού ,να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και παράλληλα, να βοηθήσουν τον σκοπό της εκδήλωσης.

Διανομή προϊόντων από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Συνδρομής Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016», το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, με σκοπό την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, θα προβεί στη διανομή προϊόντων (πορτοκάλια, μήλα & λάχανα) ως εξής:

Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο

Ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου (αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου) την Τετάρτη 23  Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006, προκειμένου να συζητηθεί ο Απολογισμός της Δημοτικής Αρχής για την διετία 2014 – 2016.

Εορταστική εκδήλωση του Συνδέσμου Λασιθιωτών Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Κέντρο

Ο Σύνδεσμος Λασιθιωτών Ηρακλείου “Το Οροπέδιο” σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 30/11 στις 8:30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου). Η εκδήλωση πραγματοποιείται προς τιμήν όλων των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδέσμου, και ιδιαίτερα όσων συνέβαλαν στο να έχουμε οι Λασιθιώτες το δικό μας σπίτι σήμερα (Εθνικής Αντιστάσεως 176).

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 25/11/2016

Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Στη γενική συνέλευση του Eurocities o Δήμος

Με τη συμμετοχή πόλεων της Ε.Ε πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο η ετήσια γενική συνέλευση του EYROCITIES του μεγαλύτερου δικτύου πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των γειτονικών χωρών. Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας και την ανάπτυξη στενότερων σχέσεων με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετείχε στην γενική συνέλευση με εκπρόσωπο τον Εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού κ. Gian Αndrea Garancini.

Ο Δήμος Ηρακλείου και η ΣΕΑΠ με εκδήλωση τίμησαν την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που τιμάται  ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Αντιδημαρχίες Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου όπου η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου εκτέλεσε μελωδίες από έργα Ελλήνων συνθετών.

Η πρέσβειρα της Αργεντινής στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό

Τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, η πρέσβειρα της Αργεντινής Carolina Pérez Colman. Η  κα. Pérez Colman συζήτησε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου θέματα πολιτισμού και τουρισμού

Τα άδεια μελανοδοχεία και τα τόνερ στην ανακύκλωση στον Δήμο Ηρακλείου

Την εφαρμογή ενός νέου προγράμματος ανακύκλωσης που στοχεύει στη συλλογή των άδειων μελανοδοχείων και των τόνερ των εκτυπωτών, των συσκευών fax, κ.λπ. ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου.

Συνεδρίασε η Διαπαραταξιακή για το προσφυγικό

Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016,  στη Λότζια η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου με θέμα το προσφυγικό, μετά και την χθεσινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης και την απόφαση ανάθεσης του συντονισμού του έργου φιλοξενίας των προσφύγων στο νησί στις Αναπτυξιακές Εταιρείες. 

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων το Σάββατο στη Βασιλική Αγ.Μάρκου

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που τιμάται  ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, διοργανώνει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τη ΣΕΑΠ.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 21/11/2016

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Ημερίδα με θέμα «Παιδεία και Εκπαιδευτικό σύστημα στην Βενετοκρατούμενη Κρήτη»

Ημερίδα με θέμα «Παιδεία και Εκπαιδευτικό σύστημα στην Βενετοκρατούμενη Κρήτη» διοργανώνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016  και ώρα 09:00 η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο. 

Ενημερώθηκαν οι πρόεδροι των κοινοτήτων του Ηρακλείου για το Προσφυγικό

Συνάντηση με τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Ηρακλείου είχε το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου,  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια,  η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου για το Προσφυγικό. 

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για ενοικίαση ξύλινων σπιτιών & συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό

Στο πλαίσιο των εργασιών για το στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, να καταθέσουν αίτηση στα γραφεία της ΔΗΚΕΗ (Νέα Αλικαρνασσό, παλιό Δημαρχείο) με τα παρακάτω δικαιολογητικά:  

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Φάμελλο ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός , το μεσημέρι της  Δευτέρας 14 Νοεμβρίου. 

Προσφορά γάλακτος από τους Σχολικούς φύλακες του Δήμου προς το Δημοτικό Παντοπωλείο

Σε μια κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας προχώρησαν οι Σχολικοί Φύλακες του Δήμου Ηρακλείου προσφέροντας εβαπορέ γάλα στο Δημοτικό Παντοπωλείο.

Προσέφεραν βιβλία στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου

Σε μία πολύτιμη δωρεά προχώρησε η εταιρεία ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ ΧΑΡΤΙΚΑ ΑΕΒΕ που προσέφερε στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της ΔΗΚΕΗ βιβλία βιβλίων για τις βιβλιοθήκες των Κέντρων.

Παραμύθια, πεντόβολα και κούκλες από το ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού στα παιδιά του 1ου Δ.Σ.

Δράση με θέμα «Αλληλεπίδραση γενεών - παραμύθια – παιχνίδια μιας άλλης εποχής» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας  του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Παππούδες και γιαγιάδες άφησαν στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και  έδειξαν στα παιδιά πως έφτιαχναν κούκλες, πως έπαιζαν πεντόβολα ενώ τους αφηγήθηκαν και παραμύθια.  

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 14/11/16

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Δευτέρα 14/11/2016 και ώρα 13.00 με τα θέματα που θα βρείτε στο παρακάτω link

http://idomeneas.heraklion.gr/files/zwhs/poiotita14.11.2016.pdf

Παρατείνεται έως τις 11/01/2017 η διαδικασία ανανέωσης των αδειών πωλητών λαϊκών αγορών

Από το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εμπορίου, ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την Απόφαση Υπ. Οικονομίας, Ανάπτ. & Τουρισμ. 113848/31-10-2016 ( ΦΕΚ 3550/3-11-2016,τ.Β), η διαδικασία αξιολόγησης και ελέγχου των προβλεπόμενων δικαιολογητικών, καθώς και η ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας για την ανανέωση των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών, η οποία προβλέπεται στην παρ. 2 του αρθρ. 39 του Ν. 4264/2014(Α΄118) ,όπως ισχύει, παρατείνεται έως τις 11-01-2017.Έως τότε οι υφιστάμενες άδειες διατηρούνται σε ισχύ.

Πρόσκληση συμμετοχής στην εκπαιδευτική ομάδα εποπτείας επαγγελματιών κοινωνικών λειτουργών

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης, διοργανώνουν ομάδα εποπτείας των επαγγελματιών κοινωνικών λειτουργών που στελεχώνουν τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Σκοπός της ομάδας είναι να παρέχει ένα ασφαλές πλαίσιο υποστήριξης σε  προβλήματα που συναντά ο κάθε επαγγελματίας στην καθημερινή κλινική πρακτική. Μεταξύ των ειδικών στόχων της ομάδας είναι η συναισθηματική έκφραση και διαχείριση προσωπικών δυσκολιών που διακινεί στον επαγγελματία η εξυπηρέτηση δύσκολων περιπτώσεων, η πρόληψη του συνδρόμου της επαγγελματικής εξουθένωσης καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων για τη διαχείριση επαγγελματικών και προσωπικών καταστάσεων. Η ομάδα αποσκοπεί στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας καθώς και στη διευκόλυνση της επαγγελματικής ζωής των επαγγελματιών.

Ημερίδα για το πένθος στη ζωή του παιδιού

Ημερίδα για το ευαίσθητο θέμα του πένθους στη ζωή του παιδιού πρόκειται να διοργανώσει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος».

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την εορτή του Αγίου Μηνά

        Η εορτή του Αγίου Μηνά συνδέεται άρρηκτα με την ιστορική και κοινωνική πορεία της πόλης μας από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Αποτελεί πάντα ημέρα πάνδημης σύναξης και θρησκευτικής ανάτασης για το Ηράκλειο.

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πρόγραμμα 'Πόλη σε Πόλη χτίζουμε την Ευρώπη'

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο τη στρατηγικής εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει  μετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «Πόλη σε πόλη χτίζουμε την Ευρώπη» που εντάσσεται στις πρωτοβουλίες «Η Ευρώπη για τους πολίτες» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Δήμος Ηρακλείου απένειμε το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» στον Peter Bien

Μια λιτή αλλά ουσιαστική βραδιά  πολιτισμού,  αφιερωμένη στον κορυφαίο μελετητή διεθνώς του Νίκου Καζαντζάκη, τον ομότιμο καθηγητή της Αγγλικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Dartmouth των Η.Π.Α κ. Peter Bien,  καθώς και στον ίδιο τον μεγάλο Κρητικό συγγραφέα, έζησαν όσοι γέμισαν το βράδυ της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου την Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Ο Δήμος Ηρακλείου, δια του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού,  απένειμε στον κ. Bien το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» για την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του στην οικουμενική προβολή και μελέτη του έργου του Νίκου Καζαντζάκη. 

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ Τεμένους στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής  της ΔΗΚΕΗ του Δήμου Ηρακλείου επισκέφθηκαν  οι μαθητές του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Τεμένους (ΚΔΑΠ), στα πλαίσια του προγράμματος εκπαίδευσης οδικής συμπεριφοράς

Σύσκεψη στη Λότζια για την περιοχή μεταξύ Υγειονομικού και Πολιτιστικού Κέντρου

Με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνου Παττακού πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με συναρμόδιες Υπηρεσίες σήμερα Τετάρτη 09/11/2016 και ώρα 10:00  στην αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου του Δήμου Ηρακλείου  για ενημέρωση και ανάληψη ενεργειών για το παρακάτω θέμα:

« Έγγραφη διαμαρτυρία Πολιτιστικού Συλλόγου Λακιωτών Ηρακλείου και κατοίκων της περιοχής Πολιτιστικού και Υγειονομικού κέντρου, για τα προβλήματα της περιοχής».

Πιστώνονται τα Προνοιακά Επιδόματα από τον Δήμο

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται η πίστωση λογαριασμών 3.731 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μονίμων κατοίκων των Δήμων Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων, Βιάννου, Γόρτυνας, Μινώα Πεδιάδος, για το δίμηνο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 η οποία  θα ξεκινήσει  από  τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου  2016.

Με τον κορυφαίο μελετητή του Νίκου Καζαντζάκη P. Bien συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Τον ομότιμο καθηγητή της Αγγλικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Dartmouth των Η.Π.Α, κορυφαίο μελετητή, διεθνώς, του Νίκου Καζαντζάκη κ. Peter Bien υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Λότζια σήμερα, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. 

Στοχευμένες δράσεις αλληλεγγύης τις ημέρες των Χριστουγέννων από τον Δήμο Ηρακλείου

Με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου συναντήθηκε χθες η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη προκειμένου να συζητήσει θέματα και να οργανώσει στοχευμένες δράσεις ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Εργασίες αναμένεται να διακόψουν την παροχή νερού σε περιοχές του Ηρακλείου

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω αναγκαίων εργασιών από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) στο δίκτυο από το Φράγμα Αποσελέμη, πρόκειται να διακοπεί η παροχή νερού προς το Ηράκλειο αύριο Τετάρτη 09-11-2016  από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.

Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός: «Το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου παράδειγμα γενναιότητος»

Στις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 150 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου παρευρέθηκε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Εκδρομή σε Αρκάδι, Ελεύθερνα και Μαργαρίτες από την Ομάδα Εθελοντών Τουρισμού του Δήμου

Η Ομάδα  Εθελοντών  Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνει περιήγηση στο  Βορειανατολικό Ρέθυμνο, την ερχόμενη  Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.

Κατακτώντας ένα …Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

 Ένα … Χριστουγεννιάτικο Κάστρο θα στηθεί φέτος στην Πλατεία Ελευθερίας και θα επιδιώξει να κατακτήσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων! Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Ηρακλείου με την οργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΗ) υπόσχεται όμορφες γιορτινές στιγμές ξενοιασιάς στο κέντρο της πόλης.  

Στις 23 Νοεμβρίου ο απολογισμός του Δημάρχου Ηρακλείου B. Λαμπρινού

Στις 23 Νοεμβρίου 2016, ώρα 18.00, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την οποία ο Δήμαρχος Ηρακλείου  θα παρουσιάσει τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για την διετία 2014-2016.  

Προσφορά αλληλεγγύης στη μνήμη του Φαίδωνα Βαρδαβά από τις Δημοτικές Κοινότητες

Οι πρόεδροι και τα συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου στην είδηση του θανάτου του Φαίδωνα Βαρδαβά, που υπηρέτησε το Δήμο επί μακρόν, σε έκτακτες συνεδριάσεις των αποφάσισαν:

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για υποχρεωτική ασφάλιση μικρών επιχειρηματιών υπαίθρου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με ομόφωνη απόφαση του στη συνεδρίαση της 26ης Οκτωβρίου 2016, αποδέχεται την πρόταση- παρέμβαση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση της νομοθετικής ρύθμισης που ορίζει ότι οι μικροί επιχειρηματίες των οικισμών με πληθυσμό κάτω των 2000 κατοίκων θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ.

Την Τετάρτη 9/11 η απονομή του Βραβείου «Νίκος Καζαντζάκης» στον ομότιμο καθηγητή κ. Peter Bien

            Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ώρα 20:00, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός θα απονείμει το εφετινό Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» στον κ. Peter Bien, ομότιμο καθηγητή της Αγγλικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Dartmouth των Η.Π.Α, κορυφαίο σήμερα μελετητή, διεθνώς, του Νίκου Καζαντζάκη. 

Υπεγράφη ο φάκελος διεκδίκησης του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ 2019

Τον φάκελο διεκδίκησης του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Μπάσκετ του 2019 υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός , την Παρασκευή  4 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της διοικούσας επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού στο γραφείο του στη Λότζια. 

Δήμος Ηρακλείου και Αστυνομία μαζί στην μάχη κατά της παράνομης στάθμευσης

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Υποστράτηγο κ. Ανδρέα Δασκαλάκη είχε το πρωί της Παρασκευής 4 Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Συνάντηση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής με Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας και Υποδιοικητή ΥΠΕ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρό και τον Υποδιοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Στέλιο Δημητρακόπουλου είχε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη, στη Λότζια. 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 10/11/2016

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Δημιουργία ομάδας Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου

Μετά τη δημιουργία Ομάδας Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο Ηρακλείου ξεκινάει κύκλος επισκέψεων στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου, με σκοπό τη διασύνδεση των εθελοντών με τα μέλη τους και την υλοποίηση κοινών δράσεων.

Διακοπή νερού λόγω εργασιών σε Πατέλες, Κηπούπολη, Ατσαλένιο, Θέρισσο, Μασταμπά

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω απαραίτητων εργασιών, θα διακοπεί η υδροδότηση από την δεξαμενή Δ4 της ΔΕΥΑΗ την Δευτέρα 07-11-2016 και ως εκ τούτου, θα παρουσιαστούν προβλήματα διανομής νερού

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 7/11/2016

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 07  Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010,  προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Τη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου για το Προσφυγικό ενημέρωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Την πεποίθησή του ότι η έλευση και η ενσωμάτωση των προσφύγων στην Κρήτη μπορεί να γίνει με ελάχιστες ή καθόλου συνέπειες για την οικονομία του νησιού, επανέλαβε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης κ. Βασίλης Λαμπρινός στην ενημέρωση που έκανε στην διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου για το Προσφυγικό,  το πρωί της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου. 

Δωρεάν εισιτήρια για τους ωφελούμενους του Κέντρου Αστέγων από το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου

«Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική κίνηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου και τον πρόεδρο του κ. Καλλέργο Βουλγαράκη αφού με τον τρόπο αυτό οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να μετακινούνται δωρεάν ενώ παράλληλα λειτουργεί υποστηρικτικά και προς την ουσιαστική προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να σταθεί στο πλευρό μίας ευάλωτης ομάδας συμπολιτών μας» όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη.

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής η Συντονιστική Επιτροπή ΠΕΔ Κρήτης

Σημαντικές συναντήσεις για το Προσφυγικό είχε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ. Κρήτης. 

Ομιλία στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγίας Τριάδας

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης, ομιλία στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγίας Τριάδας με θέμα «Ανταλλαγή εμπειριών και συναισθημάτων ανάμεσα στις γενιές».

Εκδηλώσεις από το ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ Φορτέτσας

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η.) 4ης Δημ. Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, πρόκειται να υλοποιήσει τις ακόλουθες δράσεις:

Το Ηράκλειο στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν»

Το Ηράκλειο είναι η μοναδική πόλη της Κρήτης που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν». Η συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου υποστηρίχθηκε από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco με την καταλυτική συμβολή της Προέδρου της κ. Μαρίας –Αικατερίνης  Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα. 

Θετική εισήγηση στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την Αίτηση Αναστολής της ΔΕΠΤΑΗ

Εκδικάστηκε σήμερα, Τρίτη 1η Νοεμβρίου 2016,  στο Ελεγκτικό Συνέδριο,  η Αίτηση Αναστολής της ΔΕΠΤΑΗ κατά της απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού περί  απένταξης της Ά φάσης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, η οποία ελήφθη τον Φεβρουάριο του 2014, και της επιβληθείσας δημοσιονομικής διόρθωσης συνολικού ποσού 11.814.687,43 ευρώ. 

Ορκωμοσία των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ στη Λότζια

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, διότι με τη σημερινή ορκωμοσία λύνεται το πρόβλημα της εργασιακής ανασφάλειας για εσάς, κάτι που αποτελούσε επιθυμία και της παρούσας δημοτικής αρχής. Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία και ευελπιστώ ότι με την προσθήκη των καινούργιων εργαζομένων θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση στο επίπεδο καθαριότητας της πόλης».

Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα θα έχει την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου η Συντονιστική Επιτροπή της ΠΕΔ Κρήτης για το Προσφυγικό. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί,  στο γραφείο του κ. Μουζάλα στην Αθήνα. 

«Η Παιδεία Οδηγεί» - Ημερίδα στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου – Βιωματικές δράσεις σε σχολεία

Οι Αντιδημαρχίες Παιδείας και Πολιτισμού - Εθελοντισμού σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, τις Σχολικές Δραστηριότητες Π.Ε. Ηρακλείου, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, τον Εθελοντικό Σύλλογο Ε.ΣΥ. ΠΡΟ.Τ.Α., τη ΔΗ.Κ.Ε.Η. και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνουν την ημερίδα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης με θέμα:

Πεδία …παίζειν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου από τον Μανώλη Μαριδάκη

Έκθεση γλυπτικής με θέμα «Πεδία …Παίζειν» του Μανώλη Μαριδάκη θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα εστιατορίου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Το Ηράκλειο στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Λουγκάνο της Ελβετίας

 Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ελβετίας, που πραγματοποιείται στην πόλη του Λουγκάνο, από την Κυριακή 30 Οκτωβρίου μέχρι και την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016,  συμμετέχει για πρώτη φορά ο Δήμος Ηρακλείου. Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ελβετίας συμμετέχουν περισσότεροι από 400 εκθέτες από ολόκληρο τον κόσμο ενώ ο μέσος όρος επισκεπτών ξεπερνά τις 20.000 ημερησίως από ολόκληρη την Ελβετία αλλά και από την γειτονική Βόρεια Ιταλία

Candia – Ο δρόμος του νερού και οι κρήνες

Οι Εθελοντικές Ομάδες Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν εσπερίδα με θέμα «Candia  – Ο δρόμος του νερού και οι κρήνες» με εισηγήτρια την κ. Αθηνά Κυριακάκη – Σφακάκη (ξεναγός – συγγραφέας).

Συλλυπητήρια από την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου για τον θάνατο του Φαίδωνα Βαρδαβά

Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της  Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του Φαίδωνα Βαρδαβά για την απώλεια του. 

Στον ομότιμο καθηγητή της Αγγλικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας κ.P.Bien το βραβείο 'Νίκος Καζαντζάκης'

Στις 9 Νοεμβρίου, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ώρα 20:00, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός θα απονείμει το εφετινό Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» στον κ. Peter Bien, ομότιμο καθηγητή της Αγγλικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Dartmouth των Η.Π.Α, κορυφαίο σήμερα μελετητή, διεθνώς, του Νίκου Καζαντζάκη.

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το θάνατο του Φαίδωνα Βαρδαβά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε έκτακτη συνεδρίαση του, σήμερα Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του πρώην Δημοτικού Συμβούλου, προέδρου της ΔΕΥΑΗ και Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων,  Φαίδωνα Βαρδαβά, αποφάσισε ομόφωνα, τιμώντας την μνήμη του, όπως:

Σε κατάσταση ετοιμότητας το γραφείο Πολιτικής Προστασίας για καταιγίδες

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ., για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες από σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016  έως αύριο Τρίτη 01 Νοεμβρίου 2016.

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής τα παιδιά του ΚΔΑΠ Νέας Αλικαρνασσού

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της  Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) πραγματοποίησε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) Νέας Αλικαρνασσού την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016.

Έκθεση φωτογραφίας 'Χτίστες' στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Το ΤΕΕ - ΤΑΚ υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας "Χτίστες" της Μαρίας Χουλάκη, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Η. για προβλήματα υδροδότησης

Από την Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης στον οικισμό των Αθανάτων και τις περιοχές Λόφο Λειβάδας,  Πανεπιστημίου και Αγίου Νικολάου Αντωνίου

Σύσκεψη και αυτοψία στο αμαξοστάσιο του Δήμου

Ευρεία σύσκεψη με υπηρεσιακά στελέχη και εκπροσώπους φορέων συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Χάρης Μαμουλάκης, στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Ηρακλείου, το πρωί της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου. 

Δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας για 28η Οκτωβρίου

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σύμβολο αντίστασης, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας για την ελευθερία της Πατρίδας

Επετειακές εκδήλωσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου από τα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η.

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχής Αγ. Ιωάννη της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Σκέπης και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποίησε εκδήλωση σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016.

Εκδήλωση στο ΚΔΑΠ Αγίου Ιωάννη για την φροντίδα και την προστασία των ζώων

Εκδήλωση για την φροντίδα των ζώων συντροφιάς, την προστασία των αδέσποτων ζώων και γενικότερα για τον σεβασμό απέναντι στα ζώα πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου στην περιοχή του  Αγίου Ιωάννη.

Αποταμιεύοντας …εμπειρίες ζωής - Ομιλία στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγίας Τριάδας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης στις 31 Οκτωβρίου και σε μία προσπάθεια διαφορετικής προσέγγισης του θέματος, το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας της 1ης Δημοτικής Κοινότητας (Αγίας Τριάδας) προσκαλεί τα μέλη και τους κατοίκους της Κοινότητας σε ομιλία με θέμα «Ανταλλαγή εμπειριών και συναισθημάτων ανάμεσα στις γενιές».

Συζήτησαν το νέο Σχέδιο Νόμου για την ανακύκλωση Δήμος Ηρακλείου και καταστηματάρχες

Σύσκεψη με θέμα το νέο Σχέδιο Νόμου για την ανακύκλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, στη Λότζια.

Η πόλη του Ηρακλείου συμμετέχει ενεργά στο Δίκτυο Ιστορικών και Πολιτιστικών πόλεων της UNESCO

Mε την υιοθέτηση της «Διακήρυξης του Ναντζίνγκ» ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Παγκόσμιου Φόρουμ των Ιστορικών και Πολιτιστικών πόλεων που πραγματοποιήθηκε στην παλιά πρωτεύουσα της Κίνας 23-25 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα της UNESKO.

H προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των πόλεων σύμφωνα με το κείμενο της Διακήρυξης αποτελεί πολύτιμο και αναγκαίο εργαλείο για την επίτευξη των 17 στόχων που προβλέπει η Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών για την αειφόρο ανάπτυξη στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο της σύσκεψης Habitat III του ΟΗΕ.

Παραδόθηκε στον Δήμο Χερσονήσου η αρμοδιότητα καταβολής προνοιακών επιδομάτων

Ο Δήμος Ηρακλείου παρέδωσε στον Δήμο Χερσονήσου,  3ο κατά σειρά  παραλαβής Δήμο (μετά τους Δήμους Μαλεβιζίου και Φαιστού) της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, την αρμοδιότητα καταβολής προνοιακών επιδομάτων.

Τη χρήση μικρών λεωφορείων για την μετακίνηση των πολιτών εξετάζει ο Δήμος

Η πρόθεση του Δήμου Ηρακλείου να προχωρήσει στην επικαιροποίηση και στην πιλοτική εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης της παλιάς πόλης αναπτύχθηκε σήμερα Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της συνάντησης του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Καλλέργο Βουλγαράκη και υπηρεσιακά στελέχη.

Σε τροχιά υλοποίησης τα συμπληρωματικά έργα αποχέτευσης στον πρώην Δήμο Παλιανής

Ένα σημαντικό έργο που θα δώσει λύση στη μόλυνση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων ενώ παράλληλα θα προστατεύσει και τη δημόσια υγεία στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Παλιανής μπαίνει από χθες σε τροχιά υλοποίησης.

Εκδρομή από τις Εθελοντικές Ομάδες Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Tην Κυριακή 30 Οκτωβρίου οι Εθελοντικές Ομάδες Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν εκδρομή στα χωριά Βούτες, Πετροκέφαλο, Πενταμόδι, Άγιο Μύρωνα και Πυργού. 

Συμμετοχή του Δήμου σε διεθνές φόρουμ στην Κίνα

Σημαντική ευκαιρία για την προβολή του Ηρακλείου στην μακρινή Κίνα αλλά και να αντλήσει σημαντικά στοιχεία και καλές πρακτικές για την κοινωνική οργάνωση και άλλους τομείς έχει ο Δήμος, με τη συμμετοχή του στο δεύτερο φόρουμ για την αειφόρο ανάπτυξη των ιστορικών και πολιτιστικών πόλεων που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο είχε το πρωί της Τρίτης 25 Οκτωβρίου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Βραβείο Gold στον Δήμο για το ασύρματο δίκτυο

Με  Gold βραβείο στην ενότητα Liveable City, στην κατηγορία Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών και Διακυβέρνηση βραβεύθηκε την Δευτέρα 24/10/2016 ο Δήμος Ηρακλείου για το ασύρματο δίκτυο της πόλης. Η βράβευση έγινε στα πλαίσια των Best City Awards 2016 τα οποία ανακοινώθηκαν στο χώρο « Τεχνόπολης» του Δήμου Αθηναίων. Τα Best City Awards επιβραβεύουν πρακτικές που καθιστούν τις πόλεις «ευφυείς» και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους. 

Σύσκεψη με θέμα το νέο Σχέδιο Νόμου για την ανακύκλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λότζια

Σύσκεψη με θέμα το νέο Σχέδιο Νόμου για την ανακύκλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, στη Λότζια με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου.

Δήμαρχος Ηρακλείου: Μια ράμπα ΑμεΑ σημαντικότερη από οποιαδήποτε τιμητική εκδήλωση

«Μια καινούργια ράμπα ΑμεΑ ή η βελτίωση των ήδη υφιστάμενων είναι σαφώς σημαντικότερη για αυτούς τους ανθρώπους από οποιαδήποτε τιμητική εκδήλωση». Με αυτή την δήλωση, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασιλής Λαμπρινός,  ο οποίος υποδέχτηκε το πρωί του Σαββάτου 22 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Λότζια τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας που διακρίθηκαν  στους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες, τόνισε την σημασία που δίνει η δημοτική αρχή στην βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας με κινητικά προβλήματα.

Κάλεσμα για εκδρομή από τις εθελοντικές ομάδες Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου

Oι Εθελοντικές Ομάδες Tουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνουν και φέτος μια σειρά θεματικών εκδρομών για τους δημότες. Αυτές οι εκδρομές θα έχουν σαν στόχο να αναδείξουν θέματα, όπως τον πολιτισμό, την παράδοση, την διατροφή, την ποικιλομορφία της κρητικής γης, καθώς επίσης και να προβάλουν πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία αξιόλογων περιοχών και χωριών του νησιού μας.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 26/10/2016

Σε συνεδρίαση Δημοτικού Συβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη  26  Οκτωβρίου  2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 25/10/16

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τρίτη 25/10/2016 και ώρα 13.00 με τα παρακάτω θέματα:

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των αγώνων του 4ου Τουρνουά Εργαζομένων Βόλλευ 2016

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των αγώνων του 4ου Τουρνουά Εργαζομένων Βόλλευ 2016 του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 27/10/2016

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Στη Λότζια στις 22/10 οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες

Τους αθλητές και τις αθλήτριες της Εθνικής μας Ομάδας που διακρίθηκαν στους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα υποδεχθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. 

Ξεκινά την Δευτέρα η μεταφορά της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο κτήριο Αχτάρικα

Ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016, η μεταφορά της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης από τους μισθωμένους χώρους, στο κτήριο Αχτάρικα. 

Άνοιξε τις πύλες του το 3ο Ειδικό Σχολείο και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου

 

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016 ο αγιασμός στο νεόδμητο 3ο Ειδικό Σχολείο Ηρακλείου και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο στην περιοχή του Άη Γιάννη Χωστού.

Μεγάλη ανταπόκριση στην δράση του Δήμου Ηρακλείου 'Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου'

 

Κάτι παραπάνω από  συγκινητική ήταν η προσφορά των συνανθρώπων μας που μετείχαν  στη  δράση με τίτλο "Νοιάζομαι για το συμμαθητή μου" που πραγματοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής με σκοπό τη συλλογή σχολικών ειδών και τη διάθεσή τους σε 170 μαθητές από 90 οικογένειες του Ηρακλείου.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων

Με την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου κ. Βασιλική Συθιακάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός το πρωί της Τετάρτης 19ης Οκτωβρίου, στο γραφείο του στην Λότζια. 

2017: Έτος Νίκου Καζαντζάκη – Διεθνές συνέδριο για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Καζαντζάκη

Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, σε συνεργασία με το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, το «Εργαστήριο για τη μελέτη της Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, διοργανώνει Διεθνές Συνέδριο με θέμα:

«Η Θέση του Νίκου Καζαντζάκη στην Εκπαίδευση,

στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό».

                        (Εκδοχές πρόσληψης στη Διδασκαλία και στην Έρευνα).

Διανομή προϊόντων από το Δήμο στους δικαιούχους του Προγράμματος Επισιτιστικής Συνδρομής

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Συνδρομής Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016», το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, με σκοπό την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, θα προβεί στη διανομή προϊόντων 

Τίμησαν τη μνήμη του Νίκου Παναγιωτάκη

Με μια σεμνή και ουσιαστική εκδήλωση τίμησαν το βράδυ της Δευτέρας 17ης Οκτωβρίου τη μνήμη του Νίκου Παναγιωτάκη η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Πραγματοποιήθηκε η εικαστική έκθεση των ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 η  εικαστική έκθεση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Ηρακλείου στους χώρους των Ιδρυμάτων Α. Μ. Καλοκαιρινού. 

Προβλήματα διανομής νερού σήμερα Δευτέρα 17-10-2016 λόγω εργασιών επισκευής αγωγού

 Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω απαραίτητων εργασιών επισκευής του αγωγού από τα Μάλια , θα υπάρξουν προβλήματα διανομής σήμερα, Δευτέρα 17-10-2016 στις παρακάτω  περιοχές:

Βελτίωση προσβασιμότητας ΑμεΑ από τον Δήμο

Ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της τεχνικής του υπηρεσίας, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια λήψης των κατάλληλων μέτρων για να εξασφαλιστεί στα ΑμεΑ πρόσβαση ισότιμη με τους υπόλοιπους δημότες, στο φυσικό περιβάλλον. Αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν την αναγνώριση και εξάλειψη των εμποδίων στην προσβασιμότητα, ξεκινώντας από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους.

Εξοικονόμηση νερού άρδευσης με πρωτοποριακή διαδικασία από τον Δήμο Ηρακλείου

Με μια πρωτοποριακή διαδικασία επεξεργασίας και αξιοποίησης των κλαδιών που συγκεντρώνονται από το κλάδεμα των δένδρων, υπολογίζει ο Δήμος Ηρακλείου να μειώσει σημαντικά την απαιτούμενη ποσότητα του νερού άρδευσης των κοινόχρηστων χώρων.

Ανακοίνωση Δ.Ε.Υ.Α.Η. για προβλήματα διανομής

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω απαραίτητων εργασιών στην δεξαμενή Δ6 (Άνω Φορτέτσα) , θα υπάρξουν προβλήματα διανομής την Δευτέρα 17-10-2016 στις εξής περιοχές:

-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

-ΦΟΡΤΕΤΣΑ

-ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ

Προσφορά ιατρικού εξοπλισμού από τον καθηγητή κ. Μανώλη Χελιδόνη στο Κ.Η.Φ.Η. Παλιανής

Τον εξοπλισμό του ιατρείου του αποφάσισε να δωρίσει στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η) της Δημοτικής Κοινότητας Παλιανής ο ομότιμος καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Μανώλης Χελιδόνης. Ο σκοπός της δωρεάς του κ. Χελιδόνη είναι να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη δωρεάν ιατρική φροντίδα οι ηλικιωμένοι της περιοχής.   

Σύσκεψη για τα θέματα της 4ης Δημοτικής Κοινότητας στην Τεχνική Υπηρεσία

Με το Τοπικό Συμβούλιο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου 2016 ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των αγώνων του 4ου Τουρνουά Εργαζομένων Βόλλευ 2016

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα των αγώνων του 4ου Τουρνουά Εργαζομένων Βόλλευ 2016 του ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Εκδηλώσεις ενημέρωσης στα σχολεία για την ανακύκλωση σχεδιάζει ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου  με στόχο την επαγρύπνηση των πολιτών σε θέματα οικολογικής συνείδησης και ανακύκλωσης συνεχίζει την εκστρατεία ενημέρωσης και καλεί τους μαθητές όλων των σχολείων να μετάσχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνει για το σκοπό αυτό.

Προκήρυξη 6ου Τουρνουά Μίνι Μπάσκετ 2016

  Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,

με την 324/2015 και την 166/2016 αποφάσεις του Δ.Σ. , εγκρίνει  την διοργάνωση και διεξαγωγή    του  6 ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣΚΕΤ 2016 για αγόρια και κορίτσια , που διοργανώνει με την συνεργασία της ΕΚΑΣΚ   με σκοπό την άθληση και ψυχαγωγία των παιδιών και την ενίσχυση της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διαγωνιζομένων των σωματείων.

Παγκρήτια Ημερίδα Διατροφής με τίτλο: «Από την Διατροφή της Μαμάς στη Διατροφή του Μωρού»

Πραγματοποιείται την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στους χώρους του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου  η 2η Παγκρήτια Ημερίδα Διατροφής, με τίτλο: “Από την Διατροφή της Μαμάς, στην Διατροφή του Μωρού”. Την ημερίδα διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας (ΕΔΔΕ) με την συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου  και της Περιφέρεια Κρήτης.

ΗΜΕΡΙΔΑ «Η Ιππασία στην Κρήτη»

Ιππικός Όμιλος Ηρακλείου – Καρτερός

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας συνδιοργανώνουν, με την υποστήριξη των Δήμων Ηρακλείου, Ρεθύμνης, Αγίου Βασιλείου, την Ημερίδα με θέμα:

«Η Ιππασία στην Κρήτη»

Σκοπός της Ημερίδας είναι η προβολή και η διάδοση του αθλήματος της Ιππασίας και της χρήσης του αλόγου στην Κρήτη σε διάφορους τομείς, καθώς  και η ανάδειξη  των Κρητικών ιππικών σωματείων και των δράσεων τους.

Στόχος δε αποτελεί, να καθιερωθεί η Ημερίδα ως θεσμός και να διοργανώνεται κάθε χρόνο με διαφορετικό ιππικό θέμα.

Δέκατη ένατη ετήσια διάλεξη στη μνήμη του Νίκου Παναγιωτάκη από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνουν την 19η ετήσια διάλεξη αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Παναγιωτάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:30 στην Αίθουσα «Μανόλη Καρέλλη».         

Στο Κινητό Πολυιατρείο «Ιπποκράτης» ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης

Το Κινητό Πολυιατρείο «Ιπποκράτης» από τον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφθηκε χθες ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης με την προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας κ. Δημητρίου. Ο Αντιδήμαρχος συναντήθηκε με τους γιατρούς της μονάδας, ενημερώθηκε για τα παιδιά που μέχρι σήμερα έχουν περάσει για προληπτικές εξετάσεις και για τις επόμενες δράσεις του εθελοντικού οργανισμού.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας

Συγχαρητήριο μήνυμα για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας έστειλε ο πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κρήτης και  Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. «Συγχαίρω θερμώς τον νέο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.  Κύριλλο Διαμαντάκη για την εκλογή του...

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. Ηρακλείου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων»

Εγκρίθηκε το βράδυ της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων» έπειτα από εισήγηση του  Αντιδήμαρχου Παιδείας κ. Γιώργου Βλαχάκη.Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον ρόλο και την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, η ανάδειξη της σημασίας των δημοκρατικών θεσμών στην σύγχρονη κοινωνία, αλλά και της αξίας της συμμετοχής του πολίτη στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων.

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μ. Καναβάκη: «H αλληλεγγύη όλων εσάς μας δίνει δύναμη»

Eκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου και της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δημοτικού Παντοπωλείου, ευχαριστούμε θερμά τους τοπικούς φορείς που έλαβαν μέρος στη  διοργάνωση και υλοποίηση εκδηλώσεων με κοινωνικό χαρακτήρα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου “Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2016”, αφού με δική τους πρωτοβουλία επέλεξαν αντί εισιτηρίου να συλλέξουν τρόφιμα  τα οποία πρόσφεραν για την ενίσχυση και στήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου μας.

Συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου και του ΚΕΣΑΝ με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Με τον Αρχιεπίσκοπό Κρήτης κ. Ειρηναίο συναντήθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αναπληρώτρια Προέδρου του ΔΣ του ΚΕΣΑΝ κ. Μαρία Καναβάκη, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης στο ΔΣ του ΚΕΣΑΝ Πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ Χαλκιαδάκης, η Επιστημονική Υπεύθυνος του ΚΕΣΑΝ κ. Στρατάκη, και η Επιστημονικός Συνεργάτης του ΚΕΣΑΝ κ. Χρυσουλάκη.

Διάλεξη με θέμα «Πώς να υπερβείτε 5 συνηθισμένα εμπόδια για την υλοποίηση των επιθυμιών σας»

Η Σχολή Δια Βίου Μάθησης του ΤΕΙ Κρήτης , σε συνεργασία, με την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, οργανώνει διάλεξη με τίτλο: «Πώς να υπερβείτε 5 συνηθισμένα εμπόδια για την υλοποίηση των επιθυμιών σας», στο  Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2), την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 7μμ. Η διάλεξη θα επαναληφθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Ο Δήμαρχος για την «Αθέατη Πόλη»: «Ο Δήμος θα είναι πάντα συμπαραστάτης σε τέτοιες προσπάθειες»

Τις εκδηλώσεις της «Αθέατης Πόλης» παρακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τις εικαστικές  εκθέσεις στα κτίρια όπου στεγαζόταν η Τροχαία και η  Αστυνομία  και εν συνεχεία  παρευρέθηκε στις διαλέξεις της  αρχαιολόγου κ. Ελένη  Κανάκη και του αρχιτέκτονα και  Επίκουρου καθηγητή  Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Αλέξιου Τζομπανάκη, στην πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός: «Μετά από διαβούλευση οι αποφάσεις για τις λαϊκές αγορές»

Την λαϊκή αγορά στις Πατέλες επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Γιάννη Ρασούλη. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τους εμπόρους και τους παραγωγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και  εξέφρασε τη διάθεση να βοηθήσει στην επίλυσή τους, στο μέτρο  του δυνατού. Παράλληλα τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της του γενικού πλαισίου λειτουργίας των λαϊκών αγορών...

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 12/10/2016

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:30 μ.μ προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/image10429.pdf

Εργασίες ανάπλασης στην νησίδα πρασίνου της Λεωφόρου Καζαντζίδη

Εργασίες ανάπλασης στην νησίδα πρασίνου της Λεωφόρου Καζαντζίδη ξεκινάει την Κυριακή  9 Οκτωβρίου ο Δήμος Ηρακλείου.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον Πρέσβη του Μπαγκλαντές

Εθιμοτυπική συνάντηση είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ.Βασίλης Λαμπρινός με τον Πρέσβη του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα κ. Jashim Uddin.

Εικαστική έκθεση των ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) διοργανώνει σε συνεργασία με τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού και το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγ. Αικατερίνης "Σιναϊτών", εικαστική έκθεση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Ηρακλείου την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στις 18:00 μ.μ. στους χώρους των Ιδρυμάτων Α. Μ. Καλοκαιρινού. 

Ρώσοι συμβολαιογράφοι επισκέφθηκαν τη Λότζια

Τριάντα πέντε Ρώσοι συμβολαιογράφοι, συνοδευόμενοι από την Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Ροστόφ, επισκέφθηκαν χθες το μεσημέρι το Δημαρχείο Ηρακλείου.

Συνάντηση Φιλαρμονικών στη Βασιλική Αγ.Μάρκου

Ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:30, με είσοδο ελεύθερη, με τη φιλοξενούμενη φιλαρμονική «Ορχήστρα Πνευστών της Ράουμα» από την Φινλανδία υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Anne Lehtomäki-Koskinen και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Λεωνίδα Τζωρτζάκη.

Συμφωνία για την παραχώρηση έξι στρεμμάτων του στρατοπέδου Μπετεινάκη στον Δήμο Ηρακλείου

Δεκτό έγινε από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας  το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου να του παραχωρηθεί έκταση έξι στρεμμάτων στο στρατόπεδο  Μπετεινάκη για  την δημιουργία σχολείου στον Καρτερό.  Η συμφωνία προέκυψε στην  συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός με τον Διευθυντή του Ταμείου Υποστράτηγο κ.  Γεώργιο Σταθιά το πρωί της Τετάρτης 5  Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας στα σχολεία διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου

Μια σημαντική πρωτοβουλία που στόχο έχει να γνωρίσουν οι μαθητές το μεγάλο Κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη αλλά και άλλους Έλληνες συγγραφείς και ποιητές αναλαμβάνει η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου. Πρόκειται για τη διοργάνωση  εκπαιδευτικής δραστηριότητας Φιλαναγνωσίας στα σχολεία του Ηρακλείου από φέτος με αφορμή  τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο Νίκου Καζαντζάκη, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, τις Εκδόσεις Καζαντζάκη και την υποστήριξη του Μουσείου Καζαντζάκη και της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Συνάντηση Δημάρχου και Περιφερειάρχη με τον διοικητή της Πολιτικής Αεροπορίας

Εποικοδομητική  συνάντηση με τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, είχαν  την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.  Το θέμα της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν  και  οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας κ.κ. Γιάννης Αναστασάκης και Γιάννης  Ρασούλης αντίστοιχα, ήταν η αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

Συζητούν με ορίζοντα 3ετίας για τη σχολική στέγη

Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου με ορίζοντα τριετίας για τη σχολική στέγη τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη των αρμόδιων Αντιδημάρχων που πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, στην Πολεοδομία και στην Τεχνική Υπηρεσία. 

Γίνε υπεύθυνος ιδιοκτήτης, μην εγκαταλείπεις τον σκύλο σου στον δρόμο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων (4 Οκτωβρίου 2016), ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχοντας στην εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων θέλει για μια ακόμα φορά να τονίσει ότι η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων ξεκινάει από την υπεύθυνη ιδιοκτησία.

Στην Αθήνα για σημαντικές συναντήσεις ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Στην Αθήνα για σημαντικές συναντήσεις με θέμα την αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκου Καζαντζάκης» καθώς και την παραχώρηση έκτασης έξι στρεμμάτων στο στρατόπεδο Μπετεινάκη για την δημιουργία του σχολείου Καρτερού, θα βρίσκεται την Τρίτη και την Τετάρτη, 4 και 5 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου συμπαρίσταται στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στους 700 φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Κρήτης και διεκδικεί: 

Ο Δήμος Ηρακλείου παρέδωσε στον Δήμο Φαιστού την αρμοδιότητα καταβολής προνοιακών επιδομάτων

Ο Δήμος Ηρακλείου παρέδωσε χθες, Δευτέρα 3 Οκτωβρίου την αρμοδιότητα καταβολής των προνοιακών επιδομάτων στον Δήμο Φαιστού. Συγκεκριμένα,  ο Δήμος Φαιστού παρέλαβε από τον Δήμο Ηρακλείου 274 φυσικούς υπηρεσιακούς φάκελους δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μόνιμων κατοίκων Φαιστού.

Η θεατρική παράσταση «Η Παριζιάνα» από το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η. Αγ. Ιωάννη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, οι ομάδες Θεάτρου και Χορωδίας των μελών του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η) της 4ης Δημοτικής Κοινότητας  περιοχής Αγ. Ιωάννη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Η Παριζιάνα»,  στο θέατρο ΜΟΡΦΕΣ (δ/νση: Αρχιεπισκόπου Ευγενίου 3) την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου ώρα 5.30 μ.μ. . Η εκδήλωση είναι με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. 

Ο Δήμος ανοίγει τις εγκαταστάσεις του στα σχολεία για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (3 Οκτωβρίου 2016) ανοίγοντας από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου τις αθλητικές του εγκαταστάσεις του στα σχολεία της πόλης για αθλητικές δράσεις. 

Με απόλυτη επιτυχία η δράση «Αγαπάμε Ηράκλειο – Σκούπα, φαράσι & καθαρίζουμε την πόλη!»

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου 1ης Οκτωβρίου η δράση καθαριότητας «Αγαπάμε Ηράκλειο – Σκούπα, φαράσι και καθαρίζουμε την πόλη» του Δήμου Ηρακλείου. Δεκάδες φορείς, σύλλογοι και οργανώσεις, εκατοντάδες εθελοντές, καθώς και το προσωπικό των Υπηρεσιών του Δήμου, βγήκαν στους δρόμους από τις 11 το πρωί, έως τις 12 το μεσημέρι, καθάρισαν πλατείες, πάρκα και δρόμους και έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα αντίδρασης προς όσους δεν σέβονται το περιβάλλον και τον κοινό μας χώρο. 

Έκθεση έργων της γνωστής Ιταλίδας γλύπτριας Sara Bolzani στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου

 

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, ώρα 20.30,  εγκαινιάζεται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου  η έκθεση τριών έργων  της γνωστής ιταλίδας  γλύπτριας Sara Bolzani. Η έκθεση , όπως εξηγεί η  ίδια η καλλιτέχνις, αποτελεί  παλαιό της όνειρο και συνάμα την προσφορά της στον τόπο που γέννησε και φιλοξένησε  «5-1 πολιτισμούς». Γι' αυτό και θέλησε το γλυπτό «Η Αρπαγή της Ευρώπης», για την ολοκλήρωση του οποίου απαιτήθηκαν τέσσερα  χρόνια δουλειάς, να εκτεθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη. Την τελετή των εγκαινίων θα επενδύσει μουσικά με μια μικρή συναυλία, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου. 

Όλα έτοιμα για την δράση καθαριότητας «Αγαπάμε Ηράκλειο – Καθαρίζουμε την πόλη!»

Όλα είναι έτοιμα για την δράση καθαριότητας «Αγαπάμε Ηράκλειο – Καθαρίζουμε την πόλη» του Δήμου Ηρακλείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου από τις 11 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μ.Καναβάκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας

«Η 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία είναι μια μέρα τιμής για τα ηλικιωμένα άτομα , αλλά και υπενθύμισης του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στην κοινωνία, ιδιαίτερα στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

Ο Γιάννης Σμαραγδής ευχαριστεί τον Δήμο

Στα γυρίσματα της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή για την ζωή του Νίκου Καζαντζάκη βρέθηκε την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου  κ. Γιώργος Καραντινός. Με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Καραντινού, ο γνωστός σκηνοθέτης ευχαρίστησε τον Δήμο : «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Ηρακλείου για την βοήθεια του στα γυρίσματα της ταινίας “Νίκος Καζαντζάκης”. Το  Ηράκλειο είναι γενέθλια γη και δική μου αλλά και του σπουδαίου  συγγραφέα του οποίου την ζωή κάνουμε ταινία.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός βράβευσε τον Θεοχάρη Δετοράκη με το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως»

Με μια λιτή, ουσιαστική και συγκινητική τελετή, ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε με το «Βραβείο Ηθικής  Τάξεως» τον καθηγητή κ. Θεοχάρη Δετοράκη, για το πολύπλευρο και πολύτιμο έργο του. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου, στην κατάμεστη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, και το  - ειδικά φιλοτεχνημένο για τον τιμώμενο -  βραβείο παρέδωσε στον κ. Δετοράκη ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. 

Επίσκεψη Δημοτικής Αστυνομίας στους νέους Διοικητές Τροχαίας και Α΄ Αστυνομικού Tμήματος

Ζητήματα που αφορούν την καλύτερη λειτουργία της πόλης του Ηρακλείου αλλά και των περιοχών περιφερειακά αυτής συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια εθιμοτυπικής επίσκεψης του πολιτικού προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνου Παττακού και της διοίκησης της υπηρεσίας στους Διοικητές του τμήματος Τροχαίας και του Α΄ Αστυνομικού τμήματος Ηρακλείου με την ευκαιρία ανάληψης των νέων καθηκόντων τους.

Σε επιφυλακή το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με δελτίου της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από σήμερα, από σήμερα Τετάρτη 28/09/2016 έως και αύριο Πέμπτη 29/09/2016.

Εκδήλωση των ΚΗΦΗ του Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία

  Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Αγ. Τριάδας, Αλικαρνασσού,  Τεμένους & Παλλιανής της Κοινωφελούς   Επιχείρησης  Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Κοινωνικής  Πρόνοιας  του  Δήμου  Ηρακλείου στα πλαίσια  της Παγκόσμιας  Ημέρας για την Τρίτη Ηλικία, θα  πραγματοποιήσουν  εκδήλωση το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου 2016, στην ταβέρνα «Δημήτρης» στο Βενεράτο για να τιμήσουν και να γιορτάσουν την ξεχωριστή αυτή ημέρα.

Προληπτική Ιατρική / Οδοντιατρική για παιδιά από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Δήμο

Ο Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία Παιδείας πρόκειται να υλοποιήσει τη δράση «Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής» του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διαμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Ρυθμίσεις –ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες των Δήμων με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου

Ρυθμίσεις ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες όχι μόνο του Δήμου Ηρακλείου αλλά και όλων των Δήμων προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης υιοθετώντας  προτάσεις –παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου που είχαν κατατεθεί εδώ και πολλούς μήνες ώστε να συμπεριληφθούν στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ.

Ευχαριστήριο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής για προσφορές στο Δημοτικό Παντοπωλείο

Ευχαριστήριο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής για προσφορές στο Δημοτικό Παντοπωλείο. 

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων από τον Δήμο Ηρακλείου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων το Σάββατο  1 Οκτωβρίου ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής) διοργανώνει εκδηλώσεις στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Στην εφαρμογή για κινητά «Δημότης Ηρακλείου» η δράση «Αγαπάμε Ηράκλειο-Καθαρίζουμε την πόλη!»

Στην εφαρμογή για κινητές συσκευές (Android & iOS) «Δημότης Ηρακλείου» που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Ηρακλείου και μέσω της οποίας μπορούν οι πολίτες να δηλώνουν κάθε πρόβλημα, να ενημερώνονται για τα νέα, τις εκδηλώσεις και τις διακηρύξεις του Δήμου, βρίσκεται πλέον και η δράση του Σαββάτου 1ης Οκτωβρίου 2016 «ΑΓΑΠΑΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ».

Ικανοποίηση για το 1ο Διεθνές Tουρνουά Mπάσκετ

Με τις καλυτερες εντυπωσεις αποχώρησαν οι αποστολες του πρωτου διεθνή τουρνουά μπασκετ Crete 1st International Basketball Tournament που έγινε με επιτυχία στο Ηράκλειο Κρήτης από Δήμο Ηρακλείου, ALFA PLUS A.E,ΕΚΑΣΚ και ηταν υπο την αιγίδα της ΓΓΑ.Και δεν ηταν μόνο οι αποστολες που χαρηκαν απ ολες τις πλευρες την παραμονή τους στο Ηράκλειο.Ηταν και οι φίλαθλοι της Κρητης οι οποιοι ευχαριστήθηκαν μπάσκετ από κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και αγκάλιασαν την διοργάνωση.

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25/9 το Crete 1st International Basketball Tournament

Η Αναντολού Εφές ήταν η νικήτρια του πρώτου διεθνή τουρνουά μπάσκετ Crete 1st International Basketball Tournament που έγινε με επιτυχία στο Ηράκλειο Κρήτης από Δήμο Ηρακλείου, ALFA PLUS A.E,ΕΚΑΣΚ.

Άνοιξε και πάλι τις πύλες του το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Νέα Αλικαρνασσό

Με μια όμορφη τελετή,  παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού και πλήθος φορέων της πόλης αλλά και με τους μαθητές των σχολείων της Νέας Αλικαρνασσού να προσφέρουν στην εκδήλωση νιάτα και κέφι, άνοιξε και πάλι τις πύλες του για τους Ηρακλειώτες το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Συνδρομής Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016», το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, με σκοπό την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, θα προβεί στη διανομή προϊόντων από την Τετάρτη 28 ως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016.

'To 1ο διεθνές τουρνουά Κρήτης είναι από τα καλύτερα της Ευρώπης'

Ενθουσιασμένοι από την παραμονή τους στο Ηράκλειο ,από τις εγκαταστάσεις ,υποδομές, κόσμο ,οργάνωση  και από το επίπεδο του τουρνουά δήλωσαν οι προπονητές των ομάδων Ολυμπιακού,Χαποέλ Ιερουσαλήμ,Εθνικού Αστέρα και Αναντολού Εφές,στη σημερινή συνέντευξη τύπου του διεθνούς τουρνουά μπάσκετ 'Crete 1st International Basketball Tournament', που γίνεται στην πρωτεύουσα της Κρήτης,από Δήμο Ηρακλείου,την εταιρεία ALFA PLUS A.E και ΕΚΑΣΚ. Όλοι τους εξέφρασαν την ευχή τους να καθιερωθεί και ο εκ των διοργανωτών Αντιδήμαρχος αθλητισμού Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς ηταν σαφής. «Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια ενώ όλες οι ομάδες είναι ευπρόσδεκτες για τα φιλικά προετοιμασίας τους» και ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Ολυμπιακό, χωρίς την βοήθεια του οποίου θα ήταν δύσκολη η οργάνωση του τουρνουά”. 

Συνάντηση με τον Γιάννη Σμαραγδή είχε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Συνάντηση με τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή είχε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου κ. Γιώργος Καραντινός. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 28/9/2016

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 16:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 25/10/16

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τρίτη 25/10/2016 και ώρα 13.00 με τα παρακάτω θέματα:

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου η απονομή του «Βραβείου Ηθικής Τάξεως» στον Θεοχάρη Δετοράκη

Την  Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου,  θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής του «Βραβείου Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου στον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Θεοχάρη Δετοράκη.

Την απονομή θα κάνει ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Δήλωσε συμμετοχή στην δράση: «Αγαπάμε το Ηράκλειο – Καθαρίζουμε την πόλη!»

 

Ολοένα και αυξάνεται το ενδιαφέρον των συλλόγων, των φορέων, αλλά και των πολιτών, που δηλώνουν δυναμικά παρόν στη πρωτότυπη δράση που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, από τις 11:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι, με τίτλο: «Αγαπάμε το Ηράκλειο – Σκούπα, φαράσι & καθαρίζουμε την πόλη!»

Αστέρια στο Ηράκλειο για το 'Crete 1st International Basketball Tournament'

Ένα …. Φορτηγό τίτλους έχουν οι ομάδες θα πάρουν μέρος στο τουρνουά  μπάσκετ 'Crete 1st International Basketball Tournament'  που θα διεξαχθεί  στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο του Ηρακλείου, στα  «Δύο Αοράκια», από 23 έως 25 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Ερυθρού Αστέρα, της Αναντολού Εφές και της Χάποελ Ιερουσαλήμ.Ενα τουρνουά που  συνδιοργανώνουν Δήμος Ηρακλείου, ALFA PLUS Α.Ε με την συμπαράσταση της ΕΚΑΣΚ και τελεί -όπως ανακοινώθηκε χθές από την γραμματεία δείχνοντας την σοβαρότητά του-υπό την αιγίδα της ΓΓΑ.

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου στην έναρξη του 12ου Κρητολογικού Συνεδρίου

Ο 20ός αιώνας υπήρξε –έπειτα από εκατονταετίες σκληρών ιστορικών δοκιμασιών– ο πλέον ευνοϊκός για τον Κρητικό πολιτισμό. Η αποκάλυψη του Μινωικού κόσμου, σε όλη την αίγλη του, συνοδεύθηκε από την επανανακάλυψη της Κρητικής Λογοτεχνίας και των άλλων μνημείων της Βενετοκρητικής περιόδου. Τότε θα αναδειχθεί και ο Λαϊκός Πολιτισμός, με τις πολύπτυχες διακλαδώσεις του ως την σύγχρονη εποχή.

Διαθέσιμη στο κοινό εφαρμογή μέτρησης κυκλοφοριακής κίνησης για το Ηράκλειο

Διαθέσιμη στο κοινό είναι η νέα εφαρμογή μέτρησης και απεικόνισης κυκλοφοριακής κίνησης για τους δρόμους του Ηρακλείου με τη χρήση πληροφοριών από κινητά τηλέφωνα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό Android μέσα από το Google Play με το όνομα RERUM Traffic Car .

Ακύρωση δύο εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» για τεχνικούς λόγους

Από το Γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι οι παρακάτω εκδηλώσεις  του «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ για τεχνικούς λόγους:

Ενημερώθηκαν οι Δήμοι του Ηρακλείου για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων

Ημερίδα για τα νέα δεδομένα καταβολής των προνοιακών επιδομάτων από τους Δήμους πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, στη Λότζια με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής. Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του συνόλου των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου αναφορικά με το νομικό πλαίσιο, βάσει του οποίου ο κάθε Δήμος αναλαμβάνει να καταβάλλει τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους – μόνιμους κατοίκους του Δήμου του.  

«Η πραγματικότητα δεν αποτελεί ποτέ πρόκληση κ. Κουράκη» - απάντηση σε ανακοίνωση

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της παράταξης του κ. Κουράκη στις 20/9 η δημοτική αρχή επισημαίνει τα εξής: Σε σχέση με τα συμβασιοποιημένα έργα που η δημοτική αρχή παρέλαβε από την προηγούμενη, εκτελέσθηκαν όλα και όχι μερικά όπως ο κ. Κουράκης ισχυρίζεται. Μοναδικές εξαιρέσεις η κατασκευή του Ικάριου Γηπέδου και το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, για την μη υλοποίηση των οποίων η παρούσα δημοτική αρχή ουδεμία ευθύνη έχει. Και στα δυο αυτά έργα έχουμε δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίησή τους. 

Επαναλειτουργεί το ανακαινισμένο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Αλικαρνασσό παίρνει ξανά ζωή και αποδίδεται προς χρήση στους δημότες μετά την ανακαίνιση των εγκαταστάσεών του και την αποκατάσταση του χώρου από την ΔΗ.Κ.Ε.Η ΤΟΥ Δήμου Ηρακλείου. Τα εγκαίνια επαναλειτουργίας του Κυκλοφοριακού Πάρκου με την υποδοχή δράσεων από Φορείς και Υπηρεσίες του Hρακλείου θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί.

Ιατρική ομιλία στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών η ιατρική ομιλία με θέμα «προστατέψτε τα νεφρά σας – παράγοντες κινδύνου για χρόνια νεφρική ανεπάρκεια». 

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» στο Ηράκλειο - 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2016

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Ενημερωτική εκδήλωση στο ΚΗΦΗ Παλιανής

Το  Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η)  της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τις μαίες κ. Μαρίνα Κριτσωτάκη και κ. Ερωφίλη Σταματάκη του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: « Η Πρόληψη της Γυναικολογικής Ακράτειας».

Αλλάζουν τα δεδομένα στην καταβολή προνοιακών επιδομάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

Αλλάζουν τα δεδομένα στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, που μέχρι τώρα ήταν στην αρμοδιότητα του Δήμου Ηρακλείου, ως μητροπολιτικός, για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Έτσι με βάση το νέο νομικό πλαίσιο, ο κάθε Δήμος αναλαμβάνει να καταβάλλει τα προνοιακά επιδόματα στους ωφελούμενους – μόνιμους κατοίκους του Δήμου του.  

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 23/9/2016

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Στις εκδηλώσεις στο πάρκο Σοφίας στον Κατσαμπά ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο πάρκο Σοφίας στην περιοχή του Κατσαμπά βρέθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του θεσμού της «Υιοθεσίας Χώρων Πρασίνου» και ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την μετατροπή του πάρκου από έναν σχεδόν εγκαταλειμμένο χώρο σε μια σύγχρονη, κοινόχρηστη «αυλή» για τους περιοίκους, γεμάτη κατάφυτα παρτέρια. 

Συνάντηση Δημάρχου με Υπουργό Εσωτερικών και δέσμευση για λύση στο θέμα της καθαριότητας

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος είχε συζήτηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για το θέμα των 47 συμβασιούχων του Δήμου Ηρακλείου. Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι εντός του προσεχούς δεκαημέρου θα έχει ψηφιστεί η τροπολογία που παρατείνει τις συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα μέχρι το τέλος του 2017. 

Ανακοίνωση ΔΟΠΑΦΜΑΗ για Παιδικούς Σταθμούς

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς:

Κατόπιν ελέγχου των φακέλων δικαιολογητικών καθώς και των ενστάσεων που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μας, τα αποτελέσματα των επιτυχόντων αναγράφονται στους σχετικούς πίνακες που συνάπτονται.

 

Ενισχύεται με ένα νέο απορριμματοφόρο η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης

Την ευκαιρία να δει από κοντά το καινούργιο απορριμματοφόρο, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε κυκλοφορία την επόμενη εβδομάδα, είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης στην Νέα Αλικαρνασσό.

Το όχημα, χωρητικότητας 10 κυβικών μέτρων, αποτελεί προσφορά της Ελληνικής  Εταιρείας Ανακύκλωσης και πολύ σύντομα θα ενισχύσει τον υπάρχοντα στόλο, καθώς κάποιοι γραφειοκρατικοί λόγοι που το κρατούσαν α

Ο ανοικτός διαγωνισμός για τη Λ. Δικαιοσύνης αναβάλλεται και θα επαναπροκυρηχθεί με τις διατάξεις του νέου νόμου 4412/2016

Ο Δήμος Ηρακλείου προκήρυξε ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου “Διαμόρφωση οδών άξονα Δικαιοσύνης, Ίδης, Λ. Καλοκαιρινού”, συνολικού προϋπολογισμού 4.594.450,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) ο οποίος επρόκειτο να διενεργηθεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016,  με τις διατάξεις του ν. 3669/2008.

Ακύρωση δύο εκδηλώσεων του φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» για τεχνικούς λόγους

Από το Γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι οι παρακάτω εκδηλώσεις του «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016» ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ για τεχνικούς λόγους:

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την κοίμηση του Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου

«O αδόκητος θάνατος του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου, προκαλεί σε όλη την Κρήτη θλίψη και συγκίνηση.

Έλεγχοι και πρόστιμα σε καταστήματα στο κέντρο του Ηρακλείου για τα τραπεζοκαθίσματα

Μικτό κλιμάκιο ελέγχου της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας , υποστηριζόμενο από τις υπηρεσίες Οικονομικών και Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου , διενήργησαν σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου ελέγχους σε καταστήματα καφέ / εστίασης στο κέντρο του Ηρακλείου . 

Σύσκεψη για το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγώγης

Ευρεία σύσκεψη φορέων του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου με θέμα την εκπαιδευτική λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Νέα Αλικαρνασσό.

Συνθέσεις του Φραγκίσκου Λεονταρίτη στον Άγιο Τίτο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη 5 + 1»

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί» συνεχίζονται την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου με το φωνητικό σύνολο «Επίκυκλος»  σε συνθέσεις του Φραγκίσκου Λεονταρίτη, στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 16/9 η συγκέντρωση σχολικών ειδών από το Δήμο

Παρατείνεται μέχρι και αύριο, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 η συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των οικογενειών που η οικονομική κρίση έκανε την καθημερινότητα τους δύσκολη. Πρόκειται για τη δράση «Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου», στην οποία προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.  

Β.Λαμπρινός: «Ολοκληρώσαμε εγκαίρως μια σειρά έργων που δεν είχαν ξεκινήσει καν όταν αναλάβαμε»

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκείνα που προγραμματίζονται και όσα έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός επισκέφθηκε το πρωί της  Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Μελετών του Δήμου. Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Αναστασάκης και οι μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας ενημέρωσαν εκτενώς τον Δήμαρχο για μια σειρά έργων που τελείωσαν ή τελειώνουν καθώς και για τις μελέτες που έχουν ωριμάσει και μπορούν πλέον να περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης. 

Με τον Διοικητή του Ρόταρυ Ελλάδος συναντήθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής

Με τον Διοικητή του Ρόταρυ Ελλάδος κ. Απόστολο Μαματά και την πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου –Candia  (2016-2017) κ. Chantal Derenne καθώς και τον Γραμματέα κ. Μανόλη Καλαιτζάκη συναντήθηκε σήμερα το πρωί η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη. 

Έρχεται ο Ολυμπιακός στο Ηράκλειο για το «Crete 1st International Basketball Tournament»

O  πρωταθλητής Ελλάδας, Ολυμπιακός, είναι αυτός που θα ανοίξει πρώτος τον χορό των αφίξεων στο Ηράκλειο, για να λάβει μέρος στο πρώτο διεθνές τουρνουά μπάσκετ 'Crete 1st International Basketball Tournament''  που γίνεται στο στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο του Ηρακλείου, στα «Δύο Αοράκια», από  23 έως  25 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή  ακόμα των ομάδων,  του Ερυθρού Αστέρα, της Αναντολού Εφές και της Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή Πρασίνου και Πολιτισμού στο Πάρκο Γεωργιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Γεωργιάδη η εκδήλωση για την «Υιοθεσία  Χώρων Πρασίνου», την οποία «έντυσε» με την υπέροχη φωνή της η Μαρίνα Σάττι, - μια ξεχωριστή ερμηνεύτρια που μεγάλωσε στο Ηράκλειο - και το acappella group της fonέs.

Σύσκεψη για τις λαϊκές αγορές στον Δήμο Ηρακλείου

Σύσκεψη για την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών στον Δήμο Ηρακλείου πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 στα γραφεία του Δήμου στην «παλιά Λαχαναγορά». 

Εκθεση φωτογραφίας με τη γυναίκα της Κρήτης

Μία έκθεση φωτογραφίας που αποτυπώνει τη γυναίκα της Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να δουν από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου όσοι βρεθούν στην είσοδο του μικρού κηποθέατρου «Μάνος Χατζιδάκις». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 14 Σεπτεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα. Η έκθεση είναι στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί». 

«Ο ένας για τον άλλο» από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής

Παιδική εκδήλωση με τίτλο «Ο ένας για τον άλλο» διοργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:00 στην Πλατεία Αγίου Τίτου. Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ του Τάλου, της Φορτέτσας, του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Τριάδας, της Νέας Αλικαρνασσού, η Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής, η ΔΕΠΤΑΗ, η ΔΗΚΕΗ, η βιβλιοθηκονόμος κ. Νίκη Μπελαδάκη.

Διαγραμμίσεις σε σχολεία και κόμβους από την Τεχνική Υπηρεσία

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει  διαγραμμίσεις σε διαβάσεις πεζών και θέσεις στάθμευσης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα  και στην, εντός τειχών, περιοχή της πόλης του  Ηρακλείου.

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Tετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο  Δημοτικό  Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Tετάρτη 14 Σεπτεμβρίου  2016  και  ώρα 17:55 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, με θέμα:

 1.  Συζήτηση για το Προσφυγικό .

Ο «Μουσικός Αύγουστος» του Ηρακλείου επιστρέφει

Με μία έκθεση έντυπου υλικού, προβολές αλλά και με ένα στρογγυλό τραπέζι ο «Μουσικός Αύγουστος» επιστρέφει στο Ηράκλειο την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στην αίθουσα «Μ. Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω. 

Υιοθεσία χώρων πρασίνου …μετά μουσικής

Στο πλαίσιο του θεσμού της «Υιοθεσίας Χώρων Πρασίνου» διοργανώνεται την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στο Πάρκο Γεωργιάδη,  μία μουσική βραδιά με την ερμηνεύτρια Μαρίνα Σαττί και το acappella group της fonέs

Ευχές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας

Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς ορίζει την αφετηρία μιας καινούριας δημιουργικής και επωφελούς πορείας για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου σε σχολεία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Στον αγιασμό για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, στο Δημοτικό Σχολείο των Κάτω Ασιτών, παραβρέθηκε σήμερα στις 08:30 το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιώργο Βλαχάκη. Ο Δήμαρχος παρακολούθησε την τελετή του αγιασμού και στη συνέχεια συνομίλησε με τα …πρωτάκια αλλά και με τους δασκάλους του σχολείου, ενημερώθηκε για τις ανάγκες και τα ανοικτά θέματα που υπάρχουν στο σχολείο της Τοπικής Κοινότητας ...

Συνάντηση Δημάρχων του Νομού Ηρακλείου με θέμα το Προσφυγικό

Συνάντηση με θέμα το Προσφυγικό είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας 12ης Σεπτεμβρίου , στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου και προέδρου της ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλη Λαμπρινού,  οι Δήμαρχοι του Νομού. 

Με βιολί, σαξόφωνο, πιάνο και φωνή στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Με βιολί, σαξόφωνο, πιάνο και φωνή συνεχίζονται οι βραδιές στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στις 20:30.

Μήνυμα του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με την έναρξη της μαθημάτων στα σχολεία, εύχομαι σε όλους τους μαθητές ουσιαστική και γόνιμη διαδρομή στον χώρο της Γνώσης . Εύχομαι, συνάμα, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, δύναμη, υπομονή  και αντοχή για να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στο έργο και στην αποστολή τους. 

Συγκίνησαν η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης και η Νεανική Χορωδία του Δήμου στο Αρκάδι

Τη μνήμη των ηρώων του Αρκαδίου τίμησαν το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου με μια υπέροχη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Μονής, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και η Νεανική  Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου. 

Γυναίκες της Μεσογείου Γυναικείες Παρουσίες στην Προϊστορία της Κρήτης και του Αιγαίου

Ημερίδα με θέμα τις γυναίκες της Μεσογείου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 19:00 με ομιλήτριες…γυναίκες! Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.  

Ταξίδι στο θέατρο, την ποίηση, την λογοτεχνία με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση, το θέατρο, την λογοτεχνία και την μουσική είναι η 10η Σεπτεμβρίου. Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου όσοι βρεθούν θα κάνουν ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του θεάτρου με τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 20:30, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Ηρακλείου και Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης στον Μ. Στεφανουδάκη

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τον Μανώλη Στεφανουδάκη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς  Αγώνες του Ρίο. Είναι πάντα μεγάλη χαρά να βλέπεις έναν Έλληνα και μάλιστα έναν Κρητικό να κατακτά την κορυφή του κόσμου. 

Οι πίνακες αποτελεσμάτων βρεφών και νηπίων για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς για τους πίνακες αποτελεσμάτων βρεφών και νηπίων για τα ΚΕΠΑ του Δήμου (σχετικό αρχείο excel).

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει τα Όργανα Συμφωνικής Ορχήστρας Όμποε –Φαγκότο

 

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου  παρουσιάζει τα όργανα Συμφωνικής Ορχήστρας  Όμποε – Φαγκότο, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:30.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Στον Αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Γιώργο Βλαχάκη, θα παραστούν στα σχολεία :

Δημοτικό Σχολείο Κάτω Ασιτών στις 08:30

Δημοτικό Σχολείο Βενεράτου στις 09:15

7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου – 8ο Γυμνάσιο (περιοχή Αγίας Μαρίνας Καμινίων) στις 10:15

Τηλεφωνική γραμμή Ενημέρωσης και Κοινωνικής Στήριξης από τον Δήμο Ηρακλείου

Μία τηλεφωνική γραμμή Ενημέρωσης και Κοινωνικής Στήριξης ξεκινά να λειτουργεί  η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει και να υποστηρίξει ανθρώπους που ταλαιπωρούνται θεωρώντας ότι τα ψυχικά τους αποθέματα δεν επαρκούν για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις της εποχής. 

«Στα ίχνη του Ελ Γκρέκο» ταξίδεψε μουσικά το κοινό του Ηρακλείου το βράδυ της Πέμπτης

Ένα μουσικό ταξίδι στους σταθμούς της ζωής του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, απόλαυσαν το βράδυ της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου οι θεατές που γέμισαν το κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού,  η παράσταση «Μουσικοί Σταθμοί στα ίχνη του Ελ Γκρέκο» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί» εξελίχθηκε σε μια ακόμη όμορφη πολιτιστική βραδιά, από τις πολλές που έχει προσφέρει το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος στους Ηρακλειώτες. 

Το νέο σχολικό συγκρότημα παρέλαβε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Το νεόδμητο 3ο Ειδικό Σχολείο Ηρακλείου και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο παρέλαβε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις στην περιοχή Άη Γιάννης Χωστός. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη. 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 12/9/2016

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 17:55,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

 

 

        http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2012-9-2016.pdf

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Λυρικής Σκηνής

Συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη είχε το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου στο γραφείο του στην Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.  Η συζήτηση είχε ως βασικό θέμα τη λειτουργία του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. 

Μουσικοί σταθμοί στα ίχνη του Ελ Γκρέκο με τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη

Μουσική στα βήματα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όσοι βρεθούν στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 20:30. Από την Κρήτη, στην Ιταλία και από κει στο Τολέδο …από τον Χάνδακα, στην Ιταλία και στο Τολέδο της Αναγέννησης με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. 

Συνάντηση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Δομ. Θεοτοκόπουλος»

Με το προεδρείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» συναντήθηκε χθες, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μαρία Καναβάκη

Σύσκεψη για τα αυθαίρετα στην Πολεοδομία

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πολεοδομία Ηρακλείου η σύσκεψη για το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο που αφορά στον έλεγχο και την προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος και τη διευθέτηση των αυθαιρέτων. Κοινή συνισταμένη από τον διάλογο που έγινε μεταξύ του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Γιάννη Ρασούλη του Προέδρου των Οικιστών Εκτός Σχεδίου Πόλης κ. Μιχάλη Βλαχάκη και μελών του Δ.Σ, καθώς και στελεχών της Πολεοδομίας  είναι ότι οι περισσότερες από τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί από το Δήμο Ηρακλείου και τους Οικιστές υιοθετούνται στο νέο νομοσχέδιο.

Από Δευτέρα 12/9 τα Προνοιακά Επιδομάτα

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται  ότι η πίστωση των λογαριασμών 4.578 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων του Νομού Ηρακλείου, για το δίμηνο ΙΟΥΛΙΟΥ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 θα ξεκινήσει  από  τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου  2016 .

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου - Πρέσβειρας Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης

Μια πολύ ενδιαφέρουσα  συνάντηση με την Πρέσβειρα Πολιτισμού στο Συμβούλιο της Ευρώπης κ. Luisella Pavan – Woolfe είχε ο Δήμαρχος  Ηρακλείου κ.  Βασίλης Λαμπρινός το απόγευμα της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου στην Βενετία,  στο πλαίσιο των επαφών και των συζητήσεων που πραγματοποίησε στο περιθώριο του  διεθνούς Φόρουμ ««1000 πόλεις, εκατομμύρια πολίτες, ένα όραμα για το μέλλον».  

Ετόλμησα να υμνήσω – Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης στη Βασιλική Αγίου Μάρκου

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης αντικειμένων που αποτελούν δείγμα λατρείας στο πρόσωπο του Ελευθερίου Βενιζέλου.  Η έκθεση ξεκίνησε χθες, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, με τίτλο «Ετόλµησα να υµνήσω.  O Ελευθέριος Βενιζέλος στη Λαϊκή Τέχνη» και είναι στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί». 

Ιατρική ομιλία στις Βασιλειές

Ιατρική ομιλία με θέμα «προστατέψτε τα νεφρά σας - παράγοντες κινδύνου για χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια» διοργανώνει την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 στις Βασιλειές, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, η Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών και η Δημοτική  Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας (ΔΗΚΕΗ)

Μουσική …Μεσόγειος Θάλασσα

Μουσική εκδήλωση με τραγούδια από ολόκληρη τη Μεσόγειο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί». 

Σύσκεψη για την επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό

Σύσκεψη για την επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα Αλικαρνασσό θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο παλιό δημαρχείο της Νέας Αλικαρνασσού (αίθουσα συνεδριάσεων – 1ος όροφος), με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας (ΔΗΚΕΗ). 

Ομιλία Δημάρχου στο Φόρουμ της Βενετίας

Την ευκαιρία να παρουσιάσει τις τις πολιτιστικές και τουριστικές προοπτικές του Ηρακλείου είχε την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου  ο Δήμαρχος της πόλης  κ. Βασίλης Λαμπρινός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην αγγλική γλώσσα,  στο  Φόρουμ «1000 πόλεις, εκατομμύρια πολίτες, ένα όραμα για το μέλλον»   που πραγματοποιήθηκε στην Βενετία.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στη Λαϊκή Τέχνη … Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου

Ξεκινά την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου μία έκθεση αντικειμένων που αποτελούν δείγμα λατρείας στο πρόσωπο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Η …διαφορετική αυτή έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, έχει τίτλο «Ετόλµησα να υµνήσω.  O Ελευθέριος Βενιζέλος στη Λαϊκή Τέχνη» και είναι στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Το Ωδείο του Δήμου σε νέους τομείς σπουδών

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου εμπλουτίζει τις σχολές του με τη διδασκαλία νέων μουσικών οργάνων.  

Απάντηση για το θέμα της λειτουργίας των επιτροπών: Ζητούμενο όλων η γόνιμη διαδικασία

Αναφορικά με το θέμα της λειτουργίας των Επιτροπών στο Δήμο Ηρακλείου που θίγουν με ανακοίνωση τους οι «Ενεργοί Πολίτες»  ως Δημοτική Παράταξη, κάνουμε γνωστά τα εξής: Η παρούσα Δημοτική Αρχή αναζητούσε πάντα τον τρόπο της δημοκρατικής και δημιουργικής λειτουργίας των επιτροπών, χωρίς να προσκρούει στον τύπο. 

Συνάντηση για τα αρδευτικά έργα στη Λότζια

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 02/09/2016 η πρώτη διευρυμένη τεχνική συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που αφορά στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τα αρδευτικά έργα, με καταρχήν εξειδίκευση στην Δημοτική Ενότητα Τεμένους.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 9/9/2016

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής την προσεχή Παρασκευή 09 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

 

Τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ

Σύμφωνα με το νόμο και το Καταστατικό της εταιρείας το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους μετόχους της εταιρείας ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ σε τακτική Γενική Συνέλευση την 25η Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 14:00 μ.μ. στην έδρα της εταιρείας, στην οδό Σπύρου Μουστακλή 1 στο Ηράκλειο, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για
τα παρακάτω θέματα.

Μέντα και κανέλα στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Μία βραδιά γεμάτη μουσική από την Ανατολή μέχρι τον Πειραιά και την Κρήτη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο αίθριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου απόψε, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 20:30. 

Γεύσεις Ελλάδας στην Πλατεία Ελευθερίας

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας  με καλλιτεχνικές δράσεις, πολιτιστικά γεγονότα και ημερίδες ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας από την Δευτέρα 5 μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου. 

Προχωρούν σε αδελφοποίηση Ηράκλειο και Βενετία μετά την ιστορική συνάντηση των δυο Δημάρχων

Μια συνάντηση ιστορικής  σημασίας  είχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο ομολογός του της Βενετίας κ. Luigi Brugnaro  την Κυριακή  4 Σεπτεμβρίου,  στο περιθώριο του φόρουμ  «1000 πόλεις, εκατομμύρια πολίτες, ένα όραμα για το μέλλον»  που διεξάγεται στην ιταλική πόλη.

Η συνάντηση, πέρα από την ιστορικότητα της, ήταν και πλούσια σε θεματολογία, καθώς μεταξύ άλλων συμφωνήθηκαν συνεργασίες ανάμεσα στους δύο δήμους σε πολλά επίπεδα  αλλά και η άμεση έναρξη της διαδικασίας για την αδελφοποίηση Ηρακλείου και Βενετίας.  

Η Αρπαγή της Ευρώπης …στο Περιστύλιο της Λότζια

Έκθεση έργων με θέμα την αρπαγή της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου έως την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου στο Περιστύλιο της Λότζια. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 4 του μήνα στις 20:00 το βράδυ. Η έκθεση είναι στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί». 

Μία γιορτή από μία άλλη «κοινότητα …

Χοροί, τραγούδια και δρώμενα από τη Λότζια και μέχρι το Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» θα σκορπήσουν νότες χαράς στην πόλη την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. 

Σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου για το θέμα των συμβασιούχων της καθαριότητας

Ευρεία σύσκεψη για το θέμα που έχει προκύψει με τους  47 συμβασιούχους της καθαριότητας των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώνονται μέχρι το τέλος του έτους,  πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια.

Αποτελέσματα ΕΣΠΑ με διαδικασία Voucher και Εγγραφών Βρεφών και Νηπίων μέσω Δήμου

Τα Αποτελέσματα ΕΣΠΑ με διαδικασία Voucher και τα αποτελέσματα Εγγραφών Βρεφών και Νηπίων μέσω Δήμου:


Στο Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών της Βενετίας ο Δήμαρχος Ηρακλείου

O Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού κ. Gian Andrea Paolo Garancini, επισκέφθηκε το Ελληνικό Ινστιτούτο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας. 

Ταξίδι πέρα από τα σύνορα, µε όχημα τη μουσική… στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Στίχους γραμμένους από γυναίκες ή τραγουδισμένους από αυτές από τη μία μεριά της Μεσογείου έως την άλλη, θα μπορέσουν να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο μικρό κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 20:30 το βράδυ. Η εκδήλωση «Ταξίδι πέρα από τα σύνορα, με όχημα τη μουσική» είναι στο πλαίσιο του 2ου φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Μινωική Τελετουργία από το Λύκειο Ελληνίδων στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Η Μινωική Τελετουργία από το Λύκειο Ελληνίδων είναι ένα ξεχωριστό θέαμα για όσους βρεθούν στο Κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 20:30 το βράδυ. Η εκδήλωση είναι στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Συνάντηση του Αντιδημάρχου Παιδείας με τη Διοίκηση του Συλλόγου «Δ.Θεοτοκόπουλος»

Με την Διοίκηση του Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος» συναντήθηκε χθες, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2016 ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης.

Ο Δήμαρχος σε Παγκόσμιο Forum στη Βενετία

Στο Παγκόσμιο forum  «1000 πόλεις, εκατομμύρια πολίτες, ένα όραμα για το μέλλον» που θα πραγματοποιηθεί στη Βενετία της Ιταλίας τις  4 και 5 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Βενετίας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού κ. Gian Andrea Paolo Garancini. 

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 6/9/16

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τρίτη 06/09/2016 και ώρα 12.00 για να συζητηθούν τα θέματα που θα βρείτε παρακάτω:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/zwhs/%CE%B5%CF%80%CE%B6.06.09.2016.pdf

Με τους συντελεστές του «Caravan Next» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Τους συντελεστές του τετραήμερου πολιτιστικού φεστιβάλ «Caravan Next» υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός το μεσημέρι της Πέμπτης 1ης Σεπτεμβρίου. 

42η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στο Αίθριο της Λότζια το Σάββατο 03/09/2016

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  03.09.2016 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια)   και ώρες  09:30 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν:

O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού - Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με την πολύτιμη συνδρομή του ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού “ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ” και της  Σ.Ε.Α.Π. Ηρακλείου.

Ολοκληρώνονται οι εγγραφές στα ΚΔΑΠ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου, η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι οι εγγραφές των παιδιών  μέσω της διαδικασίας Voucher που αφορά στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ολοκληρώνονται σήμερα 1/09/2016  (ώρες 09:00 έως 13:00  και 16:00 έως 20:00)  στα κατά τόπους ΚΔΑΠ.  

Μία μουσική από την Ισπανία μέχρι την Ανατολή στην Δημοτική πλαζ Καρτερού

Μία μουσική που διατρέχει τη Μεσόγειο θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στη Δημοτική πλαζ Καρτερού την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου στις 20:30. Η εκδήλωση είναι στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Μήνυμα Δημάρχου για την συμπλήρωση δύο ετών από την ανάληψη της δημοτικής αρχής

Η συμπλήρωση δυο ετών από την ημέρα που αναλάβαμε την δημοτική αρχή του Ηρακλείου έχει για εμάς συμβολική σημασία:  Ένα μεγάλο κομμάτι της θητείας μας βρίσκεται πίσω μας,  ένα ακόμα μεγαλύτερο βρίσκεται μπροστά μας.  Έτσι ακριβώς νιώθουμε και για το έργο που έχουμε επιτελέσει,  καθώς και για το έργο που σκοπεύουμε να επιτελέσουμε: Έγιναν πολλά, θα γίνουν περισσότερα. 

Γιορτή υιοθεσίας αδέσποτων κουταβιών

Γιορτή Υιοθεσίας αδέσποτων κουταβιών θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, από  τις 10:00 π. μ. έως τις  21:00 μ. μ. , στο Δημοτικό Κατάστημα Μαρίνα, στο λιμάνι Ηρακλείου.

Ξεκινούν οι εγγραφές στο Κέντρο Χορού του Δήμου

Το Κέντρο Χορού του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών από 1 Σεπτεμβρίου 2016 (14:00-20:00), στα τμήματα Κλασικού χορού, Σύγχρονου χορού και HIP HOP.  

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου τίμησε το Λιμενικό Σώμα στην εκδήλωση της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Τους άνδρες και τις γυναίκες που εργάζονται στο Λιμενικό και καταβάλλουν σκληρή προσπάθεια για την διάσωση μεταναστών και προσφύγων,  συνεχάρη στο πρόσωπο του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου κ. Σταμάτιου Ράπτη, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. 

Σε επιφυλακή το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με δελτίου της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα, Τετάρτη 31/08/16 και αύριο, Πέμπτη 01/09/2016.

'Με τη φωνή μιας κιθάρας' συνεχίζεται το Φεστιβάλ

Ο Αύγουστος για το φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου,  «κλείνει» με …τη φωνή μίας κιθάρας το βράδυ της Τετάρτης 31/8 στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» στις 20:30 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. 

Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου - Συγκέντρωση σχολικών ειδών από το Δήμο Ηρακλείου

Στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των οικογενειών που η οικονομική κρίση έκανε την καθημερινότητα τους δύσκολη, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.  Η δράση ονομάζεται «Νοιάζομαι για τον συμμαθητή μου». 

Με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό συναντήθηκε σήμερα στη Λότζια ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Δρίτσας  συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο κ. Ράπτη Σταμάτη, τους Βουλευτές κ. Σωκράτη Βαρδάκη και κ. Νίκο Ηγουμενίδη, τον πρόεδρο του ΟΛΗ κ. Απόλλωνα Φιλιππή και τον Λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Σαϊτάκη Δημήτρη. 

Απάντηση του Δήμου Ηρακλείου στην επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου για την καθαριότητα

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου είναι ο πρώτος που παραδέχεται ευθαρσώς ότι το επίπεδο της καθαριότητας στο Ηράκλειο δεν τον ικανοποιεί.  Κι αυτό δεν οφείλεται στους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας, οι οποίοι εργάζονται σκληρά και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.  Σε κάθε περίπτωση ο Δήμαρχος θα συνεχίζει να πράττει ό,τι είναι αναγκαίο ούτως – ώστε το Ηράκλειο να γίνει μια από τις πιο καθαρές πόλεις της χώρας.  

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 2/9/2016

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπήε στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή 02 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/synedriash30082016.pdf

Οι «Μούσες της Μεσογείου» στο Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί»

 

Με τραγούδια «γένους θηλυκού» δίπλα στη θάλασσα συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί» την Τρίτη 30 Αυγούστου και ώρα 20:30 στο Δημοτικό κατάστημα «Μαρίνα», με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Διακοπή νερού σε Μεσαμπελιές & Άγιο Ιωάννη

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι,  λόγω απαραίτητων εργασιών στα πλαίσια εκτελούμενου έργου ύδρευσης στην περιοχή της Φορτέτσας, θα διακοπεί η λειτουργία του αντλιοστασίου του Αγίου Ιωάννη σήμερα Δευτέρα 29 Αυγούστου για 3-4 ώρες.

Μια ξεχωριστή παράσταση για τις Ηρακλειώτισσες Έλλη Αλεξίου και Γαλάτεια Καζαντζάκη

Με μια ξεχωριστή παράσταση για δύο μορφές των γραμμάτων, τις Ηρακλειώτισσες  Έλλη Αλεξίου και Γαλάτεια Καζαντζάκη, συνεχίζεται το βράδυ της Δευτέρας 29 Αυγούστου, στο μικρό Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» το 2ο Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί». 

Σε Σταυράκια και Ρουκάνι ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Την ολοκλήρωση της μελέτης για την ανάπλαση της περιοχής του Άϊ Γιάννη του Ριγολόγου στα Σταυράκια ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο χωριό  το απόγευμα της Κυριακής 28 Αυγούστου 2016. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος στους παρευρισκομένους, η μελέτη ήταν μια περυσινή υπόσχεση  που υλοποιήθηκε και από εδώ και εμπρός η δημοτική αρχή θα συνεχίσει με όλες τις απαραίτητες διαδικασίες,  προκειμένου η υλοποίηση του έργου να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για το Crete 1st International Basketball Tournament

Ξεκίνησε  την Παρασκευή 26 Αυγούστου η προπώληση εισιτηρίων για το διεθνές τουρνουά μπάσκετ Crete 1st International Basketball Tournament . Το τουρνουά, συνδιοργάνωση της ALFA PLUS Α.Ε.  και του Δήμου Ηρακλείου, διεξάγεται στο Νέο Κλειστό  Γυμναστήριο του Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια, από τις 23 έως τΙς 25 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή του Ολυμπιακού, του Ερυθρού Αστέρα, της Αναντολού Εφές και της Χάποελ Ιερουσαλήμ. 

Από την Ανατολή στη Δύση συνεχίζεται το Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Με κρητικά μουσικά μοτίβα με διαφορετική αντίληψη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία πέντε συν ένας πολιτισμοί». Με την εκδήλωση «Από την Ανατολή στη Δύση» που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου στην Πύλη Βηθλεέμ, συνεχίζεται το 2ο Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία Ιστορία, πέντε συν  ένας πολιτισμοί». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου

Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο της  δημοτικής υπαλλήλου Δημητρίας Σκουρογιαννάκη. Ήταν μια άξια εργαζόμενη και η απώλεια της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό.  Στην οικογένεία της εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια. Θα είμαστε δίπλα τους. 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για το θάνατο της Δημοτικής Υπαλλήλου Δημητρίας Σκουρογιαννάκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, σήμερα, Παρασκευή, 26/08/2016 μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου της Δημοτικής Υπαλλήλου Δημητρίας Σκουρογιαννάκη και απεφάσισε ομόφωνα τιμώντας την μνήμη της, όπως:

Πρεμιέρα για το 2ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Με ιδανικό τρόπο, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού ξεκίνησε την Πέμπτη 25 Αυγούστου το 2ο Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου. Η παράσταση «Η Κρήτη µε τα έθιμα, τους χορούς και τα τραγούδια της» του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, προσέφερε στο κοινό του κατάμεστου Κηποθεάτρου «Νίκος Καζαντζάκης» δυο ώρες γεμάτες κρητική παράδοση, τραγούδι, χορό και φυσικά άφθονο κέφι.

Εκπαιδευτική ημερίδα για την ανακύκλωση

Εκπαιδευτική ημερίδα για θέματα ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25ης Αυγούστου  στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια.  Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ στην αρχική του τοποθέτηση μίλησε για τη σημασία που δίνει η παρούσα δημοτική αρχή στην ανακύκλωση και σε θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων:

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού – Προέδρου ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη είχε την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλης Λαμπρινός. Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα της αυτοδιοίκησης.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 29/8/2016

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Ανακοίνωση για ΚΔΑΠ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου, η οποία υλοποιεί το πρόγραμμα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι οι εγγραφές των παιδιών  μέσω της διαδικασίας Voucher που αφορά στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα ξεκινήσουν στα κατά τόπους ΚΔΑΠ, από 25/08/2016 έως 1/09/2016 και τις ώρες 09:00 έως 13:00  και 16:00 έως 20:00.

Στα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη στα Ανώγεια παρευρέθηκε την Τετάρτη 24 Αυγούστου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την Επέτειο της 25ης Αυγούστου 1898

         Η πορεία της Απελευθέρωσης της Κρήτης από την Τουρκική Κατοχή σηματοδοτείται από γεγονότα ηρωισμού, αυταπάρνησης και μεγάλων θυσιών. Τελευταία πράξη αυτής της ζοφερής περιόδου υπήρξαν οι ωμότητες του τουρκικού όχλου στην πόλη του Ηρακλείου κατά την 25η Αυγούστου 1898.

Cinema on the road σε Αθανάτους, Πενταμόδι

Συνεχίζει την περιοδεία του στις γειτονίες και στις πλατείες του Δήμου Ηρακλείου το cinema on the road δίνοντας την ευκαιρία στους Ηρακλειώτες να απολαύσουν καλοκαιρινές βραδιές με καλό σινεμά, με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Εθελοντισμού και της ΔΗΚΕΗ.  

Ανακοίνωση για τους Παιδικούς Σταθμούς

Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους γονείς:

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ηρακλείου στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Συγχαίρω θερμά τους επιτυχόντες  των εφετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αποτελεί το πέρας μιας πολύχρονης κοπιαστικής διαδρομής και την αφετηρία για την κατάκτηση επιστημονικών γνώσεων και νέων εμπειριών στην ζωή τους

Ξεκινά στις 25 Αυγούστου το 2ο Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Ξεκινά την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, το 2ο  Φεστιβάλ «Κρήτη, Μία ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου. Το 2ο Φεστιβάλ, που είναι αφιερωμένο στη γυναίκα της Μεσογείου, θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Η κηπουρική σύμμαχος των ηλικιωμένων. Δράση στο ΚΗΦΗ Παλιανής του Δήμου Ηρακλείου

«Η κηπουρική σύμμαχος των Ηλικιωμένων» ήταν το θέμα της δράσης που διοργάνωσε το  Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Παλιανής (Βενεράτο) της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου.

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου ο Δήμαρχος Ανωγείων και η Πρόεδρος της Ελλ. Επιτροπής της UNESCO

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στην Λότζια ο Δήμαρχος Ανωγείων κ. Μανόλης Καλλέργης, η κ. Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου –Τζιτζικώστα,  Πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και ο Γεωλόγος και επιστημονικός υπεύθυνος του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη κ. Χαράλαμπος Φασουλάς. 

Στην Πλατεία Ελευθερίας η Φιλαρμονική του Δήμου

Στο κιόσκι της Πλατείας Ελευθερίας θα εμφανιστεί την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016 και ώρα 19:00, η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου με ένα μουσικό πρόγραμμα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου. Το μουσικό ταξίδι  θα ξεκινήσει από την Ελλάδα, και θα περάσει από Γαλλία, Αργεντινή, Ρωσία, Αμερική, Αγγλία, κτλ. Θα ερμηνεύσει μουσική των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Κατσαρό, Beatles, Abba, Andrew Lloyd Webber, Tchaikovsky, κ.α.. Διευθύνει ο Αρχιμουσικός Λεωνίδας Τζωρτζάκης.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Ηρακλείου στην ΠΕΔ Κρήτης για το Προσφυγικό

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, στην αρχική του τοποθέτηση στην έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης που συνεκλήθη την Παρασκευή 19/8  με θέμα το Προσφυγικό, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους βουλευτές, ευρωβουλευτές και την ολομέλεια των Δημάρχων της Κρήτης για την πρόσφατη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα. 

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ 'Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί'

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί" του Δήμου Ηρακλείου

Πιστοποιούνται 50 παιδικές χαρές του Δήμου

Υπογράφτηκε την Πέμπτη 18/8/2016, η σύμβαση μεταξύ του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών του  Δήμου Ηρακλείου Γιάννη Αναστασάκη και του εκπροσώπου της εταιρείας “TUV ΕΛΛΑΣ Α.Ε.” για τη διενέργεια ελέγχου και πιστοποίησης της λειτουργίας πενήντα (50) παιδικών χαρών εντός των ορίων του Δήμου.

Σύσκεψη του Δημάρχου Ηρακλείου με φορείς της πόλης για το προσφυγικό

 

Εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης υποδέχτηκε το πρωί της Πέμπτης 18ης Αυγούστου στο γραφείο του στην Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Στόχος της συνάντησης ήταν να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το προσφυγικό θέμα και να ακούσει τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Σάρωθρα και ειδικά μηχανήματα - σκούπες στη μάχη της καθαριότητας από το Δήμο Ηρακλείου

Στη δύσκολη μάχη που δίνει καθημερινά ο Δήμος Ηρακλείου και η Υπηρεσία Καθαριότητας για να κρατήσει την πόλη καθαρή, η βοήθεια των μηχανικών μέσων του Δήμου είναι καθοριστική.

Απάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στον βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου σε ουδεμία σύγχυση βρίσκεται.  Γνωρίζει πολύ καλά τι λέει και όσα δήλωσε είναι απολύτως αληθή.

Ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου σχετικά με την σύσκεψη για το μεταναστευτικό

Προ ημερών,  ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Μουζάλας ζήτησε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου να προσκαλέσει σε ενημερωτική σύσκεψη  τους δημάρχους των πρωτευουσών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιος Νικόλαος), υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κρήτης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός στην Αυγενική

Την Τοπική Κοινότητα της Αυγενικής επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 10 Αυγούστου, το απόγευμα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Παιδείας κ. Γιώργο Βλαχάκη, Οικονομικών κ. Γιώργο Καραντινό, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντός κ. Πέτρο Ινιωτάκη. 

«Κρήτη, μία ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» - Χαιρετισμός Δημάρχου και πρόγραμμα

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός επισημαίνει: « Με σταθερά βήματα και παρά τις δυσκολίες των καιρών, η Δημοτική αρχή προχωρεί στην υλοποίηση του οράματός της για τον πολιτισμό. Το βάρος της μεγάλης κληρονομιάς μας, μας υποχρεώνει να εργαστούμε για να ξαναγίνει ο τόπος μας αυτό που υπήρξε άλλοτε επί αιώνες – κέντρο γραμμάτων και τεχνών, φάρος πολιτισμού για τη Μεσόγειο. Μοιάζει αδύνατον, αλλά δεν είναι. Ο Δήμος και το νησί μας 
διαθέτουν μιαν ανεξάντλητη και αναξιοποίητη δεξαμενή δυνάμεων, που πρέπει να αναδειχθούν. Γι αυτό και δηλώσαμε εξ αρχής ότι θεωρούμε τον πολιτισμό θεμέλιο λίθο της πολιτικής μας για την αναβάθμιση και την ανάπτυξη του τόπου. 

Σύσκεψη για τα μισθωμένα σχολεία στη Λότζια

Σύσκεψη με στόχο τη διαχείριση των χώρων που στεγάζονται τα σχολεία –κυρίως τα νηπιαγωγεία-  του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λότζια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Νίκος Γιγουρτάκης και ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Αποστολάκης. 

Στην έκθεση των έγκλειστων του σωφρονιστικού καταστήματος Νέας Αλικαρνασσού ο Δήμαρχος

Στα εγκαίνια της έκθεσης με τις δημιουργίες των εγκλείστων της Κλειστής Φυλακής της Νέας Αλικαρνασσού βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Ρασούλη, Προγραμματισμού κ. Πέτρο Ινιωτάκη και την εντεταλμένη σύμβουλο Δημοτικής Περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη. Την τελετή των εγκαινίων, στην οποία  χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης...

Τελική ημερομηνία για ταχυδρομική αποστολή δικαιολογητικών για εγγραφή στους Παιδικούς

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους γονείς ότι η τελική ημερομηνία ταχυδρομικής αποστολής των δικαιολογητικών (επιτυχόντων και ισοβαθμούντων) για την εγγραφή των βρεφών/νηπίων στα ΚΕΠΑ, θα είναι 10/8/2016.

Εργασίες στο αγροτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Ηρακλείου ενόψει τρύγου

Το αγροτικό οδικό δίκτυο, στο σύνολο σχεδόν των οικισμών του Δήμου Ηρακλείου, καθαρίζει και στρώνει ενόψει του τρύγου το τμήμα Οδοποιίας της Διεύθυνσης συντήρησης και αυτεπιστασίας της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων.

Μικτό κλιμάκιο πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου

Ελέγχους σε καταστήματα καφέ και εστίασης στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 8 Αυγούστου από τις 09:15 το πρωί μέχρι και τις 11:30 πριν το μεσημέρι, μικτό κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛΑΣ, της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου, υποστηριζόμενο από  την Υπηρεσία Καθαριότητας. Το μικτό κλιμάκιο προχώρησε σε έλεγχο της άδειας λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και σε ελέγχους για την παράνομη χρήση δημοτικών κοινόχρηστων χώρων. 

Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. ΟΤΑ την 02.08.2016 (Πρακτικό 165, Απόφαση 7)  το Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. ΟΤΑ εγκρίνει ομόφωνα τον ορισμό της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 και ώρα 12:00 στα επί των οδών Ρωμανού και Πλαστήρα γραφεία της Α.Ε.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 9/8/16

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποίοτητας Ζωής την προσεχή Τρίτη 09/08/2016 και ώρα 11.30 με τα θέματα που θα βρείτε παρακάτω http://idomeneas.heraklion.gr/files/zwhs/%CE%95.%CE%A0.%CE%96.9.8.2016.pdf

Παρουσιάστηκε το Σύστημα Τηλεποπτείας Εγκαταστάσεων Ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 3 Αυγούστου στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού, το νέο Κεντρικό Σύστημα Τηλεποπτείας Εγκαταστάσεων Ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ. Πρόκειται για ένα έργο τελευταίας τεχνολογίας που χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ και το οποίο δίνει τη δυνατότητα στην Εταιρεία να ελέγχει μέσω τηλεχειρισμού – τηλελέγχου τα εξωτερικά υδραγωγεία της και να μειώνει τις διαρροές στα δίκτυα της. 

Η απόφαση του Υπουργείο Πολιτισμού επισφραγίζει την προσπάθεια μας για την ανάδειξη των τειχών

Εγκρίθηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού με σχετική απόφαση η «Πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για τις χρήσεις της ζώνης της Ενετικής Οχύρωσης της πόλης του Ηρακλείου, Περιφέρειας Κρήτης». Για το Δήμο Ηρακλείου η σχετική απόφαση, σχεδόν στο σύνολό της, έρχεται να επισφραγίσει στην ουσία την προσπάθειά του για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση του μνημείου μέσα από χρήσεις απόλυτα συμβατές με το χαρακτήρα του.

Προετοιμάζεται για το Κοινωνικό Φροντιστήριο της επόμενης σχολικής χρονιάς o Δήμος Ηρακλείου

Στις προτεραιότητες του Δήμου Ηρακλείου και της Αντιδημαρχίας Παιδείας είναι και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο που με τη λειτουργία του στήριξε παιδιά που δίνουν τη μάχη των εξετάσεων κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Έτσι ενόψει της νέας σχολικής περιόδου, συναντήθηκαν σήμερα στη Λότζια, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης με τους προέδρους των τεσσάρων Δημοτικών Κοινοτήτων και των Βασιλειών, προκειμένου να οργανωθεί και να λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Ηρακλείου. 

41η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Αίθριο της Λότζια

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  06.08.2016 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια)   και ώρες  09:30 – 13:30.

Παρουσιάστηκε στη Λοτζια το «Crete Heraklion – 1st International Basketball»

Το επίσημο...τζάμπολ για την έναρξη  του «Crete Heraklion – 1st International Basketball»  που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ηρακλείου και η  ALFA PLUS AE, με την υποστήριξη της ΕΚΑΣΚ,  δόθηκε την Τετάρτη 3 Αυγούστου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια. Το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Ηρακλέιου, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού,Κώστας Βαρδαβάς ο Γενικός Διεθυντής της ALFA PLUS AE Μανόλης Ρουσάκης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος. 

Επιτυχόντες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου τίμησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός

Τελειόφοιτους λυκείου που μαθήτευσαν φέτος στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου και πέτυχαν τη εισαγωγή του σε πανεπιστημιακές σχολές υποδέχτηκε το πρωί της Τετάρτης 3ης Αυγούστου στο γραφείο του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός. 

Κάρτες στάθμευσης από το Ταμείο της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου- λόγω της έλλειψης καρτών στάθμευσης που παρατηρείται στα περίπτερα της πόλης-  ενημερώνει τους δημότες ότι μπορούν να προμηθεύονται κάρτες στάθμευσης από το ταμείο της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, που στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου, στη Λότζια καθημερινά από τις 08:00 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι.  

Σε Καμίνια, Ρουκάνι και ΕΚΗ το cinema on the road

Ξεκίνησαν την 1η Αυγούστου και θα συνεχιστούν μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου οι προβολές του cinema on the road,  στις πλατείες και στους δρόμους του Δήμου Ηρακλείου με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Εθελοντισμού και της ΔΗΚΕΗ.  Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι και με μόνο εργαλεία ένα λευκό σεντόνι και έναν προτζέκτορα οι Ηρακλειώτες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στη μαγεία του σινεμά.  

Δράσεις ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια ετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Ηρακλείου (ΛΕΚΟ)  κ. Νίκο Κοπιδάκη και τον πρόεδρο του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ε.ΣΥ.ΠΡΟ.Τ.Α.) κ. Γιάννη Λιονάκη είχε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη.

Συνέντευξη τύπου για τo τουρνουά «Crete Heraklion – 1st International Basketball Tournament»

Συνέντευξη για την παρουσίαση του τουρνουά «Crete Heraklion – 1st International Basketball Tournament» θα δοθεί την Τετάρτη, 3 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια.

O κινηματογράφος βγαίνει στους δρόμους και τις πλατείες – Το πρόγραμμα των προβολών

Με τη συνεργασία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Εθελοντισμού και της ΔΗΚΕΗ, ο Δήμος Ηρακλείου για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι βγάζει τον κινηματογράφο στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης. Από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου μέχρι και τις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν προβολές παλιών, καλών ταινιών σε διάφορα σημεία του Ηρακλείου.  Ο στόχος της διοργάνωσης είναι οι θεατές,  με εργαλεία μονάχα ένα λευκό σεντόνι και έναν προτζέκτορα ...

Εσπερίδα για την Αστική Οικολογία στο Ηράκλειο

Την Πέμπτη 4 Αυγούστου και ώρα 20:30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου στην Ανδρόγεω 4, θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Ηρακλείου εσπερίδα με θέμα την “ Οικολογία Πόλης”, με έγκριτους ομιλητές σε μία προσπάθεια να δοθεί έμφαση σε μία περισσότερο οικολογική προσέγγιση διαβίωσης στο Αστικό Περιβάλλον. Θα δοθούν σημαντικές προτάσεις και ιδέες που έχουν εφαρμογή από τον κάθε πολίτη αλλά και από τη συνεργασία των πολιτών με τις Τοπικές Δημοτικές Αρχές. 

Ορκωμοσία νέων μόνιμων υπαλλήλων στον Δήμο

Ορκίστηκαν τη Δευτέρα 1η Αυγούστου ενώπιον του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού έξι νέοι μόνιμοι υπάλληλοι επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην προκήρυξη του έτους 2008 για την κάλυψη θέσεων του Δημοτικού Οργανισμού Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΔΟΚΑΠΗ).

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την πάταξη της παραβατικότητας στο Ηράκλειο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι για την πάταξη της παραβατικότητας στο Ηράκλειο.

Ολοκληρώθηκε στις Κάτω Ασίτες το 2ο Φεστιβάλ «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 31 Ιουλίου, στην γεμάτη πλατεία των Κάτω Ασιτών, το τρίτο και τελευταίο διήμερο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου  Ηρακλείου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός βρέθηκε στις Κάτω Ασίτες την Κυριακή και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής, να περιηγηθεί στους πάγκους των τοπικών ...

Ακυρώνεται η συναυλία του Παναγιώτη Μάργαρη «ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ» την Κυριακή 31/7

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Ηράκλειο,  29/07/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ – ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

Ανακοινώνεται ότι η συναυλία του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΓΑΡΗ «ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ» όπως έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 31 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις»  ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ για λόγους ανωτέρας βίας.

Οι προσωρινοί πίνακες εγγραφής Βρεφών και Νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς για το 2016-17

Ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ ανακοινώνει τους προσωρινούς πίνακες Εγγραφής Βρεφών και Νηπίων για το Σχολικό έτος 2016-2017. Οι Επιτυχόντες καθώς και οι Ισοβαθμούντες καλούνται να αποστείλουν ταχυδρομικώς και μέσα σε Δέκα (10) ημέρες την αίτηση (εκτυπωμένη από το ηλεκτρονικό σύστημα) συνοδευόμενη από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Δνση:

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 1/8/2016

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 01 Αυγούστου 2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%201-8-16.pdf

Θετικά αποτελέσματα από την επαναλειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού

Ως ιδιαίτερα ικανοποιητικά χαρακτηρίζονται τα στοιχεία για τον συλλεγόμενο όγκο ανακυκλώσιμου υλικού στο Ηράκλειο, τρεις μόλις μήνες μετά την επαναλειτουργία του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμου Υλικού (ΚΔΑΥ).

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Ιερωνυμάκη στην περιοχή των Πατελών

Μετά και την ασφαλτόστρωση, παραδόθηκε στην κυκλοφορία την Πέμπτη 28 Ιουλίου η οδός Ιερωνυμάκη, στη συμβολή της με την οδό Μπαντουβά, στην περιοχή των Πατελών. Πρόκειται για ένα έργο που είχε χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και συμπεριελάμβανε τη διαμόρφωση δύο βασικών κεντρικών οδικών αξόνων, την οδό Μπαντουβά και την οδό Ιερωνυμάκη. 

Τίμησε τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ο Δήμος Ηρακλείου

Τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου  τίμησε την Τετάρτη 27 Ιουλίου, ο Δήμος Ηρακλείου  σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός ευχαρίστησε θερμά τους καθηγητές για την εθελοντική προσφορά τους, χάρη στην οποία το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει εξελιχθεί σε θεσμό που βοηθάει περισσότερους από 150 μαθητές ετησίως και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Από τα 20 παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που ήταν τελειόφοιτοι λυκείου και συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, τα 19 εισήχθησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. 

Το προεδρείο του Συλλόγου «Δικαίωμα στη ζωή» με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής

Με το προεδρείο του συλλόγου γονέων και φίλων ΑΜΕΑ «Δικαίωμα στη ζωή» συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη.  

Συνεχίζεται η κατάθεση υποψηφιοτήτων για το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης»

Συνεχίζεται η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης», που επαναφέρει από φέτος ο Δήμος Ηρακλείου. Το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης», αποτελείται από πέντε θεματικούς κύκλους: ο πρώτος: για τα γράμματα, ο δεύτερος: για τις καλές τέχνες, ο τρίτος: για την δημιουργική μουσική, ο τέταρτος: για τις ανθρωπιστικές επιστήμες, και ο πέμπτος: σε μελέτες αναφερόμενες στο έργο και τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη

Ευχαριστήριο Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου ευχαριστεί τον κ. Γιάννη Πατεράκη για την ευγενική χορηγία δωροεπιταγών προς το Δημοτικό Παντοπωλείο, με σκοπό την κάλυψη αναγκών οικογενειών και ατόμων, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Ακυρώνεται η σημερινή παιδική παράσταση «Η κούκλα που είχε δύο μαμάδες»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Ηράκλειο,  26/07/2015 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

«Η ΚΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΜΑΜΑΔΕΣ»

Ανακοινώνεται ότι η παράσταση «Η ΚΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΥΟ ΜΑΜΑΔΕΣ» από την θεατρική ομάδα «Vivido» δε θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 26 Ιουλίου στην Πύλη Βηθλεέμ, και έτσι δεν εντάχθηκε καθόλου στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016».

 

Στις Κάτω Ασίτες το Διήμερο Φεστιβάλ «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου

Με τη διοργάνωση στις Κάτω Ασίτες ολοκληρώνεται φέτος το 2ο Διήμερο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης  Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» που διοργάνωσε  η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου.  

Δήμαρχος Ηρακλείου: Στόχος μας η δημιουργία προϋποθέσεων για να μείνουν οι νέοι στα χωριά

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το απόγευμα στον Άγιο Σύλλα το 2ο διήμερο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου, το Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Ιουλίου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός επισκέφθηκε το φεστιβάλ την Κυριακή, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους ντόπιους παραγωγούς, να διαπιστώσει την υψηλή ποιότητα και ποικιλία των προϊόντων και να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν στο πλαίσιο του φεστιβάλ. 

Αποκατάσταση βλάβης στο δίκτυο διανομής

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι λόγω σοβαρής ζημίας στο δίκτυο διανομής της Δεξαμενής Δ4 χθες το πρωί, Κυριακή 24/07/2016, έγινε διακοπή της υδροδότησης  στις περιοχές  του Δήμου Ηρακλείου: Ατσαλένιο, Θέρισος, Κηπούπολη, Αγία  Αικατερίνη, Μασταμπάς. 

«Ευχαριστώ» στους καθηγητές- εθελοντές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου

Η τελετή λήξης των εργασιών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Ολοκληρώθηκε το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 24 Ιουλίου οι εργασίες  του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε στο Βενεράτο. Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του συμποσίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κόσμος είχε την ευκαιρία να θαυμάσει οκτώ έργα τέχνης σε λευκό μάρμαρο Θάσου που φιλοτέχνησαν οι γλύπτες που συμμετείχαν. 

Δήμαρχος Β. Λαμπρινός: 'Είμαστε κοντά στους Κρήτες φοιτητές που ζουν μακριά από το νησί μας'

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησαν σήμερα ο Πρόεδρος της  Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής κ. Δημοσθένης Ζαχαριάδης και ο πρώην Πρόεδρος κ. Μηνάς Παγωνάκης, με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ένωση την Παρασκευή 22 Ιουλίου στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» του Δημοτικού κτιρίου της οδού Ανδρόγεω όπου παρουσιάστηκε και το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Δίκταμος».

Επαναδιανομή προϊόντων Τ. Ε. Β. Α. στη Δ. Ε. Ηρακλείου και στη Δ.Ε. Νέας Αλικαρνασσού

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Συνδρομής Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016», το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, με σκοπό την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, θα προβεί στην νέα διανομή προϊόντων για τους δικαιούχους του προγράμματος που έχουν καταχωρηθεί στη Δ. Ε. Ηρακλείου και Δ.Ε. Νέας Αλικαρνασσού και που δεν έχουν παραλάβει το σύνολο των προϊόντων στις προηγούμενες διανομές. 

Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός: «Να παγώσουν τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα»

«Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεννόηση με τους οικιστές έχει καταθέσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα των αυθαιρέτων από το 2015.  Είμαστε ικανοποιημένοι διότι από τις τοποθετήσεις  του υπουργού κ. Τσιρώνη , διαπιστώνουμε ότι οι περισσότερες από αυτές τις προτάσεις υιοθετούνται στο νέο νομοσχέδιο. Θεωρώ εντούτοις ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να παγώσουν τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα για ένα διάστημα μέχρι και έξι μήνες μετά την ψήφιση του  νομοσχεδίου.  Πρέπει να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων δεν πηγαίνουν στα ταμεία των δήμων αλλά στο Πράσινο Ταμείο». 

Σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου με φορείς της πόλης για HUB επιχειρηματικότητας και Δημοσκόπιο

Η δημόσια διαβούλευση για το ΣΟΑΠ  ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου και πλέον ο Δήμος Ηρακλείου περνάει στο επόμενο στάδιο της συζήτησης. Αυτό της ομογενοποίησης των προτάσεων που κατατέθηκαν και του συντονισμού των ενεργειών των αρμόδιων φορέων προς συγκεκριμένες, κοινές κατευθύνσεις. 

Τα Αποτελέσματα των επανεγγραφών για τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου

Τα αποτελέσματα των Επανεγγραφών για τα ΚΕΠΑ του Δήμου μας. Η προθεσμία κατάθεσης ενστάσεων που αφορούν επανεγγραφές είναι από 25/7/2016 έως και 27/7/2016 στα γραφεία του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 27/7/2016

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/oikonomiki.pdf

Απόψε η τελετή λήξης του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου

 Οκτώ έργα τέχνης δημοσίου χώρου υψηλής καλλιτεχνικής αξίας σε λευκό μάρμαρο, παραλαμβάνει από καταξιωμένους γλύπτες ο Δήμος Ηρακλείου την Κυριακή 24 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του 8ου  Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής που ολοκληρώνεται με επιτυχία στο Βενεράτο.  Η εκδήλωση λήξης του συμποσίου πρόκειται να ξεκινήσει στις 20:30 μ.μ. με την παρουσίαση των έργων και των καλλιτεχνών και θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα.  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στα «Αικατερίνεια 2016»

Τα «Αικατερίνεια 2016» επισκέφθηκε το βράδυ της Πέμπτης 21 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να δει την έκθεση που στεγάζεται στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Αικατερίνης και φιλοξενεί φωτογραφίες και προσωπικά αντικείμενα του αείμνηστου πατρός Χριστόφορου Αντωναράκη, καθώς επίσης και έργα αγιογραφίας, ζωγραφικής, κοσμήματος, κοπτικής, ραπτικής, παραδοσιακών στολών,  των συμμετεχόντων στα  επιμορφωτικά προγράμματα του Συλλόγου. 

Ευχαριστήρια επιστολή και αναμνηστικά από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης στον Δήμαρχο Ηρακλείου

Ευχαριστήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και αναμνηστικά δώρα από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, παρέδωσαν  χθες, Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόδρομος Ξενάκης, παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου κ. Κώστα Μαμουλάκη. 

Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου της 25/07/16

1.  Σας προσκαλούμε σε ειδική συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016  και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις  του άρθρου 163 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010,     προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρομε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%201%20-25-7-16.pdf

 

2.  Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%202%2025-7-16.pdf

Συνάντηση Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής με Ένωση Διαιτολόγων - Διατροφολόγων

Συνάντηση με εκπροσώπους του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος (ΕΔΔΕ) είχε χθες, Τετάρτη 20 Ιουλίου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη. 

Ειδικό συνεργείο για τις παράνομες αφισοκολλήσεις

Στη συγκρότηση συνεργείου που φροντίζει για τον καθαρισμό της πόλης από τις παράνομες αφισοκολλήσεις, προχώρησε η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου.  Το συνεργείο, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, θα κινείται μία φορά την εβδομάδα στα σημεία όπου γίνεται παράνομη αφισοκόλληση, θα καταγράφει όσους προχωρούν σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να διαφημιστούν αψηφώντας το γεγονός ότι ρυπαίνουν την πόλη και παραβιάζουν...

Δωρεάν σπιρομέτρηση στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Τάλως

Δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης, θα πραγματοποιηθεί στo Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Τάλως της 3ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχή Καμινίων της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου  από την επιστημονική ομάδα Χ.Α.Π. της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή πνευμονολογίας κ. Τζανάκη Νικόλαο. Η εξέταση θα γίνει την Πέμπτη 28/07/2016 και ώρες 9:00 π.μ-12.30 μ.μ. 

Δίωρη διακοπή λειτουργίας του ΚΕΠ της Ανδρόγεω την Παρασκευή 22 Ιουλίου

Για 2 ώρες πρόκειται να διακοπή η λειτουργία του ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου στην οδό Ανδρόγεω την  Παρασκευή 22/7/2016 από 12.30 μ.μ. έως 14.30 μ. μ., λόγω προγραμματισμένης σύσκεψης του προσωπικού της μονάδας, για θέματα Πολιτικής Ποιότητας.

Στον Προφήτη Ηλία ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης 19 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος παρακολούθησε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στην εκκλησία του χωριού, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γκάνας κ. Νάρκισσος. Στη συνέχεια συνομίλησε με τον ιεράρχη, με τους κατοίκους της περιοχής ενώ είχε την ευκαιρία να δει και την καινούρια πλατεία που ολοκληρώθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή. 

Αναθεωρούμε το διαδίκτυο παρέα με δύο κορυφαίους Google Developers Experts

Το Google Dev Progressive Web Apps (#PWA) ανοίγει τις πόρτες του και  περιμένει τους Ηρακλειώτες μαζί με το Δήμο Ηρακλείου αυτή την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 16:00 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Πλαστήρα με Ρωμανού).Η επίσημη κοινότητα Google Developers Group (GDG) Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου (τμήμα Τουρισμού) παρουσιάζουν ότι πιο νέο κυκλοφορεί στον τομέα του Web και πώς μπορείτε να επωφεληθούν από τα “Progressive” Web Εργαλεία εταιρείες, επιχειρήσεις  ή προγραμματιστές.

Σε επιφυλακή το γραφείο Πολιτικής Προστασίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι σύμφωνα με δελτίο της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από σήμερα, Τρίτη 19/07/2016 και για τα επόμενα 24ωρα (μέχρι την έκδοση νέου δελτίου της Ε.Μ.Υ.) .

Συνεδρίασε η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου για το 2017, καθώς και η Β΄ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την περίοδο 2015-2019 συζητήθηκε χθες, Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, στην συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που πραγματοποιήθηκε στη Λότζια.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι του Δήμου, οι πρόεδροι των έξι Δημοτικών Κοινοτήτων, δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και δημότες.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου

Την τελευταία εβδομάδα εργασιών διανύει το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου που πραγματοποιείται στο Βενεράτο, με τα γλυπτά να βρίσκονται στην τελική φάση της διαμόρφωσής τους.  Την Κυριακή 24 Ιουλίου, ημέρα της τελετής λήξης του διεθνούς συμποσίου, ο Δήμος θα παραλάβει από τους γλύπτες οκτώ έργα τέχνης σε λευκό μάρμαρο Θάσου. Συγχρόνως, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι παράλληλες εκδηλώσεις του συμποσίου. 

Συνεχίζεται στον Άγιο Σύλλα το Σαββατοκύριακο το Διήμερο Φεστιβάλ «Εκτός Πόλης»

Συνεχίζεται, το Διήμερο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης  Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» που διοργανώνει και φέτος η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου. Πρώτος σταθμός στη φετινή προσπάθεια ήταν η Τοπική Κοινότητα των Δαφνών ενώ οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στην Τοπική Κοινότητα του Αγίου Σύλλα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (23-24 Ιουλίου) και στην Τοπική Κοινότητα των Κάτω Ασιτών, που διαθέτουν  ένα ισχυρό και έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, σημαντικούς  φυσικούς πόρους αλλά και μια σπουδαία πολιτισμική κληρονομιά. 

Ο Δήμος Ηρακλείου επαναφέρει από φέτος το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης»

Ένα σπουδαίο πολιτιστικό θεσμό με μεγάλη ιστορία, το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης», επαναφέρει από φέτος ο Δήμος Ηρακλείου.  Παράλληλα , έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την εκ νέου απονομή και του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως». 

Έλεγχοι από μικτά κλιμάκια στις λαϊκές αγορές

Ελέγχους πέριξ και εντός των λαϊκών αγορών που πραγματοποιούνται στο Δήμο Ηρακλείου έχουν ξεκινήσει μικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛΑΣ, σε συνεργασία και με τον επόπτη των λαϊκών αγορών του Δήμου Ηρακλείου. Έτσι το περασμένο Σάββατο 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι στην λαϊκή αγορά της περιοχής των Πατελλών, όπου βεβαιώθηκαν παραβάσεις και έγιναν κατασχέσεις.  

Ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε τους δυο μεγάλους βιολάτορες Αβυσσινό και Βασιλόκωστα

Με μια πολύ ωραία συναυλία, παρουσία και του Δημάρχου  κ. Βασίλη Λαμπρινού,  ο Δήμος Ηρακλείου τίμησε τους δυο μεγάλους βιολάτορες του Σκαλανίου και της Κρήτης, τον Γιώργη Αβυσσινό και τον Κωστή Βασιλάκη  «Βασιλόκωστα».  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Σκαλανίου, την Παρασκευή 15 Ιουλίου και την διοργάνωσε η ΔΗΚΕΗ, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της περιοχής. 

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το ΣΟΑΠ – ΒΑΑ

Ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής 15ης Ιουλίου η δημόσια διαβούλευση του Δήμου Ηρακλείου με τους φορείς της πόλης για το ΣΟΑΠ – ΒΑΑ. Η διαβούλευση είχε ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου και επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης της ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός ευχαρίστησε όλους τους φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους που συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία, κατέθεσαν τις προτάσεις τους και βοήθησαν καθοριστικά προς την κατεύθυνση της συνδιαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για το μέλλον της πόλης. 

Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός: «Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας η αναβάθμιση του “N. Καζαντζάκης»

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση ένα σήμα ότι θεωρεί την αναβάθμιση του αεροδρομίου “Νίκος Καζαντζάκης” τόσο σημαντική και άμεσης προτεραιότητας όσο τη θεωρούμε κι εμείς. Αλλιώς θα ζητήσουμε συνάντηση με τον κ. Πρωθυπουργό».  Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Λότζια,  για το θέμα της αναβάθμισης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης». 

Συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής

Συνεχίζονται οι εργασίες αλλά και οι παράλληλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου.  Έτσι, σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 21:00  με θέμα «Η τέχνη στα χρόνια της κρίσης» με ομιλήτρια τη διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, κριτικό τέχνης και δημοσιογράφο Μαρία Μαραγκού. 

Στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στο Βενεράτο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Το χώρο του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου, στο Βενεράτο επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου είδε από κοντά τα έργα να αναδύονται από τους λευκούς όγκους του μαρμάρου Θάσου και συζήτησε με τους γλύπτες για το θέμα του έργου τους που είναι  ένας στίχος του  βραβευμένου με Νόμπελ ποιητή Οδυσσέα Ελύτη από το ποίημα «Η Μαρίνα των Βράχων»: «… κι ο χρόνος γλύπτης των ανθρώπων παράφορος…». 

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τον νέο πρόεδρο ΠΟΕ - ΟΤΑ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό είχε σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-0ΤΑ κ. Νίκος Τράκας και μέλη της Ομοσπονδίας με την ευκαιρία της επίσκεψής τους στο Ηράκλειο.

Σύσκεψη για την αναβάθμιση του Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» στη Λότζια

Σύσκεψη με θέμα «Αναβάθμιση Αερολιμένα «Νίκος Καζαντζάκης» συγκαλεί ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός αύριο, Παρασκευή 15 Ιουλίου και ώρα 10:00 π.μ.  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθέριος Βενιζέλος, Αγίου Τίτου 1, Ηράκλειο). 

Συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου με το ΕΚΑΒ Κρήτης

Με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Νίκο Γιαννακουδάκη συναντήθηκε χθες, Τετάρτη 13 Ιουλίου ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρίνος Παττακός. 

Χαρίσης και Μανιού στο Summer Sport Camp

Συνεχίζονται οι επισκέψεις γνωστών Ελλήνων αθλητών στο Indoor Summer Sport Camp που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια.

Ο Χρήστος Χαρίσης, καλαθοσφαιριστής με συμμετοχές στην Εθνική Ελλάδος και η Αφροδίτη Μανιού, αθλήτρια στίβου του ΟΦΗ και μέλος της Εθνικής ομάδας Εφήβων  - Νεανίδων, επισκέφθηκαν τα παιδιά και τους μίλησαν για τις εμπειρίες τους από τους αγωνιστικούς χώρους. 

Στα Κεράσια ο Δήμαρχος για τις εργασίες ανάπλασης

Το Δημοτικό Διαμέρισμα των Κερασίων επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός προκειμένου να δει από κοντά την επανεκκίνηση των εργασιών ανάπλασης των πλατειών του οικισμού και διαμόρφωσης των δρόμων με κυβόλιθους.

Ξεκινούν οι προβολές στον θερινό κινηματογράφο 'Βηθλεέμ' - Δείτε όλο το πρόγραμμα

Ο Δήμος Ηρακλείου ανακοινώνει την έναρξη των προβολών του θερινού κινηματογράφου στη Νότια Χαμηλή Πλατεία Προμαχώνα «Βηθλέεμ» (Έναντι Πανανείου) που θα ξεκινήσουν τη Πέμπτη 14 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν το Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Προβολές ταινιών γίνονται καθημερινά εκτός Κυριακής, με είσοδο 3€.

Ώρες Έναρξης: Ιούλιος – Αύγουστος: 21:30, Σεπτέμβριος: 21:00

Πρόσληψη νηπιαγωγού από τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ

Ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής-Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός  (1) ατόμου ΠΕ Νηπιαγωγών (Ειδικής Αγωγής) για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών. 

Συναυλία Αγάπης στην Πλατεία Ελευθέρνης

Συναυλία Αγάπης διοργανώνει στην Πλατεία Ελευθέρνης, στα Καμίνια, η 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με τις εθελοντικές ομάδες Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής αλλά και τους καταστηματάρχες της περιοχής. 

Συναντήσεις για την τουριστική προώθηση του Ηρακλείου στην Βενετία

Σημαντικές επαφές για τη πολιτιστική και τουριστική προώθηση του Ηρακλείου είχε στη Βενετία ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Gian Andrea PGarancini.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη Πρέσβειρα Πολιτισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) κ. Pavan-Wollfe αποφασίστηκε η συμμετοχή στο θεσμό των Πολιτιστικών Διαδρομών του ΣτΕ με την άμεση έναρξη της διαδικασίας ένταξης του Ηρακλείου σε δυο υπάρχουσες Διαδρομές (ο Δρόμος της Ελιάς και ο Δρόμος των Φοινίκων), ενώ συζητήθηκε και η δυνατότητα δημιουργίας νέας διαδρομής αφιερωμένη στο Μινωικό Πολιτισμό.

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Ηρακλείου η 3η διανομή προϊόντων επισιτιστικής βοήθειας

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής πραγματοποίησε την 3η διανομή προϊόντων, στις 4 και 5 Ιουλίου 2016 στα εξής σημεία διανομής της Δ.Ε. Ηρακλείου:

Άρχισαν να «αναδύονται» τα γλυπτά στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής

Από τους ακατέργαστους όγκους μαρμάρου «αναδύονται» τα γλυπτά, στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου που διανύει τη δεύτερη εβδομάδα στο Βενεράτο.  Οι γλύπτες φιλοτεχνούν τα έργα τους σε δημόσιο χώρο που είναι επισκέψιμος από όσους θέλουν να δουν πώς δημιουργούνται έργα τέχνης από λευκό μάρμαρο Θάσου.

«Τα Παιγνίδια του Κόσμου» στo ΚΕΣΑΝ

Μία παιχνιδοθήκη με «Παιγνίδια του Κόσμου» διαθέτει πλέον το ΚΕ.Σ.Α.Ν. - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου.

Η παιγνιδοθήκη αυτή δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των στελεχών του ΚΕΣΑΝ, εκπαιδευτικών - συνεργατών και της Γαλλικής οργάνωσης Kaloumba που προχώρησαν στην κατασκευή παραδοσιακών παιγνιδιών, τα οποία στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να δανείσουν σε σχολεία ή άλλους φορείς, με δεδομένο ότι το παιχνίδι συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση αξιών όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία και το πέρασμα από την ατομική στη συλλογική δράση. 

Ξεκινάει η καταβολή των Προνοιακών Επιδομάτων

 

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται  ότι η πίστωση των λογαριασμών 4.631 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2016 θα ξεκινήσει  από  την  Παρασκευή 15 Ιουλίου  2016 .

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 18/07/2016 και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Σε επιφυλακή το γραφείο Πολιτικής Προστασίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα και αύριο

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με δελτίου της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από σήμερα Δευτέρα 11/07/2016 μέχρι την Τρίτη 12/07/2016.

Με ένα βιολί και ένα δοξάρι στο Σκαλανι

Μία μοναδική βραδιά αφιερωμένη στους βιολάτορες της Κρήτης Αβυσσινό και Βασιλόκωστα με τίτλο «Με ένα βιολί και ένα δοξάρι»,  θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 20:30 στην Πλατεία  Σκαλανίου. 

Το Πάρκο Γεωργιάδη στα καλύτερα ελληνικά πάρκα σύμφωνα με την WWF

Στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων Ελληνικών πάρκων κατατάσσεται το Πάρκο Γεωργιάδη στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, σύμφωνα με αξιολόγηση που έκαναν εθελοντές του WWF.

Πέντε ερωτήσεις και απαντήσεις για το ΣΟΑΠ – ΒΑΑ - Συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουλίου

Με αφορμή την παράταση της δημόσιας διαβούλευσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης εξηγεί με πέντε απαντήσεις σε πέντε απλές ερωτήσεις τι ακριβώς είναι το ΣΟΑΠ – ΒΑΑ και πώς μπορεί να αλλάξει το Ηράκλειο:

 

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 12/07

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Τρίτη 12 Ιουλίου και ώρα 11.00 θα συνεδριάσουμε με τα θέματα που επισυνάπτονται:

Με τον Υπουργό Εσωτερικών και την Αν.Υπουργό Τουρισμού ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Επαφές με κυβερνητικά στελέχη είχε στην Αθήνα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός, την Τρίτη 5 Ιουλίου και την Τετάρτη 6 Ιουλίου. Ο κ. Καραντινός συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και συζήτησαν θέματα της Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Ηρακλείου ενώ είχε σύντομη συνάντηση και με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά . 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 13/7/2016

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 και ώρα 12:30 μ.μ προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/oik13072016

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 11/7/2016

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2011_07_16

Τα παιδιά φτιάχνουν ρομπότ στο Summer Camp

Η κατασκευή ρομπότ προστέθηκε στις δραστηριότητες του Indoor Summer Sports Camp του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο διεξάγεται στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια.  Μαζί με τις αθλητικές και τις επιμορφωτικές δράσεις που περιλαμβάνει το Camp, τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν πλέον και στο πρόγραμμα team building  & project management.  

Σύσκεψη για ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου

Το θέμα της ενίσχυσης του Δημοτικού Παντοπωλείου απασχόλησε τη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη και συμμετείχαν η πρόεδρος της Α Δημοτικής Κοινότητας κ. Μαρίνα Ανδρωνά, η πρόεδρος της Γ Δημοτικής Κοινότητας κ. Ειρήνη Φλουρή και ο πρόεδρος της Δ Δημοτικής Κοινότητας κ. Κώστας Ζερβάκης καθώς και η Διαμερισματική Σύμβουλος της Νέας Αλικαρνασσού κ. Νίκη Σωμαρά. 

Με τους εκπροσώπους επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων της Θράκης ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης κ. Ανέστη Βαφειάδη και το Γενικό του Γραμματέα καθώς και με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κυριακή Κωνσταντινίδου και το Γενικό Γραμματέα επίσης, συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. 

Ενημέρωση των μελών των ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου για τις τηλεφωνικές απάτες

Σε ενημέρωση των μελών των ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου αναφορικά με τις τηλεφωνικές απάτες που βρίσκονται σε έξαρση το τελευταίο χρονικό διάστημα,  προχωράει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.  

Σε επιφυλακή το γραφείο Πολιτικής Προστασίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς την Πέμπτη 7/7/2016

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με δελτίου της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο Πέμπτη 07/07/2016.

Εκδηλώσεις για τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νεκτάριο

Ξεκινούν το Σάββατο 9 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 11 Ιουλίου οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Οσιομάρτυρα Νεκτάριο τον Βουρλιώτη που διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων του Αγίου Νεκταρίου  του εκ Βρυούλλων  και ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «Η Σύλλαμος» με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου -με τη ΔΗΚΕΗ και την 4η  Δημοτική Κοινότητα- και της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. 

Δίνουν «ψυχή» στο μάρμαρο οι γλύπτες στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στο Βενεράτο

«Ψυχή» στο λευκό μάρμαρο ξεκίνησαν να δίνουν οι Έλληνες και οι ξένοι  καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου. Το Συμπόσιο Γλυπτικής  ξεκίνησε την Δευτέρα 4 Ιουλίου στο Βενεράτο της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής και θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουλίου οπότε και  οι γλύπτες θα παραδώσουν οκτώ εξαιρετικά έργα τέχνης δημοσίου χώρου στο Δήμο Ηρακλείου. Οι εργασίες του συμποσίου είναι ανοικτές σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία μετατροπής των όγκων λευκού μαρμάρου Θάσου σε θαυμάσια έργα τέχνης ύψους μέχρι και 2,5 μέτρων.

Στo ΚΑΣ παρουσίασε το master plan για τα Ενετικά Τείχη αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου

Την ευκαιρία να αναλύσει διεξοδικά το master plan που έχει εκπονήσει για την ανάδειξη και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών, είχε την Τρίτη 5 Ιουλίου στην συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου αντιπροσωπεία του Δήμου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό

Συνάντηση Δήμου Ηρακλείου με κοινωνικούς εταίρους για το ΣΟΑΠ - ΒΑΑ

Συνεχίζονται οι συναντήσεις του Δήμου Ηρακλείου με φορείς της πόλης, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης – Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, η οποία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016. 

Έκτακτη συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την  Τετάρτη 06/07/2016  και ώρα 13.00 για να συζητηθούν τα πρακτικά κυκλοφορίας 4/2015 & 1/2016. Τα θέματα της συνεδρίασης θα είναι:

1.    Μελέτη αναθεώρησης της κυκλοφοριακής μελέτης της Παλιάς Πόλης στην περιοχή του Αγ. Τίτου

2.    Χώρος προσωρινής στάσης για τα τουριστικά λεωφορεία επί της οδού Αγ. Μηνά

Απόψε η ετήσια Παράσταση των μαθητών του Κέντρου Χορού του Δήμου Ηρακλείου

Η ετήσια παράσταση των μαθητών του Κέντρου Χορού του Δήμου Ηρακλείου με τίτλο «Μια Βόλτα στους Καιρούς» θα πραγματοποιηθεί απόψε, Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 στο Θέατρο «Μαρία Μανασάκη» του Φοιτητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στα Δυο Αοράκια

Το Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στην περιοχή Δύο Αοράκια  επισκέφθηκε ο  πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας  και Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Μανόλης Κατσιαδάκης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Κώστα Βαρδαβά.

Οι Νεανικές Χορωδίες των Δήμων Ηρακλείου και Χανίων στην Πύλη Παντοκράτορα

Δύο από τις σημαντικότερες Νεανικές Χορωδίες της Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και του Δήμου Χανίων, θα συναντηθούν στο Ηράκλειο στις 11 Ιουλίου 2016 στις 20:00 το βράδυ και πιο συγκεκριμένα στην Πύλη Παντοκράτορα σε μία ξεχωριστή συναυλία

Στην Αθήνα για το ΚΑΣ και την ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός

Στην Αθήνα θα βρίσκεται από αύριο, Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός προκειμένου να συμμετάσχει ση συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που θα συζητήσει την πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για τα Ενετικά Τείχη. Μαζί με τον Δήμαρχο, στην Αθήνα θα μεταβεί για τον θέμα των Ενετικών Τειχών και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης. 

O Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στο φινάλε των εκδηλώσεων του «ΕΝ ΠΛΩ 2016»

Στο χώρο της πλατείας Λιμεναρχείου όπου πραγματοποιήθηκε το τετραήμερο εκδηλώσεων «ΕΝ ΠΛΩ 2016» βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 3 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Το «ΕΝ ΠΛΩ 2016» διήρκησε από την Πέμπτη 30 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή, το συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου,  υπό την αιγίδα του Δήμου και του Λιμεναρχείου Ηρακλείου. Περιελάμβανε εκδηλώσεις όπως παρουσίαση σκαφών, βόλτες με φουσκωτά σκάφη, δεξιοτεχνία φουσκωτών σκαφών και jet ski, επίδειξη διάσωσης, παρουσίαση μέτρων ασφάλειας από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, συναυλίες κ.α. 

Ξεκινά το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής

Ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου,  στο Βενεράτο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου με τη συμμετοχή οκτώ καλλιτεχνών, από την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Ρωσία, την Ινδία και τις ΗΠΑ. Το Συμπόσιο Γλυπτικής –που φέτος κλείνει 10 χρόνια ζωής- θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιουλίου και  διοργανώνεται από την Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού- Περιβάλλοντος- Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

«ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016», ολόκληρο το πρόγραμμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το φεστιβάλ «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016». Οι εκδηλώσεις άρχισαν την Τρίτη 5 Ιουλίου,  με την συναυλία των «STRING DEMONS»  στο Κηποθέατρο "Μ. Χατζιδάκις" και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου με συναυλία παραδοσιακής μουσικής στον ίδιο χώρο.

Στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγίας Αικατερίνης «Σιναϊτών» τα παιδιά του ΚΔΑΠ κέντρου

Το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης Αγ. Αικατερίνης «Σιναϊτών» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης επισκέφθηκαν την περασμένη Πέμπτη 30 Ιουνίου τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου (ΚΔΑΠ Κέντρου). 

Δήμαρχος Ηρακλείου για το «Τέχνη καθ΄ οδόν»: «Η πόλη έδειξε το καλύτερο της πρόσωπο»

Είκοσι δρόμοι και πλατείες του Ηρακλείου, περισσότεροι από 700 καλλιτέχνες, περισσότερες από 150 εκδηλώσεις και εκθέσεις,  χιλιάδες επισκέπτες,  μια πόλη, μια γιορτή!  Το 1ο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ΄ οδόν» του Δήμου Ηρακλείου, μετά από ένα απολύτως επιτυχημένο τετραήμερο,  έριξε αυλαία το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουλίου, στην πλατεία Ελευθερίας, παρουσία και του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού. 

O Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός στις Δαφνές

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουλίου 2016 στις Δαφνές,  το πρώτο φετινό Διήμερο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης  Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» που διοργανώνει η ΔΗΚΕΗ. 

Όλο το Ηράκλειο μια παρέα - Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ΄ οδόν» την Κυριακή

Πέφτει σήμερα, Κυριακή 3 Ιουλίου, η αυλαία του 1ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ΄ οδόν» του Δήμου Ηρακλείου. Η  μεγάλη γιορτή που ξεκίνησε την Πέμπτη 30 Ιουνίου και έχει μετατρέψει ολόκληρη την πόλη σε μια μεγάλη παρέα που χορεύει, τραγουδάει, χαίρεται και απολαμβάνει την τέχνη και τον πολιτισμό, ολοκληρώνεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα, γεμάτο ενδιαφέρουσες επιλογές και για τους πιο απαιτητικούς!

Μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού - Χορός, μουσική, τέχνη στους δρόμους του Ηρακλείου

Πνευστά στην Πλατεία του Αγίου Τίτου, έντεχνο ρεπερτόριο, στα Λιοντάρια, Κρητικά παραδοσιακά στο Πάρκο Γεωργιάδη, Καραγκιόζης στον Λάκκο, Ρεμπέτικα στην Αγία Τριάδα, ζωγραφική, χορός, μουσική, χειροτεχνίες, παιδικά παιχνίδια,  τέχνη, παντού! Η Παρασκευή 1η Ιουλίου, δεύτερη μέρα του 1ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ΄ οδόν» του Δήμου Ηρακλείου προσέφερε στους Ηρακλειώτες ...

Το πρώτο flash mob στο Ηράκλειο: Η «Ωδή στη χαρά» άνοιξε το «Τέχνη καθ’ οδόν»

Ένας μουσικός ξεκινάει  στα Λιοντάρια τις πρώτες  νότες από την «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν. Δεν είναι μόνος. Δίπλα του κάθεται άλλος ένας. Και σύντομα αρχίζει κι εκείνος να συνδράμει στο ξεδίπλωμα της  μελωδίας. Οι νότες αποκτούν σιγά – σιγά βάθος, βάρος,  ένταση, συναίσθημα. Ο κόσμος έχει σταματήσει οτιδήποτε άλλο κάνει και παρακολουθεί με έκπληξη και πλατύ χαμόγελο αυτά που εξελίσσονται μπροστά του. Και όταν στα μπαλκόνια απέναντι από την Κρήνη ...

Κλειστό παραμένει το ΚΕΠ στην Λ. Ν. Πλαστήρα

Κλειστό θα παραμείνει το ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου στη Λεωφόρο Ν. Πλαστήρα, την Δευτέρα 04/06/16 και την Τρίτη 05/06/16 και θα επαναλειτουργήσει την  Τετάρτη 06/06/16, λόγω τεχνικών δυσκολιών από την προγραμματισμένη ανακαίνιση και τις  εργασίες στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο των εγκαταστάσεων του.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 4/7/2016

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής τη Δευτέρα 04/07/2016 και ώρα 12.30 με τα παρακάτω θέματα:
http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/synedriash04072016.pdf

Παραδόθηκε στους πολίτες η Πλατεία Κορνάρου

Ανοιχτή για τους πολίτες είναι από σήμερα, Πέμπτη 30 Ιουνίου, η πλατεία Κορνάρου.  Όπως είχε  δεσμευτεί ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός τα έργα της ανάπλασης της πλατείας ολοκληρώθηκαν  εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, παρότι χρειάστηκαν συμπληρωματικές παρεμβάσεις προκειμένου να διορθωθούν ορισμένα προβλήματα χρήσης τα οποία προέκυψαν από την εφαρμογή της αρχικής  μελέτης. 

Όλοκληρώθηκε το Εργασιακό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ΔΟΠΑΦΜΑΗ – Νικητές οι Προπονητές

 

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 29 Ιουνίου το 5ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ΔΟΠΑΦΜΑΗ, με την διεξαγωγή του τελικού στο κεντρικό γήπεδο του Παγκρήτιου Σταδίου. Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε αυτή των Προπονητών  η οποία επικράτησε με 5-1 της ΕΛΜΕ.

 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου για το θάνατο του Ιορδάνη Δατσέρη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου σε έκτακτη συνεδρίαση του, σήμερα, Τετάρτη, 29/06/2016 αποφάσισε ομόφωνα για τον αποβιώσαντα πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Ιορδάνη Δατσέρη, την έκδοση ψηφίσματος. 

Οι αδελφές Βασιλείου στο Indoor Summer Sports Camp του Δήμου Ηρακλείου

Την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ειρήνη και την Άννα Βασιλείου είχαν την Τρίτη 28/6 τα παιδιά που συμμετέχουν στο Indoor Summer Sports Camp του Δήμου Ηρακλείου , το οποίο διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο στα Δύο Αοράκια.  

3η Διανομή προϊόντων Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Δήμο

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Συνδρομής Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016», το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, με σκοπό την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, θα προβεί στη διανομή προϊόντων ως εξής: 

Στόχος η δικτύωση όλων των δομών και των φορέων για την πρόληψη των εξαρτήσεων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που διοργάνωσε το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου με εκπροσώπους φορέων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών. 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τη Δακοκτονία

Με βάση τα πολύ σημαντικά προβλήματα, που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια και τα οποία έχουν ενταθεί φέτος, σε ότι αφορά την καταπολέμηση του Δάκου στα αγροτικά διαμερίσματα του Δήμου Ηρακλείου, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το ελαιόλαδο, εκτός του ότι είναι βασική πηγή παραγωγής εισοδήματος για τους γεωργούς του Δήμου μας, αποτελεί και ένα υψηλής αξίας διατροφικό αγαθό,  βάση της κρητικής διατροφής, χαρακτηρίζει το περιβάλλον της Κρήτης, την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Γι' αυτό το λόγο η προστασία της παραγωγής του είναι μείζονος σημασίας. 

40η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου στο Κέντρο του Ηρακλείου (Αίθριο Λότζια) Σάββατο 02/07/2016

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  02.07.2016 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια)   και ώρες  09:30 – 13:30.  Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν: O Δήμος Ηρακλείου με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού - Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με την πολύτιμη συνδρομή της  Σ.Ε.Α.Π. Ηρακλείου.

Ανοιχτά τα μαγαζιά το βράδυ της Παρασκευής και το απόγευμα του Σαββάτου για το «Τέχνη καθ΄ οδόν»

Ανοιχτά μέχρι τις 12 το βράδυ της Παρασκευής 1η Ιουλίου και μέχρι τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου 2η Ιουλίου θα μείνουν τα εμπορικά καταστήματα στο κέντρο του Ηρακλείου στο πλαίσιο του 1ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ δρόμου «Τέχνη καθ΄οδόν» (30 Ιουνίου – 3 Ιουλίου) . Παράλληλα με το διευρυμένο ωράριο, ο Εμπορικός Σύλλογος αποφάσισε για αυτές τις δυο ημέρες να προσφέρει και εκπτώσεις προκειμένου να διευκολύνει τους επισκέπτες των εκδηλώσεων του φεστιβάλ να κάνουν τα ψώνια τους. 

Κλειστό για δύο μέρες το ΚΕΠ στη Λ. Πλαστήρα

Δεν θα λειτουργήσει την Πέμπτη 30/6/2016 και Παρασκευή 1/7/2016 το ΚΕΠ της Λεωφόρου Πλαστήρα του Δήμου Ηρακλείου λόγω προγραμματισμένης ανακαίνισης και εργασιών στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο των εγκαταστάσεων του. Το ΚΕΠ της λεωφόρου Πλαστήρα θα επαναλειτουργήσει το Σάββατο 2/7/16 (από 8 πμ-14.00 μμ).

Εκδήλωση στο ΚΔΑΠ Αγίου Ιωάννη για τη θάλασσα

Για τους κινδύνους που μπορεί να παρουσιαστούν μέσα στη θάλασσα, για τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς μέσα στο νερό αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος μίλησαν στα παιδιά του ΚΔΑΠ Αγίου Ιωάννη – Νέων Αλατσάτων του Δήμου Ηρακλείου, στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Κ.Η.Φ.Η. Παλιανής - Κινήσεις αλληλεγγύης από τους πολίτες αποτελούν εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο

 

Η  Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου και το προσωπικό του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Παλιανής, ευχαριστούν την κ. Ζέτα Θεοδωράκη (Κομμωτήριο Βενεράτου) για την ευγενική προσφορά της  στους ωφελούμενους του κέντρου.  Η κάθε προσφορά, είναι ένας μικρός θησαυρός, που αξιοποιείται με υπευθυνότητα και σεβασμό από τις κοινωνικές δομές του Δήμου Ηρακλείου. Τέτοιες κινήσεις προσφοράς και αλληλεγγύης από τους πολίτες αποτελούν εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο...

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για την επίθεση στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Ασιτών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου ομόφωνα καταδικάζει τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Άνω Ασιτών κ. Ευάγγελος Πιπεράκης Ευάγγελος εξαιτίας της άσκησης των καθηκόντων  του. 

Σε Δαφνές, Άγιο Σύλλα, Κάτω Ασίτες το 2ο Φεστιβάλ «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου

Πραγματοποιείται και φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Διήμερο Φεστιβάλ Προβολής και Προώθησης  Τοπικών Προϊόντων «Εκτός Πόλης» που διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου.  

Εμβολιάστηκαν 17 παιδιά στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων

Εμβολιασμός σε 17 παιδιά πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το τμήμα  Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας  της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρεις Κρήτης.

Το πρόγραμμα του «Τέχνη καθ΄ οδόν» - Β.Λαμπρινός: «Το Ηράκλειο αντέχει, γιατί έχει πολιτισμό»

Το 1ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη καθ΄ οδόν» του Δήμου Ηρακλείου ξεκινά την Πέμπτη 30 Ιουνίου στις 19.30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και συνεχίζεται αμέσως μετά στην Πλατεία Ελευθερίας. Από την επομένη και μέχρι το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουλίου, που ολοκληρώνεται, οι δρόμοι και οι πλατείες του Ηρακλείου θα πλημμυρίσουν με  χρώματα, χορό, μουσική, θέατρο, πολιτισμό. 

Διανομή παπουτσιών σε 620 παιδιά από τον Δήμο

Ο Δήμος Ηρακλείου προσέφερε 620 καινούργια ζευγάρια παπούτσια επώνυμης εταιρείας σε  παιδιά και νέους, ηλικίας 2 έως 18ετών, μέλη 306 οικογενειών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές  ομάδες όπως  έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. 

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 29/6

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 και ώρα 13:00 π.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/zwhs/synedriash29.06.2016

Συνέντευξη τύπου για το 1ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου 'Τέχνη καθ΄οδόν'

Συνέντευξη τύπου για το 1ο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ δρόμου «Τέχνη καθ’ οδόν», στο οποίο θα μετέχουν 500 και πλέον καλλιτέχνες αλλά και για τις καλοκαιρινές, πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου θα παραχωρήσει αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη.

Η συνέντευξη θα δοθεί στην αίθουσα Παπανδρέου στη Λότζια στις 11:30 το πρωί.

Κατάθεση στεφάνου και μήνυμα από τον Δήμαρχο Ηρακλείου για τη θυσία των 62 Μαρτύρων

Τη μνήμη των 62 Μαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, τίμησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 26 Ιουνίου, στο  εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στο Γάζι. Το μνημόσυνο διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου και ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την τελετή μνήμης των 62 εκτελεσθέντων

        Τον Ιούνιο του 1942, οι Γερμανοί κατακτητές, εκτέλεσαν 62 συμπατριώτες μας στην περιοχή Ξηροποτάμου του Γαζίου.  Το γεγονός αυτό συγκλόνισε τότε την κοινωνία της Κρήτης, και αποτελεί πάντα μια από τις ζοφερότερες σελίδες των Κατοχικών χρόνων στον τόπο μας. Μεταξύ των  εκτελεσθέντων ήταν και ο Μηνάς Γεωργιάδης, Δήμαρχος Ηρακλείου από το 1934 έως το 1940. 

 

Β. Λαμπρινός: «Έχουμε να κερδίσουμε πολλά αν η ανακύκλωση γίνει συνείδηση στους δημότες»

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για  την ανακύκλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου, στο αίθριο της Λότζια, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού.  

Με επιτυχία η εκδήλωση: «Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Σύγχρονη Πόλη»

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, η εκδήλωση με θέμα «Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Σύγχρονη Πόλη», στo Εμπορικό Επιμελητήριο. Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου και το Εμπορικό Επιμελητήριο επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας και η θεμελιώδης σημασία που έχει η  συνεργασία των Τοπικών Αρχών με τους φορείς επιχειρηματικότητας αλλά και των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων του Ηρακλείου. 

1942-2016 «Θυσίας εγκώμιον» για τους 62 Μάρτυρες της Γερμανικής Κατοχής

«Λόγω των, εντός του, από 13 μέχρι 15 Μαΐου, χρονικού διαστήματος, λαβουσών χώραν δολοφoνιών του Δημάρχου Κανλί–Καστέλι, Κρουσώνος και Πλώρας ως και άλλων γερμανοφίλων Ελλήνων υπηκόων, ετυφεκίσθησαν ήδη 12 όμηροι, κατά διαταγήν του διοικητού φρουρίου Κρήτης. Εις περίπτωσιν περαιτέρω δολοφoνιών, θα ληφθώσι ακόμα αυστηρότερα και αυστηρότερα μέτρα».

Η προαναφερθείσα γνωστοποίηση είναι από την εφημερίδα «Κρητικός Κήρυξ», της 7ης Ιουνίου 1942. Έτσι απλά, ανώδυνα ίσως για μερικούς, αφού κάποιοι εκλεκτοί συμπολίτες μας, γνήσιοι πατριώτες με επικεφαλής το Δήμαρχό τους Μηνά Γεωργιάδη, λίγες μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 3 του Ιούνη, έκαναν το χρέος τους. Ιούνης! Αυτός ο πάντα ξεχωριστός μήνας του καλοκαιριού κατέληξε να είναι ο πιο δραματικός μήνας της περιόδου της Ναζιστικής Κατοχής.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 27/6/2016

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_270616.pdf

Ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Ολοκληρώνονται οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου τον Ιούνιο με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. 

Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των 62 συμπολιτών μας που εκτελέστηκαν την Κατοχή

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης σας προσκαλούν στο Μνημόσυνο που θα τελεστεί την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 και ώρα 09:30 το πρωί στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στο Γάζι, για την ανάπαυση των ψυχών των ηρωικών συμπολιτών μας, 62 Μαρτύρων, που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού με τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Ασλάνη

                              

 

 

 

Σε πολύ καλό κλίμα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη  συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού με τον πρώην Δήμαρχο κ. Κώστα Ασλάνη στη Λότζια.

Συζητήθηκαν θέματα που ενδιαφέρουν το Δήμο Ηρακλείου όπως,τα Ενετικά τείχη, το κυκλοφοριακό και τα μεγάλα έργα υποδομής.

Πρόβλημα διανομής νερού στους νότιους οικισμούς τους καλοκαρινούς μήνες ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ ανακοινώνεται ότι στις περιοχές Μαραθίτης, Άγιος Ραφαήλ, Σύλλαμος , Άγιος Βλάσης θα γίνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διακοπή τροφοδοσίας  κάθε Τρίτη, Πέμπτη , Σάββατο . Τις ίδιες ημέρες αντίστοιχα θα υδρεύεται ο παλιός και νέος οικισμός των Βασιλειών.

Θετικό το ΓΕΑ στο αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για παραχώρηση εκτάσεων της 126 ΣΜ

Το θέμα της παραχώρησης των απαραίτητων εκτάσεων από την πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης και από την ΣΕΑΠ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχιση των αδειοδοτήσεων για την επέκταση και λειτουργική αναβάθμιση του αεροδρομίου Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», τέθηκε σήμερα επί τάπητος στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού. 

Παρουσιάστηκε μελέτη του ΙΤΕ για επιπτώσεις καιρικών φαινομένων στο παραλιακό μέτωπο

Τα αποτελέσματα της μελέτης του εργαστηρίου παράκτιας έρευνας του ΙΤΕ σχετικά με τις επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων και τις κλιματικής αλλαγής στα Ενετικά Τείχη και το Δυτικό Παραλιακό Μέτωπο του Ηρακλείου παρουσιάστηκαν σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια. Την μελέτη είχε ζητήσει ο Δήμος Ηρακλείου, διότι όπως εξήγησε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός προλογίζοντας την παρουσίαση, η διάβρωση του παραλιακού μετώπου είχε πάρει ανησυχητικές διαστάσεις

Ξεκινά στις 30 Ιουνίου το «Τέχνη καθ΄ οδόν» - Ένα σποτ … δίνει την πρώτη γεύση στους Ηρακλειώτες

Δωρεάν εξετάσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ στο Ηράκλειο

 

Γιορτή Ισότητας Δικαιωμάτων: 7+7

24 Ιουνίου, Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης

 

Ενεργοί πολίτες με διαφορετικές αφετηρίες ενώνουμε τις δυνάμεις μας για τους σκοπούς του The Rainbow Project. Μέσα από τη γιορτή και το παιχνίδι θέλουμε να βάλουμε φρένο στις διακρίσεις: φύλο, φυλή, σεξουαλικός προσανατολισμός, αναπηρία, ταυτότητα φύλου, ηλικία, κοινωνική προέλευση, ψηφίδες σε μωσαϊκό της ταυτότητας του ανθρώπου. Το The Rainbow Project διοργανώνει Γιορτή Ισότητας Δικαιωμάτων που θα λάβει χώρα στις 24 Ιουνίου στο αίθριο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου από 12 μμ και για όλη τη μέρα. 7 μειονότητες εκφράζονται μέσα από 7 τέχνες:

 

 

«Ανακύκλωσε – Κάν’ το τρόπο ζωής» - Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Με κεντρικό σύνθημα: «Ανακύκλωσε – Κάν’ το τρόπο ζωής», ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον Όμιλο ΣΚΑΙ, διοργανώνουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο αίθριο της Λότζια.

 

Εκδήλωση για Καινοτομια και Επιχειρηματικότητα

Ο Δήμος Ηρακλείου και το Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου πραγματοποιούν  εκδήλωση με θέμα: «Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα και Σύγχρονη Πόλη» την Τετάρτη 22 Ιουνίου και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα Καστελάκη του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην οδό Κορωναίου 9, στον 1ο όροφο.  

Παρουσίαση έρευνας του ΙΤΕ για τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων στα Ενετικά Τείχη

Παρουσιάζονται αύριο, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 στις 11:30 το πρωί στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια, τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος για τη διερεύνηση των επιπτώσεων των ακραίων καιρικών φαινομένων και της κλιματικής αλλαγής στα Ενετικά Τείχη και στο Δυτικό Παραλιακό Μέτωπο του Δήμου Ηρακλείου από το εργαστήριο παράκτιας έρευνας του ΙΤΕ με επικεφαλής τον κ. Νίκο Καμπάνη. 

Εκδήλωση του ΚΕΣΑΝ την Πέμπτη 23 Ιουνιου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στο ΚΕΣΑΝ ( Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου), θα παρουσιάσει τον απολογισμό των δράσεών του, για την περίοδο Σεπτέμβριος 2015 – Ιούνιος 2016. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, στις 12:00 το μεσημέρι.

8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου «… κι ο χρόνος γλύπτης των ανθρώπων παράφορος…»

 Με τη συμμετοχή οκτώ καλλιτεχνών από την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Ρωσία, την Ινδία και τη Ν. Ζηλανδία θα πραγματοποιηθεί το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Δήμου Ηρακλείου το διάστημα από τις 4 έως και τις 24 Ιουλίου 2016 στο Βενεράτο της δημοτικής ενότητας Παλιανής. Το Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, ένας σημαντικός θεσμός που κλείνει φέτος δέκα χρόνια (2006 – 2016), διοργανώνεται από την Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολιτισμού- Περιβάλλοντος- Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η).

Με τον Ιταλό Πρέσβη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον  Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε  σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου  ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα κ. Luigi Marras συνοδευόμενος από  τον κ. Bartolozzi πρώην τιμητικό Πρόξενο της Ιταλίας στο Ηράκλειο και την κ. Lopez, δεύτερη γραμματέα της Ιταλικής Πρεσβείας.

Ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Συνεχίζονται και τον   Ιούνιο οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. 

Αντιπροσωπεία της Κινέζικης κυβέρνησης υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β.Λαμπρινός

Την προθυμία του Δήμου Ηρακλείου να αναπτύξει μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία με την Κίνα και κυρίως με την πόλη του Πεκίνου, εξέφρασε σήμερα,  Δευτέρα 20 Ιουνίου,  ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός σε συνάντηση που είχε στη Λότζια με αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και της Κινέζικης κυβέρνησης. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας κ. Guo Jinlong, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού  Κόμματος Κίνας και γραμματέας της Επιτροπής του Πεκίνου συμφώνησε με αυτήν την προοπτική και μάλιστα προσκάλεσε τον Δήμαρχο Ηρακλείου στο Πεκίνο.  

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τοίχους της Αγ.Τριάδας – Προφεστιβαλική δράση του «Τέχνη καθ’ οδόν»

Ο πολύχρωμος τρόπος που βλέπουν τον κόσμο τα παιδιά , σε συνδυασμό με την κατάλληλη καθοδήγηση των καθηγητών τους δημιούργησαν ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα στα  στενά της Αγίας Τριάδας.

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του Ελληνόφωνου και του Αγγλόφωνου τμήματος του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου συμμετέχουν στο φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» στο πλαίσιο του προγράμματος Urban Environmental Education  που υλοποιούν με θέμα: «Ηράκλειο – Η πόλη μου: Μια γειτονιά της Ευρώπης». Λίγες  μέρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ , που διεξάγεται από τις 30 Ιουνίου  έως τις 3 Ιουλίου, οργάνωσαν μία προ-φεστιβαλική δράση εικαστικής έκφρασης. 

Συγχαρητήρια από τον Δήμαρχο Ηρακλείου στις αδελφές Βασιλείου για τις αθλητικές επιτυχίες τους

Θέλω να συγχαρώ την Ειρήνη και την Άννα Βασιλείου, οι οποίες με τις επιδόσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου κέρδισαν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ολλανδίας αντίστοιχα.  Μαζί με την Ελλάδα, οι δυο αθλήτριες εκπροσωπούν επίσης την Κρήτη και το Ηράκλειο, γεγονός που μας κάνει διπλά χαρούμενους για την επιτυχία τους.   

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου υποδέχτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους Προκαθήμενους της Ορθοδοξίας

 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός υποδέχτηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου στην πόλη, στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Τίτου τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.  Βαρθολομαίο και τους Προκαθήμενους των Ορθόδοξων Εκκλησιών.

Η προσφώνηση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου

H προσφώνηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο  και τους Προκαθήμενους  των Ορθόδοξων Εκκλησιών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016. 

 

Συναντήσεις Δήμου Ηρακλείου με ΟΛΗ, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Αρχαιολογία για το ΣΟΑΠ – ΒΑΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης – Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου με συνεχείς συναντήσεις ανάμεσα στον Δήμο και τους φορείς της πόλης. Την Παρασκευή 17 Ιουνίου στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων του Ηρακλείου (Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΙΤΕ, ΤΕΙ, ΕΤΕΠ, ENISA, ΕΤΕΠ, ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.)

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 22/6/2016

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/%CF%83%CF%85%CE%BD%20%CE%BF%CE%B9%CE%BA%20%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%2022062016.pdf

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό του Πρέσβη της Ταϊλάνδης στην Ελλάδα

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε  ο Πρέσβης της Ταϊλάνδης στην Ελλάδα κ. Joompol Manaschuang συνοδευόμενος από τη σύζυγό του κ. Enapong Uampidhaya. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Πρέσβη στο Ηράκλειο και του ευχήθηκε καλή διαμονή ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην οποία μετείχε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για θέματα τουρισμού  κ. Gian Andrea Garancini...

Σε επιφυλακή το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με δελτίου της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς από σήμερα Παρασκευή 17/06/16 έως Δευτέρα 20/06/2016.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με αντιπροσωπεία της Κινέζικης κυβέρνησης

Συνάντηση με ευρεία αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών της Κινέζικης κυβέρνησης  μέλος της οποίας θα είναι και ο Κινέζος Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli  θα έχει ο Δήμαρχος  Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός τη Δευτέρα 20 Ιουνίου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο με βασικό θέμα συζήτησης την εγκαθίδρυση μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το Πεκίνο. 

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την εκδήλωση μνήμης στη Στοά Μακάσι

Η Στοά Μακάσι, χώρος κράτησης εκατοντάδων πατριωτών κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, αποτελεί τόπο Μνήμης των καταστροφών και των μαρτυρίων που υπέστη ο Κρητικός λαός από τους κατακτητές. 

Βράβευση εθελοντών για την υιοθεσία κοινόχρηστων χώρων- Από το Όραμα στην Πράξη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιουνίου, στο αίθριο της Λότζια, η βράβευση των εθελοντών του Ηρακλείου που έχουν υιοθετήσει και φροντίζουν κοινόχρηστους χώρους. Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώθηκε μία σειρά δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που ξεκίνησαν στις 26 Μαΐου από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου. 

Κατεδάφιση ακινήτου στη Μ. Αλεξάνδρου

Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε  από τα συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου κατεδάφιση ρυμοτομούμενου ισογείου  κτίσματος  από οπλισμένο σκυρόδεμα εμβαδού 95,40 μ2 στην συμβολή της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου με την οδό Μελετίου Πηγά.

Ολοκληρώθηκε το 3ο Τουρνουά Τένις του Δήμου

 

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 13/06/2016  το  3ο Τουρνουά Τένις του Δήμου Ηρακλείου, στο οποίο συμμετείχαν  140 αθλητές και αθλήτριες.  Διεξήχθησαν συνολικά 145 παιχνίδια σε τρεις κατηγορίες, Masters ανδρών, απλό ανδρών και απλό γυναικών. 

Με κατάθεση στεφάνων τίμησαν την μνήμη των Αντιστασιακών στο σαμποτάζ του αεροδρομίου Ηρακλείου

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές στα μνημεία «SAS και Black Watch» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τιμήθηκε σήμερα η μνήμη των ηρώων που συμμετείχαν στο μεγάλο σαμποτάζ κατά της γερμανικής κατοχής τη νύχτα της 13ης προς 14η Ιουνίου 1942. Στην τιμητική εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στεφάνι κατέθεσαν ο αναπληρωτής ...

Συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζεται  το 3ο Φεστιβάλ των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της ΔΗ.Κ.Ε.Η. του Δήμου Ηρακλείου που ξεκίνησε την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουνίου. Έτσι,την Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 18:00 το απόγευμα στο ΚΔΑΠ του Κέντρου πραγματοποιείται «Η γιορτή της Ντενεκεδούπολης».

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Κακοποίησης Ηλικιωμένων

Μία εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Κακοποίησης των Ηλικιωμένων πραγματοποιούν αύριο, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» στο Δημοτικό Κτήριο Ανδρόγεω, τα μέλη των ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ  Φορτέτσας, Αγίου Ιωάννη, Πόρου και Κατσαμπά, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Εποπτείας Κοινωνικών Δομών, Μετανάστευσης και ΚΕΣΑΝ.

Συνάντηση Δημάρχου με τη νέα διοίκηση του ΟΑΚ

Εθιμοτυπική αλλά παράλληλα και ουσιαστική ήταν η συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου και Προέδρου της Π.Ε.Δ κ. Βασίλη Λαμπρινού με τη νέα Διοίκηση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του στη Λότζια. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού κ.Δημήτρης Κουνενάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Φώτης Καζάζης και τα μέλη του Δ.Σ κ. κ Γιάννης Φορτσάκης και Μανόλης Βαρδουλάκης.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου – Αρχιεπισκόπου Κρήτης για το ΣΟΑΠ - ΒΑΑ του Δήμου

Με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης  κ. Ειρηναίο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης – Βιώσιμης Αστικής  Ανάπτυξης του Δήμου. Ο Δήμαρχος εξέθεσε στον Αρχιεπίσκοπο τις προτεραιότητες και τους στόχους του σχεδίου εξηγώντας του παράλληλα τη μεγάλη σημασία της δημόσιας διαβούλευσης λέγοντας: «Έχουμε  προγραμματίσει το επόμενο ...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 6ο τουρνουά «Streetball 3on3» του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουνίου στο Παγκρήτιο Στάδιο το 6ο τουρνουά «Streetball 3on3» του Δήμου Ηρακλείου.  Στους αγώνες βρέθηκε το Σάββατο και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.  Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους φιλοξενούμενους παίκτες και προπονητές για την βοήθεια τους στη διοργάνωση και  εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι οι Ηρακλειώτες έχουν αγκαλιάσει τη συγκεκριμένη εκδήλωση και χάρη...

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τον Υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο  Κατρούγκαλο είχε το πρωί  του Σαββάτου 11 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στο Δημαρχείο. 

Συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού για το master plan χρήσης των Ενετικών Τειχών

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Μαρία Βλαζάκη είχε την Παρασκευή 10 Ιουνίου στην Αθήνα. ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός , με θέμα συζήτησης το master plan που αφορά στη χρήση και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας...

Σύμβουλος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο

Το Σαββατοκύριακο αυτό  11 & 12 Ιουνίου 2016 Σύμβουλος Υπηρεσίας θα είναι η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Μεταναστευτικού κα Μαρία Καναβάκη.

Υπενθυμίζουμε στους δημότες ότι μπορούν να καλούν στον αριθμό 2813 409409 (με αστική χρέωση) και να διαβιβάζουν τα αιτήματα – παράπονα τους ώστε να προωθούνται στην αρμόδια υπηρεσία προς τακτοποίηση των.

Ευχαριστήριο από την Κοινωφελή Επιχείρηση

Είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, που ολόκληρος ο επιχειρηματικός κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα, να υπάρχουν επιχειρηματίες με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης και να βλέπουμε την κοινωνία των πολιτών να συμμετέχει και να συνδράμει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ τον Ιούνιο

Συνεχίζονται και τον   Ιούνιο οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. 

Βράβευση εθελοντών για την υιοθεσία κοινόχρηστων χώρων

Ολοκληρώνονται το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:00 μ.μ. στο αίθριο της Λότζια οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που ξεκίνησαν στις 26 Μαΐου από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου. Έτσι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν όλες οι ομάδες κατοίκων του Ηρακλείου, που έχουν προχωρήσει στην υιοθεσία κοινόχρηστων χώρων πρασίνου στη πόλη

Από Δευτέρα η ηλεκτρονική κατάθεση αιτήσεων εγγραφής σε παιδικούς - βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ξεκινά από τη Δευτέρα 13 Ιουνίου έως και Τετάρτη 13 Ιουλίου, η ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων Εγγραφής και Επανεγγραφής των νηπίων και βρεφών για το σχολικό έτος 2016-2017 στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης του Δήμου Ηρακλείου.

Μία ξεχωριστή συναυλία στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου από το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει τα όργανα Συμφωνικής Ορχήστρας Όμποε – Φαγκότο – Κοντραμπάσο στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:00.

Η παρουσίαση θα γίνει μέσα από μία συναυλία που θα πραγματοποιήσουν οι καθηγητές :  Βασίλης Πριόβολος - Φαγκότο, Στέλλα Νικολαϊδη - Όμποε και Γιάννης Πολυχρονάκης - Κοντραμπάσο. 

Κατάθεση αιτήσεων Εγγραφής & Επανεγγραφής σε Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 13-06-2016 έως και Τετάρτη 13-07-2016 θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων Εγγραφής και Επανεγγραφής των νηπίων και βρεφών για το σχολικό έτος 2016 - 2017.

Ο Δήμος Ηρακλείου ευχαριστεί τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων

Κτηνιατρικά φάρμακα και κτηνιατρικό υλικό για τις ανάγκες του Δημοτικού Κυνοκομείου χορήγησε δωρεάν ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσων, τον οποίο και ευχαριστεί ο Δήμος Ηρακλείου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρος Ινιωτάκης. 

Ανακοίνωση Δημόσιας Κλήρωσης για την ανάδειξη των μελών Επιτροπής Παραλαβής έργου

Γνωστοποιούμε ότι η Υπηρεσία μας θα προβεί στη διαδικασία δημόσιας κλήρωσης για την ανάδειξη των αιρετών μελών που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής, για την Συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΜΙΚΡΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ»...

Συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου της 13/6/2016

Ειδική - έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 163 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα: "Έγκριση του απολογισμού έτους 2015 του Δήμου Ηρακλείου (απόφαση 332/2016 Οικονομικής Επιτροπής)". http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20n1%2013-6-16.pdf

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20n%202%2013-6-16.pdf

Στην Πλατεία Κορνάρου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός – Στην τελική ευθεία το έργο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση της πλατείας Κορνάρου, ένα έργο που αναβαθμίζει την εικόνα της πόλης του Ηρακλείου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός επισκέφθηκε το χώρο και ενημερώθηκε για την πορεία ολοκλήρωσης της πλατείας για την οποία απομένουν μόνο μερικές λεπτομέρειες για να παραδοθεί σε χρήση.

Το έθιμο του «Κλήδωνα» στην Πλατεία Νικαίας

Το έθιμο του «Κλήδωνα» αναβιώνουν και φέτος στην Πλατεία Νικαίας του Ηρακλείου,  η 4η Δημοτική Κοινότητα και η ΔΗΚΕΗ σε συνεργασία  με τον Όμιλο Βρακοφόρων της Νέας Γενιάς.

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 20:30 το βράδυ θα ξεκινήσει μία όμορφη μουσικοχορευτική βραδιά κατά τη διάρκεια της οποίας θα συγκεντρωθούν τρόφιμα που θα διανεμηθούν σε δοκιμαζόμενες από την οικονομική κρίση κοινωνικές ομάδες.  

Συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησε την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουνίου το 3ο Φεστιβάλ των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της ΔΗ.Κ.Ε.Η. του Δήμου Ηρακλείου. Έτσι την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 19:30 το απόγευμα στο ΚΔΑΠ Αγίου Ιωάννη  θα δοθεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Η φωτεινή πλευρά της ζωής» και θα ακολουθήσει κουκλοθέατρο «Ο ψεύτης βοσκός». 

Βόλτα με τα ποδήλατα στο Πάρκο Ερυθραίας

Βόλτα με τα ποδήλατα για μικρούς και μεγάλους  διοργανώνει την Παρασκευή 10 Ιουνίου και ώρα 17:00 μ.μ. ο Δήμος Ηρακλείου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη και η 4η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου. Η ποδηλατάδα θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος του Πάρκου Ερυθραίας στις Μεσαμπελιές, με σημείο έναρξης τον Ιερό Ναό Αγίου Ευγενίου. Παράλληλα o Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη θα στήσει εργαστήρι ζωγραφικής με θέμα το ποδήλατο.

Περιορισμένη παροχή νερού σε Βασιλειές, Σύλλαμο, Μαραθίτη ανακοινώνει η ΔΕΥΑΗ

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω ζημιάς που παρουσιάστηκε σε 1 από τις 2 γεωτρήσεις που υδροδοτούν την περιοχή  Βασιλειών, Συλλάμου, Μαραθίτη, η παροχή νερού είναι περιορισμένη. Η  κατάσταση εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής. Περισσότερες πληροφορίες για τη διανομή του νερού δίνονται καθημερινά από τον πενταψήφιο αριθμό 11122 (χωρίς κωδικό κλήσης 2810) για σταθερά και κινητά με αστική χρέωση.

Ξεκίνησε η διαβούλευση για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης του Δήμου

Το Ηράκλειο είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που εφαρμόζει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης  (ΣΟΑΠ) – Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) σε τέτοια κλίμακα και ταυτόχρονα μπαίνει στη πρωτοποριακή διαδικασία μιας ανοιχτής διαβούλευσης με τους φορείς της πόλης αλλά και τους δημότες για την τελική διαμόρφωση αυτού του σχεδίου.  Ο διάλογος άνοιξε ουσιαστικά τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουλίου.

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τους ωφελούμενους του Κέντρου Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου

Πρωτόκολλο συνεργασίας με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια, και την Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ υπέγραψε σήμερα η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη. 

Με επιτυχία η εκδήλωση για το «Αστικό Πράσινο»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 7 Ιουνίου, η εκδήλωση για το «Αστικό Πράσινο» που διοργάνωσαν  οι Αντιδημαρχίες Περιβάλλοντος - Αγροτικής Ανάπτυξης και  Καθαριότητας - Ανακύκλωσης και Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, στα πλαίσια μιας σειράς δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), στην αίθουσα Καστελάκη του Εμπορικού Επιμελητηρίου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού.

Ενισχύεται με βενζινοκίνητα σάρωθρα ο οδοκαθαρισμός στο Ηράκλειο

Με την επανενεργοποίηση τεσσάρων βενζινοκίνητων σαρώθρων ενισχύεται ο τομέας οδοκαθαρισμού του Ηρακλείου. Πρόκειται για μηχανήματα που υπήρχαν στην Υπηρεσία Καθαριότητας, τα οποία συντηρήθηκαν, κατέστησαν λειτουργικά και αναμένεται να συμβάλλουν στην προσπάθεια για μια καθαρή πόλη. Οι οδοκαθαριστές, με τη χρήση των μηχανικών σαρώθρων, θα εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο ενώ θα αυξάνεται το ημερήσιο πεδίο δράσης τους.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν το πάρκο - Εικαστική παρέμβαση από το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Με επιτυχία εξελίσσεται η εικαστική παρέμβαση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου στη Νέα Αλικαρνασσό από τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας και του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ. Ο χώρος έχει αλλάξει όψη και παράλληλα η όλη δράση προσφέρει μία ουσιαστική ενασχόληση των παιδιών του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

Συνέντευξη τύπου την Πέμπτη 9 Ιουνίου για το 5ο Τουρνουά Μπάσκετ STREET BALL 3on3

Συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του 5ου  Τουρνουά Μπάσκετ STREET BALL 3on3 του Δήμου Ηρακλείου, με κεντρικό σύνθημα «ΤΑΠΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουνίου,  στις 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα «Ελ. Βενιζέλος» στη Λότζια. 

Πρόγραμμα προβολών στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλέεμ»

Το πρόγραμμα των προβολών  στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλέεμ», για το φετινό καλοκαίρι...

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γ. Βλαχάκης στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Δια Βίου Μάθηση

Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο στα Χανιά οι εργασίες του 2ου Πανελλήνιου – Περιφερειακού Συνεδρίου για την Δια Βίου Μάθηση Εκπαίδευση Ενηλίκων και την Επιμόρφωση Στελεχών (Εκπαιδευτικών, Πολιτισμικών, Αυτοδιοικητικών) με θέμα «Κρήτη – Χανιά 2016: Ο τόπος δικτυώνεται, η πόλη μαθαίνει». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και το Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης. Στα πλαίσια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια τόσο για πολίτες, όσο και για στελέχη της αυτοδιοίκησης καθώς και στρογγυλά τραπέζια. 

Βασίλης Λαμπρινός: «Το υποσχεθήκαμε, το κάνουμε – Με τη βοήθεια όλων πάμε το Ηράκλειο μπροστά»

Μέσα σε θετικό κλίμα και με έκδηλο το ενδιαφέρον και τη διάθεση συμμετοχής από τους εκπροσώπους των φορέων του Ηρακλείου που παρευρέθηκαν στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω,  παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Ηρακλείου, για το οποίο αρχίζει δημόσια διαβούλευση την Τετάρτη 8 Ιουνίου.  

Μπλε κώδωνες: Ο νέος τρόπος ανακύκλωσης γυαλιού ξεκινάει στο Ηράκλειο

Ένα ακόμα βήμα στην αποτελεσματική και αποδοτική ανακύκλωση, αλλά και στην αύξηση του όγκου των ανακυκλώσιμων υλικών πραγματοποιεί η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου, ξεκίνησε την τοποθέτηση των χαρακτηριστικών ειδικών μπλε κάδων σε σχήμα καμπάνας (Μπλε Κώδωνες όπως αποκαλούνται) στους οποίους γίνεται συγκέντρωση αποκλειστικά γυάλινων μπουκαλιών.

Εσπερίδα για το Αστικό Πράσινο στο Ηράκλειο

Στο πλαίσιο των δράσεων - εκδηλώσεων του Δήμου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Τρίτη 7 Ιουνίου και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα Καστελάκη του Εμπορικού Επιμελητηρίου στην οδό Κορωναίου 9, στον 1ο όροφο θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα με θέμα το “Αστικό Πράσινο στo Ηράκλειο”με έγκριτους ομιλητές από το ΓΕΩΤΕΕ, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης και άλλους φορείς, σε μία προσπάθεια να δοθεί έμφαση στο πράσινο της πόλης μας, στον βασικό ρόλο που παίζει για την αστική ορνιθοπανίδα...

Έπεσε η αυλαία στο 5ο Παιδικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου του Δήμου Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου το 5ο Παιδικό Τουρνουά Δήμου Ηρακλείου που διοργάνωσε ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ. Τα παιχνίδια  διεξήχθησαν στο  κεντρικό και βοηθητικό γήπεδο  του  Παγκρητίου  Σταδίου . Μετά τη λήξη των αγώνων στο κεντρικό γήπεδο πραγματοποιήθηκαν οι απονομές.  Όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά πήραν αναμνηστικές πλακέτες και σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα. Στις 3 πρώτες ομάδες των κατηγοριών 11Χ11  όπου  υπάρχει βαθμολογία , απονεμήθηκαν  κύπελλα και μετάλλια. Το τουρνουά διήρκησε 4 μήνες  και έλαβαν μέρος 3.500 παιδιά.

Συνεργασία με το «Διάζωμα» ετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου – Στη Λότζια σήμερα ο Στ. Μπένος

Με τον πρόεδρο του σωματείου «Διάζωμα», πρώην Υπουργό και Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Σταύρο Μπένο και τους συνεργάτες του κ. Ζηρίνη και κ. Χατζηνικολάου, συναντήθηκε σήμερα στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Στη συνάντηση συζητήθηκε το ενδεχόμενο μίας συνεργασίας που στο επίκεντρο της θα είναι η ανάδειξη των μνημείων του Ηρακλείου και η ένταξη τους στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ενημέρωσε τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων για το προσφυγικό

Για τα συμπεράσματα και τις εργασίες του  συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου  στη Σάμο  με κεντρικό θέμα το προσφυγικό,  ενημέρωσε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός  τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. 

Μάγεψαν Κρήτες και Αζέροι μουσικοί

Μία εξαιρετική συναυλία Κρητικής και Αζέρικης παραδοσιακής μουσικής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Τη συναυλία, που έγινε στο πλαίσιο ενός τετραήμερου καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με έμφαση στην πολιτιστική συνεργασία των δύο χωρών,   συνδιοργάνωσαν ο Δήμος  Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης και η Πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν. Τη συναυλία παρακολούθησαν ο Αζέρος Πρέσβης κ. Ραχμάν Μουσταφάγιεφ, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού- Εθελοντισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης,  ο εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα Πολιτισμού κ. Κώστας Φασουλάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Πιτσούλης και πλήθος κόσμου. 

Περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες στο φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν» στο Ηράκλειο

«Τέχνη καθ’ οδόν», το πρώτο καλλιτεχνικό φεστιβάλ δρόμου (street art festival) θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου με τη συμμετοχή 500 και πλέον καλλιτεχνών.

Χορωδίες, μουσικά σχήματα, χορευτές, καλλιτέχνες γκράφιτι, ζωγράφοι, γλύπτες,  θεατρικά σχήματα, κουκλοθέατρα και παραστάσεις καραγκιόζη, ξυλοπόδαροι και περφόρμερς, ζογκλέρ, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι και πλήθος χειροτεχνών, δήλωσαν συμμετοχή στο 1ο καλλιτεχνικό φεστιβάλ δρόμου που διοργανώνεται στο Ηράκλειο και όχι μόνο θα τους φέρει κοντά στο κοινό και θα αναδείξει το έργο τους αλλά παράλληλα θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της πόλης, χαρίζοντάς της ένα τετραήμερο χαράς και δημιουργίας. 

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 9/6/16

Συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Πέμπτη 09/06/2016 και ώρα 12.00 με τα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/zwhs/epz09062016.pdf

Δωρεάν σπιρτομετρήσεις στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Πόρου

Η Aντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης  σε συνεργασία με την ομάδα ΧΑΠ (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια) της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ (υπεύθυνος Ιατρός κ. Τζανάκης Νικόλαος) στα πλαίσια δράσεων για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν σπιρομετρήσεις και πνευμονολογικός έλεγχος στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Πόρου σήμερα από τις 9:00 μέχρι τις 13:00.

Ξεκινά η διαβούλευση για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) του Ηρακλείου

Ξεκινά, σήμερα,  Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00 μ.μ. στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης»  (πρώην «Ανδρόγεω») η διαδικασία διαβούλευσης, στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης  (ΣΟΑΠ) και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) που αφορά στην πόλη του Ηρακλείου.  

Στη διευρυμένη συνεδρίαση, στην οποία θα παρευρίσκεται και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, θα γίνει η παρουσίαση του πρώτου και τμήματος του δευτέρου σταδίου της σχετικής μελέτης  από την μελετήτρια κ. Αναστασία Λαγουδάκη Χωροτάκτη -  Πολεοδόμο.

Απελευθέρωση 12 γυπών στον Γιούχτα

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) προχωρεί στην απελευθέρωση δώδεκα (12) Γυπών (προστατευόμενο είδος). Η απελευθέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00π.μ., στον Γιούχτα, στην τοποθεσία  «Χωστό Νερό»...

Επαφές στην Αθήνα για την αναβάθμιση του τουρισμού στο Δήμο Ηρακλείου

Με το Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ.Γεράσιμο Ζαχαράτο συναντήθηκε στην Αθήνα ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Garancini.

 Αντικείμενο της συνομιλίας, η συνεργασία για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της νέας στρατηγικής για το τουρισμό στο Δήμο Ηρακλείου  που ετοιμάζεται να παρουσιαστεί προσεχώς. 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 8/6/2016

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 08 Ιουνίου 2016 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B7862016.pdf

Με τα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Διαμερισμάτων το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

Με τα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Ηρακλείου  συναντήθηκαν στη Λότζια την Τετάρτη 1η Ιουνίου  ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Ηρακλείου και εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Gian Andrea Paolo Garancini καθώς και τα μέλη του ΣΕΜ. Πιο συγκεκριμένα στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι πρόεδροι και εκπρόσωποι των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ηρακλείου ...

Μία συνάντηση για το περιβάλλον

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού επισκέφθηκαν χθες, Πέμπτη 2 Ιουνίου, τα μέλη του ΚΗΦΗ της Νέας Αλικαρνασσού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου. 

Ξεκινά τη Δευτέρα η διαβούλευση για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης Ηρακλείου

Την  Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00 μ.μ. αρχίζει στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης»  (πρώην «Ανδρόγεω») η διαδικασία διαβούλευσης, στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης  (ΣΟΑΠ) και Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) που αφορά στην πόλη του Ηρακλείου.  

«INDOOR SUMMER SPORTS CAMP» στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου

Το «INDOOR SUMMER SPORTS CAMP» είναι ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολύπλευρης αθλητικής ενασχόλησης με αθλήματα και δραστηριότητες σάλας, το οποίο δίνει την δυνατότητα στο παιδί να παίξει,  να ψυχαγωγηθεί  και να γνωρίσει βιωματικά τουλάχιστον δέκα διαφορετικά αθλήματα εσωτερικού χώρου.

39η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4.6.2016 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια) και ώρες 09:30 – 13:30. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου. Η αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να δώσετε αίμα! Το έμπειρο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι ...

Στην Σάμο ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός για το Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Στην Σάμο θα  βρίσκεται από αύριο Πέμπτη 2 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 3 του μήνα ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη.

«Η δύναμη του παιγνιδιού» και στο Ηράκλειο – Το Σάββατο 4 Ιουνίου στην αίθουσα «Μ. Καρέλλης»

Το ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ είναι μια αστική μη κερδοσκοπική επιστημονική εταιρεία. Ιδρύθηκε για τη προαγωγή του παιχνιδιού κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας και τη διασφάλιση του δικαιώματος των παιδιών στο παιχνίδι, για την κινητική, γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη καθώς και την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής τους υγείας. Το παιχνίδι έχει καταλυτική σημασία για την υγεία, την ανάπτυξη και τη μάθηση των παιδιών. Το 1989 τα Ηνωμένα Έθνη αναγνώρισαν το παιχνίδι ως δικαίωμα όλων των παιδιών, υπογραμμίζοντας το θεμελιώδη του ρόλο στην παιδική ηλικία.

Παιδική εκδήλωση από την ΔΕΠΤΑΗ στον Πλάτανο

Με παγωτά και με παιγνίδι θα υποδεχτούν το καλοκαίρι όσα παιδιά βρεθούν το μεσημέρι του Σαββάτου 4 Ιουνίου 2016 στον Πλάτανο, στην Πλατεία του Αγίου Τίτου όπου η ΔΕΠΤΑΗ προχωρά στη διοργάνωση μίας παιδικής γιορτής. Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι, οπότε ο Μανόλης Χαρωνίτης θα μοιράσει δωρεάν παγωτά ενώ η Ωρέλια επιφυλάσσει όμορφες εκπλήξεις και παιγνίδια για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν.  

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη λειτουργία ακαδημίας ποδοσφαίρου στο Παγκρήτιο

Με στόχο την περαιτέρω αξιοποίηση των δημοτικών αθλητικών κέντρων και συγκεκριμένα των υποδομών ποδοσφαίρου του Παγκρητίου Σταδίου  η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ανακοινώνει την δυνατότητα   μακροχρόνιας φιλοξενίας ακαδημιών ποδοσφαίρου σε αυτές. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την δράση αυτή αφορά σε αθλητικούς συλλόγους ή φυσικά πρόσωπα  που σύμφωνα με το καταστατικό τους ή την ιδιότητα τους μπορούν να οργανώνουν και να λειτουργούν αθλητικές ακαδημίες ποδοσφαίρου.

Ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Συνεχίζονται και τον   Ιούνιο οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. 

Εκδηλώσεις για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κάθε χρόνο την 5η Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Με αφορμή την ημέρα αυτή, o Δήμος Ηρακλείου πραγματοποιεί ποικίλες δράσεις με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση αλλά και την κινητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι αφιερωμένη στο Αστικό Πράσινο. 

Ολοκληρώθηκε η 83η συνάντηση καλλιτεχνών «dienstag abend» στο Ηράκλειο

 Ολοκληρώθηκε την Κυριακή  29 Μαΐου, η 83η συνάντηση καλλιτεχνών «dienstag abend» στο Ηράκλειο, με την αρωγή του Δήμου Ηρακλείου, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου. 

Μεγάλη συμμετοχή στο 6ο Village Camp στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας

Με τη συμμετοχή δεκάδων παιδιών και γονιών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Μαΐου  στο δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας το  6ο Village Camp, προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους» . Το Camp διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού, τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ και την ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ με την υποστήριξη της ΔΗΚΕΗ.

 

 

Ομόφωνη αποδοχή από τους φορείς του Ηρακλείου στο Master Plan του Δήμου για τα Ενετικά Τείχη

Ομόφωνης αποδοχής έτυχε το Master Plan που έχει εκπονήσει ο Δήμος Ηρακλείου για τη χρήση των Ενετικών Τειχών στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα την Δευτέρα 30 Μαΐου στη Λότζια.  Από τη συζήτηση προέκυψε ότι όλοι οι φορείς στηρίζουν το πλαίσιο αξιοποίησης που θέτει το Master Plan του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο θεωρούν ότι αποτελεί οριστική και ωφέλιμη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης.

Στην εκδήλωση του Συλλόγου Αλατσατιανών ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός

Στην εκδήλωση του Συλλόγου Αλατσατιανών, η οποία ήταν αφιερωμένη στην  Άλωση της Πόλης,  παρευρέθη το βράδυ της Κυριακής 29 Μαΐου  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Νέα Αλάτσατα, στην πλατεία της περιοχής και  περιελάβανε φωτογραφική έκθεση, ομιλία της φιλολόγου κ. Μάγδας Φραγκούλη με τίτλο «Εάλω  η Πόλις» και συναυλία της χορωδίας του συλλόγου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Αντωνακάκη.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 31/5

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την Τρίτη 31/05/2016 και ώρα  12.30 με τα θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/zwhs/synedriash31052016.pdf

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

 

«Η τρισχιλιόχρονη παρουσία του Ποντιακού Ελληνισμού στις πατρογονικές εστίες του, διακόπτεται βίαια, τον 20ό αιώνα, από την Τουρκική πολιτική, εν μέσω του ευρύτερου σχεδίου αφανισμού κάθε άλλης εθνότητας στην γεωγραφική περιοχή δράσεως των δυνάμεων του Κεμάλ (κυρίως στα έτη 1919-1923). 

Ολοκλήρωση διανομής οπωροκηπευτικών

Στα πλαίσια της συμμετοχής του Δήμου Ηρακλείου στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) (ΤΕΒΑ), ολοκληρώθηκε η διανομή οπωροκηπευτικών (ντομάτες) τα οποία διατέθηκαν από τον Αγροτοβιομηχανικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου.

Ευρεία σύσκεψη για το Master Plan των Ενετικών Τειχών την Δευτέρα 30 Μαΐου

Νέα συνάντηση είχε την Παρασκευή 27 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ κ. Γιάννη Δανδάλη, τον πρόεδρο του ΟΑΑ Ηράκλειο κ. Μιχάλη Δελάκη και το μέλος του Δ.Σ. του Εργοτέλη κ. Γιώργο Στειακάκη. Στη συνάντηση παρευρέθηκε από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης.Τον Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Βαρδαβάς.  

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού και Συνδέσμου Επιχειρήσεων στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου

Συνάντηση ανάμεσα στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό και αντιπροσωπεία μελών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου στην Λότζια. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος  κ. Λευτέρης Αντωνακάκης, ο Ταμίας κ. Γιώργος Βαλεργάκης και ο Νομικός Σύμβουλος του Συνδέσμου κ. Γιώργος  Μουστάκας.

Από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης και η εντεταλμένη Σύμβουλος Δημόσιας Περιουσίας κ. Στέλα Αρχοντάκη -Καλογεράκη.

Συνάντηση των Επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας με τον Αστυνομικό Διευθυντή

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο κ. Κώστα Λαγουδάκη είχε σήμερα στο αστυνομικό Μέγαρο, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος αρμόδιος για την Δημοτική Αστυνομία κ. Μαρίνος Παττακός.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με εκπροσώπους των Ενώσεων Τυφλών

Τον Γενικό Γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Παναγιώτη Μαρκοστάμο και εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης δέχτηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Η συζήτηση αφορούσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κινούμενοι στο Ηράκλειο οι άνθρωποι με μειωμένη όραση. Ένα από τα βασικότερα είναι και η παράνομη στάθμευση αυτοκινήτων σε θέσεις πάρκινγκ ΑΜΕΑ, στα πεζοδρόμια ή πάνω στις οδεύσεις για τους τυφλούς. 

Τις Βούτες επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Τις Βούτες επισκέφθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να συζητήσει με τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου για τα προβλήματα της περιοχής.

Οργάνωση 6ου Village Camp στο Αθλητικό Κέντρο Φορτέτσας από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού

Σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας που είχε το 5ο  Village Camp  και με  στόχο την ψυχαγωγία  των μικρών παιδιών και των γονέων τους,  την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην άσκηση και τη διαφορετικότητα και την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας, διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Αθλητισμού το 6ο  Village Camps,  στο Αθλητικό Κέντρο  Φορτέτσας το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, από 09:00-13:00 για την περιοχή του δήμου μας που περιλαμβάνει  την Κνωσό, τον Άγιο Βλάση, Άγιο Σύλλα, Βασιλείες και Φορτέτσα.

Ενημέρωση για διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Ιδομενέως την Παρασκευή 27/5

 

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους
δημότες της πόλης μας ότι στα πλαίσια εργασιών της Υπηρεσίας Νεωτέρων
Μνημείων στο αρχοντικό «Σαμί Μπέη» επί της οδού Ιδομενέως 17, θα
προχωρήσουμε στην προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες της πόλης μας ότι στα πλαίσια εργασιών της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων στο αρχοντικό «Σαμί Μπέη» επί της οδού Ιδομενέως 17, θα προχωρήσουμε στην προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

 

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 30/05/2016

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 30 Μαΐου  2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/D.S%20THEMATA%2030-5-16.pdf

Εκδηλώσεις στην 4η Δημοτική Κοινότητα (Φορτέτσα) για μικρούς και μεγάλους

Το  Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της  4ης Δημ. Κοινότητας (περιοχή Φορτέτσας) της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, προγραμματίζει διάφορες δράσεις τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής  κ. Μαρία  Γ.  Καναβάκη. 

Συγκεκριμένα την ερχόμενη Δευτέρα 30/05/16 στις 10:00 το πρωί, στην αίθουσα της εκκλησίας Τιμίου Σταυρού στη Φορτέτσα, η θεατρική ομάδα του ΚΕ.ΚΟΙΦ.-Α.Π.Η Φορτέτσας θα παρουσιάσει την κωμωδία ' Τα ξεφτέρια ' (διασκευή του Σμυρνιωτάκη Ι.) στα παιδιά της Γ', Δ', Ε' και ΣΤ' τάξεις του 21ου Δημοτικού Σχολείου. Η υπόθεση της παράστασης εκτυλίσσεται σ' ένα σχολείο παλαιότερης εποχής και αναφέρεται στην τελευταία ημέρα της σχολικής χρονιάς.

Ενημερωτική εκδήλωση για τη μόλυνση του περιβάλλοντος από το Δήμο Ηρακλείου και το ΤΕΙ

Το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ 3ης Δημοτικής κοινότητας περιοχής ΘΕΡΙΣΣΟΥ και οι φοιτητές νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ηρακλείου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:

        "Επιμόλυνση του περιβάλλοντος και συνέπειες στην υγεία"

την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 στις 10π.μ στο χώρο του κέντρου, στη Μίνωος και Μιχ. Αρχαγγέλου 44.

Παρέμβαση Αντιδημάρχου Παιδείας στη διημερίδα για τα Σχολικά κυλικεία

Τη θέση ότι είναι υποχρέωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών η άμεση και αδιάλειπτη συνεργασία, προκειμένου να βρεθούν και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα οριστικές λύσεις -μεταρρυθμίσεις του κανονισμού λειτουργίας των Σχολικών Κυλικείων διατύπωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης στη διημερίδα με θέμα "Σχολικά κυλικεία, αναβάθμιση υπηρεσιών, πιστοποίηση".

Διανομή οπωροκηπευτικών από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Συνδρομής Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016», το οποίο χρηματοδοτείται από το  Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, με σκοπό την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, θα προβεί στη διανομή οπωροκηπευτικών (ντομάτες), οι οποίες διατίθενται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Μαϊου 2016,  από τις 08.00 π.μ. ως και τις 14.00 μ.μ..

Νέα στρατηγική για την ανάπτυξη του τουρισμού στο Ηράκλειο σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή

Μέσα σε θετικό κλίμα και με στόχο μέσω της συνεργασίας όλων των φορέων του Ηρακλείου, το σχεδιασμό της νέας στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής για τον τουρισμό και την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου υπό τον πρόεδρό της Gian Andrea Garancini.

Ξεκίνησε την Κυριακή 22 Μαΐου το 3ο Τουρνουά Τένις Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησε την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 το 3ο Τουρνουά Τένις Δήμου Ηρακλείου – ΔΟΠΑΦΜΑΗ στις εγκαταστάσεις  του Ηράκλειο ΟΑΑ.

Την πρώτη ημέρα του τουρνουά πραγματοποιήθηκαν 33 αγώνες στην κατηγορία των Ανδρών (18+). 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 27/5/2016

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 και ώρα 12:30 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/synedriash27052016.pdf

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον προπονητή του ΟΦΗ

Τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του ΟΦΗ κ. Αντίπα Σηφάκη και τον προπονητή της ομάδας κ. Νίκο Νιόπλια υποδέχτηκε σήμερα, Τρίτη 24/5 στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.   Η συνάντηση έγινε μέσα σε χαλαρό κλίμα και ο κ. Λαμπρινός ευχαρίστησε τους δυο άνδρες για τη χαρά που έδωσαν στους Ηρακλειώτες οδηγώντας τον ΟΦΗ στην Football League.

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκδρομών στην ενδοχώρα του Ηρακλείου

Ένας κύκλος εκδρομών στην ενδοχώρα του Ηρακλείου ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή 22 Μαΐου 2016 από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού σε συνεργασία με τον εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού και με την πολύτιμη συνδρομή των Εθελοντικών Ομάδων Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου καθώς και με τον Πεζοπορικό Όμιλο Ηρακλείου. 

Προσπάθειες εξομάλυνσης υδροδότησης από ΔΕΥΑΗ

  Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, τα προβλήματα υδροδότησης που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες 3 ημέρες σε διάφορα σημεία της πόλης του Ηρακλείου, οφείλονται αποκλειστικά σε μειωμένη ποσότητα νερού από το Φράγμα Αποσελέμη, λόγω μηχανολογικού προβλήματος. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Μία μοναδική βραδιά αλληλεγγύης με την Αλεξία Μουζά στο πιάνο από το Δήμο Ηρακλείου

Μία εξαιρετική συναυλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν χθες βράδυ, Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε το ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά. Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ περιελάβανε έργα Soler, Chopin και Rachmaninoff. Η συναυλία ήταν μία πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού – Εθελοντισμού, του εντεταλμένου σύμβουλου Τουρισμού Gian Andrea Garancini, σε συνεργασία με τη ΔΕΠΤΑΗ και το Δίκτυο Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου.

Ανοικτό παιδικό εργαστήρι τέχνης στο Χριστιανικό Μουσείο «Αγ. Αικατερίνης Σιναϊτών»

Με σκοπό την καλλιέργεια της δημιουργικότητας των παιδιών και την γενικότερη επαφή τους με τον κόσμο των Εικαστικών Τεχνών, πραγματοποιήθηκε ανοικτό παιδικό εργαστήρι τέχνης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας στους χώρους του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης «Αγ. Αικατερίνης Σιναϊτών» στις 18 Μαΐου, Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Με επιτυχία συνεχίζει ο Δήμος να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των δημοτών και τα Σαββατοκύριακα

Με επιτυχία συνεχίζει ο Δήμος Ηρακλείου να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των δημοτών καθημερινά αλλά και τα Σαββατοκύριακα που οι Υπηρεσίες είναι κλειστές.

Στην τηλεφωνική γραμμή 2813- 409409 (με αστική χρέωση) την οποία διαχειρίζεται η ιδιαιτέρα του Δημάρχου Ηρακλείου, οι δημότες μπορούν να καλούν καθημερινά και να διαβιβάζουν τα αιτήματα – παράπονα τους ώστε να προωθούνται αφού πρωτοκολληθούν στην αρμόδια υπηρεσία προς τακτοποίηση των.

Τα Σαββατοκύριακα αναλαμβάνουν οι αντιδήμαρχοι – εντεταλμένοι σύμβουλοι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαΐου 2016 Σύμβουλος Υπηρεσίας θα είναι ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Gian Andrea Garancini (Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι).

Ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Νέων Γεωργών και την Οικοτεχνία

Ανοιχτή πρόσκληση σε παραγωγούς απευθύνει ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να συμμετάσχουν στην ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα Ενίσχυσης Νέων Γεωργών και το θεσμικό πλαίσιο παραγωγής και διάθεσης προϊόντων οικοτεχνίας. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου την Δευτέρα, 23 Μάϊου 2016 στις 18.30 το απόγευμα στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός συγχαίρει τον ΟΦΗ για την άνοδο στην Football League

Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες, τον προπονητή και την διοίκηση του ΟΦΗ για την άνοδο της ομάδας στην Football League.  Ελπίζω και εύχομαι η φετινή δύσκολη πορεία τους,  που ευτυχώς ολοκληρώθηκε θετικά, να  δείξει το δρόμο συνολικά στο ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο, ώστε σύντομα να έχουμε και άλλες ομάδες της πόλης μας σε μεγαλύτερες κατηγορίες.   

Η 83η συνάντηση καλλιτεχνών του «dienstag abend» στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Tη Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016, υποδέχεται το Ηράκλειο τη διεθνή ομάδα καλλιτεχνών -μελών μιας ευρύτερης καλλιτεχνικής πλατφόρμας με τίτλο «dienstag abend» - που εδρεύει στη Βιέννη. Τους καλλιτέχνες θα καλωσορίσει στις 12.00 το πρωί στο Πολύκεντρο Νεολαίας η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Αριστέα Πλεύρη. Λίγο νωρίτερα ο ειδικός σύμβουλος Τουρισμού Ζαν Αντρέα Γκαραντσίνι θα τους ξεναγήσει στο INFO POINT του Δήμου, και οι εθελοντές τουρισμού θα τους συνοδεύσουν σε μια σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης.

Σύσκεψη για την οργάνωση και λειτουργία του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

«Οργάνωση και λειτουργία του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου» είναι το θέμα της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΕΠΤΑΗ (Πλαστήρα και Ρωμανού).

Μονοδρομείται τμήμα της οδού Κράπης

Το Τμήμα Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει ότι η οδός Κράπης στην περιοχή του Πόρου θα μονοδρομηθεί μόνο για το τμήμα της που διέρχεται έμπροσθεν του σχολικού συγκροτήματος, με είσοδο από την οδό Κομνηνών και έξοδο από την οδό Αργυροκάστρου. 

Στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου η αναδρομική έκθεση του Γιώργη Κουνάλη

Ξεκινά απόψε, Πέμπτη 20 Μαΐου 2016, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η αναδρομική έκθεση του Γιώργη Κουνάλη με τίτλο «Στην τέχνη όπως και στη ζωή». Η έκθεση με 40 και πλέον έργα θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου. Την συνδιοργάνωση της έκθεσης έχουν αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, ο  Δήμος Χανίων, και η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων στην οποία πραγματοποιείται η αναδρομική έκθεση του Γιώργου Θωμά Γεωργιάδη «Ομορφιά και Αλήθεια- Ζωγραφίζοντας κλασικά, αυστηρά και απλά» από τις 23 Μαΐου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016. 

Ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά

Ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΜΑΙΟΥ 2016, ΩΡΑ 20:30...

 

Εποικοδομητική συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τον Υπ. Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 19 Μάιου με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά  και την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μαρία Βλαζάκη, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης το master plan του Δήμου Ηρακλείου που αφορά στη χρήση και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών.   Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Αθήνα και τον Δήμαρχο Ηρακλείου συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης

Εκδήλωση στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγίου Ιωάννη για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης τίμησαν εργαζόμενοι και μέλη στο ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Αγίου Ιωάννη με μία μικρή εκδήλωση σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου στο χώρο του κέντρου. Η εκδήλωση, παρουσία και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρίας Καναβάκη, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πτωχοκομείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και το τμήμα Ε1 του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Εμβολιασμός στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Στα πλαίσια μιας  σειράς παρεμβάσεων υγείας στον πληθυσμό των Ρομά  με γενικότερο  στόχο την πρόληψη  και  την ενημέρωση τους σε θέματα υγείας, χθες,  Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών Ομάδων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε εμβολιασμός.

Ομιλίες γιατρών στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας

Συνεχίζονται και το Μάιο οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. 

Μήνυμα Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Συμπληρώνονται 75 χρόνια από την Γερμανική επίθεση στην Κρήτη. H εισβολή εκείνη, της 20ής Μαΐου 1941, αφύπνισε αμέσως την Κρητική Ψυχή. Από κοινού με όσες συμμαχικές δυνάμεις βρίσκονταν τότε στον τόπο μας, ο άμαχος πληθυσμός του νησιού, χωρίς οπλισμό, χωρίς προετοιμασία, χωρίς στρατιωτική οργάνωση, αντιμετώπισε τους πάνοπλους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές, συνεχίζοντας τους αναρίθμητους, ανά τους αιώνες, Αγώνες των Κρητών για την Ελευθερία. 

Δημόσια διαβούλευση για θέματα κυκλοφορίας και ρυθμίσεις σε διάφορες οδούς

       Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με την αριθ.33/2016 απόφασή της, αποφάσισε να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το με αριθμό 01/2016 Πρακτικό της Επιτροπής Κυκλοφορίας που αφορά σε κυκλοφοριακά θέματα και ρυθμίσεις σε διάφορες οδούς της πόλης μας

 

Εκδήλωση για τα τοπικά κτηνοτροφικά φυτά

Πραγματοποιήθηκε, χθες Τρίτη 17 Μαΐου 2016,  στην αίθουσα “Μανώλη Καρέλλη” (πρώην Ανδρόγεω) η εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για τα τοπικά κτηνοτροφικά φυτά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας της Greenpeace για τη βιώσιμη γεωργία της οποίας τα πρώτα βήματα ήδη εφαρμόζονται και στην Κρήτη από πρωτοπόρους παραγωγούς.

Το Ηράκλειο ανάμεσα στις πόλεις που θα παρακολουθήσουν ζωντανά το συνέδριο της Google

Το Ηράκλειο είναι πλέον μια από τις πόλεις στον παγκόσμιο χάρτη προγραμματιστών της GOOGLE (GDG). Tα Google Developers Groups (GDG) είναι εθελοντικές κοινότητες προγραμματιστών, που αξιοποιώντας στο έπακρο τις εφαρμογές και τα εργαλείων της GOOGLE συμβάλλουν στην διάχυση της τεχνολογίας της γνώσης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Απόψε, Τετάρτη 18 Μαΐου, που ξεκινά το ετήσιο συνέδριο της GOOGLE (GOOGLE I/O) στο Σαν Φρανσίσκο, το Ηράκλειο θα είναι μία από τις 532 πόλεις στον κόσμο που θα παρακολουθήσουν ζωντανά την έναρξη του από τον αίθριο χώρο του Πολύκεντρου,  του Δήμου στις 20:00.

Δωρεάν σπιρομέτρηση στο ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ Κατσαμπά

Δωρεάν εξέταση σπιρομέτρησης, θα πραγματοποιήσει η επιστημονική ομάδα Χ.Α.Π. του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αύριο, Πέμπτη 19/5/2016 και ώρα 9:00 π.μ-13.00 μ.μ. στο  Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  της 2ης Δημοτικής Κοινότητας (περιοχή Κατσαμπά) της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου.

Με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός

Με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 στις 11:00 το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη. 

Συνάντηση Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Η. με το Γενικό Γραμματέα Ενέργειας για τις χρεώσεις της ΔΕΗ

Τη Δευτέρα 16/5 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνάντηση του Προέδρου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Γιώργη Μαρινάκη,Δημάρχου Ρεθύμνης,του Αντιπροέδρου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. κ. Απόστολου Καλογιάννη, Δημάρχου Λαρισαίων και του Προέδρου της ΔΕΥΑ Ηρακλείου κ. Νίκου Φακουρέλη στο Γενικό Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Μιχάλη Βερροιόπουλο. 

Κοινωνικό μήνυμα για την Πολιτική Προστασία

Ένα κοινωνικό μήνυμα που δημιουργήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος  και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει στη διάθεση του και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρίνος Παττακός.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με προέδρους αθλητικών σωματείων για τα Τείχη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό είχαν σήμερα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Εργοτέλη κ. Γιώργος Βρέντζος, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ κ. Γιάννης Δανδάλης , ο πρόεδρος του ΟΑΑΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ κ. Μιχάλης Δελάκης και μέλη των διοικήσεων των Αθλητικών Σωματείων. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία των Αντιδημάρχων Τεχνικών έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη και Αθλητισμού κ.Κώστα Βαρδαβά, ενημερώθηκαν για τη διαφοροποίηση της στάσης της Αρχαιολογίας αναφορικά με την πρόταση του Δήμου Ηρακλείου για τη χρήση των Ενετικών Τειχών.

Κλάδεψαν τους ευκάλυπτους στις Βασιλειές και προσέφεραν τα ξύλα σε οικογένειες

Περισσότερους από 40 ευκάλυπτους κλάδεψε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου στην Δημοτική Κοινότητα των Βασιλειών την περασμένη εβδομάδα σε μία προσπάθεια ευπρεπισμού και καθαρισμού της περιοχής και των δέντρων. Τα ξύλα που συγκεντρώθηκαν μοιράστηκαν σε οικογένειες που είχαν ανάγκη, με κοινωνικά κριτήρια. 

Indoor Summer Sports Camp 2016

Το ¨INDOOR SUMMER SPORTS CAMP¨ είναι ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο Camp πολύπλευρης αθλητικής ενασχόλησης για αθλήματα και δραστηριότητες σάλας το οποίο δίνει την δυνατότητα στο παιδί σας να παίξει,  να ψυχαγωγηθεί  και να γνωρίσει βιωματικά τουλάχιστον δέκα διαφορετικά αθλήματα εσωτερικού χώρου.

Συνολικά το ¨INDOOR SUMMER SPORTS CAMP¨  έχει διάρκεια  έξι εβδομάδες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε από μία μέχρι και όσες επιθυμείτε,  για να ζήσει το παιδί σας  πολλές εμπειρίες και να διασκεδάσει σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον.

Πολιτιστική εκδρομή στο Μουσείο Καζαντζάκη, τη Μονή Αγκαράθου και το χωριό Αστρίτσι

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού  σε συνεργασία με την Ομάδα Τουρισμού του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν  μια ακόμα εκδρομή την Κυριακή 22.5.2016 στην Μυρτιά. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο Καζαντζάκη,  στη Μονή Αγκαράθου και στο χωριό Αστρίτσι.

Σύσκεψη για την διαχείριση των απορριμμάτων

Σύσκεψη για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ανατολική Κρήτη συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός με τη συμμετοχή Δημάρχων και Βουλευτών. Αναλυτικότερα στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι Ηρακλειώτες Βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης, Μανόλης Συντιχάκης, Σπύρος Δανέλλης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Γιάννης Μαστοράκης, ο Δήμαρχος ...

Ημερίδα για καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών

Ανοιχτή πρόσκληση σε παραγωγούς απευθύνουν η Greenpeace, ο Δήμος Ηρακλείου, το Παρ/μα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) και η εναλλακτική κοινότητα “Πελίτι”   «Κτηνοτροφικά φυτά: καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη» που συνδιοργανώνουν την Τρίτη 17 Μαϊου 2016, στις 6 μμ. στην Αίθουσα “Μανώλη Καρέλλη” (πρώην Ανδρόγεω) στο Ηράκλειο, Δ/νση Ανδρόγεω 2.

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου, 17:55, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου

Συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα 16 Μαΐου 2016 και ώρα 17:55 στη Λότζια (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου με 50 θέματα στην ημερήσια του διάταξη...

Ο Νίκος Αλιβιζάτος παρουσίασε το βιβλίο του «Πραγματιστές, δημαγωγοί και ονειροπόλοι»

Το βιβλίο του «Πραγματιστές, δημαγωγοί και ονειροπόλοι» παρουσίασε στο Ηράκλειο ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου  και δικηγόρος κ. Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, την Παρασκευή 13 Μαΐου, με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη  Λαμπρινό να τον καλωσορίζει και να προλογίζει την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα  εκδήλωση. 

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 18/5/2016

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 12:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Μήνυμα του Αντιδημάρχου Παιδείας Γ. Βλαχάκη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν το επισφράγισμα μιας μακρόχρονης εκπαιδευτικής προσπάθειας για τους καθηγητές, τους μαθητές αλλά και  την οικογένεια, τους γονείς που αγωνίζονται και αγωνιούν για την πνευματική πρόοδο των παιδιών τους.

Ομιλίες γιατρών στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας - Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων το Μάιο

Συνεχίζονται και το Μάιο οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. 

Δημοσιογράφοι αναδεικνύουν την Κρήτη ως τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές

Δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Κρήτη, στα πλαίσια αποστολής με τίτλο Crete four Seasons. Στόχος της αποστολής αυτής είναι να αναδειχθεί η Κρήτη μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων, να αναδειχθούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να γίνει σαφές ότι πρόκειται για έναν προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου! 

Τμήματα κορμού αρχαίας ελιάς στον Καράβολα

Δύο ιδιαίτερης αξίας εκθέματα και συγκεκριμένα, μεγάλα τμήματα κορμού αρχαίου ελαιόδεντρου της Κρήτης, βρίσκονται από την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 στην πόλη του Ηρακλείου. Τα τμήματα του κορμού της αρχαίας ελιάς τοποθετήθηκαν στο δυτικό παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου (κοντά στο μεγάλο σιντριβάνι στην περιοχή του Καράβολα) για να υπενθυμίζουν στους Ηρακλειώτες αλλά και στους επισκέπτες της πόλης ότι η ιστορία της ελαιοκαλλιέργειας στην Κρήτη χάνεται στα βάθη των αιώνων και πως στο νησί ζουν...

Εθιμοτυπική επίσκεψη της Πρέσβειρας της Βουλγαρίας στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Λαμπρινό

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε σήμερα η Πρέσβειρα της Βουλγαρίας στην Ελλάδα κ. Εμίλια Κράλεβα στα πλαίσια της επίσκεψής της στη Κρήτη. Ο κ. Λαμπρινός καλωσόρισε την κ. Κράλεβα και συζήτησε μαζί της θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 16-05-16

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 16  Μαΐου  2016 και ώρα 17:55,  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2016-5-16.pdf

Έκτακτη συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 13 Μαίου 2016 και ώρα 12:30μμ.
http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/ektakti%20oik.pdf

Πολιτιστική εκδρομή την Κυριακή 22.5.2016 σε Μουσείο Καζαντζάκη, Μονή Αγκαράθου, Αστρίτσι

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Εθελοντισμού, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού  σε συνεργασία με την Ομάδα Τουρισμού του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν  μια ακόμα εκδρομή την Κυριακή 22.5.2016 στην Μυρτιά. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στο Μουσείο Καζαντζάκη,  στη Μονή Αγκαράθου και στο χωριό Αστρίτσι.

Προνοιακά επιδόματα Μαρτίου – Απριλίου 2016

Από τις Αντιδημαρχίες Οικονομικών και  Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται  ότι η πίστωση των λογαριασμών 4.659 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, για το δίμηνο ΜΑΡΤΙΟΥ- ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 θα ξεκινήσει  από  την Δευτέρα  16 Μαΐου  2016 .

Ανοιξιάτικες Συναυλίες 2016 του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο των «Ανοιξιάτικων Συναυλιών 2016» πραγματοποιεί την τρίτη  κατά σειρά συναυλία των σπουδαστών του την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016  και ώρα 20:30 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

Πληρωμή δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων Νομού Ηρακλείου για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ηράκλειο 10/05/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Αντιδημαρχία Οικονομικών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής  ανακοινώνεται  ότι η πίστωση των λογαριασμών 4.659 δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων του Νομού Ηρακλείου, για το δίμηνο ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 θα ξεκινήσει  από  τη Δευτέρα  16 Μαΐου  2016 .

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ηρακλείου για σύσκεψη της Κ.Ε.Δ.Ε. για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης (10/5) ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης,  θα συμμετάσχει στην αυριανή σύσκεψη της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) με βασικό θέμα το σχέδιο νόμου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Ομιλίες γιατρών στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων το Μάιο

Συνεχίζονται και το Μάιο οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου και του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου...

Μια βραδιά αφιερωμένη στη «Γόρτυνα της Κρήτης – 15 αιώνες αστικού βίου» και τον Antonino Di Vita

Μια σημαντική έκδοση της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το βιβλίο του Antonino Di Vita «Η Γόρτυνα της Κρήτης – Δεκαπέντε αιώνες αστικού  βίου» παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα «Μανόλη Καρέλλη» στην Ανδρόγεω.  Πρόκειται για την μετάφραση στα ελληνικά του έργου ζωής του σπουδαίου Ιταλού Αρχαιολόγου, ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ανάδειξη της Γόρτυνας σε σημαντικό αρχαιολογικό και ιστορικό μνημείο της Κρήτης.

Μάγεψε στην παρθενική της συναυλία η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Ηρακλείου

Με νιάτα, ταλέντο και υπέροχη μουσική γέμισε το βράδυ  της Κυριακής 8 Μαΐου  η Βασιλική του Αγίου Μάρκου.  Η παρθενική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας  Νέων Δήμου Ηρακλείου σηματοδότησε την έναρξη ενός καινούριου πολιτιστικού θεσμού, ιδιαιτέρως σημαντικού για την πόλη. Τη συναυλία προλόγισε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος τόνισε ότι ο πολιτισμός αποτελεί καίριο πυλώνα των προσπαθειών που καταβάλει η  Δημοτική Αρχή...

Ημερίδα για καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών

Ανοιχτή πρόσκληση σε παραγωγούς απευθύνουν η Greenpeace, ο Δήμος Ηρακλείου, το Παρ/μα Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) και η εναλλακτική κοινότητα “Πελίτι” για συμμετοχή στην κοινή ημερίδα με θέμα  «Κτηνοτροφικά φυτά: καλλιέργεια με πολλαπλά οφέλη»...

Σύσκεψη με θέμα τη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού , πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με θέμα τη λειτουργία και τον έλεγχο των λαϊκών αγορών. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης, o Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιώργος Καραντινός, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για τα καταστήματα κ. Μανόλης Χαιρέτης καθώς και εκπρόσωποι της Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ και  της Δ/νσης Εμπορίου.

«Τέχνη καθ’ Οδόν» 1ο Παγκρήτιο φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο: 30 Ιουνίου- 3 Ιουλίου

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, η ΔΗΚΕΗ και οι εθελοντικές ομάδες Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού και Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου ξεκινούν στις 30 Ιουνίου 2016 μία γιορτή τεσσάρων ημερών στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες με χορό, τραγούδι, χρώματα και εξαίσιες μουσικές. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής  παρατείνεται μέχρι αύριο, Τρίτη 10 Μαΐου 2016...

 

Ο Δήμος Ηρακλείου παρουσιάζει το βιβλίο «Γόρτυνα της Κρήτης – Δεκαπέντε αιώνες αστικού βίου»

Ο Δήμος Ηρακλείου και η  Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζουν το βιβλίο του  Antonino Di Vita «Η Γόρτυνα της Κρήτης – Δεκαπέντε αιώνες αστικού βίου». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 19:00 στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω «Μανόλης Καρέλλης».

Στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου η 1η Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Ηρακλείου

Την πρώτη της συναυλία θα πραγματοποιήσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 20:30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου αντί στην Αστόρια όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Πρόσκληση Συναυλίας Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Ηρακλείου (αλλαγή χώρου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓ.ΜΑΡΚΟΥ

1ο Παγκρήτιο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο - Ανοιχτό κάλεσμα στους καλλιτέχνες

Η Aντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού, καθώς και τις Ομάδες Παιδείας, Τουρισμού και Πρασίνου τού Δήμου Ηρακλείου, οργανώνει για πρώτη φορά στο Ηράκλειο πολυήμερο καλλιτεχνικό φεστιβάλ με τίτλο «Τέχνη καθ’ οδόν». Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα από την 30η Ιουνίου ως την  3η Ιουλίου...

Είδη πρώτης ανάγκης από το ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Τάλως

Σε μία εξαιρετική κίνηση αγάπης και ανθρωπιάς προχώρησαν οι εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι του  ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ  Τάλως αφού συγκέντρωσαν και προσέφεραν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στα παιδικά χωριά SOS και στο γηροκομείο της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου. Στην πρωτοβουλία αυτή προχώρησαν στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας και τη βοήθεια παρέδωσε  στους αρμόδιους των δομών η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη.

1η Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων

Την πρώτη της συναυλία θα πραγματοποιήσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου, την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 20:30 στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου ΑΣΤΟΡΙΑ.

«Τέχνη καθ’ Οδόν» - 1ο Παγκρήτιο φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο - 30 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου

Ορίστηκαν οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης του 1ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ δρόμου στο Ηράκλειο. Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, η ΔΗΚΕΗ και οι εθελοντικές ομάδες Πολιτισμού, Παιδείας, Τουρισμού και Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου ξεκινούν στις 30 Ιουνίου 2016 μία γιορτή τεσσάρων ημερών στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες με χορό, τραγούδι, χρώματα και εξαίσιες μουσικές.

Συνάντηση Αντιδημάρχου Κ.Βαρδαβά με Εθνική Ομάδα δρόμων στίβου της Κύπρου

Με την εθνική ομάδα δρόμων εφήβων – νεανίδων στίβου της Κύπρου, η οποία βρίσκεται σε προ αγωνιστική προετοιμασία στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου συναντήθηκε ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, κ. Κωνσταντίνος Βαρδαβάς.

Σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου για τις Λαϊκές Αγορές

Την Παρασκευή 6 Μάιου στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στο Δημαρχείο Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τις Λαϊκές Αγορές...

Ευχές στο Δήμαρχο Ηρακλείου από το Σύλλογο Εργαζομένων και τη Δημοτική Αστυνομία

Τις ευχές των εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου και της Δημοτικής Αστυνομίας για το Πάσχα δέχτηκε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός...

1η Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων

Την πρώτη της συναυλία θα πραγματοποιήσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Ηρακλείου, την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 20:30 στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου ΑΣΤΟΡΙΑ...

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Οινικές Διαδρομές

Ολοκληρώθηκαν οι Οινικές Διαδρομές που διοργάνωσε η  Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τον Εντεταλμένο σύμβουλο Τουρισμού και την Ομάδα Τουρισμού του Δικτύου...

Ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν ξεναγήσεις στα Χριστιανικά Μνημεία της πόλης του Ηρακλείου

Το Σάββατο του Λαζάρου ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν ξεναγήσεις στα Χριστιανικά Μνημεία της πόλης του Ηρακλείου. Οι ξεναγήσεις οργανώθηκαν  από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού - Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τους εθελοντές  Τουρισμού αλλά και  το Μουσείο...

Ευχές και τρόφιμα για το Πάσχα από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ

Στα πλαίσια της προσφοράς και αλληλεγγύης ενόψει Πάσχα, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής – Εποπτείας Κοινωνικών Δομών – Μετανάστευσης – ΚΕΣΑΝ και η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου οργάνωσε σειρά δράσεων με στόχο τη στήριξη εκείνων που δοκιμάζονται...

Παρέλαβε το 64ο Νηπιαγωγείο ο Δήμος

Το νεόδμητο  64ο  Νηπιαγωγείο Ηρακλείου παρέλαβε σήμερα από την Περιφέρεια Κρήτης ο Δήμος Ηρακλείου. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Παιδείας κ. Γιώργο Βλαχάκη και Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη μετέβη στις νέες εγκαταστάσεις, ξεναγήθηκε στους χώρους και υπέγραψε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη  Κουκιαδάκη το πρωτόκολλο παράδοσης –παραλαβής.

Η Δημοτική Αστυνομία επιστρέφει τις πινακίδες

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 27-04-2016      

Επιστρέφονται οι πινακίδες από τη Δημοτική Αστυνομία

Επιστρέφονται από σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016, από την Δημοτική Αστυνομία οι πινακίδες και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για παραβάσεις του ΚΟΚ,  προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για την εορταστική περίοδο του Πάσχα, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα.

Η απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που είχαν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αρχές μέχρι και χθες Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016.

Πασχαλινές λαμπάδες και κουλούρια από το ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ Δειλινών του Δήμου Ηρακλείου

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 27-04-2016      

Πασχαλινές λαμπάδες και κουλούρια από το ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ Δειλινών

Ολοκληρώνονται αύριο, Μεγάλη Πέμπτη οι πασχαλινές εκδηλώσεις από το  Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας  περιοχής Δειλινών  του Δήμου Ηρακλείου. Έτσι, αύριο  Μεγάλη Πέμπτη 28-04-2016 και ώρα 10:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί Πασχαλινή εκδήλωση  στο χώρο του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας Δειλινών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  ομιλία, αναφορά εθίμων και  στο τέλος της εκδήλωσης θα μοιραστούν σε όλους πασχαλινές λαμπάδες οι οποίες είναι προσφορά από την ομάδα αλληλοβοήθειας του κέντρου μας. Επίσης θα μοιραστούν πασχαλινά κουλούρια τα οποία είναι προσφορά της ίδιας ομάδας.

Με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Β. Λαμπρινό στη Λότζια τα αδέλφια Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο

Τα αδέλφια Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, που κάνουν καριέρα στο ΝΒΑ, υποδέχτηκε στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός παρουσία και του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Κώστα Βαρδαβά. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά τους στον αθλητισμό και στη συμβολή τους στην προβολή της χώρα μας αφού κάθε αναφορά στις σπουδαίες επιδόσεις τους στο μπάσκετ αλλά και στο ήθος ...

Τελετή Λήξης των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2016»

Ολοκληρώνονται την Κυριακή 24 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων) οι «Πολιτιστικοί Αγώνες 2016» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου...

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 27/4/2016

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

http://idomeneas.heraklion.gr/files/oik/oikon27042016

Πασχαλινή εκδήλωση για τα παιδιά από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής

Εκδήλωση για τα παιδιά στα πλαίσια του εορτασμού του Πάσχα από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 25-04-16

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούντα παρακάτω θέματα:

 http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%20250416.pdf

Εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου RERUM

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Τετάρτη  20 Απριλίου και ώρα 18:30, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού  Κέντρου Ηρακλείου, ανοιχτή εκδήλωση κατά την οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα RERUM...

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

Με τη συμμετοχή τοπικών φορέων, μεταναστευτικών ομάδων και δημοτικών συμβούλων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, η πρώτη συνάντηση της τρίτης θητείας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Ηρακλείου...

Κλήρωση για την συγκρότηση επιτροπής έργου «Κατασκευή Ανοικτού Πολιτιστικού Κέντρου...»

Γνωστοποιούμε ότι η Υπηρεσία μας θα προβεί στη διαδικασία δημόσιας κλήρωσης για την ανάδειξη των αιρετών μελών που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής, για την συγκρότηση επιτροπής για την Προσωρινή και Οριστική Παραλαβή του έργου...

Κλήρωση για την συγκρότηση επιτροπής έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Κ. Χ. 704 επί της οδού Ούλαφ Πάλμε».

Γνωστοποιούμε ότι η Υπηρεσία μας θα προβεί στη διαδικασία δημόσιας κλήρωσης για την ανάδειξη των αιρετών μελών που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής, για την συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Κ. Χ. 704 επί της οδού Ούλαφ Πάλμε»...

Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου για την 21η Απριλιου

Η 21η Απριλίου 1967 υπήρξε η αρχή μιας ζοφερής περιόδου στην  πρόσφατη Ιστορία του τόπου μας. Η επτάχρονη στρατιωτική δικτατορία που ακολούθησε, κατήργησε τους  δημοκρατικούς θεσμούς, δημιούργησε συνθήκες  ανελευθερίας, διώξεων και οπισθοδρόμησης της κοινωνίας...

Ευχαριστήριο από τη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου για προσφορά εταιρίας

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Τεμένους, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου, ευχαριστεί θερμά την Ενορία του Αγ. Γεωργίου Επανοσήφη, την Μονή Παναγία Κερά Ν. Λασιθίου και την Ιερά Μονή Αγ. Μαρίνας Βόννη για την προσφορά λαμπάδων που θα διακοσμηθούν από την ομάδα δημιουργικής απασχόλησης του Κέντρου και θα δοθούν στα μέλη του.

Ευχαριστήριο από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου για προσφορά ειδών

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Τεμένους, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου, ευχαριστεί θερμά την Ενορία του Αγ. Γεωργίου Επανοσήφη, την Μονή Παναγία Κερά Ν. Λασιθίου και την Ιερά Μονή Αγ. Μαρίνας Βόννη για την προσφορά λαμπάδων που θα διακοσμηθούν από την ομάδα δημιουργικής απασχόλησης του Κέντρου και θα δοθούν στα μέλη του.

Συναυλία Μουσικών Συνόλων Ωδείου Ηρακλείου

Το Ωδείο Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια των «Ανοιξιάτικων Συναυλιών 2016» διοργανώνει την πρώτη κατά σειρά Συναυλία το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και ώρα 20:30...

Συναυλία «Ο Θρήνος της Μεσογείου» - ΔΗΚΕΗ

Συναυλία με τίτλο «Ο Θρήνος της Μεσογείου» με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τους MD’ S QUARTET  θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στις 21:30 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Τη συναυλία διοργανώνει η ΔΗΚΕΗ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού...

Πάσχα με το ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ Αγίας Τριάδας

Την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, στις 10.30 π.μ. και στο χώρο του κυλικείου ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγίας Τριάδας, θα πραγματοποιηθεί η Πασχαλινή εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει Ευχέλαιο από τους...

Πασχαλινές εκδηλώσεις στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Θερίσου

Δύο όμορφες πασχαλινές εκδηλώσεις πραγματοποιεί αυτές τις μέρες το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Θερίσου σε συνεργασία με την Γ' Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου και με φορείς και υπηρεσίες. Έτσι, αύριο Πέμπτη...

Εκδηλώσεις με γεύσεις και μυρωδιές Πάσχα

Μία όμορφη πασχαλινή εκδήλωση πραγματοποίησε χθες το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  Φορτέτσας με τη συμμετοχή των ωφελούμενων και τη συμβολή των εργαζόμενων στη δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία...

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Σωμάτων Ασφαλείας «ΠΥΡΟΜΑΧΕΙΑ 2016» στο Παγκρήτιο Στάδιο

Το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Σωμάτων Ασφαλείας «ΠΥΡΟΜΑΧΕΙΑ 2016»  διοργανώνεται στο Παγκρήτιο στάδιο και στηρίζεται από  τον Δήμο Ηρακλείου και την Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου...

Καμπάνια με στόχο την μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων από το Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη σωστή διαχείριση αλλά και τη μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, έχει προχωρήσει σε μία ολοκληρωμένη καμπάνια η οποία ξεκινάει αύριο, Τετάρτη 20 Απριλίου 2016. Στο πλαίσιο της καμπάνιας προβλέπονται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, προληπτικοί έλεγχοι από μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και Φιλοζωικών Οργανώσεων καθώς και προβολή σχετικών ...

Επαφές του Δήμου Ηρακλείου σε Βενετία και Τεργέστη για την ανάπτυξη συνεργασιών

Στην Βενετία και την Τεργέστη μεταβαίνει αύριο Tετάρτη 20 Απριλίου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Gian Andrea Garancini, ο οποίος θα έχει σημαντικές συναντήσεις με τις Δημοτικές Αρχές των δύο πόλεων...

Με πολλά ρεκόρ το RUN GREECE Ηρακλείου 2016

Την τεράστια  αποδοχή του RUN GREECE  και την αγάπη των Κρητικών στο δρομικό κίνημα ανέδειξε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ την περασμένη Κυριακή 17 Απριλίου με αφετηρία στην Πλατεία Ελευθερίας. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου και  η Περιφέρεια Κρήτης...

Άρχισε η διαβούλευση για το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη»

Ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ηρακλείου αναφορικά με το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη», που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση – η οποία ολοκληρώνεται στις 13 Μαΐου. Στη διαβούλευση κατατέθηκαν προτάσεις όπως η καλύτερη διασύνδεση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων της πόλης με στόχους, την αύξηση της συμμετοχικότητας των πολιτών στη ζωή ...

Πασχαλινές εκδηλώσεις από το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως

Μία σειρά από πασχαλινές εκδηλώσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Τάλου με τη συμμετοχή των ωφελούμενων και τη συμβολή των εργαζόμενων στη δομή της Αντιδημαρχίας...

Ολοκληρώνονται την Πέμπτη οι πασχαλινές εκδηλώσεις στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Φορτέτσας

Ολοκληρώνονται την Πέμπτη 21 Απριλίου οι πασχαλινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  Φορτέτσας με τη συμμετοχή των ωφελούμενων και τη συμβολή των εργαζόμενων στη δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής...

Πάσχα μαζί με το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Νέας Αλικαρνασσού

Στα πλαίσια των Πασχαλινών εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι δομές της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθούν από το Τμήμα ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. Νέας Αλικαρνασσού οι παρακάτω δράσεις...

Εκδήλωση της 1ης Δημοτικής Κοινότητας για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου

Η 1η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση στο αίθριο της Λότζια το Σάββατο και την Κυριακή,  23 και 24 Απριλίου 2016, από τις 09:00 το πρωί μέχρι  τις 21:00 το βράδυ, με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας για την ενίσχυση του Δημοτικού...

Πάσχα μαζί με το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγίου Ιωάννη

Το Τμήμα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας περιοχής Αγ. Ιωάννη του Δήμου Ηρακλείου, τον μήνα Απρίλιο και στα πλαίσια των ημερών του Πάσχα...

Πασχαλινές εκδηλώσεις στο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Δειλινών

Το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της 3ης Δημοτικής Κοινότητας  περιοχής Δειλινών  του Δήμου Ηρακλείου, στα πλαίσια του εορτασμού του Πάσχα προγραμματίζει...

Πασχαλινή εκδήλωση από το ΚΗΦΗ Τεμένους

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Τεμένους, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου...

Αιτήσεις για την Έκθεση Aνθοκομίας - Δενδροκομίας

 Έκθεση Ανθοκομίας, δενδροκομίας, λαχανοκομίας, βοτάνων και έκθεση αγροτικού βιβλίου, διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 11 έως τις  29 Μαΐου 2016...

Υπεγράφη η σύμβαση για τη Β φάση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση και λειτουργία του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου έγινε σήμερα με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση της Β φάσης του έργου. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στα γραφεία της ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. ΟΤΑ σήμερα το μεσημέρι με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε.. Η σύμβαση προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε 18 μήνες ενώ το ποσό της...

Άλλαξε όψη το Πάρκο Καραμανλή με εξωραϊσμό και καθαρισμό από Εθελοντές και το Δήμο Ηρακλείου

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή δεκάδων ευαισθητοποιημένων εθελοντών πολιτών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου, ο εξωραϊσμός και καθαρισμός για να επακολουθήσει η φύτευση στο πάρκο Καραμανλή που βρίσκεται στην οδό Λεβήνου περιοχή...

Στο 5o Village Camp στις Κάτω Ασίτες ο Δήμαρχος

Τη διοργάνωση του 5ου  Village Camp,  στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Κάτω Ασιτών, παρακολούθησε το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Απριλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Πρόκειται για μία διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού στην οποία συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι από τα χωριά Βούτες, Σταυράκια, Άγιος Μύρωνας, Πενταμόδι,  Κάτω Ασίτες και Άνω Ασίτες.

Ξεκινάει η Συνάντηση των Χορωδιών Ηρακλείου

Ξεκινάει σήμερα Τρίτη 19 Απριλίου, η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ με τις ΠΑΙΔΙΚΕΣ - ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ στον Θεατρικό Σταθμό  με ελεύθερη είσοδο.

Επίσκεψη στο Γηροκομείο του Αγίου Ιωάννη

Επίσκεψη στο Γηροκομείο του Αγ. Ιωάννη, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 15 Απριλίου τα μέλη του ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου με μοναδικό στόχο την ευαισθητοποίηση...

Παρουσιάζεται σήμερα το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη»

Με στόχο ο Δήμος Ηρακλείου να ισχυροποιήσει την ταυτότητα του ως «έξυπνη πόλη» πραγματοποιεί  σειρά εκδηλώσεων και δράσεων το μήνα Απρίλιο. Ήδη έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη»...

Ολοκληρώνεται ο κύκλος των δωρεάν ξεναγήσεων στα Χριστιανικά Μνημεία της πόλης του Ηρακλείου

Ολοκληρώνεται ο κύκλος των δωρεάν ξεναγήσεων στο κέντρο της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τους εθελοντές   Πολιτισμού – Τουρισμού που δραστηριοποιούνται στο Δήμο αλλά και  το Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης...

Ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Τον Απρίλιο συνεχίζονται κανονικά οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου...

Υπογραφή σύμβασης για την β΄ φάση του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Υπογράφεται την Δευτέρα 18/4/2016 η σύμβαση για την «Ολοκλήρωση του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου Κρήτης»...

Μία βόλτα στην πόλη για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ του Δήμου Ηρακλείου

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, ΚΔΑΠ Αγ. Ιωάννη και ΚΔΑΠ Γοργολαΐνη, της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου ολοκληρώνοντας...

Εθελοντική Δράση στο Πάρκο Καραμανλή

 Στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας εθελοντισμού Lets Do it Greece!, ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει μια δράση εξωραϊσμού και φύτευσης στο Πάρκο Καραμανλή, στην περιοχή Θερίσου/Δειλινών,αύριο Κυριακή 17/4/2016...

2η Διανομή προϊόντων Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) από το Δήμο

Ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Τοπική Κοινωνική Σύμπραξη  Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού  Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ Ι) με τίτλο «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Συνδρομής...

Με μεγάλη συμμετοχή η εσπερίδα για την ενδογενή ανάπτυξη και την τοπικότητα στο Κυπαρίσσι

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Κυπαρίσσι, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, η εσπερίδα με θέμα “Ενδογενής ανάπτυξη και τοπικότητα: Η ανάπτυξη στην οικονομική κρίση”. Την εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου...

Αποτελέσματα Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για Μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων Δ.Δ.Ε. Πε Ηρακλείου

Σας αποστέλλομε τα «Αποτελέσματα του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού  για μαθητές Γ/σιων και Λυκείων Δ.Δ.Ε. ΠΕ Ηρακλείου του Δ. Ηρακλείου» για συγγραφή λογοτεχνικού κειμένου (διήγημα, ποίημα) με θέμα: Εδώ είναι ο τόπος μου, που διοργανώθηκε από το Δ. Ηρακλείου...

Πασχαλινή εκδήλωση από το ΚΗΦΗ Τεμένους

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Τεμένους, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου...

Τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχ. Ν. Αλικαρνασσού έμαθαν για το χαρούπι από τα μέλη του ΚΗΦΗ

Στα πλαίσια της συνεργασίας του ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού  της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ηρακλείου με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού, τα παιδιά της δ’ τάξης του σχολείου, επισκέφτηκαν χθες, Πέμπτη 14 Απριλίου...

Ικανοποίηση από το Δήμο Ηρακλείου για την Πιστοποίηση του Ευρωπαϊκού Σχολείου

Ο Δήμος Ηρακλείου εκφράζει την ικανοποίησή του για την χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Σχολείων με την οποία ομόφωνα πιστοποιήθηκε για τα επόμενα τρία χρόνια το Ευρωπαϊκό Σχολείο ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του...

Στον Κατανυκτικό Εσπερινό της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών η Δημοτική Βυζαντινή Χορωδία Ηρακλείου

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 και ώρα 6.30 μ.μ. στον ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου Ηρακλείου θα τελεσθεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών κατά τον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος. Τους ύμνους θα ψάλει η Δημοτική Βυζαντινή...

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου για το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη»

Ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 20 Απριλίου οι εκδηλώσεις της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ηρακλείου αναφορικά με το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη», το οποίο και έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση...

5ο Village Camp στο δημοτικό γήπεδο Κάτω Ασιτών

Πραγματοποιείται αύριο, Σάββατο 16 Απριλίου, το  5ο  Village Camp,  στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Κάτω Ασιτών, από 10:00 το πρωί μέχρι τη 13:00 μετά το μεσημέρι. Πρόκειται για μία διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού που περιλαμβάνει τα χωρία Βούτες...

Πασχαλινές εκδηλώσεις - ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Φορτέτσας

Μία σειρά από πασχαλινές εκδηλώσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων  Φορτέτσας με τη συμμετοχή των ωφελούμενων και τη συμβολή των εργαζόμενων στη δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου...

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016  και ώρα 5.30 το απόγευμα, στην αίθουσα Ανδρέα Παπανδρέου (1ος όροφος) στο Δημαρχείο, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών...

Εκδήλωση σήμερα στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου για εκπαιδευτικούς και μαθητές από 7 χώρες της Ε.E

Εκδήλωση στα πλαίσια του ERASMYS +  πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 15 Απριλίου από τις  08:00 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια...

Σύμβαση για την φροντίδα του πρασίνου στο Δήμο

Σύμβαση για το κλάδεμα δένδρων με τη χρήση ανυψωτικού μηχανήματος,  η οποία θα ενισχύσει ουσιαστικά τις προσπάθειες των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πρασίνου, υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Χάρης Μαμουλάκης...

Σειρά εκδηλώσεων από το Δήμο τον Απρίλιο που ισχυροποιεί την ταυτότητα του ως «Έξυπνη Πόλη»

Με στόχο ο Δήμος Ηρακλείου να ισχυροποιήσει την ταυτότητα του ως «έξυπνη πόλη» έχει προγραμματίσει μία σειρά εκδηλώσεων και δράσεων το μήνα Απρίλιο. Αναλυτικότερα - και αφού την Δευτέρα 11 Απριλίου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Πέτρος Ινιωτάκης  κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο το Στρατηγικό Σχέδιο «Ηράκλειο: Έξυπνη Πόλη», το οποίο και έχει τεθεί ήδη σε δημόσια διαβούλευση - οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα Πέμπτη 14 Απριλίου.

Σεμινάριο υγιεινής και ασφάλειας στους εργαζόμενους της υπηρεσίας καθαριότητας

Με στόχο τη συνεχή ενημέρωση των εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας και τη διατήρηση υψηλών δεδομένων υγιεινής και ασφάλειας, πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου ειδικό σεμινάριο από τους Επιθεωρητές Εργασίας κ. Μ. Μαραυγάκη...

Συνάντηση Αντιδημάρχου Πολεοδομίας κ. Ρασούλη με Σύλλογο Οικιστών Εκτός Σχεδίου Πόλης

Με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Χωροταξικού σχεδιασμού κ. Γιάννη Ρασούλη συναντήθηκαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου οικιστών εκτός σχεδίου πόλης οι οποίοι ευχήθηκαν στον Αντιδήμαρχο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ρασούλης επεσήμανε στους οικιστές την ανάγκη να προστρέξουν για να ενταχθούν στο νόμο 4178/2013,ώστε με τον τρόπο αυτό που είναι ο καλύτερος και συντομότερος που έχει δρομολογηθεί ...

Στην Πλατεία Κορνάρου ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Την Πλατεία Κορνάρου, όπου συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης, επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη...

Εκστρατεία ενημέρωσης προς τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων από το Δήμο Ηρακλείου

Εκστρατεία ενημέρωσης των ιδιοκτητών τετράποδων ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου που επιδιώκει για να μειωθούν τα αδέσποτα η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων. Στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική αρχή ζητά από τους ιδιοκτήτες των τετράποδων την τήρηση των κανόνων και των νόμων που έχουν ψηφιστεί και τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών π.χ αστυνομία...

30 καλλιτέχνες σε δημιουργική συνάντηση

Στις 20 Μαΐου 2016 ο Δήμος Ηρακλείου καλωσορίζει μια διεθνή ομάδα 30 καλλιτεχνών, οι οποίοι σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού θα πραγματοποιήσουν στην πόλη την 83η  δημιουργική συνάντησή τους. Ανάλογες συναντήσεις έχουν προηγηθεί στο Σικάγο, στη Βιέννη, στο Λονδίνο...

Πασχαλινές εκδηλώσεις από το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως

Μία σειρά από πασχαλινές εκδηλώσεις διοργανώνει τις επόμενες ημέρες το ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Τάλου με τη συμμετοχή των ωφελούμενων και τη συμβολή των εργαζόμενων στη δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου. Οι εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 7 Απριλίου...

Ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του Δήμου

Τον Απρίλιο συνεχίζονται κανονικά οι ομιλίες γιατρών στα ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου με θέματα όχι μόνο για την Τρίτη Ηλικία αλλά και για το γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μία συνεργασία...

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις από τον Δήμο Ηρακλείου σε Χριστιανικά Μνημεία της πόλης

Συνεχίζονται οι δωρεάν ξεναγήσεις στο κέντρο της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού – Εθελοντισμού  σε συνεργασία με τους εθελοντές   Πολιτισμού...

Εσπερίδα στο Κυπαρίσσι για την Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει εσπερίδα στο Κυπαρίσσι, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 19.30, με θέμα “Ενδογενή ανάπτυξη και τοπικότητα: Η ανάπτυξη στην οικονομική κρίση”...

Εκπαιδευτικούς από 7 χώρες της Ευρώπης υποδέχτηκαν στη Λότζια στο πλαίσιο του Erasmus+

Εκπαιδευτικούς από 7 χώρες της Ευρώπης και του 9ου Γυμνασίου Ηρακλείου υποδέχτηκαν στη Λότζια οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης και Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη. Οι εκπαιδευτικοί μετέχουν στο πρόγραμμα ERASMYS + και φιλοξενούνται από το 9ο Γυμνάσιο που βρίσκεται στα Δειλινά και είναι το μοναδικό σχολείο που μετέχει στο πρόγραμμα. Οι Αντιδήμαρχοι αφού καλωσόρισαν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους στο Ηράκλειο...

Βραβείο για το ψηφιακό έργο του Δήμου Ηρακλείου «Ηλεκτρονική περιήγηση στην Candia του 1640»

Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής περιήγησης στην Candia του 1640 απέσπασε μεταξύ πολλών άλλων υποψηφιοτήτων το τρίτο βραβείο στο Tourism Awards 2016. Η τελετή της απονομής πραγματοποιήθηκε σε ειδική επίσημη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 6 Απριλίου. Το Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησε ο εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού   Gian Andrea Paolo Garancini ο οποίος παρέλαβε και το βραβείο.

Σε νέα μονοπάτια πολιτισμού από τη συνεργασία Βικελαίας Βιβλιοθήκης - Μουσείου Μπενάκη

Η αγαστή συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το Μουσείο Μπενάκη, απέδωσε καρπούς. Η εξαιρετική έκδοση του καταλόγου για την έκθεση του Φώτη Κόντογλου «Από το λόγο στην έκφρασι» που φιλοξενήθηκε στο σπουδαίο μουσείο  και την οποία ελπίζουμε να έχουμε σύντομα...

Συνέντευξη τύπου για την δημιουργική συνάντηση 30 καλλιτεχνών και το Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου

Συνέντευξη τύπου για την 83η δημιουργική συνάντηση 30 καλλιτεχνών από ολόκληρο τον κόσμο που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο, αλλά και για το 1ο Παγκρήτιο Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Δρόμου...

Συνάντηση στη Δημοτική Αστυνομία με το Σωματείο Ιδιοκτητών Χώρων Στάθμευσης Αυτοκινήτων

Συνάντηση για διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, είχαν στη Δημοτική Αστυνομία με τον Πολιτικό της Προϊστάμενο κ. Μαρίνο Παττακό και στελέχη της, η διοίκηση του σωματείου ιδιοκτητών χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν επίσης προτάσεις για την βελτίωση της κυκλοφορίας στο Ηράκλειο.

Συνάντηση Αντιδημάρχου Παιδείας Γ. Βλαχάκη με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης

Εθυμοτυπική επίσκεψη στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.Οδυσσέα Ζώρα πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ.Γιώργος Βλαχάκης. Αντιδήμαρχος και Πρύτανης συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν την περαιτέρω συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και διαπιστώθηκε κοινή βούληση η συνεργασία αυτή να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο προς όφελος της  τοπικής Κοινωνίας.

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το Village Camp στην περιοχή του Βενεράτου - Δαφνών

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολλών παιδιών και γονέων, διοργανώθηκε το Village Camp στην περιοχή του Βενεράτου - Δαφνών, στα πλαίσια του προγράμματος «Αθλητισμός για Όλους»...

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 13/4/2016

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00 προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Στο επίκεντρο θέματα ανακύκλωσης στην Αθήνα στα πλαίσια συνάντησης με τη συμμετοχή του Δήμου

Συνάντηση με στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης στην Αθήνα, πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ. Χάρης Μαμουλάκης...

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου Β. Λαμπρινού με τον πρόεδρο Ε.Σ.Α.μεΑ Γ. Βαρδακαστάνη

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κρήτης κ. Γιώργο Βιδάκη, τον  Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Κωφών κ. Γιάννη Γιαλλούρο, τον γ.γ του Συλλόγου Κωφών Κρήτης κ. Γιώργο Ροκαδάκη, τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Αναπήρων ...

Προβλήματα υδροδότησης την Παρασκευή 08-04

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Η. ανακοινώνεται ότι, λόγω διακοπών ηλεκτροδότησης που οφείλονται αποκλειστικά στην ΔΕΗ, θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης αύριο, Παρασκευή 08-04-2016 από τις 08:00-09:00 και από τις 02:30-03:30 στις παρακάτω περιοχές...

'Εκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Οι γυναίκες της Κρήτης» - Δηλώσεις συμμετοχής

Ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει ΄Εκθεση Φωτογραφίας με θέμα  «Οι γυναίκες της Κρήτης», η οποία θα πλαισιώσει τις ομώνυμες  καλλιτεχνικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι του 2016 και θα παρουσιασθεί σε εκθεσιακό χώρο του Ηρακλείου και των άλλων πόλεων της Κρήτης.

Στο Ηράκλειο ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Ε.Γ.Ο

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κ. Αθανάσιο Βασιλειάδη, είχε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ηρακλείου κ. Κώστας Βαρδαβάς στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αντιπροέδρου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ηρακλείου.  Τον κ. Βασιλειάδη συνόδευε ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου ¨Καζαντζάκης¨ κ. Κώστας  Καρουζάκης.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 11-04-16

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) τη Δευτέρα 11  Απριλίου  2016 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi%2011-4-16.pdf

Σπιρομέτρηση από την ομάδα ΧΑΠ του ΠΑΓΝΗ

Την Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών ομάδων (Αρτεμησίας 173 ,Νέα Αλικαρνασσός) της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου, θα  πραγματοποιηθεί...

Παρεμβάσεις υγείας στον πληθυσμό των Ρομά

Στα πλαίσια μιας  σειράς παρεμβάσεων υγείας στον πληθυσμό των Ρομά, με γενικότερο  στόχο την πρόληψη  και  την ενημέρωση τους σε θέματα υγείας, την Δευτέρα 04 Απριλίου 2016 στο Κέντρο Στήριξης Ρομά και Ευπαθών ομάδων (Αρτεμησίας 173,Νεα Αλικαρνασσός) της Κοινωφελούς...