Το πρώτο μάθημα του Εργαστηρίου Ελληνικής Παλαιογραφίας της Βικελαίας Βιβλιοθήκης

Οι είκοσι πρώτοι μαθητές του εργαστηρίου με το γενικό τίτλο «Αρχειακές Συλλογές της Βικελαίας – Εργαστήριο Ελληνικής Παλαιογραφίας» έχουν ήδη επιλεγεί και τη Δευτέρα 2 Μαρτίου θα βρίσκονται στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης (Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 46, Άγιος Ματθαίος), για το πρώτο τους μάθημα.

Συνεργασία Δήμου Ηρακλείου με ΕΕΤΑ

Η στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και της ΕΕΤΑ για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου σε μια σειρά πρωτοβουλιών, και ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με την εκπαίδευση και την ενημέρωση των στελεχών του Δήμου, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, κ. Πέτρος Ινιωτάκης, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας, κ. Γιάννη Μέξη, στο περιθώριο του προσυνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Με επιτυχία η Εσπερίδα για την αγροτική ανάπτυξη

Με τη συμμετοχή πολλών αγροτών πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ  στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίου, η εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για το αγροδιατροφικό σύστημα και την στήριξη του αγροτικού τομέα σε θέματα που αφορούσαν την περιοχή.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 02-03-15

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Δευτέρα 02 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:00 προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω.

Θετικά τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τους υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών

Σημαντικά έργα του Δήμου Ηρακλείου που έχουν βαλτώσει τον τελευταίο καιρό, αν και είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, μπαίνουν στο δρόμο της υλοποίησης, μετά τις συναντήσεις που είχαν στην Αθήνα ο δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Χάρης Μαμουλάκης. Συγκεκριμένα συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Νίκο Βούτση, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ, κ. Γιάννη Μέξη και τους αναπληρωτές συμβούλους κυρίους Φρεσκάκη και Λάμπρου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 02-03-15

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Δευτέρα 02 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_020315.pdf

Συγχαρητήρια στις ομάδες για το Καρναβάλι

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 26-02-2015

Συγχαρητήρια για το καρναβάλι

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Νέας Γενιάς, κα. Μαρία Καναβάκη, δίνει θερμά συγχαρητήρια, «σε όλες τις Ομάδες που έλαβαν μέρος στο φετινό Καστρινό Καρναβάλι και ένα ξεχωριστό μπράβο για τη συμμετοχή τους στα Σχολεία και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων».

Έργα - αντίγραφα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου θα εκτεθούν σε σχολεία του Ηρακλείου

Μοναδική ευκαιρία ώστε να γνωρίσουν, τη ζωή, την προσωπικότητα και το έργο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου θα έχουν χιλιάδες μαθητές του Ηρακλείου, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα θαυμάζουν από κοντά έργα –αντίγραφα του μεγάλου  Κρητικού ζωγράφου τα οποία θα εκτεθούν στα σχολεία τους. Πρόκειται για 36 πίνακες του ELGRECO είχαν εκτεθεί στη μεγάλη έκθεση η οποία πραγματοποιήθηκε για τα 400 χρόνια από το θάνατό του.

Συνεχίζονται τα Καλλιτεχνικά Σεμινάρια των Πολιτιστικών Αγώνων που οργανώνει ο Δήμος

Συνεχίζονται τα Καλλιτεχνικά Σεμινάρια των Πολιτιστικών Αγώνων που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 26 και 27 Φεβρουαρίου ο ηθοποιός Γιωργής Τσαμπουράκης θα παρουσιάσει ένα βιωματικό διήμερο σεμινάριο με τίτλο «Υποκριτική – Δομές Παιχνιδιού». Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ομιλία του Αντιδημάρχου Ηρακλείου Πέτρου Ινιωτάκη στο σημερινό προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού και Νέα Προγραμματική Περίοδος: Μια Ανοικτή Πρόκληση. Πέτρος Ινιωτάκης, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου

Έκτακτη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Το πολεοδομικό σχέδιο Ηρακλείου του 1902

Το πολεοδομικό σχέδιο της πόλης του Ηρακλείου του 1902 παρέδωσε σήμερα στο δήμαρχο, κ. Βασίλη Λαμπρινό, ο Σύλλογος Συμβολαιογράφων Κρήτης. Όπως είπε η πρόεδρος του συλλόγου και αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας, κα. Στέλλα Αρχοντάκη- Καλογεράκη, το σχέδιο βρέθηκε από το σύλλογο σε αρχείο των Αθηνών απ’ όπου αποκτήθηκε.

Συνάντηση Δημάρχου Ηρακλείου με Βουλευτές του Σύριζα και Οικιστές εκτός Σχεδίου Πόλης

Με τους Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Σωκράτη Βαρδάκη και Μιχάλη Κριτσωτάκη και τη διοίκηση του συλλόγου Οικιστών εκτός Σχεδίου Πόλης είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός ,παρουσία των Αντιδημάρχων Γιάννη Αναστασάκη,  Γιώργου Καραντινού και Στέλλας Αρχοντάκη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ενεργοί Πολίτες" κ.Ηλίας Λυγερός.

Προγράμματα υγείας σε Δημοτικά Σχολεία

Προγράμματα υγείας σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ηρακλείου οργανώνουν οι αντιδημαρχίες Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, μετά την χορήγηση της σχετικής άδειας από το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα θα γίνουν ενημερώσεις για τις παραμορφώσεις της σπονδυλικής στήλης, ενώ θα ακολουθήσει διερεύνηση ορθοπεδικών προβλημάτων πέλματος με χρήση πελματογράφου.

Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό στο Δήμο Ηρακλείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 23-02-2015

Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό στο Δήμο Ηρακλείου

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού και το Δίκτυο εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου, οργανώνουν εκδήλωση για «τα κίνητρα και τα οφέλη του Εθελοντισμού», με ομιλητή  τον καθηγητή κ. Ν. Παρίτση.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου στην οδό Ανδρόγεω.

Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας του Δικτύου Εθελοντών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει, σε φιλική συμμετοχή, το μουσικό σχήμα Irida - Antonis duet.

Έναρξη των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»

Ξεκινούν την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου  2015, τα σεμινάρια  των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»,  με τον Σκηνοθέτη – Σεναριογράφο,  κ. Μανόλη Σφακιανάκη. Το πρώτο σεμινάριο – όπως και όλα τα υπόλοιπα - θα πραγματοποιηθεί στον Θεατρικό Σταθμό, από τις  18:00 μέχρι τις 22:00 και είναι ελεύθερο να το παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι (ειδικά το πρώτο σεμινάριο Κινηματογράφου αφορά μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου).

Σε επιφυλακή ολες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου για έντονες βροχοπτώσεις

Σε επιφυλακή τέθηκαν από σήμερα το πρωί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, μετά την έκδοση έκτακτου δελτίου έντονων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, που προβλέπει ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη με την πιθανότητα εκδήλωσης πλημμυρών.

Η μεγάλη παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων

Ο Δήμος Ηρακλείου καλεί του Ηρακλειώτες και τους επισκέπτες της πόλης να συμμετάσχουν στην μεγάλη αποκριάτικη γιορτή της «ΚΑΣΤΡΙΝHΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ  2015» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21η Φεβρουαρίου 2015,  με την μεγάλη παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 16:00 από τη Χανιώπορτα μέσω της Λεωφόρου Καλοκαιρού, Ίδης, Λεωφόρου Δικαιοσύνης και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Πολιτιστικοί Αγώνες 2015 - Σεμινάρια Θεάτρου, Κουκλοθέατρου και Κινηματογράφου

Στo πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια  Θεάτρου, Κουκλοθέατρου και Κινηματογράφου με Ελεύθερη Είσοδο σε όλους τους ενδιαφερόμενους στον Θεατρικό Σταθμό από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου (καθημερινά) από τις 18:00 έως τις 22:00.Αμέσως μετά ξεκινάει το φεστιβάλ θεάτρου

Ανάδειξη της προτομής του Ταγματάρχου Τζουλάκη

Στην προστασία, ανάδειξη και φωτισμό της προτομής του Ταγματάρχη Μιχαήλ Τζουλάκη του  πρώτου νεκρού της Μάχης της Κρήτης στο Ηράκλειο προχώρησε σήμερα η Δημοτική Αρχή. Το μεσημέρι συνεργείο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου  οριοθέτησε την προτομή του Κρητικού ήρωα που βρίσκεται στην αρχή  του πεζόδρομου που φέρει το όνομά του τοποθετώντας ζαρντινιέρες και φυτεύοντας πράσινο και διάφορα άνθη.

Εκδήλωση για τον Εθελοντισμό στο Δήμο

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού και το Δίκτυο εθελοντών του Δήμου Ηρακλείου οργανώνουν εκδήλωση για τα “ Τα κίνητρα και τα οφέλη του Εθελοντισμού” με ομιλητή  τον καθηγητή κ.  Ν. Παρίτση.

Ομόφωνες αποφάσεις στην ολομέλεια των δημάρχων της Κρήτης και στο Δ.Σ. της ΠΕΔ

Σε σειρά προτάσεων που θα τεθούν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, αλλά και στην νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, κατέληξε η ολομέλεια των δημάρχων και το Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης, που συνεδρίασαν σήμερα το μεσημέρι στη Λότζια υπό την προεδρία του δημάρχου Ηρακλείου και προέδρου της ΠΕΔ, κ. Βασίλη Λαμπρινού. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ζητηθεί:

Η σειρά των ομάδων στην Αποκριάτικη Παρέλαση

Μετά από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας, σήμερα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, στις 14.30, η σειρά των ομάδων στην Παρέλαση της «Καστρινής Αποκριάς» είναι η εξής:

Σειρά μαθημάτων με τίτλο «Αρχειακές Συλλογές της Βικελαίας - Εργαστήριο Ελληνικής Παλαιογραφίας»

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη εγκαινιάζει μια σειρά μαθημάτων με τον γενικό τίτλο «Αρχειακές Συλλογές της Βικελαίας – Εργαστήριο Ελληνικής Παλαιογραφίας», και επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Μανώλη Δρακάκη.

Κλειστά σχολεία λόγω της παγωνιάς

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 19-02-2015

Κλειστά σχολεία λόγω της παγωνιάς

Με απόφαση της αντιδημάρχου Παιδείας, κας. Μαρίας Καναβάκη, σήμερα θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας (χιονοπτώσεις και παγωνιά) τα σχολεία στα παρακάτω χωριά: Άνω και Κάτω Ασίτες, Σταυράκια, Άγιος Μύρων, Βενεράτο, Κυπαρίσσι, Καρκαδιώτισσα και Δαφνές.

Παραδοσιακός εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας από τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου

Οι 1η ,2η, 3η και 4η Δημοτικές Κοινότητες  Ηρακλείου διοργανώνουν κοινό παραδοσιακό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας «Κούλουμα 2015» στο χώρο του Παγκρητίου Σταδίου στη περιοχή Λίντο στις 23 Φεβρουαρίου 2015 με καλλιτεχνικό πρόγραμμα  και παραδοσιακά εδέσματα .

Πολιτιστικοί Αγώνες 2015 από το Δήμο Ηρακλείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Ηράκλειο, 18/02/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2015»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Στo πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου θα πραγματοποιηθούν Σεμινάρια  Θεάτρου, Κουκλοθέατρου και Κινηματογράφου με Ελεύθερη Είσοδο σε όλους τους ενδιαφερόμενους στον Θεατρικό Σταθμό από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου (καθημερινά) από τις 18:00 έως τις 22:00. Αμέσως μετά ξεκινάει το φεστιβάλ θεάτρου.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής :

Πρόγραμμα Ανοσολογικού Ελέγχου για τους υπαλλήλους της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ηράκλειο,18/02/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής της Δ/νση Κοινωνικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους για την πρόληψη και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, προχωρούν στην υλοποίηση προγράμματος ανοσολογικού ελέγχου για τους  μονίμους υπαλλήλους της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου, με στόχο τον εμβολιασμό τους στη συνέχεια όπου προκύπτει ανάγκη και βάσει των αποτελεσμάτων των εξετάσεων. Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλει εθελοντικά ο Σύλλογος Μικροβιολόγων Ηρακλείου μέσω συγκεκριμένων μελών του  - ιδιοκτητών μικροβιολογικών εργαστηρίων:

Κλήρωση για την τελική σειρά εμφάνισης των ομάδων στην Καρναβαλική Παρέλαση

Η Οργανωτική Επιτροπή της Καστρινής Αποκριάς 2015, ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ,  την Πέμπτη  19 Φεβρουαρίου  2015, που θα πραγματοποιηθεί, στο Πολύκεντρο  Νεολαίας στην οδό Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο, στις 14.30, προκειμένου να γίνει η κλήρωση για την σειρά εμφάνισης των ομάδων στην Καρναβαλική Παρέλαση.

Κλείνουν τα σχολεία Kαρκαδιώτισσας - Ασιτών λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών

         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 18-2-2015

Κλείνουν τα σχολεία Kαρκαδιώτισσας - Ασιτών λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών

Mε απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Μαρίας Καναβάκη και λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων (έντονη χιονόπτωση) λήγουν τα μαθήματα για σήμερα στα σχολεία:

     Δημοτικό Καρακαδιώτισσας από τις 11π.μ και

     Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Άνω και Κάτω Ασιτών από τις 12μ.μ

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Σταύρου Καμπέλη

             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 17-02-2015

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού για το θάνατο του Σταύρου Καμπέλη

«Ο Σταύρος Καμπέλης, μια ξεχωριστή προσωπικότητα του τόπου μας, παράδειγμα ήθους, εργατικότητας και προσφοράς, με μακρά, γόνιμη και πολυσήμαντη πορεία στη δημόσια ζωή, έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι. Συλλυπούμαι θερμώς τους οικείους του». 

Επαναλειτουργία Παγκρήτιου Σταδίου

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΟΤΑ

(Α.Α.Η.  Α.Ε.  ΟΤΑ)

Ηράκλειο  14 Φεβρουαρίου  2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ,  ενημερώνει, ότι  το Παγκρήτιο  Στάδιο, θα επαναλειτουργήσει,  από την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015.    

Η είσοδος των αθλητών και αθλουμένων όλων των δραστηριοτήτων στο   στάδιο θα γίνεται από την Ανατολική Πύλη του σταδίου Θύρα 9  (είσοδος από την οδό Μουστακλή).

Επίσκεψη σε χωριά του Δήμου

Τα έργα που πραγματοποιούνται στις Τοπικές Κοινότητες Σκαλανίου, Βενεράτου, Κερασσίων και Αυγενικής, επιθεώρησε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους, Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρο Ινιωτάκη και δημοτικούς συμβούλους. Ο κ. Λαμπρινός συναντήθηκε με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, μίλησε με κατοίκους και είδε την πορεία των έργων...

Συνάντηση Δημάρχου με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου

Με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ηρακλείου συναντήθηκε η δημοτική αρχή, σε σύσκεψη που έγινε στη Λότζια. Ο δήμαρχος, κ. Βασίλης Λαμπρινός, κάλεσε τους προέδρους να παρουσιάσουν τα προβλήματα που έχουν και τις προτεραιότητες που θέτουν, ενώ τόνισε ότι η συνεργασία μαζί τους θα είναι συνεχής, καλώντας τους προέδρους να συνεργάζονται με τους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες του Δήμου.

13ο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου και ώρα 10:30 στο Δημαρχείο πραγματοποιείται  13o Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού που οργανώνει η περσινή νικήτρια ομάδα «Χοιροκίνητοι», στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Καστρινής Αποκριάς υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. Η ομάδα «Χοιροκίνητοι» ανακοινώνει τον εναρκτήριο γρίφο και το παιχνίδι ξεκινά. Οι ομάδες είναι σε συνεχή επαφή με τα στρατηγία τους και έχουν ενημέρωση από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που συνεργάζονται με τους οργανωτές.

Λήξη μαθημάτων σε σχολεία των Βουτών λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών

Λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων τη λήξη των μαθημάτων την Πέμπτη 12-02-2015 στις 12:00 μ.μ. στα παρακάτω σχολεία των Βουτών:

1ο Δημοτικό
1ο, 2ο & 3ο Νηπιαγωγείο

Ακυρώνεται το πάρτυ της τσικνοπέμπτης στη πλατεία Καλλεργών λόγω των καιρικών συνθηκών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Ηράκλειο, 12/02/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ   

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΕΡΓΩΝ (LOGGIA)

Από το γραφείο του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Δήμου Ηρακλείου, ανακοινώνεται ότι η προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση της Τσικνοπέμπτης ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ακυρώνεται λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.

Κλειστά σχολεία την Πέμπτη στο Δήμο Ηρακλείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 12-02-2015

Κλειστά σχολεία την Πέμπτη στο Δήμο Ηρακλείου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια ,λύκεια) στις παρακάτω περιοχές του Δήμου Ηρακλείου:

Άγιος Μύρων, Άνω και Κάτω Ασίτες, Βενεράτο, Δαφνές, Καρκαδιώτισσα, Προφήτης Ηλίας, Κυπαρίσσι, Άγιος Σύλλας καθώς και το 70ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή της Παπαναστασίου λόγω τεχνικών προβλημάτων εξαιτίας της κακοκαιρίας

Σήμερα τα σχολεία Βασιλειών και Άγιου Βλάσση είναι ανοιχτά και γίνεται κανονικά μάθημα.

Τον «ΛΕΠΡΕΝΤΗ» του Μ.Χουρμούζη ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα των Εργαζομένων του Δήμου

Την Κωμωδία του σημαντικού αγωνιστή και συγγραφέα Μιχαήλ ή Μιλτιάδη Χουρμούζη     (1804-1882) «Ο ΛΕΠΡΕΝΤΗΣ»  γραμμένη το 1835, ανεβάζει η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εργαζομένων, του Δήμου Ηρακλείου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη.

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Παγκρήτιου

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ,  ενημερώνει, ότι λόγω επισκευών στο Δυτικό στέγαστρο,  το  Παγκρήτιο  Στάδιο, θα παραμείνει κλειστό,  από αύριο  Πέμπτη  12 Φεβρουαρίου 2015   έως και το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015.

Τσικνοπέμπτη - Πάρτυ στο κέντρο της πόλης

Δiατηρώντας  την παράδοση  της Τσικνοπέμπτης, που θέλει μικρούς και μεγάλους να περιδιαβαίνουν μεταμφιεσμένοι στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης, τραγουδώντας και χορεύοντας και θέλοντας να αναδείξει το πνεύμα της Αποκριάς, ο Δήμος Ηρακλείου  με την Οργανωτική Επιτροπή των Ομάδων του Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού  και Κυνηγιού Παραλίας συνδιοργανώνουν  ένα πλούσιο εορταστικό μουσικό πρόγραμμα στην Πλατεία Καλλεργών (LOGGIA) και ώρα έναρξης 19:30.

Θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και ανάδειξης των μνημείων και διαδρομών της παλιάς πόλης

Θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού και ανάδειξης των μνημείων και διαδρομών της παλιάς πόλης του Ηρακλείου, συζητήθηκαν στις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα ο αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, κ. Γιάννης Αναστασάκης.

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Ηρακλείου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 11-02-2015

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Ηρακλείου

Λόγω των χιονοπτώσεων, των έντονων βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων σήμερα θα είναι κλειστά τα σχολεία στις παρακάτω περιοχές του Δήμου Ηρακλείου:

Άγιος Μύρων, Άνω και Κάτω Ασίτες, Βενεράτο, Δαφνές, Καρκαδιώτισσα, Προφήτης Ηλίας, Κυπαρίσσι, Άγιος Σύλλας, Βασιλειές και Άγιος Βλάσσης.

Επίσης στην πόλη του Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά το συγκρότημα του Καπετανάκειου και το 6ο Γυμνάσιο στην οδός Δουκός Μποφόρ.

Σε Δρακουλιάρη και Τρεις Βαγιές ο Δήμαρχος

Σε περιοχές όπου πριν μερικές μέρες σημειώθηκαν καταστροφές από τη μεγάλη νεροποντή βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, μόλις πληροφορήθηκε την άνοδο της στάθμης των υδάτων στο Δρακουλιάρη. Στη γέφυρα του Δρακουλιάρη ολοκληρωνόταν η τοποθέτηση τσιμεντένιων φραγμάτων από τη μία πλευρά του ποταμού, με ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης. Στη συνέχεια ο κ. Λαμπρινός βρέθηκε στη ΔΕΥΑΗ, όπου ...

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στη περιοχή του Δρακουλιάρη λόγω δημιουργίας αναχωμάτων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 10-2-2015

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΙΑΡΗ

Ενημερώνουμε τους δημότες του Ηρακλείου ότι με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη περιοχή του Δρακουλιάρη λόγω της δημιουργίας αναχωμάτων πάνω στο δρόμο για να μην υπερχειλίσει ο ποταμός και παράλληλα τοποθετούνται τσιμεντένια φράγματα.

Ανοικτό απόψε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                    Ηράκλειο 10-2-2015

Ανοικτό απόψε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ενημερώνουν ότι την Τρίτη 10/2/2015 θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύκτας, λόγω της κακοκαιρίας, το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ).

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν στο τηλ. 2810 229944 ή στη Γραμμή SOS 8011116000.

Μάθημα ευαισθησίας, αλληλεγγύης και πολιτισμού

Μάθημα ευαισθησίας, αλληλεγγύης και πολιτισμού έδωσε η κοινωνία του Ηρακλείου, συντονίζοντας τις δυνάμεις της για την αποκατάσταση του μικρού μαγαζιού της οδού Γιαμπουδή, που πυρπολήθηκε προ διμήνου. Οι ενδείξεις ότι η πυρπόλησή του συνιστούσε πιθανόν βίαιη έκφραση ρατσισμού, κινητοποίησαν, ως γνωστόν, τον Δήμο Ηρακλείου, που αντέδρασε άμεσα, καταδικάζοντας απερίφραστα τέτοιες ενέργειες, και αγκαλιάζοντας αυτή την υπόθεση από την πρώτη στιγμή. Στο ίδιο πνεύμα τα μέλη του εθελοντικού δικτύου μας, ξεκίνησαν την προσπάθεια αποκατάστασης του κατεστραμμένου καταστήματος, συνεργαζόμενα με μεμονωμένους πολίτες, αλλά και πλειάδα συλλόγων, σωματείων και επιχειρήσεων. Προς όλους αυτούς που, είτε μόνοι είτε σε συνεργασία μαζί τους, συνέβαλαν στην επιτυχία ενός τόσο ευγενούς σκοπού πιστεύουμε ότι αξίζει δημόσιος έπαινος.

Ανοικτό απόψε το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ενημερώνουν ότι την Τρίτη 10/2/2015 θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύκτας, λόγω της κακοκαιρίας, το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ).

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν στο τηλ. 2810 229944 ή στη Γραμμή SOS 8011116000.

Κλειστό το Παγκρήτιο Στάδιο την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου για λόγους ασφαλείας

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΟΤΑ

(Α.Α.Η.  Α.Ε.  ΟΤΑ)

Ηράκλειο  10 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει, ότι λόγω προβλημάτων στο Δυτικό στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου,  όλα τα τμήματα και οι δραστηριότητες του Παγκρητίου Στάδιο, δεν θα λειτουργήσουν, για λόγους ασφαλείας, σήμερα Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015 και  αύριο Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015. 

Τα μέλη του Γυμναστηρίου του Παγκρητίου Σταδίου, μπορούν να εξυπηρετούνται  στο  Γυμναστήριο του  Δημοτικού Αθλητικού Πνευματικού Κέντρου Ηρακλείου στις Πατέλες. 

 

Σχέδιο Δράσης ΑΝ-ΟΙΚΩ

Ο Δήμος Ηρακλείου ως δικαιούχος φορέας, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου ως φορέας διαχείρισης, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ξεκινώντας την υλοποίηση του τοπικού Σχεδίου Δράσης «ΑΝ-ΟΙΚΩ», ενημερώνουν ότι το πρόγραμμα θα υποστηρίξει 30 αστέγους, εκ των οποίων 10 άστεγοι- μεμονωμένα άτομα και 20 άστεγοι...

Συνάντηση Δημάρχου με Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ

Το πρώτο βήμα για τη στενή συνεργασία Δήμου Ηρακλείου και ΤΕΕ/ΤΑΚ σε διάφορες δράσεις  έργων και πρωτοβουλιών σε όλα τα επίπεδα της πόλης έγινε σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού με τη Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος.  Στη συνάντηση έγινε μια εκτενής συζήτηση για το πλαίσιο συνεργασίας ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα υπογραφής προγραμματικών συμβάσεων.

Ετοιμάζεται ο Δήμος για την επικείμενη κακοκαιρία

Σε πλήρη επιφυλακή τέθηκαν από σήμερα το πρωί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου και το προσωπικό τους, για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας η οποία- σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ- θα είναι ιδιαίτερα έντονη στην Κρήτη. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και κυρίως οι θυελλώδεις  βόρειοι άνεμοι η ένταση των οποίων θα ξεπεράσει τα 10 μποφόρ.

Συνάντηση Προέδρου ΠΕΔ - Δημάρχου Ηρακλείου Β.Λαμπρινού με Δήμαρχο Γόρτυνας Ν.Σχοιναράκη

Για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ο Δήμος Γόρτυνας ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης κ. Βασίλη Λαμπρινό ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σχοιναράκης.

Σε επιφυλακή ο Δήμος για την κακοκαιρία

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, μετά το σήμα της Πολιτικής Προστασίας αλλά και των προβλέψεων της ΕΜΥ, για την κακοκαιρία που θα πλήξει την Κρήτη, με κύρια χαρακτηριστικά τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, τις ισχυρές καταιγίδες στα πεδινά και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους. Συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη προκειμένου ο Δήμος και οι υπηρεσίες του να είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων προκύψουν.

Συνεχίζεται η «ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ 2015» με το 6ο Παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού

Συνεχίζεται την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, η  «ΚΑΣΤΡΙΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ 2015» με το 6ο Παιδικό κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού στο πάρκο Γεωργιάδη,  που οργανώνει η ομάδα «ΧΟΙΡΟΚΙΝΗΤΟΙ».  Στις 10:30 οι ομάδες των παιδιών που έχουν δηλώσει συμμετοχή αλλά και όλα τα παιδιά με τους γονείς πρέπει να βρίσκονται μπροστά από το Δημαρχείο (Λότζια) όπου θα ξεκινήσει η παρέλαση με την Φιλαρμονική, το Γαϊτανάκι του Λυκείου Ελληνίδων ...

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 11-02-15

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 13:00 προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

Συνάντηση Δημάρχου με διοίκηση ΟΕΒΕΝΗ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΝΗ κ. Χαράλαμπο Λεκάκη, μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας και εκπροσώπους σωματείων μελών της,  είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματοβιοτέχνες και συμφωνήθηκε ότι θα συνεχιστεί η πολύ καλή συνεργασία της Ομοσπονδίας με το Δήμο Ηρακλείου.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 09-02-15

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την  Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου  2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα: http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklhsh_090215.pdf

Συνέντευξη τύπου για το Σχέδιο Δράσης «ΑΝ-ΟΙΚΩ»

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 9/2/2015 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Αν. Παπανδρέου στο Δημαρχείο ,στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί για το Σχέδιο Δράσης «ΑΝ-ΟΙΚΩ»

Καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή κλήσεων στάθμευσης η 16η Φεβρουαρίου 2015

         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 6-2-2015

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΛΗΣΕΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (υπ΄αριθμ.55/15/2015) και κατόπιν εισήγησης του Αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Καραντινού οι δημότες που είχαν υποβάλλει αίτηση για μείωση κατά 50% του προστίμου κλήσης για παράνομη στάθμευση που είχαν λάβει αλλά δεν βρήκαν στο όχημά τους για διάφορους λόγους και έγινε δεκτή ,πρέπει να καταβάλλουν το υπόλοιπο   50% του προστίμου που οφείλουν στο Δήμο Ηρακλείου μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2015

Σύσκεψη για τη μελέτη της παλιάς πόλης

Σύσκεψη με θέμα τη μελέτη πολεοδομικής αναθεώρησης της παλιάς πόλης πλην της Αγίας Τριάδας, πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας Ηρακλείου, κ. Γιάννη Αναστασάκη.

24η Εθελοντική Αιμοδοσία Ηρακλείου

Σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια) και ώρες   10:00- 13:30. Κάθε Αιμοδότης θα λάβει συμβολικά ένα αναμνηστικό δώρο, προσφορά των « ΦΥΤΩΡΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – Παπαδογιαννάκης Ζαχαρίας », καθώς και ένα μπουκάλι κρασί προσφορά από το οινοποιείο “ΛΥΡΑΡΑΚΗΣ”. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου...

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του ΚΕΠ στη Λ. Πλαστήρα την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 5-2 2015

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του ΚΕΠ στη Λ. Πλαστήρα        

Aπό την Διεύθυνση των ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που βρίσκεται στη Λεωφόρο Πλαστήρα 103 & Πανασάνου 1, θα διακόψει προσωρινά την λειτουργία του, την Τρίτη 10/2/15 από 11.00 πμ – 2.00 μ.μ προκειμένου το προσωπικό του να ενημερωθεί σε θέματα ψηφιακών πιστοποιητικών και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Λαμπρινού, για τη σημερινή διάρρηξη στο γραφείο του

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο 05-02-2015

Δήλωση του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού, για τη σημερινή διάρρηξη στο γραφείο του

«Εύλογο προβληματισμό και ερωτηματικά δημιουργεί η σημερινή διάρρηξη στο δημαρχείο Ηρακλείου, στη Λότζια, που είχε ουσιαστικά στόχο το γραφείο του Δημάρχου. Αφαιρέθηκαν οι προσωπικοί υπολογιστές (λάπτοπ) του Δημάρχου και της γραμματέως του.

Αναμένουμε την τάχιστη εξιχνίαση της υπόθεσης από την Αστυνομία. Συνεχίζουμε κανονικά τη δουλειά μας, και δεν πτοούμαστε από τέτοιες ενέργειες».

Πύλη Σαμπιονάρα και προβολή Ενετικών τειχών

Υπογράφτηκε σήμερα από τον αντιδήμαρχο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννη Αναστασάκη και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Δράσεις Δημοσιότητας: Πύλες της ιστορίας, Πύλες Πολιτισμού», της Πράξης «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου στον  Κοινόχρηστο Χώρο του Προμαχώνα Σαμπιονάρα», στην οδό Δουκός Μποφόρ.

Δόθηκαν τα πρώτα τρόφιμα στους δικαιούχους από το Δημοτικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου

Το Δημοτικό Παντοπωλείο άνοιξε τις πόρτες του για 130 οικογένειες και τα πρώτα τρόφιμα δόθηκαν στους δικαιούχους, με τη βοήθεια και των αντίστοιχων δομών του Δήμου Ηρακλείου. Μετά από συνεννόηση και με δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, υποδείχθηκαν οικογένειες οι οποίες επιθυμούν την ένταξη τους στις δομές του Δήμου.

Συνάντηση Δημάρχου με Σχολικούς φύλακες

Συνάντηση με εκπροσώπους Σχολικών φυλάκων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός παρουσία των Αντιδημάρχων Παιδείας κ. Μαρίας Καναβάκη και Προσωπικού κ. Κώστα Βαρδαβά.

«Αθλητική Εκδρομή» στο Παγκρήτιο Στάδιο

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται στο Παγκρήτιο Στάδιο  και στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου το  πρόγραμμα «Αθλητική Εκδρομή», για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.  Η «Αθλητική Εκδρομή» αποτελεί ένα βιωματικό πρόγραμμα άθλησης παιδιών, το οποίο συνδυάζει με ιδιαίτερη επιτυχία την  φυσική  δραστηριότητα,  την διασκέδαση την μάθηση και την ανάπτυξη  δεξιοτήτων  σε ομάδες.

Σύσκεψη για το φράγμα Αποσελέμη στη Λότζια

Στις 30 Απριλίου θα ξεκινήσει η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του φράγματος Αποσελέμη, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στην τεχνική σύσκεψη για το έργο που έγινε στο Δήμο Ηρακλείου. Όπως είπε ο διευθυντής Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), κ. Μάρκος Παντελάκης, μετά από συνεννόηση με τον εργολάβο, στο τέλος Απριλίου θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία μέρος του διυλιστηρίου, με δυνατότητα επεξεργασίας 40 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού ...

Ευχαριστήριο Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής για τους χορηγούς του Δημοτικού Παντοπωλείου

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ,και η διαχειριστική επιτροπή του Δημοτικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά τους παρακάτω χορηγούς για την ενίσχυση και τη στήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου. Η πρωτοβουλία μας αυτή βρήκε αποδέκτες και αρωγούς ευαισθητοποιημένους δημότες και επιχειρήσεις απο την πόλη μας, με αγάπη προς τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια.

Επίσκεψη στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο

Το Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, καθώς και τα γραφεία της ΔΕΠΤΑΗ, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, κ. Γιάννη Αναστασάκη. Ο κ. Λαμπρινός ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ, κ. Γιάννη Ξυλούρη, και υπηρεσιακά στελέχη για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο, αλλά και για λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης.

Στρατηγικό σχέδιο για την αναβάθμιση της γνώσης και της Παιδείας σε όλο το Δήμο Ηρακλείου

Η παιδεία  αποτελεί έναν από τους κύριους άξονες πολιτικής της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου. Στο πλαίσιο αυτό οι προοπτικές αναβάθμισης της γνώσης από γειτονιά σε γειτονιά σε όλες τις συνοικίες ,τα Διαμερίσματα και τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μπαίνουν σε στέρεες βάσεις, με την έμπρακτη συμμετοχή και βοήθεια των Εθελοντών Παιδείας που σε συνεργασία σε πρώτη φάση με τους Προέδρους των τεσσάρων Διαμερισμάτων της πόλης ...

Κοπή πίτας της 4ης Δημοτικής Κοινότητας

Στις  31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ   πραγματοποιήθηκε  η κοπή  της πίτας  στα γραφεία της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου. Παραβρέθηκαν, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός ,Αντιδήμαρχοι  και οι Σύμβουλοι της 4ης Δημοτικής Κοινότητας,  οι Πρόεδροι των Δημοτικών  Κοινοτήτων οι Πρωτοπρεσβύτεροι Στυλιανός Χαραλαμπάκης και Ιωάννης Νικολάου εφημέριοι του Ιερού Ναού της Θεοτόκου Μπεντεβή,Δημότες της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής (2/2/2015)

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου, την  Δευτέρα 02 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:00 .

Διάνοιξη δρόμου στο Πανεπιστήμιο

Στη διάνοιξη μιας σημαντικής οδικής αρτηρίας προχώρησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου περιοχή του Πανεπιστημίου Κρήτης, βόρεια του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Αφορά στην εφαρμογή της τροποποίησης του σχεδίου όπως έχει εγκριθεί, ώστε το Πανεπιστήμιο να μπορέσει να περιφράξει την ιδιοκτησία του και η κυκλοφορία  των οχημάτων να γίνεται από τον εγκεκριμένο πλέον δρόμο. Κατεδαφίστηκε μια νησίδα, ένα τοιχίο περίφραξης και ένα παλιό φυλάκιο που ήταν στο όριο της ιδιοκτησίας του ...

Το Δυτικό Πολεοδομικό Κέντρο

Μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Ηρακλείου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, εντάχθηκε στον Ν. 4315/2014 η δυνατότητα σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου, Δήμου Μαλεβιζίου και του ΥΠΕΚΑ για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης του Δυτικού Περιφερειακού Κέντρου Ηρακλείου.

Σε Τρεις Βαγιές και Δρακουλιάρη ο Δήμαρχος Ηρακλείου με τον Αντιπεριφερειάρχη

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι παρεμβάσεις καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Δρακουλιάρη που καταλήγει στο Γιόφυρο και συγκεκριμένα στο τμήμα του που διασχίζει τις Τρεις Βαγιές ,όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη επισκέφθηκαν την ευρύτερη περιοχή. Όπως δήλωσε ο κ. Λαμπρινός, Δήμος και Περιφέρεια συνεργάζονται ώστε να μην υπάρξει ...

Ενημέρωση των εργαζομένων του Δήμου στην καθαριότητα για τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής

Στα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής επικεντρώθηκε η συνάντηση των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου, παρουσία του αρμόδιου αντιδήμαρχου, κ. Γιάννη Ρασούλη.

Επίσκεψη μαθητών στα πλαίσια του προγράμματος «γνώρισε και συ το Παγκρήτιο Στάδιο»

Το Παγκρήτιο Στάδιο επισκέφτηκαν σήμερα Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015,  μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Ατσιπόπουλου και του Γυμνασίου Περάματος Ρεθύμνου,  στα πλαίσια του προγράμματος  «γνώρισε και συ το Παγκρήτιο Στάδιο. 

Συνάντηση στον καταυλισμό των Ρομά

Στον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Αλικαρνασσό βρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης, Κοινωνικής Πολιτικής κα. Αθηνά Σπανάκη και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκος Αγγελάκης, προκειμένου να δουν από κοντά τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν όσοι Ρομά μένουν εκεί. Αποφασίστηκε να γίνουν τσιμεντοστρώσεις σε κάποια σημεία του καταυλισμού για τη βελτίωση των συνθηκών διαμονής ...

Επίσκεψη Δημάρχου στο ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων

Το Χώρο Υγειονομικής Ταφής των Απορριμμάτων στους Πέρα Γαλήνους, επισκέφθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ. Γιάννη Ρασούλη.

Δημιουργία βοτανικού κήπου από μαθητές στο πάρκο Γεωργιάδη με τη συνδρομή του Δήμου Ηρακλείου

Κρητικά αρώματα από βότανα και άλλα άνθη του νησιού μας γέμισε το πάρκο Γεωργιάδη, στον ξεχωριστό βοτανικό κήπο που δημιουργήθηκε από μαθητές  του δεύτερου τμήματος της Τετάρτης τάξης του 31ου Δημοτικού και των εκπαιδευτικών τους, με τη συνδρομή της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου. Άλλωστε ήταν μια υπόσχεση που είχε δώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός στα παιδιά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο σχολείο τους.

Κοπή πίτας της 4ης Δημοτικής Κοινότητας

4η  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ                                              

Ηράκλειο : 28/01/2015

ΚΟΠΗ  ΠΙΤΑΣ  ΤΗΣ  4ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Στο ρόλο των Δημοτικών κοινοτήτων αναφέρεται ο Πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου κ. Ζερβάκης Κων/νος, με αφορμή την κοπή της πίτας στα γραφεία της Κοινότητας το Σάββατο στις  31-01-2015  και ώρα 19:00 μ.μ.

«Ο ρόλος των Δημοτικών Κοινοτήτων είναι πάρα πολύ σπουδαίος όπως ξέρετε γιατί μεταφέρει άμεσα και ζωντανά τα οποιοδήποτε προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις για την λύση τους. Η δημοτική μας αρχή παρά την δραματική μείωση των κεντρικών πόρων  και των δύσκολων καιρών συνεχίζει να εκτελεί έργα σε όλα τα διαμερίσματα του χωρίς την παραμικρή μείωση των ρυθμών τους» τονίζει ο κ.Ζερβάκης..

ΔΕΥΑΗ - υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου

Υπογράφηκε σήμερα το μεσημέρι μεταξύ του προέδρου του Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ, κ. Νίκου Φακουρέλη και εκπροσώπων της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, η σύμβαση που αφορά στην, «προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου».

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ευριπίδη Στεφάνου

Η ίδρυση Κέντρου Μελέτης του Μινωικού Πολιτισμού συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα στη Λότζια, ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Ευριπίδη Στεφάνου.

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 13:00 μ.μ προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου

Την ερχόμενη Τετάρτη 28 Ιανουαρίου στις 17.55 θα συνεδριάσει   στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Δημαρχείου το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

Συγχαρητήρια Δημάρχου στους νέους βουλευτές

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

    Ηράκλειο 26-01-2015

 

Συγχαρητήρια του δημάρχου Ηρακλείου κ. Λαμπρινού  στους νέους βουλευτές

Με τους νέους βουλευτές Ηρακλείου που αναδείχθηκαν στις χθεσινές εθνικές εκλογές επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να τους συγχαρεί για την επιτυχία τους, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι θα είναι δίπλα στο Δήμο και στους δημότες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Επίσης τηλεφώνησε και συνεχάρη τον πρώην δήμαρχο Σφακίων και μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΔ Κρήτης, Παύλο Πολάκη, που εκλέχτηκε βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.

Τρέχω για την Καστρινή αποκριά

1ος φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου για την Έναρξη της Καστρινής αποκριάς. Διανύουμε 3000 μέτρα μετά την δύση του ήλιου μέσα στο ιστορικό Ηράκλειο και βοηθάμε να κτιστεί το παιδικό χωρίο SOS Κρήτης. Κυριακή 1/2 στις 18:00 ώρα. Εγγραφές έως τις 28/1 στο ειδικό περίπτερο στα Λιοντάρια. Διοργάνωση των Ομάδων Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού. Οι συμμετέχοντες πρέπει να παραλάβουν τον Αριθμό Συμμετοχής τους το Σάββατο 31 Ιανουαρίου από τις 10.00 μέχρι τις 20.00. Όλοι οι δρομείς θα παραλάβουν ...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου της 28-01-15

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθ. Ελευθ. Βενιζέλου) την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 17:55, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, προκειμένου να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 

http://idomeneas.heraklion.gr/files/ds/prosklisi_280115.pdf

Δράσεις και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση, ανάδειξη και αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών

Τα Ενετικά τείχη του Ηρακλείου με την μακραίωνη ιστορία τους που περιβάλλουν την παλιά πόλη  συμπεριλαμβάνονται σ' ένα ευρύτατο πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής προκειμένου να αναδειχθεί και να προβληθεί ακόμη περισσότερο το καλύτερα σωζόμενο οχυρωματικό έργο στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο εκπροσώπων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού

Εκπρόσωποι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού και του ΣΕΓΑΣ  συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, στα πλαίσια της επίσκεψής τους στο Ηράκλειο, ενόψει της διεξαγωγής των Πανευρωπαϊκών  αγώνων στίβου "Μπρούνο Ζάουλι" στο Παγκρήτιο Στάδιο τον Ιούνιο του 2015. Τα στελέχη της Διεθνούς Ομοσπονδίας βρίσκονται στο Ηράκλειο προκειμένου να ρυθμίσουν όλα τα ζητήματα που αφορούν την διεξαγωγή των αγώνων ...

Οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου

Εγκρίθηκε σήμερα, από το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Η. το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων της «ΚΑΣΤΡΙΝΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ 2015»  που ξεκινάει την 1η Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου.  Η παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 16:00   στην ίδια διαδρομή (Χανιώπορτα – Καλοκαιρινού – Ίδης – Πλ. Ελευθερίας)  με βασικό θέμα έμπνευσης των αποκριάτικων στολών, ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Παράταση προγράμματος αντιμετώπισης φτώχειας

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 22-01-2015

 Παράταση του προγράμματος αντιμετώπισης της φτώχειας

 Επιλύθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες, με την πληρωμή των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας του Δήμου Ηρακλείου. Μετά τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής και των λοιπών φορέων του προγράμματος, υπογράφηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Σκρέκα, η απόφαση για παράταση για έξι του προγράμματος αντιμετώπισης της φτώχειας.

Έτσι οι 33 εργαζόμενοι συνεχίζουν το έργο τους το οποίο είναι πολύ σημαντικό, στην προσπάθεια ανακούφισης των δημοτών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και οι συγκεκριμένες δομές συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.

Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της Αγίας Τριάδας

Εγκρίθηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) στην Αθήνα, παρουσία του αντιδημάρχου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας, κ. Γιάννη Αναστασάκη και του προϊσταμένου του Τμήματος Παλιάς Πόλης, κ. Γιώργου Φουρναράκη, η  Πολεοδομική Μελέτη Ανάπλασης της συνοικίας της Αγίας Τριάδας, που εκπονήθηκε στο πλαίσια της Πολεοδομικής Μελέτης Παλιάς Πόλης Ηρακλείου.

Πληροφορίες για τις εκλογές της Κυριακής

Σε περίπτωση που εκλογείς δε συμπεριλαμβάνονται στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους, δηλαδή είναι παραληφθέντες εκλογείς, θα πρέπει να γνωρίζουν ποια  διαδικασία χρειάζεται να ακολουθηθεί προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουν. Το Σάββατο 24/1 και την Κυριακή 25/1 θα μπορούν να επικοινωνούν με τα ΚΕΠ, το Δημοτολόγιο, το Ληξιαρχείο και το Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου όπου ενεργοποιούνται οι τηλεφωνικές γραμμές 2813409151, 2813409160, 2813409162 οι οποίες θα λειτουργήσουν ...

Συνεδρίασε στη Λότζια η διαχειριστική επιτροπή του Δημοτικού Παντοπωλείου Ηρακλείου

O τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού Παντοπωλείου Ηρακλείου καθώς και  η υποβολή προτάσεων για την καλή και ομαλή λειτουργία του απασχόλησαν τα μέλη της 1ης Διαχειριστικής Επιτροπής που συνεδρίασε στη Λότζια. Τα μέλη της επιτροπής, στην οποία μετέχει και ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νίκος Αγγελάκης ,ενημερώθηκαν από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου κ. Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη για την ίδρυση του Παντοπωλείου καθώς και ...

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑH

Το Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ, κατόπιν έκτακτης συνεδρίασής του στις 21-01-2015, γνωστοποιεί στους δημότες του Ηρακλείου ότι μετά τις καταστροφές που, παρά την υπάρχουσα αντιπλημμυρική προστασία, προκάλεσε η θεομηνία της 14-01-2015 στις εγκαταστάσεις και στο Βιολογικό Καθαρισμό της ΔΕΥΑΗ, η Δημοτική Επιχείρηση διεξήγαγε και διεξάγει δειγματοληπτικές μετρήσεις στην παράκτια ζώνη του Ηρακλείου από την περιοχή της Αμμουδάρας έως και την Νέα Αλικαρνασσό και δεν έχει διαπιστωθεί μικροβιολογική επιβάρυνση.

Σε λειτουργία από αύριο ο βιολογικός καθαρισμός

Σε λειτουργία τίθεται ξανά ο βιολογικός καθαρισμός, όπως έγινε γνωστό σήμερα το μεσημέρι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου, στην οποία παραβρέθηκαν ο δήμαρχος, κ. Βασίλης Λαμπρινός και ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, κ. Νίκος Φακουρέλης, και στελέχη της επιχείρησης ενημέρωσαν...

Ευχαριστήριο στη ΔΕΥΑΗ.

Ευχαριστήριο στη ΔΕΥΑΗ απο την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας.

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 23-01-15

Συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την προσεχή Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12:00 π.μ. σε συνεδρίαση, στο Δημοτικό Κατάστημα, Αγ. Τίτου 1, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Αίθουσα Βενιζέλου), για τη συζήτηση των πιο κάτω θεμάτων, ήτοι:

Στήριξη του Δήμου Ηρακλείου στη ΔΕΥΑΗ

Στη μεγάλη νεροποντή που έπληξε το Ηράκλειο στις 13 και 14 Ιανουαρίου, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου υπέστη μεγάλη καταστροφή, λόγω υποσκαφής του προστατευτικού πασαλοφράγματος σε δύο σημεία από τον τεράστιο όγκο λασπόνερων που κατέβασε ο Γιόφυρος . Νερά και λάσπες κατέκλυσαν το χώρο καταστρέφοντας ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις.

Συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη για την ενίσχυση του εθελοντισμού

Ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά σήμερα και επίσημα τη συνεργασία του με το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, προσδοκώντας στη βελτίωση της εικόνας του Ηρακλείου, την ενίσχυση του θεσμού του εθελοντισμού, τη συνεργασία πολιτών με διαφορετικά ενδιαφέροντα και αναφορές, αλλά  κυρίως  στο να μάθουν οι πολίτες ν΄αγαπούν και να νοιάζονται την πόλη τους όπως φροντίζουν το σπίτι τους.

Επαναλειτουργία Παγκρήτιου Σταδίου

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΟΤΑ

(Α.Α.Η.  Α.Ε.  ΟΤΑ)

 Ηράκλειο  16  Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει τους χρήστες των εγκαταστάσεων του Παγκρητίου Σταδίου, ότι το Παγκρήτιο Στάδιο, θα επαναλειτουργήσει την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015,   κανονικά. 

Σεμινάριο για Πρώτες Βοήθειες σε εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου

Στην παροχή πρώτων βοηθειών εκπαιδεύτηκαν εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου που σήμερα δεν λειτουργούν για το λόγο αυτό. Το σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και Βασικής Υποστήριξης Ζωής», που πραγματοποιείται  στην αίθουσα Ανδρόγεω οργάνωσε ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ μαζί με την Διεύθυνση Πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό αντιπροσωπεία αξιωματούχων από Σουδάν

Eθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Χαρτούμ, πρωτεύουσας του Σουδάν με επικεφαλής τον Αντικυβερνήτη της κ. Αli Elsheikh. Οι κ. Λαμπρινός και Elsheikh αντάλλαξαν απόψεις για την αυτοδιοίκηση, τις δομές και τη λειτουργία της στις δύο χώρες ενώ ο Αντικυβερνήτης προσκάλεσε το Δήμαρχο να επισκεφθεί το Χαρτούμ.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής της 20-01-15

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την προσεχή Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 13:00 μ.μ προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αναγράφονται παρακάτω:

Ευχαριστήρια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής σε όσους συνέβαλαν στις δράσεις της

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αθηνά Σπανάκη Κοχιαδάκη ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των δράσεων της αντιδημαρχίας:

Χορήγηση πρωινού γεύματος σε μαθητές

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου προτίθεται να παρέχει πρωινό γεύμα σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής αρμοδιότητάς του, στο πλαίσιο άσκησης της κοινωνικής πολιτικής για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά πολιτών. Η χορήγηση του γεύματος θα γίνεται σε καθημερινή βάση, για τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων (εξαιρούνται εορτές, αργίες και διακοπές) και θα αφορά οικογένειες που αδυνατούν λόγω κοινωνικο – οικονομικών προβλημάτων να ανταπεξέλθουν στην κάλυψη αυτής της ανάγκης των παιδιών τους. Όσοι από τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία αρμοδιότητας του Δήμου Ηρακλείου, κάτοικοι του δήμου μας, εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, μπορούν να απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για υποβολή σχετικού αιτήματος.

Κλειστό και σήμερα το Παγκρήτιο Στάδιο

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΟΤΑ

(Α.Α.Η.  Α.Ε.  ΟΤΑ)

  Ηράκλειο  15  Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει τους χρήστες των εγκαταστάσεων του Παγκρητίου Σταδίου, ότι το Παγκρήτιο Στάδιο, δεν θα  λειτουργήσει και για αύριο Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015.  

Για το  Σάββατο  17 και Κυριακή 18  Ιανουαρίου 2015,  θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στο site  της ΑΑΗ –ΑΕ ΟΤΑ www.aahaeota.gr και του Δήμου Ηρακλείου www.heraklion.gr

 

Έναρξη προγράμματος “Στέγαση και Επανένταξη”

Συνάντηση εργασίας για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης «ΑΝ-ΟΙΚΩ» στα πλαίσια του προγράμματος “Στέγαση και Επανένταξη” του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δήμο Ηρακλείου. Μέσω του προγράμματος σε πρώτη φάση θα υποστηριχθούν 30 άστεγοι που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Κλειστοί αύριο οι Παιδικοί Σταθμοί

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 15-01-2015

Κλειστοί αύριο οι Παιδικοί Σταθμοί

Κλειστοί θα είναι αύριο Παρασκευή οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου, λόγω της συμμετοχής του προσωπικού στο σεμινάριο με θέμα: «Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και Βασικής Υποστήριξης Ζωής», που θα γίνει στην αίθουσα Ανδρόγεω.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο συγκεκριμένο σεμινάριο, που οργανώνει ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ με το ΕΚΑΒ, είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους.  

Αποζημίωση πλημμυροπαθών από το Δήμο

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου είχε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία των αντιδημάρχων, Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Βαρδαβά, Παιδείας κα. Μαρίας Καναβάκη, Κοινωνικής Πολιτικής κα. Αθηνάς Σπανάκη, του γενικού γραμματέα του Δήμου, κ. Μανόλη Περαντωνάκη και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου εξετάστηκε το θέμα της αποζημίωσης των δημοτών που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2014

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΕΛΕΓΧΟΥ

Ηράκλειο 15.1.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ανακοινώνεται  ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ –ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2014 θα ξεκινήσει  την Τετάρτη  21/1/2015 .

Στη ΔΕΥΑΗ και στον κάμπο Αγίου Σύλλα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός

Τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, από την ισχυρή νεροποντή που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το ανάχωμα του ποταμού Γιόφυρο και να πλημμυρίσουν με νερά και λάσπες ο βιολογικός καθαρισμός και τα γραφεία, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, μαζί με τον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη.

Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων Σπονδυλικής Στήλης και Πέλματος

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής του Δήμου Ηρακλείου πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης προβλημάτων Σπονδυλικής Στήλης και του Πέλματος το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Εκδήλωση «Πέρα από τα Τείχη»

Ο Δήμος Ηρακλείου αποτελεί φέτος τον στρατηγικό εταίρο του TEDX Ηρακλείου για τη διοργάνωση της φετινής εκδήλωσης της 28ης Φεβρουαρίου, η οποία έχει μια θεματική ιδιαίτερα συμβολική και βαρύνουσας σημασίας: «Beyond the walls» ή Πέρα από τα τείχη.

Απάντηση του προέδρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ κ. Βουρεξάκη για την πληρωμή των εργαζομένων

Απαντώντας σε έγγραφο της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες», σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων στο ΔΟΠΑΦΜΑΗ, κ. Γιώργος Βουρεξάκης αναφέρει:

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Παγκρήτιου

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, σε συνέχεια της εισήγησης της  Επιτροπής Καταλληλότητας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Νομού Ηρακλείου,  ως προς τη μη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου ή στίβου στο κεντρικό γήπεδο  του Παγκρητίου Σταδίου, αποφάσισε για προληπτικούς λόγους, να μην λειτουργήσουν και όλα τα άλλα Τμήματα και οι δραστηριότητες του Σταδίου για αύριο Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015. 

Δεν έχουν ενταχθεί οι μεταδημοτεύσεις στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Ηρακλείου

Από το Δημοτολόγιο του Δήμου Ηρακλείου γίνεται γνωστό ότι στο ηλεκτρονικό αρχείο που στάλθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν ενταχθεί στους εκλογικούς καταλόγους οι μεταδημοτεύσεις δημοτών, οι οποίοι μετά από αυτή την εξέλιξη δεν θα ψηφίσουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου στο Δήμο Ηρακλείου, αλλά στο Δήμο που ήταν εγγεγραμμένοι.

Συνάντηση Δημάρχου με Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό είχε σήμερα στη Λότζια ο Κουβανός πολιτικός, στρατιωτικός και συγγραφέας Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν στα πλαίσια της ολιγόωρης επίσκεψής του στη Κρήτη. Ο Δήμαρχος Ηρακλείου υποδέχτηκε τον κ. Κάστρο, τον πρέσβη της Κούβας στην Ελλάδα κ. Oσβάλντο Κομπόλτσο και την αντιπροσωπεία που τους συνόδευε στο γραφείο του, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Μανόλης Συντυχάκης.

Σε ποια εκλογικά τμήματα ψηφίζουν οι κάτοικοι του Ηρακλείου και οι ετεροδημότες

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 14-01-2015

Σε ποια εκλογικά τμήματα ψηφίζουν οι κάτοικοι του Ηρακλείου και οι ετεροδημότες

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηρακλείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση,   www.heraklion.gr/municipality/election/ekloges-2501015.html τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Ηρακλείου αλλά και των άλλων δήμων του Νομού, καθώς και των ετεροδημοτών, όπου ο κάθε εκλογέας μπορεί να δει που ψηφίζει στις Γενικές Βουλευτικές Εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου.

Μεγάλες καταστροφές στο βιολογικό καθαρισμό και στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε στη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου και στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ στη Φοινικιά η χθεσινή νεροποντή. Τα ορμητικά νερά του ποταμού Γιόφυρο υπέσκαψαν το φράγμα που είχε δημιουργηθεί με αποτέλεσμα νερά και λάσπες να κατακλύσουν το χώρο.

Δεν λειτουργεί προσωρινά το Παγκρήτιο Στάδιο

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΟΤΑ

(Α.Α.Η.  Α.Ε.  ΟΤΑ)

Ηράκλειο  13 Ιανουαρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει,  ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων  που πλήττουν την πόλη και λόγω των φθορών που  υπέστη το στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου,  από τους δυνατούς ανέμους,  όλα τα τμήματα και οι δραστηριότητες του Παγκρητίου Στάδιο, δεν θα λειτουργήσουν, για λόγους ασφαλείας, από σήμερα το απόγευμα 13 Ιανουαρίου 2015,  αύριο  και μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης. 

Τα μέλη του Γυμναστηρίου του Παγκρητίου Σταδίου μέχρι τότε, για  εξυπηρέτησή τους, μπορούν να επισκέπτονται το Γυμναστήριο του  Δημοτικού Αθλητικού Πνευματικού Κέντρου Ηρακλείου στις Πατέλες. 

Ευχαριστήριο του Αντιδημάρχου κ. Πέτρου Ινιωτάκη προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 13-01-2015

Ευχαριστήριο του Αντιδημάρχου κ. Πέτρου Ινιωτάκη προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία

«Αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω δημόσια, τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου στο  1ο Πυροσβεστικό Τμήμα Ηρακλείου και προσωπικά στον διοικητή του κ. Μιχάλη Σεληνιωτάκη, για την άμεση και αποτελεσματική  αντίδραση της υπηρεσίας του κατά την απομάκρυνση επικίνδυνου δένδρου, χθες, επί της οδού Δρακοντοπούλου 11.

Χάρη στον επαγγελματισμό των ανδρών του  1ου πυροσβεστικού τμήματος, τόσο η κοπή όσο και η απομάκρυνση του ιδιαίτερα μεγάλου δένδρου, έγιναν με τέτοιους  χειρισμούς ούτως ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος στην περιοχή».

Το κόψιμο της πίτας της οικονομικής υπηρεσίας

Την πίτα της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου έκοψε σήμερα το μεσημέρι στη Λότζια ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Καραντινός, ευχαρίστησε τους υπαλλήλους για το έργο τους, που γίνεται σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για το Δήμο Ηρακλείου, τονίζοντας ότι το 2015 παρά τα προβλήματα που υπάρχουν ο Δήμος θα τα καταφέρει με τη χρηστή διοίκηση των οικονομικών του να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.

Ευχαριστήριο της Κοινωφελούς Επιχείρησης στους χορηγούς της Χριστουγεννιάτικης Γιορτής 2014

Ως πρόεδρος του Δ.Σ  της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Ηρακλείου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή 2014 του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι με την συνεργασία και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ηλικιωμένων Παλιανής.

Σύσκεψη στη Λότζια για την ηχορύπανση

Το μείζον θέμα της ηχορύπανσης στο κέντρο του Ηρακλείου, αλλά και σε άλλες περιοχές, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη που έγινε στη Λότζια υπό την προεδρία του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινού. Αποφασίστηκε, όπως είπε ο κ. Λαμπρινός, οριζόντια εφαρμογή του νόμου για όλους, όσον αφορά στην τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας. Για το λόγο αυτό μικτά κλιμάκια τα οποία θα αποτελούνται από υπαλλήλους του Δήμου, της Διεύθυνσης Υγιεινής, και αστυνομικούς θα βγαίνουν για ελέγχους το βράδυ...

Αντιμετωπίστηκε πρόβλημα σε αγωγό της ΔΕΥΑΗ

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 09-01-2015

Αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στον αγωγό της ΔΕΥΑΗ

Από τη ΔΕΥΑΗ γίνεται γνωστό ότι σήμερα το μεσημέρι αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα εμφράξεως στον αγωγό, που τροφοδοτεί νερό τις δεξαμενές Πρασσάς και Καλλιθέας από τη δεξαμενή Σκαλανίου.

Εκτιμούμε ότι η υδροδότηση της Καλλιθέας θα αποκατασταθεί σταδιακά μέχρι αύριο Σάββατο. Για την υποβοήθηση της όλης κατάστασης η  ΔΕΥΑΗ αποστέλλει 100 κυβικά νερού για ενίσχυση της δεξαμενής στην Καλλιθέα.

Eνημέρωση του πληθυσμού Ρομά με τίτλο «Η σημασία της υγιεινής διατροφής στα παιδιά»

Στα πλαίσια  μιας σειράς δράσεων  ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού Ρομά πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση για  παιδιά με στόχο την ενίσχυση της καλής τους υγείας και διατροφής με τίτλο «Η σημασία της υγιεινής διατροφής στα παιδιά» .

Συνεδρίασε η διακομματική επιτροπή για την κατανομή των Δημοτικών κοινόχρηστων χώρων

Συνεδρίασε σήμερα με απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού και υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Κώστα Βαρδαβά η διακομματική επιτροπή για την κατανομή των Δημοτικών κοινόχρηστων χώρων και τον καθορισμό τρόπου χρήσης τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Προβλήματα στην υδροδότηση λόγω έργων

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υδροδότησης που έχουν παρουσιαστεί στις περιοχές Πρασσάς και Καλλιθέας του Δήμου, θα εκτελεστούν αύριο 09-01-2015 από τη ΔΕΥΑΗ, εργασίες στο δίκτυο μεταφοράς νερού από τη δεξαμενή Σκαλανίου.

Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά

Με απόφαση της αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, κα. Μαρίας Καναβάκη, αύριο Παρασκευή 09-01-2015, θα μείνουν κλειστά λόγω παγετού και ψύχους τα σχολεία των παρακάτω περιοχών του Δήμου Ηρακλείου:

Επίσκεψη Δημάρχου και Αντιδημάρχων σε χωριά του Δήμου για τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις

Χωριά του δημοτικού διαμερίσματος Γοργολαΐνη που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του χιονιά επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρο Ινιωτάκη, Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνο Παττακό και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κώστα Βαρδαβά.

Ανοικτό και την Πέμπτη το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ενημερώνουν ότι και την Πέμπτη 8/1/2015 θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύκτας το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ).

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν στο τηλ. 2810 229944 ή στη Γραμμή SOS 8011116000.

Οι νέοι ταλαντούχοι αθλητές της ποδηλασίας στο Ηράκλειο και στο Παγκρήτιο Στάδιο

Προπονητικό Camp  υλοποιεί η Ποδηλατική Ομοσπονδία Ελλάδος, στην πόλη μας και στο Παγκρήτιο Στάδιο για νέους  ταλαντούχους ποδηλάτες μέλη της εθνικής μας ομάδας. Το προπονητικό camp έχει διάρκεια τριών ημερών και ολοκληρώνεται σήμερα  Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015. Κατά την διάρκεια του camp, η  ομάδα των νέων ταλαντούχων αθλητών, είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου αλλά και να κάνει χρήση των υποδομών της κλειστής θερμαινόμενης πισίνας και των χώρων ενδυνάμωσης και εκγύμνασης του σταδίου σε συνεργασία με του τους Ομοσπονδιακού προπονητές – συνοδούς της ομάδας, Στέλιο Κεφαλάκη, Νικό Κουμπενάκη & Στέργιο Σαλπαδήμο.

Συνεδρίαση διακομματικής επιτροπής για την κατανομή κοινόχρηστων χώρων ενόψει εκλογών

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                      Ηράκλειο 8-1-2015

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Με απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου κ.Βασίλη Λαμπρινού συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 9 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί στην αίθουσα «Ελευθερίου Βενιζέλου»  στη Λότζια, η διακομματική επιτροπή για την κατανομή των Δημοτικών κοινόχρηστων χώρων και τον καθορισμό τρόπου χρήσης τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των Βουλευτικών εκλογών.

Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                              Ηράκλειο 07-01-2015

Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων

Αποκαταστάθηκε αργά το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ηρακλείου. Οι οδηγοί πρέπει όμως να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί λόγω της μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας, σήμερα το βράδυ και αύριο το πρωί, θα σημειωθεί παγετός.

Ικανοποίηση του Δημάρχου για τη λειτουργία του Ανοιχτού Κέντρου Υποδοχής Αστέγων

Την ικανοποίησή του για την άψογη λειτουργία του Ανοικτού Κέντρου Υποδοχής Αστέγων κατά τις ημέρες εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, που επισκέφθηκε το Κέντρο μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής πολιτικής του δήμου κ. Αθηνά Σπανάκη –Κοχιαδάκη. Ο Δήμαρχος διαπίστωσε για άλλη μια φορά από κοντά τη στήριξη που παρέχει αυτή η σημαντική κοινωνική δομή του Δήμου σε άστεγους αλλά και...

Κλειστά αύριο πολλά σχολεία του Δήμου

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα το μεσημέρι η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου, κα. Μαρία Καναβάκη, αύριο Πέμπτη 08-01-2015 θα παραμείνουν κλειστά λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού τα παρακάτω σχολεία.

Κλειστά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου λόγω κακοκαιρίας

          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                         

                                                                                                      Ηράκλειο 7-1-2015

Κλειστά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου λόγω κακοκαιρίας

 Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου  - ΔΗΚΕΗ ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 7 Ιανουαρίου θα παραμείνουν κλειστά τα Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας.

Για αύριο Πέμπτη 8 Ιανουαρίου θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Μικρής έκτασης προβλήματα έχει δημιουργήσει προς το παρόν η κακοκαιρία σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Λόγω των χιονοπτώσεων γίνεται με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο Ηρακλείου- Ασιτών, από τον Άγιο Μύρωνα και μετά. Ήδη από νωρίς το πρωί εκχιονιστικό μηχάνημα (γκρέιτερ) του Δήμου καθαρίζει το δρόμο προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία. Επίσης άλλο μηχάνημα του Δήμου βρίσκεται στα χωριά Ρουκάνι, Καρκαδιώτισσα και Καλού, όπου και εκεί υπάρχουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, αλλά μικρότερης έντασης.

Με γρήγορους ρυθμούς τα έργα στη Πλαστήρα

Mε γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα έργα ανάπλασης της Λεωφόρου Πλαστήρα όπως διαπίστωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός που επισκέφθηκε την περιοχή μαζί με τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Δήμαρχος, το 60% του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί, δηλ. το τμήμα από την πύλη Παντοκράτορα( Χανιώπορτα) μέχρι το Κομμένο Μπεντένι , στην αρχή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου.

Σε επιφυλακή ο Δήμος για την κακοκαιρία

Σύσκεψη για την αναμενόμενη- σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ- κακοκαιρία, έγινε στο Δήμο Ηρακλείου, με πρωτοβουλία του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας, κ. Μαρίνου Παττακού. Πήραν μέρος οι αντιδήμαρχοι, Τεχνικών Έργων κ. Χάρης Μαμουλάκης, Καθαριότητας κ. Γιάννης Ρασούλης, Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πέτρος Ινιωτάκης και Παιδείας κα. Μαρία Καναβάκη.

Υποστήριξη αστέγων σε ακραίες καιρικές συνθήκες - Ανοικτό το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων

Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει ότι για τη φιλοξενία αστέγων, τους τελευταίους μήνες, λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι δίπλα στο Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ), τηλ. 2810 229944. Επιπλέον, την Τρίτη 6/1/2015 και την Τετάρτη 7/1/2015 θα παραμείνει ανοικτό και κατά τη διάρκεια της νύκτας και το ίδιο το Κέντρο Υποδοχής, για την παραμονή τυχόν επιπλέον αστέγων. Στο χώρο αυτό θα υπάρχει θέρμανση και δυνατότητα διανυκτέρευσης.

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν για τα παραπάνω όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν το Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στο τηλ. 2810 229944 ή στη Γραμμή SOS 8011116000.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου και το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων για την καλή και ουσιαστική συνεργασία καθώς και τις υπηρεσίες, τους φορείς και τους εθελοντές για τη συμβολή τους.

Ενημέρωση για τις χιονοπτώσεις και τον παγετό

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει για τις απαιτούμενες ενέργειες των δημοτών μας σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις και τον παγετό.

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 5-1-2015

Έκτακτη συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου την  Δευτέρα 05 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 14:00 μ.μ

23η Εθελοντική αιμοδοσία στη Λότζια

Σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί Σάββατο  3 Ιανουαρίου 2015 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, (στο Αίθριο της Λότζια) και ώρες 10:00- 13:30.

Υποστήριξη αστέγων σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ενημερώνουν ότι για τη φιλοξενία αστέγων, τους τελευταίους μήνες, λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι δίπλα στο Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ), τηλ. 2810 229944.

Επιπλέον, και την Παρασκευή 2/1/2015 θα παραμείνει ανοικτό (είναι ανοικτό από τη Τετάρτη) και κατά τη διάρκεια της νύκτας και το ίδιο το Κέντρο Υποδοχής, για την παραμονή τυχόν επιπλέον αστέγων. Στο χώρο αυτό θα υπάρχει θέρμανση και δυνατότητα διανυκτέρευσης.

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δήμο

Σε μια σεμνή τελετή με την παρουσία πολλών επισήμων και δημοτών κόπηκε σήμερα το μεσημέρι από το δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, η πρωτοχρονιάτικη πίτα στη Λότζια.