Έκθεση φωτογραφίας του Άρη Μεσσήνη με θέμα WAR IN PEACE [Πόλεμος σε ζώνη Ειρήνης]

Ο Άρης Μεσσήνης, είναι από το 2006 επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Έχει καλύψει την Αραβική Άνοιξη και τους πολέμους  στη Λιβύη και τη Συρία. Έχει  κερδίσει πολλές διεθνείς διακρίσεις, και η έκθεση των έργων του με τίτλο War in peace παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Ηράκλειο.

Το Διαρτηρητέο παρουσιάζει την παράσταση «ΝΟΚΕR»

Το Διαρτηρητέο παρουσιάζει την παράσταση «ΝΟΚΕR» από τη συλλογή διηγημάτων «ΓΚΙΑΚ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου στο θέατρο «ΚΑΤΩ» στην οδό Θεοτοκοπούλου 14. Η είσοδος είναι με προαιρετική συνεισφορά και θα παίζετε  11,18,25 Φεβρουαρίου και 4,11,18 και 25 Μαρτίου κάθε Σάββατο στις 21:30 το βράδυ .

Ομιλία του κ. Ben Petre με θέμα: «Εκδοτική δραστηριότητα και φιλολογική ζωή, 1878-1906»

Συνεχίζεται το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 11:00 π. μ., στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω η σειρά ομιλιών: «Ο μίτος της Αριάδνης - Ξετυλίγοντας την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου  - είκοσι χρόνια μετά», που οργανώνει η Ηράκλεια Πρωτοβουλία.

Διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική...σαν παραμύθι»

Οι εκδόσεις Ίτανος σάς προσκαλούν σε μια διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου "Η κυρία Σιντορέ και η γραμματική... σαν παραμύθι"  αυτό το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 11:30 στο Μινιατούρες kids play cafe.

Καρναβάλι στη Δημοτική Ενότητα Παλιανής

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βενεράτου   της  Δημοτική  Ενότητας Παλιανής του Δήμου Ηρακλείου, σας προσκαλεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 14:00μμ να παρακολουθήσετε την Καρναβαλική Παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί από το Χάνι της Τοπικής Κοινότητας Αυγενικής έως το Χάνι Τοπικής Κοινότητας Βενεράτου. Μετά την  παρέλαση θα πραγματοποιηθεί μεγάλο ξεφάντωμα μπροστά στο χώρο του ΚΗΦΗ  Βενεράτου

Το μιούζικαλ «Η τελευταία μαύρη γάτα» από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου

Το μιούζικαλ "Η τελευταία μαύρη γάτα" από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:30 στην αίθουσα Μανόλης Καρέλλης της οδού Ανδρόγεω.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζουν τη σειρά των παρουσιάσεων με επίκεντρο την Κρητική Ιστορία αυτή τη φορά με την πολύτιμη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Πρόκειται για μια εκδήλωση σε δύο συνεχόμενα και αλληλοσυμπληρούμενα μέρη υπό τον τίτλο "Κρητική νομισματική ιστορία. έργο σε πράξεις δύο: Αρχαιότητα -Μεσαίωνας και εντεύθεν" με ομιλητή τον αρχαιολόγο-νομισματολόγο Κλεάνθη Σιδηρόπουλο.

«Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» με τον Δημήτρη Φραγκιόγλου

Το θέατρο act παρουσιάζει τη νέα του παραγωγή για το 2017. Πρόκειται για το καινούργιο θεατρικό έργο των Δημήτρη Φραγκιόγλου – Μαργαρίτας Γερογιάννη – Χριστίνας Παπαδάκη με τίτλο: «Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω»

Εκδήλωση με τίτλο «Τα καταπληκτικά τεχνάσματα του Καραγκιόζη»

Η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου συνδιοργανώνει με την Ένωση εκδοτών και βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου την εκδήλωση με τίτλο "Τα καταπληκτικά τεχνάσματα του Καραγκιόζη",   την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:00 στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.  Η εκδήλωση περιλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου του Μιχ. Ιερωνυμίδη "Πίσω από τον μπερντέ"  και  παράσταση θεάτρου σκιών από τον Άθω Δανέλη και τον Γιάννη Παπαδόπουλο με ζωντανή μουσική από το λαϊκό σχήμα του Μάνου Μανουσάκη.

Παρουσίαση του βιβλίου «Μίλιε μου Κρήτη απ΄τα παλιά»

Παρουσίαση του βιβλίου "Μίλιε μου Κρήτη απ΄τα παλιά" τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 στις 18:30 στην Αίθουσα Μανόλη Καρέλλη (πρώην Ανδρόγεω)

Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας του SPAP Photography «A woman to love II»

Ο SPAP Photography (φωτογράφος Σπύρος Παπαδάτος) παρουσιάζει, με το δικό του μάτι, πόζες γυναικείας ομορφιάς που απεικονίζουν την πλαστικότητα και αρμονία του γυναικείου σώματος και την καλλιτεχνική ευαισθησία του δημιουργού τους.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων