10ο Πανελλήνιο και 9ο Πανευρωπαϊκό Επαγγελματικό και Επιστημονικό Νοσηλευτικό Συνέδριο της ΕΝΕ

δασδασδ

Στις 27 έως 30 Απριλίου 2017 πρόκειται να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, το 10ο Πανελλήνιο και 9ο Πανευρωπαϊκό Επαγγελματικό και Επιστημονικό Νοσηλευτικό Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος. Το εν λόγω συνέδριο αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση στο χώρο της Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας. Αναμένονται περίπου 2.500  σύνεδροι, από όλη την Ελλάδα και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

«Τα Ραδίκια Ανάποδα» με τον Γιώργο Γαλίτη

Πρόκειται για την πιο μαύρη, άραχλη, σπαραξικάρδια, ξεκαρδιστική και selfie παράσταση για τσέμπαλο, φαγκότο, φέρετρο και οστεοφυλάκιο. Ένα one dead man show, ένα black total κωμικό μονόλογο με δεκατρείς ρόλους. Δεκατρείς κωμικούς επικήδειους που και νεκρούς ανασταίνουν!

1ο Ετήσιο «Γκαλά Χορού» - International Grand Gala étoiles du ballet

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού με ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Κρήτη στις 29 και 30 Απριλίου 2017, με την παρουσία διεθνούς φήμης χορευτών από τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου.

Η εταιρία «CST Productions» η οποία εξειδικεύεται στον τομέα του θεάματος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την υποστήριξη των Δήμων Ρεθύμνου και Χερσονήσου, οργανώνει στην Κρήτη το 1ο Ετήσιο «Γκαλά Χορού», με ονομασία “International Grand Gala étoiles du ballet”, στο Μεγάλο Κλειστό Γυμναστήριο «Τα δύο Αοράκια» στη Ν. Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης.

Heraklion Chemistry Show

Το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της Ένωσης Ελλήνων Χημικών διοργανώνει την εκδήλωση Heraklion Chemistry Show στις 29 Απριλίου 2017, στο πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο, από τις 11:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. Η εκδήλωση αυτή που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, περιλαμβάνει εκτέλεση πειραμάτων χημείας από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Ηρακλείου υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους.

MAGIC DE SPELL

Oι MAGIC DE SPELL όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκoνται στην ελληνική σκηνή, δεν έπαψαν ποτέ να είναι δημιουργικά φορτισμένοι και εκρηκτικοί συναυλιακά. Στο ενεργητικό τους οκτώ ελληνόφωνοι δίσκοι, η συνεργασία με τον JJ Burnel των Stranglers, “πειραγμένες” διασκευές, μελοποιήσεις ποιητών, κοινωνικά και εμβληματικά τραγούδια, αλλά και μεγάλος αριθμός συναυλιών στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη. Με ένα FULL ELECTRIC SET από το “Διακοπές στο Sarajevo” στο “Εμένα οι φίλοι μου”, από το “Νίψον ανομήματα” στον “κυρ Παντελή” και στα “Τέρμα το διάλειμμα”, “Όταν νυχτώνει”, “Με μπαταρία”, “Οκ πατέρα”, μέχρι και το τελευταίο “Πρόγονε πίθηκε, εσύ τι λες;”, ταξιδεύουν και συνεχίζουν να εγκυμονούν rock’n’roll ανατροπές.

Γιώτα Νέγκα «Τα τραγούδια που λες»

Στις 29 Απριλίου η Γιώτα Νέγκα εμφανίζεται στη μουσική σκηνή NYN + AEI live στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πιο προσωπική της εμφάνιση.

Ομιλία του κου Γ.Τζωράκη με θέμα: «Εις ένδειξιν οφειλομένης ευγνωμοσύνης...»

Ο Μίτος της Αριάδνης συνεχίζεται το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, ώρα 11:00,  στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης», στον Β΄ όροφο του δημοτικού κτηρίου της οδού Ανδρόγεω. Ο κ. Γιώργος Τζωράκης, Αρχαιολόγος, υποψήφιος δρ. Πανεπιστημίου Κρήτης θα μιλήσει με θέμα: "Εις ένδειξιν οφειλομένης ευγνωμοσύνης..."  Ματιές στην ιστορία του Ηρακλείου μέσα από τα αρχεία της ονοματοθεσίας οδών και πλατειών της πόλης. Τον  ομιλητή θα προλογίσει ο κ. Μανόλης Βασιλάκης, πολιτικός μηχανικός, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής.

«Ο Ρι-Μπαταρούλης» - Εκπαιδευτική Εκδήλωση για την ανακύκλωση των μπαταριών αυτοκινήτων

«Ο Ρι-Μπαταρούλης» πήγε στο Ίλιον (5/3/2017) σε εκδήλωση του Δήμου, στα Κ. Πατήσια (7/4/2017 44ο και 152ο Δημοτικά Σχολεία) και στις 29 Απριλίου έρχεται στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πλατεία Λιονταριών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης, σύμφωνα με την επισυναπτόμενη Πρόσκληση, στο Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου.

Ομιλία «Οι φιλοσοφικές ιδέες του Επίκουρου και η έννοια της Αντίστασης στον Ερωτόκριτο»

Το «Κιβώτιο Πολιτισμού» μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση με τον πολιτικό φιλόσοφο Κώστα Δουζίνα που παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες στο Πολύκεντρο Νεολαίας, συνεχίζει τις υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις του στην παροχή στρατηγικής γνώσης και αυθεντικού συναισθήματος   , διοργανώνοντας  ομιλία της διάσημης γλύπτριας, σκηνογράφου και συγγραφέας, Ασπασίας Παπαδοπεράκη, με θέμα: «Οι φιλοσοφικές ιδέες του Επίκουρου και η έννοια της Αντίστασης στον Ερωτόκριτο». Η  ομιλία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη, 2 Μαΐου στις 8,30 το βράδυ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Εαρινή Συναυλία Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας Δήμου Ηρακλείου

Την Τρίτη 2 Μαΐου, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, στις 20.00, θα πραγματοποιηθεί η Εαρινή Συναυλία της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Ιωάννη Ιδομενέως και με τη συνοδεία στο πιάνο του Νίκου Κοκκίνη.

Ετήσιο Κλασικό Κονσέρτο του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης

Το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης διοργανώνει το ετήσιο Κλασικό Κονσέρτο του με τη συμμετοχή καθηγητών, προχωρημένων σπουδαστών, οργανικών & φωνητικών συνόλων, την Τρίτη 2 Μαΐου 2017, ώρα 8:00 μμ, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Παρουσίαση του βιβλίου της Εύης Βογιατζάκη «Τα αισθητικά ρεύματα στην ευρωπαϊκή και τη νεοελληνική λογοτεχνία του 19ου και του 20ου αιώνα -από τον Νεοκλασικισμό έως και τον Μοντερνισμό»

Η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει το βιβλίο της Εύης Βογιατζάκη «Τα αισθητικά ρεύματα στην ευρωπαϊκή και τη νεοελληνική λογοτεχνία του 19ου και του 20ου αιώνα -από τον  Νεοκλασικισμό έως και τον Μοντερνισμό»  από την Κατερίνα Ζωγραφιστού και τον Ζαχαρία Καραταράκη με την παρουσία της ίδιας της συγγραφέως και τη μουσική συνοδεία του κιθαρίστα Νίκου Κατσαράκη, ο οποίος θα ερμηνεύσει έργα αυτής της περιόδου, την Τετάρτη 3 Μαΐου στις 07:00 μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου

Μουσική παράσταση: Μνήμες της καρδιάς μας «Εάλω η Πόλις»

Ηχοχρώματα από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η συλλογική συμμετοχή και η εθνική συνείδηση αποτελούν βασικά στοιχεία για τη διατήρηση της ταυτότητάς μας ως έθνους. Οι μέρες μνήμης διατηρούν υψηλό το φρόνημα να ξαναδώσουμε στον τόπο μας τη θέση που του ταιριάζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Στις 7 Μαΐου 2017 θα λάβει σάρκα και οστά μια μουσική εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης των Πόλεων, της Κωνσταντινούπολης το 1453 μ.Χ.!

Έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας «ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΡΑΚΗΣ: Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ»

Ο υποβρύχιος φωτογράφος Φίλιππος Μαράκης παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας με τίτλο: "Η δική μου Ελλάδα".

Παρουσίαση του βιβλίου « Φιλοσοφία του Δικαίου και της Πολιτείας – Κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία κατά Πλάτωνα και Αριστοτέλη» του καθηγητή κου Γ. Κουμάκη

Η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει το βιβλίο «Φιλοσοφία του Δικαίου και της Πολιτείας – Κοινωνική και πολιτική φιλοσοφία κατά Πλάτωνα και Αριστοτέλη» του  καθηγητή κου Γ. Κουμάκη, στην αίθουσα Ανδρόγεω (Μ. Καρέλλης) την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 07:00 μμ, σε συνδιοργάνωση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου

Παρουσίαση των σατιρικών έμμετρων δημωδών έργων «Διήγησις των Τετραπόδων Ζώων» και «Πουλολόγος»

Η Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου σας καλεί στην παρουσίαση των σατιρικών έμμετρων δημωδών έργων  «Διήγησις των Τετραπόδων Ζώων»  και «Πουλολόγος» από τον καθηγητή φιλολογίας κ. Hans Eideneier σε κριτική έκδοση από τις «Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης», την Τετάρτη 24 Μαΐου στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου. Η παρουσίαση θα γίνει από τον ίδιο τον καθηγητή μέσα στο πλαίσιο ενός θεατρικού δρωμένου.

Διεθνή Ημερίδα Ιστορίας της Ιατρικής με θέμα: «Επιτεύγματα και αλληλεπιδράσεις της Αρχαίας Ελληνικής και Ινδικής Ιατρικής»

Το Ελληνικό Παράρτημα της Βαλκανικής Ιατρικής Ένωσης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης
διοργανώνουν Διεθνή Ημερίδα Ιστορίας της Ιατρικής με θέμα: «Επιτεύγματα και αλληλεπιδράσεις της Αρχαίας Ελληνικής και Ινδικής Ιατρικής».

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων