inner image

«θ Θ - Εργασία Βάκχες»

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 21:00, στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» παρουσιάζεται από το «θ Θ — Εργασία Βάκχες», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016, με τιμή εισόδου 10€.

Micro μ Festival - φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

Το Micro μ Festival έρχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας. Το Σάββατο 1η Οκτώβρη στις 19:00 οι προβολές του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο Αστόρια. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους από την Ελλάδα που κερδίζει συνεχώς έδαφος, ενώ η ιδιαιτερότητά του εντοπίζεται στον τρόπο διεξαγωγής του. Οι  15 ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος προβάλλονται ταυτόχρονα στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις καθώς και σε κινηματογράφους του εξωτερικού τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Πιληματοποίηση Needle Felting

Πιληματοποίηση Needle Felting - τεχνική γλυπτικής μαλλιού με βελόνες από την κα Μαρία Κετένογλου το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 από 16:00 - 18:00  στο 13ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

«Προστατεύουμε τα ζώα – Επενδύουμε σε ένα καλύτερο Μέλλον» από τη Ζωόφιλη Δράση

Η Ζωόφιλη Δράση αποτελεί ένα σωματείο που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο και ο σκοπός της είναι να προσφέρει βοήθεια σε ζώα που υποφέρουν και να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους  γύρω από το θέμα αυτό.Τιμώντας την Παγκόσμια ημέρα των ζώων, οργανώνει στο Πολύκεντρο Νεολαίας Ηρακλείου μία σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 3 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως και τις 7 Οκτωβρίου.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΝΟΝΟΣ – THE GODFATHER

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΝΟΝΟΣ – THE GODFATHER (1972, 175') τη Δευτέρα 3/10 2016 στις 20:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Παρουσίαση βιβλίου«Η Ζωή Απέναντι» της Σοφίας Δημοπούλου

Με το τέταρτο μυθιστόρημα στις αποσκευές της, η Σοφία Δημοπούλου ταξιδεύει στην Κρήτη. Στο όμορφο νησί η συγγραφέας θα βρεθεί για δύο μέρες, μιλώντας με το κοινό, υπογράφοντας αντίτυπα και-φυσικά- συστήνοντας τους καινούριους της ήρωες, οι ιστορίες των οποίων ξεδιπλώνονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Η Ζωή Απέναντι» (εκδόσεις Μεταίχμιο).

Παρουσίαση του βιβλίου «Υπήρχε μία Πόλη» Τα Θρησκευτικά Μνημεία του Μεγάλου Κάστρου της αρχαιολόγου Λιάνας Σταρίδα

Οι Εκδόσεις Ίτανος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της αρχαιολόγου Λιάνας Σταρίδα  «Υπήρχε μία Πόλη» Τα Θρησκευτικά Μνημεία του Μεγάλου Κάστρου  Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9, 1ος όροφος)

H Θεατρική παράσταση «Η Παριζιάνα» από το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η. Αγ. Ιωάννη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας, οι ομάδες Θεάτρου και Χορωδίας των μελών του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η) της 4ης Δημοτικής Κοινότητας  περιοχής Αγ. Ιωάννη της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Η Παριζιάνα».

LA DOLCE VITA - 3ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου αφιερωμένο στον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι

Μια από τις πιο σημαντικές ταινίες στην ιστορία του νεότερου κινηματογράφου, η ταινία αυτή είναι μια σειρά από ιστορίες που αφηγούνται τη "γλυκιά ζωή" της Ρώμης, στα τέλη του '50, στο πέρασμα από τη μια δεκαετία στην άλλη, καθώς παρακολουθεί για μια εβδομάδα τη ζωή του Marcello Rubini, ενός δημοσιογράφου σε μια ταμπλόιντ φυλλάδα της πόλης. Μέσα από τις δημόσιες σχέσεις, τις καυτές ειδήσεις και τα ρεπορτάζ του πετυχαίνει την επαγγελματική και κοινωνική του καταξίωση, μα πόσο ο ίδιος είναι ικανός να βρει ένα βαθύτερο νόημα στη ζωή του;

Συνάντηση Φιλαρμονικών στη Βασιλική Αγ.Μάρκου

Ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνει μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:30, με είσοδο ελεύθερη, με τη φιλοξενούμενη φιλαρμονική «Ορχήστρα Πνευστών της Ράουμα» από την Φινλανδία υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Anne Lehtomäki-Koskinen και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Λεωνίδα Τζωρτζάκη.

Τρίτο Διεπιστημονικό Συνέδριο ΜΑΡΙΟΣ ΦΕΡΕΤΖΑΚΗΣ

Θα πραγματοποιηθεί στις 07 & 08 Οκτωβρίου 2016 στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Ξενοδοχείο GALAXY (Αίθουσα Plaza), Τρίτο Διεπιστημονικό Συνέδριο "ΜΑΡΙΟΣ ΦΕΡΕΤΖΑΚΗΣ" για τη νοητική υστέρηση & τον αυτισμό, με θέμα: "Νοητική υστέρηση και αυτισμός – θεραπευτικές παρεμβάσεις για παιδιά, εφήβους και ενήλικες".

Δεκαπενθήμερες Φιλοσοφικές Συζητήσεις με κεντρικό άξονα τη φιλοσοφία του Πλάτωνος

Τι είναι ο κόσμος που μας περιβάλλει; Ποια είναι η θέση του ανθρώπου μέσα σ’ αυτόν; Τι είναι ο άνθρωπος; Τι είναι ψυχή; Ποια είναι η έννοια της, δηλαδή, τι εννοούμε όταν λέμε ψυχή;  Η ψυχή του ανθρώπου  είναι πεπερασμένη, με άλλα λόγια θνητή, ή μήπως είναι αιώνια, δηλαδή αθάνατη;

Στρατηγική Αντιμετώπισης Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2

Η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει Επιστημονική Εκδήλωση σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου με θέμα: «Στρατηγική Αντιμετώπισης Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2» στο πλαίσιο ενημέρωσης και εκπαίδευσης ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

 

Αθέατη Πόλη 2016

Το Ηράκλειο, όπως κάθε μεγάλο αστικό κέντρο, είναι μια πόλη που εξελίσσεται και αναπτύσσεται , δημιουργώντας στο πέρασμα του χρόνου αντιθέσεις, περιθωριοποιήσεις, εγκαταλελειμμένα τοπία και υποβαθμισμένες γειτονιές που συνήθως κρύβονται πίσω από την εικόνα της πόλης. Αυτές τις μικρές «αθέατες πόλεις» μέσα στην πόλη θέλησε να αναδείξει η ομάδα της Αθέατης Πόλης υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Ηρακλείου, εστιάζοντας κάθε χρόνο σε μια διαφορετική περιοχή της πόλης του Ηρακλείου με κύρια χαρακτηριστικά την κοινωνική, οικονομική και αστική υποβάθμιση.

Σεμινάριο με θέμα: «Ψαλτικής Τέχνης Θεωρητική Κατάρτιση & Πρακτική Εξάσκηση»

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής φιλοξενούν το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου 2016 τον πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Αγγελινάρα (Άρχοντα Μαΐστωρα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας) και διοργανώνουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Το φύλλο που δεν ήθελε να πέσει

Το φθινόπωρο τα φύλλα της λεύκας πέφτουν. Ακολουθούν, μαζί με άλλα, αδιαμαρτύρητα την προκαθορισμένη πορεία τους.

Ομιλία: «Η Ψαλμωδία στη Θεία Λατρεία»

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Βυζαντινής Μουσικής φιλοξενούν το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου 2016 τον πρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Αγγελινάρα (Άρχοντα Μαΐστωρα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας) και διοργανώνουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

Παρουσίαση του βιβλίου Mythιστορίες από το εργαστήριο δημιουργικής γραφής LaCulturela και τις Εκδόσεις Mystis

Το εργαστήριο δημιουργικής γραφής LaCulturela και οι Εκδόσεις Mystis έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου Mythιστορίες που θα πραγματοποιηθεί στη μουσική σκηνή “ΝΥΝ & ΑΕΙ” (οδός Aρχιεπισκόπου Μακαρίου) την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ώρα 8:00 μ.μ.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΜΑΦΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινίαΗ ΜΑΦΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - MAFIA UCCIDE SOLO L’ESTATE (2013, 90') τη Δευτέρα 10/10 2016 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Εισαγωγή στην θεραπευτική μέθοδο της εγκοίμησης του Ασκληπιού με τον Edward Tick

Ο πολιτιστκός σύλλογος "Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό" διοργανώνει την Τρίτη 11/10/2016 στον χώρο της ΣΧΟΛΗΣ ΣΧΕΣΕΩΝ, Γκάλι 8, πάροδο της Χρυσοστόμου στο ύψος του "Γκλόρια",

DIVORZIO ALL' ITALIANA - 3ο Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου αφιερωμένο στον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι

Ένας Σικελός Βαρόνος, ύστερα από δώδεκα χρόνια γάμου κι έχοντας χάσει κάθε ενδιαφέρον για τη σύζυγό του, ερωτεύεται την όμορφη, νεαρή ξαδέλφη του. Ορκίζεται να την παντρευτεί μα ψάχνει τρόπο να ξεφορτωθεί τη σύζυγό του, αφού ο ιταλικός νόμος, δεν επιτρέπει το διαζύγιο.... χμ, ένα έγκλημα πάθους ίσως να είναι η καλύτερη λύση. Και τα καταφέρνει. Ξεκινά μια νέα ζωή με την αγαπημένη του, η οποία  όμως σύντομα αποδεικνύεται διαφορετική από αυτό που μέσα στον παράφορο έρωτά του είχε πιστέψει.

Η Μ.Δασκαλάκη & το ξεχασμένο μήνυμα της Καλυδώνας

Η Μ.Δασκαλάκη & το ξεχασμένο μήνυμα της Καλυδώνας στον Ελευθερουδάκη, την ΤΕΤΑΡΤΗ , 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 18.00

Stand Up Comedy Special: Alistair Barrie – Γιώργος Χατζηπαύλου

Δύο σπουδαίοι κωμικοί, ο Alistair Barrie και ο Γιώργος Χατζηπαύλου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο μετά την επιτυχία των περσινών εμφανίσεών τους στην Αθήνα.

Εκδήλωση για ενίσχυση της αιματολογικής κλινικής ΠΑ.Γ.Ν.Η. απο τον όμιλο «Ν. Καζαντζάκης»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑ.Γ.Ν.Η.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

Παρουσίαση Project «iMMM – intermediate mental maps»

Αυτό τον μήνα το ResidenceSEA φιλοξενεί τους καλλιτέχνες Esther Ernst και Jörg Laue. Την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 στο ResidenceSEA, ο Jörg και η Esther θα παρουσιάσουν το project «iMMMintermediate mental maps», στο οποίο περιέχονται τα ερευνητικά τους αποτελέσματα που παράχθηκαν, με τη χρήση διεργασιών υποκειμενικής χαρτογράφησης, κατά την διάρκεια της παραμονής τους στο ResidenceSEA. Τα τελευταία σκίτσα της Esther σχετίζονται με νησιά που επισκέπτεται, είτε φυσικά είτε νοητά, ενώ ο Jörg εξερευνά τις δυνατότητες της «χρονικής χαρτογράφησης», χρησιμοποιώντας εικόνες και ήχους που μπορεί να οδηγήσουν στην παρουσίαση του Μύθου της Ευρώπης.

Εκδήλωση με θέμα «Αντισεισμικός Σχεδιασμός Κτιρίων»

Εκδήλωση με θέμα «Αντισεισμικός Σχεδιασμός Κτιρίων» την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Μανόλη Καρέλλη στο δημοτικό κτίριο της οδού Ανδρόγεω.

Ημερίδα για την υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων στα σχολεία και σχολικά κυλικεία από το Δήμο Ηρακλείου

Ημερίδα με θέμα τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις στα σχολεία και η επίδραση τους στην υγεία των μαθητών διοργανώνει αύριο Παρασκευή 14 Οκτωβρίου ο Δήμος Ηρακλείου (Αντιδημαρχία Παιδείας) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Ηρακλείου, τον ΕΦΕΤ, το Επιμελητήριο και το Σύλλογο Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων Σχολικών κτιρίων.

Τα καλύτερα τραγούδια της παραγγελιάς - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και Γιάννης Κότσιρας


Οι 2 σπουδαίοι ερμηνευτές, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Γιάννης Κότσιρας, ταξιδεύουν στο Ηράκλειο Κρήτης, για 1 παράσταση το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

Χοροθεατρική παραγωγή «GAIA - be the bee» - 2016 από την ομάδα χορού «φυσαλίδα»

Η ομάδα χορού «φυσαλίδα» παρουσιάζει τη νέα της χοροθεατρική παραγωγή «GAIA - be the bee» στο Ενυδρείο Κρήτης 8, 9, 15 και 16 Οκτωβρίου στις 20:00.  Το έργο «GAIA-be the bee» διηγείται ιστορίες για την απατηλή αγάπη της εξουσίας, το κόστος της κεφαλοποίησης των πάντων, τον ανθρώπινο αποπροσανατολισμό καθώς απομακρυνόμαστε από τις αγκάλες της Μητέρας Γης

Μουσικοχορευτική βραδιά με ζωντανή ελληνική σμυρναίικη μουσική & χορό

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χορού & Τεχνών Art & Dance Factory σε συνεργασία με την Ομάδα Χορού Oriental Dance Queens διοργανώνουν το Σάββατο 15/10/2016 και ώρα 21.00 - 01.00 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, μία μουσικοχορευτική βραδιά με ζωντανή ελληνική σμυρναίικη μουσική & χορό.

2η Παγκρήτια Ημερίδα Διατροφής «Από την Διατροφή της Μαμάς, στην Διατροφή του Μωρού»

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου και του δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί η 2η Παγκρήτια Ημερίδα Διατροφής, με τίτλο: “Από την Διατροφή της Μαμάς, στην Διατροφή του Μωρού”, που οργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Κρήτης της ΕΔΔΕ, ως επίσημος φορέας εκπροσώπησης των επαγγελματιών Διαιτολόγων-Διατροφολόγων. Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Ηρακλείου από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

«Η Τζι-τζιΜιΧοτζιριά» - από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου

Πιστή η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου και φέτος στο ραντεβού μας για τους μικρούς μας φίλους.Πρόκειται για μια πολύχρωμη εντυπωσιακή και ευρηματική παράσταση που δημιουργεί μαγικό και παραμυθένιο κλίμα ως αντίδοτο στις σκιές της δύσκολης καθημερινότητας που όλοι μας βιώνουμε. Αποτελεί μια αισθητική εμπειρία που εξοικειώνει τα παιδιά με τα μέσα και τις επινοήσεις της τέχνης του θεάτρου, με την ποίηση του λόγου και της εικόνας, τους προσφέρει τέρψη και ταυτόχρονα τους μυεί στην τέχνη του θεατή.

3ης Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 από τις 10:00 εως τις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο της Λότζια εκδήλωση ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής στα πλαίσια της 3ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council – ERC www.erc.edu). Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά την καρδιακή ανακοπή. Η καρδιακή ανακοπή είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου παγκοσμίως, με 300.000 θύματα το χρόνο στην Ευρώπη. Ωστόσο η έγκαιρη αναγνώριση και η διενέργεια ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης) από τους παρευρισκόμενους θα μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά επιβίωσης σημαντικά.

Ημερίδα «Η Ιππασία στην Κρήτη»

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας συνδιοργανώνουν, με την υποστήριξη των Δήμων Ηρακλείου, Ρεθύμνης, Αγίου Βασιλείου, την Ημερίδα με θέμα:

«Η Ιππασία στην Κρήτη»

Σκοπός της Ημερίδας είναι η προβολή και η διάδοση του αθλήματος της Ιππασίας και της χρήσης του αλόγου στην Κρήτη σε διάφορους τομείς, καθώς  και η ανάδειξη  των Κρητικών ιππικών σωματείων και των δράσεων τους.

Στόχος δε αποτελεί, να καθιερωθεί η Ημερίδα ως θεσμός και να διοργανώνεται κάθε χρόνο με διαφορετικό ιππικό θέμα.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ – LA PROMESSE

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ – LA PROMESSE (1996, 90') τη Δευτέρα 17/10 2016 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

19η Ετήσια Διάλεξη στη Μνήμη του Νίκου Παναγιωτάκη

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργανώνουν την 19η ετήσια διάλεξη αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Παναγιωτάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 19:30 στην Αίθουσα «Μανόλη Καρέλλη».

UNA GIORNATA PARTICOLARE - 3ο Φεστιβάλ Iταλικού Kινηματογράφου αφιερωμένο στον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι

Η ιστορία συνοψίζει τη ζωή δύο ανθρώπων την ημέρα που ο Χίτλερ επισκέφτηκε τη Ρώμη, στις 8 Μαΐου του 1938. Κι ενώ όλοι έχουν βγει στους δρόμους για να παρακολουθήσουν την παρέλαση, δύο άνθρωποι θα βρουν το δικό τους σημείο επαφής μες στο άδειο οικοδομικό συγκρότημα. Η Antonietta μια αφελής, καταπιεσμένη νοικοκυρά, μητέρα έξι παιδιών, παντρεμένη με έναν ένθερμο φασίστα δημόσιο υπάλληλο κι ο Gabriele ένας πρώην ραδιοφωνικός παραγωγός, κυνηγημένος από τους φασίστες, λόγω της αντιφασιστικής στάσης του και της ομοφυλοφιλίας του. Αυτοί οι διαφορετικοί γείτονες συναντιούνται τυχαία, μιλάνε, εμπιστεύονται ο ένα τον άλλον, αγνοούν τις ιδιαιτερότητες, φλερτάρουν, ερωτεύονται, φτιάχνουν  τη δική τους Ξεχωριστή Μέρα. Την ημέρα που ο Χίτλερ επισκέφτηκε τη Ρώμη.

Ημερίδα με θέμα: «Σπάνιες Παθήσεις & Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιστημονικής Εταιρείας Σπανίων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ.) διοργανώνει μία σειρά Επιστημονικών Ημερίδων σε πόλεις της Ελλάδας με θέμα: « Σπάνιες Παθήσεις & Ορφανά Φάρμακα στην Καθημερινή Κλινική Πράξη»

«Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016»

Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016,«Παντέχνου πυρός σέλας-Λαμπερές ιστορίες φωτιάς». Το Α.Μ.Η. συμμετέχει στον εορτασμό στις 20, 21,22 και 23 Οκτωβρίου 2016 με τις εξής εκδηλώσεις:

Grand Swing OPENING party

"Το τμήμα Lindy Hop της χορευτικής ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με την χορευτική ομάδα Cretan Swing Shots καλωσορίζουν την νέα χρονιά μ' ένα Grand Swing OPENING party που θα μείνει σε βινύλιο!!! Louis Armstrong, Glenn Miller, Benny Goodman, Ella Fitzerald όλοι θα είναι εκεί κι εσύ θα λείπεις??

Διάλεξη με τίτλο: «Πώς να υπερβείτε 5 συνηθισμένα εμπόδια για την υλοποίηση των επιθυμιών σας»

Η Σχολή Δια Βίου Μάθησης του ΤΕΙ Κρήτης , σε συνεργασία, με την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, οργανώνει διάλεξη με τίτλο: «Πώς να υπερβείτε 5 συνηθισμένα εμπόδια για την υλοποίηση των επιθυμιών σας», στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2), την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 7μμ. Η διάλεξη θα επαναληφθεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Διημερίδα με θέμα: «Οικογενειακός Προγραμματισμός»

 Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με τη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, τη Μαιευτική –Γυναικολογική Κλινική του Γ.Ν.Η. Βενιζέλειο» και τη Μονάδα Φροντίδας Μητέρας-Παιδιού του ΠΕΔΥ-Μ.Υ. Ηρακλείου, διοργανώνει Διημερίδα με θέμα: «Οικογενειακός Προγραμματισμός»

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ - FESTEN

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ - FESTEN (1998, 106') τη Δευτέρα 24/10 2016 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Συναυλία Αλληλεγγύης στη Στέγη Ανηλίκων

Συναυλία Αλληλεγγύης στη Στέγη Ανηλίκων με τους Γιώργο & Νίκο Στρατάκη τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 στις 20:00.

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Διδασκάλισσα» της Ελένης Μανιωράκη - Ζωιδάκη

Οι Εκδόσεις Mystis έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου H ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΣΣΑ που θα πραγματοποιηθεί στη αίθουσα Ανδρόγεω την ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ώρα 7:30 μ.μ.

STANNO TUTTI BENE - 3ο Φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου αφιερωμένο στον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι

Ο συνταξιούχος πια και πρόσφατα χήρος, Matteo Scuro, από τη Σικελία, αποφασίζει να επισκεφθεί απροειδοποίητα τα πέντε παιδιά του που ζουν διάσπαρτα σε διάφορες πόλεις της Ιταλίας και τα οποία πιστεύει ότι είναι ευτυχισμένα κι επιτυχημένα στη ζωή τους, υπολογίζοντας βέβαια στην ξεχωριστή εκπαίδευση, την κλασική παιδεία και την ιδιαίτερη φροντίδα που τους έδωσε κατά την ανατροφή τους. Επιστρέφει στη Σικελία, μάλλον άδειος από πατρική υπερηφάνεια, επισκέπτεται τον τάφο της γυναίκας του λέγοντας της ότι τα παιδιά τους "είναι όλα μια χαρά".

Ενημέρωση Νέων Εθελοντών του Make-A-Wish (Κάνε-Μια Ευχή Ελλάδος) στο Ηράκλειο

Την Τετάρτη 26/10/2016 και ώρα 17:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από εκπροσώπους του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), στο Ξενοδοχείο Capsis Astoria, στην αίθουσα «Κελάρι», για την ενημέρωση νέων εθελοντών και παράλληλα θα γίνει εκτενής αναφορά στο πρόγραμμα χορηγιών του Οργανισμού.

Παρουσίαση βιβλίου «Ο Λυράρης» του Ζαχαρία Γ. Μαθιουδάκη

Το Πολύκεντρο Νεολαίας Δήμου Ηρακλείου, οι Εκδόσεις  “Mystis” και ο Συγγραφέας Ζαχαρίας Γ. Μαθιουδάκης, την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016, ώρα 20:00 (8 η ώρα το βράδυ) προσκαλούν όλους και όλες στην Παρουσίαση του βιβλίου, Ο ΛΥΡΑΡΗΣ. Ένα βιβλίο που συναρπάζει και συνδυάζει Λυρική Ποίηση και Πεζογραφία, αλλά και αυθεντικές, Κρητικές  Μαντινάδες. Ο Λυράρης λεγόταν Μιχάλης Ριζικιανάκης ή Ριζικιανός, από την Κρήτη, από τα χωριά Αποδούλου και Κλήμα, ο οποίος έζησε, και επέζησε, τον Αλβανικό και το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.  Στο βιβλίο διηγείται την ιστορία της ζωής του. Ο ανιψιός του, Ζαχαρίας Γ. Μαθιουδάκης, την κατέγραψε

Θεατρική παράσταση «Μήδειας Απόπειρα»

Η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου (ΘΕ.Σ.Η.) παρουσιάζει  την παράσταση “Μήδειας Απόπειρα¨, βασισμένη στη Μήδεια του Ευριπίδη, το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην Πειραματική Σκηνή.

«Η φτέρενη κόρη» από την ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ, έπειτα από 33 δράσεις και παραστάσεις στην Αθήνα και όλη τη χώρα στήνει στο Ηράκλειο και στο κινηματοθέατρο Βιτσέντσος Κορνάρος την πρώτη της παράσταση για θεατές κάθε ηλικίας, επιλέγοντας ένα άπαικτο ελληνικό λαϊκό παραμύθι, με μεσαιωνικές καταβολές. «Η φτέρενη κόρη» είναι μια μαγεμένη κοπέλα που από πεντάμορφη κατάντησε πουλί, αποδεχόμενη στωικά τη μοίρα της.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE