inner image

2ο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και μετά την επιτυχία του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Τραγουδιού που έγινε στην πόλη μας, ο Δήμος Ηρακλείου και  το Κέντρο Ειδικών Παιδιών Άγιος Σπυρίδων προσκαλεί  παιδιά ηλικίας από 5 έως και 18 ετών να συμμετάσχουν στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού τραγουδιού.

 Η δράση αυτή θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να αναπτύξουν την αξία ευγενούς συναγωνισμού ,να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους ,να εκφράσουν και να αναδείξουν μέσω της μουσικής ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού τους.

Εκδηλώσεις Χριστούγεννα 2014 - Πρωτοχρονιά 2015

Αφίσα

Με σύνθημα Ολος ο Δήμος μια γιορτή, ξεκινάμε φέτος τις εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, Με το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Ελευθερίας, με το σχολείο του Αη Βασίλη στην Πλατεία Δασκαλογιάννη, που οργανώνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αθηνά Σπανάκη, με θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις, –όλες με ελεύθερη είσοδο- στις αίθουσες και τις Πλατείες, θα προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων σ’ ολόκληρο τον Δήμο. Ένα δένδρο ευχών και το παραδοσιακό καραβάκι, θα συμπληρώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα, ενώ το Χριστουγεννιάτικο Καραβάνι θα το μεταφέρει ταυτόχρονα στην ύπαιθρο με τη Φιλαρμονική, Ξυλοπόδαρους και Αη Βασίληδες

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο παραμυθένιο χωριό του Τεχνόπολις!

Οι γιορτινές εκδηλώσεις και παιδικές θεατρικές παραστάσεις στο Τεχνόπολις Χριστούγεννα ’14 – Πρωτοχρονιά ’15 στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Τεχνόπολις (με παιδικές θεατρικές παραστάσεις!)

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο ΖΟΟ

Mε ταχείς ρυθμούς  προετοιμάζεται η νέα θεματική έκθεση με τίτλο ΖΟΟ που θα παρουσιάσει το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου ξεκινώντας από την πό-λη μας. Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία ζητήθηκε από τους καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος σ' αυτήν να εκφράσουν αλλά και να εκφραστούν με την εικονογραφική τους επιτηδειότητα   τον εγκλεισμό η την ελευθερία  του άγριου η του ήμερου ζώου  και του ανθρώπου συμπεριλαμβανομένου. 

Έκθεση ζωγραφικής «Ιδιωτικά Τοπία» του Μανώλη Σαριδάκη

Την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015, παρουσιάζεται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης η ζωγραφική ενότητα: «Ιδιωτικά Τοπία», του Μανώλη Σαριδάκη.

Θεατρική παράσταση 'Εγώ, η Γωγώ'

Θεατρική παράσταση "Εγώ, η Γωγώ" με την Ε.Κωνσταντινίδου την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 στις 21:00 στο Κινηματοθέατρο Αστόρια.

10 χρόνια T-ball

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα «10 ΧΡΟΝΙΑ  ΙΣΤΟΡΙΑ T-ball» στις 10 Ιανουαρίου 2015 ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΟΑΣΗ»  θα κάνει παρουσίαση για ακόμα μια φορά μετά από αίτημα των  δημοτών της πόλης του Ηρακλείου για γνωριμία με τα T – ball  Greek  Games.

«Ο παππούς ο χρόνος …και οι σκανταλιές του Γενάρη… στα «Παραμύθια του Σαββάτου»!

Κι αφού μπήκε ο νέος χρόνος φουριόζος και με «παγωμένες » διαθέσεις , θα του πούμε χίλιες δυο ιστορίες τούτο το Σάββατο στις  10 του Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί…

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Θεϊκό Κόλπο – Svecenikova djeca

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Θεϊκό Κόλπο – Svecenikova djeca (2013, 93') τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Το Διήγημα της Τετάρτης με τη συγγραφέα Νίκη Τρουλλινού και τον φιλόλογο Αντώνη Καρτσάκη

Τόνους της χαμηλόφωνης ποίησης και πεζογραφίας του Αργύρη Χιόνη χαιρόμαστε την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού στο Διήγημα της Τετάρτης με την συγγραφέα Νίκη Τρουλλινού και το φιλόλογο Αντώνη Καρτσάκη. Όπως πάντα στις 7 το απόγευμα. Διαβάζουν: η Γεωργία Καρβουνάκη και ο Αντώνης Καρτσάκης. Σχολιάζετε εσείς. Σας περιμένουμε.

Μάνος Αλιγιζάκης Band

Ο Μάνος Αλιγιζάκης είναι πιανίστας, κλαρινετίστας και μηχανικός λογισμικού. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλλιθέα. Μαζί με τα προηγούμενα είναι επίσης μέλος των Salonumuz Klimalidir και κρητικός με καταγωγή από τα Χανιά.

Τα ντοκιμαντέρ Island Bus και Εξατμιζόμενα Σύνορα στον Κοινωνικό Χώρο

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ηράκλειο τα ντοκιμαντέρ Island Bus και Εξατμιζόμενα Σύνορα την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου στις 8μμ στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Φίλιππος Πλιάτσικας & B.B. Band

Ο Φ.Πλιάτσικας στο Νυν και Αεί το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 στις 23:00.

Η Τέχνη της Φωτογραφίας - 2ος Κύκλος Προβολών

Ο δεύτερος κύκλος προβολών για την Τέχνη της Φωτογραφίας (ΕΤ2, 1997), που οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, συνεχίζεται το ερχόμενο Σάββατο 17/1/2015 στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (ώρα έναρξης 11.00΄), πλαισιώνοντας την περιοδική έκθεση του Μουσείου Μπενάκη Κωνσταντίνος Μάνος | A GREEK PORTFOLIO |50 Χρόνια μετά.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Oh boy

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Oh boy (2012, 83’) τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Δωρεάν σεμινάριο με θέμα: «Πώς να Ξεκινήσετε και να Αναπτύξετε μια Υγιή Μικρομεσαία Επιχείρηση»

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και το  Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλούν στο ΔΩΡΕΑΝ Σεμινάριο με θέμα: «Πώς να Ξεκινήσετε και να Αναπτύξετε μια Υγιή Μικρομεσαία Επιχείρηση». Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, και ώρα 4.30, στο Επιμελητήριο  Ηρακλείου  (Κορωναίου 9).

Έκθεση ψηφιδωτού με θέμα: «Έλληνες ζωγράφοι 18ου, 19ου και 20ου αιώνα»

Mε τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί η ομαδική  έκθεση ψηφιδωτού που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ» από 19 Ιανουαρίου έως 31 Ιανουαρίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Το Εργαστήρι Ψηφιδωτού του Συλλόγου παρουσιάζει την έκθεση με θέμα «Έλληνες ζωγράφοι 18ου,  19ου  και 20 ου αιώνα». Την επιμέλεια της έκθεσης έχει  η εκπαιδεύτρια Άννα Μαλλιωτάκη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα, και οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι: καθημερινά 9:00 – 13:30 & 18:00 – 21:00, Σάββατο 9:00 – 13:30.

ΚΕΣΑΝ - Σειρά βιωματικών εργαστηρίων: 'Σχετίζομαι αλλά δεν εξαρτώμαι'

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, στο πλαίσιο υλοποίησης επιμορφωτικών σεμιναρίων, που αφορούν άξονες του Κοινωνικού Σχολείου και εντάσσονται στο θεματικό δίμηνο δράσεών μας (Ιανουάριος - Φεβρουάριος), με τίτλο:«Σχετίζομαι αλλά δεν Εξαρτώμαι», διοργανώνει σε συνεργασία με την υπεύθυνη συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ένα δεύτερο κύκλο έξι (6) προαιρετικών βιωματικών εργαστηρίων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 

ΚΕΣΑΝ - Μαθητικές προβολές κινηματογραφικών ταινιών

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, τις υπεύθυνες συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου,δωρεάν προβολές κινηματογραφικών ταινιών, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν την τέχνη ως καινοτόμο μέσο στην ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού του Νομού μας, σε ζητήματα που αφορούν την επικοινωνία, τις σχέσεις, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα.  

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία 'Οι γυναίκες του λεωφορείου 678'

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Οι γυναίκες του λεωφορείου 678 – 678 (2010, 100’) τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 στις 20:00 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Ομιλία με θέμα «ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ: ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ»

Το Κέντρο Ενημέρωσης και Συλλογής Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (Κ.Ε.Σ.ΟΠ.Α.) υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Σύλλογος Φίλων της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ «Αναγέννηση» διοργανώνουν ομιλία με θέμα : «ΟΜΦΑΛΙΟΣ ΛΩΡΟΣ : ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Ανδρόγεω, τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 στις 6:30 μ.μ.. Ομιλήτρια η Καθηγήτρια Αιματολογίας κα Ελένη Παπαδάκη.

«Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων» και «Πρόληψη της Γυναικείας Ακράτειας»

Ενημερωτική εκδήλωση με θέματα: «Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας και των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων» και «Πρόληψη της Γυναικείας Ακράτειας», με ομιλήτρια την Μαία κα Κρητσωτάκη Μαρίνα, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, στο Πολύκεντρο Προφήτη Ηλία, στις 10.00 π.μ..

Η εκδήλωση διοργανώνεται και πραγματοποιείται από το ΚΥ Αγ. Βαρβάρας και την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης, σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και το Κ.Η.Φ.Η. Προφήτη Ηλία ,στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος –Προσυμπτωματικού Ελέγχου- 2ος κύκλος ενημερώσεων και της Ολοκληρωμένης Πρωτοβάθμιας Γυναικολογικής Φροντίδας.

Το Διήγημα της Τετάρτης διαβάζει Τσίρκα

Με αφορμή την επέτειο θανάτου του Στρατή Τσίρκα σαν σήμερα, 27 Ιανουαρίου του 1985, το Διήγημα της Τετάρτης διαβάζει Τσίρκα και κουβεντιάζει για τη ζωή και το έργο του.

Η Βικελαία ταξιδέυει… στην Αφρική!!!

Η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» αυτή τη φορά θα ταξιδέψει στη Νιγηρία με το παραμύθι: «Ο ήλιος και το νερό». Ένα παραδοσιακό παραμύθι από την Αφρική. Μιλάει για ένα πολύτιμο αγαθό του κόσμου μας, που είναι το νερό. Με θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές και οπτικοακουστικό υλικό θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε και να κατανοήσουμε τον κύκλο του νερού.

ΚΕΣΑΝ - Μαθητικές προβολές κινηματογραφικών ταινιών

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, τις Υπεύθυνες συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, δωρεάν προβολές κινηματογραφικών ταινιών, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν την τέχνη ως καινοτόμο μέσο στην ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού του Νομού μας, σε ζητήματα που αφορούν στην επικοινωνία, τις σχέσεις, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα

 από 22 Ιανουαρίου έως 05 Μαρτίου 2015 κάθε Πέμπτη πρωί δύο προβολές στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου  

09:00 - 11:30 για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης & 12:00 - 13:30 για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε κάποια από τις ταινίες με τους μαθητές /το τμήμα σας, παρακαλούμε, συμπληρώστε την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής (κλικ εδώ) και αποστείλετέ την ηλεκτρονικά στο: kesan@her.forthnet.gr ή με fax στο: 2810.253.190 (ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου), τουλάχιστον μία (1) εβδομάδα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ημερομηνία προβολής της ταινίας.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: κ. Περακάκη Σοφία, Στέλεχος Πρόληψης.

2η προβολή

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015Μούκσιν (Mukhsin), Μαλαισία, 2006, 94΄

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Yasmin Ahmad. 

Πρωταγωνιστούν: Mohd Syafie Naswip, Sharifah Aryana, Salehuddin Abu Bakar. 

Υπόθεση: Η Όρκεντ είναι δέκα. Ο Μούκσιν είναι δώδεκα. Συναντιούνται σε μία σχολική αργία και σύντομα γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Μία τρυφερή ιστορία από την μακρινή Μαλαισία για τη φιλία και τον πρώτο έρωτα ανάμεσα σε ένα κορίτσι και ένα αγόρι.

Τα Ημισκούμπρια στο Ηράκλειο

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, τα ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ θα ανέβουν στο stage του CINE STUDIO, για μία και μοναδική συναυλία στο Ηράκλειο.
Καλούνται όλοι οι Ημίσκουμπρες, όλοι οι fans και όλοι οι λάτρεις της καλής μουσικής και της ποιοτικής σάτιρας, να δώσουν το παρών.

Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού από τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου, Αγκαλιά-ΖΩ

Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου,   Αγκαλιά-ΖΩ  σας προσκαλεί  σε ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού,   Παρασκευή 30 Ιανουαρίου  6.30 μμ  στο Ξενοδοχείο  ΑΣΤΟΡΙΑ,  Αίθουσα ΑΡΙΑΔΝΗ.

6ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου

Η Τοπική Επιτροπή Ηρακλείου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Π.Ε. σε συνεργασία με το europe direct της Περιφέρειας Κρήτης και το Ινστιτούτο Goethe Αθηνών διοργανώνουν για έκτη χρονιά το Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις  30, 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου για το κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν 9 (εννέα) γερμανόφωνες ταινίες, όλες με ελληνικούς υπότιτλους.

Προβολή της ταινίας 'Ο Εγωιστής Γίγαντας' από την ομάδα εθελοντών πολιτών του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Αριάδνη

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και η ομάδα εθελοντών πολιτών του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Αριάδνη παρουσιάζει την ταινία "Ο Εγωιστής Γίγαντας" της σκηνοθέτιδος Κλίο Μπάρναρντ. Η ταινία θα προβληθεί Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου (Μονής Αγκαράθου 9).

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE