inner image

Τιμή στον Έλληνα - 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου

Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου παρουσιάζει την έκθεση «ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ» συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην επέτειο των 400 ετών από τον θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

7ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής

Την Κυριακή 15/06 ξεκινάει στο Βενεράτο της Δημοτικής Ενότητας Παλιανής το 7ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του Δήμου Ηρακλείου, στο Πάρκο Γλυπτικής.

Το Συμπόσιο Γλυπτικής αποτελεί έναν θεσμό που ξεκίνησε το Καλοκαίρι του 2006 μετά από μια συνάντηση καλλιτεχνών από διάφορες χώρες, που αποφάσισαν να σμιλέψουν έργα στην πέτρα και να δωρίσουν τα γλυπτά αυτά στην περιοχή.

Παρουσίαση του έργου των ομάδων δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Κνωσού

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη δραστηριοποιείται σε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο παρέχοντας τρόπους έκφρασης και χώρους δημιουργίας για τους κάτοικους του προαστίου και όχι μόνο.

Maraveyas Ilegal live

Ο Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Ilegal), με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου του cd-ζωντανή ηχογράφηση μας προσκαλεί και φέτος όλους εμάς σε μια σειρά καλοκαιρινών εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα .
Στο Ηράκλειο την Τετάρτη 02 Ιουλίου στο Θέατρο Τεχνόπολις σε μια μοναδική συναυλιακή εμφάνιση με τη γνώριμη πλέον ενέργειά του Κωστή Μαραβέγια και τον ξεσηκωτικό του χαρακτήρα. Μια βραδιά με βασικό μήνυμα τη μουσική, τη χαρά και την ελπίδα.

Συναυλία με τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου

Έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014» με την  Μικτή Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου  την Τετάρτη  2 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκι» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα)  και ώρα 21:30.

Γιορτή Κρασιού στις Δαφνές

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί και φέτος η «Γιορτή Κρασιού» από 3 μέχρι και τις 13 Ιουλίου στις Δαφνές. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνών η οποία συμπληρώνει 38 χρόνια συνεχούς παρουσίας (1976-2013). Στόχος είναι η προβολή – στήριξη ενός από τα κύρια αγροτικά προϊόντα του τόπου μας, του κρασιού αλλά και η καλλιέργεια ευνοϊκής καταναλωτικής συνείδησης, η προβολή της κρητικής διατροφής και η διαφύλαξη της παράδοσης μας.

Παρουσίαση του βιβλίου «Ευρώ ή Δραχμή?» του Νίκου Χριστοδουλάκη

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης και οι εκδόσεις GUTENBERG σας προσκαλούν  στην παρουσίαση του βιβλίου: « Ευρώ ή Δραχμή?» του Νίκου Χριστοδουλάκη την Πέμπτη 03 Ιουλίου 2014,  Ώρα 19:30στην Αίθουσα «ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ»   ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

2η έκθεση Ανθοκομίας, Δενδροκομίας, Λαχανοκομίας και Βοτάνων και Βιβλίου

Η Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου διοργανώνει για 2η χρονιά «έκθεση Ανθοκομίας, Δενδροκομίας, Λαχανοκομίας και Βοτάνων και Βιβλίου» στο Πάρκο Γεωργιάδη από 3 έως 13 Ιουλίου. Πρόκειται για μια έκθεση θεσμό στο Ηράκλειο, και θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Συμμετέχουν ανθοκόμοι και δενδροκόμοι με λουλούδια-δέντρα-κηπευτικά-φάρμακα-λιπάσματα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και περισσότερο πράσινο στην πόλη μας.

EL GRECO - μυθοπλασίες

Η αγάπη μου για το μύθο και την ομορφιά των παραμυθιών, το μυστήριο του κάποτε σε συνδυασμό με κοινές καταστάσεις του σήμερα… Συνεχίζω τις ιστορίες μου και σας καλώ σ’ ένα καινούριο μύθο που δεν είναι παραμύθι. Λίγο παλαιότερα, στα χρόνια της μεγάλης δημιουργίας και των μεγάλων καλλιτεχνών, στην εποχή του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.

Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Νίκο Περάκη

Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Νίκο Περάκη, σε έργα Claude Debussy, Frederic Chopin, και Franz Schubert, θα πραγματοποιηθεί στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου το Σάββατο 05 Ιουλίου και ώρα 20.30 με Είσοδο Ελεύθερη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου.

Περσέας και Ανδρομέδα

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014»,  το Σάββατο 5 Ιουλίου, το Θέατρο Μορφές παρουσιάζει μια παράσταση, για μικρούς και μεγάλους  με τίτλο «Περσέας και Ανδρομέδα», στο κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ» και ώρα 21.30. Είσοδος 10€ και Φοιτητικό – Παιδικό 8€.

Φίλιππος Πλιάτσικας - Μπάμπης Στόκας ' Και το ταξίδι συνεχίζεται...' Καλοκαίρι 2014

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μπάμπης Στόκας αποφάσισαν εδώ και καιρό να ξανασυναντηθούν επί σκηνής. Μία πολυναμενόμενη συνάντηση. Ήδη έχουν χαρίσει πολλές ξεχωριστές βραδιές στο κοινό τους στην ελλάδα και στο εξωτερικό. Μία υπέροχη συνένωση αγαπημένων φίλων, μουσικών, ερμηνευτών, ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μπάμπης Στόκας θα βρίσκονται στο Ηράκλειο στο Θέατρο Τεχνόπολις στις 06 Ιουλίου στα πλαίσια της καλοκαιρινής τους περιοδείας σε όλη την Ελλάδα!

Το κτήνος στο φεγγάρι του Richard Kalinoski

Στο κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21.30  το Θέατρο Μορφές παρουσιαζει « ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ» του Richard Kalinoski με Είσοδο 10€ και Φοιτητικό- Παιδικό 8€.

«Τ»

Στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21.30  η Ερασιτεχνική Ομάδα Χορού «ΕΧΤΑΓΗ» παρουσιάζει το έργο «Τ» με Είσοδο Ελεύθερη.

ΠΟΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Στο κηποθέατρο  «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» και ώρα 21.30 πραγματοποιείται Μουσικοχορευτική Εκδήλωση από τον Σύλλογο Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου  με τίτλο «ΠΟΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» με Είσοδο Ελεύθερη.

«Οι Μουσικές της Κρήτης – 1η Παγκρήτια Συνάντηση» στο Ηράκλειο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γωνιών Μαλεβιζίου, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, οργανώνει στο Ηράκλειο, στις 7-8-9-10 Ιουλίου 2014, τετραήμερο εκδηλώσεων με τίτλο: «Οι Μουσικές της Κρήτης – 1η Παγκρήτια Συνάντηση».

Το τετραήμερο θα περιλαμβάνει στο πρώτο μέρος 32 ομιλίες από διακεκριμένους ερευνητές και στο δεύτερο μέρος συναυλίες από 20 συγκροτήματα, με 80 σημαντικούς καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής.

Συναυλία Άννα Βίσση & Αντώνης Ρέμος

Μια μουσική παράσταση για όλους !! ένα μουσικό φαινόμενο που αποτελεί πρόκληση για το κοινό.. Οι δύο κορυφαίοι ερμηνευτές η ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ και ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ έχουν κερδίσει την αγάπη του κόσμου από τα πρώτα τους βήματα, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες .

«ΠΝΕΙ»

Στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» και ώρα 21.30 το Χοροθέατρο «ΔΑΓΙΠΟΛΙΣ» παρουσιάζει την παράσταση σύγχρονου χορού «ΠΝΕΙ»  (Έχει Πνοή)

«Τ»

Στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21.30, η Ερασιτεχνική Ομάδα Χορού «ΕΧΤΑΓΗ» παρουσιάζει την 2η παράσταση του έργου «Τ» με Είσοδο Ελεύθερη.

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι «Σ΄ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΟΥΡΑΝΟ...»

Στο κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ» και ώρα 21.30  η Ένωση Φιλολόγων Ν.Η. και ο Δήμος Ηρακλείου οργανώνουν αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι με την συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατό του με τίτλο «Σ΄ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΟΥΡΑΝΟ...»  με Είσοδο Ελεύθερη.

Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου και Κουκλοθεάτρου

Το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά στο Ηράκλειο , το Φεστιβάλ Παιδικού Θεάτρου και Κουκλοθεάτρου, στο ανοιχτό θέατρο του "Τεχνόπολις" (Αμμουδάρα).Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις με θεατρικά σχήματα από τη Κρήτη την Αθήνα και από την Σερβία.

Μουσικό Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Τρίτη 08 Ιουλίου πραγματοποιείται  Μουσικό Αφιέρωμα στον Μάνο Λοϊζο από το Σύνδεσμο Διάσωσης Καλών Τεχνών την Τρίτη 08 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21.30 με Είσοδο Ελεύθερη

Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τις σχολές Κρητικών Χορών «Μαυρόκωστα»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Τρίτη 08 Ιουλίου πραγματοποιείται Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τις σχολές Κρητικών Χορών «Μαυρόκωστα» την Τρίτη 08 Ιουλίου 2014 στο Κηποθέατρο  «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»  και ώρα 21.30 με Είσοδο Ελεύθερη,στην συγκεκριμένη εκδήλωση αντί εισιτηρίου δεχόμαστε τρόφιμα  μακράς διαρκείας και φάρμακα, που δεν έχουν λήξει, τα οποία θα διατεθούν, από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου, και το Κοινωνικό Ιατρείο του Δικτύου Αλληλεγγύης  Ηρακλείου,  σε άπορους συμπολίτες μας.

H κωμωδία 'Κάψε το Σενάριο' στο Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Τετάρτη 09 Ιουλίου πραγματοποιείται στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» την Τετάρτη 09 Ιουλίου και ώρα 21:30 με Είσοδο 12€ και Προπώληση 10€,το “MIKRO THEATRO” παρουσιάζει την κωμωδία «ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ»

Συναυλία Του Μάνου Παπαδάκη «ΠΑΖΛ»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Τετάρτη 09 Ιουλίου πραγματοποιείται στο κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ» και ώρα 21:30 με Είσοδο Ελεύθερη, πραγματοποιείται Συναυλία του Μάνου Παπαδάκη με τίτλο «ΠΑΖΛ»

Θα ακουστούν τραγούδια από τη νέα του δουλειά και παλιές επιτυχίες.

Συναυλία με το μουσικό σύνολο «ΑΛΜΑ» «ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΝ»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Πέμπτη 10 Ιουλίου πραγματοποιείται στο κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30 με Είσοδο Ελεύθερη, Συναυλία από το μουσικό σύνολο «ΑΛΜΑ» με τίτλο «ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ»

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ “ΤΡΙΟ ΛΕ” KAI “ALAN DALON” «ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΩΤΗ ΣΤΟΥΣ VAYA CON DIOS…!!»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Πέμπτη 10 Ιουλίου πραγματοποιείται στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21:30 με Είσοδο 5€, πραγματοποιείται Συναυλία Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής.

Από τον Χιώτη στους Vaya con dios..!!

«Ο ΔΑΚΡΥΗΛΙΑΣ», μία παράσταση για παιδιά

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 πραγματοποιείται στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:30 με Είσοδο 5, μια παράσταση για Παιδιά με τίτλο «Ο ΔΑΚΡΥΗΛΙΑΣ»

«Ήτανε μια φορά… κι έμεινε για πάντα» Αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει σε συνεργασία με τις ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ τη μουσική παράσταση «Ήτανε μια φορά… κι έμεινε για πάντα», ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στον «Αρχάγγελο της Κρήτης» που χάραξε με τις ερμηνείες του τη μουσική αλλά και την πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

18 τραγουδιστές και μουσικοί θα παρουσιάσουν μια σκηνοθετημένη μουσική παράσταση γεμάτη μνήμες, με την ερμηνεία τραγουδιών του Ανωγειανού Ψαρονίκου, του Νίκου Ξυλούρη.

Παράσταση σύγχρονου χορού «COLLECTIVE CHOREOGRAPHY PROJECT-UNTITLED SERIES(#1&#2)»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Παρασκευή 11 Ιουλίου πραγματοποιείται στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:30 με Είσοδο 10€, Παράσταση Σύγχρονου Χορού «COLLECTIVE CHOREOGRAPHY PROJECT-UNTITLED SERIES(#1)».

Παράσταση Σύγχρονου Χορού «COLLECTIVE CHOREOGRAPHY PROJECT-UNTITLED SERIES(#3&#4)»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Σαββάτο 12 Ιουλίου πραγματοποιείται στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:30 με Είσοδο 10€, Παράσταση Σύγχρονου Χορού «COLLECTIVE CHOREOGRAPHY PROJECT-UNTITLED SERIES(#3)».

Μουσική βραδιά κλασικού και έντεχνου τραγουδιού με το φωνητικό σύνολο «TAKE 5»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 στην ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΜΑΡΚΟΥ και ώρα 21:30, το Φωνητικό Σύνολο «TAKE 5» παρουσιάζει Μουσική Βραδιά , Κλασικού και Έντεχνου Τραγουδιού, με Είσοδο Ελεύθερη.

 

H «ΜΗΔΕΙΑ» Του Ευριπίδη από τη θεατρική ομάδα καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 στο Κηποθέατρο «Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30 με Είσοδο 5€, η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει την τραγωδία «Μήδεια» του Ευριπίδη.

«Ο Μαγεμένος Αυλός», μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης παρουσιάζει για όλη την οικογένεια, τη θεατρική παράσταση «Ο Μαγεμένος Αυλός», με κοστούμια εποχής, βασισμένο στο ομώνυμο αριστούργημα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Ένα διαχρονικό, συμβολικό παραμύθι όπου κεντρικό του θέμα είναι η δύναμη της αγάπης, της αλήθειας, και η αναζήτηση των μεγάλων ιδανικών.

Συναυλία των Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Κότσιρα και Ρίτας Αντωνοπούλου

Μία μοναδική συναυλία των Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Κότσιρα και Ρίτας Αντωνοπούλου στο Τεχνόπολις τη Δευτέρα 14 Ιουλίου!  Μετά την εντυπωσιακή υποδοχή που συνάντησαν οι χειμερινές τους παραστάσεις, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Κότσιρας και η Ρίτα Αντωνοπούλου κατηφορίζουν στο Τεχνόπολις με όχημα την κοινή τους αισθητική, ανατρέχουν σε σημαντικά τραγούδια και δημιουργούς και παρουσιάζουν ανανεωμένο το προσωπικό τους ρεπερτόριο.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Το Θέατρο του Βορρά, για ένα ακόμα καλοκαίρι μετά τον Οδυσσεβάχ και τον Πήτερ Πάν, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα επιλέγοντας φετός σαν μαγικό σκηνικό του την ίδια τη ζωή και ανεβάζει  μία από τι πιο όμορφες  ιστορίες αγάπης, την  Πεντάμορφη και το  τέρας.

AMOR EST…Αγάπη είναι - Μια θεατρική παράσταση αφιέρωμα στην αγάπη!

Την Δευτέρα 14 Ιουλίου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση Αmor est ( Αγάπη είναι…).

Η παράσταση αντλεί το υλικό της από την ερωτική επιστολογραφία “ Γράμματα στον Ελικώνα’ της σπουδαίας Ρωσίδας ποιήτριας, Μαρίνας Τσβετάγιεβα.

Η παράσταση θα δοθεί στο Μικρό Κηποθέατρο, “Μ. Χατζιδάκις” (είσοδος από Λ. Πλαστήρα). Ώρα έναρξης 21.30.

«Στα χνάρια του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (1986)» του Λευτέρη Χαρωνίτη

Ο Δήμος Ηρακλείου ανοίγει με δυο ιστορικές ταινίες την εβδομάδα προβολών και συζητήσεων που είναι αφιερωμένη στην επέτειο συμπλήρωσης 400 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Μουσική Παράσταση του Συνόλου Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης «ΑΚΡΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ»

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΝΥΚΤΩΝ & ΤΟΞΟΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, με τίτλο «ΑΚΡΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ», θα πραγματοποιηθεί, την Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, στο «ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:30, με είσοδο 8€, το πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014»

«ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Τρίτη 15 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30 με  Είσοδο 5€, πραγματοποιείται  Μουσική Βραδιά  με την Χορωδία «ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ».

«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Τρίτη 15 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21:30 με  Είσοδο 18€  και Φοιτητικό – Μειωμένο 15€,  η HighWay Production – Λυκόφως  και το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου παρουσιάζουν την «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη.

Παράσταση από το Χορογραφικό Εργαστήρι «7+1 COMMUNITY DANCE»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Τρίτη 15 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο«ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:30 με  Είσοδο Ελεύθερη  πραγματοποιείται  Παράσταση  από το Χορογραφικό Εργαστήρι «7+1 COMMUNITY DANCE»

Φεστιβάλ Βιβλίου

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης –Π.Ε. Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Φεστιβάλ Βιβλίου και συγκεκριμένα από  16 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου στην πλατεία Ελευθερίας. Η έκθεση που θα λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ οργανώνεται από το  Σύλλογο Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών Ν. Ηρακλείου. Στη διάρκεια της θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις με μουσική, θέατρο, ενημερωτικές εσπερίδες. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Συναυλία αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι: «Με την Ελλάδα Καραβοκύρη»

Την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία χορωδιακής μουσικής με τίτλο «Με την Ελλάδα καραβοκύρη» στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι από τη Μικτή, Παιδική –Νεανική χορωδία της Περιφέρειας Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου. Δ/νση Λένα Χατζηγεωργίου, πιάνο: Νίκος Βλαζάκης. Είσοδος ελεύθερη.

H ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «EL GRECO»

Ολοκληρώνεται το Κινηματογραφικό  Αφιέρωμα  στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο  με την ταινία  του Γιάννη Σμαραγδή, «EL GRECO» που θα προβληθεί στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο  στις 21.30 με Ελεύθερη Είσοδο.

Μια παράσταση για παιδιά «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΌΖΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», το Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 στην Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:30 με Είσοδος 5€, παρουσιάζεται μια Παράσταση για Παιδιά από το θίασο «ΣΚΙΕΣ &ΓΕΛΙΑ» με τίτλο «Ο ΚΑΡΑΓΚΙΌΖΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ»

Συναυλία της φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014» θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας, στον Προαύλιο Χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου και ώρα 20.30.

Τραγούδια σε Στίχους που έγραψαν Φίλοι

Ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η «Μουσική Συντροφιά» του σας προσκαλούν σε μια βραδιά με … «Τραγούδια σε Στίχους που έγραψαν Φίλοι».

Συναυλία HAIG YAZDJIAN

Ο διεθνούς φήμης Αρμενοσύριος καλλιτέχνης, με την αισθαντική φωνή, τις ιδιαίτερες συνθέσεις και τον μοναδικό ήχο στο ούτι, θα μας ταξιδέψει στον κόσμο της world jazz μουσικής.

Η Κωμωδία« «ΣΕ ΘΕΛΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ» στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

Η Κωμωδία«

«ΣΕ ΘΕΛΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ»

σήμερα Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» στις 21.30.Είσοδος 12€

Μουσική βραδιά με… «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΦΙΛΟΙ»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014 στο Κηποθέατρο «Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21.30 ο Βαγγέλης Σαμαράκης και η «Μουσική Συντροφιά» σας προσκαλούν σε μια βραδιά με… «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΦΙΛΟΙ».

Είσοδος Ελεύθερη

FRANCES HA

FRANCES HA (2013), ΠΕΜΠΤΗ 17, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18, ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΙΟΥΛΙΟΣ , ΩΡΑ, 21:30

Η Κάρμεν Ρουγγέρη με «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ»στο Κηποθέατρο

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, και ώρα 21.30, η αγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει την παράσταση

«ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ» με Είσοδο 10€.

Εκδήλωση Ομάδων Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού

Εξαιρετικές χορογραφίες και πολλά καλοκαιρινά παιγνίδια συνθέτουν την εκδήλωση που για μια ακόμη φορά  η  Οργανωτική Επιτροπή των Ομάδων ΚΚΘ και ΚΠ  διοργανώνει  έξω από τη Λότζια την Παρασκευή 18 Ιουλίου  στις 20.30 και  αποτελεί τον προπομπό για το  4ο Κυνήγι Παραλίας, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Ιουλίου  στη Δημοτική πλαζ στον Καρτερό (ΑΚΤΗ).

Δήμος Αναστασιάδης - περιοδεία καλοκαίρι 2014

Έχοντας στις αποσκευές του τις sold out ζωντανές εμφανίσεις του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ενθουσίασαν χιλιάδες κόσμο και μια σειρά δισκογραφικών επιτυχιών («Μείνε δίπλα μου», «Βουτιά στο κενό», “Πάντα και παντού μαζί σου”, “Σ’ έχω ανάγκη”, "Με σένα πλάι μου", "Χτίσε μια γέφυρα", "Τώρα", "Ψέματα", "Τάσεις Καταστροφής", "Αντίθετη Τροχιά", "Αν μʼ αγαπάς", "Σε κάθε τέλος και μια αρχή", "Εσύ", "Μια προσευχή για να ʽρθεις", "3 λάθη", κ.α.), μας ταξιδεύει στις κρυφές του σκέψεις, στα αληθινά κομμάτια του εαυτού του αλλά και της παρέας του, που δεν είναι άλλη από όλους εμάς.

Μάθε για τη ψωρίαση, Ενημερώσου για το Καλυψώ

Το Σωματείο Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση ‘Καλυψώ’ πρόκειται να πραγματοποιήσει στο Ηράκλειο Κρήτης ενημερωτική δράση με τίτλο: ‘Μάθε για τη ψωρίαση, Ενημερώσου για το Καλυψώ’. Η δράση είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Δήμου Ηρακλείου, υποστηρίζεται από τις εταιρίες Janssen και Johnson+Johnson και έχει ως βασικό στόχο την ενημέρωση των πολιτών στα εξής θέματα:

Μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα «ΕΧΕΙ ΑΝΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΩΝΤΑ Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΓΚΑΛΗ»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», το Σάββατο 19 Ιουλίου 2014 στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ  ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:30 με  Είσοδος 5€, ο Γιώργος Γκερεδάκη και το «Μουσικό Πολύτροπο» παρουσιάζει ένα μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα με τίτλο «ΕΧΕΙ ΑΝΤΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΩΝΤΑ Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΓΚΑΛΗ»

«Το Θεριό του Ταύρου» από τη Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου

Το διαχρονικό θεατρικό έργο «Το Θεριό του Ταύρου» του σατιρικού συγγραφέα και πολιτικού ακτιβιστή Αζίζ Νεσίν παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα των Δημοσιογράφων Ηρακλείου της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) στο πλαίσιο του καλοκαιρινού Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου.

Έκθεση με εικόνες αγιογραφίας

Έκθεση με εικόνες αγιογραφίας του ιερέα ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΠΑΝΤΟΥΒΕΡΑΚΗ  (ενορία Προφήτη Ηλία)  θα φιλοξενηθεί από τις 19-07-2014 έως 23-07-2014 στην Πύλη Αγ. Γεωργίου (Πλ. Ελευθερίας). Η Έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 09:00 π.μ. έως 13:00 και από 18:00 έως 21:00.

 

         Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2014

«Οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2014, συνδιοργανώνονται με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και περιλαμβάνουν: *Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, *Τρείς θεατρικές παραστάσεις, η μία παιδική, *συναυλία αφιερωμένη στα 20 χρόνια βιολογικής απουσίας του Μάνου Χατζιδάκι, *αφιέρωμα στα 400 χρόνια βιολογικής απουσίας του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου «El Greco» με την προβολή μιας εξαιρετικής ταινίας για την ζωή του, *την απονομή επαίνων και χρηματικών βραβείων των μαθητών που αρίστευσαν, *απονομή επαίνων στους φοιτητές που εισήχθησαν πέρσι στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, *έκθεση με πολύ ενδιαφέροντα εκθέματα εκείνων που συμμετείχαν στα φετινά επιμορφωτικά προγράμματα. *Επίσης θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των επιμορφωτικών τμημάτων παραδοσιακών χορών-παραδοσιακών μουσικών οργάνων λύρας και μαντολίνου και του τμήματος κιθάρας *και η απονομή βεβαιώσεων παρακολούθησης, όσων συμμετείχαν στα 25 επιμορφωτικά τμήματα της περιόδου 2013-2014, *καθώς επίσης θα λειτουργεί όλες τις ημέρες και έκθεση βιβλίου, με όλες τις νέες εκδόσεις. *Τέλος θα πραγματοποιηθεί  και η καθιερωμένη κρητική βραδιά.

Βραδιά Μουσικής Δωματίου στην Πύλη Βηθλεέμ

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014 στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:30,θα πραγματοποιηθεί Βραδιά Μουσικής Δωματίου με το «DUO NOCTURNE» Είσοδος Ελεύθερη

Δήμητρα Γαλάνη «Αλλιώς» Καλοκαίρι 2014 Live

Φέτος το καλοκαίρι θα έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσουμε την Δήμητρα Γαλάνη σε ανοιχτούς χώρους, να ακούσουμε όλα τα τραγούδια της, αυτά που ήδη γνωρίζουμε και αυτά που αγαπάει η ίδια και παρουσιάζει αλλιώς.. Η περιοδεία της θα έχει τον γενικό τίτλο «Αλλιώς» όπως και ο νέος της δίσκος που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ και το Κουαρτέτο Κρητικής Μουσικής

Ο Βασίλης Σταυρακάκης, η φωνή του γλεντιού μας, έρχεται στο Θέατρο των Αγρών με συνταξιδιώτη τον Στέλιο Πετράκη στη λύρα και τους δεξιοτέχνες της κρητικής μουσικής Αντώνη Σταυρακάκη, Θανάση Μαυρόκωστα και Γιώργο Σταυρακάκη οι οποίοι αποτελούν και το Κουαρτέτο Κρητικής Μουσικής.

«ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ» - Συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014 στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ» και ώρα 21:30,θα πραγματοποιηθεί  Συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου με τίτλο «ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ». Είσοδος 14€, Προπώληση 12€.

GLORIA

GLORIA     (2013),  ΔΕΥΤΕΡΑ 21, ΤΡΙΤΗ 22, ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΣ , ΩΡΑ, 21:30

H Αγγελική Νικολούλη παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «Θάνατος με χείλη κόκκινα»

Το Public Ηρακλείου Κρήτης σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά την Αγγελική Νικολούλη την Τρίτη 22 Ιουλίου στις 19.00, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «Θάνατος με χείλη κόκκινα» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Η συγγραφέας θα περιμένει τους αναγνώστες για να συνομιλήσει μαζί τους και να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

Ο θεατρικός μονόλογος «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗ» στο «Μ. Χατζιδάκης»

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει τον Θεατρικό μονόλογο «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗ» της Γεωργίας Σκοπούλη με την Μαρινέλλα Βλαχάκη από την Εταιρεία Τέχνης «ΒΙΟΛΕΤΤΑ» την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30, Είσοδος 7€.

Θεατρική ομάδα «Ιυττός» - «Δεσποινίς Μαργαρίτα»

θεατρική παράσταση "Δεσποινίς Μαργαρίτα" του Ρομπέρτο Ατάυντε από τη Θεατρική Ομάδα Ιυττός την Τετάρτη 23 Ιουλίου και ώρα 21:30 στο Θέατρο Πύλης Βηθλεέμ.

Οι «κουτσούνες» τις γιαγιάς - Εργαστήρι παραδοσιακής κούκλας

O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννου στα πλαίσια της προσπάθειας να αναβιώσει τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, διοργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη  στην κατασκευή «Κουτσούνας» (κούκλας). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 7:00 το βράδυ στον χώρο του συλλόγου μας στην οδό Ταντάλου & Γαζίου.

Συναυλία αγάπης της «Ροδαυγής»

Ο σύλλογος γονέων, κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Ροδαυγή» οργανώνει συναυλία αγάπης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουλίου στις 21:30 στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζηδάκις». Ο Λεωνίδας Μαριδάκης και η Banda me Renda θα μας ταξιδέψουν στο ελληνικό τραγούδι, από το ρεμπέτικο στο έντεχνο κι από το δημοτικό στο κρητικό. Στη συναυλία συμμετέχουν ο Μάνος Παπαδάκης με την Κορίνα Λεγάκη και η χορωδία της «Ροδαυγής». Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υλοποιηθεί εικαστικό δρώμενο επί σκηνής, «Το δέντρο των ευχών».

‘’ΑΣΚΗΤΙΚΗ’’ του Ν. Καζαντζάκη

Μια μοναδική παράσταση,  ένα ξεχωριστό έργο,  ‘’ΑΣΚΗΤΙΚΗ’’ του Ν. Καζαντζάκη.  Έρχεται η  επιτυχημένη θεατρική  παράσταση, μετά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο Ηράκλειο. Την Τετάρτη  23 & Πέμπτη 24    Ιουλίου  στο   ΘΕΑΤΡΟ  ΄΄ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΄΄   .  Α Σ Κ Η ΤΙ Κ Η   του  Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ (φιλοσοφικό έργο σε θεατρική μορφή)

Μαθητές - Γονείς εν δράσει

Διήμερο, θεματικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για γονείς και μαθητές διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου. Για φέτος, το διήμερο εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί 23 & 24 Ιούλη 2014 στο Πάρκο Γεωργιάδη και θα είναι αφιερωμένο :

Η 1η μέρα ενάντια στα ναρκωτικά και όλες τις εξαρτήσεις, με σύνθημα : «Στόχος μου η ζωή….και όχι η ζωή μου στόχος!»

Η 2η μέρα για το Νέο Λύκειο/αξιολόγηση/τράπεζα θεμάτων/μαθητεία ΕΠΑΛ, με σύνθημα : «νέοι φραγμοί στη μόρφωση των νέων, νέα βάσανα για τους γονείς. ΤΩΡΑ μόρφωση, ζωή, δουλειά με δικαιώματα»

«Η ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» του Ρομπέρτο Αταϋντε

Η Θεατρική Ομάδα «ΙΥΤΤΟΣ» παρουσιάζει το έργο «Η ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ»

του Ρομπέρτο Αταϋντε, την Τετάρτη 23 Ιουλίου στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:30, με Είσοδο 10€.

Συναυλία με τον Λεωνίδα Μαριδάκη και την BANDA ME RENTA

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Τετάρτη 23 Ιουλίου πραγματοποιείται στο κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30 με Είσοδο 5€, Συναυλία με το Λεωνίδα Μαριδάκη και την BANDA ME RENTA

Γιώργος και Νίκος Στρατάκης

Τα αδέλφια που ξέρουν τι θα πει κρητικό γλέντι έρχονται στο Θέατρο των Αγρών για να χορέψουμε μαζί τους και να τραγουδήσουμε δημιουργήματα τους που δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα στην κρητική μουσική.

ΝΕΜΠΡΑΣΚΑ | NEBRASKA

ΝΕΜΠΡΑΣΚΑ | NEBRASKA (2013), ΠΕΜΠΤΗ 24, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25, ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΛΙΟΣ , ΩΡΑ, 21:30

«Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεώργιου Βιζυηνού

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Πέμπτη 24 Ιουλίου στο κηποθέατρο «M. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30 το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ παρουσιάζει «ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ» του Γεωργίου Βιζυηνού σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, με Είσοδο 10€.

«ΩΧ… ΗΛΕΚΤΡΑ» με τον Πέτρο Φιλιππίδη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21:30 παρουσιάζεται η παρωδία «Ωχ… ΗΛΕΚΤΡΑ» του Αλέξη Καλλίτση με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Θέατρο για παιδιά «ΦΟΥΤΟΥΡΙΑ»

Η διεθνής ομάδα HIPPO παρουσιάζει, ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας, βασισμένο σε νουβέλα του Νίκου Τσιώτσου με τίτλο «Φουτουρία», στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014 και ώρα 21.30 με Είσοδο 5€.

Υακίνθεια 2014 - «Οι ήρωες του Ερωτόκριτου»

Για δέκατη έβδομη χρονιά και για δύο ημέρες, την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 Ιουλίου, τα Υακίνθεια συνδιαλέγονται με τις τέχνες και τα γράμματα για να παράξουν πολιτισμό, στα 1260 υψόμετρο του Άγιου Υάκινθου, στα Ανώγεια.

Οι «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του Αριστοφάνη στο κηποθέατρο 'Μ.Χατζιδάκης'

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Παρασκευή 25 Ιουλίου στο κηποθέατρο «M. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30, το ΘΕΑΤΡΟ OMMA ΣΤΟΥΝΤΙΟ και το ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ παρουσιάζουν την κωμωδία «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του Αριστοφάνη με Είσοδο 9€

Συναυλία Γιώργος Νταλάρας 'Μικρή Πατρίδα'

Μετά την μεγάλη επιτυχία των συναυλιών «Δυο Πιάνα, Μια Φωνή» το χειμώνα στην Κύπρο και σε επιλεγμένες μουσικές σκηνές στην Ελλάδα, ο Γιώργος Νταλάρας με τον Γιώργο Ανδρέου ξεκινάνε μια σειρά καλοκαιρινών συναυλιών. Μαζί τους μια νέα ενδιαφέρουσα φωνή, η Ευτυχία Μητρίτσα, η οποία είναι και μουσικός, πιάνο και ακορντεόν, που ξέρει να “τα λέει” τα λαϊκά, τα έντεχνα και τα παραδοσιακά, ενώ συγχρόνως να παραμένει παιδί της εποχής της.

«Φιλντισένια ήσαν τα μάτια της …» από το μουσικοσυνθέτη και ερμηνευτή Ανδρέα Α. Αρτέμη

Ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης κι ερμηνευτής Ανδρέας Α. Αρτέμης παρουσιάζει το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 και ώρα 21.30 στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» το μουσικό του έργο:

“Φιλντισένια ήσαν τα μάτια της…”

«12η ΝΥΧΤΑ» ΤΟΥ W. SHAKESPEARE ΑΠΟ ΤΟ ΘΙΑΣΟ «ΣΧΗΜΑ 7»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 στο Κηποθέατρο «Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30 ο Θίασος «ΣΧΗΜΑ 7» παρουσιάζει την κωμωδία (για μικρά και μεγάλα παιδιά), «12η ΝΥΧΤΑ» του W. Shakespeare.

Είσοδος 7€, Ανεργοι- Πολύτεκνοι- AMEA 5€.

Συναυλία με τη Ναυσικά

Ένα μουσικό ταξίδι στο Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, με πόπ μουσική και μπαλάντες, αλλά και δικά της τραγούδια, θα μας παρουσιάσει η Ναυσικά, μια καταξιωμένη στο χώρο της, τραγουδίστρια που ζει και εργάζεται, εδώ και επτά χρόνια στη Νέα Υόρκη, το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 στο κηποθέατρο «Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21.30 με Είσοδο 8€ (Από τα έσοδα θα ενισχυθεί ο στόχος για ίδρυση του Παιδικού Χωριού SOS  Κρήτης, στο Ηράκλειο).

ΕΛΑΧΙΣΤΗ | DIMINISHED

ΕΛΑΧΙΣΤΗ (DVD) | DIMINISHED, Κυριακή 27 ΙΟΥΛΙΟΣ, ΩΡΑ,  21:30

4ο Κυνήγι Παραλίας από τους Χοιροκίνητους

4ο Κυνήγι Παραλίας από τους Χοιροκίνητους την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 στη Δημοτική Παραλία Καρτερού

ΡΑΥΚΕΙΑ 2014

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Μύρωνα οργανώνει και φέτος  τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του «ΡΑΥΚΕΙΑ 2014» από 27 Ιουλίου έως και 8 Αυγούστου 2014.

«STRING QUARTET EVENOS» από το Κουαρτέτο Εγχόρδων «EVENOS»

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων «EVENOS» την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 και ώρα 21.30 στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ», παρουσιάζει ένα πρόγραμμα Μουσικής Δωματίου με τίτλο «STRING QUARTET EVENOS» με Είσοδο 5€.

Συναυλία με τη Νατάσα Θεοδωρίδου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Κυριακή 27 Ιουλίου στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21:30 πραγματοποιείται Συναυλία με την Νατάσα Θεοδωρίδου. Είσοδος 15€ 

ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ | WADJDA

ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ | WADJDA (2013), ΔΕΥΤΕΡΑ 28, ΤΡΙΤΗ 29 ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΣ , ΩΡΑ, 21:30

Συναυλία με τον Κωστή Αβυσσινό και την Λιζέτα Καλημέρη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 πραγματοποιείται στο Κηποθέατρο    «Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:30, Συναυλία με τον Κωστή Αβυσσινό και την Λιζέτα Καλημέρη. Είσοδος 7€.

«ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ» με τον Γιάννη Μπέζο

Η Gingerale Productions & Υπέρ-θεαμάτων παραγωγές παρουσιάζει την κωμωδία του Νικολάϊ Γκόγκολ «ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ» με τον Γιάννη Μπέζο την Δευτέρα 28, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21.30 με Είσοδο 18€, Φοιτητικό- Πολυτέκνων-Μαθητικό 15€και Παιδικό και Ανέργων 12€

Παιδικό Θέατρο «Περπατώ εις το δάσος»

Η Θεατρική ομάδα "ΟΙ ΑΛΛΟΙ"  την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014  και ώρα 21.30 στο Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» παρουσιάζει την Θεατρική παράσταση για παιδιά  "Περπατώ εις το δάσος" της Στέλλας Μιχαηλίδου σε σκηνοθεσία Νίκης Παπαδάκη με Είσοδο 5€

PEER GYNT, no man’s land

Η θεατρική ομάδα «The 3rd person theatre group»  μετά τη διάκρισή της με τη διεθνή υποτροφία Ibsen Scholarship 2013 από το θεσμό του Ibsen Awards στη Νορβηγία παρουσιάζει την παράσταση PEER GYNT, no man’s land, Δευτέρα 28 Ιουλίου στο Θεατρο Τεχνόπολις

«Συναυλία-αφιέρωμα στο Μ. Χατζιδάκι από το 'Νόστιμον Ήμαρ'»

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί «Συναυλία αφιερωμένη στα 20 χρόνια απουσίας του Μάνου Χατζιδάκι» την Δευτέρα 28 Ιουλίου  και ώρα 21.30, στο πάρκο «Κάτω Κνωσού» (οικισμός Μακρύ τοίχου).

Βραδιές Jazz στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με δυο βραδιές στους ρυθμούς της διεθνούς jazz και blues μουσικής σκηνής συνεχίζεται ο κύκλος καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με την εμφάνιση των μουσικών σχημάτων Soren Lyng Hansen-Άλκης Καλούμενος και Μιχάλης Λαμπράκης & Jazzoo, την Τετάρτη 16 και 30 Ιουλίου 2014, ώρα 21.00 αντίστοιχα.

Η Αυτού Μεγαλειότης ο Έλλην Μετανάστης - 1η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την υλοποίηση μιας τολμηρής ιδέας που για πρώτη φορά θα λάβει χώρα στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Κρήτη, στην πόλη του Ηράκλειου, στις 30 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2014 και ώρα 7.30
Θα πραγματοποιηθεί έκθεση παλιού φωτογραφικού και ιστορικού υλικού που αφορά τον έλληνα της διασποράς από πολλές χώρες, Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Χαβάη κ.λ.π. Πολλές από αυτές ξεπερνούν σε παλαιότητα τον ένα αιώνα!

Συναυλία Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Με το πέρας της «χειμέριας νάρκης» και της ενασχόλησής του με τη δημιουργία του καινούργιου του δίσκου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επανέρχεται ξανά φέτος το καλοκαίρι με νέα δομή και με ελαφρώς ανανεωμένο μουσικό σχήμα εντάσσοντας στο πρόγραμμα των παραστάσεών του μερικά από τα νέα τραγούδια του δίσκου που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι.

Προβολή της ταινίας 'Μικρά Αγγλία'

Προβολή της ταινίας "Μικρά Αγγλία" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη Κνωσού την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 στις 20:30 στο 19ο Δημοτικό Σχολείο.

Το διδασκαλείο παραδοσιακού χορού & μουσικής «ΧΟΡΩΔΕΙΟΝ» παρουσιάζει τα «ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΟΜΠΛΙΑ»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014 στο Κηποθέατρο «Μ.ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21.30 Το Διδασκαλείο Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής «ΧΟΡΩΔΕΙΟΝ» παρουσιάζει τα «ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΟΜΠΛΙΑ» με Είσοδο 5€.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE