inner image

2ο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και μετά την επιτυχία του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ Τραγουδιού που έγινε στην πόλη μας, ο Δήμος Ηρακλείου και  το Κέντρο Ειδικών Παιδιών Άγιος Σπυρίδων προσκαλεί  παιδιά ηλικίας από 5 έως και 18 ετών να συμμετάσχουν στο 2ο Φεστιβάλ Παιδικού τραγουδιού.

 Η δράση αυτή θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά να αναπτύξουν την αξία ευγενούς συναγωνισμού ,να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους ,να εκφράσουν και να αναδείξουν μέσω της μουσικής ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού τους.

«CAVEMAN» του Rob Becker

Ο CAVEMAN συνεχίζεται για 8ο χρονιά   με   τον Γιώργο Παρτσαλάκη που   διαθέτει ιδιαίτερο κωμικό εκτόπισμα στη σκηνήΠρώτος σταθμός του νέου  Caveman είναι το κινηματοθέατρο Αστόρια Cyta, στο οποίο ο Γιώργος Παρτσαλάκης κάνει την παρθενική του εμφάνιση στον αγαπημένο ρόλο κοινού και κριτικών την Παρασκευή 31/10, το Σαββάτο 1/11 και την Κυριακή 2/11  (εισιτήριο 15 Ευρώ) .

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου για δυο βραδιές στο Ηράκλειο

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μετά τις δυο συναυλίες στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, όπου τραγούδησε Μίκη Θεοδωράκη κάνοντας 10.000 θεατές να δακρύσουν από συγκίνηση, αυτός ο αιώνια ορκισμένος έφηβος έρχεται για δυο βραδιές την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και Σάββατο 1 Νοεμβρίου, στην νέα μουσική σκηνή «Νυν & Αεί Live» στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 17, παραπλεύρως του παλιού μηχανολογικού.

Σεμινάριο «Η Προσωποκεντρική Προσέγγιση στη Διδασκαλία και τη Μάθηση»

Το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Κ.Δ.Β.Μ. της EMPLOY υλοποιεί επιμορφωτικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο 1 & 2 Νοεμβρίου αναφορικά με , Η Προσωποκεντρική Προσέγγιση στη Διδασκαλία και τη Μάθηση, 1 Νοεμβρίου 2014 | ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΚΡΕΒΑΤΙ, του Μανώλη Κορρέ από το Σύλλογο Μικρασιατών ‘’Ο Άγιος Πολύκαρπος’’

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ηρακλείου ‘’Ο Άγιος Πολύκαρπος’’ στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του αποφάσισε την δημιουργία θεατρικής ομάδας. Μια παρέα μικρών και μεγάλων παιδιών με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Πάνου Ιωαννίδη ανέλαβαν να υλοποιήσουν το εγχείρημα.

 

Διάλεξαν ένα έργο επίκαιρο αν και γράφτηκε πριν από 35 χρόνια. Ένα έργο που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Ένα έργο που κρατά το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος με τις συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων.

‘Ευ Ζω με τον καρκίνο’ - Μουσική εκδήλωση με τον διακεκριμένο σολίστα Μιχάλη Κονταξάκη

Ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός στην πόλη μας. Για πρώτη φορά ο διεθνώς διακεκριμένος  σολίστας Μιχάλης Κονταξάκης θα δώσει ρεσιτάλ κιθάρας στον τόπο καταγωγής του. Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 1η Νοεμβρίου στις 20:30 στο  Αμφιθέατρο ‘Μαρία Μανασσάκη’ (Φοιτητικό Κέντρο, Βούτες, τηλ. 2810-394883). Ο διακεκριμένος κιθαρίστας Μιχάλης Κονταξάκης θα ερμηνεύσει έργα από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική των συνθετών : A.Barrios, M.M.Ponce, L.Brouwer, A.Piazzolla, I.Albéniz, J.Turina και J.Rodrigo

Εκδήλωση - γιορτή για τον μητρικό θηλασμό

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Εθελοντικό Δίκτυο των Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας, διοργανώνει μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό.

Σεμινάριο «Οργάνωση και Διαχείριση Σχολικής Τάξης: χώρος - κλίμα - σχέσεις»

Το πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Κ.Δ.Β.Μ. της EMPLOY υλοποιεί επιμορφωτικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο 1 & 2 Νοεμβρίου αναφορικά με, Οργάνωση και Διαχείριση Σχολικής Τάξης: χώρος - κλίμα - σχέσεις, 2 Νοεμβρίου 2014 | ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Commun AID: Ενδυνάμωση της ικανότητας των μεταναστριών οικιακών βοηθών να αντιμετωπίσουν τη σεξουαλική βία μέσα από κοινοτικά εστιασμένες παρεμβάσεις

Το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (ΕΥΟΑ) του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Κρήτης και η Ομάδα του έργου Commun AID σας προσκαλεί στο τελικό περιφερειακό διήμερο σεμινάριο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος: “ Commun AID: Ενδυνάμωση της ικανότητας των μεταναστριών οικιακών βοηθών να αντιμετωπίσουν τη σεξουαλική βία μέσα από κοινοτικά εστιασμένες παρεμβάσεις» το οποίο θα διεξαχθεί στις 6 & 7 Νοεμβρίου του 2014, στο αμφιθέατρο Κ 28 του ΤΕΙ, στην πόλη του Ηρακλείου.

Το σεμινάριο αυτό επιδιώκει να δώσει τη δυνατότητα σε επιστήμονες, ερευνητές, σύμβουλους, σχεδιαστές πολιτικής και σε αρμόδιους φορείς να συζητήσουν τα πρόσφατα ευρήματα του έργου και να διερευνήσουν ενδελεχώς το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης που υφίστανται οι μετανάστριες οικιακοί βοηθοί  στον χώρο εργασίας τους, σε διαφορετικέ  χώρες της Ε.Ε. Παράλληλα στοχεύει σε μια βασική εκτίμηση του φαινομένου, στην εκπόνηση κατευθυντηρίων οδηγιών και στο σχεδιασμό  πολιτικών και παρεμβάσεων οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μεταναστριών οικιακών βοηθών. 

Θα συμπεριληφθούν κεντρικές ομιλίες από εμπειρογνώμονες διεθνούς κύρους, και εργαστήρια (workshops) διοργανωμένα από τους συνεργάτες του έργου.  https://ww.teicrete.gr/communaid/

Στάθης Αγγελόπουλος Live!

Την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, φιλοξενούμενος μας για 2 μοναδικές εμφανίσεις, ο Στάθης Αγγελόπουλος!

Συναυλία Μωρά στη Φωτιά!

Ένα απ΄ τα ιστορικότερα και πιο επιδραστικά συγκροτήματα από τα ΄80ς τα 'Μωρά στη Φωτιά' εδώ και 20 χρόνια παραμένουν πιστοί στον αυθεντικό ροκ ήχο,με τη δική τους ταυτότητα που συνδέει το funk με το punk, τη jazz με το rock n΄roll και όλα αυτά με τον ιδιαίτερο,κοινωνικό,ελληνικό στίχο.

Παρουσίαση πιλοτικού προγράμματος πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας.

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους της 4ης, 5ης & 9ης Περιφέρειας ν. Ηρακλείου παρουσιάζουν την πρώτη φάση πιλοτικού προγράμματος πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας, το οποίο υλοποιήθηκε από εκπαιδευτικούς των τριών σχολικών περιφερειών κατά το έτος 2013 - 2014, σε 10 τμήματα 7 δημοτικών σχολείων του ν. Ηρακλείου.

Ο Νίκος Ζωιδάκης στη μουσική σκηνή Μύλος

Από τις μεγαλύτερες φωνές στις μέρες μας στο κρητικό τραγούδι...
Την Δευτέρα 10.11.2014 σας περιμένουμε στη μουσική σκηνή Μύλος για να περάσουμε μια υπέροχη και αξέχαστη κρητική και όχι μόνο, βραδιά...
Γιατί πρέπει να τιμάμε και λίγο τις παραδόσεις μας...
Η βραδιά θα έχει πολύ κέφι, ποτό και χορό...

Εκδήλωση για τις εξαρτήσεις και τους τρόπους προσέγγισης των χρηστών

Το Σωματείο Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων  Ν.Ηρακλείου σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ διοργανώνει συνάντηση με θέμα την ενημέρωση για τις εξαρτήσεις και τους τρόπους προσέγγισης και αντιμετώπισης των χρηστών μέσα στο χώρο του φαρμακείου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού. Μετά την ενημέρωση θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το "Φαγητό με την αγάπη μας" είναι πάντα ευπρόσδεκτα.



Βιωματικά σεμινάρια: 'Βήματα για τη ζωή'

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα (17ο, 24ο, 28ο και 46ο Νηπιαγωγείο) και το Σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα", διοργανώνουν κύκλο Βιωματικών Σεμιναρίων για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας, με θέμα: "Βήματα για τη ζωή".
 

 

Συναυλία με το συγκρότημα ΑΛΜΑ

Το συγκρότημα Alma ( Άλμα ) δημιουργήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το Φλεβάρη του 2010 και από τότε ως και σήμερα συνεχίζει δημιουργικά την παρουσία του στα μουσικά δρώμενα της Κρήτης.

Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, οι δομές  «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» της Κοινωφελούς Δημοτικής  Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου, οργανώνουν τη δράση: «Προσφέροντας στην Κοινότητα».

Η δράση θα περιλαμβάνει  δωρεάν μέτρηση σακχάρου αίματος, αρτηριακής πίεσης και οξυγόνου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο και θα λάβει χώρο στις εξής  περιοχές:

  • Ηράκλειο: Πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Αγίας Αικατερίνης και στο χωριό Δαφνές.
  • Δημοτική ενότητα Αλικαρνασσού: Στον προαύλιο χώρο του ιερού Ναού του Αγίου  Νικολάου.
  • Δημοτική Ενότητα Παλιανής: Στα χωριά, Βενεράτο, Σίβα και Κεράσια.
  • Δημοτική Ενότητα Γοργολαΐνη: Στα χωριά Κάτω Ασίτες, Άγιος Μύρωνας και   Σταυράκια.
  • Δημοτική Ενότητα Τεμένους: Στα χωριά Κυπαρίσσι, Ρουκάνι, Καλού, Μαλάδες και  Τσαγκαράκι.

Συνέδριο Ελληνική Φιλολογία - Μνήμη Στυλιανού Αλεξίου

Τιμώντας τον αρχαιολόγο αλλά κυρίως τον φιλόλογο και συστηματικό εκδότη σημαντικών έργων της ελληνικής φιλολογίας, έναν χρόνο μετά το θάνατό του, το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ) συνδιοργανώνουν το Συνέδριο Ελληνική Λογοτεχνία Μνήμη Στυλιανού Αλεξίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 14.11.2014 στο Ηράκλειο (Αίθουσα Καστελλάκη, ΕΒΕΗ) και στις 15-16.11.2014 στο Ρέθυμνο (Σπίτι του Πολιτισμού).

Θεατρική παράσταση ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ του Ζάν Ζενέ

Η  Σχολή Θεάτρου ΟΜΜΑ  ΣΤΟΥΝΤΙΟ παρουσιάζει  στο Χώρο Γνώσης και Πράξης " Καλλιγνωσία ": Αθηνάς 5, Τηλ 2811759799 / 6943299295(πίσω από το 3ο Λύκειο), τη θεατρική παράσταση: ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ του Ζάν Ζενέ

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΙΛΙ - Γιώτα Νέγκα και Θέμης Καραμουρατίδης

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου η Γιώτα Νέγκα και ο Θέμης Καραμουρατίδης παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΦΙΛΙ μαζί με επιτυχίες της Ελληνικής Μουσικής Σκηνής.

Κωνσταντίνος Μάνος - A GREEK PORTFOLIO - 50 Χρόνια μετά

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών ολοκληρώνει τον κύκλο των περιοδικών της εκθέσεων για το έτος 2014 με μία νοσταλγική έκθεση του Μουσείου Μπενάκη με τίτλο Κωνσταντίνος Μάνος | A GREEK PORTFOLIO |50 Χρόνια μετά. Την έκθεση επιμελήθηκε, τον περασμένο χρόνο, ο Γιάννης Δήμου. Με άξονα τη δημιουργική συνεργασία του Ιστορικού Μουσείου με το Μουσείο Μπενάκη, η παρούσα έκθεση διαδέχεται την περιοδική έκθεση Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης στο πλαίσιο του εορτασμού του Έτους Γκρέκο (2014). Η έκθεση εγκαθίσταται στο Μουσείο Μπενάκη και θα εγκαινιαστεί στην οδό Πειραιώς στις 20 Νοεμβρίου 2014.

Εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνειου την Κυριακή 16 Νοέμβρη και ώρα 6:00μμ στη Δημοτική αίθουσα “ΑΝΔΡΟΓΕΩ”.

Στηρίζουμε τα παιδιά μας, που με υποδειγματική ωριμότητα αγωνίζονται διεκδικώντας το μέλλον τους!
Για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει. Που λένε όχι στο ‘νέο σχολείο’ των αποκλεισμών, της φτώχειας και του υποσιτισμού. Σήμερα είναι πιο επίκαιρος από ποτέ ο δρόμος του Νοέμβρη: εργάτες - αγρότες - δάσκαλοι - μαθητές και φοιτητές, κοινός αγώνας για παιδεία και κοινωνία στο μπόι των ονείρων μας.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΜΕΛΙ – MIELE

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΜΕΛΙ – MIELE (2013, 96’) τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Παρουσίαση του ψηφιακού δίσκου 'Ερωτόκριτος. Του δίσκου τα γυρίσματα'

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών σας προσκαλεί σήμερα, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014, ώρα 19.00 στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στην παρουσίαση της ψηφιακής μορφής του έργου του Βιτσέντζου Κορνάρου Ερωτόκριτος από τους Dia M. L. Philippides, καθηγήτρια έρευνας στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Boston College (USA), και David Holton, ομότιμο καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Victoria Hislop 'Η Ανατολή'

Οι εκδόσεις διόπτρα και ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών Ηρακλείου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Victoria Hislop "Η Ανατολή".

Ομιλία για την Οστεοαρθρίτιδα

Στο Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων περιοχής Φορτέτσας (Δ/νση: Ιπποκράτους 8 - Φορτέτσα) του 4ου Τμήματος ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η. (4η Δημοτική Κοινότητα) της Δ/νσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου, και στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων προαγωγής της δημόσιας υγείας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Νοεμβρίου & ώρα 08:30 το πρωί, ομιλία με θέμα «Οστεοαρθρίτιδα», με ομιλητή τον ιατρό ορθοπεδικό – χειρουργό κ. Αθανασάκη Θεόδωρο.  

Η Άλλη Όψη της Διατροφής - Σεμινάρια για γονείς

To PLay & Learn σε συνεργασία με την Μασαούτη Ειρήνη, Πτυχιούχο Διαιτολόγο Διατροφολόγο και Σύμβουλο Συστημικής Θεραπείας διοργανώνουν μια σειρά σεμιναρίων για γονείς την 3η κατά σειρά Τετάρτη του μήνα με θέμα: Η Άλλη Όψη της Διατροφής

Εσπερίδες για τον καταρροϊκό πυρετό σε Προφήτη Ηλία & Ασίτες

Δύο εσπερίδες για τον καταρροϊκό πυρετό σε Προφήτη Ηλία και Κάτω Ασίτες οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα», με στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της νόσου που πλήττει την κτηνοτροφία στην Κρήτη.

Η πρώτη εσπερίδα θα γίνει την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου στις 6 το βράδυ στον Προφήτη Ηλία, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, και η δεύτερη την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου την ίδια ώρα στις Κάτω Ασίτες, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Ομιλητές και στις δύο εκδηλώσεις θα είναι:

Ο κτηνίατρος και πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης, κ. Αλέκος Στεφανάκης, που θα αναφερθεί στην συμπτωματολογία και διάγνωση του καταρροϊκού πυρετού, και ο κτηνίατρος, διευθυντής της διεύθυνσης κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Ζαχαρίας Σωμαράς, που θα μιλήσει για τα μέτρα αντιμετώπισης της νόσου.

Εκδήλωση για την Ενδοσχολική Βία & θεατρικό έργο με θέμα το «Μπούλινγκ»

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, στις 6:30 μ.μ, στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο που προέκυψε από τον 2ο κύκλο συγγραφικών σεμιναρίων των Εκδόσεων ΙΤΑΝΟΣ με θέμα «Μπούλινγκ», βασισμένο στο ομώνυνο βιβλίο της 'Ελενας Κατσαντώνη.

Η κυρία Μαρία Λαμπράκη, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής και Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια θα μιλήσει για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας. Η κυρία Μαρία Παναγιωτάκη, Ψυχολόγος-Κοινωνιολόγος, υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει ομυλία με θέμα «Η οικογένεια και το σχολείο, χτίζουν σχέσεις ενάντια στον εκφοβισμό»

Η πρόληψη ως παρέμβαση στην εκπαιδευτική κοινότητα

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ.Δ.Ε. Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Περί εφήβων ο λόγος: η πρόληψη ως παρέμβαση στην εκπαιδευτική κοινότητα" που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Με αφορμή την ¨Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΧΑΠ-2014¨ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 19/11/2014 και ώρα 9 πμ - 1 μμ στην ΛΟΤΖΙΑ.

Νέο Λύκειο - πανελλήνιες εξετάσεις από την Α΄ Λυκείου και τράπεζα θεμάτων

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει την Τετάρτη 19 Νοέμβρη ώρα 6.00 το απόγευμα στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου  (Δημοκρατίας 12 ) συζήτηση με θέμα

Νέο Λύκειο - πανελλήνιες εξετάσεις από την Α΄ Λυκείου και τράπεζα θεμάτων

 

Γιατί βάζουν εμπόδια στη μόρφωση των παιδιών μας; Τι πρέπει να κάνουμε οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές για την κατάσταση στα σχολεία!

 

Καλεί όλους τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές αλλά και όποιον ενδιαφέρεται  για σύγχρονη δημόσια δωρεάν παιδεία να έρθουν για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τις ενέργειες  μας.

Εργαστήριο ενδυνάμωσης με θέμα: «Από την προσωπική εμπειρία στη συλλογική δράση: Η θέση των γυναικών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Διαχείριση συγκρούσεων στο χώρο της εργασίας»

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.), το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και η Δομή Ισότητας των Φύλων Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, στο πλαίσιο του Υποέργου  2 «Ενέργειες Επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης εργαζομένων γυναικών», του έργου «Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων», σας προσκαλούν σε εργαστήριο που θα υλοποιηθεί με στόχο την ενδυνάμωση εργαζόμενων γυναικών/συνδικαλιστριών στα ζητήματα του συνδικαλισμού και της ισότητας των φύλων, υπό το πρίσμα της παρούσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Προβολή της ταινίας 'Σαν αστέρια στη γη'

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του παιδιού, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου/Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης παρουσιάζει την ταινία "Σαν αστέρια στη γη" (Every child is special) του σκηνοθέτη Aamir Khan. Η ταινία θα προβληθεί στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου (Μονής Αγκαράθου 9) στις 5 το απόγευμα.

Σεμινάριο με θέμα την παραγωγή σαπουνιού από ελαιόλαδο (σαπωνοποίηση)

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Ηρακλείου οργανώνει σεμινάριο με θέμα την παραγωγή σαπουνιού από ελαιόλαδο (σαπωνοποίηση).

Εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών

Το Εργαστήριο Υγείας και Οδικής Ασφάλειας (http://lahers.seyp.teicrete.gr/), του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Κρήτης σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών μέσω του ολοκληρωμένου μοντέλου εκπαίδευσης, υποστήριξης και συμβουλευτικής το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος του WOMPOWER (http://www.srep.ro/wompower/gr/).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21/11/2014 στον  χώρο του ΤΕΙ. Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα υλοποιηθεί για δύο ξεχωριστές ομάδες:

1η ομάδα 09:00-13:00 και 2η ομάδα 15:00-19:00.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά ομάδα είναι 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Στους μετέχοντες θα δοθεί το «Ολοκληρωμένο μοντέλο παρέμβασης» σε μορφή DVD για ιδία χρήση στις υπηρεσίες τους, καθώς και ενημερωτικό έντυπο του προγράμματος με οδηγίες προς ειδικούς, για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Θα δοθούν επίσης βεβαιώσεις συμμετοχής.

Τριήμερο εκδηλώσεων για το αγροδιατροφικό σύστημα

Τριήμερο εκδηλώσεων για το αγροδιατροφικό σύστημα οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου την Παρασκευή το Σάββατο και την Κυριακή, 21-23 Νοεμβρίου στο Βενεράτο, στον Άγιο Μύρωνα και στον Προφήτη Ηλία με θέμα: «Μετάβαση σ’ ένα ισχυρό αειφόρο αγροδιατροφικό σύστημα».

Στόχος των εσπερίδων είναι η στήριξη του αγροτικού τομέα και η ώθηση προς τη δημιουργία, την παραγωγικότητα, την καινοτομία και την αναγνωρισιμότητα ευαίσθητων παραγωγικών δυνάμεων του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Οι εσπερίδες απευθύνονται σε όλους τους πολίτες της υπαίθρου του Δήμου Ηρακλείου, αφού τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν θέματα σχετικά με την κτηνοτροφική και φυτική παραγωγή, την καινοτομία και τις εξαγωγές.

Παρουσίαση του βιβλίου <<Το θαύμα να νοιώθεις.....Έλληνας>> του Νιγηριανού Sam Chekwas

Ο Sam Chekwas είναι ένας Νιγηριανός ο οποίος αισθάνεται Έλληνας. Μιλάει άπταιστα ελληνικά. Ήταν φοιτητής στη Νιγηρία, όταν διάβασε την «Αντιγόνη» στα αγγλικά. Από τότε έγινε ένθερμος υποστηρικτής του ελληνικού πνεύματος.

Ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση του ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας για τον αιμορραγικό πυρετό Ebola»

«Εκπαίδευση του ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας για τον αιμορραγικό πυρετό Ebola» είναι το με θέμα ημερίδας που διοργανώνεται από το Υπουργείο Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου από τις 9.00 π.μ.-13.00, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Βασίλης Σταυρακάκης - δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές!

Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Νοεμβρίου θα είναι κοντά μας ο Βασίλης Σταυρακάκης για δύο ξεχωριστές μουσικές βραδιές! Σας περιμένουμε όλους στο Νυν και Αεί (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 17).

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Miss Violence

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Miss Violence (2013, 99’) τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Ημερίδα με θέμα «Καλές πρακτικές ΟΤΑ Α & Β Βαθμού»

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας της βελτίωσης των επιχειρησιακών διαδικασιών, της αποτελεσματικότερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και οικονομικών πόρων καθώς και των υποδομών για την καλύτερη εξυπηρέτηση Πολιτών και επιχειρήσεων, η OTS, θα ήθελε να σας καλέσει στην Ημερίδα που διοργανώνει στις 24/11/2014 με θέμα «Καλές πρακτικές ΟΤΑ Α & Β Βαθμού» στο Αμφιθέατρο  επί της οδού Ανδρογέω 2 στον δεύτερο όροφο του Δήμου Ηρακλείου στο Ηράκλειο.

Τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην ψυχολογική βία

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου στα πλαίσια του προγράμματος: «Σχέδια Δράσης από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Γυναικείες Οργανώσεις στο πλαίσιο της πράξης 3.2.4. (Α & Β Κύκλου) “Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο. (Γυναικείων Οργανώσεων) του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», «Μαζί για την γυναίκα», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25/11) οργανώνει τριήμερο  εκδηλώσεων αφιερωμένο στην ψυχολογική βία  στις 24-25-26/11/2014.

'Περιβαλλοντικοί ρύποι και Υγεία του Παιδιού' - Πρόγραμμα ΡΕΑ PLUS

Ποιές δυνητικά επικίνδυνες χημικές ουσίες «κρύβονται» στα τρόφιμα και στις συσκευασίες των τροφίμων; Πόσο εκτεθειμένα είναι τα παιδιά του νομού Ηρακλείου σε περιβαλλοντικούς ρύπους; Υπάρχουν διαφορές σε σύγκριση με τα παιδιά σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες; Μπορούμε να κάνουμε κάτι για να μειώσουμε την έκθεση των παιδιών μας και τη δική μας;

Η περιπέτεια της Αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα - Ο αρχιτέκτονας Άρης Κωνσταντινίδης

Τιμώντας τον αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη που με το έργο του αναμόρφωσε το πεδίο της μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, το Κέντρο Μελέτης Τέχνης και Θεάτρου και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, ώρα 19.00΄ στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης την εκδήλωση Η περιπέτεια της Αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα. Ο Αρχιτέκτονας Άρης Κωνσταντινίδης.

Το διήγημα της Τετάρτης και φέτος στον Κοινωνικό Χώρο

Οι συγγραφείς Νίκη Τρουλλινού και Αντώνης Καρτσάκης επανέρχονται φέτος δριμύτεροι με τις λογοτεχνικές τους περιπλανήσεις!Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, και κάθε δεύτερη Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, αναγνώσεις διηγημάτων και λογοτεχνικών εν γένει κειμένων για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9).

Παρουσίαση ενεργών δράσεων της Ε.Τ.Ε.Α.Ν. Α.Ε για την επιχειρηματικότητα

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου -  μέλος του Enterprise Europe Network - σας προσκαλεί  στην ενημερωτική  εκδήλωση  με θέμα: «Παρουσίαση ενεργών δράσεων της Ε.Τ.Ε.Α.Ν.   Α.Ε για την επιχειρηματικότητα»

 

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014  ώρα 19.00 αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ  Επιμελητηρίου Ηρακλείου ( Κορωναίου 9)

 

ΟΜΙΛΗΤΗΣ

 

Γιώργος Γεροντούκος

 

Πρόεδρος & Διευθύνων  Σύμβουλος  Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες

Στη διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και τις Καινοτόμες Ιδέες με τίτλο «ΣΥΝ- ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ» προχωρούν η Περιφέρεια Κρήτης και το Παγκρήτιο Δίκτυο Αναπτυξιακών Συμπράξεων. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2014 στο Ηράκλειο Κρήτης (ξενοδοχείο Aquila Atlantis).

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας στο Ηράκλειο!

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει το Φεστιβάλ Δράμας στο Ηράκλειο!
Τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα, Σάββατο και Κυριακή 22 και 23 Νοεμβρίου, 19.30-21.30 και Παρασκευή και Σάββατο 28 και 29 Νοεμβρίου, 20.00-22.00 θα παρακολουθήσουμε τις βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του 36ου και 37ου Φεστιβάλ Δράμας, του έτους 2013 και 2014 αντίστοιχα.
Οι ταινίες θα προβληθούν στην αίθουσα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού.

Διονύσης Τσακνής και Γιάννης Μηλιώκας live!

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου ανεβαίνουν στο πάλκο του Νυν και Αεί ο Διονύσης Τσακνής και ο Γιάννης Μηλιώκας για μια ξεχωριστή μουσική βραδιά!

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ανάλυση του τρόπου ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου -  μέλος του Enterprise Europe Network - σας προσκαλεί  στην ενημερωτική  εκδήλωση  με θέμα: «Ανάλυση του τρόπου ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα Ασφαλιστικά Ταμεία»,  Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014,  ώρα 17.00, αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ  Επιμελητηρίου Ηρακλείου ( Κορωναίου 9):

 

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Διοικητής ΙΚΑ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

O Δημήτρης Πουλικάκος και οι Σπυριδούλα

Προφανώς δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τον Δημήτρη Πουλικάκο και τους “Σπυριδούλα” που, επισφραγίζοντας μια μακρόχρονη φιλία, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν στους φίλους τους μια χειμαρρώδη αναδρομή τραγουδιών που τους έχουν επηρεάσει, συγκινήσει ή και σημαδέψει…..

Παντελής Θαλασσινός

Ο Παντελής Θαλασσινός στη μουσική σκηνή Μύλος, Σάββατο, 29 Νοεμβρίου στις 10:30 μ.μ. ,Λαχανά & Μητσοτάκη, Heraklion, Greece

Καμπάνια Ενημέρωσης για Πρόληψη - Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Προστάτη

Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα υλοποιεί Καμπάνια  Ενημέρωσης για Πρόληψη - Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Προστάτη στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2014 στο Ηράκλειο, Κρήτης στην Πλατεία Μοροζίνη (Λιοντάρια) από ώρα 10.00π.μ.-17.00 μ.μ. και δωρεάν εξετάσεις PSA στο διαγνωστικό κέντρο “Στατηροπούλου Βασιλική” από 29 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2014.

Διεκδικώντας τα κοινά

Πως αντιλαμβανόμαστε άραγε τα κοινά; Σαν αγαθά και σχέσεις που μοιραζόμαστε από κοινού μέσα σε έναν κοινό κόσμο; Είναι τα κοινά διαχειρίσιμα, διαπραγματεύσιμα που υπόκεινται σε κρατικό ή εταιρικό έλεγχο;

Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Σταυρακίων

Ο  Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου  Σταυρακίων  σε συνεργασία με τους δασκάλους και τους γονείς , διοργανώνει και φέτος το Χριστουγεννιάτικο παζάρι που θα γίνει στην Λότζια στις 29 Νοεμβρίου από τις 09:00 π.μ.  εώς τις 18:00 μ.μ .

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: ‘’ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ’’

Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα υλοποιεί Καμπάνια  Ενημέρωσης για Πρόληψη - Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Προστάτη στις 29 και 30 Νοεμβρίου 2014 στο Ηράκλειο, Κρήτης στην Πλατεία Μοροζίνη (Λιοντάρια) από ώρα 10.00π.μ.-17.00 μ.μ. και δωρεάν εξετάσεις PSA στο διαγνωστικό κέντρο “Στατηροπούλου Βασιλική” από 29 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2014.
Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου στις 11.30 π.μ. Επιστημονική Ημερίδα στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δημοτικού Μεγάρου στον 2ο όροφο, με θέμα: ‘’ΜΎΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΉΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΊΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΆΤΗ’’.

Tο Μαύρο Θέατρο της Πράγας

Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας IMAGE  έφτασε στο Ηράκλειο για 5 παραστάσεις : Παρασκευή 20.30 – Σάββατο 18.00 και 20.30 και Κυριακή 11.30 και 20.30. Είναι μοναδικό το συναίσθημα που σου βγάζει το μαύρο Θέατρο της Πράγας γιατί ξεφεύγει από το συμβατικό θέατρο στοχεύοντας με επιτυχία στην κατάρρευση του πραγματική και την αναβίωση της ψευδαίσθησης.  Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας είναι ένα θέαμα πλημμυρισμένο από κίνηση, χρώμα, μουσική και χιούμορ. Είναι μια ανάσα γέλιου και εφορίας στην δύσκολη εποχή που ζούμε.

1ο Therapy Planet Festival

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο “ATLANTIS – AQUILA Hotels” στο κέντρο του Ηρακλείου, επιστήμονες, θεραπευτές, ψυχολόγοι, ομιλητές και εκθέτες θα συμπράξουν για να παρουσιάσουν στο κοινό της Κρήτης για πρώτη φορά όλες τις νεότερες εξελίξεις στο χώρο της ψυχοθεραπείας, των εναλλακτικών θεραπειών και του υγιεινού τρόπου ζωής που όλοι αναζητάμε.
Αυτό το γεγονός θα χαρίσει στους επισκέπτες τη γνώση, την ενέργεια και την αρμονία, με νέες τεχνικές ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης, με ομοιοπαθητικές μεθόδους, με τη χρήση της θετικής ψυχολογίας και των εναλλακτικών θεραπειών.

Η Σπείρα της Θετικής Ενεργείας στο 1ο Therapy Planet Festival

Η Σπείρα της Θετικής Ενεργείας, χοροθεραπευτική πρόταση της Ιφιγένειας Τσαντίλη, παρουσιάζεται στο 1ο Therapy Planet Festival στο Ηράκλειο Κρήτης, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 14:00 αiθουσα MINOS II στο ξενοδοχείο ATLANTISAQUILA Hotels.

«Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη - από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης για τη χειμερινή περίοδο 2014 παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη.  Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και δύο μουσικοί, (Σταύρος Ψαρουδάκης λύρα – τραγούδι και Δημήτρης Τσούρτος κιθάρα – κοντραμπάσο) που με την μουσική τους και το τραγούδι συνομιλούν με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!

10 χρόνια ιστορίας T-ball

Ο Αθλητικός Όμιλος Ηρακλείου «ΟΑΣΗ» σας  προσκαλεί στην εκδήλωση για τα «10 χρόνια  ιστορίας T-ball»  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30/11/2014 στο αίθριο της Λότζια (Δημαρχείο) και ώρα 12 π.μ.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE