inner image

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης με τίτλο ΖΟΟ

Mε ταχείς ρυθμούς  προετοιμάζεται η νέα θεματική έκθεση με τίτλο ΖΟΟ που θα παρουσιάσει το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου ξεκινώντας από την πό-λη μας. Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία ζητήθηκε από τους καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος σ' αυτήν να εκφράσουν αλλά και να εκφραστούν με την εικονογραφική τους επιτηδειότητα   τον εγκλεισμό η την ελευθερία  του άγριου η του ήμερου ζώου  και του ανθρώπου συμπεριλαμβανομένου. 

ΚΕΣΑΝ - Μαθητικές προβολές κινηματογραφικών ταινιών

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, τις υπεύθυνες συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου,δωρεάν προβολές κινηματογραφικών ταινιών, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν την τέχνη ως καινοτόμο μέσο στην ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού του Νομού μας, σε ζητήματα που αφορούν την επικοινωνία, τις σχέσεις, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα.  

2ο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού

Η πρώτη ακρόαση των παιδιών ηλικίας 5-7 και 8-11 θα γίνει το Σάββατο 28 Φεβρουάριου  στις 9.30 π.μ στην αίθουσα της πρώην λαχαναγοράς. Θα επακολουθησει στις 7 μαρτιου στις 9.30 και στον ιδιο χωρο η ακροαση των  μεγαλυτερων παιδιων ηλικιας 12- 15 και 16- 18.

Καλλιτεχνικά σεμινάρια κατασκευής κούκλας και εμψύχωσης ενηλίκων

Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, την Κυριακή 1 και της Δευτέρα 2 Μαρτίου (18:00 – 22:00) ο κουκλοθίασος «ο Τρελλός του Βασιλιά» σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου διοργανώνει 3ήμερο σεμινάριο κατασκευής κούκλας και εμψύχωσης ενηλίκων.

Σε τρείς 4ωρες συναντήσεις θα βουτήξουμε στο βυθό του κουκλοθεάτρου και θα ψηλαφήσουμε βασικές αρχές του ,μέσα από την κατασκευή μιας δαχτυλόκουκλας και βασικές ασκήσεις εμψύχωσης. Φοράμε άνετα ρούχα, που δεν φοβόμαστε να «βρωμίσουμε» με χρώματα και κόλλες και με διάθεση παιδιού που πάει να παίξει ξεκινάμε. 

Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους. Καλώς να κουκλοορίσετε!

Προβολή του ντοκιμαντέρ «AfriQuest: Διασχίζοντας την Αφρική προσφέροντας 3,000 χαμόγελα»

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «AfriQuest : Διασχίζοντας την Αφρική προσφέροντας 3,000 χαμόγελα»  του Ελπιδοφόρου Χρυσοβέργη & της Θεοδώρας Μπίτση την Κυριακή 01 Μαρτίου 2015 στις 6.30 μμ.στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου

Προβολή της βραβευμένης ταινίας ΡΩΣΙΚΗΣ παραγωγής 'OCTPOB' - 'ΤΟ ΝΗΣΙ'

Την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα διαλέξεων του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου θα γίνει προβολή της βραβευμένης ταινίας ΡΩΣΙΚΗΣ παραγωγής "OCTPOB" - "ΤΟ ΝΗΣΙ". Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Παράσταση κουκλοθέατρου 'Τα ταξίδια του Μικρού Πρίγκηπα'

Ο κουκλοθίασος "ο Τρελλός του Βασιλιά" στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει την Κυριακή 1 Μαρτίου στο Θεατρικό Σταθμό την παράσταση "Τα ταξίδια του Μικρού Πρίγκηπα" βασισμένη στο κλασσικό διήγημα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

Το Διήγημα της Τετάρτης στον Κοινωνικό Χώρο

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, στο "Διήγημα της Τετάρτης" στον Κοινωνικό Χώρο, η Δώρα Αδρακτά και ο Αντώνης Καρτσάκης διαβάζουν και σχολιάζουν κείμενα του Γιώργου Ιωάννου.

«Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού

Σε σκηνοθεσία  Δήμου Αβδελιώδη με τους ηθοποιούς Θεμιστοκλή Καρποδίνη και Αγάπη Μανουρά  θα δοθεί το έργο «Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, διάρκειας 58΄,  την Τετάρτη 21.30  στο Θεατρικό Σταθμό.

Το έργο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας και ένα σπάνιο κείμενο της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Δίνεται με ένα διαφορετικό  τρόπου θεάτρου, που στηρίζεται στη διαύγεια  και τη σαφήνεια του νοήματος. Η παρακολούθηση γίνεται μια βιωματική εμπειρία, όπου γίνεται πράξη η ευεργετική επίδραση του λόγου στους θεατές, ανεξαρτήτως ηλικίας και παιδείας. Οι παραστάσεις προτείνονται από τους ειδικούς θεάτρου  ως υποδειγματικές και ιδεώδεις, κυρίως για τη συγκέντρωση που προκαλούν στις εικόνες και τις ιδέες του κειμένου, ακόμα και αν είναι στην καθαρεύουσα. Η παράσταση γνώρισε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία σ’ όλη την Ελλάδα.

Είσοδος 10 ευρώ και για μαθητές 5 ευρώ.

ΚΕΣΑΝ - Βιωματικά Σεμινάρια σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, στο πλαίσιο υλοποίησης επιμορφωτικών σεμιναρίων, που αφορούν άξονες του Κοινωνικού Σχολείου και εντάσσονται στο θεματικό τρίμηνο δράσεών μας (Ιανουάριος - Φεβρουάριος Μάρτιος), με τίτλο:«Σχετίζομαι αλλά δεν Εξαρτώμαι», διοργανώνει σε συνεργασία με την υπεύθυνη συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ένα δεύτερο κύκλο πέντε (5) προαιρετικών βιωματικών εργαστηρίων.

Προβολή της ταινίας '5 ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ' από την Πρωτοβουλία 'Ένα Καράβι για τη Γάζα'

Την ΠΕΜΠΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 7:00μμ, στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Πρωτοβουλίας "Ένα Καράβι για τη Γάζα", στο πλαίσιο της προετοιμασίας της καινούργιας αποστολής προς τη Γάζα.

'Σκηνές από ένα γάμο' με τους Δάνη Κατρανίδη και Παναγιώτα Βλαντή

Ο Δάνης Κατρανίδης και η Παναγιώτα Βλαντή σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Σταμάτη Κραουνάκη, παρουσιάζουν το αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν Σκηνές από ένα γάμο.

Παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Σόμπολου «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα όπως τα έζησα»

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης του δήμου Ηρακλείου και του δικηγορικού συλλόγου Ηρακλείου θα παρουσιαστεί το βιβλίο του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου με τίτλο «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα όπως τα έζησα» από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στις 19:30 στη δημοτική αίθουσα «Ανδρόγεω» -οδός Ανδρόγεω 2-  σε συνεργασία με το σύλλογο βιβλιοπωλών Ηρακλείου.

Tape Art (τέχνη με κολλητική ταινία): Ένταση-Ροή-Οργή

Η ResidenceSEA παρουσιάζει το έργο με τίτλο “ Ένταση-Ροή-Οργή”, μια καλλιτεχνική συνεργασία του
Μανόλη Φιοράκη και του ΑΣΚ. Τα εγκαίνια και η παρουσίαση θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 7 Μαρτίου
2015 στις 8μμ στο χόρο της ResidenceSEA στην Αμμουδάρα (Ηράκλειο).

ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) με ξεχωριστή χαρά παρουσιάζει ξανά την περσινή της παραγωγή, την τραγωδία του Ευριπίδη: ΜΗΔΕΙΑ, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ευ ζω με τον καρκίνο», υπέρ του οποίου θα διατεθούν τα έσοδα της παράστασης.

Η ResidenceSEA παρουσιάζει τον Mathew Halpin: Ο Τσίπρας ως Κολοκοτρώνης.

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 στις 8μμ, η ResidenceSEA καλωσορίζει το καινούργιο έτος με την παρουσίαση και ομιλία του καλλιτέχνη Mathew Halpin.
Θα παρουσιάσει μια συλλογή των έργων του, μαζί με το τελευταίο του έργο “Ο Τσίπρας ως Κολοκοτρώνης”. Η ResidenceSEA Sensing your Environment through Art, είναι ένα residency (χώρος φιλοξενίας) τέχνης και επιστήμης, και βρίσκεται στο τέλος της οδού Κιλκίς, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο.
Ο Mathew Halpin είναι ένας αυστραλός εικαστικός καλλιτέχνης και σχεδιαστής θεατρικών σκηνικών, που ζεί και δουλεύει στο Ηράκλειο Κρήτης.

Χαΐνηδες

Αυτό το Σάββατο 07/03 υποδεχόμαστε στη σκηνή του Νυν και Αεί τους αγαπημένους Χαΐνηδες για μια αξέχαστη μουσική βραδιά

Σεμινάριο με θέμα 'Απο την παλαιά στη νέα γραφή: Συγκριτική παρουσίαση μαθημάτων'

Το Σάββατο 07 Μαρτίου 2015 η Ενορία Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου θα φιλοξενήσει στην αίθουσα διαλέξεων  του Πνευματικού της κέντρου Σεμινάριο Ψαλτικής Τέχνης  που πραγματοποιείται από το Σωματείο Ιεροψαλτών Ηρακλείου «Ανδρέας ο Κρήτης».

Τα χερσαία σαλιγκάρια της Κρήτης

Ελάτε το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 για να γνωρίσετε από κοντά έναν επιστήμονα που μελετάει τα σαλιγκάρια, να ερευνήσουμε, να παίξουμε, να φτιάξουμε κατασκευές και να ανταλλάξουμε απόψεις σχετικά με τα σαλιγκάρια.

Έρευνα, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα ως Μοχλός Ανάπτυξης

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος / Τμήμα Ανατολικής Κρήτης, το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Έρευνα, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα ως Μοχλός Ανάπτυξης» τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015 στις 18:30, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, (οδός Κορωναίου 9).

Παιδικό Θέατρο 'ΦΑΤΣ ΚΑΙ ΖΒΟΥ'

Ξεκινάει την Δευτέρα 9 Μαρτίου το Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου με μια συνεργασία με το Theatre Factory στον Θεατρικό Σταθμό στις 17:30 με είσοδο 6€. Το theatre factory σε σκηνοθεσία Μαρίας Σαριτσάμη παρουσιάζει την ξεκαρδιστική διαδραστική φαρσοκωμωδία του Ken Kampbell σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου για παιδιά όλων των ηλικιών.

Πολιτιστικοί Αγώνες 2015 - Φεστιβάλ Θεάτρου

Στo πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Θεάτρου με Ελεύθερη Είσοδο σε όλους τους ενδιαφερόμενους στον Θεατρικό Σταθμό από τις 9  έως τις 31 Μαρτίου. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής :

Συναυλία με τον Ψαραντώνη από τον Σύλλογο Φίλων της Αιματολογικής κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η. «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Ο Σύλλογος Φίλων της Αιματολογικής κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η. «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» διοργανώνει συναυλία με τον Ψαραντώνη,  την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 9μ.μ. στην αίθουσα «ΑΝΔΡΟΓΕΩ» του Δήμου Ηρακλείου.

Caravan Project - Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ

Το Caravan Project, από τις 11 Μαρτίου ως και τις 04 Απριλίου 2015, κατασκηνώνει με τις δυο μογγολικές σκηνές του (yurt) στο Πάρκο Γεωργιάδη, στο Ηράκλειο της Κρήτης, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, καλώντας κατοίκους, νέους, φοιτητές και μαθητές να ιχνηλατήσουν από κοινού περάσματα σε περιοχές όπου κατοικούν η μνήμη, η φαντασία και το βίωμα, μέσα από μια σειρά πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων με κεντρικό άξονα τις ανείπωτες και αθέατες ανθρώπινες ιστορίες.

Hμερίδα με τίτλο «Γυναικεία - Κοινωνική Επιχειρηματικότητα»

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου και το Δίκτυο Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης με αφορμή την υλοποίηση δράσεων ενταγμένων σε ευρωπαϊκά προγράμματα, διοργανώνουν κοινή ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Γυναικεία - Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Το έργο για παιδιά «Μια γιορτή στου Νούρι»

Η θεατρική ομάδα «ΠΡΑΞΗ ΤΕΧΝΗΣ ΙΜΕΡΟΣ» στο πλαίσιο  των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 παρουσιάζει την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 17.30 στον Θεατρικό Σταθμό, το έργο για παιδιά: «Μια γιορτή στου Νούρι»

'Κρίσις…' με τον Βαγγέλη Λιοδάκη και τον Βασίλη Πετροδασκαλάκη

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μυθιστορήματα, ενός ξεχασμένου σήμερα λογοτέχνη, η "Κρίσις" του Αρκάδιου Λευκού, επίκαιρο όσο ποτέ, παίρνει θεατρική μορφή στον Θεατρικό Σταθμό την Πέμπτη 12 Μαρτίου, μέσα από μια ενδιαφέρουσα προσωπική ερμηνεία του Βαγγέλη Λιοδάκη.

Παρουσίαση του βιβλίου 'Αγάπη Τώρα: Τα Μυστικά για τη Σχέση που Ονειρεύεσαι'

Παρουσίαση του #1 Bestseller βιβλίου "Αγάπη Τώρα: Τα Μυστικά για τη Σχέση που Ονειρεύεσαι", στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου, την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 19:00.

Ο Βασίλης Σκουλάς σε μια αξέχαστη κρητική βραδιά!

Αυτή την Παρασκευή 13/03 υποδεχόμαστε στη σκηνή του Νυν και Αεί το Βασίλη Σκουλά για μια αξέχαστη κρητική βραδιά!

Tο «Κουαρτέτο» του Heiner Müller

Το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει στον Θεατρικό Σταθμό την  Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 21:00 το «Κουαρτέτο»  του Heiner Müller που έχει βασιστεί πάνω στο επιστολογραφικό μυθιστόρημα «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό.

Ημερίδα με θέμα «Μυοσκελετικός Πόνος στο Άκρο Πόδι»

Ημερίδα με θέμα «Μυοσκελετικός Πόνος στο Άκρο Πόδι» το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στις 18:30 στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω

Γιώργος Ανδρέου και Ριτα Αντωνοπούλου

O Γ.Ανδρέου και η Ριτα Αντωνοπούλου έρχονται το Σάββατο 14 Μαρτίου στο Νυν και Αεί

«Εις μνήμην» - σουρεαλιστική κωμωδία από το «Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Χανίων»

Ο «Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων» στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 παρουσιάζει την σουρεαλιστική κωμωδία «Εις μνήμην» βασισμένη σε κείμενο του Γιάννη Κουκουράκη, στον Θεατρικό Σταθμό, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015, για δύο παραστάσεις (απογευματινή στις 19:00 και βραδινή στις 21:00).

Εκδήλωση στήριξης του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ο Άγιος Σπυρίδων»

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση στήριξης του Κέντρου Ειδικών Παιδιών « Ο Άγιος Σπυρίδων».

Παίζω και μαθαίνω για την πόλη μου, αγαπώ το Ηράκλειο

Οι μικροί φίλοι του Ηρακλείου, θα περιπλανηθούν στους δρόμους του Δήμου μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες (παιχνίδι-διαδρομές) και στη συνέχεια θα αναδείξουν την αγαπημένη τους διαδρομή.

Ομιλία με θέμα: «Η Άσκηση στα όρια της Ορθόδοξης Πνευματικότητας»

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα διαλέξεων του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Η Άσκηση στα όρια της Ορθόδοξης Πνευματικότητας» από τον κ. Ιωάννη Τσερεβελάκη Θεολόγο και Πρωτοψάλτη του Ιερού Ενοριακού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θεατρική παράσταση «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗ»

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης σε συνεργασία με την  Εταιρεία Τέχνης «ΒΙΟΛΕΤΤΑ» παρουσιάζουν στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Αγώνων 2015 του Δήμου Ηρακλείου την Κυριακή 15 Μαρτίου   στις 20:00  στο Θεατρικό Σταθμό την θεατρική παράσταση, «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΗ»

Εκδήλωση για τη βιώσιμη κινητικότητα και τα δικαιώματα ατόμων με κινητικές δυσκολίες

Εκδήλωση παρουσίασης των προτάσεων για τη βιώσιμη κινητικότητα, τα δικαιώματα ατόμων με κινητικές δυσκολίες και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα των μαθητών του ΕΠΑΛ Ειδικής Αγωγής, την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαρτίου στις 11 το πρωί στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου.

Captivae Τρωάδες - Μια σύγχρονη εκδοχή των Τρωάδων του Ευριπίδη

Οι The Garage και ArtΙΟΙ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζουν μία σύγχρονη εκδοχή των Τρωάδων του Ευριπίδη, μια παράσταση για την ανθρώπινη αιχμαλωσία στη βία, στον Θεατρικό Σταθμό την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 21:30.

ΚΕΣΑΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ -Κύκλος Βιωματικών Σεμιναρίων 'Μαζί για το Κοινωνικό Σχολείο'

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων για το Κοινωνικό Σχολείο, υλοποιούν κύκλο τεσσάρων (4) βιωματικών σεμιναρίων με τίτλο: "Μαζί για το Κοινωνικό Σχολείο".

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο χώρο του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης (Μίνωος 67 και Μιχ. Αρχαγγέλου -4ος όροφος-, στη Θέρισσο). Η διάρκεια του κάθε βιωματικού σεμιναρίου  είναι τέσσερεις (4) ώρες. Στόχος των σεμιναρίων είναι η ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των συμμετεχόντων σχετικά με τους αντίστοιχους άξονες του κοινωνικού σχολείου, καθώς και η απόκτηση εκπαιδευτικών δεξιοτήτων για την εφαρμογή δράσεων μέσα στην τάξη.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε τριάντα (30) εκπαιδευτικούς Γυμνασίων (κατά προτεραιότητα) που έχουν αναλάβει Προγράμματα Αγωγής Υγείας ή άλλη δραστηριότητα με συναφή θεματολογία για το σχολικό έτος 2014-2015, και οι οποίοι δεν έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια του ΚΕΣΑΝ κατά τα παρελθόντα έτη. Επίσης, σημαντική είναι η εκπροσώπηση στα σεμινάρια εκπαιδευτικών από διαφορετικές σχολικές μονάδες. Η συμμετοχή των επιλεγέντων εκπαιδευτικών σε όλο τον κύκλο των βιωματικών σεμιναρίων είναι υποχρεωτική.

 

  • Τρίτη 17 Μαρτίου 201517:00-21:00 «Σχολικός εκφοβισμός», Συντονίστρια: Τσαφή Γεωργία, Κοινωνική Λειτουργός

 

        

Το διήγημα της Τετάρτης αγαπά την Ποίηση

'Το διήγημα της Τετάρτης' αγαπά την Ποίηση. Και την γιορτάζει. Την Τετάρτη στις 18 Μαρτίου πάρτε μαζί σας το ποίημα που αγαπάτε και ελάτε στον Κοινωνικό Χώρο να το διαβάσουμε, να το ακούσουμε. Στις 7 μμ. Σας περιμένουμε: Αντώνης Καρτσάκης, Νίκη Τρουλλινού, Μαρία Φραγκιαδάκη.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Antoine De Saint - Exupery από το θέατρο Μορφές

Το Θέατρο Μορφές έχει τη χαρά να σας παρουσιάσει φέτος  στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου το αριστούργημα του γάλλου συγγραφέα Antoine De Saint – Exupery, «Ο Μικρός Πρίγκιπας» στον Θεατρικό Σταθμό την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 19:30.

Η Θεατρική ομάδα 'Οι άλλοι' παρουσιάζει το παιδικό θέατρο «Περπατώ εις το Δάσος»

Η Θεατρική ομάδα "Οι άλλοι" από την Ιεράπετρα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου  παρουσιάζει την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 17:30 στον Θεατρικό Σταθμό μία μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, ένα σκηνικό παιχνίδι με γνωστούς αγαπημένους ήρωες από κλασσικά παραμύθια, και άλλους, άγνωστους, που μπλέκονται και δημιουργούν μία εντελώς πρωτότυπη ιστορία, με κεντρική ηρωίδα την Κοκκινοσκουφίτσα.

Θεατρική Παράσταση ' ΨΥΧΩΣΗ! ' [4.48 Psychosis] της SARAH KANE

Η παράσταση «Ψύχωση» είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ βασισμένο στο κείμενο 4.48 Psychosis της Sarah Kane. Μια νεαρή κοπέλα, αποκλεισμένη από την ζωή στο διαμέρισμα της πολεμάει με τις τραυματικές αναμνήσεις και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες της. Εκτός από τον κοινωνικό περίγυρο, εδώ μοιάζει να είναι ένοχο για την κατάσταση του και το ίδιο το άτομο, που παραδόθηκε στις αυταπάτες, τις ανέφικτες επιδιώξεις και τις επιταγές ενός κόσμου που στήθηκε γύρω του σαν παγίδα.

Προβολή της ταινίας 'Μέσα από τις Φλόγες' από την ομάδα εθελοντών πολιτών του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Αριάδνη

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και η Ομάδα εθελοντών πολιτών του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Αριάδνη παρουσιάζει την ταινία "Μέσα από τις φλόγες (Incendies)" του Denis Villeneuve. Η ταινία θα προβληθεί Παρασκευή 20 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου (Μονής Αγκαράθου 9).

Νίκος και Γιώργος Στρατάκης Live!

Παρασκευή 20/3 και Σάββατο 21/3 ο Νίκος και Γιώργος Στρατάκης στο Νυν και Αεί.

ΜΗΔΕΙΑ του Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) συμμετέχει στους «Πολιτιστικούς Αγώνες 2015» / Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Ηρακλείου με την περσινή της παραγωγή, την τραγωδία του Ευριπίδη ΜΗΔΕΙΑ την Παρασκευή 20 Μαρτίου στον Θεατρικό Σταθμό στις 21:00.

Μπάμπης Στόκας - μια μουσική αναδρομή στα τραγούδια του

Ο Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες τραγουδοποιούς, με εφόδιο τη σπουδαία φωνή του και την ξεχωριστή ερμηνεία του, έχει έναν μοναδικό τρόπο να μας ταξιδεύει από το χθες έως το σήμερα και με την ικανότητά του να κινείται δημιουργικά ανάμεσα σε ροκ τραγούδια, σε λαϊκά μονοπάτια αλλά και στις πιο τρυφερές μπαλάντες δεν μπορεί, παρά να μας συνεπάρει.

Συναυλία με έργα για δύο κιθάρες με τους σολίστες Βιργινία Αμαριωτάκη και Μανώλη Βροντινό

Οι βραβευμένοι σολίστες Βιργινία Αμαριωτάκη και Μανώλης Βροντινός θα δώσουν συναυλία με έργα για δύο κιθάρες την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, ώρα 20:30 στην αίθουσα Ανδρόγεω. Θα ακουστούν έργα: Bach, Piazzola, de Falla, Αντωνίου. Η συναυλία διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου στα πλαίσια του 17ου Φεστιβάλ Κιθάρας που θα πραγματοποιηθεί στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης 20-22 Μαρτίου 2015. Είσοδος ελεύθερη.

Ομιλία με θέμα: «Η Άσκηση στα όρια της Ορθόδοξης Πνευματικότητας»

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα διαλέξεων του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα: «Η Άσκηση στα όρια της Ορθόδοξης Πνευματικότητας» από τον κ. Ιωάννη Τσερεβελάκη Θεολόγο και Πρωτοψάλτη του Ιερού Ενοριακού Ναού Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ανοιχτή διάλεξη με θέμα 'ΕΦΗΒΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ'

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τον σύμβουλο - ψυχολόγο Εμμ. Καργάκη ας προσκαλούν στην ανοιχτή διάλεξη με θέμα : "ΕΦΗΒΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"

Live Jazz βραδιά με τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη

Το «Drinkeasy» παρουσιάζει την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 22:00 και για μία μόνο βραδιά, τον διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα, Δημήτρη Βασιλάκη.

«Το Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει, το έργο της  Ξένιας Καλογεροπούλου  «Το Σκλαβί» την Κυριακή 22 Μαρτίου για δύο παραστάσεις στις 17:00 και στις 19:00 στον Θεατρικό Σταθμό

Συναυλία με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Πάνο Μουζουράκη

Η Μουσική σκηνή Μύλος σας παρουσιάζει σε μια μοναδική συναυλία τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Πάνο Μουζουράκη.

Η θεατρική παράσταση 'Βάκχες' του Ευριπίδη από την Θεατρική ομάδα Ιυττός

Η θεατρική παράσταση "Βάκχες" του Ευριπίδη από την Θεατρική ομάδα Ιυττός σε σκηνοθεσία Αντώνη Ντουράκη θα παρουσιαστεί στο Θεατρικό σταθμό Ηρακλείου στις 24 Μαρτίου 2015 στις 21:30 .

'Ο τυχερός στρατιώτης' - για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου

Ο θίασος ΣΧΗΜΑ 7  παρουσιάζει στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015» του Δήμου Ηρακλείου το έργο για παιδιά της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, "Ο τυχερός στρατιώτης" την Τετάρτη 25 Μαρτίου στις 17:30 στον Θεατρικό Σταθμό.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Χωρίς εσένα» του Πολυχρόνη Κουτσάκη

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης για τη χειμερινή περίοδο 2015  παρουσιάζει το θεατρικό έργο «Χωρίς εσένα» του βραβευμένου Χανιώτη συγγραφέα Πολυχρόνη Κουτσάκη. Πρόκειται για ένα θρίλερ αγάπης που πραγματεύεται τον έρωτα στην ακραία του διάσταση. Ο ήρωας μετά το χωρισμό του ισορροπεί επικίνδυνα ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασίωση, τη ζωή και το θάνατο. Μια επικίνδυνη ιδέα θα του δώσει τη δύναμη να διεκδικήσει τη χαμένη του ζωή. Μία σύγχρονη ματιά στον αξεπέραστο έρωτα...γι' αυτόν που τόσοι ποιητές έγραψαν και τόσοι μελωδοί τραγούδησαν.

Locomondo Live!

Η μεγάλη μουσική παρέα της reggae, ska και λάτιν ρυθμού έχει κερδίσει τις καρδιές όλων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με τα τραγούδια τους, την ενέργεια και την ζωντάνια που εκπέμπουν, οι Locomondo μετατρέπουν την κάθε συναυλία τους σε ένα ατελείωτο πάρτυ , που τον πρώτο λόγο έχει η μουσική και ο χορός. Κόσμος και συγκρότημα γίνονται ένα, θίγοντας παράλληλα τα κακώς κείμενα με τον γνωστό τους τρόπο.

Φιλαναγνωσία - Βιβλιοδημιουργώντας με όχημα την ανάγνωση ιστοριών

Στο πλαίσιο των δράσεων για ενίσχυση της φιλαναγνωσίας των μικρών αναγνωστών, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει ένα πρόγραμμα δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής, για παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών.
Μέσα από την επαφή τους με άλλες βιβλιοιστορίες, καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους βιβλίο παίζοντας και ζωγραφίζοντας.

Ημερίδα αφιερωμένη στη Φτώχεια & τις Κοινωνικές Ανισότητες στο Δήμο Ηρακλείου

Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της φτώχειας αναλαμβάνει το Επιμελητήριο Ηρακλείου καταθέτοντας τη δική του συμβολή στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κοινωνικής αυτής μάστιγας. Την Παρασκευή 27/03/2015 και ώρα 9 το πρωί, διοργανώνει στην αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, ημερίδα αφιερωμένη στη φτώχεια και τις κοινωνικές ανισότητες στο Δήμο Ηρακλείου.

'Σχετίζομαι, αλλά δεν εξαρτώμαι'. Χτίζοντας πυρήνες πρόληψης στη σχολική κοινότητα.

Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του θεματικού διμήνου επιμορφωτικών δράσεων του Κοινωνικού σχολείου οικείας Διεύθυνσης Π/θμιας Εκπ/σης και σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης, σας καλούμε σε εσπερίδα, με τίτλο: «Σχετίζομαι αλλά δεν εξαρτώμαι». Χτίζοντας πυρήνες πρόληψης στη σχολική κοινότητα, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, ώρα 5:30 - 9:45 μ.μ., στη δημοτική αίθουσα "Ανδρόγεω".

Ομιλία Καλλιτεχνών El Ka (Γαλλία/Βέλγιο) στον Κοινωνικό Χώρο

Το εικαστικό δίδυμο El Ka (Γαλλία/Βέλγιο) θα βρίσκεται στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού την Παρασκευή 27 Μαρτίου στις 7μμ για να παρουσιάσει τη δουλειά του και να μιλήσει για την εμπειρία του από την περιοχή του Αμαρίου, όπου ήρθε να δημιουργήσει στο πλαίσιο της 5ης περιόδου του artAmari Residency.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 23:00 στο Νυν και Αεί:

Ομιλία για τον Καρκίνο του Δέρματος - Μελάνωμα

Ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου,  Αγκαλιά-ΖΩ σας προσκαλεί στην ομιλία που διοργανώνει το  Σάββατο  28 Μαρτίου 2015  και ώρα 18.30 μ.μ. στην Αίθουσα Ανδρόγεω.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ. - ΜΕΛΑΝΩΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗ, ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ομιλήτρια : η  κ. Σαμπίνε Κρύγκερ - Κρασαγάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δερματολογίας  Τμήμα Ιατρικής, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης , Παν/μιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

Χοροθεατρική παράσταση για το Νερό

Χοροθεατρική παράσταση για το Νερό από την ομάδα χορού ΦΥΣΑΛΙΔΑ το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στις 21:00 στην πλατεία Αγίου Τίτου. Κάθε 22 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, διαβάζουμε, ενημερωνόμαστε, ευαισθητοποιούμαστε, θλιβόμαστε με τις στατιστικές, διαδηλώνουμε υπέρ του δικαιώματος στο νερό, διατυμπανίζουμε ότι το νερό είναι αναπαλλοτρίωτο δημόσιο αλλά και οικολογικό αγαθό, απαραίτητο για τη ζωή, την ανθρώπινη κοινωνία και τα οικοσυστήματα.

Εκδήλωση Δημιουργικής Έκφρασης και Προσφοράς από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 74ου Νηπιαγωγείου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 74ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου διοργανώνει Πασχαλινό παζάρι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα διατεθούν προς πώληση πασχαλινές κατασκευές που θα έχουν φτιάξει παιδιά και γονείς του σχολείου μας.

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού παρουσιάζουν για τρίτη χρονιά μία επιλογή ντοκιμαντέρ του φεστιβάλ που οι δημιουργοί τους επέλεξαν να προβληθούν ελεύθερα στο ελληνικό κοινό. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Μαρτίου στον Κοινωνικό Χώρο (Μονής Αγκαράθου 9) από τις 6 το απόγευμα.

Η Νατάσα Θεοδωρίδου συναντά τον Γιώργο Θεοφάνους

Η Νατάσα Θεοδωρίδου συναντά τον Γιώργο Θεοφάνους. Οι δύο καλλιτέχνες θα εμφανίστούν στη μουσική σκηνή Μύλος την Κυριακή 29 Μαρτίου!

Προβολή ταινίας αφιερωμένη στα Ιεροσόλυμα με τίτλο 'Οδοιπορικό στην Αγία Γή'

Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 18:00 στην αίθουσα διαλέξεων του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου θα γίνει προβολή ταινίας αφιερωμένη στα Ιεροσόλυμα με τίτλο "Οδοιπορικό στην Αγία Γή" μέρος Α'. 

 

Το Β' μέρος απο το "Οδοιπορικό στην Αγία Γή" θα προβληθεί στις 18:00 την Πέμπτη 02 Απριλίου 2015 στην αίθουσα διαλέξεων του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου. 

 

 

ο τόπος μας ειμαστε εμείς

Το Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια» προγραμματίζει σειρά δράσεων για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά και σεβασμό στο περιβάλλον με τίτλο: "ο τόπος μας ειμαστε εμείς"
Βάζουμε τη δική μας πινελιά!
προχωρούμε εθελοντικά σε
- καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου του Κούλε
- υποβρύχιο και επιφανειακό καθαρισμό του ενετικού λιμανιού
- εργασίες συντήρησης του λιμενοβραχιονα

Σας καλούμε να συμμετέχετε κι εσείς την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί ραντεβού στον Κούλε

Πληροφορίες:
- Στους φορείς - μέλη του Forum «Οδηγούμε με ασφάλεια»
- facebook.com/DriveSafelyCrete

Une femme, une Voix… Μια γυναίκα, μια φωνή…

O Δήμος Ηρακλείου  στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Αγώνων 2015»   παρουσιάζει σήμερα 30 Μαρτίου στις 21:00 μια μουσική βραδυά με τραγούδια τριών σπουδαίων εκπροσώπων του Γαλλικού τραγουδιού, του Jacques Βrel, της Barbara και της Edith Piaf  με τίτλο:     Une femme, une Voix…    Μια γυναίκα, μια φωνή…

3ο Φεστιβάλ Παιδικού τραγουδιού

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και μετά την επιτυχία του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ Τραγουδιού που έγινε στην πόλη μας, ο Δήμος Ηρακλείου και το Κέντρο Ειδικών Παιδιών Αγίου Σπυρίδωνα προσκαλεί παιδιά ηλικίας από 5 έως και 18 ετών να συμμετάσχουν στο 3ο Φεστιβάλ Παιδικού τραγουδιού.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE