inner image

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 'Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ' του Ευθυμίου Βαρλάμη

ΕΚΘΕΣΗ

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

Ευθυμίου Βαρλάμη

12 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΨΑΡΙ | STRATOS

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΨΑΡΙ | STRATOS (2013) - ΔΕΥΤΕΡΑ 1, ΤΡΙΤΗ 2, ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΩΡΑ, 21:00

ΓΚΑΓΚΑΝΤίΝ - Η συμμορία του καλοκαιριού - ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ - ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ- ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ

Μετά το γκραν σουξέ που γνώρισαν οι γενναίοι του Γκαγκαντίν και οι τριάντα χιλιάδες φίλοι τους που έκαναν πέρσι τον χειμώνα στέκι τους την Ακτή της οδού Πειραιώς, ετοιμάζονται τώρα να ζήσουν το μουσικό τους καλοκαίρι με μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης με την 'Πύλη του Ήχου'

Ο Μιχάλης Φραγκιαδάκης με την 'Πύλη του Ήχου' σας συναντούν στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014 , την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Μ . ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» , για ένα μοναδικό ταξίδι στα μονοπάτια της κρητικής παράδοσης.

ΟΜΗΡΟΥ «ΙΛΙΑΔΑ»

Το συγκλονιστικό έπος του Ομήρου στην βραβευμένη μετάφραση του Δ.Ν. Μαρωνίτη, σε σκηνοθεσία Στάθη  Λιβαθινού παρουσιάζεται για 2 μόνο παραστάσεις τη Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Νίκος
Καζαντζάκης

άμα βραδιάσει # 2 στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Ο Σεπτέμβρης στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης ξεκινά μουσικά, με την εμφάνιση του Γιώργη Μανωλάκη και του Παύλου Σπυρόπουλου, την ερχόμενη Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 21.00, στον κήπο του Μουσείου.

Ο ΨΑΡΟΤΡΟΜΑΡΑΣ

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014»,  την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2014 πραγματοποιείται στο ανοικτό θέατρο  «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:00, την παράσταση του Κουκλοθιάσου  ΚΟΥ-ΚΛΟ, «Ο ΨΑΡΟΤΡΟΜΑΡΑΣ» .

ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) σας προσκαλούν σε εκδήλωση για την παρουσίαση του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην υγεία "ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0", καθώς και 4 διεθνών διαγωνισμών καινοτομίας που αφορούν τους τομείς της δημιουργικής βιομηχανίας, του πρωτογενούς τομέα, των καθαρών τεχνολογιών και της πληροφορικής, στις 3 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 18:30, στo ξεν​οδοχείο Atlantis, Αίθουσα Apollon (Υγείας 2, Ηράκλειο).

Μουσική Βραδιά «ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΚΟΜΑ»

Ο Γιώργος Χυντηράκης στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου  2014, επιμελείται και παρουσιάζει στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»  και ώρα 21:00, την παράσταση «ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΚΟΜΑ».

GRAND CENTRAL

GRAND CENTRAL (2013) -  ΠΕΜΠΤΗ 4, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5, ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΩΡΑ, 21:00

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Συναυλία με τον Βασίλη Σκουλά

Η ΕΟΔ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διοργανώνει στις 4 Σεπτεμβρίου συναυλία με το Καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά και τη συμμετοχή των σχολών Μαυρόκωστα στο Θέατρο Τεχνόπολις (Αμμουδάρα). Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν ισόποσα αφενός για τις ανάγκες της Κρητικής Εστίας Αθηνών στην οποία διαμένουν Κρήτες φοιτητές και αφετέρου για την αγορά αναγκαίου εξοπλισμού των τμημάτων του Παραρτήματος της Ε.Ο.Δ . Ηρακλείου.

Η 1η ολοκληρωμένη παρουσίαση της Βιογραφικής Προπόνησης

Η 1η ολοκληρωμένη παρουσίαση της Βιογραφικής Προπόνησης στο Ηράκλειο Κρήτης στις 4 Σεπτεμβρίου και ώρα   20:00μμ στο ξενοδοχείο Atrion (Χρονάκη 9, Ηράκλειο Κρήτης). Είσοδος ελεύθερη

«Εμείς που μεγαλώσαμε με την αναπνοή σου» - Αφιέρωμα ψυχής στον Στέλιο Καζατζίδη

Ο Γιώργος Χυντηράκης στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014»,   την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου  2014, επιμελείται και παρουσιάζει στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»  και ώρα 21:00, την  παράσταση «ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΟΥ». Αφιέρωμα ψυχής στον αξεπέραστο Στέλιο Καζατζίδη.

Συναυλία Reggae με τους One Drop Forward

Ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα ελληνικά reggae συγκροτήματα, οι One Drop Forward ξεκίνησαν το 1991 από την Θεσσαλονίκη.

Dog Show 2014

Την Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 20:30, στο Ηράκλειο, στην πλ. Καλλεργών, στα Λιοντάρια, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, το “Dog Show 2014”.

Συναυλία Κρητικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014»,  την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιείται στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:00. Συναυλία Κρητικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.

Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014»,  την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιείται στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21:00. Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής.

«ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ» από τη Φιλαρμονική του Δήμου

Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει η συναυλία, που με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζει η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Λεωνίδα Τζωρτζάκη.

Συναυλία «ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΟΡΤΙΑ» από το μουσικό σχήμα «ΕΝΩΔΙΑ»

Το μουσικό σχήμα «ΕΝΩΔΙΑ» του Πνευματικού Κέντρου Μιχαήλ Αρχάγγελου,  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014»,  παρουσιάζει το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη και ώρα 21.00 στο ανοικτό θέατρο  «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» την συναυλία «ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΟΡΤΙΑ» σε διεύθυνση- διδασκαλία : π. Δημήτριου Παπαδάκη.

Οι «Χαίνηδες» παρουσιάζουν τον «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο   «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21:00 οι «Χαίνηδες»,και η ομάδα «Κι όμΩς κινείται» προτείνουν μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες ,στη μουσική παράσταση που παρουσιάζουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών με την συμμετοχή του Ψαραντώνη .

Η Χορωδία Μικρασιατών παρουσιάζει την παράσταση «Από τα παράλια της Μικρασίας στις γειτονιές του Μεγάλου Κάστρου»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο   «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:00 η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ παρουσιάζει την παράσταση «ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ»

SUZANNE

ΔΕΥΤΕΡΑ 8, ΤΡΙΤΗ 9, ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΩΡΑ, 21:00

SUZANNE (2013)

Σκηνοθεσία | Direction: Katell Quillévéré

Σενάριο | Screenplay: Katell Quillévéré, Mariette Désert

Ηθοποιοί | Cast: Sara Forestier, Lola Dueñas, François Damiens

Γαλλία | France

Διάρκεια: 94’

Μεγαλώνοντας με τον πατέρα της και τη μικρότερη αδελφή της, η Σουζάν μένει έγκυος στην εφηβεία, μπλέκει σε μια ριψοκίνδυνη ερωτική περιπέτεια και προσπαθεί να βρει το δρόμο της στη ζωή μέσα από μια σειρά επώδυνων επιλογών.(Χρήστος Μήτσης)

Είσοδος 3€ / Άνεργοι 1€

Eκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Μανόλη Καρέλλη

Η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη σας προσκαλεί στην εκδήλωση την αφιερωμένη στη μνήμη του Μανόλη Καρέλλη. Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 20:30, Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», (είσοδος από Λ. Πλαστήρα)

Ο Μιχάλης Γκανάς στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Μια βραδιά με ποίηση στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης οργανώνει τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 21.00΄, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, με τον ποιητή Μιχάλη Γκανά, τον οποίο θα παρουσιάσει η Μαρία Σαββάκη. Ο Μιχάλης Γκανάς θα διαβάσει ποιήματά του. Επίσης, ποιήματά του θα τραγουδήσουν ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης.

Μουσικοποιητικό Έργο «Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο   «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21:00 ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ παρουσιάζει το Μουσικοποιητικό Έργο «Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ»

Παραδοσιακή βραδιά με τραγούδια από την Κρήτη και τον Πόντο - Κ.Ε.Θ.Ε.Α. ΑΡΙΑΔΝΗ

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου στο  Κηποθέατρο Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ και ώρα 21.00 ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Κ.Ε.Θ.Ε.Α. ΑΡΙΑΔΝΗ παρουσιάζει μια παραδοσιακή βραδιά με τραγούδια από την Κρήτη και τον Πόντο.

Το «ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ» των Χρήστου Λεοντή και Γιάννη Ρίτσου

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014»,η χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Δ. ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟΣ» παρουσιάζει την Τρίτη 9 Σεπτέμβρη και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» το «ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΚΑΛΙ» του Χρήστου Λεοντή και Γιάννη Ρίτσου .

«ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Νίκου Καζαντζάκη

Ο Βασίλης Βασιλάκης στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014»,  την Τετάρτη και Πέμπτη 10 και 11 Σεπτεμβρίου, στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:00, ερμηνεύει την «ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Νίκου Καζαντζάκη.

«Νόστιμον Ήμαρ» - «ΚΥΚΛΟΙ ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΙ»

Το μουσικό σχήμα «ΝΟΣΤΙΜΟΝ ΗΜΑΡ» παρουσιάζει  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», Σήμερα Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 ,στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» το μουσικοποιητικο ακρόαμα θέαμα «ΚΥΚΛΟΙ ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΙ»

Μουσικοθεατρική παράσταση «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Η χορωδία  του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Νέας Αλικαρνασσού «Η ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ» παρουσιάζει  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 ,στο Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Εκδηλώσεις «Χωριό 2014» Βραδιές αναβίωσης εθίμων

Εκδηλώσεις "Χωριό 2014" Βραδιές  αναβίωσης εθίμων. Οι Εκδηλώσεις γίνονται υπό την αιγίδα του κοινοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής & Πολιτισμού . Σας καλούμε όλους στις εκδηλώσεις Ζωής & Πολιτισμού  αναβίωσης της παράδοσης του Χωριού και στην ελευθερία του ανθρώπου. Οι Εκδηλώσεις θα γίνουν στις πλατείες και στις γειτονιές του Προφήτη Ηλία ..

EXPO CRETA

Όλα είναι έτοιμα! Και η έκθεση πλέον έχει όνομα… EXPO CRETA, η νέα εποχή στις εκθέσεις πρόκειται να ξεκινήσει την Παρασκευή στις 12 Σεπτεμβρίου! Νέες ιδέες, νέοι εμείς...

Έκθεση, Γιορτή Μπύρας, Συναυλίες με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, Επιμορφωτικά σεμινάρια σε συνεργασία με ιδρύματα της Κρήτης, μαγειρικές, 4x4 Extreme Jeep Show και για πρώτη φορά ένα συναρπαστικό 2ήμερο Freestyle Motocross & BMX Show σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα με τους καλύτερους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

STYL MO, RIO, MANI, LOW P ( BONG DA CITY/FI VHTA SIGMA)

Ζωντανά, οι STYL MO, RIO, MANI, LOW P ( BONG DA CITY/FI VHTA SIGMA) στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι τρεις mcs κατευθείαν από την Αθήνα, πίσω στο νότο, όπου γεννήθηκε το Bong Da City, στην Κρήτη, για πρώτη φορά μετά από το 2008 για μία μοναδική εμφάνιση.

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Ο παιδικός  ραδιοφωνικός σταθμός Family fm 89.5, παίρνει την πρωτοβουλία και συν δημιουργεί μαζί με τοπικούς φορείς, το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου και ώρες 11:00 έως 20:00, το πρώτο ΖΩΝΤΑΝΟ πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην πλατεία Ελευθερίας.

Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα μέσω ΕΣΠΑ Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί  στην εκδήλωση με θέμα: «Ανάπτυξη & Επιχειρηματικότητα μέσω ΕΣΠΑ Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

 Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014,  Ώρα 11:30 πμ στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κ.Π. Καβάφης - Απ'έξω και τραγουδιστά

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου  στο κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» και ώρα 21:00, ο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ» Ν. Ηρακλείου παρουσιάζει μια βραδιά μουσικής και μελοποιημένων τραγουδιών από την μουσική «ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ».

Μουσική Παράσταση «ΟΙ ΑΛΜΑ ΛΙΒRE ΣΤΟ ΜΠΑΡ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ»

Το Φωνητικό Σύνολο του Συνδέσμου Διαδόσεως Καλών Τεχνών ΑΛΜΑ ΛΙΒRE παρουσιάζει  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» την Μουσική Παράσταση  «ΟΙ ΑΛΜΑ ΛΙΒRE ΣΤΟ ΜΠΑΡ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ»

Ο Γάτος που έμαθε σε ένα Γλάρο να πετά

Μια παράσταση για παιδιά, με τίτλο «Ο ΓΑΤΟΣ ΠΟΥ  ΕΜΑΘΕ ΣΕ ΕΝΑ ΓΛΑΡΟ ΝΑ ΠΕΤΑ, από το ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ανοικτό Θέατρο   «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:00. Είσοδος 5€.

Παράσταση κουκλοθέατρου «Ο ΚΡΟΚΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό Θέατρο   «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» και ώρα 21:00  παρουσιάζεται η παράσταση κουκλοθέατρου «Ο ΚΡΟΚΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ»

 με την Μίρα Ποπτέσιν

Χοροθεατρική Σύνθεση με τίτλο «ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ» από την Ομάδα Χορού «ΕΧΤΑΓΗ»

Η ερασιτεχνική Ομάδα Χορού «ΕΧΤΑΓΗ», η οποία αποτελείται από μαθητές και δασκάλους του Κέντρου Χορού Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», παρουσιάζει την Δευτέρα 15 και Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου  2014 και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» την Πρωτότυπη Χοροθεατρική Σύνθεση με τίτλο  «ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ»,  η οποία είναι βασισμένη στο ποίημα της Κικής Δημουλά «Ο πληθυντικός αριθμός».

«Ο ΕΡΩΤΙΚΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» - Mια μουσική διαδρομή στα ερωτικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι μέσα στο χρόνο

Ο Γιώργος Κριτσωτάκης  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», παρουσιάζει την Τεταρτη 17 Σεπτεμβρίου  2014 και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» μια μουσική διαδρομή στα ερωτικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι μέσα στο χρόνο.

Εκδήλωση - συναυλία ενάντια στο φασισμό από την Ένωση Γονέων Μαθητών

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία Παύλου Φύσσα από την Χρυσή αυγή και την ανάγκη να μάθουν τα παιδιά μας τι είναι φασισμός και ποια τα εγκλήματά του στην ανθρωπότητα, πραγματοποιούμε εκδήλωση - συναυλία ενάντια στο φασισμό την Πέμπτη 18/9 και ώρα 7 μμ στα Λιοντάρια.

Βιωματικό Σεμινάριο για Εθελοντές

H Aντιδημαρχία Πολιτισμού, Τουρισμού και Εθελοντισμού, και το ΚΕΣΑΝ- Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο εθελοντών με θέμα: «Αξιοποιώντας προσωπικές δεξιότητες στον εθελοντισμό»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα: 09.00-13.00 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, επί της οδού Ανδρόγεω

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

09.00:Γνωριμία μελών ομάδας

09.20:Νοηματοδότηση του εθελοντισμού

09.45:Διερεύνηση προσωπικών δεξιοτήτων του εθελοντή

11.00: Διάλειμμα

11.15:Οργάνωση και σχεδιασμός ενδεικτικής εθελοντικής δράσης

12.40:Κλείσιμο σεμιναρίου.

Σημείωση: Επειδή υπάρχει σύνδεση των θεματικών ενοτήτων του σεμιναρίου, παρακαλούμε να τηρηθούν οι χρόνοι.

Παύλος Παυλίδης και οι B Movies

Μετά από μία πολύ επιτυχημένη περιοδεία στην Αμερική, ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στην Ελλάδα για μια σειρά συναυλιών με άρωμα και χρώμα ελληνικό, με θέμα τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο. «Η αγάπη θέλει δύο» και με την Έλλη Πασπαλά συνοδοιπόρο στο μουσικό αυτό ταξίδι, θα μας θυμίσουν μελωδίες και λόγια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.

3Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ (ΑΛΛΗΛΟ-)ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ “ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΕΙΡΟ”.

«3Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ (ΑΛΛΗΛΟ-)ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ “ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΝΕΙΡΟ.” ΈΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ.»

 

Συνέδριο με θέμα: 'Ιατρική της Αναπαραγωγής στις δύο πλευρές του Ατλαντικού'

H Μεσογειακή Εταιρεία Ιατρικής της Αναπαραγωγής (Mediterranean Society for Reproductive MedicineMSRM) σε συνεργασία με τη Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία του Κεμπέκ, Καναδά (Association des Obstetriciens et Gynecoloques du Quebec, Canada, AOGQ) διοργανώνει το MSRM INTERNATIONAL MEETING, στο Ξενοδοχείο Aquila Atlantis, Ηράκλειο Κρήτης, στις 19 - 21 Σεπτεμβρίου 2014, με θέμα: «Ιατρική της Αναπαραγωγής στις δύο πλευρές του Ατλαντικού (Reproductive Medicine Across the Atlantic. Πρόεδρος του Διεθνούς MSRM Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής κ. Αντώνης Μακρυγιαννάκης, ο οποίος είναι πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Μεσογειακής Εταιρείας Ιατρικής της Αναπαραγωγής.

Η κυρία Σιντορέ και η Μουσική Ορθογραφία

Η Φιλαρμονική και η Παιδική - Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014»,  παρουσιάζουν  την Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο  «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» μια παράσταση που φιλοδοξεί να κερδίσει τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων θεατών παρουσιάζοντας επί σκηνής ορχήστρα 55 μουσικών χορωδία 50 παιδιών και ομάδα μουσικού θεάτρου με παιδιά και ενήλικες τραγουδιστές. Το τραγούδι, ο χορός και το κέφι θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του κηποθεάτρου χαρίζοντας στους θεατές μια αξέχαστη βραδιά.

Η χορωδία «ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ» τραγουδά για την ΕΛΠΙΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ»

ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ

Η χορωδία Ηρακλείου  «ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ»  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», παρουσιάζει την Παρασκευη 19 Σεπτεμβρίου  και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» μια συναυλία με τραγούδια Ελλήνων ποιητών και Συνθετών και αφιερώνει τα έσοδα  της «ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Διεύθυνση Χορωδίας: Λένα Χατζηγεωργίου

Είσοδος : 5€

Contact Improvisation Crete 2014

Χορεύουμε όλοι μαζί παρέα από τις 20 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2014 στο Ηράκλειο Κρήτης στη Δημοτική Πλαζ Καρτερού και έπειτα θα ταξιδέψουμε σε πανέμορφες μεριές του νησιού από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2014, για να κινηθούμε και να συν-κινηθούμε μέσα στην ενέργεια και τη μαγεία της μεγαλονήσου.

«ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Το Μινωικό Ωδείο  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», παρουσιάζει το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» το έργο «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ».

Βραδιά Ερευνητή 2014 - “The street value of science: Πόσο πιάνει η επιστήμη στην πιάτσα;”

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η πρωτότυπη μουσική και ταυτόχρονα επιστημονική εκδήλωση «The Street Value of Science» θα παρουσιαστεί στην πόλη του Ηρακλείου,  στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου, στις 20 Σεπτεμβρίου 2014  και ώρα 20:00.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης

Το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης  στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», παρουσιάζει την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» ένα πρωτότυπο «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ».

3η Γιορτή Τσικουδιάς

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση, την 3η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου και τον Λαογραφικό όμιλο «Λάζαρο & Μανόλη Χνάρη» σας προσκαλούμε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, στις 16:30μμ, στην 3η γιορτή Τσικουδιάς στον Καράβολα, αφιερωμένη στο « Σπίτι των Αγγέλων». Η διοργάνωση περιλαμβάνει παραδοσιακά δρώμενα, Μουσική και χορό.

MODERN MUSIC SCHOOL IN CONSERT

Η Μodern Music School   στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», παρουσιάζει την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου  2014 και ώρα 21.00 στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» τους μαθητές της Σχολής σε ροκ και ποπ ρυθμούς.

Συναυλία Χορωδιών «Από τη Μακεδονία έως την Κρήτη»

Μία ξεχωριστή συναυλία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ηρακλείου την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στη Βασιλική Αγίου Μάρκου,  με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Microbirth» - Τα μυστικά του τοκετού

Ο τρόπος που γεννάμε έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία τριάντα χρόνια. Τα μυστικά του τοκετού φωτίζονται στο «Microbirth», ένα νέο, μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ. Το «Microbirth» θα προβληθεί σε επίσημη ταυτόχρονη πρεμιέρα το Σεπτεμβρίου 2014 σε πολλές χώρες, και στην Ελλάδα  ως μια πρωτοβουλία από το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas.

«Μήδεια» του Ευριπίδη

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2014», την  Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014 στο Κηποθέατρο    «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» και ώρα 21:00 με  Είσοδο 5€, η Θεατρική  Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου παρουσιάζει την τραγωδία  «Μήδεια» του Ευριπίδη

Εκδήλωση με θέμα 'Ο Κρητικός Πόλεμος'

O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη και η ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΙΤΑΝΟΣ  διοργανώνουν εσπερίδα με ομιλίες (24 Σεπτεμβρίου 2014, αίθουσα Ανδρόγεω, 19:00)

Ημέρες Τουρισμού 2014

Η Περιφέρεια Κρήτης- Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλειου διοργανώνει και φέτος  τις «ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2014» μια γιορτή- θεσμό πλέον για το Ηράκλειο. Η Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε.Ηρακλείου σε συνεργασία με όλους του Δήμους της Π.Ε., τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, φορείς τουρισμού και πολιτιστικούς συλλόγους γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού από 25-28 Σεπτεμβρίου 2014.

4η Παγκρήτια Διεπιστημονική Συνάντηση για τη Νόσο Alzheimer

Η Συνάντηση αυτή αποτελεί συνέχεια της 1ης, 2ης και 3ης Παγκρήτιας Διεπιστημονικής Συνάντησης που  οργανώθηκαν με επιτυχία στο Ηράκλειο, το 2007 το 2010 και το 2012, αντίστοιχα. Οι ιατρικές, συναισθηματικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της άνοιας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Ο συνδυασμός ανάπτυξης και διάδοσης της επιστημονικής γνώσης με την κινητοποίηση της πολιτείας και της κοινωνίας γενικότερα, αποτελούν το μόνο δρόμο για την αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος.

Βραδιά ανάγνωσης Για τον Γκρέκο

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης (21.6-25.10.2014), η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών οργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 20.30΄, μια βραδιά ανάγνωσης αφιερωμένη στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο.

BLUES WIRE live

Oι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Eλληνική πραγματικότητα. Eχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Eυρώπη.

Eνα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 20 χρόνια είναι κάτι σπάνιο για τα παγκόσμια δεδομένα, πόσο μάλλον για τα Eλληνικά, με την επισήμανση πως η μουσική είναι η δουλειά τους και όχι κάποιου είδους χόμπι η παράλληλη ενασχόληση.

Βραδιά Ερευνητή 2014

Η «Βραδιά Ερευνητή» στοχεύει στο να γνωρίσει το ευρύ κοινό, και ειδικότερα οι νέοι, την επιστημονική και κοινωνική σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί ο ερευνητής, προβάλλοντας την ανθρώπινη πλευρά του. Οργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου σε περισσότερες από 300 πόλεις στην Ευρώπη.

Συναυλία Πιάνου και Μουσικής Δωματίου στη Βασιλική Αγίου Μάρκου

Η Ελένη Τσούτσου - Συγκελάκη (πιάνο) και ο Νίκος Χαλκιάς (φλάουτο) παρουσιάζουν το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30 έργα των Fr. SCHUBERT, Fr. LISZT, Jeno TAKACS, John RUTTER και Mike MOWER για σόλο πιάνο και για φλάουτο και πιάνο. Είσοδος ελεύθερη.

«Η βραδιά του Ψηλορείτη» στο Ηράκλειο

Το φινάλε των 7ήμερων εκδηλώσεων για την «Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2014 / World Tourism Days  2014»  όπου εορτάζεται από την Περιφέρεια Κρήτης θα δώσει «Η βραδιά του Ψηλορείτη» στις 28 Σεπτεμβρίου 2014.

Καντάδα στο Ηράκλειο

Καντάδα στην πόλη του Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της μουσικοχορευτικής βραδιάς «Η βραδιά του Ψηλορείτη» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στην πλατεία της Αγίας Αικατερίνης στο κέντρο του Ηρακλείου.

Παιδική Νεύρο-Ανάπτυξη: Τι πρέπει να ξέρουμε

Μια επιστημονική συζήτηση για την επίδραση της διατροφής, του περιβάλλοντος και του στρες στη νοητική και συμπεριφορική ανάπτυξη του παιδιού

Απλή, γνήσια και αποτελεσματική επικοινωνία στο ζευγάρι, την οικογένεια και την εργασία

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 6μμ. θα γίνει δωρεάν εισαγωγική ομιλία – συζήτηση, σχετική με το πρόγραμμα της “Θετικής Δράσης” με θέμα: “Απλή, γνήσια και αποτελεσματική επικοινωνία στο ζευγάρι, την οικογένεια και την εργασία”.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE