inner image

Συναυλία Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Μηλιώκας & On the Road

Ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Γιάννης Μηλιώκας ενώνουν τις φωνές τους για μια μοναδική εμφάνιση Ελληνικού Ρόκ την Παρασκευή 02 Μαίου στο Cine Studio live !!!

Η Γιώτα Φέστα ερμηνεύει τον Θεατρικό Μονόλογο του Άκη Δήμου «Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ»

Η Αναγνώριση: Μια παράσταση-ωδή στον έρωτα. Η Γιώτα Φέστα θα σκηνοθετήσει και θα ερμηνεύσει έναν ξεχωριστό μονόλογο που φέρει την υπογραφή του Άκη Δήμου την Παρασκευή 2 & Σάββατο 3 Μαίου 2014, ώρα 21.00μμ, στο ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Δ.Η. (ΑΝΔΡΟΓΕΩ)

Στο 'Διπλανό κρεβάτι' οι Μικρασιάτες!

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ηρακλείου "Ο Άγιος Πολύκαρπος", στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, αποφάσισε πριν λίγους μήνες τη δημιουργία θεατρικής ομάδας. Μια παρέα μικρών και μεγάλων παιδιών με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Πάνου Ιωαννίδη ανέλαβαν να υλοποιήσουν το εγχείρημα. Διάλεξαν ένα έργο επίκαιρο αν και γράφτηκε πριν από 35 χρόνια. Ένα έργο που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Ένα έργο που κρατά το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος με τις συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων.

Σεμινάριο Σοκολάτας

ΤΟ CAKE & BAKE STORIES ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΤΟ PASTRY CHEF ΧΡΗΣΤΟ ΒΕΡΓΑΔΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ  70 ΕΥΡΩ.

The Hangover IV

Μια νύφη (που δεν το' σκασε), ένας (παρ ολίγον) γαμπρός, ένας άγγλος ξάδελφος, ένας τρελός κολλητός, ένας παλιός παιδικός φίλος, ένας πολύ ενήλικας «προστάτης κυριών», δύο πολύ κυρίες.... (με το Π...κεφαλαίο), οργανώνουν έναν γάμο κ ένα bachelor party... με πολλές παράπλευρες απώλειες... Ένα θερμό επεισόδιο στις ελληνο -ρωσικές σχέσεις, έναν δεύτερο γάμο πριν καν γίνει ο πρώτος... μια χαμένη σημαία και τις περισσότερες ώρες χαμένες στο μυαλό όλων για το τι έχει συμβεί... Το μόνο σίγουρο...; Άγνωστο το πότε θα ξεχαστούν όλα... Αυτά τα ερωτήματα με πολύ κέφι και γέλιο θα μας απαντήσει η δροσερή και νεανική παρέα του ελληνικού "

1ο Φεστιβάλ παιδικής έκφρασης και δημιουργίας

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δ. Ηρακλείου που λειτουργούν υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, οργανώνουν και παρουσιάζουν το 1ο Φεστιβάλ παιδικής έκφρασης και δημιουργίας με θεματικό άξονα «Αυτό είναι Ελλάδα». Η έναρξη του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 30 Απριλίου, στις 5:30 μ.μ. στο μικρό λιμάνι Ηρακλείου απέναντι από τα Νεώρια, με τη συμβολική δράση «Τα παιδιά ρίχνουν χάρτινα καραβάκια στη θάλασσα με στίχους, κείμενα, «κομμάτια πολιτιμού» της Ελλάδας για να ταξιδέψουν στον κόσμο…»

14η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Ηρακλείου

Με χαρά σας προσκαλούμε στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στο Αίθριο της ΛΟΤΖΙΑ και ώρες 09.30-13:30.

Παιδί και Οικογένεια. Πρόληψη και Ενδυνάμωση

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος διοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα στο Ηράκλειο Κρήτης, την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014, στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου με τίτλο: «Παιδί και Οικογένεια. Πρόληψη και Ενδυνάμωση». Είσοδος ελεύθερη. Σύντομα θα ανακοινωθεί το οριστικό πρόγραμμα καθώς και η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής. Παρακαλούμε για τη διάδοση του μηνύματος.

 

Τιμή στον Έλληνα - 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου

Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου παρουσιάζει την έκθεση «ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ» συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην επέτειο των 400 ετών από τον θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Έκθεση με χειροποίητα κοσμήματα της Κ. Καστρινάκη Πελαγίας

Έκθεση με χειροποίητα κοσμήματα της Κ. Καστρινάκη Πελαγίας θα φιλοξενηθεί  από τις 05/05/2014 έως τις 11/05/2014 στην Πύλη  Βιτούρι (Πάροδος Πεδιάδας Βίγλα ). Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 9:00π.μ έως 21:00 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μουσική εκδήλωση για τα παιδιά της Κρήτης και το βασικό τους εμβολιασμό

Μια όμορφη μουσική εκδήλωση για την προμήθεια του βασικού παιδικού εμβολιασμού ανασφάλιστων και άπορων παιδιών στην Κρήτη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 στις 8.30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ, στο πλαίσιο του 41ου Πανελληνίου Νοσηλευτικού Συνεδρίου της ΕΣΝΕ. Συνέδριο με το οποίο προωθείται η νέα γνώση των σύγχρονων νοσηλευτικών προσεγγίσεων, αλλά παράλληλα προβάλλεται και ο κοινωνικός χαρακτήρας του έργου των Νοσηλευτών-τριών.

Έκθεση με Βυζαντινή Αγιογραφία και Είδη Λαϊκής Τέχνης της Κ. Τσιράκου

Έκθεση με Βυζαντινή Αγιογραφία και Είδη Λαϊκής Τέχνης της Κ. Τσιράκου Ειρήνης θα φιλοξενηθεί  από τις 06/05/2014 έως τις 13/05/2014 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλ. Ελευθερίας). Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 9:00π.μ έως 21:00 μ.μ.  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παρουσιάζεται 'Η σκιά του Αλλάχ'

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Κωστή Παπαγεωργίου με θέμα "Η σκιά του Αλλάχ στην Κρήτη, 1645" θα παρουσιαστεί την Τρίτη 6 Μαΐου, και ώρα 8 το βράδυ, στην αίθουσα της παλιάς λαχαναγοράς Ηρακλείου.

Η παρουσίαση θα γίνει από το συγγραφέα, ιστορικό και ερευνητή Γιώργο Παναγιωτάκη, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Φλεμετάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ηρακλείου.
Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ηρακλείου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Mystis.

Τα ρευματικά νοσήματα στην αναπαραγωγική ηλικία

Εκδήλωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης με θέμα "Τα ρευματικά νοσήματα στην αναπαραγωγική ηλικία"την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 στις 18.30, στη συνεδριακή αίθουσα της Συνεταιριστικής Τράπεζας στο Ηράκλειο.

Οι γενιές προχωρούν χέρι με χέρι

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της μητέρας και στα πλαίσια των πολιτικών ενεργού γήρανσης, της διαγενεακής συνεργασίας και της προστασίας της μητρότητας, διοργανώνει εκδηλώσεις με θέμα: «Οι γενιές προχωρούν χέρι με χέρι».

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, όπου ομάδες ηλικιωμένων – ωφελούμενων από τα δεκατρία  Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας του Δήμου, θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητές τους. 

Συνέδριο με τίτλο 'Περιφερειακή Εξειδίκευση και Επιχειρηματικότητα'

Το ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ, Το ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ, Το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΟΡΕΩΝ, Το περιοδικό REGIONAL SCIENCE INQUIRY και Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΟΛΟΓΩΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ το 18ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΟΛΟΓΩΝ.

Διάλεξη με θέμα: «Στυλιανός Αλεξίου. Ο άνθρωπος και το έργο του»

O Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη διοργανώνει διάλεξη με θέμα: «Στυλιανός Αλεξίου. Ο άνθρωπος και το έργο του», με τον κ. Θεοχάρη Δετοράκη, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 στις 19:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 47ου Δημοτικού Σχολείου της Οδού Κρασαδάκη

Νότης Μαυρουδής και η Αναστασία Μουτσάτσου... με Βαμβακάρη και Τσιτσάνη

Σε μια ατμοσφαιρική, μουσική περιπλάνηση, με αγαπημένα τραγούδια των δυο μεγάλων λαϊκών δημιουργών, του Μάρκου Βαμβακάρη και του Βασίλη Τσιτσάνη επιδιώκουν να μας παρασύρουν ο Νότης Μαυρουδής και η Αναστασία  Μουτσάτσου.io live | Λεωφόρος Ικάρου και Ηροδότου, Αλικαρνασσός Ηράκλειου

Αστρονομικό Διήμερο

Στα πλαίσια των παράλληλων δραστηριοτήτων και δράσεων την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο ένα Αστρονομικό Διήμερο.

Το Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, η Μ.Κ.Α.Ε. Περιήγησις, η Αστρονομική Ομάδα των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου, διοργανώνουν από κοινού ένα μαθητικό διαδραστικό διήμερο με κεντρικό θεματικό άξονα τα μαθηματικά και την αστρονομία.

Ημέρα Ανοιχτής Τάξης των Σχολείων Δεύτερης Ευκαρία

Ημέρα Ανοιχτής Τάξης των Σχολείων Δεύτερης Ευκαρίας του Νομού Ηρακλείου, (σε ΤΥΛΙΣΟ και ΚΑΣΤΕΛΙ). Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαρίας απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση (Απολυτήριο Γυμνασίου) και η φοίτηση στα ΣΔΕ διαρκεία 2 έτη.

Το Φεστιβάλ των Κοινών στον Κοινωνικό Χώρο

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού με χαρά φιλοξενεί φέτος το Φεστιβάλ των Κοινών (CommonsFest), από την Παρασκευή 9 Μαΐου ως την Κυριακή 11 Μαΐου, από τις 10 το πρωί ως αργά το βράδυ.

Οι γενιές προχωρούν χέρι με χέρι

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας της μητέρας και στα πλαίσια των πολιτικών ενεργού γήρανσης, της διαγενεακής συνεργασίας και της προστασίας της μητρότητας, διοργανώνει εκδηλώσεις με θέμα: «Οι γενιές προχωρούν χέρι με χέρι». 

Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και ώρα 12:00 π.μ. στο αίθριο της Λότζια του Δήμου Ηρακλείου, όπου ομάδες ηλικιωμένων θα συνεργαστούν με παιδιά για να κατασκευάσουν το δικό τους δώρο για τη μητέρα τους. Παράλληλα, ηλικιωμένες μητέρες θα μοιράσουν ευχετήριες κάρτες στις μητέρες νεότερων ηλικιών.

Εορτασμός της επετείου της Ημέρας της Ευρώπης

Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της αντιδημαρχίας του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης διοργανώνει στις 9 Μαΐου 2014 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9 έως τις 1 το μεσημέρι εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της Ημέρας της Ευρώπης.

γύρω γύρω όλοι

γύρω γύρω όλοι, στο Τεχνόπολις το Σάββατο και την Κυριακή 10 & 11 Μαίου 2014.

Συναυλία από το Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου

Συναυλία φωνητικών συνόλων από το Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου

αφισα

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας

Με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας η Χριστιανική Ένωση Ηρακλείου «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» θα πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχής της Παιδικής Χορωδίας της Περιφέρειας Κρήτης- Π.Ε. Ηρακλείου το Σάββατο 10 Μαΐου και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Ένωσης (Αμάλθειας 13 στο Ηράκλειο). Είσοδος ελεύθερη.

Εκδήλωση αφιερωμένη στην «ΜΑΝΑ»

Η  4η  Δημοτική  Κοινότητα του Δήμου Ηρακλείου,  σε συνεργασία με  τον  Πολιτιστικό  Σύλλογο  ΦΟΡΤΕΤΣΑΣ  διοργανώνει  εκδήλωση αφιερωμένη   στην   « ΜΑΝΑ»  την  ΚΥΡΙΑΚΗ  11-05-2014  στο Δημοτικό  Σχολείο  Φορτέτσας.

Εκδήλωση με θέμα «Η Μικρασιάτισα Μάνα»

Το Δ.Σ του Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας της μητέρας, καθώς και την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από το πρώτο διωγμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας (Άνοιξη 2014), σας προσκαλεί την Κυριακή 11.05.2014 στις 6,30 το απόγευμα, στο Ηρώο Μικρασιατικού Ελληνισμού στη συμβολή των λεωφόρων Κνωσού και Ιωνίας, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Η Μικρασιάτισα Μάνα». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:

1.     Έκθεση φωτογραφικού υλικού.
2.     Εμφάνιση της χορωδίας Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου.
3.     Ομιλία της φιλόλογου Ταμιωλάκη-Μυλωνά Μαρίας.

 

Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων - Δευτέρα 12 Μαίου 2014 στις 19:30.

Υπερασπίζοντας τη Νεότητα στην Ελλάδα της κρίσης

Τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 στις 18.30 πραγματοποιείται Εκδήλωση με θέμα «Υπερασπίζοντας τη Νεότητα στην Ελλάδα της κρίσης» με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Μόσχο, Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Όλα είναι δρόμος, Ευκαιρίες συμφιλίωσης με τον χαμένο μας εαυτό

Το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης σας προσκαλεί την Τρίτη 13 Μαΐου, στις 19.30 μ.μ., στη συζήτηση με τον συγγραφέα π. Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της ΛΕΝΑΣ ΜΑΝΤΑ 'Τα πέντε κλειδιά'

Την Τρίτη 13 Μαΐου, στις 20.30 μ.μ., το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Ηρακλείου σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός, σας προσκαλούν στη παρουσίαση του νέου βιβλίου της ΛΕΝΑΣ ΜΑΝΤΑ "Τα πέντε κλειδιά"

Διάλεξη για τον Edward Lear και τα κρητικά του σχέδια

Εκατόν πενήντα χρόνια μετά η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών παρουσιάζει την Τετάρτη 14 Μαΐου και ώρα 19.30 στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης την διάλεξη του κ. Stephen Duckworth με τίτλο Edward Lear and his Cretan drawings. Πρόκειται για εκτενή παρουσίαση των έργων που ο Lear ζωγράφισε κατά την δίμηνη παραμονή του στο νησί, καθώς και τις συστηματικές προσπάθειες του ομιλητή να εντοπίσει και να καταγράψει το αξιόλογο αυτό εικονογραφικό σύνολο, που δυστυχώς είναι διάσπαρτο σε διάφορα ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές.

IMAM BAILDI LIVE - open act CheeseRoyal

Φέτος το χειμώνα, οι Imam Baildi επιστρέφουν στη σκηνή του Cine Studio live, την Παρασκευή 16 Μαΐου. H παρέα των Imam στήνει άλλη μια μουσική γιορτή, παίζοντας τις πολυαγαπημένες της μουσικές αλχημείες, αλλά και κομμάτια από το καινούριο album που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης

2.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

Η κατάσταση εντείνεται λόγω οικονομικής δυσπραγίας και ανεργίας

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υπέρτασης, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης διοργανώνουν εκδήλωση που έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της σωστής μέτρησης της αρτηριακής πίεσης και τη διαχείριση της υπέρτασης. Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, στους παρευρισκόμενους, μέτρηση αρτηριακής πίεσης και ενημέρωση για την υπέρταση. Η εκδήλωση θα γίνει στις 17 Μαΐου 2014, από τις 10π.μ. ως τη 1:00μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι Planet Of Zeus live

Οι Planet of Zeus είναι ένα heavy rock συγκρότημα από την Αθήνα. Δημιουργήθηκαν το 2000 και από τότε τριγυρνούν αδιάκοπα ανά την Ελλάδα, δίνοντας συναυλίες σε όποιους χώρους μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους…από καταγώγια μέχρι στάδια. Οι «ωμές», ειλικρινείς και συνεχώς εξελισσόμενες ζωντανές εμφανίσεις τους, τους έχουν εξασφαλίσει ένα πιστό και σκληροπυρηνικό underground κοινό, το οποίο πια ξεπερνά τα γεωγραφικά σύνορα της Ελλάδας και τους έχουν δώσει την ευκαιρία να μοιραστούν τη σκηνή με ονόματα όπως οι Hermano, Brant Bjork, Monster Magnet, Karma to Burn, Red Fang, Eyehategod, Church of Misery.

Εκδήλωση του Δικτύου Παρέμβασης Γυναικών Κρήτης

Το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Ηρακλείου σας προσκαλεί, την Πέμπτη 22 Μαΐου 2014 στις 19:30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου  αίθουσα «Καστελλάκη» 

Έκθεση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Έκθεση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφερειακής Δ/νσης α’& β’θμιας εκπαίδευσης Κρήτης θα φιλοξενηθεί  από τις 23/05/2014 έως τις 31/05/2014 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλ. Ελευθερίας). Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 9:00π.μ έως 21:00 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Τερέζα Βαλαβάνη παρουσιάζει το βιβλίο 'Η Γυναίκα του Τίγρη'

Παρουσίαση του βιβλίου "Η Γυναίκα του Τίγρη", της Τέα Όμπρεχτ, από τη ψυχολόγο, εικαστικό και συγγραφέα Τερέζα Βαλαβάνη, τη Δευτέρα 26 Μαΐου, στις 19:00, στο Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Etiquette Ηρακλείου.

20ο Φεστιβάλ Παιδικής Θεατρικής Έκφρασης

Ξεκινάει την Δευτέρα το 20ου Φεστιβάλ Παιδικής Θεατρικής Έκφρασης Ο Σύλλογός μας υποστηρίζει για άλλη μια φορά τους Εκπαιδευτικούς, που με τη συμμετοχή τους στα θεατρικά δρώμενα εξάρουν την αισθητική έκφραση στην Εκπαίδευση ενώ δίνεται η δυνατότητα να προβληθεί ο ρόλος του Εκπαιδευτικού που δεν αποτελεί μόνο φορέα γνώσης αλλά και πολιτισμού.

Το φετινό Φεστιβάλ πρόκειται να πραγματοποιηθεί από Δευτέρα 26 Μαΐου έως και τo Σάββατο 31 Μαΐου του 2014 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου και ώρες 7:00 μ.μ ( Α΄ παράσταση) και 8:00 μ.μ. ( β΄ παράσταση)

Ομιλία με θέμα τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

To ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Φορτέτσας, σε συνεργασία με τους Συλλόγους γονέων & κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού σχολείου & 12ου Νηπιαγωγείου, διοργανώνει την Τρίτη 27/5/14 & ώρα 12:00 μ.μ. ομιλία με θέμα: “Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση”, από την ομάδα προαγωγής υγείας της Ιατρικής Σχολής Κρήτης.

Υπεύθυνη ομάδας & ομιλήτρια: η κ. Κεραμάρου Μαρία, επιδημιολόγος, υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης

Επιστημονικός υπεύθυνος: ο κ. Κούτης Αντώνης, δ/ντης ΕΣΥ στο τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η ομιλία θα διεξαχθεί στο ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-ΑΠΗ Φορτέτσας.

Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Παπαδάκη 'Τι γυρεύω εγώ εδώ'

Η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Παπαδάκη "Τι γυρεύω εγώ εδώ" θα γίνει απόψε στις 7.30 στο Πολυκέντρο Νεολαίας Ανδρόγεω Ισόγειο (Ανδρόγεω 4, Ηράκλειο). Την εκδήλωση οργανώνουν οι εκδόσεις
"Φίλντισι" και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου. Τη βραδιά θα συντονίσει η Έφη Σωμαρά (δικηγόρος- διαμεσολαβήτρια). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αντώνης Βαλεγράκης (φιλόλογος) και η Μαρία Τζενάκη (τ. σχολική σύμβουλος). Αποσπάσματα θα διαβάσει η Ελένη Νέστορα.

Η 'Λυσιστράτη' του Αριστοφάνη από τη Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης

Η Θεατρική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης (Σχολές Ηρακλείου) παρουσιάζει την αντιπολεμική κωμωδία του Αριστοφάνη “ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ” στο Κηποθέατρο “Μ. Χατζιδάκις” από τις 28 Μαΐου έως την 1η  Ιουνίου 2014 στις 21:00. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Αντωνάκης σε απόδοση Κώστα Τσιάνου, μουσική Χρήστου Λεοντή, χορογραφίες Στεφανίας Σπυροπούλου, ενδυματολογία, σκηνογραφία και θεατρικές κατασκευές της ομάδας “fabros art”, πρόγραμμα – αφίσα Χρυσόστομου Σπετσίδη και τεχνική επιμέλεια φωτισμού και ήχου Βαγγέλη Παντούλα.

Συνέλευση σωματείου 'Αλβανικής Διασποράς'

Οικονιμική ενίσχυση άπορων οικογενειών από την Αλβανία.

Ο μικρός πρίγκιπας συναντά τον Κύριο Καζαντζάκη στο Ηράκλειο

Το ταξίδι στον δρόμο της αναζήτησης συνεχίζεται… Μετά τα Χανιά, ο μικρός πρίγκιπας συνάντησε τους ήρωες του Νίκου Καζαντζάκη στο Ναύπλιο. Ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός του; Η παρουσίαση της νουβέλας του συγγραφέα Χρήστου Τσαντή «O μικρός πρίγκιπας συναντά τον Kύριο Καζαντζάκη στο δρόμο της αναζήτησης» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαΐου ώρα 19.30, στον χώρο του καφέ ΕΝΕΤΙΚΟ στο Ηράκλειο.

Συναυλία «Penny & The Swingin' Cats»

«Penny & The Swingin' Cats»: Ένα όνομα συνώνυμο των πιο αστραφτερών live, ένα συγκρότημα που αναλαμβάνει σε κάθε live να μας ταξιδέψει σε περασμένες δεκαετίες, τότε που το swing και το rockabilly κυριαρχούσαν στις πίστες. Μία μπάντα δεμένη με θετική ενέργεια, με «jazz γούστα» κυρίως και έμπειρους μουσικούς.

Παρουσίαση του βιβλίου 'Μεθυσμένα Καράβια'

Το βιβλίο της Βικτωρίας Αγγελοπούλου  "Μεθυσμένα Καράβια" παρουσιάζεται στο Ηράκλειο την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, στις 20.00 στο βιβλιοπωλείο "Δοκιμάκης" ( Καντανολέων 4). Το βιβλίο παρουσιάζουν οι :

Παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Τραχανά “Το φάντασμα της Όπερας - Η επιστήμη στον πολιτισμό μας”

Ένας φιλόλογος (ο καθηγητής Μιχάλης Ζ. Κοπιδάκης), ένας βιολόγος (ο καθηγητής Σήφης Παπαματθαιάκης) και ένας φυσικός (ο Στέφανος Τραχανάς) θα συζητήσουν με θέμα: Η επιστήμη στον πολιτισμό μας με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Στέφανου Τραχανά “Το φάντασμα της Όπερας” - Η επιστήμη στον πολιτισμό μας”.

Έκθεση κοσμήματος Κορνηλάκη

Έκθεση κοσμήματος θα φιλοξενηθεί  από τις 30/05/2014 έως τις 08/06/2014 στην Πύλη Bitturi. Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 9:00π.μ έως 21:00 μ.μ.    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προβολή της ταινίας 'Κάθε παιδί είναι διαφορετικό' από την ομάδα εθελοντών πολιτών του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Αριάδνη

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και η ομάδα εθελοντών πολιτών του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Αριάδνη παρουσιάζει την ταινία "Κάθε παιδί είναι διαφορετικό" (Every child is special) του σκηνοθέτη Aamir Khan. Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 30 Μαΐου στις 9 το βράδυ στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου (Μονής Αγκαράθου 9).

Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και γυναικολογική υγεία-Αναγκαιότητα του Tεστ PAP

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και γυναικολογική υγεία-Αναγκαιότητα του Tεστ PAP» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Πυργού.

Για το θέμα θα μιλήσουν οι Μαίες του Κ.Υ Αγ. Βαρβάρας, κ.κ. Κριτσωτάκη Μαρίνα και Σταματάκη Ερωφίλη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον Καρκίνο της Μήτρας, διοργανώνεται από το Κ.Υ. Αγ. Βαρβάρας και την 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου, τη Βοήθεια στο Σπίτι του Δ.Δ. Αγ. Μύρωνα και τους Προέδρους της Τοπικής Κοινότητας Πυργού και έχει ως στόχο την ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού της περιοχής του Δ.Δ. Πυργού.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE