inner image

Έκθεση με είδη χειροτεχνίας και με κοσμήματα του κ. Μασαούτη Γιώργου

Έκθεση με είδη χειροτεχνίας και με κοσμήματα του Κ. Μασαούτη Γιώργου θα φιλοξενηθεί  από τις 01/04/2014 έως τις 06/04/2014 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλ. Ελευθερίας). Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 9:00π.μ έως 21:00 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΤΕΣ» του Ευγένιου Τριβιζά

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης ξαναζωντανεύουν το εκπληκτικό έργο για παιδιά και όχι μόνο του Ευγένιου Τριβιζά « Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΤΕΣ» την  Τρίτη και Τετάρτη (1&2 Απριλίου) στις 18:00, στο Θεατρικό Σταθμό στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014». Εισφορά 3€.

Συναυλία Κλασσικής Μουσικής από το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου

            Με μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία ο Δήμος Ηρακλείου και το Υπουργείο Πολιτισμού, με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και την ΚΓ’ Εφορεία Κλασσικών & Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, καλωσορίζουν την έναρξη της Τουριστικής Περιόδου και του Διευρυμένου Ωραρίου των Αρχαιολογικών Χώρων της πόλης μας.

            Πιο συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη 1 Απριλίου διοργανώνονται δύο μεγάλες συναυλίες για όλους τους επισκέπτες των ιστορικών αυτών χώρων.

            Σε αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, στις 18.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία Κλασσικής Μουσικής από το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου.

            Παράλληλα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού, θα διεξαχθεί στις 18.00 το απόγευμα, μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου.

            Ταξιδεύουμε στην Ιστορία και καλωσορίζουμε την καλοκαιρινή περίοδο με όχημα τις μουσικές νότες.

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου

            Με μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία ο Δήμος Ηρακλείου και το Υπουργείο Πολιτισμού, με το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και την ΚΓ’ Εφορεία Κλασσικών & Προϊστορικών Αρχαιοτήτων, καλωσορίζουν την έναρξη της Τουριστικής Περιόδου και του Διευρυμένου Ωραρίου των Αρχαιολογικών Χώρων της πόλης μας.

            Πιο συγκεκριμένα, αύριο Τρίτη 1 Απριλίου διοργανώνονται δύο μεγάλες συναυλίες για όλους τους επισκέπτες των ιστορικών αυτών χώρων.

            Σε αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, στις 18.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία Κλασσικής Μουσικής από το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου.

            Παράλληλα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Κνωσού, θα διεξαχθεί στις 18.00 το απόγευμα, μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου.

            Ταξιδεύουμε στην Ιστορία και καλωσορίζουμε την καλοκαιρινή περίοδο με όχημα τις μουσικές νότες.

Εσπερίδα ενημέρωσης με θέμα: ΔΥΣΛΕΞΙΑ - ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Καθηγητών του 6ου ΕΠΑ.Λ ΗΡΑΚΛΛΕΙΟΥ σας καλούν στην Εσπερίδα ενημέρωσης για γονείς, μαθητές και καθηγητές, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 και ώρα 18.30, στο αμφιθέατρο του σχολείου (Πιτσουλάκη 24 Πατέλες), με θέμα: ΔΥΣΛΕΞΙΑ -  ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΛΟΡΕΝΤΖΟ- LA NOTTEDI SAN LORENZO (Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, 1982, 105’) τη Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 στις 20:00 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Η θεατρική ομάδα ΤΕΙ Ηρακλείου παρουσιάζει την παράσταση 'Η δολοφονία του Μαρά'

Η θεατρική ομάδα ΤΕΙ Ηρακλείου, παρουσιάζει την παράσταση "Η δολοφονία του Μαρά". Ένα θεατρικό κείμενο του Peter Weiss, το απόσταγμα του οποίου είναι η διαλεκτική διαμάχη δύο εκ διαμέτρου αντίθετων χαρακτήρων, του περιβόητου ηδονιστή Μαρκήσιου ντε Σάντ και του ιδεολογικού πρωτεργάτη της Γαλλικής Επανάστασης Ζάν Πωλ Μαρά.

'Ο Θεός της Σφαγής' από την Square Theatre Company

Η SQUARE THEATRE COMPANY είναι μια θεατρική ομάδα και αστική μη κερδοσκοπική εταιρία θεάτρου που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2011 από τους ηθοποιούς Ιωάννα Σταυροπούλου, Δάφνη Μανούσου, Γιάννη Λασπιά και Αργύρη Θανάσουλα.

O Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στη μουσική σκηνή Μύλος!

Την Παρασκευή 4 Απριλίου, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στη μουσική σκηνή Μύλος! Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού ο οποίος με κάθε ειλικρίνεια αφήνει ελεύθερα σκέψεις και συναισθήματα επί σκηνής. Με μοναδικό και εκλεκτό μουσικό του γούστο ενίοτε συμφιλιώνει τον ηλεκτρικό ήχο με τη μελωδία και τον λυρισμό. Μαζί του: το πιο «Retro» κορίτσι, η Πέννυ Μπαλτατζή αλλά και ο Γιώργος Ζερβός από τους «Swingin’ Cats», με άποψη και ανησυχία, με απίστευτη καθαρότητα στο βλέμμα και το μουσικό λόγο, ξεσηκώνουν το κοινό με πολύ swing και διάθεση για χορό.

Συναυλία Παύλος Παυλίδης και οι B Movies

21:30 στο Cine Studio

Παρασκευή 04 Απριλίου

Σημεία Προπώλησης : Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης - Πολυχώρος Τεχνόπολις - Πολυτεχνείο Καφέ

Πληροφορίες / Τηλέφωνο κρατήσεων : 2810823813

Cine Studio live | Λεωφόρος Ικάρου και Ηροδότου, Αλικαρνασσός Ηράκλειου

Ο Παύλος Παυλίδης & οι B-Movies έρχονται στο απόλυτο συναυλιακό στέκι της πόλης, για να μας τραγουδήσουν «Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί» τόσο από το πρόσφατο παρελθόν αλλά και από παλαιότερες μουσικές διαδρομές τους.

Ένα προγραμμααπό όλη τη μουσικήπορεία του ξεχωριστού δημιουργού που θα περιλαμβάνει τραγούδια από την αξέχαστη εποχή των Ξύλινων Σπαθιών έως και τις πιο πρόσφατες δουλειές του.

Μαζί του, όπως άλλωστε όλα τα τελευταία χρόνια, οι B - Μovies  που  “ερμηνεύουν” με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τα τραγούδια του Παύλου Παυλίδη , δίνοντας την αίσθηση του “διαφορετικού” σε κάθε συναυλίατους.

Οι Β-Μovies είναι οι: 

Τόλης Δεληγιάννης, μπάσο 
Αλέκος Σπανίδης, τύμπανα 
Ορέστης Μπενέκας, πλήκτρα 
Θανάσης Τζίνγκοβιτς, ηλεκτρική κιθάρα

4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στην Καλαμάτα, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στη Ξάνθη, στην Πάτρα, στη Ρόδο και στα Χανιά την Πέμπτη 3, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου 2014.

Στην πόλη του Ηρακλείου το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4  (10:00-15:00) και το Σάββατο 5 (10:00-16:25) Απριλίου 2014 στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

Εκδήλωση για το «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου προσκαλεί τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν ή ήδη πραγματοποιούν ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ σε εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, με θέμα:

«Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)»

Παρασκευή  04 Απριλίου 2014 και ώρα  15:00, αίθουσα ΚAΡΟΥΖΟΥ, Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου 9)

Η παρουσίαση  θα γίνει από το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανο Κομνηνό

Είσοδος Ελεύθερη

Το Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. αποτελεί μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσα από την  οποία θα πραγματοποιείται το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων στη χώρα.

Η ηλεκτρονική επικοινωνία και διαχείριση των διαγωνισμών και συμβάσεων θα έχει ως κύριο αποτέλεσμα το μικρότερο κόστος συμμετοχής για τους υποψηφίους.

Εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με θέμα την ελευθερία των σπόρων και τη νομοθεσία για τους σπόρους

Η Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου διοργανώνει την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, ώρα 19:00 στην αίθουσα της ΕΑΣΗ, Λ. 62 Μαρτύρων 146 Ηράκλειο, εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με θέμα την ελευθερία των σπόρων και τη νομοθεσία για τους σπόρους. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτωνας Αρσένης με θέμα «Εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη νομοθεσία των σπόρων» και ο Γεωπόνος - ερευνητής και διαχειριστής του biotechWatch.gr Βασίλης Γκισάκης με θέμα «Σπόροι & τοπικές ποικιλίες: από τα προβλήματα στις προοπτικές». Θα προβληθεί επίσης το ντοκιμαντέρ του Christophe Guyon «Εν αρχή ην ο σπόρος» για την σημασία των παραδοσιακών σπόρων στην επιβίωση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τον αγώνα που δίνεται πανευρωπαϊκά για την διάσωσή τους.

Προβολή της ταινίας 'Ο Βασιλιάς' του Νίκου Γραμματικού

Η ομάδα εθελοντών πολιτών του ΚΕ.Θ.Ε.Α. Αριάδνη και ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού παρουσιάζουν την ταινία "Ο Βασιλιάς" του Νίκου Γραμματικού (2003).

Η ταινία θα προβληθεί στον Κοινωνικό Χώρο (Μονής Αγκαράθου 9, στο κέντρο της πόλης), στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη, την Παρασκευή 4 Απριλίου στις 8.30 το βράδυ.

Πασχαλινό παζάρι της κοινότητας μαμάδων CretaMums

Το Σάββατο 5 Απριλίου 2014, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στο αίθριο της Λότζια, πραγματοποιείται το Πασχαλινό παζάρι της κοινότητας μαμάδων CretaMums για την ενίσχυση της Στέγης Ανηλίκων Αρρένων Ηρακλείου. Στο παζάρι θα βρείτε λαμπάδες, πασχαλινά διακοσμητικά, ανοιξιάτικα στεφάνια, γλυκά, δώρα για μικρούς και μεγάλους, όλα σε πολύ καλές τιμές και φτιαγμένα από τις ίδιες τις CretaMums.

10η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ (ΕΠΑ) 2014

10η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ (ΕΠΑ) 2014 Αφιερωμένη στους Εφήβους «Ο εαυτός σου και η Επιλογή σου  τα Κλειδιά για τη Ζωή σου», Σάββατο 5 Απριλίου 2014 – Πλ. Ελευθερίας

ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, η Θεατρική Ομάδα του  2ου Λύκειου Ιεράπετρας, παρουσιάζει το έργο «ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ»  το Σαββατο 5 Απριλίου, στο Θεατρικό Σταθμό στις  18:00.   Εισφορά 3€.

Κοινωνική & Επαγγελματική ένταξη Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΣΤΕΛΑΚΗ

Ο ΝΙΚΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ (ΑμεΑ)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ : Ε.Ε.Ε.Ε.Ε,Κ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Επιδειξη Ολυμπιακών Αθλημάτων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ολυμπισμού το ΠΑΣ Γυναικών Καλλιπάτειρα διοργανώνει την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το βράδυ επιδειξη Ολυμπιακών Αθλημάτων στο Πάρκο Θεοτοκόπουλου μπροστά από το DEALS CAFE WINE BAR στο Ηράκλειο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Ιωάννη καλωσορίζει την Άνοιξη με τρείς περιβαλλοντικές δράσεις

Την Κυριακή 6 Απριλίου στα πλαίσια της Πανελλαδικής κίνησης Εθελοντών Lets do it, ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Ιωάννη πραγματοποιεί τρεις περιβαλλοντικές δράσεις:

  • Θα συντονίσει καθαρισμό της περιοχής δυτικά της Λ. Κνωσού στο προάστιο του Αγίου Ιωάννη.
  • Θα ενημερώσει για την μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στα καταστήματα και την μείωση των τροφικών υπολειμμάτων.
  • Θα στηθεί εργαστήρι χελιδονοφωλιάς στα πλαίσια της εκδήλωσης «Χελιδονίσματα 2014».

“Η Ανάκριση” του Πέτερ Βάις

“Η Ανάκριση” του Πέτερ Βάις στο Ηράκλειο 6 & 7 Απριλίου 2014 στις 18:15 και 21:15 στο Κινηματοθέατρο Αστόρια.

O Κώστας Καζάκος επικεφαλής ενός εξαιρετικού 12μελούς θιάσου, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει στην Κρήτη για να παρουσιάσει το εμβληματικό, επίκαιρο έργο, που έχει συγκινήσει βαθιά το κοινό, “Η Ανάκριση” του Γερμανού συγγραφέα Πέτερ Βάις, σε Απόδοση και Σκηνοθεσία Σταύρου Σ. Τσακίρη.

ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου το “ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΡΦΕΣ παρουσιάζει το έργο «ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ» 

Εξελίξεις στις Θεραπείες με τα Βλαστοκύτταρα

Η Biohellenika ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για αντικειμενική και επιστημονική ενημέρωση διοργανώνει ενημερωτική ομιλία την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 12.00 στην Αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο με θέμα: “ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ”

10η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ (ΕΠΑ) 2014

10η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ (ΕΠΑ) 2014, Αφιερωμένη στους Εφήβους «Ο εαυτός σου και η Επιλογή σου  τα Κλειδιά για τη Ζωή σου». Πρόγραμμα Εκδήλωσης για την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, Αμφιθέατρο 3ου ΓΕΛ, Λ. Δημοκρατίας 12 – Είσοδος Ελεύθερη

Θεατρική ομάδα «Ιυττός» - Δεσποινίς Μαργαρίτα

Η δεσποινίς Μαργαρίτα είναι η ζωντανή απόδειξη της Δαρβινικής θεωρίας της επιβίωσης του πιο ευπροσάρμοστου.  Υπηρετεί ένα σύστημα κλειστό σε οποιαδήποτε αλλαγή ή εξέλιξη. Μόνο η ίδια εξελίσσεται γι αυτό και θα υπάρχει πάντα. Η δεσποινίς Μαργαρίτα δεν έχει φύλο, δεν έχει ηλικία, ούτε πρόσωπο γιατί το πρόσωπο της διαρκώς αλλάζει και  μεταβάλλεται.

Ομιλία 'Παχυσαρκία σε παιδιά και εφήβους- μια σύγχρονη νόσος'

Η Επιτροπή Κοινωνικών θεμάτων της 4ης Δημοτικής Κοινότητας σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Σύλλογο Ηλιούπολης διοργανώνει ομιλία- ενημέρωση με θέμα: «ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ – ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΣΟΣ» με την διακεκριμένη παιδίατρο κ. Μαυρόκωστα – Ζαμπουλάκη Μαρία.

 

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Απριλίου και ώρα 7 μμ. στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ στη (Λεωφ. Παπαναστασίου Περιοχή Ηλιούπολη-Μεσαμπελιές).

 

Η 4η Δημοτική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλιούπολης καλούν τους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα αυτή ομιλία και θα υπάρξει η ευκαιρία ερωτήσεων σε προβλήματα που αφορούν στον καθένα από εσάς.

 

Η Πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικών θεμάτων κ. ΖΕΑΚΗ ΑΝΘΟΥΛΑ ΤΗΣ 4ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.

Προβολή της ταινίας 'Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο'

Στα πλαίσια της 10ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ 2014, αφιερωμένη στους εφήβους, η Επιστροφή, Σύλλογος Επανένταξης Ατόμων Εθισμένων σε Ουσίες, παρουσιάζει την ταινία "Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο" του Στίβεν Τσμπόσκι (2012).

Η ψυχαγωγία στην Κρήτη τέλη 19ου αρχές 20ού αι. Η περίπτωση του Ηρακλείου.

Πρόσκληση

Το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα:

«Η ψυχαγωγία στην Κρήτη τέλη 19ου αρχές 20ου αι.
Η περίπτωση του Ηρακλείου.»


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την  Τρίτη 8 Απριλίου 2014 και ώρα  6:30 μ.μ.,  στη Δημοτική Αίθουσα «Ανδρόγεω».

                                                                                                Η Διευθύντρια                                                                                                   Νίκη Καμπουράκη

Η Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου παρουσιάζει το έργο «ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ»

Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ   παρουσιάζει το έργο «ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ» του ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΡΣΕΛΑ την Τρίτη 08  Απριλίου  στο Θεατρικό Σταθμό στις  21:00.

Έκθεση φωτογραφίας «Εικονοστάσια» του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου

Την έκθεση οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του έτους «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» για τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Κρητικού ζωγράφου και θα διαρκέσει μέχρι τις  5 Μαίου και είναι αφιερωμένη στο Εκκλησιαστικά Τέμπλα του Θεοτοκόπουλου από τις Εκκλησίες του Τολέδο ενώ είχε φιλοξενηθεί στο Ινστιτούτο ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ στην Αθήνα με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία.

Είναι καλλιτεχνικές φωτογραφίες με τη ματιά του δημιουργού τους Χοακίν Μπέρτσεθ ιστορικού τέχνης. Ο Greco στις εκκλησίες του Τολέδο δεν λειτουργεί μόνο ως ζωγράφος αλλά προσαρμόζει τα ζωγραφικά του έργα μέσα στο χώρο της εκκλησίας.

Σχεδιάζει τα τέμπλα με βάση τη γνώση που απέκτησε στην Ιταλία μελετώντας τους αρχιτέκτονες της χώρας αυτής. Και μαζί με το γιο του Μανουήλ τα τοποθετεί στους χώρους των εκκλησιών, τα οποία και βάφει με χρυσό.Με την εργασία του αυτή που γίνεται στην ωρίμανσή του καλλιτέχνη, ο Greco λειτουργεί πλέον όχι μόνο ως εμπνευσμένος ζωγράφος και ως αρχιτέκτων και ως γλύπτης υπηρετώντας την έννοια της ενότητας των τεχνών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συνάντηση Χορωδιών

Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και είναι αφιερωμένοι στα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις  στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου,  με την   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ.

Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Έφηβοι και Αλκοόλ: Εσύ επιλέγεις»

Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: «Έφηβοι και Αλκοόλ: Εσύ επιλέγεις» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 και ώρα 6:00-9:00μμ, στην αίθουσα Καστελλάκη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα πραγματοποιείται στα πλαίσια της 10ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ 2014, που διοργανώνουν ο Σύλλογος Επιστροφή και το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ,  υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (ΥΠΕ) .

Διαλέξεις για την τοπική ιστορία στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με δύο ομιλίες που άπτονται της κοινωνικής ιστορίας συνεχίζεται ο κύκλος διαλέξεων για την τοπική ιστορία που οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σε συνάρτηση με την περιοδική έκθεσή Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ό αιώνα. Οικονομία και κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 9 Απριλίου και ώρα 19.00, στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου, ο Γιώργος Νικολακάκης, καθηγητής κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και ο Αντώνης Αναστασόπουλος, καθηγητής οθωμανικής ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα παρουσιάσουν στο κοινό γενικά αλλά και ειδικά χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας κατά την περίοδο μετάβασής της από τον 19ο στον 20ό αιώνα.

Εκδήλωση με θέμα 'Τα Προβλήματα στο χώρο της Ειδικής Αγωγής'

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 9 Απριλίου και ώρα 7:00μμ στη Δημοτική αίθουσα “ΑΝΔΡΟΓΕΩ” με Θέμα: “ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ”

Παρουσίαση project με θέμα το αλκοόλ από Μαθητές Λυκείων

Με την παρουσίαση project με θέμα το αλκοόλ από τους μαθητές των  3ου, 6ου και 7ου ΓΕΛ  στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων, Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Κρήτης, Πλατεία Κουντουριώτη,  ολοκληρώνονται αύριο Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 οι εκδηλώσεις της 10ης  Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ (ΕΠΑ) 2014,  Αφιερωμένης στους Εφήβους, με κεντρικό  μήνυμα «Ο εαυτός σου και η Επιλογή σου  τα Κλειδιά για τη Ζωή σου», που διοργάνωσαν το Ιατρείο Αλκοόλ του ΠΑΓΝΗ, ο Σύλλογος Επιστροφή υπό την αιγίδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, με την υποστήριξη της Europe Direct και με τη συνεργασία της Δ/νσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης.

Συνάντηση Χορωδιών

Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και είναι αφιερωμένοι στα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις  στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου,  με την   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ.

Είμαι Ένας Άλλος, με τον Γιάννη Στάνκογλου

Το έργο εμπνέεται από τη ζωή και τη φιλοσοφία του Α. Ρεμπώ, τον οποίο ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη – Knutsen. Μπορεί ο Ρεμπώ να εγκατέλειψε τη συγγραφή σε ηλικία 20 ετών, αλλά κατάφερε να θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους του συμβολισμού και να επιδράσει τόσο πολύ στη μοντέρνα ποίηση που συνέχισε να ασκεί επιρροή με τη φιλοσοφία της ζωής του και τις απόψεις του για την ελευθερία πολλά χρόνια μετά σε καλλιτέχνες όπως τους Jim Morrison, Patti Smith, Jack Kerouac, John Lennon και τη Beat Generation εν γένει.

Περιφερειακές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Για ακόμη μία χρονιά η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου υποδέχεται τις περιφερειακές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Οι ταινίες που επιλέχθηκαν από τον αντίστοιχο κατάλογο του φεστιβάλ για τις φέτος καλύπτουν ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα ,θίγοντας ζητήματα που αφορούν τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή πραγματικότητα. Επίσης έχουμε τη μεγάλη χαρά να προβάλλουμε μία από τις ταινίες του αφιερώματος στο θρυλικό Καναδό δημιουργό Πίτερ Ουιντόνικ που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9 κοντά στην πλατεία Αγίου Δημητρίου), στις 11 & 12 Απριλίου με ελεύθερη είσοδο. Κάθε προσφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι ευπρόσδεκτη.

Μουσική Βραδιά 'Ορμή και Θύελλα'

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ  "ΟΡΜΗ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΑ'

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 20.30 ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διημερίδα με θέμα 'Εθελοντές Δότες Μυελού των Oστών'

Στις 11 και 12 Απρίλη γίνεται μια πολύ σπουδαία εκδήλωση στο Ηράκλειο. Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνουν διημερίδα με θέμα Εθελοντές Δότες Μυελού των Oστών.

Πασχαλινό Παζάρι Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου

Πασχαλινό Παζάρι Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 και Ώρες, 8:00 - 15:00
Αίθριος χώρος, είσοδος του Κεντρικού Δημαρχείου στη Loggia

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου στη μουσική σκηνή Μύλος!

Ακόμα πιο Δύσκολα τα πράγματα!  Μια κωμωδία για τους άντρες, τις γυναίκες, το σεξ και τη ζωή μας! Ο Γιώργος Χατζηπαύλου στη μουσική σκηνή Μύλος το Σάββατο 12 Απριλίου στις 22:30

Συναυλία Ηλίας Ζούτσος και Ψαρογιάννης

22:00 στο Cine Studio

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Είσοδος κανονικό 8 ευρώ - Φοιτητικό /ανέργων 6 ευρώ

Πληροφορίες / Κρατήσεις : 2810823813www.texnopolis.net

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς

Το Σάββατο 12 Απριλίου, στις 17:30  στο ξενοδοχείο Atlantis, πραγματοποιείται η καθιερωμένη πλέον ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που διοργανώνουν για δωδέκατη συνεχή χρονιά στην πόλη μας τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς Ηρακλείου.   

Πασχαλινό Παζάρι με γιορτή υιοθεσίας από τη Ζωόφιλη Δράση

Πασχαλινό Παζάρι με γιορτή υιοθεσίας από τη Ζωόφιλη Δράση το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 στη Λότζια.

Συνάντηση Χορωδιών

Ολοκληρώνεται  το Σάββατο 12  Απριλίου, η Συνάντηση Χορωδιών, που γίνεται στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, με ώρα έναρξης  18:00, στο  πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και είναι αφιερωμένοι στα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου.

Ο φίλος μου ο Λευτεράκης

Την κλασική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου "Ο φίλος μου ο Λευτεράκης", σε σκηνοθεσία-διασκευή Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό της πόλης του Ηρακλείου την Κυριακή 13 Απριλίου στο κινηματοθέατρο "Αστόρια" (τηλ. 2810242272) σε δύο παραστάσεις (18:30 και 21:30).

Τελετή Λήξης «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014»

Ολοκληρώνονται οι Εκδηλώσεις των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου και είναι αφιερωμένοι στα 400 χρόνια από το θάνατο του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου με την ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ που θα πραγματοποιηθεί  στην Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή 13  Απριλίου 2014, στις 12:00το μεσημέρι.

Τρεις Φιλαρμονικές Ορχήστρες (από Ηράκλειο, Σητεία και Ρέθυμνο) θα παρουσιάσουν καταρχήν ένα ημίωρο πρόγραμμα η κάθε μια και στην συνέχεια όλες μαζί θα παίξουν ένα κομμάτι από τον «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ» με σολίστ στο τραγούδι τον Γιάννη Κασσωτάκη υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Λεωνίδα Τζωρτζάκη.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννη  Κουράκη, θα  παραδώσει τους επαίνους συμμετοχής στους «Αγώνες» σε όλους τους συμμετέχοντες.

«Πρεμιέρα» της κινηματογραφικής ταινία: «Γεώργιος Ι. Κλάδος-Ένας Δημιουργικός Καινοτόμος Πολίτης»

Ο αποκαλούμενος και ως «Πρύτανης της Αυτοδιοίκησης» πρώην δήμαρχος Ανωγείων Γιώργος Κλάδος, αντιστασιακός και πρωτοπόρος στους κοινωνικούς αγώνες έγινε κινηματογραφική ταινία που αναφέρεται στη ζωή και στο έργο του. Η ταινία που τιτλοφορείται «Γεώργιος Ι. Κλάδος-Ένας Δημιουργικός Καινοτόμος Πολίτης» παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή «πρεμιέρα» στους φορείς και στους πολίτες της Κρήτης σήμερα  Δευτέρα 14 Απριλίου στις 7 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» του Ηρακλείου. Το σενάριο και η σκηνοθεσία της ταινίας έγιναν από το γνωστό σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρωνίτη, ενώ την εκδήλωση προβολής στο κινηματοθέατρο «Αστόρια» οργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και το Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου Σεισάρχων, της γενέτειρας του Γιώργου Κλάδου. Το κινηματογραφικό πορτραίτο για την ζωή και το έργο του Γ. Κλάδου έχει διάρκεια 115 λεπτά και συντελεστές στην παραγωγή της ταινίας, την Περιφέρεια Κρήτης , ΚΕΚ Κρήτης Ανάπτυξη, ΑΚΟΜΜ Ψηλορείτης, οικογένεια Κλάδων, Αναπτυξιακός Οργανισμός Σητείας, Αναπτυξιακή Ηρακλείου, δήμος Ρεθύμνου, δήμος Μυλοποτάμου.

Πάσχα για παιδιά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Αυτό το Πάσχα, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου, θα πραγματοποιήσει ένα πρωτότυπο εργαστήριο βιβλιοδεσίας για παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού, την Μεγάλη Τετάρτη στις 11.00.

Ο κούνελος του Πάσχα, γνωστός πλέον και αγαπημένος θαμώνας στην συλλογή των κεραμικών του Μουσείου, αποφάσισε φέτος να γίνει βιβλίο. Ναι καλά ακούσατε. Αποφάσισε να ραφτεί, να πιεστεί και να ψαροκολληθεί. Και σαν να μην έφτανε αυτό, επιθυμεί σελιδοδείκτη και κεφαλάρι!!

Όσοι θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας βιβλίο με ήρωα τον κούνελο του Πάσχα δεν έχετε παρά να τηλεφωνήσετε στο 2810 283219 (9.00-17.00), και να κλείσετε τη θέση σας. Η Ρούλα Δούνη των εκδόσεων Αράδα, θα σας δείξει πώς να κάνετε την ιδέα σας πραγματικότητα! 

Η τιμή του εργαστηρίου βιβλιοδεσίας είναι πέντε (5) ευρώ για όσους έχουν τη δυνατότητα, προαιρετικά, και δωρεάν για όσους δεν την έχουν. Εμείς προσφέρουμε τα υλικά και εσείς παίρνετε έτοιμο το βιβλίο σας. Το εργαστήριο θα διαρκέσει 2 ώρες.

Τηλεφωνήστε στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου, στο τηλέφωνο 2810 283219 (εσωτ: 106) και κλείστε τη θέση σας. Οι δηλώσεις είναι απαραίτητες και οι θέσεις περιορισμένες. Υπεύθυνη Δράσης: Φανή Καμπάνη

Συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Συναυλία της ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» τη   Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014, Ώρα 21:00 στη ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ. Είσοδος Ελεύθερη

Το Πασχαλινό Παζάρι του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή»

Συνεχίζεται το Πασχαλινό Παζάρι  του Κέντρου Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή», στην Πλατεία Αγίας Αικατερίνης (στο βόρειο μέρος του Αγ. Μηνά) και θα διαρκέσει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου 2014. 

Το παζάρι αποτελεί σημαντικό τμήμα της εκπαίδευσης των Παιδιών και αφορά στην κοινωνικοποίηση και γενικότερα στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και αυτοεπιβεβαίωσής τους, αφού πωλητές είναι τα ίδια τα Παιδιά.

Τα προς πώληση προϊόντα είναι τα προϊόντα των εργαστηρίων τους φτιαγμένα από τα χέρια τους και αφορούν σε Πασχαλινά είδη, λαμπάδες και δώρα, προϊόντα του εργαστηρίου υφαντικής - ραπτικής, προϊόντα του εργαστηρίου κηπουρικής δηλ. αρωματικά φυτά κ.τ.λ.

Είναι ανοικτό τις ώρες καταστημάτων.

Αξίζει πραγματικά τον κόπο μια επίσκεψη εκεί.

Πασχαλινό Παζάρι του Ξενώνα για την Κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί

Πασχαλινό Παζάρι του Ξενώνα για την Κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί την Πέμπτη 17 Απριλίου στη Λότζια

Έκθεση με κοσμήματα, πασχαλινές λαμπάδες, ξυλοκατασκευές, πίνακες ζωγραφικής και ντεκουπάζ

Έκθεση με κοσμήματα, πασχαλινές λαμπάδες, ξυλοκατασκευές, πίνακες ζωγραφικής και ντεκουπάζ της Κ. Χατζηεμμανουήλ Μαρίας θα φιλοξενηθεί  από τις 17/04/2014 έως τις 27/04/2014 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλ. Ελευθερίας). Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 9:00π.μ έως 21:00 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Τσολιάς κι ο Κρητικός θα πάνε την Ελλάδα... Εμπρός

Το Θέατρο «Αττικής» παρουσιάζει τη μουσική-θεατρική παράσταση «Ο ΤΣΟΛΙΑΣ ΚΙ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ… ΕΜΠΡΟΣ» την Τετάρτη 23 & την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ.

Πρωταγωνιστεί ο Στάθης Ψάλτης, τραγουδά ο Νίκος Ζωιδάκης, σκηνοθεσία: Θάνος Ζήκας. Ένα μοναδικό υπερθέαμα με 15 γνωστούς ηθοποιούς. Γέλιο, τραγούδι, διασκέδαση, αισιοδοξία.

Ώρες παραστάσεων: 19.30 και 21.30

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 15 €, Παιδικό, μαθητικό, φοιτητικό, πολυτεκνικό, άνεργοι, συνταξιούχοι: 12 €.

Διαλέξεις για την τοπική ιστορία - Διάλεξη του Αλκιβιάδη Πρέπη

Με τη διάλεξη του Αλκιβιάδη Πρέπη, αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με θέμα τα ιστορικά μνημεία και την εθνική ταυτότητα στα Βαλκάνια, συνεχίζεται αύριο Τετάρτη 23 Απριλίου 2014, ώρα: 19.00΄, ο κύκλος διαλέξεων για την τοπική ιστορία  που οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών στο Αμφιθέατρο Γιάννης Περτσελάκης του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, σε συνάρτηση με την περιοδική έκθεση Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ό αιώνα. Οικονομία και κοινωνία.

Παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Σταύρου Ζουμπουλάκη

Το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης  σας προσκαλεί την  Πέμπτη 24 Απριλίου,  στις 20.00μ.μ.,  στη συζήτηση με τον  συγγραφέα  ΣΤΑΥΡΟ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗ Με αφορμή τα τελευταία του βιβλία.

Συναυλία από το 'Ωδείο των Χρωμάτων'

Μεγάλη Ανοιξιάτικη Συναυλία από το "Ωδείο των Χρωμάτων"

Την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 και ώρα 20:30 στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, το "Ωδείο των Χρωμάτων" διοργανώνει,  παρουσιάζει και σας προσκαλεί σε μία μεγάλη Ανοιξιάτικη Συναυλία με τους σπουδαστές & καθηγητές μας, με τίτλο "Η άνοιξη των χρωμάτων" με Μουσικά Σύνολα Εγχόρδων, Κιθάρας, Πνευστών, Χορωδίες Παιδική, Νεανική, Γονέων καθώς και την Ορχήστρα Νέων του Ωδείου μας.

 

αφισα

Monsieur Minimal live

H μουσική του Monsieur Minimal χαρακτηρίζεται από indie pop, uplifting στοιχεία, πινελιές electronica και ταξιδιάρικες μελωδίες. Με 3 πολύ πετυχημένα άλμπουμ στο ενεργητικό του, με άριστες κριτικές και live εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, με συμμετοχή σε μουσικές συλλογές του εξωτερικού και έντονη παρουσία σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές playlists, ο Μοnsieur Minimal έχει κερδίσει επάξια τα τελευταία 7 χρόνια αξιοσημείωτη μουσική αναγνώριση και τον τίτλο του pop estet.

Προβολή της ταινίας 'Cretativity' στον Κοινωνικό Χώρο

Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου με μεγάλη χαρά παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ Cretativity του Μανόλη Κριτσωτάκη. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη στις 9 το βράδυ.

Μαθητική Συναυλία από τη Μουσική Σχολή 'ΠΟΛΥΦΩΝΟ'

 

Την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 η Μουσική Σχολή «ΠΟΛΥΦΩΝΟ» παρουσιάζει μαθητική συναυλία για σόλο πιάνο, κιθάρα, βιολί και φλάουτο με έργα κλασικών συνθετών : Βeethoven, Shubert, Chopin, Handel, Albeniz, V.Lobos, Rieding. Επίσης μουσικά σύνολα με έργα ελλήνων και ξένων σύγχρονων συνθετών όπως Θεοδωράκης …..Broubeck…..Metallica….

Λουδοβίκος των Ανωγείων «Το βλέμμα θέλει δύο μ»

Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα δώσει 3 μοναδικές εμφανίσεις στην Κρήτη και θα μας  παρουσιάσει τον καινούργιο του δίσκο με τίτλο «Το βλέμμα θέλει δύο μ», παλιότερα αγαπημένα και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με τον δικό του τρόπο!

Συμβουλευτική σε μακροχρόνια ανέργους, ανασφάλιστους και υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Η Τράπεζα Χρόνου Ηρακλείου και το Ανοιχτό  Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων στα πλαίσια του προγράμματος «Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου» διοργανώνει Ημερίδα με θέμα:¨Συμβουλευτική σε μακροχρόνια ανέργους, ανασφάλιστους και υπερχρεωμένα νοικοκυριά¨. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 και ώρα 9:00 π.μ. στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α.&Μ. Καλοκαιρινού (Κοσμά Ζώτου 2 & Μονής Αγκαράθου 9). Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 23 Απριλίου στο τηλέφωνο 2810/344-094.

Διαλέξεις για την τοπική ιστορία στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με δύο διαλέξεις για την τοπική οικονομικο-κοινωνική ιστορία συνεχίζεται το ερχόμενο Σάββατο 26 Απριλίου 2014, ώρα 11.00΄, ο κύκλος διαλέξεων που οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, σε συνάρτηση με την περιοδική έκθεση Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ό αιώνα, οικονομία και κοινωνία, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Εισηγητές, ο Μάνος Περάκης, Δρ. Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Γιάννης Κοκκινάκης, καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Εκδήλωση με θέμα «Τα παιδιά της Αφρικής έχουν να μας πουν…»

Ο σύλλογος «ΣΥΜΒΟΛΗ στην Εκπαίδευση των Παιδιών της Αφρικής» σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα «Τα παιδιά της Αφρικής έχουν να μας πουν…» στην αίθουσα: Ανδρόγεω, αυτήν την Κυριακή 27 Απριλίου. Στις 18:30 οι εθελοντές της ΣΥΜΒΟΛΗΣ θα  παρουσιάσουν με οπτικοακουστικά μέσα τις δράσεις του συλλόγου κατά τη διάρκεια των αποστολών στην Αφρική και θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση. Στη συνέχεια θα προβληθεί η πολυβραβευμένη  ταινία: «Η ΞΥΛΙΝΗ ΚΑΜΕΡΑ» που διαπραγματευτεί τη ζωή δύο αγοριών στη Νότιο Αφρική.

Διάλεξη με θέμα 'Η οικογένεια στις αρχές του 21ου αιώνα'

Διάλεξη με θέμα "Η οικογένεια στις αρχές του 21ου αιώνα" με ομιλητή τον κο Βασίλη Φθενάκη, τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 στις 19:45 στην Δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω.

ΧΑΠ Αίτια-Διάγνωση (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια)

Ο Δήμος Ηρακλείου - η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η Μασταμπά, σε συνεργασία με ιατρούς της πόλης μας πραγματοποιούν στις 28/04/2014 και ώρα 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίτσας Μασταμπά την 4η κατά σειρά εκδήλωση από τον κύκλο ομιλιών που ξεκίνησε τον Οκτώβριο στο πλαίσιο Δράσεων για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Εκδήλωση αφιερωμένη στην τ. Σχολική Σύμβουλο κ. Μαρία Ν. Τζενάκη

Εκδήλωση αφιερωμένη στην τ. Σχολική Σύμβουλο κ. Μαρία Ν. Τζενάκη, πρόκειται να  πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, οδός Κορωναίου 9. 

Ενημερωτική Εκδήλωση για τη Νόσο Alzheimer

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενημέρωσης του κοινού για την νόσο Alzheimer, μετά από πρόσκληση του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-ΑΠΗ Φορτέτσας, σε συνεργασία με το 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου, διοργανώνεται την Τετάρτη 30/4/14 και ώρα 10:00 πμ, στo ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. περ. Φορτέτσας, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: “Νόσος Alzheimer και τρόποι αντιμετώπισής της”.

Εισήγηση: Ιωάννα Κορτσιδάκη, υπεύθυνη εταιρείας Alzheimer & Βαγγέλης Γρινάκης, Ψυχίατρος.

Ανοικτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Εκδήλωση με θέμα «Η Κακοποίηση του Παιδιού: Ο Ρόλος της Οικογένειας και του Σχολείου»

Την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στις 18.30 στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιείται Εκδήλωση με θέμα «Η Κακοποίηση του Παιδιού: Ο Ρόλος της Οικογένειας και του Σχολείου». Πρόκειται για μια Ενημερωτική - Επιμορφωτική Εσπερίδα που διοργανώνουν ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου σε συνεργασία με το Europe Direct (Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κρήτης).

Διαλέξεις για την τοπική ιστορία στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Με δύο ομιλίες που πραγματεύονται το ζήτημα της διαχείρισης των κρητικών αρχαιοτήτων στα τέλη του 19ου και στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα κλείνει ο κύκλος διαλέξεων για την τοπική ιστορία που διοργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, σε συνάρτηση με την περιοδική έκθεση Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ό αιώνα. Οικονομία και κοινωνία. Την Τετάρτη 30 Απριλίου και ώρα 19.00, οι αρχαιολόγοι Ειρήνη Γαλλή και Κατερίνα Αθανασάκη θα παρουσιάσουν στο κοινό τις πρώτες προσπάθειες αλλά και τα πρώτα προβλήματα διασφάλισης του κρητικού αρχαιολογικού πλούτου κατά τη μετάβαση του νησιού από τον οθωμανικό κόσμο στο νεοελληνικό κράτος.

Εκδήλωση του ΤΕΙ Κρήτης για το έργο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ

Εκδήλωση του ΤΕΙ Κρήτης για το έργο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 στις 17:00 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE