inner image

Candia Ο δρόμος του νερού και οι κρήνες

Ομιλία της κας Αθηνάς Κυριακάκη - Σφακάκη με θέμα "Candia Ο δρόμος του νερού και οι κρήνες" Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω, ώρα 7 μ.μ.

Ενημέρωση - συζήτηση με θέμα «Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Οι δυσκολίες επικοινωνίας με τα παιδιά στην εφηβεία

Ενημέρωση -συζήτηση θα πραγματοποιήσει ο ψυχολόγος κ. Γιάννης Ανυφαντάκης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 13ου Γυμνασίου Ηρακλείου ( Αγ. Ιωάννης)  Με θέμα :  " Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα" Οι δυσκολίες επικοινωνίας με τα παιδιά στην εφηβεία.

Έκθεση φωτογραφίας 'Χτίστες' της Μαρίας Χουλάκη

Το ΤΕΕ - ΤΑΚ υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου και της Περιφέρειας Κρήτης διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας "Χτίστες" της Μαρίας Χουλάκη, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 19.00 όπου θα μιλήσουν ο κ. Οδυσσέας Σγουρός, αριχτέκτονας και Γενικός Γραμματέας της Δ.Ε. του ΤΕΕ - ΤΑΚ και ο κ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος, Ιστορικός Τέχνης.

«Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλη

«Το Μεγάλο μας τσίρκο» της εθελοντικής θεατρικής ομάδας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας μετά τη μεγάλη αποδοχή και επιτυχία του έργου που παρουσιάστηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σε δήμους του νησιού ξαναπαρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ στο κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ.

Εκδήλωση με θέμα «IPTV & άλλες τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία και στα μικρά καταλύματα»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου  &  η Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου "Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ" σας προσκαλούν στην εκδήλωση:   IPTV & άλλες τεχνολογικές εφαρμογές στα ξενοδοχεία και στα μικρά καταλύματα, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, Επιμελητήριο Ηρακλείου, αίθουσα Καστελλάκη , Ώρα 18:00

Εκδήλωση με θέμα: «Βασικοί Άξονες του Νέου Αναπτυξιακού Πλαισίου και ο Ρόλος του Νέου ΕΣΠΑ 2014-2020»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου & το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος –  Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης  σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα: «ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020»

«Η Πέμπτη, ημέρα Ιστορίας - Ξενάγηση στο Κρητικό παρελθόν»

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, οι εκδηλώσεις του πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Ιωάννη «Η Πέμπτη, ημέρα Ιστορίας». Η πρώτη ενότητα «Ξενάγηση στο Κρητικό παρελθόν» είναι σειρά ομιλιών για την ιστορία της Κρήτης και περιέχει τις ιστορικές περιόδους από τους προϊστορικούς Κρήτες μέχρι την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

ΜΟΝΙΤΟΡ ΦΕΣΤ 2016

3 ημέρες σύγχρονης τέχνης, 4 σκηνές με μουσική, θέατρο και πειραματισμό, δεκάδες καλλιτέχνες και… Νότος! Αυτό είναι το ΜΟΝΙΤΟΡ ΦΕΣΤ και ανυπομονούμε να σας δούμε στην πρώτη, μοναδική γιορτή σύγχρονης τέχνης στο Ηράκλειο Κρήτης.

1η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα : «Ο ρόλος των επιστημόνων για την ενημέρωση και το περιορισμό των επιπτώσεων στην υγεία και στο περιβάλλον από την έκθεση σε φυτοφάρμακα»

1η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα :

“Ο ρόλος των επιστημόνων για την ενημέρωση και το περιορισμό των επιπτώσεων στην υγεία και στο περιβάλλον
από την έκθεση σε φυτοφάρμακα"

«Τα ιθαγενή δένδρα της Κρήτης» - εκδήλωση για τα δένδρα της Κρήτης

Ελάτε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε και να ανταλλάξετε απόψεις με επιστήμονες σχετικά με τα δένδρα της Κρήτης. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Εργαστήριο για την Αξιοποίηση της Δημιουργικής Γραφής στην πεζογραφία και στην ποίηση

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, oι Όμιλοι Λογοτεχνίας Πειραματικού Λυκείου και Γυμνασίου Ηρακλείου και τα μέλη του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας «Ενοχλώντας τις λέξεις»

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «ΕΦΗΒΕΙΑ: Διαδρομές από την Παιδική Ηλικία στην Ενηλικίωση»

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος (Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων) σε συνεργασία με το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ηρακλείου - «Βενιζέλειο-Πανάνειο» Γ.Ν.Η. και την Παιδοψυχιατρική Κλινική ΠΑ.Γ.Ν.Η. διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «ΕΦΗΒΕΙΑ: ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ» το Σάββατο, 5/11/2016 και ώρα 9.00-15.00 στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και του ΠΑΓΝΗ-ΓΝΗ «Βενιζέλειο».

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης του Γιάννη Δημητράκη απο το Μ.Ε.Τ.Η

Εγκαίνια Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης του Γιάννη Δημητράκη απο το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στις 7:00 μ.μ. Διάρκεια έκθεσης 5/11/2016 - 1/12/2016.

Ημερίδα από την ΕΠΣΗ με θέμα «Παιδί και αθλητισμός»

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ηρακλείου, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου (ΕΠΣΗ) σε συνεργασία με τον ιατρικό σύλλογο Ηρακλείου, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Παιδί και αθλητισμός» την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του δήμου Ηρακλείου. Σύμφωνα με τον οργανωτή, στην ημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν τον προ αγωνιστικό ιατρικό έλεγχο, την διατροφή, την ψυχολογία αλλά και τον τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισης των κακώσεων. Στόχος της εκδήλωσης η ενημέρωση των νεαρών αθλητών, των γονέων, και όλων όσων ασχολούνται με τον αθλητισμό για θέματα που αφορούν στην υγεία των μικρών αθλητών.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ – THE GENERAL

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ – THE GENERAL  (1926, 86') τη Δευτέρα 7/11/2016 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Παρουσίαση του βιβλίου «Όταν η Έρημος Ανθίζει»του Πρεμ Ράβατ

Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου ώρα 20:30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, οδός Ανδρόγεω 4, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου «Όταν η Έρημος Ανθίζει» / Η κατανόηση της ζωής, του συγγραφέα Πρεμ Ράβατ, υπό την αιγίδα του Δήμου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θέμα: «1ο Ανοικτό Σεμινάριο: Πρώτες Βοήθειες – Βασική Υποστήριξη ζωής»

Στα πλαίσια της κοινωνικής του ευθύνης και με στόχο την προώθηση και ανάδειξη του πνεύματος του εθελοντισμού, το 1ο ΔΙΕΚ Ηρακλείου διοργανώνει το 1ο Ανοικτό Σεμινάριο με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες – Βασική Υποστήριξη ζωής». Θα το υλοποιήσει ο πρώην εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ και μέλος της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Ηρακλείου κ. Νίκος Μυρωδιάς.

Έκθεση γλυπτικής με θέμα «Πεδία …Παίζειν» του Μανώλη Μαριδάκη

Έκθεση γλυπτικής με θέμα «Πεδία …Παίζειν» του Μανώλη Μαριδάκη θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα εστιατορίου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 15:30 μέχρι τις 22:00 το βράδυ. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 18:30.

Θεατρική παράσταση «La Cocinera» με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

 Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου πρωταγωνιστεί σε ένα έργο, που ανοίγει την αυλαία του θεατρικού φεστιβάλ Θεατρικοί βηματισμοί στο Ηράκλειο «Καρακωνσταντάκης Αντώνης» στο Κινηματοθέατρο Αστόρια, για την ιστορία της Κούβας μετά την Επανάσταση μέσα από τον αγώνα μιας γυναίκας

Έκθεση φωτογραφίας «Ο Άγιος Μηνάς και το Μεγάλο κάστρο του»

Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τον σταδιακό μετασχηματισμό του αστικού τοπίου με
επίκεντρο πάντα τον Άγιο Μηνά, από τα τέλη του 19ου μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Ο 20ός αιώνας αποτελεί εποχή μεγάλων αλλαγών, που αποτυπώνονται σε όλες τις πτυχές της ζωής (θρησκεία, οικονομία, κοινωνία). Η ανταλλαγή των πληθυσμών μετά τη μικρασιατική καταστροφή, στις αρχές της δεκαετίας του 1920, δημιούργησε πολλές οικιστικές πιέσεις λόγω των χιλιάδων προσφύγων που κατέφτασαν στο Ηράκλειο.

Παραδοσιακή μουσική από το μουσικό σχήμα «ΕΡΑΝ»

Το Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου παρουσιάζει ένα μουσικό ταξίδι στην παραδοσιακή μουσική  από το μουσικό  σχήμα «ΕΡΑΝ», την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στις 21:00 στον Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω – ισόγειο)   με ελεύθερη είσοδο.

Η Κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» από την Ομάδα Θεάτρου της ΜΚΟ Γυναικών Ίριδα

Στις 10 Νοεμβρίου 2016 η Ομάδα Θεάτρου της ΜΚΟ Γυναικών Ίριδα θα παρουσιάσει τη Κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 9:00 μ.μ. και στις 17 Νοεμβρίου 2016 στην Αίθουσα Αντωνίου Βορεάδη του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδο στις 7:30 μ.μ. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο και με την Υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ημερίδα με θέμα: «Μια περιδιάβαση στη ζωή και το έργο του Ντοστογιέφσκι»

Η Ενορία Γενεσίου της Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου σάς προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα: «Μια περιδιάβαση στη ζωή και το έργο του Ντοστογιέφσκι», που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Πνευματικού της Κέντρου το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10.00΄.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ – KUZU (2014 - 87')

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία  ΤΟ ΑΡΝΑΚΙ – KUZU (2014 - 87') το Σάββατο 12/11/2016 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Θεατρική παράσταση «Το Αμάρτημα της Μητρός μου»

«Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού είναι ένα από τα αριστουργηματικά διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας κι ένα σπάνιο κείμενο για την παγκόσμια λογοτεχνία, από το οποίο εμπνεύστηκε για ακόμα μια φορά ο ταλαντούχος Δήμος Αβδελιώδης. Η παράσταση θα ανέβει στο Κινηματοθέατρο Αστόρια στα πλαίσια του θεατρικού φεστιβάλ Θεατρικοί βηματισμοί στο Ηράκλειο «Καρακωνσταντάκης Αντώνης»                                             

Θεατρική παράσταση «Λωξάντρα» με την Άννα Βαγενά

Η Άννα Βαγενά, διασκεύασε το μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου «ΛΩΞΑΝΔΡΑ» (Εκδ. ΕΣΤΙΑ) και το παρουσιάζει η ίδια, σ’ έναν συγκλονιστικό μονόλογο διάρκειας 2 ωρών στα πλαίσια του θεατρικού φεστιβάλ Θεατρικοί βηματισμοί στο Ηράκλειο «Καρακωνσταντάκης Αντώνης».

Σεμινάριο με θέμα την ΕΞΥΠΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) στο πλαίσιο του έργου "European Region Entepreneuship Connection -EFEB Network" έχει τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσει στο σεμινάριο με θέμα: "ΕΞΥΠΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΑΣ" ΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016, 16:30 - 20:30 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης, Κορωναίου 9, Ηράκλειο.

Υπάρχει Ελπίδα - Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Υπάρχει Ελπίδα - Συναυλία με τη χορωδία ΙΩΝΙΑ ΑΗΔΩΝ για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στο θεταρικό σταθμό τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 20:30.

«ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ ΤΟΥ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη με τον Κώστα Αρζόγλου

Την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, θα ανέβει στο Κινηματοθέατρο Αστόρια η παράσταση «ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ ΤΟΥ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη.

Εκδήλωση με θέμα «Πώς οικοδομούμε ένα ποιοτικό, τοπικό, τουριστικό σύστημα»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στην εκδήλωση   «Πώς οικοδομούμε ένα ποιοτικό, τοπικό, τουριστικό σύστημα»

Ημερίδα / σεμινάριο με θέμα: «Ο Νόμος 4412/2016 περί Δημοσίων Συμβάσεων και η εφαρμογή του»

Η άμεση εφαρμογή του Ν. 4412/2016 «περί Δημοσίων Συμβάσεων» προκάλεσε αμηχανία στους περισσοτέρους Δήμους της Χώρας. Προκειμένου να αποσαφηνιστούν και να απαντηθούν σημαντικά ερωτήματα για την εφαρμογή του συγκεκριμένου Νόμου, η εταιρεία ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη προϊόντων Πληροφορικής, και παροχής υπηρεσιών Συμβουλευτικής, Λογιστικής και Εκπαίδευσης σε ΟΤΑ διοργανώνει ημερίδα/σεμινάριο με θέμα: «Ο Νόμος 4412/2016 περί Δημοσίων Συμβάσεων και η εφαρμογή του»

Μουσικό Αφιέρωμα για το Πολυτεχνείο

Μουσικό Αφιέρωμα για το Πολυτεχνείο στο Πολυκεντρο Νεολαίας την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 21.00

Θεατρική παράσταση «ΟΙ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ»

Τρεις σιδεράδες που τους χωρίζει ένας πόλεμος αλλά τους ενώνει ένα μυστικό. Ένας Σέρβος, ένας Ρώσος, ένας Γερμανός και ανάμεσά τους μια γυναίκα, αναζητούν τους γιους τους με φόντο τη μεταπολεμική Γερμανία. Η παράσταση θα ανέβει στο Κινηματοθέατρο Αστόρια στα πλαίσια του θεατρικού φεστιβάλ Θεατρικοί βηματισμοί στο Ηράκλειο «Καρακωνσταντάκης Αντώνης»

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ (εκδοχή 3 σε 1) - το γένος… θηλυκόν από τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ συλλόγου ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

Μετά από 5 χρόνια αφωνίας - τι να πεις για όσα συμβαίνουν - επανερχόμαστε. Σαφώς μεγαλύτεροι, δυστυχώς θλιμμένοι, αλλά αρκούντως δυνατοί κι ανώριμοι για να ζητήσουμε ανάσες γέλιου από τον “πάντα επίκαιρο” θείο Αριστοφάνη. Φτιάξαμε λοιπόν μια συρραφή 3 γυναικείων έργων του, σε μια ενιαία αφήγηση, με θέμα... τι άλλο; Πολιτική και σεξ!

Μια βραδιά με έργα κλασικής εποχής και ισπανικού ρεπερτορίου με τον Νίκο Κατσαράκη

Μια βραδιά με έργα κλασικής εποχής, καθώς επίσης και ισπανικού ρεπερτορίου, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι βρεθούν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, από τον γνωστό Ηρακλειώτη Κιθαριστή, Νίκο Κατσαράκη.

Θεατρική παράσταση «ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ» του Άρη Αλεξάνδρου με τον Φώτη Μακρή

Μετά από πέντε sold out παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη, η παράσταση ανεβαίνει και στο Ηράκλειο, στα πλαίσια του θεατρικού φεστιβάλ Θεατρικοί βηματισμοί στο Ηράκλειο «Καρακωνσταντάκης Αντώνης».“Το Κιβώτιο”, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας Στα τέλη του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας.

Ημερίδα με θέμα «Προκλήσεις για τη διατήρηση γονιμότητας. Ματιά στο μέλλον»

 

H Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του ΠαΓΝΗ διοργανώνει ημερίδα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας – ΕΜΓΕ, του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ξενοδοχείο Μέγαρον, Ηράκλειο Κρήτης, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, με θέμα: “ Προκλήσεις για τη διατήρηση γονιμότητας. Ματιά στο μέλλον ”. Πρόεδρος της ημερίδας είναι ο Καθηγητής κ. Αντώνης Μακρυγιαννάκης, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος της Μεσογειακής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής. 

«Σάββατα με τους Επιστήμονες» - Όλη η αλήθεια για τις νυχτερίδες

Ελάτε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε και να ανταλλάξετε απόψεις με ένα ζωολόγο για το θαυμαστό κόσμο των νυχτερίδων. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!

Εκδήλωση για τον Εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 20:00  στην Βασιλική Αγίου Μάρκου, εορταστική εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει ομιλίες-παρουσιάσεις οπτικοακουστικού υλικού με θέμα τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου.Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ημερίδα με θέμα «Παιδεία και Εκπαιδευτικό σύστημα στην Βενετοκρατούμενη Κρήτη»

Ημερίδα με θέμα «Παιδεία και Εκπαιδευτικό σύστημα στην Βενετοκρατούμενη Κρήτη» διοργανώνει το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 09:00 η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

Ποιος σκότωσε τον Ουίλλιαμ - της Λίλιαν Δημητρακοπούλου και σε σκηνοθεσία Μάνου Μανιά

¨ Ποιος σκότωσε τον Ουίλλιαμ¨  της Λίλιαν Δημητρακοπούλου και σε σκηνοθεσία Μάνου Μανιά

Πρεμιέρα το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ. Αίθουσα τέχνης ¨ Κρητέλειο¨ Έβανς 83-85.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2813 013 218, 6932 858624 Γενική είσοδος 8 ευρώ. Λόγω μικρής χωρητικότητας απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Ημερίδα με θέμα «Τα φιλολογικά μαθήματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σήμερα»

Η ΕΦΝΗ  σας καλεί σε ημερίδα με θέμα «Τα φιλολογικά μαθήματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σήμερα», που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Εμμ. Καρέλης (Ανδρόγεω) το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 και ώρες 09:00 – 13:00 και 17:00 – 20:30.

Θεατρική παράσταση «ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΕΥΑ»

Η παράσταση 'Την λένε Εύα' από το ομότιτλο θεατρικό έργο του Αντώνη Μποσκοΐτη αποτέλεσε ένα υπόγειο θεατρικό hit της περασμένης σαιζόν και ανεβαίνει για πρώτη φορά  στο Ηράκλειο στα πλαίσια του θεατρικού φεστιβάλ Θεατρικοί βηματισμοί στο Ηράκλειο «Καρακωνσταντάκης Αντώνης».

Θεατρική παράσταση «Για την Ελένη»

Στην παράσταση, που παρουσιάζει για πρώτη φορά στη σκηνή την τραγική ιστορία της μεγάλης κρητικιάς Ελένης Παπαδάκη, θύμα των Δεκεμβριανών, η Ηθοποιός επιστρέφει στο χώρο της για να αφηγηθεί το εμφύλιο κύτταρο του Θεάτρου, του τόπου της, του καιρού της. Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα της, στο πλαίσιο της πλατφόρμας νέων δημιουργών «Θέμα Εμφύλιος» της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, η παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Για την Ελένη» θα ανέβει για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, στο Κινηματοθέατρο Αστόρια στα πλαίσια του θεατρικού φεστιβάλ Θεατρικοί βηματισμοί στο Ηράκλειο «Καρακωνσταντάκης Αντώνης» τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ.Παναγιώτη Μεταξάτου «Το Μέλλον Ήρθε πιο Νωρίς»

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ.Παναγιώτη Μεταξάτου «Το Μέλλον Ήρθε πιο Νωρίς» τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016, στις 6:30 μ.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας, Ανδρόγεω 4.

Παρουσίαση του βιβλίου της Έφης Ψιλάκη με θέμα τη Χριστιανική Τέχνη της Κρήτης

Παρουσιάζεται τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στη δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόγεω (2ος όροφος) το βιβλίο της Έφης Ψιλάκη με θέμα τη Χριστιανική Τέχνη της Κρήτης. Πρόκειται για την πρώτη έκδοση του Μουσείου Αγίας Αικατερίνης  Σιναϊτών, ενός μουσείου που αν και δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμη δυο χρόνια λειτουργίας με τη νέα σύγχρονη μορφή του, έχει παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό σε μέγεθος και ποιότητα πνευματικό και πολιτιστικό έργο!

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία DHEEPAN

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία DHEEPAN (2015, 110') την Τρίτη 22/11/2016 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Ομαδική Έκθεση ζωγραφικής 7 ελλήνων καλλιτεχνών

Ομαδική Έκθεση ζωγραφικής 7 ελλήνων καλλιτεχνών στο ξενοδοχείο ΑΤΡΙΟΝ καθημερινά έως τις 16\12\2016

4ο Φεστιβάλ Παιδικού / Νεανικού τραγουδιού - Υποβολή Αιτήσεων μέχρι 13/01/2017

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, το Κέντρο Ειδικών Παιδιών του Αγίου «Σπυρίδωνα» προσκαλεί για άλλη μια χρονιά ,τα παιδιά και τους νέους που αγαπούν το τραγούδι, να συμμετάσχουν στο 4ο Φεστιβάλ Παιδικού/Νεανικού Τραγουδιού . Με εργαλεία την μουσική και το τραγούδι, δίδετε η ευκαιρία στους νέους μας, να εκφράσουν, και να αναδείξουν ,ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού τους, να αναπτύξουν την αξία του ευγενούς συναγωνισμού ,να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και παράλληλα, να βοηθήσουν τον σκοπό της εκδήλωσης.

Ημερίδα - Διαλογή Βιοαποβλήτων στην Πηγή - Η λύση του F4F

Ημερίδα με θέμα τη Διαλογή Βιοαποβλήτων στην Πηγή - Η λύση του F4F την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Ημερίδα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 από τις 09:00 έως τις 15:00 στο Πολιτισικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών συμμετέχει στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί.

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου προσκαλούν τους Ηρακλειώτες σε μια σειρά παρουσιάσεων θεμάτων που αφορούν την Κρητική Ιστορίας.

Ενημερωτική Εκδήλωση για τα Ένστολα Επαγγέλματα «Πρόσβαση - Σπουδές & Σταδιοδρομία»

Ενημερωτικές Εκδηλώσεις διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου διά του Κέντρου Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) τα Σάββατα 12, 19 και 26 Νοεμβρίου στις αίθουσες εκδηλώσεων του ΕΠΑ.Λ. Μοιρών, του Γυμνασίου Αρκαλοχωρίου και του 11ου ΓΕ.Λ. Ηρακλείου αντίστοιχα.

Οδηγικό παζάρι

Οδηγικό παζάρι το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 09:00-15:00΄ στην πλατεία Αγ. Τίτου

H «Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στο Μικρό Θέατρο του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου  στις 20.00  , θα γίνει η προβολή της όπερας «Τραβιάτα», του Τζουζέπε Βέρντι. Η παράσταση προβάλλεται ταυτόχρονα σε 13 πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Λυρική στη Μεγάλη Οθόνη» και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Συνάντηση με θέμα τη μεσογειακή διατροφή, τη νηστεία και τη διατροφική παράδοση του τόπου μας

Με αφορμή την έκδοση Σαρακοστιανά  Μεσογειακή, νηστίσιμη και χορτοφαγική διατροφή των Μαριγούλας Κοκκίνου και Γεωργίας Κοφινά το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και οι Εκδόσεις Πορφύρα σας προσκαλούν σε μία συνάντηση με θέμα τη μεσογειακή διατροφή, τη νηστεία και τη διατροφική παράδοση του τόπου μας.

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη τιμά τον ιδρυτή του Γιώργο Ανεμογιάννη - «ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ»

Το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη τιμά τον ιδρυτή του, Γιώργο Ανεμογιάννη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από τη γέννησή του. Ο σκηνογράφος-ενδυματολόγος Γιώργος Ανεμογιάννης, υπήρξε σπουδαίος θεατράνθρωπος που τίμησε με την καλλιτεχνική του πορεία το Ηράκλειο και την Κρήτη, ενώ συνέδεσε το όνομά του με εκείνο του Νίκου Καζαντζάκη, με τη δημιουργία πνευματικής στέγης για τον μεγάλο συγγραφέα στον τόπο κοινής καταγωγής τους, τη Μυρτιά Ηρακλείου.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΓΝΗΣΙΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ – COPIE CONFORME

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΓΝΗΣΙΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ – COPIE CONFORME (2010, 106') τη Δευτέρα 28/11/2016 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Σεμινάριο Δημοσιογραφικού Λόγου: Γράφουμε όπως μιλάμε;

Το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Ν. Ηρακλείου (Υπεύθυνη: Α. Ζαχαράτου) και το Τοπικό Θεματικό Δίκτυο Δημιουργικής Γραφής και Φιλαναγνωσίας: Ενοχλώντας τις λέξεις διοργανώνουν «Σεμινάριο Δημοσιογραφικού Λόγου: Γράφουμε όπως μιλάμε;» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:00-20:00 στην Αίθουσα Ο. Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, Μ. Αγκαράθου 9 (πίσω από τον Αγ. Δημήτριο).

Εκδήλωση με θέμα «Το πένθος στη ζωή του παιδιού»

Εκδήλωση με θέμα «Το πένθος στη ζωή του παιδιού» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 17:30 στην Αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» (οδός Ανδρόγεω 2, Ηράκλειο).

Ημερίδα με θέμα: «Η διαχείριση Φυσικών Κινδύνων στην Κρήτη»

Το Γραφείο Πολιτικής  Προστασία του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η διαχείριση  Φυσικών Κινδύνων στην Κρήτη». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 29/11/2016 στην αίθουσα του Πειραματικού του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, Πλαστήρα & Ρωμανού και ώρα 09:30πμ.

Εορταστική εκδήλωση του Συνδέσμου Λασιθιωτών Ηρακλείου

Ο Σύνδεσμος Λασιθιωτών Ηρακλείου “Το Οροπέδιο” σας προσκαλεί στην εορταστική εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη 30/11 στις 8:30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου (Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου). Η εκδήλωση πραγματοποιείται προς τιμήν όλων των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων του Συνδέσμου, και ιδιαίτερα όσων συνέβαλαν στο να έχουμε οι Λασιθιώτες το δικό μας σπίτι σήμερα (Εθνικής Αντιστάσεως 176).

Εσπερίδα με θέμα: «Ταλαία Όρη: Μυθολογία, Ιστορία, Παράδοση, Φύση»

O Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου και οι Εθελοντές Τουρισμού & Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου συνδιοργανώνουν εσπερίδα με θέμα: « Ταλαία Όρη: Μυθολογία, Ιστορία, Παράδοση, Φύση», την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, ώρα 7.30μμ στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου ( οδός Ανδρόγεω). Εισηγήτρια: Αθηνά Κυριακάκη- Σφακάκη

Παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Δεύτη «Τραπεζούντα- Τοπ διαμάντι της Ανατολής»

Το βιβλίο του Θοδωρή Δεύτη «Τραπεζούντα – Το διαμάντι της Ανατολής» από τις εκδόσεις Ωκεανίδα θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Μανόλη Καρέλλη, στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω. Την παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιούν η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ηρακλείου και οι μικρασιατικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι Ηρακλείου: Αλατσατιανοί, Αγ. Πολυκάρπου, Αρτεμισία Ν. Αλικαρνασσός, Καππαδοκών, Κωνσταντινοπολιτών- Μικρασιατών  Κρήτης, Σμυρναίων, Κότινος και Φίλων Αγίου Νεκταρίου εκ Βρυούλων.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE