inner image

Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ό αιώνα. Οικονομία και κοινωνία

Τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές μεταβολές που συμβαίνουν στην Κρήτη και προηγούνται αλλά και έπονται της Ένωσης με την Ελλάδα, επιδιώκει να αναδείξει η νέα περιοδική έκθεση του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ό αιώνα. Οικονομία και κοινωνία. Η έκθεση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κρήτης για την εκατονταετηρίδα της Ένωσης, θα ανοίξει για το κοινό το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις αρχές Μαΐου 2014.

1ο Festival Παιδικού Τραγουδιού

Η Πρόεδρος κα. Αμπαρτζάκη Ευαγγελία (Εύα) και οι υπεύθυνες των επιτροπών παιδείας & πολιτισμού της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Ηρακλείου κα. Παπαδάκη - Σκουραδάκη Φανή & κα. Τριγώνη Μαρία καλούν όσα παιδιά θέλουν να συμμετάσχουν στο 1ο Festival παιδικού τραγουδιού που διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα Δήμου Ηρακλείου.

Η δράση αυτή θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδιά, να αναπτύξουν την αξία του ευγενούς συναγωνισμού, να πλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους, να εκφράσουν και να αναδείξουν μέσω της μουσικής ένα σημαντικό κομμάτι του ευατού τους. Σκοπός της δράσης αυτής είναι η συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων προκειμένου τα μεν φάρμακα να διατεθούν στο Δημοτικό ιατρείο ενώ τα τρόφιμα θα δοθούν σε ανθρώπους που χρήζουν της βοήθειας μας.

Έκθεση με Χειροποίητες Δημιουργίες της κ. Μαρίας Σωτηροπούλου

Έκθεση με Χειροποίητες Δημιουργίες της κ. Μαρίας Σωτηροπούλου  θα φιλοξενηθεί από τις 18/02/2014  έως 03/03/2014 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλ. Ελευθερίας).  Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 9:00 π.μ.  έως 21.00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Xειμερινή εορτή του διδασκαλείου παραδοσιακού χορού & μουσικής 'Χορωδείον'

Στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου, το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 ώρα 18:00 θα παρουσιαστούν στοιχεία της μουσικοχορευτικής και ενδυματολογικής παράδοσης των επαρχιών Ιεράπετρας, Λασιθίου, Καινουργίου, Αστερουσίων & Αμαρίου από 3 τμήματα παιδιών και 2 τμήματα ενηλίκων.


Είσοδος: 5€ (εξαιρούνται τα βρέφη)
Πληροφορίες στον τηλεφωνικό αριθμό: 6936530284.

 

Εμμανουήλ Δ. Παπαδάκης

Υπεύθυνος σπουδών Χορωδείου

Δημήτρης Σταρόβας - Βαγγέλης Γιαννάκης - Γιώργος Χατζής

Το Σάββατο 1 Μαρτίου οι Δημήτρης Σταρόβας - Βαγγέλης Γιαννάκης - Γιώργος Χατζής στη μουσική σκηνή μύλος! Ο πολυπράγμων… «Άγαμος Θύτης» Δημήτρης Σταρόβας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση καλλιτέχνη που προκαλεί αίσθηση στις ζωντανές του εμφανίσεις…

Εκδήλωση με θέμα τις αρχαίες διατροφικές διαδρομές Κρήτης - Ιταλίας

Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνδιοργάνωση με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο, το Κρητικό Επιχειρηματικό Περιοδικό «Ην-Ων» με υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ελλάδας θα προχωρήσουν σε κοινή εκδήλωση στην Κρήτη στο Δήμο Ηρακλείου στην αίθουσα «Ανδρόγεω» στις 4-6 Μαρτίου 2014 με θέμα οι αρχαίες συνταγές της Κρήτης και της Ιταλίας και η επιστροφή στις ρίζες των διατροφικών αξιών που δίνουν νέα δυναμική στην νεανική επιχειρηματικότητα στην ευρωπαϊκή τουριστική βιομηχανία με την προώθηση νέων πιάτων και βιολογικών προϊόντων.

Έκθεση με θέμα «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες»

Η περιβαλλοντική Έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες», θα φιλοξενηθεί στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, την Έκθεση θα επισκεφθούν 1.100 μαθητές σχολείων της πόλης του Ηρακλείου και της ευρύτερης περιοχής, με δαπάνες της Εκστρατείας.

Επιμορφωτικές εσπερίδες του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Το 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και η Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του Σχολείου κα Καλοκύρη Βασιλεία σας προσκαλούν  σε επιμορφωτικές εσπερίδες που διοργανώνουν στις 17 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 18:30 και στις  5 Μαρτίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Δήμου Ηρακλείου (παλαιά λαχαναγορά) με τα παρακάτω θέματα:

Μουσική Εκδήλωση από το συγκρότημα 'Tessares'

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 στις 20.30, στην αίθουσα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου θα πραγματοποιηθεί συναυλία από το μουσικό συγκρότημα "Tessares" που αποτελείται από 4 μπαγιάν.

Ημερίδα με θέμα: «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ»

Το  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα:   «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» ,   Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 και ώρα 18:00, αίθουσα ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ, Κορωναίου 9

Από τη Γη στη Σελήνη - Ταινία κινουμένων σχεδίων του Άγγελου Σπάρταλη

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει σε πρώτη προβολή στην πόλυ μας την ταινία κινουμένων σχεδίων "Από τη Γη στη Σελήνη" του Άγγελου Σπάρταλη, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν, με τις φωνές των Διονύση Σαββόπουλου, Ψαραντώνη, Αλέξανδρου Λογοθέτη, Δημήτρη Σταρόβα και πολλών άλλων. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Αστόρια την Πέμπτη 6 Μαρτίου στις 21:00 όπου εκτός από το σκηνοθέτη θα παρευρίσκεται και ο Ψαραντώνης.

Παρουσίαση βιβλίου του πρέσβη Αλέξανδρου Μαλλιά με τίτλο 'Η άλλη κρίση-Η μαρτυρία ενός Πρέσβη'

Οι Εκδόσεις "Ινφογνώμων" και το περιοδικό "Άμυνα και Διπλωματία" σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του πρέσβη Αλέξανδρου Μαλλιά "Η Άλλη Κρίση-Η Μαρτυρία ενός Πρέσβη" που θα γίνει την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 και ώρα 19:30 στην Αίθουσα της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, Λιοντάρια, τηλ. 2813409228).

Διήμερο σεμινάριο ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Δ.Δ.Ε. Ν.Ηρακλείου, εκπαιδευτικός θεσμός που έχει ως έργο την ψυχοκοινωνική κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων του νομού Ηρακλείου, διοργανώνει διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με το "Χαμόγελο του Παιδιού" και τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού με θέμα «Δυναμώνουμε με το Χαμόγελο ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό».

«Η ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΓΑΤΕΣ» του Ευγένιου Τριβιζά

Το εξαίρετο  και άκρως  εκπαιδευτικό  θεατρικό  έργο  για παιδιά  και όχι  μόνο  του  Ευγένιου  Τριβιζά  «Η ΧΩΡΑ  ΧΩΡΙΣ  ΓΑΤΕΣ» ανεβάζει  η Θεατρική  Ομάδα  του  Πανεπιστημίου  Κρήτης  (Σχολές Ηρακλείου) σε σκηνοθεσία  του  Γιώργου  Αντωνάκη  στον Θεατρικό  Σταθμό  Ηρακλείου  από  06 έως  09  Μαρτίου  με ώρα  έναρξης  20:00 (Σάββατο  08 και Κυριακή  09 Μαρτίου θα δοθούν και απογευματινές   παραστάσεις  στις 17:30). Εισφορά 3 ευρώ.

Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και το δικαίωμα στην απασχόληση

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη (Α.Σ.) «Κοινωνικός Ιστός» σας προσκαλεί στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 και ώρα 10.30 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης - Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων, με θέμα: «Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και το δικαίωμα στην απασχόληση».

Ποιός ανακάλυψε την Αμερική;

Σάββατο και Κυριακή 15-16 / 22-23  Φεβρουαρίου  και 1-2 / 8-9 Μαρτίου 2014, το "ΣΧΗΜΑ 7" παρουσιάζει το έργο της Χρύσας Σπυλιώτη "Ποιός ανακάλυψε την Αμερική;" σε σκηνοθεσία του Κώστα Μεταξάκη, στο ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΤΗΣ, Καπετάν Χαραλάμπη 1 στο Ηράκλειο.

Χοροθεατρική παράσταση από την ερασιτεχνική ομάδα χορού Εχταγή

ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΟΡΟΥ

Συναυλία Maraveyas Ilegal live

Ο Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Ilegal), με αφορμή τη κυκλοφορία του νέου του cd-ζωντανή ηχογράφηση από τις δυο καλοκαιρινές συναυλίες του στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μας προσκαλεί και φέτος όλους εμάς σε μια σειρά εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα .

Πορτρέτα Ελλήνων Αρχιτεκτόνων - Ντοκιμαντέρ αρχιτεκτονικής αφιερωμένη στον Γιάννη Περτσελάκη

Με την προβολή ντοκιμαντέρ για το έργο του Πάτροκλου Καραντινού και του Ιωάννη Δεσποτόπουλου υπό τον τίτλο Ο Μοντερνισμός στην Ελλάδα, συνεχίζεται το ερχόμενο Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, ώρα: 11.00΄, στο Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, η αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Περτσελάκη σειρά προβολών ντοκιμαντέρ αρχιτεκτονικής.

Δημιουργώντας Κοινά: Φωτογραφίζουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά!

Στο Φεστιβάλ των Κοινών, αναγνωρίζουμε την αξία που έχει η μεγαλύτερη ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια του κόσμου, καθώς και το ότι όλη αυτή η αξία δίνεται από τους ίδιους τους χρήστες της, μιά και σε αυτούς οφείλεται όλο το περιεχόμενο που βρίσκεται εκεί, και που συνεχίζει δυναμικά να αναπτύσσεται. Θέλοντας λοιπόν κι εμείς να συμβάλλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής Βικιπαίδεια, η επόμενή μας προ-φεστιβαλική δράση είναι ένας μαραθώνιος φωτογράφισης μνημείων στην πόλη του Ηρακλείου, αυτή την Κυριακή, 9 Μαρτίου.

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος στο Ηράκλειο

9 μήνες συμπληρώνονται από το κλείσιμο της ΕΡΤ, που συγκλόνισε τον ελληνικό λαό και προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις. 9 μήνες μετά, και παρά τις όποιες σκοπιμότητες με τις οποίες γίνεται προσπάθεια να επηρεαστούν οι εξελίξεις και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων – απολυμένων, ο αγώνας συνεχίζεται για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη, πολυφωνική και ποιοτική δημόσια ραδιοτηλεόραση στη Χώρα.

Έτσι κρατώντας ανοιχτή την συζήτηση οι εργαζόμενοι Ηρακλείου της ΕΡΤ, την Δευτέρα 10 Μαρτίου στις 7.30 το βράδυ διοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: Δημόσια Ραδιοτηλέοραση ή Ραδιοτηλεόραση του Δημοσίου; Μορφή άμεσης Δημοκρατίας στο πολιτικό εποικοδόμημα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι, ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου, δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδίκευση στο δημόσιο δίκαιο και τα θεμελιώδη δικαιώματα Γιώργος Κατρούγκαλος..

Η Εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην Δημοτική αίθουσα επί της οδού Ανδρόγεω.

Συναυλία της Μικτής Χορωδίας Επιμελητηρίου Ηρακλείου «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί στη συναυλία της ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» τη  Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, Ώρα 20:30, στη ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ. Είσοδος Ελεύθερη

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ (Γιώργος Γκικαπέππας, 2012, 96’) τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 στις 20:30 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Έκθεση με Πίνακες Ζωγραφικής της κ.Ελένης Αλεξάκη

Έκθεση με Πίνακες Ζωγραφικής της κ.Ελένης Αλεξάκη Θα φιλοξενηθεί  από τις 10/3/2014 έως τις 19/3/2014 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλ. Ελευθερίας). Η Έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά από τις 9:00π.μ έως 21:00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ημερίδα με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πρόληψη της Ρύπανσης με Απορρίμματα»

H Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA και ο Δήμος Ηρακλείου
σας προσκαλούν την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:00 στην Ημερίδα με θέμα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Πρόληψη της Ρύπανσης με Απορρίμματα», που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Ανδρόγεω» του Δήμου Ηρακλείου. Θα ακολουθήσει ξενάγηση
στην  Περιβαλλοντική Έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες»,  ώρα 20:15, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

“Ο Γυάλινος Κόσμος” του Tennessee Williams

“Η οικονομική κρίση που βιώνουμε δεν έχει ως βάση την οικονομία αλλά τη μοναξιά. Κρίση μοναξιάς θα έπρεπε να λέγεται. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη πληγή του σημερινού ανθρώπου.  Ο καθένας μας κλείνεται στο μικρόκοσμό του, αποφεύγοντας την επικοινωνία με τον ίδιο του τον εαυτό και με τους άλλους. Και εκεί απομονωμένοι και εντελώς μόνοι και απροστάτευτοι, με συντροφιά τις ψευδαισθήσεις που μας χαρίζει η διασκέδαση, το αλκοόλ, το παραμύθι της εύκολης και άμεσης επικοινωνίας του internet, η καταπίεση του ερωτικού ενστίκτου, τότε για κάποιο λόγο-«ξαφνικά»- η οικονομία καταρρέει και οδηγούμαστε στην απόλυτη απελπισία, γυμνοί από τις ψευδαισθήσεις μας και εκτεθειμένοι σε μια αλήθεια που κανείς δεν έχει μάθει να βλέπει. 
Στο Γυάλινο Κόσμο του Tennessee Williams, βλέπουμε μια μέση οικογένεια που βιώνει την οικονομική κρίση του '30 στην Αμερική και πως οι άνθρωποι παραμένουν ξένοι ακόμη και κάτω από την ίδια τους τη στέγη.”

Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος με τα μάτια του Νίκου Καζαντζάκη

Εκδήλωση - Αφιέρωμα στον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο - Ελ Γκρέκο - με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από τον θάνατο του. Ομιλητής ο συμπολίτης μας, σκηνοθέτης & Συγγραφέας κ.Γιάννης Σμαραγδής με θέμα "Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος με τα μάτια του Νίκου Καζαντζάκη".

Εκδήλωση με θέμα «Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ»

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σας προσκαλεί  στην εκδήλωση με θέμα «Ο ΝΕΟΣ  ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ  ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Ν. 4172/2013 ( Άρθρα 1 έως 72 )  ΦΕΚ 167Α/23-7-2013 ( Κωδικοποίηση μέχρι και το Ν. 4223/2013)» 

Τετάρτη  12 Μαρτίου 2014, Ώρα 18:00, Αίθουσα «ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ»  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Εισηγητές

Οι Ορκωτοί  Ελεγκτές:

Εμμανουήλ Διαμαντουλάκης

Κωνσταντίνος Αντωνακάκης

Το Σχολείο και η Οικογένεια ΜΑΖΙ ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό

"Το Σχολείο και η Οικογένεια ΜΑΖΙ ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό", σήμερα Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 στις 5.30 το απόγευμα, στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. 

ΕΙ Greco: ο καλλιτέχνης, η εποχή και το έργο του

Εσπερίδα El Greco, «ΕΙ Greco: ο καλλιτέχνης, η εποχή και το έργο του», Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, ώρα 18:30, Επιμελητήριο Ηρακλείου - Αίθουσα Καστελλάκη

Restart Greece - Διήμερο δωρεάν Σεμινάριο για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας

Το “Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης" - (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), διοργανώνει διήμερο Σεμινάριο προσανατολισμένο στην πληροφόρηση και αντιμετώπιση κρίσιμων, πρακτικών ζητημάτων του επιχειρείν και την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων. Ομιλητές με σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία δίνουν πρακτικές συμβουλές για τη χρηματοδότηση, το σωστό στήσιμο μιας επιχείρησης, τους κινδύνους και κυρίως τις ευκαιρίες που δίνει η έξυπνη διαχείρισή της.

Βωβός Κινηματογράφος και “Μουσική επί τόπου” με τον Σάκη Παπαδημητρίου

Ο χώρος τέχνης και ελεύθερης έκφρασης Μεσόγειος, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου και ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού έχουν την τιμή να παρουσιάσουν, για πρώτη φορά στο Ηράκλειο, τον πιανίστα Σάκη Παπαδημητρίου σε ένα τριήμερο σεμινάριο και εργαστήριο (13, 14 και 15 Μαρτίου) με θέμα “Μουσική και Κινηματογράφος”, στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού, από τις 17:00 ως τις 21:30.

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ + ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ live!!

Η μεγάλη γιορτή της ελληνικής ροκ σκηνής, με οικοδεσπότες τους θρυλικούς «Σπυριδούλα» και τον Δημήτρη Πουλικάκο. Μια μπάντα - σημείο αναφοράς - της ελληνικής ροκ σκηνής, η ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ , συμπληρώνει εφέτος 35 χρόνια από την ίδρυσή της!

Παγκρήτιο Κύπελλο Καράτε 2014

Παγκρήτιο Κύπελλο Καράτε 2014 το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014.

Σεμινάριο «Συναισθηματικής Διαλεκτικής» από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Στέλιο Καλαθά

Σεμινάριο «Συναισθηματικής Διαλεκτικής» διοργανώνει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου και ώρες 18.00-21.00 στην αίθουσα Παλαιάς Λαχαναγοράς, Ηρακλείου.

Πρόγραμμα Απαλλαγής από το Κάπνισμα από τον 'Οργανισμό Κοινωνικής Αγωγής και Πρόληψης Υγείας'

 

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, ο « Οργανισμός Κοινωνικής Αγωγής και Πρόληψης Υγείας» θα παρουσιάσει στο Ηράκλειο το σημαντικό θέμα: «ΚΑΙ ΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ 5 ΗΜΕΡΕΣ».

Ομιλητής θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Πετσίνης, εκπρόσωπος της «Παγκόσμιας Υπηρεσίας Υγείας» και «Υπεύθυνος του Πενθήμερου Προγράμματος Απαλλαγής από το Κάπνισμα»

Σεμινάριο «Συναισθηματικής Διαλεκτικής»

Σεμινάριο «Συναισθηματικής Διαλεκτικής» διοργανώνει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου και ώρες 18.00-21.00 στην αίθουσα Παλαιάς Λαχαναγοράς, Ηρακλείου.

Οι Χαϊνηδες στη μουσική σκηνή Μύλος!

Το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 22:30, οι Χαϊνηδες στη μουσική σκηνή Μύλος! Οι Χαΐνηδες δε φιλοδοξούν να δώσουν απαντήσεις, αλλά να θέσουν με σαφή κι ευφάνταστο τρόπο τα οικουμενικά και αιώνια ρωτήματα. Η εύρεση της αλήθειας είναι προσωπική διαδρομή του καθενός, καθώς βουτά στον ωκεανό της συλλογικής ύπαρξης.

Let's do it Greece - Let's do it Heraklion

Η παγκόσμια καμπάνια εθελοντικού καθαρισμού/εξωραϊσμού Let’s Do it World και το ελληνικό σκέλος της, Let’s Do It Greece, επισκέπτονται την πόλη μας απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις εθελοντικές ομάδες, τα σχολεία, τους συλλόγους και φορείς του Ηρακλείου που έχουν δηλώσει ή επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στην πανηρακλειώτικη συνάντηση που θα λάβει χώρα στην πόλη μας στις 15 Μαρτίου, στην δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω (2ος όροφος) από 11:00-14:00.

Ο Γιάννης Σερβετάς στο Ηράκλειο σε ένα δίωρο θεατρικό δρώμενο με ελεύθερη είσοδο

Το Σάββατο 15 Μαρτίου, στις 19:30, το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Σερβετά: "Προσωπικό Ημερολόγιο Ανεκδοτολόγιο 2014" (Εκδόσεις Ιανός), με θέμα το τσίρκο

Εκδήλωση - ομιλία για την έγκαιρη διάγνωση Καρκίνου Θυρεοειδούς

Η  4η Δημοτική Κοινότητα και ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου, Αγκαλιά-ΖΩ , διοργανώνουν Εκδήλωση - ομιλία για την ενημέρωση των συνδημοτών μας  με θέμα την ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ  ΤΟΥ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ- EN KONGELIG AFFÆRE

(Νικολάι Αρσέλ, 2012, 137’) τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 στις 20:00 και 22:45 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

9ος Κύκλος Παιδαγωγικών Συναντήσεων με θέμα την Παιδική Λογοτεχνία και τη Φιλαναγνωσία στα Δημοτικά Σχολεία

Ολοκληρώνεται ο 9ος Κύκλος Παιδαγωγικών Συναντήσεων με θεματική ενότητα:«Παιδική Λογοτεχνία και Φιλαναγνωσία στο Δημοτικό Σχολείο»

Ο 9ος Κύκλος Παιδαγωγικών Συναντήσεων ολοκληρώνεται

τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 στην Αίθουσα Ανδρόγεω, του Δήμου Ηρακλείου και ώρα 18:00 – 21:00.

Εισήγηση: «Η αξιοποίηση της λογοτεχνίας στο Δημοτικό Σχολείο»

Εισηγητής: Φωτεινή Φραγκούλη, Συγγραφέας – Εκπαιδευτικός.

Ημέριδα για το 3ο Παγκρήτιο Φόρουμ Κρητικών Προϊόντων

Τα Επιμελητήρια Κρήτης  σας προσκαλούν σε  ημερίδα  με θέμα «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ - ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ  ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ  ΚΡΗΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ  & ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ» τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014  στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κορωναίου 9  Ηράκλειο.

Μουσική βραδιά με τον Ψαρογιώργη «Διασκέδασα χωρίς να πιώ!!! - Ομάδα Εθελοντών Πολιτών του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη

Mε στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της ευρύτερης, και ιδιαίτερα της φοιτητικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν την εξάρτηση και τη χρήση ουσιών, η Ομάδα Εθελοντών Πολιτών του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη διοργανώνει τη Μουσική βραδιά με τον Ψαρογιώργη «Διασκέδασα χωρίς να πιώ!!! την Τρίτη 18/3/14 στο Φουαγιέ του κλειστού γυμναστήριου του ΤΕΙ Ηρακλείου στις 8:30μμ.

Παρουσίαση του μυθιστορήματος της Έλενας Κατσαντώνη «Ευτυχώς Επτωχεύσαμεν»

Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, στις 7:30 μ.μ., στο καφέ-εστιατόριο Veneto, οι εκδόσεις ΙΤΑΝΟΣ παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Έλενας Κατσαντώνη, με τίτλο «Ευτυχώς Επτωχεύσαμεν».

Γιάννης Κούτρας - Απόστολος Ρίζος live !!

Ο Γιάννης Κούτρας μαζί με τον Απόστολο Ρίζο σε ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στα ποιήματα του Νίκου Καββαδία!  Ο Γιάννης Κούτρας που ταύτισε τη φωνή του με τον Σταυρό του Νότου, συναντάει τον Απόστολο Ρίζο, έναν από τους πιο ιδιαίτερους ερμηνευτές - τραγουδοποιούς της νεότερης γενιάς.

Το αίτημα της Ένωσης στην εκκλησιαστική ζωγραφική του 19ου αιώνα

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων που συνοδεύουν την περιοδική έκθεση Η Κρήτη από τον 19ο στον 20ό αιώνα. Οικονομία και κοινωνία στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών διοργανώνει στο Μουσείο, κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο έναν κύκλο ομιλιών για ζητήματα που άπτονται της νεώτερης τοπικής ιστορίας. Τα θέματα των ομιλιών σχετίζονται άμεσα με τις βασικές ενότητες της έκθεσης –κοινωνία, οικονομία, πολιτική και πνευματική δραστηριότητα–, και συχνά εκτείνονται εκτός των ορίων του κρητικού πελάγους, στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. 

Στην πρώτη ομιλία, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Μαρτίου (ώρα έναρξης 19.00΄), στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, η ιστορικός τέχνης Ντενίζ-Χλόη Αλεβίζου θα παρουσιάσει μια άγνωστη ως σήμερα όψη της εκκλησιαστικής ζωγραφικής της Κρήτης του 19ου αιώνα που συνδέεται με τις πολιτικές εξελίξεις στο νησί. Μέσα από την ανάλυση των έργων ενός τέμπλου της περιόδου της ύστερης τουρκοκρατίας, θα δείξει πώς εκφράστηκε ζωγραφικά το αίτημα της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα και πώς συνέβαλε η αγιογραφία στην εμψύχωση του χριστιανικού πληθυσμού της νήσου, προς την κατεύθυνση του επιδιωκόμενου πολιτικού σκοπού. 

Τετάρτη 19 Μαρτίου, ώρα 7.00 μμ., η Ντενίζ Αλεβίζου στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης: «Το αίτημα της Ένωσης στην εκκλησιαστική ζωγραφική του 19ου αιώνα»

'Eκθεση με θέμα: “ΚΡΗΤΗ 1913 - 2013 | ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ” από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων

H Περιφέρεια Κρήτης, ο Σ.Α.Δ.Α.Σ.-Π.Ε.Α./Τμήμα Χανίων, το Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος" και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν. Ηρακλείουσας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης "Κρήτη 1913-2013. Αρχιτεκτονική και Πολεοδομία μετά την Ένωση",
την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 20.00 στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο.

Διάθεση και Αξιοποίηση Ανοιχτών Δεδομένων

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διοργανώνει εκδήλωση την Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014 και ώρα 18.00-21.00, στο Κέντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Πολύκεντρο επί της οδού Ανδρόγεω) με θέμα «Διάθεση και Αξιοποίηση Ανοιχτών Δεδομένων»

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στη μουσική σκηνή Μύλος!

Την Παρασκευη 21 Μαρτίου στις 22:30, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στη μουσική σκηνή Μύλος! Μετά την μεγάλη επιτυχία της καλοκαιρινής περιοδείας «40 χρόνια έφηβος» με αφορμή την συμπλήρωση των 40 χρόνων στην δισκογραφία που εμπλουτίστηκε με τον νέο σπουδαίο δίσκο «ΔΡΑΠΕΤΗΣ», ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται με ορμή στο Ηράκλειο και στο ΜΥΛΟΣ CLUB, σε μια μοναδική συναυλία την Παρασκευή 21 Μαρτίου.

Γιάννης Αγγελάκας live

Είναι ωραία στον παράδεισο… Ένας από τους πιο ξεχωριστούς εκπροσώπους της ελληνικής ροκ σκηνής, ο Γιάννης Αγγελάκας, θα εμφανιστεί για δύο βραδιές στο Cine Studio live .

Εκδήλωση / προβολή του ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού 'στΑΓΩΝΕΣ'

Το ζήτημα της διαχείρισης του νερού έχει μετατραπεί σε πεδίο μιας ολοένα αυξανόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ της εντεινόμενης προσπάθειας των εταιρειών να περάσει σε ιδιωτικά χέρια και του αγώνα των συλλογικοτήτων που υπερασπίζονται το δικαίωμα των κοινωνιών να μπορούν να ελέγχουν ένα αγαθό πρώτης ανάγκης για την ανθρώπινη επιβίωση. Όπως αναδεικνύεται στο ντοκιμαντέρ "στΑΓΩΝΕΣ" της Νέλλης Ψαρρού «ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας».

Eκδήλωση ΕΣΔΑΚ για την πρόληψη αποβλήτων ένδυσης και υπόδησης

Το Σάββατο 22 Μαρτίου γύρω στις 11.00 π.μ. θα γίνει ενημερωτική ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (έξω από τη Λότζια).
Θα διανεμηθεί σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τη δράση πρόληψης αποβλήτων ένδυσης και υπόδησης καθώς και για άλλες, παρόμοιου χαρακτήρα δράσεις που σχεδιάζονται στην πόλη μας, όπως η μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στα σουπερμάρκετ και η μείωση των τροφικών υπολειμμάτων. Οι δράσεις αυτές, μαζί με τη δράση της οικιακής κομποστοποίησης, απαρτίζουν τις τέσσερις δράσεις πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων, που εντάσσονται στο πρόγραμμα LIFE10ENV/GR/622-WASP Tool και υλοποιούνται στο Δήμο Ηρακλείου.
Στην εκδήλωση αυτή θα μοιραστούν και αρκετές χιλιάδες επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες σουπερμάρκετ με σκοπό τη μείωση της πλαστικής σακούλας.

Πορτρέτα Ελλήνων Αρχιτεκτόνων - Σειρά προβολών ντοκιμαντέρ αρχιτεκτονικής αφιερωμένη στον Γιάννη Περτσελάκη

Με την προβολή ντοκιμαντέρ για το έργο του Θουκυδίδη Βαλεντή και του Κλέωνα Κραντονέλλη υπό τον τίτλο Προσωπικές διαδρομές στο Μοντέρνο, ολοκληρώνεται σήμερα, Σάββατο 22 Μαρτίου 2013, ώρα: 11.00΄, στο Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, η αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Περτσελάκη σειρά προβολών ντοκιμαντέρ αρχιτεκτονικής. Τα ντοκιμαντέρ, δείγματα της σειράς Πορτρέτα και διαδρομές Ελλήνων αρχιτεκτόνων, παραγωγή της Ελληνικής Κρατικής Τηλεόρασης, θα προλογίσει ο Αρχιτέκτων Διογένης Βεριγάκης. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Παραμυθοπαιχνίδια μες στο Μπρίκι. Τρία παραμύθια από την Αφρική

Την Κυριακή 23 Μαρτίου σας περιμένουμε στο Τίτα Μπρίκι για να ταξιδέψουμε μαζί στην Αφρική. Ώρα αναχώρησης: 12:00. Μέσο μεταφοράς: Ένα βιβλίο. Τιμή εισιτηρίου: 3 χαμόγελα. Πρώτος σταθμός του ταξιδιού μας η Νιγηρία, όπου θα μάθουμε γιατί μάλωσε ο Ήλιος με το νερό. Δεύτερος σταθμός το Καμερούν για να παρακολουθήσουμε έναν αγώνα δρόμου. Ο νικητής θα γίνει αρχηγός του δάσους. Τρίτος σταθμός η Γκάνα. Εκεί θα συναντήσουμε το φίλο μας το Γιόμο και το όνειρό του. Με μάσκες, κούκλες, μουσικές, παιχνίδια και κατασκευές, οι Κλωστηδόνες σας καλούν, παραμύθια να σας πουν!

Συναυλία με έργα του Κυριάκου Τζωρτζινάκη για μία & δύο κιθάρες

(αφιέρωμα στα 25 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη)
με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Βιργινία Αμαριωτάκη & Μανώλη Βροντινό

προλογίζει ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, ώρα 20:30, Αίθουσα Ανδρόγεω

(με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου)

Είσοδος ελεύθερη

Παιδική Θεατρική παράσταση 'Η ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΥ'

Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι  του  ΤΖΕΦ  ΜΠΡΙΜΠΟ  και  ΓΚΕΙΛ ΝΤΕ ΜΑΡΚΕΝ που γιορτάζει τη χαρά της προσφοράς, την αξία της γενναιοδωρίας, το άνοιγμα του εαυτού μας στους άλλους. “Το δώρο της παπλωματούς” δίκαια απέσπασε πέντε βραβεία για το περιεχόμενο του.

Εκδήλωση με θέμα 'Η επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας ΚΑΙ στην Κρήτη: τι πρέπει να ξέρουμε'

Επιστημονική εκδήλωση διοργανώνει η Κλινική Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής με θέμα:  "Η επιδημία της παιδικής παχυσαρκίας ΚΑΙ στην Κρήτη: τι πρέπει να ξέρουμε"  στα πλαίσια του προγράμματος Πρόληψης και πρώιμης Διάγνωσης  Παχυσαρκίας και Διαταραχών Νευροανάπτυξης σε Παιδιά Προσχολικής  Ηλικίας στο νομό Ηρακλείου Κρήτης, που συγχρηματοδοτείται από το  Υπουργείο Υγείας Ελλάδας και την Ευρωπαϊκή Ένωση-Ευρωπαϊκό Κοινωνικό  Ταμείο, και υλοποιείται στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» - ΕΣΠΑ 2007-2013.  Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο Άτριον.

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΜΕ ΛΕΝΕ ΕΡΝΕΣΤΟ

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου παρουσιάζει την ταινία ΜΕ ΛΕΝΕ ΕΡΝΕΣΤΟ- INFANCIA CLANDESTINA (Μπενγιαμίν Αβίλα, 2012, 112’) τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 στις 20:15 και 22:30 στον Κινηματογράφο Αστόρια.

Eκδήλωση – συνομιλία με την ποίηση τεσσάρων Κρητών ποιητών

ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Συνομιλία με την ποίηση τεσσάρων Κρητών ποιητών

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014,6.15μ.μ.

Αίθουσα Ανδρόγεω, Ηράκλειο

Θάνος Μικρούτσικος και Ρίτα Αντωνοπούλου

Θάνος Μικρούτσικος και Ρίτα Αντωνοπούλου τη Δευτέρα 24 Μαρτίου στη μουσική σκηνή Μύλος!

CAVEMAN

Το φαινόμενο «CAVEMAN» του Rob Becker σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Παπαστάθη. Μια παράσταση που πάνω από 280.000 θεατές στην Ελλάδα έχουν λατρέψει. Ο «CAVEMAN» έχει πάνω από 10.000.000 θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, έχει μεταφραστεί σε 15 διαφορετικές γλώσσες και είναι η μακροβιότερη σόλο παράσταση στην ιστορία του Broadway, κάτι που έκανε τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης να αποκαλεί την 18η Ιουλίου ημέρα του Caveman και να μετονομάσει την οδό 44 West σε Caveman Way.

50 χρόνια Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου

50 χρόνια ακριβώς, συμπληρώνονται την ερχόμενη Τετάρτη 26 Μαρτίου, από την ημέρα που ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου, ο πρώτος της Κρήτης και ο 28ος της Ελλάδας, ξεκίνησε τη δράση του.

Το «ΛΟΝΔΙΝΟ» του Σαίμον Στήβενς

Το έργο  "ΛΟΝΔΙΝΟ"  του  Βρετανού  συγγραφέα  Σάιμον Στήβενς παρουσιάζει το θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ, για δυο παραστάσεις Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27 Μαρτίου και ώρα 21.00 στον Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. 
Γενική είσοδος: 9€. (άνεργοι δωρεάν  με  επίδειξη κάρτας  ανεργίας, και κατόπιν κράτησης θέσεων).

Οφθαλμικές Νεοπλασίες. Σύγχρονη Προσέγγιση στη Διάγνωση και Θεραπεία

O Επίκουρος Καθηγητής Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου  Κρήτης κ. Ευστάθιος Δετοράκης θα μιλήσει στο Ξενοδοχείο  ΑΣΤΟΡΙΑ, ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στις 26 Μαρτίου, Ημέρα Τετάρτη  και ώρα 7 μμ. ΘΕΜΑ. «ΟΦΘΑΛΜΙΚΕΣ ΝΕΟΠΛΑΣΙΕΣ. ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.», ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Ελάχιστη»

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου, στις 9 μ.μ. θα προβληθεί στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη του Κοινωνικού Χώρου των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού η ταινία μικρού μήκους της Κωνσταντίνας Πάλλη «Ελάχιστη». Η ταινία «Ελάχιστη» (Diminished) είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας νέων δημιουργών και εξαρχής πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία χρηματοδότηση.

Ομιλία - Ανοιχτή Συζήτηση Δημήτρη Καζάκη

Ο Δημήτρης Καζάκης, Γ.Γ. του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, θα βρίσκεται στο Ηράκλειο την Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:00, στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου,  προκειμένου να παρουσιάσει την πολιτικά και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση του Ε.ΠΑ.Μ., για το πώς θα περάσουμε σε εθνικό νόμισμα ως μέσο ανάκτησης της Εθνικής Κυριαρχίας.

Πέτρος Θεοτοκάτος live

Συναυλία Πέτρος Θεοτοκάτος

22:00 στο Cine Studio

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Τιμές εισιτηρίων : 6€(ανέργων/φοιτητικό) | 8€ Κανονικό

Έναρξη προπώλησης : Παρασκευή 14 Μαρτίου

Σημεία Προπώλησης : Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης - Πολυχώρος Τεχνόπολις - Πολυτεχνείο Καφέ Μπαρ

Πληροφορίες / Κρατήσεις : 28108238132810823813www.texnopolis.net

Διημερίδα για την ιστοριογραφία στο Ιστορικό Μουσείο

Πώς γράφεται η ιστορία; Ποια από τις «γραμμένες» ιστορίες επιλέγεται να διδαχτεί; Ποια «ιστορία» επικρατεί ως κυρίαρχη αντίληψη για κάθε περίοδο, και πώς διαμορφώνονται αντίστοιχα οι συλλογικά αποδεκτοί κοινοί τόποι; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα αναδειχθούν στην διημερίδα για την ιστοριογραφία που συνδιοργανώνουν η Ένωση Φιλολόγων του νομού Ηρακλείου και η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

«ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ» του Σλάμοβιρ Μροζεκ από τον Θεατρικό Κύκλο “Χανίων”

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ

 «ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ» του Σλάμοβιρ Μροζεκ  από τον Θεατρικό Κύκλο “Χανίων” στους «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2014».

Παρασκευή 28 Μαρτίου, ώρα 21:00

Στον Θεατρικό Σταθμό

Το πολύ ενδιαφέρον έργο του Πολωνού συγγραφέα  Σλάμοβιρ Μροζεκ , "ΕΜΙΓΚΡΕΔΕΣ"   παρουσιάζεται απόψε  (Παρασκευή 28 Μαρτίου) στο Θεατρικό Σταθμό στις  21:00 με ελεύθερη είσοδο από τον «Θεατρικό Κύκλο»

Χανίων σε σκηνοθεσία Μανώλη Πουλή στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου.

Το έργο σκηνοθετεί ο Μανώλης Πουλής και ερμηνεύει το ένα από τους δυο ρόλους του έργου (ΧΧ)ενώ τον δεύτερο (ΑΑ)  ο Χάρης Αργυρόπουλος.

Άγχος των Πανελληνίων Εξετάσεων - Προσέγγιση & Διαχείριση

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φροντιστήριο ΘΕΜΕΛΙΟ βρίσκεται στο πλευρό των υποψήφιων μαθητών του. 

Με τη συνεργασία του κ. Καργάκη, παρέχουμε στους  μαθητές την ψυχολογική υποστήριξη για να μπορέσουν να διαγωνιστούν στο στίβο των Πανελληνίων με όλα τα δυνατά εχέγγυα. 

Η πρωτοποριακή παρουσίαση για την πόλη μας, κλινικού ψυχολόγου -συμβουλευτή, για όλη τη χρονιά, αποτελεί ΘΕΜΕΛΙΟ λίθο μαζί με το γνωστικό κομμάτι που παρέχουμε απλόχερα για 40 χρόνια.

Συναυλία Nightstalker + Skandal

Συναυλία Nightstalker + Skandal

21:30 στο Cine Studio

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Τιμές Εισιτηρίων : 10€ Κανονικό - 8€(/ανέργων/φοιτητικό)

Έναρξη προπώλησης Παρασκευή 21 Μαρτίου

Σημεία Προπώλησης : Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης - Πολυχώρος Τεχνόπολις - Rolling Stone rock bar

Πληροφορίες / Κρατήσεις : 2810823813, 2810823813www.texnopolis.net

Θεατρική παράσταση «Η ανεράγδα»

Η   Ακαδημία  Θεάτρου   του   θεατρικού   εργαστηρίου  Ζαρού,  που αποτελείται   από  τα  παιδιά  του Γυμνασίου  Ζαρού, σας  προσκαλεί  το Σάββατο  29  Μαρτίου  στις 8 μ.μ  στο  Πνευματικό  Κέντρο Ζαρού,  στην θεατρική  παράσταση  «Η ανεράγδα» του  βραβευμένου   θεατρικού έργου    της    Θεοδοσίας    Αργυράκη- Ασαργιωτάκη     στον    διεθνή διαγωνισμό που  διοργάνωσε ο  Σύνδεσμος  Θεατρικών  Συγγραφέων  Κύπρου   για   την   Κυπριακή,  Κρητική,  Γραικανική   ντοπιολαλιά,   στα    πλαίσια   των  προσπαθειών   τους    για   διάσωση   και   διαιώνιση  των  περιφερειακών   ιδιωμάτων  της   Ελληνικής   γλώσσας.  Συνεργαζόμενοι Oργανισμοί   για  την   αξιολόγηση  των  έργων:  στην   Κρήτη :  ο Δήμος Ηρακλείου,    στην   Ιταλία :  το   Πανεπιστήμιο     του    Σολέντο,   Σχολή Παιδαγωγικών,    Ψυχολογικών      και     Διδακτικών    Επιστήμων.   

Την  σκηνοθετική    και    γενική    επιμέλεια   της   παράστασης , έχει   ο Παπαγιαννάκης Μάνος.

Γενική είσοδος 3 ευρώ   

Παρουσίαση του βιβλίου του Lester Brown, «Ο Πλανήτης μας στα Όρια του»

Η ανεξάρτητη περιφερειακή παράταξη "ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, Περιβάλλον - Άνθρωπος" έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του βιβλίου του Lester Brown, «Ο Πλανήτης μας στα Όρια του». Στόχος της παρουσίασης είναι η αναζήτηση της θέσης της Κρήτης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι που διαγράφεται δυσοίωνο, το έναυσμα ενός οραματικού και προγραμματικού προβληματισμού για το «πως θα αποτρέψουμε την Περιβαλλοντική και Οικονομική Κατάρρευση», που είναι και ο υπότιτλος του βιβλίου. O διάσημος συγγραφέας είναι πρόεδρος του έγκυρου μη κυβερνητικού διεπιστημονικού Ινστιτούτου Γεωπολιτικής, Earth Policy με έδρα την Ουάσιγκτον.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο εκδότης και μεταφραστής του Δρ. Μάκης Φουντούλης και ο υποψήφιος περιφερειάρχης, πολιτικός μηχανικός Αντώνης Ανηψητάκης. Συνεισηγητές θα είναι στο Ρέθυμνο ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης Αλέκος Στεφανάκης, στα Χανιά ο π. Πρύτανης του Πολυτεχνείου Χανίων Γιάννης Φίλης, στο Ηράκλειο ο ερευνητής γεωπόνος-εντομολόγος Νίκος Ροδιτάκης, στον Άγιο Νικόλαο ο γραμματέας του ΤΕΕΤΑΚ Οδυσσέας Σγουρός, στην Ιεράπετρα ο διευθυντής του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λασιθίου Παύλος Δασκαλάκης και στη Σητεία ο υπεύθυνος του Φυσικού Πάρκου Βαγγέλης Περράκης.
Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής.
• Πέμπτη 27/3, ΡΕΘΥΜΝΟ, Σπίτι του Πολιτισμού ώρα 8 μμ
• Παρασκευή 28/3, ΧΑΝΙΑ, Ιστιοπλοϊκός Όμιλος ώρα 8 μμ
• Σάββατο 29/3, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, αίθουσα Ανδρόγεω, ώρα 7:30 μμ
• Κυριακή 30/3, ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ, αίθουσα συνεδριάσεων ΔΣ - Ρεξ, ώρα 11:30 πμ
• Κυριακή 30/3, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, αίθουσα Μαρία Λιουδάκη, ώρα 6 μμ
• Δευτέρα 31/3, ΣΗΤΕΙΑ, ξενοδοχείο Sitia Beach, ώρα 7:30 μμ

2η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου με εκδηλώσεις για παιδιά

Το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαρτίου το Τεχνόπολις φιλοξενεί τη 2η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην πόλη μας με παράλληλες πολιτιστικές δραστηριότητες για τα μικρά ζιζάνια! Για μια ακόμη χρονιά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, ημέρα γεννήσεως του σπουδαίου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου), το Τεχνόπολις διοργανώνει στους χώρους του Έκθεση Παιδικού Βιβλίου με πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα που απευθύνονται σε παιδιά και νέους.

Επιστημονική Ημερίδα «Εμμηνόπαυση: Θέσεις & Αντιπαραθέσεις. Δέκα χρόνια μετά....»

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Εμμηνόπαυση: Θέσεις & Αντιπαραθέσεις. Δέκα χρόνια μετά....» διοργανώνεται στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 29 Μαρτίου 2014,  από τον Πρόεδρο της Μεσογειακής Εταιρείας Ιατρικής της Αναπαραγωγής και Καθηγητή Μαιευτικής-Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Αντώνη Μακρυγιαννάκη, υπό την αιγίδα της Μεσογειακής Εταιρείας Ιατρικής της Αναπαραγωγής, της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης και της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας. Στην Ημερίδα συμμετέχουν καταξιωμένοι διεθνώς επιστήμονες από όλες τις Ιατρικές Σχολές στην Ελλάδα (Κρήτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλία και Θράκη) και θα ασχοληθούν με τα αμφιλεγόμενα θέματα αντιμετώπισης της κλιμακτηριακής και εμμηνοπαυσιακής περιόδου της ζωής μιας γυναίκας. Η σύγχρονη Ελληνίδα περνά το 1/3 της ζωής της σε εμμηνόπαυση. Διακεκριμένοι ομιλητές από διάφορες ειδικότητες, γυναικολόγοι, ενδοκρινολόγοι, καρδιολόγοι, ρευματολόγοι, ορθοπαιδικοί και χειρουργοί, θα φωτίσουν όλες τις πτυχές που αφορούν το σημαντικό αυτό χρονικό διάστημα της γυναίκας.

Θέατρο για παιδιά και όχι μόνο - «ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ» του Σαίξπηρ

Στο πλαίσιο των «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ 2014» που οργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου το “ΣΧΗΜΑ 7” παρουσιάζει το Θέατρο για παιδιά  και όχι μόνο,«ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ» του Σαίξπηρ, για δυο παραστάσεις, Σάββατο 29 και Κυριακή 30  Μαρτίου στο Θεατρικό Σταθμό στις  18:00. 

Συναυλία Εθνικού Ωδείου Ηρακλείου

Το Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου, για τα είκοσι πέντε χρόνια λειτουργίας του, θα πραγματοποιήσει συναυλία στον πολυχώρο της Παλιάς Λαχαναγοράς, τις 30 Μαρτίου και ώρα 19:30. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, ως μία κίνηση  και προσφοράς αλληλεγγύης, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων «μακράς διαρκείας» για την ενίσχυση του Προγράμματος διανομής πρωινών σε άπορους μαθητές της πόλης μας.

Αρχείο όλων των εκδηλώσεων

Πολιτική Χρήσης Cookies

Το site heraklion.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. Πολιτική Χρήσης Cookies

CLOSE