Κρητικά Ακούσματα

H Βικελαία Βιβλιοθήκη έχει προσφέρει πολλά στον χώρο των τεχνών διοργανώνοντας εκθέσεις και εκδηλώσεις. Στην Βικελαία Βιβλιοθήκη λειτουργει Τμήμα Οπτικοακουστικών Μέσων με κυρίως αρχειοσυλλεκτικό χαρακτήρα τόσο σε οπτικό όσο και σε ακουστικό υλικό, με παράλληλη εξυπηρέτηση όλων των εκδηλώσεων της Βικελαίας σε ηλεκτρονικά - οπτικοακουστικά μέσα.
Επίσης στο πλαίσιο του Τμήματος Οπτικοακουστικών Μέσων, ιδρύεται και επί οκταετίαν λειτουργεί η "Κινηματογραφική λέσχη" (σε συνεργασία με στελέχη της παλαιάς Κινηματογραφικής Λέσχης Ηρακλείου).

Συγκεκριμένα στα αρχεία της Βιβλιοθήκης υπάρχουν σπάνια ηχητικά ντοκουμέντα απο εκδηλώσεις, ομίλιες και διαλέξεις. Επίσης ηχογραφήσεις με συνεντεύξεις από σημαντικά πρόσωπα του Κρητικού πολιτισμού. Αναπτύσσονται θέματα για την Λογοτεχνεία, την Ποίηση, την Φιλοσοφία, την Μουσική, την Ιστορία κ.α. Ακόμα ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα αποσπάσματα από ομιλίες και συνεντεύξεις από σπουδαίες προσωπικότητες που βοήθησαν στην ανάπτυξη της Βικελαιας Βιβλιοθήκης. Τέλος υπάρχει και το σπουδαίο και σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο απο τον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πολυτεχνείου.