επιστροφή
Main_page
Newsletter No13 - Ιανουάριος 2010
21/01/2010

Καστρινό Καρναβάλι 2010

Ηρ@κλειο – Οι Ηλεκτρονικές υπηρεσίες στη γειτονιά σου

e-pay: Ηλεκτρονικές Πληρωμές Οφειλών

Στατιστικά Χρήσης του www.heraklion.gr για το 2009

Αλλαγές στις αρμοδιοτήτων των Αντιδημάρχων

Αποτελέσματα διερεύνησης ενεργών σεισμικών ρηγμάτων σε 5 περιοχές

 


Καστρινό Καρναβάλι 2010

Μετά από πολλά χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου και τα Τοπικά και Δημοτικά Διαμερίσματα διοργανώνουν Αποκριάτικες γιορτές. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 30 Ιανουαρίου και θα τελειώσουν τη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, ώστε να μη συμπέσουν χρονικά με την Αποκριάτικη παρέλαση του Ρεθύμνου και των άλλων Δήμων του Ν. Ηρακλείου και της Κρήτης. Ένα μεγάλο μέρος των εξόδων έχει καλυφθεί από χορηγίες.

περισσότερα...


  Ηρ@κλειο – Οι Ηλεκτρονικές υπηρεσίες στη γειτονιά σου

Ο Δήμος Ηρακλείου κάνει από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010 πράξη την αποκέντρωση των υπηρεσιών,   μεταφέροντας τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του σε επίπεδο Δημοτικών και Τοπικών Διαμερισμάτων κάνοντας πράξη τα μικρά ΚΕΠ - Γειτονιάς.  Δίνει τη δυνατότητα στους Δημότες να απευθύνονται στα Δημοτικά και Τοπικά διαμερίσματα για πληθώρα αιτημάτων προς τις υπηρεσίες του Δήμου και να παραλαμβάνουν πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, από το ίδιο το Δημοτικό ή Τοπικό Διαμέρισμα. 

περισσότερα...


 e-pay: Ηλεκτρονικές Πληρωμές Οφειλών

Μια ακόμη ηλεκτρονική υπηρεσία που έχει τεθεί σε λειτουργία τις τελευταίες ημέρες είναι οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Με τις Ηλεκτρονικές Πληρωμές Οφειλών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις Βεβαιωμένες Οφειλές τους προς τον Δήμο Ηρακλείου και να πληρώσουν ηλεκτρονικά το σύνολο ή μέρος αυτών με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Ηρακλείου ή με Πιστωτική Κάρτα VISA.

περισσότερα...


Στατιστικά Χρήσης του www.heraklion.gr για το 2009

Απογειώθηκαν οι επισκέψεις στο portal του Δήμου Ηρακλείου το 2009.Σύμφωνα με τα στοιχεία από το google analytics πραγματοποιήθηκαν 390.094 επισκέψεις από 208.192 απόλυτα μοναδικούς επισκέπτες.Ο μέσος όρος επισκέψιμων σελίδων ήταν 3,07 ενώ ο μέσος χρόνος παραμονής στο site ήταν 2:15 λεπτά.

περισσότερα...


Αλλαγές στις αρμοδιοτήτων των Αντιδημάρχων

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανακοίνωσε στις 24 Δεκέμβρη 2009 αλλαγές στις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων κ Εμμανουήλ Αλεξάκη και κ. Βαρδαβά Κωνσταντίνο ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του Ιωάννη Δροσίτη.


Αποτελέσματα διερεύνησης ενεργών σεισμικών ρηγμάτων σε 5 περιοχές της πόλης μας

Παραδόθηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης διερεύνησης των ενεργών σεισμικών ρηγμάτων που είχε αναθέσει ο Δήμος Ηρακλείου στο  Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και αφορούν της περιοχές: ΦΟΡΤΕΤΣΑ, ΠΑΤΕΛΕΣ, ΚΑΤΣΑΜΠΑ, ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΧΩΣΤΟ και ΚΟΡΩΝΗ ΜΑΓΑΡΑ.

Στις πλήρεις μελέτες για όλες αυτές τις περιοχές που παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Πολεδομίας, αποτυπώθηκαν και χαρτογραφήθηκαν με λεπτομέρειες δεκαεννέα (19) ρήγματα, εκ των οποίων όμως κανένα δεν είναι ενεργό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχουν να δώσουν σεισμό αρκετές δεκάδες χιλιάδες χρόνια.

περισσότερα...