επιστροφή
Main_page
Newsletter No10
21/10/2009

Έκθεση Φωτογραφίας «Ρεύματα Κλασικής Δημιουργίας, 1923-1969»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος Ηράκλειος Δρόμος

Σύσταση Νέου Φορέα Διαχείρισης για τον Αθλητισμό

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τη δημιουργία Δικτύου Προώθησης του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης


 Έκθεση Φωτογραφίας «Ρεύματα Κλασικής Δημιουργίας, 1923-1969»

Ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση με τίτλο "Ρεύματα Κλασικής Δημιουργίας, 1923-1969" στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. 

Η έκθεση εντάσσεται στις δραστηριότητες του ηλεκτρονικού περιοδικού του Δήμου Ηρακλείου http://photopolis.heraklion.gr και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου 2009

Η έκθεση  «Ρεύματα κλασικής δημιουργίας ,1923-1969» είναι μια παραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και αποτελείται από 190 έργα έντεκα σημαντικών Ελλήνων φωτογράφων Ανδρέας Εμπειρίκος, Κωνσταντίνος Ζημέρης, Σωκράτης Ιορδανίδης, Δημήτρης Λέτσιος, Σπύρος Μελετζής, Nelly’s, Θεόδωρος Νικολέρης, Βούλα Παπαϊωάννου, Γιάννης Στυλιανού, Δημήτρης Χαρισιάδης, Μαρία Χρουσάκη.

περισσότερα...


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος Ηράκλειος Δρόμος

Με απόλυτη επιτυχία και πολλές περισσότερες από τις αναμενόμενες συμμετοχές  (καθώς ξεπέρασαν τις 500) ολοκληρώθηκε και φέτος ο 3ος Ηράκλειος Δρόμος που συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου μέσω του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου και τον Σύνδεσμο Υποστήριξης της  Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου ‘Μέριμνα’, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς.

Οι εκδηλώσεις <<Τρέχω στην πόλη μου για την μέριμνα της καρδιάς μου>> ξεκίνησαν στις 11.00 το πρωί  από την πλατεία Ελευθερίας περιλαμβάνοντας τρείς διαφορετικές επιλογές (αγώνα δρόμου, πεζοπορία και ποδηλατοδρομία) ενώ παράλληλα υπήρχε και η δυνατότητα επιλογής μίας εναλλακτικής διαδρομής πεζοπορίας και ποδηλατοδρομίας στα τείχη του Ηρακλείου για τους ηλικιωμένους αθλητές και τα μικρά παιδιά.

περισσότερα...


Σύσταση Νέου Φορέα Διαχείρισης για τον Αθλητισμό

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009 ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε το καταστατικό ίδρυσης του αναπτυξιακού φορέα διαχείρισης αθλητικών χώρων του Δήμου Ηρακλείου με την επωνυμία ¨ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α¨.

Στο νέο φορέα συμμετέχουν ο Δήμος  Ηρακλείου κατά 99% και  η ΤΕΔΚ κατά 1% (απόφαση ΤΕΔΚ 5/09 πρακτικό 2/09) και  θα  έχει την ευθύνη διαχείρισης όλων των υφιστάμενων και μελλοντικών αθλητικών κέντρων του Δήμου Ηρακλείου καθώς και του Παγκρήτιου Σταδίου. Επιπλέον θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις για την συν-διαχείριση του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στην περιοχή Δύο Αοράκια και παράλληλα με το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Ηρακλείου θα αποτελέσει το βασικότερο εργαλείο για την ανάπτυξη του αθλητισμού.

περισσότερα...

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για τη δημιουργία Δικτύου Προώθησης του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης

Ο Δήμος Ηρακλείου με αφορμή τη βράβευσή του με το Εθνικό Βραβείο Ποιότητας των Δημοσίων Υπηρεσιών αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διάδοσης της διαδικασίας Εφαρμογής του Κ.Π.Α.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τη δημιουργία δικτύου προώθησης του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και Δήμων της Κρήτης.

Αντικείμενο του δικτύου αυτού αποτελεί η εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης στη Δημόσια Διοίκηση με στόχο τη συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη. Εκτός των Δήμων, συμβαλλόμενος φορέας είναι το Υπουργείο Εσωτερικών, με την αρμόδια Διεύθυνση Ποιότητας και Αποδοτικότητας.

περισσότερα...