επιστροφή
Main_page
Newsletter No7
20/07/2009

Εκδηλώσεις «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009»

Ξεκίνησαν οι προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

Ετήσιος Φωτογραφικός Διαγωνισμός «Ματιές στην πόλη 2009»

Χρηματοδότηση του Δήμου στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος»


Εκδηλώσεις «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009»

Με τη συναυλία της Γλυκερίας τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στον Καράβολα σήκωσε την αυλαία του το Φεστιβάλ της πόλης μας "Ηράκλειο Καλοκαίρι 2009". Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί στις 26 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει πλήθος θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών ενώ πολλές από τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων διατίθεται σε έντυπη μορφή σε κεντρικά σημεία της πόλης και σε ηλεκτρονική μορφή στη διαδικτυακή πύλη του Δήμου. Επιλέξτε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ για να το κατεβάσετε.


Ξεκίνησαν οι προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ»

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Βηθλεέμ» συνεχίζει τη λειτουργία του για τρίτη συνεχή χρονιά στη νοτιοανατολική χαμηλή πλατεία του προμαχώνα «Βηθλεέμ» των ενετικών τειχών, από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου με την προβολή 21 ταινιών τρείς απο τις οποίες θα προβληθούν σε  μεταμεσονύκτια προβολή. 

Οι προβολές θα ξεκινούν καθημερινά εκτός Κυριακής στις 21.30 για Ιούλιο και Αύγουστο, και στις 21.00 τον Σεπτέμβριο, ενώ στις 23.30 θα ξεκινήσουν οι μεταμεσονύχτιες προβολές. Επιλέξτε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ για να κατεβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών.


Ετήσιος Φωτογραφικός Διαγωνισμός «Ματιές στην πόλη 2009»

Το ηλεκτρονικό περιοδικό photopolis μετά από την μεγάλη συμμετοχή των φωτογράφων το 2008, συνεχίζει τη φωτογραφική δράση «Ματιές στην πόλη 2009».

Η δράση αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των κατοίκων του Ηρακλείου και ενισχύει την τουριστική και τη διαδικτυακή προβολή της πόλης.

Στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη των ποιητικών εικόνων της καθημερινότητας έτσι όπως την προσλαμβάνουν οι απλοί πολίτες μέσα από τη φωτογραφική τους ματιά.

περισσότερα...


Χρηματοδότηση του Δήμου στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος»

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 08 Ιουλίου 2009, από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη, η συνεργασία που αναπτύσσει ο Δήμος Ηρακλείου με τον Δήμο Νίκου Καζαντζάκη και το Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος» που με τις δράσεις του, πολλά χρόνια τώρα, έχει καταξιωθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και Διεθνώς.

Το Μουσικό Εργαστήρι « Λαβύρινθος », έχει αποδείξει εμπράκτως πόσο τιμά και εργάζεται για την Κρητική και γενικά την Παραδοσιακή μουσική. Την μουσική που ευνοεί τον διάλογο και τον πολιτισμό και προάγει την αλληλοεκτίμηση, τον αλληλοσεβασμό και την αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών λαών και κουλτούρων σε μια πατρίδα, σ’ ένα κόσμο.

περισσότερα...