επιστροφή
Main_page
Newsletter No111 - Φεβρουάριος 2019
02/03/2019

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Ο Δήμαρχος Ηρακλείου παρουσίασε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου
- Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου αλλάζει το κέντρο του Ηρακλείου 
- Καλύτερη πόλη – προορισμός αναδείχθηκε το Ηράκλειο στα Greek Travel Awards Σκανδιναβίας
- Ο Δήμος Ηρακλείου αδελφοποιήθηκε τον Δήμο Τσουκάριτσα του Βελιγραδίου
- Παρουσιάστηκε η νέα εικαστική τουριστική ταυτότητα του Ηρακλείου 
- Το δίκτυο αδελφοποιήσεων του Δήμου Ηρακλείου διευρύνεται με την Τάμπα της Φλόριντα
- Η UNESCO βραβεύει τον Δήμο Ηρακλείου


fb image tw image yt image gp image    


 Ο Δήμαρχος Ηρακλείου παρουσίασε τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Πολιτιστικού Κέντρου

Παρουσιάστηκε επίσημα, το πρωί της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου, σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης o καλλιτεχνικός διευθυντής  του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου Μύρων Μιχαηλίδης.

Στην παρουσίαση και συνέντευξη τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού,  συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο  Μύρων Μιχαηλίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ) Μηνάς Καπετανάκης.

περισσότερα...


Το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου αλλάζει το κέντρο του Ηρακλείου 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, στην Λότζια η παρουσίαση της μελέτης – πρότασης για την δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall)  στην πόλη του Ηρακλείου.  

Η πρόταση κατατέθηκε στη δράση «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του ΕΠΑνΕΚ (ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020 – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία») και στοχεύει στην ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

περισσότερα...


 Καλύτερη πόλη – προορισμός αναδείχθηκε το Ηράκλειο στα Greek Travel Awards Σκανδιναβίας

Το πρώτο βραβείο για την καλύτερη πόλη – προορισμό κέρδισε το Ηράκλειο, στην τελετή απονομής των «Greek Travel Awards Σκανδιναβίας», η οποία διεξήχθη την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης (στην αίθουσα «Nobel Hall»,  όπου λαμβάνει χώρα παραδοσιακά η καθιερωμένη δεξίωση, μετά την απονομή των βραβείων Νόμπελ).  Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική διάκριση για την πόλη μας, η οποία επιβεβαιώνει την τουριστική δυναμική που έχει αναπτύξει.

Για τα βραβεία ψήφισαν 20.000 άτομα από Σουηδία, Νορβηγία, Δανία , καθώς και μια εννιαμελής επιτροπή με παράγοντες του τουρισμού από την Ελλάδα και την Σκανδιναβία.

περισσότερα...


Ο Δήμος Ηρακλείου αδελφοποιήθηκε τον Δήμο Τσουκάριτσα του Βελιγραδίου

Με μια απλή και όμορφη τελετή, σφραγίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου η αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου, με τον Δήμο Τσουκάριτσα του Βελιγραδίου. Το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Δήμαρχος Τσουκάριτσα Σρτζαν Κόλαριτς, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια.

Ο Δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε την σερβική αντιπροσωπεία στο Ηράκλειο και μίλησε για την πολυκύμαντη ιστορία και την σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας. καθώς και για το δυναμικό παρόν της, αναφέρθηκε και στα πλεονεκτήματα της αδελφοποίησης των δυο Δήμων:

περισσότερα...


Παρουσιάστηκε η νέα εικαστική τουριστική ταυτότητα του Ηρακλείου 

Η νέα εικαστική τουριστική ταυτότητα του Ηρακλείου παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Ο λογότυπος προέκυψε μετά από διαγωνισμό που διενήργησε το Πολιτιστικό Σωματείο «Διάζωμα», το οποίο συνεργάζεται με τον Δήμο Ηρακλείου με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης και την καλύτερη δυνατή  τουριστική προβολή  της.

Η νέα ταυτότητα απευθύνεται κυρίως στην τουριστική αγορά, δηλαδή στους ταξιδιώτες,  Έλληνες και ξένους,  καθώς και στις επιχειρήσεις που οργανώνουν και πωλούν ταξίδια.

περισσότερα...


Το δίκτυο αδελφοποιήσεων του Δήμου Ηρακλείου διευρύνεται με την Τάμπα της Φλόριντα

Σε μια όμορφη τελετή, παρουσία εκατοντάδων Ελλήνων ομογενών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 31ης Ιανουαρίου, η τελετή αδελφοποίησης ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και την Τάμπα της Φλόριντα.

Η αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου με την Τάμπα εντάσσεται στην γενικότερη πολιτική της εξωστρέφειας που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή, διευρύνοντας το δίκτυο των διεθνών σχέσεων της πόλης μας και αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη και όσον αφορά στην διεθνή προβολή της αλλά και  στο επίπεδο της ουσιαστικής συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η επιχειρηματικότητα κ.ά

περισσότερα...


Η UNESCO βραβεύει τον Δήμο Ηρακλείου

Μια ακόμη σημαντική διεθνή διάκριση απέσπασε ο Δήμος Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, με επιστολή της προς τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, η UNESCO ανακοίνωσε ότι το Ηράκλειο βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις που θα τιμηθούν με το διεθνές βραβείο «Learning City Awards 2019 - Οι πόλεις που μαθαίνουν».

Το Ηράκλειο βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής κατηγορίας, ανάμεσα σε 223 πόλεις από 51 χώρες που αξιολογήθηκαν, πίσω μόνο από το Aswan της Αιγύπτου και το Chengdu της Κίνας.

περισσότερα...