επιστροφή
Main_page
Newsletter No110 - Ιανουάριος 2019
02/02/2019

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στις εργασίες του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου
- Δώδεκα εκατομμύρια ευρώ από τον «Φιλόδημο» αποκλειστικά για την αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου
- Δήμαρχος Ηρακλείου για την καθαίρεση αυθαίρετων κατασκευών: «Η νομιμότητα θα τηρηθεί χωρίς εξαίρεση»
- Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων πληροφορικής για ανέργους από τον Δήμο Ηρακλείου
- Στα εγκαίνια της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2019» ο Δήμος Ηρακλείου 
- «ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ» 2019: ανοιχτή πρόσκληση στους καλλιτέχνες
- Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την «Καστρινή Αποκριά 2019»


fb image tw image yt image gp image    


 Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στις εργασίες του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου

Κοντά στην ολοκλήρωσή τους βρίσκονται οι εργασίες της Β΄ Φάσης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το πρωί της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.  

Ο Δήμαρχος πραγματοποίησε αυτοψία στην μικρή και στην μεγάλη αίθουσα παραστάσεων του Πολιτιστικού, οι οποίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της κατασκευής τους και σύντομα θα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν παραστάσεις.

Μάλιστα έχουν ήδη έχουν προγραμματιστεί, οι δύο πρώτες συναυλίες στη μεγάλη αίθουσα, στις 8 και 9 Μαρτίου,  με την Ορχήστρα της ΕΡΤ. 

περισσότερα...


Δώδεκα εκατομμύρια ευρώ από τον «Φιλόδημο» αποκλειστικά για την αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου 

Δημοσιεύτηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου η πρόσκληση του προγράμματος «Φιλόδημος» ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά αποκλειστικά στον Δήμο Ηρακλείου και την αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου της πόλεως. Παράλληλα, ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα οι εργασίες αντικατάστασης δικτύων στις περιοχές Μασταμπάς – Θέρισσος. Θυμίζουμε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται  η αντικατάσταση του δικτύου στην Χρυσοπηγή και έχει ολοκληρωθεί η αντίστοιχη παρέμβαση στην περιοχή του Παγκρητίου.

περισσότερα...


Δήμαρχος Ηρακλείου για την καθαίρεση αυθαίρετων κατασκευών: «Η νομιμότητα θα τηρηθεί χωρίς εξαίρεση»

Συνεχίστηκε την Τρίτη 22 Ιανουαρίου η καθαίρεση αυθαίρετων κατασκευών από καταστήματα εστίασης στο κέντρο του Ηρακλείου, υπό την επίβλεψη της Δημοτικής Αστυνομίας και  συνεργείων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Έχω πει και άλλες φορές ότι αυτή η διαδικασία δεν μας είναι ευχάριστη. Ωστόσο είχαμε δώσει χρόνο στους καταστηματάρχες που αυθαιρετούσαν να τηρήσουν τα νόμιμα και να σεβαστούν την κανονιστική του Δήμου Ηρακλείου.

περισσότερα...


Ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων πληροφορικής για ανέργους από τον Δήμο Ηρακλείου

Συνεχίζονται τα δωρεάν σεμινάρια υπολογιστών για ανέργους από τον Δήμο Ηρακλείου.  Ο δεύτερος κύκλος των σεμιναρίων περιλαμβάνει δύο τμήματα, εκ των οποίων το πρώτο ξεκίνησε ήδη τα μαθήματα, την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, στον χώρο που έχει διαμορφωθεί για αυτόν τον σκοπό, στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω. Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε  η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη.

Το άλλο τμήμα,  θα διαμορφωθεί από τις αιτήσεις που εκκρεμούν και θα ξεκινήσει τα σεμινάρια το προσεχές διάστημα.

περισσότερα...


Στα εγκαίνια της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2019» ο Δήμος Ηρακλείου 

Στα επίσημα εγκαίνια των εκδηλώσεων για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2019», στο Πλόβντιβ  της Βουλγαρίας, συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Gian Andrea Garancini παρευρέθηκε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου, καλεσμένος του Δημάρχου του Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) Ιβάν Τότεβ, ο οποίος είχε  επισκεφθεί το Ηράκλειο το καλοκαίρι του 2018.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ηρακλείου ήταν ο μόνος από την Ελλάδα που εκπροσωπήθηκε στα εγκαίνια.

Ο κ. Garancini είχε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Τότεβ, για να θέματα στα οποία οι δύο Δήμοι θα μπορούσαν να συνεργαστούν, όπως ο πολιτισμός, ο τουρισμός και η παιδεία. Συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου να συμμετάσχει   στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, πιθανότατα μετά το Πάσχα.

περισσότερα...


«ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ» 2019: ανοιχτή πρόσκληση στους καλλιτέχνες

Μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε το «Τέχνη καθ’ οδόν 2018», η Οργανωτική Επιτροπή ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία διοργάνωσής του για τέταρτη συνεχή χρονιά. Στοχεύοντας πάντα στην ανάδειξη του καλλιτεχνικού μας δυναμικού, την εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική δημιουργία και την προσέλκυση ξένων καλλιτεχνών και επισκεπτών, το φεστιβάλ θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2019, με τη φιλοδοξία να μετατρέψει ξανά για πέντε ημέρες την πόλη σε μια ανοιχτή σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Στη διάρκεια αυτών των ημερών καλλιτέχνες κάθε είδους (ζωγραφικής, αγιογραφίας, καλλιτεχνικού γκράφιτι, γλυπτικής, μουσικής, θεάτρου, χορού, κινηματογράφου, video art, φωτογραφίας κ.ά) καλούνται να προσφέρουν στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει τους ίδιους και το έργο τους, εργαζόμενοι σε επιλεγμένους ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους της πόλης, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την εξέλιξη της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας.

περισσότερα...


Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την «Καστρινή Αποκριά 2019»

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες της «Καστρινής Αποκριάς 2019» από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου. Στόχος της ΔΗΚΕΗ και φέτος είναι να συμβάλλει στη δημιουργία εορταστικού κλίματος οργανώνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Έτσι η ΔΗΚΕΗ καλεί σωματεία, σχολεία, συλλόγους, αλλά και ομάδες που κάθε χρόνο συμμετέχουν στο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού (Κ.Κ.Θ.) καθώς και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά, να δηλώσουν συμμετοχή για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν:

περισσότερα...