επιστροφή
Main_page
Newsletter No109 - Σεπτέμβριος 2018
30/09/2018

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Δωρεάν μαθήματα Ξένων Γλωσσών από το Δήμο και τον Σύλλογο PALSO
- Συνεχίζεται η χορήγηση δωρεάν πρωινών από τον Δήμο Ηρακλείου σε μαθητές
- Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»
- Συνεχίζεται και φέτος η αποστολή δεμάτων σε φοιτητές
- Στον αγιασμό για την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Ηρακλείου
- Σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους από τον Δήμο Ηρακλείου


fb image tw image yt image gp image    


Δωρεάν μαθήματα Ξένων Γλωσσών από το Δήμο και τον Σύλλογο PALSO 

Ο Δήμος Ηρακλείου ξεκινά Κοινωνικό Πρόγραμμα Δωρεάν Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών για την διδακτική περίοδο 2018-2019.

Με την αρωγή, την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά   του   Συλλόγου  Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων  Γλωσσών PALSO Νομού Ηρακλείου,  ο Δήμος, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, θα  στηρίξει  μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικοκοινωνικά προβλήματα και αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος παρακολούθησης των μαθημάτων.

περισσότερα...


Συνεχίζεται η χορήγηση δωρεάν πρωινών από τον Δήμο Ηρακλείου σε μαθητές

Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο δράσεων και προγραμμάτων για τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, υλοποιεί  και για το σχολικό έτος 2018 - 2019 το Πρόγραμμα "χορήγηση δωρεάν πρωινού γεύματος σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που φοιτούν σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια  του Δήμου Ηρακλείου".

Η χορήγηση πρωινού γίνεται καθημερινά , τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων με εξαίρεση τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

περισσότερα...


Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί»

Με την «Εξορία» του Κυριάκου Καλαϊτζίδη, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου, στο γεμάτο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», το φετινό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Από τις 26 Αυγούστου, χιλιάδες Ηρακλειώτες αλλά και επισκέπτες της πόλης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν, πληθώρα εκδηλώσεων με καταξιωμένους διεθνώς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Παραστάσεις, συναυλίες, ευφάνταστες μουσικές συμπράξεις, εικαστικές εκθέσεις, ανέδειξαν την πολυεπίπεδη και βαθιά επιρροή των πολιτισμών που πέρασαν από την Κρήτη στη διαμόρφωση της σύγχρονης ταυτότητάς του τόπου μας.

περισσότερα...


Συνεχίζεται και φέτος η αποστολή δεμάτων σε φοιτητές 

Στο πλαίσιο δράσεων Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής-Εποπτείας Κοινωνικών Δομών-Μετανάστευσης, η δράση ενίσχυσης των φοιτητών και σπουδαστών, που φοιτούν εκτός της πόλης του Ηρακλείου και είναι μέλη οικογενειών με οικονομικά προβλήματα.

Η δράση ξεκίνησε πέρυσι και θα συνεχιστεί και φέτος, για το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019 (από Οκτώβριο 2018 ως και Ιούνιο 2019). Συγκεκριμένα, ανά μήνα θα προετοιμάζονται και θα αποστέλλονται προσωπικά δέματα σε κάθε φοιτητή  - ωφελούμενο της δράσης,  μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου.

περισσότερα...


Στον αγιασμό για την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Ηρακλείου 

Στον αγιασμό για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής του Δειλινού όπου συστεγάζονται το 33ο Δημοτικό Σχολείο, το 9ο Γυμνάσιο και το 10ο Ενιαίο Λύκειο, παραβρέθηκε σήμερα στις 08:30 το πρωί ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τους Αντιδημάρχους Παιδείας Γιώργο Βλαχάκη και Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και τον δημοτικό σύμβουλο Νεκτάριο Ανδρεαδάκη. Ο Δήμαρχος παρακολούθησε την τελετή του αγιασμού και στη συνέχεια συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά, στα οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Να ακούτε τους γονείς και τους καθηγητές σας, να διαβάζετε αλλά να μην ξεχνάτε ότι πρέπει να παίζετε και να αθλείστε. Καλή σχολική χρονιά σε όλους»!

περισσότερα...


Σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Αντιδημαρχίας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχεδιάζει την πραγματοποίηση Σεμιναρίων Πληροφορικής σε άνεργους νέους, ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων πληροφορικής και η παροχή βεβαίωσης στους συμμετέχοντες, προκειμένου εν συνεχεία , εφόσον το επιθυμούν να μπορούν να αποκτήσουν την  σχετική πιστοποίηση, η οποία οδηγεί σε επιπλέον μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ.

περισσότερα...