επιστροφή
Main_page
Newsletter No108 - Ιούλιος 2018
01/08/2018

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Επίσκεψη στο εργοτάξιο της Β’ Φάσης του Πολιτιστικού Κέντρου
- Συγκινητική η ανταπόκριση στην συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες
- Στο ΙΤΕ το Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου για το 2018
- Σε λειτουργία τέθηκε ξανά το συντριβάνι στην Πλατεία Κορνάρου
- Δημόσια Διαβούλευση για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου
- Εγκαινιάστηκε το Ανοιχτό Θέατρο στον οικισμό Συλλάμου
- Βραβεία στους Ηρακλειώτες που συμμετείχαν στον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ


fb image tw image yt image gp image    


Επίσκεψη στο εργοτάξιο της Β’ Φάσης του Πολιτιστικού Κέντρου

Το εργοτάξιο της Β΄ Φάσης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ Μηνά Καπετανάκη και υπηρεσιακά στελέχη της Επιχείρησης,  είδε με ικανοποίηση ότι οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και μέσα στους επόμενους μήνες, το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να έχει παραδοθεί στους Ηρακλειώτες προς χρήση.

περισσότερα...


Συγκινητική η ανταπόκριση στην συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες 

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πυρόπληκτους Δήμους της Ανατολικής Αττικής, την οποία οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου, με την βοήθεια των εθελοντών της Κοινωνικής Πολιτικής. Η προσφορά σε τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη υγιεινής και φαρμακευτικής φροντίδας ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έδειξε ότι και στο Ηράκλειο το αίσθημα αλληλεγγύης απέναντι στους πληγέντες συνανθρώπους μας, δεν έμεινε στα λόγια αλλά έγινε πράξη.

περισσότερα...


Στο ΙΤΕ το Βραβείο Ηθικής Τάξεως του Δήμου Ηρακλείου για το 2018

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας πρότεινε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την απονομή του Βραβείου Ηθικής Τάξεως του 2018, στην συνεδρίαση της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιουλίου.

Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Βραβείο “Ηθικής Τάξεως” του Δήμου Ηρακλείου απονέμεται σε προσωπικότητες ή σε Ιδρύματα του τόπου μας, που προσέφεραν μεγάλες υπηρεσίες στην κοινωνία και τον πολιτισμό μας.

περισσότερα...


Σε λειτουργία τέθηκε ξανά το συντριβάνι στην Πλατεία Κορνάρου

Σε λειτουργία τέθηκε ξανά το συντριβάνι, στο νότιο τμήμα της Πλατείας Κορνάρου. Πρόκειται για ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής, το οποίο ικανοποιήθηκε κατόπιν σχετικής εντολής του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και των απαραίτητων παρεμβάσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας.  Η διαδικασία που περιελάμβανε την επισκευή ή την αντικατάσταση των μηχανικών στοιχείων του συντριβανιού χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

περισσότερα...

 


Δημόσια Διαβούλευση για το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου 

Καθώς η δεύτερη φάση κατασκευής του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΣΚΗ) οδεύει με ταχείς ρυθμούς προς την ολοκλήρωσή της, καθίσταται επίκαιρη η δημόσια συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων για την επόμενη ημέρα του.  

Με στόχο την συνδιαμόρφωση ενός κοινού οράματος, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του ΠΣΚΗ, ο Δήμος Ηρακλείου και η ΔΕΠΤΑΗ  καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως και την Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018 και ώρα 14.00. 

περισσότερα...


Εγκαινιάστηκε το Ανοιχτό Θέατρο στον οικισμό Συλλάμου 

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Ιουλίου το Ανοιχτό Θέατρο της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλειών, στον οικισμό Συλλάμου, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. 

Τον αγιασμό τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ενώ παρευρέθησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης,  οι Αντιδήμαρχοι Στέλα Αρχοντάκη, Χάρης Μαμουλάκης, Γιώργος Καραντινός, Πέτρος Ινιωτάκης, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Νίκος Φακουρέλης και Gian Andrea Garancini και ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Τσαγκαράκης.

περισσότερα...


Βραβεία στους Ηρακλειώτες που συμμετείχαν στον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ

Με βραβεία επέστρεψαν οι Ηρακλειώτες που διαγωνίστηκαν στον 2ο Μαραθώνιο καινοτομίας της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 29-30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Στον 2ο Μαραθώνιο της ΚΕΔΕ συμμετείχαν 16 πόλεις από ολόκληρη την χώρα και απευθυνόταν σε μαθητές και σε ενήλικες. Έτσι στους μεν μαθητές, το 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου με τους Φιλία Τσακίρη, Φοίβο Χριστοδουλάκη, Βαγγέλη Φρουδαράκη και τον Διευθυντή τους Σταμάτη Παπαδάκη κέρδισαν το 3ο βραβείο παρουσιάζοντας ένα ρομπότ που καθαρίζει εσωτερικούς χώρους. Ειδικό βραβείο στον διαγωνισμό των ενηλίκων κέρδισαν οι Νίκος Ηλιάδης και Αριστείδης Σκαντζουράκης παρουσιάζοντας την χρήση αποσταγμάτων ή βιοαερίου ως καύσιμα σε μοτοσυκλέτα.

περισσότερα...