επιστροφή
Main_page
Newsletter No107 - Ιούνιος 2018
30/06/2018

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- To πρόγραμμα του «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2018» 
- 2o Μαθητικό Φεστιβάλ - Πέφτει η αυλαία με δυο παραστάσεις
- Στο Καπετανάκειο ο Δήμαρχος Ηρακλείου - Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες 
- Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για τους πρόσφυγες
- Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018»
- Αδελφοποίηση του Ηρακλείου με την Ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ
- Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας - European Sustainable Energy Week


fb image tw image yt image gp image    


To πρόγραμμα του «Τέχνη Καθ΄ Οδόν 2018» 

Το 3ο φεστιβάλ «Τέχνη Καθ΄ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου έρχεται από τις 2 έως και τις 6 Ιουλίου για να μετατρέψει και φέτος ολόκληρη την πόλη σε ένα μεγάλο θέατρο τέχνης!   

Με ένα πρόγραμμα γεμάτο εξαίρετες εκδηλώσεις από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, και εκλεκτές συνεργασίες με φορείς και ιδρύματα της Κρήτης (Περιφέρεια Κρήτης, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, Εφορεία Αρχαιοτήτων αλλά και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, το Εμπορικό Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείο, ο Εμπορικός Σύλλογος, εργαστήρια καταξιωμένων εικαστικών, Ε.Φ.Ε.Κ., φωτογραφικές ομάδες, σχολεία, ωδεία, πολιτιστικοί σύλλογοι), το «Τέχνη Καθ’ Οδόν 2018» φιλοδοξεί να βγάλει για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι τους Ηρακλειώτες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης στους δρόμους και τις πλατείες, προκειμένου να απολαύσουν συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις και πολλές εκπλήξεις!

περισσότερα...


2o Μαθητικό Φεστιβάλ - Πέφτει η αυλαία με δυο παραστάσεις 

Την παράσταση του 8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου «Ηλιθιότητας Εγκώμιον», παρακολούθησε το βράδυ της Πέμπτης 28 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 2ου Μαθητικού Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου, στο κατάμεστο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις».

Ο Δήμαρχος, σε δήλωσή του, τόνισε: «Το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ δίδει ουσιαστικές δυνατότητες ανάδειξης του ταλέντου, της δημιουργικής διάθεσης, της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας των μαθητών της πόλης μας.

περισσότερα...


 Στο Καπετανάκειο ο Δήμαρχος Ηρακλείου - Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το έργο αποκατάστασης – διαρρύθμισης του Καπετανάκειου, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Καραντινό, πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες και συνομίλησε τόσο με εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, όσο και με καθηγήτριες του ιστορικού σχολείου.

περισσότερα...


Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Δήμου Ηρακλείου για τους πρόσφυγες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Ιουνίου στον Καράβολα,  η εκδήλωση «Γιορτάζουμε Μαζί» του Δήμου Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.  Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και μαζί με τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο,  πέρασαν μια ωραία βραδιά με χορό και τραγούδι και  εδέσματα μαγειρεμένα από την Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου καθώς και γυναίκες – πρόσφυγες.

περισσότερα...


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018» 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Δήμος  προετοίμασε με ιδιαίτερη φροντίδα το  πρόγραμμα των  Εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού, «ΗΡΑΚΛΕΙΟ  – ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018». Οι εκδηλώσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στα Δημοτικά Κηποθέατρα «Ν. Καζαντζάκης», «Μ. Χατζιδάκις», στις Πύλες «Βηθλεέμ» (Νότια και Βόρεια) και στη Βασιλική του Αγ. Μάρκου από τις 8 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Στο σύνολο τους οι εκδηλώσεις είναι 150 ενώ θα πραγματοποιηθούν και 55 προβολές ταινιών κινηματογράφου στο θερινό Σινεμά «Βηθλεέμ» από τις 16 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2018.

περισσότερα...


Αδελφοποίηση του Ηρακλείου με την Ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ

Το πρώτο σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη στενής και πολυεπίπεδης συνεργασίας του Ηρακλείου με το Νίζνι Νόβγκοροντ έγινε σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουνίου,  με την υπογραφή από τους Δημάρχους κ. κ Βασίλη Λαμπρινό και Βλάντιμιρ Πάνοβ του Μνημονίου Αδελφοποίησης των δύο πόλεων σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε  στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Ρωσικής πόλης.

Η τελετή Αδελφοποίησης είχε πανηγυρικό χαρακτήρα και έλαβε χώρα παρουσία των Τοπικών Αρχών και των μελών της αντιπροσωπείας που συνοδεύει τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Λαμπρινό σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή για το Ηράκλειο.

περισσότερα...


 Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας - European Sustainable Energy Week

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 4 Ιουνίου οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας, στο πλαίσιο της αντίστοιχης  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας (European Sustainable Energy Week). Πρόκειται για μια σειρά από ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, αφιερωμένες στην αποδοτική χρήση της ενέργειας και στις ανανεώσιμες πηγές της.

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Ενεργειακό Cluster Κρήτης διοργανώνουμε την Εβδομάδα Αειφόρου Ενέργειας στο Ηράκλειο. Πρόκειται για μια σημαντική διοργάνωση, εναρμονισμένη στην πολιτική μας, καθώς η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα.  Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το μέλλον στο οποίο πρέπει να προσαρμοστούμε όσο γίνεται πιο γρήγορα». 

περισσότερα...