επιστροφή
Main_page
Newsletter No106 - Μάϊος 2018
01/06/2018

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Έτοιμη η νέα Ιχθυαγορά Ηρακλείου 
- Στην Κλαίρη Μιτσοτάκη το εφετινό βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης»
- Πρωτόκολλο συνεργασίας για την αποκομιδή των αστικών ιατρικών αποβλήτων  
- Προχωρούν οι εργασίες στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου 
- Συναντήσεις για το θέμα της μαρίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο 
- Τον Αχμέντ και τον Χουσείν σύστησε στον Πρίγκηπα Κάρολο ο Δήμαρχος Ηρακλείου
- Στο Κέντρο Αστέγων ο Δήμαρχος Ηρακλείου - Πιλοτική καταγραφή αστέγων


fb image tw image yt image gp image    


Έτοιμη η νέα Ιχθυαγορά Ηρακλείου 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην νέα Ιχθυαγορά Ηρακλείου, και κατ΄ αυτόν τον τρόπο,  ένα πρόβλημα δεκαετιών για το κέντρο της πόλης, οδεύει προς την οριστική επίλυσή του.

Το κτίριο της νέας Ιχθυαγοράς, το οποίο είναι από τεχνικής απόψεως απολύτως έτοιμο να στεγάσει τα καταστήματα χονδρικής πώλησης αλιευμάτων που σήμερα βρίσκονται στην οδό Καρτερού,  επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός,  συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Γιάννη Αναστασάκη και Πέτρο Ινιωτάκη τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ Γιάννη Ξυλούρη και Νίκο Αγγελάκη, στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και της ΔΕΠΑΝΑΛ, καθώς και κατοίκους της οδού Καρτερού.

περισσότερα...


Στην Κλαίρη Μιτσοτάκη το εφετινό βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου 

Στην Κλαίρη Μιτσοτάκη θα απονεμηθεί το εφετινό Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου, όπως αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή του Βραβείου, στη συνεδρίασή της, την Πέμπτη 24 Μαΐου.  

Το Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» αποτελείται από πέντε θεματικούς κύκλους: α) Γράμματα, β) Καλές Τέχνες, γ) Δημιουργική μουσική, δ) Ανθρωπιστικές επιστήμες, ε) Μελέτες για την ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε Κρήτες δημιουργούς (κατ’ εξαίρεση στον πέμπτο κύκλο: και σε μη Κρήτες), χωρίς περιορισμό ηλικίας.

Εφέτος το Βραβείο θα απονεμηθεί για τον πρώτο κύκλο: των Γραμμάτων.

περισσότερα...


Υπεγράφη το πρωτόκολλο συνεργασίας για την αποκομιδή των αστικών ιατρικών αποβλήτων

Υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης 22 Μαΐου, στο γραφείο του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, το πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο, τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) και τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, με αντικείμενο την διαχείριση των αστικών ιατρικών αποβλήτων.

Παρουσία του Δημάρχου, του προέδρου του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και Αντιδημάρχου Καθαριότητας Χάρη Μαμουλάκη και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Χάρη Βαβουρανάκη, η υπογραφή του πρωτοκόλλου σηματοδοτεί την έναρξη της ανάπτυξης ενός νέου  τρόπου διαχείρισης αυτών των αποβλήτων, με στόχο την εξάλειψη των κινδύνων που προέκυπταν από την τοποθέτησή τους σε κοινούς κάδους.

περισσότερα...


Προχωρούν οι εργασίες στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες της δεύτερης φάσης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου  ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΠΤΑΗ Μηνά Καπετανάκη και στελέχη της Επιχείρησης, πραγματοποίησε αυτοψία στο έργο και είδε με ικανοποίηση ότι η πρόοδος που σημειώθηκε, σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψή του (22/02/2018) είναι σημαντική. 

περισσότερα...


Συναντήσεις για το θέμα της μαρίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου 

Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη για το θέμα της δημιουργίας μαρίνας στο Παγκρήτιο Στάδιο,  είχε στην Αθήνα,  την Τρίτη 15 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Αρχικά, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης  Στέργιο Πιτσιόρλα και του παρέδωσε τον φάκελο με όλα τα στοιχεία για το έργο. Ο Υφυπουργός είδε με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόταση του Δήμου και δεσμεύτηκε ότι σύντομα, αφού μελετήσουν τον φάκελο οι συνεργάτες του, θα επανέλθει με παρατηρήσεις που θα διευκολύνουν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και θα κάνουν την προοπτική της δημιουργίας μαρίνας στο Παγκρήτιο ελκυστική επενδυτικά.

περισσότερα...


Τον Αχμέντ και τον Χουσείν σύστησε στον Πρίγκηπα Κάρολο ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Τον Αχμέντ και τον Χουσείν, δυο αδέλφια από την Παλαιστίνη σύστησε στον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του πριγκιπικού ζεύγους της Αγγλίας στην Κρήτη, και ειδικότερα στις Αρχάνες, ο Πρίγκιπας Κάρολος ενημερώθηκε για την πορεία του προγράμματος στέγασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου. Τα δυο προσφυγόπουλα από την Παλαιστίνη, 11 και 9 ετών, μετά από μια μεγάλη όσο και δύσκολη περιπλάνηση που περιελάμβανε μεταξύ άλλων την Συρία, την Ιορδανία και την Τουρκία, φιλοξενούνται εδώ και μερικούς μήνες, μαζί με την οικογένειά τους στο Ηράκλειο.

περισσότερα...


 Στο Κέντρο Αστέγων ο Δήμαρχος Ηρακλείου - Πιλοτική καταγραφή αστέγων

Με αφορμή την συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στο πρόγραμμα πιλοτικής καταγραφής αστέγων που ξεκινά αυτόν τον μήνα, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 9 Μαΐου το Κέντρο Φιλοξενίας Αστέγων.

Ο Δήμαρχος μίλησε με τις εργαζόμενες στο Κέντρο - το οποίο από το 2015 λειτουργεί με πόρους του Δήμου και με διανυκτέρευση - για τις ελλείψεις που ενδεχομένως υπάρχουν και το πώς μπορούν να καλυφθούν. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον Δήμαρχο, τα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν, αντιμετωπίζονται γρήγορα και αποτελεσματικά ενώ  η λειτουργία του Κέντρου Αστέγων είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιητική.

περισσότερα...