επιστροφή
Main_page
Newsletter No104 - Μάρτιος 2018
01/04/2018

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Αυτός είναι ο σχεδιασμός μας για το νερό – Δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται η συνεργασία όλων μας 
- Πρωταθλητής ο Δήμος Ηρακλείου στα Greek Tourism Awards 2018
- Συνεχίζεται η αποστολή πακέτων σε φοιτητές - μέλη οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες 
- Σε στοά «Νίκου Χ. Γιανναδάκη» μετονομάστηκε η στοά του μεγάρου «Αχτάρικα» 
- «Δρομολόγια Ζωής» - Υπεγράφη η σύμβαση για την οδική ασφάλεια 
- Συνεργασία για την αποκομιδή των αστικών ιατρικών αποβλήτων
- Νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα


fb image tw image yt image gp image    


Αυτός είναι ο σχεδιασμός μας για το νερό – Δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται η συνεργασία όλων μας 

Η δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού στην συνέντευξη τύπου για το θέμα της ύδρευσης της πόλης, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Μαρτίου, παρουσία και του προέδρου της ΔΕΥΑΗ Γιάννη Ράσουλη,  στην αίθουσα «Ανδρέα Παπανδρέου» στην Λότζια: 

«Με αφορμή τα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες διάφορες περιοχές του Ηρακλείουρακλε΄Ξ , θα ήθελα να δηλώσω ότι:

Το πρόβλημα του νερού ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο που αντιμετωπίζει το Ηράκλειο εδώ και δεκαετίες.  Εμείς απ’ την πλευρά μας, γνωρίζοντας ότι  -όπως είχαμε πει προεκλογικά- το Φράγμα Αποσελέμη δεν  αποτελεί πανάκεια, επί τριάμιση χρόνια εργαζόμαστε για να το αντιμετωπίσουμε.  Προτού προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας όμως, χρειάστηκε να εξορθολογήσουμε την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΗ, η οποία όταν αναλάβαμε ήταν κακή. Τον τελευταίο χρόνο και αφού τα οικονομικά δεδομένα της Επιχείρησης βελτιώθηκαν, ανεβάσαμε ρυθμούς σε όλα τα μέτωπα:

περισσότερα...


Πρωταθλητής ο Δήμος Ηρακλείου στα Greek Tourism Awards 2018 

Με τρία βραβεία τιμήθηκε ο Δήμος Ηρακλείου στην τελετή απονομής των Greek Tourism Awards 2018 που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 20 Μαρτίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»,  στην Αθήνα. Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού και συγκεντρώνουν τους σημαντικότερους φορείς του τουρισμού στην Ελλάδα.  

Ο Δήμος ήταν υποψήφιος σε τρεις κατηγορίες και απέσπασε βραβεία και στις τρεις : Το πρώτο βραβείο στον αθλητικό τουρισμό, το δεύτερο για την ιστοσελίδα που είναι αφιερωμένη στον τουρισμό και το τρίτο για το Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί»

περισσότερα...


Συνεχίζεται η αποστολή πακέτων σε φοιτητές - μέλη οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες

Πραγματοποιήθηκε και τον Μάρτιο η αποστολή των φοιτητικών πακέτων, στο πλαίσιο της  δράσης της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου για την ενίσχυση  φοιτητών και σπουδαστών που σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εκτός πόλης και είναι μέλη οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες.

Τα πακέτα περιλαμβάνουν βασικά είδη διατροφής, καθώς και είδη υγιεινής.

Η δράση υλοποιείται πιλοτικά για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018 (από Οκτώβριο 2017 ως και Ιούνιο 2018), με στόχο να συνεχιστεί να ενισχυθεί και την επόμενη χρονιά. 

Τα δέματα προετοιμάζονται και αποστέλλονται σε κάθε φοιτητή μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηρακλείου. Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή είναι το ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΛΑΣΙΘΙΟΥ και η εταιρεία ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ που έχουν αναλάβει την μεταφορά των δεμάτων δωρεάν.


Σε στοά «Νίκου Χ. Γιανναδάκη» μετονομάστηκε η στοά του μεγάρου «Αχτάρικα»

Σε στοά «Νίκου Χ. Γιανναδάκη» μετονομάστηκε η στοά του μεγάρου «Αχτάρικα», σε μια σεμνή τελετή ονοματοθεσίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Μαρτίου. Την αποκάλυψη της επιγραφής στην είσοδο της στοάς έκαναν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο γιος του Νίκου Γιανναδάκη, Χαράλαμπος. Στην εκδήλωση που ακολούθησε στο κατάμεστο φουαγιέ της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ο  Δήμαρχος, αναφερόμενος στον αείμνηστο Έφορό της,  τόνισε μεταξύ άλλων:

περισσότερα...

 


«Δρομολόγια Ζωής» - Υπεγράφη η σύμβαση για την οδική ασφάλεια 

Υπεγράφη την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018, στην Λότζια η σύμβαση «Δρομολόγια Ζωής» ανάμεσα στον Δήμο Ηρακλείου και το ΤΕΙ Κρήτης. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης του ΤΕΙ Κρήτης και Αντιπρύτανης Χρήστος Φλώρος. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προαγωγής κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε εκπαιδευτικούς Α΄ και Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου και στους γονείς των μαθητών.

περισσότερα...


 Συνεργασία για την αποκομιδή των αστικών ιατρικών αποβλήτων

Στην οργάνωση ενός ειδικού συστήματος συλλογής των αστικών ιατρικών αποβλήτων προχωρούν ο Δήμος Ηρακλείου, ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.  Πρόκειται στην ουσία για την ανάπτυξη ενός νέου ρεύματος συλλογή απορριμμάτων, με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει κατ’ επανάληψη παρατηρηθεί στο Ηράκλειο – και όχι μόνο – με την τοποθέτηση αυτών των αποβλήτων στους κοινούς κάδους.

περισσότερα...


Νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα

Νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ξεκινά ο Δήμος Ηρακλείου. Στο πλαίσιο των δράσεων που έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα περιλαμβάνεται και διανομή χιλιάδων ενημερωτικών εντύπων που θα λάβουν όλοι οι δημότες μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΥΑΗ. Αναλυτικότερα 70.000 ενημερωτικά φυλλάδια που αναφέρονται στην διαχείριση και φροντίδα των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, στην περίθαλψη τους, στην στείρωση, στο πρωτόκολλο ευζωίας τους και στα σχετικά αδικήματα και τις ποινές που ο νόμος προβλέπει και στις δομές που ο Δήμος Ηρακλείου διαθέτει, πρόκειται να διανεμηθούν  το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στους δημότες του Ηρακλείου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΥΑΗ.

περισσότερα...