επιστροφή
Main_page
Newsletter No102 - Ιανουάριος 2018
01/02/2018

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Ξεκίνησε η λειτουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηρακλείου
- Πώς το Ηράκλειο θα γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός
- Δημόσια διαβούλευση για τη Διαχειριστική μελέτη Πάρκου Γεωργιάδη
- Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
- Ξεκίνησε την λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου
Προχωρούν οι εργασίες στη νέα Ιχθυαγορά
Ανακοίνωση για τα δέντρα στην οδό Ίδης
- Δεν προβλέπεται η κοπή δέντρων στο Πάρκο Γεωργιάδη 
- Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ηρακλείου
- Υπεγράφη η σύμβαση για τη συντήρηση της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου
Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την «Καστρινή Αποκριά 2018»
- Εργασίες ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός: «Με τη συνεργασία των δημοτών, αλλάζουμε την πόλη»


fb image tw image yt image gp image    


Ξεκίνησε η λειτουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηρακλείου

Ξεκίνησε η λειτουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ηρακλείου. Το Ταμείο δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει άμεση στήριξη σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι/ες, μονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες, άτομα με μακροχρόνιες ασθένειες ή ειδικές ανάγκες κ.α. και αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις έκτακτες οικονομικές ανάγκες. Η οικονομική βοήθεια θα παρέχεται μέσω του Ταμείου, μετά από αιτιολογημένη έκθεση της αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Ηρακλείου (ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ).

περισσότερα...


Πώς το Ηράκλειο θα γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός: Παρουσιάστηκε η μελέτη τουριστικού μάρκετινγκ

Το πρόγραμμα τουριστικού μάρκετινγκ που εκπονήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με τον πολιτιστικό οργανισμό «Διάζωμα» παρουσιάστηκε μεσημέρι της Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου, σε ημερίδα με θέμα «Σχεδιάζοντας την τουριστική ταυτότητα του Δήμου Ηρακλείου, με συγκριτικό πλεονέκτημα τον πολιτισμό».

Την παρουσίαση έκαναν ο μελετητής, σύμβουλος τουριστικού μάρκετινγκ και επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Κούτουλας και ο πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος.

περισσότερα...


Δημόσια διαβούλευση για τη Διαχειριστική μελέτη Πάρκου Γεωργιάδη

Ο Δήμος Ηρακλείου (Δ/νση Τεχνικών Έργων & Μελετών) εκπόνησε τη μελέτη «Διαχειριστική Μελέτη Πάρκου Γεωργιάδη» σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Αντικείμενο της διαχειριστικής μελέτης είναι η ανάδειξη και προστασία του πάρκου ως μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης του Ηρακλείου. Η μελέτη αποτελεί ένα μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό μέσω της οποίας υλοποιούνται τα μέτρα και τα έργα  στην έκταση του πάρκου.

Μέσω της ύπαρξης της διαχειριστικής μελέτης επιτυγχάνεται τόσο η μέγιστη ανάδειξη όσο και η πληρέστερη λειτουργικότητα του χώρου, αφενός για οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη μελλοντική επέμβαση στο χώρο του πάρκου πρέπει να έχει προηγούμενα προβλεφθεί και αφετέρου γιατί για την επίτευξη του μέγιστου θετικού αποτελέσματος θα πρέπει πράγματι να υπάρχει εξ΄ αρχής ένας σχεδιασμός επεμβάσεων, ώστε η οποιαδήποτε μελλοντική επέμβαση να μην γίνεται μεμονωμένα και σπασμωδικά (χωρίς συνέχεια και αλληλεξάρτηση με άλλες επεμβάσεις).

περισσότερα...


  Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε το πρωί της Τρίτης 23 Ιανουαρίου, στο γραφείο του στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Βασικό αντικείμενο της συζήτησης ήταν η μέχρι στιγμής πορεία του προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο στην Κρήτη, το οποίο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Ηρακλείου σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία,  με την υποστήριξη του Δήμου,  καθώς και οι προοπτικές του για το μέλλον.

περισσότερα...


Ξεκίνησε την λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου

Μια καινούργια και ολοκληρωμένη κοινωνική δομή του Δήμου Ηρακλείου  ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της.  Πρόκειται για το «Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα Ρομά και Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (ΚΕΜ)».

Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ιδρύθηκαν σε Δήμους και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ηρακλείου,  με τα παραρτήματά του (Ρομά και Ένταξης Μεταναστών),  είναι μια δομή που παρέχει ολιστική υποστήριξη στους δημότες και έχει στόχο να συμπληρώσει και όπου μπορεί να ενισχύσει την Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου, με υπηρεσίες όπως:

περισσότερα...


Προχωρούν οι εργασίες στη νέα Ιχθυαγορά 

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο κτίριο που θα στεγάσει τη νέα Ιχθυαγορά Ηρακλείου, στο χώρο της Νέας Λαχανογοράς, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει  ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, κατά την επίσκεψή του το πρωί της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Πέτρο Ινιωτάκη και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας έκανε αυτοψία στο έργο και είδε με ικανοποίηση ότι η εξέλιξη των οικοδομικών εργασιών κινείται εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και σε σύντομο χρονικό διάστημα το κτίριο θα είναι έτοιμο να δεχθεί τους ιχθυεμπόρους.  

περισσότερα...


Ανακοίνωση για τα δέντρα στην οδό Ίδης

Σε σχέση με τα δέντρα που αφαιρέθηκαν από την οδό  Ίδης, στο πλαίσιο των εργασιών Ανάπλασης  του ιστορικού κέντρου της πόλης, ο Δήμος Ηρακλείου διευκρινίζει τα εξής:

-  Όλα τα δέντρα που κόπηκαν,  είτε δεν μπορούσαν  να σωθούν λόγω ασθενείας, είτε η εγκεκριμένη μελέτη προέβλεπε την αφαίρεσή τους. Όπου ήταν εφικτό να γίνουν μεταφυτεύσεις δε, αυτές  έγιναν.

- Τα δέντρα θα αντικατασταθούν και το πράσινο στον άξονα των οδών Καλοκαιρινού – Ίδης – Δικαιοσύνης, όταν ολοκληρωθεί η  Ανάπλαση, θα είναι  αυξημένο σε σχέση με την κατάσταση  που επικρατούσε πριν την έναρξη του έργου.

- Αυτή είναι άλλωστε και η πάγια επιδίωξη της παρούσας δημοτικής αρχής:  Να δημιουργήσει περισσότερους πνεύμονες πρασίνου στην πόλη και να αναβαθμίσει τους ήδη υπάρχοντες. 


Δεν προβλέπεται η κοπή δέντρων στο Πάρκο Γεωργιάδη 

Με αφορμή την εκφρασθείσα ανησυχία ορισμένων δημοτών αναφορικά με την βιοκλιματική αναβάθμιση του πάρκου Γεωργιάδη από τον Δήμο Ηρακλείου,  διευκρινίζεται ότι: Η μελέτη για το Πάρκο Γεωργιάδη προβλέπει την φύτευση  22 νέων δέντρων και 16.940 νέων φυτών, την βελτίωση του εδάφους με προσθήκη νέου χώματος και χρήση εδαφοβελτιωτικών, την κατασκευή νέου συστήματος άρδευσης (υπογειοποιημένου και αυτοποιημένου) καθώς και την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων με αναγραφή του είδους των φυτών  βάσει του κοινού και επιστημονικού ονόματός τους. Δεν προβλέπει την κοπή κανενός δέντρου και καμίας υφιστάμενης ρίζας.

περισσότερα...


Ξεκίνησε η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ηρακλείου 

Μια καινούργια, σημαντική κοινωνική δομή, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου, είναι ανοιχτή εδώ και λίγο καιρό για τους δημότες. Κεντρικός στόχος της συγκεκριμένης δομής (η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ) είναι η παροχή δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Τον χώρο του Φαρμακείου επισκέφθηκε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη, η οποία συζήτησε με το προσωπικό (μια φαρμακοποιός και μια κοινωνική λειτουργός) για το πλαίσιο λειτουργίας του. Μετά το πέρας της επίσκεψης, η κ. Καναβάκη εξέφρασε την αισιοδοξία ότι αυτή η νέα δομή θα προσφέρει σημαντικές όσο και απαραίτητες υπηρεσίες στους δημότες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. 

περισσότερα...


Υπεγράφη η σύμβαση για τη συντήρηση της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου

Τη συντήρηση των μαρμάρινων δαπέδων αλλά και την επισκευή των τοπικών βλαβών στους κίονες της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, προβλέπει σχετική μελέτη για την οποία και υπέγραψε σύμβαση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της μελέτης ήταν της τάξης των 29.000 ευρώ, το τελικό ποσό σύμβασης στις 10.661 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από την Περιφέρεια Κρήτης ενώ οι εργασίες έχουν εγκριθεί από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

 


Ξεκίνησαν στις 28 Ιανουαρίου οι εκδηλώσεις για την «Καστρινή Αποκριά 2018» 

Πλούσιο πρόγραμμα της «Καστρινής Αποκριάς 2018» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό  ετοιμάζει και φέτος ο Δήμος Ηρακλείου με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου.

Έτσι η ΔΗΚΕΗ καλεί σχολεία, συλλόγους και ομάδες που συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού (Κ.Κ.Θ.) καθώς και όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά, να δηλώσουν συμμετοχή σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις και ημερομηνίεςꓽ

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 : Παιδικό Κυνήγι

Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2018 : Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

Πέμπτη 08 Φεβρουαρίου 2018 (Τσικνοπέμπτη) :   Τρέχω για την Καστρινή Αποκριά

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 : Μεγάλη Παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων

περισσότερα...


 Εργασίες ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου - Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω εκτέλεσης έργων στο κέντρο της πόλης του Ηράκλειου  θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές  ρυθμίσεις, που ως σκοπό έχουν, την απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων  για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους και για την αποφυγή ατυχήματος και κυκλοφοριακών προβλημάτων, να κινούνται στις ανωτέρω οδούς με ιδιαίτερη προσοχή και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και της υπάρχουσας  σήμανσης.

περισσότερα...


 Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός: «Με τη συνεργασία των δημοτών, αλλάζουμε την πόλη»

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου η κυρίως φάση του έργου «Διαμόρφωση Άξονα στις Λεωφόρους Δικαιοσύνης - Ίδης - Καλοκαιρινού». Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης που έχουν γίνει ποτέ στο Ηράκλειο, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 18 μήνες.  Ήδη , πριν τις γιορτές είχαν αρχίσει εργασίες στην οδό Ψαρομηλίγκων και από αυτή την εβδομάδα αρχίζουν και στην οδό Ίδης, στην οποία δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων για όσο διάστημα διαρκέσουν. Οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από την Δευτέρα, έχουν  ήδη ανακοινωθεί, όπως ανακοινώθηκαν και τα δυο νέα δρομολόγια mini bus που θα προσφέρουν δωρεάν έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης σε όσους επιθυμούν να προσεγγίσουν το κέντρο της πόλης.

περισσότερα...