επιστροφή
Main_page
Newsletter No100 - Νοέμβριος 2017
01/12/2017

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Σημαντική παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην έκθεση της Σεντζέν
- Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου
- Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Ηρακλείου στον Δήμο Μάνδρας
- Στις Βρυξέλλες το σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου
- Ενεργή συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην Ετήσια Συνέλευση του Eurocities
- Τα φώτα της γιορτής θα ανάψουν στο Ηράκλειο το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 
- «ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ» 2018: Ανοιχτή πρόσκληση στους καλλιτέχνες
- Τα παιδιά του Α΄ ΚΕΠΑ έκαναν το τραπέζι στον Δήμαρχο Ηρακλείου
- Ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη το Ηράκλειο
- Αποστολή δεμάτων από τον Δήμο Ηρακλείου σε φοιτητές οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες
- Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


fb image tw image yt image gp image    


Σημαντική παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην έκθεση της Σεντζέν 

Σημαντική ήταν η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου στην έκθεση της Σεντζέν, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, με την συμμετοχή του Αντιδήμαρχου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Πέτρου Ινιωτάκη.

Η έκθεση αυτή ήταν μία από τις σημαντικότερες στον τομέα των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας, σε μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου.

Οι διοργανωτές και οι τοπικές αρχές επεφύλαξαν ιδιαίτερη υποδοχή στην Ελληνική αντιπροσωπεία, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και συμμετείχε σε αυτήν ο Δήμος Ηρακλείου, ενώ εξέφρασαν και το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της έρευνας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη Νότια Κίνα υπήρξε σειρά επαφών αλλά και ζωηρό ενδιαφέρον για συνεργασία των φορέων της Αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό, ειδικό ενδιαφέρον υπήρξε για συνεργασία σε θέματα νέων τεχνολογιών, καινοτομίας και smart cities.

περισσότερα...


 Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στη Λότζια ανοικτή σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης που εμπλέκονται στο έργο της ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο. Η σύσκεψη επικεντρώθηκε στις εργασίες ανάπλασης της περιοχής που ξεκινούν την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και στο σχετικό χρονοδιάγραμμα.

Την σύσκεψη – ήταν η δεύτερη που γίνεται για το θέμα της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, η προηγούμενη έγινε στις 6 Σεπτεμβρίου-  συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης ενώ συμμετείχαν η πρόεδρος του πρώτου Δημοτικού Διαμερίσματος Μαρίνα Ανδρονά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργος Βουλγαράκης, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου, εκπρόσωποι  της Δημοτικής Αστυνομίας, του Συλλόγου Περιπτεριούχων, των ιδιοκτητών Ταξί,  υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ηρακλείου, ο τεχνικός διευθυντής της αναδόχου εταιρίας καθώς και δεκάδες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Ηρακλείου. 

περισσότερα...


Ανθρωπιστική βοήθεια από τον Δήμο Ηρακλείου στον Δήμο Μάνδρας

Παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου στον Δήμο Μάνδρας  η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε χάρις στην αλληλεγγύη και την κοινωνική ευαισθησία των δημοτών του Ηρακλείου το τριήμερο 20-21-22 Νοεμβρίου. Πρόκειται για τρόφιμα μακράς διαρκείας και ρούχα που τη δεδομένη στιγμή είναι απαραίτητα για τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μαρία Καναβάκη ευχαριστεί θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ηρακλείου και προσέφεραν είδη ρουχισμού και τρόφιμα.

 

περισσότερα...


Στις Βρυξέλλες το σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου 

Το ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης & Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης στις Βρυξέλλες, ως επίσημος προσκεκλημένος του Υπουργείου Περιβάλλοντος στη διάσκεψη με τίτλο «Διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και πρόληψη των αποβλήτων» που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Ηρακλείου, ο μοναδικός Ευρωπαϊκός Δήμος που αξιοποιεί παράλληλα τέσσερα προγράμματα για την διαχείριση των απορριμμάτων, ήταν και ο μόνος ελληνικός που παρουσίασε την δράση και τον σχεδιασμό του στο συγκεκριμένο τομέα, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια τόσο για το έργο όσο και για την γενικότερη φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζει ένα από τα πλέον φλέγοντα θέματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

περισσότερα...


Ενεργή συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου στην Ετήσια Συνέλευση του Eurocities

Στην ετήσια γενική συνέλευση του Eurocities, του πανευρωπαϊκού δίκτυο των μεγάλων πόλεων που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας από 15 έως 17 Νοεμβρίου συμμετείχε ο Δήμος Ηρακλείου.

Θέμα των εργασιών της τριήμερης συνέλευσης αποτέλεσε η "κυκλική οικονομία" και οι στρατηγικές για την εφαρμογή της από τις Δημοτικές αρχές, με παραδείγματα και προτάσεις από όλο το κόσμο.

Το Δήμο Ηρακλείου εκπροσώπησε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini, ο οποίος μίλησε κατά τη διάρκεια της ολομέλειας παρουσιάζοντας το σχέδιο του Δήμου για την απόκτηση νέας ταυτότητας και για μια πόλη πιο φιλική προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

περισσότερα...


Τα φώτα της γιορτής θα ανάψουν στο Ηράκλειο το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες του το «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» σκορπώντας χρώμα, άρωμα και γεύσεις Χριστουγέννων στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου. Έτσι και η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου  δέντρου θα γίνει φέτος νωρίτερα. Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 21:00 τα φώτα της γιορτής θα ανάψουν στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα φωταγωγήσει μία συστάδα 5 χριστουγεννιάτικων δέντρων που θα έχουν στηθεί ανάμεσα στα παραμυθένια σπιτάκια του «Χριστουγεννιάτικου Κάστρου».

Έτσι θα ξεκινήσει και το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που έχει επιμεληθεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) τόσο μέσα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» όσο και σε άλλους χώρους εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου, που θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων κατά τη διάρκεια των εορτών.

περισσότερα...


«ΤΕΧΝΗ ΚΑΘ’ ΟΔΟΝ» 2018: Ανοιχτή πρόσκληση στους καλλιτέχνες 

Ο Δήμος Ηρακλείου και οι Εθελοντές του, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του ΟΛΗ, του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων ν. Ηρακλείου και του Εμπορικού Συλλόγου, ετοιμάζουν το 3ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου στο Ηράκλειο.

Μετά την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ οδόν», η οργανωτική επιτροπή ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία για την διοργάνωσή του το 2018. Έτσι, στοχεύοντας, όπως πάντα, στην ανάδειξη του καλλιτεχνικού μας δυναμικού, την εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική δημιουργία και την προσέλκυση ξένων καλλιτεχνών και επισκεπτών, το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 2 Ιουλίου, με τη φιλοδοξία να μετατρέψει ξανά για πέντε ημέρες την πόλη σε μια μεγάλη σκηνή τέχνης, μια ανοιχτή σκηνή έκφρασης και ζωντανής δημιουργίας.

περισσότερα...


Τα παιδιά του Α΄ ΚΕΠΑ έκαναν το τραπέζι στον Δήμαρχο Ηρακλείου

Το Α΄ ΚΕ.Π.Α. Ηρακλείου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου,  συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του ΔΟΠΑΦΜΑΗ, Γιώργο Βουρεξάκη και Μαρία Κασσωτάκη αντίστοιχα. Ο Δήμαρχος μίλησε με τη διευθύντρια, τις δασκάλες και το προσωπικό του Κέντρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, είδε τις σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε πρόσφατα ο ΔΟΠΑΦΜΑΗ στον αύλιο χώρο (όπως η τοποθέτηση ειδικού τάπητα),  ενώ είχε και την ευκαιρία και να γευματίσει μαζί με τα παιδιά!

περισσότερα...


Ταχύτερα αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός στην Ευρώπη το Ηράκλειο

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός για την αύξηση του αριθμού των ξένων επισκεπτών στο Ηράκλειο, όπως αποτυπώθηκε και στα στοιχεία μιας εκ των κορυφαίων εταιρειών έρευνας αγοράς παγκοσμίως, του Euromonitor, η οποία απέδωσε στην πόλη τον τίτλο του ταχύτερα αναπτυσσόμενου τουριστικού προορισμού  στην Ευρώπη για το 2017. 

Σύμφωνα με την καθιερωμένη ετήσια λίστα του Euromonitor,  Top 100 City Destinations, που παρουσιάστηκε στις 7 Νοεμβρίου στο World Travel Event του Λονδίνου, την τρέχουσα σεζόν (και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου) το Ηράκλειο σημείωσε αύξηση αφίξεων 11% σε σχέση με πέρυσι. Το ποσοστό αφορά επισκέπτες που φθάνουν και παραμένουν στην πόλη για ένα εικοσιτετράωρο τουλάχιστον.

περισσότερα...


Αποστολή δεμάτων από τον Δήμο Ηρακλείου σε φοιτητές οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες

Στην ενίσχυση φοιτητών που σπουδάζουν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ εκτός Ηρακλείου και είναι μέλη οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου. Η νέα κοινωνική δράση του Δήμου συνίσταται στην αποστολή δεμάτων με είδη πρώτης ανάγκης στους φοιτητές, μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου, μια φορά μηνιαίως, από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2018.  H πρώτη αποστολή δεμάτων έλαβε χώρα τον προηγούμενο μήνα και θα συνεχιστεί κανονικά για τον τρέχοντα και τους επόμενους.

περισσότερα...

 


Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τη Δια Βίου μάθηση και περιλαμβάνει διοργανώσεις εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων,  επιμορφωτικά σεμινάρια, παροχή υποτροφιών από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε δημόσιους λειτουργούς ή σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου, εκπόνηση διαγωνισμών εφευρετικότητας-λογοτεχνίας-καινοτομίας.

περισσότερα...