επιστροφή
Main_page
Newsletter No99 - Οκτώβριος 2017
01/11/2017

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση του άξονα της Λεωφ.Δικαιοσύνης με Ίδης και Καλοκαιρινού
- Υπεγράφη η σύμβαση για την Ιχθυαγορά στη Νέα Λαχαναγορά
- Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Νέα Αλικαρνασσό ετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου
- Ισχυρή η παρουσία του Ηρακλείου στην διεθνή έκθεση τουρισμού της Αγίας Πετρούπολης
- Το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» 2017 του Δήμου στον καθηγητή Γρηγόρη Σηφάκη 
- Στο 10ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο ο Δήμαρχος Ηρακλείου
- Ειδική αρχιτεκτονική μελέτη για την ευρύτερη περιοχή της Κρήνης Μοροζίνι
- Αναβαθμίστηκε η κεντρική διαδικτυακή πύλη του Δήμου
- Στα εγκαίνια του ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ Μασταμπά ο Δήμαρχος Ηρακλείου



 Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση του άξονα της Λεωφ.Δικαιοσύνης με Ίδης και Καλοκαιρινού

Υπεγράφη τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στη Λότζια η σύμβαση για τη  «Διαμόρφωση του άξονα της Λεωφόρου Δικαιοσύνης – Ίδης - Καλοκαιρινού». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, εκπροσώπων της αναδόχου εταιρίας που ανέλαβε το έργο και  υπηρεσιακών παραγόντων.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελείται από  μια ενότητα παρεμβάσεων που εντάσσονται στο τμήμα της μελέτης «Προστασίας και ανάδειξης της παλιάς πόλης Ηρακλείου» και περιλαμβάνει εργασίες ανάπλασης στις Λεωφόρους Ίδης και Δικαιοσύνης, στην οδό 1821, σε τμήμα της οδού Έβανς από την οδό Αβέρωφ έως την Λεωφόρο Δικαιοσύνης (γνωστή ως μικρή Έβανς), σε τμήμα της οδού Χατζημιχάλη Γιάνναρη και σε τμήμα της λεωφόρου Καλοκαιρινού.

περισσότερα...


 Υπεγράφη η σύμβαση για την Ιχθυαγορά στη Νέα Λαχαναγορά 

Υπεγράφη την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στη Λότζια η σύμβαση για τη  «Συντήρηση και επισκευή δημοτικού κτιρίου στη Νέα Λαχαναγορά και μετατροπή του σε Κατάστημα Χονδρικής Πώλησης Αλιευμάτων». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, παρουσία των Αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρου Ινιωτάκη, Οικονομικών Γιώργου Καραντινού με τους εκπροσώπους της αναδόχου Κοινοπραξίας  «Ένωση ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ – Δολαψάκης ΑΤΕ» που ανέλαβε το έργο.

περισσότερα...


 Ολοκληρωμένο Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Νέα Αλικαρνασσό ετοιμάζει ο Δήμος Ηρακλείου

Την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους της Νέας Αλικαρνασσού  και να ενημερωθεί για τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν είχε το απόγευμα της Τετάρτης 18  Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος παρευρέθηκε στο διευρυμένο τοπικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στο πρώην Δημαρχείο, με τη συμμετοχή  εκπροσώπων φορέων, πολιτιστικών συλλόγων αλλά και απλών δημοτών της περιοχής.

Η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα και οι κάτοικοι έθεσαν στον Δήμαρχο μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Μεταξύ άλλων ετέθη και το θέμα της αποκατάστασης του οδοστρώματος σε συγκεκριμένο σημείο της Λεωφόρου Ικάρου, για το οποίο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου, παρότι δεν αποτελεί αρμοδιότητά του, επειδή τίθεται θέμα ασφάλειας των διερχομένων,  προχωρά άμεσα στις απαραίτητες εργασίες για την αποτροπή του επικειμένου κινδύνου.

περισσότερα...


 Ισχυρή η παρουσία του Ηρακλείου στην διεθνή έκθεση τουρισμού της Αγίας Πετρούπολης 

Ισχυρή παρουσία σε μια από τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Ρωσίας «INWETEX-CSI», που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη, καταγράφει το Ηράκλειο μέσω του Δήμου που συμμετέχει με δικό του γραφείο, στο πλαίσιο του εθνικού περιπτέρου του ΕΟΤ.

Η έκθεση «INWETEX – CIS» που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 14 Οκτωβρίου αφορά  αγορές της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS), της Βορειοδυτικής Ρωσίας, της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής.

Πρόκειται για το  μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Βορειοδυτική Ρωσία που ασχολείται με τις ρωσικές περιοχές και τις ξένες χώρες και αναπτύσσει επίσης τον εισερχόμενο τουρισμό στη χώρα.

περισσότερα...


Το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» 2017 του Δήμου στον καθηγητή Γρηγόρη Σηφάκη 

Το «Βραβείο Ηθικής Τάξεως» του Δήμου Ηρακλείου για το 2017, απονεμήθηκε από τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό στον Ομότιμο Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης κ. Γρηγόρη Σηφάκη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 10 Οκτωβρίου στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Στην τελετή απονομής παραβρέθηκαν πλήθος Ηρακλειωτών, Αντιδήμαρχοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.  Για το έργο, την προσωπικότητα και την προσφορά  του Γρηγόρη Σηφάκη μίλησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός, ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, καθηγητής στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και πρόεδρος της Ε.Κ.Ι.Μ., η κ. Σουζάννα Παπαδοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης και  ο κ. Αλέξης Πολίτης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

περισσότερα...


Στο 10ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Το ολοκαίνουργιο 10ο ολοήμερο νηπιαγωγείο  Ηρακλείου, επί της οδού Μελιδονίου στο κέντρο της πόλης, επισκέφθηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Τον Δήμαρχο Ηρακλείου συνόδευαν οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και Παιδείας Γιώργος Βλαχάκης. Το 10ο ολοήμερο νηπιαγωγείο του Δήμου Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στους μαθητές μόλις την περασμένη εβδομάδα.  Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 (ΕΣΠΑ) με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

περισσότερα...


Ειδική αρχιτεκτονική μελέτη για την ευρύτερη περιοχή της Κρήνης Μοροζίνι

Στην εκπόνηση Ειδικής Αρχιτεκτονικής Μελέτης για την αισθητική αποκατάσταση των όψεων των κτιρίων και την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου (Λιοντάρια), προχωρά τώρα ο Δήμος Ηρακλείου. Η μελέτη αφορά στην Ολοκληρωμένη Αποκατάσταση του τμήματος αυτού του ιστορικού κέντρου της πόλης του Ηρακλείου. Στόχος της μελέτης είναι η αναζήτηση της βέλτιστης αισθητικής λύσης, στην περιοχή γύρω από την ιστορική κεντρική πλατεία της πόλης, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις εμπορίου και αναψυχής να συνυπάρξουν με τα μνημεία της, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία και παράλληλα να μπαίνει ένα πλαίσιο  συνεπούς χρήσης και οργανωμένης διαχείρισης  του δημόσιου χώρου.

περισσότερα...


Αναβαθμίστηκε η κεντρική διαδικτυακή πύλη του Δήμου

Ο Δήμος Ηρακλείου προχώρησε στην αναβάθμιση της εμφάνισης και της λειτουργικότητας της  κεντρικής διαδικτυακής του πύλης www.heraklion.gr   με στόχο όχι μόνο την ενημέρωση των δημοτών και επισκεπτών της πόλης αλλά και την παροχή νέων καινοτόμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Η νέα πύλη είναι λιτή, σύγχρονη  και ειδικά προσαρμοσμένη για λειτουργία μέσω κινητών συσκευών (smartphones, tablets κλπ), δίνοντας έμφαση στο περιεχόμενο το οποίο αποτελείται από ενότητες οργανωμένες για να επιτυγχάνεται η πληρέστερη προβολή των υπηρεσιών της με έμφαση την Ενημέρωση, τον Πολιτισμό, τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες και την Ανθεκτική Πόλη.

περισσότερα...


Στα εγκαίνια του ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ Μασταμπά ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στα εγκαίνια του νέου χώρου του  ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ Μασταμπά (επί της οδού Λευθεραίου, αριθμός 34) παρευρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η μεταστέγαση του ΚΕΚΟΙΦ – ΑΠΗ σε κτίριο μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι εξέφρασαν στον Δήμαρχο τις ευχαριστίες τους για την ικανοποίησή του.

περισσότερα...