επιστροφή
Main_page
Newsletter No97 - Ιούλιος 2017
01/08/2017

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

- Παρουσιάστηκαν τα οκτώ καινούργια απορριμματοφόρα του Δήμου
- Με επιτυχία η σύμπραξη του Δήμου με τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού
- Τον προπονητή και τον αρχηγό των Πρωταθλητών Ευρώπης τίμησε ο Δήμος
- Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις Βούτες το δεύτερο φετινό «Εκτός Πόλης»
- Με μεγάλη επιτυχία η δράση ενημέρωσης για την ανακύκλωση
- Σύμβαση για την Αντιδιαβρωτική Προστασία του Κόλπου του Δερματά
- Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του Καπετανάκειου
- Ολοκληρώθηκε το 2ο «Τέχνη καθ΄οδόν»
- Εργασίες κατεδαφίσεων επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων



Παρουσιάστηκαν τα οκτώ καινούργια απορριμματοφόρα του Δήμου Ηρακλείου

Οκτώ υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα βρίσκονται πλέον στο δυναμικό του στόλου καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου. Τα καινούργια οχήματα παραλήφθηκαν, τα τέσσερα την προηγούμενη εβδομάδα και τα υπόλοιπα τέσσερα, σήμερα, Δευτέρα 31 Ιουλίου. Το πρωί, οι άνθρωποι της κατασκευάστριας εταιρείας έκαναν μια πρώτη επίδειξη των δυνατοτήτων τους στο αμαξοστάσιο του Δήμου, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. Στην παρουσίαση των νέων απορριμματοφόρων παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς.

περισσότερα...


Με επιτυχία η σύμπραξη του Δήμου Ηρακλείου με τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται οι κοινωνικές δομές της σύμπραξης του Δήμου Ηρακλείου με τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού. Αυτό διαπιστώθηκε στη συνάντηση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Μαρίας Καναβάκη με τα στελέχη των Ιδρυμάτων, τον Ισίδωρο Δετοράκη διευθυντή των Ιδρυμάτων, τον Διονύση Κοκκώνη επικεφαλής κοινωνικό λειτουργό του «Κοινωνικού Χώρου» των Ιδρυμάτων και το μέλος του Δ.Σ. Αλέξη Καλοκαιρινό, το πρωί της Τρίτης 25ης  Ιουλίου.  Από το κοινωνικό συσσίτιο παίρνουν πλήρες γεύμα σήμερα (και κάθε μέρα) 240 συνάνθρωποί μας, ενώ από το κοινωνικό παντοπωλείο των Ιδρυμάτων εξυπηρετούνται 191 οικογένειες (με 603 μέλη, συνολικά) , έχοντας δωρεάν επιλογή ειδών για το καλάθι τους ανάλογη με αυτή ενός κανονικού συνοικιακού παντοπωλείου. Επιπλέον εξυπηρετούνται και από το Δημοτικό Παντοπωλείο,  που λειτουργεί παράλληλα με εκείνο των Ιδρυμάτων,  30 οικογένειες ανά τρίμηνο, μαζί με τα έκτακτα  περιστατικά (το 2016 εξυπηρετήθηκαν οι έκτακτες ανάγκες σε 215 περιπτώσεις).

περισσότερα...


Τον προπονητή και τον αρχηγό των Πρωταθλητών Ευρώπης τίμησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Τον προπονητή Ηλία Παπαθεοδώρου και τον αρχηγό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νέων Ανδρών,  η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κρήτη,  τίμησε το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουλίου στην Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Μία ημέρα μετά τον νικηφόρο τελικό απέναντι στο Ισραήλ, στο κατάμεστο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου στα Δύο Αοράκια, ο Δήμαρχος υποδέχτηκε τους πρωταθλητές Ευρώπης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού τους προσέφερε από ένα αναμνηστικό μετάλλιο, τόνισε: «Εύχομαι και πιστεύω ότι η πορεία αυτών των παιδιών θα είναι λαμπρή και στο μέλλον. 

περισσότερα...


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις Βούτες το δεύτερο φετινό «Εκτός Πόλης» 

Στις Βούτες, με τη συμμετοχή και των Σταυρακίων πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουλίου,  το δεύτερο φετινό φεστιβάλ «Εκτός Πόλης» του Δήμου Ηρακλείου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρη Πασπάτη, επισκέφθηκε τις Βούτες το απόγευμα της Κυριακής, μίλησε με τους κατοίκους και τους τοπικούς παραγωγούς που εξέθεταν τα προϊόντα τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συνεργασία των δυο χωριών, χάρις στην οποία το διήμερο «Εκτός Πόλης» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Πέρα από εκθέσεις, το  πρόγραμμα του διημέρου περιελάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα, βιωματικές δράσεις καθώς και ενδιαφέρουσες ομιλίες.

περισσότερα...


Με μεγάλη επιτυχία η δράση ενημέρωσης για την ανακύκλωση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουλίου η δράση ενημέρωσης για την ανακύκλωση στο Ηράκλειο, με κεντρικό σύνθημα «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους! Καν’ το τρόπο ζωής!».  Την δράση διοργάνωσαν ο Δήμος Ηρακλείου, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) και ο  ΣΚΑΪ με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

περισσότερα...


Υπεγράφη η συμπληρωματική σύμβαση για την Αντιδιαβρωτική Προστασία του Κόλπου του Δερματά

Υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης 13 Ιουλίου η συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση του έργου Αντιδιαβρωτική Προστασία του Κόλπου του Δερματά από τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Η αναγκαιότητα για συμπληρωματικές εργασίες προέκυψε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της κυρίας σύμβασης, εξαιτίας απρόβλεπτων περιστάσεων (συνεχείς καθιζήσεις του πρανούς στη παραλία του κόλπου Δερματά). Οι εργασίες θα ξεκινήσουν και πάλι άμεσα ώστε  να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν και να λυθεί έτσι οριστικά το σημαντικό ζήτημα ασφάλειας που είχε προκύψει εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων του 2010 και του 2014, τα οποία είχαν προκαλέσει την ολίσθηση του υφιστάμενου πρανούς. 

περισσότερα...


Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση του Καπετανάκειου

Υπεγράφη το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Ιουλίου η σύμβαση για την αποκατάσταση  - διαρρύθμιση του 1ου Λυκείου Ηρακλείου – Καπετανάκειου. Την σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, στο γραφείο των καθηγητών του σχολείου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και πρώην Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Χάρη Μαμουλάκη, εκπροσώπων του συλλόγου καθηγητών και του συλλόγου γονέων του Καπετανάκειου.

περισσότερα...


Ολοκληρώθηκε το 2ο «Τέχνη καθ΄οδόν»

Με τους «Vamos Ensemble» και την Ιωάννα Φόρτη να συνεπαίρνουν την κατάμεστη Πλατεία Ελευθερίας , έπεσε το βράδυ της Παρασκευής 7 Ιουλίου η αυλαία του 2ου Παγκρήτιου Φεστιβάλ Δρόμου του Δήμου Ηρακλείου «Τέχνη καθ΄οδόν». Ένα φεστιβάλ που επί πέντε ημέρες μετέτρεψε την πόλη σε μια μεγάλη καλλιτεχνική σκηνή και έβγαλε χιλιάδες ανθρώπους σε δρόμους και πλατείες για να γιορτάσουν τον πολιτισμό!

περισσότερα...


Εργασίες κατεδαφίσεων επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων

Υπεγράφη την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, στην Διεύθυνση Πολεοδομίας Ηρακλείου η σύμβαση για τις  «Εργασίες κατεδαφίσεων επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων εντός των Διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου». Τη σύμβαση υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Ρασούλης με τον εκπρόσωπο της εταιρίας. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 60.000 ευρώ, τελικό ποσό σύμβασης 25.199,99 ευρώ, και η χρηματοδότησή του είναι από ίδιους πόρους.